Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Τσίπρας χωρίς ντροπή: Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες! Ξεχνάει όμως ότι ο ίδιος είναι η πρώτη από τις κουμπάρες!



Μας ξεφτίλισε και πάλι ο Τσίπρας προσπαθώντας να μεταφέρει την ανικανότητα του και τα παιχνίδια εξουσίας και καρέκλας στους ξένους.

Στημένος και κάνοντας τον εμφανή και καλά δυσαρεστημένο για την καθυστέρηση της καταστροφικής για τον Ελληνικό λαό συμφωνίας. Καθυστέρηση που ο ίδιος έχει προκαλέσει για να αλλάξει την χρονολογία που είχε συμφωνήσει για να φέρει τα καταστροφικά μέτρα της ανικανότητας του εξαθλιώνοντας τον Ελληνικό λαό, αντί για το 2019 στο 2020 μήπως και φτάσει στις εκλογές κανονικά το 2019 και με φρέσκα τα νέα μέτρα μπορεί να μην βρεί ούτε την ψήφο του.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. Είπε ότι κάποιοι κωλυσιεργούν σκόπιμα (προφανώς μιλήσουμε για τον εαυτό του) και μάλιστα, απαντώντας σε ερωτήσεις είπε χαρακτηριστικά: «Εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες! Αν δεν υπάρξει λύση την Παρασκευή έχω ζητήσει από τον Πρόεδρο Τουσκ να συγκαλέσει Σύνοδο Κορυφής».

Ο κ. Τσίπρας, είπε: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε για πολύ ακόμα παιχνίδια σε βάρος του ελληνικού λαού και σε βάρος της ίδιας της Ευρώπης. Είναι σε εξέλιξη μια διαδικασία διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες που οφείλει να οδηγήσει σε λύση στο Eurogroup της Παρασκευής στη Μάλτα».

Όλα αυτά σε ένα παραλήρημα ψεύδους και κοροϊδίας που φτάνει τους Έλληνες πάνω απο τα όρια τους.


Νέα Δημοκρατία: Στεγνώνουν τον ΟΑΕΔ, θυμίζουν ημέρες 2015 Τσίπρα – Βαρουφάκη




Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

 «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια. 

  Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος. 

 Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιμετωπίζει τον ΟΑΕΔ σαν χρηματοπιστωτικό Οργανισμό. Δείχνει έτσι πως, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, είτε επικρατούν δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμοί…

  Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα – Βαρουφάκη». 


Θ. Φέσσας: Φοβάμαι "ξαφνικό θάνατο" της ΔΕΗ



Του Μανώλη Καψή

Τον κώδωνα του κινδύνου για μια πιθανή κατάρρευση της ΔΕΗ κρούει, μιλώντας αποκλειστικά στο Capital.gr, o πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας.

"Κινδυνεύουμε να έχουμε εκπλήξεις που δεν θα μπορούμε να ελέγξουμε" λέει... Κινδυνεύουμε να ζήσουμε σκηνές λατινικής Αμερικής; Ηλεκτρικό ρεύμα με δελτίο, με δόσεις, ορισμένες ώρες την ημέρα; Ο Θόδωρος Φέσσας το λέει πιό τεχνοκρατικά: "Εννοώ ότι κάποια στιγμή το καλοκαίρι με την αύξηση της ζήτησης, η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να εγγυηθεί την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας όπως την ξέρουμε σήμερα... Χρειάζεται εδώ και τώρα ριζική αναμόρφωση της αγοράς ενέργειας...".

Ούτε η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι μια θεωρητική συζήτηση προσθέτει. "Τα χρέη της επιχείρησης είναι τεράστια" λέει ο πρόεδρος του ΣΕΒ -σε αντίθεση με τον Πάνο Σκουρλέτη που λέει ότι τα στοιχεία "δεν είναι τόσο άσχημα"... -ενώ δυσπιστεί ότι η κυβέρνηση έχει ρεαλιστικό πλάνο ιδιωτικοποίησης της επιχείρησης.

Την ώρα που η διαπραγμάτευση με την τρόικα κολλάει ξανά, παρά τα εσπευσμένο ταξίδι Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες, την ώρα που το υπουργείο Ενέργειας προωθεί ένα σχέδιο "μαϊμού ιδιωτικοποίησης" της εταιρείας ηλεκτρισμού, την ώρα που η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ετοιμάζεται να κατεβάσει τους διακόπτες, και οι Έλληνες φορολογούμενοι θα δουν νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ο πρόεδρος των Ελλήνων βιομηχάνων, δεν κρύβει την ανησυχία του.

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει άμεσα, λέει. Η ψυχολογία της αγοράς είναι στο ναδίρ. 

"Κινδυνεύουμε να υποστούμε ανήκεστο βλάβη, και κυρίως οι Τράπεζες"... λέει στο Capital.gr. Και στο μεταξύ η οικονομία σέρνεται και η μια ευκαιρία μετά την άλλη χάνονται. Η οικονομία ήδη επέστρεψε στην ύφεση. 

Παρ' όλο που το ύφος και η κίνηση του σώματος δείχνουν έναν άνθρωπο μετρημένο που αποφεύγει τις βαρύγδουπες δηλώσεις ο Θ. Φέσσας δεν κρύβει την απογοήτευση του: "Ζούμε περίοδο παρακμής"...

Μετά απο ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ εκτιμά ότι το σενάριο του grexit είναι πλέον passé. Μόνο ο Σόιμπλε το σκέφτεται και ορισμένοι ηθικολόγοι Γερμανοί. Εκτός βέβαια, κι αν "οι Έλληνες επιλέξουν την αυτοκτονία", προσθέτει, σχολιάζοντας τις τελευταίες έρευνες που δείχνουν αύξηση των Ελλήνων που φλερτάρουν με τη δραχμή... Οσο μακριά πάντως είναι η έξοδος απο την ευρωζώνη, άλλο τόσο μακριά ειναι και η έξοδος της Ελλάδας απο τη κρίση. Δηλαδή; Πολύ απλά θα χρειαστούμε και 4ο Μνημόνιο. "Θα χρειαστούμε πάρα πολύ έξυπνες κινήσεις και πολύ πολύ προσπάθεια για να το αποφύγουμε", λέει ο κ. Φέσσας διπλωματικά. Και επειδή η ελληνική πλευρά δεν μας έχει συνηθίσει σε έξυπνες κινήσεις, ας ετοιμαστούμε για το αναπόφευκτο. (Που άλλωστε είναι κοινό μυστικό). 

"Κλειδί" για την αλλαγή σελίδας σύμφωνα με τον Θόδωρο Φέσσα είναι το φορολογικό. Πολύ απλά, εξηγεί, όσο περισσότερους φόρους βάζεις, τόσα λιγότερα εισπράττεις. Αυτό θα έλεγε και σε ένα τετ α τετ με τον Ε. Τσακαλώτο: "Ευκλείδη χρειάζεται εκλογίκευση της φορολογίας".

Μόνο έτσι θα έρθουν και οι περιβόητες ξένες επενδύσεις, σωστά; "Θα αστειεύεστε, απαντά. Ούτε οι Έλληνες επιχειρηματίες δεν ρισκάρουν να επενδύσουν στην Ελλάδα πλέον. Με τέτοιο εχθρικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον;"

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δεν φαίνεται να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Γι' αυτό και δεν διστάζει να μιλήσει ευθέως για την θετική συμβολή της τρόικας, των δανειστών και των ευρωπαϊκών θεσμών, όχι μόνο στην αυτο-συνειδηση των Ελλήνων. "Θα μας βοηθήσουν ή θα μας υποχρεώσουν να ξαναχτίσουμε το κράτος" λέει αφοπλιστικά.




Πηγή : capital.gr


Εισαγγελέας: Να αποφυλακιστεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος



Για πρώτη φορά ο εισαγγελέας δέχθηκε την αίτηση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Επεσήμανε τα προβλήματα υγείας του πρώην υπουργού. Αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Την έξοδο του Άκη Τσοχατζόπουλου από τη φυλακή για πρώτη φορά ύστερα από δεκάδες αιτήσεις αποφυλάκισης, πρότεινε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, η οποία εισηγήθηκε να αφεθεί ελεύθερος ο πρωην υπουργός με περιοριστικούς όρους..

Η εισαγγελική λειτουργός υποστήριξε πως θα πρέπει να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του πρώην υπουργού, καθώς κινδυνεύει με υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη η υγεία του. Όπως υποστήριξε, "ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει", ενώ πρόσθεσε ότι αν και η κατάσταση της καρδιάς του αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά ενώ είναι κρατούμενος και κανείς δεν ισχυρίζεται ότι θα ήταν άλλη η περίσταση, αν ήταν ελεύθερος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει σοβαρά προβλήματα υγείας που επιδρούν το ένα πάνω στον άλλο.

"Προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι επίκειται βλάβη της υγείας του λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του" ανέφερε η εισαγγελέας, ενώ αντίστοιχη ήταν η άποψη και του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας.

Αναμένεται σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου που θα αποφανθεί αν τελικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα αποφυλακιστεί ή όχι.



Πηγή : news247.gr


Λευτέρης Αυγενάκης: 3.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου εκ των οποίων 200 σκληροί κακοποιοί



Τουλάχιστον 200 είχαν καταδικαστεί για βαρύτατα ποινικά εγκλήματα - Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή

Σχεδόν 3.000 κρατούμενους μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 200 κατάδικους για βαρύτατα ποινικά εγκλήματα απελευθέρωσε ο νόμος Παρασκευόπουλου σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικαλείται στοιχεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με τα οποία «από την έναρξη ισχύος του νόμου έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους γεγονός που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία».

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρεται και στο  περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου όπου  οι δράστες της ληστείας είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. «Συγκεκριμένα, οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και είχαν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και κλοπές. Εκμεταλλευόμενοι ωστόσο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους και μάλιστα με τα έγγραφα της αποφυλάκισής τους επάνω τους!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης για να προσθέσει «Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως «επιτυχημένο» το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου». Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους  ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Εκτός από τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, και ο κος Παρασκευόπουλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμπνευστής αυτής της νομοθεσίας, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία, δήλωσε ότι «Η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής», υπονοώντας ίσως ότι οι κρατούμενοι, αφού θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα εκτός των φυλακών, δέον όπως αποφυλακιστούν όλοι ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της εγκληματικότητας! Μάλλον «αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει» … ο παραλογισμός της Κυβέρνησης!».

Ρωτά τέλος τον κ. Κοντονή «Σκοπεύετε να καταργήσετε τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου; Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;»





Xρήστος Μπόκας
Πηγή : protothema.gr


Ανεξέλεγκτοι κακοποιοί οπλοφορούν και πυροβολούν στο ψαχνό



Νέο περιστατικό ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας και πάλι στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.

Η ένοπλη επίθεση έγινε λίγο πριν της 23:00 ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη ενώ όλα τα ενδεχόμενα εξετάζονται από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δράστης που είναι αλλοδαπός πυροβόλησε, τον 26χρονο στη συμβολή των οδών Ναυσικάς και Αχαιών.

Ο 26χρονος δέχθηκε πυροβολισμούς εξ επαφής και μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Οι δράστες επέβαιναν πάνω σε μοτοσυκλέτα όπου ο συνεπιβάτης κατέβηκε ψυχρά και πυροβόλησε εξ επαφής τον 26χρονο.

Οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

"Φως" θα ρίξει και η κατάθεση του νεαρού  26χρονου ο οποίος είπε, κατά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο, ότι γνωρίζει τον δράστη, ο οποίος είναι αλλοδαπός.

Ένα ακόμη σημείο που έχει τη σημασία του, είναι πως ο φίλος του 26χρονου, που ήταν μαζί του κατά την διάρκεια της επίθεσης, έδωσε κατάθεση στους αστυνομικούς αμέσως μετά το αιματηρό περιστατικό. 


Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για ναρκωτικά στις φυλακές Διαβατών




Έφοδο στα κελιά πραγματοποίησαν οι αρχές, αργά τη νύχτα της Τρίτης.

Έρευνα στις δικαστικές φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης για τον εντοπισμό ναρκωτικών ουσιών, πραγματοποίησαν οι διωκτικές αρχές, αργά τη νύχτα της Τρίτης.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία, και άμεσα έφθασαν στους χώρους του σωφρονιστικού καταστήματος αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης οι οποίοι έκαναν φύλλο και φτερό τα κελιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και του διευθυντή των φυλακών.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα των ερευνών, αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το αρχηγείο της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη επιχείρηση έγινε και τον περασμένο Φεβρουάριο, έπειτα από δημοσιεύματα για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών στις ίδιες φυλακές, χωρίς να προκύψει κάποιο εύρημα.



Πηγή : newsbeast.gr


Τελειώνει ο χρόνος, απόπειρα για λύση σε Βρυξέλλες - Βερολίνο



Η βραδινή συνάντηση "κορυφής" στις Βρυξέλλες που γίνεται σήμερα με πρωτοβουλία του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θεωρείται από διαπραγματευτικές πηγές ως ένα από τα δύο μεγάλα "βήματα" για να μειωθεί το "χάσμα". Το δεύτερο είναι το ραντεβού Σόιμπλε –Ντάισελμπλουμ που έχει οριστεί για την Πέμπτη στο Βερολίνο.

Οι διαπραγματεύσεις επιπέδου Brussels Group στις οποίες μετέχει η ελληνική αποστολή υπό τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο αλλά και οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ (Eurogroup), Μοσκοβισί (Κομισιόν), Κερέ (ΕΚΤ), Ρέγκλινγκ (ESM) αλλά και εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχειρούν να βρουν μία λύση σε ένα διπλό "χάσμα": σε αυτό που χωρίζει την ελληνική πλευρά από τους θεσμούς, αλλά και σε αυτό που χωρίζει τους θεσμούς μεταξύ τους, με την στάση του ΔΝΤ να προκαλεί σήμερα και την δημόσια αντίδραση του Επιτρόπου Μοσκοβισί.

Από την τοποθέτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και από τις πληροφορίες ανώτατου αξιωματούχου της Ε.Ε. νωρίτερα σήμερα, έγινε σαφές ότι εξακολουθούν να μαίνονται τα μέτωπα σε αφορολόγητο και συντάξεις (δηλαδή τα μέτρα αξίας 2% του ΑΕΠ που ζητά το ΔΝΤ να ληφθούν το 2019 αλλά η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να εφαρμοσθούν σταδιακά το 2019-2020), στο εργασιακό, αλλά και (σε μικρότερο βαθμό) στο ενεργειακό πεδίο.

Στόχος είναι να βρεθούν συγκλίσεις πριν από την σύνοδο του Eurogroup στη Μάλτα την Παρασκευή, έχοντας πλέον ως δεδομένο (με βάση τις τοποθετήσεις του αξιωματούχου) ότι μία SLA (τεχνική συμφωνία) έως τότε δεν θα είναι εφικτή. Και τούτο όταν ο ίδιος αξιωματούχος έκανε σαφές ότι θα ανοίξουν "όλα από την αρχή" αν υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση καθώς θα αλλάξουν δραματικά στο μεσοδιάστημα τα οικονομικά δεδομένα.

Καμπανάκι Μοσκοβισί

"Θέλουμε να καταλήξουμε σύντομα σε μία δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία" ανέφερε ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί. Έκανε λόγο για προσπάθεια μίας ταχείας συμφωνίας, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΔΝΤ, ενώ έκανε σαφές ότι πρέπει να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά από κάποια χρόνια και να γίνουν πράξη οι παρεμβάσεις για το χρέος. Εκτίμησε ότι μπορεί να βρεθεί μία λύση έως το Eurogroup της Μάλτας, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι "για να καταλήξουμε σε SLA απαιτείται πραγματική θέληση και βούληση από πλευράς όλων, επιμένω στο όλων". 

Προανήγγειλε επίσης πρωτογενές πλεόνασμα πάνω από 3% του ΑΕΠ το 2016, υπό την αίρεση της πιστοποίησης των στοιχείων που αναμένεται από την Eurostat μέσα στον Απρίλιο.

Οι διαπραγματεύσεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα συνοδευθούν από σειρά πολιτικών πρωτοβουλιών που ήδη ξεδιπλώνονται σε "εμφανές" και μη επίπεδο (σ.σ. ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε χθες τηλεφωνικές επαφές ενώ ο Ντόναλτ Τούσκ καταφθάνει στην Αθήνα αύριο).

Στην ελληνική αποστολή πέραν του κ. Τσακαλώτου συμμετέχουν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ, Γιώργος Χουλιαράκης.

Πλέον, στόχος είναι να ανοίξει ο δρόμος για μία συμφωνία σε επίπεδο θεσμών (Staff Level Agreement) το ταχύτερο δυνατό, με τελικό στόχο την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου με την Ε.Ε. (SMoU). Αλλά θα πρέπει να "προχωρήσει" παράλληλα και το μνημόνιο με το ΔΝΤ (MEFP). Η ανάγκη να υπάρξει πρόοδος μέσα στην εβδομάδα σχετίζεται με την μεγάλη σύνοδο στην Ουάσιγκτον την 21η -23η Απριλίου στην οποία επιχειρείται να τεθεί το θέμα ελληνικό χρέος. Καθώς μεσολαβούν οι διακοπές για το Πάσχα, εκτιμάται ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμο να σημειωθεί πρόοδος.



Της Δήμητρας Καδδά
Πηγή : capital.gr


«Μπαλάκι» οι ευθύνες για το φιάσκο με τον κρυμμένο ληστή του Παλαιού Φαλήρου



Μέχρι αργά χθες το βράδυ ένας-ένας οι αστυνομικοί περνούσαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ και έδιναν κατάθεση ρίχνοντας ο ένας την ευθύνη στον άλλο - Πολύ κοντά στην ταυτοποίηση του ληστή η αστυνομία

Σοβαρές ευθύνες στα υψηλά κλιμάκια της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του πολίτη προκύπτουν από το φιάσκο του Παλαιού Φαλήρου με ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ να ψάχνει τον ληστή και αυτός να είναι για 14 ώρες κρυμμένος στην ντουλάπα του διαμερίσματος που λήστεψε. Στις τάξεις των μάχιμων αστυνομικών επικρατεί αναβρασμός, το θέμα απέκτησε πολιτικές προεκτάσεις καθώς δεν είναι μόνο η παταγώδης έλλειψη συντονισμού σε μια άκρως σοβαρή υπόθεση που από τύχη δεν πνίγηκε στο αίμα αλλά και το γεγονός ότι δύο ακριβώς χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου Παρασκευόπουλου, ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης σκέφτεται να βάλει κάποια φίλτρα προκειμένου να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες αποφυλακίσεις σκληρών αλλοδαπών κακοποιών. Μια έμμεση αποδοχή ότι ο συγκεκριμένος νόμος οδήγησε εκτός φυλακών περίπου 3.000 κρατούμενους ανάμεσα τους όμως και 150 σκληρούς αλλοδαπούς κακοποιούς και 50 Έλληνες πολλοί από τους οποίους έχουν και πάλι συλληφθεί για συμμετοχή σε άγριες συμμορίες ληστών και διαρρηκτών. 

«Είναι θέμα χρόνου να ταυτοποιήσουμε τον καταζητούμενο πια ληστή. Θεωρείται βέβαιο ότι είναι σεσημασμένος και πιθανότατα να αποφυλακίστηκε και αυτός πρόσφατα. Από τους δέκα αρχικά υπόπτους αυτή τη στιγμή καταλήξαμε σε 2-3 άτομα και όλα δείχνουν ότι φθάνουμε στον ύποπτο» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «χθες η συμμορία των ληστών χρηματοκιβωτίων έκανε το 30ο χτύπημα σε δύο εργοστάσια στη Ριτσώνα. Οι πληροφορίες λένε ότι ένα μεγάλο μέρος των μελών της συγκεκριμένης ομάδας αποφυλακίστηκαν το τελευταίο διάστημα και ρίχτηκαν πάλι στην παρανομία». 

Άτυπη αναζήτηση ευθυνών 


Και ενώ όλη η Αστυνομία ψάχνει τον ληστή που ξεγύμνωσε την ΕΛ.ΑΣ, το αρχηγείο ξεκίνησε μια προφορική εξέταση όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών για να εξακριβώσει ποιοι φέρουν την ευθύνη για το φιάσκο. Χθες, μέχρι αργά το βράδυ ένας- ένας οι αστυνομικοί περνούσαν το κατώφλι του Μεγάρου της λεωφόρου Αλεξάνδρας και έδιναν κατάθεση για όλα όσα συνέβησαν στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας. Εκτιμάται ότι μέσα από το διαμέρισμα του 8ου ορόφου πέρασαν τουλάχιστον 30 αστυνομικοί από την ομάδα ΔΙΑΣ, την Άμεση Δράση, τα κεντρικά της Ασφάλειας, τη σήμανση, την ΟΠΚΕ και το τοπικό τμήμα ασφαλείας. Ουσιαστικά στις καταθέσεις τους, η κάθε ομάδα αστυνομικών τα έριχνε στους προηγούμενους πετώντας από πάνω τους την ευθύνη. 

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, της ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ που μπήκαν πρώτοι μέσα υποστήριξαν πως άνοιξαν δύο φορές την ντουλάπα στο βοηθητικό δωμάτιο του διαμερίσματος βλέποντας μόνο στοίβες από ρούχα που θεώρησαν ότι τα πέταξαν κάτω οι δράστες αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο. Οι υπόλοιποι αστυνομικοί φέρονται να είπαν ότι μπήκαν σε έναν ασφαλισμένο και αποστειρωμένο χώρο που είχε ερευνηθεί και συνεπώς δεν υπήρχε λόγος να κάνουν εκ νέου έρευνα αφού υπήρχε κίνδυνος να χαθούν πολύτιμα στοιχεία. Αξίζει να επισημανθεί ότι οι αστυνομικοί εξετάζουν και το ενδεχόμενο ο ληστής αρχικά να είχε κρυφτεί σε άλλο χώρο και στη συνέχεια όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή χωρίς να τον αντιληφθεί κανένας να τρύπωσε στην ντουλάπα. 

Ο ληστής καταγράφηκε από την κάμερα του διαμερίσματος λίγο αφότου είχε βγει από την ντουλάπα




Πηγή : protothema.gr


Τον αριθμό των σκληρών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου, ρωτούν 32 βουλευτές της ΝΔ




Στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου (ν. 4322/2015) και πόσοι εξ αυτών έχουν απελαθεί, ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, 32 βουλευτές της ΝΔ, με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή. 

Οι 32 βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον βουλευτή Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, επικαλούνται δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες, από τη δημοσίευση του ν. 4322/2015, έχουν αποφυλακιστεί 150 «σκληροί αλλοδαποί κακοποιοί», πολλοί εκ των οποίων συνεχίζουν την κακοποιό δράση τους, με πρόσφατο το παράδειγμα της χθεσινής απόπειρας ένοπλης ληστείας στο Παλαιό Φάληρο.

Εκφράζουν δε απορία, για το ότι οι κακοποιοί αυτοί, μετά την αποφυλάκισή τους δεν έχουν απελαθεί αμέσως και παραμένουν στη χώρα μας, με αυταπόδεικτες τις συνέπειες παραμονής τους «τόσο για την δημόσια τάξη όσο και για την επιβάρυνση του έργου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Γι’ αυτό -όπως αναφέρουν στο κείμενο της ερώτησής τους οι βουλευτές- προκαλούν θυμηδία οι ισχυρισμοί του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ότι «θα παραταθεί η ισχύς του νόμου Παρασκευόπουλου, γιατί παράγει αποτελέσματα» και ότι «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για τη θεσμική θωράκιση».

4.000 έγκλειστοι έχουν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου, μεταξύ των οποίων 150 σκληροί κακοποιοί επικίνδυνοι για την δημόσια ασφάλεια.

Ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος ισχυρίζεται για να αποφύγει τις ευθύνες πως για όλα φταίει ο μη σωφρονισμός στις φυλακές κι όχι οι αποφυλακίσεις των σκληρών κακοποιών που άφησε ελεύθερους!

Στην κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου επανήλθε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο Παλαιό Φάληρο.

«Αθώοι πολίτες πληρώνουν τις ιδεοληψίες του νόμου Παρασκευόπουλου, θα τον καταργήσουμε» ανέφερε, σε tweet, ο πρόεδρος της ΝΔ.