Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

'Αντίποινα' της Τουρκίας: Απαγόρευσε την προσέγγιση τουρκικών πλοίων στα ελληνικά νησιά



Η κίνηση των ελληνικών αρχών να κατάσχουν 11 σκάφη για παραβίαση διεθνών διατάξεων, προκάλεσε την αντίδραση της Τουρκίας.

Την προσέγγιση τουρκικών τουριστικών και εμπορικών πλοίων σε ελληνικά νησιά, απαγόρευσε με απόφασή του το υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας, σύμφωνα με την Hurriyet, μετά την κίνηση των ελληνικών αρχών να κατάσχουν 11 σκάφη για παραβίαση διεθνών διατάξεων περί των θαλάσσιων μεταφορών.

Ο υπουργός Μεταφορών Αχμέτ Αρσλάν δήλωσε ότι τα μέτρα της Αθήνας θέτουν σε κίνδυνο τη θέση της Τουρκίας ως χώρα "λευκής σημαίας", με πιθανή υποβάθμισή της σε καθεστώς "γκρίζας σημαίας".

"Από τις 25 Σεπτεμβρίου έχουμε σταματήσει την προσέγγιση τουριστικών σκαφών στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι η Ελλάδα άρχισε να επιθεωρεί και να κατάσχει τέτοια σκάφη, μικρότερα των 24 μέτρων, ισχυριζόμενη ότι δεν είναι συμμορφωμένα με τους κανόνες, άρχισε να θέτει σε κίνδυνο την κατάσταση της Τουρκίας ως χώρας λευκής σημαίας. Αυτό είναι απαράδεκτο", δήλωσε ο Αρσλάν στον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό TRT Haber.

"Έχουμε στείλει τους εμπειρογνώμονές μας εκεί. Είπαμε ότι αν η Ελλάδα αλλάξει αυτή την εξαίρεση, τα σκάφη μας θα ταξιδέψουν στα ελληνικά νησιά και θα συνεισφέρουν στο εμπόριο της. Αλλά δεν θα επιτρέψουμε τα πλοία να πλεύσουν, όσο η Ελλάδα διατηρεί αυτή την στάση", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα θέσει το θέμα προς συζήτηση στον Έλληνα ομόλογό του στις 12 Οκτωβρίου, κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία.



(Φωτό: AP Photo/Thanassis Stavrakis)
Ανθή Κουτσουμπού
Πηγή : news247.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου