Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Τρέμει ο Φίλης μην τους κυνηγάνε όπως τον Μαδούρο



Η επιμονή του Φίλη να θεωρεί υποκινούμενη την συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης την Τετάρτη 15 Ιουνίου, δείχνει μόνο φόβο και αγωνία μην αρχίσει ο λαός να τους κυνηγάει σαν τον Μαδούρο που είχε πρότυπο ο Τσίπρας μέχρι και πρόσφατα.

Διαβάζουμε στο  megatv.com

Μετά την αποστροφή ότι η διαμαρτυρία κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής, ο υπουργός Παιδείας επανήλθε στο θέμα, επιμένοντας πως η συγκέντρωση είναι κομματικά υποκινούμενη και δεν έχει καμία σχέση με το κίνημα των Αγανακτισμένων που συγκλόνισε την Ευρώπη. Επιπρόσθετα, διαχώρισε την έννοια της ανοχής από την εκτροπή, δηλώνοντας ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να διαδηλώνει.

“Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε τέτοιους συμψηφισμούς. Άλλο ένα κίνημα σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα, που κατέληξε στην Ελλάδα στο θέμα της δημοκρατικής αλλαγής στη χώρα μας που υπήρξε, σε δύο εκλογές και σε ένα δημοψήφισμα, που θα καταλήξει μεθαύριο στην Ισπανία και εκεί σε ένα αίτημα δημοκρατικής αλλαγής. Άλλο είναι αυτό και άλλο είναι μία κομματικά υποκινούμενη υπό τον ήχο κατσαρόλας ή κανάτας κινητοποίηση”, ανέφερε ο κ. Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Σκάι.

Η παρέμβαση Φίλη προκάλεσε νέα πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σε δηλώσεις του στο Mega Σαββατοκύριακο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο ίδιος θα παραστεί στη συγκέντρωση, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τα όσα είπε ο Νίκος Φίλης.

“Κάναμε σύσκεψη και αποφάσισε ο πρόεδρος του κόμματος και μας είπε: μετά τις δηλώσεις Φίλη όποιος θέλει να πάει, θα πάει. Ο Γεωργιάδης αυτόνομα δεν κινείται ποτέ. Δεν του αρέσει το αυτόνομο, τα κόμματα έχουν πρέπει να έχουν πειθαρχία και συνολική λογική, αλλιώς δεν έχει νόημα, είναι σκορποχώρι”, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική στον υπουργό Παιδείας, κάνοντας λόγο για απρόβλεπτη δήλωση. “Μπορώ να πω κι εγώ ότι είμαι ένας πολίτης, όπως και όλοι οι άλλοι και μπορώ να πάω. Δεν μπορείς να βγάλεις από πάνω σου την κυρίως ιδιότητά σου. Θα θεωρηθεί λοιπόν ότι υπάρχει μία στάση από την πλευρά μας καπελώματος και ψηφοθηρίας. Πραγματικά είναι απρόβλεπτη από την μεριά τη δική μου ενός ανθρώπου να λέει ότι μια διαμαρτυρία, με εκφράζει δεν με εκφράζει εμένα, είναι στα όρια του συντάγματος. Ο άνθρωπος ξέφυγε”, ανέφερε ο κ. Λοβέρδος.

Δριμεία επίθεση στον Νίκο Φίλη εξαπολύει το “Ποτάμι”, κατηγορώντας τον ότι “χαριεντίζεται με τους ακροδεξιούς” και εξαπάτησε τους αγανακτισμένους.

“Ολημερίς κόβει συντάξεις, ολονυχτίς σχεδιάζει περικοπές στα εργασιακά, στη Βουλή χαριεντίζεται με τους ακροδεξιούς, στο υπουργικό κάθεται στο πλευρό του Καμμένου, τα Σάββατα ζει κυνηγημένος από τους αγανακτισμένους που εξαπάτησε και τις Κυριακές δίνει συνεντεύξεις για να χαρακτηρίσει το Ποτάμι "ακραία νεοδεξιά". "Λέμε και καμιά μπιπ για να περνάει η ώρα"”, αναφέρει το “Ποτάμι” σε ανακοίνωσή του.


Εντοπίστηκε ύποπτος για τη δολοφονία του 14χρονου



Πληροφοριες αναφέρουν οτι έχει εντοπιστεί ύποπτος, έχει προσαχθεί και οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη στυγερή δολοφονία του 14χρονου,  στο χωριό Γέφυρα της Θσσαλονίκης, που έχει συγκλονίσει όλη την Ελλάδα.  Tελευταίες πληροφοριες αναφέρουν οτι έχει εντοπιστεί ύποπτος, έχει προσαχθεί και οι αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ύποπτος κινείται στο φιλικό περιβάλλον του 14χρονου.

Ο 14χρονος χθες το βράδυ ήταν στο αναψυκτήριο του χωριού και τα ίχνη του χάθηκαν, όταν το παιδί χωρίστηκε με τον φίλο του και θα περπατούσε μια απόσταση 500 μέτρων για να φτάσει σπίτι του. 

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι ότι ο νεαρός έφερε ίχνη πάλης στο σώμα του, γεγονός που υποδεικνύει ότι πάλεψε για τη ζωή του.

Το κινητό του τηλέφωνο βρέθηκε απενεργοποιημένο στο πλευρό του, ενώ πεσμένα δίπλα του ήταν και τα χρήματα που είχε μαζί του, γεγονός που κάνει τις αρχές να απομακρύνονται από το ενδεχόμενο της απόπειρας ληστείας, χωρίς ωστόσο να το αποκλείουν.



Πηγή : thetoc.gr


Αφγανικής καταγωγής ο δράστης μακελειού με τους 50 νεκρούς σε γκέι κλαμπ



29 ετών, αμερικανικής υπηκοόητας με αφγανική καταγωγή, ονόματι Ομαρ Ματίν, είναι ο δράστης του αιματοκυλίσματος 


Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, στην Πολιτεία της Φλόριντα, όταν οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας (SWAT) επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους που κρατούσε ένας ένοπλος, Αμερικανός υπήκοος αφγανικής καταγωγής, ο οποίος νωρίτερα είχε ανοίξει πυρ μέσα στην αίθουσα όπου διασκέδαζαν δεκάδες θαμώνες.



Ο ένοπλος που άνοιξε πυρ μέσα σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο και κατόπιν κράτησε ομήρους τους θαμώνες ονομαζόταν Όμαρ Ματίν, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το CBS News, ο 29χρονος Ματίν διέμενε στο Πορτ Σεντ Λούσι της Φλόριντας και δεν είχε ποινικό μητρώο. Οι αρχές ερευνούν αν είχε κάποιους δεσμούς με την ισλαμιστική τρομοκρατία.

Ο Ματίν σκοτώθηκε από αστυνομικούς σε ανταλλαγή πυρών μέσα στο κλαμπ Pulse.

Σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που φέρεται να συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, αναρτήθηκε φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.


Το μακελειό «δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» δήλωσε ο πατέρας του φερόμενου δράστη, ο οποίος σύμφωνα με τα αμερικανικά MME είναι ένας Αμερικανός με καταγωγή από το Αφγανιστάν.
«Δεν έχει ουδεμία σχέση με την θρησκεία» είπε ο Μιρ Σεντίκε, πατέρας του Ομάρ Σεντίκε Ματίν. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ο άνδρας υποστήριξε ότι ο γιος του είχε εξοργιστεί καθώς πριν από λίγο καιρό είδε δύο άνδρες να φιλιούνται μπροστά στη γυναίκα και τον γιο του.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα. Βρισκόμαστε σε κατάσταση σοκ όπως ολόκληρη η χώρα» πρόσθεσε ο πατέρας, αφού ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της οικογένειάς του.
Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να επρόκειτο για μια πράξη «ισλαμιστικής τρομοκρατίας». «Έχουμε κάποιες ενδείξεις ότι το πρόσωπο αυτό ενδέχεται να ήταν συμπαθών αυτής της συγκεκριμένης ιδεολογίας, όμως δεν μπορούμε να το πούμε κατηγορηματικά», εξήγησε ο ειδικός πράκτορας Ρον Χάρπερ όταν ρωτήθηκε για ενδεχόμενες διασυνδέσεις του δράστη με ακραίους ισλαμιστές.

Η επίθεση του ενόπλου «εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Τζον Μίνα. «Γύρω στις 5 το πρωί, ελήφθη η απόφαση να σώσουμε τους ομήρους που βρίσκονταν μέσα», συνέχισε, κάνοντας λόγο για «πολλούς νεκρούς στο εσωτερικό», χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

«Δυστυχώς, κάποιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν από σφαίρες μέσα στο ναϊτκλάμπ», είπε από την πλευρά του ο Χάρπερ.

Οι  τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε τρια κοντινά νοσοκομεία.


«Η Πολιτεία της Φλόριντας κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού. Η πόλη του Ορλάντο επίσης κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού» επιβεβαιώνει το αστυνομικό τμήμα του Ορλάντο σε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Οι αρχές δεν έχουν καμία ένδειξη μέχρι στιγμής ότι η επίθεση στο Pulse σχετίζεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη δολοφονία της νεαρής τραγουδίστριας Κριστίνα Γκρίμι την Παρασκευή, στην ίδια πόλη. Ο δράστης της δολοφονίας αυτής αμέσως μετά έβαλε τέλος στη ζωή του, με έναν πυροβολισμό στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένας αστυνομικός που εργαζόταν ως φύλακας ασφαλείας μέσα στο κλαμπ, αντάλλαξε πυρά με τον ύποπτο γύρω στις 2 τα ξημερώματα, τοπική ώρα. Πολύ γρήγορα, η επίθεση εξελίχθηκε σε κατάσταση ομηρείας και οι ειδικές δυνάμεις επενέβησαν για να απελευθερώσουν τους ομήρους, μπήκαν στο κλαμπ και σκότωσαν τον δράστη ο οποίος είχε κλειστεί στις τουαλέτες μαζί με τους ομήρους. Είναι αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής αν τα θύματα πυροβολήθηκαν από τον ένοπλο.

Ο Μίνα υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί με τις ενέργειές τους έσωσαν τουλάχιστον 30 ζωές.

Ο ύποπτος ήταν οπλισμένος με ένα επιθετικό τουφέκι, ένα πιστόλι και μια άγνωστου τύπου «συσκευή».

Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία του δράστη, ούτε τα κίνητρά του, όμως αντιμετωπίζει την επίθεση ως «επεισόδιο εγχώριας τρομοκρατίας», εξήγησε ο σερίφης της κομητείας Όραντζ, Τζέρι Ντέμινγκς.

Ενημερώθηκε ο Μπαράκ Ομπάμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση σε ένα ναϊτκλάμπ του Ορλάντο, από τη σύμβουλο του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε να ενημερώνεται τακτικά για τις νεώτερες εξελίξεις μιας από τις χειρότερες σφαγές που έχουν σημειωθεί ποτέ στις ΗΠΑ και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση "να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια" στις τοπικές αρχές.

"Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες", σημειώνεται στην ανακοίνωση.

"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο βουλευτής Πιτ Κινγκ, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ανακοίνωσε ότι ο ένοπλος που επιτέθηκε στο ναϊτκλάμπ Pulse του Ορλάντο καταγόταν από το Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον Κινγκ, ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Ο βουλευτής Άλαν Γκρέισον, μιλώντας στο CNN, επιβεβαίωσε ότι ο δράστης ονομάζεται Όμαρ Ματίν και είναι Αμερικανός πολίτης.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόρινα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρόμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.



Πηγή : ethnos.gr


Κλοπή εκατομμυρίων στοιχείων και κωδικών πρόσβασης στο Twitter




Xάκερ έκλεψαν και πωλούν στο Ίντερνετ δεκάδες εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης και κωδικούς πρόσβασης για το Twitter, το οποίο διαβεβαιώνει ωστόσο ότι αυτά δεν αποσπάστηκαν έπειτα από μια επίθεση στα δικά του ηλεκτρονικά συστήματα.

"Είμαστε βέβαιοι ότι τα ονόματα αυτά χρηστών και τα στοιχεία αυτά ταυτοποίησης δεν τα απέκτησαν με μια παραβίαση των δεδομένων του Twitter --δεν υπήρξε εισβολή στα συστήματά μας", δήλωσε εκπρόσωπος του Twitter σε ηλεκτρονικό μήνυμά του προς το AFP.

Ο όμιλος προσπαθεί ωστόσο "να βοηθήσει για τη διατήρηση της προστασίας των λογαριασμών, συγκρίνοντας τα δικά μας δεδομένα με ό,τι δημοσιοποιήθηκε έπειτα από άλλες πειρατείες κωδικών πρόσβασης", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο LeakedSource.com, μια βάση δεδομένων που περιέχει περισσότερα από 32 εκατομμύρια στοιχεία ταυτοποίησης, κωδικούς πρόσβασης ή άλλες ηλεκτρονικές διευθύνσεις που χρησιμοποιούνται στο Twitter πωλούνται σήμερα στο "μαύρο δίκτυο", ένα κρυφό τμήμα του Ίντερνετ το οποίο χρησιμοποιείται συχνά για παράνομες δραστηριότητες.

Ο LeakedSource εκτιμά ότι πρέπει οι ίδιοι οι χρήστες να έπεσαν θύμα κυβερνοπειρατείας, μάλλον με τη βοήθεια ενός ιού που κλέβει δεδομένα μέσω διαδικτυακών πλοηγών.


Πηγή


Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας σήμερα





Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας εορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Ιουνίου. 

Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασία, με στόχο την καταπολέμηση της παιδικής εργασίας και πιο συγκεκριμένα τον περιορισμό της παράνομης διακίνησης παιδιών. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

Η 12η Ιουνίου είναι, επίσης, αφιερωμένη στα παιδιά της αφρικανικής ηπείρου, που στην πλειοψηφία τους εργάζονται από πολύ τρυφερές ηλικίες και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Το 1999 οι περισσότερες χώρες - μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας υπέγραψαν μια συμφωνία που υποχρέωνε όλες τις πλευρές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας. Έως σήμερα, όμως, τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ορατά.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον που βλάπτει την ψυχική και σωματική του υγεία. 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι ηλικίας κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22 χιλιάδες από αυτά σκοτώνονται σε εργατικά ατυχήματα.

Περίπου 171 εκατομμύρια παιδιά στον πλανήτη εργάζονται σε ορυχεία, λατομεία και άλλους επικίνδυνους χώρους δουλειάς ή με επικίνδυνα υλικά, όπως χημικά, εντομοκτόνα ή βαρύ μηχανικό εξοπλισμό, αναφέρει έκθεση της UNICEF. Περιλαμβάνονται στα κατ' εκτίμηση 246 εκατομμύρια εργαζόμενα παιδιά, κάτω των 18 ετών, τα οποία κανονικά θα έπρεπε να μορφώνονται στις σχολικές αίθουσες, αποκτώντας εφόδια για μια καλύτερη ζωή.

«Παιδιά ακόμη και πέντε ετών δουλεύουν εξοντωτικά ωράρια, εξορύσσοντας βράχια, χρυσάφι, διαμάντια και πολύτιμα μέταλλα στην Αφρική, στην Ασία και τη Νότια Αμερική, διατρέχοντας μόνιμο κίνδυνο να πεθάνουν λόγω εργατικού ατυχήματος, να τραυματισθούν ή να μετατραπούν σε χρονίως ασθενή.

Η «Γιούνισεφ» ξεκίνησε κοινή προσπάθεια με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας σε φτωχές χώρες του πλανήτη, με στόχο τον τερματισμό της εργασίας παιδιών σε ορυχεία και λατομεία και την εγγραφή τους σε σχολεία.

Στην Ελλάδα, περί τα 50.000 ανήλικα παιδιά δουλεύουν σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροτικές εργασίες, ενώ κάθε χρόνο 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση και χάνουν το δικαίωμά τους σ' ένα μέλλον ίσων ευκαιριών.

Τα στοιχεία είναι κατ' εκτίμηση, καθώς δεν υπάρχουν ανάλογες έρευνες για το θέμα, και αυτό ακριβώς αποτελεί ένα από τα πολιτικά αιτήματα του «Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού» όπως επισημαίνει η επικεφαλής του, Μυρσίνη Ζορμπά. Δηλαδή, να λειτουργήσει το από πενταετίας θεσμοθετημένο Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.



Πηγή : sansimera.gr


Όλοι γιόρτασαν τα 90 της βασίλισσας εκτός από έναν φρουρό



Η στρατιωτική τελετή Trooping the Colour με την οποία εορτάζονται εδώ και αιώνες τα γενέθλια του εκάστοτε μονάρχη της Βρετανίας είναι εντυπωσιακή, αλλά και απαιτητική



Έτσι μπορεί να συμβούν και ατυχήματα, όπως φέτος στα 90ά γενέθλια της Ελισάβετ Β'. Ένας φρουρός σωριάστηκε λιπόθυμος στο χώμα. 

Δεν πέρασαν, πάντως, παρά ελάχιστα λεπτά για να τον μαζέψουν με φορείο οι υπόλοιποι και η τελετή να συνεχιστεί κανονικά.



Newsroom ΔΟΛ


Euro 2016 η γιορτή του ποδοσφαίρου έχει πνιγεί στο αίμα



Απίστευτα επεισόδια με πρωταγωνιστές Άγγλους και Ρώσους χούλιγκαν σημειώθηκαν στη Μασσαλία και μάλιστα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του αγώνα Αγγλία – Ρωσία για το Euro 2016. 

Οι φωτογραφίες και τα video που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών πρακτορείων αλλά και των social media αποτυπώνουν την αγριότητα των συγκρούσεων, με τη γαλλική αστυνομία να επεμβαίνει  και να κάνει και αυτή τη φορά χρήση χημικών για να διαλύσει τους χούλιγκαν.



Σύμφωνα με την "Provence" νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ένας Άγγλος σοβαρά τραυματισμένος που δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή.











Πηγές φωτογραφιών : Reuters, Daily Mail



Μακροχρόνια άνεργοι 11 εκατ. πολίτες στην Ευρώπη. Στην κορυφή η Ελλάδα



Η μακροχρόνια ανεργία εξελίσσεται από την έναρξη της οικονομικής κρίσης σε βασικό πρόβλημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 2015 επί συνόλου 22 εκατομμυρίων ανέργων στην Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδόν τα 11 εκατομμύρια, δηλαδή οι μισοί, είναι επισήμως μακροχρόνια άνεργοι και έχουν μάλιστα διπλασιαστεί από το 2008 οπότε ξέσπασε η κρίση. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν μάλιστα άνεργοι περισσότερο από δύο χρόνια. Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι όμως σαφώς μεγαλύτερη από αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διότι δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές οι παραιτημένοι και όσοι επιμορφώνονται. Ιδίως στις χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Κροατία, η μακροχρόνια ανεργία είναι ανησυχητικά υψηλή, αφού κυμαίνεται στο 18% , στο 11% και στο 10,4% αντίστοιχα, δηλαδή σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 4,3%, σύμφωνα με την έρευνα του γερμανικού ιδρύματος Μπέρτελσμαν (Bertelsman Stiftung) στις 28 χώρες της ΕΕ.

Η κατάσταση αυτή αποτελεί πραγματικό κίνδυνο, αφού έχει ως συνέπεια τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη φτώχεια, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται συνολικά η πολιτική και η οικονομία της αγοράς εξαιτίας της έλλειψης προοπτικής για του πολίτες αυτούς. Η μακροχρόνια ανεργία, δηλαδή η αναζήτηση εργασίας πάνω από 12 μήνες, δημιουργεί υψηλό κόστος για τα άτομα και την κοινωνία, και έχει ως συνέπεια την ακύρωση του ανθρώπινου κεφαλαίου και των μορφωτικών επενδύσεων, ενώ τα συρρικνούμενα ποσοστά απασχόλησης μειώνουν την αποτελεσματικότητα της αγοράς εργασίας και την αναπτυξιακή δυναμική μιας οικονομίας. Η έκταση της κρίσης απασχόλησης είναι μάλιστα σαφώς μεγαλύτερη απ’ αυτήν που δείχνουν οι επίσημοι αριθμοί, διαπιστώνει η έρευνα του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της πολυσέλιδης έρευνας

H μακροχρόνια ανεργία αποδεικνύει ότι υπάρχει μια σαφής απόκλιση μεταξύ νότου και βορρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση: στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία η μακροχρόνια ανεργία κυμαίνεται περίπου στο 18%, 11% και 10,4% αντίστοιχα και επομένως σαφώς πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο οποίος είναι 4,3%. Στο νότο της Ευρώπης η μακροχρόνια ανεργία προσλαμβάνει ιστορικές διαστάσεις. Στον αντίποδα βρίσκονται η Μ. Βρετανία, η Σουηδία και το Λουξεμβούργο, με 1,5% έως 1,6%, τα μικρότερα δηλαδή ποσοστά στην ΕΕ. Πανευρωπαϊκά το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας είναι διπλάσιο από το ξέσπασμα της κρίσης το 2008 και μετά οπότε ήταν 2,5%. Μόνο στη Γερμανία μειώθηκε από 3,7% σε 1,9% από τότε.

Η μακροχρόνια ανεργία στη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες της ΕΕ αποτελεί όμως πρόβλημα ορισμένων ομάδων του πληθυσμού, ενώ αντίθετα σε ορισμένες χώρες της νότιας Ευρώπης είναι ένα ανησυχητικό μαζικό φαινόμενο, το οποίο κατά τον επικεφαλής του ιδρύματος Μπέρτελσμαν Ααρτ Ντε Γκόις «απειλεί την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης. Η μακροχρόνια ανεργία δεν επιβαρύνει μόνο τα δημόσια οικονομικά, αλλά και τους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν μακροπρόθεσμη προοπτική και χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της αγοράς». Για τους ανέργους αυτό σημαίνει φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό, ενώ πολλοί υποφέρουν από ψυχικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, επισημαίνει η έρευνα.

Βέβαια, το πρόβλημα αφορά κυρίως στους λιγότερο καταρτισμένους, στη νότια Ευρώπη όμως αφορά και ιδιαίτερα καταρτισμένους πολίτες. Στην Ελλάδα, την Ισπανία και την Κροατία πάνω από το 10% των ανέργων πολιτών με μεσαία επαγγελματική κατάρτιση και το 5% με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση είναι μακροχρόνια άνεργοι. Αντίθετα, στη Γερμανία τρομάζει το γεγονός ότι η μακροχρόνια ανεργία πλήττει περισσότερο πολλούς ηλικιωμένους πολίτες. Σχεδόν το 26% των μακροχρόνια ανέργων είναι πάνω από 55 ετών, πολύ πιο πάνω δηλαδή από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 14%.

Για να γίνει σαφής η έκταση της κρίσης απασχόλησης στην Ευρώπη η έρευνα συνυπολόγισε και τους αριθμούς της λεγόμενης «κρυμμένης» μακροχρόνιας ανεργίας. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται λ.χ. οι άνεργοι οι οποίοι αναζητούν εργασία και λόγω της συμμετοχής τους σε προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας/επιμόρφωσης δεν θεωρούνται ως τέτοιοι, οι απογοητευμένοι οι οποίοι δεν αναζητούν πια εργασία και όσοι αναζητούν μεν εργασία αλλά δεν είναι διαθέσιμοι βραχυπρόθεσμα στην αγορά εργασίας. Ιδιαίτερα υψηλοί είναι οι αριθμοί αυτοί στην Ιταλία, όπου το 9% των ανέργων αναζητά μεν εργασία αλλά δεν εμφανίζονται στις στατιστικές για τους ανέργους. Πανευρωπαϊκά όλοι μαζί αυτοί οι μακροχρόνια άνεργοι πολίτες οι οποίοι δεν συμπεριλαμβάνονται στις στατιστικές ανέρχονται σε 11 εκατομμύρια. Συνολικά, δηλαδή, οι άνεργοι στην ΕΕ επίσημοι και μη είναι 22 εκατομμύρια, όπως τους υπολογίζει η έρευνα.

«Περισσότερα από 22 εκατομμύρια άνεργοι πολίτες στην ΕΕ θα εργάζονταν ευχαρίστως, αλλά δεν βρίσκουν τρόπο να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Η πολιτική πρέπει επιτέλους να κάνει περισσότερα ώστε να αξιοποιήσει αυτό το δυναμικό», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ααρτ Ντε Γκόις, επικεφαλής του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Η μακροχρόνια ανεργία, ιδιαίτερα στο νότο της ΕΕ, είναι κληρονομιά της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης. Αυτή αποκάλυψε σοβαρές διαρθρωτικές αδυναμίες στα οικονομικά μοντέλα των νότιων Ευρωπαίων. Μειώθηκαν βέβαια δραστικά οι πραγματικοί μισθοί και έγιναν εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, αλλά η μακροχρόνια ανεργία δεν μπόρεσε να μειωθεί έως τώρα με αυτά, διότι η προσφορά και η ζήτηση στην αγορά εργασίας δεν εναρμονίζονται συχνά μεταξύ τους. Κλάδοι της οικονομίας, όπως ο βιομηχανικός και οι κατασκευαστικός, επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση. Οι απολυμένοι σε αυτούς τους κλάδους δεν διαθέτουν τις δεξιότητες εκείνες που θα τους βοηθούσαν να βρουν δουλειά σε άλλους κλάδους. Είδος εν ανεπαρκεία είναι και τα κατάλληλα μέτρα για τον επαναπροσανατολισμό και την επιμόρφωσή τους, όπως τονίζεται στην έρευνα.

Η μονόπλευρη λιτότητα απειλεί να παγιώσει της μακροχρόνια ανεργία στην Ε.Ε. Βασική προϋπόθεση για τη μείωσή της είναι να αυξηθεί η προσφορά εργασίας από την οικονομία. Οι συντάκτες της έρευνας συνιστούν ένα μείγμα από αναπτυξιακά προσανατολισμένες επενδύσεις και ανάλογες ενεργές πολιτικές δράσεις για την αγορά. Οι δαπάνες για ενεργή πολιτική αγοράς, όπως για υπηρεσίες διαμεσολάβησης, για εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές προσφορές ή μισθολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις, ιδίως στις χώρες με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, είναι ελάχιστες και μειώθηκαν ακόμα περισσότερο λόγω της πολιτικής λιτότητας των τελευταίων ετών. Χωρίς υποστήριξη όμως οι μακροχρόνια άνεργοι δεν πρόκειται να βρουν δουλειά. Είναι αναγκαία λοιπόν η δημιουργία διοικητικών δομών οι οποίες να βοηθούν όσους αναζητούν εργασία, καταλήγει η έρευνα του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Βόμβα στα θεμέλια των ταμείων και θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό σύστημα




Σύμφωνα με τα συμπεράσματα ημερίδας που διοργάνωσε ο ΙΣΑ, η μείωση των νέων συντάξεων κατά 25%, η «δήμευση» του 60 % του καθαρού εισοδήματος και ο τετραπλασιασμός των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν θηλιά στο λαιμό των ασφαλισμένων.

Όπως αναφέρθηκε, το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, εξοντώνει ελευθεροεπαγγελματίες και συνταξιούχους και απειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενεών.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι υπάρχουνσημαντικά ένδικα μέσα τα οποία να αξιοποιήσουν για να αμυνθούν οι Επαγγελματικές Ενώσεις και οιασφαλισμένοι. Τα συμπεράσματα αυτά προέκυψαν μεταξύ άλλων, από την ημερίδα που διοργάνωσε ο ΙΣΑ,  στο πλαίσιο της οποίας διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν στο κατάμεστοαμφιθέατρο, τις συνέπειες του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου.

Ομιλητές ήταν ο κύριος Χαράλαμπος Χρυσανθάκης, καθηγητής Διοικητικού Δικαίου, ο κύριοςΔημήτρης Μπούρλος Δικηγόρος –Εκδότης περιοδικού «Νομοθεσία ΙΚΑ» ο κύριος ΓιώργοςΡωμανιάς οικονομολόγος τ. Δικηγόρος, πρώην Γ.Γ Κοινωνικών Ασφαλίσεων και ο κύριος ΘεόδωροςΜπαρμπούρης, φοροτεχνικός Σύμβουλος ΙΣΑ.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ,ο οποίος μεταξύ άλλωνεπεσήμανε τα εξής: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει τη εκδήλωση για να υπάρξειενημέρωση από τους πλέον ειδικούς , για την λαίλαπα των μέτρων που φέρνει το ασφαλιστικό καιφορολογικό νομοσχέδιο, τα οποία απειλούν την βιωσιμότητα των ιατρείων και οδηγούν τονεπιστημονικό κόσμο της χώρας στην επαγγελματική εξαθλίωση. Πρόκειται για ένα νέο ασφαλιστικό καιφορολογικό σύστημα άδικο και κοινωνικά ανάλγητο που εισήχθη προς ψήφιση, με ιδιαίτερη σπουδή,χωρίς κανένα ουσιαστικό κοινωνικό διάλογο, επιβαρύνει όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα τους πιοαδύναμους και τη μεσαία τάξη κηρύττει τον πόλεμο στους νέους, και τους οδηγεί στην ξενιτειά μειώνειτις υφιστάμενες συντάξεις καταργώντας ακόμα και τον κλάδο των μονοσυνταξιούχων, ενώ ταυτόχρονααπειλεί την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων Πουθενά στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν υπάρχειανάλογο σύστημα που να κατανέμει τόσο ανισοβαρώς τα βάρη, μεταφέροντας το πρόβλημα στιςεπόμενες γενεές».

Από την πλευρά του ο κ. Χρυσανθάκης αναφέρθηκε στην ένδικη προστασία σε σχέση με τα ζητήματαπου εγείρει ο νέος ασφαλιστικός νόμος και τόνισε ότι ο πολίτης δεν είναι ανυπεράσπιστος, υπάρχουνένδικα μέσα, με τα οποία μπορεί να αμυνθεί «υπάρχουν ουσιαστικά επιχειρήματα και ένδικα μέσα πουαναγνωρίζει η έννομη τάξη και μπορούν να εξασφαλίσουν την πλήρη προστασία των δικαιωμάτων τόσοτων εν ενεργεία ασφαλισμένων όσο και των συνταξιούχων σχετικά με τις περικοπές και την εξωπραγματική επιβολή των νέων εισφορών. Οι μεν επαγγελματικές Ενώσεις μπορούν να προσφύγουνστη δικαιοσύνη για τις κανονιστικές υπουργικές αποφάσεις ενώ για τις ατομικές πράξεις επιβολήςεισφορών ή περικοπών των συντάξεων θα πρέπει να προσφύγουν οι θιγόμενοι», τόνισε ο κ.Χρυσανθάκης.Ο κ. Μπούρλος αναφέρθηκε στη σημαντική επιβάρυνση στις ασφαλιστικές εισφορές που προκύπτειαπό την πολλαπλότητα των υποχρεώσεων καθώς και από τη σύνδεση των εισφορών με το δηλούμενοεισόδημα .’’Πρόκειται για διπλασιασμό μέχρι και τετραπλασιασμό των εισφορών ενώ υπάρχει πλήρηςαναντιστοιχία των ασφαλιστικών εισφορών, με τις μελλοντικές συντάξεις. Δηλαδή θα πληρώνουμεπολλά και θα πάρουμε λίγα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούρλος.Από την πλευρά του ο κ. Ρωμανιάς διευκρίνισε τα εξής: «Από τον Αύγουστο του 2.015 μέχρι σήμεραέχουμε πέντε ασφαλιστικούς νόμους που ο κάθε μεταγενέστερος τροποποιεί τον προηγούμενο,προκαλώντας αγωνία και ανασφάλεια σε ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Με το νέο νόμο έχουμεμείωση των συντάξεων που κατατέθηκαν μετά τις 12 Μαΐου κατά 25%.Πρόκειται για ουσιαστικόσφαγιασμό των νέων συντάξεων», κατέληξε . 

O κ. Μπαρμπούρης επεσήμανε τα εξής: «Τα νέα μέτρα έχουν στόχο κάθε ιατρό και κάθε επιστήμονααφού το ποσοστό της άμεσης φορολογίας και της ασφαλιστικής εισφοράς αγγίζει και ξεπερνάει το 60 %του καθαρού εισοδήματος, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει δήμευση της περιουσίας των ασφαλισμένων».Τα συμπεράσματαΕιδικότερα οι ομιλητές επεσήμαναν ότιέχουμε να κάνουμε με ένα ασφαλιστικό σύστημα φοροεισπρακτικό, πτωχοποιητικό και εκδικητικόέναντι του νέου κυρίως επιστήμονα και του ελεύθερου επαγγελματία. Ένα σύστημα που δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια καιτην εξαθλίωση περισσότερους γιατί:

•Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα - ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση,αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότεςτου δημοσίου.

•Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή, γιατίαυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίαςνα επιβιώσει.

•Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδωνελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τηδυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορώνστα ταμεία..Τα νέα μέτρα έχουν χαρακτήρα καθαρά φοροεισπρακτικό , με οριζόντιες περικοπές , περαιτέρωφτωχοποίηση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων , χωρίς κανένα κίνητρο για επενδύσεις μεσυνέπεια την δημιουργία ενός αβέβαιου περιβάλλοντος για κάθε νέο και παλαιό επιστήμονα

Η συμμετοχή στην ημερίδα εκ μέρους του ιατρικού κόσμου ήταν μεγάλη καθώς δεκάδες γιατροί πήραντο λόγο μετά τις ομιλίες διατύπωσαν τις απορίες του και εξέφρασαν την αγωνία τους .Ενώ μεταξύάλλων παρευρέθησαν οι εξής:Βλασταράκος Μιχαήλ, Πρόεδρος ΠΙΣΚαψαμπέλης Παύλος, Πρόεδρος Ι.Σ. ΖακύνθουΜαστοράκου Άννα, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών.




Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Έζησε 555 ημέρες χωρίς καρδιά.



Η ιστορία του Σταν Λάρκιν είναι άλλη μία απόδειξη πως ο άνθρωπος όλα τα μπορεί. Ο νεαρός, πατέρας τριών παιδιών, έπασχε από μία γενετική πάθηση της καρδιάς και χρειαζόταν μεταμόσχευση. Επειδή ο οργανισμός του κατέρρεε και μόσχευμα δεν είχε βρεθεί, οι γιατροί του έδωσαν ανάσα ζωής με μία τεχνητή καρδιά που κουβαλούσε μαζί του σε σακίδιο επί σχεδόν 1,5 χρόνο. 



Πηγή : CNN.gr


Μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες τραυμάτισαν λιμενεργάτη



Βρετανοί ναύτες του πολεμικού πλοίου Carocan Bay London, το οποίο ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που περιπολεί στο Αιγαίο, ενώ βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ χτύπησαν λιμενεργάτη νωρίς το πρωί του Σαββάτου, στον Πειραιά. Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, έχει επιληφθεί και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επί του περιστατικού. 

Ο τραυματισμένος λιμενεργάτης μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο.


Σκηνικό διασυρμού της χώρας στον Πειραιά λόγω απεργίας – «προσωρινή έστω απεμπλοκή» ζητά ο Δρίτσας



Μετά από τη σημερινή ταλαιπωρία χιλιάδων ξένων επιβατών κρουαζιερόπλοιων, που κάποιοι παράγοντες του λιμανιού χαρακτηρίζουν «διασυρμό της χώρας», ο υπουργός Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί μεν τους εργαζόμενους στα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης να επιλέξουν «εναλλακτικές μορφές διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους», πλην όμως για ακόμη μια φορά αποφεύγει να τους καλέσει με ξεκάθαρες κουβέντες να σταματήσουν την απεργία

Αντιθέτως, τους διαβεβαιώνει πως επιχειρεί να διασφαλίσει δικαιώματα που προκύπτουν από τον γενικό κανονισμό προσωπικού ενός δημόσιου οργανισμού, τη στιγμή που η εισηγμένη ΟΛΠ Α.Ε. βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ιδιωτικοποίησής της.

Η χλιαρή, όπως χαρακτηρίζεται, παρέμβαση το υπουργού, εκτός από το ότι εκτιμάται ότι θα έχει αμφίβολα αποτελέσματα, έρχεται ίσως με πολύ μεγάλη καθυστέρηση. Από το πρωί, χιλιάδες ξένοι τουρίστες κρουαζιερόπλοιων που επιχειρούν να επιβιβαστούν ή αποβιβαστούν σε αυτά, διαπιστώνουν πως δεν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών τους ή των ιδίων και αναγκάζονται, πολλοί από αυτούς ηλικιωμένοι, να διανύσουν αποστάσεις που προσεγγίζουν ακόμη και χιλιόμετρο μέσα σε υψηλές θερμοκρασίες.

Οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στον Πειραιά καυτηριάζουν το γεγονός πως δεν έχει επιτραπεί στη διοίκηση του ΟΛΠ να προσφύγει σε ένδικα μέσα για να προστατεύσει τα συμφέροντα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, που φιλοδοξεί να γίνει κέντρο της κρουαζιέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργού:

«Η κυβέρνηση προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε να μην υπάρχει κανένα κενό που να αφήνει περιθώριο παρερμηνειών σχετικά με την ισχύ του όρου 5.11 της Σύμβασης Παραχώρησης στον οποίον αναφέρεται ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο Κανονισμός Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Έχει ήδη ανακοινωθεί προς τους εργαζομένους ένα πλέγμα θεσμικών πρωτοβουλιών ώστε να παραμείνουν ρυθμισμένες οι εργασιακές σχέσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και να αποτραπεί η απορρύθμιση αυτών των σχέσεων. Θα καταβληθεί δε πρόσθετη προσπάθεια για τη νομική θωράκιση των γενικών και ειδικών ρυθμίσεων.

Με βάση αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να ζητήσει από τους απεργούς-εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ να ζυγίσουν όλα τα δεδομένα, να αξιολογήσουν σωστά τις περίπλοκες και δύσκολες σημερινές συνθήκες που γεννούν πολλαπλούς κινδύνους και να επιλέξουν μορφές διεκδίκησης που αποτρέπουν υπαρκτές καταστρεπτικές επιπτώσεις στη συνολική προσπάθεια αναθέρμανσης της Οικονομίας.

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι όλοι ανεξαιρέτως οι με οποιονδήποτε τρόπο εμπλεκόμενοι, στους οποίους αναλογεί μερίδιο ευθύνης ως προς την απρόσκοπτη λειτουργία των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά και ως προς την προοπτική δυναμικής ανάπτυξης τους, πρέπει να συμβάλλουν με υπευθυνότητα και ανοιχτή καρδιά στην αναγκαία κοινή προσπάθεια εξασφάλισης διαρκούς εργασιακής ειρήνης στα λιμάνια.

Τέλος, θεωρούμε ότι και σήμερα, τώρα, η κυβέρνηση και σε αυτήν την περίπτωση δικαιούται να ζητήσει από τους απεργούς στο λιμάνι του Πειραιά να εξαντλήσουν και από τη δική τους πλευρά όλες τις δυνατότητες ώστε απρόσκοπτα να επιβιβαστούν στα κρουαζιερόπλοια  χιλιάδες επιβάτες - ταξιδιώτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας που η χώρα μας πρέπει να τους υποδεχθεί με σεβασμό και να τους διευκολύνει και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους ταλαιπωρήσει και να τους αφήσει άσχημες εντυπώσεις.

Να είναι βέβαιοι όλοι ότι κάθε κίνηση καλής θέλησης εκ μέρους των απεργών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ εκτιμάται από όλους και ενδυναμώνει πρώτα από όλα τον δικό τους αγώνα.

Περιμένουμε μια γενναία κίνηση προσωρινής, έστω, απεμπλοκής η οποία είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελος όλων». 



Πηγή : kathimerini.gr


Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία με 5,2% στην αναγωγή και 3,5% στην πρόθεση ψήφου




Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Κάπα Reasearch για το Βήμα της Κυριακής

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 20,8% έναντι 17,3% του ΣΥΡΙΖΑ, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 5,9%, το ΚΚΕ με 5,1%, το ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ με 5%, η Ένωση Κεντρώων με 3,1%, οι ΑΝΕΛ με 2,3%, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,2%, το Ποτάμι με 2%, η Λαϊκή Ενότητα με 1,2% και η Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ με 1,1%.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 61,4% (από 57,2% τον Απρίλιο), ο ΣΥΡΙΖΑ 20,6% (από 27,6% τον Απρίλιο), ενώ το 18% (15,2% τον Απρίλιο) απαντά "δεν ξέρω / δεν απαντώ".

Με αναγωγή επί των εγκύρων , τα ποσοστά διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 30,8%, ΣΥΡΙΖΑ 25,6%, Χρυσή Αυγή 8,7%, ΚΚΕ 7,5%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 7,4%, Ένωση Κεντρώων 4,6%, ΑΝΕΛ 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας 3,2%, Ποτάμι 3%, Λαϊκή Ενότητα 1,8%, Εθνική Ενότητα/ΛΑΟΣ 1,6%.

Το 52,6% των ερωτηθέντων απαντά πως πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της, έναντι 35,5% που τάσσεται υπέρ των πρόωρων εκλογών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 29,1% θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα.

Το 58,9% των ερωτηθέντων θεωρούν «απαραίτητη ή μάλλον απαραίτητη» τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ το 35,7% τη θεωρεί «περιττή ή μάλλον περιττή».


ΥΠΕΞ για Αλβανούς φιλάθλους: Προβοκατόρικο και προκλητικό το πανό, θρασύτατη ενέργεια



Για προβοκατόρικες ενέργειες από περιθωριακούς κύκλους, που είναι δυσαρεστημένοι από την επίσημη παραδοχή του αλβανικού ΥπΕξ, ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς, κάνει λόγο το ελληνικό υπουργείο, σχολιάζοντας την ανάρτηση πανό κατά της Ελλάδας στο Euro 2016

Οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για την ανάρτηση πανό από Αλβανούς φιλάθλους κατά της Ελλάδας, στον αγώνα μεταξύ Αλβανίας - Ελβετίας, στο γήπεδο Φελίξ-Ντελελί, στη Γαλλία.

Οι Αλβανοί φίλαθλοι στον πρώτο αγώνα της εθνικής ομάδας της χώρας τους στο Euro 2016, κρέμασαν στις κερκίδες πανό, με μήνυμα στα αγγλικά "Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. 100.000 Αλβανοί θύματα".

Άμεση ήταν η αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, με τον εκπρόσωπο Ευστράτιο Ευθυμίου, να δηλώνει σχετικά:

"H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς".

Επιστολή διαμαρτυρίας Κοντονή στην UEFA

Με αφορμή την ανάρτηση του πανό, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον γενικό γραμματέα της UEFA, Θεόδωρο Θεοδωρίδη.
Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στην FIFA και την ΕΠΟ, αναφέρει τα εξής:

"Σας εκφράζω την εντονότατη διαμαρτυρία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάρτηση πανό με περιεχόμενο προκλητικό, συκοφαντικό, ανιστόρητο και προσβλητικό για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Διερωτώμεθα, πως είναι δυνατό να υλοποιήθηκε η παραπάνω ιταμή ενέργεια, με την οποία καταστρατηγήθηκαν οι αυστηρότατοι σχετικοί κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ, απόλυτα γνωστοί σε όλες τις Εθνικές Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες, και ακόμα περισσότερο, πως συνέβη κάτι τέτοιο εν μέσω εφαρμογής αυστηρότατων ελέγχων ασφαλείας και υλοποίησης ενός ευρύτατου σχεδιασμού λήψης προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τρομοκρατικών ενεργειών.

Αναμένουμε, εκ μέρους της ΟΥΕΦΑ τη σαφή καταδίκη της ενέργειας αυτής, την άμεση και αυστηρή εφαρμογή των προβλεπομένων από τους κανονισμούς κυρώσεων για τα φαινόμενα αυτά και τους υπευθύνους, και κυρίως τη λήψη μέτρων εκ μέρους σας, ως διοργανώτρια αρχή, προκειμένου να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοιες προβοκατόρικες ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας".


Πηγή : news247.gr