Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο Τσίπρας ποντάρει στην αγάπη του Καμμένου στην καρέκλα και όχι στον πατριωτισμό του



Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ μετά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και προσπάθησε να περάσει στον Πάνο Καμμένο το ότι κάτσε καλά στην καρέκλα σου και άσε τους πατριωτισμούς

Η ψηφοφορία στη Βουλή είπε ο Τσίπρας  για την συμφωνία, θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση και αμέσως άρχισε το "γλύψιμο" στον Πάνο Καμμένο ποντάροντας στο ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δεν βάζει τίποτα πάνω από την καρέκλα.

Αναφερόμενος στη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο κ. Τσίπρας ανέφερε αρχικά πως όταν ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία δεν υπήρχε ορίζοντας να υπάρξει μια τέτοια Συμφωνία.

Ξεκαθάρισε πως δεν ζητά από τον Πάνο Καμμένο και καλά να αλλάξει τη θέση αρχής του του ζητά όμως με νόημα να αναγνωρίσει και να μη θέσει σε κίνδυνο τη διακυβέρνηση, την πορεία της χώρας, «την κρίσιμη αυτή στιγμή μάλιστα που είμαστε κοντά να ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία. Και τόνισε: «Ο Π. Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του, αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει πολιτική καριέρα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς.

Φυσικά και αυτή η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον Καμμένο έγινε γιατί γνωρίζει και ο ένας και άλλος την αγάπη που έχουν για την εξουσία και την καρέκλα και όλα τα άλλα τα ξεπερνάμε όσο λάθος είναι για την χώρα.

Είπε για ΑΝΕΛ ο Αλέξης Τσίπρας :

Η προγραμματική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, δεν προέβλεπε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική πολιτική εξέλιξη στα Σκόπια . Η βασική προγραμματική συνεννόηση ήταν να σταματήσει το πλιάτσικο στη χώρα και να τη βγάλουμε από τα μνημόνια. Ο Πάνος Καμμένος δεν έδωσε σημασία στην πάγια θέση μας για το Σκοπιανό. Θέλω να ομολογήσω ότι ο Καμμένος έχει μία πάγια θέση, την οποία δεν του ζητώ να αλλάξει. Του ζητώ όμως ως υπεύθυνος μίας πατριωτικής κυβέρνησης να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, τώρα που είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός εκ των βασικών μας στόχων. Αν η άλλη πλευρά περάσει τους σκοπέλους, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει τη στάση αρχής του. Δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως έκανε παλιότερα ο Σαμαράς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να κάνει καριέρα.

Τώρα μένει να δούμε εάν το γλύψιμο στον Καμμένο έπιασε τόπο και η αγάπη για την καρέκλα υπερισχύσει τον εθνικό συμφερόντων της χώρας.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου