Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Kapa Research ανεβαίνει η Ν.Δ. πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ - Να φύγει θέλουν ο Κασσελάκης απο αρχηγός ΣΥΡΙΖΑ


 

Όχι στις τυχός πρόωρες εκλογές που διαρρέουν διάφοροι ανεύθυνοι, ναι στην ολοκλήρωση της θητείας της κυβέρνησης, με εστίαση όμως στα θέματα κόστους διαβίωσης, υγείας και ασφάλειας του πολίτη.

Αυτό αποτυπώνει, έρευνα της Kapa Research και στην δημοσκόπηση φαίνεται ξεκάθαρα ότι θέλουν την απομάκρυνση του Κασσελάκη και την εκλογή νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. εμφανίζει ανάκαμψη δύο ποσοστιαίων μονάδων, την ώρα που τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκη και του ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περαιτέρω πτώση λόγω του αρχηγού του.

Για πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πλειοψηφία (61%) ζητά να εκλεγεί άλλο πρόσωπο, ενώ μόνο το 28% υποστηρίζει την επανεκλογή της σημερινής προέδρου. 

Στο ερώτημα για σενάριο πρόωρων εκλογών, οι δύο στους τρεις (66%) απαντούν αρνητικά και επιλέγουν να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση. 

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσεται το 29% των ερωτηθέντων. 



Στην πρόθεση ψήφου (χωρίς αναγωγές και εκτίμηση), 

Ν.Δ. σε άνοδο 30,3%, 

ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5%, 

το ΠΑΣΟΚ να κινείται στο 12,2%. 

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 46%, ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» (37%) ο Στ. Κασσελάκης στο τίποτα μόλις (9%) και ο Ν. Ανδρουλάκης μόλις (7%).

Μεγάλη η διαφορά υπέρ του πρωθυπουργού στον δείκτη της δημοτικότητας πολιτικών αρχηγών με 42%, με τον Στ. Κασσελάκη να βρίσκεται στην έβδομη θέση με 19%, πίσω και από την Αφρ. Λατινοπούλου που τον πέρασε με (20%).

Ο Στέφανος Κασσελάκης, χάνει το στοίχημα της προσέλκυσης νέων ψηφοφόρων, αφού η έρευνα της Kapa Research δείχνει ότι τo 51% ζητά νέο αρχηγό, ενώ μόλις το 25% έχει εμπιστοσύνη στον νυν πρόεδρο, και αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να χαιρετήσει.






Λουκέτο σε beach bar στην Κυπαρισσία - Έκοβε αποδείξεις από… ταμειακές φάντασμα

 


Στο κλείσιμο για 48 ώρες beach bar, στην Κυπαρισσία, προχώρησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Οι ελεγκτές πραγματοποίησαν τον έλεγχο έχοντας στη διάθεσή τους το σύγχρονο εργαλείο, Έλεγχος-live, που τους παρέχει πρόσβαση στο φορολογικό προφίλ των επιχειρήσεων, από όπου και αν βρίσκονται, και, σε συνδυασμό με τον επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν τα εξής:

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 15/05/23.

Τα παραστατικά εσόδων εκδίδονταν από δύο ταμειακές μηχανές, για τις οποίες είχε δηλωθεί η παύση της λειτουργίας τους, με δήλωση αυτοπαράδοσης. Παρά το γεγονός αυτό, συνέχιζαν να λειτουργούν κανονικά, εκδίδοντας αποδείξεις. Κατά τον έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι καμία από τις μηχανές δεν διαβίβαζε τα δεδομένα στο e-send από την έναρξη λειτουργίας της επιχείρησης (Μάιος 2023). Ακόμα η επιχείρηση δεν διέθετε ενεργό POS.

Από τον έλεγχο των Ζ διαπιστώθηκε ότι είχαν κοπεί συνολικά 17.500 αποδείξεις, συνολικής αξίας 193.000 ευρώ, μαζί με τον ΦΠΑ 24.100 ευρώ.

Πλέον του λουκέτου, στην επιχείρηση επιβλήθηκε συνολικά πρόστιμο 13.050 ευρώ (12.050 ευρώ αντιστοιχεί στο 50% της αξίας του ΦΠΑ, που εισπράχθηκε, αλλά δεν αποδόθηκε, και 1000 ευρώ για τη μη δήλωση των μηχανών στην ΑΑΔΕ).

Παράλληλα, τα βιβλία της επιχείρησης ελέγχονται σε βάθος ετών, ώστε να καταγραφεί η φορολογική της συμπεριφορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση αυτή ανήκει σε επιχειρηματία της περιοχής. Στην ίδια διεύθυνση, λειτουργούσε ο ίδιος επιχείρηση και παλαιότερα. Είχε και τότε ελεγχθεί και είχαν διαπιστωθεί πάλι φορολογικές παραβάσεις.


Πηγή



Πρόστιμο 120.000 ευρώ στο e-shop www.jmctech.gr


 

Πρόστιμο συνολικού ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση “JMC ΑΕ. ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ”.

H εταιρεία διατηρούσε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.jmctech.gr και το πρόστιμο επέβαλε η Γενική Διευθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως μετά από ενέργειες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου με σκοπό την προστασία των καταναλωτών.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν

Συγκεκριμένα, μετά από εκτεταμένο έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.

Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών μετά από καταγγελία της σύμβασης και ακύρωση της παραγγελίας.

Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα και την παράδοση των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.

Η μη παροχή εξηγήσεων στην υπηρεσία.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο που επεβλήθη στη συγκεκριμένη επιχείρηση, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην άμεση διακοπή της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης ώστε να αποτραπεί πάραυτα η περαιτέρω βλάβη για τους καταναλωτές από το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το καταναλωτικό κοινό καλείται, σε περίπτωση που εντοπίζει φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από ηλεκτρονικές επιχειρήσεις, να υποβάλει καταγγελία στην Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή (http://kataggelies.mindev.gov.gr/).




Διαβάζοντας greeklish ο Τσίπρας είπε στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνω παρών


 

Ο Αλέξης Τσίπρα, δυσκολεύτηκε για ακόμα μία φορά να κάνει ότι ξέρει να μιλάει αγγλικά, διάβασε σωστά τα greeklish που του έγραψαν με την μετάφραση φυσικά από κάτω στα Ελληνικά, βελτίωσε την προφορά του αν και πήγε να πνιγεί μερικές φορές με την γλώσσα του, και είπε στον Κασσελάκη ότι είναι παρών.

«Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι υπερήφανος για όσα πέτυχα, αλλά έκανα λάθη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Koc,

όπου ανακηρύχθηκε Επίτιμος Διδάκτορας, μία ημέρα μετά την σύγκρουση κορυφής με τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος με ανάρτησή του από τις ΗΠΑ, πέταξε το γάντι στον πρώην πρωθυπυργό, καλώντας τον ή να τον στηρίξει ή να αφήσει «τα παιχνίδια».

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην απόσυρσή του από την κεντρική πολιτική σκηνή, απόφαση που όπως τόνισε δεν μετανιώνει, ενώ χρησιμοποίησε και μία φράση του Άβρααμ Λίνκολν «αν θες να δοκιμάσεις το χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία», καρφί ξεκάθαρα στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Τσίπρας για να πεί στον Κασσελάκη ότι δεν τα παρατάει, διηγήθηκε μία ιστορία στους απόφοιτους, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του από αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Παραμυθιάζοντας όπως συνηθίζει τους παρευρισκόμενους, είπε δήθεν ότι όταν παραιτήθηκε είδε τυχαία ένα Τούρκο, εάν ήταν στην Γαλλία θα έβλεπε τυχαία ένα Γάλλο και ούτω καθέξης «Λίγες μέρες αργότερα, ενώ περπατούσα σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, ένας νεαρός Τούρκος με πλησίασε και με ξάφνιασε λέγοντάς μου να μην τα παρατήσω. Μου είπε ότι οι Τούρκοι έχουν ένα ρητό, «Boyun eğme» (κράτα το κεφάλι σου ψηλά). Αυτό είναι κάτι που θα το θυμάμαι πάντα.




Η Ελλάδα στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ παγκοσμίως -Με τουλάχιστον 250 παραλίες

 


Σημείο αναφοράς στον Προσβάσιμο Τουρισμό γίνεται η Ελλάδα καθώς πρωτοπορεί στην αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ στη θάλασσα σε παγκόσμιο επίπεδο προσελκύοντας αυξημένα μερίδια τουριστών από αυτή την κατηγορία επισκεπτών.

Με δεδομένη την εκπεφρασμένη προτεραιότητα του υπουργείου Τουρισμού στο μέτωπο της προσβασιμότητας σε όλους τους ελληνικούς προορισμούς, καρπούς αποδίδει η δράση του εν λόγω υπουργείου «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες - Ελλάδα 2.0», πάντα μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερες από 250 παραλίες σε όλη την Ελλάδα είναι προσβάσιμες σε όλους (σε άτομα με αναπηρία και άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, έγκυες και σε άτομα με προσωρινούς τραυματισμούς) προβάλλοντας έτσι το καλύτερο πρόσωπο της χώρας, όπου κάθε επισκέπτης είναι ευπρόσδεκτος στην αγκαλιά του απέραντου γαλάζιου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περσεφόνη Μπέρτζου διευθύντρια Μάρκετιγκ της εταιρείας TOBEΑ (τεχνοβλαστός του πανεπιστημίου Πατρών), που έχει αναπτύξει και πατεντάρει το μηχάνημα SEATRAC, για την πρόσβαση στην θάλασσα, επεσήμανε πως η Ελλάδα, εκτός από πολιτισμό εξάγει και καινοτομία μέσω των SEATRAC στις παραλίες. Συγκεκριμένα η ελληνική αυτή πατέντα έχει τοποθετηθεί σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Λετονία, Κύπρο, Κροατία, Λιθουανία και θα ακολουθήσουν άμεσα περισσότερες χώρες. Στον Ελλαδικό χώρο έχουν τοποθετηθεί περισσότερα από 220 SEATRAC, όπως εξηγεί.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα σημείωσε ότι πλέον η χώρα μας έχει αναρριχηθεί στην κορυφή των προσβάσιμων προορισμών για ΑμΕΑ στον κόσμο, και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι Έλληνες και ξένοι έχουν αγκαλιάσει τα τα μηχανήματα αυτά. Μάλιστα στον δικτυακό τόπο της εταιρίας https://seatrac.gr/ καθημερινά είναι τα αιτήματα για πληροφόρηση σχετικά με τις παραλίες, αλλά κυρίως και για τις ευρύτερες υποδομές της περιοχής. Εκεί ο ενδιαφερόμενος θα αναζητήσει όλες τις παραλίες στην Ελλάδα που υπάρχουν υποδομές για τα άτομα που θα χρειαστούν πρόσβαση στην παραλία.

Σε ό,τι αφορά τις παραλίες που έχουν μεγάλη ζήτηση η κυρία Μπέρτζου επεσήμανε ότι η παραλία της Γλυφάδας πρωταγωνιστεί με 8.000 καθημερινές κλήσεις, ενώ ακολουθούν η παραλία της Καλαμάτας αλλά και αυτή των Χανίων, όπου καθημερινά δεκάδες είναι χρήστες των μηχανημάτων της SEATRAC. Το επόμενο διάστημα η εταιρία, που για κάθε μηχάνημα που αγοράζει ένας δήμος επιστρέφει και ένα ποσό στο πανεπιστήμιο Πατρών, εξετάζει την εγκατάσταση τέτοιων μηχανημάτων σε παραλίες της Χαλκιδικής, όπως εξηγεί η κυρία Μπέρτζου. Αρκει φυσικά να προχωρήσει και ο Δήμος προς αυτή την κατεύθυνση, μιας και η τοπική αυτοδιοίκηση παίζει σημαντικό ρόλο για την υλοποίηση τέτοιων επενδύσεων.

Στο μεταξύ φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη σημασία που έχουν για το τουριστικό προϊόν οι υποδομές προσβασιμότητες

«Πέρσι τοποθετήθηκε ράμπα και σύγχρονη εγκατάσταση σε μια από τις δημοφιλέστερες και ομορφότερες παραλίες μας, την Αγία Άννα. Επίσης είμαστε από τους πρώτους Δήμους που κατέθεσαν τεχνικό δελτίο για τρεις επιπλέον ραμπες ΑμεΑ με χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.Οι ταξιδιώτες με ειδικές ανάγκες δεν είναι εξαίρεση αλλα αναπόσπαστο κομμάτι μας», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Βαγγέλης Κατσαράς. 

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Λειψών Φώτη Μάγγο, «η υποδομή που δημιουργήσαμε σε δημοφιλή παραλία των Λειψών ώστε να είναι προσβάσιμη σε ΑμΕΑ, συνέβαλε σημαντικά στη βελτίωση της εμπειρίας για κατοίκους και τουρίστες με ειδικές ανάγκες. Το έργο διαθέτει ειδική εγκατάσταση πρόσβασης, διάδρομο, αποδυτήρια, χημική τουαλέτα με αλλαξιέρα μωρού, σκίαστρα και σήμανση».

«Σημαντική είναι η αναβάθμιση υπηρεσιών για να είναι πιο ασφαλείς και προσβάσιμες οι παραλίες σε ευάλωτες ομάδες, γεγονός που έχει λάβει πολλά θετικά σχόλια. Υποβάλαμε πρόταση για ένταξη 4 ακτών στο πρόγραμμα για προσβάσιμες παραλίες. Υπάρχουν ναυαγοσώστες στις τρεις πολυσύχναστες παραλίες της Σίφνου, οργανώθηκαν σεμινάρια ΚΑΡΠΑ και παράλληλα ξεκίνησε η λειτουργία πάνω από 10 απινιδωτών για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών στις ακτές και τους περισσοτερους κύριους οικισμούς» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Σίφνου, Γιάννης Ραφελέτος.

«Στην Ίο από το 2021 φροντίσαμε ώστε να εγκατασταθεί σε παραλία μας, σύστημα πρόσβασης σε ΑμΕΑ που επιπλέον διαθέτει τηλεμετρία, ξύλινο διάδρομο και ομπρέλες. Βλέποντας την αποδοτικότητα της κίνησης αυτής, στόχος μας είναι η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε όλοι να απολαμβάνουν το φυσικό κάλλος του νησιού μας», αναφέρει ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ιητών, Αντώνης Μέττος. 

Τέλος υπενθυμίζεται πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε ότι για τη δράση «Βελτίωση και τροποποίηση της προσβασιμότητας στις ελληνικές παραλίες», που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπερκαλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός. Πιο συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν συνολικά 155 αιτήσεις προϋπολογισμού άνω των 30 εκ ευρώ έναντι του διαθέσιμου των 17 εκατ. ευρώ. Μάλιστα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού βρίσκονται ήδη στη διαδικασία ελέγχου πληρότητας και αξιολόγησης των αιτήσεων, με βάση την ημερομηνία κατάθεσης (μέθοδος first come-first served), και το προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν οι σχετικές αποφάσεις έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων.


iefimerida.gr



Δημητρακόπουλος : Fake News τα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύα Καϊλή


 

Αβάσιμα χαρακτηρίζει τα δημοσιεύματα περί έρευνας της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι της Εύας Καϊλή στο Ψυχικό ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος αναφέρει ότι η δήθεν είδηση δημιούργησε δυσφημιστικές εντυπώσεις. Ωστόσο «η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν ως ΕΙΔΗΣΗ … έρευνα στη κατοικία της οικογένειας της Εύας Καϊλή, δημιουργώντας εκ νέου εντυπώσεις δυσφημιστικές,που αναπαράχθηκαν χωρίς να έχουν βάση.

Θυμίζουμε ότι η περσινή έρευνα που διενεργήθηκε στο πλαίσιο δικαστικής συνδρομής, σε εκτέλεση σχετικού εντάλματος Βρυξελλών ήταν ατελέσφορη!

Με αφορμή αυτή την μεγάλη «αποκάλυψη»,που θα την «ζήλευε» και ο Σέρλοκ Χολμς, λεκτέα τα κάτωθι :


1) Μετά από ένα χρόνο από τους κατασχεθέντες υπολογιστές δεν ανευρέθη τίποτε αξιόποινο, όπως ακριβώς και με τις αντίστοιχες κατασχέσεις στο Βέλγιο και ήταν αναμενόμενο.


2) Από τις νόμιμες παρακολουθήσεις και συνακροάσεις των μυστικών υπηρεσιών του Βελγίου ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ οτι τα χρήματα,που βρέθηκαν στην κοινή κατοικία της Καϊλή, ανήκαν στον Αντονιο Παντσέρι σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΚΟ του,που ουδεμία σχέση είχε με την Ευρωβουλευτή


3) Η ανάκριση καρκινοβατεί εδώ και ενάμιση χρόνο,ενώ η αρμόδια ανακρίτρια αναλώνεται να εκδίδει διατάξεις,που απαγορεύουν στην Εύα Καϊλή τις δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες ακολούθως ακυρώνονται από το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών των Βρυξελλών ως προδήλως αντισυνταγματικές, πιθανώς για να αποσιωπηθούν τα αδιέξοδα μιας υπόθεσης που καταρρέει συμφωνα και με τα Ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


4) Η βελγική δικαιοσύνη έπαψε την έρευνα για τις κατηγορίες σε βάρος του Μαρόκου για διαφθορά, και επιπλέον ανακάλεσε τα εντάλματα σύλληψης για διαφθορά σε βάρος αξιωματούχων του Κατάρ. Η Ιταλική Δικαιοσύνη,που ασχολήθηκε παρεμπιπτόντως με την υπόθεση, απέρριψε ως αβάσιμες κατηγορίες ανάλογες με της Εύας Καϊλή, και, αφού εξέτασε τα ηχητικά ντοκουμέντα,αποφάσισε ότι δεν υπάρχει διαφθορά παρά τα ψέματα του Παντσέρι κατόπιν εκβιασμών εις βάρος της οικογένειας του, και ενώ ο ίδιος είχε εξαρχής ομολογήσει, πως όφειλε να έχει δηλώσει τα χρήματα του και δεν έχει κανένας άλλος εμπλοκή.


Τι μένει τελικά από αυτή την υπόθεση ;! Το πόσο αναγκαίο είναι να σεβόμαστε τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως είναι το τεκμήριο αθωότητας και το κράτος δικαίου, όπου η δικαιοσύνη απονέμεται από δικαστές, που έχουν λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία και η ενοχή ή η αθωότητα ΔΕΝ κρίνεται από τις δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης αλλά από τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ. Αναμένουμε την απόσυρση των fake news και αναγνώριση του λάθους. Λυπηρό είναι ότι αποσιωπάται οποιαδήποτε είδηση, που δείχνει το αδιέξοδο της έρευνας.



Ξυλοκοπήθηκε άγρια από πατέρα και θείο όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος

 



Βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο είναι το 15χρονο αγόρι που ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους "άντρες" πατέρα του και θείο του όταν τους είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε ανακοίνωσή του λέει ότι ενημέρωθηκε από πολίτες την Παρασκευή, ενώ προσθέτει ότι είχε στηρίξει ολιστικά την οικογένεια το διάστημα 2009-2012. Επιπλέον το 2012 είχε λάβει καταγγελίες για έντονη παραμέληση ανηλίκου.

Ειδικότερα, το «Χαμόγελο» ανέφερε ότι την Παρασκευή (28/6) έλαβε δύο κλήσεις για την κακοποίηση ενός παιδιού 15 ετών σε χωριό στην περιοχή της Πάτρας.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε περιστατικό όπου το παιδί κακοποιήθηκε έντονα σωματικά από τον πατέρα του και αιμόφυρτο κατευθύνθηκε στην πλατεία.

Το παιδί νοσηλεύεται πλεόν σε νοσοκομείο της Πάτρας σε πολύ άσχημη κατάσταση.

Το Κέντρο των Γραμμών Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού επικοινώνησε με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αλλά και με το Αστυνομικό Τμήμα Πατρών, ενημερώνοντας για τις κλήσεις που έλαβε, για την κακοποίηση του ανήλικου παιδιού. Ο Οργανισμός ενημερώθηκε για την ισχύ του περιστατικού και έγινε αναφορά πως έχει ήδη ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Ανηλίκων και ότι το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ακολούθησε επικοινωνία του Οργανισμού με το Νοσοκομείο, όπου εξέφρασε τη στήριξή του απέναντι στο παιδί και ενημερώθηκαν οι εξειδικευμένοι επιστήμονές του για την υγεία του ανήλικου.

Το ανήλικο παιδί, έπειτα από πληροφόρηση που έλαβε ο Οργανισμός, είναι καλά, αναφέρει το «Χαμόγελο». Επιπρόσθετα, το «Χαμόγελο» δήλωσε την ολιστική στήριξή του για την κάλυψη κάθε ανάγκης του παιδιού ή στήριξη με τη συνδρομή εθελοντών μας.

Το «Χαμόγελο» σημειώνει ακόμη ότι η οικογένεια κατά το διάστημα 2009-2019 υποστηρίχθηκε ολιστικά από το Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού στην Πάτρα. Επιπλέον, το 2012 «είχαμε λάβει κλήση στην Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, σύμφωνα με την οποία υπήρχε έντονη παραμέληση του ανήλικου».

Άμεσα, όπως γίνεται για κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.



Πόσες προκλήσεις από τα Σκόπια θα ανεχτεί Ελλάδα; Θέλουν οι Αλβανοί να του λένε "Μακεδόνες"


 

Πρέπει να δωθεί ένα σοβαρό τέλος με τις προκλήσεις των Σκοπίων, που θα τα το βάλει η ελληνική κυβέρνηση, μαζί με τους εταίρους της στην Ευρώπη.

Εννοείται ότι τα Σκόπια καταρχήν δεν έχουν καμία θέση στην Ευρωπαική Ένωση.

Τα Σκόπια προκαλούν τους τελευταίους 3 μήνες συνέχεια, και η μόνη αντίδραση του ελληνικού κράτους είναι να βγάζει ανακοινώσεις χωρίς ένα μάθημα για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν.

Η νέα πρόκληση των Σλάβων που θέλουν να λέγονται Μακεδόνες, και όχι Βορειομακεδόνες όπως τους το χάρισαν, έρχεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας εκφράζοντας τη «σοβαρή ανησυχία» του για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού που πραγματοποιήθηκε στην Αλβανία και ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Παράλληλα, τα Σκόπια αντιδρούν έντονα και με θράσος στη χρήση του όρου Βορειομακεδόνες για τον χαρακτηρισμό της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της απογραφής που ανακοίνωσε στα Τίρανα η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας, ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται στα 2,4 εκατ. άτομα, μειωμένος κατά 410.000 σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε στη χώρα το 2011.

Ο αριθμός των «Βορειομακεδόνων» στην Αλβανία ανέρχεται μόλις στους 2.281, έναντι 5.512 στην απογραφή του 2011, ενώ για πρώτη φορά καταγράφονται πλέον 7.957 άτομα ως «Βούλγαροι», αν και στις προηγούμενες 11 απογραφές στην Αλβανία ούτε ένα άτομο δεν δήλωσε Βούλγαρος.

Με άλλα λόγια, οι «Βορειομακεδόνες» είναι μόλις το 0,1% του πληθυσμού της Αλβανίας, και προκαλούν επειδή τους λένε «Βορειομακεδόνες».

Οι αλβανικές αρχές, μόλις το 2017 αναγνώρισαν «βουλγαρική μειονότητα» στην Αλβανία. Η επίσημη Σόφια υποστηρίζει πως στις προηγούμενες απογραφές στην Αλβανία, ο βουλγαρικός πληθυσμός που ζει στη χώρα εμποδιζόταν να απογραφεί ως τέτοιος.

«Οι τεχνικές παρατυπίες, τόσο ενόψει όσο και κατά την διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού στην Αλβανία, τις οποίες επισήμαναν συνεχώς οι μακεδονικές οργανώσεις στην Αλβανία, είχαν ως αποτέλεσμα την ανακοίνωση προκαταρκτικών στοιχείων τα οποία, δυστυχώς, δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τον πραγματικό αριθμό των εθνοτικά Μακεδόνων στη χώρα» σημειώνει το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας σε σημερινή ανακοίνωσή του και γνωστοποιεί πως ανακαλεί για διαβουλεύσεις στα Σκόπια τον πρέσβη της Βόρειας Μακεδονίας στα Τίρανα.

Ακόμη, κατά την χθεσινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της απογραφής στην Αλβανία, ο εκπρόσωπος της πρεσβείας της Βόρειας Μακεδονίας αποχώρησε με θράσος κάνοντας καραγκιοζιλίκια από την παρουσίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι σε αυτήν έγινε λόγος για «Βορειομακεδόνες» και όχι για «Μακεδόνες». Εκπρόσωποι των τελευταίων στην Αλβανία ανακοίνωσαν πως δεν αναγνωρίζουν τα αποτελέσματα της απογραφής αυτής στην Αλβανία, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2023 και ζητούν τη διεξαγωγή νέας. Οι ίδιοι εκπρόσωποι κατηγορούν τη Βουλγαρία για «πολιτική αφομίωσης των "Μακεδόνων" που ζουν στην Αλβανία», με τη χορήγηση βουλγαρικών διαβατηρίων και την άσκηση πιέσεων προκειμένου αυτοί να απογραφούν ως «Βούλγαροι», ενώ σημειώνουν πως οι αλβανικές αρχές δεν έπραξαν τίποτε προκειμένου να εμποδίσουν τέτοιες ενέργειες.

Η Βουλγαρία απορρίπτει κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές, τις οποίες όμως ενστερνίζονται τα επίσημα Σκόπια.

Λίγη ώρα μετά την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Τίμτσο Μουτσούνσκι ανέφερε πως μετά από παρέμβασή του προς τον ομόλογό του της Αλβανίας, Ίγκλι Χασάνι, η Στατιστική Υπηρεσία της Αλβανίας «διόρθωσε» τον όρο «Βορειομακεδόνες» με τον όρο «Μακεδόνες», δείχνοντας το πόσο ασόβαρο και επικίνδυνο κράτος είναι και η Αλβανία, που επίσης δεν έχει καμία θέση στην Ευρώπη.



Σάββατο 29 Ιουνίου 2024

Fake news το δήθεν ρεπορτάζ τηλεοπτική εκπομπής για αλκοοτέστ στον Απόστολο Λύτρα

 


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση όπου διαψεύδει το δήθεν ρεπορτάζ σημερινής τηλεοπτικής εκπομπής, το οποίο ανέφερε ό,τι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αλκοτέστ στον ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα μετά το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του.

Σύμφωνα με το fake news της τηλεοπτικής εκπομπής μετά την επίθεση του ποινικολόγου, και κατά την επιστροφή τους από το εστιατόριο, το αυτοκίνητο σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας, χωρίς να γίνει αντιληπτό ότι η γυναίκα ήταν χτυπημένη και αιμορραγούσε.

Μάλιστα στήθηκε και ολόκληρο σενάριο για τον δήθεν ρεπορτάζ, πώς το πολυτελές αυτοκίνητο μπήκε στην Αττική οδό και σταμάτησε σε μπλόκο της αστυνομίας για αλκοτέστ. Στο κάθισμα του συνοδηγού η κα Πολυζωγοπούλου χτυπημένη βίαια κατάπινε το αίμα βουβή, ενώ την ίδια στιγμή ατάραχος ο δικηγόρος έκανε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε πάντως ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ.

Όπως τονίζεται από τη ΓΑΔΑ ο «περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ανακοινώνεται ότι ρεπορτάζ σημερινής πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, που αναπαράγεται σε Μέσα Ενημέρωσης και στο οποίο γίνεται αναφορά για αστυνομικό έλεγχο αλκοολομέτρησης σε οδηγό οχήματος, μετά από συμβάν ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της συζύγου του, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ο περιγραφόμενος έλεγχος ουδέποτε πραγματοποιήθηκε από οποιαδήποτε αστυνομική υπηρεσία».



Από έκρηξη σε πυλώνα του ΑΔΜΗΕ ξεκίνησε το πύρινο μέτωπο στην Πάρνηθα


 

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6) στην Πάρνηθα. 

Η φωτιά φέρεται να ξεκίνησε από έκρηξη σε πυλώνα του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Μάλιστα, ποδηλάτης ο οποίος ήταν στο βουνό όταν ξέσπασε στη φωτιά έγραψε σε ανάρτησή του: «Ήμασταν στο Κατσιμίδι όταν ξεκίνησε η φωτιά, δυστυχώς μετά από έκρηξη που ακούσαμε όλοι».

Δείτε την ανάρτηση του ποδηλάτη:



Ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δίνουν τεράστια μάχη με τις φλόγες και θα ενισχυθούν περαιτέρω με 100 πυροσβέστες και 30 οχήματα από Θεσσαλία, Ήπειρο και Κεντρική Μακεδονία.

Από αέρος επιχειρούν 12 εναέρια μέσα, 4 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα. Στην περιοχή της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, η ταχύτητα των ανέμων φτάνει τα 50 χιλιόμετρα, με ριπές που ξεπερνούν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα. Αυτές οι συνθήκες αλλά και το γεγονός ότι στην περιοχή υπάρχουν πυλώνες υψηλής τάσης δυσχεραίνουν το επιχειρησιακό έργο των εναερίων μέσων. Γι’ αυτό το λόγο επιχειρούν κυρίως ελικόπτερα.

Όλες οι δυνάμεις συντονίζονται από το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΟΣ. Στις 3.47 το μεσημέρι, εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για την ενημέρωση των κατοίκων στις πλησιέστερες περιοχές της πυρκαγιάς, προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρμόδιων Αρχών.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν ισχυρές δυνάμεις, από εθελοντές πυροσβέστες, πλήθος εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής αλλά και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας.

Συνολικά, 40 πυρκαγιές σε αργοτοδασικές εκτάσεις έχουν εκδηλωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Σάββατο 29 Ιουνίου 2024.

Η φωτιά είναι ορατή από μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής, και μυρίζει καμένα μέχρι το Παλαιό Φάληρο




Η αστυνομία αναζητά αυτόν που παρέσυρε τη 17χρονη και όσα ΚΤΗΝΗ πέρασαν και δεν σταμάτησαν


 

Έρευνες τόσο για το αυτοκίνητο που παρέσυρε τη 17χρονη στη  λεωφόρο Αθηνών, όσο και για τους απάνθρωπους, υπάνθρωπους, που πέρασαν και δεν σταμάτησαν διεξάγει η αστυνομία, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείνει στη μέση του δρόμου αιμόφυρτη για 10 λεπτά. 

Η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου ανέφερε στο Mega: «Αναζητούμε αυτόν που παρέσυρε την 17χρονη αλλά και αυτούς που πέρασαν και δεν σταμάτησαν να την βοηθήσουν επί δέκα λεπτά». Την ίδια ώρα η κοπέλα νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δεν μπορεί να βοηθήσει τους αστυνομικούς, ενώ όπως είπε η κυρία Δημογλίδου, αν κάποιος την είχε βοηθήσει έστω και ένα λεπτό νωρίτερα, η κατάσταση της υγείας της θα μπορούσε να είναι διαφορετική. 

Η 17χρονη βρισκόταν πεσμένη στο οδόστρωμα για δέκα λεπτά. Κανένα από τα διερχόμενα οχήματα δεν σταμάτησε για να τη βοηθήσει, ενώ η αστυνομία αναζητά τους οδηγούς και των αυτοκινήτων που χτύπησαν το κορίτσι και δεν σταμάτησαν για να το βοηθήσουν. Όλοι τους αναζητούνται και αναμένεται να διωχθούν. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το πρώτο αυτοκίνητο ήταν χρώματος ασημί, με σχάρα στην οροφή και το δεύτερο, που χτύπησε το κορίτσι ενώ βρισκόταν στο οδόστρωμα πεσμένο, ήταν μαύρο.

Καλό θα ήταν εάν γινόταν να μπορούσαν να κοινοποιήσουν τα ονόματα των απάνθρωπων για να ξέρει ο κόσμος ότι αυτοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο δυστύχημα στη Λ. Αθηνών

Την Τετάρτη 26-6-2024 και περί ώρα 05.20’, επί της Λεωφ. Αθηνών στη συμβολή της με την οδό Ηρακλείτου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, περιοχής Δήμου Περιστερίου, έλαβε χώρα τροχαίο ατύχημα παράσυρσης ανήλικης πεζής, με εμπλεκόμενα -2- Ι.Χ.Ε. οχήματα άγνωστου αριθμού κυκλοφορίας, τα οποία κινούνταν επί της Λεωφ. Αθηνών με κατεύθυνση από Αθήνα προς Κόρινθο και παρέσυραν διαδοχικά την ως άνω πεζή, η οποία διέσχιζε τη Λεωφ. Αθηνών με φορά από τα αριστερά προς τα δεξιά σε σχέση με την πορεία των οχημάτων.

Αποτέλεσμα της παράσυρσης ήταν ο σοβαρός τραυματισμός της ως άνω πεζής, ενώ οι οδηγοί και των -2- εμπλεκόμενων οχημάτων εγκατέλειψαν τον τόπο του ατυχήματος χωρίς να δώσουν την αναγκαία βοήθεια και συμπαράσταση στην παθούσα και χωρίς να ειδοποιήσουν την πλησιέστερη Αστυνομική Αρχή.



Oι New York Times καλούν τον Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο

 


Η συντακτική επιτροπή της αμερικανικής εφημερίδας New York Times κάλεσε χθες Παρασκευή τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Αυτό, μετά το καταστροφικό ντιμπέιτ της προηγουμένης με αντιμέτωπο τον Ρεπουμπλικάνο προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ.

Άρθρο της σύνταξης, που μεταφορτώθηκε στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας χθες το βράδυ, υπό τον τίτλο «Για να υπηρετήσει τη χώρα, ο πρόεδρος Μπάιντεν θα έπρεπε να εγκαταλείψει την κούρσα», περιγράφει τον Δημοκρατικό πρόεδρο με όρους όπως «σκιά ηγέτη» αφού ο αρχηγός του κράτους, 81 ετών, «απέτυχε στη δική του δοκιμασία».

Αγνώριστος, ο κ. Μπάιντεν μάσαγε λέξεις, άφησε ατελείωτες φράσεις, κοίταγε στο κενό κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του προχθές Πέμπτη.

«Ο κ. Μπάιντεν υπήρξε θαυμάσιος πρόεδρος. Υπό την ηγεσία του, το έθνος άκμασε και άρχισε να αντιμετωπίζει φάσμα μακροπρόθεσμων προκλήσεων, ενώ οι πληγές που είχε ανοίξει ο κ. Τραμπ άρχισαν να επουλώνονται. Όμως η μεγαλύτερη υπηρεσία στο έθνος που μπορεί να προσφέρει τώρα ο κ. Μπάιντεν είναι να ανακοινώσει ότι δεν θα συνεχίσει να διεκδικεί την επανεκλογή του», κρίνει το κύριο άρθρο.

Η σύνταξη των Τάιμς συμπεριλαμβάνει αρθρογράφους με μεγάλη επιρροή.

Μέλη του Δημοκρατικού κόμματος αμφισβητούν επίσης έντονα το κατά πόσο ο κ. Μπάιντεν είναι σε θέση να αναλάβει νέα θητεία, ζήτημα που προκαλεί θύελλες εντός της παράταξης. Εν μέσω του σάλου, ο κ. Μπάιντεν, στην προσπάθειά του να περιορίσει τη ζημιά, διαβεβαίωσε χθες πως μπορεί να «κάνει τη δουλειά» κι εξασφάλισε την υποστήριξη δυο Δημοκρατικών προκατόχων του, των Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον.



Τέμπη: «Δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό στο κοντέινερ» λέει ο Νίκος Πλακιάς που έχασε τις δίδυμες κόρες του

 



Ίχνος συγνώμης απο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ και ειδικά από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Κόμματα που πορεύεονται με τον λαϊκισμό και τα fake news, εν μέσω ελλιπών στοιχειών, που παρουσιάζονται με αμφιλεγόμενους τρόπους από τα social media, με αρχηγό τον φαιδρό Στέφανο Κασσελάκη να βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα με θεωρίες συνωμοσίας και αυθαίρετες κατηγορίες κατά της κυβέρνησης. 

Σε ιδιωτική επιχείρηση στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης βρισκόταν κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με το μοιραίο Intercity στην τραγωδία των Τεμπών, και το οποίο είχαν ζητήσει για νέα εξέταση ιδιώτες εμπειρογνώμονες και ο εφέτης ανακριτής.

Ο εφέτης ανακριτής έδωσε εντολή να μεταφερθεί το κοντέινερ με ασφάλεια στο Κουλούρι, στην έκταση του ΟΣΕ όπου φυλάσσονται τα τεκμήρια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κάτι που έγινε - σύμφωνα με την ΕΡΤ - νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής.






Το κοντέινερ ήταν έμφορτο όταν σημειώθηκε η τραγωδία, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα συγγενείς των θυμάτων είχαν ζητήσει να οριστούν ειδικοί μεταλλουργοί εμπειρογνώμονες ώστε να κάνουν τις σχετικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κοντέινερ είχε εξεταστεί από τους εμπειρογνώμονες αμέσως μετά την τραγωδία. Αυτό επιβεβαιώνει, εξάλλου, σε ανάρτησή του και ο Νίκος Πλακιάς, ο οποίος έχασε τις δύο κόρες και την ανιψιά του στο δυστύχημα. 

Για ακόμα μία φορά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ πήγαν να εκμεταλλευτούν το θέμα αισχρά όπως κάνουν πάντα και ιδιαίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, με ουρά τον λίγο Νίκο Ανδρουλάκη που σήμερα πληρώνει τα λάθη του.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο φαιδρός Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε: «16 μήνες μετά το έγκλημα των Τεμπών, τη μονταζιέρα και το μπάζωμα βρέθηκε το κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, σε οικόπεδο ιδιώτη! Τα πειστήρια του εγκλήματος βρίσκονται διασκορπισμένα ακόμα και τώρα σε οικόπεδα ιδιωτών και όχι στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Πώς αλήθεια μεταφέρθηκε;

Ποιος έδωσε την εντολή;

Επιτέλους δώστε απαντήσεις!

Μας οφείλετε την αλήθεια, ανόθευτη και αμοντάριστη».

Από την πλευρά του, η ουρά του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «η σημερινή αποκάλυψη ότι εντοπίστηκε σε οικόπεδο ιδιώτη κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας, 16 μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, εκθέτει βαρύτατα τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αλλοίωση του τόπου του εγκλήματος. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα καταθέσει άμεσα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου επίκαιρη ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς ζητώντας απαντήσεις. Η μέχρι στιγμής σιωπή της κυβέρνησης είναι ένοχη και προστίθεται σε μια αλυσίδα γεγονότων που στόχο είχαν τη συγκάλυψη».

Κανένας φυσικά δεν θα ζητήσει συγνώμη για παραπληροφόρηση γιατί απλά είναι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ειδικά επειδή είναι Στέφανος Κασσελάκης, που παίζουν εύκολα με τον ανθρώπινο πόσο για να κάνουν αντιπολίτευση.




Έρχεται ο… μαγνητικός τομογράφος για τα αυτοκίνητα

 


Η εποχή που ο μηχανικός χρειαζόταν ώρες για να βρει την βλάβη φαίνεται ότι σύντομα θα είναι παρελθόν.Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει τεράστιες αλλαγές στη ζωή μας και μεταξύ αυτών και στον τρόπο που θα κάνουμε συντήρηση στο αυτοκίνητό μας.

Κάποιες πολύ “προχωρημένες” αντιπροσωπείες στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο σαρωτές τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό προβλημάτων αυτοκινήτων σε δευτερόλεπτα, βελτιώνοντας σημαντικά τις επιθεωρήσεις οχημάτων και διασφαλίζοντας την ασφάλεια των πελατών.

Η Findlay Cadillac στο Χέντερσον του Λας Βέγκας συγκαταλέγεται μεταξύ των 300 αντιπροσωπειών σε εθνικό επίπεδο που έχουν υιοθετήσει αυτό το σύστημα υψηλής τεχνολογίας που αναπτύχθηκε από την UVEye.

Αυτή η τεχνολογία με βάση την τεχνητή νοημοσύνη εντοπίζει αποτελεσματικά πιθανά ελαττώματα, αυξάνοντας τον όγκο εργασίας του τμήματος σέρβις χωρίς να καταργούνται θέσεις εργασίας.

Η διαδικασία επιθεώρησης είναι γρήγορη και απλή. Οι πελάτες οδηγούν τα οχήματά τους μέσω ενός μεγάλου σαρωτή που καταγράφει πολλαπλές εικόνες από όλες τις γωνίες, συμπεριλαμβανομένου του κάτω μέρους του αμαξώματος.

Στη συνέχεια, οι εικόνες αυτές αναλύονται από λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για τον εντοπισμό ελαττωμάτων στο εξωτερικό, τα ελαστικά και τα ορατά μηχανικά εξαρτήματα.

Μέσα σε 30-45 δευτερόλεπτα, δημιουργείται μια ολοκληρωμένη έκθεση κατάστασης για τον πελάτη. Αυτή η ταχεία αξιολόγηση επιτρέπει στους μηχανικούς να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν προβλήματα, διασφαλίζοντας την ασφάλεια του οχήματος στο δρόμο.

Παρά τις αρχικές ανησυχίες, η εισαγωγή της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης δεν οδήγησε σε απώλεια θέσεων εργασίας στην Findlay Cadillac.

Αντίθετα, δημιούργησε περισσότερη δουλειά για τους τεχνικούς, καθώς αποκάλυψε προβλήματα που διαφορετικά θα μπορούσαν να είχαν περάσει απαρατήρητα.

Ο Daniel Frandsen από την UVEye τόνισε την ικανότητα του συστήματος να επιταχύνει την ανίχνευση ελαττωμάτων, παρομοιάζοντας τη διαδικασία με μια μαγνητική τομογραφία για αυτοκίνητα.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πιθανό μειονέκτημα για τους πελάτες, καθώς το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να εντοπίσει ελαττώματα που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόσθετο κόστος επισκευής.

Πάντως αυτή η τεχνολογία σηματοδοτεί μία τεράστια αλλαγή στα συνεργεία και την συντήρηση των αυτοκινήτων μας, δείχνοντας από τώρα πως θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες στο μέλλον, ωφελώντας τελικά τόσο τους πελάτες όσο και τα τμήματα σέρβις.

newsauto.gr



Ο φίλος του Πούτιν, Κίμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε νεαρό επειδή άκουγε νοτιοκορεάτικη μουσική


 

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι λέει ο λαός!! Έτσι λειτουργούν οι δικτατορίες!!

Σοκ προκαλεί η είδηση της δημόσιας εκτέλεσης ενός 22χρονου πολίτη από τη Βόρεια Κορέα, επειδή άκουγε και διαμοιραζόταν μουσική και ταινίες K-pop.

Όπως αναφέρει ο Independent, ο άνδρας καταγόταν από μια επαρχία της Βόρειας Κορέας και εκτελέστηκε δημοσίως το 2022, επειδή άκουσε 70 νοτιοκορεατικά τραγούδια, παρακολούθησε τρεις ταινίες και έπειτα τα διακίνησε σε άλλους.

Οι πληροφορίες αυτές δημοσιεύθηκαν στην έκθεση της Βόρειας Κορέας για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Η έκθεση αποτελεί μια συλλογή μαρτυριών από 649 Βορειοκορεάτες αποστάτες, η οποία αναδεικνύει τη βίαιη καταστολή της Πιονγκγιάνγκ στη δυτική επιρροή και τη ροή πληροφοριών στην χώρα.

Η Βόρεια Κορέα απαγορεύει την μουσική K-pop (ποπ μουσική από την Νότια Κορέα), επειδή τη θεωρεί «κακόβουλη επιρροή» προερχόμενη από τη δυτική κουλτούρα.

Η απαγόρευση αυτή αυστηροποιήθηκε περαιτέρω βάσει ενός νέου νόμου που υιοθέτησε το 2020, ο οποίος απαγορεύει την «αντιδραστική ιδεολογία και κουλτούρα».

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα έχει απορρίψει τις επικρίσεις για τη σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντάς την μέρος μιας συνωμοσίας για την ανατροπή της ηγεσίας.

Άλλες «αντιδραστικές» πρακτικές που τιμωρούνται περιλαμβάνουν έθιμα της Νότιας Κορέας, όπως οι νύφες που φορούν λευκά φορέματα, οι γαμπροί που κουβαλούν τη νύφη, τα γυαλιά ηλίου και η κατανάλωση αλκοόλ από ποτήρια κρασιού.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι Βορειοκορεάτες υποβάλλονται συστηματικά σε ελέγχους κινητών τηλεφώνων για την ορθογραφία των ονομάτων στις επαφές του κινητού τους, καθώς και για το αν χρησιμοποιούν αργκώ.

«Η κυβέρνηση δεν ανέχεται τον πλουραλισμό, απαγορεύει τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και τα συνδικάτα και αρνείται συστηματικά όλες τις βασικές ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης, της ειρηνικής συνάθροισης, του συνεταιρίζεσθαι και της ελευθερίας της θρησκείας και των πεποιθήσεων», ανέφερε το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη Βόρεια Κορέα στην παγκόσμια έκθεσή του το 2023.



Νέο μάθημα Οικονομίας στην Α΄Λυκείου από το 2025


 

Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε ανάρτησή του:

«Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο του Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις».



Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής επιβεβαιώνει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για το ΦΠΑ

 



Το Γραφείο, στη νεότερη τριμηνιαία έκθεσή του, του παραθέτει συμπεράσματα από τη διεθνή βιβλιογραφία, που καταδεικνύουν ότι τυχόν μειώσεις στον ΦΠΑ, ειδικά εάν δεν είναι μόνιμες, συνήθως έχουν περιορισμένη και προσωρινή επίδραση στις τιμές των προϊόντων στα ράφια, ενώ εν τέλει ενδέχεται να ωφελήσουν περισσότερο τις επιχειρήσεις, καθώς όταν οι συντελεστές επανέλθουν στα αρχικά επίπεδα η διάχυση στις τιμές είναι μεγαλύτερη, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα να αποβαίνει σε βάρος των καταναλωτών.

  • Όπως προκύπτει από ευρεία μελέτη που διεξήχθη σε 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 1996 και 2015, μόνο το 6% των μειώσεων του ΦΠΑ διαχέεται στις τελικές τιμές. Μάλιστα τα οφέλη είναι εφήμερα, καθώς 10 μήνες αργότερα το κόστος για τους καταναλωτές έχει επανέλθει στα προ μείωσης επίπεδα.
  • Αντίθετα, η πανευρωπαϊκή εμπειρία είναι πως οι αυξήσεις στους συντελεστές ΦΠΑ μετακυλίονται στις τελικές τιμές «κατά 34% περίπου», που σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου κερδισμένες είναι οι επιχειρήσεις, που διευρύνουν το περιθώριο κέρδους τους.
  • Η τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου κάνει επίσης εκτενή αναφορά στο σύνολο της Ευρώπης, αλλά και για την  περίπτωση της Ισπανίας, η έκθεση υπογραμμίζει ότι τα όποια οφέλη από την μείωση του ΦΠΑ για τον καταναλωτή είναι μηδαμινά.
  • Στην Ισπανία, όπου μείωση του ΦΠΑ σε επιλεγμένα αγαθά αρχικά είχε μεγάλη διάχυση στις τιμές στο ράφι, η θετική επίδραση αποδεικνύεται άκρως παροδική, καθώς «υποχωρεί σημαντικά εντός τριμήνου». Σημειώνεται ότι στις μετρήσεις της Eurostat για τον Ιούνιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ισπανία ήταν 1,4 μονάδες υψηλότερος σε σχέση με την Ελλάδα.

Όσον αφορά την πορεία του πληθωρισμού στη χώρα μας, το Γραφείο σημειώνει πως «παρουσιάζει ισχυρή τάση επιστροφής στον στόχο του 2,0%», που έχει θέσει η ΕΚΤ, δηλαδή σε ένα υγιές επίπεδο που έχει συνάδει με οικονομική ανάπτυξη.




Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: η στρατηγική ατζέντα λαμβάνει υπόψη και όλες τις σημαντικές ελληνικές εθνικές προτεραιότητες

 



Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες:

  • Όπως γνωρίζετε, ήμουν ένας εκ των δυο διαπραγματευτών για λογαριασμό της πολιτικής οικογένειας του ΕΛΚ. Η πρόταση του Συμβουλίου προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι να συνεχίσει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποφασίστηκε να εκλεγεί ο Αντόνιο Κόστα ως Πρόεδρος του Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμισι χρόνια και επίσης να επιλέγει η κα Κάγια Κάλας, πρωθυπουργός της Εσθονίας, ως Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας.
  • Οπότε ολοκληρώθηκε αυτή η διαδικασία με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα, θέλω να τονίσω, σε σχέση με τον προηγούμενο εκλογικό κύκλο. Και θέλω να εκφράσω ιδιαίτερα την ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι η κα Φον ντερ Λάιεν θα μπορέσει - υπό την προϋπόθεση... και το θεωρώ περίπου σίγουρο ότι θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - να συνεχίσει τη σημαντική δουλειά την οποία έχει επιτελέσει εδώ και πέντε χρόνια.
  • Και βέβαια να τονίσω και το γεγονός ότι η στρατηγική ατζέντα η οποία υιοθετήθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο λαμβάνει υπόψη και όλες τις σημαντικές ελληνικές εθνικές προτεραιότητες, τη μεγαλύτερη έμφαση που πρέπει να δώσουμε στα θέματα της άμυνας, τη μεγαλύτερη έμφαση που δίνουμε ήδη στα θέματα της μετανάστευσης και ειδικά της εξωτερικής φύλαξης των συνόρων, την ανάδειξη ζητημάτων ανταγωνιστικότητας. Είναι ζητήματα κρίσιμα για την πατρίδα μας, τα οποία βρήκαν τη θέση τους και στην ευρωπαϊκή στρατηγική ατζέντα της επόμενης πενταετίας, η οποία και θα συνδιαμορφωθεί προφανώς και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως είπα υπό την προεδρία της κας Φον ντερ Λάιεν. Το γεγονός ότι οι τρεις σημαντικές πολιτικές οικογένειες στηρίζουν την κα Φον ντερ Λάιεν δίνει και τα μέγιστα δυνατά εχέγγυα για την εξασφάλιση της πλειοψηφίας που απαιτείται στη μυστική ψηφοφορία που θα λάβει χώρα σε δυόμισι εβδομάδες από τώρα.

 



Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: Πράσινο φως για τη νέα ηγεσία της Ευρώπης

 


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τα προτεινόμενα από τις τρεις πολιτικές ομάδες (ΕΛΚ, Σοσιαλιστές, Φιλελεύθεροι) πρόσωπα που θα αναλάβουν τα τρία κορυφαία αξιώματα στην ΕΕ.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναλαμβάνει για άλλα πέντε χρόνια Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες, θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για θητεία 2,5 ετών με δυνατότητα ανανέωσης. Η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας, από τους Φιλελεύθερους, θα είναι η επόμενη Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας για θητεία πέντε ετών. Τα πρόσωπα εγκρίθηκαν με ειδική πλειοψηφία (σ.σ. τουλάχιστον 21 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 65% του ευρωπαϊκού πληθυσμού).

Μετά την έγκρισή της από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η υποψηφιότητα της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η οποία θα διεξαχθεί κατά πάσα πιθανότητα στις 18 Ιουλίου, στην πρώτη Ολομέλεια της νέας Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο. Για την έγκρισή της χρειάζεται απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή τουλάχιστον 361 ψήφοι από το σύνολο των 720 ευρωβουλευτών.




Κεδίκογλου: Ζωντανό ντεκόρ οι βουλευτές, έβαλε μπουρλότο ο Κασσελάκης σε θέματα ηθικής


 

«Απασφάλισε» για τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος αν και μετριοπαθής, άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Action24, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ενώ κάναμε κοινοβουλευτική ομάδα, όπως είπε, ο πρόεδρος έκανε την ομιλία του και έφυγε, μεταφέροντας παράπονα των συναδέλφων του βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ένοιωσαν ως «ζωντανό ντεκόρ» του κ. Κασσελάκη.

«Σας μιλάω ειλικρινά, με πόνο ψυχής, το κόμμα έχει μπει σε ράγες αυτοδιάλυσης», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, προβλέποντας ότι το ποσοστό των Ευρωεκλογών δεν θα είναι βατήρας για να ανέβουμε, αλλά ταβάνι σε έναν ΣΥΡΙΖΑ μικρό, όπως εξήγησε.

«Και στηρίξαμε και στηρίζουμε θεσμικά τον Πρόεδρο, αλλά από εκεί και πέρα όσα συμβαίνουν, πέρα από το τραγικό της όλης ιστορίας» συνέχισε ο κ. Κεδίκογλου, για να προσθέσει πως «υπάρχουν και στοιχεια σουρεαλισμού» για την τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αφού «αισθάνονται οι βουλευτές ότι δεν μας υπολογίζουν καθόλου», πρόσθεσε.

Με αφορμή την αναχώρηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις ΗΠΑ, «δεν έχω καταλάβει αν το ίδρυμα του Κασσελάκη θα είναι δικό του ή του ΣΥΡΙΖΑ» παρατήρησε ο Βουλευτής, ενώ ως προς τα λεγόμενα του κ. Κασσελάκη περί «μαύρων ταμείων», ο κ. Κεδίκογλου τόνισε ότι «βάζει μπουρλότο σε μια σειρά από ζητήματα», με πρώτο τα θέματα ηθικής.

«Πάμε εμείς να αποκαθηλώσουμε έναν πρώην Πρωθυπουργό χωρίς να καταλάβω γιατί» επισήμανε ο κ. Κεδίκογλου, ενώ για την οικονομική ενίσχυση προς την «Αυγή», ο ίδιος εξήγησε ότι «υπήρχε δυσκολία» και παλιότερα. Αλλά, «ακόμη και αυτό είναι πως το κάνεις» παρατήρησε, «δεν τον διώχνεις ενώ δεν είσαι εκεί να τον κοιτάς στα μάτια να το πεις», δήλωσε.

«Ποιοι είναι αυτοί οι φανατικότεροι, οι βασιλικώτεροι του βασιλέως που δίνουν τέτοιες συμβουλές» στον Κασσελάκη διερωτήθηκε ο Βουλευτής, λέγοντας πως «και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σχολή εκμάθησης στελεχών». «Είναι εν δυνάμει Πρωθυπουργός, πρέπει από εδώ και πέρα να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε.




Μητσοτάκης για Σκόπια: Αν συνεχίσουν έτσι, ακυρώνουν κάθε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια

 


Μηνύματα και προειδοποιήσεις προς τη Βόρεια Μακεδονία έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την παρουσία του στην Σύνοδο Κορυφής των «27» της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες. 

Ο πρωθυπουργός έθεσε θέμα παραβίασης της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη νέα ηγεσία των Σκοπίων και ξεκαθάρισε πως αν επιμείνουν στο ίδιο πνεύμα, τότε θα ακυρώσουν επί του πρακτέου την ευρωπαϊκή τους πορεία.

«Πήρα την πρωτοβουλία και ενημέρωσα, λοιπόν, τους συναδέλφους μου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τα τεκταινόμενα στη Βόρεια Μακεδονία, για το γεγονός πως τόσο η πρόεδρος όσο και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός παραβιάζουν, ουσιαστικά, ευθέως την Συμφωνία των Πρεσπών, παραγνωρίζοντας στην πράξη το erga omnes και επιλέγοντας να χρησιμοποιούν άλλο όνομα πέραν του συνταγματικά καθορισμένου ονόματος της χώρας γα εσωτερική χρήση, κάτι που αντιβαίνει πλήρως στο πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Ενημέρωσα λοιπόν γι' αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και κατέστησα επίσης απολύτως σαφές ότι εάν τα Σκόπια επιμείνουν σε αυτή την γραμμή, θα καταστήσουν ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολη - αν όχι θα ακυρώσουν στην πράξη - οποιαδήποτε διαδικασία άμεσης σύγκλισης με την ευρωπαϊκή οικογένεια. Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεών τους και να γνωρίζουν ότι η συμμόρφωση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο περνά, προφανώς, μέσα από την πιστή τήρηση διεθνών συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, εν προκειμένω, και από τα δύο μέρη» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.



Τσίπρας εναντίον Κασσελάκη "είσαι χυδαίος" Κασσελάκης εναντίον Τσίπρα "μην με υπονομεύεις"

 



Ο Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε, στο κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή».

Η Κουμουνδούρου διέρρευσε ότι μόνο τρεις από τους 87 βουλευτές του κόμματος βοήθησαν οικονομικά την εφημερίδα, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν προσέφερε βοήθεια. Ο πρώην πρωθυπουργός που έφτιαξε τον ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόταν σε προγραμματισμένο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για συνάντηση με τον δήμαρχο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Οι κύκλοι του Τσίπρα διευκρινίζουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα συνεισφέρει οικονομικά στους δημοσιογράφους της εφημερίδας μόλις επιστρέψει. Το email για την οικονομική ενίσχυση των κομματικών ΜΜΕ εστάλη στους βουλευτές του κόμματος την Τετάρτη, 26/07, στις 22:00. Ωστόσο, το email προς τον Τσίπρα έφτασε σχεδόν 24 ώρες αργότερα, όταν βρισκόταν στο Στρασβούργο.

«Η αγωνία των εργαζομένων στα ΜΜΕ του κόμματος δεν μπορεί να γίνεται φθηνό εμπόρευμα για εσωκομματική κατανάλωση. Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα. Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί αυτονόητο ότι μόλις επιστρέψει θα συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση της Αυγής. Δεν πρόκειται όμως να συμβάλει σε παιχνίδια με τις ζωές τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι κύκλοι του Τσίπρα.

Με μία ανάρτηση που ανέβασε και μετά κατέβασε ο Στέφανο Κασσελάκης επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ παίζεται.

Ο τυχοδιώκτης Πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ευθέως στον προκάτοχό του, Αλέξη Τσίπρα, μετά την οξεία αντίδραση κύκλων του τελευταίου για την «απουσία» του από την οικονομική ενίσχυση της «Αυγής».

Στην αρχή έκανε μια ανάρτηση που έλεγε ξεκάθαρα στον Αλέξη Τσίπρα, «σταμάτα να υπονομεύεις»! Αυτές ήταν οι αρχικές λέξεις που είχε επιλέξει ο τυχοδιώκτης Κασσελάκης, για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, φράση που αντικαταστάθηκε στην πορεία από την έκφραση «στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια», όπως προκύπτει από την αντιπαραβολή των δύο αναρτήσεων.

Και αυτό, γιατί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανέβασε στις 12.33 μια πρώτη ανάρτηση, στην οποία κατηγορούσε ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή, για να την αποσύρει πέντε λεπτά αργότερα, προετοιμάζοντας την τελική -και δεύτερη- εκδοχή της.

Φαίνεται όσοι την διάβασαν τον ειδοποίησαν ότι βάζει ταφόπλακα στον ΣΥΡΙΖΑ γράφοντας χωρίς να σκέφτεται και το μάζεψε.

Σε αυτήν, δηλαδή τη δεύτερη, που αναρτήθηκε στις 1.22 τα ξημερώματα, ο Κασσελάκης απαντά μεν σε υψηλούς τόνους, αλλά αποσύρει τις νύξεις περί υπονόμευσης.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι η καταγγελία περί υπονόμευσης που απευθύνει αρχικά προς τον κ. Τσίπρα συνιστά την μόνη αλλαγή μεταξύ των δύο κειμένων, ενισχύει ακόμη περισσότερο την αγωνία της Κουμουνδούρου να μην «ανατινάξει» από απόψε κιόλας την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, η οποία μόνο βέβαιη δε φαντάζει πλέον, και για την κατάσταση αυτή δεν φταίει μόνο ο τυχοδιώκτης που μάζεψαν στον κόμμα αλλά και όσοι τον πλαισιώνουν και τον συμβουλεύουν.

Η νέα ανάρτηση Κασσελάκη



Συμμερίζομαι τις πληγές του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω τις ίδιες ακριβώς.

Από την ημέρα που ανέλαβα μέχρι σήμερα, αφέθηκα να δώσω τη μάχη χωρίς να δέχομαι καθημερινά εσωκομματικά βέλη μόνο για δύο μήνες (και αυτούς με εξαιρέσεις).

Μαζί με τα νέα παιδιά του ευρωψηφοδελτίου μας. Μαζί με τα στελέχη και τους βουλευτές που έδωσαν την ψυχή τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε από το 9% στο 15%. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παρέμεινε στη θέση που λίγο πριν έμοιαζε ανέφικτη: Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Δύο διασπάσεις, προσπάθεια απονομιμοποίησης στο Συνέδριο, τώρα ξανά τα ίδια με υπογραφές για να συγκληθούν όργανα, οι συνεδριάσεις των οποίων είχαν ήδη ανακοινωθεί.

Φαγωμάρα, θόρυβος, εσωστρέφεια, που είναι απωθητική και στους ψηφοφόρους μας και στην κοινωνία.

Τα στελέχη του κόμματος με θητεία χρόνων γνωρίζουν πολύ καλά τι οικονομικά παρέλαβα.

Πώς το καθημερινό φύλλο της Αυγής θα έκλεινε το 2022 με τη διπλάσια χρηματοδότηση, αλλά μπορεί να μείνει τώρα ανοιχτό με τη μισή;

Ποιος εργαλειοποιεί την αγωνία εργαζόμενων ανθρώπων αποκρύπτοντας τη δραματική πραγματική εικόνα;

Συνέβαλα δίνοντας το ανώτατο ποσό που μου επιτρέπει ο νόμος (20.000 ευρώ). Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ.

Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης.

Δεν ήρθα στην πατρίδα μου για να αναλώνομαι σε καθημερινούς εσωκομματικούς εμφυλίους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και χρειάζεται έναν ηγέτη που θα μπορέσει απερίσπαστος να ασκήσει το λειτούργημά του και να βοηθήσει την πατρίδα να βγει από το νεοφιλελεύθερο τέλμα και τη δεξιά παρακμή.

Αλέξη, γνωρίζεις τον σεβασμό που είχα για σένα από την πρώτη στιγμή που γνωριστήκαμε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε για να ρευστοποιηθεί σε ένα κεντρώο σχήμα με συμφωνίες κορυφής έξω από την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιούται την ευκαιρία να διεκδικήσει να κυβερνήσει και επιτέλους να δικαιώσει τις προσδοκίες των προοδευτικών πολιτών.

Και γι’ αυτό λέω ξεκάθαρα και με αίσθημα ιστορικής ευθύνης:

Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή.

Αν όμως δεν το επιθυμείς, στήριξέ με να κάνω την προσπάθεια για το κόμμα μας, χωρίς παιχνίδια.

-Με εξυγίανση που είναι επιβεβλημένη τώρα, γιατί το καράβι πέφτει οικονομικά στα βράχια.

-Με καταστατικό συνέδριο.

-Με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία χωρίς επετηρίδες και μέλη δύο ταχυτήτων.

-Με ανανέωση στελεχών αντίστοιχη αυτής του ευρωψηφοδελτίου.

-Με δύναμη, εξουσία και εμπιστοσύνη στη βάση του κόμματος.

-Με έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δε θα συρθεί πίσω από άλλους, αλλά θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία μεγάλη Κεντροαριστερά ξεκινώντας από το κοινωνικό πεδίο.

Δεν είμαι κολλημένος με την καρέκλα - άλλωστε δεν πρόλαβα και να καθήσω. Έτρεχα από τη μία άκρη της Ελλάδας στην άλλη δίνοντας τον αγώνα.

Προτιμώ να είμαι στρατιώτης στη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα παρά στρατηγός σε κομματικό εμφύλιο.

Αλέξη, πάμε;

Στην τελική ανάρτησή του, ο Κασσελάκης παραδέχεται πως η αιτία του έκτακτου εράνου που ζητήθηκε χθες Παρασκευή από τους βουλευτές δεν ήταν η οικονομική ενίσχυση της «Αυγής», όπως φαιδρά άφηνε να εννοηθεί απο την Κουμουνδούρου, αλλά η καταβολή χρημάτων υπέρ ρύθμισης προς το δημόσιο, παρά τα δημοσιεύματα που ήθελαν βουλευτές και στελέχη των «87» να έχουν εγκαταλείψει οικονομικά την ιστορική εφημερίδα. «Συγκεντρώθηκαν από εισφορές φίλων και στελεχών άλλες 7.000 ευρώ. Κι όμως, αντί να πάνε στα χέρια εργαζομένων της Αυγής, πήγαν σήμερα στο Κράτος προκειμένου να μη χάσουμε τη ρύθμιση των χρεών που έχουμε για την Αυγή και το Κόκκινο. Αυτό και μόνο δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης» αναφέρει ο Κασσελάκης, μολονότι το επείγον των οφειλών δεν περιγραφόταν στο e-mail της οικονομικής υπηρεσίας του κόμματος, το οποίο εστάλη προχθές στα μέλη της ΚΟ και της Κεντρικής Επιτροπής.





Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Χειροπέδες σε αστυνομικό για εκβίαση συναδέλφου της

 



Μία πρωτοφανής υπόθεση με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την ΕΛ.ΑΣ. με έναν ειδικό φρουρό να καταγγέλλει μία συνάδελφό του για εκβιασμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η υπόθεση άρχισε να ξεδιπλώνεται το πρωί της περασμένης Τρίτης (25/6) όταν ο 31χρονος αστυνομικός προχώρησε στην καταγγελία ότι μία συνάδελφός του τον εκβιάζει. Μάλιστα προς επίρρωση των λεγομένων του επέδειξε και σχετικά μηνύματα που είχε λάβει στο κινητό του.

Όπως περιέγραψε ο ειδικός φρουρός, γνώρισε τη συνάδελφό του μέσω Facebook πριν από περίπου 12 ημέρες και άρχισαν να επικοινωνούν. Όταν ο 31χρονος αποφάσισε ότι ήθελε να διακόψει την επικοινωνία τότε η αστυνομικός άρχισε να τον απειλεί φραστικά ότι θα τον καταγγείλει ψευδώς για επίμεμπτη σε βάρος της συμπεριφορά και ότι θα του δημιουργήσει υπηρεσιακά προβλήματα. Μάλιστα τον προειδοποίησε ότι αν ήθελε να τον αφήσει ήσυχο θα έπρεπε να της δώσει 250 ευρώ.

Όπως είπε ο ειδικός φρουρός φοβήθηκε και ανησύχησε για το υπηρεσιακό του μέλλον, ακόμα και να αποταχθεί από το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, και αυτό γιατί η συνάδελφός του είναι ανώτερη ιεραρχικά από αυτόν. Για το λόγο αυτό υπέκυψε στις απαιτήσεις της και της κατέβαλε 250 ευρώ σε προσυμφωνημένο ραντεβού στην Αθήνα.

Μετά από αυτά, η αστυνομικός συνέχισε να εκδηλώνει την ίδια συμπεριφορά σε βάρος του καταγγέλλοντα, ώσπου την Πέμπτη 20 Ιουνίου απαίτησε εκ νέου χρήματα με τον αστυνομικό να ενδίδει και πάλι και να καταβάλλει 230 ευρώ.

Ακολούθως ο ειδικός φρουρός προσπάθησε να αποκλείσει τους τρόπους επικοινωνίας της συναδέλφου του μαζί του, ωστόσο αυτή τον καλούσε τηλεφωνικά αποκρύπτοντας τον αριθμό της και κατά τη διάρκεια των τηλεφωνικών κλήσεων απαιτούσε επανειλημμένως να της δοθούν εκ νέου χρήματα.

Κατόπιν τούτων, ο αστυνομικός αποφάσισε να προβεί σε καταγγελία. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από συναδέλφους του, δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο από άτομο που είχε αποκρύψει τον αριθμό κλήσης του και κατά την συνομιλία τους που ακολούθησε ενώπιον αστυνομικών προέκυψε ότι ήταν η καταγγελλόμενη αστυνομικός.

Μάλιστα, από τον μεταξύ τους διάλογο, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι καταγγελίες του αστυνομικού καθώς η καταγγελλόμενη του ζήτησε να συναντηθούν απαιτώντας από αυτόν να της παραδώσει για τρίτη φορά το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ και του ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, ότι εάν δώσει τα χρήματα «…δεν θα του έκανε κακό».

Μετά από αυτά, οι αστυνομικοί προσημείωσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, «έστησαν» τη συνάντηση, και μετά την παράδοσή των χρημάτων στην καταγγελλόμενη αστυνομικό, την ακινητοποίησαν και την συνέλαβαν.