Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Επανέρχεται η ενημέρωση για κορωνοϊό μετά την ανησυχία για τα νέα κρούσματα! Πιθανό lockdown σε νησί ή περιοχή



Ανησυχία για την χαλάρωση και την ανευθυνότητα των πολιτών!!

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στη χώρα, προκαλώντας ανησυχία στις αρμόδιες Αρχές. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως πλέον επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση. Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε απαραίτητη μετά τα τελευταία φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας ανά την Ελλάδα.

Αναλυτικά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση: 

«Από σήμερα, 8/6/2020, ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2».

Η συγκεκριμένη απόφαση κρίθηκε απαραίτητη μετά τα τελευταία φαινόμενα χαλάρωσης των μέτρων προστασίας ανά την Ελλάδα.

Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε αναφέρει πως δεν αποκλείεται να υπάρξουν τοπικά lock down όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σήμερα επίσης επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε Κοζάνη, Λαμία, Θήβα και Τρίπολη.

Ν. Χαρδαλιάς: «Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν εκτός νόμου»

Σε ερώτηση για το περιστατικό στη Μύκονο ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς απάντησε ότι «η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να ενισχύσει και να στηρίξει το άνοιγμα της αγοράς, αλλά το άνοιγμα της αγοράς γίνεται με κανόνες και αυτοί οι κανόνες είναι αδιαπραγμάτευτοι, είναι κανόνες που θα πρέπει όλοι να τους τηρήσουμε».

«Δεν μπορούν να υπάρχουν περιοχές που να φαντάζουν ότι είναι εκτός νόμου ή εκτός διαδικασιών. Αυτό δεν είναι επιτρεπτό, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία και το βασικότερο από όλα είναι ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε άπαντες ότι οι νόμοι, οι κανόνες, οι οδηγίες είναι για να τους ακολουθούμε όλοι», είπε ο υφυπουργός και συνέχισε: «Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι επιχειρηματίες ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να μην τηρηθούν πρωτόκολλα, να μην τηρηθούν διαδικασίες και να έχουμε προβλήματα. Αυτό θα είναι σε κάθε περίπτωση εις βάρος της ίδιας της αγοράς. Άρα, όλοι ακολουθούμε πρωτόκολλα, κανόνες και δεν υπάρχει κανένας ο οποίος να εξαιρείται από αυτό».

Την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού σε μπαρ της Μυκόνου, εξέφρασε ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής ιολογίας και μέλος του ΔΣ του ΕΟΔΥ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την Μαρία Αναστασοπούλου.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Σουρβίνος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown σε νησιά ή σε περιοχές όπου θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Είπε ότι η επιτροπή αξιολογεί κάθε στιγμή τα επιδημολογικά δεδομένα και «μπορεί να ληφθούν μέτρα σταδιακής άρσης της χαλάρωσης των μέτρων ή ακόμη και ένα τοπικό lockdown. Όλα είναι πιθανά προέχει η δημόσια υγεία», ανέφερε.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου