Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020

Delivery κοκαΐνης με αποδέκτες πολλούς επώνυμους

 



Γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου, δικηγόροι και αθλητές συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πελάτες του κυκλώματος delivery κοκαΐνης , που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στη δικογραφία αναφέρεται το όνομα τραγουδίστριας, η οποία είχε απασχολήσει τις κοσμικές στήλες λόγω της σχέσης της με πασίγνωστο τραγουδιστή, ένας δημοφιλής ράπερ, ένας μπασκετμπολίστας της Α2 και δικηγόροι των Αθηνών.



Τα πρόσωπα φέρονται να έκαναν παραγγελίες κοκαϊνης είτε μέσω sms, είτε μέσω τηλεφώνου.

Η πελατεία της showbiz έκλεινε ραντεβού λίγα τετράγωνα μακριά απο τα σπίτια τους και παραλάμβανε τα ναρκωτικά που μετέφερε το κύκλωμα σε ειδικές κρύπτες. Τραγουδιστές και σύζυγοι τραγουδιστών, αθλητές, επιχειρηματίες των Κυκλάδων, δημοτικοί άρχοντες, δικηγόροι, διαφημιστές, εμφανίζονται στη δικογραφία.



Η κοκαΐνη διακινούνταν σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι. Το χαρακτηριστικό του κυκλώματος ήταν ότι δούλευε σαν ένα «σούπερ μάρκετ» που διανυκτερεύει. Γι’ αυτό και οι διακινητές χαρακτηρίζονταν ως «τα παιδιά του 24ωρου». Ανά πάσα στιγμή και ώρα οι πελάτες μπορούσαν να τους καλέσουν και να έχουν στο σπίτι τους κοκαΐνη.

Για τη υπόθεση συνελήφθησαν, 15 Δεκεμβρίου 2020, 6 άτομα, μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 27 έως 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των διατάξεων για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και τα όπλα, όπου περιλαμβάνεται και 31χρονος συνεργός τους.




Για την εξάρθρωση του κυκλώματος πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν στοιχεία αναφορικά με τη δράση του σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως σε Εκάλη, Νέα Ερυθραία, Πεντέλη, Χαλάνδρι, Κηφισιά, Μαρούσι, Ψυχικό, Βούλα, Άλιμο και Κολωνάκι, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και δημιουργήθηκαν προφίλ των εμπλεκομένων (profiling).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου