Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών



Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 15-10-2018 στην Γλυφάδα και στη Βάρη, από αστυνομικούς της  Ομάδα ΔΙ.ΑΣ και του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας αντίστοιχα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 43 και 54 ετών, για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, ο 54χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή της Γλυφάδας να μεταφέρει εντός του αυτοκινήτου του, ποσότητα κάνναβης. Από την περαιτέρω έρευνα που διενεργήθηκε σε οικία στην Βάρη, στην οποία διέμενε μαζί με τον 43χρονο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-67- δενδρύλλια κάνναβης
Ακατέργαστη κάνναβη βάρους -1.424- γραμμαρίων
Δύο (2) σύριγγες περιέχουσες έλαιο κάνναβης
Δύο (2) μεταλλικοί τρίφτες
Αεροβόλο όπλο
Πιστόλι τύπου replica
Τρία (3) μαχαίρια

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.


Ν.Δ.: Συνάντηση Χατζηδάκη, Κεραμέως, Χαρακόπουλου με τη διοίκηση του ΕΚΠΑ για την ανομία στα Πανεπιστήμια


Συνάντηση με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Φιλοσοφικής Σχολής είχε χθες ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Νίκη Κεραμέως και ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος. Η αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ, Καθηγητή κ. Αθανάσιο Δημόπουλο, τους Αναπληρωτές Πρυτάνεις, Καθηγητές κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια και Θωμά Σφηκόπουλο καθώς και με την Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγήτρια κ. Ελένη Καραμαλέγκου.

Με αφορμή την κατάληψη αίθουσας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών από τον Ρουβίκωνα, αλλά και σειράς άλλων βίαιων επεισοδίων, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην έξαρση της ανομίας εντός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων καθώς και στους τρόπους καταπολέμησής της.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα από εδώ, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, στέλνουμε ένα μήνυμα συμπαράστασης σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα σε σχέση με τα φαινόμενα ακροτήτων και βίας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και δηλώνουμε κατηγορηματικά ως Νέα Δημοκρατία ότι θα καταργήσουμε το νόμο Γαβρόγλου για το άσυλο της ανομίας και θα αποδώσουμε τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που πραγματικά ανήκουν».  




Γελάει Τσίπρας - Παυλόπουλος με την κατάντια μας : Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο



Γελάνε μαζί μας οι Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφήνοντας μας όλους "Προκόπη¨ και νιώθοντας ντροπή για τα χάλια της χώρας μας.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ορκίστηκε δυστυχώς σήμερα το πρωί του Σαββάτου  στο Προεδρικό Μέγαρο, με πολιτικό όρκο, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως νέος υπουργός Εξωτερικών δυστυχώς για εμάς και την Ελλάδα και ευτυχώς για λίγο καιρό, όσο καιρό απομένει στην χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών.

Είχε το θράσος να αστειευτεί με την κατάντια της χώρας ο Αλέξης Τσίπρας και να πει την ώρα που πόζαρε μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις καθιερωμένες φωτογραφίες : «Το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα, πήρα υπουργείο».

Δείτε την κατάντια μας :




Έβαλαν "χέρι" τα Σκόπια στον Πάνο Καμμένο για περί δωροδοκίας



Την ώρα που ο υποτίθεται πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας πανηγύριζε για την επιτυχημένη ψηφοφορία στα Σκόπια που ανοίγει τον δρόμο για το ξεπούλημα της Μακεδονίας, ο Πάνος Καμμένος έγραφε στο twitter : Ποιος θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολές προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι»
Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι
Dear Mr. Kammenos , please be informed that you have shared fake news already officially denied by our Government. In the spirit of democracy and good diplomacy lets work for the friendship between our countries.

Και ο Σκοπιανός κυβερνητικός, Μίλε Μποσνιακόφσκι του έβαλε "χέρι" λέγοντας «Παρακαλώ ενημερωθείτε ότι μοιραστήκατε fake news που ήδη έχουν διαψευστεί επίσημα από την κυβέρνησή μας. Στο πνεύμα της δημοκρατίας και της καλής διπλωματίας, ας δουλέψουμε για τη φιλία ανάμεσα στις χώρες μας».
Συνεχίζουν να ξεφτιλίζουν την Ελλάδα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καθημερινά και μάλιστα ανεχόμαστε τις προσβολές των Σκοπιανών που κερδίζουν έδαφος παραποιώντας την ιστορία της Ελλάδας.



Από όσα είπε ο Τσίπρας στο σώου του ΥΠΕΞ ξεχωρίζει : Ιστορική η σημερινή ημέρα για την εξωτερική μας πολιτική


Σώου προπαγάνδας και εικονικής πραγματικότητας έστησε ακόμα μία φορά το Μαξίμου και ο Τσίπρας, θεωρώντας τους εαυτούς τους και την κυβέρνηση επιτυχημένους και στο κομμάτι της εξωτερικής πολιτικής της άμοιρης στα χέρια τους χώρας.

Μέσα σε όσα προπαγανδιστικά είπε και δεν αξίζει ούτε να τα αναφέρουμε γιατί εξευτελίζουν την νοημοσύνη των Ελλήνων, κρατάμε το χαρακτηριστικό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας νιώθοντας υπερήφανος, και εδώ νιώθει πραγματικά υπερήφανος και αναφερόμαστε στο αισχρό ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Ιστορική ημέρα χαρακτήρισε τη σημερινή για την εξωτερική μας πολιτική ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην τελετή παράδοσης- παραλαβής, αναφερόμενος φυσικά στην χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Απλά εκτέλεσε ο Τσίπρας με την βοήθεια του Καμμένου την προδοσία και χαίρεται με την εξέλιξη δυστυχώς.


Προκαλεί η Γεροβασίλη τους αστυνομικούς : Φταίνε οι αστυνομικοί που δεν αμύνθηκαν



Απίστευτα προκλητική και αντρόπιαστη η Όλγα Γεροβασίλη κάνει τα πάντα για να ρίξει το ηθικό των αντρών της αστυνομίας περισσότερο.

Φταίνε η αστυνομικοί λέει η Γεροβασίλη, η γνωστή καραμέλα της ακροαριστερής κυβέρνησης ότι φταίνε οι άλλοι και εμείς όλα καλά.

Τι είπε η υπουργός στην ΕΡΤ για την επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας, και εξόργισε τους αστυνομικούς : «Η δουλειά της αστυνομίας είναι να αυτοπροστατευθεί. Το κάθε ΑΤ είναι υποχρεωμένο να αυτοσχεδιάζει και να υλοποιεί κάποιο σχέδιο άμυνας. Υπάρχει κεντρικός σχεδιασμός, αλλά κάθε τμήμα έχει ιδιαιτερότητες… Δεν μπορεί να φταίει η πολιτική ηγεσία γιατί το τμήμα δεν αμύνθηκε, εκτός και αν έχει ζητηθεί ενίσχυση και δεν δόθηκε, οπότε επιμερίζονται οι ευθύνες».

Χαρακτήρισε μάλιστα γελοιότητες άρα γελοίους τους συνδικαλιστές της αστυνομίας για τα «όσα διαδίδουν συνδικαλιστές και αναπαράγει η αντιπολίτευση», ότι δηλαδή η ηγεσία δεν αφήνει τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλειά τους, λέγοντας ότι «όταν ο αστυνομικός επιχειρεί δεν ζητάει εντολή».



Συνελήφθη ο αστυνομικός που βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος σε διαμέρισμα Πακιστανών



Ο 34χρονος αστυνομικός βρέθηκε δεμένος και χτυπημένος σε διαμέρισμα Πακιστανών στη Νίκαια - Οι Πακιστανοί – λαθρέμποροι τσιγάρων κατήγγειλαν ότι επιχείρησε να τους ληστέψει - Ο αστυνομικός συνελήφθη, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα, πιθανότατα αστυνομικοί - Φέρονται εμπλεκόμενοι σε ληστείες κατά αλλοδαπών

Από την πρώτη στιγμή η υπόθεση με τον αστυνομικό που βρέθηκε δεμένος και άσχημα χτυπημένος σε διαμέρισμα Πακιστανών στη Νίκαια φαινόταν περίεργη. Τώρα οι συνάδελφοί του φαίνεται ότι έχουν στοιχεία σε βάρος του και έτσι πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη.

Ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας ισχυρίστηκε ότι ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας παρατήρησε ότι κάποιοι Πακιστανοί κινούνταν ύποπτα και έτσι πήρε απόφαση να τους παρακολουθήσει. Τότε, είπε, τον αντιλήφθηκαν και αφού τον ακινητοποίησαν τον οδήγησαν σε ένα διαμέρισμα όπου τον χτύπησαν άσχημα και τον κράτησαν όμηρο για περίπου δύο ώρες.

Οι Πακιστανοί ισχυρίστηκαν ότι ο αστυνομικός είχε πάει μαζί με άλλα δύο άτομα και τους απείλησαν. Αμέσως ξεκίνησε έρευνα και φαίνεται ότι εντοπίστηκαν στοιχεία τα οποία κινούν υποψίες κατά του 34χρονου αστυνομικού. Πληροφορίες του Newsit.gr αναφέρουν ότι εμπλέκεται σε ληστείες εναντίον αλλοδαπών, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι συμμετείχε σε ληστεία σε μια μεγάλη αποθήκη στην περιοχή του Πειραιά. 

Οι αστυνομικοί μάλιστα αναζητούν ακόμη δύο άτομα, πιθανότατα τους δύο άνδρες που ήταν μαζί του στη Νίκαια, αλλά δεν έπεσαν στα χέρια των Πακιστανών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα που αναζητούνται είναι επίσης αστυνομικοί. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ακόμα και να είχε σχέσεις τόσο ο ίδιος ο αστυνομικός όσο και οι υπόλοιποι που αναζητούνται με ακροδεξιές και νεοναζιστικές οργανώσεις στην περιοχή. 



Ρεπορτάζ: Θ. Πάνου/Επιμέλεια: Π. Θεοδώρου
Πηγή : newsit.gr


Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της δημοκρατικής ένωσης εθνικής ελληνικής μειονότητας "Ομόνοια"




Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της δημοκρατικής ένωσης εθνικής ελληνικής μειονότητας «Ομόνοια» κ. Βασίλη Κάγιου.

Τα μέλη του προεδρείου της Ομόνοιας παρουσίασαν τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα την εθνική ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, εξήραν ακόμη την ιστορική συμβολή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην προώθηση αιτημάτων τους.



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε το διαρκές και έντονο ενδιαφέρον του για την εθνική ελληνική μειονότητα τονίζοντας ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της.


Οι σκοτεινές διαδρομές και ο έλεγχος των μυστικών κονδυλίων των υπουργείων


Ο όρος «μυστικά κονδύλια» ιντριγκάρει πολλούς και κυρίως όσους βρίσκονται στην αντιπολίτευση που πάντοτε κατήγγειλαν την εκάστοτε κυβέρνηση για αδιαφάνεια στη χρήση τους και ζητούσαν μάλιστα και επέμβαση του εισαγγελέα.

Πόσα υπουργεία διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια; Κατά την κυβέρνηση μόνον ένα, το υπουργείο Εξωτερικών. Κατά τον Σταύρο Θεοδωράκη, οκτώ. Κατά το Κίνημα Αλλαγής τρία είναι τα υπουργεία (Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Αμυνας) που έχουν το προνόμιο στη διαχείριση κρατικών απόρρητων κονδυλίων. Και κατά τον καρατομηθέντα Νίκο Κοτζιά όλα τα υπουργεία (πράγμα που σημαίνει ότι είναι πολλά) θα πρέπει να ελέγχονται για τα μυστικά τους κονδύλια από τη Βουλή, όπως ο ίδιος πρότεινε στον Πρωθυπουργό.

Μυστικά κονδύλια – για τα οποία η αντιπολίτευση ζητεί με ερωτήσεις στη Βουλή συγκεκριμένα στοιχεία, αφού ουδείς μπορεί να δώσει σαφείς πληροφορίες – διαχειρίζονται τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και Μακεδονίας – Θράκης (για προφανείς εθνικούς λόγους).

Ο όρος «μυστικά κονδύλια» ιντριγκάρει πολλούς και κυρίως όσους βρίσκονται στην αντιπολίτευση που πάντοτε κατήγγειλαν την εκάστοτε κυβέρνηση για αδιαφάνεια στη χρήση τους και ζητούσαν μάλιστα και επέμβαση του εισαγγελέα.

Ωστόσο ένα μέλος της κυβέρνησης να κατηγορεί άλλον υπουργό για κακοδιαχείριση και να ζητεί μάλιστα μέσα στο Υπουργικό Συμβούλιο να μάθει επιτακτικά πού πήγαν τα μυστικά κονδύλια (από τα 40 εκατ. πού πήγαν τα 16 εκατ. ρώτησε) συμβαίνει πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά.

Τα μυστικά κονδύλια μαζί με τις επιχορηγήσεις των ΜΚΟ κάνουν το υπουργείο Εξωτερικών ένα ξεχωριστό υπουργείο, αφού μοιράζει (ακόμα και σε περιόδους οικονομικής κρίσης) εκατομμύρια ευρώ.

Αλλά τι είδους «μυστικά» θα ήταν τα κονδύλια εάν δημοσιοποιούνταν; Ακόμα και ο έλεγχος που γίνεται στη Βουλή (ύστερα από νόμο που έφερε ο Κοτζιάς) δεν αίρει πλήρως τη μυστικότητα των κονδυλίων. Αποστέλλεται από το ΥΠΕΞ ένα κλειστός φάκελος στον Πρόεδρο της Βουλής, αυτός το ανοίγει ενώπιον των αντιπροέδρων, δεν τους αφήνει να τον δουν, παρά μόνον να κρατούν αν θελήσουν σημειώσεις όταν τον διαβάζει και εν συνεχεία ο φάκελος σφραγίζεται και πάλι και αποστέλλεται στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Βουλή ελέγχει τα κονδύλια από 25.000 ευρώ και άνω. Τι γίνεται όμως με τα μικρότερα; Δηλαδή ελέγχει τα 25.000 ευρώ, αλλά δεν μπορεί αν ελέγξει τα 24.999 ευρώ;

Για εθνικούς σκοπούς

Ο λογαριασμός των μυστικών κονδυλίων βρίσκεται στην Τράπεζα της Ελλάδος και υποτίθεται ότι τα χρήματα προορίζονται για την προώθηση εθνικών θεμάτων ή για τη διασφάλιση της άμυνας της χώρας. Και εδώ πάλι… απόρρητες είναι οι διαδικασίες. Γιατί ο φάκελος που αποστέλλεται στο Βουλή για έλεγχο δεν λέει βεβαίως σε ποιον δόθηκαν χρήματα. Απλώς αναφέρει το ποσό και τον σκοπό, δηλαδή για προώθηση εθνικών θεμάτων. Αυτό σημαίνει ότι μόνον ο υπουργός (και πιθανότατα δύο ή τρεις από τους συνεργάτες του) γνωρίζουν πού πάνε τα χρήματα. Και κανείς άλλος.
Το 2012 ο τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί τους οικονομικούς εισαγγελείς στην οδό Πειραιώς συνοδευόμενος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον Νίκο Παππά για να καταθέσουν υπόμνημα με το οποίο σημείωνε ότι γνώριζε πως πακτωλοί χρημάτων από απόρρητα κονδύλια δεν διατέθηκαν για εθνικούς σκοπούς, αλλά για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Τίποτα δεν αποδείχθηκε πέραν του γεγονότος ότι υπήρξαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπήρξε αύξηση εκείνη την εποχή (2009) των απόρρητων κονδυλίων κατά 210% και 270% το 2010. Ηταν, βλέπετε τότε, και ο πόλεμος στην τότε Γιουγκοσλαβία που πρωτίστως ενδιέφερε την Ελλάδα. Πάνω – κάτω, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς, το συνολικό ποσό που διατέθηκε εκείνη την περίοδο ήταν περί τα 58 εκατ. ευρώ, κάπου 38 εκατ. περισσότερα από τις προηγούμενες περιόδους.

Προσπάθειες περιορισμού

Κατά καιρούς (και μετά την κατακραυγή της αντιπολίτευσης) υπήρξαν προσπάθειες περιορισμού των απόρρητων κονδυλίων. Ο Ηλίας Μόσιαλος για παράδειγμα ως υφυπουργός Τύπου και Πληροφοριών της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έκοψε τα μυστικά κονδύλια από το υπουργείο Τύπου. Τα κονδύλια αυτά προορίζονταν για κυβερνητική προπαγάνδα (με έξοδα των φορολογουμένων). Ο Κοτζιάς ανέφερε στη Βουλή ότι περιόρισε κατά τη θητεία του τα μυστικά κονδύλια στο Εξωτερικών, αλλά, σύμφωνα με τους διαλόγους του Υπουργικού Συμβουλίου που είδαν το φως της δημοσιότητας, αναφέρθηκε ένα θηριώδες ποσό κάπου 40 εκατ. ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ είναι 11 εκατ. ευρώ.

Αναπάντητα ερωτήματα

Ο Κοτζιάς επιμένει ότι και το υπουργείο Αμυνας διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια και ζήτησε να τα ελέγξει η Βουλή. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι λογικό να διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια για άντληση πληροφοριών που αφορούν την πάταξη της εγκληματικότητας. Στο ίδιο υπουργείο ανήκει και η ΕΥΠ, η οποία επίσης διαχειρίζεται κονδύλια (για ευνόητους λόγους).

Όπως μυστικά κονδύλια διαχειρίζεται και το υπουργείο Ναυτιλίας όπου ανήκει το Λιμενικό. Ουδείς όμως γνωρίζει πού πάνε αυτά τα χρήματα και με ποιον τρόπο γίνεται η διαχείρισή τους. Πώς ένας αποδέκτης των χρημάτων προωθεί τα εθνικά θέματα; Και βεβαίως ποιος τον ελέγχει. Κι ακόμη: Τα έξοδα παραστάσεως των υπουργών θεωρούνται απόρρητα κονδύλια; Γιατί όλοι οι υπουργοί έχουν τέτοια;


Νίκος Χασαπόπουλος


Προβάδισμα 9,7 μονάδων για τη ΝΔ σε δημοσκόπηση της Rass



Προβάδισμα 9,7% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της RASS για το ACTION24. 



Στην πρόθεση ψήφου 
η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 30,4 %, 
ο ΣΥΡΙΖΑ 20,7%, 
το ΚΙΝΑΛ 9,8% , 
η Χρυσή Αυγή 7,4% 
το ΚΚΕ 7,2%, 
η Ένωση Κεντρώων 2,7%, 
οι ΑΝ.ΕΛΛ 2,1%, 
η Ελληνική Λύση 1,1% 




Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών προηγείται 
ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,9%, 
στη δεύτερη θέση η Φώφη Γεννηματά με 39,6% ακολουθούν
Δημήτρης Κουτσούμπας 30,4% 
Βασίλης Λεβέντης 26,5% 
Αλέξης Τσίπρας 26,5% 
Σταύρος Θεοδωράκης 24,5% 
Πάνος Καμμένος 14,1% 
Νίκος Μιχαλολιάκος 8,7% 



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 38,2% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο 29,6%.




Νέα Δημοκρατία : Oι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ για την απόπειρα της κυβέρνησης να φιμώσει τον Τύπο

«Είναι πια γνωστό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απεχθάνεται την αλήθεια. Ακόμη και την κριτική του Τύπου την αντιμετωπίζει με απειλές για τη σύλληψη δημοσιογράφων. 

Το κωμικοτραγικό με την τελευταία προσπάθεια φίμωσης του iefimerida είναι ότι τις αποκαλύψεις για τα απόρρητα κονδύλια του ΥΠΕΞ τις έκαναν πρώτοι -και με περισσότερες λεπτομέρειες!- οι κ. Κοτζιάς και Καμμένος, παρουσία, μάλιστα, του κ. Τσίπρα σε ρόλο άφωνου θεατή.  

Ας καταλάβει, επιτέλους, η αποχωρούσα κυβέρνηση ότι οι απειλές φίμωσης του Τύπου δεν φοβίζουν κανέναν».


Σαφές μήνυμα από ΗΠΑ στην κυβέρνηση Τσίπρα: Η αποφυλάκισή του Σάββα Ξηρού προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών



Μήνυμα  από την Ουάσιγκτον στην κυβέρνηση Τσίπρα να μην προχωρήσει στην αποφυλάκιση του τρομοκράτη της 17Ν καταδικασμένου σε πέντε φορές ισόβια  Σάββα Ξηρού.

Η Αμερικάνικη πρεσβεία στην Αθήνα φανερά θορυβημένη για τις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα να αποφυλακίσει τον τρομοκράτη, ανέβασε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπενθυμίζοντας τα ονόματα των αμερικανών που έπεσαν θύματα της τρομοκρατικής οργάνωση 17Ν, και γράφοντας ότι η αποφυλάκιση του προσβάλλει τη μνήμη των θυμάτων αλλά και τις οικογένειες τους στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα. 

«Μία απόφαση να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός πριν εκτίσει την ποινή που του έχουν επιβάλει οι δικαστικές αρχές της Ελλάδας, προσβάλλει τη μνήμη όσων Αμερικάνων σκότωσε αλλά και τις οικογένειές τους» σημειώνει η Αμερικάνικη πρεσβεία.


A decision to let Savvas Xiros out of prison before serving his sentence as handed down by the Greek justice system would be a disservice to the memory of the American mission members he killed and their families.



Διαγραφές - εξπρές βουλευτών του VMRO μετά το «ναι» στην ψηφοφορία




Στη διαγραφή των 7 βουλευτών του κόμματός του (συνολικά 8 υπερψήφισαν τη συνταγματική αναθεώρηση) προχώρησε ο επικεφαλής του VMRO Χριστιάν  Μιτσκόσκι.

Σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του VMRO ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από έκτακτη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος και ανέφερε ότι όσοι ψήφισαν υπέρ «απογοήτευσαν τον ίδιο αλλά το πιο σημαντικό απογοήτευσαν την πατρίδα».

«Οι επτά βουλευτές που ενήργησαν κόντρα στη θέση του κόμματος και των πολιτών απογοήτευσαν εμένα, το κόμμα και την πατρίδα. Πρέπει να ζήσουν με αυτό. Για αυτό η εκτελεστική επιτροπή συνεδρίασε εκτάκτως και τους έθεσε εκτός κόμματος», δήλωσε ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι.

Σε κάποιους από αυτούς, πρόσθεσε, υποσχέθηκαν αμνηστία. «Ισως να έπεσαν και μετρητά στο τραπέζι, αλλά σαν άνθρωπος δεν μπορώ να δικαιολογήσω ή να κατανοήσω τις ενέργειές τους», συμπλήρωσε.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Νέα εμφάνιση πανηγύρι της Παπακώστα : Ψηφίζω τις Πρέσπες μόνο με προϋποθέσεις




Τραγική συνέντευξη της Κατερίνας Παπακώστα πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά. Αφού ακούσαμε από το στόμα της για την κατάσταση στα πανεπιστήμια ότι φταίνε "συλλογικότητες" (και όχι ομάδες αναρχικών κακοποιών) έκφραση που χρησιμοποιούν οι ακροαριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είπε να προκαλέσει και για τα Σκόπια.

Ήταν σίγουρη όλη η Ελλάδα ότι η Κατερίνα Παπακώστα θα ψήφιζε το ξεπούλημα της Μακεδονίας γιατί αυτό είναι και το γραμμάτιο που πρέπει να πληρώσει στους Τσίπρα - Καμμένο που την έκαναν υπουργό για λίγους μήνες.

Την πρόθεσή της να υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και καλά με αστερίσκους, εξέφρασε στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Προϋπόθεση αποτελεί, όπως είπε, να υπάρξει ερμηνευτική δήλωση για την γλώσσα και την εθνότητα που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία.

Επίσης το κείμενο της συμφωνίας παραχωρεί «υπηκοότητα», όχι ακριβώς εθνότητα είπε για να πει η Παπακώστα και ζητάει  σαφέστερες διακρίσεις, αν και είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει τμήμα της συμφωνίας οπότε να είχαμε να λέγαμε κυρία Παπακώστα. Σημείωσε μάλιστα πως η ερμηνευτική δήλωση θα πρέπει να υπογραφεί και από τα Σκόπια.










Πανηγυρίζει και ο Τσίπρας που προχωράει το ξεπούλημα της Μακεδονίας -Καμμένος δείχνει δόντια



Πανηγυρίζει ο υποτίθεται πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε την χαρά του με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό των Σκοπίων "απόψε επετεύχθη ένα πολύ μεγάλο βήμα για την κοινή επιτυχία των δύο χωρών. Ενα πολύ σημαντικό βήμα, όπως συμπλήρωσε, για ένα μέλλον με ειρήνη και ευημερία μεταξύ των δύο λαών".  

Congratulations my friend @Zoran_Zaev ! Tonight’s vote is a big step towards our common success. A very important step to a peaceful and prosperous future for our people!

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) October 19, 2018

Η Πάνος Καμμένος που είχε ποντάρει ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από τα Σκόπια είχε άλλη αντίδραση και προέβη σε σχόλιο για τις καταγγελίες περί δωροδοκιών βουλευτών της αντιπολίτευσης της ΠΓΔΜ προκειμένου να ψηφίσουν τη συμφωνία.

Ποιός θα φανταζόταν ότι στην Ευρώπη των αξιών και της δημοκρατίας οποίος δεν ψηφίζει κατά τις εντολες προφυλακίζεται και οποίος συμμορφώνεται παίρνει μπόνους 2.000.000€ μαύρο χρήμα. Ντρέπομαι

— Panos Kammenos (@PanosKammenos) October 19, 2018


Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια πάμε φούλ για το ξεπούλημα της Μακεδονίας




Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να διασφαλίσει και να συγκεντρώσει την πολυπόθητη πλειοψηφία των 2/3 καθώς 80 βουλευτές ψήφισαν «ναι» έναντι 39 που ψήφισαν «όχι».

Ακολούθησε ονομαστική ψηφοφορία μετά από αίτημα του VMRO στην οποία και πάλι ψήφισαν θετικά 80 βουλευτές  που σημαίνει πως ψήφισαν υπέρ και 8 βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Η έγκριση του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος της χώρας, ώστε να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, στη βάση της συμφωνίας των Πρεσπών

Με την αλλαγή του ονόματος θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις επόμενες 15 ημέρες αναμένεται να ακολουθήσουν ακόμη δύο συνεδριάσεις, άρθρο-άρθρο, οι οποίες απαιτούν και πάλι πλειοψηφία δύο τρίτων, ώστε η συμφωνία των Πρεσπών να κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ.