Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Θεοδωράκης: Καταστροφική η διαιώνιση αυτής της κατάστασης



Την ανάγκη εθνικής συνεννόησης τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, δίνοντας μία πρώτη ιδέα από την παρέμβασή του στην συζήτηση των πολιτικών αρχηγών το βράδυ στη Βουλή.

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει τι ακριβώς διεκδικεί η Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως «οποιαδήποτε διαιώνιση αυτής της κατάστασης θα είναι καταστροφική για την οικονομία».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του νομού Ηλείας ο επικεφαλής του Ποταμιού εξέφρασε φόβους ότι «πολλοί φλερτάρουν με το ενδεχόμενο των εκλογών κάτι που είναι καταστροφικό για τον τουρισμό».

«Εκλογές τον Ιούλιο δεν έχουν ξαναγίνει στη χώρα ποτέ. Καταστρέφουμε την τουριστική περίοδο», προσέθεσε και υπογράμμισε ότι «καλό θα ήταν αυτή η Βουλή να βρει λύσεις και αμέσως μετά το καλοκαίρι να δούμε αν αυτές οι λύσεις προχωρούν. Εάν δεν προχωρούν τότε βεβαίως να πάμε σε εκλογές», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Επανέλαβε ότι από επαφές του στο Παρίσι διαπίστωσε ότι η Ελλάδα έχει συμμάχους και πως παρόλα τα λάθη που έχουν γίνει από την κυβέρνηση, υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τη χώρα. «Αρκεί, να τελειώνει αυτό το μαρτύριο της σταγόνας με τη συμφωνία», σημείωσε.
Σχετικά με την επικείμενη συμφωνία, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε πως «θα μπορούσε να υπάρξει μία πολύ καλή συμφωνία τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Η κυβέρνηση, τότε, αντί να προχωρήσει σε μία τέτοια συμφωνία, δεδομένου ότι όλοι ήταν διατεθειμένοι να συνεργαστούν όπως έλεγαν, καθώς είχαν βαρεθεί τους παλιούς ηγέτες και την προηγούμενη διακυβέρνηση, ήθελε να παίξει το παιχνίδι με τα λεξικά».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «περιμένει από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να μας κρατήσει στο ευρώ. Αυτό πρέπει να το διαβάσει καλά ο κ. Τσίπρας».


Πηγή : ethnos.gr


Περιοριστικοί όροι και εγγύηση από τον ανακριτή στον Θ. Κουρίδη



Με τρεις περιοριστικούς όρους και υψηλή χρηματική εγγύηση για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, αποχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής από την Ευελπίδων, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης. Έπειτα από τη σχεδόν 6άωρη απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς, Γιώργο Ανδρεάδη, στον κ. Κουρίδη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, αλλά και της εξόδου από τη χώρα, καθώς και χρηματική εγγύηση ύψους 50.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Θα πρέπει να τονιστεί πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια απολογία για τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα και φυσικά υπήρξε και η σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κουρίδης κατηγορείται για σύσταση και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, ηθική αυτουργία σε απάτη, απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία - δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος.

Η υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία, ενώ τις επόμενες ημέρες, την πόρτα του ανακριτή θα διαβούν οι επόμενοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι της υπόθεσης, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιώργος Σαρρής.

Παραίτηση Σταθόπουλου από ΕΠΟ και ΕΠΣ Μεσσηνίας

Την παραίτησή του από τις θέσεις του μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, καθώς και από εκείνη του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας υπέβαλε με επιστολή του ο Αριστείδης Σταθόπουλος.

Η δήλωση παραίτησής του είναι η ακόλουθη:

«Με την παρούσα επιθυμώ να σας υποβάλλω και παρακαλώ όπως κάνετε αποδεκτή την παραίτησή μου τόσο από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΟ, όσο και από τη θέση του Προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας και πάσα άλλη σχετική με το ποδόσφαιρο ενασχόλησή μου».


Πηγή : tovima.gr


Δημόσια Διαβούλευση για το σχέδιο νόμου ««Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα»



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Στρατούλης θέτει από σήμερα Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 στις 10:00 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» και καλεί κάθε κοινωνικό εταίρο και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει καταθέτοντας τις προτάσεις του, προκειμένου να βελτιωθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου. Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 9/6 και ώρα 12:00.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός
Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

Δημήτρης Στρατούλης


Για οποιαδήποτε παρέμβαση που θα βελτιώσει συνθήκες

Πατήστε εδώ :

http://www.opengov.gr/minlab/?p=2767


Ρώσος ΥΠΟΙΚ προς Αθήνα: Συμφωνήστε με τους Ευρωπαίους



Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το μεσημέρι της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα και συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

Πάντως, λίγο μετά την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Αντον Σιλουάνοφ, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Αγία Πετρούπολη, επισήμανε πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να προχωρήσει σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, προσθέτοντας ότι η απόφαση της Αθήνας να «συγχωνεύσει» τις δόσεις προς το ΔΝΤ, δεν ισοδυναμεί με χρεοκοπία.

«Από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ενωση, η Ελλάδα πρέπει να βρει τα σωστά βήματα που θα της επιτρέψουν να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.



Πηγή : kathimerini.gr


Απαραίτητη σε όλους η καμπύλη σακχάρου κάθε 3 χρόνια


Η διάγνωση του διαβήτη συνήθως γίνεται με καθυστέρηση μιας 5ετίας, με συνέπεια τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς να έχουν ήδη επιπλοκές όταν μαθαίνουν γι’ αυτόν, αναφέρει ο κ. Ανδρέας Μελιδώνης, συντονιστής διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής και του Διαβητολογικού Κέντρου στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. .

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι κάνουμε λάθος τσεκ απ για το σάκχαρο, προσθέτει. Όπως εξηγεί δεν αρκεί να μετράμε το σάκχαρο και την γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη. Πρέπει να κάνουμε και δοκιμασία ανοχής στη γλυκόζη ή «καμπύλη σακχάρου», η οποία θα αποκαλύψει τα μεταγευματικά επίπεδα σακχάρου.

Ο κ. Μελιδώνης συνιστά τα εξής:

* Όσοι έχουν παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, να κάνουν την εξέταση τουλάχιστον μία φορά κάθε 3 χρόνια από την ηλικία των 25 ετών. Οι παράγοντες αυτοί είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η υπέρταση, η αυξημένη χοληστερόλη, τα αυξημένα τριγλυκερίδια, το οικογενειακό ιστορικό διαβήτη, το ιστορικό στεφανιαίας νόσου και, στις γυναίκες, ο διαβήτης της κυήσεως και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών.

* Όσοι δεν έχουν παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, να κάνουν την εξέταση μία φορά κάθε 3 χρόνια από την ηλικία των 40 ετών και πάνω

Αν στις δύο ώρες έπειτα από την λήψη της γλυκόζης το σάκχαρο είναι πάνω από 200 mg/dl σημαίνει διαβήτη, ενώ αν κυμαίνεται από 140-200 mg/dl σηματοδοτεί τον προδιαβήτη (προστάδιο του διαβήτη).



Πηγή 


Όσο υπάρχουν άνθρωποι!!


Μόλις τρεις μήνες δούλευε στα Hooters η 22χρονη Μαριάνα Βιλαρεάλ όταν γνώρισε τον 72χρονο Ντόναλντ Τόμας.

Ο βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ υπέφερε από νεφρική ανεπάρκεια τα τελευταία πέντε χρόνια και πήγαινε συχνά στο εστιατόριο, μετά από τον θάνατο της συζύγου του από καρκίνο του μαστού. Μόλις η Μαριάνα έμαθε ότι ο πελάτης της είχε πρόβλημα υγείας και χρειαζόταν μεταμόσχευση προσφέρθηκε να τον βοηθήσει.

«Αν μπορεί να ζήσει για 2 ακόμα χρόνια χωρίς να χρειάζεται να κάνει αιμοκάθαρση 3 φορές την εβδομάδα από 8 ώρες και μπορέσει τελικά να πιει ένα γεμάτο ποτήρι νερό, τότε ορίστε, πάρτε το νεφρό μου», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Μετά τις εξετάσεις στο Piedmont Transplant Institute διαπιστώθηκε πως η 22χρονη ήταν συμβατή δότης και προχώρησαν στην αφαίρεση του νεφρού της και τη μεταμόσχευση.

Η νεαρή κοπέλα είχε πρόσφατα χάσει την αγαπημένη της γιαγιά από νεφρική ανεπάρκεια. «Όταν τον γνώρισα περνούσε το ίδιο πρόβλημα και δεν μπορούσα να τη βοηθήσω. Ίσως η μεγαλύτερη αποστολή μου να μην ήταν για τη γιαγιά μου αλλά για έναν εντελώς άγνωστο άνθρωπο».







Πηγή : moriasnews.gr


Σενάρια περί παραίτησης Σόιμπλε



Επανέρχονται στο γερμανικό Τύπο δημοσιογραφικές πληροφορίες περί έντονων διαφωνιών του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τους χειρισμούς της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ έναντι της Ελλάδας και μάλιστα για πρώτη φορά στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού φτάνουν στο σημείο να μιλήσουν για πιθανή παραίτηση Σόιμπλε.

Αφορμή για τη διογκούμενη δυσαρέσκεια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, είναι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε για την πενταμερή της περασμένης Δευτέρας στο Βερολίνο. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα ο Σόιμπλε πληροφορήθηκε τη διεξαγωγή της συνάντησης λίγες ώρες πριν γίνει και μάλιστα τυχαία από τα χείλη της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Ηταν μία σόλο εμφάνιση της κυρίας», φέρεται να δήλωσε στενός συνεργάτης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών στο γερμανικό ταμπλόιντ, εκφράζοντας τη δυσανεξία του Σόιμπλε απέναντι στις «μερικές παραχωρήσεις» όσον αφορά στη δημοσιονομική πειθαρχία που έγιναν στην ελληνική πλευρά. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αρέσκεται σε εύκολους συμβιβασμούς, που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την αξιοπιστία του», δήλωσε στην ίδια εφημερίδα ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός Χανς Μίχελμπαχ και πρόσθεσε: «Χωρίς τον Σόιμπλε δεν πρόκειται να υπάρξει συναίνεση της κυβερνητικής παράταξης».

Ασαφές παραμένει κατά πόσον υπάρχουν όντως σοβαρές διαφορές μεταξύ Σόιμπλε και Μέρκελ καθώς στα δύο βασικά θέματα, τη συνέχιση της συμμετοχής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την αντιμετώπιση του αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ως απόλυτου ταμπού, υπάρχει πλήρης συμφωνία αναμεσά τους. Τίθεται πράγματι λοιπόν πράγματι σε κίνδυνο η συνεργασία τους; Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) μοιάζει να το αμφισβητεί και απλώς θυμίζει ότι η Μέρκελ θα μπορούσε κάλλιστα να ξαναθέσει υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές, αφού γιόρτασε πέρσι μόλις τα 60 της χρόνια, ενώ ο Σόιμπλε γίνεται 73 τον Σεπτέμβριο και είναι ήδη από τους μακροβιότερους υπουργούς της Μέρκελ και βουλευτές στην ιστορία της χώρας.

Επίσης η FAZ παραθέτει το σύνολο των διαψεύσεων περί ενδοκυβερνητικής κρίσης τόσο από την καγκελαρία και όσο και από το υπουργείο Οικονομικών και υιοθετεί την εκτίμηση ότι πρόκειται για τη συνήθη διανομή ρόλων, του καλού και του κακού μπάτσου (good cop-bad cop).




 Πηγή: dimokratiki.gr


Ιδιώτης με εντολή κατάσχεσης «μπούκαρε» σε εφορία και έχει σημάνει συναγερμός στις εφορίες



Μπήκε με δικηγόρους στην Α' ΔΟΥ Αθηνών ζητώντας να του καταβληθούν τα χρεωστούμενα - Οι υπάλληλοι «ταμπουρώθηκαν» στα γκισέ

Ανάστατοι είναι στο υπουργείο Οικονομικών από το πρωί της Παρασκευής εξαιτίας μίας πρωτοφανούς, όσο και τραγελαφικής υπόθεσης:
Ιδιώτης, που έχει απαιτήσεις κάποιων χιλιάδων ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και πέτυχε δικαστική απόφαση για κατασχέσεις σε βάρος του, πήγε συνοδευόμενος από δικαστικό επιμελητή και δικηγόρους (μαζί με σχετική εισαγγελική εντολή) στην Α' ΔΟΥ της Αθήνας, ζητώντας το χρηματικό ποσό που του αναγνωρίστηκε. Απαίτησε δε να... ανοίξει το ταμείο της ΔΟΥ και να του καταβληθούν αμέσως τα χρήματα!
Οι υπάλληλοι της εφορίας πανικόβλητοι ειδοποίησαν το υπουργείο Οικονομικών και αφού έλαβαν εντολή να μην εκτελέσουν καμία τέτοια απαίτηση – καθώς υπάρχει ο νόμος 4270/14 που δεν επιτρέπει τέτοιες κατασχέσεις - “ταμπουρώθηκαν” στα γκισέ απορρίπτοντας την πίεση του συγκεκριμένου ιδιώτη. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για απίστευτο περιστατικό, στα όρια της υστερικής αντιπαράθεσης.
Επειδή νωρίτερα ο ιδιώτης με τους δικηγόρους του είχε πάει και στην ΔΟΥ Κηφισιάς από την οποία έφυγε άπραγος, το υπουργείο Οικονομικών έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να είναι προετοιμασμένες για τέτοιες... επισκέψεις και φυσικά να αρνούνται την εκτέλεση κατασχετηρίων.


Πηγή : protothema.gr


Δέσμευσε καταθέσεις... μετά θάνατον το ΣΔΟΕ



Δεκάδες «λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ για τον μήνα Μάιο. Ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της δέσμευσης καταθέσεων ενός θανόντα, καθώς διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση της περιουσίας του κατά 1,5 εκατ. ευρώ, και ενός συνταξιούχου, ο οποίος προσαύξησε την περιουσία του από το 2001 έως 2010 κατά 1,19 εκατ. ευρώ.

Επίσης, καταγράφηκαν δεκάδες περιπτώσεις εικονικών φορολογικών στοιχείων και πλαστών παραστατικών από επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο της αποστολής του, συνεχίζει με αμείωτη ένταση τις προσπάθειες για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.
Παρακάτω αναφέρονται μερικές χαρακτηριστικές περιπτώσεις που ολοκληρώθηκαν το μήνα Μάιο 2015:

 Ι. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΓΑΙΟΥ

1. Αρχιτέκτονας δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 9.302.969,62 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Φωτογράφος δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία και με αυτό τον τρόπο απέκρυψε εισοδήματα 3.882.665,39 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Φυσικό πρόσωπο, μη επιτηδευματίας, προσαύξησε την περιουσία του 177.150,18 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4. Επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στον τομέα των γενικών επισκευών πλοίων, εξέδωσε πλήθος εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 7.090.794,62 €.
5. Επιχείρηση, εμπορίας πολυτίμων μετάλλων, εξέδωσε είκοσι επτά (27) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.451.985,52 €.
6. Επιχείρηση, κατασκευαστικών εργασιών κτηρίων, εξέδωσε πενήντα οκτώ (58) πλαστά -  εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.828.400,00 €.
7. Επιχείρηση, εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, ελαστικών και λιπαντικών, εξέδωσε εξήντα τέσσερα (64) πλαστά -  εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 491.010,11 €.
8. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών για τη χρήση 2011, εξέδωσε εξήντα δύο (62) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 358.835,35 €, ενώ παράλληλα δεν εξέδωσε δέκα (10) φορολογικά στοιχεία αξίας 46.248,33 €.
9. Αθλητικό σωματείο, δεν εξέδωσε 3.267 φορολογικά στοιχεία, συνολικής καθαρής αξίας 255.116,00  €.

II. ΕΙΔΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
1. Συνταξιούχος προσαύξησε την περιουσία του κατά τα έτη 2001 έως 2010 κατά 1.194.988,66 € χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2. Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου μηχανημάτων και εξοπλισμών εξέδωσε είκοσι τέσσερα (24) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 214.466,90 €.
3. Επιχείρηση του τομέα της πληροφορικής ζήτησε και έλαβε δεκαπέντε (15) εικονικά φορολογικά στοιχεία  συνολικής καθαρής αξίας 1.641.521,21 €.
4. Επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού ζήτησε και έλαβε τρία (3) εικονικά φορολογικά στοιχεία  συνολικής καθαρής αξίας 258.450,00 €.

ΙΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ  & ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

1. Καθηγητές Α.Ε.Ι. για τις χρήσεις 2008 – 2012 απέκρυψαν εισοδήματα από επιδόματα συνολικού ύψους 1.452.340,89 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές τους δηλώσεις.
2. Επιχείρηση στον χώρο της εστίασης απέκρυψε εισοδήματα συνολικού ύψους 1.329.525,77 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή  ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3. Ιδιωτική Μονάδα Υγείας δεν κατέβαλε το 5% επί των εισπραχθέντων νοσηλίων συνολικής αξίας 199.713,31 €.
4. Ιδιωτική Μονάδα Υγείας δεν κατέβαλε το 5% επί των εισπραχθέντων νοσηλίων συνολικής αξίας 162.927,72 €.
5. Επιχείρηση λιανικού εμπορίου κρεάτων εξέδωσε 266 πλαστά – εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.769.427,51 €.
6. Επιχείρηση παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 705.742,00 €.
7. Επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συμβουλών επιχειρήσεων έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 428.600,00 €.
8. Επιχείρηση συστημάτων & υπηρεσιών τεχνολογίας έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 245.021,00 €.
9. Επιχείρηση διαφημιστικών υπηρεσιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 234.631,42 €.
10. Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 103.873,00 €.
11. Τεχνική εταιρεία έλαβε μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 360.000,00 €.

ΙV. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

1) Έμπορος σπόρων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 536.245,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή  ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
2) Έμπορος γεωργικών φαρμάκων για τις χρήσεις 2011 και 2012 προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 527.405,61 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή  ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
3) Ιατρός δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 102.194,24 € προσαυξάνοντας αντίστοιχα την περιουσία του. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
4) Έξι (6) επιχειρήσεις  έλαβαν πλαστά φορολογικά στοιχεία συνολικής καθαρής αξίας 246.300,00 €.
5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία για ανύπαρκτες συναλλαγές συνολικής αξίας 145.700,00 €.  
   
V. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΟΤΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1) Επιχείρηση ακινήτων υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων, για ακίνητα συνολικής αξίας 14.122.643,96  €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
2) Επιχείρηση του τουριστικού τομέα με δραστηριότητα στο χώρο της εστίασης, δεν δήλωσε από πώληση ακινήτων ποσά συνολικού ύψους 9.642.561,00 €, υποβάλλοντας ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές της δηλώσεις.
3) Υπεράκτια εταιρεία, με έδρα το Κρανίδι, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 3.162.612,10  €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.
4) Δικηγόρος, προσαύξησε αδικαιολόγητα την περιουσία του κατά 5.840.120,85 € χωρίς να μπορεί να δικαιολογήσει την πηγή  ή την αιτία προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από άνοιγμα των θυρίδων, την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις.
5) Υπεράκτια εταιρεία, υπέβαλε ανακριβή δήλωση φόρου μεταβίβασης ακινήτων συνολικής αξίας 894.909,53 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών της λογαριασμών.
6) Στο πλαίσιο διακλαδικών ελέγχων, τρία (3) φαρμακεία, δεν εξέδωσαν φορολογικά στοιχεία αγοράς, συνολικής αξίας 700.455,00 €, ενώ έλαβαν παράνομα εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 302.571,00 €. Ένα (1) φαρμακείο εξ αυτών εξέδωσε εικονικά ή μερικώς εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 220.142,00 €.
7) Επιχείρηση παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία για τη χρήση 2008 συνολικής αξίας 136.584,00 €.

 VI. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΩΝ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €.
2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €.
3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €.

VΙΙ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΡΗΤΗΣ

1) Από έρευνα σε θανόντα, που άφησε το σύνολο της περιουσίας του (διαθήκη εν ζωή) δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί. Από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. διαπιστώθηκε αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας κατά 1.500.808,41 €. Ήδη ο αναλογών φόρος εισοδήματος καταβλήθηκε στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. Μετά την καταβολή και του φόρου κληρονομιάς η Υπηρεσία θα προβεί σε ολική άρση της δέσμευσης.
2) Εργολάβος, δεν υπέβαλε δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος με αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη ύψους 1.459.967, 00 €. Επίσης δεν υπέβαλε ή ανακριβείς περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α. όπου προέκυψε ποσό φόρου 288.545,58 €. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών του λογαριασμών.
3) Επιχείρηση εμπορίας αυτοκινήτων & ανταλλακτικών έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 155.504,00 €.
4) Ξενοδοχειακή επιχείρηση έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 109.569,00 €.
5) Αγρότης του ειδικού καθεστώτος έλαβε δύο (2) εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 162.000,00 € για να εισπράξει παράνομα Φ.Π.Α.


Πηγή


Αρθρο-κόλαφος από τον γιο του ιδρυτή του Spiegel: «Η συνταγή της Μέρκελ ήταν δηλητήριο για την Ελλάδα»



Η πολιτική λιτότητας της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα έχει αποτύχει, υποστηρίζει σε άρθρο του στο περιοδικό der Spiegel o Γιάκομπ Όγκσταϊν, γιος του ιδρυτή του περιοδικού, το οποίο έχει τίτλο: "Σε περίπτωση αμφιβολίας στρίψτε αριστερά: Η απολύτως, απολύτως, απολύτως τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας".

«Στην Ελλάδα δίνεται άλλη μία ευκαιρία. Κι ακόμα μία. Και μετά ακόμα μία. Το θέατρο του παραλόγου της Ευρώπης αναμειγνύεται με την ελληνική τραγωδία. Φταίει η σκηνοθέτιδα: Η πολιτική της Μέρκελ για την Ελλάδα απέτυχε. Κι αυτό θα κοστίσει ακριβά.

Όποτε πιστεύει κανείς ότι δεν πάει άλλο, έρχεται μία νέα σύνοδος κορυφής. Έτσι το έργο για τη σωτηρία της Ελλάδας πλησιάζει την κορύφωσή του. Η παράλογη τροπή: Η Ελλάδα είναι μικρή, αδύναμη και χρεοκοπημένη. Και παρ' όλα αυτά δεν είναι κι άσχημες οι πιθανότητες ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης, οι ήρωες των Αθηνών, να νικήσουν. Ο έκπληκτος θεατής διαπιστώνει ότι: Στη σκηνή της ευρωκρίσης συμπίπτουν το θέατρο του παραλόγου και η ελληνική τραγωδία. Η σκηνοθεσία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Άγκελα Μέρκελ. Αν πράγματι το κόστος ανέβει κι άλλο, οι Γερμανοί δεν θα έπρεπε να αναζητήσουν το φταίξιμο στην Αθήνα, αλλά στο Βερολίνο.

Πρόσφατα διαβάσαμε ότι ζητήθηκε από τις ελληνικές πρεσβείες να στείλουν τα διαθέσιμα μετρητά τους στην πατρίδα. Κάθε σεντ μετράει. Αλλά φυσικά αυτό δεν φτάνει. Από καιρό αναβλύζει και μια πολύ πλουσιότερη πηγή χρήματος: η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία επιτρέπει στην Τράπεζα της Ελλάδος, όταν δυσκολεύει η κατάσταση, να εφοδιάζει τη χώρα με μετρητά από την πρέσα χαρτονομισμάτων. Αυτός ο μηχανισμός λέγεται «ELA», «Έκτακτος μηχανισμός παροχής ρευστότητας». Δεν προοριζόταν για τη χρηματοδότηση κρατών, άλλωστε αυτή δεν ανήκει στην πραγματικότητα στα καθήκοντα της ΕΚΤ. Αλλά ευτυχώς που υπάρχουν τέτοια εργαλεία και η ΕΚΤ τα χρησιμοποιεί με τόση σοβαρότητα. Ο Μάριο Ντράγκι στέλνει τους χαιρετισμούς του. Ο κεντρικός τραπεζίτης παρεμβαίνει όπου απουσιάζει η Άγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα διεκδικεί μεν την ηγεσία της Ευρώπης, αλλά δεν πληρώνει το αντίτιμο. Έχει καταστεί όμηρος ενός αντιευρωπαϊκού γερμανικού εθνικισμού του μάρκου – γιατί βέβαια εκεί έχουμε μείνει, έχουμε δεν έχουμε το ευρώ: Άπληστοι Έλληνες βάζουν χέρι στα λεφτά των Γερμανών. Αλλιώς δύσκολα μπορούν να πουλήσουν την κρίση του ευρώ στην πατρίδα μας.

Πρόσφατα ο αυστριακός δημοσιογράφος Ρόμπερτ Μίζικ επεσήμανε ότι η γερμανική ρητορική της πολιτικής τάξης και των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης είναι μακριά από τον ευρωπαϊκό κανόνα.
«Ενώ εδώ, ακόμα και αριστερά φιλελεύθερα ΜΜΕ περιέγραφαν σαν καρικατούρα τον “ριζοσπάστη υπουργών Οικονομικών” Γιάνη Βαρουφάκη και έβαζαν στο στόμα του πανάρχαια και επιπλέον παραποιημένα ρητά, έπρεπε να διαβάσει κανείς τους New York Times, την Guardian ή την υπερσυντηρητική Telegraph για να μάθει την αλήθεια: Ένας σούπερ σταρ της παγκόσμιας οικονομίας, ένας μετακεϋνσιανός, όχι ριζοσπάστης αριστερός γίνεται υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας! Ο ποπ στάρ των οικονομολόγων παρατάει την καθηγητική του έδρα στο Τέξας για να αναλάβει το δυσκολότερο επάγγελμα του κόσμου! Τι συναρπαστικό! Πόσο αξιοθαύμαστο! Αλλά εδώ μια εντελώς άλλη εκδοχή», αναφέρει ο Μίζικ.

Φυσικά και πρέπει να αλλάξει η Ελλάδα. Αλλά ο βαλκανο-βυζαντινισμός δεν μπορεί να καταπολεμηθεί τόσο γρήγορα. Τι περίμεναν στην Καγκελαρία του Βερολίνου; Μια Δανία της Μεσογείου; Ήθελε η Άγκελα Μέρκελ να ανοίξει ένα λογαριασμό γύρου στην Αθήνα – και μετά διαπίστωσε ότι αυτό δεν είναι ούζο; Δυστυχώς η γερμανική πολιτική διάσωσης για την Ελλάδα δεν είναι αστείο, αλλά καταστροφή. Η συνταγή της κυρίας δρ. Μέρκελ ήταν δηλητήριο για την Ελλάδα: η ανεργία των νέων βρίσκεται στο 60%, το χρέος από το 124% στην αρχή της κρίσης έχει φτάσει στο 180% του ΑΕΠ. Αλλά όπου η Μέρκελ απλώς παρακολουθεί, άλλοι αναλαμβάνουν δράση. Τα δεινά των Ελλήνων αναγκάζουν την Ευρώπη να αλλάξει ρότα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είπε ότι υπάρχει «ανθρωπιστική κρίση» στην Ελλάδα. Όποιος δεν τη βλέπει είναι «τυφλός και κουφός» για το τι συμβαίνει εκεί. Ο επικεφαλής του γραφείου του Μάρτιν Σέλμερ έγινε πιο σαφής: Το μέχρι τώρα πρόγραμμα διάσωσης «αποδείχτηκε μη ρεαλιστικό και κοινωνικά μη ισορροπημένο», ο ελληνικός λαός πλήρωσε «μεγάλο τίμημα» για τις μεταρρυθμίσεις. Είναι χαστούκι για τους Γερμανούς. Η πολιτική λιτότητας της Μέρκελ είναι αυτή που στα μάτια του κόσμου έχει αποτύχει.

Η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται μπροστά στα ερείπια της πολιτικής της. Οι Αριστεροί της Αθήνας έκαναν δύναμη την αδυναμία τους. Έχουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφό τους και απειλούν να αυτοκτονήσουν. Τίποτα άλλο δεν σημαίνει η απειλή να φύγουν από την ευρωζώνη και να σταματήσουν να πληρώνουν για το χρέος τους. Αλλά αυτό δεν είναι θράσος. Είναι απελπισία».


Πηγή : imerisia.gr


Αύξηση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου



H άτυπη στάση πληρωμών που έχει επιβάλλει η Κυβέρνηση για να μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν και τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία τον Απρίλιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανήλθαν σε 4,13 δισ. ευρώ έναντι 3,74 δισ. ευρώ ένα μήνα πριν. Ταυτόχρονα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρου ήταν 692 εκατ. ευρώ, οριακά μεγαλύτερες από τα 688 εκατ. ευρώ του Μαρτίου. Συνολικά δηλαδή τα δυο αυτά στοιχεία οδηγούν σε φέσια ύψους 4,82 δισ. ευρώ στα τέλη Απριλίου έναντι 4,425 δισ. στα τέλη Μαρτίου, καταγράφοντας αύξηση 399 εκατ. ευρώ.

Ως συνήθως τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης (1,265 εκ των οποίων το 1,5 δισ. το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων 400 εκατ. και το ΕΟΠΥΥ 1,5 δισ.). Ακολουθούν τα νοσοκομεία με 949 εκατ. ευρώ και οι ΟΤΑ με 304 εκατ. ευρώ.


Πηγή 


Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια



Επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα

Απόκτηση ιθαγένειας από μετανάστες δεύτερης γενιάς προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στην Βουλή.

Με τις προωθούμενες διατάξεις επανακαθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας, λόγω γέννησης και φοίτησης ή φοίτησης σε σχολείο στην Ελλάδα.

Επιπροσθέτως, προωθούνται σημαντικές μειώσεις στα πρόστιμα για τους εποχικά εργαζόμενους από τρίτες χώρες και τους εργοδότες τους.

Παρέχεται το δικαίωμα σε εργαζόμενους κατόχων ενιαίας άδειας διαμονής και σε εποχικά εργαζόμενους να απεργούν ή να αναλαμβάνουν συνδικαλιστική δράση.

Μεταξύ άλλων ορίζεται ότι, την ελληνική ιθαγένεια αποκτούν:

- Τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπο την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

- Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

- Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα

Για χορηγήσεις σε πολίτες τρίτων χωρών ενιαίων αδειών ενιαίας διαμονής και εργασίας

- Μειώνεται σε 50 ευρώ από 150 ευρώ που είναι σήμερα το τέλος που καταβάλλει ο εργοδότης για κάθε εποχικό εργαζόμενο. Επίσης ο εργοδότης προκαταβάλλει στον ΟΓΑ ασφαλιστικές εισφορές ενός μήνα – και όχι δύο που ισχύει σήμερα – και για το υπόλοιπο διάστημα προκαταβάλλει τα ποσά από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ

- Ο εργοδότης οφείλει να παρέχει κατάλληλο κατάλυμα  στον εποχικά εργαζόμενο και σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι δεν παρέχεται καθόλου κατάλυμα ή ότι αυτό δεν πληροί τις προδιαγραφές, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 500 ευρώ και οι λοιπές διοικητικές κυρώσεις

- Μειώνεται σε 150 ευρώ από 3.000-1.500 ευρώ που ισχύει σήμερα το πρόστιμο για ανακριβείς δηλώσεις ή βεβαιώσεις  στο πλαίσιο απαιτήσεων του κώδικα καθώς και στους πολίτες τρίτων χωρών που παρέχουν εξαρτημένη εργασία, υπηρεσία ή έργο χωρίς να διαθέτουν άδεια διαμονής.



Πηγή : protothema.gr


Ξηρός κατά δικαστών




Με δήλωση στην οποία εξαπολύει επίθεση κατά των δικαστών απολογήθηκε στον ανακριτή ο Χριστόδουλος Ξηρός, για το χτύπημα που σχεδίαζε με τους "Πυρήνες της Φωτιάς" στις φυλακές Κορυδαλλού με την κωδική ονομασία "Γοργοπόταμος".

Ο ίδιος δεν έδωσε εξηγήσεις, ουσιαστικά δεν απολογήθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε ζητήσει τέσσερις φορές προθεσμία ώστε να διαβάσει την δικογραφία.

Στο μανιφέστο εξαπέλυσε πυρά κατά πολιτικών, δικαστών αλλά και δημοσιογράφων. "Με κατηγορείται για πράξεις που είναι δυνατόν να βλάψουν τη χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά τον πληθυσμό της και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές και πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας. Χρηματιστήριο, SIEMENS, Βατοπαίδι, υποβρύχια που γέρνουν, εξοπλιστικά, προμήθειες, ένας ατέλειλωτος κατάλοος μίζας και αρπαχτής, ένα όργιο λεηλασίας και διαφθοράς που κατέστρεψε την οικονομία της χώρας και την οδήγησε σε αδιέξοδο", είπε σχετικά ο Χρ.Ξηρός.



Πηγή


Πρόεδρος ΣτΕ: Χωρίς αλλαγή νοοτροπίας δεν μας σώζει καμία έξωθεν βοήθεια



«Κανένα οικονομικό μέτρο, καμία έξωθεν βοήθεια, δεν πρόκειται να ανατρέψει την καθοδική πορεία των πραγμάτων, εφόσον παραμείνει άθικτος ο κόσμος των εσφαλμένων νοοτροπιών»

Σε θεσμικής βαρύτητας αποτύπωση των παθογενειών της ελληνικής δημοκρατίας από την μεταπολίτευση ώς σήμερα που καθόρισαν, εν πολλοίς, την επέλευση της γενικευμένης κρίσης, προχώρησε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήριος Ρίζος κατά την πανηγυρική συνεδρίαση της Ολομέλειας του Δικαστηρίου, παρουσία και του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Αρχιεπισκόπου, για την αποχώρησή του από το δικαστικό σώμα μετά από 40 χρόνια δικαστικής καριέρας.

Ο απερχόμενος στο τέλος του μήνα από την Προεδρία του ΣτΕ, λόγω συμπληρώσεως του ορίου ηλικίας, κ. Ρίζος αποτίμησε την μακρόχρονη διαδρομή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ταυτίζεται, όπως τόνισε, με την μεταπολιτευτική περίοδο, περιγράφοντας με ακρίβεια τις παθογένειες της ελληνική διοίκησης, της δικαιοσύνης και της πολιτικής.

Τόσο η κρίση, επεσήμανε ο κ. Ρίζος όσο και η αδυναμία τερματισμού της προκαλούνται από την κυριαρχία εσφαλμένων ιδεών.(νοοτροπιών) οι οποίες σε μεγάλο βαθμό παραμένουν και μετά την κρίση ακλόνητες. Όλες ή οι περισσότερες από αυτές είναι αντίθετες προς αυτές που επικρατούν στα Δυτικά Κράτη. Και απαρίθμησε ενδεικτικά: «Αναντιστοιχία δικαιωμάτων υποχρεώσεων, έξαρση της ανομίας ως αποδεικτικού δημοκρατίας, άρνηση της συνέχειας στην κρατική δομή, άρνηση δημιουργίας αποτελεσματικής διοικήσεως, υποβιβασμός της ηθικής της εργασίας, με κορυφαία από όλες την ενδημούσα εσφαλμένη αντίληψη ότι η εξασθένηση της κρατικής εξουσίας οδηγεί σε μια υποτιθέμενη άνθηση των ατομικών δικαιωμάτων».

«Κανένα μέτρο οικονομικό, υποστήριξε ο Πρόεδρος του ΣτΕ, αξιοποιώντας την πολύχρονη δικαστική του παρουσία στο ανώτατο δικαστήριο, «καμία ανάπτυξη, καμία έξωθεν βοήθεια, δεν πρόκειται να ανατρέψει την καθοδική πορεία των πραγμάτων, όσο μένει άθικτος ο κόσμος των εσφαλμένων ιδεών( νοοτροπιών)».

Σε άλλο σημείο της βαρυσήμαντης ομιλίας του, αναφερόμενος στις χιλιάδες δίκες και υποθέσεις που εκδικάστηκαν στο ΣτΕ τα τελευταία 40 χρόνια, ανέφερε: «Ήρθαν εδώ τα πάντα. Το δίκαιο του προσωπικού της δημόσιας διοικήσεως, το δίκαιο της οργανώσεως της δημόσιας εκπαιδεύσεως, περιλαμβανομένων και των οδυνηρών νόμων για τα πανεπιστήμια, το δίκαιο του περιβάλλοντος και τόσα άλλα. Σχεδόν το όλη η Πολιτική, οι διακυμάνσεις της, οι ανατάσεις της, οι κατωφέρειες, οι επιτυχίες και οι αποτυχίες».

Για να συμπεράνει πως κατά την 40χρονη λειτουργία του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι παθογένειες της ελληνικής δημοκρατίας μετά το 1975 υπήρξαν κάτι παραπάνω από εμφανείς με συνέπειες οδυνηρές για τη χώρα και τους θεσμούς της.
« Με θλίψη, τόνισε, παρακολουθήσαμε την έλλειψη συνέχειας σε όλα τα μεγάλα θέματα, την έλλειψη ικανότητας να κτίσουμε επάνω στο προηγούμενο οικοδόμημα αντί να το γκρεμίζουμε για να δημιουργήσουμε τελικά το ακατανόητο οικοδόμημα του Πύργου της Ελληνικής Βαβέλ».

Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και την ποιότητα των νόμων, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣτΕ περιέγραψε την οδυνηρή κατάσταση που επικρατεί και τις βαθύτατες θεσμικές συνέπειές της. « Υπέστη κατά τη μεταπολίτευση ( Ελληνική Δημοκρατία μετά το 1975) ανήκεστη βλάβη ο νόμος του Κράτους Δικαίου. Διότι ο νόμος αυτός έχει ορισμένα χαρακτηριστικά, που του επιτρέπουν να ρυθμίσει την κοινωνική ύλη και να τύχει εφαρμογής. Την γενικότητα και τη συμπερίληψή του σε ένα αυτόνομο διακεκριμένο όχημα, με ορισμένους κανόνες που τοποθετούνται σε ένα μόνο νόμο. Οχι «και σε άλλες διατάξεις» που θολώνουν τις ρυθμίσεις, εμποδίζουν τη γνώση από δικαστές, διοίκηση και πολίτες».

Με μελανά χρώματα σκιαγράφησε και την κατάσταση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων: « Η εικόνα που αποκομίσαμε από τον φάκελο των υποθέσεων αλλά και από τις δίκες πιστοποιούν ότι η ελληνική διοίκηση οδηγήθηκε σε μια κατάσταση, που αδυνατεί να υποστηρίξει τους σκοπούς του Κράτους, δεδομένου ότι καθοδόν και με τη συνέργεια της Πολιτικής, οργανώθηκε με αρχές αυτοπροστασίας του προσωπικού της, κεκαλυμμένες με τον μανδύα της δημοκρατικής αρχής. Με αλλεπάλληλους νόμους δημιουργήθηκε αχλύς περί την αποστολή και την σπουδαιότητα της διοικήσεως με αποτέλεσμα να απομακρυνθούμε από τους κλασσικούς αρχιτέκτονες των σύγχρονων διοικήσεων».

Ως σχόλιο για την κατάσταση της διοίκησης ο Πρόεδρος του ΣτΕ ανέφερε τη ρήση του Bismark «με κακούς νόμους και καλούς υπαλλήλους μπορεί κανείς να κυβερνά. Με κακούς όμως υπαλλήλους δεν ωφελούν σε τίποτα και οι άριστοι νόμοι».

Στη συνέχεια ο κ. Ρίζος αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έχει μεταβληθεί, όπως είπε, λόγω των παθογενειών της διοίκησης και της νομοθετικής παραγωγής σε οιωνεί συνταγματικό δικαστήριο, αλλά και στο ρόλο του εν μέσω κρίσης. «Το Δικαστήριο, τόνισε, επιχειρεί μια προσπάθεια συμβιβασμού συνταγματικών αρχών και της ασκούμενης πολιτικής, άλλοτε όμως καταλήξει σε μια ακύρωση της Πολιτικής, ιδίως σε θέματα κοινωνικού κράτους» για να καταλήξει «με τη βαθύτερη σκέψη ότι πρέπει να παραμείνει όχι στο ακέραιο αλλά ο σκελετός ο κορμός του κοινωνικού κράτους».

Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣτΕ άσκησε αυτοκριτική και για την άκαμπτη νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας σε θέματα περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια «το δικαστήριο είχε την πρόνοια να ακολουθήσει μια αθόρυβη και μεθοδική αναδιάταξη της νομολογίας του».

Για το έργο και την προσωπικότητα που απερχόμενου Προέδρου μίλησαν ο αρχαιότερος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Νικος Σακελλαρίου, οι καθηγητές της Νομικής Σχολής Φίλιππος Σπυρόπουλος και Σπ.Φλογαϊτης, εκπρόσωποι δικαστικών ενώσεων ενώ αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου στην εκδήλωση τον οποίο ο Πρόεδρος του ΣτΕ χαρακτήρισε «αρχιεπίσκοπο της ειρηνεύσεως και της σιωπής».



Πηγή: skai.gr


Εξαπλασιάστηκε ο αριθμός των μεταναστών σε σχέση με πέρυσι!



Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως βοήθεια για να αντιμετωπίσει την μεγάλη αυξηση των μεταναστών που φτάνουν στα νησιά της, ο αριθμός των οποίων έχει εξαπλασιαστεί από πέρυσι, γεγονός που εντείνει την πίεση στην ήδη πληγείσα από την κρίση οικονομία της, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο ΟΗΕ.

Κατά μέσον όρο 600 μετανάστες φτάνουν καθημερινά από την θάλασσα στην Ελλάδα, πολλοί από τους οποίους έχουν εγκαταλείψει την Συρία, το Ιράκ ή την Λιβύη για να γλιτώσουν από την φτώχεια και τις συγκρούσεις, την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζει την δική της οικονομική κρίση, προσθέτει σε ανακοίνωσή της η Υπάτη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Η ΕΕ πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα, καθώς η χώρα «δεν έχει τους πόρους για να χειριστεί μια επιπλέον ανθρωπιστική κρίση. Πολλοί από τον δικό της τον λαό υποφέρουν», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της UNHCR Μελίσα Φλέμινγκ.

Περίπου 42.000 μετανάστες έφτασαν με πλοία στην Ελλάδα φέτος, εξαπλάσιοι απ' ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την UNHCR, ενώ έχει αυξηθεί η ροή των προσφύγων που διακινδυνεύουν την ζωή τους για να περάσουν από την βόρεια Αφρική στην Ευρώπη.

«Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί δραματικά, ιδιαίτερα στην Ελλάδα (...) Αναμένουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί τουλάχιστον με αυτόν τον ρυθμό, αν δεν αυξηθεί μάλιστα», δήλωσε η εκπρόσωπος Μελίσα Φλέμινγκ UNHCR σε δημοσιογράφους στην Γενεύη μετά την επιστροφή της από την Ελλάδα.

Ο αριθμός των μεταναστών που έχουν αφιχθεί φέτος έχει σχεδόν φτάσει αυτόν του συνόλου των μεταναστών που είχαν αφιχθεί κατά το 2014, σημείωσε η Φλέμινγκ. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν παραμένουν εκεί, αλλά συνεχίζουν το ταξίδι τους μέσω της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας προς την βόρεια Ευρώπη, πρόσθεσε.

Πολλά από τα νησιά του Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένης της Κω, δεν διαθέτουν τις υπηρεσίες ούτε τα αποθέματα τροφίμων και πόσιμου νερού που χρειάζονται για να παράσχουν επαρκή φροντίδα στους μετανάστες, κατέληξε η ίδια.


Πηγή : tanea.gr


Μάχες στην Ουκρανία, στον αέρα η εκεχειρία






Του Γιώργου Παυλόπουλου

Στο κόκκινο βρίσκεται πάλι η ένταση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς τα τελευταία 24ωρα έχουν αναζωπυρωθεί οι φονικές συγκρούσεις ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές, θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο τη δεύτερη εκεχειρία του Μινσκ. Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση και βαρέων όπλων και από τα δύο στρατόπεδα, παρά το γεγονός ότι (θεωρητικά) θα έπρεπε να έχουν αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή του μετώπου, με βάση τα συμφωνηθέντα.

Η εξέλιξη αυτή -για την οποία ήδη αλληλοκατηγορούνται Μόσχα και Κίεβο- ενδέχεται να μην είναι συμπτωματική και περιστασιακή και να σηματοδοτεί ένα νέο γύρο μαχών, με στόχο την εκ νέου μετακίνηση των «γραμμών» που ορίζουν τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.

Άλλωστε, επί της ουσίας, παρά τις διακηρύξεις και τις δεσμεύσεις σε επίσημο επίπεδο, κανείς δεν πίστεψε ότι ο πόλεμος αυτός έχει τελειώσει και ότι το στάτους των διαφιλονικούμενων επαρχιών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ είναι οριστικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίκεντρο των νέων συγκρούσεων φέρεται να είναι η Μαριίνκα, λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα του Ντόνετσκ. Όπως φαίνεται και στον χάρτη της περιοχής, η πόλη βρίσκεται στην ίδια νοητή ευθεία με τη Μαριούπολη (όπου επίσης αναφέρθηκε ανταλλαγή πυρών χθες...), το στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας το οποίο οι αυτονομιστές δεν έχουν ποτέ κρύψει ότι διεκδικούν, καθώς προσφέρει πρακτικά την ασφαλή δια ξηράς πρόσβαση προς την Κριμαία -ενώ και το Κίεβο έχει διαμηνύσει ότι θα το υπερασπιστεί με όσα μέσα διαθέτει.

«Ο στρατός πρέπει να είναι έτοιμος τόσο για νέες επιθετικές ενέργειες του εχθρού στο Ντονμπάς, όσο και για μια γενικευμένη εισβολή σε όλη την έκταση των συνόρων με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Πέτρο Ποροσένκο, επιβεβαιώνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης. Την έντονη ανησυχία τους εξέφρασαν επίσης Γερμανία και Γαλλία, οι ηγέτες των οποίων είχαν πρωταγωνιστήσει για την επίτευξη της εκεχειρίας, ενώ ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι το τελευταίο διάστημα έχει προμηθεύσει με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα τους αυτονομιστές, προετοιμάζοντας ουσιαστικά την επίθεση για την οποία έκανε λόγο ο Ποροσένκο.

Μέχρι στιγμής, επισήμως, στις συγκρούσεις που ξέσπασαν πριν από περίπου 15 μήνες, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 6.400 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων άμαχοι, ενώ η οικονομία της Ουκρανίας έχει δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.

Η Ουκρανία στην G-7

Η κατάσταση στην Ουκρανία και οι σχέσεις με τη Ρωσία είναι από τα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο Κορυφής της G-7, η οποία ξεκινά την Κυριακή στη Βαυαρία. Μάλιστα, παρά τις νέες συγκρούσεις, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, έκανε δηλώσεις στις οποίες υπογράμμισε τη σημασία της αποκατάστασης των σχέσεων της Δύσης με τη Μόσχα και την επιστροφή της τελευταίας στο «κλαμπ» της G-7, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μια ματιά στον κόσμο αποδεικνύει ότι έχουμε ανάγκη τη Ρωσία ως εποικοδομητικό εταίρο, σε μια σειρά από διαμάχες». Οι Αμερικανοί και οι άλλοι συμφωνούν, άραγε;



Πηγή : imerisia.gr


Εκτός στόχων 20 φορείς του Δημοσίου το α΄ τρίμηνο



Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζουν 20 νομικά πρόσωπα- φορείς της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο εφέτος

Αρνητική απόκλιση άνω του 10% σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών παρουσιάζουν 20 νομικά πρόσωπα- φορείς της Γενικής Κυβέρνησης το α΄ τρίμηνο εφέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Πρόκειται για τους φορείς:
Πράσινο ταμείο, Ενικό ταμείο Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξης (ΕσΕΑΝ ΑΕ), Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογίας (ΕΔΕς), Πανεπιστήμιο Κρήτης Κέντρο Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ., ΕΛΚΕ ΟΠΑ, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΕΛΚΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ΕΛΚΕ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, Επιτροπή Ανταγωνισμού, Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, ΕΚΑΒ, ΚΕΘΕΑ και Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Ειδικότερα, από το ΓΛΚ σημειώνονται τα εξής:

- Η απόκλιση των εσόδων του Πράσινου ταμείου οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπήρξε η αναμενόμενη προσέλευση των πολιτών για νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων, κατά την περίοδο αναφοράς.

- H απόκλιση των εσόδων για το ΕσΕΑΝ ΑΕ σε σχέση με τούς στόχους του τριμήνου οφείλεται στη μη ρευστοποίηση τίτλων του ελληνικού δημοσίου, τους οποίους διακρατεί ο φορέας.

- Για τους Ειδικούς Λογαριασμού των Πανεπιστημίων υπάρχει ετεροχρονισμός των εισροών και εκροών των εκτελούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ, σε σχέση με τους στόχους τριμήνου που έχουν τεθεί. Σημειώνεται ότι δεν λαμβάνουν επιχορήγηση από τον τακτικό προϋπολογισμό.

- Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Δίκτυο έρευνας και τεχνολογία (ΕΔΕΣ), το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Θεσσαλία, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ, το ΕΚΑΒ, το ΚΕΘΕΑ και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), εμφανίζουν ομοίως ετεροχρονισμό των εισροών και εκροών.

- Η απόκλιση των εσόδων του Κέντρου Ερευνών ΠΑ.ΠΕΙ. έγκειται στη μη οριστικοποίηση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων τα οποία αποτελούν την πηγή εσόδων του φορέα.

- Σχετικά με την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η αρνητική απόκλιση των εσόδων οφείλεται στα μειωμένα έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συνολικά, τα αποτελέσματα των 44 νομικών προσώπων- φορέων της Γενικής Κυβέρνησης με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατ. ευρώ, παρουσιάζονται μειωμένα σε σχέση με τον στόχο για το α΄ τρίμηνο κατά περίπου 111 εκατ. ευρώ περίπου.


Πηγή : protothema.gr


Περίπτερο ARTεμείς Κοιν.Σ.Επ.-ΕΛΕΠΑΠ στο Golden Hall, 5 μέχρι 13 Ιουνίου 2015



Υποδεχόμαστε το καλοκαίρι και σας προσκαλούμε στο δροσερό περίπτερο της ARTεμείς Κοιν.Σ.Επ., το περίπτερο των ενηλίκων-αποφοίτων της ΕΛΕΠΑΠ, με χειροποίητες καλοκαιρινές δημιουργίες και είδη σπιτιού και θαλάσσης.

Στο περίπτερο θα πωλούνται πολύχρωμες τσάντες, παρεό και καπέλα, κοσμήματα, διακοσμητικά κεριά και στεφάνια καθώς και είδη σπιτιού.

Σας περιμένουμε στον γνώριμο χώρο του Golden Hall από τις 5 μέχρι και τις 13 Ιουνίου 2015, 10.00-20.00.



Πληροφορίες
Τηλ. 210 7233819
Email. Artemeis.koinsep@gmail.com


Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Αναιρείται η πορεία μιας ζωής. Δηλαδή, τι; Λέγαμε π@π@ριές προεκλογικά;!!!




Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Τόσες ανοησίες που λέγονται καθημερινά και ανεξέλεγκτα από τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτέλους και μια λογική διαπίστωση από βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι κοινή λογική κύριοι το ότι λέγατε παπαριές για να μπορέσετε να εκλεγείτε και δεν είσαστε το μόνο κόμμα που το έχει κάνει, διαχρονικά όλα τα κόμματα λένε αυτά που θέλουμε να ακούσουμε χωρίς φιλότιμο και εντιμότητα μέχρι να πετύχουν τον σκοπό τους.

Καζάνι που βράζει είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με βουλευτές και υπουργούς να υπονομεύουν την ίδια τους την κυβέρνηση βλέποντας ότι δεν πραγματοποιείται καμία υπόσχεση από τα περίφημα κοινωνικά μέτρα της Θεσσαλονίκης.

 Η ερώτηση και διαπίστωση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Βαρουφάκη τα λέει όλα : «Δηλαδή, λέγαμε παπαριές προεκλογικά;» !!! Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απηύθυνε αυτό το ερώτημα στον Βαρουφάκη αμέσως μόλις άκουσε για το ποια συμφωνία έχουν σκοπό να υπογράψουν και δεν αναρωτήθηκε τύπου μήπως λέγαμε παπαριές, το διαπίστωσε και τρόμαξε για το μετά και για το πώς θα βγει την επόμενη ημέρα στην κοινωνία!!

Θα έπρεπε ολοκληρώνοντας την αυτοκριτική του να πει στον Βαρουφάκη : Ξέρεις τι βλακείες έχω πει εγώ προεκλογικά και μετεκλογικά στους ψηφοφόρους μας; Πόσες ψεύτικες υποσχέσεις έχω δώσει; Πώς θα κυκλοφορήσω; Τι θα πω; Που πρέπει να πάω για να εξαφανιστώ;

Και θα έχει δίκιο γιατί μετά το θα σκίσουμε τα μνημόνια αντί αυτού είσαστε έτοιμοι να σκίσετε τους Έλληνες και την χώρα επιβάλλοντας νέα μέτρα.

Είναι σίγουρο ότι η πολιτική ζωή της χώρας έχει χρεοκοπήσει από σοβαρότητα και σοβαρούς πολιτικούς και αυτό θα το πληρώσει πολύ άσχημα ο ελληνικός λαός και οι νέοι αυτής της άμοιρης χώρας.

Νομίζω και ελπίζω ότι υπάρχει χρόνος ο Τσίπρας να σώσει ότι σώζεται έστω και τώρα την ύστατη στιγμή κάνοντας αυτό που έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και 6 μήνες να συνεννοηθούν με τους δανειστές με σοβαρότητα χωρίς Μπαρουφάκη και λοιπούς μπουρδολόγους.




Μπουρδολόγοι και τυχοδιώκτες




Γιώργος Καρελιάς 

Τα δύο σημερινά μας παραδείγματα φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός και όσοι εκ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνειδητοποιήσει πού βρίσκονται και θέλουν να κάνουν το οριστικό βήμα προς τον ρεαλισμό και την υπευθυνότητα.

Το ένα παράδειγμα είναι μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ και δείχνει ότι- ακόμη και τώρα, που οι ψευδαισθήσεις και οι υποσχέσεις έχουν καταρρεύσει- ορισμένα στελέχη του εξακολουθούν να εκτοξεύουν μεγαλειώδεις μπούρδες. Το δεύτερο είναι απέξω, από πρόσωπα που, μη έχοντας καμιά ιδεολογική ή άλλη σχέση μαζί του, πλεύρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ μυριζόμενα εξουσία, για καθαρά συντεχνιακούς ή άλλους λόγους. Και τώρα, που δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους, βρίζουν σκαιότατα τον πρωθυπουργό.

