Κυριακή 28 Μαΐου 2023

Γελάει ο κόσμος με την Γεροβασίλη, είπε ότι έχουν ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ότι ο Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο

 



Ακόμα μία προκλητική εμφάνιση της Γεροβασίλη, που έκανε τον κόσμο να γελάει και να εξοργίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ

Όλγα Γεροβασίλη:  Για «οδυνηρό σοκ» και «ένα δυνατό μήνυμα που μας έστειλε η κοινωνία» μίλησε στον ΣΚΑΙ σήμερα Κυριακή η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών 2023,

Η ανεκδιήγητη και ανεύθυνη Γεροβασίλη μας είπε κάτι που διαψεύδει ο ελληνικός λαός, ότι η ΝΔ επένδυσε στον φόβο της αλλαγής και σε αυτό συμβάλλαμε εμείς με τον τρόπο μας, με άστοχες δηλώσεις, με άτακτες κινήσεις».

Μίλησε και για το ακοστολόγητο πρόγραμμα απάτη λέγοντας χωρίς ίχνος ντροπής για το ότι συνεχίζει την απάτη στην κοινωνία «είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να πούμε στην κοινωνία ένα πρόγραμμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων της. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα υπεράσπισης της κοινωνίας. Αυτό το πρόγραμμά μας δεν καταφέραμε να το περάσουμε σαφώς. Εμφανίσαμε έλλειμμα συντεταγμένης πορείας, σαφούς προγραμματικού λόγου και πολλές αστοχίες στον τρόπο εκφοράς του».

Προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους πολίτες που είναι συνειδητοποιημένοι για το τι ψήφισαν λέγοντας  ψέματα για να εξαπατήσει «Έχουμε τέσσερις εβδομάδες μπροστά μας για να αποδείξουμε και να δείξουμε στην κοινωνία ότι η αυτοδυναμία που ζητάει ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι αυτοδυναμία, είναι παντοδυναμία. Να αναδείξουμε στην κοινωνία ότι ήδη έχουμε 14% αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Διασώσαμε τη χώρα και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που παρέδωσε γεμάτα τα ταμεία».

Ερωτηθείσα αν ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται το ΠΑΣΟΚ, η Γεροβασίλη απάντησε για να θολώσει τα νερά: «Φοβόμαστε την επέλαση της ΝΔ την επόμενη μέρα στην κοινωνία. Και δεν θα κάνουμε ανόητο πόλεμο εντός της αντιπολίτευσης».

Και για να μην μας μείνει άντερο από τα γέλια τελείωσε λέγοντας : «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, για την αριστερά αλλά και για τη χώρα. Ήταν και θα παραμείνει πολιτικό κεφάλαιο. Ο Αλέξης Τσίπρας επειδή έχει τα χαρακτηριστικά του ηγέτη στη πρώτη ήττα ή στη δεύτερη, δεν κάνει πίσω. Καμία στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε ” τα βροντάω και φεύγω” και ήμουν εκεί. Μετά το αρχικό σοκ, κανείς δεν σκέφθηκε την παραίτηση».

Και δεν γελάμε μόνο εμείς αλλά όλη η υφήλιος, ειδικά η Ευρώπη!!!



Ακροαριστεροί σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν μολότοφ σε αστυνομικούς στο ΑΠΘ



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής εντός και εκτός του ΑΠΘ, από ακροαριστερούς - αντιεξουσιαστές συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεκριμένες ομάδες κακοποιών είναι αποδεδειγμένα συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου στις 2:30 μια ομάδα ακροαριστερών κακοποιών επιτέθηκε με 20 βόμβες μολότοφ στη διμοιρία που φρουρεί την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη. Η απάντηση της αστυνομίας ήταν άμεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Τα επεισόδια δεν σταμάτησαν εκεί και συνεχίστηκαν στην Εγνατία. Οι ακροαριστεροί κακοποιοί πέταξαν εκ νέου μολότοφ, αυτή τη φορά προς την πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ. 

Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους δράστες οι οποίοι επέστρεψαν στο εσωτερικό του αφύλακτου Πανεπιστημίου.

Λίγοι ώρα αργότερα οι ακροαριστεροί σύντροφοι πέταξαν άλλες 30 μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν και πάλι με δακρυγόνα με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Τα επεισόδια διήρκεσαν συνολικά περίπου μια ώρα προκαλώντας διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Εγνατία από το Σιντριβάνι μέχρι τη λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου. 

Δέν έγινε ούτε μία σύλληψη και οι αστυνομικοί προχώρησαν μόνο στην προσαγωγή δυο ατόμων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.



Ο iSYRIZA στέλνει email με fake news στα μέλη του για να εξαπατούν τον κόσμο

 


Διαβάζουμε στο tomanifesto.gr, την νέα προσπάθεια εξαπάτησης που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με παπαγαλάκια των fake news που διαδίδει τα ίδια του τα μέλη.

Ο iSYRIZA προσπαθεί να κάνει τα μέλη του συνεργούς στην απάτη των fake news, με email που έφυγε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δίνονται οδηγίες στις οργανώσεις και κατ' επέκταση στα μέλη για τις δεύτερες κάλπες, με έμφαση στα παραμύθια που διακινεί η Κουμουνδούρου και τα φιλοσυριζαϊκά μέσα ενημέρωσης περί «κενών και παραλείψεων στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Σταθερότητας».

Διαβάστε το email του iSYRIZA που διαδίδει ψέματα με σκοπό να εξαπατήσουν τον κόσμο:

Αγαπητή/έ .....

Σε λιγότερο από έναν μήνα, οι κάλπες θα ανοίξουν ξανά για τους πολίτες. Και θα είναι άδειες.

Σε αυτήν την κρίσιμη μάχη μπαίνουμε με αποφασιστικότητα, πείσμα και ενότητα. Προχωράμε με σοβαρότητα, για να κερδίσουμε με τις θέσεις μας όσες και όσους δεν καταφέραμε να πείσουμε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Το διακύβευμα των εκλογών είναι μεγάλο. Προ ολίγων ημερών, το επιβεβαίωσε αυτό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι συστάσεις που έστειλε στην ελληνική κυβέρνηση τονίζουν ξεκάθαρα τους κινδύνους δημοσιονομικού εκτροχιασμού, αλλά και τα κενά και τις παραλείψεις στην υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Σταθερότητας.

Η Κομισιόν τονίζει επίσης την απομάκρυνση της χώρας από την επίτευξη στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), μεταξύ των οποίων η φτώχεια και η απασχόληση. Παράλληλα, επιβάλλει στην Ελλάδα υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και τον περιορισμό των δημοσίων δαπανών σε ποσοστό μικρότερο του 2,6%.

Η ΝΔ έχει κρυφή ατζέντα λιτότητας και οι πολίτες έχουν δικαίωμα να το γνωρίζουν.



Το ένα λάθος μετά το άλλο από τον Ανδρουλάκη - Αιχμές Καστανίδη για την προσβολή που υπέστη

 



Χ.Καστανίδης: «Προσωπική προσβολή»

Δεν έχουν τέλος τα λάθη του Νίκου Ανδρουλάκη, λάθη που θα πληρώσει έτσι και δεν σοβαρευτεί σε όλους τους τομείς για να αντιμετωπίσει τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόκειται να αφήσει εύκολα την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Χάρης Καστανίδης απάντησε οργισμένα, στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος αποφάσισε να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, θέτοντας έτσι εκτός Βουλής το ιστορικό στέλεχος του κόμματος.

Ο Χάρης Καστανίδης κάνει λόγο για συμβολική και ηθική κίνηση από πλευράς του Νίκου Ανδρουλάκη, τους λόγους για την οποία – όπως επισημαίνει – «αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου».

Και χαρακτηρίζει την κίνηση του Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ως «προσωπική προσβολή» και σημειώνει πως ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ταυτόχρονα με την ενημέρωση που είχε και ο Τύπος.

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται.

Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως. Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου.

Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια.

Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».




Η πρώτη μονογονεϊκή οικογένεια που εντάχθηκε στο πρόγραμμα για δωρεάν ενοίκιο στη Θεσσαλονίκη

 


Η πρώτη οικογένεια που αποκτά στέγη στον δήμο Νεάπολης-Συκεών της Θεσσαλονίκης, μέσω του προγράμματος στέγασης νέων ηλικίας 25 έως 39 ετών «Κάλυψη» υπέγραψε την Πέμπτη, το συμβόλαιο μίσθωσης της νέας κατοικίας της.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα συμβόλαια ένταξης στο πρόγραμμα και μίσθωσης του διαμερίσματος που βρίσκεται επί τις οδού Επταπυργίου στις Συκιές υπεγράφησαν στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών.

