Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Πουλάκης : «Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024».

 


Ο Στέφανος Κασσελάκης, το προηγούμενο καλοκαίρι είδε φως και μπήκε, με τα σημερινά αποτελέσματα, να απολύει στελέχη του κόμματος με ιστορία στην αριστερά, να κλείνει την φωνή του ΣΥΡΙΖΑ, και να θεωρεί ο στην κυριολεξία χθεσινός στην αριστερά αφού μετράει μέρες, ότι το κόμμα είναι δικό του.

Την ευθύνη ότι υπάρχει ακόμα ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ φέρουν ξεκάθαρα τα στελέχη της αυλής του Τζάκρη, Αυγέρη κτλπ.



Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον χώρο της Αριστεράς οι εξελίξεις γύρω από την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας «Η Αυγή».

Η εντολή αυτή του τυχοδιώκτη και μόλις ένα χρόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά στελέχη του κόμματος να εκφράζουν τις ενστάσεις τους, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Πουλάκη. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πουλάκης συνέκρινε την απόφαση του κ. Κασσελάκη με την απόφαση της Χούντας των Συνταγματαρχών το 1967, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024».

Το σύμβολο λοιπόν της αριστερής παράδοσης και των αγώνων για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου, με απόφαση ενός στην κυριολεξία χθεσινού κλείνει και αυτό είναι μόνο η αρχή. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου