Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Επεισόδιο στον Έβρο προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι Τούρκοι λόγω υπηρεσιακής κυβέρνησης


 

Τούρκοι μαζί με ΜΚΟ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θέμα με μετανάστες στον Έβρο.

Στόχος η υπηρεσιακή κυβέρνηση, γιατί τώρα δεν κυβερνά για λίγο ο Μητσοτάκης και νομίζουν ότι μπορούν να δημιουργήσουν θέμα.

Δεν τους βγήκε με τα πλοία στην Χίο, γιατί μετά απο τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όλοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν την ίδια τακτική με την δήθεν νεκρή Μαρία του Έβορυ, και μαζί τους αριστεροί με αναρτήσεις τους σιγοντάρουν τους Τούρκους για να πετύχουν τους βρώμικους σκοπούς τους.

Τούρκοι στρατοχωροφύλακες προωθούν στα σύνορα μας με την βοήθεια ΜΚΟ μικρά παιδιά και γυναίκες για να δημιουργηθεί επεισόδιο.

Τα αριστερά τρόλς της Κουμουνδούρου απο εχθές ακολουθούν την Τουρκική προπαγάνδα και βάλουν κατά της Ελλάδας παρακαλώντας να γίνει το λάθος.

Επιχείρηση των ελληνικών αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στον Έβρο αυτή την στιγμή, για την περισυλλογή μεταναστών που βρίσκονται στην περιοχή Μαρασιά, σε μια νησίδα για τέσσερις μέρες.

Έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις της ΕΜΑΚ για να παραλάβουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και πολλά παιδιά.

Οι μετανάστες  εντοπίστηκαν σε δύο περιοχές και τους «σπρώχνει» η τουρκική στρατοχωροφυλακή με την βοήθεια ΜΚΟ.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτός από την ΕΜΑΚ, έχουν κινητοποιηθεί συνοριοφύλακες, δυνάμεις της Frontex καθώς έχει σπεύσει στο σημείο και το παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Ορεστιάδα.

Οι μετανάστες φαίνονται να είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων: Δεν θεωρώ ότι οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στη νησίδα

«Υπάρχει αρκετός κόσμος, 50 – 60 άτομα και αυτό που παρατηρώ κι εγώ, με το πλησιάσουμε κοντά για να δούμε τι συμβαίνει, τι φωνές ακούγονται, σηκώνουν τα παιδάκια τα μικρά στην αγκαλιά τους και μας χαιρετάνε. Τι θέλουν να δείξουν; Να τους βοηθήσουμε, να τους λυπηθούμε» είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Μαρασίων, κ. Γιώργος Καραπατζάκης. «Αυτή η στιγμή θεωρώ ότι (…) δεν είναι εγκλωβισμένοι στο νησάκι. Γιατί εγκλωβισμένος, θα λέγαμε ότι είναι κάποιος αβοήθητος, σε ένα μέρος που δε μπορεί να κάνει τίποτα», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως όλα αυτά συμβαίνουν μόλις λίγα 24ωρα μετά το επεισόδιο με ακόμα 138 μετανάστες, τους οποίους «έσπρωξε» ο τουρκικός στρατός στη Νέα Βύσσα, με αποτέλεσμα να συληφθούν από τις ελληνικές Αρχές και να οδηγηθούν σε ΚΥΤ (Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης).

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, μέσω ανακοίνωσης, επιβεβαίωσε νωρίτερα την ύπαρξη μεταναστών στην συγκεκριμένη νησίδα, αναφέροντας: «Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων» προσθέτει η ανακοίνωση.



Champions League πόλο Final -8, Μπαρτσελονέτα - Βουλιαγμένη 14-13: Στην 4η θέση οι «μπέμπηδες»

 


Στην 4η θέση ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Final-8 του Champions League του πόλο ανδρών η Βουλιαγμένη. 

Η ελληνική ομάδα που συμμετείχε για πρώτη φορά σε τελική φάση ηττήθηκε 14-13 από την Μπαρτσελονέτα στα πέναλτι στον μικρό τελικό αλλά φεύγει με ψηλά το κεφάλι από το Βελιγράδι. 

Στον πρώτο της αγώνα απέκλεισε τη Μπρέσια για να βρεθεί στην τετράδα και εκεί παραδόθηκε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο και έμεινε εκτός τελικού. 

Στον μικρό τελικό κοίταξε στα μάτια την Μπαρτσελονέτα αλλά ισοφαρίστηκε σε 9-9 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας του αγώνα και έχασε την 3η θέση στα πέναλτι. Θυμίζουμε ο Ολυμπιακός έμεινε στην 5η θέση. 

Η σειρά των πέναλτι: Περόνε 10-9, Τρούλος 10-10, Μουναρίθ 11-10, Παπασηφάκης (δοκάρι), Λαρούμπε 12-10, Χαλυβόπουλος 12-11, Μπιέλ 13-11, Καλογερόπουλος 13-12, Μάτκοβιτς (απόκρουση Ανδρεάδη), Καπότσης 13-13, Περόνε 14-13, Τρούλος (απόκρουση Πόρτερ).

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 1-2, 3-2, 2-3, 5-4 (πεν.)

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ (Ελβις Φάτοβιτς): Αγκίρε, Φαμέρα, Μάτκοβιτς 1, Μουναρίθ 2, Ντε Τόρο 1, Λαρούμπε 2, Πάβιγιαρντ, Φερνάντεζ, Ταούλ 1, Περόνε 3, Μπιέλ 3, Μπούστος 1, Πόρτερ

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος, Χαλυβόπουλος 1, Καστρινάκης, Καλογερόπουλος 6, Τρούλος 4, Νικολαϊδης, Παπασηφάκης, Γούντχεντ, Αλαφραγκής 1, Καπότσης 1, Κουρούβανης, Φάρμερ, Ανδρεάδης




Δημοσκόπηση Marc : Το 43,2% θέλει αυτοδύναμη ΝΔ

 


Οριακές μεν, πλην όμως αξιοσημείωτες μεταβολές στις προτιμήσεις των πολιτών που επιβεβαιώνουν τη σαφή υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο διαμορφούμενο νέο πολιτικό σκηνικό, καθώς και την προοπτική αυτοδυναμίας για τη Νέα Δημοκρατία μέσα σε περιβάλλον επτακομματικής σύνθεσης της επόμενης Βουλής.

Ικανοποίηση από το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δηλώνει ότι αισθάνθηκε ένας στους δύο ψηφοφόρους, η μεγάλη πλειοψηφία είναι έτοιμη να εκφράσει την ίδια προτίμηση και στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, όπως προκύπτει από την πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε για λογαριασμό του «ΘΕΜΑτος» η εταιρεία Marc σε ένα πολύ μεγάλο δείγμα 3.008 ατόμων που απάντησαν στα ερωτήματα των ερευνητών της.

Με βάση τα ευρήματα της μέτρησης, η σειρά κατάταξης των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων, δηλαδή της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, παραμένει αμετάβλητη και μάλιστα με τις ίδιες πάνω-κάτω αποστάσεις που είχαν μεταξύ τους και στις πρόσφατες κάλπες. Στην ουρά της κατάταξης, αντιθέτως, παρατηρούνται άξιες λόγου ανακατατάξεις, καθώς η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που βρίσκει μεγαλύτερη απήχηση στις νεότερες γενιές ψηφοφόρων, δεν περνά απλώς το κατώφλι της Βουλής, αλλά υπερσκελίζει την Ελληνική Λύση και πλασάρεται στην πέμπτη θέση. Ενώ την ίδια ώρα φαίνεται να εξασφαλίζει το έβδομο εισιτήριο για την επόμενη Βουλή και ο νεοπαγής σχηματισμός Νίκη του θεολόγου Δημήτρη Νατσιού.






Ο ταχυδρόμος του Ναζωραίου, Βελόπουλος δεν θέλει F35 έχουν μερικά προβληματάκια

 


Βελόπουλος όπως Καλογεροπούλου, δεν ξέρουν οι άλλοι για τα F35 εμείς ξέρουμε και γελάει ο κάθε πικραμένος.

Ο ταχυδρόμος του Ναζωραίου, ο θεραπευτής της καράφλας και του κορονονιού Βελόπουλος, τώρα και ειδικός στα F35.

Να υπενθυμίσουμε ότι είναι ειδικός και στα Rafale που είπε μόλις τα παίρναμε ότι βγάζουν και αυτά μικροπροβληματακια.

Να έχεις μαζέψει τέσσερις υπογραφές για ένα υπερόπλο απαραίτητο για την ασφάλεια της χώρας μας!

Τέσσερεις υπογραφές για να υλοποιηθεί το πρότζεκτ της πώλησης των υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας και να σου κάνει τον δύσκολο ο ταχυδρόμος του Ναζωραίου Κυριάκος Βελόπουλος με αδυναμία στον δικτάτορα Πούτιν.

Τη στιγμή που το Κογκρέσο έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική εξωτερική πολιτική, με μια κίνηση ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, την τέταρτη και τελευταία υπογραφή για την έγκριση της πώλησης των αεροσκαφων F-35 στην Ελλάδα, ο Κυριάκος Βελόπουλος, βλέπει… μικροπροβληματάκια στα F35 προκαλώντας κάθε σοβαρό Έλληνα πολίτη που τραβάει τα μαλλιά με τους γελοίους που μπαίνουν στην βουλή.

Ο Βελόπουλος λοιπόν για το υπερόπλο που θα ήθελαν όλοι στον κόσμο μας λέει : «Είναι πολύ ακριβό αεροσκάφος και έχει βγάλει και μικροπροβληματάκια. Δεν είναι τόσο δοκιμασμένο».

Όταν, δε, ρωτήθηκε εάν θα ψηφίσει το σχετικό νομοσχέδιο όταν εισαχθεί στη Βουλή απάντησε: «Ας το φέρουν να δω τι συμπαραγωγή πετύχαμε, διότι η Τουρκία που είχε μπει στο πρόγραμμα πέτυχε συμπαραγωγή» και αναφέρθηκε ο φαιδρός στην Τουρκία όταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μάικλ Μακόλ, είχε δηλώσει, πριν από λίγο καιρό, πως στην περίπτωση του «δικτάτορα Ερντογάν» δεν θα επέτρεπε ποτέ να πάρει τα F-35.




Στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ νοικοκυριά και επιχειρήσεις - Θα διαλύσουν την οικονομία της χώρας



Αυξήσεις φόρων στα μερίσματα που δικαιούνται να λαμβάνουν κάθε χρόνο χιλιάδες μικρομέτοχοι μεσαίων και μεγάλων εταιριών αλλά και στα αδιανέμητα κέρδη επιχειρήσεων προβλέπoυν τα ανεύθυνα οικονομικά προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον προβλέπουν σημαντικές μειώσεις στο αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ για δωρεές περιουσιακών στοιχείων και χρηματικών ποσών προς συγγενικά πρόσωπα α’ κατηγορίας, κάνοντας δύσκολες τις μεταβιβάσεις.

Επιπλέον μέσω της αύξησης των φόρων στα μερίσματα που υπερβαίνουν ετησίως ένα συγκεκριμένο ποσό, μέσω έκτακτης πρόσθετης φορολογίας στα κέρδη εκατοντάδων μεγάλων επιχειρήσεων και μέσω της σημαντικής μείωσης του αφορολόγητου ορίου των γονικών παροχών και των δωρεών μπορούν να εξασφαλιστούν επιπλέον φορολογικά έσοδα για να καλυφτούν οι δημοσιονομικές δαπάνες που θα προκαλέσουν οι εισοδηματικές ενισχύσεις και οι λοιπές παροχές που περιλαμβάνονται στα οικονομικά τους προγράμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενέταξε επίσημα στο οικονομικό του πρόγραμμα την αύξηση των συντελεστών φορολόγησης των μερισμάτων πάνω από τα επίπεδα των 50.000 ευρώ ετησίως. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την αύξηση του συντελεστή 5% που ισχύει σήμερα για όλα τα ποσά μερισμάτων, σε 10% για το τμήμα πάνω από τα 50.000 ευρώ και μέχρι τα 100.000 ευρώ και στο 15% για το τμήμα που υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ.

Ιδια κλιμακωτή φορολόγηση με αυτήν που προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει και το ΠΑΣΟΚ για τα μερίσματα. Βάσει των όσων ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Παν. Δουδωνής, τα μερίσματα -αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας το ΠΑΣΟΚ- θα φορολογούνται κλιμακωτά με 5%, 10% και 15% ανάλογα με το ύψος του συνολικού ετήσιου ποσού που εισπράττει κάθε φυσικό πρόσωπο. 

Στις βασικές εξαγγελίες του φορολογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνεται επιπλέον και η μείωση του αφορολογήτου των 800.000 ευρώ το οποίο ισχύει σήμερα για τις γονικές παροχές και τις λοιπές δωρεές χρηματικών ποσών και περιουσιακών στοιχείων προς συγγενείς α’ κατηγορίας. Η μείωση αυτή θα είναι της τάξεως του 50%, δηλαδή το αφορολόγητο θα περιοριστεί στα 400.000 ευρώ.

Στην απίθανη περίπτωση που αυτά τα δύο κόμματα κυβερνούσαν και εφαρμοστούν οι εξαγγελίες αυτές θα έχουν ως συνέπεια να καταστήσουν τη χώρα μας μη ελκυστική για επενδύσεις από εγχώριους και ξένους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ παράλληλα θα προκαλέσουν κύμα φυγής ήδη τοποθετημένων στη χώρα μας επενδυτών σε κεφάλαια ελληνικών επιχειρήσεων, σε γειτονικές χώρες όπου το καθεστώς φορολόγησης των επιχειρήσεων είναι και με τα σημερινά δεδομένα ευνοϊκότερο. Εξαιτίας αυτής της μεγάλου εύρους αποεπένδυσης που θα σημειωθεί, η ελληνική οικονομία θα χάσει την αναπτυξιακή της ορμή και θα κινδυνεύσει να επανέλθει σε ύφεση.

Η αύξηση της φορολογίας των μερισμάτων θα προκαλέσει υπέρμετρες πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμη και σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα-μετόχους πάσης μορφής εταιριών, όπως οι Α.Ε., οι ΙΚΕ και οι ΕΠΕ.

Επιπλέον, οι προθέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΠΑΣΟΚ να μειώσουν σημαντικά το αφορολόγητο των 800.000 ευρώ που ισχύει για τις γονικές παροχές και για τις λοιπές δωρεές προς συγγενικά πρόσωπα α’ κατηγορίας, εφόσον γίνουν πράξη, θα έχουν συνέπεια να επιβληθούν φόροι ακόμη και σε χρηματικά ποσά που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους για να ξεκινήσουν τη ζωή τους. Κι αυτό διότι αν το αφορολόγητο όριο γι’ αυτές τις χρηματικές δωρεές χαμηλώσει στα 150.000-200.000 ευρώ όπως θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ ή στα 400.000 ευρώ όπως σχεδιάζει το ΠΑΣΟΚ, τότε σε πολλές περιπτώσεις οικογένειες που ανήκουν στη μεσαία τάξη θα καλούνται να καταβάλλουν φόρους για ποσά που μεταβιβάζουν τα μέλη τους μεταξύ τους! Κι αυτό θα συμβεί επειδή τόσο το υψηλό αφορολόγητο των 800.000 ευρώ που ισχύει σήμερα όσο και το νέο χαμηλό αφορολόγητο όριο που θα καθιερωθεί χορηγείται και θα εξακολουθεί να χορηγείται εφάπαξ για όλες αθροιστικά τις χρηματικές δωρεές μεταξύ των ιδίων μελών.

Συνεπώς, λόγω της σημαντικής του μείωσης θα εξαντλείται πλέον πολύ γρήγορα και οι επόμενες δωρεές που θα γίνονται μετά την εξάντλησή του θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με τον συντελεστή 10% που ισχύει ήδη για ποσά μεγαλύτερα του αφορολογήτου!