Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Διαμαρτυρία αστυνομικών της ΠΟΑΣΥ έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς


 


Με κεντρικό σύνθημα «Ως Εδώ» οι αστυνομικοί πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Τα αιτήματά τους αφορούν την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας, την αύξηση της αποζημίωσης για τα νυχτερινά, τα πενθήμερα, τα οδοιπορικά και άλλα οικονομικά και θεσμικά ζητήματα.



Ανήλικοι κακοποιοί ένας Έλληνας, ένας Αλβανός και ένας απο το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν για ληστεία



Σε τρεις συλλήψεις ανηλίκων, έναν 15χρονο Έλληνα, έναν 14χρονο Αλβανό και έναν, επίσης, 14χρονο από το Μπαγκλαντές για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία προχώρησαν το βράδυ της Κυριακής αστυνομικοί στην Πετρούπολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις ανήλικοι είχαν απειλήσει με μαχαίρι δύο αγόρια ηλικίας 15 και 16 ετών, για να τους αρπάξουν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Όταν, όμως, τα θύματά τους αντιστάθηκαν, οι τρεις ανήλικοι δράστες τράπηκαν σε φυγή αλλά συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Μετά την προσαγωγή των τριών ανηλίκων, ο 15χρονος και ο 16χρονος τους αναγνώρισαν και έτσι οι αστυνομικοί προχώρησαν σε συλλήψεις.

Σημειώνεται ότι μαζί με τους τρεις ανήλικους συνελήφθη και η 43χρονη μητέρα του ενός εξ αυτών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.



Apple: Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16

 



Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει πηγή σημαντικών οικονομικών και νομικών προβλημάτων για την Apple.

Όπως αναφέρει το Politico, για την μεγαλύτερη εταιρεία του πλανήτη, η ΕΕ λογίζεται ως ένα πηγάδι στο οποίο ρίχνει χρήματα. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, έχασε την έφεσή της για έναν φόρο ύψους 13 δισ. ευρώ, ενώ τον Μάρτιο είχε ήδη επιβληθεί πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ λόγω κανόνων που αφορούν το App Store. Ταυτόχρονα, η Apple αντιμετωπίζει τρεις έρευνες για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές (DMA) της ΕΕ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα πρόστιμα.

Την ίδια εβδομάδα που η εταιρεία παρουσίαζε το νέο iPhone 16, το οποίο διαθέτει προηγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης (AI), οι οποίες επιτρέπουν τη δημιουργία μηνυμάτων, ταινιών και κρατήσεων σε εστιατόρια, η Apple ανακοίνωσε ότι αυτές οι δυνατότητες δεν θα είναι διαθέσιμες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εταιρεία επικαλέστηκε τις «ρυθμιστικές αβεβαιότητες» ως τον κύριο λόγο για αυτήν την απόφαση.

Η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, δεν έδειξε απογοητευμένη, παρά το γεγονός πως χρησιμοποιεί προϊόντα της Apple, δηλώνοντας τον Ιούνιο ότι ένιωθε «ανακούφιση που δεν θα λάβω ενημερώσεις AI στο iPhone μου». Από την άλλη πλευρά, οι οπαδοί της Apple εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους με δηλώσεις, όπως «Πρέπει να αγοράσουμε τη συσκευή εκτός ΕΕ;», ωστόσο, η Apple κατέστησε σαφές ότι οι δυνατότητες AI δεν θα λειτουργούν εντός της ΕΕ, ούτε αν το τηλέφωνο έχει οριστεί σε χώρα της ΕΕ.

Η Apple, που παλαιότερα κατάφερνε να χειρίζεται τις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες αποτελεσματικά, πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις. Αν και είχε κάνει συμβιβασμούς στο παρελθόν, όπως με τους κανόνες για τη μουσική και τα ηλεκτρονικά βιβλία, η Vestager έχει επικρίνει τη στάση της Apple, χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά της ως «παράνομη».

Το μεγαλύτερο ζήτημα της Apple στην Ευρώπη αφορά το App Store. Η εταιρεία, που έχει εξελιχθεί από κατασκευαστής συσκευών σε πλατφόρμα εφαρμογών, έλαβε έσοδα ύψους 383 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε τον Σεπτέμβριο του 2023, με περίπου το ένα τέταρτο των εσόδων της να προέρχεται από την Ευρώπη. Πλέον, η Apple προσφέρει υπηρεσίες και λαμβάνει προμήθεια από τους προγραμματιστές που πωλούν εφαρμογές μέσω του καταστήματός της, κάτι που ορισμένοι προγραμματιστές χαρακτηρίζουν ως άδικο «φόρο της Apple».

Η ΕΕ είναι μία από τις πολλές ρυθμιστικές αρχές που εξετάζουν πώς η Apple θέτει κανόνες για τους προγραμματιστές εφαρμογών, ενώ μέσω του Νόμου για τις Ψηφιακές Αγορές έχει προχωρήσει στην απαγόρευση ορισμένων πρακτικών της εταιρείας. Ένα από τα σημεία που προκάλεσαν την αντίδραση της Apple ήταν η απαγόρευση του "side-loading", δηλαδή της δυνατότητας εγκατάστασης εφαρμογών εκτός του App Store. Η Apple υποστήριξε ότι αυτό θα έκανε τα iPhone λιγότερο ασφαλή, καθώς θα άνοιγε τον δρόμο για τους κυβερνοεγκληματίες.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία έχει κάνει κινήσεις για να συμμορφωθεί με τους νέους κανονισμούς της ΕΕ. Έχει καταρτίσει σχέδιο συμμόρφωσης, αν και η πορεία προς την εφαρμογή των νέων όρων συνάντησε επικρίσεις από προγραμματιστές. Η Apple έχει προβεί σε αρκετές τροποποιήσεις των όρων και προϋποθέσεών της τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, βρίσκεται υπό συνεχή πίεση να προχωρήσει σε περισσότερες αλλαγές.

Ο Julien Trosdorf, εκπρόσωπος της Apple, δήλωσε ότι η εταιρεία θα συνεχίσει να «συνεργάζεται εποικοδομητικά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», προσθέτοντας ότι «τους τελευταίους μήνες έχουμε δείξει ευελιξία και ανταποκριθήκαμε στις παρατηρήσεις τόσο της Επιτροπής όσο και των προγραμματιστών».

Η Margrethe Vestager, η οποία την περασμένη εβδομάδα πέτυχε μια απρόσμενη νίκη κατά της Apple για φορολογικές υποθέσεις, δήλωσε ότι η συνεργασία με τις εταιρείες είναι ζωτικής σημασίας για να επιτευχθεί συμμόρφωση και ότι στόχος της Επιτροπής δεν είναι να λειτουργεί «εναντίον των εταιρειών».

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προστριβών, καθώς η Apple προσπαθεί να βρει ισορροπία ανάμεσα στις απαιτήσεις της ΕΕ και τις δικές της εκτιμήσεις για την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία χρήσης. Όπως δήλωσε ο Francisco Jeronimo, αντιπρόεδρος της IDC, «μένει να φανεί αν η Apple θα φτάσει στο σημείο να πει ότι δεν θα λανσάρει προϊόντα στην ΕΕ λόγω των απαιτήσεων της Επιτροπής».


Πηγή



Εμφανίστηκε και το πολιτικό κεφάλαιο Ευάγγελος Αντώναρος: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ο νόμιμος πρόεδρος


 

Όλα τα είχε ο ΣΥΡΙΖΑ οι αποτυχημένοι πολιτικοί του έλειπαν, που τους έχουν μαζέψει και τους λούζονται τώρα. Μετά την πολιτική στελεχάρα Άρη Σπηλιωτόπουλο, εμφανίστηκε και το άλλο πολιτικό κεφάλαιο της χώρας Ευάγγελος Αντώναρος που έστειλε αυστηρό μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ για να προσφέρει γέλιο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και στον κόσμο γενικότερα.

Ο αυστηρός αποτυχημένος μελλοντολόγος και πολιτικός Αντώναρος, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο MEGA, στους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη είπε αυστηρά, να μην υπάρξουν μεθοδεύσεις στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑκαι κάλεσε ο χθεσινός τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ να διασφαλίσουν ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο, αφήνοντας αιχμές για «μαστορέματα» που έγιναν κατά τη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής, απ' όπου και εξέπεσε του αξιώματός του, ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Συγκεκριμένα, ο Αντώναρος είπε πως «οι εκλογές πρέπει να γίνουν με τρόπο αδιάβλητο. Όχι να αρχίσουν πάλι τα "μαστορέματα". Όχι τις διπλές ψηφοφορίες. Κρυφές εν μέρει και τηλεφωνικές. Όχι με "γκαστρωμένη νύχτα" που άφησαν να περάσει, για να κάνουν τις παρεμβάσεις τους, με εκατοντάδες τηλεφωνημάτων. Και άλλα πράγματα, έτσι; Κάλυψη των οδοιπορικών για μέλη της κεντρικής επιτροπής, τα οποία ήταν επαμφοτερίζοντα. Όλα τα πράγματα εγώ τα λέω ξεκάθαρα. Όλα τα πράγματα πρέπει να γίνουν με τον σωστό τρόπο. Ο πρόεδρος του κόμματος εκλέγεται από τη βάση. Μη διανοηθούν με καταστατικές μανούβρες να αλλάξουν αυτή τη διαδικασία, για αυτή τη φορά. Δεν το λέω τυχαία».

Όλα αυτά τα λέει ο χθεσινός τίποτα για τον ΣΥΡΙΖΑ που ποντάρει να γίνει κάτι έτσι και ο Στέφανος Κασσελάκης ξανά πάρει το κόμμα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι έκπτωτος, ο κύριος Αντώναρος είπε κατηγορηματικά ότι «φυσικά και δεν είναι έκπτωτος. Είναι ο νόμιμος πρόεδρος. Και θα δείτε ότι όλοι -απ' ό,τι ξέρω, κι άλλος καθηγητής, τον οποίο δε γνωρίζω προσωπικά- τοποθετούνται και εξηγούν, γιατί αυτή η απόφαση της κεντρικής επιτροπής, της γενικής γραμματείας μετά - αυτά είναι αστειότητες. Η πολιτική γραμματεία, 17 άτομα αίρουν την εμπιστοσύνη σε έναν πρόεδρο που έχει εκλεγεί από 75.000 ανθρώπους;». Βέβαια, η πολιτική γραμματεία -με τα 17 άτομα που επικαλείται ο κ. Αντώναρος- ουδεμία εμπιστοσύνη ήρε προς τον Στέφανο Κασσελάκη, καθώς όχι μόνο δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, αλλά είναι εντελώς άτυπο όργανο. Η κεντρική επιτροπή το έκανε αυτό, συγκεντρώνοντας 163 ψήφους. Και γενικότερα, το επιχείρημα της νομιμοποίησης του οργάνου που καθαιρεί τον πρόεδρο είναι έωλο, καθώς δε γίνεται να υπάρχει ανέλεγκτη εξουσία, πουθενά. Ένα παραπάνω μάλιστα, από τη στιγμή που και η κεντρική επιτροπή, είναι ομοίως εκλεγμένη από τη βάση του κόμματος. Δεν είναι διορισμένα τα μέλη της. Αλλά για τον κύριο Αντώναρο, μικρή σημασία έχει.



Έτσι και ξαναπάρει ο Κασσελάκης τον ΣΥΡΙΖΑ, ηγετική ομάδα θα είναι Σπηλιωτόπουλος, Αντώναρος και Τζάκρη

 


Οι υποστηρικτές του τυχοδιώκτη με το θολό οικονομικό παρελθόν Στέφανου Κασσελάκη είναι κάτι τρολ που ξέμειναν, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Ευάγγελος Αντώναρος και η Θοδώρα Τζάκρη.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, έτσι και ο Στέφανος Κασσελάκης γίνει πάλι πρώτο νούμερο στον θίασο, προορίζεται για εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι το οποίο ήθελε να κάνει μόλις ανέλαβε το κόμμα και είχε έντονες και δικαιολογημένες αντιδράσεις, τύπου γιατί μαζεύεις τον κάθε τελειωμένο πολιτικά. Τις ίδιες αντιδράσεις είχε ο Αλέξης Τσίπρας όταν μάζεψε τον αποτυχημένο μελλοντολόγο και αποτυχημένο πολιτικά Ευάγγελο Αντώναρο επίσης υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη.

Η φανατική αυτή στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη που δίνουν με σθένος Άρης και Ευάγγελος, μαζί με το άλλο νούμερο της πολιτικής σκηνής του τόπου  Θεοδώρα Τζάκρη κάπου πρέπει να καταλήξει, και πληροφορίες λένε ότι έχουν δωθεί υποσχέσεις που θα κάνουν τον κόσμο να γελάει με τις επιλογές, έτσι και εφόσον ανέβει αυτή η παράσταση, και τελειώσει η σημερινή που η αλήθεια είναι ότι κόβει πολλά εισιτήρια.



Η Ρωσία έχασε την δικαστική διαμάχη με την ΕΕ για να ξεμπλοκάρει 70 δισ. ευρώ

 



Το Εθνικό Αποθετήριο Διακανονισμών της Ρωσίας (NSD) έχασε την δικαστική διαμάχη για την ανατροπή των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τον φερόμενο ρόλο του στη χρηματοδότηση της εισβολής του δικτάτορα Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Το ίδρυμα με έδρα τη Μόσχα επλήγη από τις κυρώσεις της ΕΕ το 2022, όταν το μπλοκ ισχυρίστηκε ότι, ως ο κύριος θεματοφύλακας των ρωσικών τίτλων, ο οργανισμός επέτρεψε στη ρωσική κυβέρνηση να κινητοποιήσει τους πόρους της για να στηρίξει την πολεμική προσπάθεια.

Η NSD «απέτυχε να αποδείξει» ότι η ΕΕ «έσφαλε όταν διαπίστωσε ότι η εν λόγω επιχείρηση ήταν ένα συστημικά σημαντικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της Ρωσίας», αποφάνθηκαν οι δικαστές της ΕΕ. Η απόφαση μπορεί να προσβληθεί στο ανώτατο δικαστήριο του μπλοκ - το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το αποθετήριο έχει επί του παρόντος περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ (77,3 δισεκατομμύρια δολάρια) ακινητοποιημένα στο Euroclear, τον οίκο εκκαθάρισης με έδρα το Βέλγιο, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, σημειώνει το Bloomberg.



Νοτοπούλου: Έχω υποστεί bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη

 


Η Κατερίνα Νοτοπούλου, μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega, υποστήριξε πως έχει υποστεί σοβαρό bullying από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη αναφορικά με τη στάση που έχει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον βρίσκεται απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ στην αρχή που είχε αναλάβει πρόεδρος ήταν μαζί του, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε πως έχει δεχθεί σοβαρό bullying από την πλευρά Κασσελάκη. Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν αν έχει δεχθεί bullying από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, απάντησε πως ναι, έχει δεχθεί bullying. Ωστόσο, να αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Υπήρξαν στοχοποιήσεις δικές μου και άλλων στελεχών από την πλευρά Κασσελάκη όπως του Χρήστου Σπίρτζη, της Ολγας Γεροβασίλη επειδή είχαμε μία διαφορετική προσέγγιση.

«Εχω στοχοποιηθεί, έχω δεχθεί bulling, απειλές και εγώ προσωπικά».

Παράλληλα, η κυρία Νοτοπούλου σημείωσε πως «ο Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας και να διαγραφεί» πρόσθεσε πως «δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να μη σέβεται την απόφαση της ΚΕ» και τόνισε ότι «έπρεπε να πάμε σε συνέδριο θέσεων και όχι σε πασαρέλα».

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Αυγούστου η Κατερίνα Νοτοπούλου κατήγγειλε επιθέσεις από τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στα social media που δεν σέβονται ούτε το πρόβλημα υγείας της. Η ίδια μάλιστα δημοσίευσε printscreen από τις επιθέσεις. Ένα από τα σχόλια αναφέρει χαρακτηριστικά: «Υπάρχει άνθρωπος που ψηφίζει αυτό το νευρωτικό πλάσμα με την περίεργη φωνή;».

Απαντώντας στην επίθεση, η κ. Νοτοπούλου τόνισε: «Δέχτηκα και δέχομαι μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας μου, απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζω χρόνια με τη βαρηκοΐα μου. Λυπάμαι για το επίπεδο και την κατάντια των δήθεν "δικαιωματιστών" που βάλλουν ανοιχτά κατά της συμμετοχής στην πολιτική ατόμων με χρόνιο νόσημα και αναπηρία».



ΠΑΣΟΚ: Οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία, παρουσίασαν τις θέσεις τους


 

Οι Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Άννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Νάντια Γιαννακοπούλου, εξήγησαν στους παρευρισκόμενους στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στο ΣΕΦ πού θέλουν να πάνε το ΠΑΣΟΚ, εφόσον κερδίσουν στις κάλπες που θα στηθούν στις 6 και 13 Οκτωβρίου και γιατί είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

Οι ομιλίες

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.


Δούκας: Το ΠΑΣΟΚ δεν επιτρέπεται να βολεύεται, βλέποντας στις δημοσκοπήσεις το ποσοστό του να αυξάνεται 1 ή 2 μονάδες




Άννα Διαμαντοπούλου: Χρειαζόμαστε ένα πολιτικό big bang




Παύλος Γερουλάνος: Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αρχηγό που να είναι εκλεγμένος βουλευτής και πλήρους απασχόλησης




Μιχάλης Κατρίνης: «Δεν σκοπεύω να αφομοιωθώ ή να προσχωρήσω σε επιλογές στασιμότητας και παρακμής που θέλουν ένα μικρό και ελεγχόμενο ΠΑΣΟΚ»



Ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε λόγο για τη μεγάλη και την τελευταία ευκαιρία του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάμε στις εθνικές εκλογές, συντηρώντας το πολιτικό σκηνικό του ενάμιση κόμματος, που υπάρχει για να διαιωνίζει την πολιτική κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη».

Υπενθύμισε ότι είναι ο μοναδικός που μιλάει ξεκάθαρα για μια Μεγάλη Παράταξη που θα προκύψει με πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ, με άνοιγμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, σε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας. Μια Μεγάλη Παράταξη που θα κυβερνήσει.

«Ξέρω ότι αυτή η άποψη ενοχλεί. Και μαζί ενοχλούν και αυτοί που τη διατυπώνουν, καθαρά και δυνατά.

Για αυτό και επιστρατεύτηκαν μηχανισμοί χειραγώγησης. Μηχανισμοί απαξίωσης της προσπάθειας μου, αφού ο κίνδυνος για τα μεγάλα συμφέροντα είναι η δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που δεν θα μπορούν να την ελέγξουν.

Ευτυχώς, στις 6 Οκτωβρίου θα ψηφίσουν και θα αποφασίσουν οι πολίτες, όχι οι δημοσκόποι, όχι τα εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα.

Η ψήφος στις 6 Οκτωβρίου δεν είναι μόνο μια ψήφος για τη αναγέννηση και για τη δημιουργία μιας Μεγάλης Παράταξης που θα κυβερνήσει αυτοδύναμα τη χώρα.

Είναι και μια ψήφος για την υπεράσπιση της αυτονομίας της πολιτικής από εξωθεσμικά κέντρα και συμφέροντα. Και μαζί και της αυτονομίας του ίδιου του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να περάσει ένα καθαρό μήνυμα: ότι δεν είναι ένα κόμμα με πρίγκιπες, τζάκια ή επιλογές που τις καθορίζουν συστήματα συμφερόντων.

Υπάρχει μια λογική που θέλει να υπάρχουν μόνο μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, που θέλει τους ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους να τους νέμονται 5 οικογένειες. Το ΠΑΣΟΚ ή θα συγκρουστεί με αυτές τις λογικές και καταστάσεις ή θα εγκλωβιστεί στο ρόλο του μικρομεσαίου κόμματος.

Κάποιοι να λένε ότι θα κερδίσουν τον κ. Μητσοτάκη, στα λόγια βεβαίως. Να θυμίσω ότι τα ίδια έλεγε και ο κ. Κασελάκης και είδαμε ποια ήταν η εξέλιξη.

Κάποιοι άλλοι αυτοπροβάλλονται και να παρουσιάζονται ως «Πρωθυπουργήσιμοι». Όσο ακούω όλα αυτά, τόσο ενισχύεται μέσα μου η αίσθηση ότι σε αυτή τη χώρα πρέπει να επιστρέψει η πραγματική πολιτική και μαζί της να επιστρέψει και η σοβαρότητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί από κάποιον που απλά λέει ότι μπορεί να τον νικήσει ή από κάποιον άλλο που θεωρεί τον εαυτό του Πρωθυπουργήσιμο.

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης θα φύγουν από την εξουσία όταν απέναντι τους βρεθεί μια ένα πραγματικό κόμμα εξουσίας με αξιόπιστα και άφθαρτα πρόσωπα. Μια μεγάλη παράταξη που θα στηρίξει τη μεσαία τάξη, θα μιλήσει για κοινωνική δικαιοσύνη και αναδιανομή εισοδήματος», τόνισε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στον υπαρκτό κίνδυνο σε ένα χρόνο από τώρα το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στην ίδια ή και χειρότερη θέση.

«Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αντιληφθούμε ότι το αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η Μεγάλη Παράταξη, τότε σε ένα χρόνο το πολύ θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Να συζητάμε δηλαδή τι φταίει και ορατό τον κίνδυνο να βρεθούμε σε πιο δυσμενή κατάσταση, αφού οι πολίτες δεν θα μας περιμένουν για πολύ ακόμα.

Το κενό που δημιουργείται από τη δική μας αδυναμία θα καλυφθεί από κάποιους άλλους και δεν εννοώ στον κεντροαριστερό χώρο. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη είναι πολλά».

Επισήμανε επίσης ότι κάποιοι έχουν ξεχάσει ότι το πολίτευμα της χώρας είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, τονίζοντας:

«Χρειαζόμαστε ως ΠΑΣΟΚ μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία, αφού οι μεγάλες μάχες δίνονται - εκτός από το πεδίο της κοινωνίας - στο κοινοβούλιο.

Το πολίτευμα της χώρας, για όσους το έχουν ξεχάσει, είναι Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και όχι Μιντιακή Δημοκρατία.

Και για να ξεκαθαρίζουμε: το αξίωμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπηρετηθεί με άλλους παράλληλους ρόλους, ειδικά όταν ζητάς από το 13% να μπορείς να διεκδικήσεις τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Εκτός, αν κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει άπλετος χρόνος για να γίνει το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας και οι πολίτες θα μας περιμένουν μέχρι να βαρεθούν τον κ. Μητσοτάκη και θα μας προτιμήσουν νομοτελειακά.

Άλλωστε, το είδαμε στην πράξη. Τι είδαμε; Ότι η φθορά της Νέας Δημοκρατίας και η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν οδήγησε σε ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ .

Όσοι θέλουν ένα μικρό ΠΑΣΟΚ του 13 και του 15%, ένα κλειστό και φοβικό ΠΑΣΟΚ, όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα, όσοι θεωρούν ότι όλα είναι καλά, ας μην ψηφίσουν εμένα.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που δεν λέει και δεν θα λέει τίποτα για να μην ενοχλεί τους λίγους και τους ισχυρούς, ας μην ψηφίσουν εμένα.

Όσοι θέλουν ένα ΠΑΣΟΚ που θα μετατραπεί σε δεκανίκι του κ. Μητσοτάκη για να παραμείνει στην εξουσία, ας μην ψηφίσουν εμένα.

Δεν σκοπεύω ούτε να αφομοιωθώ ούτε να προσχωρήσω σε αυτές τις λογικές.

Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που θέλουν ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία της Μεγάλης Παράταξης.

Ζητώ να είμαι η επιλογή αυτών που πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στους Έλληνες».

Ο κ. Κατρίνης παρουσίασε επίσης το σχέδιο του για ένα ανοιχτό και δημοκρατικό ΠΑΣΟΚ με τις αποφάσεις να λαμβάνονται από τα μέλη του αλλά και μια δέσμη προγραμματικών προτάσεων που συνιστούν ένα πρόγραμμα ρήξης και ελπίδας.


Νάντια Γιαννακοπούλου: Από το πρόσωπο που θα εκλεγεί θα κριθεί αν το ΠΑΣΟΚ θα μπει σε φάση ανόδου





Επίθεση κατά ανηλίκων στο σχολείο της Κοψαχείλα στο Παλαιό Φάληρο

 



Άγριο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων στο Παλαιό Φάληρο όταν μετά τρία άτομα φορώντας κουκούλες και κρατώντας ρόπαλα προσέγγισαν και χτύπησαν άγρια 2 ανήλικους οι οποίοι κάθονταν στο προαύλιο σχολείο.

Οι ανήλικοι ειδοποίησαν τους γονείς τους και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο καθώς έφεραν χτυπήματα σε χέρια πρόσωπο και κεφάλι.

Όλα συνέβησαν περίπου στις 20.30 τη στιγμή που οι ανήλικοι βρίσκονταν σε προαύλιο σχολείου. Τότε τους προσέγγισαν τρία άτομα τα οποία κρατούσαν ρόπαλα και φορούσαν κουκούλες και, για άγνωστο λόγο, τους επιτέθηκαν και άρχισαν να τους χτυπούν.

Από την επίθεση ένας ανήλικος τραυματίστηκε στο κεφάλι και ένας άλλος στα χέρια και στο πρόσωπο, ενώ οι δράστες αναζητούνται.




Μεγάλη απάτη με εικονικές συνταγογραφήσεις 3,5 εκατ. σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

 



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εξακριβώθηκε η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των οργανώσεων, ενώ έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, συνελήφθησαν συνολικά 16 μέλη τους.

Πρόκειται για 4 γιατρούς Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους 8 φαρμακείων στην Αττική, 1 ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και 1 άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, εξαρθρώθηκαν δύο διαφορετικές εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη κακουργηματικών απατών σε βάρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), μέσω εικονικής συνταγογράφησης φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα στο πλαίσιο της οποίας εξακριβώθηκε η συγκρότηση και δραστηριοποίηση των οργανώσεων, ενώ έπειτα από ευρείας κλίμακας επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, συνελήφθησαν συνολικά -16- μέλη τους.

Πρόκειται για -4- ιατρούς Δημοσίων Δομών Υγείας σε Αττική και Βοιωτία, ιδιοκτήτες και υπαλλήλους -8- φαρμακείων στην Αττική, -1- ιατρικό επισκέπτη εταιρείας παραγωγής φαρμάκων και -1- άτομο που είχε το ρόλο του μεσάζοντα.

Η παράνομη δραστηριότητα των εγκληματικών οργανώσεων ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2020, ενώ όπως προέκυψε, διέθεταν παρόμοιο σκοπό, τρόπο δράσης καθώς και κοινά κατά περίπτωση μέλη που δραστηριοποιούνταν παράλληλα.

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων έχοντας διαρκή δράση και διακριτούς ρόλους, προέβαιναν αρχικά μέσω των ιατρών- μελών τους στη συστηματική έκδοση ψευδών συνταγογραφήσεων σε Α.Μ.Κ.Α. -κυρίως αλλοδαπών- ατόμων.

Τα άτομα αυτά, είτε είχαν απομακρυνθεί από τη χώρα, είτε βρίσκονταν έγκλειστα σε Καταστήματα Κράτησης, ή φιλοξενούνταν σε διάφορες δομές, με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να διαπιστώσουν τη ψευδή συνταγογράφηση. Μάλιστα, τα μέλη για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους χρησιμοποιούσαν και Α.Μ.Κ.Α. ανασφάλιστων ατόμων, καθώς η συμμετοχή τους στη δαπάνη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ήταν μηδενική.

Στη συνέχεια, μέσω των εταιρειών/ φαρμακείων των μελών τους, προέβαιναν σε εικονικές εκτελέσεις των συνταγογραφήσεων, υπογράφοντας παραστατικά εκτέλεσης αντί των ασφαλισμένων, πλαστογραφώντας τις υπογραφές τους. Η περαιτέρω διάθεση των παρανόμως συνταγογραφημένων φαρμακευτικών σκευασμάτων πραγματοποιούνταν μέσω των φαρμακείων καθώς και των ιατρών σε πελάτες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Ακολούθως, τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, είτε αναμιγνύονταν με νόμιμα εισοδήματα μέσω της έκδοσης εικονικών αποδείξεων λιανικής πώλησης, είτε φυλάσσονταν σε θυρίδες τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι, μεταξύ των φαρμάκων που ψευδώς συνταγογραφούσαν, περιλαμβάνονται ναρκωτικά καθώς και άλλες ψυχότροπες ουσίες, ενώ ορισμένα από τα φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη, τόσο στην ελληνική, όσο και στη διεθνή αγορά.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα, έχει διαπιστωθεί η παράνομη χρήση –3.516– Α.Μ.Κ.Α. βάσει των οποίων εκδόθηκαν ψευδώς –90.186– συνταγές, με τη ζημία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., να ξεπερνά τα 3.500.284,98 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε και η παράνομη δραστηριότητα ιδιοκτήτριας φαρμακαποθήκης, η οποία έθετε σε κυκλοφορία φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο στην ανθρώπινη υγεία, ενώ μέρος των σκευασμάτων αυτών τα προμηθευόταν από φαρμακείο των εγκληματικών οργανώσεων.

Σε βάρος όλων των ανωτέρω συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση-, συγκρότηση – ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, απάτη από κοινού, κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και Ν.Π.Δ.Δ. με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, λήψη γνώσης των δεδομένων αυτών και χρησιμοποίηση αυτών, με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία που υπερβαίνουν το ποσό των 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών καθώς και εμπορία επιβλαβών φαρμάκων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, αποθηκευτικούς χώρους, ιατρεία, φαρμακεία, Δημόσιες Δομές Υγείας και τραπεζικές θυρίδες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:





  • πάνω από 9.000 συσκευασίες παρανόμως συνταγογραφηθέντων φαρμακευτικών σκευασμάτων, μεταξύ των οποίων και σκευάσματα που περιέχουν ναρκωτικές ουσίες,
  • 451.140 ευρώ, 10.000 δολάρια Η.Π.Α., 8.000 δολάρια Αυστραλίας,
  • 2 ράβδοι χρυσού συνολικού βάρους 1 κιλού, 109 χρυσές λίρες,
  • πλήθος εγγράφων (χειρόγραφες σημειώσεις με πληρωμές ιατρών, σφραγίδες ιατρών, συνταγές/γνωματεύσεις κλπ),
  • κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές καθώς και άλλα ψηφιακά πειστήρια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε κύρια ανάκριση.



Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



Βγαίνουν οι κουκούλες των τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ και αποκαλύπτονται - Ποιο τρόλ είναι η "Marka2"

 



Ένας στιχουργός υποστηρικτής υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μωραΐτης, βγάζει την κουκούλα του τρολ «Marka2», και αποκαλύπτει ότι πίσω από την φωτογραφία μιάς γυναίκας κρύβεται ο πρώην διοικητής του Αγίου Όρους επί Τσίπρα Κωνσταντίνος Δήμτσας.

Αυτός ο συριζαίος στιχουργός Νίκος Μωραΐτης, απειλεί με νομικές ενέργειες τον Χρήστο Σπίρτζη που τον αποκάλεσε «επώνυμο τρολ» του Κασσελάκη στην πρωινή εκπομπή του MEGA, αλλά και τη «Marka2» που αναδημοσίευσε το απόσπασμα στο Χ, υποστηρίζοντας ότι πίσω κρύβεται ο Κωνσταντίνος Δήμτσας πρώην διοικητής του Αγίου Ορους. 

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μωραίτης έγραψε στο Χ: «Ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, διορισμένος διοικητής του Αγίου Όρους από τον Αλέξη Τσίπρα ή αλλιώς Marka2 (ο λογαριασμός που διεξάγει καθημερινό ανελέητο πόλεμο στο Χ κατά του εκλεγμένου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ), αναπαράγει δήλωση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος με αναφέρει ως «επώνυμο τρολ του Κασσελάκη». Εγώ στη ζωή μου με κουκούλες δε ζω. Ό,τι γράφω είναι ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΟΥ και αναλαμβάνω την ευθύνη του.

Κατόπιν αυτών:

1. Κύριε Δήμτσα, ανάκληση, συγγνώμη και την κουκούλα σας στην τσέπη.

2. Κύριε Σπίρτζη, ο όρος «επώνυμο τρολ» δεν υπάρχει. Υπάρχει ή τρολ ή ΠΟΛΙΤΗΣ.

Καταθέστε επωνύμως ότι είμαι έμμισθος του Κασσελάκη. Θα γίνει αμέσως αγωγή. Θα μου κάνετε τεράστιο δώρο».

Ακολουθεί η ανάρτηση του Νίκου Μωραΐτη :



Εκμετάλλευση των αλόγων του Υμηττού από τον Δήμο Κρωπίας και φιλοζωική; Τους καρφώνει η Περιφέρεια Αττικής

 



Σύμφωνα με το manifesto.gr φαίνεται ότι υπάρχει σχέδιο εκμετάλλευσης των άτυχων αλόγων του Υμηττού και να ζητούνται απο την Περιφέρεια Αττικής εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα 800 χιλιάδες ευρώ η φιλοζωική, και 1 εκατ. ευρώ ο δήμος Κρωπίας. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του manifesto  "Του αλόγου και... του παραλόγου θυμίζει η κατάσταση που διαμορφώνεται με τις καταγγελίες για τα αδέσποτα ιπποειδή στον Υμηττό. Όλα ξεκίνησαν από την πρόσφατη τηλεοπτική εκπομπή του Mega, με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη, όπου εθελόντριες... ξεμαλλιάζονταν μεταξύ τους, ειδήμονες επί... αλόγων θεμάτων που αντάλλαζαν απόψεις επί μακρόν, ενώ λάδι στη φωτιά έριξαν οι δηλώσεις του δημάρχου Κρωπίας, καθώς όλοι και όλες έτειναν να συμφωνούν στο εξής: ότι για όλα φταίει η Περιφέρεια Αττικής που δεν διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια.

Και επειδή τα άλογα δεν μιλούν, ωστόσο το ρεπορτάζ τρέχει, φαίνεται ότι πίσω από αυτήν την «ιερή» εκστρατεία που οδήγησε κάποιους να αφηνιάσουν, κρύβεται ένας ολόκληρος χορός επιδοτήσεων. Όπως έγινε γνωστό, η μόνη δαπάνη που αρνήθηκε να καλύψει η Περιφέρεια Αττικής, η οποία σημειωτέον όπως τονίζεται δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του θέματος βάσει της κείμενης νομοθεσίας, είναι το απίστευτο ποσό της τάξης των 800 χιλιάδων ευρώ που ζήτησε για την αποστολή της η φιλοζωική, αλλά και το 1 εκατ. ευρώ που ζήτησε ο δήμος για τη φιλοξενία των ζώων.

Αν ο δήμος ήθελε να φιλοξενήσει τα άλογα σε πεντάστερο με πισίνα, δεν έχει γίνει γνωστό. Αυτό που προκύπτει πάντως είναι ότι αν βγουν πράγματα και ονόματα στη φόρα, κάποιοι θα τρέχουν πιο γρήγορα και από γκανιάν στον ιππόδρομο. Σε κάθε περίπτωση, η Περιφέρεια Αττικής εμφανίζεται μέχρι και σήμερα ως ο μόνος φορέας που έχει χρηματοδοτήσει και συνάψει από το 2023 σχετική σύμβαση για τη στείρωση όλων των αρσενικών ίππων στον Υμηττό, ενώ τον Ιούλιο ενέκρινε και επιπλέον κονδύλι για την παροχή ζωοτροφών.

Σε σχετική δε ανακοίνωση καλεί τους εμπλεκόμενους να μην εκμεταλλεύονται ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, ενώ ως προς τις τελευταίες αιτιάσεις του οικείου δήμου, κύκλοι της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας παρέπεμπαν στην κείμενη νομοθεσία, η οποία όπως σημείωναν δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Μάλιστα, από την Περιφέρεια Αττικής δηλώνουν ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο, στην περίπτωση που όλο αυτό το περίεργο γαϊτανάκι αλληκαρφωμάτων, αλληλοκατηγοριών και μετάθεσης ευθυνών συνεχιστεί, να προσφύγουν στην Οικονομική Εισαγγελία και τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς για τη διερεύνηση κάθε πτυχής όλων όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες."

Το ιστορικό έχει ως εξής :

Μία περίεργη απόπειρα μεταφοράς ορισμένων αλόγων, από αυτά που βρίσκονται στους πρόποδες του Υμηττού, στην περιοχή Ραψανάς Κορωπίου, αποκάλυψε η επικεφαλής της «Help horses Ymittos», Μαρία Μαρώλια.



«Καταγγέλλω ως νόμιμη εκπρόσωπος μαζί με τα άτομα που ήταν μάρτυρες. Το ένα περιστατικό αφορά την παράνομη μεταφορά και το άλλο αφορά την κυρία, η οποία ως εντολέας της μεταφοράς την επόμενη μέρα με ξυλοκόπησε. Όσον αφορά τη μεταφορά, την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, δεχτήκαμε κλήση για καταγγελία πως στην οδό που βρίσκεται το απομακρυσμένο κοπάδι των περίπου 30 αλόγων βρίσκεται φορτηγό μεταφοράς και ξεκινά η διαδικασία μεταφοράς τους. Τα άλογα αυτά τα φροντίζαμε εμείς, και ξαφνικά αυτή η κυρία ενώ τα έχει χρόνια έξω από την κατοικία της αποφασίζει να παρέμβει και να τα βάζει εντός της κατοικίας της. Υπήρξε και εθελόντρια της ομάδας. Για τη μεταφορά χρειάζεται άδεια διακίνησης».