Η Ξανθίππη Δέσποινα-Βλασίου Ντούκα μονογονέας και μητέρα ενός κοριτσιού 3 ετών δήλωσε ευτυχής που η οικογένειά της επελέγη ως ωφελούμενη του προγράμματος ενώ ικανοποίηση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα εξέφρασε εκ μέρους της οικογένειας Γερασιμίδη στην οποία ανήκει το διαμέρισμα, ο Βασίλης Γερασιμίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Νεάπολης-Συκεών περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων τεσσάρων δήμων που υπέγραψαν σύμβαση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα «Κάλυψη». Εκ μέρους του δήμου συνυπέγραψαν το συμβόλαιο ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννα Αλεξιάδου και Οικονομικών-Νέας Γενιάς Αλεξάνδρα Τερζίδου εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους για την επικείμενη μετεγκατάσταση της ωφελούμενης οικογένειας στο νέο της σπίτι.

«Η κοινωνική πολιτική είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής και η συμμετοχή μας σε προγράμματα όπως το ‘’Κάλυψη’’ το αποδεικνύει», επισήμανε η Ιωάννα Αλεξιάδου ενώ η Αλεξάνδρα Τερζίδου υπογράμμισε την αξία που έχει για τους νέους ανθρώπους στο ξεκίνημα της ζωής τους η ενεργοποίηση ανάλογων προγραμμάτων. «Δεν είναι τυχαίο που ο δήμος μας είναι από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα», τόνισε.

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
την Πέμπτη

👩‍👧Μονογονεϊκή με ένα παιδί η πρώτη οικογένεια στο δήμο που αποκτά κατοικία 🏠 μέσω του προγράμματος «Κάλυψη»

166
17
5


Μητσοτάκης: «Δεν θα ανεχτώ φαινόμενα αλαζονείας, δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι»

 


«Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος»: Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», ενώ αποκλείει κατηγορηματικά για άλλη μία φορά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» που κινούνται δεξιά της ΝΔ. Διευκρινίζει ωστόσο, ότι «δεν πρόκειται να καβαλήσω το καλάμι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την κυβέρνηση που σκοπεύει να σχηματίσει καθώς όπως τόνισε, προτίθεται να αντλήσει από τα νέα πρόσωπα που εξελέγησαν στις εκλογές.

Όπως ανέφερε: «Θα είναι μια κυβέρνηση σκληρής δουλειάς – με πολύ rotation για να χρησιμοποιήσω έναν μπασκετικό όρο – δηλαδή με πολλές αλλαγές σε σχέση με την απερχόμενη κυβέρνηση της ΝΔ».

Αναφορικά με τον τομέα της Υγείας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τονίζει: «Η δημόσια υγεία είναι και ένα προσωπικό στοίχημα. Έμαθα πολλά στα χρόνια της πανδημίας και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά που πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένουμε να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας».

Παράλληλα, αποκλείει κατηγορηματικά την πιθανότητα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με «κόμματα και κομματίδια» στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «όσο πιο ισχυρή η εντολή, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανάγκη εγώ ο ίδιος να είμαι προσγειωμένος, σεμνός και να τιμήσω την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει ασύδοτη, αλλά αποτελεσματική κυβέρνηση. Μόνο οι ισχυρές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν μεγάλες αλλαγές. Δεν έχω κρύψει τη φιλοδοξία μου, η δεύτερη τετραετία να είναι μια τετραετία μεγάλων αλλαγών. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση έχω για να κάνω τέτοιες αλλαγές τόσο πιο εύκολο θα είναι να τις υλοποιήσω».

Παράλληλα στέλνει ένα μήνυμα προς τα στελέχη του, απαιτώντας εκλογική εγρήγορση και προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας. Ενώ για τις τουρκικές εκλογές σημειώνει πως «υπάρχει φαβορί», αλλά δεν αισθάνεται καθόλου σίγουρος «ότι όποιος κι αν εκλεγεί θα υπάρξει κάποια δραστική στροφή στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας».