Οι απαγωγείς είχαν σχέσεις με το θύμα, και το θύμα υφίσταται απειλές.
Οι κακοποιοί έδρασαν ακάλυπτοι και συνέχισαν τις απειλές με μηνύματα από τα προσωπικά τηλέφωνά τους, ακόμα και μετά την απελευθέρωση, αδιαφορώντας για το εάν θα τους ανακαλύψουν.
Ο 24χρονος γιος του χρυσοχόου δεν ζήτησε τα λύτρα από τον πατέρα του, αλλά από φιλικά πρόσωπα, και κατάφερε να διαφύγει ανενόχλητος από το αυτοκίνητο των δραστών, ενώ ειδοποίησε τις Αρχές με τρεις ημέρες καθυστέρηση, κάτι που προκαλεί πολλά ερωτηματικά.
Οι συλληφθέντες είναι όλοι κακοποιοί με φάκελο στην ασφάλεια για σοβαρά αδικήματα. Οι τρείς απο τους τέσσερεις δίνουν και το παρόν στην αστυνομία για αδικήματα που έχουν διαπράξει. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 26χρονος γνωστός τράπερ, αλλά και ένας 33χρονος άνδρας που είχε εκτίσει ποινή για ανθρωποκτονία. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φέρεται να σχετίζεται με τον 42χρονο μποντιμπίλντερ, εις βάρος του οποίου είχε σημειωθεί απόπειρα ανθρωποκτονίας στις 16 Μαΐου στα Ανω Λιόσια, περιστατικό το οποίο εντάσσεται στην αιματηρή διαμάχη μελών της Greek Mafia με τον 50χρονο «Εντικ», τη «Φωνή» από το Ντουμπάι, αρχηγό του αποκαλούμενου «τρίτου πόλου» των τσιγαράδων.
Από τα μηνύματα βγαίνει ότι κάτι υπάρχει μεταξύ του θύματος και των απαγωγέων.
«Είπες μια βδομάδα. Φίλε, είπες μια βδομάδα. Γιατί με κοροϊδεύεις; Ασε την παπάτζα. Δεν θέλω να φτάσουμε στα άκρα. Απάντα. Με γράφεις. Εξαγριώνομαι. Μιλάω, ρε. Παίζεις μαζί μου; Με μένα παίζεις; Π…η, με μένα παίζεις; Κοίτα να δεις γέλια από σήμερα», αναφέρει ο 33χρονος απαγωγέας σε μηνύματα που έστειλε στον 24χρονο μετά την απελευθέρωση. Το θύμα απαντά φοβισμένα: «Δεν σε κοροϊδεύω, μαζεύω τα λεφτά να πληρώσω το μηχανάκι». Οι δράστες έχουν καταφέρει να αποσπάσουν το ποσό των 15.000 ευρώ, το οποίο συγκέντρωσαν φίλοι του 24χρονου, όμως συνεχίζουν να ζητούν και τα υπόλοιπα λύτρα που είχαν ζητήσει, απειλώντας ότι θα χτυπήσουν ξανά. Η αρχική απαίτηση των απαγωγέων ήταν 25.000 ευρώ μετρητά και μία μηχανή μεγάλου κυβισμού, μάρκας BMW.
«Ψάχνω να βρω λεφτά, με βοηθάει και ο πατέρας μου να πάρω το μηχανάκι να στο δώσω (…) Μετά από τόσα που πήρες δεν μπορείς να κάνεις λίγο υπομονή, σου είπα θα στα δώσω», αναφέρει σε άλλα μηνύματα, με αποδέκτη τον 33χρονο, το θύμα, ζητώντας διορία. Ο δράστης συνεχίζει τις απειλές: «Εγώ σε έχω βγάλει, ξέρω που γυρνάς. Θες να σε πάρω απόψε κιόλας; Μη με φτάσεις σε αυτό το σημείο…».
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος έχουν βάλει στο μικροσκόπιο αυτά τα μηνύματα, αλλά και τη σχέση που είχε ο 24χρονος με τους τέσσερις απαγωγείς, εξετάζοντας αν υπήρχαν άγνωστες διαφορές που οδήγησαν στην αρπαγή και τον εκβιασμό. Την ίδια ώρα επιχειρούν να διαπιστώσουν γιατί το θύμα δεν ζήτησε βοήθεια από την οικογένειά του.







0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου