Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2022

Επίθεση με μαχαίρι σε 15χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ στο Μαρούσι


 

Νέα επίθεση οπαδικής βίας σημειώθηκε το Σάββατο σε βάρος 15χρονου ποδοσφαιριστή του παιδικού τμήματος της ΑΕΚ. 

Ο νεαρός γλύτωσε από το μαχαίρι του 20χρονου δράστη, που του «όρμησε» μέρα μεσημέρι όταν το είδε να φοράει ρούχα με τα διακριτικά της ομάδας που αγωνίζεται.

Η δολοφονική επίθεση έγινε 14:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη συμβολή των οδών Βύρωνος και Ψαρών στο Μαρούσι. «Π......ς γιε αεκτζή, γ..ώ την ΑΕΚ», φέρεται να είπε ο 20χρονος δράστης λίγο πριν προτάξει το μαχαίρι με σκοπό να χτυπήσει το θύμα στο μπράτσο.

Ο 15χρονος κατάφερε με γρήγορη κίνηση να αποφύγει τον τραυματισμό, με το αιχμηρό όπλο του 20χρονου να του σκίζει το μπουφάν και τη ζακέτα. Στη συνέχεια διέφυγε τρέχοντας από το σημείο και λίγο αργότερα ενημέρωσε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου για την επίθεση, κατονομάζοντας τον δράστη.

Οι αστυνομικοί αναζήτησαν τον 20χρονο δράστη στο σπίτι του χωρίς όμως να τον εντοπίσουν. Απο το δωμάτιο του όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, κατασχέθηκε ρόπαλο με τα χρώματα της ομάδας που υποστηρίζει.

Ο δράστης εντοπίστηκε τελικά από τους αστυνομικούς και συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου στην Ομόνοια. 



Μπακογιάννη για Ανδρουλάκη : δεν έχει ικανοποιητικά δείγματα γραφής, αν ο πραγματικός στόχος του είναι να δοξαστεί κρυπτόμενος δεν θα πετύχει.

 


Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, με συνέντευξή της στην «Καθημερινή», εκτίμησε πώς η Ευρώπη με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία πρέπει να χτίσει ένα σύστημα ασφαλείας το οποίο «οφείλει να λαμβάνει υπόψη και τη Ρωσία».

Η πρώην υπουργός εκφράζει επίσης την άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να δει το ζήτημα της «μερικής απεξάρτησης από το ρωσικό αέριο». Εκφράζει την άποψη πως «ο συναγωνισμός εμπρηστικής ρητορικής έχει γίνει κομμάτι του εκλογικού ανταγωνισμού μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει την προσπάθεια διαλόγου», ενώ υπογραμμίζει πως οι δίαυλοι για επικοινωνία πρέπει να μείνουν ανοιχτοί. Η κ. Μπακογιάννη προβλέπει επίσης πως η ενεργειακή κρίση θα κρατήσει πιθανότατα έως το καλοκαίρι και οι πιο αδύναμοι χρειάζονται περαιτέρω στήριξη, «την οποία θα έχουν».

Χαρακτηρίζει επίσης την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την «πιο φιλοαμερικανική κυβέρνηση που είχε ποτέ η Ελλάδα» και θυμίζει πως εκείνη την περίοδο οι ελληνορωσικές σχέσεις έφτασαν στο χειρότερο σημείο τους.

Όσον αφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη, η κ. Μπακογιάννη τονίζει πως δεν έχει «ικανοποιητικά δείγματα γραφής, αλλά αν ο πραγματικός στόχος του είναι να δοξαστεί κρυπτόμενος δεν θα πετύχει».



Συνελήφθη άτομο για πορνογραφία ανηλίκων και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος ατόμου για πορνογραφία ανηλίκων και ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, που περιήλθαν από αλλοδαπές Αρχές μέσω διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, διενεργήθηκε ψηφιακή ανάλυση και ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα κατά την οποία ταυτοποιήθηκε άτομο, το οποίο κάνοντας χρήση συγκεκριμένων ηλεκτρονικών ιχνών, απέκτησε πρόσβαση σε διάφορους ιστότοπους – εφαρμογές και διαμοίρασε πλήθος αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκου.

Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, πρωινές ώρες της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου 2022, διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του ανωτέρω κατά την οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο (2) κινητά τηλέφωνα, κάρτα SIM και κάρτα αποθήκευσης (micro SD).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά πειστήρια ανευρέθησαν πλήθος αρχείων (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκου, με το οποίο είχε συγγενική σχέση, πράξεις για τις οποίες και συνελήφθη.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Συναντήσεις του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο των εργασιών της 58ης Διάσκεψης Ασφαλείας του Μονάχου

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην 58η Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.

Στο πλαίσιο των επαφών του κατά την πρώτη ημέρα εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με διακομματική αντιπροσωπεία της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπό τον Γερουσιαστή Lindsey Graham.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων την τελευταία διετία, αλλά και τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του υψηλού επιπέδου συνεργασίας σε τομείς όπως η αμυντική συνεργασία και οι επενδύσεις.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης τη σημασία του σχήματος περιφερειακής συνεργασίας 3+1 -όπου συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ συν τις ΗΠΑ- για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, σημειώνοντας την ανάγκη ενίσχυσής του.

Εξέφρασε την επιθυμία ορισμένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας του Κογκρέσου να επισκεφθούν σύντομα την Ελλάδα ως μέλη της διακοινοβουλευτικής επιτροπής του σχήματος 3+1 που προβλέπει ο Νόμος για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας, ο οποίος υιοθετήθηκε τον Δεκέμβριο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και οι νεότερες εξελίξεις στην Ουκρανία.

Στο περιθώριο των συναντήσεων ο Πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνομιλία με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.

Συναντήσεις με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός είχε επαφές με ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων.

Στη συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Edi Rama, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι η υποβολή του ζητήματος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως έχουν συμφωνήσει οι δύο πλευρές, θα εμπεδώσει περαιτέρω τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά και την περιφερειακή ασφάλεια και συνεργασία στην περιοχή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την πάγια στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική και πορεία της Αλβανίας, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενταξιακής διαδικασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε σύντομες συναντήσεις με τον νέο Πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Dimitar Kovachevski, με τον οποίο είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία, και με την Πρόεδρο του Κοσόβου Vjosa Osmani.

Συνάντηση με την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας

Στο τέλος αυτού του κύκλου των επαφών του ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Γερμανίας, Friedrich Merz.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαίωσε τη βούληση για στενή συνεργασία με τα κόμματα της χριστιανοδημοκρατίας, υπό τη νέα τους ηγεσία, και στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ εξέφρασε εκτίμηση για τις θετικές απόψεις που έχει διατυπώσει ο κ. Merz για ευρωπαϊκά θέματα και ζητήματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος.

Συζητήθηκαν ακόμα οι προοπτικές των ελληνογερμανικών σχέσεων, ενώ ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε το συνομιλητή του για την ελληνική ενεργειακή πολιτική στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Markus Söder.



Απείλησε και τον Ανδρουλάκη, ο τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Πολάκης - Αφωνία Τσίπρα

 


Με μεγάλο θράσος, και πλήρη κάλυψη του Αλέξη Τσίπρα, ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης είναι ασταμάτητος και προκλητικός.

Όλοι αναρωτιούνται γιατί ο Τσίπρας δεν έχει διαγράψει τον Πολάκη, και όλοι μαζί συμφωνούν ότι σίγουρα ο Πολάκης κρατάει γερά τον Τσίπρα, και φοβάται μην βγουν νέα σκάνδαλα στην φόρα έτσι και ανοίξει ο ακροαριστερός τραμπούκος το στόμα του.

Σε συνέντευξή του στο ACTION24,  ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρθηκε αρνητικά στον Παύλο Πολάκη. Απαντώντας σε ερώτηση για το προοδευτικό μέτωπο που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Ανδρουλάκης σχολίασε: «Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη;».

Είπε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Μας κατηγορούν περί ίσων αποστάσεων. Εμείς πολιτευόμαστε αξιακά, με θέσεις. Δεν θέλουν αποστάσεις από εμάς, μας θέλουν δεκανίκι τους, και ο κ. Τσιπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Τελείωσε αυτό. Η παράταξη επέστρεψε δυναμικά, βλέπουμε αυτήν την πολεμική εναντίον μας, η οποία θα κριθεί στις εκλογές. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι η παράταξή μας θα πάρει καλό ποσοστό γιατί κουράστηκε ο κόσμος από τον τοξικό δικομματισμό ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε:

