Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Κατακράτηση υγρών: Τι να φάτε για να υποχωρήσει το πρήξιμο



Η κατακράτηση νερού, επίσης γνωστή ως κατακράτηση υγρών, αναφέρεται στην υπερβολική συσσώρευση υγρού στο κυκλοφορικό σύστημα, τους ιστούς του σώματος, ή τις κοιλότητές του.

Κατακράτηση υγρών - Έως και το 70% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό. Υπάρχει νερό, τόσο εντός όσο και εκτός των κυττάρων του σώματός μας. Το αίμα αποτελείται κυρίως από νερό, όπως και τα όργανα και οι μυς μας.

Μία μέθοδος αντιμετώπισης είναι και η αλλαγή σε ορισμένες πτυχές της διατροφής σας. Στόχος είναι η απελευθέρωση του περιττού νερού μέσω της ούρησης. Οι διατροφικές αλλαγές δεν λειτουργούν με την τόνωση της λειτουργίας των νεφρών. Η δίαιτα είναι υψηλή σε φλαβονοειδή και ορισμένες άλλες θρεπτικές ουσίες.

Η διατροφή αυτή ονομάζεται “Waterfall Diet” και το όνομά της οφείλεται προφανώς στον σκοπό που εξυπηρετεί. Επί της αρχής βοηθάει το άτομο να εντοπίσει τυχόν τροφές τις οποίες ο οργανισμός δεν αφομοιώνει σωστά, με αποτέλεσμα την υψηλότερη απελευθέρωση ισταμίνης. Το σέλινο και ο μαϊντανός, καθώς και άλλες τροφές πλούσιες σε κουμαρίνη είναι βασικές για αυτήν τη δίαιτα, καθώς η κουμαρίνη βοηθά τα μακροφάγα (τύπος λευκών αιμοσφαιρίων) να διαλύσουν τις πρωτεΐνες, οι οποίες έχουν εισρεύσει στον ιστό.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 1

Αρχικά, πρέπει να τρώτε μόνο λαχανικά, φρούτα, καφέ ρύζι, φασόλια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ψάρια, κοτόπουλο και προϊόντα σόγιας όπως tofu για δύο μήνες για να εξαλείψετε πιθανά αλλεργιογόνα. Όλες οι τροφές με βάση το σιτάρι, τα προϊόντα από αλεύρι, όπως το ψωμί ή τα ζυμαρικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το κόκκινο κρέας, η ζάχαρη, ο καφές, το αλκοόλ, τα αυγά και τα επεξεργασμένα τρόφιμα πρέπει να αποφεύγονται εντελώς.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 2

Στην δεύτερη φάση προσθέστε μια “απαγορευμένη” κατηγορία τροφών στα γεύματά σας κάθε εβδομάδα, παρακολουθώντας για αύξηση του σωματικού βάρους ή συμπτώματα όπως ασυνήθιστη κόπωση, πονοκέφαλοι ή συμφόρηση. Τα συμπτώματα αυτά υποτίθεται ότι θα σας υποδείξουν ότι είστε αλλεργικοί ή έχετε δυσανεξία σε συγκεκριμένες τροφές. Αυτή φάση διαρκεί τέσσερις εβδομάδες. Κράκερ σίτου, αλεύρι σίτου ή ζυμαρικά σίτου χωρίς αυγό προστίθεται την 1η εβδομάδα, ενώ τα γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το τυρί, το γιαούρτι και το αγελαδινό γάλα προστίθενται την 2η εβδομάδα. Στην 3η εβδομάδα μπορείτε να φάτε και αυγά, ενώ η μαγιά μπορεί να προστεθεί την 4η εβδομάδα.

Κατακράτηση υγρών - Αντιμετώπιση: Φάση 3

Η τελική φάση του της δίαιτας Waterfall έχει σχεδιαστεί για να καταλήξετε στις διατροφικές συνήθειες που θα ακολουθήσετε στο μέλλον, προκειμένου να μην έχετε κατακράτηση υγρών. Το 90% της διατροφής σας κατά τη διάρκεια της φάσης 3 θα πρέπει να αποτελείται μόνο από τροφές που υπήρχαν κατά τη διάρκεια της φάσης 1. Το υπόλοιπο 10% από αυτά που θα τρώτε μπορεί να περιλαμβάνει τρόφιμα που μπήκαν σταδιακά κατά τη διάρκεια της φάσης 2, ή και άλλα τρόφιμα, εφόσον δεν προκαλούν συμπτώματα κατακράτησης νερού.


http://www.medicalnewstoday.com

http://www.livestrong.com

Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr


Συνετρίβη ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Συρία!



Τραγωδία κοντά σε αεροπορική βάση της Συρίας, όταν ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη. Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την διάρκεια της προσγείωσης σήμερα, Τρίτη 06.03.2018, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

Πού και πώς συνετρίβη το αεροσκάφος

Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην αεροπορική βάση της Khmeimim, στην Συρία και το αεροσκάφος ήταν μεταγωγικό. Τις ανακοινώσεις έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναπαράγονται… κατά ριπάς από τα ΜΜΕ, εντός κι εκτός Ρωσίας.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τραγικό θάνατο βρήκαν οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο αεροπλάνο. Αλλά και τα 6 μέλη του πληρώματός του.

Όπως μεταδίδει το rt.com, οι πρώτες πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό η συντριβή να προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα.

Η επίσημη ανακοίνωση
«Περίπου στις 15:00 (σ.σ. ώρα Μόσχας), ένα ρωσικό An-26 μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη καθώς προσέγγιζε την αεροπορική βάση Khmeimim για προσγείωση. Όλοι όσοι επέβαιναν πέθαναν στην συντριβή», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας στην Ρωσία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τον τόπο του δυστυχήματος το αεροσκάφος δεν δέχθηκε πυρά.


Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή : newsit.gr


Φρουρααα: «Κόλαση» στη Βουλή με επίθεση Κασιδιάρη στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά



Ο κακός χαμός έγινε στη Βουλή με πρωταγωνιστή τον Ηλία Κασιδάρη.

Η συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Αμυνας όπου οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χρουστοδουλίδης αντίστοιχα, κατέληξε σε ρατσιστικό παραλήρημα της Χρυσής Αυγής.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, φωνάζοντας απαίτησε να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος!» έλεγε και αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση των υπόλοιπων που θέλησαν να υπερασπιστούν τον βουλευτή Ξάνθης.Μάλιστα ο  Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος κατήγγειλε τον Κασιδιάρη πως «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας».

Λόγω της έντασης η φρουρά της Βουλής έκανε την εμφανίστηκε και η συνεδρίαση διεκόπη για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών και συνεκλήθη με πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και του τομεάρχη Εξωτερικών Γιώργου Κουμουτσάκου.

Ωστόσο, η ατζέντα της συζήτησης δεν περιλαμβάνει κρίσιμα ζητήματα όπως το «Σκοπιανό» αλλά και η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Αλβανία και σύμφωνα με πληροφορίες η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να ζητήσει νέα συνεδρίαση για συζήτηση εφ όλης της ύλης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Sputnik: Αμερικανικά πλοία και πεζοναύτες στην ανατολική Μεσόγειο για τη γεώτρηση της ExxonMobil



Ενισχύεται η παρουσία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού στη Μεσόγειο, λίγες ημέρες μετά την ένταση στην κυπριακή ΑΟΖ.

To ρωσικό πρακτορείο Sputnik σε τηλεγράφημα του κάνει αναφορά στην ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην ανατολική Μεσόγειο εν αναμονή των γεωτρήσεων της εταιρείας ExxonMobil στη κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη Μεσόγειο εμφανίστηκαν την ίδια μέρα πλοία του αμερικανικού ναυτικού και του σώματος των πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil. Η άφιξη των πλοίων πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής ΕΝΙ στην ΑΟΖ, προστίθεται.

Όπως αναφέρει το Sputnik, οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να κάνει χρήση ή έστω να απειλήσει ότι θα κάνει χρήση βίας για να προασπίσει τα συμφέροντά της στη «βόρεια Κύπρο» - όπως αναφέρονται τα κατεχόμενα.

Το δημοσίευμα αναφέρεται εξάλλου στην ανακάλυψη του αιγυπτιακού κοιτάσματος Ζορ, το οποίο, όπως προστίθεται, οδήγησε σε έναν πυρετό για ανακάλυψη παρόμοιων κοιτασμάτων «μαύρου χρυσού» σε γειτονικές περιοχές.

Ακολούθησε η ένταση για τη γεώτρηση στη «Σουπιά» ενώ σύμφωνα με το Sputnik, στις 21 Φεβρουαρίου στην περιοχή στάληκε το αεροπλανοφόρο Iwo Jima, με δύναμη 2.500 πεζοναυτών, προς ενίσχυση του Έκτου Στόλου των ΗΠΑ.

Στις δυνατότητες του αεροπλανοφόρου περιλαμβάνονται αντιπλοϊκά και αντιπυραυλικά συστήματα, ελικόπτερα Cobra, μεταγωγικά και άλλα αεροσκάφη, συμπληρώνεται.
Το Iwo Jima και τα συνοδευτικά πολεμικά πλοία αμφίβιου πολέμου προστίθενται στα πέντε μόνιμα πλοία που είναι σταθμευμένα στη Μεσόγειο, αναφέρει το δημοσίευμα. 

Σύμφωνα με το Sputnik, σχεδόν δύο εβδομάδες μετά έφτασαν στην Μεσόγειο και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ.

Σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική άποψη διαφέρει από αυτή που επικρατεί διεθνώς, ενώ σημειώνει ότι η «Βόρεια Κύπρος» αποτελεί για τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της Τουρκίας, κατεχόμενο κυπριακό έδαφος. Από τη στιγμή που η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ, το θέμα προκαλεί επίσης εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, προστίθεται.

Καταλήγει, λέγοντας ότι οι ερευνητικές δραστηριότητες που σχεδιάζει η ExxonMobil στην περιοχή δεν εμπίπτουν στο τμήμα που η Τουρκία ισχυρίζεται ότι ανήκει στο ψευδοκράτος.


Πηγή : protothema.gr


Απλοποίηση και επιτάχυνση στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας



Αλλαγές στον τρόπο απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας με στόχο την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών προανήγγειλαν ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης και ο ειδικός τομεακός γραμματέας Ιθαγένειας, Λάμπρος Μπαλτσιώτης.

Όπως ανέφεραν, εντός του έτους θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο «δεξαμενή» 300 ερωτήσεων- απαντήσεων, από τις οποίες θα επιλέγονται τυχαία με ηλεκτρονικό τρόπο οι 30 από αυτές, οι οποίες θα είναι διαβαθμισμένης δυσκολίας. Οι υποψήφιοι για να περάσουν τη δοκιμασία θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε 20 από αυτές. Το σύστημα βασίζεται στα γερμανικά πρότυπα και έχει ως πλεονεκτήματα τη μείωση του διοικητικού φόρτου, την εξάλειψη οποιασδήποτε «εξωθεσμικής παρέμβασης», και την ομογενοποίηση της διαδικασίας. 

Αυτό το τελευταίο σημαίνει ότι με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου θα παύσουν οι διαφοροποιήσεις που παρατηρούνται μεταξύ των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, όπου σε ορισμένες περιπτώσεις υποψήφιοι καλούνται να απαντήσουν σε πολλές και εξαιρετικά δύσκολες ερωτήσεις και σε άλλες οι ερωτήσεις είναι λίγες και εύκολες.

Επιπλέον, αναμένεται να θεσπιστεί διάταξη που θα προβλέπει την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας μετά από 12 έτη νόμιμης παραμονής στη χώρα. Αυτό αφορά περίπου 250.000 πρόσωπα, τα οποία δεν καλύπτονται από το είδος της άδειας παραμονής που κατέχουν για να υποβάλλουν το αίτημα της ιθαγένειας.

Στόχος του υπουργείου, όπως αναφέρθηκε, είναι να μειωθεί ο χρόνος απόδοσης της ιθαγένειας, καθώς ενώ ο νόμος προβλέπει αυτό να γίνεται μέσα σε ένα έτος από την υποβολή της αίτησης, στην πράξη η αναμονή κατά μέσο όρο είναι από 2 έως 4 χρόνια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που φτάνει και τα 6 χρόνια. Επιπλέον, υπάρχει η πρόθεση, σε βάθος χρόνου, για πλήρη ψηφιοποίηση των φακέλων των υποψηφίων. 

Οι κ.κ. Σκουρλέτης και Μπαλτσιώτης ανέφεραν ακόμα ότι τους επόμενους μήνες θα δημιουργηθεί νομοθετικό πλαίσιο για απόδοση της ελληνικής ιθαγένειες στους Ρομά που μέχρι σήμερα παραμένουν ανιθαγεννείς. Με νομοθετική διάταξη θα αντιμετωπίζονται, επίσης, ειδικές περιπτώσεις, όπως παιδιά ΑμεΑ, πάσχοντες από ψυχικά νοσήματα και νοητική υστέρηση, καθώς και υποψήφιοι άνω των 65 ετών, οι οποίοι θα απαλλάσσονται από την υποχρέωση να υποβάλλονται σε τεστ γεωγραφίας, ιστορίας ή πολιτικών θεσμών, ενώ θα αρκεί η γνώση της ελληνικής γλώσσας. 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από το πληροφοριακό σύστημα «Ιθαγένεια», το 2017 απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια 33.718 πολίτες, εκ των οποίων οι 24.785 (οι 22.820, ποσοστό 92,07% αφορά πρώην Αλβανούς) λόγω γέννησης ή φοίτησης στη χώρα μας, με βάση τον νόμο 4332/15. Την ιθαγένεια μέσω πολιτογράφησης απέκτησαν το ίδιο έτος 3.676 ομογενείς (οι 3.426 ή το 93,20% εξ αυτών προερχόμενοι από την Αλβανία) και 3.483 αλλογενείς (από την Αλβανία οι 2.117 ή ποσοστό 60,78%). 
Παράλληλα, απορρίφθηκαν 1.480 αιτήματα και ανακλήθηκαν θετικές αποφάσεις σε 46 περιπτώσεις. 

Αποδεκτά σε ποσοστό 98,91% γίνονται τα αιτήματα για απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας λόγω γέννησης/φοίτησης στην Ελλάδα, κατά 96,68% για πολιτογράφηση ομογενών, κατά 74,30% για πολιτογράφηση αλλογενών και κατά 80,44% οι λοιπές κατηγορίες. 


ΤΑ ΝΕΑ


Ενταση στην πορεία διαμαρτυρίας των οδηγών ταξί



Ένταση προκλήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν προς το υπουργείο Οικονομικών, οδηγοί ταξί.

Υπενθυμίζεται ότι το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από 8 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους, οι οδηγοί ταξί δηλώνουν την αντίθεσή τους στην «παράνομη και αυθαίρετη εισβολή της Uber στις επιβατικές μεταφορές» κάνοντας λόγο «για υποκλοπή του έργου», «στην κάθε καινοτομία - πλατφόρμα που κλέβει τον ταξιτζή και τη χώρα μας» ενώ καταγγέλλουν όλους όσους μέχρι σήμερα φρέναραν το νομοσχέδιο που ήδη βρίσκεται στη Βουλή και αφορά στα ταξί.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η ένταση προκλήθηκε όταν ένα αυτοκίνητο προσπάθησε να περάσει από το σημείο που βρίσκονταν οι συγκεντρωμένοι,  με τον οδηγό να δέχεται λεκτική επίθεση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Μήνυμα των ΗΠΑ στην Άγκυρα: Έρχονται MQ-9 Reaper στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας – Θα «φωτογραφίζουν» κάθε τουρκική κίνηση (videos)



Σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο από μεθαύριο  θα μετασταθμεύσουν  δύο αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 Reaper, στο πολεμικό αεροδρόμιο της Λάρισας…για «εκπαίδευση» με χρονικό ορίζοντα έξι μήνες οι οποίοι θα είναι όπως δείχνουν και οι δηλώσεις Ερντογάν  «πολύ καυτοί» .

Επίσης μαζί με τα αμερικανικά UAV έρχονται εξειδικευμένο προσωπικό που θα φθάσει ίσως τα 100 άτομα!

