Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Ανασύρθηκαν έξι νεκροί από το ελικόπτερο που συνετρίβη στη Χαβάη


Ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέσυραν έξι σορούς στο σημείο συντριβής ενός ελικοπτέρου στη νήσο Καουάι της Χαβάης, χωρίς να βρουν κανένα ίχνος επιζώντων, ανέφεραν αξιωματούχοι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Η ανακοίνωση έγινε σε μια συνέντευξη Τύπου σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου σε μια απομονωμένη, δύσβατη περιοχή.

Το ελικόπτερο που διαχειριζόταν το τουριστικό πρακτορείο Safari, είχε καθυστερήσει να επιστρέψει την Πέμπτη από μια περιήγηση στην ακτή Να Πάλι.

Η ακτή είναι μεταξύ των πλέον δημοφιλών προορισμών στο Καουάι, με τους τουρίστες να την επισκέπτονται με εναέρια και πλωτά μέσα.

Τα συντρίμμια του ελικοπτέρου βρέθηκαν στην περιοχή του εθνικού δρυμού Κόκε, κοντά στο Φαράγγι Γουάιμεα, στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού.

Σύμφωνα με το δηλωτικό της πτήσης, στο ελικόπτερο επέβαιναν έξι άτομα, εκ των οποίων δύο παιδιά, και ένας πιλότος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας του Καουάι, ο Σόλομον Κανόχο.

Οι ταυτότητες των νεκρών δεν δημοσιοποιήθηκαν μέχρι να ειδοποιηθούν οι κοντινότεροι συγγενείς των θυμάτων, ανέφεραν οι αρχές.

"Είμαστε συντετριμμένοι από αυτή την τραγωδία...", τόνισε ο δήμαρχος Ντέρεκ Καγουακάμι σε ανακοίνωσή του. "Οι σκέψεις και οι προσευχές μας βρίσκονται στις οικογένειες και στα αγαπημένα πρόσωπα των θυμάτων σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή".

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Καουάι διέκοψε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης αργά χθες απόγευμα λόγω της ομίχλης και της κακής ορατότητας στην περιοχή και σχεδιάζει την επανέναρξη των ερευνών σήμερα τα ξημερώματα, τόνισε ο Κανόχο, συμπληρώνοντας πως "δεν υπάρχουν ενδείξεις για επιζώντες".

Ενώ οι αιτίες του αεροπορικού δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί, ο Κανόχο είπε ότι στην περιοχή όπου έπεσε το ελικόπτερο επικρατούσαν "ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες".



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Τα λείψανα 70χρονου βρέθηκαν στο στομάχι καρχαρία–τίγρη



Ανθρώπινα λείψανα, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ανήκουν σε έναν 70χρονο άνδρα, βρέθηκαν στο στομάχι ενός καρχαρία – τίγρη που αλιεύτηκε στα ανοιχτά του Σεντ-Λε, στα δυτικά του γαλλικού νησιού Λα Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

Ο αρσενικός καρχαρίας, μήκους 3,5 μέτρων, αλιεύτηκε το βράδυ της Πέμπτης και σήμερα εξετάστηκε από επιστήμονες του Κέντρου Ασφαλείας Καρχαριών (CSR). Σύμφωνα με μια πηγή, στο στομάχι του βρέθηκαν δύο μπράτσα και μια αλυσίδα ρολογιού.

Συγγενείς του 70χρονου, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 12 Δεκεμβρίου ενώ έκανε καγιάκ στη λιμνοθάλασσα Σαλίν, αναγνώρισαν την αλυσίδα.

Στο στάδιο αυτό δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί αν ο άτυχος άνδρας πνίγηκε ή αν τον σκότωσε ο καρχαρίας.

Μια παρόμοια μακάβρια ανακάλυψη έγινε στις 6 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε ένα χέρι και ο πήχης του χεριού στο στομάχι ενός καρχαρία-τίγρη που αλιεύτηκε στα ανοιχτά του Σεν-Ζιλ. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ήταν τα λείψανα ενός Σκωτσέζου τουρίστα που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς ενώ έκανε μπάνιο στη λιμνοθάλασσα Ερμιτάζ.

Από τις αρχές του έτους δύο άνθρωποι –ένας ψαράς και ένας σέρφερ– έχουν σκοτωθεί στη Λα Ρεϊνιόν από επιθέσεις καρχαριών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Οι δυνάμεις του Χαφτάρ μπήκαν στην Τρίπολη



Ανεβαίνει το θερμόμετρο στη Λιβύη σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο. Η Τουρκία δια του διευθυντή επικοινωνίας του Ερντογάν δήλωσε ότι θα ανταποκριθεί στο αίτημα της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNA) της Λιβύης για παροχή στρατιωτικής βοήθειας.

«Η λιβυκή κυβέρνηση ζήτησε τη στρατιωτική βοήθεια της Τουρκίας. Όπως έχει πει ο πρόεδρος Ερντογάν, ασφαλώς θα τιμήσουμε τη συμφωνία μας», έγραψε στο Twitter ο Φαχρετίν Αλτούν.

Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης

Την Πέμπτη, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα ψηφίσει στις 8 ή τις 9 Ιανουαρίου το νομοσχέδιο με το οποίο εγκρίνεται η αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη, προκειμένου να στηρίξουν την GNA απέναντι στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για μια ευθεία τουρκική στρατιωτική επέμβαση στη χώρα αυτή.

«Στηρίζουμε τη νόμιμη, διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση στη Λιβύη. Οι εξωτερικές δυνάμεις πρέπει να σταματήσουν να στηρίζουν τις παράνομες οργανώσεις (που μάχονται) τη λιβυκή κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Αλτούν.

«Επειδή στηρίζουμε τη λιβυκή κυβέρνηση, δεν θέλουμε η Λιβύη να μετατραπεί σε εμπόλεμη ζώνη», υποστήριξε. Προειδοποίησε επίσης ότι οι προσπάθειες «αυτών των περιφερειακών δυνάμεων που εργάζονται για την επαναφορά καταπιεστικών καθεστώτων» θα αποτύχουν.

Η Άγκυρα υπέγραψε στις 27 Νοεμβρίου μια συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την GNA, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κωνσταντινούπολη ο επικεφαλής της λιβυκής κυβέρνησης Φάγιεζ αλ Σάρατζ. Η συμφωνία επικυρώθηκε από την τουρκική Εθνοσυνέλευση, όμως θα πρέπει να εγκριθεί και μια ξεχωριστή εντολή για να σταλεί στρατός στη Λιβύη, όπως γίνεται κάθε χρόνο για την αποστολή στρατιωτών στο Ιράκ και τη Συρία.

Στην Τρίπολη οι δυνάμεις του Χαφτάρ

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των οποίων ηγείται ο στρατάρχης Χαλίφα Χάφταρ γνωστοποίησαν την Παρασκευή ότι πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολης, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αντίπαλης κυβέρνησης, που έχει αναγνωρίσει ο ΟΗΕ.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Χάφταρ, ο επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ανακοίνωσε μια νέα «αποφασιστική» μάχη για την Τρίπολη.

Οι στρατιώτες του LNA περιπολούν τις συνοικίες «Hai Al-Zuhour  & Salah Al-Deen» στην πρωτεύουσα της Λιβύης Τρίπολη.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) αναλαμβάνει τον έλεγχο «των σημαντικότερων δρόμων» που οδηγούν στο κέντρο της πρωτεύουσας Τρίπολη, αναφέρει το δίκτυο Al Arabiya, παρουσιάζοντας σχετικό βίντεο:

Exclusive footage: The Libyan National Army (LNA) takes control over “the most important roads” leading up to the center of the capital Tripoli. https://english.alarabiya.net/en/News/north-africa/2019/12/27/Libyan-National-Army-says-Tripoli-airport-road-under-its-control.html 




TA NEA


Επεισοδιακή καταδίωξη κλεμμένου Ι.Χ. στο Χαϊδάρι με τρικάκια αναρχικού περιεχομένου



Ο εντοπισμός και η ακινητοποίηση κλεμμένου πολυτελούς αυτοκινήτου μετά από καταδίωξη στο Χαϊδάρι, μέσα στο οποίο βρέθηκε εκτός των άλλων και υλικό αντιεξουσιαστικού περιεχομένου, απασχολεί από χτες το βράδυ την Αστυνομία.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, το αυτοκίνητο μάρκας «Μερσεντές», εντοπίστηκε χτες στις 20.15 το βράδυ από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στην οδό Καραϊσκάκη και οι αστυνομικοί επειδή το θεώρησαν ύποπτο έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο.

Εκείνος όμως ανέπτυξε ταχύτητα για να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη στους δρόμους του Χαϊδαρίου. Στην οδό Κολοκοτρώνη η «Μερσεντές» προσέκρουσε σε τρία σταθμευμένα ΙΧ και ακινητοποιήθηκε, αλλά ο οδηγός κατάφερε να διαφύγει πεζός.

Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο από 8/8/2019 και η κλοπή είχε δηλωθεί στο Τμήμα Ασφάλειας Αμαρουσίου.

Σε έρευνα που έγινε στο εσωτερικό του βρέθηκαν, εκτός των άλλων, ένα διαρρηκτικό εργαλείο και δύο τρικάκια με αναρχικό περιεχόμενο, που αφορούσε σε πρόσφατη πορεία ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου. Για το λόγο αυτό, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η κρατική Ασφάλεια, ενώ το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξερεύνηση.



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στη φυλακή η 24χρονη που πέταξε το μωρό της στα σκουπίδια στην Καλαμάτα



Προσωρινά κρατούμενη κρίθηκε η 24χρονη από την Γεωργία, που την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη διότι φέρεται να πέταξε το νεογέννητο αγοράκι της σε κάδο σκουπιδιών στην Καλαμάτα.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας, που συνεδρίασε σήμερα μετά την προ ημερών διαφωνία Ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Η 24χρονη θα παραμείνει κρατούμενη μέχρι τη δίκη, όπου θα δικαστεί με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας. Το μωρό εδώ και μέρες φιλοξενείται στο Κέντρο Βρεφών “Μητέρα” στην Αθήνα.

«Έχει μετανιώσει για την πράξη της και κλαίει συνεχώς» είχε πει στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Κώστας Κρόμπας. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν συνελήφθη από τους αστυνομικούς η 24χρονη, υποστήριξε ότι η απόγνωση την οδήγησε να πετάξει το μωρό της στα σκουπίδια γιατί δεν έχει χρήματα να το μεγαλώσει.



Πηγή: eleftheriaonline.gr