Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

15,6% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -Το 77,8% απορρίπτει την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ


 

Τα "χαστούκια" στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται, όπως συνεχίζεται και η εικόνα του ΚΙΝΑΛ που η ηγεσία του δεν το βοηθάει να δείξει καλύτερο και σοβαρότερο από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προβάδισμα 15,6 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η ΝΔ στην δημοσκόπηση της εταιρείας Marc η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, 

η ΝΔ συγκεντρώνει 36,1%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ 20,5%,

το ΚΙΝΑΛ 6,5%, 

το ΚΚΕ 5,2%, 

η Ελληνική Λύση 4,2% 

και το ΜέΡΑ 25 2,8%.


Ενάμιση χρόνο από τις βουλευτικές εκλογές, παρά τα προβλήματα της πανδημίας, την προπαγάνδα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αξιολόγηση της κυβέρνησης είναι θετική (52,7% απαντά «θετικά» ή «μάλλον θετικά») έναντι 46,5% «αρνητικών» και «μάλλον αρνητικών» απαντήσεων.


8 στους 10 είναι κατά της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν τον δρόμο της αποχώρησης στόν Αλέξη Τσίπρα μαζί με τα ακροαριστερά βαρίδια του κόμματος. Το 77,8% την αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά, έναντι μόλις 20,1% που κρίνει το αντίθετο.


Ποσοστό 68,6% πιστεύει ότι οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας πρέπει να αποφεύγονται αυτή την περίοδο λόγω του κορωνοϊού. Το ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ που έχουν αυτήν την άποψη είναι συντριπτικό (87,7%), ενδιαφέρον ωστόσο είναι ότι το ίδιο πιστεύει και η πλειοψηφία (52,9%) όσων δηλώνουν ότι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούλιο του 2019.



Επτά στους δέκα συμφωνούν, με την επίταξη των υπηρεσιών των γιατρών του ιδιωτικού τομέα ώστε να βοηθήσουν σε δημόσια νοσοκομεία για τον κορωνοϊό.


Τέλος ακολουθούν οι κάρτες για το lockdown που δείχνουν την κούραση στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες.









0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου