Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ο Κασσελάκης μετά το "τον αγαπώ" στον Πολάκη θέλει να ξέρει τι θα κάνει ο Μητσοτάκης με Δημητριάδη μετά την δικαίωση

 


'Εχοντας ξεφτιλιστεί ο ίδιος και το κόμμα του με τον ακροαριστερό τραμπούκο Παύλο Πολάκη, τον οποίο προστατεύουν προκαλώντας την κοινή γνώμη. Κάποιος τρομαγμένος είπε στον τυχοδιώκτη Κασσελάκη να κάνει σχόλιο εάν θα επανέλθει στην θέση του ένας απαραίτητος συνεργάτης στο Μαξίμου που δικαιώθηκε.

Ο φόβος του Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ, για την αποτελεσματικότητα του Γρηγόρη Δημητριάδη είναι φανερός, αποτελεσματικότητα για την οποία ενημέρωσαν τον τυχοδιώκτη που ακόμα δεν του έχει γίνει οικονομικός έλεγχος για να αντιμετωπίσει την δικαιοσύνη.

Και γράφει ο φαιδρός τυχοδιώκτης που κάνει τον Σελέμπριτι στην Μύκονο «Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου», σχολιάζει ειρωνικά ο Στέφανος Κασσελάκης

«Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Δημητριάδη, που θεώρησα ότι "υπήρξε εμπλεκόμενος" στο σκάνδαλο ΕΥΠ-Predator», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον ίδιο και το κόμμα του.

«Η αλήθεια είναι ότι με μπέρδεψε ο κ. Μητσοτάκης, όταν τον "παραίτησε" και ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Παροτρύνω τον Πρωθυπουργό να επαναφέρει άμεσα τον κ. Δημητριάδη στο Μαξίμου για να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία και να συνεχίσουν το κοινό τους έργο», σχολιάζει σκωπτικά και καταλήγει:

«Εύχομαι και στους δύο καλή ακρόαση» είπε αυτός που έχει υποτίθεται διαγράψει τον ακροαριστερό τραμπούκο τον οποίο κοροιδεύοντας τον κόσμο κρατάει σε όλα τα όργανα του κόμματος. Αλλά τόσο ξεφτίλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που τέτοιος ξεφτίλα αρχηγός του αρμόζει!!!



Ο Ερντογάν και Φιντάν αποκάλεσαν αδελφό τους τον δολοφονημένο τρομοκράτη της Χαμάς Χανίγια

 


Ταυτισμένος με την τρομοκρατία ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, και ο γαμπρός του Τούρκου προέδρου, που δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν αδελφό τους τον νεκρό ηγέτη των τρομοκρατών της Χαμάς, και δείχνει ότι δεν έχει καμία δουλειά η Τουρκία στην Δύση.

«Καταδικάζω σθεναρά την προδοτική δολοφονία του προέδρου του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη», έγραψε στο λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «είναι μια κατάπτυστη απόπειρα υπονόμευσης της παλαιστινιακής υπόθεσης, της ένδοξης αντίστασης της Γάζας και του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων αδελφών μας.

Όποιος κι αν είναι ο σκοπός των αποτρόπαιων επιθέσεων εναντίον του Σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, του Αμπντουλαζίζ Αλ Ραντίσι και πολλών άλλων πολιτικών προσωπικοτήτων από τη Γάζα, ο σκοπός της δολοφονίας του αδελφού μου Ισμαήλ Χανίγια είναι ο ίδιος- ωστόσο, η σιωνιστική βαρβαρότητα δεν θα μπορέσει να επιτύχει ξανά τους σκοπούς της, όπως έκανε μέχρι σήμερα. Με την ισχυρή στάση του ισλαμικού κόσμου και τη συμμαχία της ανθρωπότητας, πρώτα ο Αλλάχ, ο διωγμός και η γενοκτονία στη Γάζα, ειδικά η τρομοκρατία του Ισραήλ στην περιφέρειά μας, σίγουρα θα τελειώσει και η περιοχή μας και ο κόσμος θα ζήσουν σε ειρήνη.

Για το σκοπό αυτό, ως Τουρκία, θα συνεχίσουμε να δοκιμάζουμε όλα τα μέσα, να πιέζουμε όλες τις πόρτες και να στηρίζουμε τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας με όλα μας τα μέσα και όλες μας τις δυνάμεις. Με βάση τα σύνορα του 1967, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ελεύθερου, κυρίαρχου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εύχομαι το έλεος του Θεού στον αδελφό μου Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος μαρτύρησε ως αποτέλεσμα της ειδεχθούς επίθεσης- εύχομαι υπομονή στην οικογένειά του, συλλυπητήρια στους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Γάζα και την Παλαιστίνη και στον ισλαμικό κόσμο.

Είθε ο Αλλάχ να τον τιμήσει με τον ουρανό και τη δόξα Του».

Με πολιτική καταγγελία κατά του Ισραήλ καταδίκασε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, τη δολοφονία του ηγέτη των τρομοκρατών Ισμαήλ Χανίγια. Περιγράφοντας τον Χανίγια ως «αγαπημένο αδελφό» και «σύμβολο της ένδοξης παλαιστινιακής αντίστασης» ο Φιντάν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Τουρκίας στη στήριξη της παλαιστινιακής υπόθεσης.

«Έμαθα με βαθιά θλίψη ότι ο αγαπημένος μου αδελφός Ισμαήλ Χανίγια μαρτύρησε στο Ιράν. Αφιέρωσε τη ζωή του στην παλαιστινιακή υπόθεση και στο να φέρει ειρήνη και ηρεμία στην Παλαιστίνη. Είμαστε μάρτυρες των πρόσφατων προσπαθειών του για κατάπαυση του πυρός. Ακόμη και όταν τα μέλη της οικογένειάς του σφαγιάστηκαν από το Ισραήλ, δεν έχασε ποτέ την πίστη του στην ειρήνη. Ο Ισμαήλ Χανίγια ήταν ένα πρόσωπο που έγινε σύμβολο της ένδοξης παλαιστινιακής αντίστασης. Η λατρευτή του μνήμη του θα συνεχίσει να είναι ζωντανή στη δίκαιη υπόθεση του παλαιστινιακού λαού. Είθε ο Αλλάχ να τον συγχωρέσει, είθε η θέση του να είναι στον ουρανό».

Ο γαμπρός του Ερντογάν, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ, θρηνεί επίσης για τη δολοφονία του ηγέτη των τρομοκρατών Χανίγια ρίχνοντας μερικά “αντιιμπεριαλιστικά” συνθήματα.

«Έμαθα με θλίψη ότι ο Ισμαήλ Χανίγια, μια από τις ηγετικές πολιτικές προσωπικότητες της παλαιστινιακής αντίστασης, μαρτύρησε ως αποτέλεσμα μιας προδοτικής και απάνθρωπης δολοφονίας. Η παλαιστινιακή αντίσταση, η οποία έχει μεγαλώσει στις καρδιές όλων των λαών του κόσμου, θα συνεχίσει τον αγώνα της ενάντια στους βάρβαρους Σιωνιστές. Νικητής θα είναι αργά ή γρήγορα ο καλός λαός. Είθε ο Θεός να ευλογήσει το μαρτύριό του. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του, στον αδελφό παλαιστινιακό λαό, στον ισλαμικό κόσμο και σε όλη την ανθρωπότητα που αντιστέκεται στα ατσάλινα γρανάζια του ιμπεριαλισμού. Μια μέρα όλα τα γρανάζια θα σπάσουν…», έγραψε στο Χ.



Και άργησε ο δικτάτορας Πούτιν να πάρει θέση για την δολοφονία του ισλαμιστή τρομοκράτη της Χαμάς Χανίγια

 


Ο δικτάτορας Πούτιν δεν έχει πλέον φίλους, τον σιχαίνονται όλοι και με αυτούς που κάνει πλέον συνεργασίες και δηλώνουν σύμμαχοι του είναι μόνο δικτάτορες, και ισλαμιστές τρομοκράτες.

Το καθεστώς της Ρωσίας όπως ήταν φυσικό και επόμενο καταδίκασε σήμερα «την απαράδεκτη πολιτική δολοφονία» του ηγέτη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σε πλήγμα στην Τεχεράνη.

«Είναι μια απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του καθεστώτος της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.





Η ελεγχόμενη από την Αλβανική μαφία δικαιοσύνη κρατάει τον Μπελέρη στις φυλακές μέχρι τον Σεπτέμβρη

 


Η Αλβανία είναι σίγουρα μέσα στην πρώτη πεντάδα των διεφθαρμένων καθεστώτων του πλανήτη, με την Αλβανική μαφία να κάνει κουμάντο και να ταλαιπωρεί ένα ευρωβουλευτή για να εξυπηρετήσει τους βρώμικους σκοπούς της.

Αυτό που δεν υπολογίζουν στην Αλβανία, ειδικά ο εκπρόσωπος της μαφίας Έντι Ράμα, είναι ότι θα τους γλεντήσει μετά την αποφυλάκιση του και ο Φρέντη Μπελέρης και η Ευρώπη αλλά κυρίως η Ελλάδα και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Για τις 2 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε σήμερα από το ελεγχόμενο από την Αλβανική μαφία δικαστήριο, η εκδίκαση της αίτησης του ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη, για αποφυλάκιση του , με περιοριστικούς όρους.

Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου, το αίτημα του Φρέντη Μπελέρη για αναστολή της διεξαγωγής των εκλογών στη Χειμάρρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου, με αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Ο Φρέντι Μπελέρης εδώ που φτάσαμε και μετά τις στημένες απο την Αλβανική μαφία και τον εκπρόσωπο τους Έντι Ράμα, έχει τις προϋποθέσεις να καταθέσει το αίτημα αποφυλάκισης με όρους, καθώς έχει εκτίσει τα δύο τρίτα της ποινής και έχει επιδείξει καλή διαγωγή, όπως προβλέπει η αλβανική νομοθεσία.

Οι αλβανικές Αρχές υποστήριξαν πως αναβολή αυτή οφείλεται στο κλείσιμο των δικαστηρίων για το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα ο ευρωβουλευτής με ασυλία επέστρεψε στη φυλακή.



Παράκρουση σε ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ που τους χάλασε η δικαιοσύνη το αφήγημα για τις υποκλοπές

 


Ο τυχοδιώκτης με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στη Δικαιοσύνη γιατί δεν του άρεσε το σκεπτικό του πορίσματος. Το έκανε αυτό αδιαφορώντας για τις επίσημες καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν ανοικτά ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η τότε συμμορία του Μαξίμου παρακολουθούσε τους πάντες ακόμα και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος θα ξεχάσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου με τις αποκαλύψεις που έκανε για τις υποκλοπές μέσα από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

Όταν έχεις λοιπόν μία έρευνα για την οποία αποφάσισε η δικαιοσύνη οφείλεις να την σεβαστείς, εκτός και εάν ισχυρίζεσαι ότι υπάρχει παραδικαστικό όπως δήθεν με τις υποθέσεις της οικογένειας σου, και όταν γνωρίζεις επίσης ότι υπάρχουν επίσημες καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τότε το βουλώνεις όπως λέει και ο ακροαριστερός τραμπούκος που τον προστατεύεις και δεν προκαλείς την κοινωνία.

Στην ίδια γραμμή Κασσελάκη ήταν η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι δήθεν «σφραγίζεται και με τη βούλα της Δικαιοσύνης η μεγαλύτερη συγκάλυψη στη σύγχρονη Ιστορία». Και το λένε αυτοί που ήταν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ήξεραν τον χαμό που γινόταν με τις παράνομες παρακολουθήσεις από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, επίσημες καταγγελίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν ελεγχθεί απο την δικαιοσύνη.

Τι να πεις για το ΠΑΣΟΚ που μέσα σε πανικό ο αρχηγός του Νίκος Ανδρουλάκης η Μάρθα Βούρτση βγάζει χολή γιατί του χάλασε το αφήγημα για τις υποκλοπές η δικαιοσύνη. Ο Ανδρουλάκης έκανε αντιπολίτευση τα τελευταία χρόνια, αναφέροντας μόνο τις υποκλοπές τίποτα άλλο δεν μπορούσε να πει γιατί απλά είναι ανεπαρκής. Δεν ακούγαμε για μήνες τίποτα άλλο από το στόμα του, αυτή ήταν η αντιπολίτευση του, και ο θρασύτατος μέχρι σήμερα δεν τολμάει να πεί στην ελληνικό λαό γιατί τον παρακολουθούσαν, γιατί γνωρίζει και ο κόσμος έχει αντιληφθεί γιατί η σιωπή του.

Για τέτοια παρτάλια της αντιπολίτευσης πρόκειται και ντράπηκε η ντροπή με τις αθλιότητες τους!!




50χρονη Αμερικανίδα εντοπίστηκε αλυσοδεμένη σε δέντρο της ζούγκλας στην Ινδία



Μια 50χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε αλυσοδεμένη σε ένα δέντρο και αφέθηκε να πεθάνει σε ένα δάσος στην Ινδία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η γυναίκα, που αναγνωρίστηκε ως Lalita Kayi Kumar, διασώθηκε αφού ένας βοσκός άκουσε τις κραυγές της το βράδυ του Σαββάτου στο χωριό Sonurli, που βρίσκεται περίπου 450 χιλιόμετρα από την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, τη Βομβάη, στη νοτιοδυτική πολιτεία Μαχαράστρα.

Η αστυνομία κατέγραψε μια υπόθεση απόπειρας δολοφονίας εναντίον του πρώην συζύγου της κυρίας Kumar με βάση ένα σημείωμα που έγραψε στο νοσοκομείο.

Οι αρχές εξακρίβωσαν την ταυτότητά της και τη διεύθυνση κατοικίας της από φωτοαντίγραφα αμερικανικού διαβατηρίου και εθνικής ταυτότητας που εντοπίστηκαν.

«Με βάση το σημείωμα που έγραψε η γυναίκα στο νοσοκομείο, έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του πρώην συζύγου της με τις κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πράξη που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή ή την προσωπική ασφάλεια άλλων και παράνομο περιορισμό σύμφωνα με την Bharatiya Nyaya Sanhita (BNS),» Saurabh. Ο Agrawal, επικεφαλής της αστυνομίας της περιοχής Sindhudurg, είπε. Το BNS είναι ο επίσημος ποινικός κώδικας της Ινδίας.

Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη γειτονική πολιτεία Γκόα, είπε ο κ. Agrawal στο πρακτορείο ειδήσεων Press Trust of India. Είναι «αδύναμη» και «δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση», είπε.


Οι υπάλληλοι δεν γνωρίζουν ακόμη πόσο καιρό έμεινε δεμένη στο δέντρο. «Η περιοχή όπου βρέθηκε είχε έντονη βροχόπτωση», είπε ο κ. Agrawal.

«Διαπιστώσαμε ότι η γυναίκα, η οποία φαίνεται να έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, διέμενε επίσης στη Γκόα για αρκετό καιρό. Προσπαθούμε να μάθουμε με ποιον είχε επαφή τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε.

Η αστυνομία λέει ότι φαίνεται να μην έχει φάει για αρκετές ημέρες. Ο σύζυγος, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε από αξιωματούχους, φέρεται να κατάγεται από το Ταμίλ Ναντού. Ο επιθεωρητής δασών Vikas Padve είπε στην εφημερίδα The Hindu ότι ενώ οι γιατροί είπαν στις αρχές ότι τα πάει «καλά», η κυρία Kumar «υπόφερε από ψυχιατρικά προβλήματα.

«Δεν μπορεί να μιλήσει και παραμένει υπό παρακολούθηση», είπε ο κ. Padve.

«Φέρεται να άφησε τον σύζυγό της μετά από έναν καυγά», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το θύμα πιστεύεται ότι ζούσε στην Ινδία τα τελευταία δέκα χρόνια, ανέφεραν οι Hindustan Times, επικαλούμενοι αξιωματούχους του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Οι αρχές έστειλαν μια ομάδα ερευνητών στο Ταμίλ Ναντού και την Γκόα για να εντοπίσουν τους συγγενείς της.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Μπόνους χρυσού μεταλλίου στην αδικημένη Δώρα Γκουντούρα

 



Η Δώρα Γκουντούρα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας αγωνίστηκε κόντρα στη χάλκινη ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ωστόσο έχασε στα σημεία επειδή το ήθελε ο Ιταλός διαιτητής. 

Η αναμέτρηση έδειξε από την αρχή πως θα ήταν ντέρμπι, και καμία από τις δύο αντιπάλους δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ. Η μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο ξεκίνημα η Απιτί-Μπρουνέ ήταν δύο πόντοι (4-2 και 7-5), αλλά η Γκουντούρα πάντα έβρισκε τον τρόπο να περνά μπροστά. Η Απιτί-Μπρουνέ πήρε τελικά τη νίκη με 15-13.

Τα παράπονά της για τη διαιτησία ήταν πολλά και ο προπονητής της, Θανάσης Δελενίκας, ήταν πολύ καυστικός στα σχόλια που έκανε σχετικά με το αποτέλεσμα: «Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι αδικία. Είναι σκάνδαλο! Έπαιζε μία Γαλλίδα και έπρεπε να περάσει. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να λήξει 15-9 υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο των παιδιών. Είναι αδικία!», τόνισε.

Η bwin, ο μεγάλος χορηγός της Δώρας Γκουντούρα αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθειά της και θεωρώντας ότι αποκλείστηκε άδικα, αποφάσισε να της καταβάλει το μπόνους κατάκτησης χρυσού μεταλλίου που προβλέπεται από τη χορηγική τους συμφωνία. Η Δώρα Γκουντούρα είναι εδώ και αρκετά χρόνια μέλος της Team Future της bwin, εκπρόσωποι της οποίας μάλιστα βρέθηκαν στο Παρίσι για να παρακολουθήσουν τις προσπάθειες της. Μετά το τέλος των προημιτελικών και θέλοντας να αμβλύνουν το αίσθημα απογοήτευσης και αδικίας που άφησε στην αθλήτρια ο αγώνας, αποφάσισαν να της δείξουν άμεσα και έμπρακτα την υποστήριξή τους.

Η ίδια στις δηλώσεις της λίγες ώρες μετά τον αγώνα, και αφού τόνισε ότι είχε δώσει το 100% των δυνατοτήτων, προτίμησε να αποφύγει τις αιχμές. «Έχω κάποιες αμφιβολίες για μερικά χτυπήματα, αλλά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ την διαιτησία ως δικαιολογία», είπε δείχνοντας την ακεραιότητα του χαρακτήρα της. «Το μετάλλιο για μένα δεν είναι στο γήπεδο, αλλά στις προπονήσεις όπου κάθε φορά παλεύω με Θεούς και δαίμονες» είπε συγκινημένη. Παρ΄ όλα αυτά, κάποιες αποφάσεις στον αγώνα της Δώρας Γκουντούρα με τη Μανόν Απίτι Μπρουνέ ήταν κάτι περισσότερο από αμφισβητούμενες, όπως είναι φανερό και από τα πολλά μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε, στερώντας από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια τη δυνατότητα να παλέψει για ένα μετάλλιο.

Η bwin, λοιπόν, θα καταβάλει στην Γκουντούρα το μπόνους κατάκτησης χρυσού μεταλλίου που προβλέπεται από τη χορηγική τους συμφωνία, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι βρίσκεται στο πλευρό της σε κάθε περίπτωση.



Φλωρίδης: Πρωτοφανής κατρακύλα η επίθεση στην Δικαιοσύνη από τους πολιτικούς αρχηγούς


 


"Πρωτοφανή, απίστευτη, απαράδεκτη κατρακύλα" και "θεσμικό παραλογισμό" χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης την "επίθεση" από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της Αντιπολίτευσης εναντίον της Δικαιοσύνης, εξ αφορμής της ανακοίνωσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου με την οποία γνωστοποιούνταν το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωρίδης, η επίθεση αυτή, που έγινε στο πρόσωπο της εισαγγελέως, άρα στην ελληνική Δικαιοσύνη, υπερέβη κάθε θεσμικό όριο. Εξηγώντας τον λόγο που το υποστηρίζει αυτό, είπε ότι αυτοί που επιτέθηκαν για την έκδοση ενός πορίσματος 300 σελίδων ομολόγησαν εδώ στην Βουλή ότι δεν το έχουν διαβάσει κι αυτό για τον απλούστατο λόγο ότι δεν το έχουν. 'Αρα και δεν γνωρίζουν ούτε το αποδεικτικό υλικό που υπάρχει εκεί, το οποίο περιγράφεται στην ανακοίνωση ότι είναι τεράστιο, ούτε φυσικά το πως αξιολογήθηκε αυτό, δηλαδή οι μαρτυρικές καταθέσεις, οι εκθέσεις των ανεξάρτητων αρχών, οι εκθέσεις της ΕΛΑΣ και όλων όσων ερεύνησαν όλα αυτά. Δεν γνωρίζουν - είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης - πως ο εισαγγελέας αξιολόγησε τα ερωτήματα τα οποία έθεσαν οι ενδιαφερόμενοι και πως απάντησε σε όλα αυτά, πως αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικό όλο αυτό και πως απάντησε σε κάθε λεπτομέρεια.

"Κι ενώ λοιπόν ομολόγησαν ότι δεν γνωρίζουν όλα αυτά, επιτέθηκαν με έναν πρωτοφανή τρόπο στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα που διενήργησαν την προκαταρκτική. Και στη συνέχεια ακούσαμε το καταπληκτικό ότι αφού επιτέθηκαν για κάτι που δεν ξέρουν, ζητούν να έρθει στη Βουλή αυτό που δεν ξέρουν, ενώ η θεσμική σοβαρότητα επέβαλλε να ζητήσουν πρώτα να δουν το πόρισμα και μετά να τοποθετηθούν. Εδώ ζήσαμε μια κατρακύλα πρωτοφανή, απίστευτη, μοναδική, εξωφρενική, απερίγραπτη: να επιτίθεσαι δηλαδή στον ανώτατο δικαστικό λειτουργό για ένα πόρισμα το οποίο αγνοείς", είπε ακόμη ο κ. Φλωρίδης.

Συνέχισε δε επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί και οι εκπρόσωποι των κομμάτων για να πουν ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη, όμως προσέθεσε πως ο ελληνικός λαός δυστυχώς χάνει την εμπιστοσύνη του στο πολιτικό σύστημα όταν βλέπει πολιτικούς αρχηγούς με τέτοια ελαφρότητα να επιτίθενται σε μια ανεξάρτητη εξουσία. Εκεί είναι το πρόβλημα, που προέκυψε σήμερα από εδώ μέσα. "Και δεν είναι ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αποστρέφει το πρόσωπό του από την πολιτική ο κόσμος όταν βλέπει τους πολιτικούς να συμπεριφέρονται με τον ανεύθυνο αυτό τρόπο" υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σχολίασε εξάλλου ότι την περασμένη εβδομάδα, ο αντεισαγγελέας που διενεργούσε την έρευνα δεχόταν χειροκροτήματα, διότι εμφανίστηκε μια έρευνα ερευνητών δημοσιογράφων, η οποία έλεγε ότι υπάρχουν αριθμοί που παρακολουθούνταν από το predator και από την ΕΥΠ και ότι αυτή η έρευνα είχε ως μοναδική πηγή πληροφόρησης την έρευνα του αντιεισαγγελέα. "Ζήτω δηλαδή ο αντιεισαγγελέας που έκανε μια φοβερή έρευνα με τους πραγματογνώμονες και βρήκαν αυτούς τις κοινούς αριθμούς. Και ξαφνικά ο ίδιος ο οποίος τροφοδότησε με την έρευνά του αυτή την καταπληκτική έρευνα για την δημιουργία ενιαίου κέντρου παρακολούθησης, σήμερα είναι εις το πυρ το εξώτερον", υπογράμμισε.

Σχετικώς με την αναφορά στο "κοινό κέντρο" παρακολουθήσεων, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι δεν έχει ακούσει "πιο γελοίο πράγμα στη ζωή του" και εξήγησε: "Δηλαδή τί λέει αυτό; Λέει ότι αφού βρέθηκαν 27 αριθμοί που παρακολουθούσε και το predator και η ΕΥΠ αυτό σημαίνει κοινό κέντρο. Αυτό δεν είναι κοινό κέντρο παρακολουθήσεων, αυτό προϋποθέτει ότι είναι κέντρο ηλιθίων, αν υπήρχε, που δεν υπήρχε κιόλας. Κι αυτοί είναι ηλίθιοι διότι είναι ένας και κατευθύνει και την ΕΥΠ και το predator και λέει και στους δύο να παρακολουθήσουν τους ίδιους. Δεν έχει καμία λογική αυτό". Αντιθέτως - όπως σημείωσε - το πόρισμα λέει επειδή ακριβώς είναι κοινοί αριθμοί είναι διαφορετικά τα κέντρα και το ένα κέντρο είναι με νόμιμες παρακολουθήσεις και το άλλο με παράνομες. Και οι νόμιμες κρίθηκαν ως νόμιμες και οι παράνομοι παραπέμπονται. "Αυτό είναι που δεν μπορέσατε να διαχωρίσετε. Δύο γαϊδάρων άχυρα δεν μπορούσατε να μοιράσετε εδώ πέρα" είπε τέλος απευθυνόμενος προς τα κόμματα της Αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατηγόρησε επίσης τους πολιτικούς αρχηγούς ότι αποφεύγουν να αναφερθούν στις ανακοινώσεις των Ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίες επίσης έχουν πει ήδη από καιρό ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι κρατικός φορέας χρησιμοποίησε παράνομο λογισμικό. και καμία ένδειξη. "Δεν το λέει πρώτη φορά η εισαγγελέας" συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του για το θέμα εξέφρασε τον φόβο του ότι όλα αυτά τα είπε ως εκ του περισσού αλλά, όπως συμπλήρωσε, "παραμένει αυτός ο θεσμικός παραλογισμός που ζήσαμε σήμερα εδώ, αυτός ο απίστευτος θεσμικός παραλογισμός για κάτι που αγνοούν" και παρόλα αυτά το επιχείρησαν. "Ας κρίνει ο κόσμος" είπε στο τέλος.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Εντυπωσιακό βίντεο της Lockheed Martin για τα ελληνικά F35 - «Είναι ο Δίας και οι αστραπές του»

 


Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της Lockheed Martin για την ένταξη της Ελλάδας στην «οικογένεια των F-35» η αμερικανική εταιρεία ανέβασε ένα εντυπωσιακό βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το οποίο παρομοιάζει το μαχητικό 5ης γενεάς με τον Δία, τον βασιλιά των Ελλήνων Θεών που εξουσιάζει τον Όλυμπο με τις αστραπές του και διατηρεί την ειρήνη.

«Η Ελλάδα επέλεξε το F-35 Lightning II ως το επόμενο αεροσκάφος της, αποτελώντας τη 19η χώρα που αγκαλιάζει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο» επισημαίνει η εταιρεία στην ανάρτησή της.

Η εταιρία σημείωνει με έμφαση ότι το F-35 δεν είναι ένα απλό μαχητικό. «Είναι ένα τεχνολογικό game changer που θα κρατήσει ασφαλείς τους ελληνικούς ουρανούς» σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το αόρατο αεροσκάφος  προσφέρει απάραμιλλη ταχύτητα και εξελιγμένη ικανότητα συλλογής πληροφοριών.


Υπενθυμίζεται πως την υπογραφή - από την ελληνική κυβέρνηση - της επιστολής αποδοχής για την προμήθεια 20 με δικαίωμα άλλων 20 στο μέλλον υπερσύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών F-35, επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα σε ανακοίνωσή της και η κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin.


Η ανακοίνωση της Lockheed Martin αναφέρει:

«Σήμερα, η κυβέρνηση της Ελλάδας επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να προμηθευτεί 20 αεροσκάφη F-35 Lightning II από την Lockheed Martin, υπογράφοντας την Επιστολή Προσφοράς και Αποδοχής (LOA), μέσω της διαδικασίας FMS (Πώληση Στρατιωτικού Υλικού), με την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η Επιστολή Προσφοράς & Αποδοχής (LOA) επίσης περιλαμβάνει ως δικαίωμα προαίρεσης την προμήθεια 20 επιπλέον αεροσκαφών.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποδεχόμαστε την Ελλάδα στην Ομάδα του F-35», δήλωσε ο Αντιπτέραρχος Mike Schmidt, Διευθυντής και Εκτελεστικός Υπεύθυνος του προγράμματος F-35 στο Joint Program Office-JPO. «Το F-35 θα προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες στην Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, ενισχύοντας τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων μας και ενδυναμώνοντας τη μαχητική αποτελεσματικότητα των δυνάμεων του ΝΑΤΟ συνολικά».

«Για πολλές δεκαετίες, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία υπήρξε εταίρος μας και είναι τιμή μας να συνεχίσουμε αυτή τη σχέση, καθώς η Ελλάδα γίνεται το 19ο κράτος που εντάσσεται στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε η Bridget Lauderdale, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια του προγράμματος F-35 της Lockheed Martin. «Το F-35 είναι το μοναδικό μαχητικό που έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την κυριαρχία και ταυτόχρονα τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ελλάδας στο να επιχειρεί με τους συμμάχους της», προσέθεσε.

Το F-35 γίνεται πλέον το μαχητικό επιλογής για το NATO, προσφέροντας απαράμιλλη δια-λειτουργικότητα εντός του Οργανισμού αλλά και με άλλες φίλιες χώρες. Αυτή η ικανότητα προσδίδει σημαντικό πλεονέκτημα στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της, εξασφαλίζοντας στρατηγική υπεροχή για δεκαετίες. Μέχρι τη δεκαετία του 2030, περισσότερα από 600 F-35 θα συνεργάζονται σε περισσότερες από 10 ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων δύο πλήρων Μοιρών F-35 των ΗΠΑ, που εδρεύουν στη Αεροπορική Βάση Lakenheath του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Η αυξανόμενη παρουσία του F-35 στην Ευρώπη αποτελεί μια ισχυρή απόδειξη της ικανότητας αποτροπής μέσω συμμαχιών και θέτει τα θεμέλια για την επόμενη γενιά αεροπορικής ισχύος του ΝΑΤΟ και των συμμάχων», δήλωσε η Mara Motherway, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Lockheed Martin.

Το F-35 παίζει κρίσιμο ρόλο στην αποτροπή απειλών και στη διατάραξη των σχεδίων και των ενεργειών των αντιπάλων. Η παρουσία του F-35, ενισχύει την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εξασφαλίζοντας περιφερειακή σταθερότητα και προστατεύοντας την κυριαρχία του εναέριου χώρου της Συμμαχίας. Καθώς το πεδίο των μαχών εξελίσσεται, η διασυνδεσιμότητα καθίσταται όλο και πιο σημαντική παράμετρος. Το F-35 είναι έτοιμο να διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο για τις Ένοπλες Δυνάμεις, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία στο πεδίο της μάχης του 21ου αιώνα.

Μέχρι σήμερα, το F-35 επιχειρεί από 32 βάσεις παγκοσμίως, ενώ επιπρόσθετα 10 ακόμη χώρες αναπτύσσουν σταδιακά τα F-35 στην επικράτειά τους. Υπάρχουν πλέον σχεδόν 1.000 αεροσκάφη σε επιχειρησιακή εκμετάλλευση, με περισσότερες από 860.000 ώρες πτήσης συνολικά.

Η συνεχιζόμενη συνεργασία μας με την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αμυντικών δυνατοτήτων αυτής, αλλά και του ΝΑΤΟ, περιλαμβάνει επίσης αεροσκάφη F-16, C-130 και ελικόπτερα Hawk, με τα οποία επιχειρούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή αναβαθμίζεται ένα μέρος του στόλου των F-16 στην προηγμένη έκδοση «Viper», ενώ ο στόλος των C-130 Hercules υποστηρίζει τις κρίσιμες αποστολές των αερομεταφορών. Η Ελλάδα υπέγραψε επίσης πρόσφατα μια ακόμη LOA για την απόκτηση 35 ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk, επιπλέον του υφιστάμενου στόλου των ελικοπτέρων ναυτικής συνεργασίας S-70B και των νεοαποκτηθέντων MH-60R».


Ακόμα να συλληφθούν οι κακοποιοί που κατηγορούνται για την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνοκαναδού

 


Έχουν περάσει δύο εβδομάδες, έχουν ταυτοποιηθεί δύο κακοποιοί, ψάχνουν άλλους δύο, για την παραλίγο δολοφονία του Ελληνοκαναδού επιχειρηματία στην Κρήτη.

Εξιτήριο πήρε τη Δευτέρα ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας που ξυλοκοπήθηκε άγρια στο κέντρο του Ηρακλείου, ενώ δύο εβδομάδες μετά και παρά τα δύο εντάλματα σύλληψης, οι κακοποιοί παραμένουν άφαντοι, με την ανικανότητα της αστυνομίας να προκαλεί οργή.

Ο Ελληνοκαναδός επιχειρηματίας έμεινε στο νοσοκομείο δυο εβδομάδες, ακόμα και στη Μoνάδα Εντατικής Θεραπείας, με δύο χειρουργεία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρή βλάβη στο μάτι.

«Αναρρώνει σιγά σιγά μέρα με την ημέρα αλλά η πλήρης ανάρρωση όπως μιλήσαμε με τους γιατρούς μπορεί να πάρει  ένα χρόνο. Βλέπει πολύ θολά. Είναι θαύμα ότι ακόμα ζει. Ήταν μεταξύ θανάτου και ζωής...», είπε η σύντροφός του, προκαλώντας ανατριχίλα. 

Οι Αρχές της Κρήτης ακόμα αναζητούν μετά την έκδοση των ενταλμάτων σύλληψης έναν 31χρονο και έναν 32χρονο ενώ αναζητούνται ακόμη δύο άτομα. Κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ο δικηγόρος του Ελληνοκαναδού, Μανώλης Τρούλης, με μία αιχμηρή επιστολή στους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ζητά να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη σύλληψη των δραστών.

«Είναι ακατανόητο ότι σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, σε ένα νησί όπως η Κρήτη, η αστυνομία δεν μπορεί να εντοπίσει και να συλλάβει άτομα για ένα τόσο άγριο και βίαιο έγκλημα», σημείωσε.



Η αλήθεια για το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης


 

Σε κάθε μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση, η αντιπολίτευση θα βρει να πει κάτι, όχι για να βελτιώσει κάποια παράμετρο, αλλά για να διασπείρει fake news. Τελευταίο παράδειγμα, το νομοσχέδιο για την ολοκλήρωση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. 

Πάμε να δούμε ποια είναι η αλήθεια και να εξηγήσουμε γιατί με αυτό το σχέδιο βελτιώνουμε την ποιότητα παροχής Υπηρεσιών των ωφελούμενων, των φροντιστών και των οικογενειών τους.

1η Αλήθεια: Δεν καταργούνται τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία

  • Τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία δεν καταργούνται. Μετασχηματίζονται αποκτώντας νέα νομική μορφή, ενισχύονται επιπλέον και μετεξελίσσονται σε Ολοκληρωμένα Κοινοτικά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας.
  • Τα επτά Περιφερειακά Δίκτυα Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας μπαίνουν κάτω από τη διοικητική «ομπρέλα» των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, ΜΕ ΕΝΙΑΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
  • Συγκεκριμένα, το Ψ.Ν.Α. «ΔΑΦΝΙ» και το «Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης» του Ενιαίου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» μεταφέρονται στις οικείες Διοικήσεις Υγειονομικών Υπηρεσιών (Δ.Υ.Πε.) ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, διασυνδέονται με τις δομές παροχής Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας αυτών και συνεχίζουν την εύρυθμη λειτουργία τους.

Έτσι θα ενισχύσουμε την προσβασιμότητα στις αναγκαίες και ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση και θα διασφαλίζουμε το μέγιστο δυνατό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

2η Αλήθεια: Το νομοσχέδιο ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

  • Αντίθετα, διασφαλίζει ΟΛΕΣ τις θέσεις όπως και το καθεστώς εργασίας κάθε επαγγελματία.
    Καθένας και καθεμία από τους ήδη απασχολούμενους θα μεταφέρουν τις οργανικές θέσεις τους στον νέο φορέα. Η μεταφορά θα γίνεται με την υφιστάμενη σχέση εργασίας, τον κλάδο και την αντίστοιχη ειδικότητα. Εισάγεται μάλιστα ως εργασιακό κίνητρο η απόκτηση της Νοσηλευτικής Ειδικότητας Ψυχικής Υγείας.
  • Το προσωπικό των φορέων που εντάσσονται στον Ε.Ο.Π.Α.Ε. συνεχίζει να εργάζεται.
  • Στόχοι του ενιαίου φορέα είναι:
    • Η καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινων και οικονομικών πόρων
    • Να βάλει τέλος στην αλληλοεπικάλυψη των υπηρεσιών


3η Αλήθεια: Fake news τα λουκέτα σε φορείς αντιμετώπισης εξαρτήσεων

Ο.ΚΑ.ΝΑ., ΚΕΘΕΑ, 18ΑΝΩ, ΙΑΝΟΣ, ΑΡΓΩ, «ΔΙΑΠΛΟΥΣ», DETOX ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους χωρίς να κλείσει καμία δομή και καμία υπηρεσία.
Θα διασυνδέονται μεταξύ τους, ώστε να παρακολουθείται η πορεία του εξαρτημένου ατόμου με στόχο να διατηρείται μέσα στο σύστημα υγείας και να μην «χάνεται».


4η Αλήθεια: Το νομοσχέδιο ισχυροποιεί τη δημόσια παροχή υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων

Ο νέος ενιαίος οργανισμός είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως ακριβώς είναι το ΚΕΘΕΑ και ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. Τα Ν.Π.Ι.Δ. είναι φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και χρηματοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο (άνω του 50%) κατέχοντας δημόσιο χαρακτήρα και εποπτεύονται από το αρμόδιο Υπουργείο.


5η Αλήθεια: Η πρόληψη ισχυροποιείται

  • Τα Κέντρα Πρόληψης συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους.
  • Θα υπάρχουν δομές πρόληψης, μείωσης της βλάβης, θεραπείας και κοινωνικής επανένταξης σε κάθε πόλη της Ελλάδας εξασφαλίζοντας το δικαίωμα της πρόσβασης σε όλους.
  • Δημιουργείται για πρώτη φορά Διεύθυνση Πρόληψης που θα συντονίζει όλες τις υπηρεσίες.
  • Ιδρύονται δομές Detox εντός των νοσοκομείων σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, παρέχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλους τους ωφελούμενους.


6η Αλήθεια: Στηρίζουμε τις οργανωτικές αλλαγές με σύμμαχο την τεχνολογία!

  • Πρώτο ψηφιακό βήμα το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Επιδημιολογικής Παρακολούθησης και Θεραπευτικής Διαχείρισης.
    • Με τη λειτουργία του θα υπάρχει για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ:
      • Έλεγχος σε πραγματικό χρόνο του έργου των φορέων του Εθνικού Δικτύου
      • Παροχή πληροφοριών για τη διαθεσιμότητα και την πληρότητα των υπηρεσιών, των διαθέσιμων κλινών όπως επίσης των ραντεβού σε όλες τις δομές.
    • Τι προσφέρει αυτό;
      • Πλήρη και στοχευμένη κάλυψη των αναγκών των ωφελούμενων.
      • Την «εικόνα» με τα απαραίτητα επιδημιολογικά δεδομένα για την ψυχική υγεία του πληθυσμού.
  • Οι ψηφιακές δυνατότητες όμως θα αλλάξουν… «πίστα» με το Εθνικό Δίκτυο Τηλεψυχιατρικής – Τηλεσυμβουλευτικής, που θα παρέχει: ιατρική και ψυχική υποστήριξη, καθώς επίσης και συμβουλευτική

Όλα τα παραπάνω θα επιβλέπονται από τον εκάστοτε υποδιοικητή της υγειονομικής περιφέρειας. Ο αναβαθμισμένος ρόλος του θα περιλαμβάνει την οργάνωση, την εποπτεία και την λειτουργία των υπηρεσιών.

Με απλά λόγια, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει τις απαιτούμενες οργανωτικές αλλαγές για τη βελτίωση των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας, αλλαγές που θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Η Υγεία, σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι απόλυτη προτεραιότητα αυτή τη τετραετία για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είναι ακόμη μια μεταρρύθμιση της Κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη. Και επειδή η ψυχική υγεία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, εδώ δεν χωρούν fake news και ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κορώνες.

 

 

 

 



Συνεχής η προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών

 



Η κυβέρνηση παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή τις εξελίξεις στην αγορά της ενέργειας:

  • Τις τελευταίες εβδομάδες υπήρξε μια πολύ απότομη αύξηση των τιμών της χονδρικής ενέργειας σε όλη την Ανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι παραγωγοί ενέργειας έβγαλαν σαφέστατα ουρανοκατέβατα κέρδη.
  • Η κυβέρνηση αυτά τα κέρδη θα τα φορολογήσει επιβάλλοντας ένα έκτακτο τέλος, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι δεν μπορεί ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει τις όποιες δυσλειτουργίες σε μία αγορά ενέργειας που, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν έχει φτάσει ακόμα στο σημείο της λειτουργίας που θα θέλαμε.
  • Τις τελευταίες μέρες, ενδεχομένως κι ως αποτέλεσμα των ανακοινώσεων της κυβέρνησης, οι τιμές επανήλθαν σε κανονικά επίπεδα, αλλά θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να παρέμβει, όποτε διαπιστώνονται στρεβλώσεις στην αγορά και κέρδη τα οποία δεν δικαιολογούνται από την ομαλή λειτουργία της χονδρικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Ταυτόχρονα, το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη μείωση του κόστους ζωής -την αποκλιμάκωση των τιμών στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης των νοικοκυριών- είναι σε πλήρη εξέλιξη:

  • Ενισχύεται ο θεσμικά αρμόδιος φορέας για τον ελεύθερο ανταγωνισμό -η Επιτροπή Ανταγωνισμού- με 50 νέες προσλήψεις ειδικών επιστημόνων.
  • Η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Ανάπτυξης -η ΔΙΜΕΑ- διενεργεί ελέγχους σε 26 μεγάλες εταιρείες για την εφαρμογή του νόμου για τη συγκράτηση των τιμών. Ενώ, παράλληλα, ενισχύεται και ο ρόλος των περιφερειών μέσα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες τους για σχετικούς ελέγχους.
  • Αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο η πλατφόρμα e-katanalotis, που παρέχει πληροφορίες στους καταναλωτές για τα προϊόντα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να κάνουν τις πιο συμφέρουσες αγορές.
  • Ταυτόχρονα, προχωρά η συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς της επιχειρηματικότητας, ώστε να ανταποκριθούν στην ανάγκη μείωσης των τιμών με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Την εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένη νέα συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τους θεσμικούς φορείς της Ένωσης των σούπερ μάρκετ, της βιομηχανίας τροφίμων και των πολυεθνικών εταιρειών.
  • Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου αποφέρει αποτελέσματα, καθώς -όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών- τον Ιούνιο οι τιμές στα σούπερ μάρκετ κατά μέσο όσο ήταν 1,92 % χαμηλότερες από πέρυσι και αναμένεται αντίστοιχη αποκλιμάκωση και για τον μήνα Ιούλιο.

Ασφαλώς δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και η συντονισμένη προσπάθεια για την αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι συνεχής. Μαζί με την αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και την στόχευση για την συνεχιζόμενη αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών, συμβάλλουμε στη σταδιακή ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών.



Δολοφονήθηκε ο ηγέτης της τρομοκρατική οργάνωσης Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια - Εχθές σκότωσαν τον υπαρχηγό της Χεζμπολάχ

 



Η τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάς ανακοίνωσε πως ο ηγέτης της, ο Ισμαήλ Χανίγια, δολοφονήθηκε στο Ιράν.

Την ίδια πληροφορία δημοσιοποίησαν οι Φρουροί της Επανάστασης -επίλεκτο σώμα των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας-, σύμφωνα με ιρανικό μέσο ενημέρωσης.

«Ο αδελφός, ο ηγέτης, ο μουτζάχιντ Ισμαήλ Χανίγια, ο αρχηγός του κινήματος, σκοτώθηκε σε ύπουλη σιωνιστική επιδρομή εναντίον του γραφείου του στην Τεχεράνη αφού παραβρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου προέδρου» της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανέφερε η Χαμάς.

Ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, στέλεχος της Χαμάς, μίλησε για «άνανδρη ενέργεια» του Ισραήλ, η οποία «δεν θα μείνει ατιμώρητη», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ακσά.

Οι ιρανικές αρχές διενεργούν έρευνα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, και τα ευρήματα θα ανακοινωθούν πολύ σύντομα, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο ηγέτης της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια δολοφονήθηκε στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, όπου είχε μεταβεί για την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, του Μασούντ Πεζεσκιάν.

Τον περασμένο Απρίλιο η Χαμάς είχε ανακοινώσει πως σκοτώθηκαν τρεις γιοι και τέσσερα εγγόνια του Χανίγια σε αεροπορικό πλήγμα στον καταυλισμό προσφύγων Σάτι, στην πόλη της Γάζας (βόρεια), όπου επισκέπτονταν συγγενείς, την πρώτη ημέρα του εορτασμού του Έιντ αλ Φιτρ, της ολοκλήρωσης του ιερού μήνα του ραμαζανιού.

«Ευχαριστώ τον Θεό για την τιμή που μας έκανε να γίνουν μάρτυρες οι τρεις γιοι μου και ορισμένα από τα εγγόνια μου», είχε δηλώσει ο κ. Χανίγια, ο οποίος έχει την έδρα του στη Ντόχα, στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ. «Ο εχθρός έβαλε στο στόχαστρο όχημα στο οποίο επέβαιναν».

«Ο εχθρός νομίζω πως μπορεί να σπάει τη βούληση του λαού μας και να να ωθήσει τους ηγέτες να κάνουν παραχωρήσεις (...) Μπορεί να ονειρεύεται! Το αίμα που χύθηκε θα μας κάνει ακόμα πιο ανυποχώρητους», είχε προσθέσει ο ηγέτης της Χαμάς. «Οι διεκδικήσεις μας είναι ξεκάθαρες και δεν θα τις εγκαταλείψουμε. Αν ο εχθρός πιστεύει πως βάζοντας στο στόχαστρο του γιους μας στην κορύφωση των διαπραγματεύσεων, και προτού η Χαμάς δώσει την απάντησή της, θα ωθήσει το κίνημα να αλλάξει θέση, απατάται».

Ο Ισμαήλ Χανίγια, που εξελέγη πρόεδρος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς το 2017, ζούσε μεταξύ του Κατάρ και της Τουρκίας.



Ο Μουχσίν Σουκρ, γνωστός και με το όνομα Φουάντ Σουκρ, επικεφαλής του επιχειρησιακού βραχίονα της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε στην ισραηλινή επίθεση στο νότιο Λίβανο την Τρίτη, σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Ο εκπρόσωπος του IDF ανακοίνωσε ότι χθες, 30 Ιουλίου 2024, σε μια στοχευμένη επιχείρηση δολοφονίας, μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν στην περιοχή της Βηρυτού, υπό την καθοδήγηση της υπηρεσίας πληροφοριών AMN, και σκότωσαν τον Φουάντ Σουκρ «Σαγίντ Μουχσάν», τον ανώτερο στρατιωτικό διοικητή της Χεζμπολάχ, επικεφαλής του στρατηγικού σχηματισμού της τρομοκρατικής οργάνωσης και δεξί χέρι του Χασάν Νασράλα.

Σε ανάρτησή τους οι IDF αναφέρουν ότι ο «Σουκρ είχε διευθύνει τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ στο κράτος του Ισραήλ από τις 8 Οκτωβρίου και ήταν ο διοικητής που ευθύνεται για τη δολοφονία των 12 παιδιών στο Majdal Shams στο βόρειο Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, καθώς και για τη δολοφονία πολλών Ισραηλινών και ξένων υπηκόων.

Ήταν επίσης υπεύθυνος για την πλειονότητα των πιο προηγμένων όπλων της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων με ακρίβεια καθοδήγησης, πυραύλων κρουζ, πυραύλων κατά πλοίων, πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και UAV».






Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ διώκονται για πλημμέλημα οι εμπλεκόμενοι ιδιώτες για τις υποκλοπές

 



Όπως γνωρίζουμε όλοι μας, πριν φύγει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε νόμους για να γλιτώσουν από τα χειρότερα οι εμπλεκόμενοι σύντροφοι και για διάφορα εγκλήματα που έχουν διαπράξει, όπως οι υποκλοπές κλπ. Ποιος θα ξεχάσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου που ομολόγησε ότι μέσα από το γραφείο του στο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας παρακολουθούσε τους πάντες και της έλεγε έλα να ακούσεις.

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης για το θέμα των παρακολουθήσεων, και για τις ευθύνες των ιδιωτών που αναφέρει το πόρισμα της δικαιοσύνης ξεκαθάρισε :

«Ο προηγούμενος νόμος από αυτόν πoy ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε κακούργημα. Μεσολάβησε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που μετέτρεψε τη πράξη σε πλημμέλημα και τη ξανάκανε κακούργημα. Όμως είναι υποχρεωμένος ο εισαγγελέας να κινήσει τη δίωξη με βάση την αρχή του επιεικέστερου ποινικού νόμου. Αυτοί που φωνασκούν για το ύψος δίωξης, θα πέσουν στα μαλακά αν κριθούν ένοχοι. Παραπέμπονται με τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ”. Με τα παραπάνω λόγια, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, έψεξε από το βήμα της Βουλής, τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός πως με δική του νομοθετική πρωτοβουλία άλλαξε το νομικό πλαίσιο και οι διώξεις κατά των εμπλεκόμενων στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, εγκαλούνται με την ποινή του πλημμελήματος και όχι του κακουργήματος.

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα πόθεν έσχες, κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως αντιδρά στις αποφάσεις της δικαιοσύνης επειδή δεν υπηρετούν την πολιτική της εξιστόρηση. “ Τι να κάνουμε, όλοι οι θεσμοί της δημοκρατίας μας κατέληξαν ότι ναι δεν εμπλέκεται η κυβέρνηση στις παράνομες παρακολουθήσεις. Δεν σας αρέσει; το καταλαβαίνω, αφού είχατε πάρει τις αποφάσεις σας από πριν. Και ήρε η μέρα, ναι σήμερα, που η δικαιοσύνη απεφάνθη. Όλες οι ύβρεις που εκτοξεύσατε ήταν συκοφαντίες, ψέματα και έωλα πράγματα δεν στηρίζονται στο νόμο και στα πραγματικά γεγονότα”, είπε χαρακτηριστικά.





Ο Ανδρουλάκης καλά θα κάνει να μας πει γιατί τον παρακολουθούσαν και να μην κουνάει το δάχτυλο σε δικαιοσύνη και κυβέρνηση

 


Νίκος Ανδρουλάκης, ένας θρασύτατος πολιτικός που έπαιζε την Μάρθα Βούρτση εδώ και δύο χρόνια για τις υποκλοπές, και έφτασε λοιπόν η ώρα να ενημερωθεί δήθεν (ξέρει γιατί τον παρακολουθούσαν και κρύβεται) γιατί τον παρακολουθούσαν και να ενημερώσει επιτέλους τον Ελληνικό λαό, γιατί τον έχουν καλέσει να τον ενημερώσουν και δεν πάει, και αντί αυτού κουνάει το δάχτυλο που του χάλασε το αφήγημα η δικαιοσύνη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στριμωγμένος, από το βήμα της Βουλής, εξέφρασε έντονη κριτική προς την κυβέρνηση σχετικά με την απόφαση του Αρείου Πάγου να θέσει στο αρχείο τη δικογραφία για τις υποκλοπές, ακολουθώντας την φαιδρή γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ανδρουλάκης καταδίκασε «τις υπόγειες διαδρομές παρακρατικών και μυστικών υπηρεσιών, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της κατάστασης».

Ανέφερε ότι «η Ελλάδα έγινε κέντρο εξαγωγής του λογισμικού Predator, χρησιμοποιώντας το για καταπατήσεις ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων με την υποστήριξη της ΝΔ», αδιαφορώντας για το ότι δεν υπάρχει πουθενά ανάμιξη της κυβέρνησης και των υπηρεσιών με αυτό το σύστημα.

Και συνέχισε αδιαφορώντας για την δικαιοσύνη λέγοντας ότι «η υπόθεση των υποκλοπών εξυπηρετούσε οικονομικά συμφέροντα, υποστηρίζοντας ότι κέρδισαν εκατομμύρια ευρώ μέσα από αυτήν τη δραστηριότητα».

Παράλληλα, έθεσε προς την κυβέρνηση ερωτήματα για τους λόγους παρακολούθησης υπουργών, επιχειρηματιών, εισαγγελέων και αρχηγών ενόπλων δυνάμεων, επισημαίνοντας την ανάγκη για διαφάνεια, και θα ήταν μιά αρχή εάν ο ίδιος έλεγε επιτέλους στον Ελληνικό ποιος ήταν ο λόγος που τον παρακολουθούσαν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε αυθαίρετα και φαιδρά την κυβέρνηση για την «κανονικότητα» της παρακολούθησης του μισού Υπουργικού Συμβουλίου, ζητώντας εξηγήσεις για αυτήν την πρακτική.

Διαβεβαίωσε ότι ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και την απονομή δικαιοσύνης θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, και επαναλαμβάνουμε ότι είναι ώρα να κάνει την αρχή και να μας πει γιατί τον παρακολουθούσαν, να μην κρύβεται.




Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό της Γκουντούρα η ΕΟΕ

 



Η Δώρα Γκουντούρα γνώρισε τον αποκλεισμό στην προημιτελική φάση της ξιφασκίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με την ελληνική αποστολή να έχει έντονα παράπονα για τις αποφάσεις του διαιτητή.

Σε συνέχεια των έντονων παραπόνων, η ΕΟΕ με έγγραφη επιστολή έκανε ξεκάθαρη τη δυσαρέσκεια της για τις διαιτητικές αποφάσεις στον αγώνα της Ελληνίδας, καθώς και για το περιβάλλον στο οποίο διεξήχθη ο προημιτελικός.

Η επιστολή που έφυγε το πρωϊ της Τρίτης και υπογράφει ο Αρχηγός Αποστολής Πέτρος Συναδινός είναι η εξής:

«Αγαπητέ κύριε Κατσιαδάκη,

Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σας γράφω για να διαμαρτυρηθώ επίσημα για τη μεταχείριση της Θεοδώρας ΓΚΟΥΝΤΟΥΡΑ, κατά τη διάρκεια του αγώνα στο ατομικό της σπάθης στα προημιτελικά που πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου στον χώρο του Grand Palais. Ως ο Αρχηγός Αποστολής της Τeam Hellas και έχοντας παρακολουθήσει τον αγώνα, ανησυχώ σοβαρά για τις άδικες συνθήκες που επηρέασαν την απόδοση της Θεοδώρας.

Ειδικότερα:

1. Η Θεοδώρα υποβλήθηκε σε αποφάσεις που πιστεύουμε ότι ήταν μεροληπτικές και δεν είναι συμβατές με τους κανονισμούς που διέπουν το άθλημα. Σύμφωνα με το βίντεο του αγώνα και τη γνώμη των ειδικών, η κρίση των διαιτητών ήταν άδικη υπό την πίεση των Γάλλων παραγόντων. Όλα αυτά οδήγησαν στον αποκλεισμό της αθλήτριας μας από τον επόμενο γύρο.


2. Επιπλέον, αυτό που είδαμε όλοι κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν ότι η Θεοδώρα αντιμετώπισε ένα περιβάλλον που δεν ευνοούσε το fair play αλλά και μία ενοχλητική συμπεριφορά από πλευράς θεατών και επισήμων.

Είναι ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα όλων των αθλημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά κυρίως για την ευημερία των συμμετεχόντων, όλοι οι αθλητές να αντιμετωπίζονται δίκαια και με σεβασμό. Πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα λάβει σοβαρά υπόψη τη διαμαρτυρία και θα διεξαγάγει διεξοδική έρευνα για το θέμα.

Είμαι διαθέσιμος να παράσχω οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση απαιτείται.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας σε αυτό το σοβαρό θέμα.

Με τους καλύτερους Ολυμπιακούς χαιρετισμούς

Πέτρος Συναδινός, Αρχηγός Αποστολής».



Δημητριάδης για υποκλοπές: Η απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και ευφάνταστα κατασκευάσματα


 

«Οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα» θέτει η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση των υποκλοπών, τονίζει σε δήλωσή του, ο κ.Γρηγόρης Δημητριάδης, πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού.

Ο κ.Δημητριάδης δημοσιοποίησε τη δήλωσή του μέσω του Χ και τονίζει σ' αυτή ότι από την πρώτη στιγμή είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη, διαλέγοντας παράλληλα «τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος».

Η πλήρης δήλωση του κ.Δημητριάδη, ακολουθεί: 

Πάντα σεβόμουν και σέβομαι το έργο της Δικαιοσύνης. Αλλωστε αυτό ορκίστηκα να υπηρετώ και στην επαγγελματική μου διαδρομή.

Τα τρία χρόνια κι ένα μήνα που βρέθηκα στη θέση του γ.γ. του πρωθυπουργού, υπηρέτησα με όλες μου τις δυνάμεις τα συμφέροντα της Πατρίδας και των πολιτών.

Από την πρώτη στιγμή ανέλαβα άμεσα και με ειλικρίνεια την πολιτική ευθύνη, σεβόμενος τις δημοκρατικές ευαισθησίες των Ελλήνων. Αλλά και για να προστατέψω την πατρίδα, την κυβέρνηση και την παράταξη. Μέσα σε κλίμα τοξικότητας, διάλεξα τον δύσκολο δρόμο και σιώπησα, παρότι ουδέποτε υπήρξα εμπλεκόμενος.

Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης θέτει οριστικό τέλος σε κάθε εικασία και λοιπά ευφάνταστα κατασκευάσματα.

Δείτε την ανάρτηση





Χαμός στο Instagram του Ιταλού διαιτητή που έκλεψε την νίκη της Ελληνίδας Γκουντούρα

 



Μεγάλη κουβέντα άνοιξαν οι προκλητικές βρώμικες αποφάσεις του Ιταλού διαιτητή, Λουίτζι Μαρτιλότι, στην ξιφασκία και τον αποκλεισμό της Δώρας Γκουντούρα από τους «4» στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Μετά τον αποκλεισμό της Ελληνίδας πρωταθλήτριας από τη Γαλλίδα Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, η οποία τελικά κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ο Ιταλός στημένος διαιτητής δέχτηκε πλήθος μηνυμάτων στο Facebook από Έλληνες που ήταν έξαλλοι με τις αποφάσεις του.

«Ο χειρότερος διαιτητής όλων των εποχών. Όλοι είδαμε τι έκανες. Ντροπή!», «Μόνο τυφλός θα σε έλεγε καλό διαιτητή» και «Πολλά λεφτά, έτσι; Δεν βλέπεις χρώματα, ειδικά το πράσινο, δύο φορές;», ήταν κάποια από τα σχόλια που υπάρχουν στην ανάρτησή του για το πόσο περήφανος αισθάνεται για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα, το «ελληνικό ξέσπασμα» δεν έμεινε εκεί, καθώς ο διεφθαρμένος Μαρτιλότι δέχτηκε αρκετά μηνύματα και στο Instagram, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να κλειδώσει το προφίλ του.



Άγριος ξυλοδαρμός 11χρονης από τον πατέρα της στην Κρήτη - Από την Τσεχία ο παΤΕΡΑΣ

 


Άμεσα αντανακλαστικά είχε ένας Γάλλος τουρίστας μπροστά στα μάτια του οποίου εκτυλίχθηκε μία σκηνή απίστευτης αγριότητας με θύμα ένα ανήλικο παιδί, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στα Χανιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος Γάλλος χθες το μεσημέρι είδε να έχει σταθμεύσει ένα αυτοκίνητο και ο οδηγός του να έχει γυρίσει και να χτυπάει ένα ανήλικο κορίτσι που καθόταν στο πίσω κάθισμα.

Ο 35χρονος Γάλλος κάλεσε το 112 και ανέφερε το περιστατικό. Λίγο μετά αστυνομικοί εντόπισαν τον οδηγό του οχήματος και τον συνέλαβαν.

Πρόκειται για έναν 39χρονο Τσέχο ο οποίος χτυπούσε στη μέση του δρόμου την 11χρονη κόρη του. 

Ο 39χρονος από την Τσεχία συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.


Πηγή: www.creta24.gr



Τέλος το Τρίαθλο- Αναβολή (πάλι) λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα

 



Η εκδήλωση, που αρχικά είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 8 π.μ. της Τρίτης, θα διεξαχθεί τώρα την Τετάρτη στις 10: 45 π.μ. τοπική ώρα, αμέσως μετά το τρίαθλο γυναικών, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του World Triathlon και του Παρισιού 2024.

Το κολυμβητικό τμήμα του τριάθλου έχει οριστεί να διεξαχθεί στον ποταμό που διασχίζει την καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, όπως και τα αγωνίσματα κολύμβησης εξ αποστάσεως.

«Δυστυχώς, μετεωρολογικά γεγονότα πέρα ​​από τον έλεγχό μας, όπως η βροχή που έπεσε πάνω από το Παρίσι στις 26 και 27 Ιουλίου, μπορούν να αλλάξουν την ποιότητα του νερού», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

«Παρά τη βελτίωση της ποιότητας του νερού τις τελευταίες ώρες, οι μετρήσεις σε ορισμένα σημεία της κολυμβητικής διαδρομής εξακολουθούν να είναι πάνω από τα αποδεκτά όρια».



Αμετανόητος εμφανίστηκε στην βουλή ο τραμπούκος Πολάκης προκαλώντας και πάλι

 


Ποιος περίμενε ότι ένας ακροαριστερός τραμπούκος θα άλλαζε και θα εμφανιζόταν διαφορετικός; Κανένας φυσικά γιατί οι ακροαριστεροί όπως και οι ακροδεξιού τραμπούκοι βλέπε όσους είναι στην φυλακή, είναι αμετανόητοι γιατί να διαφέρει ο Παύλος Πολάκης;

Ο Πολάκης που έκανε την πρώτη του τοποθέτηση από το βήμα της Ολομέλειας ως ανεξάρτητος, κοροιδεύοντας τον κόσμο αφού είναι ενεργός σε όλα τα όργανα του κόμματος, δήλωσε συναισθηματικά φορτισμένος λόγω της υποτιθέμενης δήθεν διαγραφής του και χαιρέτισε τις στημένες και καλά «χιλιάδες του κόσμου που δεν πέρα αυτό που στήθηκε προχθές».

«Αυτό είναι το πραγματικό τείχος προστασίας αυτού που εκπροσωπώ, της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαπλοκή, του αγώνα ότι αυτή η χώρα μπορεί καλύτερα με τα παιδιά της» είπε ο ακροαριστερό τραμπούκος νομίζοντας ότι είναι όλοι ΣΥΡΙΖΑ και δεν καταλαβαίνουν.

Ο ακροαριστερό Πολάκης όχι μόνο δεν αναγνώρισε τα δικά του λάθη αλλά επέμεινε ο φαιδρός στις επιθέσεις που έχει κάνει στην Αθηνά Λινού, τον πρόεδρο της Βουλής αλλά και τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, η προσβολή προς το πρόσωπο της οποίας οδήγησε στην αποπομπή του από την ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το έκανε η κυρία αυτό, το ξανάκανε στην επιτροπή. Και μετά το κλάμα-χρονοκαθυστέρηση της Λινού που ήταν στημένο και υποκριτικό που πυροδότησε τον ερχομό του προέδρου της Βουλής που με αποκάλεσε “χυδαίο ζήτουλα προσοχής”. Κατάγομαι από τόπο που τιμούν τις γυναίκες, μεγάλωσα με γυναίκες εγώ», είπε και πρόσθεσε σε ανάλογο ύφος: «Μετά τη παραδοχή της κ. Πετρούλια (σσ συνεργάτιδα υπουργού) πως δεν έχει πρόβλημα υγείας απαιτώ να πάρει πίσω δημόσια ο πρόεδρος αυτό που είπε».

Στις αναφορές του τραμπούκου Πολάκη κλήθηκε να απαντήσει ο παρευρισκόμενος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τον αποκάλεσε δειλό καθώς όπως είπε, αποφεύγει να πάει στο δικαστήριο που έχει με την κ. Αραμπατζή και ζητάει αναβολές.

«Ο Πολάκης μας είπε ότι είναι εδώ όρθιος. Ενδιαφέρον που είναι εδώ αλλά δεν έπρεπε. Να είστε στην Ευελπίδων για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας στη μήνυση της κ. Αραμπατζή έπρεπε, πάτε για 5η αναβολή. Εξύβρισε τη κ. Αραμπατζή, ήρθη η ασυλία του στη πρώτη συνεδρίαση ο ασυμφιλίωτης μαχητής διαφθοράς δήλωσε άρρωστος, στη δεύτερη δήλωσε covid ο δικηγόρος του, στη 3η άλλαξε δικηγόρο και ο νέος του δεν είχε ενημερωθεί και τώρα αντί να πάει στο δικαστήριο να πολεμήσει τη διαφθορά- χθες ήταν ομιλητής πήγε και άλλαξε με συνάδελφο για να μπορεί να έρθει σήμερα και να ζητήσει νέα αναβολή λέγοντας έχω ομιλία στη Βουλή».

«Οι χιλιάδες διαδικτυακοί φίλοι δεν γνωρίζουν πως είναι δειλός γιατί αντί να πάει δικαστήριο 3 χρόνια παίρνει αναβολή. Αυτός είναι ο ασυμφιλίωτος μαχητής που τιμά τις γυναίκες και τη Κρήτη! Αλίμονο να ήταν οι Κρητικοί δειλοί», είπε.

Αναφερόμενος στη συνεργάτιδα του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η υποχρέωση του καθενός να συμπεριφέρεται με αξιοπρέπεια δεν έχει να κάνει με το αν το άλλο πρόσωπο αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας ή όχι. «Ο λόγος που σας διέγραψε είναι ότι κάνατε 2 γυναίκες να κλαίνε», σημείωσε.



Τα καθεστώτα της Ρωσίας του Ιράν και της Κίνας θέλουν να επηρεάσουν υπέρ Τράμπ



Του χεριού τους θεωρούν πώς έχουν τον Ντόναλντ Τράμπ ειδικά ο επικίνδυνος αιμοδιψής δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τα επικίνδυνα καθεστώτα ένα κράμα ακροαριστερών, ακροδεξιών, ισλαμιστών και κομουνιστών, βλέπε Μόσχα, Πεκίνο και Τεχεράνη στρατολογούν Αμερικανούς για να κάνουν προπαγάνδα με στόχο την προώθηση των συμφερόντων τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, δήλωσαν χθες αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Το χειρότερο είναι ότι νν γνώσει τους ορισμένοι Αμερικανοί πολίτες βοηθούν άλλες κυβερνήσεις «να δημιουργήσουν, να προωθήσουν και να προσδώσουν αξιοπιστία σε πληροφορίες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ξένων παραγόντων», ανακοίνωσε το Γραφείο του Διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην τελευταία του ενημέρωση για την ασφάλεια των αμερικανικών εκλογών. 

Υπάρχουν όμως και άλλοι στις ΗΠΑ που εξαπατήθηκαν για να βοηθήσουν τους ξένους παράγοντες, σύμφωνα με την έκθεση.

Αν και οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών, οι οποίοι ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους υπό καθεστώς ανωνυμίας, δεν επικαλέστηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την προεδρία των ΗΠΑ, ωστόσο, τα σχόλιά τους κατέστησαν σαφές ότι το Κρεμλίνο θέλει να βοηθήσει τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Ντόναλντ Τραμπ, επειδή ο Ρώσος καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου δικτάτορας θεωρεί ότι τον έχει του χεριού του.

Από την πλευρά του, το ισλαμικό καθεστώς της Τεχεράνης προσπαθεί να υπονομεύσει την υποψηφιότητά του τέως προέδρου των ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, κυρίως Ρώσοι πράκτορες τους καθεστώτος προσπαθούν να δημιουργήσουν και να χρησιμοποιήσουν δίκτυα αμερικανικών και δυτικών «προσωπικοτήτων» για να προωθήσουν και να διαδώσουν «φιλικές πληροφορίες προς τη Ρωσία», σχολιάζει η έκθεση.

«Αυτοί οι παράγοντες επιδιώκουν να υποστηρίξουν έναν υποψήφιο για την προεδρία εκτός από το να επηρεάσουν την ψηφοφορία στο Κογκρέσο, να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην εκλογική διαδικασία και να επιδεινώσουν τον κοινωνικοπολιτικό διχασμό», ανέφερε το γραφείο πληροφοριών.

Επιπλέον, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών διαπίστωσαν ότι το καθεστώς της Μόσχας προσπάθησε να προωθήσει τον Τραμπ στις εκλογές του 2016 και του 2020.

Σχετικά με το Ιράν, ένας Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριξε ότι το καθεστώς της Τεχεράνης θέλει να  επηρεάσει τις εκλογές όπως έκανε και το 2020, αφού ο τότε πρόεδρος της ΗΠΑ απέσυρε τη χώρα του από μια διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στη χώρα.

Σημειώνεται ότι Ρωσία, Ιράν και Κίνα έχουν αρνηθεί κατηγορηματικά ότι αναμειγνύονται στις αμερικανικές εκλογές, αλλά η ανάμειξη τους είναι βέβαιη.

Η απόπειρα δολοφονίας κατά του τέως προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καθώς και η απόφαση του Δημοκρατικού ένοικου του Λευκού Οίκου, Τζο Μπάιντεν, να αποσυρθεί από την κούρσα έχουν γίνει τροφή για σχόλια που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Οι ίδιοι πάντως αρνήθηκαν να σχολιάσουν εάν κάποιος που σχετίζεται με τις προεδρικές εκστρατείες των ΗΠΑ ή οποιοσδήποτε Αμερικανός βουλευτής ή γερουσιαστής βοηθά εν γνώσει τους τη Ρωσία στην επιχείρηση πολιτικής χειραγώγησης.



Στον τυχοδιώκτη με θολό οικονομικό παρελθόν Κασσελάκη δεν άρεσε η απόφαση της δικαιοσύνης για τις υποκλοπές

 



Ένας τυχοδιώκτης με θολό οικονομικό παρελθόν μας λέει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην δικαιοσύνη επειδή του χάλασε το αφήγημα των υποκλοπών.

Από την Μύκονο που προβληματίζεται για την χώρα και το πολιτικό του μέλλον, κάνοντας βόλτες στα στενά ο τυχοδιώκτης του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια φαιδρή δήλωση κατηγορώντας την δικαιοσύνη, και νομίζουμε ότι είναι ώρα να τον περιλάβει η δικαιοσύνη και να τον ελέγξει για να τελειώνουμε μαζί του.

Το απόλυτο πολρικό νούμερο της χώρας, που έχει ξεπεράσει και τον Βελόπουλο, έπαθε λέει ανάμεσα στα πάρτι που πηγαίνει και τα μπαράκια της Μυκόνου, σοβαρό κλονισμό της εμπιστοσύνης του προς την ελληνική Δικαιοσύνη.

Και μαζί με τον ίδιο πρέπει να έχει κλονιστεί και ο σύζυγος του Κασσελάκη , Τάιλερ Μακμπεθ που τον βλέπει κλονισμένο. και που να τον δει κλονισμένο μόλις αρχίσει η δικαιοσύνη να ψάχνει το παρελθόν του ίδιου και της οικογένειας του.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας το πόρισμα του Αρείου Πάγου και προαναγέλλοντας επίσημη πολιτική δήλωση από το κόμμα του, ο φαιδρός Κασσελάκης, γράφει: 

«Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.

Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.

Γι’ αυτό μία από τις πρώτες προτάσεις που έχω θέσει προς τον ελληνικό λαό είναι η ριζική αλλαγή στον τρόπο ανάδειξης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ώστε να απελευθερωθεί από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό και την εξάρτηση από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Θα ακολουθήσει επίσημη πολιτική δήλωση από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Στέφανος Κασσελάκης - Stefanos Kasselakis
πριν από μία ώρα περίπου

Σας μιλώ ως Έλληνας πολίτης και όχι ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Σήμερα, με την απόφαση αρχειοθέτησης του σκανδάλου ΕΥΠ-Predator, η εμπιστοσύνη μου προς την ελληνική Δικαιοσύνη έχει κλονιστεί σοβαρά.

Αυτό δυστυχώς ταυτίζεται πλέον με τη διάχυτη αίσθηση του ελληνικού λαού ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι το τελευταίο καταφύγιο των αδικημένων.

...Δείτε περισσότερα