Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Παπακώστα σε Κασιμάτη: Όποιος υπερασπίζεται αυτές τις ενέργειες κινδυνεύει να γίνει συνένοχος στη διαιώνιση του μισογυνισμού

 



«Όποιος υπερασπίζεται αυτές τις ενέργειες κινδυνεύει να γίνει συνένοχος στη διαιώνιση του μισογυνισμού» είναι το σχόλιο της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Κατερίνας Παπακώστα- Παλιούρα προς την ακροαριστερή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίνα Κασιμάτη για την πλήρη στήριξη της προς τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη.



Στην ανάρτησή της τονίζει: «Νίνα Κασιμάτη, τέτοια σχόλια όχι μόνο αντανακλούν μια βαθιά έλλειψη ενσυναίσθησης, αλλά αποκαλύπτουν επίσης μια ανησυχητική περιφρόνηση για τις θεμελιώδεις αξίες του σεβασμού και της ισότητας που πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας. Όποιος υπερασπίζεται αυτές τις ενέργειες, κινδυνεύει να γίνει συνένοχος στη διαιώνιση της κουλτούρας του μισογυνισμού.

Η προθυμία σας να παραβλέψετε αυτό το παράπτωμα λέει πολλά για τις προτεραιότητές σας. Φαίνεται ότι, για εσάς, η πολιτική υποτέλεια υπερισχύει της βασικής ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αν και αυτό δεν είναι πολιτικό ζήτημα… Είναι ένα ΗΘΙΚΟ ζήτημα. Αφορά το είδος της κοινωνίας στην οποία θέλουμε να ζούμε, το είδος της προτύπου που θέλουμε να περάσουμε και το είδος του παραδείγματος που θέλουμε να δώσουμε στις μελλοντικές γενιές.

Αυτή είναι η διαφορά μας… Αν εσείς ήσασταν θύμα μιας τέτοιας σεξιστικής επίθεσης, είναι αυτονόητο ότι θα ήμασταν μαζί σας. Επειδή ο σεξισμός και η κακοποιητική συμπεριφορά είναι πάνω από κόμματα, πάνω από κάθε πολιτική συζήτηση…



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου