Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Το παρακράτος της ακροαριστεράς ομολογεί! Βερναδάκης : Το Μαξίμου παρακολουθεί «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media



Την απίστευτη αποκάλυψη που θυμίζει εποχές χούντας και καθεστωτικού παρακράτους έκανε ο Χρήστος Βερναδάκης.

Ο υπουργός επικρατείας ομολόγησε αδιαφορώντας για τις συνέπειες των όσων λέει ότι η Κυβέρνηση παρακολουθεί τους «δεξιούς λογαριασμούς» στα social media προέβη ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Βερναρδάκης ανέβασε post στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στο οποίο αναφέρει ότι υπάρχει κατηγοριοποίηση των σελίδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανάλογα με τα πολιτικά φρονήματα και ότι την παρακολούθηση την κάνουν και fan τηλεοπτικών σόου.



Στην τελευταία ανάρτησή του το κυβερνητικό στέλεχος αναφέρει επί λέξει: «Το μηνιαίο report με το οποίο παρακολουθούμε τα ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα στα social media περιέχει για το μήνα αυτό και ένα ενδιαφέρον (παραπολιτικό) στοιχείο: συνεχίζεται η μαζική δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών που ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο και αφορά φανς τηλεοπτικών σόου που ακολουθούν ταυτόχρονα πολλούς δεξιούς λογαριασμούς».

Φυσικά και χρειάζεται διερεύνηση το θέμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης


Άφησαν ελεύθερο με νόμο Παρασκευόπουλου επικίνδυνο κακοποιό με Καλάσνικοφ! Οι αστυνομικοί προειδοποιούν για μεγάλο κίνδυνο



Ο νόμος αποφυλακίσεων των Παρασκευόπουλου-  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζει να λειτουργεί σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών με τον Κοντονή να σφυρίζει εγκληματικά αδιάφορα.

Αποφυλακίστηκε μετά από δυόμισι χρόνια κράτησης αντί για 20 χρόνια ο ληστής με το καλάσνικοφ που το καλοκαίρι του 2014 μαζί με τρεις ακόμη ένοπλους συνεργούς του εισέβαλαν σε κοσμηματοπωλείο στην καρδιά της Αρχαίας Ολυμπίας και πυροβολώντας στον αέρα άρπαξαν κοσμήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και μετρητά.

Ο Αλβανός κακοποιός, αντί να βγει από τη φυλακή στις 13 Νοεμβρίου του 2035, έφυγε την 1η Σεπτεμβρίου του 2017 «συνέπεια ευεργετικού υπολογισμού 800 ημερών λόγω αναπηρίας, βάσει του νόμου 4322/2015»- ο γνωστός νόμος Παρασκευόπουλου- και αναστολή του υπολοίπου της ποινής του».

Οι πληροφορίες λένε ότι η αναπηρία του Αλβανού ληστή, προέκυψε από έναν τραυματισμό στο πόδι λόγω τροχαίου ατυχήματος λίγες ημέρες πριν συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2014. Έτσι αντί να παραμείνει στη φυλακή για 20 χρόνια, βγήκε στα 2,5.

Οι αστυνομικοί προειδοποιούν για αποφυλάκιση ενός σκληρού κακοποιού που δεν διστάζει να βγάλει το καλάσνικοφ και να πυροβολήσει εν ψυχρώ.

Πρόκειται για μία  ακόμη από τις χιλιάδες περιπτώσεις περίεργων αποφυλακίσεων με χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου.

Το χρονικό

Στις 27η Ιουνίου του 2014, τέσσερις Αλβανοί ληστές ανάμεσα τους και ο συγκεκριμένος που αποφυλακίστηκε φορώντας κουκούλες, αλεξίσφαιρα γιλέκα και κρατώντας στα χέρια καλάσνικοφ φθάνουν με κλεμμένο αυτοκίνητο στην Αρχαία Ολυμπία. Μπροστά στα μάτια περαστικών, σηκώνουν τα όπλα, πυροβολούν στον αέρα και αφού σπάνε με βαριοπούλες τη τζαμαρία κεντρικού κοσμηματοπωλείου, εισβάλλουν σε αυτό και ακινητοποιούν τον ιδιοκτήτη.

Ανοίγουν τις προθήκες και αρπάζουν κοσμήματα αξίας 112.000 ευρώ. Στη συνέχεια αναγκάζουν τον κοσμηματοπώλη να τους ανοίξει το χρηματοκιβώτιο και παίρνουν 8.500 ευρώ.

Η Ασφάλεια Πύργου σε συνεργασία με τα κεντρικά της Αστυνομίας, οργώνει την Ελλάδα και καταφέρνουν πέντε μήνες αργότερα να συλλάβουν δύο από τους τέσσερις ληστές σε Γλυφάδα και Κερατσίνι.

Στη δίκη που γίνεται τον Μάιο του 2016, ο 43χρονος Αλβανός καταδικάζεται σε 24 χρόνια κάθειρξη τα οποία στο Εφετείο γίνονται 20. Παράλληλα, υπήρχε άλλη μία καταδικαστική απόφαση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση για κλοπή.

Τελικά, αν και θα έπρεπε σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικαστών ο Αλβανός ληστής να βγει το 2035, έφυγε σαν κύριος τον Σεπτέμβριο του 2017 και κυκλοφορεί ανάμεσα μας.





Δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών 2 ημεδαπών που διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο (2) ημεδαπών, οι οποίοι συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 5-10-2017 στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, για διάπραξη ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες περιόδευαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κυρίως πρωινές –μεσημβρινές ώρες αναζητώντας καφενεία-καφετέριες στα οποία σύχναζαν μοναχικοί ηλικιωμένοι άνδρες. Στη συνέχεια η 35χρονη προσέγγιζε τα υποψήφια θύματά της, συνομιλούσε μαζί τους, αποκτώντας οικειότητα και με το πρόσημα ότι προτίθεται να συνευρεθούν ερωτικά, τους έπειθε να την οδηγήσουν στις οικίες τους.

Κατόπιν με τη χρήση υπνωτικών χαπιών που έριχνε, σε ανύποπτο χρόνο, στο ποτήρι με το ποτό τους, τους έφερνε σε κατάσταση αναισθησίας ή αδυναμίας για αντίσταση και εν συνέχεια ερευνούσε τους χώρους από όπου αφαιρούσε χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Ο 34χρονος είχε το ρόλο του οδηγού και παρατηρητή (τσιλιαδόρου), παρέχοντας παράλληλα ασφάλεια στη σύζυγο του, σε περίπτωση ανεπιτυχούς έκβασης των σχεδίων τους.

Στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος υπνωτικών χαπιών, πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM , ρολόγια χειρός και ένα tablet .

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί έξι (6) περιπτώσεις, στις περιοχές της Ραφήνας, Μαραθώνα, Αρτέμιδας, Π. Φαλήρου και Ηλιούπολης, με τους δράστες να έχουν αναγνωρισθεί ανεπιφύλακτα από τους παθόντες.

Σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συμμορίας, της ληστείας κατά συρροή καθώς και της διακίνησης ναρκωτικών (αγορά- κατοχή).

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

1. ΖΑΧΑΡΙΟΥ Δέσποινα του Νικολάου και της Ασημίνας, γεννηθείσα στις 7-3-1982 στην Νίκαια




2. ΛΑΖΑΡΙΔΗ Γεράσιμο του Βελισσαρίου και της Μαρκούλας, γεννηθέντα στις 6-1-1983 στον Πειραιά



Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι 17-4-2018, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση τους και την ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσαν σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 22940-29413 ή 22940-29415 του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας- Πικερμίου και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Ειδικοί Φρουροί: Οι κουκουλοφόροι ήθελαν να σκοτώσουν στο ΑΤ Πεύκης



Για ανθρωποκτόνο διάθεση των κουκουλοφόρων που πέταξαν βόμβες μολότοφ κατά του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι αντιεξουσιαστές όχι μόνο πέταξαν μολότοφ, αλλά έριξαν και ορυκτέλαιο στο χώρο για να συντηρηθεί η φωτιά. Την ώρα της επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν επτά κρατούμενοι, και ένας αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό. «Ο συνάδελφος σώθηκε επειδή βρήκε καταφύγιο στη θωρακισμένη σκοπιά», είπε ο κ.Μαυροειδάκος στο Σκάι και πρόσθεσε: «Είχαν ανθρωποκτόνο διάθεση... Πέταξαν μολότοφ στον φρουρό και στο γκαράζ για να πάρει φωτιά όλο το κτίριο» κατήγγειλε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Οι επιθέσεις στα ΑΤ έχουν γίνει καθημερινότητα… φοβόμαστε ότι θα έχουμε νεκρό συνάδελφο και νεκρό πολίτη» , κατέληξε. Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση από περίπου 10 άτομα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα με βροχή από βόμβες μολότοφ σε βάρος του Αστυνομικού Τμήματος Πεύκης, που έχει πέσει ξανά στο παρελθόν, στόχος ανάλογων επιθέσεων.

Ευτυχώς ο σκοπός πρόλαβε να εισέλθει στο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ από τις βόμβες μολότοφ καταστράφηκαν δύο σταθμευμένα υπηρεσιακά οχήματα, ένα σταθμευμένο Ι.Χ. και προκλήθηκαν ζημιές στο εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.

Αμέσως μετά την πράξη τους, οι ταραξίες τράπηκαν σε φυγή στους γύρω δρόμους, ενώ από την κινητοποίηση της Αστυνομίας που ακολούθησε, δεν σημειώθηκαν τυχόν προσαγωγές, ευτυχώς όμως δεν σημειώθηκαν και τυχόν τραυματισμοί αστυνομικών από την σφοδρή επίθεση. Στο σημείο έφτασαν σύντομα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι πυροσβέστες που έθεσαν σύντομα την φωτιά την υπό έλεγχο.




Πηγή : dikaiologitika.gr


Δεν πληρώνουν ιδιώτες, δεν αγοράζουν προμήθειες για υγεία και ασφάλεια για να παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα



Επιδεινώνεται η κρίση με την στάση πληρωμών του κράτους σε ιδιώτες και σε προμήθειες απαραίτητες για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών και όλα αυτά για να παρουσιάζουν μεγάλο πλεόνασμα.

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 4,543 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2017 έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 3,806 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 4,556 δισ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι το κράτος έχει σφίξει περισσότερο την κάνουλα των πληρωμών και δεν πληρώνει κανένα πουθενά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2017, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 327 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 1,052 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016 και στόχου για έλλειμμα 292 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 36,027 δισ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,353 δισ. ευρώ ή 6,1% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 34,756 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 2,252 δισ. ευρώ ή 6,1% έναντι του στόχου του ΜΠΔΣ 2018-2021.


Αλίμονο γελάει ο κόσμος! Υπέρ της Παπακώστα ο Ζαχαριάδης



Δεν νομίζουμε να τιμάει κανένα σοβαρό πολιτικό να είναι υπέρ του ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Θέση για την διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα από την ΚΟ της ΝΔ πήρε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζοντας την εξέλιξη με τη διαγραφή.

«Η καρατόμηση της Κατερίνας Παπακώστα, άλλη μια ένδειξη της ομοψυχίας και της συνοχής στη δεξιά πολυκατοικία» αναφέρει ο κ. Ζαχαριάδης σε σχετική ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, και τονίζει: «Η γραμμή "Άδωνις και Άγιος ο Θεός", μετατρέπει τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ γρηγορότερα και από ότι προβλέπαμε».

Γελάει ο κόσμος!!!!


Δημοσίευση φωτογραφιών του επιδειξία της Γλυφάδας που συνελήφθη έξω από σχολείο



Ο επιδειξίας συνελήφθη έξω από σχολείο της Γλυφάδας στις 20 Σεπτεμβρίου.   Ο 54χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας της Γλυφάδας, όπου σχηματίσθηκε δικογραφία. 

Σε βάρος του συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη για πρόκλησης σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Πρόκειται για τον Μάρκου Ισίδωρο του Παναγιώτη και της Ευαγγελίας, γεννηθέντα στις 9-11-1963 στην Αθήνα. 




Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτού και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8986895 του Τμήματος Ασφάλειας Γλυφάδας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 


Φτάνει σταματήστε τους κακοποιούς αντιεξουσιαστές! Τώρα τα έβαλαν και με τα κρεοπωλεία



Δεν υπάρχει πλέον κράτος στην Ελλάδα να προστατέψει τους πολίτες, η ανομία κυριαρχεί και οι αντιεξουσιαστές εγκληματούν ασύστολα μέχρι να θρηνήσουμε τους πρώτους νεκρούς, και εκεί αυτοί που πρέπει να οδηγηθούν πρώτοι στα δικαστήρια είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, μετά ο Νίκος Τόσκας και όσοι έχουν την ευθύνη  συγκαλύπτοντας με την ανοχή τους εγκλήματα αντιεξουσιαστών.

Επίθεση από άτομα με σφυριά δέχθηκε το περασμένο Σάββατο κρεοπωλείο στην οδό Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Την ευθύνη για την καταδρομική επίθεση ανέλαβε με κείμενό της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το «Μέτωπο Απελευθέρωσης Ζώων (ALF) -Αντισπισιστικός Πυρήνας Σφυροφόρων Καταδρομέων».

Οι ανατιεξουσιαστές έσπασε με σφυριά την τζαμαρία του καταστήματος και προκάλεσε ζημιές στο φορτηγό μεταφοράς κρεάτων του μαγαζιού.

Μέσα από το κείμενό τους απειλούν: «Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet shops, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Στο κείμενό τους αναφέρουν: «Η πράξη μας αυτή είναι μία μικρή ανταπόδοση στη βία στην οποία συμμετέχει έμπρακτα κάθε κρεοπώλης. Ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο ιδιοκτήτης είναι μικρός ή μεγάλος επιχειρηματίας ή αν "ζει από αυτό" εφόσον οι επιλογές του βασίζονται στην αντικειμενοποίηση και την εκμετάλλευση άλλων αισθανόμενων όντων. Το ίδιο μίσος τρέφουμε και για όσους επιλέγουν να εργαστούν σε τέτοιους χώρους με τη γελοία δικαιολογία "δεν είχα άλλη επιλογή". Ας θυμηθούμε ότι στην εποχή τους εργάτες θεωρούνταν και όσοι στελέχωναν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης»

«Η διεθνής εβδομάδα αντισπισιστικών δράσεων 30/10 εως 5/11 ας αποτελέσει αφορμή για να προκαλέσουμε μαυροπράσινο χάος στις γειτονιές των μεγάλων και των μικρών πόλεων: Να σπάσουμε κρεοπωλεία, να πυρπολήσουμε γουναράδικα, να βανδαλίσουμε pet-shop, να απελευθερώσουμε έγκλειστα ζώα, να σαπίσουμε στο ξύλο κυνηγούς και σφαγείς, να δράσουμε με αντισπισιστική φαντασία και μαυροπράσινο σθένος».

Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν θα μείνει τίποτα όρθιο κανένας μας δεν είναι ασφαλής.


Κυριάκος Μητσοτάκης : Η επίθεση με τις μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αλλά και οργή.


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, στο οποίο τα ξημερώματα σημειώθηκε επίθεση κουκουλοφόρων. Αφού ενημερώθηκε για τις ζημιές που έγιναν και τους κινδύνους που διέτρεξαν οι αστυνομικοί, κάλεσε τον κ. Τσίπρα στην Ώρα του πρωθυπουργού, για να γίνει μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια.

«Καταθέτω, σήμερα, ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού”, να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και ελπίζω αυτή τη φορά, να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο». 



Πλήρης δήλωση

«Η επίθεση με τις μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, προκαλεί πολύ μεγάλη θλίψη, αλλά και οργή. 

Κινδύνευσαν, δυστυχώς, ζωές από αυτήν την επίθεση, ζωές αστυνομικών οι οποίοι καταβάλλουν υπερβάλλουσα προσπάθεια, για να προστατεύσουν και να διασφαλίσουν την τάξη σήμερα και πολλές φορές αισθάνονται τελείως απροστάτευτοι. 

Δυστυχώς και αυτό το φαινόμενο, το τραγικό, προστίθεται σε μια σειρά άλλων φαινομένων που έχουν ένα κοινό νήμα. Ένα κοινό σημείο αναφοράς. Και αυτό, δυστυχώς, είναι η προκλητική αδιαφορία της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει επαναλαμβανόμενα φαινόμενα διασάλευσης του νόμου και της τάξης. 

Η εφαρμογή του νόμου και η ασφάλεια των πολιτών είναι μια ατζέντα χωρίς ιδεολογία. Δεν μπορεί να υπάρχει ελευθερία, χωρίς ασφάλεια. 

Προσωπικά είμαι απολύτως αποφασισμένος να αποκαταστήσω τον νόμο και την τάξη στη χώρα. 

Καταθέτω, σήμερα, ερώτηση στην “Ώρα του πρωθυπουργού”, να έρθει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή να μας εξηγήσει γιατί δεν αφήνει την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της. Και ελπίζω αυτή τη φορά, να μην έρθει στη Βουλή να μας πει ότι το φαινόμενο αυτό δεν είναι επίκαιρο». 








Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ η Κατερίνα Παπακώστα



Πήγαινε γυρεύοντας αφού ήταν τρίτη, τους τελευταίους μήνες, διαφοροποίησης της κ. Παπακώστα, η οποία χθες, κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπ. Άμυνας, σημείωσε ότι σειρά διατάξεων θα έπρεπε να ψηφιστούν και από τη Ν.Δ. ενώ επέκρινε τους υψηλούς τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης, παρέχοντας ουσιαστικά κάλυψη στον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τον Αντιπρόεδρο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. 

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα - Σιδηροπούλου.


Ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα! Video σοκ με ληστές να χτυπούν άσχημα υπάλληλο για λίγα ευρώ


Όλα έγιναν σε βενζινάδικο που βρίσκεται στην Καραολή και Δημητρίου, στον Εύοσμο. Οι δυο άνδρες, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και καλσόν και φορώντας γάντια, εισβάλουν στο πρατήριο και αμέσως απειλούν τον υπάλληλο.

Ένας από τους ληστές αρχίζει να τον χτυπά με μανία, στο κεφάλι και στο σώμα, τον τραυματίζουν στο κεφάλι με τη λαβή του πιστολιού τους. Επί ένα λεπτό, οι δράστες της ληστείας χτυπούν ανελέητα και ασταμάτητα τον άτυχο άνδρα. 





Η κυβέρνηση τους ξέρεις και αφήνει κακοποιούς αντιεξουσιαστές και Ρουβίκωνα να εγκληματούν




Οι πολίτες φοβούνται να κυκλοφορήσουν και είναι θέμα χρόνου να υπάρξει νεκρός.

Η κυβέρνηση τους ξέρει, και τα δυόμιση χρόνια ανοχής στους συντρόφους αντιεξουσιαστές γιγάντωσαν το έγκλημα.

Με την τοποθέτηση στο υπουργείο δημόσιας τάξης ενός παντελώς ανίκανου υπουργού του κ. Τόσκα, βοήθησαν περισσότερο στο να δυναμώσουν οι ομάδες των κακοποιών που λυμαίνονται στα Εξάρχεια.

Όταν με εντολή του προέδρου της βουλής κ. Νίκου Βούτση, περιπολικό της αστυνομίας κάνει τον ταξιτζή, σε μέλη του Ρουβίκωνα δίνει θάρρος σε κοινούς εγκληματίες όπως είναι τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, που προστατεύεται ανοικτά από μέλη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξελέγκτοι είναι οι κουκουλοφόροι και ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας που σπάνε, καίνε, πετάνε βόμβες μολότοφ και απειλούν ψάχνοντας τον πρώτο νεκρό. 

Λίγη ώρα μετά το απίστευτο βίντεο που κακοποιοί μέλη του Ρουβίκωνα απειλούν ευθέως γιατρό ότι «θα σου σπάσουμε το κεφάλι» και «θα σου κόψουμε το χέρι», άλλη ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. 

Τα καθημερινά περιστατικά βίας και ανομίας , αποδεικνύουν ότι το Κράτος είναι υπό διάλυση και η κοινωνία μας κινδυνεύει με την ανοχή της κυβέρνησης από ανεξέλεγκτους κακοποιούς.

Αυτά που ζει σήμερα, η κοινωνία μας όπου κακοποιοί των Εξαρχείων καταλύουν με ευκολία τους νόμους κι εξευτελίζουν ατιμώρητοι άλλους πολίτες , γίνονται ανεκτά από μια επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση. 

Κυβερνά ένα αίσχος και είμαστε όλοι έρμαια στις ορέξεις κακοποιών χωρίς καμία προστασία.


Λουκέτο στο μαγαζί που έφαγαν Τσίπρας - Μπαζιάνα στο Μοναστηράκι! Δεν άντεξε η επιχείρηση και έκλεισε



Το εστιατόριο «Nerantzi» μόλις δύο ημέρες μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργικού ζεύγους κατέβασε ρολά 

Από τους τελευταίους πελάτες του κομψού εστιατορίου στο Μοναστηράκι «Nerantzi» ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύζυγός του Μπέττυ Μπαζιάνα, καθώς δύο ημέρες μετά την επίσκεψή τους, η επιχείρηση έκλεισε.

Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο, λίγο μετά τις 11 το βράδυ, το πρωθυπουργικό ζεύγος επισκέφθηκε το εστιατόριο που βρίσκεται στην οδό Μητροπόλεως. Ο κ. Τσίπρας μόλις είχε ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Αμερική και στις Βρυξέλλες και θέλησε να αποδράσει από το βαρύ πρόγραμμά του, πηγαίνοντας για φαγητό με τη σύζυγό του στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωθυπουργικό ζεύγος έφτασε με ένα μικρό αυτοκίνητο, χωρίς έντονη αστυνομική συνοδεία, προκειμένου να μην τραβήξει τα βλέμματα. Κάθισε σε ένα από τα τραπέζια στο βάθος του εστιατορίου και δείπνησε, για να αποχωρήσει στη συνέχεια όπως μπήκε, αθόρυβα.



«Βροντερό» όμως ήταν το λουκέτο που μπήκε στο «Nerantzi» έπειτα από μερικές ώρες. Την Κυριακή μπορεί να λειτούργησε κανονικά, όμως το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι μάζεψαν τα πράγματά τους και κατέβασαν τα ρολά του καταστήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης αποφάσισαν το κλείσιμό της, διότι δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο πολυτελής χώρος όπου δέσποζε ένας μεγαλοπρεπής πολυέλαιος και η γενικότερη αίσθηση χλιδής που εξέπεμπε, παρά το γεγονός ότι σέρβιρε και παραδοσιακά πιάτα, δεν κατάφερε να ταιριάξει με το πιο χαλαρό ύφος της περιοχής, όπου οι θαμώνες προτιμούν τα εναλλακτικά, ψαγμένα μπαρ, από τα πολυτελή εστιατόρια.

Η απόφαση να μπει λουκέτο στην επιχείρηση ήταν ειλημμένη σαφώς πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, όσο και αν αυτή η χρονική σύνδεση προκάλεσε κάποια αμήχανα χαμόγελα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιοκτήτες του χώρου σχεδιάζουν σύντομα να ανοίξει και πάλι, φιλοξενώντας αυτή τη φορά άλλου είδους επιχείρηση, που θα συνάδει περισσότερο με το κλίμα της περιοχής αλλά και της εποχής.


Πηγή : proothema.gr




Πέθανε ο Νίκος Γρυλλάκης, στενός συνεργάτης του Κων. Μητσοτάκη



Πέθανε σε ηλικία 91 χρονών ο Νίκος Γρυλλάκης, σύμβουλος και συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έπειτα από νοσηλεία του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Το όνομα του στρατηγού Νίκου Γρυλλάκη είχε απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα την εποχή που την πολιτική ζωή του τόπου μονοπωλούσε το περιβόητο σκάνδαλο των υποκλοπών (1988-1991), το οποίο δεν έφτασε ποτέ στο δικαστήριο χάρη στο «συμψηφισμό σκανδάλων», όπως χαρακτηρίστηκε, στον οποίο προχώρησε το 1994 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 

Ο ίδιος είχε κατηγορηθεί για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και μυστικές αποστολές στα Σκόπια την περίοδο 1990-93 που σχετίζονταν με το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.

Ο Γρυλλάκης είχε γεννηθεί στον Αλίκαμπο Αποκωρώνου Χανίων και αποφοίτησε το 1950 από τη Σχολή Ευελπίδων ως ανθυπολοχαγός των Τεθωρακισμένων και το 1963 ως ίλαρχος από την Ανωτέρα Σχολή Πολέμου καθώς και από τη Σχολή Εθνικής Αμυνας ως αντισυνταγματάρχης το 1977.

Εκπαιδεύτηκε από τη CIA και τη Μοσάντ

Εκπαιδεύτηκε σε θέματα κατασκοπίας-αντικατασκοπίας από τη CIA και τη Μοσάντ (ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών) και υπηρέτησε στο Τμήμα Επιχειρήσεων Αντικατασκοπίας της ΕΥΠ και στο Γραφείο Πληροφοριών του ΓΕΣ. 

Τιμήθηκε με επαίνους και ευφήμους μνείας καθώς και με παράσημα και μετάλλια του Στρατού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετά την αποστρατεία του, το 1986, με τον βαθμό του επίτιμου αντιστράτηγου ανέλαβε διευθυντής ασφαλείας και πληροφοριών της ΝΔ.

Μετά το 1989 και μέχρι το 1993 ήταν σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ και πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για θέματα Αμυνας, Ασφάλειας και διαβαλκανικών σχέσεων.



Πηγή : in.gr


Παπακώστα υπέρ Καμμένου -Τι είπε εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη



Για ακόμη μια φορά η Κατερίνα Παπακώστα δημιουργεί ένταση και επιχειρεί να προκαλέσει ρήγμα στην ΝΔ.

Η βουλευτής Β’ Αθήνας λίγες ώρες μετά την σύγκρουση του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου και του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέβηκε στο βήμα και ανέφερε πως «έγιναν προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο».

Μάλιστα προχώρησε ακόμα ένα βήμα λέγοντας ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση. Προκειμένου δε ο Πάνος Καμμένος να της ανταποδώσει τα «καλά λόγια» την προσκάλεσε στο υπουργείο Αμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόσκληση που απηύθυνε ο κ. Καμμένος προκάλεσε αρχικά την έντονη αντίδραση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου ο οποίος μίλησε για πολιτική ανηθικότητα καθώς το ζήτημα των συντάξεων χηρείας έχει εγερθεί από την Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Στην συνέχεια όμως το λόγο ζήτησε και ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου».

Δήλωση-διευκρίνιση από Παπακώστα

Η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με αφορμή το «θέμα» που δημιουργήθηκε σε συνέχεια της τοποθέτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων, σύσταση Κοινού Σώματος Οικονομικών Επιθεωρητών και άλλες διατάξεις» προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Κατά την σημερινή μου ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής υποστήριξα πως αποτελεί υποχρέωση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να διορθώσει τρία άκρως σοβαρά προβλήματα τα οποία αφορούν: Πρώτον, στο βαθύ κούρεμα στις συντάξεις των αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι μεγαλύτερο, όσο υψηλότερη ήταν θέση ευθύνης, την οποία κατείχαν, δεύτερον στην άρση του θεσμού της προστασίας της Αναπηρίας, καθώς η ανωτέρω μειώσεις των συντάξεων αφορούν και τους συνταξιούχους με αναπηρία 80% και άνω και τους συνταξιούχους οι οποίοι έχουν ως προστατευόμενο μέλος ένα άτομο με αναπηρία 80% και άνω, τρίτον στις συντάξεις χηρείας, καθώς σε καμία άλλη χώρα της Ε.Ε. δεν εκδίδονται συντάξεις βάσει των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων. Όσον αφορά στην συμμετοχή μου σε επιτροπές της Βουλής, συμμετέχω όπου ορίζομαι από τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της Νέας Δημοκρατίας και στην προκειμένη περίπτωση όχι από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Κλείνοντας την τοποθέτησή μου, με αφορμή την πληθώρα προσωπικών αντεγκλήσεων από πολλές πτέρυγες οι οποίες δημιουργήθηκαν, σήμερα, καθ’ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης, ζήτησα για πολλοστή φορά από τον Προεδρεύοντα και τον Πρόεδρο της Βουλής, να εφαρμόσει τον Κανονισμό της Βουλής. Πρόκειται για θέση μου, την οποία αμετακίνητα υποστηρίζω από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκα. Σύμφωνα μάλιστα με τον Προεδρεύοντα, κ.  Γ. Λαμπρούλη, το πρόβλημα αυτό έχει επισημανθεί από πολλούς συναδέλφους Βουλευτές. Όποια άλλη ερμηνεία επιχειρηθεί, αποκρούεται αυθεντικά από την δήλωσή μου.»

Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Παπακώστα τον Απρίλιο

Nα θυμίσουμε ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει την αντικατάσταση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας Κατερίνας Παπακώστα από τον βουλευτή Αχαΐας Ιάσονα Φωτήλα.

Τότε η κυρία Παπακώστα με ανάρτησή της στο Facebook είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την εξεταστική για την Υγεία και τις δηλώσεις του ότι η επιτροπή συγκροτήθηκε με σκοπό την προσωπική σπίλωση του ιδίου, του Μ. Βορίδη και του Ανδρέα Λοβέρδου.

