Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Αποκάλυψη: Τα 15 άτομα που εμπλέκονται στην απαγωγή Λεμπιδάκη



Δεκαπέντε περίπου άτομα, ανάμεσα στα οποία ένας ποινικός που έχει κατηγορηθεί για βομβιστικές επιθέσεις, ένα ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου, δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο, ένας 23χρονος κατηγορούμενος για πυροβολισμούς σε βάρος μίας γυναίκας, ένας ιδιοκτήτης γεωργικής μονάδας κοντά στα Σφακιά, ένας ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων είναι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία κ. Μιχάλη Λεμπιδάκη που είχε απαχθεί πριν από έξι μήνες στην Κρήτη. Ερευνάται και ο ρόλος ατόμου, κρητικής καταγωγής, που είχε εμπλοκή στην απαγωγή του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, το 2009 στην Αθήνα. 

Ο κ. Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από αστυνομική επιχείρηση στο χώρο της μάντρας αυτοκινήτων σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από το κέντρο του Ρεθύμνου. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έφτασαν στον χώρο όπου κρατείτο ο κ. Λεμπιδάκης ύστερα από συντονισμένη παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων αφού φαίνεται να ήξεραν τον μεγαλύτερο αριθμό των δραστών εδώ και δύο τουλάχιστον μήνες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για την μείωση των λύτρων είχαν χαρτογραφήσει πλήρως τα μέλη της σπείρας με την βοήθεια των κλήσεων κινητής τηλεφωνίας, τον εντοπισμό στίγματος κρίσιμου κινητού τηλεφώνου αλλά και την αγορά καρτών τηλεφωνίας από κατάστημα του νησιού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η ΕΛΑΣ είχε επιχειρήσει εισβολή στις 4 Αυγούστου σε κατοικία ορεινού χωριού έξω από τα Σφακιά όπου υπήρχαν ενδείξεις ότι εκεί κρατείτο ο κ. Λεμπιδάκης. Χωρίς όμως αποτέλεσμα. Προκειμένου να μην γίνει αντιληπτή η συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση από τους απαγωγείς, ερευνήθηκε άλλη γειτονική κατοικία με επίκληση έρευνας για λαθρομετανάστες και με παρουσία δικαστικού λειτουργού. Ο ιδιοκτήτης αυτής της κατοικίας είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. 

Επί σειρά ημερών η ΕΛ.ΑΣ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο ο κ. Λεμπιδάκης να κρατείται στην περιοχή του Φραγκοκάστελου στην νότιο Κρήτη και εκτιμάται ότι από εκεί μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες κοντά στο Ρέθυμνο, όπου και εντοπίσθηκε σήμερα.




Βασίλης Λαμπρόπουλος
ΤΟ ΒΗΜΑ 




Αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε 18χρονη και τη βίασαν



Μία 18χρονη κοπέλα από το Μπρούκλιν κατηγορεί δύο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ότι της πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια τη βίασαν.

«Η ζωή μου είναι κομμάτια. Κάθε φορά που βλέπω αστυνομικούς με πιάνει πανικός», είπε η 18χρονη κοπέλα μέσω τους δικηγόρου της Μάικλ Ντέιβιντ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης όλα έγιναν τον Σεπτέμβριο όταν οι δύο ντετέκτιβ έκαναν έρευνα για ναρκωτικά στο αυτοκίνητο που βρισκόταν η κοπέλα με δύο φίλους της.

Όπως η ίδια αναφέρει την έβγαλαν από το αυτοκίνητο, της πέρασαν χειροπέδες για κατοχή ναρκωτικών και την οδήγησαν σε ένα απόμερο μέρος σε πάρκο.

Εκεί την ανάγκασαν να ικανοποιήσει σεξουαλικά και τους δύο.

Δεν έχουν γίνει συλλήψεις, αλλά οι δύο αστυνομικοί έχουν χάσει για την ώρα τα όπλα και τα σήματά τους.

Ο φίλος της κοπέλας και οι γονείς της, πήγαν στο νοσοκομείο και εκεί γιατροί εκεί βρήκαν σημάδια σεξουαλικής επίθεσης και κάλεσαν την αστυνομία που ξεκίνησε την έρευνα.

Οι δύο αστυνομικοί είπαν σε συναδέλφους τους ότι το σεξ ήταν συναινετικό.



Πηγή : newsbeast.gr


ΕΛΣΤΑΤ: Μεγάλη άνοδος των συμφώνων συμβίωσης το 2016



Επίσης, το 2016 σε σχέση με το 2015 αυξήθηκαν οι γεννήσεις και μειώθηκαν οι θάνατοι

Αύξηση των γεννήσεων, μείωση των θανάτων και αύξηση των συμφώνων συμβίωσης σημειώθηκε το 2016, σε σχέση με το 2015, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποτυπώνουν την εξέλιξη των δημογραφικών μεγεθών στη χώρα. 

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η ραγδαία αύξηση των συμφώνων συμβίωσης. Το 2016 τα σύμφωνα συμβίωσης ανήλθαν σε 3.799, αυξημένα κατά 45,5% έναντι του 2015 που ήταν 2.611.
    
Αυτά τα στατιστικά στοιχεία συγκεντρώνει η ΕΛΣΤΑΤ από τα ληξιαρχεία όλων των δήμων, στα οποία δηλώνονται και καταγράφονται οι γεννήσεις, οι θάνατοι, οι γάμοι και τα σύμφωνα συμβίωσης που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.     
Το 2016 είχαμε 1.051 γεννήσεις περισσότερες από το 2015. Ειδικότερα, οι γεννήσεις στην Ελλάδα ανήλθαν σε 92.898 (47.882 αγόρια και 45.016 κορίτσια) καταγράφοντας αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2015, που ήταν 91.847 (47.294 αγόρια και 44.553 κορίτσια). Στις γεννήσεις δεν συμπεριλαμβάνονται οι γεννήσεις νεκρών βρεφών, οι οποίες το 2016 ήταν 339, αυξημένες κατά 8,6% σε σχέση με το 2015 που ήταν 312.
    
Οι θάνατοι παρουσίασαν μείωση 2% και ανήλθαν σε 118.792 (60.526 άνδρες και 58.266 γυναίκες), έναντι 121.212 (61.798 άντρες και 59.414 γυναίκες) το 2015. Οι θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανήλθαν σε 387, αυξάνοντας τον δείκτη βρεφικής θνησιμότητας (θάνατοι βρεφών ηλικίας κάτω του έτους ανά 1.000 γεννήσεις ζώντων) σε 4,2, έναντι 4 το 2015.
    
Οι γάμοι ανήλθαν σε 49.632 (23.778 θρησκευτικοί και 25.854 πολιτικοί), παρουσιάζοντας μείωση 7,5% σε σχέση με το 2015, κατά το οποίο είχαν πραγματοποιηθεί 53.672 γάμοι (26.419 θρησκευτικοί και 27.253 πολιτικοί).
   
Τα σύμφωνα συμβίωσης ανήλθαν σε 3.799, αυξημένα κατά 45,5% έναντι του 2015 που ήταν 2.611. Ενώ, το 2016 στα σύμφωνα συμβίωσης συμπεριλαμβάνονται 167 σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ανδρών και 50 σύμφωνα μεταξύ γυναικών.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΙΟΒΕ:Το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται αλλά η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών και της χώρας επιδεινώνονται.



Προβλέπουν βελτίωση στις Κατασκευές και στη Βιομηχανία αλλά οι προσδοκίες στο Λιανικό Εμπόριο και τις Υπηρεσίες δεν μεταβάλλονται σημαντικά.

Στη Βιοµηχανία, όπως λένε οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις για την παραγωγή τους προσεχείς µήνες ανακάµπτουν, καθώς και οι παραγγελίες, η ζήτηση, ενώ και τα αποθέµατα αποκλιµακώνονται.

Στις Κατασκευές, οι προβλέψεις και εκτιμήσεις λένε για το πρόγραµµα εργασιών των επιχειρήσεων αλλά και οι προβλέψεις για την απασχόληση βελτιώνονται, αν και από χαµηλό επίπεδο.
Στο Λιανικό Εµπόριο, οι εκτιµήσεις για τις τρέχουσες πωλήσεις βελτιώνονται ελαφρά, αντίθετα µε τις προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσµη εξέλιξή τους, ενώ στις εκτιµήσεις για το ύψος των αποθεµάτων καταγράφεται αποκλιµάκωση του σχετικού δείκτη.  

Η Ελλάδα, είναι η χώρα με τον χαμηλότερο δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ευρώπη και ακολουθούν η Βουλγαρία (-23 από -25,2 τον Ιούλιο), η Κροατία (-18 από -15,9 τον Ιούλιο), η Ρουμανία (-15 έναντι -17 τον Ιούλιο) και η Ουγγαρία (-13,6 κατόπιν -14,8 τον Ιούλιο).

Ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης σε επίπεδο ΕΕ αυξήθηκε, στις -1,6 μονάδες (-2,3 τον Ιούλιο), ενώ παρόμοια ήταν η τάση του σε επίπεδο Ευρωζώνης (-1,2 από -1,7 τον Ιούλιο).

Ανοδική τάση τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον Αύγουστο σημειώθηκε σε 17 χώρες (από 13 τον Αύγουστο και 12 τον Ιούλιο), ενώ θετικό πρόσημο διατηρούν 13 χώρες: οι σκανδιναβικές (∆ανία, Σουηδία, Φινλανδία), το μΛουξεμβούργο, το Βέλγιο, η Τσεχία, η Γερμανία, η Μάλτα, η Ολλανδία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, η Εσθονία και η Ιρλανδία.

 Έξι στους δέκα Έλληνες περιμένουν επιδείνωση των οικονομικών τους.

Οι  προβλέψεις  των  καταναλωτών  για  την  οικονομική  κατάσταση  του  νοικοκυριού  τους  τους προσεχείς   12   μήνες   βελτιώθηκαν   σημαντικά   τον   Σεπτέμβριο,   με   το   σχετικό   δείκτη   να διαμορφώνεται  στις  -44,6  (από  -55,8  τον  Ιούλιο)  μονάδες.  Το  60%  (από  62%)  των  νοικοκυριών αναμένει  ελαφρά  ή  αισθητή  επιδείνωση  της  οικονομικής  του  κατάστασης,  ενώ  το  3-4% προβλέπει και πάλι μικρή βελτίωση.

Ο δείκτης των προβλέψεων των νοικοκυριών για την οικονομική κατάσταση της χώρας τους το προσεχές 12-μηνο ανέκαμψε τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις -48,5 (από -65,7 τον Ιούλιο) μονάδες.  Το  66%  των  καταναλωτών  προβλέπει  εκ  νέου  ελαφρά  ή  αισθητή  επιδείνωση  της οικονομικής  κατάστασης  της  χώρας,  έναντι  του  7%  (από  5%)  το  οποίο  αναμένει  ελαφρά βελτίωση.






Διέκοψε τη λειτουργία της η βρετανική αεροπορική Monarch Airlines


Τη λειτουργία της διέκοψε την Δευτέρα η Monarch Airlines, στη μεγαλύτερη έως τώρα κατάρρευση μιας βρετανικής αεροπορικής εταιρίας, αφήνοντας «στον αέρα» δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες σε προορισμούς εκτός της Βρετανίας και οδηγώντας τις αρμόδιες Αρχές στη μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού στη χώρα σε καιρό ειρήνης.

Η Monarch ακύρωσε περίπου 300.000 μελλοντικές κρατήσεις και ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες και τους εργαζομένους καθώς έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφοράς της Βρετανίας που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

«Λυπάμαι τόσο πολύ που χιλιάδες βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι με μια ακύρωση των διακοπών ή του ταξιδιού τους, πιθανές καθυστερήσεις στο να επιστρέψουν σπίτι τους και τεράστια ταλαιπωρία ως αποτέλεσμα της κατάρρευσής της», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Monarch Άντριου Σουάφιλντ σε μήνυμα τους προς τους εργαζομένους . «Λυπάμαι πραγματικά που τελείωσε έτσι».

Ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέιλινγκ δήλωσε ότι η εταιρία έπεσε θύμα ενός πολέμου τιμών για τις πτήσεις προς τη Μεσόγειο και κάλεσε τους πελάτες να μην μεταβαίνουν στα αεροδρόμια. «Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι αποκλεισμένοι και δεν μπορούν να επιστρέψουν με άλλο τρόπο, θα μπορέσουν να το κάνουν», δήλωσε στην τηλεόραση του BBC, προσθέτοντας πως αναμένει ότι πολλοί από τους πάνω από 2.000 εργαζομένους της Monarch να βρουν εργασία αλλού.

Η βρετανική κυβέρνηση ζήτησε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (CAA) να ναυλώσει πάνω από 30 αεροσκάφη προκειμένου να φέρει πίσω στη Βρετανία περίπου 110.000 πελάτες της Monarch που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εκτός της χώρας, σύμφωνα με την CAA.

Ο σκληρός ανταγωνισμός πιέζει τις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες και έχει οδηγήσει σε συγκέντρωση του κλάδου, με τις Air Berlin και Alitalia να καταθέτουν αίτηση χρεοκοπίας νωρίτερα φέτος και να αναζητούν νέους επενδυτές για τμήματα των δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με την Monarch, οι εταιρίες της που τέθηκαν σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης περιλαμβάνουν τις Monarch Airlines, Monarch Holidays Ltd, First Aviation Ltd, Avro Ltd και Somewhere2stay Ltd. Η εταιρία είχε ήδη δηλώσει ότι είχε επαφές με πιθανούς εταίρους ύστερα από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο θα πωλούνταν κομμάτια του δικτύου κοντινών πτήσεων.

Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση γνώριζε πως η Monarch Airlines ήταν στα όρια της κατάρρευσης αφού επέλεξε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που δεν απέδωσε.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχε ο κίνδυνος να συμβεί αυτό», δήλωσε ο Χάμοντ στο ραδιόφωνο του BBC. «Ποτέ δεν είναι ωραίο όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα… Φοβάμαι ότι δεν είναι θέμα παρέμβασης της κυβέρνησης, πρόκειται για μια αεροπορική εταιρία που έλαβε συγκεκριμένες αποφάσεις για το επιχειρηματικό της μοντέλο και το πώς ήθελε να τοποθετηθεί στην αγορά και αυτές οι αποφάσεις προφανώς δεν απέδωσαν».

«Ο κλάδος θα αναδιαρθρωθεί, η δυναμικότητα θα απορροφηθεί… και η ανταγωνιστική αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί», συμπλήρωσε ο ίδιος.



Πηγές : in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ανίκανη πολιτική ηγεσία ευτυχώς αποτελεσματική και επιτυχημένη αστυνομία



Η αστυνομία έκανε πάρα πολύ καλά την δουλειά της γιατί πολύ απλά, εάν δεν υπάρχουν εντολές ΣΥΡΙΖΑ ο νόμος είναι νόμος και οι κακοποιοί παίρνουν αυτό που τους αξίζει.

Η περίπτωση Λεμπιδάκη καθώς και άλλες επιτυχίες της ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν ότι η αστυνομία έχει την επιχειρησιακή ικανότητα και ικανά στελέχη για να αντιμετωπίσει κάθε είδους έγκλημα.

Φυσικά και δεν έχει καμία ανάμιξη στην επιτυχία η αποδεδειγμένα αποτυχημένη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με πρώτο τον Νίκο Τόσκα, γιατί πολύ απλά δεν αναμίχθηκε σε τίποτα.

Αυτό δείχνει ότι οι καθημερινές επιθέσεις των αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας και τελευταία στην Θεσσαλονίκη καθώς και η ανομία στον χώρο των πανεπιστημίων με ομάδες κακοποιών να λυμαίνονται τον χώρο, θα είχαν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά εάν δεν είχαν εντολές οι αστυνομικοί από την πολιτική ηγεσία και την κυβέρνηση "μην πειράζεται τους συντρόφους ότι κακουργήματα και να διαπράττουν".

Μπράβο στην Ελληνική αστυνομία και ευχόμαστε γρήγορα λύτρωση από την ανίκανη πολιτική ηγεσία του κ. Νίκου Τόσκα που δεν έχει καμία σχέση με τις επιτυχίες της κυβέρνησης όπως και γενικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.


Κοντονής κατά Δημήτρη Καμμένου για την «Τουρκική Ένωση Θράκης»




Σφοδρή επίθεση κατά του Δημήτρη Καμμένου για τις δηλώσεις του αναφορικά με την «Τουρκική Ένωση Θράκης» εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, είχε δηλώσει στον realfm ότι αν είναι 8.000 ευρώ το πρόστιμο για τη μη συμμόρφωσή της χώρας στην απόφαση του ευρωδικαστηρίου για την «Τουρκική Ενωση Θράκης», το ποσό να πληρωθεί από βουλευτές.

Απαντώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως αν ο Δημήτρης Καμμένος τα είπε αυτά, είναι εξωφρενικά, καθώς η χώρα θα μπει σε επιτροπεία και διαρκή έλεγχο αν δεν ψηφιστεί η εναρμόνιση.

«Αν τα είπε είναι εξωφρενικά, διότι το θέμα δεν είναι το πρόστιμο και δεν είναι ότι γίνεται ρεζίλι η χώρα με το να της επιβάλλονται πρόστιμα. Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν υπάρχει συμμόρφωση η χώρα τίθεται υπό επιτροπεία. Υπό έλεγχο, υπό διαρκή έλεγχο. Και αυτό δεν είναι τιμητικό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κοντονής.

Πριν από μία εβδομάδα, στις 19 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη πολιτική ήττα στη Βουλή, αφού αναγκάστηκε έπειτα από την κατακραυγή της αντιπολίτευσης αλλά και τις αντιδράσεις του συγκυβερνώντος κόμματος των ΑΝΕΛ να αποσύρει την κατάπτυστη τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι αποσύρει την επίμαχη τροπολογία προκειμένου να δοθεί χρόνος να την μελετήσουν όσοι διαφωνούν και θα την επαναφέρει σε δέκα ημέρες, όπως είπε.


Πηγή : newsbomb.gr


Ο τοκογλύφος γλύφει τον δανειζόμενο αδιαφορώντας για το πώς βρίσκει τα λεφτά για να αποπληρώνει



Ποιος δανειστής δεν θέλει ο δανειζόμενος να πληρώνει τους τόκους και τα δανεικά αδιαφορώντας για τον τρόπο που τα βρίσκει; Γιατί ο συγκεκριμένος δανειζόμενος ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν δεσμεύσει την χώρα για 100 χρόνια και για να βρουν τα λεφτά παριστάνοντας τους επιτυχημένους, υπερφορολογούν εγκληματικά και διαλύουν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

 Το... θαυμασμό του για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε ταυτόχρονα σε επτά ευρωπαϊκές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Sueddeutsche Zeitung και ο Guardian.

Είναι δυνατόν ο Ντάισλεμπλουμ να μην εκθειάσει τον μήνα που θρέφει τους έντεκα και να αφήσει να πέσει ο Τσίπρας που τα κάνει όλα για την καρέκλα, ανεβαίνοντας μια σοβαρή κυβέρνηση που θα θέλει να μαζέψει τις ηλιθιότητες της ανικανότητας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και χαθούν τόσα λεφτά των τοκογλύφων ειδικά από τόκους .

Με λίγα λόγια, απλά και κατανοητά για να κατανοήσουμε όλοι το γιατί ο Γερούν Ντάισλεμπλουμ εκθείασε τον Αλέξη Τσίπρα και το τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ



Ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση εκφράζει μόνο το 11% και από την αντιπολίτευση μόνο το 21%



Χαμηλά επίπεδα ικανοποίησης από την κυβέρνηση, αλλά και από την αντιπολίτευση καταγράφει δημοσκόπηση της ProRata που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Από την έρευνα σημαντικό είναι ότι 9 στους 10 αισθάνονται θυμό, απογοήτευση και αγανάκτηση για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Στην ελληνική κοινωνία κυριαρχούν αρνητικά συναισθήματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως :
θυμός 36%,
φόβος 11%, 
απογοήτευση 43%

Καμπανάκι για την Νέα Δημοκρατία, είναι το γεγονός ότι μόλις το 21% των ερωτώμενων δηλώνει ικανοποιημένο από το αντιπολιτευτικό της έργο.

Ικανοποίηση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκφράζει μόνο το 11%, ενώ αντίστοιχα απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά της  ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση με ικανοποιημένο μόνο το 21%.

Αρκετά χαμηλότερα είναι τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ όσων ανήκουν στην αδιευκρίνιστη ψήφο, όπου το 4% δηλώνει ικανοποίηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση και το 8% από την ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Μόλις το 46% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογεί θετικά τον ΣΥΡΙΖΑ και, ομοίως, μόλις το 47% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογεί θετικά την ΝΔ.

Βαθμολογώντας οι ερωτώμενοι σε μία κλίμακα 0-10 τις επιδόσεις της κυβέρνησης σε πέντε σημαντικούς τομείς, η βαθμολογία είναι λίγο πάνω από το μηδέν. 

Οι ερωτώμενοι βαθμολόγησαν κατά μέσο όρο με 2,19 την προσέλκυση επενδύσεων, με 2,15 την καταπολέμηση της ανεργίας, με 1,82 την παιδεία, με 2,08 την υγεία και  με 2,11τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα.


Λας Βέγκας: 20 νεκροί και πάνω από 100 τραυματίες



Ελεύθερος σκοπευτής σκόρπισε τον θάνατο σε συναυλία στο Λας Βέγκας. Στους 20 ο αριθμός των νεκρών και πάνω από 100 τραυματίες μέχρι στιγμής. 

Ο ελεύθερος σκοπευτής πυροβολούσε από τον 32ο όροφο τα πάνω από 30.000 άτομα που βρίσκονταν στην συναυλία. 



Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ένας ύποπτος σκοτώθηκε και ότι πιστεύεται πως δεν υπάρχουν άλλοι ένοπλοι ύποπτοι.


Ο εκπρόσωπος του University Μedical Center Hospital δήλωσε ότι 14 από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και φέρουν τραύματα από σφαίρες. 




Μ.Λεμπιδάκης: Τον βρήκαν ξαπλωμένο σε στρώμα και δεμένο με αλυσίδα στο πόδι




Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του στην μάντρα αυτοκινήτων, αντίκρισαν τον 53χρονο άνδρα κυριολεκτικά αλυσοδεμένο, «σκιά» του εαυτού του.

O επιχειρηματίας κρατείτο σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον πάνω όροφο μάντρας αυτοκινήτων όπου και εντοπίστηκε δεμένος, σε ένα κρεβάτι, ύστερα από αιφνιδιαστική έρευνα της ΕΛΑΣ.

Επικεφαλής της επιχείρησης στην οποία συμμετείχαν και επίλεκτοι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν ο γενικός αστυνομικός διευθυντής στην Κρήτη υποστράτηγος Μιχάλης Λαγουδάκης

Ο χώρος που οι απαγωγείς είχαν μεταφέρει τον επιχειρηματία βρίσκεται σε κομβικό σημείο, στον παράλληλο της Εθνικής οδού Χανίων - Ρεθύμνου και σε κοντινό σημείο με κέντρα διασκέδασης και κοινωνικών εκδηλώσεων. Κάτω από τον όροφο που κρατείτο λειτουργούσε μάντρα αυτοκινήτων, ενώ όλος ο χώρος σφραγίστηκε από την αστυνομία.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εξετάστηκε από γιατρό, ενώ φως στις λεπτομέρειες της κράτησής του αναμένεται να δώσει ο ίδιος με την κατάθεσή του στις Αρχές.

Την ώρα της αστυνομικής επιχείρησης, στη μάντρα βρισκόταν ο ιδιοκτήτης της και ένα ακόμα άτομο, στους οποίους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες, ενώ μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πέντε ακόμα οι περισσότεροι, σύμφωνα με πληροφορίες, κρητικής καταγωγής.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι κατά τη διάρκεια της απαγωγής Λεμπιδάκη οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορα κρησφύγετα ενώ σε εξέλιξη είναι έρευνες για τον εντόπισμο και τη σύλληψη και άλλων ατόμων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 



Πηγή : flashnews.gr




Συνελήφθη αστυνομικός για αφαίρεση δημόσιου υλικού και παράβαση καθήκοντος



Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος αστυνομικού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, για κλοπή και παράβαση καθήκοντος.

Ειδικότερα κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο ανωτέρω είχε αφαιρέσει από την Υπηρεσία που υπηρετεί δημόσιο υλικό που σχετίζεται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές μικρής αξίας.

Ο αστυνομικός συνελήφθη 30 Σεπτεμβρίου 2017 και οδηγήθηκε εχθές 01 Οκτωβρίου 2017 στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


Η στιγμή που ο τρομοκράτης παρασύρει και μαχαιρώνει αστυνομικό στον Καναδά


Σοκ προκαλεί το βίντεο απο τη στιγμή της επίθεσης ενός τρομοκράτη σε βάρος αστυνομικού έξω από γήπεδο στο Έντμοντον του Καναδά.

Στο βίντεο φαίνεται ένα λευκό αυτοκίνητο να πέφτει πάνω στον αστυνομικό και να τον σηκώνει κυριολεκτικά στον αέρα.

Στη συνέχεια ο δράστης, ο οποίος έχει συλληφθεί, βγαίνει από το αυτοκίνητο και κρατώντας ένα μαχαίρι χτυπάει επανειλλημένως τον εξουδετερωμένο και τραυματισμένο αστυνομικό. 



Στη συνέχεια ο δράστης χρησιμοποιώντας ένα φορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε 4 πολίτες.

Η αστυνομία χαρακτήρισε «τρομοκρατική επίθεση» το περιστατικό, καθώς όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.



Νόμιμη, υπό προϋποθέσεις, η τοποθέτηση κάμερας στην είσοδο διαμερισμάτων



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στην υπ’ αριθμ. 5/2017 γνωμοδότησή της, αναφέρει ότι είναι νόμιμη η τοποθέτηση κάμερας, καταγραφή ήχου, για να ελέγχεται η είσοδος διαμερίσματος πολυκατοικίας που χρησιμοποιείται ως κατοικία ή ως επαγγελματικός χώρος, αλλά η τοποθέτηση θα γίνεται κάτω αυστηρούς περιορισμούς, ενώ παράλληλα καθορίζει και τις προϋποθέσεις και τους όρους κάτω από τους οποίους είναι δυνατή η τοποθέτηση κάμερας στις περιπτώσεις αυτές.

Ρητά αναφέρει η Αρχή ότι απαγορεύεται από κάμερα η οποία είναι τοποθετημένη έξω από διαμέρισμα πολυκατοικίας να αναρτηθεί βίντεο σε ιστοσελίδα ή ακόμη και η επίδειξή του σε τρίτα πρόσωπα (εκτός διωκτικών αρχών ή δικαστηρίων), ενώ ο ένοικος του διαμερίσματος ο οποίος τοποθετεί κάμερα έχει όλες τις υποχρεώσεις και ευθύνες του νόμου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων ,ενώ τα δεδοµένα που καταγράφονται θα διατηρούνται το πολύ έως δύο ημέρες.

Παράλληλα, δεν επιτρέπεται η λήψη ή καταγραφή δεδοµένων ήχου, ενέργεια η οποία θεωρείται ως επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ειδικότερα, η Αρχή εξέδωσε την εν λόγω γνωμοδότησή της μετά από ερωτήματα ενοίκων διαμερισμάτων πολυκατοικιών στις οποίες είχαν τοποθετηθεί κάμερες έξω απ τις εισόδους των διαμερισμάτων. Μάλιστα, υπήρξε περίπτωση όπου σε όροφο πολυκατοικίας υπάρχουν μόνο δύο διαμερίσματα και οι δύο ένοικοι των διαμερισμάτων έχουν τοποθετήσει κάμερες, αλλά ο ένας δεν ήθελε την κάμερα του άλλου.

Στη γνωμοδότησή της η Αρχή επισημαίνει ότι στις περιπτώσεις που υπάρχει κάμερα εικόνας στο χώρο εισόδου ενός διαµερίσµατος το οποίο χρησιµοποιείται ως κατοικία ή ως επαγγελµατικός χώρος, πρέπει να περιορίζεται το πέδιο εµβέλειας της κάµερας στον απολύτως απαραίτητο χώρο µπροστά από την πόρτα εισόδου του διαµερίσµατος, ώστε να επιτηρείται αποκλειστικά και µόνο η πόρτα αυτή και ο εκάστοτε ευρισκόµενος µπροστά της, χωρίς να λαµβάνεται εικόνα από λοιπούς κοινόχρηστους χώρους, όπως σκάλα ή ανελκυστήρα, ούτε από πόρτες ή χώρο εισόδου γειτονικών διαµερισµάτων (προς κάθε κατεύθυνση).

Σε περίπτωση που τοποθέτηση της κάμερας λόγω της χωροθέτησης των εισόδων των διαµερισµάτων και του ανελκυστήρα του ορόφου, αναγκαστικά έχει μεγαλύτερη εμβέλεια καταγραφής, τότε απαιτείται η προηγούµενη σύµφωνη γνώµη των 2/3 των ενοίκων του ορόφου.

Ως πρός την τοποθέτησης κάμερας σε συγκροτήµατα κατοικιών για την ασφάλεια των κοινόχρηστων χώρων και των προσώπων που κυκλοφορούν σε αυτούς, απαιτείται απόφαση της γενικής συνέλευσης των ενοίκων.

Συγκεκριμένα, η Αρχή, στην τελευταία αυτή περίπτωση, αναφέρει ότι η «εγκατάσταση µπορεί να πραγµατοποιηθεί µόνο µε απόφαση της γενικής συνέλευσης της πολυκατοικία, σύµφωνα µε τις διατάξεις του οικείου κανονισµού και εφόσον τέτοια εγκατάσταση δεν προβλέπεται στον κανονισµό, απαιτείται συναπόφαση και των δύο τρίτων των ενοίκων της πολυκατοικίας (όπου σε κάθε ένοικο αντιστοιχεί µία ψήφος). Υπεύθυνος επεξεργασίας του συστήµατος βιντεοεπιτήρησης είναι η γενική συνέλευση του συγκροτήµατος».

Ακόμη, η µονάδα ελέγχου δεν επιτρέπεται να βρίσκεται σε διαµέρισµα, αλλά πρέπει να εγκαθίσταται σε κοινόχρηστο χώρο µε ελεγχόµενη πρόσβαση (π.χ. κοινόχρηστη αποθήκη), εκτός αν η επεξεργασία πραγµατοποιείται από εξουσιοδοτηµένο προσωπικό ασφαλείας (π.χ. εταιρεία ασφαλείας ως εκτελούσα την επεξεργασία).



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελεύθερος Τύπος


Ελληνικά F16 στον ουρανό της Λευκωσίας μετά από 16 χρόνια! Επιστολή Μητσοτάκη στον Πρόεδρο της Κύπρου



Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Λευκωσίας για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. 

Τα F16 βρέθηκαν στην Κύπρο, στη στρατιωτική παρέλαση για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου, με την Κυπριακή Δημοκρατία να μετράει φέτος 57 χρόνια ζωής ως ανεξάρτητο κράτος. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ευκαιρία της επετείου της Κυπριακής Ανεξαρτησίας, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία του εκφράζει τις θερμότερες ευχές του στον κυπριακό λαό για ειρήνη, ευημερία και ταχεία ευόδωση των προσπαθειών για μια επανενωμένη πατρίδα.

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στον κ. Αναστασιάδη, ότι «η φετινή επέτειος βρίσκει την Κύπρο μας στον απόηχο των συνομιλιών στην Ελβετία, όπου παρά την υπεύθυνη στάση σας και την εποικοδομητική σας συμβολή, δεν κατέστη δυνατό να καμφθούν οι παράλογες και αναχρονιστικές αξιώσεις της Τουρκίας για διατήρηση των κατοχικών της στρατευμάτων και του καθεστώτος εγγυήσεων, η κατάργηση των οποίων αποτελεί απαραίτητο όρο για τη διαφύλαξη της ομαλής και ανεξάρτητης λειτουργίας της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας στο μέλλον».






Παυλόπουλος από Αμφίπολη: Τεκμηριωμένη κατά τρόπο αναντίρρητο η ελληνικότητα της Μακεδονίας



Για ανασκαφή μεγάλης ιστορικής σημασίας, μια «από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων», η οποία θα συμβάλει καλύτερα στη κατανόηση της ιστορίας των αρχαίου Μακεδονικού Βασιλείου και «θα μας δώσει ακόμη περισσότερα τεκμήρια για την ήδη απολύτως τεκμηριωμένη ελληνικότητα της Μακεδονίας» έκανε λόγο, σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την επίσκεψη και την ξενάγησή του στην ανασκαφή του στον Τύμβο «Καστά» της Αμφίπολης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Για πολλοστή φορά και κατά τρόπο αναντίρρητο» πιστοποιείται και «με τα τωρινά αρχαιολογικά ευρήματα «η ελληνικότητα της Μακεδονίας», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, χαρακτήρισε το μνημείο «αναντίρρητα Μακεδονικό».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε την τεράστια αξία της ανασκαφής, η οποία όπως είπε, ήδη, απολαμβάνει αναγνώριση από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επεσήμανε, εκτός από την ιστορική σημασία των αρχαιολογικών θησαυρών και την υψηλή αισθητική αξία των πολλών επιμέρους ευρημάτων που έχει αποδώσει η αρχαιολογική σκαπάνη, αλλά και όσων «θα φέρει και στο μέλλον», των οποίων, όπως είπε, η συνακόλουθη επιστημονική επεξεργασία «θα συμβάλει στην κατανόηση της εξέλιξης του Μακεδονικού Βασιλείου. Νιώθω ιδιαίτερη τιμή αλλά και ανάλογη συγκίνηση επισκεπτόμενος τον τόπο, όπου εξελίσσεται μια από τις σημαντικότερες ανασκαφές των τελευταίων χρόνων», είπε ο κ. Παυλόπουλος και συνέχισε: «Η αρχαιολογική σκαπάνη έχει ήδη αποδώσει θησαυρούς υψηλής αισθητικής αξίας. Όμως, πέρα από την αισθητική αξία των επιμέρους ευρημάτων, είναι βέβαιο ότι η ανασκαφή, με το πλήθος των ευρημάτων που έχει ήδη φέρει, αλλά θα φέρει και στο μέλλον, στο φως, καθώς και την συνακόλουθη επιστημονική επεξεργασία τους, θα συμβάλει στην κατανόηση της εξέλιξης του Μακεδονικού Βασιλείου. Ταυτοχρόνως, με τα τωρινά αρχαιολογικά ευρήματα, πιστοποιείται, για πολλοστή φορά και κατά τρόπο αναντίρρητο, η ελληνικότητα της Μακεδονίας».

«Με δεδομένη την, ούτως ή άλλως, τεράστια αξία της ανασκαφής, η οποία έχει αναγνωρισθεί από την ελληνική και διεθνή επιστημονική κοινότητα, ευχόμαστε να ξεκινήσουν οι εργασίες της εκ νέου, το συντομότερο δυνατό. Έχω εν προκειμένω απόλυτη εμπιστοσύνη στην επιστημονική αξιοσύνη των μελών της αρχαιολογικής μας κοινότητας. Ας σεβασθούμε όλοι την αποστολή της και ας την αφήσουμε να βγάλει τα συμπεράσματά της, χωρίς να τα προκαταλαμβάνουμε κατά το δοκούν και αναρμοδίως» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος ξεναγήθηκε στο λόφο του Τύμβου «Καστά» από την αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Σερρών, Πηνελόπη Μάλαμα και τον αρχιτέκτονα, υπεύθυνος της υποστήλωσης του έργου, Μιχάλη Λεφαντζή. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για την ανασκαφή και για τα έργα υποστήλωσης και στη συνέχεια σε δηλώσεις του, υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί η ανασκαφή. 

Τον κ. Παυλόπουλο συνόδευαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια -Τσαρουχά και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, οι οποίοι παρέστησαν και νωρίτερα στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη Αμφίπολης, όπως και οι βουλευτές Σερρών, Αφροδίτη Σταμπουλή, Κώστας Καραμανλής, Φωτεινή Αραμπατζή, Δημήτρης Κυριαζίδης, Μιχάλης Τζελέπης, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και Μάρκος Μπόλαρης, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, κ.α. Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακάθισε σε γεύμα που παραχώρησε προς τιμήν του ο δήμαρχος Αμφίπολης, Κωνσταντίνος Μελίτος.




Πηγή : kathimerini.gr


Απίστευτο: Σχολιάστρια της ΕΡΤ τρώει «στον αέρα» και μιλάει μπουκωμένη



Κυριολεκτικά σαν στο σπίτι της -ίσως και ακόμη πιο χαλαρά- φαίνεται ότι νιώθει στην ΕΡΤ η σχολιάστρια της Φόρμουλα 1

Κυριολεκτικά σαν στο σπίτι της -ίσως και ακόμη πιο χαλαρά- φαίνεται ότι νιώθει στην ΕΡΤ η σχολιάστρια της Φόρμουλα 1. Αφού πρώτα ενημέρωσε το κοινό του Μαλαισιανού Γκραν Πρι ότι είχε φέρει κέικ στο στούντιο, κατόπιν άρχισε να το τρώει. Και μασουλώντας συνέχισε να μοιράζεται με τους φίλους των Γκραν Πρι τις απόψεις της, παρόλο που καθένας μπορούσε να διακρίνει στην κατά τι αλλοιωμένη της φωνή, εφόσον δεν είχε προλάβει να καταπιεί και να καθαρίσει τον λάρυγγά της, πως ήταν μπουκωμένη.

Η «πιο-άνετη-απλά-δεν-γίνεται» συνεργάτιδα της ΕΡΤ είναι η Πόπη Παπαμιχαήλ, «δημοσιογράφος του ειδικού τύπου» όπως πομπωδώς την συστήνει στην αρχή της μετάδοσης κάθε αγώνα Φόρμουλα 1 ο βασικός παρουσιαστής, Νίκος Κορόβηλας (γνωστός και από τη θητεία του ως βοηθού επί θεμάτων Τύπου της Ζωής Κωνσταντοπούλου, όπως επίσης από το ηρωικό του ταμπούρωμα στο Ραδιομέγαρο τις μαύρες ημέρες του μαύρου κ.λπ).

Η κυρία Παπαμιχαήλ τα τελευταία δύο χρόνια υπηρετεί με συνέπεια και φιλότιμο ένα ύφος σχολιασμού των τεκταινομένων στο εκάστοτε Γκραν Πρι που μιλά απευθείας στον φίλαθλο λαό. Πολλές φορές η κυρία Πόπη κάνει αστειάκια, αυτοσαρκάζεται για την ασχετοσύνη της περί τα καλλιτεχνικά, στέλνει χρόνια πολλά από του αέρος της ΕΡΤ στην οικογένειά της, διατυπώνει κοινωνικές και φιλοσοφικές κρίσεις, μοιράζεται περιστατικά και αναμνήσεις από τις αιώνια «παλιές καλές εποχές» των μηχανοκίνητων σπορ που η ίδια κατέχει άριστα κ.λπ., κ.λπ.


Όπως συμβαίνει σε όλες τις σχέσεις στις οποίες αναπτύσσεται οικειότητα, η κυρία Πόπη δεν θα αργούσε να περάσει στο επόμενο επίπεδο: Θεωρώντας δεδομένο ότι η ΕΡΤ είναι μια προέκταση του σαλονιού, της καφετέριας, του συνοικιακού καφενείου, τόσο για το κοινό όσο και για την ίδια, σήμερα υπέθεσε πως κανείς δεν θα παραξενευόταν εάν τσίμπαγε λίγο από το κέικ που είχε φέρει μαζί της, ένεκα των γενεθλίων ενός από τους αγαπημένους της «μικρούς», όπως με στοργή απευθύνεται στους νεότερους εκ των πιλότων της F1. Στην προκειμένη περίπτωση το τιμώμενο από την κυρία Παπαμιχαήλ πρόσωπο ήταν ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος, μάλιστα αναδείχθηκε νικητής στον αγώνα της Μαλαισίας. Οπότε, γνωρίζουμε ότι το κέικ της κυρίας Πόπης, αν μη τι άλλο, του έφερε και γούρι.

Χαρακτηριστικό του υπέροχα ζεστού κλίματος που επικρατεί στο στούντιο της ΕΡΤ κατά την ώρα της περιγραφής ενός Γκραν Πρι είναι οι διάλογοι που διαμείφθηκαν στο τέλος του GP Μαλαισίας, ενόσω γινόταν η... κεϊκοκλασία και η κεϊκοκατανάλωση. Το μόνο κακό, δυστυχώς -και εδώ πραγματικά πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση της ΕΡΤ για να κάνει κάτι αμέσως, υποθέτουμε κατά την μαζική και πάνδημη απαίτηση εκείνων που, εκόντες άκοντες, πληρώνουν τα τέλη υπέρ ΕΡΤ- είναι ότι ο τηλεθεατής έχει την ευτυχία μόνο να ακούει τους σχολιαστές της F1, χωρίς να τους βλέπει.

Εάν είχαμε εικόνα των τεσσάρων ανθρώπων, δηλαδή των τριών μονίμων περιγραφέων και του ενός φιλοξενουμένου (τέσσερα άτομα για  έναν αγώνα «κονσέρβα», μιας και το Μαλαισιανό Γκραν Πρι ήταν, άγνωστο γιατί, μαγνητοσκοπημένο), θα είχαμε ως θεατές το προνόμιο να θαυμάζουμε την εμφάνισή τους, τη στάση τους και, οπωσδήποτε, το πώς αποπειρώνται να κοροϊδέψουν την πείνα τους εν ώρα υπηρεσίας τρώγωντας ένα ταπεινό κέικ ύστερα από δυόμιση ολόκληρες ώρες συνεχούς εκπομπής.

- «Κι εγώ ήρθα με το μικρό μου κέικ σήμερα -το βλέπετε όλοι- γιατί έχει γενέθλια ο Φερστάπεν» ακούγεται να λέει η Πόπη Παπαμιχαήλ, προοικονομώντας τη δράση, καθώς αργότερα το γλυκό της θα καταναλωνόταν ζωντανά και παρουσία του πελάτου της ΕΡΤ, δηλαδή του τηλεθεατού.

- «Σε βρήκα τώρα που μασάς και δεν μπορείς να μιλήσεις» πειράζει λίγο παρακάτω στο βίντεο ο Νίκος Κορόβηλας συναδελφικά την κυρία Πόπη, και ενώ έχει τελειώσει η κούρσα. Εκείνη σπεύδει να επιβεβαιώσει, σε περίπτωση που υπήρχαν αμφιβολίες, ότι τρώει on air: «Τρώω κέικ γιατί έχει γενέθλια ο... -αν θέλετε παρ' τε κι εσείς- ο Φερστάπεν, με χαρά, χρόνια πολλά, μακάρι να βρεθούν κι άλλοι γρήγοροι οδηγοί σαν κι αυτόν» κ.λπ.

Καλή σας απόλαυση, αγαπητοί σχολιαστές της Φόρμουλα 1 στην κρατική TV, καλή όρεξη, αλλά να καταπίνετε πρώτα, μην βιάζεστε. Τα ψίχουλα των κέικ κάθονται στο λαιμό καμιά φορά, δεν είναι να αστειεύεσαι με τέτοια πράγματα. 



Πηγή : protothema.gr


Επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία: Νεκροί δύο πολίτες και ο δράστης



Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους από επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας άνδρας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Σεν Σαρλ της Μασσαλίας την Κυριακή, όπως ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο των Εσωτερικών.

Το ένα από τα θύματα της αιματηρής επίθεσης έφερε τραύμα στο λαιμό, ενώ το άλλο στο στομάχι, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας στην Γαλλία.

Νωρίτερα, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι ο δράστης πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούν στον σταθμό, αφού είχε προλάβει να μαχαιρώσει δύο ανθρώπους εντός του σταθμού.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των γάλλων αστυνομικών.

Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη και εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Ο Γάλλος εισαγγελέας κατά της τρομοκρατίας έχει ενεργοποιήσει το πλαίσιο ειδικής έρευνας για την αιματηρή αυτή επίθεση, σύμφωνα με δικαστική πηγή.

Επί τόπου έχουν σπεύσει αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρα. 

Επιπλέον, με επίσημες ανακοινώσεις το επιβατικό κοινό καλείται να αποφύγει τον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο γάλλος υπουργός των Εσωτερικών γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ότι μεταβαίνει στην Μασσαλία μετά το περιστατικό.




Πηγή : tovima.gr


Στο 90% στην Καταλονία είπε «ναι» στην ανεξαρτησία



Η καταλανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι το «ναι» στην ανεξαρτησία συγκέντρωσε το 90% των ψήφων όσων συμμετείχαν στο χθεσινό δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση της περιφέρειας, το οποίο η Μαδρίτη είχε απαγορεύσει.

Το δημοψήφισμα σημαδεύτηκε από τη βία και τις απίστευτες σκηνές στους δρόμους.

Σύμφωνα με την καταλανική κυβέρνηση, στη διαδικασία συμμετείχαν περίπου 2,26 εκατομμύρια πολίτες, ή το 42,3% του συνόλου των ψηφοφόρων στην Καταλονία, που φθάνουν τα 5,34 εκατομμύρια.

Ο εκπρόσωπος της καταλανικής κυβέρνησης Ζόρντι Τουρούλ ανέφερε ότι τα 2,02 εκατομμύρια που ψήφισαν στο δημοψήφισμα της Κυριακής τάχθηκαν υπέρ του «ναι».

Το ερώτημα στο οποίο καλούνταν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι ήταν «θέλετε η Καταλονία να γίνει ανεξάρτητο κράτος με τη μορφή της Δημοκρατίας;».

Όμως η διαδικασία έγινε χωρίς να εκπληρώνεται κανένα από τα κριτήρια που εγγυάται την αξιοπιστία της: διαφανείς εκλογικούς καταλόγους, μια ανεξάρτητη εκλογική επιτροπή, μυστική ψηφοφορία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της καταλανικής κυβέρνησης, 176.000 άνθρωποι ψήφισαν «όχι», ενώ από το δημοψήφισμα—τη διεξαγωγή του οποίου είχε απαγορεύσει το Συνταγματικό Δικαστήριο—απείχαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στους αυτονομιστές.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η Καταλονία μοιράζεται σχεδόν εξίσου ανάμεσα στους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και εκείνους που θέλουν την παραμονή της περιοχής στην Ισπανία. Το 80% θα ήθελε να διεξαχθεί ένα νόμιμο δημοψήφισμα, με τη συμφωνία του ισπανικού κράτους, σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες.

«Δεν έγινε σήμερα δημοψήφισμα στην Καταλονία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής ο Ισπανός πρόεδρος, μετά τα πρωτοφανή επεισόδια βίας που σημειώθηκαν στη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις της περιφέρειας, εξαιτίας της ωμής βίας από τους αστυνομικούς.

«Η μεγαλύτερη πλειοψηφία των Καταλανών δεν ήθελαν να συμμετέχουν στο δημοψήφισμα και τήρησαν τον νόμο», πρόσθεσε ο Μαριάνο Ραχόι, ρίχνοντας τις ευθύνες για τα έκτροπα στην περιφερειακή κυβέρνηση. «Μοναδικός στόχος της σημερινής διαδικασίας ήταν να σπείρει τη διχόνοια, να φέρει τους πολίτες αντιμέτωπους τον έναν με τον άλλο και να προκαλέσει ανεπιθύμητες καταστάσεις. Αυτή η διαδικασία απέτυχε», είπε ο Ραχόι συμπληρώνοντας ότι «επλήγη σοβαρά η συνύπαρξη».

«Ο λαός της Καταλονίας ξεγελάσθηκε για να πάρει μέρος στην απαγορευμένη ψηφοφορία», υποστήριξε ο Ραχόι, προσθέτοντας πως το δημοψήφισμα ήταν ένα στρατήγημα της περιφερειακής κυβέρνησης εναντίον της νομιμότητας και της δημοκρατικής αρμονίας και ήταν ένας «δρόμος που οδηγεί στο πουθενά».

Ο Ραχόι ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας που επέβαλαν τον νόμο και έκαναν τη δουλειά τους και υποστήριξε πως το κράτος δικαίου επικράτησε στην Καταλονία. «Σήμερα δεν έγινε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία. Το κράτος δικαίου παραμένει σε ισχύ με όλη τη δύναμή του», τόνισε ο συντηρητικός ηγέτης σε τηλεοπτική ομιλία του.

Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα. «Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο συντηρητικός ηγέτης. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ζήτησε επίσης να συναντηθεί με όλα τα πολιτικά κόμματα για αν συζητήσουν το μέλλον της χώρας μετά το δημοψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συνέντευξη παρακολούθησε συγκεντρωμένο πλήθος σε κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης, αντιδρώντας με έντονα γιουχαΐσματα στους ισχυρισμούς του Ραχόι ότι «η πλειοψηφία των Καταλανών δεν ήθελε να ψηφίσει».


Πηγή : newsbeast.gr