Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Ανακάλυψη-«μυστήριο» με τη νεκρόπολη στο Φαληρικό Δέλτα





Ογδόντα νεκροί, σε παράταξη, με σιδηρά δεσμά στα χέρια παραπέμπουν στις εξεγέρσεις της Αρχαίας Αθήνας επί Κύλωνα και Μεγακλή

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από τα ευρήματα στο Φαληρικό Δέλτα. Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως ένα πολυάνδριο. Οι 80 νεκροί είναι τοποθετημένοι σε παράταξη και φέρουν σιδηρά δεσμά στα χέρια.

Στην πλειοψηφία τους δεμένοι πισθάγκωνα με αλυσίδες, τους οποίους οι αιρχαιολόγοι συχνά τους αναφέρουν ως «οι αιχμάλωτοι του Φαλήρου». Επίσης. εκτός από το γεγονός ότι οι σκελετοί ήταν αλυσοδεμένοι, οι νεκροί είχαν πεταχτεί μέσα στους λάκκους, γεγονός εξαιρετικά παράδοξο για τα ήθη των αρχαίων.


Κάποιοι σκελετοί βρέθηκαν μέσα σε πιθάρια και ανήκουν σε βρέφη και παιδιά. Περίπου 5% είναι αποτεφρωμένοι ενώ ένας σκελετός βρέθηκε μέσα σε ξύλινη βάρκα που χρησιμοποιήθηκε ως φέρετρο.

Όπως είπε η έφορος αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων Στέλλα Χρυσουλάκη, το πολυάνδριο (ομαδικές ταφές ανδρών που έπεσαν όλοι μαζί) ήρθε στο φως τις τελευταίες 20 μέρες, μόλις μισό μέτρο κάτω από το αρχαίο έδαφος. Εχει εξεταστεί μακροσκοπικά το 50% των σκελετών και ανήκουν όλοι σε άνδρες καλοζωισμένους και, εκ πρώτης όψεως, χωρίς κατάγματα. Η πρώτη σκέψη της κ. Χρυσουλάκη για τον τρόπο θανάτου τους είναι πως ίσως έγινε σφαγή τους και ότι επρόκειτο για εκτέλεση.


Ολοι έχουν σιδερένια δεσμά στα χέρια, εκτός από έναν, στην άκρη του σκάμματος, ο οποίος έχει δεσμά στα πόδια. Οι δεσμώτες όμως δεν ήταν κοινοί κατάδικοι. Είναι τοποθετημένοι κατά παράταξη και έχουν δύο οινοχόες, από σπονδές. Δύο μικρά αγγεία, πολύτιμα όμως αφού χάρη σε αυτά ο τάφος χρονολογείται περί το 632 π.Χ. Τότε που ξεκινά η ιστορία του Κύλωνα.


Από την άποψη της ταφονομίας, στο σημείο αυτό της νεκρόπολης εμφανίζεται για πρώτη φορά μια συνεπής διάταξη στο χώρο, τόσο για τις ταφικές πυρές όσο και για τους κιβωτιόσχημους τάφους και σαφής προσανατολισμός Β-Ν που είναι παράλληλος με την αρχαία ακτογραμμή.



Ο τελευταίος νεκρός που αποκαλύφθηκε στις 31 Μαρτίου, έχει δεμένα πόδια, πράγμα που ίσως συνδέει το πολυάνδριο της Εσπλανάδας με τους αποτυμπανισμένους που αποκαλύφθηκαν έναν αιώνα νωρίτερα, σύμφωνα με την κ. Χρυσουλάκη.

Το ΚΑΣ κλήθηκε να γνωμοδοτήσει ως προς τη διατήρηση ή όχι των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στην περιοχή δενδροφύτευσης του Κέντρου, αλλά λόγω των εντυπωσιακών ευρημάτων που παρουσίασε η επικεφαλής της ανασκαφής, το ΚΑΣ αποφάσισε να κάνει αυτοψία στο χώρο και να ζητήσει την ολοκληρωμένη πρόταση της εφορίας για την από εδώ και πέρα διαχείριση του χώρου. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στις συνεννοήσεις με την έφορο έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να κάνει εκεί δεντροφυτεύσεις μετά τα ευρήματα όμως δεν έχει πάρει θέση για την συνολική διαχείριση του χώρου.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση που προβλέπει τη δημιουργία μικρού μουσείου που θα περιλαμβάνει τα ευρήματα και σημείωσε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει πλήρης πρόταση από την εφορία αρχαιοτήτων.

Τα νέα ευρήματα παρουσιάζουν τεράστια ιστορική σημασία, γεγονός που απαιτεί τη συνεργασία της πολιτικής ηγεσίας με το Ίδρυμα, ώστε να υπάρξει κοινός σχεδιασμός για την ανάδειξη και συντήρηση των αρχαιοτήτων.

Τι είναι το «Κυλώνειον άγος»

Με το όνομα Κυλώνειον άγος έμεινε γνωστή στην ιστορία μια σειρά από δεινοπαθήματα και θεομηνίες που έπληξαν την αρχαία Αθήνα και που αποδόθηκαν στην οργή των θεών για τη σφαγή των οπαδών του Κύλωνα που συνέβη κάτω από τις ακόλουθες συνθήκες.

Όταν ο Θεαγένης κατέλαβε με πραξικόπημα την εξουσία στα Μέγαρα το 640 π.Χ. κατόρθωσε με τα μέτρα, που εφάρμοσε να επιφέρει μια μικρή σε διάρκεια, αλλά εμφανή ισορροπία στο εσωτερικό της πόλης. Αυτή η πραγματικότητα παρείχε στον Μεγαρέα τύραννο τη δυνατότητα να σχεδιάσει και να επιχειρήσει να ανατρέψει με πραξικόπημα το καθεστώς της Αθήνας και να εγκαθιδρύσει και εκεί τυραννικό πολίτευμα. Βασικός συνεργάτης του σε αυτό το εγχείρημα ήταν ο σύζυγος της κόρης του, Κύλων. Αν το σχέδιό τους είχε την επιθυμητή έκβαση τότε ο Κύλων θα γινόταν τύραννος της Αθήνας.

Ο Κύλων που ανήκε στην τάξη των ευγενών, είχε αναδειχθεί ολυμπιονίκης. Εκμεταλλευόμενος την δημοτικότητά που είχε αποκτήσει και έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του Τυράννου των Μεγάρων Θεαγένη επιχείρησε να καταλάβει την εξουσία στην Αθήνα. Είχε μάλιστα πάρει και χρησμό από το Μαντείο των Δελφών που έλεγε: «εν του Διός τη μεγίστη εορτή καταλαβείν την Αθηναίων ακρόπολιν». Θεώρησε ότι η μεγαλύτερη γιορτή του Δία ήταν τα Ολύμπια. Κατά την διάρκεια της γιορτής των Ολυμπίων επιτρεπόταν στους ολυμπιονίκες στην επέτειο της νίκης τους να πηγαίνουν με συγγενείς και φίλους και να κάνουν θυσίες σε διάφορα ιερά της πόλης. 






Εκμεταλλευόμενος τη συνήθεια αυτή αλλά και τη δυσαρέσκεια εκείνη των Αθηναίων, μαζί με τον αδελφό του και τους οπαδούς του κατέλαβε την Ακρόπολη το 632 π.Χ. Απέτυχε όμως γιατί ο τότε επώνυμος άρχων της Αθήνας ο Μεγακλής, πολιορκώντας την Ακρόπολη ανάγκασε τον μεν Κύλωνα και τον αδελφό του να διαφύγουν στα Μέγαρα, τους δε οπαδούς του να καταφύγουν ικέτες στον βωμό της Πολιάδος Αθηνάς. Τότε όσοι κατέφευγαν στους βωμούς θεωρούνταν προστατευόμενοι των θεών και συνεπώς ήταν απαραβίαστοι.

Οι οπαδοί όμως του Μεγακλή, ενώ τους υποσχέθηκαν πως αν βγουν από το ιερό δεν θα τους πείραζαν, παραβαίνοντας το πανελλήνιο εκείνο ιερό έθιμο, τους σκότωσαν προ του ιερού των Ευμενίδων, τη στιγμή που κατέρχονταν από την Ακρόπολη κρατώντας κατά την παράδοση ταινίες των οποίων η άλλη άκρη ήταν δεμένη στο βωμό, αφού προηγουμένως έκοψαν αυτές τις ταινίες.

Το έγκλημα αυτό των ικετών προκάλεσε τη φρίκη των Αθηναίων και τη γενική κατακραυγή και εκτός της Αθήνας, και οι δε Αλκμαιονίδες (οπαδοί του Μεγακλή) θεωρήθηκαν "εναγείς", ενώ αντίθετα οι συμπάθειες στράφηκαν προς τον Κύλωνα. Επακολούθησε σειρά στάσεων και ταραχών μέχρι το 597 π.Χ. που ανέλαβε ο Σόλων να συμβιβάσει τα αντιμαχόμενα μέρη παρακαλώντας τους "εναγείς" να υποβληθούν οικειοθελώς στην κρίση τριακοσιομελούς δικαστηρίου που θα αποφασίσει σχετικά. Οι Αλκμαιονίδες προ αυτής της κατακραυγής δέχτηκαν και το δικαστήριο τους καταδίκασε σε εξορία. Αποφάσισε μάλιστα να εκταφούν όσοι εν τω μεταξύ είχαν πεθάνει και να θαφτούν έξω από την πόλη.

Αν και εκτελέστηκε η απόφαση εκείνη, το «άγος» εξακολουθούσε να υφίσταται και φοβερή ασθένεια, λοιμός έπληξε την Αθήνα, με πολλούς θανάτους, τον οποίο οι πολίτες θεώρησαν ως θεία δίκη για το έγκλημα. Τότε λέγεται πως πάνω από την πόλη εμφανίσθηκαν να πλανώνται ψυχές νεκρών (φαντάσματα) και ένας δεισιδαίμονας φόβος κατέλαβε τους Αθηναίους. 


Πηγή : protothema.gr


Τέλος το βιβλιάριο πρόνοιας για τους ανασφάλιστους




Εγκύκλιο με την οποία ορίζεται ότι καταληκτική ημερομηνία η 4η Απριλίου, για εξέταση από την αρμόδια Επιτροπή Κοινωνικής Αρωγής των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για έκδοση ή για θεώρηση βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας. 

Αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι την παραπάνω ημερομηνία, αλλά δεν εκδόθηκε απόφαση, θα εξεταστούν από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά με τη νέα διαδικασία

Τονίζεται επίσης ότι καταργούνται και οι Επιτροπές Κοινωνικής Αρωγής και πλέον παύουν να κατατίθενται νέες αιτήσεις εκεί. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι υπηρεσίες Πρόνοιας αναλαμβάνουν την ευθύνη να ενημερώνουν τους κατόχους βιβλιαρίων ανασφάλιστων και πιστοποιητικών κοινωνικής προστασίας για να τα διατηρήσουν έως τη λήξη τους, όπως επίσης και για τη νέα διαδικασία πρόσβασης σε δωρεάν περίθαλψη.

 Ειδικά για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν εκδόθηκε απόφαση, παρά το γεγονός ότι υποβλήθηκε αίτηση, θα πρέπει να υπάρξει ανάλογη ενημέρωση ότι η εξέταση θα γίνει με τη νέα διαδικασία από την 1η Ιουνίου 2016 και μετά. Για το μεσοδιάστημα, οι πολίτες αυτής της κατηγορίας θα δικαιούνται απευθείας πρόσβαση στο ΕΣΥ, με χρήση του ΑΜΚΑ. Τονίζεται επίσης ότι για τους Δήμους τελική ημερομηνία έναρξης εφαρμογής της ΚΥΑ που καθορίζει τη διαδικασία της δωρεάν περίθαλψης είναι η 1η Ιανουαρίου 2017.


Πηγή : amea-ygeia.gr


Η διαφθορά στη Δικαιοσύνη



Σε αποκαλύψεις για τις διαχρονικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη προχώρησε το βράδυ της Κυριακής η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου. Στο στούντιο της εκπομπής της «Checkpoint Alpha» για τον φάκελο «Διαφθορά στη Δικαιοσύνη» βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. Νικήτας Κακλαμάνης και ο γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Μαντζουράνης. «Η αίσθηση που υπάρχει στην κοινωνία είναι ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι ανεξάρτητη. Υπάρχει μία σκιά πάνω από τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να φύγει το συντομότερο. Δεν πρέπει να αντικατασταθεί το ένα σύστημα με το άλλο, πρέπει να είναι πραγματικά ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη» τόνισε κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Φάμελλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πέσαμε από τα σύννεφα, όταν διαπιστώσαμε από κείμενο που κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ότι υπάρχουν δικαστικοί που έχουν άμεση συγγενική σχέση με κόμματα και υποψηφίους κομμάτων, που εξετάζουν τους φακέλους των κομμάτων αυτών και που λειτουργούν ως ένα δίκτυο ανθρώπων εξυπηρέτησης μονομερών συμφερόντων κι όχι όλης της κοινωνίας. Εμείς αυτό πρέπει να το διαλευκάνουμε και να εξασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρχει καμία σκιά πάνω στη Δικαιοσύνη».

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι πρέπει να υπάρξει διακομματική συναίνεση για τον έλεγχο της Δικαιοσύνης, ενώ σημείωσε ότι ο έλεγχος της επιτροπής για το «πόθεν έσχες» για τον Σταύρο Παπασταύρου, στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, προχωράει κανονικά. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής αναδείχθηκε και η ανάγκη να διευρυνθεί ο θεσμός του προστατευόμενου μάρτυρα προκειμένου να καταπολεμηθεί η διαφθορά και να συμπεριληφθούν περισσότερα αδικήματα από τη δωροδοκία και τη δωροληψία που προβλέπονται σήμερα.



Πηγή : espressonews.gr


Η Ομογένεια κήρυξε πόλεμο στα Σκόπια και «ξηλώνει» τη ψευδοΜακεδονία!



Με σύνθημα «Αυτό δεν είναι το όνομά σου» (#ThatsNotYourName), με τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου και της μεγαλύτερης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης της «AHEPA» κι εν όψει των προεδρικών εκλογών στην χώρα, ξεκινά η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α., από την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, την παγκόσμια εκστρατεία της μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης της συλλογής υπογραφών (petition) με σκοπό την ανάκληση της λανθασμένης αποφάσεως της Αμερικανικής κυβερνήσεως το 2004 για προσωρινή αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα Μακεδονία.

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. ξεκίνησε το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες υπογραφές «offline» από ενδιαφερόμενους Αμερικανούς πολίτες (Ελληνικής και μη καταγωγής), πέρσι τον Απρίλιο.

«Στηρίζουμε διαχρονικά την προσπάθεια της Παμμακεδονικής και ιδιαίτερα την νέα πρωτοβουλία για την συλλογή υπογραφών για την υποβολή υπομνήματος με το οποίο θα ζητείται η ανάκληση της αναγνωρίσεως της FYROM με το όνομα Μακεδονία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος σε ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ανακοινώσεις στήριξης του εγχειρήματος από ομογενειακές οργανώσεις παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά την προεκλογική του εκστρατεία το 2008 προσυπέγραψε επιστολή με 39 άλλα μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου στην οποία καλούσαν την ΠΓΔΜ να θέσει τέλος στην αρνητική εθνικιστική προπαγάνδα της και να εργαστεί με τον ΟΗΕ και την Ελλάδα στην εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης για την ονομασία και να κάνουν βήματα, όχι μόνο για «τον τερματισμό της διάδοσης αρνητικής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας», αλλά και να «επανεξετάσουν το περιεχόμενο των βιβλίων, χαρτών και διδασκαλικών εγχειριδίων, διασφαλίζοντας ότι αυτά παρέχουν ορθή πληροφόρηση».

Εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών στην Αμερική η Παμμακεδονική επαναφέρει το θέμα της σχετικής δέσμευσής τους.

Στην πρόσφατη συνάντηση του κ. Χατζή και στελεχών της Παμμακεδονικής με τον ειδικό μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη διαφορά του ονόματος με τα Σκόπια, ο κ. Μάθιου Νίμιτς αναγνώρισε το λάθος του Τζωρτζ Μπους, ενώ κορυφαία στελέχη της Αμερικανικής πολιτικής παραδέχονται σήμερα το λάθος που έγινε το 2004 δικαιολογώντας ότι είχαν την ψευδαίσθηση ότι θα διευκολύνονταν μία συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών και θα διεσφαλίζετο η σταθερότητα στην περιοχή.

Οχτώ χρόνια μετά, το αποτέλεσμα είναι η αποσταθεροποίηση στα βόρεια σύνορα μας και η διαρκής κλιμάκωση του αλυτρωτισμού από την γείτονα, ενώ αναγνωρίζεται η γεωπολιτική σημασία της Ελλάδας από την Αμερικανική πλευρά.

Οι θέσεις της Ελλάδας ενισχύονται από την τελευταία εχθρική πράξη του γειτονικού κρατιδίου με απόφαση για κλείσιμο των συνόρων και τον εγκλωβισμό δεκάδων χιλιάδων προσφύγων στην Ελλάδα προκειμένου να εκβιάσουν μια ντε φάκτο αναγνώρισή τους.

«Είμαστε πανέτοιμοι», λέει ο πρόεδρος της οργάνωσης κ. Δ. Χατζής. Έχουμε στην φαρέτρα μας όλα τα επιχειρήματα που χρειαζόμαστε αλλά και την υποστήριξη του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Δημητρίου, ο οποίος είναι κι επίτιμος πρόεδρος της οργάνωσής μας. Η ανακοίνωσή του, ενισχύει την προσπάθειά μας και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε σε παγκόσμια κλίμακα το αίτημά μας. Για όσους έχουν συμφέρον να πιστεύουν ότι το θέμα έληξε η απάντησή μας είναι ότι «ΟΧΙ το θέμα δεν έληξε». Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την αλλαγή των γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων στην ευρύτερη περιοχή περί της Ελλάδας και το συμφέρον των δύο πατρίδων μας».

«Απευθύνουμε έκκληση στον Ελληνισμό της γενέτειρας και στον απανταχού, καθώς και στους πολίτες όλου του κόσμου να υπογράψουν προστατεύοντας όχι μόνον την ελληνική αλλά την παγκόσμια ιστορική κληρονομιά και αλήθεια.

Η ιστορική αλήθεια έχει καταδειχθεί περίτρανα από τους 374 κορυφαίους πανεπιστημιακούς ανά τον κόσμο οι οποίοι προσυπέγραψαν σχετική επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα με πρωτοβουλία του Αρχαιολόγου Στήβεν Μίλλερ macedonia-evidence.org.

Καμία έκπτωση ή υποχώρηση στα εθνικά μας ζητήματα και στην πολιτιστική μας κληρονομιά» καταλήγει ο κ. Χατζής.

Η έκκληση έχει δημοσιευθεί στο gopetition. Οι ενδιαφερόμενοι να υπογράψουν μπορούν να επισκέπτονται το Link https://www.gopetition.com/petitions/restoration-of-historical-truth-about-macedonia/signatures.html ή την ιστοσελίδα μας panmacedonian.info στην κατηγορία Support Our Petition.

Όσοι δεν χειρίζονται το διαδίκτυο ή έχουν σχετική δυσκολία μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας στο email macedoniapetition@gmail.com ή να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας στη Νέα Υόρκη.



Πηγή : tribune.gr


Κυβερνητικό φιάσκο: Απέσυραν τροπολογία που προέβλεπε απαλλαγή από λαθρεμπόριο



Σε άτακτη υποχώρηση ανάγκασαν την κυβέρνηση και την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Βορίδης της Ν.Δ και ο Βασίλης Κεγκέρογλου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποχρεώνοντας τους να αποσύρουν άρον άρον ύποπτη βουλευτική τροπολογία με την οποία επιχειρήθηκε αλλαγή του τελωνειακού κώδικα και απαλλαγή επιχειρηματιών από πρόστιμα για λαθρεμπορία.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσαν τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Δημητριάδης, Κάτσης και Καραναστάσης)  ιδιώτης ο οποίος θα αγόραζε  περιουσιακό στοιχείο του κράτους μετά από διαδικασίες ιδιωτικοποιήσης δεν θα βαρύνεται από παραβάσεις λαθρεμπορίας που τελέστηκαν κατά την περίοδο που το περιουσιακό στοιχείο ήταν υπό κρατική ιδιοκτησία με συνέπεια να απαλλάσσεται και από την υποχρέωση καταβολής προστίμων ή άλλων κυρώσεων. Το γεγονός ότι η τροπολογία αν και προέβλεπε αλλαγή του τελωνειακού κώδικα δεν κατατέθηκε από την κυβέρνηση αλλά από βουλευτές προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης η οποία απαίτησε από την κυβέρνηση να αποκαλύψει τα ονόματα των επενδυτών που ευνοούνται.

«Υπάρχουν ρυθμίσεις οι οποίες είναι κατάπτυστες και απαράδεκτες και θέλουν να αποφευχθεί η διαφάνεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» σχολίασε ο κ. Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε « Κατετέθη βουλευτική τροπολογία που αλλάζει τον τελωνιακό κώδικα και έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Υποδομών. Ο υπουργός Υποδομών αλλάζει τον τελωνιακό Κώδικα! Με την ρύθμιση ο νέος μέτοχος δεν έχει ευθύνη για τα χρέη που έκανε η παλιά διοίκηση. Όμως όταν μεταβιβάζονται μετοχές γίνεται νομικός και οικονομικός έλεγχος της εταιρίας. Πάντα ζητείται η διενέργεια φορολογικού ελέγχου ώστε ο νέος μέτοχος να γνωρίζει πλήρως την κατάσταση. Έρχεται λοιπόν  η κυβέρνηση και απαλλάσσει εις βάρος του ελληνικού δημοσίου τον νέο μέτοχο. Να το πάρετε πίσω γιατί είναι ντροπή».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η κριτική του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου του ΠΑΣΟΚ «Κάνετε τροποποιήσεις του εθνικού τελωνιακού κώδικα. Ελπίζω να μην γίνει αποδεκτή αν δεν έρθει ο υπουργός Οικονομιών να μας πει τι γίνεται. Εμείς θεωρούμε ότι είναι «φωτογραφική». Πείτε μας ποιους αφορά. Γιατί έχετε τόση βιασύνη;» είπε. Ακόμα πιο επικριτικός ήταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου ο οποίος μίλησε για τροπολογία κομπίνα.

Κι ενώ όλοι θεώρησαν ότι η κυβέρνηση θα ξεπερνούσε την κριτική, τον λόγο έλαβε ο πρώτος υπογράφων βουλευτής Δ.Δημητριάδης ο οποίος προς έκπληξιν των πάντων ανακοίνωσε ότι αποσύρει την τροπολογία προκειμένου να μην δοθούν λάθος μηνύματα λόγω εσφαλμένης διατύπωσης στην αιτιολογική έκθεση.

“Μόλις τους τσακώσαμε, την απέσυραν” σχολίασαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ήδη στα πηγαδάκια της Βουλής συζητείται έντονα το όνομα επιχειρηματία ο οποίος θα ευνοείτο από τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Απίστευτη ατάκα Φωτίου

Ενδεικτικός του κλίματος έντασης που επικρατεί από το πρωί στη Βουλή εξαιτίας του καταιγισμού τροπολογιών είναι ο έντονος διάλογος που είχαν ο Μάκης Βορίδης με την αν. Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου για τροπολογία με την οποία νομιμοποιήθηκαν δαπάνες ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ.

“Νομιμοποιείτε δαπάνες 4,5 εκατομμυρίων ευρώ” κατηγόρησε την κα Φωτίου ο Βορίδης. “Ποιος το λέει αυτό;” απάντησε η Υπουργός με τον βουλευτή της Ν.Δ να συνεχίζει: “Το λέει η έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους”. Η απάντηση της κ. Φωτίου άφησε τους πάντες με το στόμα ανοικτό καθώς φώναξε στον κ. Βορίδη: “Και τι έγινε που το λέει η έκθεση του ΓΛΚ;” . Ο Βορίδης αντέδρασε έντονα και φωνάζοντας απάντησε: “Αυτός είναι ο τρόπος που διαχειρίζεστε τα χρήματα των φορολογουμένων. Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεστε και που κυβερνάτε”.


Γιώργος Λυκουρέτζος
Πηγή : parapolitika.gr


Εντάξει κύριοι αποδεδειγμένα κινδυνεύουμε! Με στολή παραλλαγής πήγε στο γραφείο του ο Καμμένος



Διαβάζουμε στο parapoltika.gr και πλέον δεν γελάμε ούτε τρολάρουμε αλλά ανησυχούμε για όλους μας γιατί σε καμία πολιτισμένη χώρα δεν συμβαίνουν αυτά!!!



Εντολή για άσκηση «πολεμικής ετοιμότητας» σε Ειδομένη και Οινούσσες, στέλνοντας ειδικές δυνάμεις του ελληνικού στρατού έδωσε ο Πάνος Καμμένος και φυσικά φρόντισε και ενδυματολογικά να υποστηρίξει την.. εντολή του.

Για να μπει και ο ίδιος στο … πολεμικό κλίμα εμφανίστηκε από τα ξημερώματα στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας με στολή… παραλλαγής. Προφανώς εκτιμά ότι έτσι οι Τούρκοι θα λάβουν το μήνυμα καλύτερα… 





Έλα ρε άντρα σκιαχτήκαμε! Πολάκης: «Έπρεπε να σηκωθώ και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη»



Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά των μέσων ενημέρωσης προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με αφορμή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι. 

Με ντύσιμο ανάλογο, έκανε λόγο για «βοθροκάναλα της διαπλοκής» και  αναφερόμενος στο περιστατικό με τον δημοσιογράφο που σημειώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τον Δεκέμβριο, είπε πως την γλίτωσε φτηνά γιατί  «έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου».

Δηλαδή απείλησε την ζωή του; Τι σημαίνει τρία μέτρα κάτω από την γή; Θα του έκανε τον τάφο; Πρέπει να απαντήσει ο άντρας του ΣΥΡΙΖΑ!!!

Για την προφορά του ιού του AIDS (HIV) ο αναπληρωτής υπουργός είπε: «Θα μας κάνουν παρατήρηση τα χθεσινά αβγά πώς θα τον πούμε; Όλοι ΧΙΒ τον λέμε».

Η Νέα Δημοκρατία απάντησε αηδιασμένη ότι πρόκειται για την «αυθεντική έκφραση της Κυβέρνησης Τσίπρα…».


Έπρεπε να στριμωχτεί η κυβέρνηση για να επιβάλει τον νόμο και την τάξη για τη δράση των ΜΚΟ





Διαβάζουμε στο ethnos.gr


Δήμος Βερύκιος 

Υποχρεώνονται να υποβάλουν αναλυτικά στοιχεία με τα μέλη τους, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς. Το ελληνικό κράτος θα υποδεικνύει πού θα δραστηριοποιούνται και με ποιον τρόπο. Αυστηρός έλεγχος για όλα τα κονδύλια που παίρνουν από Ελλάδα και ΕΕ.

Στοπ στην ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ εντός ελληνικού εδάφους βάζει η κυβέρνηση, με νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή.

Η φιλοσοφία του νομοσχεδίου στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες:

• Ο έλεγχος των ΜΚΟ θα γίνεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που ανέλαβε να καταρτίσει το σχετικό νομοσχέδιο.

• Η κάθε ΜΚΟ που επιθυμεί να αναλάβει δράση εντός ελληνικού εδάφους υποβάλλει σχετική αίτηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μαζί με τη σχετική αίτηση καταθέτει λίστα μελών, ΑΦΜ και τραπεζικούς λογαριασμούς. Επίσης είναι απαραίτητο η ΜΚΟ να καταθέτει συγκεκριμένα αποδεικτικά για την επιχορήγηση που λαμβάνει αλλά και για το ποιο είναι το ακριβές αντικείμενο της δράσης της και ποιος είναι υπεύθυνος έναντι του νόμου.

• Η αρμόδια Διεύθυνση Προστασίας του Πολίτη προβαίνει στον σχετικό έλεγχο για τη δράση και τα οικονομικά-τραπεζικά στοιχεία της αιτούσας ΜΚΟ και εφόσον ικανοποιηθεί το αίτημά της μπαίνει σε λίστα προτεραιότητας και βάσει των αναγκών που υπάρχουν εκείνη τη χρονική στιγμή το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υποδεικνύει την περιοχή και την ακριβή αποστολή δράσης.

Σε καμία περίπτωση η ΜΚΟ δεν μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία ή δράση χωρίς την υπόδειξη και την άδεια του ελληνικού κράτους, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα!

Η ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ σε σχέση με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου είχε εντοπιστεί από το περασμένο φθινόπωρο και μάλιστα είχε καταγγελθεί στις Βρυξέλλες από την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, χωρίς ωστόσο η ΕΕ να συμμερίζεται την ύπαρξη προβλήματος.

Παρ' όλα αυτά συνεχίζονταν τα δημοσιεύματα και οι καταγγελίες για τη δράση των ΜΚΟ στο Β. 

Αιγαίο, που μόνο με την αρωγή, τη διάσωση και την υποστήριξη προσφύγων και μεταναστών δεν έχει σχέση, ενώ είχαν κινηθεί και ποινικές διαδικασίες σε μέλη τους. Μάλιστα εκδόθηκε και ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου.
«Χάνονται» 10 δισ. ετησίως

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η ίδια η ΕΕ σε σχετικό Πόρισμα της Επιτροπής Ελέγχου του Προϋπολογισμού, από τα «αναπτυξιακά κονδύλια» που χειρίζονται οι 139 πρεσβείες της ΕΕ σ' όλον τον κόσμο και φτάνουν συνολικά τα 20,5 δισ. ευρώ τον χρόνο, περίπου τα 10 «χάνονται» σε πολυπλόκαμα δίκτυα διαφόρων ΜΚΟ, ενώ 92,5 εκατομμύρια ευρώ από προγράμματα βοήθειας μέχρι τώρα είτε απέτυχαν είτε τα χρήματα σπαταλήθηκαν.

Μέχρι τώρα η ελληνική κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στη χώρα, πώς χρηματοδοτούνται, ποιος είναι ο σκοπός της κάθε μίας από αυτές, με ποια κριτήρια επιλέχτηκαν για χρηματοδότηση και ποια είναι η πραγματική δράση τους.

Τους τρόμαξε η ένταση

Σόου από τρεις προέδρους στη Γευγελή

Σε... αποστειρωμένο τοπίο, οι πρόεδροι της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ της Κροατίας Κολίντα Γκραμπάρ Κιτάροβιτς και της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ βρέθηκαν χθες στη Γευγελή, για να επισκεφτούν το κέντρο προσφύγων του Βίνογιουγκ, να επιθεωρήσουν τους αστυνομικούς της Κροατίας και της Σλοβενίας που συμμετέχουν στον έλεγχο των συνόρων και να συναντηθούν και να απαθανατιστούν μόνο με ένα... δείγμα προσφύγων, που έφεραν καθαρά και σιδερωμένα ρούχα, καθώς και με έναν μικρό αριθμό μικρών παιδιών.

Την ίδια ώρα αγνόησαν τους 139 πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο κέντρο, οι οποίοι αντιδρούσαν και φώναζαν διαμαρτυρόμενοι πιο πέρα. Επίσης δεν πήγαν στο σύνορο απέναντι από την Ειδομένη, παρά το γεγονός ότι είχε ανακοινωθεί η επίσκεψή τους σ΄ αυτό, επικαλούμενοι λόγους ασφαλείας και της έντασης που προκλήθηκε κοντά στον φράχτη, όπως ειπώθηκε.





Η Αυστρία απειλεί την Ιταλία ότι θα κλείσει τα σύνορα στο Μπρένερ αν υπάρξει ανεξέλεγχτη ροή μεταναστών



«Δεν θα γίνουμε χώρος αναμονής προσφύγων» τονίζει η Βιέννη

Σκληρή στάση κρατά η Αυστρία απέναντι στην Ιταλία για τους συνοριακούς ελέγχους στο Μπρένερ ελέω μεταναστευτικού, με τον υπουργό Άμυνας να τονίζει ότι η Βιέννη είναι έτοιμη «στο ακραίο σενάριο» ακόμη και να κλείσει τα σύνορα. 

«Αν η Ιταλία επιτρέπει ανεξέλεγκτη διέλευση και η Γερμανία στέλνει πίσω πολλούς από αυτούς, τότε η Αυστρία θα γίνει χώρος αναμονής» λέει.

Να υπενθυμίσουμε ότι εχθές Τετάρτη οι ιταλοί υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών με επιστολή τους στην Κομισιόν διαμρτυρήθηκαν στις Βρυξέλλες για την πρόθεση της Αυστρίας να «σφίξει» τα σύνορα στο Μπρένερ και να προετοιμάσει την κατασκευή φτάχτη, φοβούμενη εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, προειδοποίησε μιλώντας στο ευρωκοινοβούλιο την Ιταλία πως θα πρέπει να προετοιμαστεί να υποδεχτεί νέο κύμα προσφυγικών ροών, για να αποφύγει ένα νέο χάος στα εσωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

«Ο αριθμός των επίδοξων μεταναστών στην Λιβύη είναι ανησυχητικός» είπε ο Τουσκ, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Αυστρίας ότι σχεδιάζει αυστηρότερα μέτρα στα σύνορα της με την Ιταλία, για να προλάβει νέο μεγάλο κύμα μεταναστευτικών ροών το καλοκαίρι.

Σημειώνοντας πως η αναρχία που επικρατεί στη Λιβύη αποκλείει προς το παρόν τη σύναψη μιας αντίστοιχης συμφωνίας με αυτή που υπέγραψε η ΕΕ με την Τουρκία, ο Τουσκ τόνισε πως τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να είναι έτοιμα να βοηθήσουν για την διαχείριση νέων αφίξεων προσφύγων και μεταναστών στην Ιταλία, όπως και στην Μάλτα.

Παράλληλα, προειδοποίησε για επανάληψη παρόμοιων απειλών με εκείνων που έθεσαν κράτη-μέλη της ΕΕ για κλείσιμο των συνόρων και κατάργηση της ελεύθερης κίνησης που προβλέπει η Σένγκεν, στην περίπτωση που η Ιταλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της δεν συνεργαστούν για να συγκρατήσουν τις προσφυγικές ροές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Βιέννη, που μαζί με το Παρίσι και το Βερολίνο, εκφράζουν παράπονα ότι η Ιταλία απλά «αφήνει να περάσουν» μετανάστες που κατευθύνονται βόρεια, σχεδιάζει να επιβάλει αυστηρότερους ελέγχους στη μεθοριακή διέλευση στο Πέρασμα Μπρένερ, πολυσύχναστο πέρασμα στις Αλπεις, για να εμποδίσει τη διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

Η Ρώμη απορρίπτει την κριτική που της ασκείται, αλλά κάποιοι ευρωπαίοι διπλωμάτες εκφράζουν ανησυχίες ότι η Ιταλία, που είδε τους αριθμούς αφίξεων μεταναστών να μειώνονται τον περασμένο χρόνο, δεν έχει την ικανότητα ή την προθυμία να φιλοξενήσει ένα μεγάλο κύμα προσφυγικών ροών και να κρατήσει τους ανθρώπους καθ' όσον οι ιταλικές αρχές επεξεργάζονται οι αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περίπου 10.000 άνθρωποι έφτασαν στην Ιταλία τον περασμένο μήνα, ενώ 2.300 είχαν φτάσει τον Μάρτιο του 2015.



Πηγή : tovima.gr


Προβλέπεται εκτίναξη της φοροδιαφυγής από την αύξηση του ΦΠΑ




Φιλόδοξος θεωρείται ο στόχος για είσπραξη 400 - 500 εκατ. ευρώ από την αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Ωστόσο, το μέτρο αυτό έχει γίνει αποδεκτό από τους πιστωτές, αν και παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι μόνο υπό κανονικές συνθήκες η αύξηση του ανώτατου συντελεστή κατά μία μονάδα θα απέδιδε το ανωτέρω ποσό. Διευκρινίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσμετρήσει σημαντικούς παράγοντες που λειτουργούν εκ διαμέτρου αντίθετα ως προς τον στόχο είσπραξης των εσόδων. Συγκεκριμένα τονίζουν ότι η αύξηση του συντελεστή στο 24% θα οδηγήσει στη διόγκωση της φοροδιαφυγής αναγκάζοντας πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις κυρίως εστίασης να μην εκδίδουν αποδείξεις. Στο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών δεν υπολογίζονται επίσης η αύξηση των άμεσων φόρων, η αύξηση άλλων έμμεσων φόρων (τέλη κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης), καθώς και των εισφορών που θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης.

Οι ίδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι πλέον ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ έχει φθάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια άλλης αύξησης του συγκεκριμένου συντελεστή. Εκτιμούν, όμως, ότι η εξέλιξη αυτή ανοίγει την «κερκόπορτα» για μαζικές μετατάξεις προϊόντων από τον μεσαίο συντελεστή που σήμερα ανέρχεται στο 13% στο 24%. Αναφέρουν ότι στην περίπτωση ανάγκης λήψης νέων μέτρων μοναδική διέξοδος είναι η μετάταξη προϊόντων από τους χαμηλούς συντελεστές στον ανώτατο.

Πάντως, κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν χθες στην «Κ» ότι καταβάλλονται προσπάθειες έτσι ώστε η αύξηση του συντελεστή να μετατεθεί χρονικά. Δηλαδή, η αναπροσαρμογή του συντελεστή στο 24% να πραγματοποιηθεί το 2017 ή το 2018. Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το αν θα έχει κλείσει το δημοσιονομικό κενό του 2016 και εάν οι πιστωτές της χώρας δεχτούν να μην υπάρξουν μέτρα αντικατάστασης του καταργημένου ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Η κυβέρνηση όπως φαίνεται ακολουθεί την πολιτική σε αρκετά περιπτώσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι συντελεστές έχουν αυξηθεί πέντε φορές και εφόσον κυβέρνηση και τρόικα έρθουν σε συμφωνία, θα πρόκειται για την έκτη αναπροσαρμογή συντελεστή ΦΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι υφιστάμενοι φορολογικοί συντελεστές τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις είναι υψηλότεροι από τον μέσο όρο των χωρών τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ευρωζώνης. Ο ΦΠΑ διαμορφώνεται στο 23% (με προοπτική να ανέλθει στο 24%) έναντι 21,5% στην Ε.Ε. και 20,5% στην Ευρωζώνη.

Ο ανώτερος συντελεστής φόρου εισοδήματος για τα φυσικά πρόσωπα στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 50% (σε 42% ο βασικός συντελεστής και 0,7%- 8% έξτρα φόρος λόγω έκτακτης εισφοράς) έναντι 39,5% στην Ε.Ε. και 44,5% στην Ευρωζώνη, ενώ ο ανώτερος συντελεστής φόρου για τα νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα είναι στο 26% έναντι 21,8% στην Ε.Ε. και 25,9% στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι: «Η φημολογούμενη αύξηση στο 24% του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ θα δώσει τη χαριστική βολή στην αγορά, που ήδη υπολειτουργεί λόγω της δραματικής μείωσης της ζήτησης εξαιτίας της ανέχειας που βιώνουν οι καταναλωτές. Κάθε αύξηση των τιμών των προϊόντων σημαίνει και μείωση πωλήσεων. Και δυστυχώς αυτή την εξαιρετικά δυσμενή περίοδο, ελάχιστες είναι οι επιχειρήσεις που, όσο και αν το θέλουν, θα καταφέρουν να απορροφήσουν οι ίδιες την αύξηση των τιμών που θα προκαλέσει η άνοδος του συντελεστή ΦΠΑ. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων της οικονομίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικά εισπρακτικά μέτρα. Αντίθετα, μάλιστα, η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου και η μείωση της φορολογίας συνθέτουν το μοναδικό αντίδοτο στην ύφεση».



Έντυπη Καθημερινή


Σοκ και θλίψη για τον φόνο 4χρονης στα Μέγαρα




Όλο και πιο τραγική γίνεται η ιστορία του 4χρονου κοριτσιού που βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης νεκρό σε μονοκατοικία στην οδό Αγ.Στεφάνου στα Μέγαρα, ενώ δίπλα του βρέθηκε αιμόφυρτη η 45χρονη θεία του που είχε κόψει τις φλέβες της.

Το παιδί βρήκε νεκρό πάνω στο κρεββάτι του στις 13:30 ο 48χρονος θείος του, χωρίς να υπάρχουν εμφανή τραύματα. 

Στο πάτωμα βρήκε τραυματισμένη -μάλλον με μαχαίρι στο λαιμό και στα χέρια- τη σύζυγό του, η οποία μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η γυναίκα αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να ομολόγησε πως εκείνη σκότωσε το παιδί.

Η 45χρονη και ο 48χρονος έχουν δύο ενήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, το παιδί πέθανε από ασφυξία, ωστόσο τα οριστικά αποτελέσματα θα βγουν αύριο, Πέμπτη, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή.

Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν πως το παιδί έμενε με τη θεία του και τον θείο του, καθώς οι γονείς του είναι τοξικομανείς. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, η 45χρονη έπνιξε το κορίτσι, όταν η αδελφή της και μητέρα της 4χρονης τής ζήτησε να πάρει πίσω το παιδί.



Newsroom ΔΟΛ


Χωρίς ταξί την Πέμπτη σε όλη την Ελλάδα λόγω 24ωρης απεργίας



Οι αυτοκινητιστές έχουν αποκλείσει από το πρωί την είσοδο του Υπ. Οικονομικών

Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη 14 Απριλίου οι οδηγοί ταξί σε ολόκληρη την Ελλάδα μετά από απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου. Η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση και το πρωί της Τετάρτης οι αυτοκινητιστές προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου Οικονομικών.

Τα ταξί θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 05:00 την Πέμπτη έως τις 05:00 της Παρασκευής.

Σε ανακοίνωσή του, η ΠΟΕΙΑΤΑ, αναφέρει:

"Η Διοίκηση στα πλαίσια της απόφασης του Κλαδικού Συμβουλίου στις 6/4/16 για τα οικονομικά-φορολογικά ζητήματα και το θέμα των ΑΔΗΜΕ ταξιμέτρων, αφού επεδίωξε να συναντήσει τον Ειδικό Γραμματέα Εσόδων και αντ' αυτού συναντήθηκε με τον Διευθυντή του στις 7/4/2016 και συμφωνήσαμε σε άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο σύμβουλο του λόγω του επείγοντος του ζητήματος.

Μέχρι σήμερα αυτό δεν έγινε.

Έχουμε από την μία, την δέσμευση του Αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού, τόσο στο Προεδρείο, όσο και στην Βουλή για άμεση λύση του ζητήματος και από την άλλη την αδιαφορία των καθ΄ ύλην αρμοδίων - που συζητούν μόνο με τρεις κατασκευαστές - εισαγωγείς ταξιμέτρων - για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι συνάδελφοι ανά την Ελλάδα από την μη δυνατότητα εύρυθμης λειτουργίας των ταξί τους, χωρίς αυτοί να ευθύνονται .

Για τον λόγω αυτό και στα πλαίσια της ομόφωνης γνώμης του Κλαδικού Συμβουλίου και της απόφασης του έκτακτου Δ.Σ. αποφασίστηκε 24ωρη απεργία την ΠΕΜΠΤΗ 14/4/16 ώστε να αναδείξουμε το ζήτημα που προέκυψε, από την μη έγκαιρη αντιμετώπιση του θέματος από την πολιτεία δηλώνοντας ότι δεν θα γίνουμε θύματα περίεργης αμέλειας συνδυαστικά με επιλεγμένες πολιτικές που εξοντώνουν τους αυτοαπασχολούμενους και τον ελληνικό λαό.

Μέχρι εδώ, δεν αντέχουμε άλλο.

ΖΗΤΑΜΕ

- Να μειωθεί ο ΦΠΑ στο 13%

- Να μειωθεί ο συντελεστής φορολόγησης 26% και ο αντίστοιχος προείσπραξης

- Να υπάρχει συμβατότητα εισφορών ΟΑΕΕ και εισοδήματος

- Αφορολόγητο στα 12.000 €

- Την παράταση των ταμειακών μηχανών μέχρι την έκδοση νέων ταμειακών και την ομαλοποίηση της αγοράς.

Με την κεκαλυμμένη απορρύθμιση που πάει να γίνει, μέσω αυτής της «περίεργης» απόφασης, σταδιακά οδηγούμαστε στην καρτελοποίηση του κλάδου με την «παρέμβαση» των μεγάλων που τον έχουν στοχεύσει αναγκάζοντας μας να παραδώσουμε τις άδειές μας.

Η πολιτική αυτή έχει ξεκινήσει από το 2010 εις βάρος του κλάδου μας, με σκοπό τον αφανισμό όλων των μικρομεσαίων ώστε να περάσουν τα σχέδια της Ε.Ε και της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP , για την καρτελοποίηση της αγοράς και την προώθηση των πολυεθνικών. Δηλώνουμε ότι αυτό δεν θα περάσει.

Αφού γίνουν όλα τα παραπάνω, και υποχρεωθούμε να βάλουμε νέες ΦΗΜ η κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει επιδότηση από το ΕΣΠΑ διότι ο κλάδος στην σημερινή εξαθλιωμένη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται δεν μπορεί να σηκώσει το τεράστιο βάρος των 20.000.000 ευρώ».


Πηγή : tovima.gr


Λαμποράλ Κούτσα - Παναθηναϊκός 84-68



Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε στην πρεμιέρα των playoffs της Euroleague και σαν να μην υπήρχε για τη Λαμποράλ Κούτσα (84-68) του Γιάννη Μπουρούση, η οποία έκανε ό,τι ήθελε για το 1-0 στη Βιτόρια.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στη Βιτόρια, έχοντας διαδοχικές ευκαιρίες για το πολυπόθητο break, το οποίο θα του δώσει τον έλεγχο της προημιτελικής σειράς της Euroleague. Η πρώτη πήγε χαμένη και το Final 4 του Βερολίνου... λίγο πιο μακριά. Η Λαμποράλ Κούτσα τον έβαλε ν' ακολουθεί το ρυθμό της, δεν κατάφερε ποτέ να βγει και να κάνει το δικό του και το 1-0 (84-68) αποτελεί γεγονός.

Η συνέχεια είναι προγραμματισμένη στις 15/4 (21:45/ΕΡΤ2) επίσης στη Fernando Buesa Arena.


ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Λαμποράλ Κούτσα δημιούργησε/βρήκε χώρους στην περιφέρεια κι έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά με 3/9 + 4/7 + 3/9 + 3/8 τρίποντα ανά περίοδο. Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 1/5 (εύστοχο το πρώτο όλων για το 0-3 στο 1') + 0/3 + 2/8 + 0/3 αντιστοίχως, δέχθηκε αρκετούς πόντους από δεύτερες επιθέσεις, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο ίδιος, μη έχοντας άλλη αξιόπιστη λύση στην επίθεση πλην Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, η διαφορά ξέφυγε κι η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Ντάριους Άνταμς (20π. με 3/5δίπ., 4/12τρίπ., 2/3β., 4ασ., 1κλ., 2λ. σε 26:07) ξεχώρισε σε μία πλειάδα διακριθέντων παικτών της Λαμποράλ Κούτσα, μεταξύ των οποίων κι ο Γιάννης Μπουρούσης (15π. με 3/4δίπ., 1/2τρίπ., 6/8β., 6ρ., 2ασ., 2κοψ., 3λ. σε 24:31).

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Πλην Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (21π. με 8/13δίπ., 5/6β., 6ρ., 2ασ., 1κλ., 1λ.) ο Παναθηναϊκός δεν είχε κανέναν στο κλίμα της αναμέτρησης, ούτε τον Νικ Καλάθη των 11 ασίστ (και των 5π. με 2/4δίπ., 0/3τρίπ., 1/2β., 4ρ., 2κλ., 3λ. σε 27:18).

ΦΑΣΗ-ΚΛΕΙΔΙ: Το 15-16 στο 9' έμελλα να 'ναι το τελευταίο προβάδισμα του Παναθηναϊκού στην αναμέτρηση, αφού η Λαμποράλ Κούτσα συνέχισε με 4/6 τρίποντα για το 27-20 στο 14' (6/13τρίπ.-1/6τρίπ.) και... μην την είδατε. Η διαφορά έφτασε και στους 22 πόντους (64-42 στο 29'), πριν ο Μάικ Τζέιμς με -τι άλλο;- τρίποντο κάνει το 76-60 στο 36' και βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για οτιδήποτε καλύτερο.

ΤΙ ΚΡΑΤΑΝΕ: Η Λαμποράλ Κούτσα κρατά την προς στιγμή εντυπωσιακή ευστοχία πίσω απ' τα 6,75μ. κι ο Παναθηναϊκός τις 21 ασίστ κυρίως λόγω Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στο πρώτο ημίχρονο.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Αμφότερες οι ομάδες ξεχνάνε τα 15+14 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ κι επιπλέον ο Παναθηναϊκός τα 3/19 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 39-28, 64-49, 84-68
Λαμποράλ Κούτσα (Περάσοβιτς): Τζέιμς 11 (2τρίπ., 2ρ., 6ασ.), Πλάνινιτς 7 (4ρ., 3λ.), Χάνγκα 10 (2τρίπ., 2ρ., 2κοψ.), Μπουρούσης 15 (3/4δίπ., 1/2τρίπ., 6/8β., 6ρ., 2ασ., 2κοψ., 3λ. σε 24:31), Μπλάζιτς 7 (2τρίπ., 5ρ.), Ντιόπ Ιλ., Τιγ 7 (1τρίπ., 11ρ., 3λ.), Άνταμς 20 (4τρίπ., 4ασ., 2λ.), Κορμπάτσο 2 93ρ.), Μπέρτανς Ντάβ. 5 (1τρίπ., 5ρ., 2ασ.)
Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Χέινς 11 (2τρίπ.), Πάβλοβιτς 2 (2ρ., 2ασ.), Γιάνκοβιτς (2ρ.), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 21 (6ρ., 2ασ.), Φελντέιν 2 (4ασ.), Διαμαντίδης (0/3τρίπ., 2ρ.), Γκιστ 7 (2ρ.), Καλάθης 5 (4ρ., 11ασ., 2κλ., 3λ.), Κούζμιτς 4 (3ρ.), Ουίλιαμς 7 (1τρίπ., 3ρ., 2λ.), Χάντερ 7 (4ρ.)

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2015-16

PLAYOFFS

ΛΑΜΠΟΡΑΛ ΚΟΥΤΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
Game 1: Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός 84-68
Game 2: Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός 15/4 21:45 (ΕΡΤ2)
Game 3: Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα 19/4 21:15 (novasports 2)
Game 4: Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα* 21/4 21:15 (ΕΡΤ2)
Game 5: Λαμποράλ Κούτσα-Παναθηναϊκός* 26/4 21:45 (novasports 2)
* Αν χρειαστεί



Πηγή :  gazzetta.gr



Το άγριο τρολάρισμα της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: Ούτε η Google δεν σας βρίσκει




Χωρίς λόγια αλλά με ένα tweet που «στάζει» ειρωνεία, η Νέα Δημοκρατία απάντησε άμεσα στο επικριτικό tweet του ΠΑΣΟΚ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αντί άλλου σχολίου, η ομάδα social media της ΝΔ, επέλεξε να αναρτήσει μια φωτογραφία με το σχόλιο της Χ. Τρικούπη. Από κάτω πρόσθεσε μια εικόνα να δείχνει αναζήτηση στη μηχανή της Google με τη λέξη ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς δεν βρέθηκαν αποτελέσματα για την αναζήτηση <ΠΑΣΟΚ>» γράφει από κάτω υπονοώντας την εκλογική βύθισή του. Η ΝΔ συνεχίζει το «τρολάρισμα» του ΠΑΣΟΚ αναγράφοντας ότι εναλλακτικά η Google προτείνει (suggestions) στους χρήστες να δοκιμάσουν την φράση«Λεφτά υπάρχουν», με προφανή αναφορά στην ρήση του Γιώργου Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα με μια αναρτησή του στο twitter, το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ λέει πως δε βιάζεται να γίνει Πρωθυπουργός αλλά η ΝΔ ζητάει επίμονα εκλογές και κατηγορούσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως αναξιόπιστο.



Πηγή : iefimerida.gr


Ο Φίλης παραδέχεται ότι ίσως η διάταξη αφορά και την σύζυγο του πρωθυπουργού



Απάντηση στη διάταξη νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, η οποία χαρακτηρίστηκε «φωτογραφική» για τη σύζυγο του πρωθυπουργού, έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Φίλης.

Το θέμα προέκυψε από καταγγελίες του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Μαυρωτά, ο οποίος υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιτρέπει στη σύζυγο του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα να μεταταχθεί από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, όπου βρίσκεται η οργανική της θέση, στην τριτοβάθμια, όπου σήμερα είναι αποσπασμένη.

Όπως αναφέρει στη στήλη του στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Παιδείας και, όπως αναφέρει, «δεν γνωρίζει αν (η διάταξη) αφορά την κοπέλα. Μπορεί και να την αφορά. Γνωρίζει όμως ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι περίπου 100».

Σύμφωνα με τα «Νέα» ο κ. Φίλης είπε στον δημοσιογράφο ότι «"επί του παρόντος δεν έχει κατατεθεί καμία αίτηση" και πως, αν κατατεθεί, αυτή θα κριθεί πρώτον από το υπηρεσιακό συμβούλιο του υπουργείου "στο οποίο μετέχουν και συνδικαλιστές από όλα τα κόμματα (συνδικαλιστές; Εγγύηση νομιμότητας!), ενώ εν συνεχεία θα πρέπει να αποφασίσει και το αντίστοιχο όργανο του πανεπιστημίου στο οποίο επιθυμεί να ενταχθεί. Τόσο... δύσκολα είναι τα πράγματα...».

 Απάντηση του υπουργείου

Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου για το θέμα, δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα αυξημένων ακαδημαϊκών προσόντων να μεταταγούν σε θέση κατηγορίας Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού (ΕΔΙΠ) στα ΑΕΙ (Πανεπιστήμια και ΤΕΙ).

Πρόκειται για πάγια διάταξη με την οποία θεραπεύεται ένα ακόμη κενό στη νομοθεσία που επέτρεπε φωτογραφικές μετατάξεις στο παρελθόν.

Η ρύθμιση αυτή δεδομένων των δημοσιονομικών συνθηκών, που δυσχεραίνουν την πρόσληψη προσωπικού, είναι προς πρόδηλο όφελος της λειτουργίας των ΑΕΙ και αποτελεί άλλωστε και αίτημα πολλών πανεπιστημιακών τμημάτων (οι πρόσφατες 500 θέσεις αφορούσαν μέλη ΔΕΠ και όχι ΕΔΙΠ)

Με αυτό τον τρόπο τα ΑΕΙ μπορούν να καλύψουν πραγματικές και ανελαστικές ανάγκες, αφού τα εργαστηριακά μαθήματα τα οποία θα διδάξουν οι εκπαιδευτικοί που μετατάσσονται είναι υποχρεωτικά από το πρόγραμμα σπουδών των ΑΕΙ και δεν μπορούν να καλυφθούν από τα μέλη ΔΕΠ.

Επιπλέον, ως Υπουργείο Παιδείας είμαστε συνεπείς με τη δέσμευσή μας οι μετατάξεις εκπαιδευτικών να γίνονται σε θέσεις στις οποίες θα εξακολουθούν να προσφέρουν διδακτικό έργο.

Τα τυπικά προσόντα που περιγράφει η διάταξη μοιάζουν με αυτά που αντιστοιχούσαν στο ακαδημαϊκό προφίλ του Λέκτορα (ν.3027/2002)

Ειδικότερα οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει σωρευτικώς:

α. Να είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος με γνωστικό αντικείμενο ίδιο ή συναφές με γνωστικό αντικείμενο που θεραπεύει Τμήμα ΑΕΙ.

β. Να έχουν δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια, σχετικό με τα αντικείμενα αυτά.

γ. Να έχουν μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος αποδεδειγμένα επιτελέσει για τουλάχιστον δύο (2) ακαδημαϊκά έτη σε ελληνικό Α.Ε.Ι ή ομοταγές Ίδρυμα της αλλοδαπής σχετικό επιστημονικό - εφαρμοσμένο - ερευνητικό έργο και συγκεκριμένα έχουν εκπαιδευτική εμπειρία ή εμπειρία σε εργαστηριακό - εφαρμοσμένο - διδακτικό έργο ή αναγνωρισμένο επαγγελματικό - ερευνητικό έργο σε σχετικό επιστημονικό πεδίο ή έχουν τουλάχιστον διετή σχετική εργασία σε ερευνητικά κέντρα της ημεδαπής ή αλλοδαπής ή συνδυασμό των ανωτέρω.

Η διαδικασία της μετάταξης είναι απολύτως διαυγής και σύμφωνη με τις κείμενες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, για τη διενέργεια της μετάταξης απαιτείται:

α. Σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού που υποβάλλεται στην υπηρεσία που ανήκει καθώς και στο οικείο ΑΕΙ.

β. Έγκριση του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο εκπαιδευτικός.

γ. Απόφαση της Κοσμητείας του οικείου ΑΕΙ, ύστερα από σχετική εισήγηση τριμελούς επιτροπής.



Πηγή: topontiki.gr






Έπιασαν εκπαιδευτικό στην Κέρκυρα για ασέλγεια σε κοριτσάκια 9 και 11 χρόνων!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI


Συνελήφθη, αργά το απόγευμα, 51χρονος εκπαιδευτικός, με την κατηγορία των ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εκπαιδευτικός που δίδασκε σε περιφερειακό σχολείο της Κέρκυρας, φέρεται να ασέλγησε σε δύο μαθήτριες του δημοτικού σχολείου, εννέα και έντεκα χρόνων.

Ο 51χρονος εκπαιδευτικός προσήχθη νωρίς το μεσημέρι στην Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, μετά από καταγγελίες γονέων, σύμφωνα με τις οποίες, προχώρησε κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος των δύο ανήλικων κοριτσιών τους, ενώ το απόγευμα διετάχθη από τον Εισαγγελέα η σύλληψή του.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε, εις βάρος του, τον βαρύνει με τις κατηγορίες της "αποπλάνησης και κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια". Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας που έκανε την έρευνα, διερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες συναφείς πράξεις, ενώ αύριο το απόγευμα θα οδηγηθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Ηλεκτρονική: Μας έκλεισαν τα capital controls



Κήρυξε και επίσημα πτώχευση - Παρά τις διαρκείς προσπάθειες που κατέβαλε, η πορεία της οικονομίας καθιστά αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της

Δυσάρεστη ήταν τελικά η κατάληξη της Ηλεκτρονικής Αθηνών, της τρίτης δύναμης στον κλάδο των ηλεκτρικών. 

Η ιστορική αλυσίδα της οικογένειας Στρούτση και η πρώτη αμιγώς ελληνική σε επίπεδο πωλήσεων εταιρεία του κλάδου, επιβεβαιώνοντας τις αρνητικές για την τύχη της φήμες των προηγούμενων ημερών, σε ανακοίνωσή της προ ολίγων λεπτών τόνισε ότι προχωρά στην κήρυξη της πτώχευσης της.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ γνωστοποιεί ότι δυνάμει της υπ αριθμ 267/13-4-2016 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτωχεύσεως.

Παρά τις διαρκείς προσπάθειες της εταιρείας, η πορεία της οικονομίας, η περαιτέρω αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών, τα capital controls που -εκτός των άλλων- ενίσχυσαν την καχυποψία των ξένων προμηθευτών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την στάση των δανειστριών τραπεζών καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Το επιχειρηματικό πλάνο, το οποίο συναποφασίστηκε από τις τράπεζες, τους προμηθευτές και τους μετόχους τον Απρίλιο του 2015 είχε δημιουργήσει βάσιμες προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρείας. Όσα συνέβησαν, από τον Ιούνιο του 2015 και μετά, υπονόμευσαν και στη συνέχεια ακύρωσαν στην πράξη οποιοδήποτε σχεδιασμό.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας, να χάνονται μερίδια αγοράς και να αυξάνονται οι ζημιές. Έτσι, η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ, αφού εξάντλησε κάθε δυνατή εναλλακτική λύση, οδηγήθηκε στη σημερινή οδυνηρή απόφαση.

Η σημερινή εξέλιξη αφανίζει τη μεγαλύτερη ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία του κλάδου, τη μόνη που ανταγωνίστηκε ευθέως τις πολυεθνικές, οι οποίες θα είναι και οι μόνες ευνοημένες από αυτή την συγκυρία.

Τα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ από αύριο, 14-4-2016, θα παραμείνουν κλειστά».

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα τελευταία χρόνια η ιστορική ελληνική αλυσίδα είχε εκπονήσει τρία πλάνα αναδιάρθρωσης, όμως η χαριστική βολή στην πορεία της -όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς- υπήρξε η επιβολή των καλοκαιρινών capital controls.

Μια αλυσίδα με πορεία στα επιχειρηματικά δρώμενα της χώρας από το 1958, οπότε και δημιουργήθηκε το πρώτο της κατάστημα στην πλατεία Κλαυθμώνος, ακολουθεί την ίδια τύχη που είχαν οι βιομηχανίες Softex, IMAΣ, οι οποίες πτώχευσαν, ενώ και η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ έκλεισε το εργοστάσιό της στο Αμύνταιο. 


Πηγή : newmoney.gr



Μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ακρόπολη



Λίγο πριν της 11.30 το πρωί της Τετάρτης οι Αθηναίοι αναστατώθηκαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε ένας σχηματισμός Ελληνικών F16 και Αμερικάνικων F15 αεροσκαφών πάνω από την πρωτεύουσα.

Η πτήση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2016»