Εγραφε συγκεκριμένα η κυρία Παπακώστα: «Αφού ευχηθώ Καλή Ανάσταση και στον Άδωνι, θέλω να τονίσω ότι η μέρα σήμερα είναι μεγάλη για τη Χριστιανοσύνη για να απασχολεί με τα θέματά του ...επειδή όμως πιστεύει ότι, ως αντιπρόεδρος, βάλλεται, θα συμφωνήσω και θα του προτείνω το αυτονόητο ...έως ότου κλείσει η εξεταστική τις εργασίες της να απεκδυθεί του θεσμού».

Και συνέχιζε: «Επίσης η παράταξη δίνει τις μάχες και δέχεται τις επιθέσεις, να τονίσω ότι εδώ διαφωνώ με την προσωπική αναφορά του... τέλος, κανείς δεν είναι πολυτιμότερος της παράταξης στην οποία έχουμε την παράδοση, ο βίος και τα έργα μας να μην την εκθέτουν...».

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στη Real News, είχε δηλώσει ότι «η εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, για να έχει νόημα, πρέπει να έχει καλές προθέσεις. Η συγκεκριμένη δυστυχώς γίνεται μόνο με έναν σκοπό: να σπιλώσει ο ΣΥΡΙΖΑ τους πολιτικούς του αντιπάλους, δηλαδή εμένα κατά κύριο λόγο και δευτερευόντως τον κ. Βορίδη και τον κ. Λοβέρδο. Αυτό», σύμφωνα πάντα με την προσέγγιση του Αδ. Γεωργιάδη, «αποδεικνύεται κυρίως εκ του γεγονότος ότι αρνήθηκαν να ελεγχθεί η δική τους περίοδος και αρνήθηκαν να ελεγχθεί και η περίοδος Κουρουμπλή επί εποχής Σημίτη. Για ποιο λόγο; Διότι δεν τους ενδιαφέρει η ουσία. Τους ενδιαφέρει μόνο η σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων».

Πηγές της ΝΔ ανέφεραν τότε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Κατερίνα Παπακώστα παίρνει αποστάσεις από την επίσημη γραμμή του κόμματος και πως είχε, μάλιστα, δηλώσει ότι θέλει να υπερψηφίσει την συμφωνία που θα έφερνε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλάζοντας γνώμη αργότερα. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι η απομάκρυνσή της από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας είναι μια προειδοποίηση του προέδρου του κόμματος και ότι πιθανόν να υπάρξουν και σκληρότερα μέτρα, αν οι διαφοροποιήσεις της συνεχιστούν.

Τι απάντησε η Παπακώστα

Στη διάθεση του κόμματος και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας δήλωνε τότε (τον περασμένο Απρίλιο) ότι παραμένει η αντικατασταθείσα από τη θέση της αναπληρώτριας τομεάρχη Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα. Σχολιάζοντας την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αντικατασταθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, η κυρία Παπακώστα έγραψε στο twitter:

«Σχετικά με την απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντικατάστασή μου από την θέση της αναπληρωτή Τομεάρχη Υγείας δηλώνω πως είμαι πάντοτε στη διάθεσή του,τις αποφάσεις του οποίου σέβομαι.

Είμαι και παραμένω μάχιμος στρατιώτης κάτω από την σημαία της ΝΔ  από την αρχή και δίχως αμφιταλαντεύσεις.

Ανήκω σε μία μεγάλη ιστορική παράταξη, η οποία είναι η ελπίδα των Ελλήνων. Και την  οποία υπηρετώ με γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδας και της Ελληνικής κοινωνίας σε άγριους καιρούς. Εύχομαι καλή επιτυχία στον κ Ιάσονα Φωτήλα».



Πηγή:  iefimerida.gr 


Δώσε θάρρος στον κακοποιό αναρχικό και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο! Είναι θαύμα ότι δεν έχουμε ακόμα νεκρό



Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότα των αναρχικών.

Κουκουλοφόροι, επιτέθηκαν τα ξημερώματα με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομκό Τμήμα Πεύκης.

Μετά τις 2 τα ξημερώματα, οι αντιεξουσιαστές πέταξαν πέντε βόμβες μολότοφ προς το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην οδό Κονίτσης, και από την επίθεση προκλήθηκε πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα, ένα περιπολικό και ένα Ι.Χ, που ήταν σταθμευμένα στο σημείο.

Η Πυροσβεστική  έσβησε τη φωτιά στα δύο οχήματα, στα οποία προκλήθηκαν ζημιές, ενώ οι δράστες μετά την επίθεση εξαφανίστηκαν, χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή ούτε μία σύλληψη.