Ωστόσο, αυτή η κυρία, η οποία στο παρελθόν ή εθελόντρια στην «Help horses Ymittos», σύμφωνα με τα όσα είπε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η προσπάθεια μεταφοράς δεν έγινε από εκείνη αλλά σε συνεννόηση με την περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο οδηγός του φορτηγού μεταφοράς των αλόγων είχε δελτίο μεταφοράς από την περιφέρεια της Μακεδονίας. Επίσης, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο οδηγός όταν πήγε στο σημείο προσπαθούσε με taser να βάλει τα άλογα μέσα στο όχημα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, αρχικά φορτώθηκαν 9 άλογα, αλλά μετά την παρέμβαση των εθελοντών που ειδοποιήθηκαν και έφτασαν στο σημείο, τα άλογα ξεφορτώθηκαν και αφέθηκαν ξανά ελεύθερα.

Η Μαρία Μαρώλια σχολίασε στην εκπομπή του MEGA πως η βοήθεια που έχουν είναι αποκλειστικά από εθελοντές και πως η περιφέρεια ανέλαβε, πέρσι στο ξεκίνημα, μόνο το έξοδο του ευνουχισμού των αλόγων.

«Έχουμε στείλε εξώδικο προς την περιφέρεια και τον δήμο γιατί δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την φροντίδα τους σε τόσο ακατάλληλες συνθήκες, με ετοιμόρροπα κτίρια. Είχαμε προτείνει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μία λύση. Να γίνει μία περιβαλλοντολογική μελέτη ανά την Ελλάδα πού θα μπορούσαμε να πάμε ανά κοπάδια σταδιακά τον πληθυσμό. Δυστυχώς το απέρριψαν βάσει νόμου».

Ο δήμαρχος Κορωπίου, Δημήτρης Κιούσης, ανέφερε πως η πρώτη αυτοψία που έγινε από τους κτηνιάτρους της ανατολικής Αττικής, επιβεβαίωσε πως τα άλογα τα είχε συγκεκριμένος άνθρωπος.

«Όταν ήρθε το θέμα στα κεντρικά της περιφέρειας, οι υπηρεσιακοί παράγοντες κοίταξαν να βαφτίσουν τα άλογα ως άγρια. Δεν είναι άγρια. Είναι επικίνδυνα γιατί κυκλοφορούν στους δρόμους και θα προκαλέσουν ατύχημα. Το μόνο που έκανε η περιφέρεια είναι να συνδράμει για τις στειρώσεις. Εμείς σε καθημερινή βάση πηγαίνουμε με πυροσβεστικό υδροφόρο και τροφοδοτούμε με νερό όλη αυτήν την εγκατάσταση. Δεν έχω καταγγελία για εμπόριο, μόνο το επεισόδια που έγινε με την άλλη κυρία».

Τι απάντησε η Περιφέρεια Αττικής

Με αφορμή τις αναφορές σε πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με υποτιθέμενη εμπλοκή της Περιφέρειας Αττικής σε περιστατικό απόπειρας μεταφοράς αδέσποτων ιπποειδών στον Υμηττό, επισημαίνονται τα εξής:

Σε περιπτώσεις αδέσποτων ιπποειδών, αρμόδιος για τη διαχείρισή τους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι ο Δήμος στον οποίο αυτά βρέθηκαν (Ν. 4555/2018, άρ.83, 84). Ο Δήμος οφείλει να «τσιπάρει» τα αδέσποτα ιπποειδή καθώς μόνο εκείνος νομιμοποιείται, αποκλειστικά και ΡΗΤΑ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες που ενδεχομένως προκύπτουν (π.χ. κατάσχεση αλόγων που διατηρούν σωματεία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, αιτήσεις σε Εισαγγελία, ασφαλιστικά μέτρα, κ.λπ.).

Αναφορικά με το περιστατικό το οποίο καταγγέλλεται, μόλις αυτό γνωστοποιήθηκε στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώθηκαν άμεσα οι Αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να επιληφθούν του θέματος, καθότι – όπως ήδη επισημάνθηκε – η επίλυσή του δεν εμπίπτει επ’ ουδενί στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας.

Εξάλλου, η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, λαμβάνοντας υπόψη τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των αδέσποτων ιπποειδών και δεδομένων των κινδύνων που θα μπορούσαν να προκύψουν (ατυχήματα, ζωοανθρωπονόσοι, κ.λπ.), αποτελεί τον μοναδικό μέχρι στιγμής φορέα που έχει χρηματοδοτήσει και συνάψει από το 2023 σχετική σύμβαση για τη στείρωση όλων των αρσενικών ίππων, ενώ τον Ιούλιο εγκρίθηκε και επιπλέον κονδύλι για την παροχή ζωοτροφών. 

Σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια έχει αποδείξει ότι δεν αποποιείται ουδεμία ευθύνη, εφόσον το ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητές της, εν προκειμένω όμως επαναλαμβάνουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση αρμόδιος για το θέμα είναι ο οικείος Δήμος.

Αν και αυτονόητο, ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά και με σαφήνεια ότι εσωτερικές διενέξεις μεταξύ των μελών, νυν και πρώην, φιλοζωικών οργανώσεων, δεν αφορούν την Περιφέρεια Αττικής, η οποία αποδεικνύει καθημερινά ότι πρωταρχικό της μέλημα είναι η επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.  

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι η εκμετάλλευση ενός ευαίσθητου θέματος προς άγραν τηλεθέασης, δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος του κύρους και της εικόνας της Περιφέρειας.



Ο δικτάτορας Μαδούρο τραβάει το σκοινί


 


Οι Ηνωμένες Πολιτείες απορρίπτουν τους ισχυρισμούς της Βενεζουέλας ότι η CIA σχεδίασε τη δολοφονία του δικτάτορα Νικολάς Μαδούρο και άλλων υψηλόβαθμων αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο, υπουργός Εσωτερικών του καθεστώτος της Βενεζουέλας, ανακοίνωσε τη σύλληψη τριών Αμερικανών, δύο Ισπανών και ενός Τσέχου, κατηγορώντας τους ως μισθοφόρους που συμμετείχαν σε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας. Ο Καμπέγιο δήλωσε ότι η CIA ηγείται αυτής της επιχείρησης και πως περισσότερα από 400 όπλα κατασχέθηκαν, ενώ οι κρατούμενοι φέρεται να είχαν επαφές με Γάλλους μισθοφόρους από την Ανατολική Ευρώπη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, όπως μεταδίδει το BBC, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν τρομοκρατικές ενέργειες και είχαν στόχο να επιτεθούν κατά του Μαδούρο, της αντιπροέδρου Ντέλσι Ροντρίγκες, καθώς και άλλων αξιωματούχων της κυβέρνησης και του κόμματος.

Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ αρνήθηκαν κατηγορηματικά τις κατηγορίες αυτές. Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί της Βενεζουέλας είναι "απολύτως ψευδείς" και ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να υποστηρίζει μια δημοκρατική λύση στην πολιτική κρίση της χώρας.

Επίσης, επιβεβαίωσαν ότι κρατείται ένας Αμερικανός στρατιωτικός και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για δύο επιπλέον Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται υπό κράτηση στη Βενεζουέλα. Οι κατηγορίες αυτές έρχονται μετά από κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την Ουάσιγκτον σε 16 υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο, κατηγορώντας τους για συμμετοχή σε εκλογική νοθεία και καταστολή της ελευθερίας έκφρασης.

Και η Ισπανία επίσης αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι οι δύο Ισπανοί κρατούμενοι συνδέονται με το Κέντρο Εθνικής Πληροφόρησης της χώρας, δηλώνοντας πως οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν σε κανέναν επίσημο κυβερνητικό φορέα. Παράλληλα, ο Καμπέγιο σε συνέντευξή του δήλωσε ότι η CIA και η ισπανική υπηρεσία πληροφοριών συμμετείχαν σε ένα ευρύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης, με στόχο τη δολοφονία του Μαδούρο και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης. Η Ισπανική κυβέρνηση ζήτησε επίσημες εξηγήσεις από τη Βενεζουέλα, ενώ οι ισχυρισμοί αυτοί έχουν οδηγήσει σε περαιτέρω ένταση στις διμερείς σχέσεις.

Οι κατηγορίες εντάσσονται σε ένα πλαίσιο αυξημένων εντάσεων μεταξύ της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ και Ισπανίας, οι οποίες έχουν κατηγορήσει τη κυβέρνηση Μαδούρο για κατάλυση της δημοκρατίας, ιδιαίτερα μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές του Ιουλίου, όπου το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας ανακήρυξε τον Μαδούρο νικητή χωρίς να δημοσιεύσει αναλυτικά αποτελέσματα, προκαλώντας αντιδράσεις και αμφισβήτηση από την αντιπολίτευση.



Ο Τραμπ οργισμένος με την Τέιλορ Σουιφτ γράφει ότι την μισεί στοχοποιώντας την

 



Καλά κρατεί η κόντρα ανάμεσα στον Nτόναλντ Τραμπ και τη σούπερσταρ Τέιλορ Σουίφτ, και γίνεται επικίνδυνη αφού ο "πληγωμένος" Τράμπ που φοβάται την ήττα την στοχοποιεί με ανάρτηση που γράφει την μισώ!!!

Ο Τραμπ ξεσπάθωσε κατά της δημοφιλούς τραγουδίστριας την Κυριακή, δηλώνοντας την περιφρόνησή του για εκείνη, λίγες ημέρες αφότου η Σουίφτ υποστήριξε ανοιχτά την Κάμαλα Χάρις.

«ΜΙΣΩ ΤΗΝ ΤΕΙΛΟΡ ΣΟΥΙΦΤ!», έγραψε ο Τραμπ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social με κεφαλαία γράμματα, και κανένας δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν ορισμένοι τρελοί ψηφοφόροι του και έχει μπόλικους τέτοιους να τον ακολουθούν.


459212772_1055606472955824_5790089599514208125_n

Υπενθυμίζεται ότι η ανάρτηση της Τέιλορ Σουίφτ που υποστήριξε την Τρίτη την Χάρις οδήγησε 405.999 χρήστες να επισκεφθούν τον ιστότοπο vote.gov την αμέσως επόμενη μέρα, σημάδι της φανερής επιρροής που έχει η τραγουδίστρια όσον αφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου, και κάθε μέρα προσθέτονται και άλλοι.




Γυναίκες Ρομά ξάφρισαν 19 σούπερ μάρκετ στη Μεσσηνία

 


Μια συμμορία οκτώ γυναικών Ρομά κρυβόταν πίσω από μια αλυσίδα 19 κλοπών που είχαν γίνει σε σούπερ μάρκετ στην Καλαμάτα και τη Μεσσήνη με λεία διάφορα προϊόντα συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ, στο διάστημα από τις 28 Φεβρουαρίου ως τις 27 Απριλίου.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Καλαμάτας, που αξιοποίησαν τα στοιχεία τα οποία συνέλεξαν, εξακριβώθηκε ότι τις κλοπές στα καταστήματα είχαν διαπράξει οκτώ γυναίκες ηλικίας 23 ως 44 χρόνων που εξετάζεται αν συμμετείχαν και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Τα μέλη της θηλυκής συμμορίας δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας. 



Πολιτικό και διαχειριστικό μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον Στέφανο Κασσελάκη να εκβιάζει στεγνά


 

Στυγνός εκβιασμός από τον τυχοδιώκτη Στέφανο Κασσελάκη που αφήνει ακυβέρνητο τον ΣΥΡΙΖΑ έως την εκλογή νέου αρχηγού, με τον κίνδυνο να μην μπορεί να διαχειριστεί ούτε τα χρήματα που απετούνται. 

Όπως έγινε γνωστό χθες την επομένη της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία με 17-1 τον κατέστησε οριστικά έκπτωτο πρόεδρο, ο Κασσελάκης ανακάλεσε το πληρεξούσιο που είχε παραχωρήσει στον γενικό διευθυντή Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, εκβιάζοντας έτσι το κόμμα για να τον επαναφέρουν με το έτσι θέλω.

Η εξουσιοδότηση στον κ. Μαυροκεφαλίδη είχε γίνει από τον Κασσελάκη τον περασμένο Απρίλιο, ενώ, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, «ο πρόεδρος δικαιούται να διορίζει πληρεξούσιο ή πληρεξούσιους για τη διενέργεια πράξεων που σχετίζονται με τις διαχειριστικές και λειτουργικές ανάγκες του κόμματος».

Με την ανάκληση του πληρεξουσίου, ο κ. Μαυροκεφαλίδης δεν έχει δικαίωμα να διαχειριστεί τα οικονομικά και να βάζει υπογραφές για διαχειριστικές πράξεις, που σημαίνει ότι, εκτός από το πολιτικό μπάχαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει πλέον και διαχειριστικό σαμποτάζ, με υπεύθυνο τον Στέφανο Κασσελάκη που κάνει στυγνός εκβιασμό.

Ο προκλητικός καταδικασμένος με αναστολή Νίκος Παππάς παραδέχθηκε στη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ ότι «δεν υπάρχει κώλυμα συμμετοχής του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές», διαλύοντας τις φήμες περί επικείμενης διαγραφής του, όπως φέρονται να είχαν ζητήσει μέλη των «87», ανάμεσά τους και η Ολγα Γεροβασίλη.

Μάλιστα ο καταδικασμένος Νίκος Παππάς έχοντας βαριά καταδίκη σε βάρος του και στο ποινικό του μητρώο, επιτέθηκε χωρίς ίχνος ντροπής και αμετανόητος στην δικαιοσύνη όταν του έγινε η ερώτηση ότι είναι ατύπως προσωρινός πρόεδρος στο κόμμα, όταν η ελληνική Δικαιοσύνη τον έχει καταδικάσει με 13-0, απάντησε: «Το ποσοστό του ελληνικού λαού που έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη είναι 15%. Προτείνω στον κ. Μητσοτάκη να μετονομάσει το νόμο με τον οποίο με παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη σε νόμο Μητσοτάκη-Παππά. Ηταν ένα αποτέλεσμα που είχε στη βάση του ένα δούναι και λαβείν του κ. Μητσοτάκη με δικαστικούς».







Σκύλος-ναυαγοσώστης έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένο στα Καμένα Βούρλα

 



Μία συγκινητική ιστορία εκτυλίχθηκε στα Καμένα Βούρλα με σκύλο να σώζει λουόμενο που κινδύνευε να πνιγεί σε παραλία.

Με τη βοήθεια του σκύλου, ειδικότερα, 77χρονος λουόμενος, που ήταν αναίσθητος και είχε πιει αρκετό νερό, σώθηκε από πνιγμό. 

Ο σκύλος που έσωσε τον ηλικιωμένο είναι ποιμενικός, ονόματι «Νάλα», μοναδικός στη χώρα μας που έχει λάβει ειδική εκπαίδευση στο εξωτερικό για να σώζει ανθρώπους από πνιγμό, σύμφωνα με το Lamiareport.

Αφότου διεσώθη ο 77χρονος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Και άλλος τρελός σηκώθηκε ένα πρωί και είπε θα σκοτώσω τον Τράμπ

 



Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γλίτωσε από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας, αφού ο 58χρονος Ράιαν Γουέσλι Ρουθ εντοπίστηκε με ένα καλάσνικοφ AK-47 σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ενώ αυτός έπαιζε γκολφ στο κλαμπ του στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα την Κυριακή.

Είναι η δεύτερη φορά που ένας τρελός ένοπλος προσπαθεί να σκοτώσει τον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα σε δύο μήνες καθώς στις 13 Ιουλίου ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών τραυματίστηκε στο αυτί από τα πυρά του 20χρονου Τόμας Μάθιου Κρουκς.

Σύμφωνα με τον σερίφη της κομητείας Παλμ Μπιτς, Ρικ Μπράντσο, ο Ρουθ κρύφτηκε κοντά σε έναν φράχτη με συρματόπλεγμα σε απόσταση 300 έως 500 μέτρων από τον Τραμπ γύρω στις 2 μ.μ. (τοπική ώρα, 21:00 ώρα Ελλάδος)- «με ένα τουφέκι με διόπτρα». Μάλιστα στους θάμνους που είχε κρυφτεί ο ύποπτος λίγο αργότερα οι αρχες εντόπισαν ένα τουφέκι τύπου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.

Κατά την ίδια ενημέρωση τον 58χρονο εντόπισε πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών όταν είδε την κάννη του όπλου του μέσα από τον αλυσιδωτό φράχτη στα περίχωρα του Trump International Golf Course West Palm Beach South.

Ο πράκτορας, ο οποίος προπορευόταν του Τραμπ προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχε κάποιος κίνδυνος, άνοιξε πυρ εναντίον του 58χρονου - ο οποίος στη συνέχεια διέφυγε αλλά χάρη σε έναν πολίτη που φωτογράφισε το αυτοκίνητό του, ένα μαύρου χρώματος Nissan, συνελήφθη περίπου 65 χιλιόμετρα βόρεια στο Παλμ Μπιτς.

Αυτό που παραμένει αδιευκρίνστο είναι αν ο Ρουθ πυροβόλησε ή όχι κατά των πρακτόρων της Μυστικής Υπηρεσίας.

Όπως δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, ο 58χρονος κατά τη σύλληψή του ήταν ψύχραιμος και ανέκφραστος.

Ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ είναι κάτοικος της Χαβάης, έχει υπερασπιστεί προοδευτικούς σκοπούς στο διαδίκτυο και ήταν αξιόπιστος δωρητής για σκοπούς και υποψηφίους των Δημοκρατικών. Μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, ο Ρουθ, ο οποίος κατοικεί στη Χαβάη, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».

Όπως δήλωσε ο γιος του, ο Ρουθ είχε ταξιδέψει στην Ουκρανία εθελόντικά για να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια σε ουκρανικά στρατεύματα. Μιλώντας, δε, στην Daily Mail είπε ότι ο πατέρας του μισεί τον Τραμπ «όπως κάθε λογικός άνθρωπος. Ούτε εγώ συμπαθώ τον Τραμπ».

Σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, είχε δηλώσει ότι βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία.

Ο ύποπτος φοίτησε στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, αλλά μετακόμισε στη Χαβάη κάπου γύρω στο 2018.

Σύμφωνα με το Τμήμα Σωφρονιστικών Ιδρυμάτων Ενηλίκων της Βόρειας Καρολίνας, κάποιος με το ίδιο ονοματεπώνυμο και την ίδια ημερομηνία γέννησης του Routh συγκέντρωσε περισσότερες από δώδεκα ποινικές κατηγορίες το 2001 και το 2002, μεταξύ των οποίων για οπλοφορία και εγκατάλειψη.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2002 πήρε ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό κακούργημα για «κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής», όπως δείχνουν τα αρχεία.





Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πέθανε ο εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης που συνέβαλε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη

 


Την τελευταία του πνοή άφησε στην Κύθνο, ο πρώην εισαγγελέας Ιωάννης Διώτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός από την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. 

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955 και σπούδασε νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την αποφοίτησή του, το 1980, ιδιώτευσε ως δικηγόρος και το 1985 εισήλθε στο δικαστικό σώμα. Υπηρέτησε ως Εισαγγελικός Πάρεδρος Αθηνών, ως Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών στην Αμαλιάδα και την Αθήνα, ως Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και ως Αντιεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι και το 2010, οπότε και αποχώρησε από το δικαστικό σώμα.

Ο κ. Διώτης είχε κυρίαρχο ρόλο στην ανάκριση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Σάββα Ξηρού.

Ο πρώην εισαγγελέας «έφυγε» από καρδιακό επεισόδιο την Παρασκευή (13/09) ευρισκόμενος στο νησί της Κύθνου όπου διατηρεί εξοχική κατοικία, στο νησί έγινε και η κηδεία του.

Πρόκειται για ένα εισαγγελέα πρώτυπο  για την δικαιοσύνη και εκτός από την υπόθεση της «17 Νοέμβρη», ως δικαστικός λειτουργός ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με την υπόθεση του ΕΛΑ, την έρευνα, ως εισαγγελέας πρωτοδικών, για την αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μια υπόθεση η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών. 

Με το ίδιο πάθος είχε ασχοληθεί και με το διεθνές κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας, όταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είχε βρεθεί η βίλα Μιχαηλίδη στη Σχοινούσα.




10 συλλήψεις και 1.174 παραβάσεις βεβαιώθηκαν χθες στην Αττική

 


Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο -2.654- ελέγχων που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, συνελήφθησαν -5- άτομα για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, βεβαιώθηκαν συνολικά -805- παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά -42- για μέθη, -34- για υπερβολική ταχύτητα, -25- για επικίνδυνους ελιγμούς και -13- για φωτεινούς σηματοδότες.

Επισημαίνεται ότι επιπλέον συνελήφθησαν:

  • -3- ημεδαποί, ηλικίας 28, 30 και 41 ετών, οδηγοί αυτοκινήτων, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη οδήγηση.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω κατελήφθησαν να οδηγούν επικίνδυνα κατά μήκος της Λ. Βουλιαγμένης από την περιοχή της Βούλας έως τη Γλυφάδα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιους αγώνες, με συνεχείς ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τρόμο και ανησυχία.

Στου οδηγούς των οχημάτων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους -18.300- ευρώ, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας του κάθε οχήματος και η άδεια ικανότητας οδήγησης έκαστου οδηγού, ενώ λόγω συμπλήρωσης των προβλεπόμενων από το σύστημα ελέγχου της συμπεριφοράς των οδηγών (Σ.Ε.Σ.Ο.) πόντων, οι άδειες ικανότητας οδήγησής τους θα επαναχορηγηθούν κατόπιν εκπαίδευσης και επανεξέτασης τους.

  • 55χρονος ημεδαπός, οδηγός ταξί, για είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος εντοπίστηκε στο Λιμένα του Πειραιά, να εισπράττει κόμιστρο μεγαλύτερο του νομίμου, καλύπτοντας επιμελώς το ταξίμετρο του οχήματός του.

  • 38χρονος ημεδαπός, οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε επέμβει σκόπιμα στη συσκευή ταχογράφου του οχήματός του, προκειμένου να αλλοιώνει τα καταγεγραμμένα στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο 38χρονος, που εντοπίστηκε στην περιοχή του Αιγάλεω, είχε τοποθετήσει μαγνήτη στον αισθητήρα κίνησης του οχήματος με αποτέλεσμα να μην καταγράφει τη δραστηριότητα του, καθώς επίσης και για να απενεργοποιείται τόσο ο περιοριστής ταχύτητας του φορτηγού, όσο και το σύστημα υποβοήθησης φρένων, καθιστώντας την κυκλοφορία του οχήματος επικίνδυνη για την ασφάλεια των λοιπών χρηστών της οδού.

Επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, στον ιδιοκτήτη και τον οδηγό του φορτηγού, αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας, καθώς και ο προαναφερόμενος μαγνήτης.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.