Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Πλατφόρμα για μαζικά rapid test κορωνοϊού

 



Την νέα πλατφόρμα «τυχαιοποιημένου ελέγχου κορωνοϊού» παρουσίασε ο λοιμωξιολόγος του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση της Παρασκευής. 

Πρόκειται για «ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού» εξήγησε.

«Με την έλευση έγκυρων ταχέων αντιγονικών τεστ τα οποία και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές προσθέτουμε πλέον στη στρατηγική μας τυχαίους, δωρεάν, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Η νέα πλατφόρμα θα ξεκινήσει την λειτουργία της «εκτός απροόπτου» τη Δευτέρα το βράδυ. Από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, οι πολίτες θα μπορούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση testing.gov.gr  «να δηλώσουν ενδιαφέρουν». Στη συνέχεια, «η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου» εξήγησε ο λοιμωξιολόγος. «Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας» τόνισε ο κ. Μαργιοκίνης.

«Ενδεικτικά, η δράση θα βοηθήσει στη διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στη βελτίωση της προβλεπτικής μας ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου