Κυριακή 5 Ιουλίου 2020

Κακοποιοί αναρχικοί σύντροφοι του παρακράτους με δολοφονικές επιθέσεις προσπάθησαν να καταλάβουν κτίρια



Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ, 200 περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από τα δυο κτίρια στο σημείο που πρόσφατα εκκενώθηκαν προκαλώντας φθορές με πρόθεση να τα ανακαταλάβουν.

Στο σημείο έφθασαν άνδρες των ΜΑΤ και της Ομάδας Δράση, που δέχθηκαν δολοφονικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα. 

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και ακολούθησε κυνηγητό στα γύρω στενά.

Αποτέλεσμα ήταν η προσαγωγή 10 ατόμων, εκ των οποίων οι 7 συνελήφθησαν.

Από τις δολοφονικές επιθέσεις των κακοποιών αντιεξουσιαστών 3 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά.



Από το κακό στο χειρότερο οι ΗΠΑ Ο Κάνιε Γουέστ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος



Κάποια στιγμή οι Αμερικάνοι πολίτες θα πρέπει να σοβαρευτούν και να ψηφίζουν σωστά χωρίς να αφήνουν το οποιοδήποτε να ξεφτιλίζει την χώρα.

Το «Make America Great Again» δεν έχει συμβεί με τον Τράμπ και δεν πρόκειται να συμβεί και με το νέο που ακούσαμε για την υποψηφιότητα του ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Tην υποψηφιότητά του για τις προεδρία των ΗΠΑ στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε ο ράπερ Κάνιε Γουέστ.

«Πρέπει τώρα να εκπληρώσουμε την υπόσχεση της Αμερικής, εμπιστευόμενοι τον Θεό, ενοποιώντας το όραμά μας και οικοδομώντας το μέλλον μας. Κατεβαίνω ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ», έγραψε ο Γουέστ χθες (τοπική ώρα), χρησιμοποιώντας στο Twitter το hashtag #2020VISION.

Ο 43χρονος μουσικός και επιχειρηματίας, σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν, της σταρ των τηλεριάλιτι, είναι γνωστός για τις εκκεντρικές του δηλώσεις και δεν είναι άμεσα σαφές εάν όντως σκοπεύει να κάνει αυτό που ανακοίνωσε.


Μακρόν σε Μέρκελ: Φτάσαμε στο παρά ένα να ανοίξουμε πυρ κατά του ναυτικού της Τουρκίας


Ένα βήμα πριν υπάρξει πολεμικό επεισόδιο μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο φαίνεται ότι έφτασαν οι δύο πλευρές, όπως αποκάλυψε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ κατά την πρόσφατη συνάντησή τους.

«Στο ναυτικό επεισόδιο στη Λιβύη φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο», φέρεται ότι είπε οργισμένος ο Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με την τηλεόραση του OPEN.

Ο Μακρόν κάλεσε μάλιστα την καγκελάριο να πάρει καθαρή θέση κατά της Τουρκίας και για το παράνομο μνημόνιο Ερντογάν – Σάρατζ.

Υπό έρευνα η Τουρκία μετά τις γαλλικές καταγγελίες

Η Γαλλία τις τελευταίες ημέρες χρησιμοποιεί κάθε βήμα για να καταγγείλει την Τουρκία, με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε σε φορτηγό πλοίο που θεωρείται ύποπτο για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι οι καταγγελίες της Γαλλίας, ότι γαλλική φρεγάτα που προσπαθούσε να προσδιορίσει την ταυτότητα του πλοίου αποτέλεσε αντικείμενο «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων, βρίσκεται υπό έρευνα.

Το ζήτημα έθεσε η Γαλλία δια της υπουργού των Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί, σε συνάντηση των υπουργών Άμυνας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ σε μια περίοδο που οι δύο σύμμαχοι ανταλλάσσουν βέλη για την κρίση στη Λιβύη.

Η Παρλί ανέφερε ότι στις 10 Ιουνίου τουρκικά πολεμικά πλοία φώτισαν τρεις φορές με τα ραντάρ τους τη γαλλική φρεγάτα Courbet στην ανατολική Μεσόγειο. Η φρεγάτα, όντως σε αποστολή του ΝΑΤΟ, προσπαθούσε να δει εάν το τουρκικό Cirkin μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη, απενεργοποιώντας τον αναμεταδότη του και χωρίς να αναφέρει τον τελικό προορισμό. Σύμφωνα με τη γαλλική πλευρά, οι Τούρκοι ναυτικοί φόρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στάθηκαν φέροντας ελαφρά όπλα.

Η Γαλλία κατηγορεί την Τουρκία για παραβίαση του εμπάργκο όπλων. Από την πλευρά της, η Άγκυρα αρνείται τις κατηγορίες, αλλά και ότι το συμβάν συνέβη όπως υποστηρίζει η Γαλλία.

Την ίδια ώρα, η Bild αύριο αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.

Στο αναλυτικό ρεπορτάζ, η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η μεταφορά γίνεται μέσω πλοίων της εταιρείας «African Mediterranean Lines» με έδρα το Λίβανο, και που ανήκει στη Χεζμπολάχ.

Η εταιρεία διαθέτει 8 φορτηγά πλοία και δύο κρουαζιερόπλοια. Ένα από τα πλοία φέρεται ότι μετέφερε το 2017 300 τεθωρακισμένα τζιπ από την Τουρκία στη Λιβύη.




Πηγή : protothema.gr


Νίκος Παππάς η ακροαριστερή καθεστωτική διαφθορά προσωποποιημένη


Χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου το 2016 φέρεται να είχε λάβει ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που επικαλείται δικαστικά έγγραφα αγωγής, που εκδικάστηκε πρόσφατα.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, που όλοι στον διεφθαρμένο ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να τον κάνουν «κόκκινο καναλάρχη» και τον κατέστρεψαν, αρχίζει να μιλά αποκαλύπτοντας άγνωστα κεφάλαια της βρόμικης «συριζαϊκής διαπλοκής» για να δημιουργήσει καθεστώς με ελεγχόμενα ΜΜΕ. 

Ο εργολάβος, που είχε διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια κατά τον διαγωνισμό που είχε διενεργηθεί επί υπουργίας του όπως δείχνουν τα πράγματα αρχιδιεφθαρμένου Νίκου Παππά, αναφέρεται στο Μαξίμου με την κωδική ονομασία: «White House», δηλαδή «Λευκός Οίκος» και ισχυρίζεται ότι ανέλαβε εικονικά την κατασκευή έργου στη Σαουδική Αραβία, προκειμένου να δικαιολογήσει το ποσό των 3 εκατ. ευρώ, που έλαβε για τη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας.

Ειδικότερα, η εφημερίδα δημοσιεύει έγγραφα από το Πρωτοδικείο Αθηνών για αγωγή που εκδικάστηκε την περασμένη Τετάρτη, στα οποία ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίζεται εγγράφως αλλά και μέσω των δικηγόρων του ότι έλαβε υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και την καθοδήγηση του White House, δηλαδή του Μεγάρου Μαξίμου, 3 εκατ. ευρώ το 2016 ως προκαταβολή για να λάβει μέρος στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, που τελικά ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. 

«Επί τω τέλει δε επίτευξης του άνω σκοπού, που είχε συνομολογηθεί μεταξύ αφενός της 1ης εξ υμών, εκπροσωπούμενης από τον 2ο εξ υμών - Samer Khoury και το από τον Οικονομικό Διευθυντή της και 3ο εξ υμών - Fuad Khoury και αφετέρου της συμφερόντων της οικογένειας Καλογρίτσα άνω μονοπρόσωπης ανώνυμης εταιρείας, υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του "White House", το άνω ποσό €3.000.000 εμβάστηκε στην εταιρεία μας με σκοπό η εν λόγω καταβολή να εναρμονίζεται με το σχέδιο», υποστηρίζει η πλευρά Καλογρίτσα.  

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι δικηγόροι της ξένης εταιρείας θέλησαν να πληροφορηθούν ποιο ήταν αυτό το περίφημο "White House" για να μείνουν εμβρόντητοι από την απάντηση της πλευράς Καλογρίτσα: «Όταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». 

Για να λάβει μέρος ο κύριος Καλογρίτσας στον διαγωνισμό, έπρεπε να παρουσιάσει ισχυρά κεφάλαια. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του στο δικαστήριο, αυτό έγινε δυνατό με τη σύναψη μίας εικονικής εργολαβίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η εταιρεία Τοξότης, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, πήρε τα 3 εκατομμύρια ευρώ προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Η αλλοδαπή εταιρεία προσέφυγε στο Ελβετικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης ζητώντας επιστροφή των χρημάτων της και δικαιώθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Η πλευρά Καλογρίτσα υποστηρίζει όμως πως οι συμβάσεις ήταν εικονικές, το κατασκευαστικό έργο πρόφαση, και τα χρήματα που δόθηκαν ήταν προκαταβολή για να συμμετάσχει η εταιρεία στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. 

«Η από 22.08.2016 υποτιθέμενη "συμφωνία" είναι εικονική, καθώς η "σύναψη" αυτής προτάθηκε από μέρους του 3ου εξ υμών προκειμένου να "δικαιολογήσετε" την εκταμίευση ποσού 3.000.000 ευρώ, το οποίο είχε συμφωνηθεί μεταξύ της ανώνυμης εταιρείας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." και της 1ης εξ υμών, ήτοι της εταιρείας με την επωνυμία "CCC CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL (μητρική της 4ης εξ υμών εταιρείας) όπως καταβληθεί από μέρους της 1ης εξ υμών ως μέρος της ανερχόμενης σε ποσό 25.000.000 ευρώ συμμετοχής της στην αφανή εταιρεία της 1ης εξ υμών με την άνω ανύνωμη εταιρεία "ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε." η οποία είχε συσταθεί σε συμφωνία με το "White House" με σκοπό τη συμμετοχή στον διενεργηθέντα στην Ελλάδα κατά το καλοκαίρι του 2016 διαγωνισμό για την κατακύρωση τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας», υποστηρίζει η πλευρά Καλογρίτσα.

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016, σύμφωνα με την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, επρόκειτο να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο. Κατά την αντιπολίτευση όμως, δεν ήταν τίποτα άλλο, παρά η απόπειρα  εδραίωσης μίας νέας διαπλοκής με υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ να μπαίνουν στον χώρο των media, όπως ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, που πολλοί αποκαλούσαν «κόκκινο εργολάβο» και είχε μακρές στενές προσωπικές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. 

Υπενθυμίζεται πως η πλευρά Καλογρίτσα είχε καταφέρει να κερδίσει μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που προέβλεπε ο Νόμος Παππά, δεν κατάφερε όμως πότε να καταβάλει την πρώτη δόση ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είχαν προηγηθεί σειρά αποκαλύψεων αρχικά με το προβληματικό πόθεν έσχες στο οποίο χρειάστηκε να "επιστρατεύσει" ένα δανεικό βοσκοτόπι προκειμένου να δικαιολογήσει το πού βρήκε τα χρήματα για την τηλεοπτική άδεια αλλά και πόρισμα κόλαφος της Τραπέζης Ελλάδος για την ευνοϊκή διαδικασία δανειοδότηση από την Τράπεζα Αττικής. 

ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μένει άλλο σιωπηλός. Πρέπει να δώσει εξηγήσεις


Αναλυτικά, η Νέα Δημοκρατία αναφέρει;

«Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις από το "Πρώτο Θέμα", που προκύπτουν από τις καταθέσεις στις αίθουσες των δικαστηρίων του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, ξεπερνούν τη λειτουργία παρακράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ και παραπέμπουν σε πρακτικές μαφίας. Ξέραμε για τα βοσκοτόπια. Τώρα έρχονται στο φως και ιστορίες με εικονικές συμβάσεις, πολιτικές εντολές και εκατομμύρια που αλλάζουν χέρια. Πρωταγωνιστής ξανά, όπως και στους διαλόγους με τον επιχειρηματία Σ.Μιωνή, ο πιο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς. Αυτή τη φορά το "μαγαζί" έχει άλλο όνομα και γίνεται White House. Αλλά ο τρόπος που λειτουργεί είναι το ίδιο σκοτεινός και ο στόχος ο ίδιος. Η δημιουργία ενός παραθεσμικού μηχανισμού, στη Δικαιοσύνη, στο κράτος, στα ΜΜΕ που θα υπηρετεί το "μαγαζί". Υστερα και από τις σημερινές αποκαλύψεις οφείλει να δώσει εξηγήσεις ο ίδιος ο κ.Τσίπρας. Δρούσε αυτόνομα ο πιο στενός συνεργάτης του; Δρούσε σε πλήρη συνεννόηση μαζί του, όπως όλοι αντιλαμβάνονται, κι αναλαμβάνει εκείνος την ευθύνη; Ας σταματήσει να κρύβεται πίσω από λέξεις χωρίς νόημα. Απαιτούνται καθαρές απαντήσεις»