Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μηταράκης στον ΣΚΑΪ: Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο



Τέλος τα επιδόματα σε όσους έχουν άσυλο μέσα στο Μάρτιο είπε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

«Στόχος μας είναι να δίνουμε άσυλο σε αυτούς που δικαιούνται σε 2-3 μήνες και από εκεί και πέρα κόβουμε επιδόματα και φιλοξενία γιατί όλα αυτά λειτουργούσαν θελκτικά για να έρθουν στην χώρα μας και να εκμεταλλευτούν όλες αυτές τις παροχές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος. 

«Η Ελλάδα κόβει αυτές τις παροχές. Όποιος παίρνει άσυλο μετά είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του.  Υπάρχουν κάποια προγράμματα ένταξης, υπάρχουν κάποια  προγράμματα στήριξης αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να χρηματοδοτούμε αυτά τα πράγματα» ανέφερε ενώ πρόσθεσε πως «έχουν πάρει ήδη άσυλο και είναι σε δομές με παροχές  11.200 άτομα. Αυτά κόβονται μέσα στο Μάρτιο». 

Αναφορικά με την παρενόχληση ελληνικού σκάφους από τουρκική ακταιωρό στη Λέσβο, ο ίδιος επεσήμανε «απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια της Τουρκίας  που δείχνει τις δύσκολες στιγμές που περνάμε ως χώρα αλλά δείχνει και την αντίδρασή μας η οποία είναι ισχυρή, είναι αποφασιστική και γίνεται με την ενότητα του ελληνικού λαού από πίσω». 

«Η Ελλάδα για εμάς είναι πάνω από όλα» 

Παράλληλα, σημείωσε πως «είναι συγκινητικό πως οι τοπικές κοινωνίες στηρίζουν τα σώματα ασφαλείας που δίνουν ένα μεγάλο αγώνα για να σφραγίσουν τα σύνορα μας απέναντι σε μια ασύμμετρη απειλή που έρχεται από την απέναντι χώρα οργανωμένα». 



Πηγή: skai.gr




Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον Τζέιμς Μποντ – Αναβάλλεται η παγκόσμια πρεμιέρα



Η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας ταινίας του Τζέιμς Μποντ θα αναβληθεί για τον Νοέμβριο, ανακοίνωσαν σήμερα οι παραγωγοί της, εν μέσω της επιδημίας του κορωνοϊού.

Η ταινία No Time to Die, που επρόκειτο να προβληθεί στους βρετανικούς κινηματογράφους στα τέλη Μαρτίου και από τον Απρίλιο σε όλον τον κόσμο, θα κάνει πρεμιέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 12 Νοεμβρίου και κατόπιν σε άλλες χώρες.

Στις ΗΠΑ θα αρχίσει να προβάλλεται στις 25 Νοεμβρίου, ανέφεραν οι εταιρείες MGM, Universal και οι παραγωγοί Μάικλ Τζ. Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι στον επίσημο λογαριασμό του Τζέιμς Μποντ στο Twitter.

Στην ανακοίνωση δεν γίνεται καμία συγκεκριμένη αναφορά στην επιδημία.


Πηγή


Ν.Δ.: Νέα Fake News από την Τουρκία και την Κουμουνδούρου



Απαντήσεις σε ψευδείς ειδήσεις και αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες δίνει η Νέα Δημοκρατία μέσα από το «παρατηρητήριο Fake News» που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες.

Το σημερινό «παρατηρητήριο»  από το  κυβερνών κόμμα  αναφέρετε στα Fake News των τελευταίων ημερών γύρο από το μεταναστευτικό και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και από το «στρατηγείο» του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

1. Συνεχίζουν η Αυγή και ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φερέφωνά του να αναπαράγουν το fake news ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει κάνει αίτημα για την μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκης, στην ίδια ομιλία που χρησιμοποιεί η Αυγή για να αναπαράξει fake news μέσω κοπτοραπτικής, λέει επί λέξει «Η Ελλάδα έχει υποβάλει γραπτώς δύο αιτήματα μετεγκατάστασης προσφύγων. Κατέθεσε γραπτό αίτημα στις 10 Σεπτεμβρίου του 2019, με συγκεκριμένο ανά χώρα αίτημα ώστε να διαμοιραστούν δυόμισι χιλιάδες ασυνόδευτοι ανήλικοι.
Και ως προς τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης η Ελλάδα έχει θέσει γραπτώς το αίτημα για υποχρεωτικές μετακινήσεις προσφύγων στη βάση του νέου Συμφώνου Μετανάστευσης, με επιστολή του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου της 27 Ιανουαρίου του 2020, ζητώντας τον ισομερή καταμερισμό των βαρών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» (https://www.youtube.com/watch?v=gdUshHEG3Xk&feature=youtu.be)

2. Ξυλοδαρμό και βρίσιμο προσφύγων στα σύνορα καταγγέλλει δημοσιογράφος του ολλανδικού RTL

Ακραία και βάναυση αντιμετώπιση προσφύγων και μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα καταγγέλλει με ανάρτησή του στο twitter o Ολλανδός δημοσιογράφος του RTLOlaf Koens. Ο ίδιος αργότερα έσβησε το tweet του! Φυσικά τα μέσα που αναπαρήγαγαν την ανάρτησή του, ούτε κατέβασαν την είδηση, ούτε έγραψαν ότι πρόκειται περί ψευδούς είδησης.

3. Η Frontex αρνήθηκε να εκτελέσει εντολή «ρίξτε τους στην θάλασσα» στην Κω

Πρόκειται για άλλη μια από τις πολλές ψευδείς ειδήσεις που εκπορεύονται καθημερινά από την Τουρκία και δυστυχώς αναπαράγονται με τεράστια ευκολία από ΜΜΕ που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα η ενημέρωση που δίνει o δημοσιογράφος της δανέζικης ραδιοτηλεόρασης Ole Ryborg είναι ότι η εντολή που δόθηκε από τον Έλληνα επικεφαλής της επιχείρησης Poseidon της Frontex προς τους Δανούς συναδέρφους του ήταν να ρυμουλκηθεί το σκάφος με τους μετανάστες στην άλλη πλευρά των θαλασσίων συνόρων.


Τούρκοι στρατιώτες χτυπούν άγρια μετανάστες για να μπουν στην Ελλάδα



Νέο-βίντεο ντοκουμέντο από τα ελληνοτουρκικά σύνορα καταρρίπτουν ακόμη μια φορά την προπαγάνδα Ερντογάν που σιγοντάρετε και από τον ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό. 

Στο βίντεο, φαίνονται Τούρκοι στρατιώτες να επιχειρούν χτυπώντας άγρια μετανάστες να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Στο βίντεο, φαίνονται οι Τούρκοι στρατιώτες να χτυπούν μετανάστες που επιχειρούν να γυρίσουν πίσω από τα σύνορα, επιχειρώντας να τους στρέψουν ξανά μπροστά.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο:




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί έξω από την ΑΣΟΕΕ για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών



Συνελήφθησαν, έξω από το του Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, δύο αλλοδαποί ηλικίας 27 και 31 ετών, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Οι δύο ανωτέρω αλλοδαποί, κατελήφθησαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αντωνιάδου, να κατέχουν προς διακίνηση :



ποσότητα ηρωίνης (σε βραχώδη μορφή) βάρους -10- γραμμαρίων
ποσότητα κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης βάρους 1,9- γραμμαρίων
ποσότητα κάνναβης βάρους -3,5- γραμμαρίων
-21- ναρκωτικά δισκία
-332- γυάλινοι δοκιμαστικοί σωλήνες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται ως συσκευή για χρήση εισπνεόμενων ναρκωτικών ουσιών
Επίσης κατασχέθηκαν -5- συσκευές κινητών τηλεφώνων

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Κυψέλης, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Εξιχνιάστηκε ο βιασμός και ο θάνατος 44χρονης στη Βέροια απο Ρομά



Η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας είχε ως αποτέλεσμα να εξιχνιαστεί άμεσα η υπόθεση βίαιου θανάτου 44χρονης ημεδαπής, η όποια εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της 3ης Μαρτίου 2020, δίπλα σε οδόστρωμα σε περιοχή της Βέροιας. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση είχαν διαπιστωθεί στη σορό ευρήματα βίαιου ασφυκτικού θανάτου.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν στην Βέροια, δυο Ρομά ηλικίας 50 και 47 ετών, με εντάλματα σύλληψης από την Ανακρίτρια Βέροιας.

Οι δύο άνδρες μαζί με το θύμα είχαν νωρίτερα μεταβεί στην περιοχή της Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης για να προμηθευτούν ναρκωτικά. Όταν επέστρεψαν και υπό την επήρεια τους, θέλησαν να βιάσουν την 44χρονη, αλλά αυτή προέβαλε αντίσταση και στην προσπάθειά τους να την ακινητοποιήσουν της έφραξαν τις αναπνευστικές οδούς και πέθανε.




Η τουρκική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι απαγορεύει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο




Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στην τουρκική ακτοφυλακή να μην επιτρέπει πλέον σε μετανάστες να επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ακτοφυλακή, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Οι διελεύσεις παράτυπων μεταναστών από το Αιγαίο δεν επιτρέπονται επειδή αυτό είναι επικίνδυνο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής, που επικαλείται ένα προεδρικό διάταγμα.

Το υπουργείο Εσωτερικών θα επιβλέψει την εφαρμογή του διατάγματος αυτού.

«Ενώ η αρχή της μη παρέμβασης με τους παράτυπους μετανάστες που επιθυμούν να φύγουν από την Τουρκία παραμένει να εφαρμόζεται, μια τέτοια προσέγγιση δεν αφορά τις θαλάσσιες διελεύσεις εξαιτίας κινδύνων που απειλούν τη ζωή», προσθέτει η ανακοίνωση.


Πηγή: ΑΠΕ, DPA
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