Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

”Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”»



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την ομιλία του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας απέδειξε, για μια ακόμη φορά, πως διαθέτει πλεόνασμα θράσους για να κοροϊδεύει εν ψυχρώ την ελληνική κοινωνία που στενάζει. 

Και τώρα που λέει ότι "έκλεισε ένας κύκλος" του θυμίζουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγε και πέρυσι στις 22 Μαΐου 2016:

“Σήμερα, παίρνουμε τις τελευταίες δύσκολες αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα θα είναι ένα διάστημα διαφορετικό, όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες”.

Σήμερα, επανέλαβε το ίδιο ψέμα. 

Κανείς, όμως, πλέον δεν τον πιστεύει. Φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο με σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, κόβοντας κατά μέσο όρο δυο συντάξεις, επιβαρύνοντας με νέους φόρους όλους τους Έλληνες. Δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να εξασφαλίζει καν την χρηματοδότησή της. 

Ο κ. Τσίπρας ”αγαπάει” τους φτωχούς, γι’ αυτό φροντίζει να γίνονται διαρκώς περισσότεροι. Έχει το θράσος να μιλάει για αντίμετρα, όταν για να ενεργοποιηθούν, ύστερα από τρία χρόνια, πρέπει να στύψει σαν λεμονόκουπα όλους τους Έλληνες. 

Αν είχε ίχνος ευαισθησίας για τον ελληνικό λαό και όχι για την καρέκλα του, θα αποδεχόταν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Μια πρόταση ρεαλιστική, μετρημένη, που ανακουφίζει έστω και λίγο όλους τους Έλληνες. Αλλά είπαμε ”Τσίπρας είναι και τσίπα δεν έχει πάνω του…”».


Μητσοτάκης: Να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι της Marfin



Επτά χρόνια μετά το τραγικό συμβάν της Marfin, ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει να αποδοθεί επιτέλους δικαιοσύνη για τον άδικο χαμό τους. 

«Η Π. Ζούλια, η Α. Παπαθανασοπούλου & ο Ε. Τσακάλης χάθηκαν πριν από 7 χρόνια στη Marfin. Χρέος μας να βρεθούν & να λογοδοτήσουν οι ένοχοι». Αναφέρει στην ανάρτησή του στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  1. Η Π. Ζούλια, η Α. Παπαθανασοπούλου & ο Ε. Τσακάλης χάθηκαν πριν απο 7 χρόνια στη . Χρέος μας να βρεθούν & να λογοδοτήσουν οι ένοχοι.


Προκλητικός και ψυχρός ο Τσίπρας μας κοροϊδεύει λέγοντας : Η συμφωνία έχει τις λιγότερες δυνατές πληγές για την κοινωνία




Σε άλλο κόσμο ο Τσίπρας που μόνο ένας τρελός λέει τέτοια πράγματα.

Προκλητικός και ψυχρός Ο Τσίρπας μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα και είπε αυτά που ο ίδιος θέλει να ακούσει και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Θεωρεί χωρίς να ντρέπεται ο Τσίπρας ότι τα αντίμετρα που υπέγραψε καλύπτουν τα αντιλαϊκά και καταστροφικά μέτρα που έφερε για δεύτερη φορά στην κοινωνία. 

Είπε λοιπόν στην κοινοβουλευτική ομάδα ότι «Τα αντίμετρα θα έρθουν ένα προς ένα και σε διαφορετικά άρθρα και το ερώτημα θα είναι ένα: Ο ξαφνικά ευαίσθητος κ. Μητσοτάκης τι θα πράξει;» αναρωτήθηκε ο πρωθυπουργός παρουσιάζοντας στους κυβερνητικούς βουλευτές ένα προς ένα τα λεγόμενα αντίμετρα τα οποία δεν είναι απολύτως τίποτα μπροστά στα αντικοινωνικά και αντιλαϊκά μέτρα που φόρτωσε τον Ελληνικό λαό.

Μας άφησε ξερούς όταν είπε : «Είχαμε σχέδιο, κρατήσαμε την ψυχραιμία και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικονομία» και αυτό δείχνει ότι η είναι τρελός η δεν αντιλαμβάνεται το κακό που έχει κάνει στην Ελλάδα και στην κοινωνία.

Κατά τον ίδιο τον Τσίπρα και μόνο και για τις στελεχάρες του κόμmα τους : «σήμερα έχουμε μπροστά μας μια συμφωνία που δίνει προοπτική εξόδου, συνολική συμφωνία που περιλαμβάνει και το χρέος».

Το θράσος συνεχίστηκε όταν είπε ότι ήταν για τις «λιγότερες δυνατές πληγές» που καθυστέρησε η αξιολόγηση αυτή και δεν είχε το παραμικρό ίχνος ντροπής για αυτά που ξεστομίζει.

Το τερμάτισε λέγοντας "πολιτικοποιήσαμε τη διαπραγμάτευση δημιουργώντας συμμαχίες, είχαμε σχέδιο, κρατήσαμε την ψυχραιμία και είχαμε εξαιρετικά αποτελέσματα στην οικονομία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες".

Το παραλήρημα του ότι θέλω λέω και δεν με ενδιαφέρει τι λέτε συνεχίστηκε λέγοντας o Τσίπρας : «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έπιασε τους στόχους γιατί δύο χρόνια με εμάς στη διακυβέρνηση κόπηκε η μίζα, η λοβιτούρα».

Τον αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού και απλά ντροπή του ο αμετανόητος.






EWG: Εφαρμόστε την συμφωνία και… βλέπουμε για χρέος



Δρομολόγηση των εφαρμοστικών Νόμων (πολυνομοσχεδίου αλλά και πολυετούς προϋπολογισμού) και των υπόλοιπων πράξεων για να έρθουν- μετά - οι αποφάσεις για τις δόσεις, αλλά και μία προσεκτικά διατυπωμένη υπόσχεση το Eurogroup "να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο άμεσο μέλλον, στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου 2016" ήταν το αποτέλεσμα του EWG που συνεδρίασε εκτάκτως χθες στις Βρυξέλλες για το ελληνικό ζήτημα.

Ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν τα τελικά κείμενα των μνημονίων, όπως αυτά "προσαρμόσθηκαν" στην Αθήνα, μετά τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών. Πληροφορίες από ελληνικές πηγές κάνουν λόγο για αλλαγές στον τρόπο εφαρμογής μέτρων – αντίμετρων το 2019: την κάλυψη τυχόν "κενού" μέσα από την λήψη λιγότερων σε αξία αντίμετρων και όχι από την εμπροσθοβαρή λήψη των μέτρων του 2020 (δηλαδή από την εφαρμογή του μειωμένου αφορολόγητου μαζί με την περικοπή των συντάξεων που θα εφαρμοσθεί σε κάθε περίπτωση το 2019).

Οι ίδιες πηγές περιγράφουν και μία άλλη σειρά από "προσαρμογές" που περιλαμβάνουν από το "πλαφόν" στην περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, τις τελικές αποφάσεις για τις ιδιωτικοποιήσεις, την αγορά ενέργειας και το δημόσιο.

Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται

Το ζήτημα είναι, αναφέρουν αρμόδιες πηγές, ότι πολλά σημεία των μνημονίων είναι έτσι "διαμορφωμένα" ώστε να απαιτούν επιπλέον αποσαφήνιση στην "καταιγίδα" εφαρμοστικών διατάξεων που… έρχεται. Δηλαδή, στους εφαρμοστικούς νόμους της επόμενης εβδομάδας αλλά και στις υπουργικές αποφάσεις και στις υπόλοιπες διατάξεις δευτερογενούς δικαίου (που θα πρέπει να εκδοθούν για να καλύψουν τα προαπαιτούμενα) θα πρέπει να αποτυπώνεται η "συμφωνία" με τους θεσμούς. Και η "αποσαφήνιση" αυτή συνεχίζεται σε πολλά πεδία με εξ αποστάσεως ανταλλαγή νομικών πλέον κειμένων. Με τους θεσμούς να περιμένουν τις τελικές διατάξεις για να "τσεκάρουν" την πληρότητά τους προκειμένου να δοθεί το "πράσινο φως" για τα επόμενα στάδια, αυτά των δόσεων/υποδόσεων και βεβαίως του χρέους.

Ειδικά στο χρέος η ασάφεια παραμένει μετά και την απάντηση/διάψευση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι προετοιμάζονται μέτρα για την ελάφρυνσή του. Χθες το βράδυ, το Βερολίνο διέψευσε σχετικό δημοσίευμα της Handelsblatt λέγοντας ότι μετά την λήξη του προγράμματος θα εξεταστεί εάν χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους.

Η νέα γενιά από προαπαιτούμενα

Το EWG επικύρωσε και τις λίστες" με τα προαπαιτούμενα. Δηλαδή τον "διαχωρισμό" των παρεμβάσεων που θα πρέπει να κάνει πράξη έως τις 15 Μαΐου η κυβέρνηση (σ.σ. τότε συνεδριάζει εκ  νέου το EWG και θα πρέπει να έχει εικόνα των διατάξεων ακόμη και αν δεν έχει ψηφισθεί το πολυνομοσχέδιο) ως μέρος της πρώτης πολιτικής απόφασης για την δεύτερη αξιολόγηση και αυτών που θα γίνουν αργότερα είτε ως "κομμάτι" υποδόσεων ή άλλων αποφάσεων αναφορικά με το ΔΝΤ (σ.σ. στο προσωρινό κείμενο του ΔΝΤ καταγράφονται μ ία σειρά από ορόσημα για τον Ιούλιο) είτε ως μέρος των επόμενων αξιολογήσεων.

Οι αποφάσεις για τις δόσεις και για το χρέος

Αν δεν υπάρξει "ατύχημα", δηλαδή αν θεωρηθούν επαρκείς οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης και συμβατές με τοις μνημονιακές υποχρεώσεις, τότε το Eurogroup θα πρέπει αφ ενός να δρομολογήσει την διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων και αφ εταίρου της "αποσαφήνισης" των μέτρων για το χρέος με τρόπο που να "ξεκλειδώνει" τις αποφάσεις για το ΔΝΤ και για την ΕΚΤ. Εδώ ο οδικός χάρτης είναι ακόμη "ασαφής" ειδικά προς το σκέλος του χρέους. Και μένει να αποσαφηνιστεί στα επόμενα πολιτικά "ραντεβού". Περιλαμβάνουν την σύνοδο των G7 στην Ιταλία (11-13/5) όπου αναμένεται να συγκληθεί Washington Group για την Ελλάδα και το χρέος. Επίσης σχεδιάζεται να γίνει ένα επιπλέον τακτικό EWG (στις 15/5) με στόχο το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Στο Eurogroup θα παρουσιαστεί το Compliance Report στο οποίο θα καταγράψουν οι θεσμοί τη "συμμόρφωση" της κυβέρνησης.

Η θέση του EWG

Χθες, η κοινή δήλωση των θεσμών μετά την σύνοδο ανέφερε ότι "το EWG έκανε αποτίμηση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος του ESM. Το EWG καλωσορίζει την προκαταρκτική συμφωνία μεταξύ των θεσμών και των ελληνικών αρχών σε ένα πακέτο πολιτικής που θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος του ΕΣΜ.

Μετά την εφαρμογή των προαπαιτούμενα από την Ελλάδα, το Eurogroup θα μπορέσει να εγκρίνει το πακέτο πολιτικής και τους όρους της επόμενης εκταμίευσης, αλλά και να διευθετήσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους στο άμεσο μέλλον, στη βάση της συμφωνίας του Μαΐου 2016".


Της Δήμητρας Καδδά
Πηγή : capital.gr


Καταιγίδα κατασχετηρίων - Τα χρέη πνίγουν τα νοικοκυριά



«Φουσκώνουν» επικίνδυνα μήνα με τον μήνα τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων προς την εφορία, ενώ την ίδια ώρα τα δικαστικά τμήματα των ΔΟΥ έχουν πάρει «φωτιά» επιβάλλοντας με ρυθμό «πολυβόλου» αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης για την είσπραξη των οφειλών.

Από την αρχή του έτους τα «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα χρέη άγγιξαν τα 3,3 δισ. ευρώ, ενώ στο ίδιο διάστημα επιβλήθηκαν κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων σε 50.399 οφειλέτες. Μέχρι το τέλος Μαρτίου, συνολικά 889.455 φορολογούμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη των κατασχέσεων, αφού κατά μέσο όρο κάθε εργάσιμη μέρα διατάσσονται 800 νέες κατασχέσεις.

Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.623.306 οφειλέτες, ενώ σύμφωνα με το μνημόνιο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 925.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.

Γ. Πιτσιλής: «Άσφαιρες» πολλές κατασχέσεις 

Τα κατασχετήρια μπορεί να φθάνουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στις τράπεζες, αλλά τα έσοδα που εισπράττει το Δημόσιο δεν είναι τα αναμενόμενα καθώς σε πολλές περιπτώσεις οφειλετών τα κατασχετήρια γυρίζουν πίσω με μηδενικές εισπράξεις, αφού στους λογαριασμούς δεν υπάρχουν καταθέσεις ή προστατεύονται από το ακατάσχετο.

Για «άσφαιρες» κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάνει λόγο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος μιλώντας χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι είναι αλήθεια πως «μεγάλος αριθμός κατασχέσεων είναι άσφαιρος γιατί είμαστε τυφλοί, δεν ξέρουμε που έχει κάποιος λογαριασμό και τι υπόλοιπο έχει στον λογαριασμό του». Για τον λόγο αυτό είπε ότι θα υπάρξει συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για να περιοριστεί ο αριθμός των κατασχέσεων χωρίς όμως να χαθεί η εισπραξιμότητα.

Όπως σημείωσε «εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο, ο οποίος προβλέπει το ακατάσχετο και κάνουμε προτεραιοποίηση στα χρέη, έχουμε ένα προφίλ είσπραξης», και υπενθύμισε ότι ηλεκτρονικές κατασχέσεις δεν εκτελούνται για χρέη έως 500 ευρώ. Σε ό,τι αφορά την εισπραξιμότητα είπε ότι είναι μεγαλύτερα στα «φρέσκα» χρέη σε σχέση με τις παλαιότερες οφειλές.

Έκρηξη

Τα χρέη «πνίγουν» σχεδόν έναν στους δύο φορολογούμενους που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις μετά τα απανωτά φορολογικά χτυπήματα και τις περικοπές που έχουν δεχθεί τα εισοδήματά τους.

Είναι ενδεικτικό ότι μόνο τον Μάρτιο, που είναι ένας μήνας χωρίς βαριές φορολογικές υποχρεώσεις, έμειναν απλήρωτοι φόροι ύψους 658 εκατ. ευρώ. Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις χρωστούν συνολικά στην εφορία πάνω από το 50% του ΑΕΠ και ήδη εκφράζονται φόβοι ότι φέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο εξαιτίας όχι μόνο των αυξημένων φόρων αλλά και των υψηλών ασφαλιστικών εισφορών που καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιά και νέα χρέη) διαμορφώθηκαν σε 94,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 3,277 δισ. ευρώ είναι «φρέσκα» χρέη που δημιουργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων μέσω του μπαράζ των κατασχέσεων που έχει εξαπολύσει σε τραπεζικές καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών αλλά και των ρυθμίσεων που «τρέχουν» κατάφερε στο πρώτο τρίμηνο του έτους να εισπράξει 879 εκατ. ευρώ από τα παλαιά χρέη και ακόμη 361 εκατ. ευρώ από τις νέες οφειλές. Ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μέχρι το τέλος Μαρτίου:
3.974.364 φορολογούμενοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία. Τον Μάρτιο ο αριθμός τους μειώθηκε κατά 77.906 άτομα.

Πάνω από ένας στους δύο οφειλέτες (ποσοστό 54,8%) είναι εκτεθειμένοι σε κατασχέσεις.
Για 889.455 οφειλέτες, η ΑΑΔΕ έχει ήδη λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης προχωρώντας σε δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων, εισοδημάτων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.623.306 οφειλέτες.

Τον Μάρτιο επιβλήθηκαν 16.406 νέες κατασχέσεις ενώ συνολικά στο πρώτο τρίμηνο έγιναν 50.399, πράγμα που σημαίνει ότι ο ρυθμός με τον οποίο επιβάλλονται οι κατασχέσεις σε περιουσίες, καταθέσεις και εισοδήματα οφειλετών του Δημοσίου φθάνει, κατά μέσο όρο, τις 800 ανά εργάσιμη μέρα.

Από τα νέα χρέη του πρώτου τριμήνου ύψους 3,277 δισ. ευρώ τα 2,277 δισ. ευρώ είναι απλήρωτα φόροι. Η εφορία έχει εισπράξει από τα φρέσκα χρέη 361 εκατ. ευρώ, ενώ από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα εισπράχθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2017, 879 εκατ. ευρώ.

Από τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη:

Περισσότερα από 9 δισ. ευρώ χρωστούν οι ΔΕΚΟ και οι δημοτικές επιχειρήσεις.
Περίπου 13 δισ. ευρώ οφείλουν πτωχευμένες επιχειρήσεις, ποσό το οποίο δεν πρόκειται να εισπραχθεί από το ελληνικό Δημόσιο.

157 εκατ. ευρώ οφείλονται από «μαϊμού» εταιρείες και πλασματικούς ΑΦΜ.

Σχεδόν το 67% των ολοκληρωμένων ελέγχων αφορούν φρέσκες υποθέσεις με τα ποσοστά εισπραξιμότητας να κινούνται χαμηλά μόλις 7,9% για τους ελέγχους που πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων και 39,4% για το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου.

Στο 81,3% φθάνει το ποσοστό εμπρόθεσμων πληρωμών για ΦΠΑ, φόρους εισοδήματος και ιδιοκτησίας.

Καταιγίδα κατασχέσεων

Με κατασχέσεις απειλούνται ακόμη 1.623.306 οφειλέτες, ενώ σύμφωνα με το μνημόνιο έως το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει τουλάχιστον 925.000 κατασχέσεις και πλειστηριασμοί.
«Τυφλοί»

Για «άσφαιρες» κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών κάνει λόγο ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος μιλώντας χθες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής είπε ότι είναι αλήθεια πως «μεγάλος αριθμός κατασχέσεων είναι άσφαιρος γιατί είμαστε τυφλοί, δεν ξέρουμε πού έχει κάποιος λογαριασμό και τι υπόλοιπο έχει στον λογαριασμό του».

Νέα αύξηση

Μέχρι το τέλος Μαρτίου οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιά και νέα χρέη) διαμορφώθηκαν σε 94,3 δισ. ευρώ εκ των οποίων 3,277 δισ. ευρώ, είναι «φρέσκα» χρέη που δημιουργήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του 2017.


Της Μαρίας Βουργάνα
Πηγή : imerisia.gr


Έχουν περάσει 7χρόνια και οι αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι! Για τους ηθικούς αυτουργούς δεν ασχολείται κανένας



Έχουν ήδη περάσει επτά χρόνια από την τραγωδία στο υποκατάστημα της Marfin, στην οδό Σταδίου, η οποία συγκλόνισε το πανελλήνιο για το μένος που είχαν οι κατά εντολή "αγανακτισμένοι" δολοφόνοι αυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί. 


Ήταν 5 Μαΐου του 2010. Τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ) καθώς και τοπικές οργανώσεις πρωτοβάθμιων σωματείων έχουν καλέσει σε γενική απεργία και διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. 

Ήταν ίσως η μαζικότερη συγκέντρωση κατά του Μνημονίου από "αγανακτισμένους" που από το 2015 τους έχει περάσει η αγανάκτηση και δεν αντιδρά κανένας για τα νέα μνημόνια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.



Η πορεία ήταν μία από τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί στην πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας, με τον αριθμό των διαδηλωτών να εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 150.000 και οι οργανωτές είναι γνωστοί σε όλους εκτός των σωματίων.

Εν μέσω βίαιων επεισοδίων που έγιναν με σχέδιο, 3 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους έσπασαν το τζάμι της εισόδου στη Marfin Bank στην οδό Σταδίου 23, πέταξαν μέσα μία μολότωφ και αμέσως μετά ένα μπουκάλι με βενζίνη, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο κτίριο. 



Οκτώ εργαζόμενοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στο κατάστημα της τράπεζας. 

Οι πέντε κατάφερνα να βγουν σώοι, αλλά με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ τρία άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα, οι τρεις που δεν κατάφεραν να βγουν έξω εγκαίρως, πέθαναν από ασφυξία που προκλήθηκε από τις αναθυμιάσεις και τον πυκνό καπνό που είχε τυλίξει όλο το κτίριο.



Παρασκευή Ζούλια (35 ετών),
Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών και εγκυμονούσα) 
Επαμεινώνδας Τσακάλης (36 ετών) 

ήταν οι τρεις άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους. 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Φίλιππο Κουτσάφτη, τα αίτια του θανάτου των τριών ανθρώπων ήταν η εισπνοή καπνού και τοξικών αερίων.



Πέντε αναβολές έχει πάρει η  υπόθεση μέχρι σήμερα  για τα τραγικά γεγονότα με τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου. 

Το αποτέλεσμα ήταν το κτίριο να τυλιχθεί στις φλόγες και να χάσουν τη ζωή τους η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης.

Κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι δυο νεαροί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά περίσταση αδικήματα για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και απρόκλητη φθοράς ξένης περιουσίας.

Στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, με το οποίοι οι δύο κατηγορούμενοι παραπέφθηκαν σε δίκη, περιγράφεται λεπτομερώς πώς ενήργησαν ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στη Marfin, Θεόδωρος Σίψας και ο Παύλος Αντρέεβ, ο οποίος φέρεται ως υπαίτιος της επίθεσης στο βιβλιοπωλείο «Ιανός».




Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα: 

«Στην Αθήνα στις 5/5/2010 ο Θ. Σίψας, ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ενεργώντας εκ προθέσεως και από κοινού με έτερους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σκότωσε άλλους. Και πιο συγκεκριμένα, ενεργώντας κατόπιν συναποφάσεως με κοινή δράση και κοινό ανθρωποκτόνο δόλο, με άλλους δύο άγνωστους εισέτι δράστες, σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και γνωρίζοντας ότι εντός του επί της οδού Σταδίου αριθ.23 στην Αθήνα κείμενου διώροφου κτιρίου ευρίσκοντο άνθρωποι, αφού εις εκ των δύο αυτών άγνωστων δραστών έθραυσε τους υαλοπίνακες της προσόψεως του εν λόγω διώροφου κτιρίου, στο ισόγειο του οποίου στεγαζόταν το υποκατάστημα της ανωνύμου τραπεζικής εταιρείας με την επωνυμία “MARFIN-EGNATIA BANK” και ο έτερος δράστης περιέβρεξε με εύφλεκτο υγρό εσωτερικά, τμήμα της αριστερής πλευράς του ισόγειου χώρου του εν λόγω κτιρίου, ο Θ. Σίψας εκσφενδόνισε εντός του κτιρίου αυτού ενεργοποιημένο αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό-βόμβα μολότωφ, προξενώντας έκρηξη και εντεύθεν πυρκαγιά εντός του ως άνω κτιρίου, εξαιτίας της οποίας ως μοναδικής ενεργούς αιτίας επήλθε ο θάνατος της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της Παρασκευής Ζούλια και του Επαμεινώνδα Τσάκαλη…».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους στους ανακριτές, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα).

Μέχρι σήμερα οι υπεύθυνοι αυτουργοί και ηθικοί αυτουργοί κυκλοφορούν ελεύθεροι χωρίς να έχει δικαιωθεί η μνήμη των θυμάτων και χωρίς να υπάρχουν αποτελέσματα για τους ηθικούς αυτουργούς.


Ο γραφικός Παπαδημούλης όταν δεν ψηφίζει υπέρ της δικατακτορίας Μαδούρο κάνει δηλώσεις να είχαμε να λέγαμε.



Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που μόλις μία εβδομάδα πρίν ψήφισε για την προστασία της διδακτορίας του Μαδούρο σχολίασε στο Twitter τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

 Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση του στο Twitter  αναφέρει:

«ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: "Κλείστε συμφωνία, ρίχνετε τη χώρα στα βράχια". Τώρα:"Μη την εφαρμόσετε. Κάντε μονομερείς παροχές". Μόνη σταθερά τους η "κουτάλα"».

Το θέμα είναι ότι έχει καταντήσει εκτός από προκλητικός με τις ψήφους του υπέρ του δικτάτορα Μαδούρο και γραφικός και τον αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού.

 Καρφιτσωμένο Tweet
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: "Κλείστε συμφωνία, ρίχνετε τη χώρα στα βράχια". Τώρα:"Μη την εφαρμόσετε. Κάντε μονομερείς παροχές". Μόνη σταθερά τους η "κουτάλα".


Το Υπουργείο Οικονομικών αυτογελοιοποιείται



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για τη διάθεση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
           
«Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται μαθήματα από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για το πως λειτουργεί η οικονομία της αγοράς και που εκλέχτηκαν με λαϊκίστικες υποσχέσεις παροχών 12 δις ευρώ για να πάρουν τελικά μέτρα λιτότητας 12,5 δις ευρώ!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι η διάθεση του 0,5% του Α.Ε.Π. από την υπέρβαση του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος 2016, επιβαρύνει τον τρέχοντα Προϋπολογισμό. Το γνωρίζει, η Νέα Δημοκρατία το έχει ήδη κάνει το 2014, όταν δόθηκε κοινωνικό μέρισμα, μειώθηκαν μια σειρά φόρων, ο Φ.Π.Α. στην  εστίαση, η ειδική εισφορά αλληλεγγύης, οι ασφαλιστικές εισφορές και ο Ε.Φ.Κ. στο πετρέλαιο θέρμανσης, από την υπεραπόδοση του 2013, σε συνεννόηση με τους εταίρους και δανειστές.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 ήταν 3,9% του Α.Ε.Π. ή 6,937 δις ευρώ. Κατά πρόγραμμα μάλιστα, ίσως να είναι και λίγο υψηλότερο. Συνεπώς, η υπέρβαση έναντι του στόχου του 2016 ήταν τουλάχιστον 6 δις ευρώ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνει να διατεθεί, το 2017, μικρό αλλά ουσιαστικό μέρος αυτής της υπέρβασης, ίσο με 865.000.000 ευρώ ή 0,5% του Α.Ε.Π., ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου το 2017, που ανέρχεται σε 1,75% του Α.Ε.Π. ή 3,2 δις ευρώ περίπου. Οι προτάσεις του είναι σε πλήρη αρμονία με τις προβλέψεις του τρίτου και Συμπληρωματικού Μνημονίου και με τις δεσμεύσεις του στη Συμφωνία Αλήθειας, που παρουσίασε τον Σεπτέμβριο 2016 στη Δ.Ε.Θ.

Το Υπουργείο Οικονομικών, με τη σημερινή του ανακοίνωση, αμφισβητεί ότι θα επιτύχει το στόχο του 2017, παρά την υπερφορολόγηση και την στάση πληρωμών που εφαρμόζει.

Παραδέχεται, επίσης, ότι το μεγαλύτερο μέρος του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2016, για το οποίο κατά τα άλλα πανηγυρίζει, είναι προσωρινό, μη επαναλαμβανόμενο! 

Ταυτόχρονα, αυτογελοιοποιείται, καθώς δήθεν “εγκαλεί” την Αντιπολίτευση, γιατί δεν ψήφισε το εφάπαξ βοήθημα στους συνταξιούχους, στο τέλος του 2016, όταν το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών λέει ότι τα αποτελέσματα του 2016 θα τα ξέρουμε στο… τέλος του 2017!».


Βερολίνο: Δεν υπάρχει προετοιμασία για καμία ελάφρυνση χρέους



Δεν βρίσκεται σε εξέλιξη καμία προετοιμασία μέτρων για την ελάφρυνση του κρατικού χρέους της Ελλάδας, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας το βράδυ της Πέμπτης, διαψεύδοντας δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt περί του αντιθέτου.

«Δεν γίνεται προετοιμασία για καμία ελάφρυνση χρέους», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας σε γραπτή δήλωσή του, η οποία εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. 

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, οι μεταρρυθμίσεις, στην εφαρμογή των οποίων συμφώνησε η Ελλάδα, θα εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους της.

«Σε ό,τι αφορά πιθανά μέτρα για το χρέος, καταλήξαμε σε σαφή συμφωνία (η οποία συμπεριλαμβάνεται) στην ανακοίνωση του Eurogroup του Μαΐου του 2016. 

»Σύμφωνα με αυτήν, μετά την πλήρη εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, θα γίνει εκτίμηση για το εάν είναι αναγκαία τα όποια μέτρα για το χρέος. Αυτό ισχύει ακόμη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου.

Handelsblatt: Εγγραφο των θεσμών 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ESM, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προετοίμασαν διάφορα μέτρα για το χρέος σε έγγραφο που θα σταλεί στους υπουργούς Οικονομικών της Eυρωζώνης για περαιτέρω συζήτηση, ανέφερε η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη πηγές με γνώση του εγγράφου.

Κεντρικό στοιχείο της πρότασης είναι η αγορά από τον ESM 13 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έχει πάρει η Ελλάδα από το ΔΝΤ, χρησιμοποιώντας κεφάλαια του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος που πιθανόν δεν θα χρειαστούν. 

Ο ΕΣΜ θα μείωνε τα επιτόκια και θα έδινε μεγαλύτερη περίοδο αποπληρωμής για τα δάνεια αυτά, προσφέροντας σημαντική ελάφρυνση στην Αθήνα.

Αλλες επιλογές περιλαμβάνουν την επέκταση των λήξεων του ελληνικού χρέους κατά 10 - 15 χρόνια, καθώς και επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που είχαν η ΕΚΤ και οι εθνικές κεντρικές τράπεζες από ελληνικά ομόλογα.

Για την εξαγορά δανείων του ΔΝΤ από τον ESM η γερμανική κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη στην ιδέα αυτή κατ' αρχήν, ανέφερε το δημοσίευμα. 

Το Βερολίνο θεωρεί την πρόταση ως μία επιλογή μεταξύ πολλών άλλων, αλλά απόφαση δεν θα ληφθεί έως τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος στα μέσα του επόμενου έτους. 

Για την ώρα, προσθέτει η Handelsblatt, το Βερολίνο θέλει να εστιάσει στο τρέχον πακέτο βοήθειας και τους όρους που η Ελλάδα πρέπει ακόμη να υλοποιήσει. Μόνο μετά θα μπορούσε να αξιολογηθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, σύμφωνα πάντα με τις κυβερνητικές πηγές τις οποίες επικαλείται η γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το ΔΝΤ εξετάζει να προσφέρει στην Ελλάδα πακέτο βοήθειας με διάρκεια ενός έτους.



Πηγή : tanea.gr


Άγριο έγκλημα στη Θεσσαλονίκη: Δηλητηρίασε ή έπνιξε την ερωμένη του ο γιατρός στο «Ιπποκράτειο»;



Το θύμα και ο φερόμενος ως δράστης διατηρούσαν ερωτική σχέση μέσω Facebook - Πώς οδηγήθηκαν οι αστυνομικοί στα ίχνη του αγγειοχειρουργού - Σύμφωνα με την ιατροδικαστή το θύμα δεν στραγγαλίστηκε, ούτε πυροβολήθηκε  

Τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η 36χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, προσπαθεί να ανακαλύψει η ιατροδικαστική υπηρεσία στο χώρο της οποίας βρίσκεται το πτώμα της άτυχης γυναίκας. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κυρία Ελένη Ζαγγελίδου που μίλησε στο protothema.gr οι πρώτες εξετάσεις πάνω στο άψυχο σώμα της 36χρονης γυναίκας, αποκαλύπτουν πως ο θάνατός της δεν προήλθε από στραγγαλισμό ούτε από μαχαιριές, ούτε από πυροβολισμό. Το μυστήριο που πρέπει να διαλευκάνει η ιατροδικαστική υπηρεσία όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε η άτυχη μητέρα θα λυθεί ύστερα από κάποιες ειδικές εξετάσεις που θα γίνουν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

«Μιλάμε για δολοφονία που πιθανότατα οφείλεται σε υπερβολική δόση φαρμάκου ή σε πνιγμό. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα που έχουμε μέχρι στιγμής, τα οποία  δεν είναι αρκετά γιατί το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, μας δείχνουν ότι δεν είναι στραγγαλισμένο το πτώμα, δεν έχει κακώσεις ούτε από μαχαιριές, ούτε από πυροβολισμό. Αλλά ακόμα το μελετούμε δεν μπορούμε να πούμε πολλά μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνά μας» λέει στο protothema.gr η ιατροδικαστής κυρία Ελένη Ζαγγελίδου. 

Η εξαφάνιση της άτυχης γυναίκας

Ο σύζυγος της άτυχης γυναίκας είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις 27 Απριλίου. Έκτοτε ξεκίνησαν οι αναζητήσεις για τον εντοπισμό της. Η 36χρονη εκτιμάται ότι μία μέρα πριν δηλωθεί η εξαφάνισή της από τον σύζυγό της, ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε προγραμματισμένη μικροεπέμβαση στο «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο. Την επέμβαση επρόκειτο να κάνει ο 38χρονος γιατρός, με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση μέσω Facebook και επικοινωνούσε μαζί του τηλεφωνικά.

Oι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής είχαν από την πρώτη στιγμή ενδείξεις ότι πρόκειται για υπόθεση ανθρωποκτονίας και όχι εξαφάνισης. Για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το παζλ έπρεπε να εντοπίσουν το πτώμα της άτυχης γυναίκας.

Από τη στιγμή που ο σύζυγος της 36χρονης είχε δηλώσει την εξαφάνισή της η Αστυνομία στράφηκε στον 38χρονο αγγειοχειρουργό. Οι συνομιλίες που είχε ο ίδιος με την 36χρονη στο Facebook ήταν αρκετές για να αποδείξουν ότι μεταξύ τους υπήρχε ερωτική σχέση η οποία δεν πήγαινε καλά. Ο 38χρονος γιατρός μετά την πράξη στην οποία φέρεται να προέβη αποφάσισε να μεταβεί στην Αθήνα όπου και κατάγεται. Οι αστυνομικοί έγιναν σκιά του και περίμεναν να κάνει ένα λάθος

Πώς ξεκίνησαν οι έρευνες στη Χαλκιδική


Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr το λάθος του αγγειοχειρουργού ήταν ότι δήλωσε στους αστυνομικούς πως το βράδυ της 26ης Απριλίου μετέβη στην οικία του στο Πανόραμα. Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί προέκυπτε ότι 38χρονος δεν πήγε στο Πανόραμα αλλά στην Χαλκιδική. Κάμερες παρακολούθησης δείχνουν το όχημα του αγγειοχειρουργού να κατευθύνεται προς Χαλκιδική και να επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας.

Αξιοποιώντας όλες τις πληροφορίες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής ξεκίνησαν να οργώνουν μία συγκεκριμένη περιοχή στο Παλιούρι της Χαλκιδικής. Συνάδελφοί τους βρίσκονταν στην Αθήνα και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του 38χρονου. Μόλις βρέθηκε το πτώμα της 36χρονης σε ρέμα στο Παλιούρι, ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο και ξεκίνησαν τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για περιύβριση νεκρού.



Πηγή: protothema.gr


Πρωτοφανές «θρίλερ» με ομηρία φοιτήτριας και online βιασμό σε σπίτι στη Δάφνη



Αξιωματικός που πήγε στο σημείο, άκουσε πνιχτές φωνές αγωνίας, καθώς η κοπέλα ήταν φιμωμένη

Μια πρωτοφανής υπόθεση αποκαλύφθηκε στη Δάφνη από αστυνομικούς που ερευνούσαν την εξαφάνιση νεαρής φοιτήτριας, η οποία είχε δηλωθεί την Τετάρτη στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου από την οικογένειά της.

Για την υπόθεση - θρίλερ συνελήφθη ένας 52χρονος, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς είναι υπέρβαρος, και προβλήματα οράσεως.

Η σοκαριστική υπόθεση, πιθανού «on line» διαδικτυακού βιασμού και άγριας κακοποίησης της 22χρονης φοιτήτριας στην Δάφνη, προκαλεί έντονο προβληματισμό στην αστυνομία και ερευνάται αν υπάρχουν και άλλα περιστατικά.

Η κακοποίηση έγινε σε σπίτι γεμάτο κάμερες που έμοιαζε με στούντιο, ενώ φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκαν και κάμερες που τοποθετούνται στο κεφάλι.

Η 22χρονη φοιτήτρια από την επαρχία εργαζόταν ως οικιακή βοηθός. Η νεαρή για να μπορέσει να βγάλει ένα χαρτζιλίκι είχε ανταποκριθεί σε αγγελία του 52χρονου, ο οποίος, με το πρόσχημα ότι έχει πολύ χαμηλή όραση, ζητούσε οικιακή βοηθό για κάποιες μέρες της εβδομάδας.

Αστυνομικοί του τμήματος Δάφνης μετέβησαν στο σπίτι του 52χρονου. Ο ίδιος άνοιξε την πόρτα και ερωτηθείς εάν η κοπέλα τον είχε επισκεφθεί απάντησε θετικά, αλλά στη συνέχεια έδιωξε τους άνδρες των αρχών, υποστηρίζοντας ότι δεν πιστεύει ότι είναι πραγματικά αστυνομικοί. Η 22χρονη, ωστόσο ακούστηκε από το εσωτερικό με αποτέλεσμα.

Αξιωματικός που πήγε στο σημείο, άκουσε πνιχτές φωνές αγωνίας, καθώς η κοπέλα ήταν φιμωμένη με πλαστική ταινία και μαζί με συναδέλφους τους έσπασαν την πόρτα και την βρήκαν δεμένη χειροπόδαρα.

Στο δωμάτιο ήταν τοποθετημένες και κάμερες οι οποίες κατέγραφαν τα μαρτύρια της φοιτήτριας.

Ερευνάται το ενδεχόμενο η κακοποίηση της 22χρονης να μεταδιδόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου, καθώς αυτό φαίνεται να κατήγγειλε η νεαρή στους αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ η 22χρονη είχε ακινητοποιηθεί από τον 53χρονο με αιθέρα.



Πηγή : newsbeast.gr


Ντόρα Μπακογιάννη : Η κυβέρνηση κατέληξε στο απόλυτο μηδέν




Επίθεση στην κυβέρνηση πως μέσα σε δύο χρόνια μείωσε τις συντάξεις περισσότερο από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

"Εγώ είδα μία συμφωνία η οποία είναι ακριβώς η ίδια την οποία κουβέντιαζαν από τον Δεκέμβριο του 2016. Δηλαδή, έξι μήνες διαπραγματεύεται η κυβέρνηση για να καταλήξει στο απόλυτο μηδέν, αποδεχόμενη τα πάντα και φέρνοντας μία τρομακτική επιβάρυνση στα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα. Τα κατώτερα εισοδηματικά στρώματα, δηλαδή οι κοινωνικά αδύναμες ομάδες σήμερα είναι αυτές οι οποίες πληρώνουν το μάρμαρο κατά τρόπο βάρβαρο" είπε η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης και βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε:

"Όταν είσαι ένας συνταξιούχος των 600 ευρώ και χάνεις δύο συντάξεις από την κυβέρνηση η οποία κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι μείωσε τις συντάξεις και φτάνει αυτή η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια να μειώσει τις συντάξεις παραπάνω από ότι όλες οι υπόλοιπες. Όταν η κυβέρνηση η οποία δήλωνε ότι θα δώσει την 13η σύνταξη κόβει σήμερα δύο συντάξεις, και τη 12η και την 11η, διότι όλοι ξέρουμε αριθμητική και όλοι ξέρουμε τι θα πει για έναν συνταξιούχο των 600 ευρώ να του κόβεις σήμερα τη σύνταξη και να του κόβεις και δια του αφορολόγητου μία δεύτερη σύνταξη."

Ερωτηθείσα για τις νέες προκλήσεις της Άγκυρας για την κυπριακή ΑΟΖ η κ. Μπακογιάννη απάντησε μεταξύ άλλων ότι "είναι μία εξαιρετικά αρνητική και ανησυχητική εξέλιξη. Είναι μία εξέλιξη την οποία αναμέναμε, αυτό το οποίο σήμερα χρειάζεται από ελληνικής και ελληνοκυπριακής πλευράς είναι πρώτον η απόλυτη συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου και δεύτερον η άμεση κινητοποίηση όλων των συμμάχων σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ και η ενημέρωση τους σε διπλωματικό επίπεδο για το τι αυτό πραγματικά σημαίνει".


Πηγή : enikos.gr


Στοιχεία σοκ: Οφειλές «μαμούθ» 22,4 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία



Οφειλές «μαμούθ» προς τα ασφαλιστικά ταμεία της τάξεως των 22,492 δις. ευρώ φέρνει στο φως η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Οφειλές «μαμούθ» προς τα ασφαλιστικά ταμεία της τάξεως των 22,492 δις. ευρώ φέρνει στο φως η τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) η οποία και αφορά στην περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017.

Ακόμη και αυτό το ποσό όμως δεν αποτυπώνει ολόκληρη την εικόνα. Σταδιακά, άρχισαν να εντάσσονται στις στατιστικές του ΚΕΑΟ ακόμη και οι μικρές οφειλές ποσών που δεν υπερβαίνουν τα 5000 ευρώ. Η αρχή έγινε με το ΙΚΑ και ήδη στο πρώτο τρίμηνο καταγράφηκε εκτόξευση των οφειλετών. Προστέθηκαν συνολικά περίπου 335.925 καινούργια ονόματα που προσέθεσαν στο καλάθι συνολικές οφειλές της τάξεως των 4,6 δις. ευρώ. Με την ενσωμάτωση των μικροοφειλετών και των υπόλοιπων ταμείων και κυρίως του ΟΑΕΕ, εκτιμάται ότι το συνολικό ποσό που θα αποτυπώνει πλέον και την πλήρη πραγματικότητα, θα εκτοξευτεί στα 30 δις. ευρώ.

Μέχρι τώρα, το ΚΕΑΟ δεν συνέλεγε πληροφορίες για τις οφειλές έως και 5000 ευρώ. Τα στοιχεία αυτά, έχουν αρχίσει και καταφτάνουν στο Κέντρο το τελευταίο διάστημα ύστερα από σχετική απόφαση του υπουργείου Εργασίας.  Με την προσθήκη των μικροοφειλών και του ΙΚΑ ο συνολικός αριθμός αυτών που χρωστούν και στα Ταμεία εκτοξεύτηκε.. Συνολικά, πρόκειται για 619.768 οφειλέτες, ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις οι οποίοι χρωστούν 22,492 δις. ευρώ. Ανά ταμείο, το ποσό αναλύεται ως εξής:

1.      427.781 άτομα χρωστούν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τα 15,8 δις. ευρώ

2.      Στον τέως ΟΑΕΕ έχουν οφειλές 134.570 άτομα και το συνολικό ποσό είναι 5,95 δις ευρώ. Προφανώς, ο αριθμός θα εκτοξευτεί μόλις μπουν οι μικρές οφειλές του συγκεκριμένου ταμείου καθώς ως γνωστόν, το 60% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ τηρεί στάση «δεν πληρώνω» εδώ και χρόνια.

3.      Στο τέλος ΟΓΑ έχουν απογραφεί 54622 οφειλέτες με χρέη 538,89 εκατ. ευρώ. Και στον ΟΓΑ εκκρεμεί η προσθήκη των μικροοφειλετών.

4.      Στο τέλος ΕΤΑΑ όπου ασφαλίζονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι κλπ) υπάρχουν 2795 οφειλέτες που χρωστούν 198 εκατ. ευρώ.

Χρέη έως 15.000 ευρώ έεχουν 410.238 οφειλέτες. Από 15.000 έως 30.000 ευρώ χρωστούν 83.339 άτομα ενώ από 30.000 έως 50.000 ευρώ οφείλουν 27.682 άτομα. Από 50.000 έως 100.000 ευρώ οφείλουν 64.433 άτομα ενώ από τις 100.000 έως τις 150.000 ευρώ οι οφειλέτες είναι 16.454 άτομα. Από τις 150.000 έως τις 200.000 ευρώ οι οφειλέτες είναι 5852 ευρώ. Από τις 200.000 έως τις 500.000 ευρώ οι οφειλέτες είναι 7801, από τις 500.000 έως το ένα εκατ. ευρώ είναι 2375 ενώ από το ένα εκατ. ευρώ και πάνω, οι οφειλέτες είναι 1594. 



του Θάνου Τσίρου
Πηγή : thetoc.gr


Επίθεση Βαρουφάκη σε δημοσιογράφο της ΕΡΤ3: Αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήσουν εσύ εδώ



Δεν έχει προηγούμενο το θράσος που επέδειξε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος σε εκπομπή της ΕΡΤ3.

Επειδή η δημοσιογράφος του είπε ότι «εδώ ζω σε αυτή τη χώρα, εσείς δεν ζείτε» της εξαπέλυσε μια πρωτοφανή επίθεση.

Απείλησε την δημοσιογράφο λέγοντας : «Ένας από τους λόγους που είστε εδώ , σ’ αυτό το στούντιο, είναι γιατί εγώ με τον Αλέξη Τσίπρα το 2013 δώσαμε την μάχη, εμείς παλέψαμε όχι εσείς, πέσατε στην παγίδα της τρόϊκας εσωτερικού, δεν θα ήσασταν σ’ αυτό το στούντιο αν δεν ήμουν εγώ»!!!


Πηγή


Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξυπηρετεί τους ισχυρούς, ξεζουμίζει τους αδύναμους, διαλύει τη μεσαία τάξη



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α' Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε στην εισαγωγική του τοποθέτηση τα εξής:

«Οι Έλληνες βιώνουμε την μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, αντίθετα με ό,τι έλεγαν για να υφαρπάξουν τη ψήφο των Ελλήνων, έφεραν και ψήφισαν, σε δύο χρόνια, δύο Μνημόνια!

Ειδικότερα, το τέταρτο Μνημόνιο, που είναι το χειρότερο όλων, δεσμεύει τη χώρα για πολλά χρόνια, χωρίς να διασφαλίζει τη χρηματοδότησή της. Οι περικοπές συντάξεων 18% και η μείωση αφορολόγητου κάτω από τα 5.900 ευρώ, σημαίνουν από 1 μέχρι και 3 χαμένες συντάξεις για τους συνταξιούχους και 1 χαμένο μισθό για τους μισθωτούς.

Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος έφεραν συνειδητά και χωρίς κανέναν ενδοιασμό τα χειρότερα μέτρα για τους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό να παραμείνουν στην εξουσία. 

Τα υποτιθέμενα αντίμετρά τους είναι ο φερετζές ενός πολύ σκληρού πακέτου μέτρων. 5,5% πλεονάσματα που θα χρειαστούν για τα αντίμετρά τους, είναι ένας άπιαστος, σκληρά φορομπηχτικός στόχος, που αν τον έπιαναν θα διέλυαν πλήρως ό,τι απέμεινε από την ελληνική κοινωνία.

Γι’ αυτό δεν ψηφίζουμε τα αντίμετρα, αφού θα ήταν σα να συμφωνούμε στα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Επομένως, η συμφωνία ισοπεδώνει τα χαμηλά εισοδήματα. Το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ είναι: 

Εξυπηρετούμε τους ισχυρούς – Ξεζουμίζουμε τους αδύναμους – Διαλύουμε τη μεσαία τάξη.

Αν ήθελαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς και οριζόντια τον ελληνικό λαό, θα έπρεπε να υιοθετήσουν – τώρα και όχι το 2019 – την πρόταση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την επιστροφή στην ελληνική κοινωνία τμήματος του πλεονάσματος.

Συγκεκριμένα:

Μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% από φέτος. 

Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. 

Μείωση του Φ.Π.Α. στα αγροτικά προϊόντα από το 24% στο 13%.

Κατάργηση του φόρου στο κρασί.

Σύνολο: 865.000.000 ευρώ, ήτοι το 0,5% του Α.Ε.Π. του 2017.

Καλούμε τον κ. Τσίπρα να νομοθετήσει τώρα αυτά τα μέτρα που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και να αφήσει τις υπεκφυγές.

Άλλωστε, με μια τέτοια απόφαση, τηρούνται οι συμφωνίες με τους εταίρους. 

Στο ερώτημα “υπάρχει άλλος δρόμος για τη χώρα ή τα Μνημόνια είναι μονόδρομος;” o Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία απαντούν ξεκάθαρα ότι υπάρχει. 

Είναι ο δρόμος της μείωσης των φόρων και των δαπανών. Αυτός ο δρόμος φέρνει νέες δουλειές για τους πολλούς και έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και από την κρίση. Και αυτό τον δρόμο εγγυάται μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εγγυάται αξιοπιστία, ειλικρίνεια και σκληρή δουλειά. 

Γι’ αυτό η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ζητά μια μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα. 

Τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσουμε να γίνουν αδιέξοδα για την ελληνική κοινωνία.

Η Ελλάδα μπορεί. Οι Έλληνες αξίζουν. 

Είμαστε εδώ για να ενώσουμε, να αγωνιστούμε, να τα καταφέρουμε».