Οι εντάσεις μεταξύ ιδιοκτητών ομάδων, που παίζουν σημαντικό ρόλο στο άθλημα, που τις σέβονται στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, θα επηρεάσουν και τους οπαδούς, και κατά επέκταση και τους παίκτες.
Το μπάσκετ ήταν, γιατί πλέον δεν είναι, ένας ευγενές άθλημα που μπορούσαν να πάνε οικογένειες με τα παιδιά τους, και μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ποιος πατέρας θα πάει στο γήπεδο να δει τον ιδιοκτήτη του Παναθηναικού να έχει τέτοια συμπεριφορά, και μαζί με αυτόν και οι ιδιοκτήτες του Ολυμπιακού.
Όλα αυτά που έγιναν πριν λίγες ημέρες μεταξύ του Γιαννακόπουλου και τον Αγγελόπουλων, κατάφερε να περάσει και στους παίκτες και η προκλητική στάση του Γάλλου παίκτη του Ολυμπιακού πήγε να κάνει τα πράγματα χειρότερα στον χθεσινό αγώνα, προκαλώντας τους οπαδούς.
Μια χειρονομία του Γάλλου γκαρντ του Ολυμπιακού προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ένταση και «άναψε φωτιές» στον 3ο τελικό της Basket League, ο οποίος διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.
Η επίμαχη φάση σημειώθηκε 8 λεπτά και 44 δευτερόλεπτα πριν το τέλος της τέταρτης περιόδου, με το σκορ να βρίσκεται στο 70-80 υπέρ του Ολυμπιακού. Ο Φουρνιέ επιστρέφοντας από τον πάγκο της ομάδας του προς τον αγωνιστικό χώρο φάνηκε από τηλεοπτικό ριπλέι να κάνει μια άσεμνη χειρονομία προς τον κόσμo που καθόταν στα court seats.
Η κίνηση του Γάλλου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των οπαδών που προσπάθησαν να κινηθούν εναντίον του,l αλλά οι άνδρες ασφαλείας του Παναθηναϊκού και οι αστυνομικοί παρενέβησαν άμεσα. Προηγουμένως, ωστόσο, από τα court seats εκτοξεύθηκε μια διαφημιστική πινακίδα στον αγωνιστικό χώρο.
Μετά το περιστατικό, και κατόπιν απόφασης των διαιτητών (αφού είδαν για αρκετή ώρα το τηλεοπτικό ριπλέι), ο Γάλλος παίκτης αποβλήθηκε από τον αγώνα.
Είναι βέβαιο ότι σε λίγο καιρό το μπάσκετ και οι δύο κορυφαίες ομάδες θα οδηγηθούν σε παρακμή, και θα δείτε ότι θα επηρεαστεί και η απόδοση των παικτών στους αγώνες εντός και εκτός Ελλάδας.
Γιάννης Αθανασίου





0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου