Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Νέα Δημοκρατία : H κυβέρνηση είναι "εθισμένη στο ψέμα"




Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Γιώργος  Κουμουτσάκος,απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο Όλγα Γεοβασίλη , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Εκπρόσωπος της εθισμένης στο ψέμα Κυβέρνησης, σήμερα πια στραγγαλίζει την αλήθεια.

Επιτίθεται βάναυσα στη νοημοσύνη των πολιτών καθώς δηλώνει ικανοποιημένη:

Που κόβονται μέχρις εξαφάνισης οι συντάξεις
Που φορολογούνται σφαγιαστικά οι πάντες και τα πάντα 
Που σε 90 ημέρες ξεκινούν οι απολύσεις στον τομέα της ενημέρωσης
Που η οικονομία είναι μια απέραντη έρημος.

Για όλα αυτά έχουν υποσχεθεί τα ακριβώς αντίθετα.

Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αδυνατούν να καταλάβουν πως υπάρχει άλλος δρόμος.

Όχι με τη δική τους πολιτική κατανομής φτώχειας σε όλους. Αλλά με τη δική μας πρόταση παραγωγής πλούτου για όλους.

Με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες, όπως προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό δεν είναι "νεοφιλελευθερισμός", όπως προπαγανδίζουν. Είναι η κοινή λογική.

Ακριβώς δηλαδή, ό,τι λείπει από τη βυθισμένη στην αναξιοπιστία και ιδεοληψία Κυβέρνησή τους που έχει καταρρεύσει στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων».


Φρέσκο σανό απο την αναπληρώτρια υπουργό εργασίας! Αυτά που λες τα πιστεύεις κυρία Αντωνοπούλου;



Δεν παλεύονται οι άνθρωποι με τίποτα, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοια κυβέρνηση παραμυθατζήδων κατά επάγγελμα οι οποίοι έχουν κάνει το ψέμα κυρίαρχο στην πολιτική τους.

Σε άρθρο της αναπληρώτριας υπουργού εργασίας κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου στην εφημερίδα της κυβέρνησης ΑΥΓΗ εξηγεί και λέει και θέλει να το πιστέψουμε ότι “Το τρίτο Μνημόνιο βελτίωσε τη θέση της χώρας” και αυτό και άλλα πολλά.

Το θέμα είναι η ίδια η υπουργός τα πιστεύει αυτά που λέει;

Αποσπάσματα από το άρθρο όπως τα πήραμε από το newsit.gr

“Οι μέρες των εκδηλώσεων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης πλησιάζον και η αντιπολίτευση αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο την υποτιθέμενη επιχειρηματολογία περί “καταστροφής της χώρας” από την κυβέρνησή μας. Σε πρόσφατο άρθρο μα στον Τύπο, εξηγήσαμε ότι η ανεργία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο όχι μόνο δεν εκτοξεύτηκε, όπως ανακριβώς επιμένουν κορυφαία στελέχη της ΝΔ, αντιθέτως μειώνεται αργά, αλλά σταθερά. Αυτό καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ.

Η αντιπολίτευση όμως, συνειδητά αγνοεί αυτά τα δεδομένα και επιλέγει τα στοιχεία του ΟΑΕΔ που δείχνουν όχι την πορεία της ανεργίας, αλλά τον αριθμό των ανέργων που εγγράφονται στα μητρώα του οργανισμού προκειμένου να έχουν πρόσβαση στις παροχές και τα προγράμματα απασχόλησης που υλοποιούνται. Όσο πιο ελκυστικά για τους άνεργους είναι τα προγράμματα, τόσο περισσότεροι άνεργοι εγγράφονται στον ΟΑΕΔ.

{...}

Εκτός της διασποράς ψευδών πληροφοριών για την απασχόληση και την ανεργία, στην κινδυνολογική αφήγηση της αντιπολίτευσης περίοπτη θέση καταλαμβάνει το δήθεν δυσβάστακτο κόστος που επέφερε στην ελληνική κοινωνία η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου. Ας το ξαναδούμε λοιπόν, τελικώς, πόσο είναι το πραγματικό κόστος του τρίτου Μνημονίου;

{...}

Πέρυσι, την ίδια εποχή, με άρθρο μου στην “Αυγή”, στο οποίο γινόταν σύγκριση των τριών Μνημονίων, είχα προβλέψει πως με το τρίτο Μνημόνιο θα είχαμε την περίοδο 2015-2018 μια εξοικονόμηση κόστους, ύψους 19,3 δισεκατομμυρίων, λόγω των χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων και χωρίς να συμπεριλάβουμε το όφελος από την αναδιάρθρωση του χρέους. Με άλλα λόγια η μελέτη του γερμανικού πανεπιστημίου επιβεβαιώνει τις αρχικές μας εκτιμήσεις ότι υπήρξε καθαρό όφελος από την τελευταία διαπραγμάτευση της κυβέρνησης και όχι ζημία, όπως διατείνονται αντιπολίτευση και αναλυτές των Μέσων Ενημέρωσης.




Κάποιος έχει πει του Τσίπρα ότι το έργο το χρεώνεται όποιος κόψει την κορδέλα και αυτός το έδεσε




Κάποιος έχει πει του Τσίπρα ότι το έργο το χρεώνεται όποιος κόψει την κορδέλα και όχι όποιος το ξεκίνησε και το υλοποίησε παραδίδοντας το στον επόμενο.

Έτσι λοιπόν ούτε η πρώτη φορά είναι ούτε η τελευταία ο Τσίπρας ξεφτιλίζεται μπροστά σε μία κορδέλα χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους προηγούμενους.

Διαβάζοντας τον Βηματοδότη, ο Θεσσαλός πολιτικός Γιώργος Σουφλιάς βλέποντας τον πρωθυπουργό να εγκαινιάζει το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών έγινε έξαλλος, αφού δεν έκανε καμία αναφορά σε εκείνους που έβαλαν τη σφραγίδα τους για να ξεκινήσει το έργο, όπως ήταν ο ίδιος.

Το έργο αυτό για την ιστορία είχε προκηρυχθεί το 2007 και επρόκειτο να παραδοθεί το 2011 εάν δεν είχε μεσολαβήσει η κρίση, χαρακτηριστικά ήταν τα σχόλια των συνεργατών του πρώην υπουργού "καπελώνουν έργα και κάνουν εγκαίνια με ξένα κόλλυβα".

Και η κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζεται.


Βουλιάζει η χώρα η κρίση βαθαίνει, στο «κόκκινο» όλοι οι δείκτες



Στοιχεία-σοκ για την ελληνική οικονομία, από έρευνα της Marc για την ΓΣΕΒΕΕ - Καυτό αναμένεται το τελευταίο 4μηνο του έτους με χιλιάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και χιλιάδες εργαζομένους να οδηγούνται στην ανεργία.

Σε διαρκή ύφεση η ελληνική οικονομία με τις προβλέψεις να είναι πιο δυσοίωνες από το παρελθόν τόσο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων όσο και για την κατανάλωση και την ανεργία.

Το μαύρο τοπίο αποτυπώνει η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ για την ελληνική οικονομία. Για χιλιάδες νέα λουκέτα, μειώσεις μισθών, μιλούν οι προβλέψεις, ενώ στα 235 δισ. εκτινάχθηκαν οι απλήρωτοι φόροι, τα χρέη στα Ταμεία, τα «κόκκινα» δάνεια και οι οφειλές σε ΔΕΚΟ.

Οπως αποκαλύπτει έρευνα της Marc για την ΓΣΕΒΕΕ και δημοσιεύει η Realnews τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος όλοι οι δείκτες είναι στο «κόκκινο», καθώς:

- 18.100 επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα κλείσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

- 38.000 θέσεις εργασίας προβλέπεται ότι θα χαθούν από τις εταιρείες που θα κλείσουν το β’ εξάμηνο του έτους.

- 45.000 επιχειρήσεις έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών.

- 3 στις 10 επιχειρήσεις δεν θα ανταποκριθούν στις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

- 28,1% των επιχειρήσεων προτίθεται να μειώσει μισθούς ή ώρες εργασίας τους επόμενους μήνες.

- 98,0% των επιχειρήσεων δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση έως τον Δεκέμβριο.

Το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φτάνει τα 235 δισ. ευρώ.

Μέχρι τα τέλη του 2016 αναμένεται να βάλουν λουκέτο ακόμη 18.000 επιχειρήσεις που έρχονται να προστεθούν στις 18.000 που έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, με επιπλέον 38.000 εργαζομένους να οδηγούνται στην ανεργία.

Συνολικά 4 στις 10 επιχειρήσεις βρίσκονται στο κόκκινο με τη βιωσιμότητά τους να κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν περίπου 280.000 επιχειρήσεις, οι οποίες δεν καταβάλλουν έγκαιρα τους μισθούς, ενώ 2 στους 10 προτίθενται να μειώσουν περαιτέρω τους μισθούς ή τις ώρες εργασίας έως το τέλος του 2016.

Βαρίδι για τις ΜΜΕ αποτελούν τα χρέη που έχουν σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία, και ΔΕΚΟ. 

Τέσσερις στις 10 ΜΜΕ έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, μία στις πέντε στις ΔΕΚΟ, ενώ μία στις δέκαι δηλαδή 70.000 επιχειρήσεις έχει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. 

Μάλιστα η ανικανότητα των εταιρειών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις αποτυπώνεται και από τα στοιχεία:

Μία στις 10 επιχειρήσεις έχασε τη ρύθμιση των 72 ή 100 δόσεων, 45.000 έχουν βρεθεί αντιμέτωπες με κατασχέσεις ή δέσμευση λογαριασμών για οφειλές, τρεις στις 10 αναμένεται να μην είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις τους για το 2016.

Απαισιόδοξοι για το μέλλον των εταιρειών τους είναι οι περισσότεροι επαγγελματίες με το 58% να εκτιμά ότι θα μειωθεί ο κύκλος εργασιών το β εξάμηνο του 2016.

Σημαντικό είναι το στοιχείο ότι το 98% των επιχειρήσεων δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε επένδυση το δεύτερο εξάμηνο του έτους, κάτι που απομακρύνει ακόμη περισσότερο την έξοδο της χώρας από την ύφεση. 

Σε περίπου 235 δισ. ευρώ - 55 περισσότερα από το ΑΕΠ της χώρας - αναμένονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν οι Ελληνες πολίτες σε εφορία, ταμεία, και δάνεια ακόμη και για λογαριασμούς ρεύματος και νερού.

Στις εφορίες 4 εκατ. φορολογούμενοι χρωστούν 89,8 δισ. ευρώ, με το ΥΠΟΙΚ να ψάχνει τα χρήματα αυτά μέσω των... κατασχέσεων!

Οσον αφορά τα Ασφαλιστικά Ταμεία οι οφειλέτες έφθασαν τους 649.709 τον Ιούνιο, με τα ληξιπρόθεσμα να αγγίζουν τα 26 δισ. ευρώ. Σε ένα μήνα μόνο μεταξύ Μαΐου - Ιουνίου οι οφειλέτες των Ταμείων αυξήθηκαν κατά 21.338, το μεγαλύτερο ποσοστό οφειλετών που έχει καταγραφεί από τα Ταμεία.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η κατανάλωση με τις αγορές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Οι μεγαλύτερες μειώσεις παρατηρούνται στο ελαιόλαδο και ζυμαρικά (10%), γαλακτοκομικά (8%), φρούτα και λαχανικά (6%).

Την ίδια ώρα παράγοντες της αγοράς περιμένουν εντονότερη πτώση στην κατανάλωση αγαθών με αποτέλεσμα η χρονιά να κλείσει με απώλειες περίπου 5%. 




Πηγή : sofokleousin.gr


Η Σουηδία παράγει ηλεκτρική ενέργεια από τα ... απόβλητά της!



Η Σουηδία ανακυκλώνει το 99% των αποβλήτων της, με μόνο το 1% να καταλήγει σε χώρους υγειονομικής ταφής. Επιπλέον, με μία διαδικασία που ονομάζεται «απόβλητα σε ενέργεια» παράγεται βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από τα σκουπίδια της χώρας.

Από τα 4,4 εκατομμύρια τόνων οικιακών αποβλήτων που παράγονται ετησίως στη Σουηδία, τα 2,2 εκατομμύρια μετατρέπονται σε ενέργεια με τη χρήση αυτής της διαδικασίας. Τα σκουπίδια που ταξινομούνται για να αξιοποιηθούν από τη διαδικασία καίγονται για την παραγωγή ατμού, ο οποίος στη συνέχεια χρησιμοποιείται για την περιστροφή στροβίλων και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Σουηδία έχει εξελίξει τις πρακτικές διαχείρισης των αποβλήτων της σε τέτοιο βαθμό, που έχει καταλήξει να εισάγει 800.000 τόνους σκουπιδιών ετησίως από τη Νορβηγία και άλλες γειτονικές χώρες, τα οποία καίγονται και αυτά στις 32 ειδικές μονάδες που διαθέτει η χώρα για τη διαδικασία αποβλήτων σε ενέργεια.

Το σύστημα εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την υπευθυνότητα των κατοίκων της χώρας στο να διαχειρίζονται και να ταξινομούν τα οικιακά τους σκουπίδια, πρακτική που έχει γίνει σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Οι πολίτες ταξινομούν τα σκουπίδια τους ώστε να μεταφερθούν στις κατάλληλες εγκαταστάσεις ανακύκλωσης ή παραγωγής ενέργειας, με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί το εντυπωσιακό ποσοστό ανακύκλωσης σε εθνικό επίπεδο.

Εάν η σκανδιναβική χώρα διατηρήσει αυτή την τάση, ίσως είναι εφικτός ο στόχος του μηδενικού αριθμού αποβλήτων μέχρι το 2020. Ενδεικτικά, οι ΗΠΑ αποστέλλουν το 55% των απορριμμάτων τους σε χώρους υγειονομικής ταφής κάθε χρόνο, ενώ το 2012 το ποσοστό αυτό ήταν 67%.

Στην Ελλάδα η ανακύκλωση παραμένει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα. Βάσει κοινοτικού κανονισμού το ελληνικό υπουργείο Περιβάλλοντος θα πρέπει είτε να λάβει μέτρα μείωσης της σακούλας τον Νοέμβριο του 2016 ή να αποφασίσει τη χρέωσή τους από τα καταστήματα από το 2018.



Πηγή: eirinika.gr


Ξεφυτρώνουν διαρκώς καταλήψεις «αλληλέγγυων»



Περισσότεροι από χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες ζουν στα κτίρια του κέντρου της Αθήνας που τελούν υπό την κατάληψη των «αλληλέγγυων». Μεταξύ των Εξαρχείων, των Ανω Πατησίων και της Βικτώριας, έχουν καταληφθεί εννέα κτίρια προκειμένου να στεγάσουν οικογένειες και ασυνόδευτα παιδιά που δεν έχουν μεταβεί σε κέντρα φιλοξενίας. Ελληνες αλλά και αλλοδαποί «αλληλέγγυοι» που είχαν βρεθεί το προηγούμενο διάστημα στην Ελλάδα ως εθελοντές, διαχειρίζονται αυτές τις καταλήψεις, έχοντας δώσει στην κάθε κατάληψη το όνομα της οδού που βρίσκεται το κτίριο. Παλιά σχολεία, ξενοδοχεία και ιδιοκτησίες επιστρατεύθηκαν αιφνιδιαστικά και παράνομα στην εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.

Η μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη κατάληψη βρίσκεται στο παλιό ιδιόκτητο ξενοδοχείο «Πλάζα», επί της οδού Αχαρνών, στην οποία ζουν 280 άτομα. Η δεύτερη, επίσης μεγάλη, κατάληψη είναι στα Ανω Πατήσια, σε ιδιόκτητο πενταώροφο κτίριο, πρώην παράρτημα του Νοσοκομείου Πατησίων, στην οποία βρίσκονται 177 πρόσφυγες. Το ξενοδοχείο «Ονειρο» στην Καλλιδρομίου και Τρικούπη στα Εξάρχεια φιλοξενεί 112 άτομα, ενώ λίγο πιο χαμηλά, στο ιδιόκτητο διώροφο στη συμβολή Θεμιστοκλέους και Τζαβέλλα, βρίσκονται 87 άτομα. Στην κατάληψη της Νοταρά, που προσφάτως πυρπολήθηκε από αγνώστους, φιλοξενούνται 125 άτομα, πολλά εκ των οποίων είναι ασυνόδευτα παιδιά. Στη Δερβενίων έχει καταληφθεί ένα διώροφο κτίριο, ιδιοκτησία της ΕΡΓΟΣΕ, που χρησιμοποιείται ως αποθήκη ειδών για τις ανάγκες των καταλήψεων. Τρία κλειστά σχολεία άνοιξαν ξανά για να παράσχουν στέγη στους πρόσφυγες. Στον πεζόδρομο Πρασά στη Νεάπολη, το πρώην Λύκειο Αθηνών φιλοξενεί σήμερα 127 άτομα, ενώ το πρώην Γυμνάσιο στην Αραχώβης και Μπενάκη που λειτουργούσε στο παρελθόν και ως φοιτητικό εστιατόριο, φιλοξενεί σήμερα 132 άτομα. Το σχολείο στη Σουμερλή και Αχαρνών, κοντά στα γραφεία του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί 115 πρόσφυγες.

Το κύμα καταλήψεων που ξεκίνησε την άνοιξη, δημιούργησε όπως ήταν φυσικό πολλές αντιδράσεις κατοίκων και φορέων. «Δεν μας ενοχλούν οι πρόσφυγες αλλά η ανομία» δηλώνει στην «Κ» ο κ. Παναγιώτης Νικολουτσόπουλος, κάτοικος της Νεάπολης Εξαρχείων, που μαζί με γείτονες ανέλαβαν την κινητοποίηση των πολιτών. Οπως εξηγεί, το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα είναι η υγειονομική κατάσταση στην οποία διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι. «Τα περισσότερα κτίρια, όπως αυτό της Πρασά, είναι κλειστά για χρόνια, δεν πληρούν καμία προϋπόθεση κατοικίας, ενώ το κτίσμα έχει κριθεί ακατάλληλο για στατικούς λόγους». Ενα θέμα που θορύβησε τους κατοίκους της περιοχής ήταν η επίθεση που δέχθηκε η κατάληψη της Νοταρά, «ανησυχούμε μη δοθεί συνέχεια σ’ αυτήν τη βεντέτα και την πληρώσουν οι κάτοικοι», λέει ο ίδιος. Η Ε.Χ., φανατική Εξαρχειώτισσα, γεννημένη στη Θεμιστοκλέους, θυμάται την εποχή που μεγάλωνε στην πλατεία και τη μετάλλαξη που έχει υποστεί η περιοχή τα τελευταία χρόνια. «Δεν θέλω να εγκαταλείψω την περιοχή, αλλά φοβάμαι πλέον. Τα Εξάρχεια δεν ήταν ποτέ σαν κι αυτό που έχει εξελιχθεί σήμερα». Οπως επισημαίνει στην «Κ», ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών είναι μεγάλος, καθώς η περιοχή είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη. «Τι θα γίνει αν κάποιος κολλήσει μια ασθένεια μέσα στην κατάληψη; Η μετάδοση στους υπολοίπους θα είναι ταχύτατη» συμπληρώνει. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχει προβεί με ανακοίνωσή του σε ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που ελλοχεύουν οι καταλήψεις για τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Αθηναίων είναι ενημερωμένος για τις καταλήψεις και, όπως λένε υπηρεσιακές πηγές στην «Κ», «από αυτόν τον μήνα θα υπάρξουν κινήσεις από τους αρμόδιους φορείς που θα συμβάλουν στην επαναφορά της ομαλότητας στη ζωή των Εξαρχείων». Οι υγειονομικές υπηρεσίες, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές, έχουν προχωρήσει ήδη σε αυτοψία των χώρων και επίδοση αναφορών στους αρμόδιους φορείς. Επίσης, αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων («Πλάζα», Ανω Πατήσια, Θεμιστοκλέους) έχουν προβεί σε μηνύσεις κατά των διαχειριστών.

Οι «αλληλέγγυοι» προχώρησαν στις καταλήψεις, επειδή πιστεύουν ότι τα επίσημα κέντρα φιλοξενίας λειτουργούν σε άθλιες συνθήκες και καταπατούν τα δικαιώματα των προσφύγων. «Καλέσαμε σε δράση όλους τους “αλληλέγγυους” όταν άρχισαν να μεταφέρουν κόσμο από τον Πειραιά. Δώσαμε προτεραιότητα στις μητέρες και στα ασυνόδευτα παιδιά που μεταφέρθηκαν σε χώρους που είχαμε διαθέσιμους» δηλώνει στην «Κ» εθελόντρια που συμμετέχει στην κατάληψη Πρασά. «Οι καταλήψεις λειτουργούν με πρόγραμμα καθαρισμού και πληρούνται όλες οι δυνατές συνθήκες υγιεινής» προσθέτει και μιλά για μεγάλο κύμα αλληλεγγύης πολιτών που καθημερινά προσφέρουν τρόφιμα.



Στράτος Καρακασίδης
Πηγή : Καθημερινή



Έντονη ανησυχία της ΕΛ.ΑΣ. για την δράση των ανεξέλεγκτων αντιεξουσιαστών




Για νέα περίοδο έντασης και ταραχών που θα προκαλέσουν οι "γνωστοί- άγνωστοι" κάνει λόγο η "Καθημερινή της Κυριακής", η οποία παράλληλα παραθέτει την ανησυχία που εκφράζουν κύκλοι της Αστυνομίας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα "θερμό" φθινόπωρο.

Το στίγμα του τι ενδεχομένως θα ακολουθήσει το έδωσε αναρχική εφημερίδα που διανέμεται πανελλαδικά σε στέκια και καταλήψεις αντιεξουσιαστών, η οποία δημοσίευσε κείμενο με τίτλο "όλοι μισούν την αστυνομία"- δανειζόμενη σύνθημα των Γάλλων διαδηλωτών που μετείχαν στις πρόσφατες κινητοποιήσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων. Το εν λόγω κείμενο καταλήγει ως εξής: "ένα χαμόγελο και μια σφιγμένη γροθιά καθώς μπαίνουμε για τα καλά στην εποχή των ταραχών…".

Η στρατηγική σύγκρουσης με την κυβέρνηση που ακολουθεί πάγια μερίδα του αναρχικού- αντιεξουσιαστικού χώρου και οι σχεδόν καθημερινές επιθέσεις κουκουλοφόρων στις διμοιρίες των ΜΑΤ περιμετρικά του Πολυτεχνείου και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στα Εξάρχεια, κάνουν πολλούς στο εσωτερικό της Αστυνομίας και τις τάξεις της αντιπολίτευσης να ανησυχούν για το ενδεχόμενο ενός "θερμού φθινοπώρου", με αφετηρία τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένες για τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Όπως υποστηρίζουν, ως αποτέλεσμα της πολιτικής της "ήπιας διαχείρισης" που προκρίνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζουν σημάδια ατολμίας και διστακτικότητας στη λήψη αποφάσεων, ενώ αντίθετα, οι ομάδες νεαρών κουκουλοφόρων, ολοένα και αποθρασύνονται.

Ο ξυλοδαρμός του διοικητή της Τροχαίας Αθηνών, Γιώργου Διαμαντόπουλου, για παράδειγμα, στο περιθώριο πορείας αναρχικών το βράδυ της Δευτέρας, χαρακτηρίστηκε από τον υπ. Προστασίας του Πολίτη ως "μεμονωμένο συμβάν" και ο δράστης "κακοήθης". Χαρακτηριστικό της έντασης που παγιώνεται στο κέντρο της Αθήνας είναι ότι μόνο στη διάρκεια του Αυγούστου καταγράφηκαν: Επιθέσεις με μπογιές και βόμβες μολότοφ σε δύο εκκλησίες των Εξαρχείων και τη Μονή Πετράκη, δύο επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, τέσσερις νύχτες επεισοδίων περιμετρικά του Πολυτεχνείου, ενώ τη Δευτέρα επανεμφανίστηκε η "συλλογικότητα" Ρουβίκωνας προκαλώντας φθορές στα διόδια της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών, στο Κιάτο.

Ανά 48ωρο

"Κάθε δύο ημέρες 150-200 πιτσιρικάδες με κουκούλες προκαλούν επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο πετώντας μολότοφ κατά των διμοιριών και βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι εντολές που παίρνουμε από τα κεντρικά της ΓΑΔΑ είναι να μην κάνουμε τίποτα και να υποχωρούμε στα "ντου" των νεαρών. Μόνο όταν η κατάσταση εκτραχύνεται, για παράδειγμα πυρπολούνται λεωφορεία ή η οδός Πατησίων παραμένει κλειστή για ώρες, δίνεται εντολή για συλλήψεις αι προσαγωγές", λέει στην "Καθημερινή" αστυνομικός με καλή γνώμη του θέματος.
Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμα ότι στα επεισόδια των τελευταίων μηνών εκπαιδεύεται νέα γενιά "μπαχαλάκιδων" και κατέληξε λέγοντας ότι "οι μόνες συλλήψεις κουκουλοφόρων στη διάρκεια των τελευταίων μηνών έγιναν όταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ βρέθηκε ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. δίνοντας εντολή σε αστυνομικούς της πρώην ομάδας ΔΕΛΤΑ να εγκλωβίσουν ταραξίες στην οδό Τοσίτσα".

Εξίσου αποκαλυπτική είναι η μαρτυρία χαμηλόβαθμου αστυνομικού που υπηρετεί στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ο οποίος δήλωσε στην "Καθημερινή" ότι "η Ασφάλεια είναι απούσα από τα Εξάρχεια, με συνέπεια να μην έχει πληροφόρηση για τις κινήσεις αντιεξουσιαστών". Ο ίδιος ενέπλεξε στην "εξίσωση" και τις καταλήψεις "στέγης" μεταναστών που βρίσκονται μέσα και περιμετρικά των Εξαρχείων. Όπως είπε, σε αρκετές από αυτές έχουν βρει κατάλυμα, εκτός από μετανάστες, αλλοδαποί αναρχικοί και "αλληλέγγυοι" από χώρες της ΕΕ, όπως συνέβη στη Θεσσαλονίκη με τα μέλη της πρωτοβουλίας "No Border Camp".  



Πηγή : capital.gr


Ο Τσίπρας μοιράζει λεφτά που χρωστάει και ο Σταθάκης βλέπει την ανάπτυξη να έρχεται




Κώστας Βουκελάτος

Καλπάζει η ανευθυνότητα όλων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον αρχηγό του και δυστυχώς Πρωθυπουργό της χώρας μας.

Δεν πρόλαβε να τελειώσει η γελοιότητα με την χορήγηση των αδειών που αφήνει χιλιάδες εργαζόμενους με τις οικογένειες τους άνεργους και ο Τσίπρας βγήκε να πανηγυρίσει πάνω στους ηττημένους εξαπατώντας ακόμα μία φορά.

Ώρες μετά την γελοιότητα Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες ο Τσίπρας βγήκε να μοιράσει τα 247 τα εκατομμύρια  που ΘΑ δώσουν σε βάθος τριετίας, λεφτά δηλαδή που δεν έχει και ΘΑ πάρει σε βάθος χρόνου.

Η ανευθυνότητα και ο λαϊκισμός του Τσίπρα δεν του επέτρεψε να σκεφτεί υπεύθυνα ίσως και γιατί δεν έχει τους κατάλληλους συμβούλους μέσα στο Μαξίμου να τον προειδοποιήσουν ότι τα λεφτά αυτά εάν και εφόσον είναι ακόμα κυβέρνηση για να τα πάρει, πράγμα απίθανο να είναι κυβέρνηση ο Τσίπρας, τα χρωστάει όλα στους δανειστές και πρέπει επιτέλους να κρατάει το στόμα του κλειστό.

Ήταν απίστευτο το ύφος του Τσίπρα όταν ανακοίνωνε την μοιρασιά των εκατομμυρίων, ήταν απίστευτο γιατί για ακόμα μία φορά εξαπατούσε τους Έλληνες ανεύθυνα για κάτι που δεν θα κάνει ποτέ, το ήξερε αλλά αδιαφορούσε για την νέα απάτη που τους έστηνε με παχιά λόγια.

Από τη άλλη ο Σταθάκης βρήκε την εφημερίδα Il Sole 24 Ore για να ξεφτιλιστεί λέγοντας έρχεται ανάπτυξη στην Ελλάδα 2,5% μέσα στο 2017 και σταθεροποίηση της οικονομίας.

Σε μια χωρά που η ύφεση βαθαίνει και η χώρα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ανεργία έρχεται ανάπτυξη από μια κυβέρνηση ανίκανη που δεν έχει απολύτως κανένα σχέδιο στο μυαλό της.

Σταθεροποιείται λέει ο Σταθάκης η οικονομία σε μιά χώρα που αυξάνεται η φορολογία, μειώνονται μισθοί και συντάξεις, μειώνεται η καταναλωτική δυνατότητα των Ελλήνων ακόμα και στα τρόφιμα.

Η ανευθυνότητα και η απάτη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της κυβέρνησης.

Ποιος ξέρει τι θα βρει να πει στην ΔΕΘ ο Τσίπρας για να εξαπατήσει όσους μπορέσει, είμαι περίεργος να ακούσω γιατί δεν έχει απολύτως τίποτα να υποσχεθεί γιατί η ανικανότητα του δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο.










Δεν έρχεται ο Ραχόι στη Σύνοδο του Νότου



Xωρίς τον Ραχόι η Σύνοδος των Μεσογειακών χωρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Ραχόι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός.


Πολίτες κυνήγησαν και προπηλάκισαν τον Μαδούρο με κατσαρόλες




Ο Νικολάς Μαδούρο πραγματοποιούσε μια επίσκεψη ρουτίνας, όταν ένα πλήθος εξαγριωμένων πολιτών τον εντόπισε και άρχισε να τον καταδιώκει με κατσαρόλες στα χέρια, τις χτυπούσαν και φώναζαν "Πεινάμε!". Τελικά μετά από λίγο, ο πρόεδρος τράπηκε σε φυγή με τη βοήθεια της ασφάλειάς του, για να αποφευχθεί περαιτέρω ένταση. 



Μετά την φυγή του πρόεδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο από την Βίλα Ρόσα, μια υποβαθμισμένη περιοχή, γνωστή στο παρελθόν ως προπύργιο της κυβέρνησης, την εμφάνιση τους έκαναν μέλη των μυστικών υπηρεσιών όπου άρχισαν τις συλλήψεις.


Συνάντηση Μητσοτάκη - Κοέλιου στην Πορτογαλία



«Δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο Μνημόνιο» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με τον τέως πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και πρόεδρο του PSD Πέδρο Πάσους Κοέλιου είχε συνάντηση το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως είχαν μια πολύ ειλικρινή συζήτηση για τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, η Ελλάδα και η Πορτογαλία, αλλά και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν πολλές ομοιότητες καθώς πρόκειται για δύο χώρες περίπου με το ίδιο μέγεθος, μεσογειακές ενώ και οι δύο πέρασαν από την εμπειρία ενός προγράμματος προσαρμογής.

"Μόνο που η Πορτογαλία κατάφερε κάτω από την ηγεσία του Pedro Passos Coelho να απομακρυνθεί από τα Μνημόνια, ενώ δυστυχώς η χώρα μου βρίσκεται ακόμα σε ένα τρίτο εξαιρετικά επώδυνο Μνημόνιο, ως αποτέλεσμα των προβληματικών χειρισμών της υφιστάμενης Κυβέρνησης", σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα υπογράμμισε πως "μόνο οι φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και προσελκύουν ιδιωτικές επενδύσεις, μπορούν να δώσουν αναπτυξιακή προοπτική στη χώρα". Διευκρίνισε επίσης ότι οποιαδήποτε απόπειρα αυτές οι μεταρρυθμίσεις να ακυρωθούν, δημιουργεί τελικά πρόβλημα στην ίδια τη βιωσιμότητα της οικονομίας.

"Αυτό είναι το ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, κάτω από μια Αριστερή Κυβέρνηση. Εν μέρει αυτό είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Πορτογαλία.

Θέλω να επισημάνω, επίσης, ότι συζητήσαμε με τον Pedro Passos Coelho τις προοπτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ένωσή μας, ειδικά μετά την προβληματική ιστορία του Brexit. H απάντηση στην Ευρώπη δεν μπορεί να έρθει από την Αριστερά. Η Κεντροδεξιά οφείλει να προτάξει για τους πολίτες της Ευρώπης ένα νέο αναπτυξιακό όραμα το οποίο θα μπορέσουν οι Ευρωπαίοι πολίτες να αγκαλιάσουν και να πιστέψουν και πάλι", συμπλήρωσε ο Κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που επισκέπτεται την Πορτογαλία, μίλησε επίσης στην ετήσια συγκέντρωση της νεολαίας του PSD με θέμα: «Ελλάδα- Πορτογαλία: Το μέλλον της Ευρώπης».



Πηγή : tovima.gr