Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Γελάει ο κόσμος με το ακροαριστερό παρτάλι Κρίτων Αρσένη - Βρήκε τη λύση για την ακρίβεια

 



Τύποι με χαμηλό IQ πληρώνονται από τον Ελληνικό λαό για να γράφουν και να προτείνουν γελοιότητες τις οποίες πιστεύουν κιόλας.

Μια πρόταση για να γελάει ο κόσμος και για την αντιμετώπιση της ακρίβειας κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, η οποία προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια στα social media, που άλλους εξόργισε για την κατάντια του, και άλλοι έβαλαν τα γέλια για το IQ του βουλευτή που πληρώνεται από τον Ελληνικό λαό.

Ο Κρίτων Αρσένης, μεταφέροντας την πρόταση του κόμματος Βαρουφάκη για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ζήτησε την κρατικοποίηση όλων σχεδόν των ΔΕΚΟ, 4ήμερη και όχι 6ήμερη εργασία με τετράωρη απασχόληση, καθώς και κρατικές υπηρεσίες και επιδόματα για όλο τον πληθυσμό.

Η γελοιότητα που έγραψε στο Twitter «Η δική μας απάντηση στην ακρίβεια: Ρεύμα, νερό, στέγη, παιδεία, υγεία, 6ωρη 4ήμερη εργασία και βασικό εισόδημα για όλους. Κοινωνικοποίηση των εταιριών ηλεκτρισμού, ύδρευσης, δημόσια στέγη για όσους δεν έχουν αξιοπρεπή κατοικία, δημόσια οικολογικά, δημοκρατικά, συμπεριληπτικά σχολεία».



Η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε Πιτσιόρλα-Σαγιά




Αποκαλύψεις για το καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό της συμμορίας Αλέξη Τσίπρα.

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι το 2016, επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα τηλέφωνα του Στέργιου Πιτσιόρλα και του Σπύρου Σαγιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ», το 2016 επί διακυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου παρακολουθήθηκαν επί δύο μήνες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του Σπύρου Σαγιά, ο οποίος διετέλεσε γ.γ. της κυβέρνησης και εκείνη την περίοδο ήταν δικηγόρος σε επιχειρηματικές υποθέσεις, καθώς και του Στέργιου Πιτσιόρλα, ο οποίος ήταν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ το συγκεκριμένο διάστημα.

Η εφημερίδα «Μπαμ» κυκλοφόρησε την προηγούμενη Κυριακή με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ο Τσίπρας ''άκουγε'' τα στελέχη του - Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι οι συγκεκριμένες παρακολουθήσεις ήταν παράνομες, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική εντολή.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Μπαμ»:


«Στο στόχαστρο της ΕΥΠ (την περίοδο Ρουμπάτη) είχε μπει, μεταξύ άλλων, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Σαγιάς αλλά και ο πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και υφυπουργός Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας! Επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ενώ από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες, καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση, και το ερώτημα το οποίο θα πρέπει πλέον να απαντηθεί είναι εάν γνώστης ήταν ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αφορμή το θέμα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων του επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου και πρώην συνεργάτη της ''Μ'' Θανάση Κουκάκη που αναβίωσε την Παρασκευή στη Βουλή. Βάσει των στοιχείων-ντοκουμέντων που έχουμε στη διάθεσή μας προκύπτει ότι την περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι «κοριοί» της ΕΥΠ στόχευαν ακόμα και τους πλέον στενούς συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, όπως ο κ. Σαγιάς, ή τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ και μετέπειτα υφυπουργό Ανάπτυξης, κ. Πιτσιόρλα.

Το πλέον δυσώδες και ανησυχητικό της υπόθεσης είναι ότι Σαγιάς και Πιτσιόρλας παρακολουθούνταν, προφανώς, χωρίς την ύπαρξη εισαγγελικής διάταξης στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης του Ναυαγίου της Ζακύνθου που εξελίχθηκε σε σκάνδαλο, καθώς η φερόμενη επένδυση του εμίρη του Κατάρ κατέληξε σε μια καλοστημένη απάτη, η οποία ακόμη και σήμερα απασχολεί την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ παραδόθηκε στις εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες όμως δεν μπόρεσαν να το αξιοποιήσουν για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είχε τηρηθεί η νόμιμη διαδικασία και οι καταγραφές ήταν παράνομες. Εκτός από τον Σαγιά και τον Πιτσιόρλα, οι οποίοι όπως προκύπτει ήταν οι ''βασικοί'' στόχοι της υπηρεσίας, η ΕΥΠ κατέγραφε τις τηλεφωνικές κλήσεις ενός στελέχους της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, η οποία εμπλέκεται στην επένδυση του Ναυαγίου, ενός τοπογράφου, μιας υπαλλήλου της Κτηματικής Υπηρεσίας και πολλών ακόμη. Επίσης, ο κοριός καταγράφει και συνομιλία του δημοσιογράφου και εκδότη Αντώνη Δελλατόλα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα με αφορμή μια συνάντηση που έπρεπε να γίνει με έναν εκ των επενδυτών της ΠΙΜΑΝΑ.

Στις 22/1/2016 ο κ. Σαγιάς συνομιλεί με στέλεχος της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ. Αναφέρονται σε ένα χαρτί που είχε σταλεί ανυπόγραφο σε συνεργάτη του τότε υπουργού Άμυνας. Ο Σαγιάς επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια βλάπτει την υπόθεση και την ιστορία της εταιρείας, ενώ ισχυρίζεται ότι πλαστογραφήθηκε και η υπογραφή του! Στον ίδιο διάλογο ο Σαγιάς κατηγορεί τον Πιτσιόρλα λέγοντας ότι «έχει ευθύνη, γιατί μας έχει συστήσει απατεώνες».

Την ίδια ημέρα καταγράφεται συνομιλία μεταξύ του εκδότη Αντώνη Δελλατόλα και του Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο γνωστός δημοσιογράφος ρωτά τον τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ εάν έχει χρόνο να δουν ένα στέλεχος της ΠΙΜΑΝΑ.

Στη συνέχεια καταγράφεται συνομιλία του Στέργιου Πιτσιόρλα με τον Κώστα Καστρινάκη της συμβουλευτικής εταιρείας ΚΑΝΤΩΡ. Μεταξύ άλλων ο Καστρινάκης αναφέρει ότι πήραν τον φάκελο από τον τότε Οικονομικό Εισαγγελέα Γαληνό Μπρη, ''και μέσα βρήκαμε πλαστογραφημένα και παραποιημένα έγγραφα και ψάχνουμε να βρούμε πώς πήγαν εκεί…''.

Στις 22/1/2016 ο κοριός της ΕΥΠ πιάνει και τη συνομιλία μεταξύ Σπύρου Σαγιά και Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο Σαγιάς ακούγεται λάβρος κατά του Πιτσιόρλα καθώς τον κατηγορεί ότι σύστησε στην εταιρεία δικηγόρο απατεώνα! Ακούγεται να του λέει ότι ένα στέλεχος της ΠΙΜΑΝΑ του είπε ότι εκείνος (σ.σ. ο Πιτσιόρλας) τους σύστησε τον δικηγόρο γιατί είχε «πανικοβληθεί ότι θα πάμε φυλακή». Στη συνέχεια ακούγονται και άλλα ωραία, όπως ότι οι δύο πρώην κυβερνητικοί «προσπαθούν να σώσουν την υπόθεση δουλεύοντας χωρίς να πληρώνονται σε μεγάλο βαθμό, με την ελπίδα να πληρωθούν εάν τελειώσει» και ότι «τώρα βρίσκονται ενώπιον μιας κατάστασης πλαστογραφίας και παραποίησης εγγράφων η οποία είναι εναντίον όλης της υπόθεσης». Και αυτό γιατί όπως εξηγεί ο ένας στον άλλον, «το υπόμνημα που κατέθεσε ο… (αναφέρουν το όνομα του ποινικολόγου) παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα και η κυριότητα δεν ανήκει στον πωλητή…». Μάλιστα ο κ. Πιτσιόρλας, τότε επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, σε μια αποστροφή του λόγου του προς τον κ. Σαγιά αναφέρει ότι ανέλαβε να φέρει εις πέρας την «επένδυση της Ζακύνθου» χωρίς να έχει την προσδοκία να πληρωθεί!

Αμέσως μετά ο Πιτσιόρλας καλεί το στέλεχος της ΠΙΜΑΝΑ και τον ενημερώνει ότι ''ο Σαγιάς έχει τρελαθεί και του ζητεί να συναντηθούν και να το μαζέψουν λίγο το θέμα''.

Την ίδια ημέρα η ΕΥΠ καταγράφει συνομιλία μεταξύ του Πιτσιόρλα και ενός δημοσιογράφου της Ζακύνθου, από τον οποίο ζητεί να επικοινωνήσει με τον Σαγιά διότι είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθεί κάπου ως μάρτυρας.

Στις 25 Ιανουαρίου 2016 ο Στέργιος Πιτσιόρλας ακούγεται να συνομιλεί με έναν συνεργάτη της εταιρείας ΠΙΜΑΝΑ, ενημερώνοντάς τον ότι στη Ζάκυνθο υπήρξε δημοσίευμα ότι η ΠΙΜΑΝΑ πουλάει την έκταση που είχε αγοράσει από τον Χάρο! Ο πρώην υφυπουργός ακούγεται έξαλλος και επισημαίνει στον «επενδυτή» ότι πρέπει να επικοινωνήσει με την εταιρεία που του κάνει δημόσιες σχέσεις και να τους ρωτήσει για ποιον λόγο δεν τον ενημέρωσαν για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. Μάλιστα του ζητεί να συνεννοηθεί «ώστε να βγει μια ανακοίνωση» και να δώσει εντολή στη διευθύνουσα σύμβουλο της ΠΙΜΑΝΑ να πάρει την εταιρεία δημοσίων σχέσεων και να τους επιπλήξει πολύ αυστηρά και να τους «τονίσει ότι γι’ αυτό πληρώνονται!».

Σε επόμενη συνομιλία το στέλεχος της ΠΙΜΑΝΑ λέει στον Πιτσιόρλα ότι ο Σαγιάς ζητεί τη Δευτέρα να είναι και ο ίδιος.

Στις 26 Ιανουαρίου 2016 ο Πιτσιόρλας τηλεφωνεί σε δημοσιογράφο της Ζακύνθου και του λέει ότι θα τον καλέσουν από την ΠΙΜΑΝΑ, ενώ του ζητεί να ετοιμάσει και ένα δελτίο Τύπου το οποίο θα διαψεύδει άλλα δημοσιεύματα.

Στις 31 Ιανουαρίου 2016 καταγράφεται ακόμη μία συνομιλία μεταξύ ενός εμπλεκόμενου τοπογράφου με τον πρώην υφυπουργό. Ο τοπογράφος εξομολογείται στον κ. Πιτσιόρλα ότι όταν βλέπει τις ποινές «του έρχεται να πεθάνει». Παράλληλα διατυπώνει παράπονο (!) ότι δεν έχει βρει ακόμη δικηγόρο. Ο υφυπουργός ακούγεται καθησυχαστικός καθώς του απαντά ότι «κάνουν μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να μπει ο φάκελος στο αρχείο από την Εισαγγελία!». Κοινώς το πρώην κυβερνητικό στέλεχος ομολογεί -και μάλιστα στο τηλέφωνο-, αδιαφορώντας για το ποιοι τον παρακολουθούν ή όχι, ότι σημειώνονται εξωθεσμικές παρεμβάσεις στους οικονομικούς εισαγγελείς προκειμένου εκείνοι να μην ασκήσουν διώξεις! Παράλληλα ενημερώνει τον τοπογράφο ότι ελέγχει και το πειθαρχικό του στο Τεχνικό Επιμελητήριο και ότι οι όποιες «παρατυπίες» έγιναν κατά τη διάρκεια της αγοραπωλησίας δικαιολογούνται. Παράλληλα, ο πρώην υφυπουργός, ο οποίος υποτίθεται ότι θα έπρεπε να προασπίζει τα συμφέροντα του κράτους και του Δημοσίου, ακούγεται να ευελπιστεί ότι στο τέλος ''θα ελεγχθεί απόλυτα η ιστορία γιατί δεν υπάρχει βάση σε όλα αυτά''.

Στις 1/2/2016 ο Σαγιάς ενημερώνει τον Πιτσιόρλα για ένα ραντεβού που πρέπει να κάνουν με γυναίκα στέλεχος της ΠΙΜΑΝΑ. Του αναφέρει πως θέλει να είναι και εκείνος (ο Πιτσιόρλας) διότι η υπόθεση παίρνει κάποια τροπή και πρέπει να βάλουν κάποια πράγματα κάτω σχετικά με τους πωλητές και την Εισαγγελία.

Στις 5/2/2016 στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας ενημερώνει τον Πιτσιόρλα για έγγραφο που στάλθηκε από την εταιρεία ΠΙΜΑΝΑ κατόπιν δικής του παρότρυνσης και του αναφέρει ότι την επομένη θα βρίσκεται στην Αθήνα προκειμένου να παρευρεθεί σε έκθεση ζωγραφικής στο Μουσείο Μπενάκη. Θα τηλεφωνηθούν προκειμένου να βρεθούν από κοντά.

Η υπόθεση της ''επένδυσης'' στο Ναυάγιο της Ζακύνθου έφτασε ακόμη και στη Βουλή κατόπιν ερώτησης την οποία είχαν καταθέσει 30 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη.

Σε αυτήν ανέφεραν ότι τον Μάιο του 2014 η εταιρεία PIMANA S.A., συμφερόντων του εμίρη του Κατάρ, αγόρασε από ιδιώτη έκταση περίπου 15.000 στρεμμάτων στην ορεινή βορειοδυτική Ζάκυνθο πάνω από τη διάσημη παραλία «Ναυάγιο» με σκοπό, κατά δήλωση της εταιρείας, την πραγματοποίηση τουριστικής επένδυσης. «Όταν έγινε γνωστή η διαδικασία αγοραπωλησίας, η Μητρόπολη Ζακύνθου από κοινού με την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κρημνών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο Δήμος Ζακύνθου, το ελληνικό Δημόσιο και δεκάδες κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη (ποινική και αστική) προτάσσοντας δικαιώματα κυριότητας στην επίδικη έκταση. Από τις δικαστικές διαμάχες προκύπτει ότι το συμβόλαιο αγοραπωλησίας συντάχθηκε στη βάση τίτλων κυριότητας που αφορούν σε ενετικό διάταγμα (το οποίο μάλιστα δεν είχε μεταφραστεί) και αποδίδουν στον προκάτοχο του αγοραστή δικαίωμα πατρωνίας (και όχι κυριότητας).

Το 2015 εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ζακύνθου, κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, απόφαση σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στην αγοράστρια εταιρεία να προβεί σε οποιαδήποτε νομική και πραγματική μεταβολή της πωληθείσας έκτασης, ενώ παράλληλα έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για κακουργήματα σε βάρος των εμπλεκομένων στη διαδικασία αγοραπωλησίας… Στη συνέχεια εκδόθηκε το 2018 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, η οποία ως προς τη διεκδικούμενη από την Εκκλησία έκταση διατάσσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης (διορίζοντας πραγματογνώμονες έναν πολιτικό μηχανικό και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ζακύνθου) προκειμένου να συνταχθεί έκθεση συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα για να προσδιοριστούν η θέση, η έκταση και τα όρια της Μονής και του περιβάλλοντος χώρου».

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τη δημοσίευση εγγράφων από εφημερίδα, τα οποία έφεραν την ένδειξη «απόρρητο» ή «άκρως απόρρητο».

Μετά την εισαγγελική εντολή ενεργοποιήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας Πέτρος Κουσουλός, για να οδηγηθεί ενώπιον των Αρχών, όμως δεν εντοπίστηκε.




Μόνο το 16% των πολιτών ενδιαφέρεται για τις παρακολουθήσεις ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ αδιαφορούν

 



Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ να κάνουν ουσιαστική αντιπολίτευση προς όφελος των πολιτών, φαίνεται από την υπόθεση των παρακολουθήσεων!! Είναι το μόνο θέμα με το οποίο ασχολούνται και τα δύο κόμματα, αδιαφορώντας για τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα τους και μόνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ το κάνει ξεκάθαρα για να επιβιώσει ο Αλέξης Τσίπρας που η απαξίωση του στην κοινωνία καθημερινά μεγαλώνει και όλα δείχνουν ότι το πολιτικό του τέλος ευτυχώς πλησιάζει.

Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη έκανε το λάθος να εκλέξει ένα ακατάλληλο για αρχηγό, και προσπαθώντας με λάθος τρόπο να τον βγάλει από την αφάνεια, χρησιμοποιεί τις παρακολουθήσεις για να ακούγεται το όνομα Ανδρουλάκης, χωρίς να καταλαβαίνει ότι ακούγεται μεν, αλλά αρνητικά δε, οι πολίτες τον κατατάσσουν απαξιωμένο στην ίδια μοίρα με τον τελειωμένο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα.

Το ενδιαφέρον των πολιτών σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Marc, εστιάζεται στα προβλήματα της καθημερινότητας, με το 84,2% να ανησυχεί για το κύμα ακρίβειας και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Τα εθνικά θέματα και οι τουρκικές προκλήσεις ανησυχούν το 36,4% των πολιτών, ενώ η εγκληματικότητα και τα φαινόμενα βίας είναι το βασικό θέμα ανησυχίας για το 30,2% των ερωτηθέντων.

Τέλος, οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας ανησυχούν το 26,3% των πολιτών, ενώ μόνον και μόλις το 16% δείχνει να ενδιαφέρεται και να ανησυχεί για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, και σε αυτό το μικρό ποσοστό στοχεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης που έχει γίνει υποχείριο του Αλέξη Τσίπρα.



Εκβίαζε ο Τραμπ τον Μακρόν με «πληροφορίες» για την ερωτική του ζωή; Τον κουτσομπόλευε, τον αποκαλούσε «λαπά»

 



Επί χρόνια ολόκληρα κόμπαζε ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνεργάτες του ότι γνώριζε «άπλυτα» του Εμανουέλ Μακρόν αναφορικά με την ερωτική του ζωή.

Δύο πηγές, που έχουν γνώση του θέματος, ανέφεραν στο αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone ότι ο Τραμπ κουτσομπόλευε την ερωτική ζωή του Γάλλου προέδρου, τόσο στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, όσο και αργότερα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Τραμπ είπε ότι είχε ενημερωθεί για τις πικάντικες αυτές λεπτομέρειες από «πληροφορίες» που είχε δει ή του είχαν πει.

Μια από τις πηγές του περιοδικού ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά που γνώριζε για τον Μακρόν κι έχοντας φήμη ανθρώπου που διασπείρει κουτσομπολιά «είναι δύσκολο να πει κανείς» αν ο Τραμπ «έλεγε βλακείες».

Φάκελος για τον «Πρόεδρο της Γαλλίας» μεταξύ των εγγράφων που κατέσχεσε το FBI στην έπαυλη του Τραμπ

Άγνωστο παραμένει αν όντως ο Τραμπ είχε ποτέ στα χέρια του πληροφορίες που θα εξέθεταν τον Μακρόν. Όπως, όμως, σημειώνει το Rolling Stone, μεταξύ των ντοκουμέντων που κατέσχεσε το FBI κατά την πρόσφατη έφοδό του στο θέρετρο του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα, το Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα, περιλαμβανόταν κι ένας φάκελος με την ετικέτα: “info re: President of France”, χωρίς να έχει διευκρινιστεί κατά πόσον το περιεχόμενό του συνέλεξαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ή αν είναι απόρρητο.

H πρώην συνεργάτιδα της Χίλαρι Κλίντον, Τζένιφερ Παλμιέρι, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο ο φάκελος αυτός να να περιέχει “kompromat” – από τον ρωσικό όρο για πληροφορίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εκβιασμό-.

Σύμφωνα με δύο άλλες πηγές που μίλησαν στο περιοδικό, η αποκάλυψη της ύπαρξης του φακέλου αυτού και προηγούμενα σχόλια του Τραμπ περί «αταξιών» του Μακρόν «που δεν γνωρίζουν πολλοί», πυροδότησαν μια φρενίτιδα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού με Γάλλους και Αμερικανούς αξιωματούχους να προσπαθούν να βρουν τι είχε στα χέρια του ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ για τον Γάλλο ομόλογό του και την κυβέρνησή του και κατά πόσον οι πληροφορίες αυτές ήταν ευαίσθητης φύσης. Εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας είπε στο Rolling Stone ότι κατά την έρευνά τους δεν αποτάνθηκαν στην κυνβέρνηση Μπάιντεν για πληροφορίες σχετικά με τα ντοκουμέντα που κατασχέθηκαν στο Μαρ-α-Λάγκο.

Η δύσκολη σχέση Τραμπ – Μακρόν

Ο Τραμπ και ο Μακρόν είχαν τεταμένες σχέσεις στη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ είχε αρχικά δείξει ότι υποστηρίζει την αντίπαλο του Μακρόν στις προεδρικές εκλογές του 2017, προσκαλώντας την Μαρίν Λεπέν στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη και πλέκοντας το εγκώμιό της σε συνεντεύξεις του. Ο Μακρόν, ωστόσο, τον προσκάλεσε στο Παρίσι την ίδια χρονιά για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, με τον Τραμπ να εντυπωσιάζεται σε τέτοιο βαθμό από τη στρατιωτική παρέλαση, ώστε παρήγγειλε να διοργανώσουν ανάλογη στην Ουάσιγκτον.

Αλλά η σχέση τους πήρε την κάτω βόλτα όταν ο Μακρόν απείλησε να αποκλείσει τον Τραμπ από μια κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Ο Μακρόν προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους το 2019 και είπε ότι θα στείλει στον Τραμπ ένα νέο «δέντρο φιλίας», για να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο, αν και αυτό δεν φαίνεται να βοήθησε πολύ τα πράγματα. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ. Η πρώην βοηθός του Τραμπ, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε επίσης στο βιβλίο της ότι ο Τραμπ αποκαλούσε κατ’ ιδίαν τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε ότι ο Γάλλος ηγέτης ήταν «εξήντα κιλά μανίας».


Πηγή: iefimerida.gr



Δύο καθάρματα Ρομά τραμπούκισαν 14χρονο στον Πύργο της Ηλείας

 


Η υπόθεση bullying στον Πύργο που έχει δει τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα φώτα της δημοσιότητας και αφορά την παρενόχληση και χειροδικία δυο νεαρών καθαρμάτων Ρομά σε ένα αγόρι 14-15 ετών.

Η συμπεριφορά των κακοποιών Ρομά έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής, ενώ η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης μετά και την κατάθεση μήνυσης των γονιών του νεαρού.

Θέμα χρόνου είναι να φτάσει πλέον στα χέρια των Εισαγγελικών Αρχών του Πύργου η δικογραφία για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με την επίσημη κατάθεση μήνυσης από τον πατέρα του «θύματος» bullying που μετά από δυο περιστατικά παρενόχλησης του γιού του αποφάσισε να κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Η μητέρα αποκάλυψε, ότι η κατάσταση αυτή έχει ξεκινήσει από τις 29 Ιουλίου όταν και το παιδί της επέστρεψε στο σπίτι και της αποκάλυψε την προσέγγισή του από τα καθάρματα Ρομά που τον χαστούκισαν, ωστόσο νόμισε αρχικά πως ήταν κάτι τυχαίο και κάποιος διαπληκτισμός μεταξύ τους που θα τελείωνε εκεί.

Το 14χρονο παιδί έφυγε για διακοπές εκτιμώντας πως το θέμα θα ξεχαστεί, ωστόσο με την επιστροφή του τα καθάρματα Ρομά των ξαναβρήκαν, του επιτέθηκαν και τον απείλησαν πως τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και πως δε θα μπορεί να βγει από το σπίτι.

Ως η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το τελευταίο περιστατικό, με τους γονείς να πηγαίνουν στην αστυνομία για να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. «Το παιδί φοβάται να βγει από το σπίτι, μένει μέσα και όπου πάει βγαίνουμε μαζί. Δε βγαίνει ούτε στη γειτονιά, γιατί εκεί έγινε το περιστατικό», δήλωσε η μητέρα μεταφέροντας το φόβο που βιώνει το παιδί της.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο πως ξεκίνησε η κατάσταση αυτή, σημειώνοντας πως ήταν συμμαθητές με το γιό της στο γυμνάσιο, όπου και δημιουργήθηκε κόντρα και υπήρχαν κατηγορίες για φωτιές και καταστροφή σχολικής περιουσίας. «Είπαν ότι αν δεν τους απαλλάξει από αυτές τις κατηγορίες, θα το χτυπήσουν περισσότερο. Το παιδί είναι τρομοκρατημένο και φοβάται να πάει οπωσδήποτε. Κάθεται μέσα στο σπίτι», μεταφέρει σοκαρισμένη η μητέρα.

Μάλιστα, επεσήμανε πως μόνο όταν είδε το βίντεο αντιλήφθηκε πως η κατάσταση ήταν πολύ σοβαρή, ενώ τονίζει πως παρά τις ενέργειές τους δεν ξέρει αν θα σταματήσει όλο αυτό, γεγονός που την οδηγεί στη σκέψη αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος είτε εδώ στην πόλη, είτε στο χωριό.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα καθάρματα Ρομά, έχουν επιτεθεί και σε άλλα παιδάκια, που φοβούνται να μιλήσουν, μικρότερα από τον 14χρονο, που πηγαίνουν ακόμα δημοτικό. Όπου βρουν χτυπούν. Χωρίς λόγο. Τα συγκεκριμένα καθάρματα Ρομά κυκλοφορούν συνέχεια στον Πύργο. 

Αυτά τα καθάρματα Ρομά είναι ουσιαστικά συμμορία με κάποια από τα μέλη της να έχουν παρελθόν και τα ίδια άτομα στο παρελθόν προσπάθησαν να «πουλήσουν προστασία» σε μαγαζιά.

Τα ίδια καθάρματα Ρομά, που έκαναν τον bullying στον ανήλικο, στο παρελθόν είχαν κάψει την έδρα στο σχολείο που πήγαιναν, καθώς και ότι έχουν χτυπήσει κι άλλα παιδιά, «έχουν απειλήσει και με μαχαίρια».

Η υπόθεση άρχισε να παίρνει διαστάσεις όταν ο πατέρας του παιδιού έκανε μήνυση σε αστυνομικό τμήμα και μίλησε για αλλεπάλληλα περιστατικά βίας, που έχουν σαν αποτέλεσμα μικρά παιδιά να φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του 14χρονου, ο γιος του έχει στοχοποιηθεί. Δέχτηκε επίθεση στις 8 Αυγούστου και άλλη μία την περασμένη Παρασκευή, με τους δράστες να τον απειλούν και να τον προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν να τον έχουν στο στόχαστρο.

Αστυνομικές πηγές θεωρούν πολύ πιθανό οι εικόνες να σχετίζονται με τους βανδαλισμούς στο 4ο Γυμνάσιο Πύργου τον περασμένο χειμώνα και τις καταγγελίες που είχαν γίνει τότε για την δράση νεαρών τσιγγάνων.

Η χθεσινή αστυνομική επιχείρηση για την προσαγωγή των νεαρών, έγινε την ώρα που στην εκκλησία βρισκόταν σε εξέλιξη γάμος, χωρίς να δημιουργηθεί αναστάτωση. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις εικόνες βίας να έχουν αναστατώσει ολόκληρη την πόλη.



Έρευνα από Άρειο Πάγο για δημοσίευση απόρρητων εγγράφων ΕΥΠ - Αναζητείται ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός

 


Σύμφωνα με το protothema, αναζητείται ο εκδότης της εφημερίδας «Μπαμ», Πέτρος Κουσουλός

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η δημοσίευση εγγράφων με την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα» στην εφημερίδα «Μπάμ», την περασμένη Κυριακή.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν αναφέρονται σε παρακολουθήσεις με βάση πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για τη διενέργεια της έρευνας δόθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου και μάλιστα αναζητήθηκε ο εκδότης της εφημερίδας, Πέτρος Κουσουλός, για να συλληφθεί αλλά δεν βρέθηκε. Να σημειωθεί ότι η έρευνα αφορά στο γεγονός ότι τα επίμαχα έγγραφα φέρουν την ένδειξη «απόρρητα» ή «άκρως απόρρητα».

Το υπό διερεύνηση αδίκημα είναι αυτό του άρθρου 252 ΠΚ περί παράνομης χρήσης υπηρεσιακού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» κυκλοφόρησε με εξώφυλλο με τίτλο «Ο Τσίπρας ‘άκουγε’ τα στελέχη του – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις σε Σαγιά και Πιτσιόρλα».

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εν λόγω εφημερίδας, επί τουλάχιστον δύο μήνες (από τον Ιανουάριο του 2016 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016) τα κινητά τηλέφωνα των κυβερνητικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Παράλληλα η εφημερίδα σημείωνε πως «από τη δημοσιογραφική έρευνα προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες συνακροάσεις ήταν παράνομες καθώς δεν υπήρχε εισαγγελική έγκριση».



Μητσοτάκης: Ο Πούτιν θέλει αστάθεια και ο Ερντογάν άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα


 


Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.




Η τακτική μας συνεδρίαση πραγματοποιείται εν μέσω μίας επικαιρότητας με δύο όψεις: Το καλοκαίρι συνεχίζει ευτυχώς να είναι εξαιρετικά ελπιδοφόρο για τον τουρισμό μας, αλλά και για τις εξαγωγές μας και για τα δημόσια έσοδα. Το ίδιο και σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, αλλά και την αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Το διεθνές περιβάλλον όμως δυστυχώς σκεπάζουν μαύρα σύννεφα, που προοιωνίζονται έναν εξαιρετικά δύσκολο χειμώνα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει ήδη συμπληρώσει έξι μήνες, η Ρωσία επιτίθεται συνολικά πλέον στην Ευρώπη, με όπλο το φυσικό αέριο. Οι τιμές του έχουν αυξηθεί κατά 1000%, είναι δέκα φορές υψηλότερες από ότι ήταν πριν ξεκινήσει η κρίση, εκτινάσσοντας μαζί και το κόστος του ρεύματος, ανατροφοδοτώντας και πρωτόγνωρες πληθωριστικές πιέσεις.

Πρόκειται συνεπώς για μία πρωτοφανή απειλή για ολόκληρη τη Δύση. Θα έλεγα μάλιστα ότι είναι και μία απειλή στρατηγικού χαρακτήρα, γιατί όλα πια δείχνουν πως η Μόσχα επιδιώκει μέσω της οικονομικής πίεσης να δημιουργηθεί και κοινωνική αναταραχή, αλλά και πολιτική αστάθεια στο εσωτερικό των χωρών που αντιδρούν στα σχέδιά της. Είναι το κόστος που αναλαμβάνει το μέτωπο της ελευθερίας, του Διεθνούς Δικαίου και της Δημοκρατίας.

Και όσοι αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να δουν πόσο οργανωμένοι είναι οι ρωσικοί εκβιασμοί στην ενέργεια και πώς η ακρίβεια επιχειρείται να γίνει καταλύτης, ώστε να μεγενθύνονται επιμέρους ζητήματα και να αμφισβητούνται, ενίοτε συνολικά, εθνικές κυβερνήσεις. Πού; Στα κράτη εκείνα που στο όνομα της Ουκρανίας υπερασπίστηκαν και υπερασπίζονται την ειρήνη, το απαραβίαστο των συνόρων και τη δημοκρατική ομαλότητα στην ήπειρό μας. Ο κύριος Putin δεν το κρύβει, ούτε όμως το κρύβει και ο κύριος Erdoğan, που δημοσίως έχει δηλώσει ότι θα ήθελε άλλη κυβέρνηση στην Αθήνα.


Σε ό,τι αφορά τώρα την Ελλάδα, στις γενικότερες προκλήσεις θα πρέπει ασφαλώς να προσθέσουμε την επιθετικότητα των γειτόνων μας και ασφαλώς το μεταναστευτικό. Θα υπάρχει, μάλιστα, σήμερα ενημέρωση της αρμόδιας Επιτροπής από τους δύο συναρμόδιους Υπουργούς.

Το μεταναστευτικό, το οποίο αντί των μαζικών κυμάτων που αντιμετωπίσαμε πριν από δύο και κάτι χρόνια, εμφανίζεται τώρα με το προσωπείο των δήθεν «ανθρωπιστικών εισβολών» από ομάδες οι οποίες όμως μετακινούνται συντονισμένα. Όμως, καμία νέα τακτική των διακινητών και κανένας ελιγμός της Τουρκίας δεν αλλάζει τη στάση μας. Σώζουμε αθώους, φυλάμε τα σύνορά μας και ας κοιτάξει η άλλη πλευρά τα δικά της ξέφραγα σύνορα.

Κάνω αυτήν την εισαγωγή, θέλοντας να περιγράψω το διεθνές περιβάλλον και τις συνέπειες, οικονομικές και πολιτικές, που μπορεί να έχει σε κάθε κράτος, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συγκροτήσουμε τις απαντήσεις μας, τόσο σε ευρωπαϊκό, αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Για το πρώτο, το ευρωπαϊκό, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει έρθει η ώρα πια να υλοποιηθούν όσα είχα εισηγηθεί στους ομολόγους μου προ επτά ακριβώς μηνών: Πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, αποσύνδεση των τιμών του φυσικού αερίου με αυτές του ρεύματος, με άλλα λόγια, επιτέλους, μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση.

Λυπάμαι, αλλά είχα προειδοποιήσει από τους πρώτους για την κρίση την οποία αντιμετωπίζουμε τώρα. Τότε, μάλιστα, είχα μιλήσει προκαλώντας και κάποιες αντιδράσεις στις Βρυξέλλες, για το δυσκίνητο «υπερωκεάνιο» της Ευρώπης που συνήθως αργεί να αλλάξει ρότα.

Τώρα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και την ενεργοποίηση της Τσεχικής Προεδρίας, θα πω «κάλιο αργά, παρά ποτέ». Θα επιμείνω, πάντως, ότι κάθε μέρα που περνά χωρίς ενιαία αντίδραση στην κρίση της ενέργειας, θα μεγαλώνει τα προβλήματα για όλους τους Ευρωπαίους.

Σε εθνικό επίπεδο τώρα, νομίζω ότι η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί να υψώνει αναχώματα στις αυξήσεις. Το είπε και το έκανε και το κάνει στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Το λέει και θα συνεχίσει να το κάνει όπου και όπως χρειάζεται.


Προσοχή όμως, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν η πολιτεία σήμερα είναι σε θέση να στηρίζει με πάνω από 2 δισεκατομμύρια το μήνα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το οφείλει και στη συνετή πολιτική η οποία αύξησε τον δημόσιο πλούτο, ώστε αυτός να μπορεί να επιστρέφεται στους πολίτες.

Συνεπώς, τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα και χωρίς οι πρόσκαιρες ανάγκες να ναρκοθετούν τις εθνικές αναγκαιότητες. Το λέω, γιατί ακούω ή διαβάζω -πάντα συμβαίνει αυτό ξέρετε πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης- για ένα «τσουνάμι» επικείμενων παροχών, τα οποία συχνά δημιουργούν και ψεύτικες προσδοκίες.

Σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, ο δημόσιος διάλογος είναι καλό να βασίζεται στον ρεαλισμό και ο αληθινός πληθωρισμός δεν χτυπιέται με πλαστές πληθωριστικές υποσχέσεις. Και αν, μέχρι στιγμής, πετυχαίνουμε να στηρίζουμε αποτελεσματικά την κοινωνία, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, είναι γιατί ακριβώς εξαντλούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια, χωρίς όμως να τα καταργούμε.

Υπομονή, λοιπόν, μέχρι τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, γιατί εκεί θα μπορέσω να παρουσιάσω το σχέδιό μας και για τον κρίσιμο χειμώνα που έρχεται, αλλά και για τη δεύτερη κυβερνητική μας θητεία και για την Ελλάδα του 2030.


Στο μεταξύ όμως, η δουλειά μας τρέχει και σήμερα θα εξετάσουμε μια σειρά από σημαντικά νομοσχέδια. Το θέμα των επισυνδέσεων βρίσκεται ήδη στην ευθύνη της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Απόλυτη προτεραιότητά μας κατά συνέπεια γίνεται η ενεργειακή κρίση και η αντιμετώπισή της, που φαίνεται ότι θα σφραγίσει τους επόμενους μήνες. Και όπως είπα, σε αυτό το μέτωπο κινούμαστε τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην Ευρώπη, όμως δεν πρέπει να κρύψουμε από τους πολίτες την διάσταση αυτής της συγκεκριμένης απειλής. Είναι μια απειλή άλλης μορφής. Θα έλεγα ότι έχει πολλά κοινά στοιχεία με την πανδημία, την οποία αντιμετωπίσαμε πριν από δύο και κάτι χρόνια.

Είναι παγκόσμια, είναι ασύμμετρη, έχει πολλές ακόμα άγνωστες παραμέτρους, ενώ κι αυτή επιφέρει παράλληλες συνέπειες σε πολλά διαφορετικά πεδία: από την πορεία των εθνικών οικονομιών και το πορτοφόλι του κάθε νοικοκυριού, μέχρι την κοινωνική συνοχή και την καθημερινή ζωή κάθε τόπου. Ακριβώς γι’ αυτό και η άμυνά μας θα πρέπει να είναι ανάλογη. Αυτό σημαίνει ότι Πολιτεία και πολίτες θα πρέπει και πάλι να συστρατευθούν. Τα κρατικά μέτρα, τα οποία είναι πολλά, θα πρέπει ναι, να συνδυαστούν και με αλλαγές στις ατομικές και στις οικογενειακές συμπεριφορές. Και οι συλλογικές πρόνοιες να πλαισιώνονται και από προσαρμογές στις προσωπικές μας συνήθειες που θα λειτουργούν στην ίδια κατεύθυνση.

Με άλλα λόγια, πρέπει και πάλι το κράτος να δείξει τόλμη και ευαισθησία και η κοινωνία με τη σειρά της να δείξει υπευθυνότητα. Προσαρμόζουμε, ήδη, το σχέδιό μας για τις ενεργειακές ανάγκες που έρχονται, με σκοπό όχι μόνο την ενίσχυση των πιο αδύναμων, αλλά την μείωση, τη συνολική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, την πριμοδότηση της έξυπνης κατανάλωσης. Θα χρειαστούμε, κύριε Υπουργέ, μία εκστρατεία ευρείας ενημέρωσης για το ζήτημα αυτό, ώστε όλοι να μπορούν να πληροφορηθούν τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξοικονόμησης ρεύματος, παράλληλα με τις γενικές ρήτρες, οι οποίες ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τη λειτουργία του Δημοσίου.

Αυτά για την ώρα και για να έχουμε μία εικόνα του ευρύτερου πλαισίου που και ο Πρόεδρος Macron αποκάλεσε «τη μεγάλη ανατροπή, το τέλος των βεβαιοτήτων», ένα περιβάλλον ασταθές, μέσα στο οποίο τα ισχυρά κράτη είναι μόνο τα σταθερά κράτη και με τη θέση αυτή συμφωνούν -πιστεύω- όλοι οι Έλληνες και θα ήταν καλό να την αντιληφθούν και όσοι ποντάρουν σε διεθνείς δυσκολίες, για να κατασκευάζουν δήθεν εγχώριες κρίσεις. Μίλησα γι’ αυτό στη Βουλή, δεν χρειάζεται να επεκταθώ. Το μήνυμα, εξάλλου, έχει σταλεί και εντός και εκτός συνόρων: η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, ούτε και αλλάζει τις ιστορικές της επιλογές. Μένει σταθερή στην τροχιά της Ευρώπης και της φιλελεύθερης δημοκρατίας, με μία κυβέρνηση που απαντά στις προκλήσεις της συγκυρίας, με σύμμαχο την κοινωνία, χωρίς να υποκύπτει ούτε σε πιέσεις, αλλά ούτε και στις όποιες δικές της αδυναμίες.

Σας βεβαιώνω, ότι πρώτος εγώ δεν ανέχομαι ούτε υποβολείς, ούτε συμβιβάζομαι με τα λάθη μας. Αυτή, άλλωστε, είναι και η μεγάλη μας δύναμη: η αλήθεια, η εμπιστοσύνη στον πολίτη και η δουλειά για το παρόν και το μέλλον το οποίο θέλουμε. Έτσι συνεχίζουμε λοιπόν. Και τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε την σημερινή μας ατζέντα.



Η βουτιά θανάτου με αυτοκίνητο στο λιμάνι του Αργοστολίου

 


Τη στιγμή της πτώσης του αυτοκινήτου στη θάλασσα του Αργοστολίου, στο σημείο που φτάνουν τα φέρι μποτ από το Ληξούρι, αποτυπώνει βίντεο που δημοσιοποίησε το inkefalonia.gr.

Το βίντεο δείχνει το αυτοκίνητο να στρίβει δεξιά. Ο 37χρονος οδηγός, που ανασύρθηκε από δύτες χωρίς τις αισθήσεις του, πήρε φόρα και έπεσε στη θάλασσα, σημαίνοντας συναγερμό στις τοπικές αρχές. 

Το συμβάν έγινε στις 09:26 π.μ.




Γελάει ο κόσμος με τον ακροαριστερό Παύλο Πολάκη που ζητάει αλλαγή εκλογικού νόμου

 



Ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης δεν έχει την δυνατότητα να καταλάβει που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και που η κυβέρνηση, η δεν θέλει να καταλάβει, για αυτό εύχεται και ζητάει πράγματα για τα οποία θα κλάψει μετά.

Όπως και να έχει ο Πολάκης, όταν δεν είναι προκλητικός εξοργίζοντας τους Έλληνες πολίτες για την κατάντια των πολιτικών που μπαίνουν στην βουλή, μας προσφέρει άφθονο γέλιο.

Εκ νέου εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου δέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού επανέρχονται στην συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με την αύξηση του μπόνους των εδρών για το πρώτο κόμμα από τις 40 στις 50. «Είναι απαραίτητο για την σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας εν μέσω ισχυρών διεθνών κρίσεων».

Η πρώτη αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ στα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου ήρθε από τον ακροαριστερό Παύλο Πολάκη. Μιλώντας στη βουλή, στη συζήτηση για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις, πέταξε το γάντι στην κυβέρνηση, καλώντας τη να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, προκειμένου στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτήσει αυτοδύναμη κυβέρνηση με 34%!!! 

Καλό θα είναι να σκέφτεσαι πριν μιλήσεις κάνοντας τον ακροαριστερό μάγκα, και ενίοτε οι κυβερνήσεις πρέπει να ικανοποιούν τα αιτήματα της αντιπολίτευσης. Το γέλιο μπορεί να περιμένει και μετά την κάλπη, ώστε να είναι ολοκληρωμένο.



Απελάθηκε από την Τουρκία ο Έλληνας δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρεταίος

 



Τον Έλληνα δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο, απέλασαν από την Τουρκία οι αρχές της χώρας. Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος με μια ανάρτησή του στο Facebook.

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου

«Η χειραψία είναι αναπάντεχα θερμή. Εκπλήσσομαι και για μια στιγμή νιώθω ένα κύμα συγκίνησης να με πλημμυρίζει. Είναι η τελευταία μου χειραψία στην Τουρκία. Με έναν από τους αστυνομικούς που με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, πριν με αφήσει στο δωμάτιο του αεροδρομίου για όσους έχουν προγραμματιστεί να απελαθούν.

Μετά από εικοσιτρία χρόνια, κατά την διάρκεια των οποίων έζησα, για οχτώ χρόνια και ταξίδεψα και δούλεψα στην Τουρκία, οι τουρκικές αρχές αποφάσισαν να με απελάσουν και να μου απαγορεύσουν να επιστρέψω για λόγους δημόσιας τάξης.

Βασικός λόγος, από ό,τι κατάλαβα από τα όσα με ρώτησαν το βράδυ που με κράτησαν στο αεροδρόμιο, συμπεριφερόμενοι με ευγένεια και κατανόηση στην έκπληξη μου, ήταν τα ταξίδια μου στην νοτιοανατολική Τουρκία, ένα ταξίδι μου στην βόρεια Συρία το 2015 και τα ταξίδια μου στην υπόλοιπη Τουρκία. Καθώς και οι επαφές μου με άτομα που το τουρκικό κράτος θεωρεί μεμπτές και οι φωτογραφίες στο κινητό μου, οι οποίες σχετίζονται με δραστηριότητες των Κούρδων στην βόρεια Συρία, τις οποίες ελάμβανα μέσω ενός whatsApp group ανθρώπων που παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Όπως κάθε δημοσιογράφος που κάνει ρεπορτάζ, ήμουν αποδέκτης ειδήσεων και φωτογραφιών.

Ουδέποτε έκρυψα τα ταξίδια και τις συναντήσεις μου. Άλλωστε, ήμουν διαπιστευμένος δημοσιογράφος, με κάρτα από την αρμόδια τουρκική υπηρεσία. Από τα ταξίδια μου αυτά, όχι μόνο στη νοτιοανατολική Τουρκία αλλά σε όλη τη χώρα, έκανα καθημερινό ρεπορτάζ που δημοσιευόταν στα ΜΜΕ για τα οποία δούλεψα όλα αυτά τα χρόνια. Αυτά ήταν που με βοήθησαν να γράψω δυο βιβλία και σειρά αναλύσεων, επικεντρώνοντας στην κοινωνία και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα, μαζί με τις πολιτικές εξελίξεις και την εξωτερική πολιτική, θέματα που κάλυπτα ως δημοσιογράφος, επίσημα διαπιστευμένος στην Τουρκία.

Ολόκληρο το φάσμα των κοινωνικών αλλαγών, από τους συντηρητικούς πολίτες και ψηφοφόρους μέχρι τους Κούρδους και από την γυναικεία μόδα μέχρι την μουσική, ήταν πάντα θέματα που θεωρούσα κομβικά για την καλύτερη κατανόηση της Τουρκίας.

Ο βασικός μου γνώμονας, η θεμελιώδης αρχή που έκρινα πως πρέπει να διέπει την επαγγελματική μου ζωή ήταν να μεταφέρω πάντοτε μια, όσο μπορούσα, πιο αντικειμενική εικόνα της Τουρκίας προς την Ελλάδα και την Κύπρο, ως δημοσιογράφος ελληνικών και κυπριακών Μέσων. Μακριά από δαιμονοποιήσεις, απλοποιήσεις και προκαταλήψεις. Με μια βαθιά πίστη ότι υπηρετούσα την ειρήνη και ότι έβαζα το δικό μου μικρό λιθαράκι για την ανάπτυξη καλών σχέσεων ανάμεσα στις χώρες αυτές και την Τουρκία. Και με βαθύ σεβασμό και αγάπη προς τη χώρα και όλους τους ανθρώπους της, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και την καταγωγή τους.

Μαζί με την επαγγελματική μου ζωή, που συνδέθηκε άρρηκτα με την Τουρκία, όλα αυτά τα χρόνια ανέπτυξα και μια προσωπική, συναισθηματική σχέση με την χώρα. Τα παιδιά μου γεννήθηκαν εκεί, απέκτησα πολύ καλούς και αληθινούς φίλους, δεσμούς επαγγελματικούς και προσωπικούς με πάρα πολλούς ανθρώπους. Για πολλά χρόνια, μια φορά κάθε μήνα ήμουν στην Τουρκία για δέκα-δεκαπέντε μέρες. Η Τουρκία έγινε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος στον οποίο αισθανόμουν πραγματικά στο σπίτι μου.

Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι σημαίνει για μένα αυτή η απόφαση. Ξέρω όμως ότι πρέπει να διαχειριστώ ένα οιονεί πένθος. Όλοι οι φίλοι μου στην Τουρκία θα μου λείψουν πολύ. Όπως λέει και μια τουρκική παροιμία, «σ’ ένα φλιτζάνι καφέ κρύβονται οι αναμνήσεις σαράντα χρόνων». Τώρα τη νιώθω σε όλη της τη σοφία…

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους φίλους που ενδιαφέρθηκαν καθώς και τις ελληνικές αρχές για όλη την στήριξη που μου πρόσφεραν τις δύσκολες εκείνες βραδινές τελευταίες μου ώρες στην Τουρκία.

Η απόφαση των τουρκικών αρχών είναι κάτι που δεν μπορώ να κατανοήσω, είναι κάτι που με θλίβει βαθιά και με κάνει πλέον να νιώθω σαν εξόριστος. Θα συνεχίσω να καλύπτω την Τουρκία και να εργάζομαι με τις ίδιες πεποιθήσεις ακόμα και από απόσταση, με την ελπίδα ότι οι ιθύνοντες του τουρκικού κράτους κάποια στιγμή θα ανακαλέσουν την απόφαση τους».

Evangelos Areteos
23 ώρες πριν

Απόφαση απέλασης απο Τουρκία και απαγόρευση επιστροφής
Sınır dışı etmeye ve geri dönmemi yasaklamaya karar
Expulsion from Turkey and interdiction to come back

Η χειραψία είναι αναπάντεχα θερμή. Εκπλήσσομαι και για μια στιγμή νιώθω ένα κύμα συγκίνησης να με πλημμυρίζει. Είναι η τελευταία μου χειραψία στην Τουρκία. Με έναν από τους αστυνομικούς που με σταμάτησαν στο αεροδρόμιο Σαμπιχά Γκιοκτσέν της Κωνσταντινούπολης, πριν με αφήσει στο δωμάτιο του αεροδρομίου για όσους έχουν π...

Δείτε περισσότερα
138
65
62


Η αντιπολίτευση στον Δήμο Αθηναίων απαίτησε να βγεί ψήφισμα υπέρ Ανδρουλάκη

 



Οι παρατάξεις τις αντιπολίτευσης αμέσως μετά την ψηφοφορία με την οποία απορρίφθηκε η απαίτησή τους να συζητηθεί ψήφισμα της παράταξης Γερουλάνου για την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ο Μπακογιάννης επέκρινε τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι αναζητούν μικροπολιτικά άλλοθι, επενδύουν πολιτικά στις ήττες της Αθήνας και καταφεύγουν σε τεχνητές εντάσεις και ακραίες προκλήσεις.

«Λυπάμαι πολύ για τη στάση των συναδέλφων της αντιπολίτευσης. Ένα είναι ξεκάθαρο: Ότι το δημοτικό μας συμβούλιο δεν εκβιάζεται και δεν απειλείται. Η πόλωση και η τοξικότητα, δε βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας. Όπως δε βοηθά και η μεταφορά των διενέξεων της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην τοπική αυτοδιοίκηση. Δε βοηθά η τεχνητή ένταση, δε βοηθούν οι ακραίες προκλήσεις», ανέφερε ο Δήμαρχος της Αθήνας και συνέχισε: «Οι μάσκες, όμως, πλέον, έχουν πέσει. Όπως και οι φερετζέδες εκείνων που δε θέλουν το Μετρό στα Εξάρχεια, τις υποδομές στον Λόφο του Στρέφη, τα 1.200 παιδάκια στα σχολεία ή το Θέατρο στο Λυκαβηττό. Είναι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν μικροπολιτικά άλλοθι. Είναι οι ίδιοι, οι οποίοι επενδύουν πολιτικά στις ήττες της Αθήνας. Όμως, σκιαμαχούν και ανήκουν στο παρελθόν. Η συνεδρίασή μας συνεχίζεται κανονικά. Είναι δική μας υποχρέωση να δώσουμε πραγματικές λύσεις στα πραγματικά προβλήματα. Με ψυχραιμία, νηφαλιότητα, με πολιτικό πολιτισμό. Άλλωστε η δημοκρατικότητα όλων μας φαίνεται στην πράξη».

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να δεχτούν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ενώ νωρίτερα ο Δήμαρχος Αθηναίων είχε επισημάνει: «Από την πρώτη στιγμή ως παράταξη δίνουμε μια μάχη να διαχωρίσουμε την κεντρική πολιτική σκηνή από την αυτοδιοίκηση. Το κάναμε πάντοτε. Θα μου επιτρέψετε να πω και προεκλογικά, όταν κυβέρνηση ήταν οι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, το κάναμε και μετεκλογικά με κυβέρνηση ΝΔ. Έχουμε μείνει πιστοί σε αυτή τη θέση».

«Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως ένα παρακολούθημα της Βουλής και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Δεν αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως ένα «παραμάγαζο» των κομμάτων. Δεν αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως το προστατευόμενο «ανήλικο τέκνο» του πολιτικού συστήματος της χώρας. Το αντίθετο. Αντιλαμβανόμαστε την αυτοδιοίκηση ως ισχυρή και ανεξάρτητη. Για αυτό προσπαθούμε να μην αφήσουμε αυτό το τοξικό νέφος που καλύπτει την Βουλή, να καλύπτει και το δημοτικό μας συμβούλιο, αλλά αντιθέτως να κάνουμε τη δουλειά μας. Να εστιάζουμε στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων».



Σε εντατική προετοιμασία για ένα δύσκολο Χειμώνα

 



Ολόκληρη η Ευρώπη μπαίνει  σε μια περίοδο που οι διεθνείς εξελίξεις - ιδίως σε ό,τι αφορά τις ροές, αλλά και τις τιμές φυσικού αερίου - επιφυλάσσουν σφοδρές δυσκολίες στις οικονομίες, τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ήδη οι προμήθειες φυσικού αερίου από τον ρωσικό αγωγό προς την Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά περίπου 75% φέτος, ενώ  από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου θα σταματήσουν οι προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 1 προκαλώντας νέες ανατιμήσεις. 

Όλες οι χώρες της Ευρώπης προχωρούν στη λήψη έκτακτων μέτρων προκειμένου να διασφαλίσουν ενεργειακή ασφάλεια για το Χειμώνα που έρχεται. Στη Γερμανία, η κυβέρνηση ενέκρινε δύο πακέτα μέτρων, στο πλαίσιο του νόμου για την ενεργειακή επάρκεια,  προκειμένου να εξοικονομηθεί ενέργεια το επόμενο διάστημα. Στη Γαλλία, ο Πρόεδρος  Μακρόν προειδοποίησε τους πολίτες ότι η εποχή της αφθονίας έχει τελειώσει και τους επόμενους μήνες θα χρειαστούν θυσίες καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία και η κλιματική κρίση αλλάζουν το ενεργειακό τοπίο. Στην Ισπανία ανακοινώθηκαν μέτρα μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας σε δημόσια κτίρια, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και δεν αποκλείονται επιπρόσθετα.

Στη χώρα μας η Κυβέρνηση έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο σενάριο. Έχει διπλασιαστεί η χωρητικότητα της Ρεβυθούσας με νέα πλωτή δεξαμενή που δίνει τη δυνατότητα να υποδέχεται  ταυτόχρονα δύο πλοία, έχει διπλασιαστεί η ηλεκτροπαραγωγή από λιγνίτη και  υπάρχει  δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί πετρέλαιο σε πέντε εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής  που σήμερα λειτουργούν με φυσικό αέριο. Μέτρα μείωσης της κατανάλωσης λαμβάνονται ήδη και στη χώρα μας και -όπως επεσήμανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας- τον Ιούνιο και Ιούλιο υπήρξε σημαντική μείωση της κατανάλωσης, που τον Ιούλιο ξεπέρασε το 15%.




Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής ακρίβειας

 


Η  Ελλάδα -σύμφωνα  με στοιχεία του Ινστιτούτου Bruegel που δημοσιεύει το Bloomberg-  έχει διαθέσει τα περισσότερα χρήματα μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε. (ως ποσοστό του ΑΕΠ της) για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής ακρίβειας.

Συγκεκριμένα τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η Κυβέρνηση υπολογίζονται σε 6,8 δισ. ευρώ ή 3,7% του ΑΕΠ. Ακολουθεί η Ιταλία που έχει διαθέσει 2,8% του ΑΕΠ και η Γερμανία  με 1,7% του ΑΕΠ της. Συνολικά οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν διαθέσει για την αντιμετώπιση της  ενεργειακής κρίσης 280 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα η μέση χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Αγορά του Χρηματιστηρίου Ενέργειας διαμορφώνεται  κοντά στα 400 ευρώ ανά MWh, που είναι η χαμηλότερη μετά την Ισπανία, την Πορτογαλία και την Πολωνία. Σημειώνεται ότι η υψηλότερη τιμή είναι στην Ιταλία που ξεπερνά τα 710 ευρώ ανά MWh.

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική στήριξη που παρέχει η Κυβέρνηση για τη στήριξη νοικοκυριών, επιχειρήσεων και αγροτών για τον Σεπτέμβριο φτάνει τα 1,9 δισ. ευρώ από τα οποία το 1,1 δισ. ευρώ προέρχεται από τα υπερέσοδα του Ταμείου Ενεργειακής Μετάβασης και τα 800 εκατ. ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Καλύπτεται έτσι το 100% της αύξησης στα Κοινωνικά Τιμολόγια,  το 94% στα νοικοκυριά, το 89% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το 90% στα αγροτικά τιμολόγια.