«Και ο κύριος Τσίπρας λέει για προοδευτικό μέτωπο. Προσέξτε. Προοδευτικό μέτωπο με ποιους; Με τον Πολάκη; Ακούστε. Εμείς, σας ξαναλέω, έχουμε αξιακές διαφορές. Θα δεχόμουν εγώ στο κόμμα μου, να είχα στελέχη, που μιλάνε με τα εργαλεία του Όρμπαν και του Κατσίνσκι στην Πολωνία, που έβγαλε χθες απόφαση το Ευρωπαϊκό δικαστήριο. Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο έβγαλε μια απόφαση κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, γιατί; Γιατί έκαναν αυτά που προτείνει ο κύριος Πολάκης να κάνουν όταν θα γίνουν κυβέρνηση. Είναι αυτό προοδευτικό μέτωπο;»

Ο Πολάκης ενοχλήθηκε για την κριτική σχολίασε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η απάντησή μου στο Νίκο Ανδρουλάκη: Οι ίσες αποστάσεις σου δεν έχουν σχέση με προοδευτική κατεύθυνση αλλά με διακυβέρνηση Σημίτη..», ενώ σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Facebook σημείωσε, αφήνοντας έμμεσες απειλές:

«Νίκο Ανδρουλάκη, όταν στην προσπάθειά σου να ισορροπήσεις στην τακτική που σου έχουν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι περί «ίσων αποστάσεων», συγκρίνεις τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μου για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης μέσω ίδρυσης δεύτερης σχολής δικαστών, με την ενοποίηση για τις υποθέσεις διασπάθισης δημοσίου χρήματος της προανάκρισης με την κύρια ανάκριση για να οδηγούνται γρήγορα στη δικαστική αίθουσα τα σκάνδαλα ...με τις πρακτικές του Όρμπαν και του Κατσίνσκι, ΕΝΩ δεν έχεις πει ποτέ ούτε λέξη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη..».

Ακολουθεί μια λίστα κατηγοριών εναντίον του πρωθυπουργού και ο Πολάκης καταλήγει: «Αυτό που ευαγγελίζεσαι Νίκο Ανδρουλάκη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με προοδευτική κατεύθυνση, αλλά με επάνοδο στο πιο απεχθές πρόσωπο της διακυβέρνησης Σημίτη! ΥΓ: Λόγω του νεαρού της ηλικίας σου και της καταγωγής σου, σήμερα σου απαντώ ευγενικά. Η επόμενη φορά ...θα είναι ΑΛΛΙΩΣ!!»

Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis
15 ώρες πριν

Νίκο Ανδρουλάκη,
όταν στην προσπάθειά σου να ισορροπήσεις στην τακτική που σου έχουν υποδείξει οι επικοινωνιολόγοι περί "ίσων αποστάσεων", συγκρίνεις τις ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ μου για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης:
-μέσω ίδρυσης δεύτερης Σχολής Δικαστών
-με την ενοποίηση για τις υποθεσεις διασπαθισης δημοσίου χρηματος της προανακρισης με την κυρία ανάκριση για να οδηγούνται γρήγορα στην δικαστική αίθουσα τα σκάνδαλα…

...Δείτε περισσότερα
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "Η ΑΥΓΗ A- A+ MCLOTIOANT f Μια ημέρα πριν o Κυρ. Μητσοτάκης καρατομήσει τον r. Κύρτσο, επειδή ουσιαστικά κατήγγειλε ορμπανοποίηση της χώρας από τις επιλογές του πρωθυπουργού, o N. Ανδρουλάκης επικέντρωνε στις  του με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας: ."
1,4 χιλ.
84
211


Σπείρα ανηλίκων ξυλοκόπησε, μαχαίρωσε και λήστεψε μαθητές στην Γλυφάδα

 


Μάστιγα έχουν καταντήσει οι συμμορίες ανηλίκων.

Άγριο ξυλοδαρμό υπέστησαν δύο ανήλικοι στην Άνω Γλυφάδα, από τέσσερις κακοποιούς συνομήλικούς τους. Το σοκαριστικό είναι ότι οι ηλικίες των ανήλικων κακοποιών είναι από 12 έως 15 ετών.

Το έγκλημα συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στην Άνω Γλυφάδα, όταν ομάδα ανηλίκων κακοποιών ξυλοκόπησε άσχημα και λήστεψε δύο παιδιά επί της οδού Γ. Γεννηματά. Μάλιστα, η συμμορία των ανηλίκων κακοποιών, με θράσος βιντεοσκοπούσε με τα κινητά τον άγριο ξυλοδαρμό των παιδιών.

Η συμμορία των τεσσάρων ανήλικων δραστών προσέγγισε τα δυο παιδιά και χωρίς κανένα λόγο άρχισε να τους βρίζει. Αρχικά τα παιδιά τους αγνόησαν και συνέχισαν να περπατούν.

Τότε ο ένας από τους τέσσερις, έπιασε από το κεφάλι το ένα από τα δύο παιδιά και του έκανε κεφαλοκλείδωμα, λέγοντάς του ότι πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη που δεν του έδωσε σημασία, ενώ άρχισε να τον χτυπά στο πρόσωπο.

Στο σημείο αυτό ο ανήλικος κακοποιός έβγαλε σουγιά και τον τραυμάτισε στο χέρι.

Συνεργός των τεσσάρων ανήλικων κακοποιών έβγαλε κινητό και άρχισε να βιντεοσκοπεί όσα έκανε ο φίλος του, ενώ οι άλλοι δύο της παρέας χτυπούσαν με γροθιές στο πρόσωπο τον άλλο ανήλικο, ενώ του άρπαξαν τα γάντια και το καπέλο που φορούσε και στη συνέχεια έφυγαν.

Άμεσα τα παιδιά ενημέρωσαν τους γονείς τους και κατήγγειλαν το περιστατικό στο τμήμα Ασφαλείας της περιοχής.

Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, που ανέλαβαν την υπόθεση, εντόπισαν αμέσως τους ανήλικους κακοποιούς, οι οποίοι είναι μαθητές σε γυμνάσιο της περιοχής, τους προσήγαγαν στο τμήμα και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και το καταγεγραμμένο βίντεο που είχαν τραβήξει κατά την πράξη τους.

Οι τέσσερις ανήλικοι κατηγορούνται για εξύβριση και εξύβριση από κοινού, για ληστεία από κοινού το οποίο είναι κακούργημα, για παραβίαση του νόμου περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, ενώ αυτός που έβγαλε τον σουγιά κατηγορείται και για παραβίαση του νόμου περί όπλων.

Στην συνέχεια συνελήφθησαν και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, οι οποίοι με προφορική εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ κάποιοι γονείς αναζητούνται.

Οι ανήλικοι κακοποιοί οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστικών αρχών.




Ξύλο στην Ουκρανική τηλεόραση για χάρη του Πούτιν

 


Ο καυγάς ξέσπασε μεταξύ του βουλευτή Νέστορ Σούφριτς φιλορωσικού κόμματος και του δημοσιογράφου Γιούρι Μπούτουσοφ.

O δημοσιογράφος γρονθοκόπησε τον φιλορώσο πολιτικό και του έκανε κεφαλοκλείδωμα μπροστά στον πρώην πρωθυπουργό  Αρσένι Γιάτσενιουκ και τον πρώην πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο σε μια συζήτηση για τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πολιτικός δέχθηκε επίθεση από τον δημοσιογράφο, αφού αρνήθηκε να καταδικάσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς τα ρωσικά στρατεύματα συγκεντρώνονται στα ουκρανικά σύνορα για μια πιθανή εισβολή.

Ο δημοσιογράφος πλησίασε τον βουλευτή και τον χαστούκισε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει. Ο βουλευτής σηκώθηκε για να αντεπιτεθεί και οι δυο τους έπεσαν στο πάτωμα, πριν ο δημοσιογράφος κάνει κεφαλοκλείδωμα στον πολιτικό. Τρομοκρατημένοι οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής τους παρακαλούσαν να σταματήσουν. 

Τελικά οι δυο τους χωρίστηκαν και συνέχισαν τη συζήτηση στην εκπομπή σαν μην έχει γίνει τίποτα.

Ο Σούφριτς ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν είναι δολοφόνος και εγκληματίας. Ο ίδιος αρνήθηκε να απαντήσει και περιορίστηκε να πει: «Αυτό είναι κάτι που ας αντιμετωπίσουν οι αρχές της Ουκρανίας».

Ο πρώην πρόεδρος Ποροσένκο επέκρινε την απάντησή του κάνοντας λόγο για «Ρώσο πράκτορα στο στούντιο».






Συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Kamala Harris

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, συζήτησαν ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την κ. Harris για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

Ακόμη, εξέτασαν τις προοπτικές στενότερης συνεργασίας στον αμυντικό τομέα που διανοίγονται μετά την πρόσφατη νέα τροποποίηση της (MDCA).

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Αντιπρόεδρο για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Συζήτησαν ακόμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την Kamala Harris για τα ενεργειακά πρότζεκτ που προωθεί η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο.