Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Μπαλαούρας: Καλύτερα να πέσουμε από τους αντιπάλους μας παρά από τον λαό




Νέα βόμβα από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των 53 Μάκη Μπαλαούρα. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είπε ότι καλύτερα να πέσει η κυβέρνηση από τους αντιπάλους της, παρά από τον λαό.

Ο κ. Μπαλαούρας αφού αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ των δανειστών, τόνισε ότι «παίζονται παιχνίδια που αφορούν ενδεχομένως και γεωπολιτικές στρατηγικές» και αυτό φάνηκε στους διαλόγους του κ.Τομσεν που διέρρευσαν.

«Η κυβέρνηση από τότε που έγινε κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με πολλά προβλήματα», τόνισε ο κ. Μπαλαούρας, «αλλά» , είπε, «μπορούμε να έχουμε μία αισιοδοξία γιατί έχουμε πολιτικοποιήσει τα θέματα και έχουμε τις θέσεις, τις απόψεις μας και τις κόκκινες γραμμές μας».

Σχετικά με τα όσα η ομάδα των 53 αναφέρει σε κείμενό της, ο κ. Μπαλαούρας τόνισε ότι: «Είναι προφανές, για ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ που έχει στην προοπτική του τον σοσιαλισμό, ανεξάρτητα από το τι έγινε μέχρι τώρα, πως βεβαίως είναι προτιμότερο να πέσει η κυβέρνηση από τους αντιπάλους μας, τους δανειστές και όλα τα εσωτερικά παιχνίδια, παρά από την κοινωνία. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε χωρίς την κοινωνία, είναι το φάρμακό μας».

Είπε ακόμα ότι: «Tο ίδιο που λένε οι 53, το έχει πει και ο Δραγασάκης, πιθανότητα, όπως γράφεται μπορεί να το έχει πει και ο κ.Τσίπρας, δηλαδή το πολιτικό πρόβλημα υπάρχει». «Υπάρχουν όρια και αντοχές», τόνισε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορεί εμείς να συνεχίσουμε σε περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού ιστού».

«Για τον λόγο αυτόν» ,κατέληξε, «επιμένω ότι η εξέλιξη του ζητήματος είναι άκρως πολιτική, και ευελπιστούμε για το καλύτερο μέσα στα όρια που υπάρχουν. προσπαθούμε να μην υπάρχουν επιπτώσεις στα χαμηλότερα στρώματα και θέλουμε να τελειώσει η αξιολόγηση, να μπούμε σε συζήτηση για την απομείωση του χρέους και να πάμε σε μία κανονικότητα».


Πηγή : newsit.gr


17 πλαστά πτυχία στην Βουλή



Επιχείρηση «ανίχνευσης» πλαστών πτυχίων είναι σε εξέλιξη στη Βουλή και συνολικά έχουν εξεταστεί 2.122 τίτλοι σπουδών εργαζομένων.

Από τον έλεγχο -που συνεχίζεται ακόμα και τώρα- έχουν προκύψει 17 κρούσματα προσκόμισης πλαστών τίτλων σπουδών. Ηδη έχουν επιβληθεί οι πρώτες ποινές (απολύσεις, μη ανανεώσεις συμβάσεων), ενώ οι υποθέσεις έχουν πάει στον εισαγγελέα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι που πιάστηκαν στα πράσα είχαν επικαλεστεί ανύπαρκτους τίτλους σπουδών για να καταφέρουν να προσληφθούν στη Βουλή. Ωστόσο, υπήρχαν και κρούσματα που η πρόσληψη έγινε νόμιμα, αλλά στην πορεία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προσκομίσουν πλαστά στοιχεία για να πάρουν την πολυπόθητη προαγωγή.

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή εργαζομένου που είχε καταφέρει να εργαστεί από το 1988 έως το 2015 με πλαστό πτυχίο. Κρούσματα υπήρξαν σε ειδικούς φρουρούς, στο Κανάλι της Βουλής, ακόμα και σε γραμματείς που στο πέρασμα των χρόνων είχαν μεταταχθεί σε νομαρχίες.

Αποκαλύψεις

Μετά τις διαδοχικές αποκαλύψεις, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έχει δώσει εντολή πριν από οποιαδήποτε πρόσληψη (ακόμα και για μετακλητούς) να γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των τίτλων σπουδών. Στόχος είναι να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με πτυχία-μαϊμού.

Τη διαδικασία παρακολουθεί ο ειδικός γραμματέας της Βουλής Κωνσταντίνος Βασιλάκης. Να σημειωθεί πως οι έλεγχοι στα πτυχία των νυν υπαλλήλων είχαν ξεκινήσει από το 2013 με εντολή του τότε προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Από τους ελέγχους που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα προέκυψαν τα εξής:
Υπάλληλος είχε προσληφθεί το 1988 και το 1997 έγινε προϊστάμενος στο τμήμα του. Ωστόσο, από τον έλεγχο προέκυψε πως είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο Μαθηματικών και δεν εργάζεται πλέον στη Βουλή.

Εργαζόμενος στο Κανάλι της Βουλής διαπιστώθηκε πως δεν διέθετε τίτλο σπουδών. Η σύμβασή του -που είχε λήξει όταν έγινε ο έλεγχος- δεν ανανεώθηκε.

Υπάλληλος είχε αποσπασθεί το 1999 από το υπουργείο Παιδείας. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε πως δεν ήταν γνήσιος ο τίτλος σπουδών. Με κοινή απόφαση του προέδρου της Βουλής και του υπουργού Παιδείας έγινε ανάκληση της μετάταξης. Επέστρεψε στο υπουργείο Παιδείας και εξετάζεται αν θα γίνει ανάκληση του διορισμού.

Δύο ειδικοί φρουροί που είχαν προσληφθεί το 2002 είχαν προσκομίσει ανύπαρκτο τίτλο σπουδών. Να σημειωθεί πως το απολυτήριο λυκείου ήταν απαραίτητο για να γίνει η πρόσληψη.
Σε ακόμα δύο περιπτώσεις ειδικών φρουρών διαπιστώθηκε πως ο τίτλος σπουδών ήταν παραποιημένος.

Γυναίκα είχε μπει στη Βουλή ως μετακλητή το 1996 και έγινε μόνιμη το 1999. Από τον έλεγχο δεν επιβεβαιώθηκε η γνησιότητα του απολυτηρίου λυκείου.

Επιστημονικός συνεργάτης πρώην πρωθυπουργού είχε απασχοληθεί στη Βουλή από τον Δεκεμβρίου του 2011 έως τον Νοέμβριο του 2013. Είχε προσκομίσει πτυχίο, το οποίο δεν επιβεβαιώθηκε από τον δημόσιο φορέα που ασχολείται με τους τίτλους σπουδών στο εξωτερικό (ΔΟΑΤΑΠ).
Σε δύο περιπτώσεις γραμματείς της Βουλής (θέση που υπήρχε πριν από τους επιστημονικούς συνεργάτες) είχαν μεταταχθεί στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Από τον έλεγχο προέκυψε πως ο ένας είχε πλαστό πτυχίο και ο άλλος πλαστό απολυτήριο. Τα περιστατικά έχουν εντοπιστεί στις Νομαρχίες Μεσσηνίας και Πειραιά.

Σε έξι περιπτώσεις υπαλλήλων διαπιστώθηκε πως υπήρχαν παραποιημένοι τίτλοι σπουδών. Ωστόσο, οι τίτλοι αυτοί δεν επηρέασαν την πρόσληψη. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας και είναι σε εξέλιξη πειθαρχική διαδικασία. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη υπόθεση που εξετάστηκε μπήκε στο αρχείο.



ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ
Πηγή : ethnos.gr


Επίθεση» Τόσκα κατά συνοριοφυλάκων: «Επικίνδυνες» οι δηλώσεις περί διέλευσης τζιχαντιστών από την Ελλάδα



Την έντονη αντίδραση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκάλεσαν δηλώσεις εκπροσώπων των συνοριοφυλάκων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν και όπου ανέφεραν ότι η κατάσταση στην Ειδομένη είναι ανεξέλεγκτη και εξακολουθούν να περνούν τζιχαντιστές από την Ελλάδα.

Ο υπουργός Νίκος Τόσκας, απαντώντας στις δηλώσεις αυτές, τις χαρακτήρισε ανακρίβειες και ψέματα που βλάπτουν την χώρα, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε ότι κινείται η διαδικασία διευρεύνησης για τις συγκεκριμένες δηλώσεις και ότι θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε: «Η Ομοσπονδία Συνοριοφυλάκων (χωρίς πλέον συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν γίνει κανονικοί αστυνομικοί), σε μία προσπάθεια συντεχνιακής ανάδειξης, μας υποδεικνύει την εθνική πολιτική για το Προσφυγικό/Μεταναστευτικό.

Με σωρεία ανακριβειών και ψεμάτων όπως "ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν από τη χώρα τζιχαντιστές", βλάπτουν τη χώρα.

Οι πράξεις αυτών που διαδίδουν τέτοια ψεύδη, αλλά και όσων τους βοηθούν, είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες, και ως τέτοιες θα αντιμετωπιστούν».

Απο την πλευρά του, το Αρχηγείο της Αστυνομίας, με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τα όσα αναφέρθηκαν στην συνέντευξη ανυπόστατα, στερούμενα πραγματικής βάσης «και ενδεχομένως να υποκρύπτουν ή να εξυπηρετούν σκοπιμότητες, και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι προφανές ότι όποιος διαθέτει και αναφέρεται σε τέτοια στοιχεία, έχει νομική υποχρέωση να τα υποβάλλει άμεσα στις αρμόδιες αρχές, άλλως ενδεχομένως διαπράττει σοβαρά ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινείται η διαδικασία της διοικητικής διερεύνησης για το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών, ενώ όλο το υλικό θα υποβληθεί άμεσα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για περαιτέρω ποινική αξιολόγηση».

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξη στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων ανέφεραν, μεταξύ άλλων, πως ειδικά με την Ειδομένη η κυβέρνηση άφησε να διαμορφωθεί μια κατάσταση που πλέον δεν είναι ελέγξιμη και διαχειρίσιμη, ότι «ακόμα και τώρα είμαστε βέβαιοι ότι συνεχίζουν να περνούν τζιχαντιστές απο την χώρα», ενώ τόνισαν οτι τα hot spots έχουν μετατραπεί σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς προδιαγραφές.


Πηγή : imerisia.gr


Μαζεύεστε τον! Σοβαρό επεισόδιο δημιούργησε πριν από λίγο ο Π. Πολάκης στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ


Διαβάζουμε στον greekmoney.gr για τον ανεξέλεγκτο Πολάκη μάλλον επειδή φοβάται την δικαιοσύνη για την παράνομη δραστηριότητα του στο αποφασίζουμε και διατάζουμε !!

Σοβαρό επεισόδιο στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΕΛΠΝΟ δημιούργησε πριν από λίγο ο Πολάκης. Την ώρα που μιλούσε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, ο Πολάκης εισέβαλε εντελώς απροειδοποίητα και χωρίς να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα, αφήνοντας άφωνους όσους συμμετείχαν σε αυτό. 

Ο Πολάκης άρχισε να φωνάζει και να τα βάζει με τα μέλη του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητώντας παραιτήσεις κάτω από τις αποδοκιμασίες που του επιφύλαξαν τα μέλη του Δ.Σ. και οι γιατροί! Απίθανα πράγματα με τον Πολάκη που εκθέτει πολύ άσχημα τον πρωθυπουργό.



Ο Μητσοτάκης στριμώχνει τον Τσίπρα για την ασφάλεια των πολιτών: Φέρατε αναρχία!




Νέα κόντρα πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη να κονταροχτυπιούνται αυτή τη φορά στην προ ημερησίας συζήτησης για την ασφάλεια και το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στρίμωξε τον πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έφερε αναρχία στη χώρα. Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή εξαπολύοντας επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από το βήμα της Ολομέλειας ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως υιοθετεί ξενοφοβική γραμμή και ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου.

Ο πρόεδρος τη ΝΔ  απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, ανέφερε:

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας και καθήκον κάθε δημοκρατικής πολιτείας. Κάποιοι βάπτισαν διαδηλώσεις, τις συγκεντρώσεις των 50 ατόμων που έκλειναν την Αθήνα, κάποιοι βάπτισαν ελευθερία, τις καταδρομικές επιχειρήσεις από το άβατο των Εξαρχείων, κάποιοι έμπλεξαν την ελευθερία με την ασυδοσία και εγκατέλειψαν δύο αξιώματα:

η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου και το όριο το θέτει η έννομη τάξη
η εσωτερική ασφάλεια αποτελεί πυλώνα του κράτους και δεν εκχωρείται, η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της ελευθερίας».
Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι καταδικάζει τη βία από όπου κι αν αυτή προέρχεται.

Μητσοτάκης: Γιατί είναι επίκαιρη η ερώτηση
Μόλις ανέβηκε στο βήμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στον πρωθυπουργό γιατί η σημερινή συζήτηση είναι επίκαιρη. «Η σημερινή συζήτηση δεν είναι παρά επίκαιρη, επειδή οι πολίτες αισθάνονται αυξημένη ανασφάλεια εξαιτίας του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε το προσφυγικό. Σε όλο τον κόσμο έχει ανοίξει μια συζήτηση για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι πολίτες το αίσθημα δικαιοσύνης και ασφάλειας».

Η Πολιτεία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες 

Ο φοβισμένος πολίτης είναι ανελεύθερος πολίτης και η Πολιτεία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες, γι αυτό και η ασφάλεια απαιτεί διαρκή μέριμνα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αναφέρθηκε στην ισλαμική τρομοκρατία, την βία του οργανωμένου εγκλήματος και το διαδικτυακό έγκλημα. Η εκάστοτε κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ομαλό κοινωνικό και εθνικό βίο. 

Οι αναφορές στον Πανούση
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. «Δεν σας προκαλεί εντύπωση ότι η ΝΔ στήριξε τον Πανούση; Ο κ. Πανούσης δεν είχε καμία στήριξη για την κατάληψη στο πανεπιστήμιο. Ο πρύτανης έγινε υπουργός και ο υπουργός πήγε σπίτι του.»

Μάλιστα πρόσθεσε πως κάποιοι που έστηναν κρεμάλες στο Σύνταγμα σήμερα είναι μέσα στη Βουλή. «Τμήμα της αριστεράς αρνείται να καταδικάσει την βια απ' όπου και αν προέρχεται και δεν αναφέρομαι μόνο στην τρομοκρατία. Γιατί η τρομοκρατία είχε ιδεολογικό πρόσημο. Θύμισε τους αγανακτισμένους που έστηναν κρεμάλες και σήμερα είναι σε αυτή την αίθουσα».

Μήπως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοικτή γραμμή με αντιεξουσιαστές 

Ο κ.Μητσοτάκης αναρωτήθηκε αν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε ανοικτή γραμμή με αντιεξουσιαστές. Υπενθύμισε την ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση. 

«Οι θύλακες της κρατικής απουσίας εξελίσσονται σε θύλακες ολοένα και πιο επικίνδυνης ανομίας. Είπε ακόμα ότι η βια που υπάρχει στους καταυλισμούς θα βγουν και εκτός.... Το άβατο των Εξαρχείων παραμένει άβατο. Αποκορύφωμα ήταν η ένοπλη πορεία αναρχικών. Δεν πέρασαν μόνο τον Ρουβίκωνα της παραβατικότητας. Φεύγουν ανενόχλητοι και έχουν στοχοποιήσει και ΜΜΕ που δεν είναι αρεστά στην κυβέρνηση. Μήπως και σήμερα υπάρχει ανοικτή γραμμή του κόμματός σας με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου;»

Τσίπρας: Η ΝΔ θέλει να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα

Με επίθεση κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της Από το βήμα της Ολομέλειας ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ πως υιοθετεί  ξενοφοβική γραμμή και ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου

«Γιατί ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια»
«Θα ήθελα να ξεκινήσω την τοποθέτησή μου καταθέτοντας μια βασική απορία. Για ποιον λόγο, ζητά η ΝΔ να γίνει προ ημερησίας στη Βουλή για την ασφάλεια. Είναι η πρώτη συζήτηση που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο νέος αρχηγός της ζητάει να γίνει στη Βουλή. Η ΝΔ δεν ζήτησε συζήτηση για οικονομία, για το προσφυγικό, για την ανεργία, για το ασφαλιστικό, για τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας. Δεν υποτιμώ το θέμα αλλά αναρωτιέμαι. Η Ευρώπη σήμερα μαστίζεται από τρεις κρίσεις και η χώρα μας έχει να αντιμετωπίσει την οικονομική και προσφυγική κρίση» είναι η αναφορά με την οποία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άνοιξε την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή που γίνεται για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών με πρωτοβουλία της ΝΔ.

Η ΝΔ ψαρεύει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου
«Τι ακριβώς επιδιώκει αυτή η πρωτοβουλία; Ρητορική είναι η ερώτηση μου, γιατί τα κίνητρα είναι σαφή. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι στην επιστολή σας υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται εν αμφιβόλω, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και το προσφυγικό. Αυτός ο ισχυρισμός που συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια των πολιτών είναι το επιχείρημα των πιο αντιδραστικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Είναι η θέση εκείνων που υψώνουν τείχη στην Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι με την πρόταση της να γίνει σήμερα αυτή η συζήτηση, έχει στόχο να ψαρέψει στα θολά νερά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου, έχει στόχο να αναδείξει την ακροδεξιά ατζέντα.

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή»

«Υιοθετείτε ξενοφοβική γραμμή» είπε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι η ελληνική κοινωνία έχει ισχυρά αντισώματα απέναντι στους ντελάληδες του φόβου. Είπε δε ότι στο βάρος αυτό που σηκώνει ο ελληνικός λαός, η ελληνική κυβέρνηση δίπλα σηκώνει το βάρος της ευθύνης του προσφυγικού.

O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, επανέλαβε ότι η χώρα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση και αναρωτήθηκε αν αύριο τα στοιχεία της Eurostat αποδείξουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άφησε άδεια ταμεία, αν τότε θα ζητήσει η ΝΔ συγνώμη ή αν θα συνεχίσει να συντηρεί τον μύθο της καταστροφής η αξιωματική αντιπολίτευση παρά το γεγονός ότι η σημερινή κυβέρνηση πέτυχε και υπερέβη τους στόχους.



Πηγή: iefimerida.gr 


Ξαναρχίζουν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης




Με μια μακροσκελή ανακοίνωση η Περιφέρεια Αττικής επιχειρεί να βάλει τέλος στην αποχή των εξεταστών για δίπλωμα οδήγησης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, η επί 41 ημέρες διακοπή της διενέργειας των εξετάσεων για άδεια οδήγησης λόγω της πανελλαδικής αποχής (από τις 7 Μαρτίου) των εξεταστών, για λόγους που δεν ευθύνεται η Περιφέρεια Αττικής, έχει προκαλέσει σειρά αλυσιδωτών συνεπειών. Οι συνέπειες αυτές πλήττουν το δημόσιο συμφέρον και διαταράσσουν την οικονομική ζωή των συμπολιτών μας, οι οποίοι υφίστανται οικονομική και όχι μόνο, ταλαιπωρία.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι, οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της Χώρας, έχουν γίνει αποδέκτες εντόνων οχλήσεων, τόσο από φορείς όσο και από μεμονωμένους πολίτες – υποψήφιους οδηγούς, που διαπιστώνουν ότι αναιρείται το δικαίωμά τους να λάβουν άδεια οδήγησης.

Εξηγεί, ότι το ζήτημα έχει προκύψει μετά από την οριζόντια κατάργηση με το ν.4354/2015 της αποζημίωσης για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών και του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στη διαδικασία οργάνωσης, διεξαγωγής, υποστήριξης, ελέγχου και εποπτείας των εξετάσεων προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών, καθώς και των Δευτεροβάθμιων Ιατρικών Επιτροπών, χωρίς ωστόσο να προβλεφθεί μια νέα διαδικασία εξέτασης. Ή έστω ένα μεταβατικό σύστημα που θα οδηγήσει σε ένα πιο δίκαιο, αποτελεσματικό, σύγχρονο και αδιάβλητο σύστημα εξετάσεων προσόντων υποψήφιων οδηγών, το οποίο θα εγγυάται τη δημόσια ασφάλεια στις οδικές μεταφορές.

Παρά τις επίμονες προσπάθειες της Περιφέρειας Αττικής δεν έγινε δυνατή η εξεύρεση λύσης.

Και καταλήγει: «Κατόπιν αυτού η Περιφέρεια Αττικής με αίσθηση ευθύνης απέναντι στο σύνολο των πολιτών και μακριά από τον κοινωνικό αυτοματισμό, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για την άμεση επανέναρξη της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, έστω και με προσωρινό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις ξεκινούν προσωρινά και μέχρι οριστικής διευθέτησης του ζητήματος, στις 20/4/2016, με ώρα έναρξης του έργου των πρωτοβάθμιων επιτροπών της δοκιμασίας προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών (πρακτικές εξετάσεις) για το σύνολο των υπηρεσιών Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής, εντός του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό οι εξετάσεις θα εκκινούν στη 1:00 μ.μ.


Πηγή : newsit.gr


Nεκρή στο Ελληνικό 17χρονη Αφγανή - Τι λέει ο γιατρός του «Ελληνικού»




Μία 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό του Ελληνικού έχασε την Δευτέρα τη ζωή της, μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Η κοπέλα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο στις 14 Απριλίου με κοιλιακό άλγος λόγω γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Ωστόσο οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους στον καταυλισμό. Στη διάρκεια της ημέρας όμως η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε.

Όπως δήλωσε στο Ethnos.gr (ρεπορτάζ Μιχάλης Λαγάνης) ο γιατρός του κοινωνικού ιατρείου του «Ελληνικού» Γιώργος Βήχας, το κορίτσι έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα (είχε σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια) και η κατάσταση της υγείας τους λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακα που απαιτούνταν. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ ενώ βρισκόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είχε πάθει τέσσερις φορές ανακοπή.

Σύμφωνα μάλιστα με τον γιατρό, ο οποίος ήταν εκείνος που τη μετέφερε στο «Λαϊκό», ο θάνατός της δεν έχει να κάνει με μεταδοτική ασθένεια και δεν σχετίζεται με τις συνθήκες διαβίωσης στον καταυλισμό.

Η αιτία του θανάτου της δεν έγινε γνωστή, καθώς οι γονείς της αρνήθηκαν να γίνει νεκροτομή, για θρησκευτικούς λόγους.


Πηγή : ethnos.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Αγαπημένοι μου  σε λίγες ημέρες θα έχουμε Πάσχα ! Αλλά η Ανάσταση η δική μας να δούμε πότε θα γίνει ! Μπλέξαμε πατριώτες !
Έτσι όλοι οι κυβερνώντες φοράνε παραλλαγή κυριολεκτικά και μεταφορικά !
Ο Πρωθυπουργός φοράει...παραλλαγή και  τρέχει στην Ευρώπη για συμμαχίες .
Ο Κ.Τσακαλώτος παραλλαγή και αυτός , τρέχει στην Ουάσινγκτον για να πετύχει ..καλύρερα μέτρα ! Ο Κ.Καμμένος ντυμένος με παραλλαγή παίζει πόλεμο , δεν θα πω για τις ανάγκες της άσκησης ...Αλλά για της ανάγκες της ταινίας που γυρίζει ..με το όνομα << Καταιγίδα >> πραγματοποιήθηκε σε Ειδομένη και Οινούσσες .
Αν δεν ήθελε να φορέσει κοστούμι ...Ας φόραγε ένα τζινάκι και ενα πουκάμισο .
Τι το ήθελε το χακί ; Μια ..τρέλα με την στολη την έχει ο Κ.Καμμένος ..στρατιωτικός θα ήθελε να γίνει ..Βρε τι κάνεις όταν έχεις απωθυμένα !
Έτσι οι Τούρκοι συνεχίζουν τις παραβιάσεις στο Αιγαίο  κάνουν βολτες στα νησιά , το
ΝΑΤΟ ..απλά τους χαζεύει .Οι λαθρομετανάστες ( Ναι λαθρομετανάστες ! Όποιος μπαίνει παράνομα σε μια χώρα λέγεται λαθρομετανάστης ! Όταν μπαίνεις παράνομα σε ενα πλοίο λέγεσαι λαθροεπιβάτης ! ) έρχονται συνέχεια και μόνο ..τρείς βάρκες ...γύρισε πίσω το ΝΑΤΟ . Αυτά είναι !
Στην Ειδομένη σφαγές ,βιασμοί , όπως και στον Πειραιά , οι ασθένειες είναι έτοιμες να ξεσπάσουν αλλά κατά τα άλλα είχαμε επισκέψεις ...
Ο Πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο πήγαν στην Μυτιλήνη ! Είχαμε παγκόσμια τηλεοπτική κάλυψη για το γεγονός αμέ ! Μόνο που η ΕΡΤ << κατάφερε >> και έχασε το σήμα στο παγκόσμιο μήνυμα του Πάπα από την Μυτιλήνη ! Το ζήσαμε και αυτό...
Όλο αυτό το γεγονός ..σου κάνει λίγο ανεκδοτο .
<< Ένας άθεος , ένας καθολικός ιερέας , και δύο ορθόδοξοι ιερείς τι θέλουν στην Μυτιλήνη ..ΟΕΟ ; Να πάρουν 12 μετανάστες ! Μήπως ..σειρά θα έχουμε εμείς μετά ;
Τώρα όσοι περιμένετε καλύτερες ημέρες ..Basta..λίγο γιατί το ΔΝΤ και ΕΕ  αποφάσισαν ( εδώ και χρονια ειναι το σχέδιο ) να μας εξαφανίσουν .
Η Λαγκάρντ πρέπει να έχει κάψει τον εγκέφαλό της απο το πολύ σολάριουμ..έγινε πιο αδίστακτη παρά ποτέ ..Ο  Κ.Τσακαλώτος πήγε για καλύτερη συμφωνία ..και γύρισε με μέτρα 5,4 δις , μαζί με άλλα  3,4 δις σαν << κάβα >> αν δεν ..βγει το πρόγραμμα .
Καλέ τιμωρία μας βάζουν ; Να βάλουμε και εμείς μια << ρήτρα>>  που να λέει αν βγει το πρόγραμμα ..διαγραφή του χρέους ! Ε ! Μα πια ! Μας τινάξατε στον αέρα ! Όπως καλά καταλάβατε θα μας πάρουν και τα εσώρουχα ..όσα θα έχουν απομείνει . Με ΦΠΑ 24% οι επιχειρήσεις να κλείνουν , οπως η Ηλεκτρονική που άφησε 450 εργαζόμενους στο δρόμο . Που είναι η ΝΔ ; Τι έγινε με την ΟΝΝΕΔ ;
Εδώ γίνεται της τρελής με ολα όσα γίνοντα ! Είναι να κάνεις ντεκαπάζ μόνη σου..και να σου μένουν  τα ..μαλλιά στο χέρι ! ΟΧΙ άλλο κάρβουνο !
Έλα όμως που δεν έχουμε μόνο τους δανειστές και τους λαθρομετανάστες , έχουμε και τα καπρίτσια των κυβερνώντων .
Ο Κ.Πολάκης έβαλε χέρι στους διορισμούς των νοσηλευτών , αλλά τα έβαλε και πάλι με τους  δημοσιογράφους . Είπε για συγκεκριμένη αντιπαράθεση που είχε με δημοσιογράφο..ότι λίγα είπε..κανονικά έπρεπε να τον βαλει τρια μέτρα κάτω απο την γη .Όπα ρε φιλε ! Δεν ξέρω πραγματικά τι γίνεται !
Ο Κ.Φύλης και αυτός θελει να κάνει αλλαγές στα σχολεία , οπως το γυμνάσιο 4 χρόνια , 2 το λύκειο και κατάργηση των πανελληνίων .Με κάθε αλλαγή κυβέρνησης , ο κάθε υπουργός Παιδείας ..στα σχολειά ξεσπάει , και έρχεται ..ο επόμενος κι εκείνος να τα αλλάξει ! Βρε.. Που πάμε !
Αλέξη ; Πες αλεύρι ..η Ζωίτσα σε γυρεύει ! Ε ναι λοιπόν ! Η Ζ.Κωνσταντοπούλου κάνει δικό της κόμμα και το όνομά του << Πλεύση Ελευθερίας >> με σήμα ένα καραβάκι !
Γειά σου Καπετάνισα ! Θέλω πολύ να δω Κωνσταντοπούλου και Τσίπρα στη Βουλή  να πιάνονται  μαλλιά με μαλλιά !
Τώρα που είπα Βουλή έγινε  του Κακλαμάνη , της Φωτίου ,  και του Αμυρά !
Τι για  τα γεμιστά ακούσαμε , ότι είχε δίκιο ο Πολάκης , το μόνο που δεν ακούσαμε ήταν
...Πότε θα μας εξαφανίσουν .Βρε ..μπας κι εχουμε αριστερή επαάσταση και δεν το έχουμε καταλάβει ;
Ζούμε σε ένα θέατρο Σκιών ! Άλλα λένε την μια ημέρα και άλλα την άλλη !
Ζαλισμένοι από τα αλλεπάλληλα φορολογικά χαστούκια  και κάτω από την φανερή επίδραση της λοβοτομής που χρόνια μας κάνουν δεν σκεφτόμαστε τίποτε άλλο ,παρά πως θα τα βγάλουμε πέρα . Αφεθήκαμε στην μοίρα μας και δεν ξερουμε τι γίνεται .
Θα συμφωνήσουν τα νέα μέτρα ; Κάποιοι λένε για δημοψήψισμα ; Κάποιοι άλλοι για εκλογές τον Ιούνιο ; Το GREXIT καραδοκεί !
Στόχος πια ξεκάθαρος των δανειστών είναι να μας τα πάρουν όλα ( τα έλεγες Λιακόπουλε ..) Να γίνουμε εργάτες τους στην δικήμας χώρα ! Πρέπει επιτέλους οι κυβερνώντες να καταλάβουν οτι αν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν θα βγούμε ποτέ από το χρέος ! Αλλά αν δεν στρώσει ..το διοικείν στην χώρα δεν θα υπάρξει επιχειρείν !
Κλείνοντας θα πω : <<  Η Αρετή και η Ανεξαρτησία των Ελλήνων ποτέ δεν θα χαθεί από τον Ελληνισμό γιατί είναι σταθερό απόκτημα του νου >>
ΚΛΕΑΝΘΗΣ .

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε βόλτα με τις σταρουμπίτσες μας να δούμε πως πέρασαν την εβδομάδα ! Το Show της Ρ.Κορομηλά στο << Ε >>  έκανε πρεμιέρα , και τίναξε την τηλεθέαση στο 21% με 26 %   και άφησε πίσω το Σ.Παπαδόπουλο στον ALFA.
Περιμέναμε την Ρούλα που μπήκε στην σκηνή με ένα τάχα νέας τεχνολογίας Matrix .
Ιαχές από τον κόσμο στο στούντιο μου θύμισε δεκαετία του '90 ! Με ενα 4ωρο μαραθώνιο η Ρούλα με τους επώνυμους που παρέλασαν , Ζαχαράτο , Ρουβά , Μελέτη , Φουρέϊρα ,και Πλούταρχο τα έδωσε όλα ! Μπράβο Ρούλα !
Τώρα όσο για το κοστούμι που φόραγε μου θύμισε λίγο το ΜΑΓΚΑ με το κλαρίνο !
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ Ρούλα και ας μας γύρισες 20 χρονια πίσω .
Θα μου πείτε κάποιες νέες τηλεπερσόνες είναι καλύτερες ; Και ξανά ΜΠΡΑΒΟ Ρούλα !

ΜΠΡΑΒΟ και στον καλλιτεχνικό κόσμο βρε παιδιά , που πάτησε πόδι γαι το Γ.Φαμπρ.
(Αχ και να πατούσαμε όλοι  μαζί πόδι με ότι γίνεται στην Ελλάδα μας ! )
Ο Γ.Φαμπρ ..ξαναχτύπησε και μας χαρακτήρισε ..Μέτριους και Εθνικιστές που δεν καταλάβαμε το έργο του ! Τι λέει ο Εκκεντικός Εικαστικός ;
Αν λοιπόν είμαστε μέτριοι , που ο ίδιος είπε ότι από την Ελλάδα ξέρει μόνο το σουβλάκι και το συρτάκι , τότε ο ίδιος ας ασχοληθεί με τις ..γάτες του και τα ..παλλόμενα πέη ! Όσο για το ..Εθνικιστές ..Αν κάποιος αγαπάει την χώρα του και θέλει να την προστατεύσει ..Ε ! Ναι ! Είμαστε Εθνικιστές !

Το tip της Εβδομάδας !
Το Πάσχα σε λίγες ημέρες θα είνα εδώ !
Πηγαίνετε στα μαγαζιά και ψωνίστε για τα βαφτιστήρια και τους αγαπημένους σας !
Μπορείτε οικονομικά να κάνετε έξυπνες αγορές !
Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη
Εβδομάδα με την Χαριτίνη !



Αποκαλύψεις Παπανδρέου χωρίς ίχνος αυτοκριτικής - Είπα στην Μέρκελ "πάρε τα κλειδιά της χώρας"



Έξι σχεδόν χρόνια μετά το Καστελόριζο, ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Ιστορίες του ΣΚΑΙ, στην οποία αποκάλυψε στιγμές της διαπραγμάτευσης το 2010, αλλά χωρίς μία στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του για τα όσα έπραξε ή δεν έπραξε τελικά!

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου κατά του Κώστα Καραμανλή λέγοντας πως εάν δεν είχε υπάρξει η καταστροφιοκή πολιτική των κυβερνήσεών του, η χώρα θα μπορούσε να είχε αποφύγει την προσφυγή στους μηχανισμούς και τα Μνημόνια.

Τον κατηγόρησε πως ήξερε πολλά πράγματα αλλά δεν τα έλεγε σε κανέναν, ενώ σημείωσε πως κανείς δεν ήξερε την αλήθεια για το έλλειμμα, σημειώνοντας πως ο Κώστας Καραμανλής έκανε στατιστική απάτη, ενώ από τα πυρά του δεν γλίτωσε και ο κ. Προβόπουλος για τον οποίο τόνισε πως ούτε εκείνος έλεγε τότε τα πραγματικά νούμερα.

Για το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως αυτό εσκεμμένα κάποιοι το παρερμήνευσαν γιατί ο ίδιος δεν είχε πει κάτι τέτοιο, αλλά πάντα έλεγε "λεφτά υπάρχουν εάν", επισημαίνοντας πως αυτό το "εάν" το απέκρυπταν.

Όπως παραδέχθηκε ο κ. Παπανδρέου στο Νταβός συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ένας πανικός και πως η χώρα την έχει βάψει όσα μέτρα κι αν έπαιρναν. Για την αποκάλυψη ότι στο Νταβός είχε μία μυστική συνάντηση με τον τότε επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν σε μία κουζίνα το παραδέχθηκε, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το περιεχόμενο της συζήτησης.

Το μόνο που αποκάλυψε είναι πως μαζί με τον Στρος Καν συμφώνησαν τότε πως θα πρέπει να υπάρξει ένας ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης, επισημαίνοντας πως ακόμα και ο ίδιος ο κ. Στρος Καν δεν θεωρούσε τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη, αλλά μόνο σε τεχνική βοήθεια.

Προκειμένου να μην μπει το ΔΝΤ στην Ελλάδα, σημείωσε πως συναντησε τους πάντες, όπως τον κ. Πούτιν, τον πρωθυπουργό της Κίνηας, τους Σαουδάραβες, τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας, προκειμένου να βρει τρόπους χρηματοδότησης, αλλά κανείς δεν ήταν διατεθειμμένος να αγοράσει ελληνικά ομόλογα.

Αποκάλυψε επίσης πως το ΔΝΤ είχε έρθει στην Ελλάδα το 2005, με τον συντονιστή κ. Μπάνετζι, ο οποίος σύμφωνα με τον πρωην πρωθυπουργό, είχε προτείνει στην κυβέρνηση Καραμανλή δημοσιονομικά μέτρα και είχε δώσει συμβουλές, έτσι η Ελλάδα να μην φτάσει στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Αναφορικά με το εάν υπήρχε φόβος ανατροπής του πολιτεύματος εκείνη την εποχή, ο κ. Παπανδρέου δήλωσε πως "εδώ υπήρχε αμφισβήτηση και υπήρχε και βία για τα αυτονόητα της Δημοκρατίας". Ωστόσο, σημείωσε πως τότε δεν θεώρησε πως η χώρα απειλείται από πραξικόπημα, αλλά αποκάλυψε πως υπήρχψαν δυνάμεις παρακρατικές, δυνάμεις αποστράτων ή διάφορες δυνάμεις που ήθελαν να δημιουργήσουν μία κατάσταση έκρυθυμη και αποσύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας και των θεσμών.

Αποκάλυψε επίσης πως τον Οκτώβριο του 2010 η κα Μέρκελ και ο κ. Σαρκοζί έθεσαν το θέμα να αφαιρεθεί η ψήφος στις χώρες που μπαίνουν σε πρόγραμμα προσαρμογής με μοναδική λογική να τιμωρήσουν την Ελλάδα και να παραδειγματίσουν τις άλλες χώρες. Όπως δήλωσε τότε απάντησε στην κα Μέρκελ "αν επιμείνετε σε αυτό σας παραδίδω τα κλειδιά της χώρας και τα λεφτά και κάντε καλά".

Για το τηλεφώνημα που έγινε στις 15 Ιουνίου του 2011 στον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως του είπε πως είναι διατεθειμένος να φτιάξει μία κυβέρνηση συνεργασίας ακόμα και να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός και εκείνος διέρρευσε πως ήθελε ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί και να προχωρήσει σε εκλογές.

Για το βράδυ στις Κάννες ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε υπερβολές πως έβριζε ο κ. Σαρκοζί και πως έκλαιγε η Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως για την πιθανότητα δημοψηφίσματος είχε ενημερώσει ένα μήνα πριν τους ευρωπαίους εταίρους και μάλιστα τότε η κα Μέρκελ είχε δείξει κατανοήση, αλλά ο κ. Σαρκοζί ήταν έξαλλος, γιατί όπως είπε, πιθανότατα του χάλασε το πάρτι των G20.

Παραδέχθηκε πως στο ταξίδι της επιστροφής από τις Κάννες υπήρξε η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνησή του για το δημοψήφισμα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαφωνεί. Όπως σημείωσε είχαν αρχίσει ήδη οι ανταρσίες και εάν προσπαθούσε να περάσει το δημοψήφισμα, τότε αυτό δεν θα περνούσε και θα πήγαινε η χώρα σε εκλογές.



Πηγή : newsit.gr


Γιατί δεν πρέπει να ανοίγετε το A/C μόλις βάζετε μπροστά τη μηχανή στο αυτοκίνητο



Όταν καθόμαστε στο αυτοκίνητό μας και βάζουμε μπροστά τη μηχανή, συχνά, χωρίς σκέψη, ενεργοποιούμε και το air-condition (A/C). Κάθε φορά που το κάνουμε αυτό, βάζουμε την υγεία μας, καθώς και η υγεία των ανθρώπων γύρω μας, σε κίνδυνο.

Αυτό συμβαίνει επειδή όταν αφήνουμε το αυτοκίνητό μας παρκαρισμένο στον ήλιο, πάντα κλείνουμε τα παράθυρα. Αλλά ακόμα και όταν αφήνουμε το αυτοκίνητο στην σκιά, μπορεί να συσσωρευτούν μέσα σε αυτό 400-800 mg βενζολίου.

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο στον ήλιο, σε θερμοκρασία μεγαλύτερη από 16 βαθμούς Κελσίου, η στάθμη του βενζολίου μπορεί να φτάσει και τα 2.000-4.000 mg, επίπεδο που είναι 40 φορές μεγαλύτερο από το επιτρεπόμενο.

Όταν μπαίνετε σε ένα αυτοκίνητο που είχε κλειστά τα παράθυρα, εισπνέετε το βενζόλιο, μη γνωρίζοντας ότι η τοξίνη αυτή επηρεάζει τα νεφρά, το συκώτι και τον ιστό των οστών. Επιπλέον, παίρνει πολύ χρόνο και προσπάθεια για τον οργανισμό μας να την εξαλείψει.

Τα αυτοκίνητα αναγράφουν στα εγχειρίδια χρήσης τους, ότι θα πρέπει να ανοίξουμε τα παράθυρα του αυτοκινήτου για λίγο πριν από την ενεργοποίηση του A/C, αλλά δεν εξηγούν γιατί, εκτός από το ότι “είναι καλό για την απόδοσή του.

Ιατρική εξήγηση

Τα αποτελέσματα έρευνας δείχνουν ότι πριν αρχίσει να ψύχει τον αέρα, το κλιματιστικό αποβάλλει όλο τον ζεστό αέρα έξω, και μαζί με αυτό, το βενζόλιο που έχει συσσωρευτεί.

Ως εκ τούτου, όταν κάθεστε στο αυτοκίνητό σας, ακόμα και αν δεν παρατηρήσετε κάποια μυρωδιά “καμένου πλαστικού”, ανοίξτε τα παράθυρα για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ενεργοποιήστε το A/C. Και όταν βάζετε μπροστά το αυτοκίνητο, αφήστε τα παράθυρα ανοιχτά για λίγα λεπτά ακόμα.




Πηγή : naturalhealingmagazine.com, iatropedia.gr


Ο Πολάκης παραδέχεται ότι «έβαλε χέρι» σε διαγωνισμό




Να εξηγήσει τα... ανεξήγητα προσπαθεί το υπουργείο Υγείας

Αλλά υποστηρίζει ότι το έκανε για να... διορθώσει τα λάθη με τη βοήθεια μετακλητής υπαλλήλου - Αναμένεται η έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τα περαιτέρω

Να εξηγήσει τα... ανεξήγητα σχετικά με τις παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη στη διαδικασία προσλήψεων 100 γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επιχειρεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Υπό το βάρος της ωμής υπουργικής παρέμβασης στην κατάρτιση του πίνακα με τους προσληφθέντες γιατρούς για τις ΜΕΘ που αναδείχθηκε από ερώτηση του βουλευτή κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου την περασμένη Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας υποχρεώθηκε να εκδώσει δυο ανακοινώσεις (την περασμένη Παρασκευή και χθες) με τις οποίες παραδέχεται τη "συμμετοχή" του στη διαδικασία προσλήψεων του ΚΕΕΛΠΝΟ, επιχειρώντας να την περιβάλλει με μανδύα ηθικής, καθώς αποκατέστησε λάθη του πίνακα κατάταξης.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει νόμου η διαδικασία για τις προσλήψεις των συμβασιούχων γιατρών και νοσηλευτών για τις ΜΕΘ είχε ανατεθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον περασμένο Ιανουάριο. Ο διαγωνισμός έγινε από τριμελή επιτροπή που όρισε το ΚΕΕΛΠΝΟ. Η επιτροπή σύμφωνα με το νόμο ελέγχει τα δικαιολογητικά των υποψηφίων, εισηγείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου τους επικρατέστερους υποψηφίους και το Δ.Σ. λαμβάνει απόφαση για την πρόσληψή τους προκειμένου να υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις. 

Μάλιστα, τότε κι ενόψει του ισχυρού κύματος γρίπης που πλησίαζε την χώρα η ηγεσία της Αριστοτέλους διαβεβαίωνε ότι είναι θέμα λίγων εβδομάδων να ολοκληρωθεί η διαδικασία από το ΚΕΕΛΠΝΟ και να αναλάβουν καθήκοντα οι επαγγελματίες υγείας στις κλειστές ΜΕΘ. 

Τέσσερις μήνες αργότερα οι ΜΕΘ παραμένουν κλειστές και αποδεικνύεται πως η πολυαναμενόμενη στελέχωση τους περνούσε τελικά από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του, μετακλητής  υπαλλήλου κυρίας Καγιανε Τσισμετζιάν. 

Η διαδικασία ξεκίνησε μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ), ωστόσο, στην πορεία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ζήτησε τις καταστάσεις (όπως έκανε στη συνέχεια και από τον διαγωνισμό για νοσηλευτές), προκειμένου να τις επεξεργαστεί. Ο πίνακας που αναρτήθηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ είναι το αποτέλεσμα της...προσωπικής επεξεργασίας του κ. Πολάκη και της συνεργάτιδας του. 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνοδεύτηκε από θύελλα αντιδράσεων και βροχή ενστάσεων από τους υποψήφιους. Εκδόθηκαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας από τη ΝΔ και το “Ποτάμι”, ενώ τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Τρίτη για το θέμα μηνυτήρια αναφορά. Σε διαμαρτυρία για τις παρεμβάσεις προχώρησε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Τα λάθη για τα οποία παρενέβη ο Πολάκης

Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τα λάθη που εντοπίστηκαν ήταν τα εξής:

Στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων, διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν παρατυπίες.
Στον πίνακα που συμπληρώθηκε και παραδόθηκε στο Υπουργείο Υγείας από το ΚΕΕΛΠΝΟ έχει υπολογισθεί ως χρόνος προϋπηρεσίας ο χρόνος ειδικότητας, ενώ στην προκήρυξη ορίζεται σαφώς το ποια και που πρέπει να είναι η προϋπηρεσία.

Από τους 36 υποψηφίους για το Κέντρο Υγείας Περιστερίου, σε 31 είχε καταγραφεί διαφορετική προϋπηρεσία από εκείνη που προκύπτει από τα έγγραφα που κατέθεσαν.

Σε επτά περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί ενεργός χρόνος ανεργίας ο οποίος δεν προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα ή είχε προσμετρηθεί χρόνος ανεργίας ενδιάμεσου χρονικού διαστήματος που δεν προσμετράται.

Σε δύο περιπτώσεις είχε προσμετρηθεί μεταπτυχιακός τίτλος που δεν προσκομίζεται ή δεν έχει αποκτηθεί ακόμη , ενώ σε 51 περιπτώσεις είχε γίνει λάθος καταγραφή της προϋπηρεσίας.
Σε μεμονωμένες περιπτώσεις ήταν λάθος η καταγραφή εντοπιότητας, ανήλικων τέκνων, μονογονεϊκής ιδιότητας, πολυτεκνίας.



Πηγή : protothema.gr


Ποτάμι: Ανεξαρτητοποίηση Χ. Θεοχάρη με αιχμές



Με δέκα βουλευτές απέμεινε το Ποτάμι στη Βουλή, καθώς ο κ. Χάρης Θεοχάρης, αρχικώς με επιστολή του προς τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη και εν συνεχεία με δήλωσή του, γνωστοποίησε χθες την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του νέου κόμματος με το οποίο εξελέγη βουλευτής.

Στην επιστολή του, μάλιστα, χρησιμοποιεί σκληρές εκφράσεις για το Ποτάμι, καθώς κάνει λόγο για «διγλωσσία» και για «πολλά λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων». Στην επιστολή του, η οποία φέρει ημερομηνία 19 Απριλίου 2016, και μετά την προσφώνηση «Αγαπητέ Σταύρο», ο κ. Θεοχάρης, μεταξύ άλλων, σημειώνει: «Σήμερα η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει. Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία. Η χώρα και η Ιστορία, όμως, δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο. Αυτήν υπηρέτησα και αυτήν θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις».


Παράλληλα καθιστά σαφές ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα: «Αποχωρώ από την Κ.Ο. του Ποταμιού, συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω, όμως, να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18.000 πολίτες της Β΄ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Ελληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον».

Διάψευση φημών

Σημειώνεται ότι ο ανεξαρτητοποιηθείς βουλευτής σε συζητήσεις με δημοσιογράφους εμφανίστηκε να διαψεύδει φήμες που τον έφεραν να προχωρά στην ίδρυση νέου κόμματος.

Στελέχη του Ποταμιού σχολίαζαν ότι πρόκειται για μια «προδιαγεγραμμένη απόφαση» εκ μέρους του κ. Θεοχάρη, καθώς είχε θέσει εαυτόν εκτός κόμματος και προσέθεταν ότι ήδη είχε κληθεί στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος αύριο Πέμπτη, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με πληροφορίες που είχαν φθάσει στην ηγεσία του κόμματος περί πρωτοβουλίας του να συγκεντρώσει υπογραφές με στόχο τη δημιουργία πολιτικής κίνησης.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητέ Σταύρο,

Πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου συναντηθήκαμε άνθρωποι με διαφορετικές διαδρομές και αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Ακούσαμε το κάλεσμά σου, σε εμπιστευτήκαμε, παραμερίσαμε αναστολές και αμφιβολίες. Σε στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αγωνιστήκαμε, δουλέψαμε, υψώσαμε τη φωνή της λογικής.

Έγιναν όμως λάθη: έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, στρογγύλεμα απόψεων. Πάνω απ´ όλα όμως διγλωσσία. Αντιπολίτευση τη μια, στήριξη στην κυβέρνηση την επόμενη. Εμφανιζόμασταν πρόθυμοι για κυβερνητική συνεργασία χωρίς προϋποθέσεις. Ίσως δεν έχουν σημασία όλα αυτά. Σημασία έχει πως ο κόσμος που μας ψήφισε έχει ακόμη την ίδια ανάγκη για εκπροσώπηση. Νιώθει ακόμη το ίδιο κενό όπως τότε. Σήμερα, η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές και δεν έχουμε δικαίωμα να κάνουμε άλλα λάθη. Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθήσουμε να βγούμε από την κρίση, ο καθένας μας με όσες δυνάμεις διαθέτει. Εμείς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Συμπόρευση και με το ΠΑΣΟΚ και με τη Νέα Δημοκρατία.

Η χώρα και η ιστορία όμως δεν θα μας συγχωρήσουν που προδώσαμε την ανάγκη για το καινούργιο. Αυτήν υπηρέτησα και αυτή θα συνεχίσω να υπηρετώ όχι μέσα από διαδικασίες για θέσεις και προσωπικές επιβεβαιώσεις. Μέσα από την παρρησία και την εκπροσώπηση όσων με εμπιστεύτηκαν από τον Ιανουάριο και μετά.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη που κάθε νέος πολιτικός σαν και εμένα πρέπει να έχει απέναντι στη νέα γενιά. Αποχωρώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού συναισθανόμενος ότι όσα μας χωρίζουν είναι περισσότερα από όσα μας ενώνουν. Θα συνεχίσω όμως να δίνω τους αγώνες μέσα στο Κοινοβούλιο και κυρίως μέσα στην κοινωνία για τους 18 χιλιάδες πολίτες της Β’ Αθηνών που με ψήφισαν, αλλά και για όλους τους Έλληνες πολίτες που αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον».

Χάρης Θεοχάρης

Tι απαντά το Ποτάμι

Την ανακοίνωση του κ. Θεοχάρη δεν άφησε αναπάντητη το Ποτάμι, το οποίο, από την πλευρά του, τον κατηγορεί για «συνεχείς μετατοπίσεις». Συγκεκριμένα, υπογραμμίζει:

«Την άνοιξη του ‘15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ (γιατί ο Τσίπρας ήταν ανίκητος).

Τον χειμώνα του ‘15 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ (γιατί το Ποτάμι πέφτει).

Την άνοιξη του ‘16 ο Χάρης Θεοχάρης ήταν ο πρώτος που μας συνέστησε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ (γιατί ο Μητσοτάκης ανεβαίνει).

Ενδιαμέσως στο συνέδριο προσπάθησε να μαζέψει υπογραφές για να διεκδικήσει την αρχηγία του Κινήματος αλλά δεν τα κατάφερε.

Μας τρέλαινε λίγο όλους στο Ποτάμι με τις συνεχείς μετατοπίσεις του αλλά το υπομέναμε μέχρι που κατάντησε μια κουραστική ιστορία.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα η Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις μετά από καταγγελίες δεκάδων στελεχών ότι τους καλούσε να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη μιας νέας πολιτικής κίνησης! Αντί να έρθει και να απαντήσει στις καταγγελίες, μια ώρα μετά προτίμησε να φύγει από το Ποτάμι κρατώντας όμως την έδρα του Βουλευτή. Ήθη παλαιοκομματικά.   

Και μια επιβεβλημένη διόρθωση. Οι βουλευτές αυτής της Βουλής δεν εκλέχθηκαν με σταυρό. Εκλέχθηκαν με λίστες. Λίστες οι οποίες κατατέθηκαν με βάση τον νόμο, από τον επικεφαλής του Κινήματος. Λίστες στις οποίες μετείχε με χαρά ο Χάρης Θεοχάρης. Και εδώ προκύπτει το απλό ερώτημα: αφού διαφωνούσε σφόδρα με την περυσινή πολιτική του κόμματος γιατί δέχτηκε να μπει στις λίστες; Για να μη χάσει την καρέκλα του βουλευτή; Και γιατί δεν παραδίδει τώρα την έδρα αφού συνεχίζει να διαφωνεί σφόδρα; Και να αρχίσει από το μηδέν μια νέα αρχηγική καριέρα». 



Έντυπη Καθημερινή


Σοκ! Αφγανός βίασε 13χρονο ομοεθνή του στο hotspot στη Χίο



Στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου κρατείται 29χρονος Αφγανός, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε 13χρονο ομοεθνή του μέσα στους χώρους του hot spot του νησιού.

Ήδη, ο κρατούμενος έχει οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος και αναμένεται να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Η πράξη του βιασμού φέρεται ότι τελέστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 15 Απριλίου, και καταγγέλθηκε από το θύμα και την οικογένειά του. Ο 13χρονος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χίου, όπου παρακολουθείται από ειδικό παιδοψυχολόγο.



Πηγή : imerisia.gr


Νέα Δημοκρατία: Σε δημόσια διαβούλευση το καταστατικό – Διαχωρισμός Κόμματος – Κράτους



Το προσχέδιο του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο και αναμένεται να εγκριθεί στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται το τριήμερο 22 – 24 Απριλίου, τέθηκε σήμερα σε δημόσια διαβούλευση ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να στείλει ένα ελπιδοφόρο πολιτικό μήνυμα ως απάντηση στην ασφυξία που νιώθουν οι Έλληνες πολίτες ενώ βασικό αντικείμενο του Συνεδρίου θα είναι οι οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές με στόχο ένα πιο σύγχρονο, πιο ανοιχτό και πιο δημοκρατικό Κόμμα σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Σύμφωνα με τη ΝΔ “το γενικό πνεύμα τους νέου καταστατικού είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ανήκει στα μέλη της κάτι που σημαίνει ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες, η χρηματοδότηση με «λίγα από πολλούς», η αξιολόγηση των στελεχών, αλλά και η παραγωγή πολιτικής θα στηρίζονται στα μέλη. Πρώτο βασικό στοιχείο του νέου καταστατικού είναι ο διαχωρισμός Κόμματος – Κράτους όπου εισάγονται ασυμβίβαστα για κομματικές και κυβερνητικές θέσεις με έμφαση σε αυτές που αφορούν στη διαχείριση δημόσιου χρήματος.

Μια ριζοσπαστική αλλαγή σύμφωνα με τη ΝΔ είναι η καταστατική απαγόρευση δανεισμού του κόμματος από τις τράπεζες και υποχρέωση τήρησης ισοσκελισμένων προϋπολογισμών ενώ μεγάλη έμφαση δίνεται στη συμμετοχή των μελών και των στελεχών στην παραγωγή πολιτικής. Αυτό, σύμφωνα με τη ΝΔ, απαιτεί μικρότερα, πιο ευέλικτα όργανα με συχνές τακτικές συνεδριάσεις και ουσιαστικό αποφασιστικό ρόλο ενώ σε όλα τα συλλογικά όργανα του Κόμματος τα αιρετά μέλη θα είναι περισσότερα από τα ex officio.

Το Συνέδριο θα είναι ετήσιο, με 1.000 αιρετά και μέχρι 1.000 μέλη λόγω ιδιότητας ενώ η Πολιτική Επιτροπή θα συνέρχεται ανά τρίμηνο και θα συγκροτείται από 100 αιρετά μέλη, από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ex officio θα συμμετέχουν αυτοδιοικητικά στελέχη από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Παράλληλα θεσπίζεται ετήσιος πολιτικός κύκλος ο οποίος ανοίγει και κλείνει με το Συνέδριο ώστε να υπάρχει συνεχώς έντονη κινητικότητα και διάδραση.  Σύμφωνα με τη ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος πρόεδρος που αυτοπεριορίζεται και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ενώ η θητεία του προέδρου παρατείνεται εφόσον στη λήξη της είναι πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το προσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση η θητεία του προέδρου που έχει παραταθεί πέραν της πενταετίας λόγω του ότι είναι πρωθυπουργός, λήγει αυτοδίκαια εφόσον ηττηθεί σε Εθνικές Εκλογές και προκηρύσσονται άμεσα οι εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή νέου Αρχηγού.

Παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στη διαμόρφωση ψηφοδελτίων καθώς δημιουργείται εθνικό μητρώο υποψηφίων βουλευτών και ο πρόεδρος ζητά τη γνώμη των μελών ανά περιφέρεια ώστε να διαμορφώνονται με αξιοκρατία τα ψηφοδέλτια. Τέλος, σύμφωνα με τη ΝΔ, το προτεινόμενο καταστατικό είναι πολύ πιο λιτό, κατανοητό, λειτουργικό και μικρότερο σε έκταση καταστατικό ενώ είναι ενδεικτικό ότι το προσχέδιο του νέου καταστατικού είναι περίπου 5.500 λέξεις σε αντίθεση με το παλιό των 11.000 λέξεων.


Πηγή


18.000 φίλαθλοι, αντίπαλοι και διαιτητές αποθέωσαν τον Διαμαντίδη!



Αποθέωση για τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο ΟΑΚΑ από συμπαίκτες, αντιπάλους, ακόμη και τους διαιτητές που στο φινάλε έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν και να τον ευχαριστήσουν για όσα πρόσφερε.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ολοκληρώνει τις ευρωπαϊκές παρουσίες του χωρίς να πάει σε φάιναλ φορ, ωστόσο θα θυμάται για πάντα την πρωτοφανή αποθέωση που γνώρισε στο φινάλε του αγώνα με τη Λαμποράλ. 



Από το 39' και μέχρι το τέλος του παιχνιδιού, όταν πια τα πάντα είχαν κριθεί, 18.000 άνθρωποι σηκώθηκαν όρθιοι και εν χορώ τραγουδούσαν το όνομα του Διαμαντίδη, την ώρα που ο Τζόρτζεβιτς άρον – άρον φρόντισε να τον αντικαταστήσει για το τελευταίο χειροκρότημα.

Ο αρχηγός πήγε στον πάγκο για τα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, σήκωσε για τελευταία φορά, σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, το χέρι του προς τον κόσμο και περίμενε την τελευταία κόρνα της γραμματείας για νέα αποθέωση.



Πράγματι, με τη λήξη ήταν η σειρά των αντιπάλων, ακόμη και των διαιτητών να τον αποθεώσουν.

Απαντες σχεδόν κατευθύνθηκαν προς το μέρος τους για μια ζεστή αγκαλιά, για ένα «ευχαριστώ», για ένα «μπράβο» για όλα όσα πέτυχε.



Την ίδια στιγμή ο κόσμος συνέχιζε «Διαμαντίδης οε οε οε» στην εξέδρα, με τον αρχηγό να αποχαιρετά τους φιλάθλους, μαζί με την υπόλοιπη ομάδα και το καθιερωμένο ζντο στο κέντρο του γηπέδου.


Ακόμη και σ αυτή την στιγμή ο Διαμαντίδης δεν άφησε μόνη της την ομάδα του. Σαν απλός στρατιώτης, την ώρα που ακόμη και ο Λαμόνικα προσπαθούσε να τον συγχαρεί, αυτός έσπευσε στο κέντρο για να αποχαιρετήσει ομαδικά, όπως έκανε πάντα σε νίκες και σε ήττες.



Πηγή :  gazzetta.gr