Η ντροπή της χώρας, ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας, δείχνει για ακόμα μία φορά με τις δηλώσεις του το πόσο εθνικά ακατάλληλος και επικίνδυνος είναι.
Το πολιτικό θρασίμι έκανε εμφάνιση στο συνέδριο του Economist και σε συζήτηση με τη δημοσιογράφο Φανή Παπαγεωργίου, λίγο πριν τη λήξη του «30th Annual Government Roundtable - Progress in an age of upheaval | Geopolitics-Growth-Technology», ανέφερε χωρίς ίχνος ηθικής λές και ο κόσμος ξάχασε : «Η διαφορά μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι εγώ πάντοτε διαπραγματεύτηκα για τα εθνικά συμφέροντα», ενώ έκανε λόγο για «εθνική ήττα» σχετικά με τα F-35, δειχνοντας ότι δεν κατάλαβε τι έγινε στην Τουρκία, η κάνει ότι δεν κατάλαβε για να εξαπατήσει τον κόσμο όπως κάνει πάντα.
Σχετικά με τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μετά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, ο μεγαλύτερο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε δείχνοντας ότι είναι ένας αμετανόητο θρασίμι πως «δικαιώθηκε» η κριτική του προς την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη με τα F-35 ως «εθνική ήττα» που χρεώνεται ο Έλληνας πρωθυπουργός, κάτι που δεν είδε ούτε ο Ελληνικός, και φυσικά οι Τούρκοι.
Το εθνικός θρασίμι λοιπόν με την δικιά του κρίση του απατεώνα είπε «Οι τελευταίες εξελίξεις γεννούν πολύ μεγάλες ανησυχίες. Ανησυχία και σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ασφάλεια, αλλά και σε ό,τι αφορά την εθνική ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά χωρίς να ντρέπεται.
Με θράσος συνέχισε λέγοντας : «Έχω εδώ και πάρα πολύ καιρό καταθέσει δημόσια την έντονη διαφωνία μου με τη στρατηγική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην εξωτερική πολιτική, που άφησε το δόγμα της πολυδιάστατης στρατηγικής εξωτερικής πολιτικής που ακολουθούσαν όλες οι κυβερνήσεις από το '74 και μετά, για να υιοθετήσει ένα δόγμα "λευκής επιταγής", του συμμάχου ο οποίος είναι έτοιμος να πει ναι σε όλα».
Ο εθνικός απατεώνας που ήταν πλήρως απαξιωμένος από την Τουρκία και όλη την διεθνή κοινότητα, συνεχίζει με τεπικίνδυνη τακτική ακόμα και σε εθνικά θέματα.
Επιπλέον, απέδωσε στον πρωθυπουργό την κατηγορία ότι, ειδικά στις σχέσεις με τις ΗΠΑ, διαπραγματεύεται με γνώμονα το «ιδιωτικό» πολιτικό όφελος και πως μετέτρεψε «μια προσωπική ανασφάλεια σε εθνική ανασφάλεια», και αναρωτιόμαστε αυτά που λέει τα πιστεύει, η είναι απλά ένας αδίστακτος απατεώνας;
«Η διαφορά μας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι εγώ πάντοτε διαπραγματεύτηκα για τα εθνικά συμφέροντα και όχι για το ιδιωτικό πολιτικό όφελος. Σήμερα μια προσωπική ανασφάλεια μετατρέπεται σε εθνική ανασφάλεια, σε ανασφάλεια της χώρας. Αλλά δεν μπορεί να υπάρξει προοπτική σταθερότητας για τη χώρα χωρίς εθνική ασφάλεια», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, που ξεπούλησε την Μακεδονία στα Σκόπια.
Παράλληλα, ο ίδιος σημείωσε πως: «δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε με βάση το ότι πρέπει να είμαστε υποτακτικοί, και ότι έτσι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούμε να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη. Ο Πρόεδρος Τραμπ, επειδή τον έχω γνωρίσει, πιστεύω ότι αξιολογεί πάρα πολύ θετικά αυτούς που έχουν μια σταθερή στάση. Και τους ηγέτες οι οποίοι δεν κρύβονται, αλλά διεκδικούν.
Και γι' αυτό σε έναν μεγάλο βαθμό δείχνει να έχει και έναν θαυμασμό, ανησυχητικό για μας, απέναντι στον Ερντογάν. Η Ελλάδα πού βρίσκεται; Αυτό το μεγάλο ερωτηματικό καταθέτω σήμερα σε αυτή τη συζήτηση. Και λέω ότι δυστυχώς, κατά τη γνώμη μου. Προκειμένου κάποιος να εξυπηρετήσει μια στρατηγική πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, θέτει σε κίνδυνο το εθνικό όφελος. Εγώ έκανα το ακριβώς αντίθετο. Παραμέλησα εντελώς το δικό μου πολιτικό όφελος, γνωρίζοντας τι βάρος αναλαμβάνουν στους πλάτες μου, για να λύσω ένα εθνικό θέμα που ταλάνιζε τη χώρα 30 χρόνια. Αυτή είναι η διαφορά» είπε αυτός που είχε γίνει γιουσουφάκι της Τουρκίας αφήνοντας την άμυνα της Ελλάδας με αεροπλάνα χωρίς πυραύλους, και τα τανκ χωρίς οβίδες.



0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου