Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ο δείπνος της Ντόρας στη "φωλιά του καραμανλισμού"




Σε μια σύναξη με ιδιαίτερο συμβολισμό βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη το περασμένο Σάββατο βράδυ, παρουσία του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή.

Σε μια σύναξη με ιδιαίτερο συμβολισμό βρέθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη το περασμένο Σάββατο βράδυ, παρουσία του βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή, γιου του πρώην υπουργού Αχιλλέα Καραμανλή.

Η συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας της στην Κεντρική Μακεδονία, έδρα των «καραμανλικών», δείπνησε στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Καραμανλή, στην Πρώτη Σερρών.

Η κίνηση αυτή που έγινε, μετά από την πρόσκληση του Αχ. Καραμανλή, αδελφού του ιδρυτή της Ν.Δ. και «πατριάρχη» της ελληνικής κεντροδεξιάς, Κωνσταντίνου Καραμανλή, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει πλέον αγαστή συνύπαρξη των δυο βασικών πολιτικών οικογενειών στην κεντροδεξιά.

Η παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη στην έδρα των «Καραμανλικών», συνοδεύτηκε και με θετικά σχόλια από τον νεώτερο Καραμανλή, ο οποίος, πριν μιλήσει η πρώην υπουργός σε εκδήλωσε που διοργάνωσε η ΝΔ στις Σέρρες με θέμα το προσφυγικό και την οικονομική κρίση, είπε με νόημα: «Σας αγαπούν πολύ στις Σέρρες κ. Μπακογιάννη και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η αίθουσα του ξενοδοχείου είναι κατάμεστη παρά το ότι βρέχει καταρρακτωδώς».

Το κλίμα ήταν πολύ θερμό για την συντονίστρια Εξωτερικών και Άμυνας και από την υποδοχή που της επιφυλάχθηκε, αναδείχθηκε ότι υπάρχει πλέον αγαστή συνύπαρξη των δυο μεγάλων οικογενειών. Εξάλλου και η Ντ. Μπακογιάννη έχει άριστη σχέση με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και υπάρχει συναντίληψη σε πολλά θέματα, μια εξέλιξη που δημιουργεί συνθήκες ηρεμίας στην κεντροδεξιά παράταξη. 

Η οικογένεια Καραμανλή άνοιξε το πατρικό σπίτι της στην Πρώτη Σερρών για να καλωσορίσει την Ντ. Μπακογιάννη και στο δείπνο που οργανώθηκε, εκτός από τους οικοδεσπότες, τον Κ. Καραμανλή και την ίδια ήταν, η βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι βουλευτές Α΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας και Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Β΄ Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης και ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίσης, στο δείπνο παραβρέθηκε και ο στενός συνεργάτης της Ντ. Μπακογιάννη Τάσος Χατζηβασιλείου που «ακούγεται» ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής στο νομό Σερρών. 

Το δείπνο είχε απ’ όλα, πολιτική συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με καλό κρασί και εκλεκτούς μεζέδες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα, κοτόπιτα, σαρμαδάκια, μπιφτέκια, σουβλάκια, κ.α. με επιδόρπιο φράουλες).

Οι παρευρισκόμενοι έκαναν συνολική συζήτηση με κεντρικό συμπέρασμα ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται καθημερινά και συμφώνησαν όλοι, ότι η παραμονή της κυβέρνησης στην εξουσία κοστίζει περισσότερο από την απομάκρυνσή της. «Η ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα κληθεί σύντομα να βγάλει τη χώρα από τη λάσπη του λαϊκισμού και της υποκρισίας» είπε η Ντ. Μπακογιάννη.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου έγινε εκτενής συζήτηση για την κατάσταση στη χώρα και εκφράστηκε η άποψη ότι η κυβέρνηση καταρρέει και είναι πολύ πιθανόν να κληθεί πολύ σύντομα η Ν.Δ. να κυβερνήσει.

Υπήρξε θετική αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας της Ν.Δ. με τον Κυρ. Μητσοτάκη στο τιμόνι της, ενώ επισημάνθηκε η πολύ έντονη πίεση που δέχεται πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη σημερινή ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τριήμερο που πέρασε, ήταν για την Ντ. Μπακογιάννη που θα συνεχίσει τις περιοδείες της ανά την επικράτεια, μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην περιφέρεια για τη Ν.Δ. που καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις.

Την περασμένη Παρασκευή η Ντ. Μπακογιάννη βραβεύτηκε από το επιμελητήριο Πιερίας για τη θετική επίδραση που είχε στην οικονομία της περιοχής η κατάργηση της visa για τα Σκόπια και την Σερβία, μετά από ενέργειές της όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Την Κυριακή μίλησε σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν  στη Θεσσαλονίκη οι τομάρχες Μακεδονίας-Θράκης Θ. Καράογλου και και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ν.Δ. Στ. Καλαφάτης με θέμα την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση ως ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνική δοκιμασία και την άμεση σύνδεσή της με τα θεμελιώδη εθνικά μας ζητήματα.

Η Ντ. Μπακογιάννη, επισήμανε πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά κρίσιμες σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει τη χειρότερη κρίση στα 60 και πλέον χρόνια της ιστορίας της. «Κλονίζονται οι θεμέλιοι λίθοι της συγκρότησής της: Η ελευθερία διακίνησης των ατόμων, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αλληλεγγύη» εξήγησε, χαρακτηρίζοντας την Ευρώπη «ανίκανη» να διαχειριστεί το προσφυγικό όταν ήρθε η ώρα να συνεννοηθεί με την Τουρκία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα «να απευθυνθεί ως ικέτης στην Άγκυρα χωρίς να διαθέτει σχέδιο».

Σε ό,τι αφορά στην προσφυγική κρίση καταλόγισε στην Κυβέρνηση «παροιμιώδη ανικανότητα» καθώς, όπως είπε, «έκανε ό,τι μπορούσε για να γεμίσει η χώρα με παράτυπους μετανάστες. Ο διαφημισμένος αριστερός ανθρωπισμός τους αποδείχθηκε ψεύτικος.

Η απουσία του κράτους αντικαθίσταται από την απλόχερη στήριξη των πολιτών». Δριμεία κριτική άσκησε και στην ασκούμενη εξωτερική πολιτική, χρεώνοντας στο Μέγαρο Μαξίμου ότι πορεύεται χωρίς σχέδιο. Αναφερόμενη τέλος στο Σκοπιανό, υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση «στέλνει το μήνυμα ότι δεν την ενδιαφέρει», σημειώνοντας πως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, «αδιαφορούν για τα εθνικά θέματα και νοιάζονται μόνο για τη νομή της εξουσίας».


Πηγή : thetoc.gr


Για πρώτη φορά Τουρκικά μαχητικά πάνω από την Λέσβο! Διάτρητα τα σύνορα και ο εναέριος χώρος




Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ: 

    «Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-16, εισήλθε στις 13:26 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν ν. Οινουσών, στα 9.000 πόδια.
    Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 13:27 μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου.
    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική».

Περίπου στις 16:00, το ΓΕΕΘΑ εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση για τη νέα υπέρπτηση:

Ένα ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, F-4 και ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού KC-135, εισήλθαν στις 14:59 στο FIR Αθηνών μεταξύ ν. Λήμνου και ν. Λέσβου και πραγματοποίησαν υπέρπτηση άνωθεν ΒΑ άκρου ν. Λέσβου, στα 22.000 πόδια.

    Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:01 βορείως ν. Λέσβου.
    Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Είναι η πρώτη φορά που Τουρκικά μαχητικά δεν παραβίασαν απλά τον εναέριο χώρο αλλά πέταξαν πάνω από ελληνικά νησιά.


Διακινητές προσφέρουν σε πρόσφυγες VIP πτήσεις από την Ελλάδα προς τη Γερμανία ισχυρίζεται η Bild



Οι διακινητές υπόσχονται στους πρόσφυγες να τους μεταφέρουν εντός 24 ωρών από την Αθήνα στη Γερμανία. Η μεταφορά θα γίνεται με αεροπλάνο και φυσικά το κόστος είναι ανάλογο, ανέρχεται σε 3.500 ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Bild.

Από τότε που έκλεισε ο λεγόμενος «βαλκανικός διάδρομος» έχει γίνει μεν δυσκολότερο για τους πρόσφυγες να ταξιδέψουν από την Ελλάδα προς τη Β. Ευρώπη, αυτό όμως δεν εμποδίζει τους παράνομους διακινητές τους να επινοήσουν νέους τρόπους μεταφοράς τους. Tώρα πλέον προσφέρουν και ένα είδος πολυτελούς VIP διακίνησης στους 52.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Πρόσφυγας δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι διακινητές οργανώνουν τη μετακίνησή στους μαζί με τους τουρίστες που ταξιδεύουν ομαδικά. Σε κάθε ομάδα 30-40 ατόμων περιλαμβάνονται 3-4 πρόσφυγες οι οποίοι ταξιδεύουν με πλαστά έγγραφα. Κάτι τέτοιο δεν πέφτει στην αντίληψη των ελεγκτών δεδομένου ότι οι αρχηγοί των τουριστικών γκρουπ συγκεντρώνουν και δίνουν όλα μαζί τα διαβατήρια. Με αυτόν τον τρόπο έχουν προφανώς ήδη ταξιδέψει μερικοί πρόσφυγες από την Ελλάδα στη Γερμανία. Ο αριθμός τους δεν είναι εντούτοις γνωστός, καταλήγει η Bild.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)


Πηγή : huffingtonpost.gr


Κρ. Λαγκάρντ: Η ελληνική κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που της αναλογούν



Μπορεί να υπερασπίζεται τις επιτυχίες της στα χρόνια που διοικούσε τη Baker & McKenzie, μια από τις μεγαλύτερες νομικές εταιρείες στο ν κόσμο ή όταν κρατούσε το τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας ή τη δεύτερη πενταετή θητεία της στα ηνία του ΔΝΤ, ωστόσο, η Κριστίν Λαγκάρντ παραδέχεται τα λάθη της. Και σε αυτά, συνυπολογίζεται η περίπτωση της Ελλάδας που έγινε αποδέκτης μιας ιδιαίτερα σκληρής μεταχείρισης.

Όπως αναφέρει σε εκτενή της συνέντευξη στο Bloomberg και σε ερώτηση του John Micklethwait, για το ποια λάθη έγιναν με την Ελλάδα, εκείνη αναγνωρίζει ένα λάθος που έχει να κάνει με τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές. «Όλοι μας, το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι και η ΕΚΤ, υποτιμήσαμε τον αντίκτυπο μερικών από τα μέτρα που εισηγηθήκαμε. Αντιθέτως, υπερεκτιμήσαμε την ικανότητα της Ελλάδας να δεχτεί και να αναλάβει τα μέτρα που χρειάζονται, γιατί πηγαίναμε από τη μια κυβέρνηση στην άλλη κ.ο.κ. και πάντα έλεγαν: "δεν είναι αυτό το πρόγραμμά μας, δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις μας. Έχουν επιβληθεί από την Τρόικα', βάζοντας έτσι στο ίδιο σακί όλα τα μέλη της διαπραγμάτευσης».

Ερωτηθείσα για το ποιο σημείο της διαπραγμάτευσης βρήκε ιδιαιτέρως δύσκολο, η κα. Λαγκάρντ απαντά: «Η δουλειά μας ήταν να δανείσουμε διεθνή χρήματα από το σύνολο της Ευρωζώνης - ακόμα και από χώρες με πολύ χαμηλό εισόδημα, ακόμα και από φτωχές χώρες – μέλη, σε μια χώρα που έπρεπε να κάνει μεταρρυθμίσεις και που είχε παρουσιάσει λάθος τα οικονομικά στοιχεία της. Κάποιος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας όφειλε να πει ότι αυτό είναι λάθος. Αυτό πρέπει να γίνει κι αυτό πρέπει να αλλάξει. Το βλέπω σαν χρέος μας εδώ στο ΔΝΤ, ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, ότι πρέπει να εκτιμηθεί η πραγματικότητα των αριθμών, η πραγματικότητα των μεταρρυθμίσεων, πρέπει να μετρήσουμε τις δυνατότητες που θα φέρουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει η αξιοπιστία και η οικονομική κυριαρχία της χώρας αυτής. Η Ελλάδα δεν μπορεί να κάθεται να κοιτάζει περιμένοντας απλά να διευθετηθούν τα προβλήματα.  Οι Έλληνες ηγέτες θα πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για την οικονομική ανασύσταση της χώρας τους».

Ερωτηθείσα αν περιμένει πως η Ελλάδα θα παραμείνει στην ΕΕ, απαντά θετικά. «Δεν έχουμε τελειώσει με την Ελλάδα», απαντά, «και περιμένω ότι η τρέχουσα κατάσταση με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό θα ενδυναμώσουν τον ρόλο της Ελλάδας στην ΕΕ».

Στο σημείο αυτό ο δημοσιογράφος διερωτάται πώς έχει επηρεάσει ο πολιτικός λαϊκισμός τους προσωπικούς υπολογισμούς του ΔΝΤ για το πώς θα χειριστούν το χάος που επικρατεί στο ευρώ.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ υπενθυμίζει ότι πλέον δεν είναι πολιτικός, αλλά τεχνοκράτης και σχολιάζει ότι οι τακτικές λαϊκισμού επηρέασαν περισσότερο τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και λιγότερο το ΔΝΤ.

«Εμείς δεν παίζουμε πολιτικό ρόλο και δεν μπορούμε να εμπλακούμε σε πολιτικές συζητήσεις και προγνωστικά για το ποιο κόμμα θα βγει. Πρέπει να γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πρέπει να έχουμε το νου μας στον λαϊκισμό, αλλά αυτός είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει περισσότερο τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών», απαντά.



Πηγή : newmoney.gr


Ασφυξία στο Ελληνικό: Πάνω από 6.000 πρόσφυγες στo παλιό αεροδρόμιο



Παρά τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών στα ελληνικά νησιά μετά τις 20 Μαρτίου, ασφυξία εξακολουθεί να επικρατεί στο Ελληνικό, ενώ νέα προσπάθεια να πειστούν οι μετανάστες και πρόσφυγες για τη μεταφορά τους ξεκινά σήμερα.

Η διοίκηση της «Ελληνικό ΑΕ» με δραματική επιστολή - έκκληση κρούει τον κώδυνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο προσωρινής φιλοξενίας, όπου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν ξεπεράσει πλέον τις 6.000.

«Το τελευταίο διάστημα η κατάσταση στις παραχωρούμενες εγκαταστάσεις, αλλά και πέριξ αυτών, έχει πλέον καταστεί ανεξέλεγκτη και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για όλους τους εμπλεκόμενους, δεδομένου ότι στους παραχωρηθέντες χώρους έχουν μεταφερθεί περίπου 6.000 πρόσφυγες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό που έχει δεσμευθεί το υπουργείο να μεταφέρει, αλλά κυρίως ξεπερνά τις αντικειμενικές δυνατότητες φιλοξενίας της εγκατάστασης με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ακραίες και ιδιαίτερα επικίνδυνες καταστάσεις...», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, ενώ προσθέτει:

«Επίσης, αν και έχει παραχωρηθεί μόνο το ισόγειο και ο πρώτος όροφος του κτιρίου αφίξεων, όπως μας ζητήθηκε από το Υπουργείο, οι πρόσφυγες έχουν εξαπλωθεί σε όλα τα κτίρια της εισόδου του πρώην Αεροδρομίου και έχουν στήσει σκηνές στις πυλωτές αυτών των κτιρίων».

 Δεδομένου δε ότι ορισμένες εγκαταστάσεις (εκθεσιακό κέντρο, βοηθητικό γήπεδο μπάσκετ κλπ.) φιλοξενούν εκδηλώσεις, τις οποίες προφανώς επισκέπτεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, υπάρχει κίνδυνος για πρόκληση περαιτέρω προβλημάτων και ανεξέλεγκτων καταστάσεων».




Πηγή : ethnos.gr



Αποχώρησαν 49 άτομα από τη δημοτική κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ! Πηδάνε απο το πλοίο πρίν βυθιστεί




Δηλώνουν ότι θεωρούν πιο αναγκαίο από ποτέ να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τη λιτότητα και για μια άλλη Θεσσαλονίκη μέσα από τα τοπικά κινήματα και τα δίκτυα αλληλεγγύης

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τη δημοτική Κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Θεσσαλονίκης "Ανοιχτή Πόλη" κοινοποίησαν 49 υποψήφιοι δημοτικοί, διαμερισματικοί σύμβουλοι ή απλά μέλη, καθώς διαφωνούν με επιλογές της Κίνησης το τελευταίο διάστημα.

Σε επιστολή που υπογράφουν τονίζουν πως η Κίνηση δεν αγωνίζεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, δεν αντιπολιτεύεται τη διοίκηση του δήμου και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και "ανοίγει πόρτα" για συνεργασία μαζί του, ενώ αναφέρεται στο προσφυγικό "ως μια ανθρωπιστική οργάνωση". Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θεωρούν πιο αναγκαίο από ποτέ να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στα Μνημόνια και τη λιτότητα και για μια άλλη Θεσσαλονίκη μέσα από τα τοπικά κινήματα και τα δίκτυα αλληλεγγύης.
   
Οι υπογράφοντες είχαν αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου το καλοκαίρι. Αλλοι ακολούθησαν τη Λαϊκή Ενότητα, άλλοι δημιούργησαν το Δίκτυο Ριζοσπαστικής Αριστεράς και άλλοι κινούνται αυτόνομα.


Πηγή : protothema.gr


Κάθε μέρα και ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίθεται και εκθέτει και την χώρα



Ο Τόσκας έκανε την δήλωση της ημέρα λέγοντας με λίγα λόγια  ότι προβλέπει η Ειδομένη να εκκολάψει τζιχαντιστές έτσι και δεν τους αφήσουμε ανεξέλεγκτους να κάνουν ότι θέλουν στα σύνορα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μίλησε για τα χθεσινά επεισόδια και με την αναφορά του στους τζιχαντιστές προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η δήλωση  που έγινε στον ΣΚΑΙ έχει ως εξής :

«Οι χθεσινοί δαρμένοι θα είναι οι αυριανοί τζιχαντιστές» και την έκανε ο κύριος Υπουργός αυτή την δήλωση χωρίς να αναλογιστεί ότι είναι μια ανεύθυνη δήλωση και αυτές οι τοποθετήσεις είναι επικίνδυνες και εκθέτουν την χώρα διεθνώς.

Για την αποδεδειγμένη εισβολή των ανδρών ασφαλείας των Σκοπίων στο έδαφος της Ελλάδας (όπως δείχνουν καθαρά τα video, οι φωτογραφίες και οι μαρτυρίες όσων ήταν εκεί), ξεκαθάρισε όπως το είδε ο ίδιος πως δεν έγινε εισβολή των αντρών της Αστυνομίας της ΠΓΔΜ σε ελληνικό έδαφος και πως το μόνο για το οποίο έχει πρόβλημα η ελληνική κυβέρνηση είναι ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν οι δυνάμεις καταστολής της γειτονικής χώρας! «Εμείς τους κατηγορούμε μόνο για τις πλαστικές σφαίρες και τα δακρυγόνα» είπε!!!!

Έχει χαθεί η "μπάλα" εντελώς με αποτέλεσμα να αλωνίζουν στα σύνορα και μέσα στο έδαφος μας Σκοπιανοί και κάθε είδους μαφία η οποία κρύβεται πίσω από την ιδιότητα του αλληλέγγυου.


Ο Αντώνης Σαμαράς μηνύει την Ολγα Γεροβασίλη



Σχετικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις τα οποία εμπλέκουν συγγενικό του πρόσωπο στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης («Παραπολιτικά», Κουτί της Πανδώρας και «Δημοκρατία») για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στα χέρια των οικονομικών εισαγγελέων που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της λίστας Λαγκάρντ βρίσκεται ένας νέος φάκελος που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, καθώς σε αυτόν φιγουράρουν, όπως υποστηρίζουν, τα ονόματα των κ. Παγίδα και μελών της οικογενείας του.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον πεθερό του Αλέξανδρου Σαμαρά, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού,

«Ο λογαριασμός είναι μηδενικός και έχει κλείσει πολλά χρόνια», απάντησε ο κ. Παγίδας, επισημαίνοντας  ότι του προκαλεί έκπληξη το δημοσίευμα. 


Πηγή : protothema.gr


ΝΔ για τα επεισόδια στην Ειδομένη: Που είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;



Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία μέσω του εκπρόσωπου τύπου της Γιώργου Κουμουτσάκου αναφέρει: 

«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά. 

Τα πολύ ανησυχητικά γεγονότα στην Ειδομένη, τα οποία είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί, αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους.

Που είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Που είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Που είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Που είναι το Υπουργείο Εξωτερικών; 

Που είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;»


Αφορολόγητο: Κομμένο για όσους παίρνουν πάνω από τον βασικό μισθό



Ουσιαστικά όποιος στην Ελλάδα έχει αποδοχές πάνω από 586 ευρώ το μήνα θα πληρώνει φόρους, αυτό ζητούν οι δανειστές για να κλείσουν τη διαπραγμάτευση.

Κολλάει και το αφορολόγητο στις απαιτήσεις των δανειστών που εκτός απ' το τσουνάμι άμεσων και έμμεσων φόρων, ζητούν νέα αύξηση στο φόρο εισοδήματος για όσους παίρνουν ακόμη και κάτω από 9.000 ευρώ το χρόνο.

Η νέα εμμονή των δανειστών έχει να κάνει με το εύρος της φορολογικής βάσης την οποία θέλουν να μεγαλώσουν και έτσι απαιτούν να μειωθεί το αφορολόγητο από τις 9.500 ευρώ που είναι σήμερα στα 8.180 ευρώ. Κάπως έτσι δηλαδή περισώζονται μόνο όσοι παίρνουν τον βασικό μισθό και κάτω. Παράλληλα όμως αυξάνεται ο φόρος σε εκατομμύρια φορολογούμενους που παίρνουν ελάχιστα χρήματα και ζουν με λιγότερα από 10.000 ευρώ, μεικτά, τον χρόνο.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, όπως είπε και τα ξημερώματα εξερχόμενος από τη διαπραγμάτευση ο Ε. Τσακαλώτος, δεν συζητά τόσο μεγάλη μείωση. Όπως επιμένει το Οικονομικό επιτελείο η μείωση δεν μπορεί να είναι κάτω από τα 9.100 ευρώ το χρόνο, έτσι ώστε οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι να συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρους.

Εάν υπάρξει μείωση του αφορολόγητου στα επίπεδα που θέλουν οι δανειστές τότε οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον 300 ευρώ φόρο, κάτι που για πολλούς σημαίνει μισό μισθό ή μισή σύνταξη.

Με την πρόταση της κυβέρνηση οι φορολογούμενοι θα χάσουν περίπου 100 ευρώ.


Πηγή : newsit.gr


Γιατί "άσπρισαν" οι Κινέζοι της Cosco



Του Γιώργου Κράλογλου

Τέτοια παράσταση ούτε ο καραγκιόζης θα έστηνε. Στο Μαξίμου, ο Τσίπρας με ολόγυρά την Cosco  πλέκει το εγκώμιο ιδιωτών επενδυτών και ιδιωτικών επενδύσεων. Αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί της επενδυτικής του πολιτικής απέχουν από την παρουσίαση του επενδυτή Cosco στον ΟΛΠ. Ο υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας επιμένει για κρατικό ΟΛΠ!!! Και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, του 2015, αποκαλούν  προδότη... τον ΣΥΡΙΖΑ του 2016.

Αυτή την αριστερή κυβερνητική καρικατούρα (που απέχει από εκδηλώσεις επενδυτών και επενδύσεων εξασφαλίζοντας... το άλλοθι "...εγώ, σύντροφοι, δεν πήγα στην Cosco") προσπαθεί να ξελασπώσει (με τις ευλογίες του Τσίπρα) ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας και γι' αυτό Δρίτσας και Σπίρτζης ζητάνε το κεφάλι του...

Ο κορυφαίος της λαϊκής αριστεράς κομισάριος Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας αρνείται να παραστεί στην παρουσίαση της συμφωνίας που υπέγραψε... και δηλώνει (χθες στο MEGA) ότι "...η διαδικασία πώλησης δεν τελείωσε...". 

Προαναγγέλλει, με τις ίδιες δηλώσεις, τη δημιουργία κρατικού ΟΛΠ (προφανώς ανταγωνιστικού της Cosco). Και μας αποκαλύπτει (είναι περίεργο... που μας τα έκρυψε ο Τσίπρας) ότι "...η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, και όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”. 

Μας λέει δηλαδή με νόημα και σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό του που άλλα είπε στην Cosco, να κάνουμε υπομονή με τους Κινέζους της Cosco γιατί ο κρατικός ΟΛΠ (όπως τον ξέραμε...) θα επιστρέψει.

Για να πείσει μάλιστα (όσους πείθονται) για αυτά που δήλωσε απέφυγε την προσωπική επαφή με τους Κινέζους και την επένδυσή τους την οποία μάλλον παραδίδει στις ευθύνες του λαού καθώς ο ίδιος νίπτει τας χείρας του...

Στο ίδιο μήκος κύματος και αριστερός, με το καρφιτσωμένο χαμόγελο, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης που σνομπάρισε την εκδήλωση μιας και δεν ενδιαφέρεται να μάθει τι διάβολο θα κάνουν οι Κινέζοι της Cosco στο πρώτο λιμάνι της χώρας. 

Αλλά και ο πονόψυχος... για τις καθαρίστριες υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος δεν βρήκε κανένα ενδιαφέρον να παραστεί στην εκδήλωση των Κινέζων και να φροντίσει να μάθει κάτι για προσλήψεις. 

Ομοίως και ο σύντροφος υπουργός Υποδομών Σπίρτζης που δεν έκρινε σκόπιμο να πληροφορηθεί τι σκοπεύουν να κάνουν οι Κινέζοι στις υποδομές.

Βεβαίως ουδείς περίμενε ότι δεν θα αντιδρούσε... και ο "αγωνιστής" υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Π. Σκουρλέτης (βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε ο Λαφαζάνης) με αδιαφορία για την νέα επένδυση. 

Αυτή είναι η αριστερή κυβέρνηση που υπόσχεται στο λαό επενδύσεις για καλύτερες ημέρες με δουλειές σε 1.500.000 άνεργους, επιστροφή κάπου 250.000 επιστημόνων και επαγγελματιών που μετανάστευσαν μετά το 2009. Και επαναπατρισμό 6.000 ελληνικών επιχειρήσεις από Βουλγαρία, Κύπρο, Αλβανία, και Σκόπια.

Για να γίνουν όμως αυτά χρειάζονται, μέχρι το 2022, επενδύσεις ύψους 60 δισ. ευρώ (για συντήρηση αυτών που λειτουργούν) και 100 δισ. ευρώ για ανάκαμψη. 

Ο δε Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει τα νούμερα (160 δισ. ευρώ αναγκαία κεφάλαια για επενδύσεις ) από τρεις εκθέσεις, Τραπεζών, ΣΕΒ και ΟΟΣΑ, που έχει στα χέρια του, όπως και ότι συμφωνούν στη συγκεκριμένη "συνταγή" η οποία αφορά μόνο την ανάκαμψη. 

Η σταθερή ανάπτυξη έχει άλλη συνταγή. Θέλει πρόσθετα "υλικά", μεγάλο μέρος των οποίων είναι η αποκρατικοποίηση, σε συνδυασμό με μείωση κρατικών δαπανών. Και η εφαρμογή μακρόχρονης, σταθερής, φορολογικής πολιτικής, αναπτυξιακού χαρακτήρα. 

Σε αυτήν τη βάση, άλλωστε, οι δανειστές υποχρέωσαν τον Τσίπρα να υπογράψει, (ως προαπαιτούμενο εφαρμογής του τρίτου μνημονίου) τις 26 αποκρατικοποιήσεις καταργώντας (παράλληλα) Οργανισμούς και συρρικνώνοντας υπηρεσίες. 

Στις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλου, του ΟΛΠ, του ΟΛΘ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΔΕΣΜΗΕ, της ΔΕΣΦΑ, της ΔΕΠΑ, των ΕΛΤΑ, της ΔΕΗ (μερικώς) και όλων των λιμανιών έχει βάλει την υπογραφή του ο Αλέξης Τσίπρας και έχει αναθέσει τις πωλήσεις στο ΤΑΙΠΕΔ . 

Εξ ου και η δήλωση του προέδρου Πιτσιόρλα ότι "οι συμφωνίες ΟΛΠ και αεροδρομίων και γενικά οι ιδιωτικοποιήσεις τηρούν την γραμμή της συμφωνίας ΣΥΡΙΖΑ". Δήλωση που ξεσήκωσε θύελλα στους "θεατρίνους" του τσίρκου του ΣΥΡΙΖΑ. 

Γιατί όσοι είναι σε θέση να καταλαβαίνουν έχουν πεισθεί ότι μοναδικός δρόμος επενδύσεων στην αριστερή Ελλάδα είναι οι συμφωνίες για ιδιωτικοποιήσεις με παράλληλες επενδύσεις. Οι άλλες (με ιδιωτικά κεφάλαια 160 δισ. ευρώ, μεταξύ 2016 -2022) είναι, όσο έχουμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μόνο ανέκδοτο ,περισσότερο ξεκαρδιστικό και από εκείνο του Μάρδα με τους πρόσφυγες επενδυτές.



Πηγή : capital.gr


ΟΑΕΔ: Από σήμερα Δευτέρα θα αρχίσει να πληρώνει τις καθυστερημένες παροχές ανεργίας



Την Παρασκευή είχαν επικαλέστηκε τεχνικό πρόβλημα και έτσι δεν κάλυψαν τις υποχρεώσεις του στους ανέργους

Σήμερα  (11/4) το πρωί θα πραγματοποιήσει ο ΟΑΕΔ τις πληρωμές παροχών ανεργίας, τις οποίες δεν κάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα.

Με ανακοίνωσή του, ο ΟΑΕΔ γνωστοποίησε πως έχει αποκατασταθεί το τεχνικό πρόβλημα που υπήρχε στη δημιουργία του αρχείου των εβδομαδιαίων πληρωμών παροχών ανεργίας και οι αντίστοιχες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν το πρωί της Δευτέρας 11/4/2016.


Σκοπιανοί αστυνομικοί μπήκαν ανενόχλητοι στα ελληνικά σύνορα οπλισμένοι



Σοβαρά επεισόδια σημειώνονταν έως αργά το απόγευμα της Κυριακής στην Ειδομένη. Οι αρχές της ΠΓΔΜ έκαναν χρήση χημικών και σφαιρών από καουτσούκ, προκειμένου να εμποδίσουν πρόσφυγες που επιχειρούσαν να ρίξουν τον φράχτη και να περάσουν τα σύνορα. 

Τουλάχιστον 200 είναι οι πρόσφυγες που αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ περισσότεροι από 30 εκείνοι που έχουν τραύματα από τις σφαίρες καουτσούκ. Επτά πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ η κατάσταση στον καταυλισμό είναι αποπνικτική. Η ρίψη χημικών συνεχίστηκε έως αργά το απόγευμα, όταν η κατάσταση εκτονώθηκε λόγω της βροχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα που καλούσε τους πρόσφυγες να περάσουν μαζικά τα σύνορα. Σε κάθε περίπτωση από το πρωί της Κυριακής εκατοντάδες πρόσφυγες είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η ένταση ξεκίνησε γύρω στις 11:30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους. 

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία. 

Όταν οι πρόσφυγες επιχείρησαν να ρίξουν το φράχτη ή να ανοίξουν τρύπες σε αυτόν, από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων και βομβίδων κρότου - λάμψης, ενώ έγινε και χρήση σφαιρών καουτσούκ. Οι πρόσφυγες απάντησαν, πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα προς την πλευρά των αστυνομικών της ΠΓΔΜ.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, τουλάχιστον 200 πρόσφυγες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, ενώ περισσότεροι από 30 έχουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ. Επτά πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Τα υπόλοιπα περιστατικά αντιμετωπίζονται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που βρίσκονται στον καταυλισμό. Σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα συνολικά αντιμετώπισαν 300 περιστατικά.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της ΠΓΔΜ, τρεις ομάδες μεταναστών, αποτελούμενες από 500 έως 700 άτομα, τα οποία βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στον άτυπο καταυλισμό της Ειδομένης, προσπάθησαν να περάσουν παράνομα και με τη βία στο έδαφος της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, οι πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να εισέλθουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τρία διαφορετικά σημεία, προκαλώντας φθορές στον προστατευτικό φράχτη.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) ανέφεραν ότι ομάδες προσφύγων και μετανάστες από τον καταυλισμό στην Ειδομένη προσπάθησαν να κόψουν ορισμένα σημεία του αγκαθωτού φράχτη και έριξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων της ΠΓΔΜ, οι οποίες αναγκάστηκαν να  χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να τους απωθήσουν.

Επιπλέον, η αστυνομία της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι 15 αστυνομικοί της χώρας τραυματίστηκαν κατά τη  διάρκεια των επεισοδίων. Οι πέντε από τους τραυματίες αστυνομικούς νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της πόλης Γευγελή, ενώ οι υπόλοιποι δέκα φέρουν ελαφρά τραύματα από πέτρες και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, από τα αντικείμενα που εκτόξευσαν πρόσφυγες και μετανάστες προκλήθηκαν ζημιές σε τρία αστυνομικά οχήματα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανέφερε ότι οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ δεν πέρασαν σε ελληνικό έδαφος.

Πάντως, περίπου έως τις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, η χρήση χημικών στα σύνορα συνεχίστηκε, καθώς περίπου 200 πρόσφυγες παρέμεναν μπροστά στο φράχτη.

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρει ότι οι αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ έριξαν νερό με υδροβόλο όχημα και δακρυγόνα αρκετά μέτρα μέσα στο ελληνικό έδαφος, με κίνδυνο να πάρει φωτιά κάποια από τις σκηνές που είναι δίπλα στον φράχτη, ενώ συνεχιζόταν και η ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Η κατάσταση εκτονώθηκε όταν άρχισε να πέφτει βροχή. Πάντως, η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών στη διάρκεια των συμπλοκών. 

Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ενίσχυσαν την παρουσία τους και συνολικά 25 άτομα -προσωπικό και γιατροί - σε τρεις ομάδες, βοηθούσαν όσους προσέρχονταν στα ιατρεία.

Περίπου 300 περιστατικά, εκ των οποίων τα 200 είχαν αναπνευστικά προβλήματα αντιμετώπισαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, στην Ειδομένη. Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Τζέμο από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τουλάχιστον τρεις τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 34 άτομα είναι με ανοιχτά τραύματα και 30 φέρουν τραύματα από σφαίρες καουτσούκ.
Συνολικά, επτά τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς, στη διάρκεια των επεισοδίων.

Σύμφωνα με τον εκτελούντα χρέη διοικητή του νοσοκομείου Κιλκίς Αιμίλιο Σάτσογλου, οι τρεις από τους επτά έχουν ήδη επιστρέψει στον καταυλισμό, ενώ εκτιμάται από τους γιατρούς και η κατάσταση των υπολοίπων, χωρίς ωστόσο να εμπνέει ανησυχία.

Αντιδράσεις

«Η χρήση χημικών, σφαιρών από καουτσούκ και βομβίδων κρότου λάμψης από τις δυνάμεις της ΠΓΔΜ, άνευ διακρίσεων, εναντίον ευάλωτων πληθυσμών, και μάλιστα χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, είναι πρακτική επικίνδυνη και καταδικαστέα» τονίζει ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης.

«Καλούμε τις αρχές της ΠΓΔΜ να αντιληφθούν τους δυνητικούς κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Καλούμε επίσης τους πρόσφυγες να μην πιστεύουν τις φήμες και τις ψευδείς πληροφορίες που διακινούν με εγκληματική ανευθυνότητα άγνωστοι, και να συνεργαστούν με τις ελληνικές αρχές που εγγυώνται την ασφαλή μετακίνησή τους στους οργανωμένους χώρους προσωρινής φιλοξενίας», σημειώνει ο κ. Κυρίτσης.

«Οι σημερινές βίαιες ενέργειες Δυνάμεων Ασφαλείας των Σκοπίων κατά προσφύγων και μεταναστών, που βρίσκονταν σε ελληνικό έδαφος, συνιστούν επικίνδυνο γεγονός. Τις καταδικάζουμε κατηγορηματικά» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Τα πολύ ανησυχητικά γεγονότα στην Ειδομένη, τα οποία είχαν, ουσιαστικά, προαναγγελθεί, αποκαλύπτουν την πλήρη απουσία του ελληνικού κράτους από τμήμα ελληνικού εδάφους.

»Πού είναι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής; Πού είναι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας; Πού είναι το Υπουργείο Εξωτερικών; Πού είναι η Κυβέρνηση; Υπάρχει;» κατέληξε.

Την παραίτηση του πρωθυπουργού ζήτησε το ΠΑΣΟΚ.

«Η απούσα και επικίνδυνη κυβέρνηση με την ανικανότητα της να προστατεύσει τόσο τα σύνορα μας όσο και τους πρόσφυγες, εκθέτει διεθνώς τη χώρα» επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει: 

«Καλείται η απούσα αλλά επικίνδυνη κυβέρνηση να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της χώρας και τα σύνορα της. Να προστατεύσει τους τοπικούς πληθυσμούς αλλά και τους μετανάστες και τους πρόσφυγες»

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΣΚ καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση οφείλει ο πρωθυπουργός να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραιτηθεί».

«Τα νέα επεισόδια στην Ειδομένη, με εμπλοκή μάλιστα δυνάμεων της FYROM, πρέπει επιτέλους να σημάνουν συναγερμό στην κυβέρνηση. Τους προειδοποιούμε ότι αν συνεχίσουν τον μακάριο ύπνο τους και δεν αντιδράσουν, θα είναι υπεύθυνοι για τις ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα ακολουθήσουν» σχολίασε Το Ποτάμι.

«Οι ακραίοι κάθε πλευράς, παράλληλα με τις μαφίες κάθε είδους, θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ειδομένη ως το σκηνικό μιας αποκρουστικής παράστασης που όμως τους αφήνει κέρδη. Θύματα σε κάθε περίπτωση είναι οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι πρόσφυγες που πλιατσικολογούν οι μαφίες.

»Η Ειδομένη και ο Πειραιάς πρέπει να πάψουν να "διαφημίζονται" στις ευρωπαϊκές εφημερίδες ως "οι φαβέλες της Ευρώπης". Ζητάμε από τον κ.Τσίπρα να αλλάξει επιτέλους θεωρία. Τα προβλήματα όταν δεν τα λύνεις δεν αμβλύνονται όπως νομίζει, αντιθέτως σαπίζουν και επεκτείνονται» καταλήγει Το Ποτάμι.

«Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού στο προσφυγικό και κυρίως στο ζήτημα της Ειδομένης έχει ως αποτέλεσμα να παρακολουθούμε αυτές τις θλιβερές εικόνες των προσφύγων. Ταυτόχρονα ορισμένοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και ασκούν πολιτικές πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Επιθυμούμε να εφαρμοστούν οι συμφωνίες της Ευρώπης γιατί μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπιστεί το μείζον αυτό πρόβλημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Καλλιάνος.