Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

70 ταξίδια σε 790 μέρες θητείας ο Κουίκ! Στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ να μη του ζητήσουν λεφτά πίσω;


Ερώτηση για τα ταξίδια του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ στο εξωτερικό, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων και αναπληρωτής τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Κατσαφάδος.

Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας.

Η Ερώτηση του Κ. Κατσαφάδου:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
(Αρ. πρωτ. 5150/30.01.2019)

Προς:   Υπουργείο Εξωτερικών

Θέμα: Προκλητική η στάση του Υφ. Εξωτερικών Τ. Κουίκ με τα 70 ταξίδια σε μόλις 26 μήνες θητείας.

Συμπληρώνονται 26 μήνες θητείας στο Υπουργείο Εξωτερικών του κ. Τέρενς Κουίκ, μήνες κατά τους οποίους ο υφυπουργός αρμόδιος για τα θέματα του απόδημου ελληνισμού έχει πραγματοποιήσει το... εβδομηκοστό ταξίδι του στο εξωτερικό!

Μάλιστα, αυτές τις μέρες, πραγματοποίησε ταξίδι στην Αίγυπτο- το 6ο ταξίδι στη χώρα μέσα σε δύο χρόνια- μία ημέρα πριν ήταν στην Κύπρο, ενώ προγραμματίζει να μεταβεί στην Αυστραλία τον Μάρτιο.  Και όλα αυτά για υποθέσεις, για τις οποίες ένας πρέσβης ή ένας πρόξενος της Ελλάδας ή ένας αξιωματούχος του υπουργείου στην Αθήνα, θα μπορούσε να τις τακτοποιήσει και τηλεφωνικά.

Δυστυχώς τα ταξίδια του κ. Κουίκ κοστίζουν στον ελληνικό λαό και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Ο αριθμός 70 ταξιδιών σε 26 μήνες θητείας είναι προκλητικά μεγάλος και για δεδομένα της εποχής. 70 ταξίδια σε 26 μήνες δεν τα είχαν κάνει όλοι μαζί οι προκάτοχοι του κ. Κουίκ, σε 20 χρόνια. Αν σκεφτεί κανείς ότι το κάθε ταξίδι, εκτός από τα έξοδα του υφυπουργού, περιλαμβάνει α) τα έξοδα για τα τουλάχιστον 1-2 άτομα που τον συνοδεύουν, β) τα έξοδα των κατά τόπους πρεσβειών ή προξενείων της Ελλάδας, και γ) η ημερήσια αποζημίωση, που είναι 140- 150 ευρώ την ημέρα για τον υφυπουργό, τότε διαπιστώνουμε το κόστος της περιπλάνησης του κ. Κουίκ ανά την υφήλιο στο Ελληνικό Δημόσιο. Τα 70 ταξίδια των 2-3 ημερών στο εξωτερικό, αντιστοιχούν σε περίπου 200 ημέρες απουσίας από την Ελλάδα, σε σύνολο 790 ημερών θητείας. Και να σημειωθεί πως για τα ταξίδια αυτά έχει πάρει την έγκριση από τον εκάστοτε Υπουργό Εξωτερικών, αλλά και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Και όλα αυτά για έναν Υφυπουργό, ο οποίος απ’ όσο φαίνεται στο site του Υπουργείου έχει βγάλει μόλις… 15 Δελτία Τύπου για τη δράση του εδώ και 2 χρόνια.

Επειδή αποτελεί πρόκληση απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό που αγωνιά για το αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει τα προς το ζην, ένας υφυπουργός να έχει πραγματοποιήσει τόσα ταξίδια, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, 

Επειδή ο απόδημος Ελληνισμός σχολιάζει πολύ άσχημα τον υφυπουργό και τον πρωθυπουργό για την προκλητική στάση τους,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.    Πόσα ταξίδια έχει πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τ. Κουίκ μέχρι σήμερα;

2.    Ποια είναι τα αναλυτικά κόστη αυτών των ταξιδιών; Ποια ήταν η αιτιολογία του ταξιδιού και τα αποτελέσματά τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής                                 Πειραιάς, 30 Ιανουαρίου 2019
Κώστας Κατσαφάδος
Βουλευτής Α’ Πειραιώς & Νήσων




Βουλή, μαλλί και σπάνιο παραδείσιο πουλί ο Παπαχριστόπουλος


Τραγική φυσιογνωμία που δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά και εκτός της ξεφτίλας φεύγω δε φεύγω, έχουμε και ένα μαλλί να συντηρήσουμε.



Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος μετά την πρόσφατη δήλωση του θα ήταν τιμή γι’αυτόν αν βρισκόταν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γυρνάει όποια συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ γίνεται και για να είναι στην μόδα των σπάνιων παραδείσιων πουλιών, πρέπει να φτιάξει ανάλογα και το μαλλί.




Ακροαριστερές καθεστωτικές απειλές Πολάκη : « Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω...»



Ο Παύλος Πολάκης αντρόπιαστος με καθεστωτική συμπεριφορά, υβρίζει τους πάντες και δηλώνει ότι δεν απολογείται, δεν απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ενώ σημειώνει με έμφαση: «Όλοι σας και μόνος μου, σας έχω...».

Μετά τους δημοσιογράφους επιτέθηκε στους συνδικαλιστές αλλά και στους εργαζόμενους που αντιδρούν χαρακτηρίζοντάς τους «τσόλια», ενώ κληθείς να δώσει κάποιες διευκρινήσεις για τους δύο θανάτους σε νοσοκομείο τόνισε: «δεν απαντώ, γιατί να απαντήσω, δεν θα απολογηθώ σε εσάς»

Απολαύστε το καθεστώς:






ΝΔ: Διεθνής διασυρμός από τον σκανδαλώδη διορισμό της Β. Θάνου στην Επ. Ανταγωνισμού



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για τις αναφορές της Διεθνούς Διαφάνειας στον διορισμό της κ. Θάνου.

«Ο σκανδαλώδης διορισμός της κ. Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού διασύρει διεθνώς τη χώρα μας. Στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται ρητά ότι ο διορισμός της στενής συμβούλου του κ. Τσίπρα  στην Ανεξάρτητη Αρχή, υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού, δικαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας.

Στις διαπιστώσεις της Έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Θάνου, προστίθεται σήμερα και η τοποθέτηση της αρμόδιας ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού. Η κ. Margrethe Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε θέσει υπ’ όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Δεν περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τώρα που φεύγει τη σημασία των Ανεξάρτητων Αρχών σε μία Δημοκρατία. Έχει άλλωστε αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του.

Διαβεβαιώνουμε, ωστόσο, τους πολίτες ότι η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία των θεσμών και θα θωρακίσει τις Ανεξάρτητες Αρχές ώστε να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους, ελέγχοντας όταν πρέπει και τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης».


Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων της ΝΔ στις εθνικές εκλογές



Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων που θα κατέβουν στις εθνικές εκλογές του 2019, έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα η ηγεσία της ΝΔ.









Έχει χάσει την δεδηλωμένη και επιμένει να κυβερνά με 145 βουλευτές σε βάρος της χώρας


Δεδηλωμένη… αγνοείται! “Μπλόκο” ΑΝΕΛ στην τοποθέτηση συμβούλου του Γαβρόγλου!

Μετά την Ολομέλεια η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη και στις επιτροπές, αφού οι ΑΝΕΛ αρνήθηκαν να στηρίξουν την τοποθέτηση του Παντελή Κυπριανού στη θέση του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Προκαλείται έτσι νέα… αριθμητική αρρυθμία. Αυτή τη φορά όχι στην Ολομέλεια αλλά κατά την ακρόαση και διατύπωση γνώμης για τον διορισμό του νέου επικεφαλής της ΑΔΙΠ, που πρότεινε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε το πρωί της Τετάρτης (30.01.2019) στην Επιτροπή ΔΕΚΟ για να διαπιστωθεί εάν υπάρχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής στο πρόσωπο του Παντελή Κυπριανού, ο υποψήφιος για την ΑΔΙΠ πήρε 10 ψήφους υπέρ (από τον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά 11 κατά, αφού οι ΑΝΕΛ επέλεξαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες να μην στηρίξουν μια επιλογή της κυβέρνησης, όπως έγινε και στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ.

Από τις 11 αρνητικές ψήφους, οι έξι ήταν κατά (από ΝΔ και Χρυσή Αυγή) και οι πέντε «παρών». Εκτός από τους εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, της Ένωσης Κεντρώων και του ΚΚΕ, σε αυτούς που ψήφισαν «παρών» ήταν ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ αλλά και ο, ανεξάρτητος πια, Σπύρος Λυκούδης.

Ένταση επικράτησε στην Επιτροπή όταν ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, υποστήριξε ότι οι αρνητικές ψήφοι και τα παρών δεν μπορεί να συνυπολογιστούν άρα ο υποψήφιος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Η ΝΔ αντέδρασε υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν 10 θετικές ψήφους και 11 αρνητικές και ουδέτερες συνεπώς υπάρχει τουλάχιστον πολιτικό πρόβλημα για τον υπουργό Παιδείας εάν επιμένει στον διορισμό του και δεν προχωρήσει να βρει άλλη συναινετική πρόταση. Καθώς δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο υπουργός να θεωρεί ότι η πρότασή του έλαβε την θετική ψήφο της Επιτροπής όταν δεν έχει λάβει τις περισσότερες θετικές ψήφους επί του συνόλου των μελών, ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΝΔ.


Πηγή : newsit.gr




Οργή Μητσοτάκη: Είναι ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει το λαό



Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη για τις προσβλητικές αναφορές του κ. Τσίπρα προς τους Έλληνες πολίτες.

«Χθες ο κ. Τσίπρας τόλμησε να προσβάλει ξανά τους Έλληνες. Χαρακτήρισε, όχι μόνο ως ακροδεξιούς, αλλά και ως μη σκεπτόμενους όλους όσοι  αντιδρούν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Το έκανε, δε, με θράσος και ανευθυνότητα μπροστά σε ξένους ηγέτες. Στον κ. Ζάεφ όμως που επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία δεν βρήκε κουβέντα να πει. 

Δεν είναι μόνο ένας πρωθυπουργός μειοψηφίας. Είναι και ένας ανάξιος πρωθυπουργός που διχάζει τον λαό. Οι Έλληνες θα μείνουν ενωμένοι, υπερήφανοι και αξιοπρεπείς. Και σύντομα θα του δώσουν την απάντηση που του αξίζει».




Απίστευτη χυδαιότητα Χριστοδουλοπούλου χρησιμοποιώντας τους δημοσίους υπαλλήλους


Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, προέβη σε απίστευτη πρόκληση και χυδαιότητα καλώντας όλους τους δημοσίους υπάλληλους, αλλά και αυτούς που θέλουν να γίνουν, να στείλουν τη Νέα Δημοκρατία ξανά στην αντιπολίτευση.

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι και όσοι φιλοδοξούν να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι θα σας στείλουν και πάλι στην αντιπολίτευση με την ψήφο τους», είπε η αδίστακτη Χριστοδουλοπούλου για να χρησιμοποιήσει αισχρά τους δημοσίους υπαλλήλους.

Για να ενισχύσει την χυδαία προπαγάνδα της είπε «Μιλάμε σε μια Βουλή που όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι τον Αύγουστο δεν έγινε τίποτα και συνεχίζουμε να ζούμε στα μνημόνια. Μια αντιπολίτευση που εχθρεύεται τους δημόσιους υπαλλήλους και τους θεωρεί υπερβολικούς για τα δημόσια ταμεία» συνέχισε για να προσθέσει η αντιπολίτευση είναι εχθροί του κράτους και της δημόσιας διοίκησης για να εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα. Ο Μητσοτάκης ως αρμόδιος υπουργός έχει δώσει δείγματα γραφής».


Με οικονομική ασφυξία απειλείται η κυβέρνηση Μαδούρο




Ενώ η Βενεζουέλα έχει βυθιστεί, καιρό τώρα, σε οξεία οικονομική κρίση και μαστίζεται από αχαλίνωτο πληθωρισμό, η κυβέρνηση Μαδούρο κινδυνεύει να βρεθεί πολύ γρήγορα σε κατάσταση πιστωτικής ασφυξίας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι ΗΠΑ παρέδωσαν στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό τον έλεγχο των λογαριασμών που διατηρεί η κυβέρνηση της Βενεζουέλας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης και άλλα τραπεζικά ιδρύματα των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της διοχέτευσης των εσόδων από την πώληση πετρελαίου της Βενεζουέλας στον Γκουαϊδό.

Παράλληλα, ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος έστειλε επιστολές στην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι και στον κυβερνήτη της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ, ζητώντας τους να εμποδίσουν την κυβέρνηση Μαδούρο να μεταφέρει στη Βενεζουέλα αποθέματα χρυσού, αξίας ενός δισ. δολαρίων, τα οποία βρίσκονται στο Λονδίνο.

Κάτι τέτοιο θα υποβάθμιζε δραματικά τη δυνατότητα του Καράκας να αποκτήσει σκληρό συνάλλαγμα ώστε να εισάγει τρόφιμα, φάρμακα, ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ηλεκτρονικές συσκευές και σειρά άλλων προϊόντων.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Ισραήλ και η Αυστραλία προστέθηκαν στον κατάλογο των χωρών που έχουν αναγνωρίσει τον Γκουαϊδό. Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία απειλούν να πράξουν το ίδιο αν ο Μαδούρο δεν προχωρήσει άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Υπέρ μιας «δίκαιης και ειρηνικής λύσης» στο πολιτικό πρόβλημα της Βενεζουέλας τάχθηκε από τον Παναμά, όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη, ο Πάπας Φραγκίσκος, χωρίς να υποστηρίξει κάποιο από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα. Εξάλλου, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, και του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, προθυμοποιήθηκαν, ύστερα από χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία τους, να μεσολαβήσουν για την επίλυση της κρίσης.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δύο ανήλικοι Ρομά οι ληστές του οδηγού λεωφορείου στη Δυτική Αττική




Η ομάδα ΟΠΚΕ συνέλαβε δύο ανήλικους Ρομά, για την ληστεία και την βιαιοπραγία εις βάρος οδηγού λεωφορείου στη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛΑΣ οι δύο νεαροί Ρομά αναγνωρίστηκαν από τον οδηγό που δέχθηκε την επίθεση από 5-6 άτομα προχθές το βράδυ όταν και εκτελούσε το δρομολόγιο 701 (Καματερό-Ίλιον).

Οι νεαροί κακοποιοί Ρομά, του άρπαξαν το κινητό του τηλέφωνο και το κράνος της μηχανής του και έσπασαν τον μπροστινό υαλοπίνακα του λεωφορείου.


Αντρόπιαστος ο Πολάκης ξεφτιλίζεται για τα πλαστά πτυχία του φίλου του



Το ακροαριστερό καθεστωτικό θράσος είναι διεθνώς γνωστό!!

Με άθλιες γελοίες δικαιολογίες και χωρίς ίχνος ντροπής, ο Παύλος Πολάκης επιχειρεί να σταματήσει τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση του διοικητή του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας με τα τέσσερα πλαστά πτυχία.


Διαβάστε την δήλωσή του Πολάκη που δεν έχει ίχνος ντροπής, και την οποία ανάρτησε και στη σελίδα του στο Facebook:

«Αυτό που συνοψίζεται από την υπόθεση του πρώην Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, για την οποία η συνεχιζόμενη δημοσιότητα τόσο συναρπάζει (και «κολάζει») τις αντιπολιτευτικές δημοσιογραφικές πένες, είναι ότι… πάλι άνθρακες ο θησαυρός για τους ιχνηλάτες της «καταστροφής» που επέφερε η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δημόσια Υγεία. Και εξηγούμαστε:
Το 2015 το επίδικο ήταν να σταματήσουμε την άτακτη περιδίνηση και απαξίωση της δημόσιας Υγείας, ως ρητή επιλογή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Τα δε κριτήρια για τους διορισμούς Διοικητών στα Νοσοκομεία ήταν: α) να είναι «καθαροί», δηλαδή τίμιοι και εκτός διαπλοκής, β) να «ξέρουν γράμματα», δηλαδή να γνωρίζουν το αντικείμενο της διοίκησης δομών υγείας και γ) να μπορούν να συμμορφωθούν με το πολιτικό πλαίσιο και τις επιλογές της νέας κυβέρνησης που ερχόταν να αλλάξει τα πράγματα.

Τέσσερα (4) χρόνια μετά, με κεκτημένη πλέον την αντιστροφή της πορείας και με το δημόσιο σύστημα Υγείας να στέκεται σταθερά στα πόδια του και να ανακάμπτει σε όλα τα επίπεδα (υποδομές, εξοπλισμό, προσωπικό κλπ), το ζήτημα της εξυγίανσης και κάθαρσης στον χώρο περνάει πια και στα παρακάτω της ηγεσίας και της πολιτικής επίπεδα (στα οποία επαρκώς συντελέστηκε), δηλαδή στα επίπεδα των στελεχών διοίκησης των Μονάδων, καθώς και του έμψυχου υλικού που παρέχει υπηρεσίες (γιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών και λοιπών εργαζομένων).

Όσο για την ουσία της υπόθεσης που απασχολεί τη δημοσιότητα, ισχύουν τα εξής:

Τα δικαιολογητικά (και τα πτυχία) που προσκόμισε ο πρώην Διοικητής του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας στον φάκελο υποψηφιότητάς του για τη θέση αυτή, συνάδουν με τα απαιτούμενα στη σχετική προκήρυξη, ενώ ελέγχθηκαν κανονικά και αρμοδίως από τις υπηρεσίες του Υπουργείου και βρέθηκαν χωρίς παρατυπίες ή πλαστογραφίες.

Έγκαιρα και πριν ακόμα παραδοθούν τα οριστικά πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών, δηλαδή αμέσως μόλις τέθηκαν υπόψη μας διάφορες καταγγελίες για δράσεις και πρακτικές του εν λόγω Διοικητή που παρέπεμπαν σε μη χρηστή διοίκηση ή σε υπόνοιες παραβατικότητας, ζητήθηκε η παραίτησή του, η οποία και υποβλήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου 2018.

Τα υπόλοιπα όλα είναι πλέον υπόθεση διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών από τη Δικαιοσύνη και τα Πειθαρχικά Συμβούλια που έχουν ήδη επιληφθεί των σχετικών καταγγελιών. Έχουμε αποδείξει άλλωστε ότι σε ζητήματα τιμιότητας δε δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας, ενώ για τέτοια θέματα κινούμαστε πριν μας κινητοποιήσει κάποιος άλλος, αφού ούτε χρωστάμε, ούτε φοβόμαστε. Τέλος, να ξεκαθαρίσουμε ότι από την πλευρά μας έχουν δοθεί σαφείς εντολές για αλλαγή της σχετικής απόφασης του ΔΣ του Νοσοκομείου της Νίκαιας, η οποία ήταν εμφανώς εκτός του πολιτικού σχεδίου του Υπουργείου και ελήφθη χωρίς προηγούμενη ενημέρωση μας.

Κι επειδή τον πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου Νίκαιας τον γνωρίσαμε όταν πήρε τη θέση (και όχι νωρίτερα), όσοι είδαν μια καλή ευκαιρία να στοχοποιηθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και να παραθέσουν δίπλα δίπλα τη φωτογραφία μου με τη δική του, θα δουν άλλη μια φορά την πρεμούρα τους να «πέφτει στο κενό». Όλα αυτά τα χρόνια άλλωστε, με τις προσπάθειες σπίλωσης και την καταστροφολογία, αποδείχτηκαν ανεπίδεκτοι μαθήσεως και υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών».


Δεν αντέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πλειοψηφία να περάσει νομοσχέδια



Στις ψήφους των ανεξάρτητων βουλευτών ποντάρει πλέον η κυβέρνηση για την υπερψήφιση άρθρων ή και νομοσχεδίων, μετά το «διαζύγιο» του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΑΣΕΠ που θα τεθεί σε ονομαστική ψηφοφορία αύριο Τετάρτη, μετά το «όχι» του κόμματος του Πάνου Καμμένου σε τρία άρθρα του.

Νωρίτερα, ο Μάκης Βορίδης από το βήμα της Βουλής ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει κοινοβουλευτική πλειοψηφία 151 βουλευτών. «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα 145 βουλευτές και περιμένουμε από τους ΑΝΕΛ να πει αν στηρίζουν ή όχι το νομοσχέδιο, διότι χωρίς στήριξη ΑΝΕΛ δεν υπάρχει πλειοψηφία… Ό,τι δεν ψηφιστεί, απορρίπτεται από το Κοινοβούλιο… Καλή αρχή να την έχουμε αφού αποφασίσατε να συνεχίσετε να κυβερνάτε», είπε προς τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.