Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Έπιασαν Ρώσο μεγαλομαφιόζο στη Χαλκιδική. Ξέπλενε δισ. ευρώ σε bitcoins



Τον Ρώσο "εγκέφαλο" του διαδικτυακού "πλυντηρίου" της Μαφίας έψαχνε καιρό το FBI και εντοπίστηκε στην χώρα μας, όπου και συνελήφθη. Κινηματογραφικός ο τρόπος παρακολούθησης και επέμβασης των Αρχών.

Με σκηνές που θυμίζουν ταινίες δράσης του Χόλιγουντ έπεσε στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ένας 38χρονος Ρώσος που αναζητούσε χρόνια το FBI, καθώς ήταν ο «εγκέφαλος» του πιο μεγάλου διαδικτυακού «πλυντηρίου» που έχει στηθεί στις ΗΠΑ για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μαφιόζικων οργανώσεων, από όλο τον κόσμο και με τζίρο 4 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Πριν 10 ημέρες, ο 38χρονος Ρώσος, ήρθε στην Ελλάδα με την σύζυγό του και τα παιδιά του και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη και μαζί μετέβησαν για τις διακοπές τους σε 5αστερο ξενοδοχείο της Χαλκιδικής. Από εκείνη την στιγμή ο διεθνώς διωκόμενος άντρας βρέθηκε στο στόχαστρο της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και σε συνεργασία με το FBI, στήθηκε μία καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ, «εγκέφαλος» του μεγαλύτερου διαδικτυακού «πλυντηρίου» βρώμικου χρήματος στον κόσμο, έπαιρνε τα μέτρα του όμως και ανοιγόκλεινε συχνά το κινητό του τηλέφωνο μέσω του οποίου έμπαινε στον ιστότοπο που είχε δημιουργήσει και έλεγχε συχνά τις κινήσεις.

Από τη Καλιφόρνια οι αμερικανικές Αρχές είχαν «κλειδώσει» τις στιγμές που το έπραττε αυτό, όμως είχαν ζητήσει από τις ελληνικές Αρχές, οπωσδήποτε η σύλληψη να γίνει αστραπιαία και όταν ο δράστης θα είχε ανοιχτό το κινητό του τηλέφωνο για να μπορέσουν να το ερευνήσουν, κάτι που μετά από πολύωρη παρακολούθηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατέστη δυνατό και έτσι η σύλληψη έγινε σε φάση που είχε ανοίξει το κινητό του και το περιεργαζόταν.

Για τον 38χρονο Ρώσο, εκδόθηκε «Εντολή Προσωρινής Συλλήψεως και Κατάσχεσης Αντικειμένων» από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, κατηγορείται για παραβάσεις του Ομοσπονδιακού Δικαίου των Η.Π.Α. οι οποίες τελέστηκαν διαδικτυακά και ειδικότερα για:

α) λειτουργία επιχείρησης μεταβίβασης μη αδειοδοτημένου χρήματος,
β) συνωμοσία για διάπραξη ξεπλύματος χρήματος,
γ) ξέπλυμα χρήματος, κατά παράβαση 17 κεφαλαίων κατηγορίας του Κώδικα των Η.Π.Α.,
δ) συμμετοχή σε χρηματικές συναλλαγές περιουσιακών στοιχείων προερχόμενα από συγκεκριμένες παράνομες δραστηριότητες, κατά παράβαση δύο κεφαλαίων κατηγορίας του Κώδικα των Η.Π.Α., πράξεις επίσης αξιόποινες και κατά την Ελληνική Ποινική Νομοθεσία.

Αναλυτικότερα, ο 38χρονος από το 2011 διευθύνει εγκληματική οργάνωση η οποία κατέχει, λειτουργεί και διαχειρίζεται έναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους ηλεκτρονικού εγκλήματος στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, νομιμοποιεί έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες με τη χρήση μιας διαδικτυακής υπηρεσίας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ερευνητικών αρχών των Η.Π.Α. υπολογίζεται ότι από την ίδρυση του ιστοχώρου μέχρι σήμερα, νομιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας πραγματοποιήθηκαν καταθέσεις περίπου 7 εκατομμυρίων ψηφιακών νομισμάτων (bit coin) και αναλήψεις περίπου 5,5 εκατομμυρίων bit coin.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο πρωινές ώρες χθες στην περιοχή της Χαλκιδικής, ενώ στην κατοχή του και σε έρευνα που ακολούθησε με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο tablet, 5 συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ένας δρομολογητής (router), μία φωτογραφική μηχανή και 4 πιστωτικές κάρτες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως, ενώ τονίζεται πως στην Ελλάδα είχε έρθει μόνο για διακοπές και δεν προκύπτει να είχε αναπτύξει εγκληματική δραστηριότητα.


Θοδωρής Παναγιωτίδης
Πηγή : news247.gr


Πύρινη κόλαση στη Νότια Γαλλία-Xιλιάδες εγκαταλείπουν τις εστίες τους



Περίπου 10 χιλιάδες άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νότια Γαλλία, λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται τα τελευταία 24ωρα. 

Πάνω από 4.000 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ η Γαλλία ζήτησε ενάερια μέσα από την ΕΕ. Τουλάχιστον 12 πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη διάρκεια των επιχειρήσεων, ενώ με αναπνευστικά προβλήματα νοσηλεύονται και αστυνομικοί.


Τα πιο σοβαρά μέτωπα εντοπίζονται στις περιοχές Βαρ και Βοκλούζ, στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, σχετικά κοντά στις πόλεις της Νίκαιας και του Σαν Τροπέ.

Πυρκαγιές και στην Κορσική, όπου οι τοπικές αρχές ζήτησαν από εκατοντάδες άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή Λουμπερόν, που περιλαμβάνει πολλά ορεινά χωριά, οι φλόγες κατέκαψαν μεγάλη έκταση, ενώ χρειάστηκε να εκκενωθούν περίπου 100 κατοικίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Μία άλλη πυρκαγιά στη νότια Νίκαια αποτέφρωσε ένα σπίτι, τρία οχήματα και μία αποθήκη και υποχρέωσε τις αρχές να εκκενώσουν πολλές κατοικίες.

Η νότια Γαλλία πλήττεται από μεγάλες θερμοκρασίας και ξηρασία αυτό το καλοκαίρι, συνθήκες που ευνοούν την πρόκληση πυρκαγιών.


Πηγή : star.gr


ΤΟΤΕ «ΕΓΚΛΗΜΑ», ΤΩΡΑ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ»! Τι δήλωνε ο Τσίπρας το 2014 και τι αναφέρει το χθεσινό non paper του Μαξίμου



Με την ακριβή έξοδο στις αγορές και την επίσκεψη του Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα η κυβέρνηση θέλει να αναστρέψει το κλίμα. Τι δήλωνε ο Τσίπρας το 2014 και τι αναφέρει το χθεσινό non paper του Μαξίμου.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την έξοδο στις αγορές και επιχείρηση αποκλιμάκωσης της κόντρας με τη Δικαιοσύνη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγραφούν οι χθεσινές τακτικές κινήσεις της κυβέρνησης.

Η πρόθεση του Πρωθυπουργού και του επιτελείου του είναι ακριβώς το άλμα προς τα εμπρός με αφορμή την έκδοση ομολόγου, αλλά μόνο ως πρώτο βήμα σε μια πορεία που οι κυβερνώντες περιγράφουν ως «έξοδο της χώρας από την επιτροπεία» -  παρόλη την κριτική που του γίνεται από χθες, πως έλεγε ακριβώς αντίθετα πράγματα όταν η κυβέρνηση Σαμαρά επιχειρούσε το 2014 τη δική της έξοδο στις αγορές: «Πυροβολούμε τα πόδια μας», είχε πει τότε ο Τσίπρας, «δεν προχωρούμε σε διαγραφή χρέους κι αυτό είναι πολιτικό έγκλημα». 

Μια δήλωση τότε ανάμεσα σε πολλές κι άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ («στημένη θεατρική παράσταση» και «πάρτι τοκογλύφων» αποκαλούσαν την τότε έξοδο), όπως θυμίζουν οι αντιπολιτευόμενοι στη σημερινή κυβέρνηση. Κι έχει σημασία η διαμόρφωση ενός κλίματος success story σε μια τέτοια συγκυρία όπως η σημερινή, αν και ακόμη και το non paper της κυβέρνησης υπήρξε ιδιαιτέρως μετρημένο, κάτι που ερμηνεύεται ως προσεκτικό βήμα - γραμμή και του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου - σε ένα κάδρο όπου οι ξένοι περνούν κόσκινο τα πάντα και καραδοκούν πάντα η δύσκολη τρίτη αξιολόγηση και ο Σόιμπλε - που παρεμπιπτόντως και όχι τυχαία, χθες, με δήλωσή του μετρίασε τον ενθουσιασμό της Αθήνας.

«Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και επιβεβαιώνει τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, η οποία βαδίζει με σταθερά βήματα προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα Μνημόνια» σημείωνε το κυβερνητικό non paper και αν εξαιρέσει κανείς αυτή την αποστροφή, το υπόλοιπο κείμενο ήταν σχεδόν τεχνοκρατικό και αρκετά μετριοπαθές.
«Είναι ένα βήμα» υπογράμμισε και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο κανάλι της Βουλής και πρόσθεσε πως «θ' ακολουθήσουν οπωσδήποτε κι άλλα, δηλαδή και άλλες έξοδοι στις αγορές πριν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας και της χώρας σε σχέση με το ζήτημα του δανεισμού».

Ο ξεχωριστός επισκέπτης. Παράλληλα, χθες, η κυβέρνηση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί στην Αθήνα για να επικυρώσει το θετικό κλίμα σε Ευρώπη και αγορές για τη χώρα.
Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η επίσκεψη Μοσκοβισί έγινε σε μια ιδιαίτερη μέρα, κατά την οποία η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, ορόσημο, όπως είπε, στον δρόμο για «επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και την οριστική έξοδο από την κρίση».

Ο Μοσκοβισί μάλιστα αναφέρθηκε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης από την Ελλάδα, σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, της απόφασης του Eurogroup για το ελληνικό χρέος, της εξόδου της χώρας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος και την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας.

Μια πιο προσεκτική, βέβαια, ανάγνωση είδε στην επίσκεψη Μοσκοβισί τον στόχο να διερευνηθεί η υποστήριξη της Αθήνας αν ο επίτροπος διεκδικήσει την πρoεδρία της Κομισιόν, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει τη στήριξη του γάλλου προέδρου Μακρόν.

«Να πέσουν οι τόνοι». Από την άλλη, μακριά από τις αγορές, στη διακεκαυμένη ζώνη της οξύτατης σύγκρουσης της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη, η χθεσινή μέρα επιβεβαίωσε μια τάση που όλο και περισσότερο ισχυροποιείται εντός του Μεγάρου Μαξίμου και προσδοκά σε μια λογική «να πέσουν οι τόνοι». Μια πολιτική επιλογή που, βάσει πληροφοριών, λαμβάνει διαστάσεις κεντρικής πολιτικής γραμμής για το επόμενο διάστημα, αφού, σύμφωνα με μια άποψη, ο πόλεμος με τη Δικαιοσύνη απλώς παράγει ατζέντα για την αξιωματική αντιπολίτευση και επίσης βλάπτει επικοινωνιακά την προσπάθεια της κυβέρνησης για ανάταξη της οικονομίας.
«Η καλύτερη προοπτική κάθε κυβέρνησης», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος σε συνέντευξη (ραδιόφωνο 24/7), «είναι να είναι όσο πιο μακριά γίνεται από τη Δικαιοσύνη. Αυτό προσπαθούμε». Ως ακόμη πιο θεσμική φωνή, λόγω ιδιότητας, ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης επεσήμανε σε συνέντευξή του πως θα πρέπει να υπάρχει μια απολύτως λελογισμένη κριτική όταν υπάρχουν αποφάσεις που θεωρείται ότι «δεν συνάδουν με το περί δικαίου αίσθημα».

Κάτι που τόνισε και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά χθες πως «η κρίση με τη Δικαιοσύνη πρέπει να εκτονωθεί. Η χώρα χρειάζεται ήπιους τόνους», ενώ με αυτή τη γραμμή συντάσσεται σύμφωνα με πληροφορίες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης.

Βούτσης κατά Βαρουφάκη. Εν τω μεταξύ, στο άλλο μέτωπο, αυτό των αποκαλύψεων Γιάνη Βαρουφάκη για το πρώτο επτάμηνο των διαπραγματεύσεων του 2015, τον τόνο αποδόμησης του πρώην υπουργού Οικονομικών έδωσε ο Βούτσης. «Ισως ο άνθρωπος δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου, και μάλιστα μέσα από μια οκταετή περιπέτεια που έχουν περάσει η κοινωνία και ο απλός λαός, να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις. Είναι στα όρια, ας πούμε, του γραφικού αυτού του τύπου οι απόψεις» δήλωσε o Πρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε πως ο Βαρουφάκης κινείται στα όρια του γραφικού όταν λέει πως θέλει να καταθέσει σε Ειδικό Δικαστήριο.


ΤΑ ΝΕΑ


Γυρίζουν την εκπαίδευση 20 χρόνια πίσω! Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση



Δεκτό έγινε κατά πλειοψηφία, επί της αρχής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, «Οργάνωση και λειτουργία της Ανώτατης Εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την Έρευνα και άλλες διατάξεις», κατά την τρίτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Υπέρ του νομοσχεδίου που γυρνάει την εκπαίδευση 20 χρόνια πίσω τάχθηκαν οι εταίροι της καταστροφικής για τον τόπο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κατά τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμμαχία, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η Ένωση Κεντρώων. 




Οδηγία σοκ: Ψάξτε το Facebook των οφειλετών



Η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. που διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια, σε ειδική σύσκεψη με στελέχη των εισπρακτικών εταιρειών, παρουσίασε ένα νέο σχέδιο διεκδίκησης των οφειλών - «Ξεχάστε τα τηλέφωνα», είπε, «και ψάξτε στα social media για στοιχεία» - Προβλήθηκε μάλιστα ειδικό βίντεο «πώς γίνεται η δουλειά»

Παγίδα τα social media για τους δανειολήπτες. «Αλλα κόλπα» από τις εισπρακτικές εταιρείες για να αντλήσουν πληροφορίες και να βρουν πού κρύβουν τα λεφτά τους. Το βίντεο με τα «μαγικά» που αποκαλύπτουν την κρυφή ζωή όσων χρωστούν στις τράπεζες.

«Ξεχάστε τα τηλέφωνα και πιάστε το Facebook» είναι πλέον η νέα οδηγία που έχει δοθεί στις εταιρείες αναζήτησης και είσπραξης οφειλών. Στο παρά πέντε της έναρξης του εξωδικαστικού συμβιβασμού και μπροστά στον κίνδυνο να αναγκαστούν οι τράπεζες να δεχτούν «κουρέματα» χρέους σε δανειολήπτες που επικαλούνται αδυναμία πληρωμής, οι εισπρακτικές παίρνουν εντολή να αλλάξουν τις μεθόδους πίεσης, να εγκαταλείψουν τον κλασικό τρόπο αναζήτησης των οφειλετών μέσω των κλήσεων από τα γνωστά σε όλους «call centers» και να διεισδύσουν στα social media για να αντλήσουν πληροφορίες και στοιχεία από το προφίλ των οφειλετών προκειμένου να τους πιέσουν να πληρώσουν. 

Το σύνθημα για την εξέλιξη αυτή δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε ευρεία σύσκεψη που έγινε με τις εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών. Εκεί ο διευθύνων σύμβουλος της PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση Α.Ε. Κώστας Μητρόπουλος, γνωστός σε πολλούς και από τη θητεία του ως επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, έδωσε κατευθύνσεις στις εταιρείες ενημέρωσης και αναζήτησης οφειλετών που χρωστούν δισεκατομμύρια σε 16 πιστωτικά ιδρύματα που λειτουργούσαν στη χώρα μας για το πώς θα πρέπει στο εξής να λειτουργούν.

Για να καταδείξει με ποιον τρόπο μπορούν να αποσπάσουν πληροφορίες από τους οφειλέτες οι διαχειριστές των κόκκινων δανείων, τα γραφεία ενημέρωσης και τα δικηγορικά γραφεία, ο κ. Μητρόπουλος έκλεισε την εκτενή ομιλία του με ένα σοκαριστικό βίντεο στο οποίο αποτυπώνεται ανάγλυφα πώς αντλούν πληροφορίες όσοι τρυπώνουν στα προφίλ απλών χρηστών στα social media.

Τι «καρφώνουν» οι αναρτήσεις στο FB


Με βάση τα νέα δεδομένα, στο άμεσο μέλλον οι εισπρακτικές εταιρείες ενδεχομένως να περιορίσουν ή και να σταματήσουν να ενοχλούν τηλεφωνικά όσους χρωστάνε για κόκκινα στεγαστικά, καταναλωτικά ή επιχειρηματικά δάνεια. Θα αρχίσουν όμως να τους ψάχνουν στο Facebook και στα λοιπά social media, για να ανακαλύψουν στοιχεία που θα καταρρίπτουν τον ισχυρισμό ότι δεν έχουν να πληρώσουν. Οπως τόνισε στην εκτενή ομιλία του ο κ. Μητρόπουλος προς 17 εταιρείες ενημέρωσης και δικηγορικά γραφεία που ασχολούνται με την είσπραξη των οφειλών, «πολλοί δικηγόροι έχουν ιδεοληψία με το τηλέφωνο. Πρέπει να χρησιμοποιείτε και άλλα μέσα, όπως το Facebook, για να εντοπίζετε τους οφειλέτες». Αυτή είναι η μεγάλη παγίδα για πάνω από 2 εκατομμύρια δανειολήπτες και εγγυητές που χρωστάνε 100 δισ. ευρώ για κόκκινα δάνεια στις τράπεζες: αντί να ρωτάει ο υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρείας «πότε θα πληρώσετε;», θα μπορεί να βρίσκει πληροφορίες που δημοσιοποιεί ο ίδιος ο οφειλέτης ή από τον κοινωνικό περίγυρό του, για τον πιέζει λέγοντάς του για παράδειγμα: «Κάθε βράδυ κάνετε check-in σε ακριβά εστιατόρια και λέτε  πως δεν έχετε να πληρώσετε; Πού βρίσκετε λεφτά και περνάτε τόσα Σαββατοκύριακα στην Αράχωβα; Στο Παρίσι σας πετυχαίνω τώρα; Μήπως δεν είναι δικό σας, όπως λέγατε στο Facebook, το σκάφος που ανεβάζατε φωτογραφίες το καλοκαίρι;».

Και στη χώρα μας πλέον οι τράπεζες παίρνουν τα μέτρα τους για να μην υποχρεωθούν να δεχτούν κούρεμα οφειλής, τουλάχιστον για όσους καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν τον τρόπο να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Η πρακτική αυτή είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, όπου εταιρείες ερευνών (tracers) λειτουργούν για λογαριασμό των τραπεζών εδώ και πολλές δεκαετίες. 

Ηδη από το ’60 και το ’70 σε δικαστικές διαμάχες με δανειολήπτες οι τράπεζες επικαλούνταν φωτογραφίες από περιοδικά και κοσμικές στήλες των εφημερίδων, τις οποίες προμήθευαν τα γραφεία ερευνών, προκειμένου να καταδείξουν ότι οι οφειλέτες σκορπούν λεφτά σε διασκεδάσεις και dolce vita, αντί να πληρώνουν τα χρέη τους. Η διάδοση όμως των social media στην εποχή μας καθιστά στόχους όχι μόνο τους κοσμικούς bons vivants ή μεγαλόσχημους κακοπληρωτές, αλλά ακόμα και τους «έκπτωτους» της πρώην αστικής τάξης, που δεν μπορούν να αποκοπούν ούτε διαδικτυακά από τις κοινωνικές συνήθειες που είχαν έως πρόσφατα. Ακόμα και από αναρτήσεις σε λογαριασμούς των παιδιών τους ή των φίλων τους μπορούν να αντλούνται στοιχεία ότι πηγαίνουν εκδρομές, μετέχουν σε ακριβές δραστηριότητες (ιππασία, ιστιοπλοΐα κ.λπ.) ή φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία. Από ένα πάρτυ ή μια γαμήλια δεξίωση και μόνο μπορεί να ανέβουν δεκάδες post. Αρα είναι αδύνατον να αποκλείσει κάποιος αυτά τα κανάλια επικοινωνίας που θεωρούνται τρόπος ζωής στις μέρες μας.

«Κλείστε τα call centers, ανοίξτε social media shop»


Αυτοκίνητα, εξοχικά, έργα τέχνης και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο μπορεί επίσης να φιγουράρει στο φόντο μιας ανάρτησης, η οποία θα προξενήσει πρόβλημα στον αμελή οφειλέτη. Πέρα από το τι δηλώνει ο ίδιος στην Εφορία ή στο δικαστήριο, οι πιστωτές του θα έχουν μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού της κατοικίας του, χωρίς καν να την παραβούν με δικαστικό επιμελητή.Από τα 100 δισ. ευρώ των κόκκινων δανείων τα μισά προέρχονται από 500.000-600.000 εταιρείες και τα υπόλοιπα από χρέη νοικοκυριών, εκ των οποίων η μερίδα του λέοντος αφορά κόκκινα στεγαστικά δάνεια (περίπου 1 εκατομμύριο ακίνητα). Από τις εισπρακτικές εταιρείες που επιδίδονται στο κυνήγι των οφειλετών λιγότερες από 20 είναι πιστοποιημένες. Πρόκειται για εταιρείες ενημέρωσης οφειλετών και δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν τηρώντας αυστηρά τον κώδικα δεοντολογίας. Καθώς είναι υποχρεωμένες να τηρούν αρχείο και να ηχογραφούν τις συνομιλίες, αποφεύγουν να δώσουν λαβή για αρνητικά σχόλια και προσφυγές κατά των πρακτικών τους. Υπάρχουν όμως και άλλες τόσες -καθώς και πολλοί μικρότεροι «υπεργολάβοι»- που λειτουργούν ανεξέλεγκτα ενοχλώντας σε ακατάλληλες ώρες ή στη δουλειά και παραβαίνοντας τους κανόνες.

Για ποιον χτυπάει η καμπάνα


Εκτός από τους δανειολήπτες όμως, πιέζονται πλέον και οι ίδιες οι εισπρακτικές, καθώς οι εκκαθαριστές των κόκκινων δανείων θέλουν να αναδιανείμουν έως το φθινόπωρο όλο το χαρτοφυλάκιο των οφειλετών σε νέους και περισσότερους συνεργάτες, με κριτήριο τη μεγαλύτερη εισπραξιμότητα και τις νέες μεθόδους που θα τη διασφαλίζουν. Οι «πληροφοριοδότες» θα προσλαμβάνονται με στόχο να ξετρυπώνουν τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία αποκρύπτουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, κυρίως επιχειρηματίες, οι οποίοι, είτε ως φυσικά πρόσωπα, είτε μέσω της επιχείρησής τους, έχουν υπέρογκα κόκκινα δάνεια. Βασικό προαπαιτούμενο, η εντολή που έχουν λάβει από τις τράπεζες να αντλούν κάθε στοιχείο για την ακίνητη περιουσία που διατηρούν οι οφειλέτες εντός ή εκτός Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προσκήνιο έρχονται τώρα και πληροφοριοδότες με διεθνείς διασυνδέσεις, είτε ως εξειδικευμένες (συμβουλευτικού χαρακτήρα) εταιρείες του εξωτερικού, είτε και ελληνικές που έχουν δίκτυο συνεργατών (νομικών γραφείων κ.ά.) σε όλον τον κόσμο.


Το βίντεο που παρουσιάζει πώς βρίσκουν τα στοιχεία των οφειλετών


Μια πρόγευση για το τι θα επακολoυθήσει δίνει το σοκαριστικό βίντεο που προβλήθηκε
στη συνάντηση των εισπρακτικών εταιρειών την Τρίτη 11 Ιουλίου. Στα δυόμισι λεπτά της
διάρκειάς του πρωταγωνιστεί ο Ντέιβ, ένας ταλαντούχος δικηγόρος που μεταμφιέζεται σε
μέντιουμ και αποκαλύπτει τη... μαγεία που κρύβει η παρακολούθηση και άντληση ευαίσθητων
προσωπικών δεδομένων από όσους χρησιμοποιούν τα social media και ειδικά ό,τι έχει σχέση
με τις τράπεζες. Στο βίντεο αυτό εμφανίζονται περαστικοί που κλήθηκαν τυχαία να μετάσχουν
σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα όπου υποτίθεται ότι ένα μέντιουμ (ο Ντέιβ) θα καταφέρει να
διαβάσει τις σκέψεις και τα μεγάλα μυστικά τους. Εκπληκτοι όσοι συμμετείχαν, διαπίστωναν
ο ένας μετά τον άλλον ότι μετά τις πρώτες συστάσεις το μέντιουμ ανακάλυπτε πανεύκολα
πού γεννήθηκαν, πού μένουν, τι χρώμα είναι το σπίτι τους, ακόμα και λεπτομέρειες για
τους ερωτικούς συντρόφους ή το τατου! Αν και θεωρητικά προωθεί την ασφάλεια δεδομένων, τα social media στα χέρια των εισπρακτικών εταιρειών μετατρέπονται σε μέσο παγίδευσης των καταναλωτών. 
 Πώς να αντλούν πληροφορίες από κάθε προσωπική στιγμή που έχει αναρτήσει κάθε
χρήστης των social media. Είναι έτοιμοι να ξεψαχνίσουν κάθε ανάμνηση, κάθε φωτογραφία,
κάθε χαμόγελο. Η παιδική κατασκήνωση, η αποφοίτησή σου από το σχολείο, το αυτοκίνητο
που ακόμα ξεχρεώνεις... Το πολυτελές ρολόι που αγόρασες στη σύζυγό σου για την επέτειό σας ίσως σε αναγκάσει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Δροσερή βουτιά σε πισίνα πολυτελούς ξενοδοχείου; Τώρα δεν μοιάζει με τόσο καλή ιδέα. Ακόμα και τα επώνυμα γυαλιά ηλίου ή κοσμήματα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες των χρηστών. Το εστιατόριο που έχει κάποιος επισκεφθεί με τον τσουχτερό λογαριασμό ή το εντυπωσιακό πάρτυ γενεθλίων με τα απολαυστικά κοκτέιλ αποδυναμώνουν το επιχείρημα αδυναμίας πληρωμής του οφειλέτη. Αυτά διδάσκονται οι υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών: 

Στο βίντεο οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν σόκαραν τους ανυποψίαστους για το τι συμβαίνει περαστικούς. Στην πορεία του γυρίσματος άκουγαν το μέντιουμ να τους λέει πόσα λεφτά ξόδεψαν τον προηγούμενο μήνα ή χρόνο για ρούχα και άλλες αγορές. Ακόμη, για το αρνητικό υπόλοιπο του λογαριασμού τους και τα χρέη στην τράπεζα. Για το σπίτι που πούλησαν ή για τη μηχανή που οδηγούν. Ακόμα και για τον αριθμό της κάρτας του τραπεζικού λογαριασμού τους, που οι ίδιοι δεν θυμόντουσαν και αναγκάστηκαν να ελέγξουν ώστε να διαπιστώσουν ότι το μέντιουμ ήξερε τον σωστό.


H σκηνή του «μάγου» στήθηκε σε κεντρική πλατεία των Βρυξελλών και στο βίντεο συμμετείχαν ανυποψίαστοι περαστικοί που έμεναν άφωνοι μπροστά στο... κληρονoμικό χάρισμα του Ντέιβ, που δεν ήταν άλλο από ένα απλό σερφάρισμα των χάκερ συνεργατών του στην προσωπική σελίδα του καθενός στο Facebook (info: Το αποκαλυπτικό βίντεο θα το βρείτε με τον τίτλο «Amazing mind reader reveals his ‘gift’» καθώς και στην ιστοσελίδα www.safeinternetbanking.de) 


Η αμηχανία και η έκπληξη, όμως, έγιναν τρόμος όταν ήρθε η πιο μεγάλη αποκάλυψη: πέφτοντας μια κουρτίνα άφησε να φανεί η ομάδα χάκερ που παρακολουθούσε κρυφά την όλη διαδικασία, άκουγε τι έλεγαν τα «θύματα» και αναζητούσε ταυτόχρονα μέσω υπολογιστή πληροφορίες, στοιχεία, διευθύνσεις και φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι ή βρίσκονταν αναρτημένες στο Διαδίκτυο (αγγελίες κ.λπ.). Το μήνυμα προς όλους ήταν ότι τίποτε δεν μένει κρυφό στο Ιντερνετ, ίσως ακόμα κι αν οι ίδιοι προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε την ιδιωτικότητά μας. Ειδικά αν οι «μάγοι» του Διαδικτύου έχουν εντολή να αποκαλύψουν τα απόκρυφα της ζωής των οφειλετών. Είναι φανερό πως έρχεται και στην Ελλάδα




Πηγή : protothema.gr


Ο Πολάκης δεν έχει εξειδίκευση εντατικολόγου και στην χώρα λειτουργούν μόνο 450 κλίνες ΜΕΘ



Ο κ. Πολάκης οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα τον τίτλο εξειδίκευσης που διαθέτει στην Εντατικολογία όχι την 2ετή απασχόληση και εκπαίδευση σε ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Για να πάψουν να διασπείρονται φήμες μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας των γιατρών που φθείρουν τον θεσμό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που εκπροσωπεί. Εντατικολόγοι και λοιποί γιατροί επιμένουν ότι δεν κατέχει τον τίτλο εξειδίκευσης εντατικολόγου. Αυτά αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και η κόντρα καλά κρατεί!

Διαβάστε παρακάτω το κείμενο των καταγγελιών για Παύλο Πολάκη και κλίνες ΜΕΘ:

·         Λειτουργούν 540 κλίνες ΜΕΘ στα χαρτιά. Στην πραγματικότητα 450

·         150 κλίνες ΜΕΘ πλήρως εξοπλισμένες δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Εάν λειτουργούσαν θα έσωζαν τη ζωή σε 1000 ασθενείς το χρόνο (με βάση στατιστικά στοιχεία των Εντατικολόγων). Παραθέτουμε στοιχεία

·         3.500 κλίνες ΜΕΘ έπρεπε να διαθέτει το ΕΣΥ

·         5.000 ασθενείς χάνουν τη ζωή τους με βάση στατιστικά στοιχεία των Εντατικολόγων εξαιτίας της έλλειψης ΜΕΘ

·         30 – 90 ασθενείς στη Λίστα Αναμονής

·         Το καλοκαίρι πολλά κρεβάτια είναι κλειστά λόγω απολύμανσης. Μειώνεται ο αριθμός των διαθέσιμων κλινών. Αν και πέφτει η ζήτηση η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος για τους ασθενείς λόγω μηδενικής διακίνησης

·         Το φθινόπωρο και το χειμώνα η λίστα αναμονής αγγίζει τους 100 ασθενείς λόγω ιώσεων και βαριών χειρουργείων που αναστέλλονται το καλοκαίρι

·         Διασωληνομένοι ασθενείς νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους.

·         Ασθενείς έκτακτα περιστατικά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 300 χιλιόμετρα μακριά από το Νοσοκομείο που χειρουργήθηκαν. Δεν παρακολουθείται η μετεγχειρητική τους πορεία από τον θεράποντα ιατρό

·         Θερίζουν στις ΜΕΘ οι Νοσοκομειακές Λοιμώξεις

·         Γιατί πέρυσι μειώθηκαν τα κρεβάτια όπως παραδέχεται ο κος Πολάκης;

·         Μεγάλη έλλειψη ΜΑΦ. Εξαιτίας αυτού αυξάνεται ο Μέσος όρος Νοσηλείας στις ΜΕΘ. Κινδυνεύουν οι ασθενείς μετά τη νοσηλεία τους σε ΜΕΘ, λόγω έλλειψης ΜΑΦ. Νοσηλεύονται με τραχειοστομία σε κοινούς θαλάμους

·         Νοσοκομείο ΚΑΤ. Αν είναι δυνατόν. Δεν έχει ΜΑΦ. Διαθέτει αίθουσα Αναζωογόνησης διασωληνομένων ασθενών που ξεμένουν και 10 ημέρες λόγω έλλειψης ΜΕΘ

·         Συμβεβλημένες Ιδιωτικές κλινικές παύουν να δίνουν κλίνες ΜΕΘ από τις 100 συνολικά που νοικιάζονται, επειδή δεν πληρώνονται και η κυβέρνηση το αποκρύπτει

·         Αναστέλλονται σοβαρά χειρουργεία λόγω έλλειψης ΜΕΘ για νοσηλεία μετά τα χειρουργεία

·         Τραγική η κατάσταση των ΝΗΣΙΩΝ σε ΜΕΘ. Μόνο με Αεροδιακομιδές βρίσκουν ασθενείς ΜΕΘ

·         Στον εθνικό άξονα Ήπειρος – Αττική 350 χιλιόμετρα απόσταση λειτουργούν μόνο 19 κλίνες ΜΕΘ

·         Στον εθνικό άξονα Θεσσαλία – Αττική 350 χιλιομέτρων απόσταση λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ

·         Κάλυψη κλινών ΜΕΘ ανά περιφέρεια. Τραγική κατάσταση.

Στερεά Ελλάδα μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν Λαμίας).

Δυτική Μακεδονία μόνο 4 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας)

·         Ανατολική Μακεδονία Θράκη. Τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ. Λόγω έλλειψης προσωπικού στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου οι ασθενείς απευθύνονται στην Τουρκία (Αδριανούπολη) για υπηρεσίες υγείας

·         Τραγική στελέχωση των ΜΕΘ

·         ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΕΘ. Παλαιοί αναπνευστήρες που συχνά χαλάνε και κινδυνεύουν οι ασθενείς. Κρεβάτια διαλυμένα

Δείτε φωτογραφίες

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για τα επιτεύγματα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Εξάλλου ο κος Πολάκης όπως λέει ο ίδιος έχει εξειδίκευση στην Εντατικολογία. Το μάθαμε από τις καθημερινές του επιθέσεις στους Δικαστές. Θα ήταν φρόνιμο όμως ο κος Πολάκης να δημοσιοποιήσει το δίπλωμα εξειδίκευσης Εντατικολογίας που κατέχει από τις εξετάσεις που έδωσε και πέτυχε στην Ειδική Επιτροπή. Όχι το πιστοποιητικό καθημερινής παρακολούθησης του Προγράμματος εκπαίδευσης 2 ετών στη ΜΕΘ (Νοσοκομείο Νίκαιας).  Για να κλείσει τα στόματα και τις φήμες που κυκλοφορούν.

Κάποιος γιατρός διαθέτει εξειδίκευση στην Εντατικολογία όχι μόνο με την εκπαίδευση και απασχόληση δύο ετών σε ΜΕΘ αλλά όταν κατέχει Τίτλο – Δίπλωμα από την Ειδική Επιτροπή εξετάσεων. Καλό θα ήταν λοιπόν ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Πολάκης για το κύρος του θεσμού που εκπροσωπεί να δώσει στη Δημοσιότητα τον τίτλο που κατέχει. Δεν γίνεται κανείς Εντατικολόγος κατά δήλωση χωρίς τίτλο..

Ισχυρίζεται ότι άνοιξε δεκάδες κρεβάτια ΜΕΘ.

Που είναι;

Από 438 δήλωσε ο κος Πολάκης που λειτουργούσαν πέρυσι, σήμερα λειτουργούν 558.  Πέρυσι ποιος κυβερνούσε αυτόν τον τόπο (2016); Άλλη μια φορά που η κυβέρνηση λέει ψέματα. Μεταφέρει εικονική πραγματικότητα. Ο κος Πολάκης εκμεταλλεύεται την αδυναμία ελέγχου του πραγματικού αριθμού κλινών που λειτουργούν, αφού την διαχείριση των κλινών ΜΕΘ έχουν αποκλειστικά και μόνο οι Εντατικολόγοι του κάθε Νοσοκομείου, υπό την εποπτεία των Διοικήσεων των Νοσοκομείων.

Τις κενές και μόνο κλίνες δίνουν στο ΕΚΑΒ το οποίο κάνει την εγγραφή ασθενών στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Το ΕΚΕΠΥ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας παρ’ ότι κατά νόμο είναι αρμόδιο δεν ασχολείται καθόλου με τις λίστες αναμονής ΜΕΘ.  Στη λίστα αναμονής δεν τηρείται σειρά προτεραιότητας. Γίνεται επιλογή Ασθενών σε συνεννόηση του υπευθύνου Εντατικολόγου της ΜΕΘ κάθε Νοσοκομείου που διαθέτει κενό κρεβάτι και του συντονιστικού κέντρου του ΕΚΑΒ που περιγράφουν την κατάσταση της Υγείας, την ηλικία των ευρισκόμενων ασθενών στη λίστα αναμονής. Τα κριτήρια είναι κυρίως η ηλικία και η πάθηση. Προηγούνται τροχαία περιστατικά, νέοι σε ηλικία ασθενείς. Κανονικά για ένα Σύστημα Υγείας που λειτουργεί στοιχειωδώς  θα έπρεπε να εξυπηρετούνται όλοι οι ασθενείς που κρίνονται ότι χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ, ανεξαρτήτως ηλικίας και πάθησης. Ελάχιστα περιστατικά βρίσκουν κλίνη ΜΕΘ τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα. Πολλοί Ασθενείς βρίσκονται διασωληνομένοι στους θαλάμους περιμένοντας τη σειρά τους για ημέρες. Το πληρώνουν με τη ζωή τους.

Οι ανάγκες είναι συνεχώς αυξανόμενες αφενός γιατί σοβαρές λοιμώξεις από ιώσεις καθίστανται όλο και πιο επικίνδυνες και αφετέρου η ζήτηση αυξήθηκε στα Δημόσια Νοσοκομεία 30% εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

Η λίστα αναμονής ανανεώνεται καθημερινά. Πολλοί Ασθενείς εμφανίζονται τη μία ημέρα και δεν εμφανίζονται την επόμενη. Αυτό σημαίνει ότι ή έγιναν καλά (σπάνιο) ή ότι κατέληξαν (το πιθανότερο).

Με βάση έρευνες των Εντατικολόγων η θνησιμότητα διπλασιάζεται στους βαρέως πάσχοντες Ασθενείς που οι θεράποντες Ιατροί κρίνουν ότι χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ αλλά δεν βρίσκουν κρεβάτι (η θνησιμότητα από 18% -23% εντός ΜΕΘ ανεβαίνει στο 45 – 50% εκτός ΜΕΘ).

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΝΩΝ ΜΕΘ

Καλούμε τον Αν. Υπουργό Υγείας όχι με αερολογίες αλλά με πραγματικά στοιχεία να αποδείξει τον αριθμό των λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ.

Στα χαρτιά οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ είναι 540 (440 σε Δημόσια Νοσοκομεία και 100 σε Ιδιωτικές κλινικές). Ποτέ όμως σε καμία χρονική περίοδο δεν λειτουργεί το σύνολο των διαθέσιμων κλινών. Χάνονται κατά διαστήματα κλίνες για απολύμανση, καταλαμβάνονται από χρόνια περιστατικά που δεν χρειάζονται ΜΕΘ τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τις 13 ημέρες που είναι η Μέση Νοσηλεία, αναστέλλεται η λειτουργία κλινών κατά διαστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού. Όλα αυτά χωρίς να το μαθαίνουμε ποτέ.

Σε καμία χρονική περίοδο δεν λειτούργησαν και δεν λειτουργούν πάνω από 450 πραγματικές κλίνες ΜΕΘ. Μόνο που οι ανάγκες χρόνο με το χρόνο αυξάνονται.

Στα χαρτιά 540 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ  παρέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πέρυσι όπως λέει ο κος Πολάκης λιγόστεψαν στις 438. Γιατί συνέβη αυτό;  Επειδή τελείωσαν οι συμβάσεις 500 Ιατρών και Νοσηλευτών που υπηρετούσαν στις ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Αν. Υπουργός Υγείας ακύρωσε την επιλογή 500 νέων Ιατρών και Νοσηλευτών για την κάλυψη των ΜΕΘ. Εξαιτίας αυτού μειώθηκαν τόσο πολύ τα κρεβάτια. Ακόμη υπολείπονται για την ολοκλήρωση αυτής της προκήρυξης των 500 θέσεων να προσληφθούν μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ 150 Νοσηλευτές και 30 Ιατροί. Εάν είχε προσληφθεί το εν λόγω προσωπικό θα άνοιγαν 40 κλίνες ΜΕΘ. Φανταστείτε πόσος κόσμος θα σωζόταν.

Από τις 110 Ιδιωτικές κλινικές που είναι συμβεβλημένες με τον ΕΟΠΥΥ, οι 50 Ιδιωτικές κλινικές διαθέτουν στο ΕΚΑΒ 100 κλίνες ΜΕΘ. Στην Αττική είναι 30 οι Ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν 60 κλίνες. Πολλές Ιδιωτικές κλινικές παύουν κατά καιρούς να δίνουν κλίνες ΜΕΘ επειδή τους οφείλονται τα νοσήλεια από τον ΕΟΠΥΥ.

Παραδείγματα: Αττικό Θεραπευτήριο, Γενική Κλινική Euromedica κατά διαστήματα δεν παίρνουν ασθενείς και η Γενική Κλινική «Παναγιά Οδηγήτρια» του Πειραιά που έπαψε πια να δίνει τις 3 κλίνες.

Ο κος Πολάκης ως Εντατικολόγος που λέει ότι είναι, γνωρίζει ότι είναι αδύνατον ο κόσμος, οι δημοσιογράφοι  να τσεκάρουν τα πραγματικά κρεβάτια που λειτουργούν και κάνει αλχημείες. Δεν δίνει στοιχεία για τις ΜΕΘ που κλείνουν για απολύμανση και μεγιστοποιείται το πρόβλημα. Όταν κλείνουν κλίνες ΜΕΘ για απολύμανση οι ασθενείς μεταφέρονται σε άλλη ΜΕΘ. Οι «επιστροφές» όπως ονομάζονται από το ΕΚΑΒ οι εν λόγω μεταφορές ασθενών, λογίζονται ως νέα περιστατικά κατά τον κο Πολάκη και το ΕΚΑΒ. Αθροίζει κλίνες που δεν λειτουργούν σε ΜΕΘ Νοσοκομείων με εσωτερική απόφαση των Διοικήσεων λόγω ελλείψεων προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού). Βαπτίζει ΜΕΘ κλίνες που λειτουργούν σε Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ). Παράδειγμα 20 κλίνες ΜΑΦ στον Ευαγγελισμό, 3 στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Ο κος Πολάκης εγκαινιάζει νέες ΜΕΘ που λειτουργούν με δανεικό προσωπικό (μετακινήσεις  Εντατικολόγων Ιατρών) και ελλιπέστατο Νοσηλευτικό προσωπικό, κάτω των ορίων ασφαλείας. Φυσικά μόνο αθροίζει. Ξεχνάει να αφαιρέσει τις κλίνες που παύουν να λειτουργούν για τους παραπάνω λόγους.

Κάθε ημέρα από τη λίστα αναμονής για ΜΕΘ (30 – 90 περιστατικά ανάλογα την περίοδο) εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 5 – 8  περιστατικά. Μπορεί το καλοκαίρι να φαίνεται μικρότερη η λίστα αναμονής αλλά η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος για τους ασθενείς είναι πολύ μεγάλος, επειδή η καθημερινή διακίνηση σε νέα περιστατικά και όχι σε μεταφορές είναι μηδαμινή λόγω απολύμανσης αρκετών ΜΕΘ.

Τα Νοσοκομεία θα έπρεπε να διαθέτουν 3.500 κλίνες ΜΕΘ αφού τα διεθνή standards ορίζουν ότι το 10% των Νοσοκομειακών κλινών θα πρέπει να είναι ΜΕΘ. Αντιθέτως η χώρα μας δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει τις 650 κλίνες που είναι εξοπλισμένες, έτοιμες να λειτουργήσουν, λόγω έλλειψης προσωπικού. Εξ’ αυτών λειτουργούν στα χαρτιά 540 και σε πραγματικό νούμερο 450. Οι 150 είναι πάντα κλειστές.

Πλήρως εξοπλισμένες ολόκληρες ΜΕΘ ή κλίνες σε ΜΕΘ είναι κλειστές λόγω ελλείψεων προσωπικού (πχ. Γ.Ν. ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ  ΜΕΘ 4 κλινών, Νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 κλίνες, ΑΤΤΙΚΟΝ 11 κλίνες, ΓΟΝΚ 4 κλίνες, Γ.Ν. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 5 κλίνες, Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 2 κλίνες, Γ.Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ 6 κλίνες, Γ.Ν. ΔΡΑΜΑΣ 3 κλίνες, Π.Γ.Ν. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 3 κλίνες κ.λ.π.). Που είναι οι χιλιάδες προσλήψεις στα Νοσοκομεία;

Εάν υπολογίσει κανείς ότι ο μέσος όρος Νοσηλείας των Ασθενών στις ΜΕΘ είναι 12 περίπου ημέρες, η κάθε μία κλίνη ΜΕΘ κατά μέσο όρο μπορεί να νοσηλεύσει 30 Ασθενείς το χρόνο. Οι 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ που σε πραγματικό νούμερο είναι περισσότερες στερούν την νοσηλεία σε 4.500 Ασθενείς το χρόνο. Οι οικογένειές των εν λόγω Ασθενών περνάνε το δικό τους Γολγοθά. Όσο και εάν ακούγεται τραγικό εύκολα μπορεί να υπολογίσει κανείς τον αριθμό των Ασθενών που χάνουν τη ζωή τους λόγω των 150 κλειστών κλινών ΜΕΘ. Το ποσοστό θνησιμότητας, διπλασιάζεται εάν δεν βρεθεί κλίνη ΜΕΘ. Από το 18% - 23% που είναι εντός ΜΕΘ, το ποσοστό ανεβαίνει στο 45% - 50% εκτός ΜΕΘ. Δηλαδή 1.000 Ασθενείς θα σώζονταν κατ’ έτος εάν λειτουργούσαν οι 150 κλίνες ΜΕΘ. Πάνω από 5.000 συνολικά κατ’ έτος θα γλίτωναν την ζωή τους εάν αναπτύσσονται οι αναγκαίες κλίνες και εξαφανίζονταν οι λίστες αναμονής.

Η Θεσσαλία διαθέτει 1.850 νοσοκομειακές κλίνες πληθυσμό 732.762 και με πληρότητα πάνω από 80%. Οι ενεργείς κλίνες ΜΕΘ είναι μόνο 47. Στη Στερεά Ελλάδα το μόνο Νοσοκομείο που διαθέτει ΜΕΘ είναι της Λαμίας 8 κλινών. Η Στερεά Ελλάδα με 995 διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες μεγάλη πληρότητα, πληθυσμό 547.390 και όμως έχει μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ.

Νησιά που αποκλείονται το χειμώνα δεν διαθέτουν καθόλου ΜΕΘ. Για κάποια μάλιστα προβλέπονται στους Οργανισμούς των Νοσοκομείων (π.χ. στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς, στη Ζάκυνθο) και δεν λειτουργούν. Έκτακτα περιστατικά αεροδιακομίζονται για χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεία στην Ηπειρωτική Ελλάδα αν και μπορούσαν να αντιμετωπισθούν στα νησιά. Μόνο και μόνο για να είναι κοντά σε ΜΕΘ.

Στα νησιά των  Κυκλάδων δεν λειτουργεί ούτε μία κλίνη ΜΕΘ. Αν είναι δυνατόν!!! Δεν έχουν ΜΕΘ, το Νοσοκομείο Σύρου και το Νοσοκομείο Νάξου.

Στα Δωδεκάνησα λειτουργεί ΜΕΘ μόνο στο Νοσοκομείο της Ρόδου 6 κλινών.

Στα Επτάνησα λειτουργεί μόνο η ΜΕΘ του Νοσοκομείου Κέρκυρας με 4 κλίνες.

Νοσοκομεία σε περιοχές με ΜΕΘ έτοιμες να λειτουργήσουν, εξοπλισμένες πλήρως, δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού (πχ το Γεν. Νοσοκομείο Χαλκιδικής).

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τεράστια έκταση 14.158km2  στα σύνορα Τουρκίας – Βουλγαρίας   με πληθυσμό 608.182 κατοίκους. Διαθέτουν 1.177 ανεπτυγμένες Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και όμως λειτουργούν 27 κλίνες ΜΕΘ.  13 κλινικές ΜΕΘ εξοπλισμένες έτοιμες να λειτουργήσουν παραμένουν κλειστές. Φτάνουν; Οι ασθενείς διακομίζονται σε Νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας 500 χιλιόμετρα απόσταση.  Ακόμη και στην Τουρκία στο γειτονικό Νοσοκομείο της Αδριανούπολης αναζητούν υπηρεσίες υγείας.

Ήπειρος με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους διαθέτει 29 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Κρήτη με 2.302 Νοσοκομειακές κλίνες και πληθυσμό 621.000 κατοίκους διαθέτει 38 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ.

Οι ανάγκες είναι υπερδιπλάσιες καθ’ ότι διακομίζονται ασθενείς από όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου.

Έκτακτα επείγοντα περιστατικά της Κρήτης χειρουργούνται σε ένα Νοσοκομείο και διακομίζονται για ΜΕΘ σε Νοσοκομεία άλλης πόλης μακριά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παρακολουθήσει την μετεγχειρητική πορεία ο θεράπων ιατρός.

Στη Δυτική Μακεδονία με 750 νοσοκομειακά κρεβάτια, με υψηλά ποσοστά κάλυψης και πληθυσμό 300.000 κατοίκους διαθέτουν 4 κλίνες ΜΕΘ (Γ.Ν. Πτολεμαΐδας).

Από την Ήπειρο έως την Αττική 350 χιλιόμετρα απόσταση στον  ένα εθνικό άξονα λειτουργούν 21 κλίνες ΜΕΘ στα δύο Νοσοκομεία των Πατρών 16 κλίνες και 5 στο Νοσοκομείο της Κορίνθου. Μάλιστα στον Άγιο Ανδρέα Πατρών λειτουργούν οι 6 από τις 11 που προβλέπονται στον Οργανισμό.

Στον άλλο εθνικό άξονα από την Θεσσαλία έως την Αττική 350 χιλιόμετρα απόσταση λειτουργούν μόνο 8 κλίνες ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Λαμίας.

ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Τα Νοσοκομεία με βάση τα διεθνή standards θα έπρεπε να διαθέτουν κλίνες ΜΑΦ σε διπλάσιο ποσοστό των κλινών ΜΕΘ. Ως εκ τούτω θα έπρεπε τα Νοσοκομεία να διαθέτουν 7.000 κλίνες ΜΑΦ.  Με βάση τα λειτουργούντα κρεβάτια ΜΕΘ τουλάχιστον 1.100 κλίνες ΜΑΦ. Πιστοποιημένες σήμερα λειτουργούν 100 κλίνες. Οι περισσότερες κλίνες εξ αυτών δηλώνονται παράνομα ως κλίνες ΜΕΘ παρότι βρίσκονται εκτός θεσμικού πλαισίου λειτουργίας. Κάποια Νοσοκομεία διαθέτουν ΜΑΦ οι οποίες είναι χωρίς πιστοποίηση και επαρκή στελέχωση. Αναπτύσσονται κάποιες ΜΑΦ που εξυπηρετούν συγκεκριμένες κλινικές των Νοσοκομείων. Οι κλίνες ΜΑΦ είναι υπέρ-απαραίτητες για τη νοσηλεία Ασθενών που απαιτείται αυξημένη επιτήρηση και θεραπευτική φροντίδα.

Εάν υπήρχε επάρκεια σε κλίνες Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας θα μειώνονταν κατά πολύ οι ημέρες Νοσηλείας Ασθενών στις ΜΕΘ. Ως εκ τούτω θα λιγόστευαν οι λίστες αναμονής. Οι Ασθενείς μετά την ΜΕΘ δεν θα ήταν αναγκασμένοι να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας που δεν παρέχεται αυξημένη φροντίδα και να είναι ευάλωτοι στα νοσοκομειακά μικρόβια. Σοβαρά περιστατικά με τραχειοστομία μετά την νοσηλεία σε ΜΕΘ που χρειάζονται αυξημένη ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, νοσηλεύονται σε θαλάμους κλινικών και κινδυνεύει η ζωή τους.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ παραδόξως δεν υπάρχει ΜΑΦ. Χειρουργημένοι Ασθενείς από σοβαρά τροχαία  περιστατικά βγαίνουν από τη ΜΕΘ και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας αν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και χρειάζονται αυξημένη φροντίδα.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ υπάρχει το τμήμα Αναζωογόνησης που εκεί οι ασθενείς διασωληνόνονται και περιμένουν τη σειρά τους για ΜΕΘ. Αν και στο χώρο αυτό πρέπει να παραμένουν το πολύ ένα 24ωρο, ξεμένουν έως και δέκα ημέρες λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ!!!

ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Καμία ΜΕΘ από όσες λειτουργούν στα Νοσοκομεία δεν διαθέτει επαρκή στελέχωση. Με βάση τα διεθνή standards στις ΜΕΘ 6 κλινών η στελέχωση πρέπει να είναι η εξής:

·         1 Ιατρός ανά κλίνη συν τον Διευθυντή Ιατρό

·         4-6 Νοσηλευτές ανά κλίνη

·         1 Τραυματιοφορέας

·         1 Βοηθός Θαλάμου

·         1 Φυσικοθεραπευτής

·         Επαρκή προσωπικό καθαριότητας

·         24ωρη λειτουργία του Νοσοκομείου στην διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων.

Τέτοια στελέχωση δεν διαθέτει καμία ΜΕΘ Νοσοκομείου.

ΜΕΘ 6-12 κλινών διαθέτουν 2-4 Ιατρούς, 2 ή 3 Νοσηλευτές στις μεγάλες ΜΕΘ στη καλύτερη των περιπτώσεων ανά βάρδια. Λειτουργούν ΜΕΘ  με 1 Νοσηλευτή ανά βάρδια.

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εξειδίκευση Εντατικολογίας μπορούν να λάβουν οι Ειδικευμένοι Ιατροί πέντε ειδικοτήτων (χειρουργοί, αναισθησιολόγοι, καρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, παθολόγοι). Απαιτείται η απασχόληση 2 ετών σε ΜΕΘ με απόσπαση των Ιατρών του ΕΣΥ και καθημερινή εκπαίδευση για εξειδίκευση σε ΜΕΘ 2 έτη, Ιατρών εκτός ΕΣΥ που τελείωσαν τις παραπάνω ειδικότητες.

Με τη βεβαίωση απασχόλησης ή καθημερινής εκπαίδευσης δύο ετών δίνουν εξετάσεις στην Ειδική Επιτροπή Εντατικολογίας και λαμβάνουν το Τίτλο – Δίπλωμα Εξειδίκευσης. Χωρίς το Δίπλωμα και μόνο με την απασχόληση δεν υπάρχει εξειδίκευση. Αυτό οφείλει να μας δείξει ο κος Πολάκης. Το Νοσηλευτικό προσωπικό εκπαιδεύεται εντός της Μονάδας τρείς έως έξι μήνες.

ΛΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Οι λίστες αναμονής καθημερινά ξεπερνούν τους 30 Ασθενείς τους καλοκαιρινούς μήνες και τον χειμώνα με την έξαρση των ιώσεων φτάνουν τους 90. Σοβαρά χειρουργεία (νευροχειρουργικά, ορθοπεδικά, καρδιολογικά, πνευμονολογικά κλπ) δεν γίνονται, επειδή οι Χειρουργοί Ιατροί δεν έχουν εξασφαλισμένη κλίνη ΜΕΘ για μετά το χειρουργείο. Έτσι οι Ασθενείς πεθαίνουν πριν την ώρα τους.

Σοβαρά επείγοντα περιστατικά, τροχαία ατυχήματα χειρουργούνται και μετά λόγω έλλειψης ΜΕΘ είναι αναγκασμένα να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους και μέσω της λίστας αναζητούν  ΜΕΘ και σε Νοσοκομεία 300 χιλιόμετρα μακριά. Έτσι οι θεράποντες Ιατροί χάνουν την επαφή με τον ασθενή και δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν την μετεγχειρητική πορεία.

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΥ

Η κυβέρνηση για να αποφύγει την κατακραυγή για την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ ξεκίνησε τις αλχημείες. Ο κος Πολάκης Εντατικολόγος όπως λέει ότι είναι, προσπαθεί να μπερδέψει τον κόσμο για να εμφανίζει ότι ανατάσσει το Σύστημα. Αθροίζουν στις ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ και τις κλίνες ΜΑΦ. Κλίνες ΜΑΦ χωρίς πιστοποίηση, χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση βαπτίζονται κλίνες ΜΕΘ. Τα Νοσοκομεία κλείνουν κρεβάτια ΜΕΘ λόγω αδυναμίας να τα λειτουργήσουν από την έλλειψη προσωπικού, χωρίς να ανακοινώνεται ποτέ. Ποιος μπορεί να ελέγξει εάν οι ενεργείς κλίνες είναι τόσες που είναι καταγεγραμμένες; Εγκαινιάζονται νέες ΜΕΘ που η στελέχωση σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό είναι κατώτερη από αυτό που απαιτείται για την λειτουργία ΜΑΦ. Φυσικά ούτε ψίθυρος για τις κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές για αποστείρωση.

Μεγάλη δυσκολία να βρεθεί κλίνη ΜΕΘ σε διασηλωνομένους Ασθενείς δεν εντοπίζεται μόνο το χειμώνα που είναι σε έξαρση οι ιώσεις και είναι μεγαλύτερες οι ανάγκες, αλλά και το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι αυξάνονται τα τροχαία ατυχήματα και το κυριότερο μειώνονται κατά πολύ οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Περίπου 100 κλίνες ΜΕΘ κάθε φορά είναι κλειστές για απολύμανση για διάστημα μεγαλύτερο του μήνα. Πολλές ΜΕΘ κλείνουν μισά – μισά τα κρεβάτια. Φυσικά πρέπει να γίνεται απολύμανση και μάλιστα περισσότερες φορές της μιας φοράς ανά έτος. Με τόσες λίγες διαθέσιμες κλίνες, δυστυχώς μεγιστοποιείται το πρόβλημα λόγω της απολύμανσης.

Το καλοκαίρι παρ’ ότι οι λίστες αναμονής είναι μικρότερες το πρόβλημα μεγιστοποιείται καθ’ ότι δεν υπάρχει διακίνηση νέων περιστατικών. Νέοι άνθρωποι παραμένουν 10 ημέρες χωρίς να βρουν ΜΕΘ. Οι ηλικιωμένοι ποτέ!!!

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ

Η υποστελέχωση σε Ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ είναι μία από τις αιτίες της σημαντικής αύξησης των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Εκτός των επιπτώσεων στους Ασθενείς που πολλές φορές είναι η αιτία θανάτου, αυξάνουν σημαντικά το κόστος και την διάρκεια νοσηλείας. Έχει αποδειχθεί ότι η μη επαρκής στελέχωση των ΜΕΘ σε Νοσηλευτές δεν εξοικονομεί πόρους, αλλά σπαταλάει πολύ περισσότερους λόγω του κόστους θεραπείας των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Παρότι οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν στη χώρα μας είναι 1,5% των Νοσοκομειακών κλινών, το 20% των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων δηλώνεται σε ασθενείς ΜΕΘ. Οι λοιμώξεις των ΜΕΘ έχουν σημαντική νοσηρότητα και θνησιμότητα. Συμβάλλουν κατά πολύ στο υψηλό ποσοστό θνησιμότητας από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, που εμφανίζει η χώρα μας (τριπλάσιο του Μέσου όρου επί των εισαγωγών στα Νοσοκομεία των άλλων χωρών της Ευρώπης).

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Πολλές ΜΕΘ Νοσοκομείων έχουν πεπαλαιωμένο ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (πανάρχαιοι αναπνευστήρες, διαλυμένα κρεβάτια π.χ. Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, ΑΤΤΙΚΟ). Αναπνευστήρες που έφαγαν τα ψωμιά τους. Μία δουλεύουν και μία χαλάνε κινδυνεύουν οι ασθενείς. Τα Νοσοκομεία που να βρουν χρήματα για συντήρηση και ανακαίνιση.

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 58 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΘ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ

1.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟ:27 κρεβάτια ΜΕΘ αλλά λειτουργούν τα 16. 11 κλειστά. Όχι μόνο λόγω έλλειψης προσωπικού αλλά και από τα κρεβάτια-αναπνευστήρες, εξοπλισμό που δεν υπάρχει ή είναι χαλασμένος.

2.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ:8 κρεβάτια ΜΕΘ θα κλείσουν από 14/8/17 για απολύμανση. 5 ΜΑΦ θα κλείσουν από 22/7/17 για 10 ημέρες για απολύμανση. Οι κλίνες ΜΑΦ βαπτίζονται ΜΕΘ.

3.       ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: 12 κρεβάτια ΜΕΘ. Δεν λειτουργούν 4 κρεβάτια λόγω έλλειψης προσωπικού.

4.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΡΙΑΣΙΟ:  16 κρεβάτια ΜΕΘ, κλειστά τα 8 για απολύμανση μέχρι 18/8.

5.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 21 κρεβάτια ΜΕΘ. Θα κλείσουν 18/9 για απολύμανση.

6.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤ: 21 κρεβάτια ΜΕΘ. Τα 13 κλειστά από 17.7.2017 για απολύμανση.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ παραδόξως δεν υπάρχει ΜΑΦ. Χειρουργημένοι Ασθενείς από σοβαρά τροχαία  περιστατικά βγαίνουν από τη ΜΕΘ και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας αν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα και χρειάζονται αυξημένη φροντίδα.

Στο Νοσοκομείο ΚΑΤ υπάρχει το τμήμα Αναζωογόνησης που εκεί οι ασθενείς διασωληνόνονται και περιμένουν τη σειρά τους για ΜΕΘ. Αν και στο χώρο αυτό πρέπει να παραμένουν το πολύ ένα 24ωρο, ξεμένουν έως και δέκα ημέρες λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ!!!

7.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ: Δεν έχουν ΜΕΘ ούτε ΜΑΦ. Μόνο 8 κρεβάτια εμφραγμάτων που λειτουργούν κανονικά.

8.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΑΘΗΝΩΝ: 12 κρεβάτια ΜΕΘ λειτουργούν. Χρειάζονται πολύ περισσότερα.

9.       ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑ:  18 κρεβάτια ΜΕΘ, 9 κρεβάτια ΜΑΦ και 4 κρεβάτια μονάδας χειρουργείου. Από 23/7  κλείνουν 8 κλίνες ΜΕΘ για απολύμανση.

10.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: Λειτουργούν 10 κρεβάτια ΜΕΘ. Χρειάζονται πολύ περισσότερα.

11.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ:  8 κρεβάτια ΜΕΘ αλλά λειτουργούν τα 6 λόγω έλλειψης προσωπικού.

12.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ: 20 κλίνες ΜΕΘ. Υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν μπορούν να καλύπτουν την Κινητή Μονάδα με Νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ. Αποδυναμώνονται.

13.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: Κρεβάτια ΜΕΘ 7 και 3 ΜΑΦ, 9 κρεβάτια καρδιολογικό και 6 καρδιοχειρουργικό. Από 15/8 κλείνουν τα 7 ΜΕΘ για απολύμανση και τα 6 καρδιοχειρουργικής τον Αύγουστο για απολύμανση. Χρειάζονται πολύ περισσότερα.

14.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: ΜΕΘ1 12 κρεβάτια, ΜΕΘ2 18 κρεβάτια και 20 κρεβάτια ΜΑΦ. Από  τα 50 συνολικά κρεβάτια είναι κλειστά τα 20 ΜΑΦ για απολύμανση και μετά θα κλείσουν εκ περιτροπής τα άλλα 30 αλλά πάντα τα 2/3 είναι ανοικτά. Επίσης υπάρχουν 14 κρεβάτια στην μονάδα εμφραγμάτων και 8 κρεβάτια στην καρδιοχειρουργική που είναι κλειστά λόγω απολύμανσης.

Οι κλίνες ΜΑΦ δίνονται στο ΕΚΑΒ και ΕΚΕΠΥ ως κλίνες ΜΕΘ.

15.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: 34 κρεβάτια ΜΕΘ και 20 κρεβάτια ΜΑΦ. Δεν είναι ΜΕΘ. Έτσι τα λένε. Στην πραγματικότητα είναι για τα πρόωρα.

16.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ε.Ε.Σ.:  Έχει 10 κρεβάτια ΜΕΘ και 4 ΜΑΦ. Αρχές Αυγούστου κλείνουν τα 5 ΜΕΘ για απολύμανση.

17.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΠΙΣ:  7 κρεβάτια ΜΕΘ που ήταν κλειστά λόγω απολύμανσης. Άνοιξαν 23/7.

18.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣ/ΚΗΣ: Δύναμη ΜΕΘ 20 κλίνες λόγω στελέχωσης λειτουργούν 12. 8 κλειστά αν και είναι εξοπλισμένα. Ικανοποιητική στελέχωση. Οι 8 κλίνες παραμένουν κλειστές και δεν προβλέπεται να ανοίξουν ούτε με την επερχόμενη προκήρυξη που ανακοινώθηκε χθες αφού τα τμήματα έχουν σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό. (2ΠΕ-48 ΤΕ-20 ΔΕ)

19.   ΓΝΘ   ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: Από τα 8 κρεβάτια της ΜΕΘ λειτουργούν κυρίως τα 6 κρεβάτια. Στα 2 υπόλοιπα κρεβάτια υπάρχουν αναπνευστήρες 20ετίας που αμφισβητούνται για την ασφάλειά τους στον ασθενή. Παρ' όλου αυτά χρησιμοποιούνται όταν υπάρχει ανάγκη. Επισημαίνεται ότι και οι υπόλοιποι αναπνευστήρες είναι παλαιοί, καθώς και όλος ο εξοπλισμός της εντατικής μονάδας. Μεγάλη η έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα να δίνονται μόνο πενθήμερες άδειες στο προσωπικό της ΜΕΘ τώρα το καλοκαίρι.

20.   ΓΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ: ΜΕΘ ΚΛΕΙΣΤΗ, καινούργια σε νέα πτέρυγα, με 4 κρεβάτια , πλήρως εξοπλισμένη. Και όμως είναι κλειστή λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού. ΚΛΕΙΣΤΑ  και τα ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ, (λειτουργούν στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία)λόγω πάλι έλλειψης προσωπικού. Επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ  καλύπτει όλο το Ν. Χαλκιδικής ,με χιλιάδες τουρίστες, τη μεγαλύτερη διάρκεια του χρόνου κι εφημερεύει κάθε μέρα.

Στα  περισσότερα Νοσοκομεία δεν υπάρχουν ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ με αποτέλεσμα οι ασθενείς ακόμη και με τραχειοστομία , να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους κλινικών.

21.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Διαθέτει αίθουσα ΜΕΘ η οποία δεν λειτουργεί καθόλου

22.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ. Ακόμα και η ΜΑΦ  παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης προσωπικού.

23.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ: Διαθέτει 7 κλίνες ΜΕΘ και λειτουργούν οι 5 λόγω έλλειψης προσωπικού.

24.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ "Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ": Διαθέτει 8 κλίνες από τις οποίες δουλεύουν 3. Εκ των πέντε κλειστών κλινών οι 3 διατίθενται στην Καρδιολογική κλινική.

25.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ.

26.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ:  Δεν υπάρχει ΜΕΘ.

27.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ.

28.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ: Δεν υπάρχει ΜΕΘ.

29.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ: Προβλέπονται 6 κλίνες ΜΕΘ και δεν λειτουργεί καμία. Η λειτουργία ΜΕΘ είναι παραπάνω από απαραίτητη γιατί πρόκειται για νησιωτική περιοχή που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω και της μεγάλης τουριστικής επισκεψιμότητας σημειώνονται δεκάδες τροχαία ατυχήματα. ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ !!!!

30.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ "ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ": Προβλέπονται 11 κλίνες ΜΕΘ και είναι αναπτυγμένες 6. Οι ανάγκες έχουν μεγαλώσει λόγω και της συγχώνευσης με το "ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ". Έλλειψη σε νοσηλευτικό προσωπικό αφού η βάρδιες βγαίνουν με συνδρομή προσωπικού ΚΕΕΛΠΝΟ.

31.   ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΡΙΟ):Προβλέπονται 10 κλίνες ΜΕΘ, λειτουργούν 10. Δεν καλύπτουν όμως στο ελάχιστο τις ανάγκες του Νοσοκομείου. Για παράδειγμα την 19-7-2017 ενώ και οι 10 κλίνες είναι καλυμμένες με ασθενείς, άλλα 3 περιστατικά που χρήζουν νοσηλεία σε ΜΕΘ νοσηλεύονται στην ανάνηψη, στην Παθολογική κλινική και στη Νευροχειρουργική αντίστοιχα.

32.   NOΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ: ΜΕΘ :12 Εξοπλισμένες κλίνες σε λειτουργία οι 6 λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. ΜΑΦ: 6 πλήρως εξοπλισμένες κλίνες εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού

33.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΜΕΘ:14 Εξοπλισμένες κλίνες σε λειτουργία 9. Οι 3 κλίνες αν και εξοπλισμένες είναι κλειστές. Έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού (14 μόνιμοι νοσηλευτές,2 ΟΑΕΔ για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας,1 νοσηλευτής από Επικουρικό προσωπικό. Γιατροί 9)

34.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: ΜΕΘ: 5 Αναπτυγμένες κλίνες, 5 γιατροί ,12 νοσηλευτές

35.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ: ΜΕΘ: 7 Πλήρως εξοπλισμένες κλίνες σε λειτουργία 4. Οι 3 κλίνες αν και εξοπλισμένες είναι κλειστές. Υποστελέχωση. 4 γιατροί (ένας Διευθυντής, ένας επικουρικός, ένας από απόσπαση και ένας ΚΕΕΛΠΝΟ). Νοσηλευτικό 12 (10 μόνιμοι και 2 ΚΕΕΛΠΝΟ)

36.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ: ΜΕΘ:4 Εξοπλισμένες κλίνες σε λειτουργία 3. Η 1 κλίνη αν και εξοπλισμένη παραμένει κλειστή λόγω έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού (3 γιατρούς εκ των οποίων 1 μόνιμος και 2 Επικουρικοί, 8 νοσηλευτές)

37.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ: ΜΑΦ:4 κλίνες ,οι 3 με αναπνευστήρα. Μεγάλη έλλειψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.  Οι ασθενείς στα σύνορα του Έβρου απευθύνονται για υπηρεσίες υγείας και ΜΕΘ  στην Τουρκία (Νοσοκομείο Αδριανούπολη) 30 χιλιόμετρα μακριά.

38.   Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η ΜΕΘ του Π.ΓΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ λειτουργεί με 14 κρεβάτια παλιάς τεχνολογίας αλλά υπάρχει συντήρηση από την Βιοιατρική υπηρεσία.

39.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η ΜΕΘ λειτουργεί με 6 κρεβάτια, και είναι πλήρης και σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό

40.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Η ΜΕΘ λειτουργεί με 9 κρεβάτια, και είναι πλήρης και σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

41.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.

42.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ: Η ΜΕΘ λειτουργεί με 4 κρεβάτια συν ένα εφεδρικό, και είναι στελεχωμένη.

43.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.

44.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ. Λειτουργεί υποτυπώδη Μ.Α.Φ.

45.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ. και λειτουργεί μια υποτυπώδη Μ.Α.Φ.

46.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.

47.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ και λειτουργεί μονάδα εμφραγμάτων.

48.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: Λειτουργεί ΜΕΘ 4 κλινών. Οι μόνες στη Δυτική Μακεδονία

49.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δεν έχει ΜΕΘ

50.   ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: 12 κρεβάτια λειτουργούν 12

51.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: 7 κρεβάτια λειτουργούν 7

52.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ: 6 κρεβάτια λειτουργούν 6. Μικρός χώρος που δημιουργεί λειτουργικά προβλήματα, ελλείψεις προσωπικού. 2 νοσηλευτές σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια

53.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ: 7 κρεβάτια. Λόγω έλλειψης προσωπικού θα μειωθούν στα 4 κρεβάτια. 2 νοσηλευτές σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια

54.   ΒΕΝΙΖΕΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: 12 κρεβάτια λειτουργούν 9 λόγω έλλειψης προσωπικού

55.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΡΟΥ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.

56.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΞΟΥ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.

57.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ: 5 ανεπτυγμένες. Λειτουργούν 3 με έναν νοσηλευτή στη βάρδια.

58.   ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ: .Λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ οι μόνες στα Δωδεκάνησα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                  ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ



 Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Ανομία και ατιμωρησία στην Ελλάδα με τις ευχές της κυβέρνησης! Ντου του Ρουβίκωνα στην βουλή



Τα πράγματα είναι πάρα πολύ επικίνδυνα στην χώρα, με την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στους συντρόφους της και μέλη των συνιστωσών του κόμμα τους αντιεξουσιαστών, καλύπτοντας κακουργήματα και πλημμελήματα των συντρόφων τους προκαλώντας το κοινό αίσθημα.

Στο προαύλιο της Βουλής πραγματοποίησαν εισβολή τα μέλη του Ρουβίκωνα, για την υπόθεση της Ηριάννας, δείχνοντας την απόλυτη ανομία που υπάρχει.

Περίπου 30 άτομα, μέλη της αναρχικής ομάδας, αιφνιδίασαν τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας και τρέχοντας έφτασαν μέχρι την είσοδο της Βουλής. Ανενόχλητοι ανέβηκαν στο περιστύλιο και άνοιξαν το πανό τους, με τους αστυνομικούς να τους παρακολουθούν ως απλοί θεατές. 

Το χειρότερο είναι ότι η αστυνομία αν και συνέλαβε κάποια άτομα, στην συνέχεια υπήρξε συνεννόηση σκάνδαλο μεταξύ του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα για να αφεθούν ελεύθεροι, χωρίς να τους προσάψουν καμία κατηγορία και δίνοντας τους πλήρη προστασία.

Με μία οργισμένη ανάρτηση στον προσωπικό του λογιαριασμό στο twitter, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολίασε την εισβολή της αναρχική ομάδας του Ρουβίκωνα στον προαύλιο χώρο της Βουλής.

«Ξέφραγο αμπέλι (και) η Βουλή. Να αναζητηθούν οι ευθύνες αμέσως» έγραψε χαρακτηριστικά

Αλλά ποιός τον ακούει στο κράτος ανομίας που έχει ιδρύσει ο Τσίπρας για να καλύπτει τα συντρόφια του.



Κικίλιας : Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδοθεί σε ένα “καταστροφικό παιχνίδι”, όπως ακραία και τυφλά, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ



Η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιδοθεί σε ένα “καταστροφικό παιχνίδι”, όπως ακραία και τυφλά, έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Δηλώνουμε ότι θα ήταν θετικό βήμα για τη χώρα να μπορέσει να βγει, και πάλι μετά από 3 χρόνια, στις αγορές, με ρεαλιστικούς όρους. Όμως, χάσαμε τρία χρόνια για την καρέκλα του κ. Τσίπρα.

Η Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα - Καμμένου έχει επιβάλει τεράστιες θυσίες στον ελληνικό λαό και δύο αχρείαστα Μνημόνια, μόνο και μόνο για να προσπαθήσουμε να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν το 2014. Οι φόροι και τα αυξημένα εκκαθαριστικά, που πληρώνουν οι Έλληνες σήμερα, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής Τσίπρα. Αν δεν είχε διακοπεί η πορεία της οικονομίας το 2014, η χώρα θα δανειζόταν με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο και θα ήμασταν εκτός Μνημονίων. Αν υπήρχε θετική αξιολόγηση από τους θεσμούς για τη βιωσιμότητα του χρέους και η χώρα είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, οι όροι θα ήταν καλύτεροι. Δυστυχώς, όλα αυτά δεν έχουν γίνει, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Για να το πούμε σχηματικά: Ήμασταν στον πρώτο όροφο, μας πήγαν στο υπόγειο και τώρα αγωνιζόμαστε να βρεθούμε στο ισόγειο.

Σε κάθε περίπτωση, η επάνοδος στις αγορές πρέπει να αποτελέσει βήμα μιας δομημένης στρατηγικής, πρέπει να γίνει με ασφάλεια και διαχρονική συνέχεια και να μην είναι μία ευκαιριακή κίνηση για λόγους επικοινωνιακούς και κομματικούς. Όλοι αναγνωρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την υπεύθυνη στάση του, συμβάλλει στην αποκατάσταση μιας αξιόπιστης προοπτικής για τη χώρα. Αντίθετα, όλοι γνωρίζουν ότι ο κ. Τσίπρας, με την ανεύθυνη και δημαγωγική στάση του, έφερε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω.

Με μια σειρά από απαράδεκτες δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας και οι Υπουργοί του βάλλουν απροκάλυπτα εναντίον της Δικαιοσύνης και των Ελλήνων Δικαστών, στοχεύοντας να απομειώσουν την αξιοπιστία του Θεσμού, υπονομεύοντάς τον. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι η Δικαιοσύνη, ο τρίτος πυλώνας του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, δεν είναι “θεσμικό εμπόδιο”. Η Δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο των αδυνάμων, ο τελικός εγγυητής των ατομικών δικαιωμάτων, ο θεματοφύλακας του Συντάγματος, ο προστάτης απέναντι στις κυβερνητικές αυθαιρεσίες.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, όλα τα δημοκρατικά κόμματα, να ενωθούν και να αντισταθούν, απέναντι σε όσους περιφρονούν το Σύνταγμα και υπονομεύουν την δημοκρατική ομαλότητα.  Δε θα επιτρέψουμε σε αυτούς που χύνουν δηλητήριο διχασμού στην ελληνική κοινωνία, να διασαλέψουν την δημοκρατική τάξη και την ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας.

Η Κυβέρνηση, όμως, δεν σταματά εδώ.  Μετά την συστηματική επιχείρηση ελέγχου της Δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. και με την χρήση του αντισυνταγματικού νόμου - Παππά, τώρα συνεχίζουν με ένα καθεστωτικό, συγκεντρωτικό σχέδιο για τον έλεγχο και της ιδιωτικής διαφήμισης. Αυτά τα πράγματα δε συμβαίνουν πουθενά. Επιβεβαιώνουν τον αυταρχισμό, την προκλητική αλαζονεία και την αντιδημοκρατική αντίληψη της Κυβέρνησης. Πρόκειται για μια απροκάλυπτη παρέμβαση, που παραβιάζει θεμελιώδεις κανόνες της ελεύθερης αγοράς και κινείται έξω από κάθε θεσμικό όριο.  Αν τελικά τον ψηφίσουν, ας γνωρίζουν όλοι, ότι η Νέα Δημοκρατία θα τον καταργήσει αμέσως. 

H Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου υπονομεύει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας και με την άνευ προηγούμενου, στα 43 χρόνια της Μεταπολίτευσης, αμφισβήτηση του ευρωπαϊκού μας κεκτημένου και της διάκρισης των εξουσιών, βάλλει ενάντια στη Δημοκρατία.

2 Ιουλίου 2015. Επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης. Ακολουθούν δηλώσεις του Υπουργού κ. Καμμένου:

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό”. Η πρωτοφανής δήλωση του κ. Καμμένου έγινε μπροστά στον κ. Τσίπρα. Προφανώς γιατί και οι δύο καταλάβαιναν, ότι εάν προχωρούσαν τα σχέδιά τους, η ελληνική κοινωνία θα αντιδρούσε. Και τότε και τώρα, καλύπτουν ο ένας τον άλλον. Οι αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη και του κ. Λαφαζάνη, κορυφαίων Υπουργών της Κυβέρνησης Τσίπρα το 2015, σε συνδυασμό με τη δήλωση του κ. Καμμένου, έρχονται να ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ της αποσταθεροποίησης της χώρας. Υπήρχε σχέδιο αλλαγής νομίσματος, εξόδου από την Ευρωζώνη, απομόνωσης της χώρας, ραγδαίας φτωχοποίησης των Ελλήνων.

 Το σχέδιο ήταν εν γνώσει όλων αυτών, που μετέχουν στον πυρήνα της Κυβέρνησης, που αλληλο - εκβιάζονται και παίζουν οδυνηρά παιχνίδια στη πλάτη της χώρας, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία πάση θυσία. Κανείς να μην έχει ουδεμία αμφιβολία. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι Έλληνες δικαιούνται και θα μάθουν ποιοι είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι των επικίνδυνων σχεδίων που οδήγησαν σε κλειστές τράπεζες, δύο αχρείαστα Μνημόνια, 100 δις ζημιά στην ελληνική κοινωνία και ενεχυρίαση του μέλλοντος της χώρας για πολλά χρόνια.