Οι Τούρκοι έτσι θα βρεθούν σε κλοιό πάνω από το Αιγαίο και οτιδήποτε κάνουν σε παραβίαση ή εναέρια εμπλοκή θα «φωτογραφίζεται» άμεσα από την αμερικανική πλευρά που θα έχει σε real time , τις κινήσεις τους, όπως και τις κινήσεις του τουρκικού στόλου στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Αμερικανοί αξιωματικοί επιθεωρούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην χώρα μας εδώ και μεγάλο διάστημα και η παρουσία  μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητές τους.

Ακούστηκαν πολλά μέρη στην χώρα,  όπως η  Σκύρος, αλλά εκεί δεν  επιθυμούσε  η ελληνική πλευρά, λόγω της ευαισθησίας του νησιού για την ελληνική πολεμική αεροπορία.

Το αεροδρόμιο στην  Λάρισα κρίθηκε τελικά το πιο κατάλληλο λόγω των πολύ καλών εγκαταστάσεων του .

Τονίζουμε ότι τα MQ-9 Reaper είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη με τεράστιες δυνατότητες. Πάρα πολύ μεγάλη αυτονομία, πάρα πολύ μεγάλη ακτίνα δράσης και μπορούν να διεξάγουν  πολλές αποστολές.

Αυτό που γίνεται σαφές είναι ότι τα MQ-9 θα «χτενίζουν» το Αιγαίο σε αποστολές εναέριας επιτήρησης ενώ διαθέτουν πολύ μεγάλη αυτονομία .

Η επιλογή των Αμερικανών να γίνει η μεταστάθμευση αυτού του είδους εναέριων  συστημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει τις άριστες  σχέσεις των δύο χωρών σε στρατιωτικό  επίπεδο.

Σίγουρα πρόκειται για μια θετική εξέλιξη στο πρόβλημα με το όνομα «Ερντογάν» ο οποίος ονειρεύεται οθωμανικές αυτοκρατορίες, ξένα εδάφη και θάλασσες  που είναι γεμάτες υδρογονάνθρακες και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν του ανήκουν.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι και το Ισραήλ έστειλε προειδοποίηση  υπαρκτού κινδύνου στο Αιγαίο, διότι οι  Ισραηλινοί  διαβλέπουν πιθανή πολεμική σύρραξη στην περιοχή, κυρίως  λόγω των αυτοκρατορικών φιλοδοξιών του Τούρκου προέδρου για την αναβίωση της «οθωμανικής αυτοκρατορίας».

«Το όνειρο του «μεγαλοπρεπούς» ( εννοώντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή)  Τούρκου Προέδρου Tayyip Erdoğan θα  πυροδοτήσει μια μεγάλη ανάφλεξη  στην περιοχή», έγραψε ο Yochanan Visser για το Israel National News. 

«Ο Τούρκος πρόεδρος  που τώρα πολεμάει τους Κούρδους, ανταγωνίζεται σθεναρά την Ελλάδα και «εμπλέκεται» σε πολεμική αντιπαράθεση και με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ στη βόρεια Συρία, θέτει  ωμά το θέμα της αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της  επέκτασης του εδάφους της Τουρκίας», είπε ο Visser  σε μια ειδική ανάλυση του η οποία συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα.

Πολλοί ειδικοί από ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Τουρκία , και τον Τούρκο πρόεδρο που δε πλέον ανεξέλεγκτος από όλους και όλα.




Πηγές : doureiostupos.grpentapostagma.gr


Έφτιαξαν και video για την κάνναβη οι Συριζαίοι με πρωταγωνιστή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ




Με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Μυτιλήνης, Γιώργο Πάλλη

Διαβάσαμε στο protothema.gr :

Αν και η αισθητική του είναι ίδια με τα παρόμοια που έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί, αυτή τη φορά δεν δημοσιεύθηκε στο κανάλι του πρωθυπουργού.

Βίντεο για το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της φαρμακευτικής κάνναβης έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μόνο που αυτή τη φορά δεν επέλεξε το κανάλι του πρωθυπουργού στο YouTube αλλά ένα νέο κανάλι που στήθηκε με ταυτότητα «είναι λογικό και δεν αλλάζει».

Στο βίντεο που έχει παρόμοια σκηνοθετική άποψη με όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί από την κυβέρνηση για το μποναμά των συνταξιούχων, τα σχολικά γεύματα, τις εκπτώσεις στο ρεύμα κ.α. πρωταγωνιστεί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης.

Με την ιδιότητά του ως φαρμακοποιός ακούγεται να λέει ότι «την εποχή που κάποιοι επιλέγουν να βλέπουν ακόμα τον πλανήτη επίπεδο, εμείς επιλέγουμε να είμαστε στο πλευρό της επιστήμης, στο πλευρό των ασθενών». 

Εκφράζει, δε, την ευχή σταδιακά τα φαρμακευτικά προϊόντα κάνναβης «να μπουν στη συνταγογράφηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ασθενείς υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό την είδηση για το νομοσχέδιο που θα τους επιτρέπει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, καθώς «έχουν ανάγκη την ανακούφιση, αλλά και τη θεραπεία.

Από το βίντεο δεν λείπει και η έμμεση αναφορά στην έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια καθώς ο κ. Πάλλης λέει ότι «η Ελλάδα θα βγει στο φως όταν οι προοδευτικές δυνάμεις θα κατοχυρώσουν ένα καινούργιο πλαίσιο στη χώρα».

Το βίντεο κλείνει με φόντο το κοινοβούλιο όπως και όλα τα προηγούμενα βίντεο της κυβέρνησης μόνο που αυτή τη φορά απουσιάζει το έμβλημα της ελληνικής δημοκρατίας.



Παρουσιάζοντας το βίντεο ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναφέρει ότι «ενώ η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τη σημασία και τα οφέλη της, ενώ διεθνώς έχει τεθεί στις υπηρεσίες της ιατρικής, ενώ ασθενείς στην Ελλάδα που τη χρειάζονται, τη στερούνται, η αντιπολίτευση ξόρκισε στη βουλή τη φαρμακευτική κάνναβη με λόγο κομπογιαννίτικο»

«Η αμάθεια και η ειρωνεία ήταν η συνεισφορά της σε μια εποχή που ο πολιτικός αντίλογος είναι προλήψεις και δεισιδαιμονίες, είναι αναγκαίο να προβάλλεται ο ορθός λόγος. Το στοιχειώδες» προσθέτει ο κ. Βερναρδάκης, τονίζοντας: «Ευτυχώς για τους ασθενείς που το νομοσχέδιο ψηφίστηκε».






Δαμάσκηνα: Πώς καταπολεμούν καρκίνο του παχέος εντέρου, διαβήτη και καρδιακά!



Tα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι μια πολύ θρεπτική τροφή και παρέχει σπάνια οφέλη για την υγεία, όπως σημαντικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν πάρα πολλές θερμίδες.

Όταν καταναλώνονται συχνά, αλλά με μέτρο, τα δαμάσκηνα συμβάλλουν στη συνολική πρόσληψη διαιτητικών ινών και πολλών σημαντικών βιταμινών, μετάλλων και φαινολικών ενώσεων, οι οποίες λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι, σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε το 2015 στο επιστημονικό συνέδριο Πειραματικής Βιολογίας στην Βοστώνη των ΗΠΑ, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και άλλων σοβαρών παθήσεων.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου με την ενίσχυση των βακτηρίων του εντέρου.

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι πλούσια σε κάλιο, φυτικές ίνες και φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένων των αντιοξειδωτικών, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τον κίνδυνο χρόνιων ασθενειών. Ωστόσο, αυτό που τα κάνει ξεχωριστή τροφή είναι η ιδιότητά τους να ενισχύουν τα βακτήρια του παχέος εντέρου.

Σε μια μελέτη σε ζώα (αρουραίους), οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι εκείνα που τρέφονταν με αποξηραμένα δαμάσκηνα είχαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των βακτηρίων στο έντερο, γνωστά ως Bacteroidetes και Firmicutes.

Επίσης παρουσίασαν μείωση στον αριθμό των προ-καρκινικών αλλοιώσεων, που αποτελούν ένδειξη για μελλοντική ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου.

“Από την μελέτη αυτή ήμασταν σε θέση να συμπεράνουμε ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα φαίνεται να ενισχύουν την καλή μικροχλωρίδα και τον μικροβιακό μεταβολισμού σε όλο το παχύ έντερο, κάτι που είναι γνωστό ότι σχετίζεται με μειωμένη συχνότητα εμφάνισης προ-καρκινικών βλαβών”, ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Μια άλλη μελέτη του 2005 ομοίως αποκάλυψε ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα “αλλάζουν με θετικό τρόπο τους παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του παχέος εντέρου” σε αρουραίους, πιθανώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε διαιτητικές ίνες και πολυφαινόλες.

Άλλοι σημαντικοί λόγοι για να τρώτε δαμάσκηνα

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα είναι ίσως πιο γνωστά για το ρόλο τους ως τροφή χωνευτική και με ήπια καθαρτική δράση. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο επειδή περιέχουν διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, αλλά και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σορβιτόλη.

Η σορβιτόλη, ένα είδος σακχάρου που μερικές φορές περιγράφεται ως προβιοτικό, λέγεται ότι δρα ως “ένα καλό μέσο για την παραγωγή των επιθυμητών εντερικών μικροοργανισμών” και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι είναι η βασική αιτία που τα δαμάσκηνα έχουν καθαρτικές ιδιότητες.

Επίσης, παρά το γεγονός ότι είναι υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα δεν οδηγούν σε απότομη αύξηση της συγκέντρωσης του σακχάρου στο αίμα, πιθανώς λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς σε ίνες και σορβιτόλη. Μια έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2001 στο επιστημονικό περιδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition, χαρακτηρίζει τα αποξηραμένα δαμάσκηνα ως την “επιτομή των λειτουργικών τροφίμων”, επειδή:

Περιέχουν πολλές φυτικές ίνες (6,1 g / 100 g)

Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φαινολικών ενώσεων (184 mg / 100 g), κυρίως νεοχλωρογενικό και χλωρογενικό οξύ, τα οποία συμβάλλουν στην καθαρτική δράση και την καθυστέρηση απορρόφησης της γλυκόζης.

Έχουν φαινολικές ενώσεις που αναστέλλουν την οξείδωση της LDL (κακής) χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, λειτουργούν ως παράγοντας πρόληψης χρόνιων ασθενειών, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (745 mg / 100 g) μπορεί συμβάλλει στην καλή καρδιαγγειακή υγεία.

Είναι σημαντική πηγή βορίου, το οποίο συμβάλλει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Μια μερίδα (100 g) ικανοποιεί την ημερήσια ανάγκη για βόριο (2 έως 3 mg).

Τα αποξηραμένα δαμάσκηνα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των καρδιακών παθήσεων.

Έρευνα του 2013 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Critical Reviews in Food Science and Nutrition αναφέρει ότι τα αποξηραμένα δαμάσκηνα παίζουν ευεργετικό ρόλο στην μείωση όχι μόνο καρκίνου του παχέος εντέρου, αλλά και άλλων χρόνιων παθήσεων, που πλήττουν σήμερα τον αναπτυγμένο κόσμο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα δαμάσκηνα:

Περιέχουν σημαντικές ποσότητες σορβιτόλης, κινικού και χλωρογενικού οξέος, βιταμίνης Κ1, βορίου, χαλκού και καλίου. Η συνεργατική δράση αυτών και άλλων ενώσεων, που επίσης υπάρχουν στα δαμάσκηνα σε μικρότερες ποσότητες, έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία.

Ένα σνακ με αποξηραμένα δαμάσκηνα μπορεί να αυξήσει τον κορεσμό (το πόσο χορτασμένοι νιώθετε μετά) και να μειώσει την επακόλουθη πρόσληψη τροφής, βοηθώντας στον έλεγχο της παχυσαρκίας, του διαβήτη και των σχετικών καρδιαγγειακών παθήσεων. Παρά την γλυκιά γεύση τους, τα αποξηραμένα δαμάσκηνα δεν προκαλούν μεγάλη μεταγευματική αύξηση της γλυκόζης και της ινσουλίνης στο αίμα.

Πάντα με μέτρο!

Παρόλα αυτά τα εντυπωσιακά οφέλη, είναι σημαντικό να τρώτε τα δαμάσκηνα με μέτρο λόγω της υψηλής τους περιεκτικότητας σε φρουκτόζη. Ένα μέσο δαμάσκηνο περιέχει 1,2 γραμμάρια φρουκτόζης. Εάν είστε υπέρβαροι, διαβητικοί, υπερτασικοί, ή έχουν υψηλή χοληστερόλη, τότε θα ήταν ιδιαίτερα ενδεδειγμένο να περιορίσετε την κατανάλωση φρούτων. Ο καλύτερος σύμβουλος για τη διατροφή σας είναι πάντοτε ο προσωπικός σας γιατρός.

Κατά γενικό κανόνα, η πρόσληψης φρουκτόζης πρέπει να μην ξεπερνάει 15 γραμμάρια ημερησίως από ΟΛΕΣ τις διαιτητικές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των φρέσκων φρούτων.

Εάν ΔΕΝ είστε υπέρβαροι, ΔΕΝ έχετε διαβήτη, ΔΕΝ έχετε υπέρταση και ΔΕΝ έχετε υψηλή χοληστερόλη, τότε μπορείτε να τρώτε μέχρι 25 γραμμάρια φρουκτόζης την ημέρα.

http://articles.mercola.com
http://www.californiadriedplums.org
Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγή : iatropedia.gr




Εξάρχεια: Ληστές άφησαν 77χρονη δεμένη και φιμωμένη για 5 ημέρες



Θύμα μίας σπείρας ληστών, οι οποίοι παρίσταναν υπαλλήλους της ΔΕΗ, είχε πέσει μία 77χρονη γυναίκα στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν η γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»σε άθλια κατάσταση, και οι γιατροί την βρήκαν αφυδατωμένη και κακοποιημένη με μώλωπες στα χέρια και τα πόδια.

Το θύμα μπήκε αμέσως στην Εντατική, όπου το ιατρικό προσωπικό έδωσε μάχη να την κρατήσει στη ζωή.

Όταν βρέθηκε ήταν δεμένη χειροπόδαρα με σακούλες σούπερ μάρκετ, πεσμένη στο πάτωμα, χωρίς τροφή και νερό, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως βρισκόταν σε αυτή την θέση για τουλάχιστον 4-5 μέρες.

Την 77χρονη, βρήκε ο αδερφός της όταν το μεσημέρι της Πέμπτης 1 Μαρτίου, όταν μπήκε στο σπίτι και την είδε δεμένη και χωρίς τις αισθήσεις της.

«Με πήρε τηλέφωνο μία κυρία και μου είπε ότι έχει να φανεί τέσσερις μέρες. Πήρα την αστυνομία τηλέφωνο και με κλειδαρά ανοίξαμε. Το σπίτι ήταν λες και είχε πέσει χειροβομβίδα. Μπαίνουμε στο δωμάτιο και η αδερφή μου ήταν πεσμένη κάτω και δεμένη με σακούλες του σούπερ μάρκετ, στριφτές σαν σχοινιά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αδελφός της ηλικιωμένης γυναίκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.



Πηγή: iefimerida.gr 


Συνελήφθη στο Αγρίνιο ο 30χρονος που κατηγορείται για αποπλάνηση 14χρονων αγοριών



Kατόπιν εντάλματος του Ανακριτή σήμερα το πρωί στο Αγρίνιο συνελήφθη,   από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ο 30χρονος ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, τα οποία τέλεσε στο Αγρίνιο.

Τα ανωτέρω αναφέρει έκτακτη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών επιβεβαιώνοντας τις χθεσινές πληροφορίες περί έκδοσης εντάλματος και άμεσα σύλληψης του νεαρού που κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκων στο Αγρίνιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.
Για την υπόθεση αναμένεται αναλυτικότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας και ενδέχεται να ακολουθήσει και δημοσιοποίηση των στοιχειών του.

Ο 30χρονος παρουσιάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Αγρινίου και ζήτησε 48χρονη προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών συρμών


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 2-3-2018 στο Σταθμό του Μετρό "Αττική", από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ), τέσσερις (4) αλλοδαποί, εκ των οποίων δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας και δύο (2) Ρουμανίας, μέλη της σπείρας, γιατί λίγο νωρίτερα εκμεταλλευόμενοι τον συνωστισμό που επικρατούσε σε βαγόνι συρμού, αφαίρεσαν από επιβάτη το κινητό του τηλέφωνο και προσωπικά του αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, οι δράστες είχαν συστήσει από τριμήνου και πλέον, συμμορία με σκοπό την διάπραξη κλοπών σε βάρος επιβατών συρμών μέσων σταθερής τροχιάς.

Ως προς τον τρόπο δράσης, τα μέλη της σπείρας εκμεταλλευόμενα το συνωστισμό που επικρατεί σε ώρες αιχμής, κύκλωναν το θύμα τους και ακολούθως ένας εξ αυτών αφαιρούσε το πορτοφόλι του, το κινητό του ή άλλα αντικείμενα, παραδίδοντάς τα σε έτερο δράστη, για αποφυγή εντοπισμού του.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν ένδεκα (11) περιπτώσεις κλοπών.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.


USS Lexington: Ο Paul Allen βρήκε το βυθισμένο αμερικανικό αεροπλανοφόρο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου



Εντοπίστηκε στα ανοιχτά της Αυστραλίας 76 χρόνια μετά τη βύθισή του.

To ναυάγιο ενός ιστορικού αμερικανικού αεροπλανοφόρου που βυθίστηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, βρέθηκε στα ανοιχτά της Αυστραλίας.

Tο USS Lexington είναι ένα από τα πρώτα αμερικανικά αεροπλανοφόρα που ναυπηγήθηκαν και ανακαλύφθηκε σε βάθος περίπου τριών χλμ, στη Θάλασσα των Κοραλλίων, όπου έλαβε χώρα η ναυμαχία μεταξύ του αμερικανικού ναυτικού και του ιαπωνικού αυτοκρατορικού στόλου κατά την οποία το αεροπλανοφόρο βυθίστηκε τον Μάιο του 1942, σχεδόν 800 χλμ από την ανατολική ακτή της Αυστραλίας. 

Η βύθιση αυτή στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 200 μέλη που αποτελούσαν το πλήρωμα.  



Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό επιβεβαίωσε ότι το πλοίο εντοπίστηκε από μία ομάδα αναζήτησης με επικεφαλή τον συνιδρυτή της Microsoft, Paul Allen. 

Ο φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι το βυθισμένο αεροπλανοφόρο, παρά τα 76 χρόνια που βρίσκεται στο βυθό τις θάλασσας και παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και καταστροφές από τις ιαπωνικές δυνάμεις, είναι αρκετά καλοδιατηρημένο.

Ο Paul Allen, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, βίντεο από τις έρευνες που έγιναν στο ναυάγιο, ενώ σε tweet της US Pacific Command, αναφέρεται:

«Αν και το ''Lexington'' χάθηκε στη Ναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων, οι ηρωικές προσπάθειες των ανδρών του αχρήστευσαν τα ιαπωνικά αεροπλανοφόρα Shōkaku και Zuikaku, ώστε να μην μπορέσουν να συμμετέχουν στη Ναυμαχία του Μιντγουέι, ανοίγοντας τον δρόμο για μια νίκη των Συμμάχων».

Από πλευράς του, ο επικεφαλής της US Pacific Command, ναύαρχος Harry Harris, επαίνεσε την επιτυχία των ερευνών και έσπευσε να δώσει και αυτός τα συγχαρητήριά του, ως γιος ενός εκ των επιζώντων του αεροπλανοφόρου. 

«Η δύναμη του ναυτικού μας έρχεται από αυτούς που ήταν πριν από εμάς. Αυτή είναι η κληρονομιά μας. Η δύναμη του ναυτικού μας έρχεται από αυτούς που υπηρετούν τώρα. Αυτοί είμαστε. Κανείς δεν θα έπρεπε να αμφιβάλλει πως οι πολεμιστές του σήμερα είναι έτοιμοι να πολεμήσουν και να νικήσουν απόψε», επισήμανε.

Η Ναυμαχία της Θάλασσας των Κοραλλίων θεωρείται ένα από τα κομβικά σημεία του πολέμου στον Ειρηνικό.



Το Lexington εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις των ΗΠΑ, αφού χτυπήθηκαν από αρκετές ιαπωνικές τορπίλες και βόμβες κατά τη διάρκεια της μάχης και βυθίστηκε μαζί με 35 από τα αεροπλάνα που μετέφερε. Παρά τις μεγάλες απώλειες, θεωρείται στρατηγική νίκη των Συμμάχων, καθώς ήταν η πρώτη φορά που τέθηκε υπό έλεγχο μια μεγάλη ιαπωνική επιθετική ενέργεια, ενώ οι ζημιές και οι απώλειες αεροπλάνων στα δύο μεγάλα ιαπωνικά αεροπλανοφόρα στόλου (Shōkaku και Zuikaku) είχαν ως αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να συμμετέχουν στη Ναυμαχία του Μιντγουέι, όπου το αμερικανικό ναυτικό πέτυχε αποφασιστική νίκη.

Το αμερικανικό ναυτικό δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο USS Lexington, 216 μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους ενώ περισσότεροι από 2.000 άλλοι διασώθηκαν. Μαζί με το ναυάγιο βρέθηκαν και 11 αεροπλάνα.

«Το Lexington είχε προτεραιότητα στις έρευνές μας, επειδή ήταν ένα από τα πρωτεύοντα πλοία που χάθηκαν κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Vulcan του Paul Allen, Robert Kraft.

Εικόνες από το βυθό που έχουν δημοσιευτεί, δείχνουν την πινακίδα και τα όπλα του Lexington. Ορισμένα από τα αεροσκάφη του πλοίου εμφανίζονται επίσης σε εξαιρετικά καλή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο δεν θα ανελκυστεί, καθώς θεωρείται πολεμικός τάφος. ενώ σύμφωνα με τον Kraft, χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες για να εντοπιστεί το ναυάγιο.

Δείτε βίντεο από το ιστορικότερο ναυάγιο κατά τη διάρκεια των ερευνών:





Πηγή : protothema.gr


Νέο σκάνδαλο Πολάκη! Κλινική με παραβάσεις «διατηρεί στην ζωή» ο Παύλος Πολάκης



Ζημίωσαν το Δημόσιο με 19 εκατ. ευρώ αλλά τι πειράζει; Ας συνεχίσουν να δουλεύουν "οι άνθρωποι"! Εικονικές νοσηλείες, συνταγογραφήσεις χωρίς...αιτία, ακατάλληλο κτίριο είναι μερικά από τα όσα βαρύνουν τους ιδιοκτήτες δύο ιδιωτικών κλινικών στη Λάρισα εκ των οποίων η μία ψυχιατρική. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας πάντως, κρίνει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν κλειστές οι επιχειρήσεις αυτές στέλνοντας σχετικό ερώτημα στον περιφερειάρχη.

Η γενική κλινική «Άγιοι Ανάργυροι Α.Ε.», πρώην Euromedica Θεοτόκος Α. Ε. αλλά και η ψυχιατρική κλινική «Ιπποκράτειο στη Λάρισα, παραμένουν κλειστές από το 2013, λόγω επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων, ενώ από το 2014 διεκόπη και η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Ζημιά για το Δημόσιο

Η ζημιά για τον ΕΟΠΥΥ από τα νοσήλια που εισέπραττε ενώ ήταν κλειστή, φτάνει τα 1,8 εκατ. και το 2016, αφού η υπόθεση έχει περάσει από το ΣΕΥΥΠ στην Εισαγγελία Λάρισας και στον Εισαγγελέα Διαφθοράς, αναστέλλεται από τον Περιφερειάρχη η λειτουργία της ως ακατάλληλη.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στην ψυχιατρική κλινική του ίδιου ιδιοκτήτη. Ενώ η κλινική διέθετε μόλις 236 κλίνες, δήλωνε ότι νοσηλεύει 502 ασθενείς, εισπράττοντας τα αντίστοιχα χρήματα!

Ζητεί την επαναλειτουργία τους

Παρόλα αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης επιμένει ότι δεν υπάρχει λόγος να παραμένει κλειστή η κλινική και ζητά από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, να εξηγήσει «τους λόγους για τους οποίους δεν έχει προβεί στη χορήγηση απόφασης επαναλειτουργίας».


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Σοκ: Βασάνιζαν 77χρονη επί πέντε ημέρες στον Βύρωνα



Τρόμος για  μια ηλικιωμένη γυναίκα στα χέρια μελών σπείρας που την κρατούσε επί πέντε ημέρες αιχμάλωτη στο σπίτι της και της βασάνιζε χωρίς οίκτο.

Προσποιούμενοι τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι της, επί της οδού Κομνηνών 12 στον Βύρωνα και αφού την έδεσαν, την φίμωσαν και άρπαξαν ότι πολύτιμο είχε, εξαφανίστηκαν, αφήνοντάς την αβοήθητη.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, παρέμεινε δεμένη, χωρίς τροφή και νερό επί πέντε ημέρες, έως ότου ο αδελφός της, κατάφερε να μπει, μαζί με αστυνομικούς στο σπίτι της, την απελευθέρωσαν και την μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Πλέον η άτυχη γυναίκα  νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό βαρύτατα κακοποιημένη.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Με «ενημερωτικά» φυλλάδια απαντά η κυβέρνηση στις αυτοκτονίες κρατουμένων



Αίσθηση και αρνητικές εντυπώσεις για την κυβέρνηση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Στ. Κοντονής επέλεξε να απαντήσει σε ερώτηση -κυβερνητικού βουλευτή- για την κατάσταση στις φυλακές, και ειδικότερα η απουσία έστω τυπικής έκφρασης λύπης εκ μέρους του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην αναφορά του ερωτώντος Αθ. Παπαχριστόπουλου σε πρόσφατες περιπτώσεις αυτοκτονιών κρατουμένων μέσα σε καταστήματα κράτησης ή και σε αστυνομικό τμήμα.

Κάτι περισσότερο από τρία χρόνια από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση και τα συγκεκριμένα θέματα αναδείκνυε στο μέγιστο βαθμό, ως κυβέρνηση σήμερα διά του αρμ΄/οδιου υπουργού περιορίζεται να λέει για την κατάσταση που παρέλαβε, για τις ευθύνες των γιατρών που δεν ανταποκρίνονται σε προσκλήσεις για διορισμό τους στις φυλακές, για την έκδοση φυλλαδίων με ενημερωτικό για τις αυτοκτονικές τάσεις (!), καθώς και για τα εύσημα που παίρνει η χώρα από το εξωτερικό.

«Με αφορμή το θάνατο του νεαρού κρατούμενου, ο οποίος ήταν είκοσι έξι χρονών και είχε ένα πρόβλημα, πιστεύω, όχι σημαντικό. Δεν είναι λόγος, όμως, για ένα εικοσιεξάχρονο παιδί, ό,τι και να έχει κάνει, να πεθάνει στα είκοσι έξι του χρόνια» ήταν το πρώτο που είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος για το τελευταίο περιστατικό κρατούμενου που αρχικώς είχε διαμαρτυρηθεί για πονόδοντο, και τελικά δυστυχώς πέθανε στις φυλακές Λάρισας. «Υπάρχουν παραδείγματα και μάλιστα νωπά, που τα έχω μπροστά μου, όπου μόνο τον τελευταίο μήνα αυτοκτόνησαν τέσσερις-πέντε κρατούμενοι -Αλικαρνασσός και πάει λέγοντας- θεωρώ ότι είναι ώρα να ασχοληθείτε με αυτό το θέμα» πρόσθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

«Θέλω να σας πω ότι για τον θάνατο του κρατουμένου στη φυλακή Μαλανδρίνου ήδη έχει δοθεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς παραγγελία στη Λάρισα και στην Άμφισσα για να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου. Επίσης, έχει γίνει νεκροψία και περιμένουμε τα αποτελέσματα. Η φυλακή δεν διαθέτει οδοντίατρο. Αν και έχουμε ζητήσει, δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον» απάντησε αρχικώς ο κ. Κοντονής, για να συμπληρώσει σε κάποιο σημείο ότι παρά το γεγονός πως η έρευνα συνεχίζεται, ο ίδιος θεωρεί ότι δεν ευθύνονται οι υπάλληλοι της φυλακής: «Μπορείτε να δείτε ότι υπήρχε ένα συνεχές ενδιαφέρον των υπαλλήλων της φυλακής για τον κρατούμενο.

Τα αποτελέσματα, όμως και η δικαστική και η εισαγγελική έρευνα και η νεκροψία θα μας δώσουν μια σαφή εικόνα».

Ο κ. Παπαχριστόπουλος επέμεινε: «Είναι πολλά και πυκνά (ενν. Τα περιστατικά). Στις 29 Ιανουαρίου οροθετικός βρίσκεται κρεμασμένος στις φυλακές του Κορυδαλλού. Στις 5 Φεβρουαρίου τριαντατριάχρονος αυτοκτόνησε στις φυλακές Αλικαρνασσού. Στις 11 Φεβρουαρίου κρατούμενος αυτοκτόνησε μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων. Θα μπορούσα να σας πω άπειρα παραδείγματα».

Έναντι της επιμονής του ερωτώντος βουλευτή, ο κ. Κοντονής περιορίστηκε να απαντήσει μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

«Γνωρίζετε  πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση την οποία παρέλαβε η Κυβέρνηση μας τον Ιανουάριο του 2015. Ήταν μια κατάσταση όνειδος.

(...) Νομοθετική πρωτοβουλία για την πλήρη ένταξη των υπηρεσιών υγείας του Ψυχιατρείου Κρατουμένων του Κορυδαλλού και του Νοσοκομείου στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ήδη έχω υπογράψει τα προεδρικά διατάγματα με τον κ. Ξανθό και αναμένουμε τις υπογραφές του κ. Γαβρόγλου και του κ. Χουλιαράκη για να καταλήξουν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

(...) Οπως και στη φυλακή του Μαλανδρίνου που αναφέρθηκα προηγουμένως, έχει ζητηθεί από το κράτος και την πολιτεία και το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προσκαλέσει γιατρούς να εργαστούν, πλην όμως δεν υπάρχει το αντίστοιχο ενδιαφέρον.

(...) Προέβημεν σε εκτεταμένες επισκευές των νοσοκομείων στα καταστήματα κράτησης.

(...) Ιδίως για τη δομή που λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, η χώρα μας εκεί που ήταν παρίας σε αυτά τα θέματα και συνεχώς κατηγορουμένη, επαινέθηκε και έχει θεωρηθεί αυτή η δομή ως πρότυπο για όλη την Ευρώπη. Αυτή είναι η μεγάλη εξέλιξη και το μεγάλο άλμα προς τα μπρος που έχει κάνει η Κυβέρνηση στον τομέα που αναφερθήκατε.

Τέλος, θέλω να σας πω -και το καταθέτω και στην Εθνική Αντιπροσωπεία- ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε και ένα ειδικό φυλλάδιο για τις αυτοκτονίες, ούτως ώστε οι κρατούμενοι να γνωρίζουν τα συμπτώματα για να μην καταλήγουν σε απονενοημένα διαβήματα».


ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Για τους ακροδεξιούς στήθηκε επιχείρηση και έγιναν συλλήψεις για τους ακροαριστερούς ούτε μία σύλληψη δεν έχει γίνει!



Τα άκρα είναι επικίνδυνα η από αριστερά προέρχονται η από δεξιά!!

Τον ίδιο ζήλο θα έπρεπε να δείξει η αστυνομία για να προστατέψει και την κοινωνία από τους ακροαριστερούς που ντους γνωρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ με ονοματεπώνυμο.

Για τους ακροδεξιούς και πάρα πολύ σωστά έγινε, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για την σύλληψη των μελών τους, για τους ακροαριστερούς όμως δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη και ας τους γνωρίζουν με ονοματεπώνυμο και φωτογραφία, και ας έχουν καταστρέψει περιουσίες αθώων πολιτών.

Μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής βρίσκεται αυτήν την στιγμή σε εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες ήδη έχουν γίνει έξι συλλήψεις ακροδεξιών.

Το περιστατικό αφορά έρευνα για εκρηκτικά. Η επιχείρηση αφορά άτομα του ακροδεξιού χώρου που το τελευταίο διάστημα έχουν κάνει επιθέσεις σε στέκια που συχνάζουν ακροαριστεροί.

Oι αστυνομικοί επιχειρούν την ταυτοποίηση ενός ατόμου που ανήκει σε ακροδεξιά ομάδα από τουλάχιστον δέκα εθνικιστές στον κοινωνικό χώρο Φαβέλα, το απόγευμα της 25ης Φεβρουαρίου.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιχείρηση αφορά την ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, οι ύποπτοι είχαν συγκροτήσει ομάδα κρούσης και έχουν αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον 15 εμπρηστικές επιθέσεις σε στέκια αντιεξουσιαστών.

Τον ίδιο ζήλο θα έπρεπε να δείξει η αστυνομία για να προστατέψει και την κοινωνία και τους εαυτούς τους από τους ανεξέλεγκτους ακροαριστερούς που διαπράττουν καθημερινά εγκλήματα κατά της ασφάλειας των αστυνομικών και των πολιτών.


Ν.Δ.: Τα προβλήματα στις δομές Ψυχικής Υγείας επιβεβαιώνουν την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής, Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Δύο νέα τραγικά περιστατικά έρχονται να επιβεβαιώσουν, για άλλη μια φορά, την ανευθυνότητα και την εγκληματική αδιαφορία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας».

ΠΛΗΡΗΣ ΔΗΛΩΣΗ

«Δύο νέοι άνθρωποι με νοητικά και ψυχικά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους, σε διάστημα λίγων ημερών, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Υπήρξαν θύματα της ανεπάρκειας του αποσαθρωμένου κρατικού μηχανισμού, ο οποίος είχε αναλάβει τη  φροντίδα  και την προστασία τους. 

Οι δύο νέοι άνθρωποι φιλοξενούνταν σε τριτοκοσμικές δομές χρονίως πασχόντων και είχαν ως μόνη στήριξη συγγενείς και ορισμένους γιατρούς που προσπαθούσαν -με αυτοθυσία πολλές φορές- να κάνουν τη δουλειά τους.

Η Νέα Δημοκρατία, βλέποντας τις διαστάσεις του προβλήματος, έφερε το θέμα στη Βουλή τρεις φορές. Συνάντησε, όμως, την πλήρη έλλειψη βούλησης για την επίλυσή του. Πλέον, η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία οφείλουν να αναλάβουν άμεσα τις ευθύνες τους. Ειδικά το Υπουργείο Υγείας οφείλει να κάνει ένα διάλειμμα από τις κομματικές φιέστες και να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και των δομών Ψυχικής Υγείας.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Απαιτούμε ουσιαστική φροντίδα και προστασία για τους ασθενείς και πρωτίστως για τους νέους ανθρώπους με νοητικά και ψυχικά προβλήματα».


Ο Φώτης ο Κουβέλης γράφει συνήθως τους επιλόγους


Ο Φώτης ο Κουβέλης, δικαιώθηκε και είναι, επιτέλους, στην κυβέρνηση. Διορθώνεται έτσι μια ιστορική αδικία. Οι άλλοι έγιναν υπουργοί επειδή βρέθηκαν απλά εκεί που τους βρήκε η Ιστορία. Ενώ ο Φώτης ο Κουβέλης την έγραψε την Ιστορία. Αν δεν είχε ρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά, θα είχαμε σωθεί. Αν ο διάβολος, λοιπόν, ήθελε έναν αποτελεσματικό σύμμαχο, γνώριζε την διεύθυνση. Και την ξαναβρήκε!

Ο Φώτης ο Κουβέλης αποδεικνύει ότι σε αυτό τον κόσμο κανείς δεν πάει χαμένος. Ότι ο επιμένων νικά. Ότι η Πίστη μετακινεί βουνά. Ότι ένα αυθεντικό ταλέντο της Αριστεράς δεν χάνεται. Ο Φώτης ο Κουβέλης είναι ένας νέος Άγιος της Αριστεράς. Όχι μόνο έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά για να ωφεληθούν οι σύντροφοί του, αλλά υπέμενε επί σειρά ατελείωτων και βασανιστικών μηνών στο περιθώριο. Σε όλο αυτό το διάστημα που έβλεπε διάφορους απίθανους να γίνονται υπουργοί λόγω των δικών του επιλογών, αυτός έμεινε ακλόνητος στις ιδέες του. Δίχως να παραπονεθεί, δίχως να θυμώσει, δίχως να χάσει την πίστη του.

Τώρα, όμως, όλα αυτά τελείωσαν. Η εξαντλητική πορεία στην έρημο έφτασε στο τέλος της. Τώρα τον περιμένουν όλα τα καλά του Θεού. Λόφοι από πιλάφι και γυμνές χορεύτριες θα του υπενθυμίζουν ότι βρίσκεται στον Παράδεισο. Ότι ο αγώνας του, δικαιώθηκε, ότι οι μετάνοιες του έπεισαν, ότι οι προσευχές του εισακούστηκαν.

Φώτης Κουβέλης, το κρυφό όπλο του Αλέξη Τσίπρα. Αυτή ήταν η επιλογή του για να μπορέσει να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην κοινωνία για τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησής του. Αυτή ήταν η καλύτερη του κίνηση: Ένας ξεχασμένος από τον Θεό και τους συντρόφους του πολιτικός που θυμίζει στους πολίτες τι ακριβώς συνέβη το 2014. Ο Φώτης Κουβέλης που έφυγε από την κυβέρνηση επειδή διαφώνησε με το μαύρο στην ΕΡΤ, μπαίνει σε μία κυβέρνηση που έχει αυτή την ΕΡΤ που έχουμε σήμερα. Σε όλες τις δραματικές στιγμές της Ιστορίας κάποιο πρόσωπο αναλαμβάνει το χρέος να πάρει στους ώμους του τις τύχες μια ομάδας ανθρώπων, ενός λαού, μιας χώρας. Το 2014 ήταν ο Φώτης Κουβέλης, όταν επέλεξε να ρίξει την χώρα στην αγκαλιά του Τσίπρα και του Βαρουφάκη.

Για έναν περίεργο λόγο ο Φώτης Κουβέλης έγραφε πάντα τους επιλόγους. Τον επίλογο της λεγόμενης Ευρωπαϊκής Αριστεράς, τον επίλογο της διακυβέρνησης Σαμαρά. Και τώρα καλείται να γράψει τον επίλογο της κυβέρνησης Τσίπρα. Δυστυχώς τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας, μαζί με τον Πάνο Καμμένο. Η μοίρα το θέλησε να αφήσει τον «ακροδεξιό» Αντώνη Σαμαρά για χάρη του Πάνου του Καμμένου του… «κεντροδεξιού». Αν ο Φώτης Κουβέλης δεν είχε αφήσει το 2014 το καράβι να πέσει στα βράχια, η Αριστερά ίσως κέρδιζε λίγο αργότερα τις εκλογές σε ένα καλύτερο για όλους περιβάλλον. Εκείνος που πραγματικά οφείλει την ύπαρξή του στον Φώτη είναι ο Πάνος ο Καμμένος. Είναι καιρός ο Φώτης ο Κουβέλης να πληρωθεί στο σωστό νόμισμα για τις υπηρεσίες του. Αυτό θα σκέφτηκε και ο Αλέξης Τσίπρας και τον τοποθέτησε δίπλα στον μηχανοδηγό Πάνο…


Θανάσης Μαυρίδης
Πηγή : liberal.gr


Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας πέντε μελών εγκληματικής ομάδας σωματεμπορίας



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας πέντε (5) μελών εγκληματικής ομάδας καθώς και οι φωτογραφίες δύο εξ αυτών, οι οποίοι στρατολογούσαν και εξέδιδαν αλλοδαπές γυναίκες, μέσω διαδικτυακού γραφείου ερωτικών ραντεβού. Η εν λόγω σπείρα εξαρθρώθηκε στις 10-2-2018 από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. 

Συγκεκριμένα :

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10-2-2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν δώδεκα (12) μέλη της σπείρας, εκ των οποίων τέσσερις (4) ημεδαποί και δέκα (10) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων (Αλβανία, Ρουμανία, Ρωσία, Γεωργία και Καζακστάν). Ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οκτώ (8) επιπλέον μέλη καθώς και ο ιδιοκτήτης του οίκου ανοχής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί για παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή και προσήχθησαν οκτώ (8) επιπλέον άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας, της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων καθώς και του Νόμου περί εκδιδομένων επ’ αμοιβή προσώπων.

Στο πλαίσιο ερευνών της ανωτέρω Υπηρεσίας για την καταπολέμηση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων, εντοπίσθηκε ανήλικη υπήκοος Βουλγαρίας η οποία είχε στρατολογηθεί από την οργάνωση με σκοπό τη σεξουαλική της εκμετάλλευση. Συγκεκριμένα, η ανήλικη εκδίδονταν σε ξενοδοχεία, οικίες και οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα οι δράστες, από διετίας και πλέον, είχαν συγκροτήσει δομημένη εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, με σκοπό την κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία γενετήσια εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών, μέσω γραφείου ερωτικών ραντεβού που διατηρούσαν στο διαδίκτυο.

Αναλυτικότερα, κάποια από τα μέλη της οργάνωσης εντόπιζαν γυναίκες κυρίως υπηκόους Αλβανίας και Ρουμανίας, και εκμεταλλευόμενοι την ευάλωτη κοινωνική και οικονομική τους θέση, καθώς επίσης και με τη χρήση απατηλών μέσων, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να εργαστούν ως εκδιδόμενες για λογαριασμό τους, παρακρατώντας το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων.

Τα ερωτικά ραντεβού κανονίζονταν μέσω τηλεφωνικού κέντρου που λειτουργούσε στην περιοχή της Καλλιθέας, ενώ την μεταφορά των γυναικών την πραγματοποιούσαν κάποια από τα μέλη του κυκλώματος. Περαιτέρω, για την προσέλκυση πελατών, διατηρούσαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδες που περιείχαν φωτογραφίες των γυναικών.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τα χρηματικά ποσά των -63.830- ευρώ και -880- δολαρίων ΗΠΑ
Έξι (6) αυτοκίνητα
Τρείς (3) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
Ενενήντα έξι (96) κινητά τηλέφωνα
Πλήθος από ιδιόχειρες σημειώσεις που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου και των ιστοσελίδων

Επιπρόσθετα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία στην ανήλικη υπήκοο Βουλγαρίας, θύμα εμπορίας ανθρώπων

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της σωματεμπορίας και της διευκόλυνσης ακολασίας άλλων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση από κοινού τελεσθείσα καθώς.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την συλληφθείσα: 

1. (επ) AMAXOPULU (ον) NADESHA του LEONID και της LIUBOV , γεννηθείσα στις 6-10-1976 στο Καζακστάν 



και τους μη συλληφθέντες : 

2. ΜΠΛΙΝΤΟ ΡΟΜΕΟ του Μίρι και της Αρντιάνα, γεννηθέντα στις 2-11-1993 στο Φιέρ Αλβανίας 



3. (επ) BOGDANOVYCH (ον) TETYANA του IVAN και της VERA , γεννηθέντα στις 28-9-1965 στην Ουκρανία 

4. (επ) CURA (ον) ERALDI του BASHKIM και της TEYTA , γεννηθέντα στις 6-10-1994 στην Αλβανία 

5.  ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΙΩΑΝΝΗ του Σεραφείμ και της Ρηνούλας, γεννηθέντα την 1-1-1980 στην Αθήνα

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμή της παρούσης καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476826 της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Τρόμος σε Φιλοπάππου και Ακρόπολη -Συμμορία Πακιστανών μαχαιρώνει περαστικούς



Τουλάχιστον πέντε άτομα- πιθανότατα από το Πακιστάν- αναζητούν οι αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες ληστείες με μαχαίρι που έγιναν στην περιοχή της Ακρόπολης.

Τουλάχιστον πέντε άτομα- πιθανότατα από το Πακιστάν- αναζητούν οι  αστυνομικές αρχές για τις πρόσφατες ληστείες με μαχαίρι που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Ακρόπολης, το Σαββατοκύριακο.

Το βράδυ του Σαββάτου  μία ομάδα δέκα ατόμων προχώρησαν σε επίθεση εναντίον μίας παρέας έξι νεαρών αγοριών και κοριτσιών, στην περιοχή του Φιλοπάππου. Οι δράστες δεν δίστασαν ακόμη να μαχαιρώσουν και έναν 19χρονο ο οποίος προσπάθησε να απωθήσει τους δράστες ωστόσο χτυπήθηκε νοσηλεύεται πλέον σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στους αστυνομικούς,  οι δράστες ήταν ιδιαίτερα επιθετικοί και απειλητικοί, ενώ ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν μαχαίρια, με τον έναν από αυτούς τελικά να το χρησιμοποιεί. «Μας φώναζαν και μας απειλούσαν», είπε στους αστυνομικούς το ένα από τα θύματα.

Λίγες ώρες αργότερα, τα ξημερώματα της Κυριακής, ένα ζευγάρι δέχτηκε επίθεση στη Ρωμαϊκή αγορά στο Μοναστηράκι. Ειδικότερα, δύο δράστες, σύμφωνα με την κατάθεση των θυμάτων, βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύο ληστές που υπό την απειλή μαχαιριού τους ζήτησαν χρήματα. Όταν ο 23χρονος προσπάθησε να αντισταθεί, του επιτέθηκαν με μανία και άρχισαν να τον ξυλοφορτώνουν, κλέβοντας τελικά τα χρήματα τόσο του ίδιου, όσο και της 19χρονης συντρόφου του.

Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών από την πρώτη στιγμή εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό και σύμφωνα με ασφαλείς πηγές φέρεται να έχουν ταυτοποιήσουν ορισμένους από τους δράστες και βρίσκονται κοντά στη σύλληψή τους. «Πρόκειται για μία ομάδα που είναι ιδιαίτερα βίαιη και επικίνδυνη, που δεν διστάζει να επιτεθεί ακόμη και για λίγα χρήματα, με μανία σε άτομα τα οποία βρίσκονται σε απομονωμένα σημεία, τα οποία επιλέγουν μετά από σύντομη παρακολούθηση», λένε στον «Ε.Τ.» αστυνομικοί που ασχολούνται με τις έρευνες και βρίσκονται μία ανάσα από τους δράστες. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως εξετάζουν την ύπαρξη βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας στην προσπάθειά τους να ταυτοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που έχουν κάνει τις συγκεκριμένες επιθέσεις σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αθήνας.

Σημειωτέον δε ότι έχουν ξεκινήσει οι περιπολίες των 200 αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, από την προηγούμενη εβδομάδα, μετά και το σπάσιμο 10 καταστημάτων της Ερμού, στο όνομα του Ντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος κατηγορείται για την αποστολή τρομοδεμάτων στον πρώην πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμου.

 Σπείρα Αλγερινών είχε ρημάξει τους τουρίστες…

 Ο φόβος και ο τρόμος των τουριστών που κινούνταν στην Ακρόπολη και στου Φιλοπάππου είχε γίνει σπείρα που με την απειλή μαχαιριών ή άσκηση σωματικής βίας, αφαιρούσε χρήματα, κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν εξαρθρώσει σπείρα η οποία αποτελούταν από τέσσερις Αλγερινούς, ηλικίας 21,19,17 και 16 ετών αντίστοιχα. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Αθηνών που τους συνέλαβαν μετά από επιχείρηση σε Ακρόπολη και Ερμού σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, οι τέσσερις δράστες είχαν διαπράξει- διαπιστωμένα- 9 ληστείες και 4 κλοπές.

 Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αδίστακτοι δράστες κινούνταν σε τουριστικά σημεία της πόλης, όπως το Φιλοπάππου και η Ακρόπολη και αφού στοχοποιούσαν τους τουρίστες συνέχεια τους ακινητοποιούσαν με χρήση μαχαιριών και τους αφαιρούσαν κινητά, τιμαλφή, χρήματα και υπολογιστές.

Οι αστυνομικές έρευνες για τη συγκεκριμένη ομάδα δεν έχουν σταματήσει, καθώς εξετάζεται τυχόν   εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες. Πάντως, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, δεν έχει προκύψει- τουλάχιστον προς το παρόν- σύνδεση των δύο ομάδων.


Πηγές: Ελεύθερος Τύπος, thetoc.gr