Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Τέλος στις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία προτείνουν γερμανοί βουλευτές



«Θα βλάψουμε την αξιοπιστία αν επιμένουμε στην φαντασία της ένταξης μιας χώρας με μια τέτοια κυβέρνηση»

Δύο επιφανή στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών και της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Ένωση να τερματίσει τις συζητήσεις για την προσχώρηση της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την έγκριση του νέου Συντάγματος στην Τουρκία στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, ανώτερο στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της Μπούντεσταγκ, της ομοσπονδιακής κάτω βουλής της Γερμανίας, δήλωσε πως η αποτυχία αντίδρασης μετά το τουρκικό δημοψήφισμα θα βλάψει την Ευρώπη.

«Θα βλάψουμε την αξιοπιστία της Ευρώπης αν αποτύχουμε να αντιδράσουμε στην απόφαση που έλαβε η Τουρκία ενάντια στην δημοκρατία και στο κράτος δικαίου... αν συνεχίσουμε να επιμένουμε στην φαντασία της ένταξης μιας χώρας με μια τέτοια κυβέρνηση και ένα τέτοιο Σύνταγμα», τόνισε ο Ρέτγκεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό κρατικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk, η οποία αναμένεται να μεταδοθεί σήμερα.

Όπως σημείωσε, η υποκρισία ότι η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ θα αποτρέψει επίσης την Ευρώπη να σφυρηλατήσει μια νέα, πιο ρεαλιστική σχέση με την Τουρκία.

Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) –αδερφού κόμματος του CDU– επισήμανε πως οι συνομιλίες για την προσχώρηση της Τουρκίας πρέπει να τερματιστούν και όχι να διακοπούν προσωρινά.

«Έφτασε η ώρα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ να τερματιστούν», είπε χαρακτηριστικά ο Χέρμαν στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Bild (Bild am Sonntag). «Πρέπει να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Δεν υπάρχουν κοινές προοπτικές με την Τουρκία του Ερντογάν», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί δήλωσε την Πέμπτη πως παραμένει προσηλωμένος στο στόχο απόκτησης για την Τουρκία της ιδιότητας του πλήρους μέλους στην ΕΕ.

Ο Ρέτγκεν, ο Χέρμαν και άλλα ανώτερα κοινοβουλευτικά στελέχη, σοκαρισμένοι από την ψήφο των Τούρκων της Γερμανίας υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου (το ποσοστό υπέρ του «ναι» μεταξύ των 1,4 εκατομμυρίων Τούρκων ψηφοφόρων στη Γερμανία ανήλθε στο 63%) τάχθηκαν υπέρ της αυστηροποίησης των κανονισμών χορήγησης διπλής υπηκοότητας.

Ο Ρέτγκεν δήλωσε πως η ψήφος των Τούρκων της Γερμανίας στο δημοψήφισμα υπογράμμισε το έλλειμμα πλήρους ενσωμάτωσης πολλών Τούρκων δεύτερης και τρίτης γενιάς στην γερμανική κοινωνία.



Πηγή : newsbeast.gr


Νέα Δημοκρατία: Μετέτρεψαν το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Αλχημείας




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για πολλοστή φορά, με ασύλληπτα προκλητικό τρόπο δηλώνει πλασματικό πλεόνασμα των 100.000.000 ευρώ του ΕΦΚΑ για το 1ο τρίμηνο του 2017, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες για την επιτυχία και αποτελεσματικότητα του μορφώματος ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, Ν. 4387/2016. 

Ισχυρίζονται – χωρίς βέβαια να παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία – πλεόνασμα τριμήνου 100.000.000 ευρώ, αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο προϋπολογισμός του για το 2017, παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα που ανέρχεται σε 1,048 δις ευρώ, άρα έλλειμμα για το 1ο τρίμηνο  261.000.000 ευρώ. Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι ο ΕΦΚΑ βελτίωσε τα τρέχοντα οικονομικά του στοιχεία το 1ο τρίμηνο συνολικά κατά 361.000.000 ευρώ έναντι του προϋπολογισμού του. 

Επειδή η αυθάδεια και το θράσος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο καθώς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα, τους καλούμε να απαντήσουν:

Έχουν συνυπολογίσει;

1, Τις  120.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούν; 

2. Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ; 

3. Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς το ΕΤΕΑΕΠ (εισφορές για επικουρική και εφάπαξ); 

4. Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΟΑΕΔ; 

5. Τις διπλές και λάθος εισφορές που έχουν καταλογισθεί στους ασφαλισμένους; 

6. Τους υποχρεωτικούς συμψηφισμούς που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το 2ο  εξάμηνο; 

7. Τις κάθε είδους υποχρεώσεις προς τρίτους; 

Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κατρούγκαλος υπόσχονταν αυξήσεις των συντάξεων, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί, αφού 5 μήνες μετά, ανακοινώθηκε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που θα οδηγήσει τις συντάξεις σε νέες μειώσεις».


Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη εισόδο αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια



Εξαρθρώθηκε μετά από μεθοδική και επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών στην ελληνική επικράτεια.

Κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 21-04-2017 έως πρώτες πρωινές ώρες της 22-04-2017, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Έβρου συνελήφθησαν ο διευθύνων την οργάνωση 23χρονος αλλοδαπός και πέντε ακόμη μέλη αλλοδαποί ηλικίας 26 έως 49 ετών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Διεύθυνσης Εγκληματικής Οργάνωσης», «Συμμετοχής σε Εγκληματική Οργάνωση», «Παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας εκ κερδοσκοπίας πραττόμενη», «Διευκόλυνσης παράνομης εισόδου αλλοδαπών στη Χώρα».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι συλληφθέντες  διευκόλυναν, κατά περίπτωση, την παράνομη είσοδο και την περαιτέρω μεταφορά στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας, δέκα αλλοδαπών, τους οποίους οδήγησαν σε διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, όπου συνελήφθησαν.

Στο προαναφερόμενο διαμέρισμα εντοπίστηκαν επίσης, τα τρία  έτερα μέλη της οργάνωσης που θα αναλάμβαναν το ρόλο της φύλαξης και του περιορισμού τους, μέχρι την καταβολή του σχετικού χρηματικού ποσού για την παράνομη μεταφορά.

Κατασχέθηκαν από την κατοχή των συλληφθέντων, επτά  κινητά τηλέφωνα και έξι  κάρτες μνήμης κινητών τηλεφώνων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.


Die Welt: Η Κομισιόν σχεδιάζει την καθιέρωση της μερικής απασχόληση των γονέων



Oι γονείς θα πρέπει στο μέλλον να έχουν το δικαίωμα της προσωρινής, μερικής απασχόλησης και της επιστροφής στην πλήρη, σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ το δικαίωμα αυτό θα είναι εγγυημένο για δώδεκα χρόνια, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της κυριακάτικης έκδοσης της εφημερίδας "Die Welt", η οποία επικαλείται σχετικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να παρουσιάσει το λεγόμενο πυλώνα των κοινωνικών δικαιωμάτων, τον οποίο προετοιμάζει εδώ και μήνες, την ερχόμενη Τετάρτη. Ο λόγος είναι οι κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα 28 κράτη-μέλη και η φτώχεια πολλών πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πιο προχωρημένες ιδέες, όμως, απορρίφθηκαν προφανώς, αφού η Μαριάν Τίσεν, η Επίτροπος Απασχόλησης, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ότι «δεν θα εισαχθούν η ασφάλεια για τους ανέργους και τα παρόμοια».

Αντί αυτών, η Κομισιόν τάσσεται υπέρ μιας κοινής δήλωσης των χωρών μελών και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ ενός "Κανόνα" 20 κοινωνικών δικαιωμάτων για όλους τους Ευρωπαίους. Σε αυτόν θα περιλαμβάνονται "αξιοπρεπείς μισθοί", ένα ελάχιστο εισόδημα και η ίση μεταχείριση ανδρών και γυναικών.

Η πρόταση για το δικαίωμα προσωρινής μερικής απασχόλησης των γονέων συμπίπτει με ανάλογη της γερμανίδας υπουργού Εργασίας, Αντρέα Νάλες, η οποία ανήκει στο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD). Η πρότασή της αφορά σε επιχειρήσεις άνω των 15 ατόμων, αλλά δεν βρίσκει σύμφωνο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU).



Πηγή : ethnos.gr


Ακόμα να συλληφθούν οι απάνθρωποι υπάλληλοι του γραφείου τελετών που παράτησαν το πτώμα.



Η αποτρόπαια πράξη σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, όταν ένας ηλικιωμένος άνδρας κάηκε ζωντανός από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι του.

Ο άτυχος εκλιπών αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια οικονομικά προβλήματα και δεν είχε συγγενείς στη Θεσσαλονίκη, έτσι δεν υπήρχε κάποιος να πληρώσει το γραφείο το πόσο των 200 ευρώ που ζητούσε το γραφείο τελετών για τη μεταφορά.

Αποτέλεσμα ήταν να παράτησουν τη σορό του ηλικιωμένου, τυλιγμένη σε μια πλαστική σακούλα στην άκρη της οδού Νικόπολης με κίνδυνο να γίνει βορά στα ζώα μέχρι να αναλάβει αφιλοκερδώς ένα άλλο γραφείο την μεταφορά μετά από πέντε ολόκληρες ώρες.

Για την άθλια απάνθρωπη πράξη των ανθρώπων του γραφείου τελετών δεν έχει υπάρξει ακόμα τιμωρία και έχει ζητηθεί από τον δήμο η παρέμβαση του εισαγγελέα.




Η εγκληματική ανοχή του Τόσκα έχει αποθρασύνει αντιεξουσιαστές σε Αθήνα και τώρα Θεσσαλονίκη




Το υπουργείο δημόσιας Τάξης κοιτάει αριστερά και έτσι οι γνωστοί κουκουλοφόροι πέταξαν και πάλι όπως κάθε βράδυ ανεξέλεγκτα μολότοφ και πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ στην Τοσίτσα και τη Βαλτετσίου. 

Αυτοί την φορά οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη δύο αντιεξουσιαστών οι οποίοι θα οδηγηθούν σήμερα Κυριακή στον εισαγγελέα για να αφεθούν ελεύθεροι όπως γίνεται πάντα.

Οι αντιεξουσιαστές ενεργοποίησαν και το "παράρτημα" εγκλήματος στην Θεσσαλονίκη πετώντας μολότοφ έξω από το τουρκικό προξενείο.

Ευτυχώς ούτε και εχθές δεν υπήρξαν τραυματισμοί.


Πυκνή ομίχλη στη χώρα των Φώτων



«Μα πώς μπορεί να δει κανείς μέσα σ’ αυτή την ομίχλη;» αναρωτιόταν αρθρογράφος της γαλλικής Le Monde στην τελική ευθεία της πιο αλλόκοτης προεδρικής αναμέτρησης, που έγινε ακόμη περισσότερο απρόβλεπτη μετά την τρομοκρατική επίθεση της Πέμπτης. Με τέσσερις υποψήφιους, από την άκρα Δεξιά μέχρι τη ριζοσπαστική Αριστερά, να έχουν ελπίδες συμμετοχής στον δεύτερο γύρο της 7ης Μαΐου, η αγωνία του δημοσιογράφου είναι εύλογη. Μέχρι να βγουν τα exit polls, απόψε το βράδυ, την ίδια αγωνία θα μοιράζονται οι Βρυξέλλες, το Βερολίνο και όλες οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Οκτώ από τους έντεκα υποψηφίους υιοθετούν αρνητική στάση έναντι της Ε.Ε. και συγκλίνουν, από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, στη γραμμή: Θα αξιώσουμε ριζική αναθεώρηση των υφιστάμενων συνθηκών και αν η Γερμανία αρνηθεί, θα οργανώσουμε δημοψήφισμα για την έξοδο από το ευρώ ή και από την ίδια την Ε.Ε. Οι φόβοι επικεντρώνονται πρωτίστως στη Μαρίν Λεπέν. Η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου φιλοδοξεί να σερφάρει πάνω στο κύμα του δεξιού λαϊκισμού, τύπου Brexit και Τραμπ, για να περάσει στον δεύτερο γύρο και από εκεί στο Ελιζέ. Και αν η Ε.Ε. μπορεί να υπάρξει χωρίς τη Βρετανία –μια σπουδαία χώρα, η οποία όμως βρίσκεται εκτός Ευρωζώνης και στεκόταν πάντα μόνο με το ένα πόδι στην Ευρώπη– η επιβίωσή της φαντάζει αδιανόητη χωρίς τη Γαλλία, τον πολιτικό αρχιτέκτονα της Ενωσης.

Ελάχιστοι Γάλλοι διπλωμάτες και αναλυτές θεωρούν πιθανό αυτό το σενάριο καταστροφής – τουλάχιστον για φέτος. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από την επίθεση της Πέμπτης έδιναν στον ευρωπαϊστή Εμανουέλ Μακρόν μικρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο (24-25% έναντι 22-23% της Λεπέν) και άνετη νίκη στον δεύτερο, με ποσοστό άνω του 60%. Ωστόσο, είναι δύσκολο να αποτολμήσει κάποιος προβλέψεις ύστερα από τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των δημοσκόπων. Αλλωστε, πρόσφατη έρευνα του έγκριτου Sciences Po έφερνε το 47% των Γάλλων να προσανατολίζεται στην αποχή ή να μην έχει κατασταλάξει. Με τον κεντροδεξιό Φρανσουά Φιγιόν και τον αριστερό Ζαν-Λικ Μελανσόν να ακολουθούν κατά πόδας (γύρω στο 20% και 19% αντίστοιχα) το εκλογικό θρίλερ κέρδισε σε σασπένς το τελευταίο δεκαήμερο.

Αν κάτι ανέδειξε η προεκλογική εκστρατεία, αυτό ήταν η βαθύτατη κρίση του γαλλικού πολιτικού συστήματος. Ο Τύπος υιοθέτησε τον νεολογισμό «ντεγκαζίζμ» (από το «Degagez!», δηλαδή «Ξεκουμπιστείτε») για να περιγράψει τη γενικευμένη διάθεση λιντσαρίσματος των ελίτ. Για πρώτη φορά, ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, απέφυγε να διεκδικήσει και δεύτερη θητεία για να μη γελοιοποιηθεί. Ο πρωθυπουργός του, Μανουέλ Βαλς, ηττήθηκε στις προκριματικές εκλογές των Σοσιαλιστών από το αουτσάιντερ Μπενουά Αμόν. Την ίδια τύχη είχε ο φιλόδοξος πρώην πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απέναντι στον άχρωμο Φιγιόν στις προκριματικές του κεντροδεξιού κόμματος «Οι Ρεπουμπλικανοί». Τα δύο κόμματα που μονοπωλούσαν την εξουσία στην Πέμπτη Δημοκρατία ετοιμάζονται να συγκεντρώσουν αθροιστικά μόλις 26-27%.

Τον Ιούνιο του 2012, το Σοσιαλιστικό Κόμμα διέθετε, για πρώτη φορά στην ιστορία του, την προεδρία της Δημοκρατίας, την κυβέρνηση, την πλειοψηφία της Βουλής και της Γερουσίας, τις 21 από τις 22 περιοχές της μητροπολιτικής Γαλλίας και τους δήμους 27 εκ των 39 μεγάλων πόλεων. Σήμερα βρίσκεται σε τροχιά κονιορτοποίησης. Ο Μπενουά Αμόν σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου με κίνδυνο να κινηθεί σε μονοψήφια νούμερα, όπως ο Γκαστόν Ντεφέρ που περιορίστηκε στο 5% το 1969, προτού ο Φρανσουά Μιτεράν ανασυγκροτήσει εκ θεμελίων την παράταξη.

Ολοι θυμούνται ότι ο Ολάντ ανέβηκε στην εξουσία κηρύσσοντας το τέλος της λιτότητας και αναγορεύοντας σε εχθρό του το «χρηματιστικό κεφάλαιο». Ο ίδιος είχε χλευάσει το ζεύγος «Μερκοζί» (Μέρκελ - Σαρκοζί), προαναγγέλλοντας σκληρή γραμμή απέναντι στο Βερολίνο. Γρήγορα έβαλε στο συρτάρι όλα αυτά τα ριζοσπαστικά, χωρίς όμως να τα αντικαταστήσει με μια νέα στρατηγική, φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων τύπου Μπλερ και Σρέντερ για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας μιας πάσχουσας γαλλικής οικονομίας. Το αποτέλεσμα ήταν μια παραλυτική «εποχή της στασιμότητας», με την ανεργία σταθερά στο 10%, την κοινωνική δυσφορία να καλπάζει και τη Γαλλία να υποχωρεί διαρκώς σε ισχύ έναντι της Γερμανίας. Η καταβαράθρωση του Αμόν (όπως και η δεινή θέση των Εργατικών στη Βρετανία υπό την ηγεσία του Τζέρεμι Κόρμπιν) έδειξε ότι η αιφνίδια αριστερή στροφή δεν πείθει την παραδοσιακή εργατική βάση, που πολώνεται προς τη Λεπέν και τον Μελανσόν, ενώ αποξενώνει τα μορφωμένα μεσοστρώματα, που έχουν γίνει ο νέος κορμός της μεταμοντέρνας σοσιαλδημοκρατίας.

Σκάνδαλα

Διαφορετικής τάξης προβλήματα ταλανίζουν την Κεντροδεξιά. Και οι τρεις βασικοί υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών –Φιγιόν, Σαρκοζί, Ζιπέ– είχαν κηλιδωθεί από οικονομικά σκάνδαλα. Ο νικητής Φιγιόν υποσχέθηκε στους Γάλλους μια οδυνηρή «θεραπεία-σοκ», σε στυλ Θάτσερ, τη στιγμή που προκαλούσε τις αντοχές τους με τα μεσαιωνικά κάστρα, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και τα πανάκριβα κοστούμια του. Εκθείαζε τις «χριστιανικές αξίες» και την οικογένεια, για να αποκαλυφθεί ότι είχε ευεργετήσει κατά σκανδαλώδη τρόπο μόνο τη... δική του οικογένεια, με αργομισθίες που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι.

Η απέχθεια των Γάλλων απέναντι στο πολιτικό προσωπικό τους εξηγεί το παράδοξο φαινόμενο που θέλει όλους τους υποψηφίους για το Ελιζέ να εμφανίζονται ως «αντισυστημικοί». Εξαίρεση δεν αποτελεί ούτε ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει βάσιμες φιλοδοξίες να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας μόλις στα 39 του χρόνια. Το τελευταίο του βιβλίο είχε τίτλο «Επανάσταση». Στέλεχος του χρηματιστικού ομίλου Ροτσiλντ και υπουργός Οικονομικών ελέω Ολάντ χωρίς να έχει εκλεγεί ούτε καν δημοτικός σύμβουλος, ο Μακρόν δεν αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα «αντάρτη». Αυτό δεν τον εμπόδισε να διακηρύξει ότι «η Γαλλία βραχυκυκλώνεται από τις ελίτ, που κοιτάνε μόνο τα δικά τους συμφέροντα», προσθέτοντας αφοπλιστικά: «Το γνωρίζω, γιατί ήμουν κι εγώ τμήμα τους».

Το πρόβλημα για τον Μακρόν είναι πώς και με ποιους θα κυβερνήσει εάν εκλεγεί. Η γαλλική Le Figaro τον λοιδορεί «ο κύριος από τη μία πλευρά... από την άλλη...», ενώ η ισπανική El Pais τον χαρακτηρίζει «ο μεγάλος αλχημιστής»: ούτε αριστερός ούτε δεξιός, και με τον Ντε Γκωλ και με τον Μιτεράν, και με τη λιτότητα και με την κοινωνική προστασία. Ενας πολιτικός με νεανικό σφρίγος και επικοινωνιακά χαρίσματα, αλλά και με κλίση να φτιάχνει φιογκάκια όταν πρέπει να κόψει γόρδιους δεσμούς.

Επειτα, το νεοπαγές πολιτικό του μόρφωμα «En Marche!» (Εμπρός!) δεν έχει καμία ελπίδα να κερδίσει την πλειοψηφία της Εθνοσυνέλευσης μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Το ίδιο ισχύει για τον Φιγιόν, ο οποίος εμφάνισε ανοδική τροχιά στην τελική ευθεία της αναμέτρησης, ελπίζοντας στην έκπληξη. Μια παραλυτική συγκατοίκηση και μια νέα περίοδος στασιμότητας για τη Γαλλία θα ήταν το πιο ευνοϊκό έδαφος για μια νίκη της Μαρίν Λεπέν ή των διαδόχων της μετά πέντε χρόνια. Με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η πυκνή ομίχλη της Γαλλίας δεν επιφυλάσσει το «ατύχημα» που όλοι απεύχονται στον σημερινό κάβο, είτε σε εκείνον της 7ης Μαΐου.

Η βαριά σκιά της τρομοκρατίας

Ολοι το σκέφτονταν, παρότι ουδείς θα διανοούνταν να το εκστομίσει δημοσίως: μια νέα τρομοκρατική επίθεση τζιχαντιστών, στην τελική ευθεία της προεκλογικής αναμέτρησης, θα μπορούσε να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην έκβασή της. Κάτι ανάλογο με τις επιθέσεις του 2004 στη Μαδρίτη, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, που οδήγησαν σε αναπάντεχη ήττα τον Χοσέ-Μαρία Αθνάρ.

Οι φόβοι έγιναν πραγματικότητα το βράδυ της Πέμπτης με τον πιο θεαματικό τρόπο: ο τρομοκράτης με το καλάσνικοφ σκότωσε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε βαριά δύο άλλους στο Σανς Ελιζέ, την πιο διάσημη λεωφόρο της Ευρώπης, σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, την ώρα που οι 11 υποψήφιοι βρίσκονταν στο στούντιο για την τελευταία τηλεοπτική τους αναμέτρηση. Το Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη, «ψήφισε», με τον τρόπο του, στις γαλλικές εκλογές.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να εκφράσει, μέσω Twitter, τη βεβαιότητά του ότι η τρομοκρατική επίθεση θα έχει «μεγάλη επίδραση» στο εκλογικό αποτέλεσμα. Υποπτευόμαστε πως ο Αμερικανός πρόεδρος εκτιμά, αν δεν εύχεται, πως η Μαρίν Λεπέν και ο Φρανσουά Φιγιόν θα αποκομίσουν κέρδη εις βάρος του Εμανουέλ Μακρόν και του Ζαν-Λικ Μελανσόν. Γεγονός είναι ότι οι υποψήφιοι της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς είχαν επενδύσει στη σκληρή γραμμή τους έναντι της τρομοκρατίας και του Ισλάμ, ενώ μετά την επίθεση της Πέμπτης κατηγόρησαν τους αντιπάλους τους για «ελαστικότητα» και «αφέλεια».

Η επίδραση της επίθεσης στο εκλογικό αποτέλεσμα παραμένει ωστόσο αμφίβολη. Το μακελειό στο Μπατακλάν, τον Νοέμβριο του 2015, εκτίναξε στα ύψη, προσωρινά, τη δημοτικότητα του σοσιαλιστή προέδρου Ολάντ, ενώ το Εθνικό Μέτωπο δεν κέρδισε ούτε μία περιφέρεια στις εκλογές που έγιναν τρεις εβδομάδες αργότερα. Αλλωστε, ύστερα από τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις της τελευταίας διετίας, οι Γάλλοι φαίνεται να έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι θα ζουν για καιρό με αυτό το πρόβλημα. Παρά τις προσπάθειες της Λεπέν και του Φιγιόν, τα θέματα της τρομοκρατίας και της ασφάλειας βρίσκονταν, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, στο περιθώριο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Πάντως, ο φόβος και νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, ακόμη και τη μέρα των εκλογών, πλανιόταν πάνω από τη Γαλλία. Περίπου 50.000 αστυνομικοί και 7.000 στρατιώτες έχουν κινητοποιηθεί για την ασφάλεια των 67.000 τμημάτων της χώρας.




Πέτρος Παπακωνσταντίνου
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κερδισμένοι οι καταναλωτές που έφυγαν από τη ΔΕΗ




Αν και τα τιμολόγια των εναλλακτικών παρόχων είναι διαφοροποιημένα και προσφέρουν πακέτα τα οποία δεν είναι ούτε μεταξύ τους συγκρίσιμα ούτε όμως μπορούν εύκολα να συγκριθούν και με εκείνα της ΔΕΗ, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι οι καταναλωτές που μεταφέρθηκαν στις ιδιωτικές εταιρείες λαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η της ΡΑΕ, η Dr. Νεκταρία Καρακατσάνη, μέλος της Ολομέλειας της ΡΑΕ οι ιδιώτες προσφέρουν σε οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις ακόμη και τιμολόγια που φθάνουν τα 70 ευρώ την μεγαβατώρα.

«Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι δεν είναι πολύ εύκολο σε αυτό το στάδιο ο καταναλωτής να κάνει άμεσα σύγκριση, αν και αναπτύσσονται και υφίστανται αυτά τα εργαλεία σύγκρισης τιμών, εκεί εάν κάνει κάποιος τους υπολογισμούς για τον μέσο καταναλωτή, βλέπει, ότι από αυτή την μοναδιαία χρέωση των 94,6 ευρώ τη μεγαβατώρα ή περίπου 80 εάν συνυπολογίσουμε την έκπτωση του 15%, υπάρχουν τιμολόγια που φτάνουν τα 70 ευρώ την μεγαβατώρα και αυτά, αφορούν οικιακούς καταναλωτές και μικρές επιχειρήσεις», ανέφερε η κα Καρακατσάνη μιλώντας στην  Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συζήτηση επί των Εκθέσεων Πεπραγμένων (2014, 2015 και 2016) της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. Η κα Καρακατσάνη διευκρίνισε ότι αυτές είναι οι πρώτες ενδείξεις, καθώς η εφαρμογή των ΝΟΜΕ, ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου και ουσιαστικά η αγορά έχει διανύσει το πρώτο τρίμηνο υπό το νέο καθεστώς.

Παραθέτωντας ένα πρακτικό παράδειγμα, η κα Καρακατσάνη σημείωσε ότι: «Ας υποθέσουμε, λοιπόν, ότι είμαστε ένας μέσος οικιακός καταναλωτής, δηλαδή, ότι το τετράμηνο η κατανάλωση μας είναι 1250 κιλοβατώρες. Σε αυτή την περίπτωση, θα διαπιστώσουμε ότι εάν ελέγξουμε το λογαριασμό μας, ότι ο κυρίαρχος προμηθευτής την τελευταία τετραετία για το κομμάτι, όχι τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που συζητήθηκαν πριν, αλλά για το κόστος από την χοντρό-εμπορική αγορά που αναφέρατε, έχουμε τη λεγόμενη ανταγωνιστική χρέωση που αποτυπώνει αυτό το κόστος και έχει σταθερή μοναδιαία τιμή 94,6 ευρώ την μεγαβατώρα.

Τι σημαίνει αυτό, πρακτικά; Ότι ενώ υποχώρησαν πολύ σημαντικά οι τιμές των υγρών καυσίμων, ότι ενώ εξορθολογίστηκαν διάφοροι μηχανισμοί, όπως ο μηχανισμός επάρκειας ισχύος που - αναφέρατε και - προέκυψε μια εξοικονόμηση της τάξης των 400 εκατομμυρίων χρόνων, όλο αυτό το όφελος από την χονδρεμπορική αγορά της τάξης του 1 δισ., δεν αποτυπώθηκε στα τιμολόγια της λιανικής».


Πηγή : insider.gr


Αεροσυνοδός χτύπησε μητέρα με το μωρό της στην αγκαλιά







Bίντεο σοκ δείχνει αεροσυνοδό της American Airlines να επιτίθεται σε μητέρα που κρατάει τα δίδυμα παιδιά της στα χέρια και σχεδόν να την χτυπάει με το καροτσάκι στο κεφάλι, ενώ από τύχη δεν χτύπησαν τα παιδιά λένε άλλοι επιβάτες.

Το περιστατικό που κατέγραψε άλλος επιβάτης σημειώθηκε στην πτήση που έφευγε από Σαν Φρανσίσκο, ενώ ένας επιβάτης που έσπευσε να βοηθήσει τη γυναίκα δέχθηκε επίσης την μήνιν του αεροσυνοδού που έφθασε σε σημείο να προκαλέσει τον επιβάτη να τον χτυπήσει.



Ο επιβάτης Surain Adyanthaya,άρχισε να τραβάει βίντεο μόλις είδε ότι άναψαν τα πνεύματα με τον αεροσυνοδό να αρπάζει το καροτσάκι από τα χέρια της γυναίκας και να την χτυπάει ενώ παρολίγο να της πέσει το παιδί από τα χέρια.

Ο Adyanthaya συνεχίζοντας την αφήγηση εξήγησε πως επιχείρησαν να συνοδεύσουν εκτός αεροπλάνου με το ζόρι τη μητέρα ενώ ο αεροσυνοδός παρέμεινε στο πόστο του. 

Τότε άλλος επιβάτης προσπάθησε να υπερασπιστεί τη μητέρα εξοργίζοντας τον αεροσυνοδό.

Η μητέρα άρχισε να κλαίει αφού της άρπαξαν το καροτσάκι που όμως δεν επιτρεπόταν να έχει μαζί της στο αεροπλάνο.

Ξαφνικά ένας άλλος άνδρας επιβάτης λέει απευθυνόμενος στον αεροσυνοδό: «Αν τολμούσες να κάνεις κάτι τέτοιο σε μένα θα σε ξάπλωνα κάτω». Kι εκείνος απτόητος φώναζε «χτύπα με».

H αντίδραση της American Airlines ήταν άμεση, καθώς έθεσε σε διαθεσιμότητα τον συγκεκριμένο αεροσυνοδό προκειμένου να ελέγξει τις καταγγελίες.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι από τις πράξεις του αεροσυνοδού» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της American Airlines.


Πηγή


Ετοιμάζονται επικοινωνιακά να χρησιμοποιήσουν το μέλλον των συμβασιούχων




Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων και ευχόμαστε να μην μείνει μόνο στην εκμετάλλευση δίνοντας ψεύτικες ελπίδες όπως κάνει εδώ και δυόμιση χρόνια κοροιδεύοντας και εξαπατώντας ένα ολόκληρο λαό. 

Την εργασιακή αποκατάσταση χιλιάδων συμβασιούχων του δημόσιου τομέα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες υπόσχεται η κυβέρνηση αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνολικής συμφωνίας με τους δανειστές.

Μάλιστα για να φανεί επικοινωνιακά ότι είναι η "καλύτερη" κυβέρνηση θα αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία καλώντας όλα τα κόμματα να συναινέσουν στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου για όσους καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τον απλό λόγω να καρπωθεί η ίδια τα όποια οφέλη θα έχει.

Η πρωτοβουλία εκτιμάται ότι αφορά περί τις 30.000 χιλιάδες συμβασιούχους. Από τη στιγμή που θα διασφαλιστεί η συναίνεση η κυβέρνηση θα αναθέσει στο ΑΣΕΠ την πιστοποίηση των συμβασιούχων, η σύμβαση των οποίων θα μετατραπεί σε αορίστου χρόνου.

Στο «Έθνος της Κυριακής» έχει ολοκληρωμένο ρεπορτάζ.


Νέα Δημοκρατία : Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα.




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει τρέλα για τη Βενεζουέλα. 
Με διαδικαστικά προσχήματα αρνήθηκε να συζητηθούν στη Βουλή οι εξελίξεις στη Βενεζουέλα, όπως ήδη συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μέσα στον εκνευρισμό και στην αμηχανία του, θυμήθηκε το γνωστό ανέκδοτο "κι εσείς βασανίζετε τους μαύρους" και μας κατηγόρησε γιατί δεν ζητάμε να συζητηθούν οι εξελίξεις στην ... Παραγουάη! 
Να τους θυμίσουμε λοιπόν ότι: 
Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέστησαν στην κηδεία αμφιλεγόμενων προσώπων. Δεν έστελναν επιστολές για "κοινές αξίες και κοινούς στόχους". Δεν παρουσιάζουν την Βενεζουέλα ή άλλη χώρα της Λατινικής Αμερικής περίπου ως επίγειο παράδεισο. Δεν ειρωνεύτηκαν τους αντιπάλους κανενός αυταρχικού καθεστώτος. Δεν ταξίδεψαν σε τέτοιες χώρες με ιδιωτικό λίαρ τζετ σκοτεινού προσώπου για να κάνουν τον μεσάζοντα επιχειρηματικών συμφωνιών.
Όλα τα παραπάνω δείχνουν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να συζητηθεί ένα θέμα που κυριαρχεί στην επικαιρότητα παγκοσμίως.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι βαθιά εκτεθειμένος από τη στενή συσχέτισή του με καθεστώτα ανέχειας και αυταρχισμού. 
Που φυλακίζουν πολιτικούς αντιπάλους, καταργούν το κοινοβούλιο, καταπατούν τις πολιτικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τους αφήνουμε στην περιφρόνηση κάθε δημοκρατικού πολίτη».


Χρυσός και πάλι ο Πετρούνιας στο ευρωπαϊκό




Ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε το τρίτο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αφού με 15.433 βαθμούς δεν είχε αντίπαλο ούτε στο Κλουζ. Έκτος ο Κωνσταντινίδης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας επιβεβαίωσε σε απόλυτο βαθμό τον τίτλο του φαβορί και απέδειξε την απίστευτη σταθερότητα που τον διακρίνει τα τελευταία χρόνια. Ο αθλητής του Δημήτρη Ράπτη παραμένει αήττητος εδώ και κάτι παραπάνω από έναν χρόνο, ενώ έχει ηττηθεί μόλις μία φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια.




Σταθερά μπροστά η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 9,6 μονάδες στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση της KAΠΑ Research που δημοσιεύει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής». 

Παράλληλα ο 59,5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ θα ήταν πρώτο κόμμα εάν γίνονταν σήμερα εκλογές.

Με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου (απλή κατανομή, όχι εκτίμηση αποτελέσματος) τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ 31,8%,
ΣΥΡΙΖΑ 22,2%,
Χρυσή Αυγή 9,2%
Δημοκρατική Συμπαράταξη 8,9%
 ΚΚΕ 8,0%
ΑΝΕΛ 3,4%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
Ποτάμι 2,4%
Πλεύση Ελευθερίας 2,4%
Λαϊκή Ενότητα 1,8%

Χωρίς την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου η διαφορά είναι 7,1% με την ΝΔ στο 23,5% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 16,4%. 


Χωρίς αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου:

ΝΔ: 23,5%,
ΣΥΡΙΖΑ: 16,4%,
Χρυσή Αυγή: 6,8% 
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 6,6%
ΚΚΕ: 5,9%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,4%
Ποτάμι: 1,8%
Πλεύση Ελευθερίας: 1,8%
Λαϊκή Ενότητα: 1,3%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 26,1%. 


Από τα συνολικά ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει πληγή ανεπανόρθωτα βουλιάζει περισσότερο καθημερινά και η δυσαρέσκεια των πολιτών ενάντια στην κυβέρνηση Τσίπρα είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Καλύτερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που είναι δεύτερος με 23,5%.