Η πρώτη περίπτωση είναι η αποθέωση της κομματικής ξύλινης γλώσσας, που νομίζει ότι λέει κάτι σπουδαίο (εδώ). Τι θέλει να πει ο ποιητής με τη διατύπωση «να αναλάβουν τη διαπραγμάτευση η Αριστερά και η κοινωνία»; Καλά, να δεχτούμε ότι ο Βαρουφάκης δεν είναι και πολύ αριστερός. Ο Τσακαλώτος είναι, έστω, λίγο παραπάνω. Αλλά ούτε τον Τσίπρα, που έχει αναλάβει τώρα προσωπικά τη διαπραγμάτευση, εμπιστεύεται ο κομματικός γραμματέας και  αναγγέλλει, μέσω του κομματικού ραδιοφώνου, ότι είναι καιρός «να την αναλάβει η Αριστερά»;

Και εντάξει η Αριστερά (πώς το εννοεί, δηλαδή, να πηγαίνει ομαδικά η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο;), να την αναλάβει. Η έρμη η Κοινωνία  πώς «θα πάρει τη διαπραγμάτευση στα χέρια της»; Η Αριστερά και η Κοινωνία δεν εξέλεξαν τον Τσίπρα και τους υπουργούς του, με εντολή να διαπραγματευθούν;

Κι αν στην περίπτωση αυτή έχουμε να κάνουμε με μια πομφόλυγα, που προσπαθεί να ντοπάρει όσο κομματικό ακροατήριο δέχεται ακόμη να ντοπαριστεί, το δεύτερο παράδειγμα (εδώ) δείχνει πόσο θα πληρώσει και η  κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τις άνευ μέτρου και αρχών προεκλογικές υποσχέσεις και κολλεγιές. Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, παραδοσιακό στέλεχος της ΝΔ, ξεσπάθωνε (εδώ) τα προηγούμενα χρόνια εναντίον του Σαμαρά και υπουργών του, επειδή αναγκάστηκαν να συμμαζέψουν την φαρμακευτική σπατάλη και να πάρουν κάποια μέτρα δυσάρεστα (και) γι’ αυτόν τον κλάδο. Και πλεύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποσχόταν στους πάντες τα πάντα. Τώρα που αθετεί-και σωστά κάνει- μια από τις υποσχέσεις του (τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται και εκτός φαρμακείων), φτάνει στο σημείο να κατηγορεί τον πρωθυπουργό για...εξυπηρέτηση συμφερόντων!

Κι αν με τον Κορωνάκη (συμβολική η αναφορά, δεν είναι ο μόνος) ο Τσίπρας δεν θα έχει στο τέλος ιδιαίτερη δυσκολία- μάλιστα αυτός θα σηκώσει το βάρος για να περάσει η συμφωνία από τα κομματικά όργανα- με τον Λουράντο τα πράγματα είναι αλλιώς. Πρώτον, διότι οι Λουράντοι, που επένδυσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολλοί. Δεύτερον, διότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν επένδυσαν από ιδεολογία, αλλά για να πάρουν ό,τι δεν  μπόρεσαν να τους δώσουν οι προηγούμενοι. Και τώρα, που θα αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να τα δώσουν ούτε οι νέοι,  θα λακίσουν σιγά-σιγά προς άλλους σωτήρες.

Ο τυχοδιωκτισμός κάποια στιγμή εκδικείται. Για να το πούμε αλλιώς, «όποιος κατουράει στη θάλασσα, θα το βρει στο αλάτι». Καλά ξεμπερδέματα...


Πηγή : protagon.gr


68 Λαθρομετανάστες σε φορτωτική στριμωγμένοι σε εμπορευματοκιβώτιο



Στοιβαγμένους σε εμπορευματοκιβώτιο στο  λιμάνι του Χάρουιτς στο Έσεξ εντόπισαν οι αρχές τη Βρετανίας συνολικά 68 παράτυπους μετανάστες.

Επτά εξ αυτών, ανάμεσά τους και δύο έγκυες, μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο του Κόλτσεστερ, ενώ 61 εξετάστηκαν επί τόπου από τα μέλη της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας δήλωσε ότι «οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο υπέφεραν από πόνους στην κοιλιά και στο στήθος κι αισθάνονταν αδυναμία. Κανένας τους δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση».

Οι υπόλοιποι 61 παραδόθηκαν στους αξιωματούχους της Βρετανικής Υπηρεσίας Συνόρων.


Πηγή : newpost.gr


Ανήλικοι εκβίαζαν 14χρονη και ασελγούσαν σε βάρος της σε υπόγειο οικοδομής στη Θεσσαλονίκη



Θύμα βιασμού από ανήλικους κατήγγειλε ότι έπεσε κατ' επανάληψη 14χρονη στη Θεσσαλονίκη. Η καταγγελία έγινε στο τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όπου απευθύνθηκε η μαθήτρια μαζί με τον πατέρα της.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερα αγόρια, δύο 16χρονοι, ένας 15χρονος κι ένας 14χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για σειρά αδικημάτων.

Τρία από τα εμπλεκόμενα άτομα είναι ελληνόπουλα, ενώ ο τέταρτος κατάγεται από την Αλβανία.

Όπως ανέφερε η μαθήτρια στους αστυνομικούς, το μαρτύριο της ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, όταν τρεις από τους καταγγελλόμενους ως δράστες με απειλές προέβησαν σε ασελγείς πράξεις εναντίον της. Το περιστατικό συνέβη, κατά την καταγγέλλουσα, στο υπόγειο οικοδομής στην 'Ανω Πόλη, ενώ, σύμφωνα με την ίδια, οι ανήλικοι βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους.

Με την απειλή ότι θα «ανεβάσουν» το επίμαχο υλικό στο Διαδίκτυο, οι εμπλεκόμενοι νεαροί -σε μεταγενέστερο χρονικό διάστημα και με διαφορετική σύνθεση αυτήν την φορά- υποχρέωσαν την -τότε- 13χρονη μαθήτρια να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ορέξεις, ενώ το ίδιο επαναλήφθηκε άλλες δύο φορές.

Οι καταγγελλόμενοι βιασμοί έλαβαν χώρα στο ίδιο υπόγειο οικοδομής, ενώ σ' όλες τις περιπτώσεις οι φερόμενοι ως δράστες προχώρησαν στη βιντεοσκόπηση των ενεργειών τους. Στις αρχές του προηγούμενου μήνα, η μαθήτρια γυμνασίου αποφάσισε «να ανοίξει το στόμα της», κι αφού εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα της τα όσα προηγήθηκαν, ακολούθησε η καταγγελία στις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές.


Πηγή : eglimatikotita.gr


Αύξηση της εγκληματικότητας του δρόμου.





του Διονύση Βυθούλκα

Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι - με εξαίρεση τη λεγόμενη εγκληματικότητα του δρόμου, που παρουσιάζει μικρή αύξηση - κινούνται οι δείκτες των βασικών αδικημάτων κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014. Η ανάλυση των στοιχείων και η χαρτογράφηση περιοχών αυξημένης εγκληματικότητας οδήγησαν τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. στον επανασχεδιασμό των μέτρων δίνοντας έμφαση κυρίως στην εμφανή αστυνόμευση με διάφορες μορφές.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τα ποσοτικά χαρακτηριστικά δεν παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις αλλά η διαφοροποίηση εμφανίζεται στα ποιοτικά. Ειδικότερα στις ληστείες σε τράπεζες, σουπερμάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων κ.τ.λ. παρατηρείται σημαντική μείωση σε σχέση με πέρυσι καθώς θεωρούνται από τους κακοποιούς ληστείες υψηλού ρίσκου λόγω των μέτρων ασφαλείας.

Αντίθετα, εμφανίζεται μικρή αύξηση στις κλοπές και ληστείες στον δρόμο με λεία μικροποσά και κινητά τηλέφωνα με ιδιαίτερη προτίμηση στα νέα μοντέλα καθώς είναι μεγαλύτερο το κέρδος από τη μεταπώληση. Στις ληστείες στα σπίτια ο αριθμός των περιστατικών κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα με το 2014. Επίσης στο στόχαστρο των ληστών και εφέτος έχουν μπει οι οδηγοί ταξί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με πέρυσι για το ίδιο διάστημα καταγράφεται μικρή αύξηση.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι οι κακοποιοί επιλέγουν πλέον τους λεγόμενους «εύκολους στόχους» και κάνουν ληστείες που έχουν μικρότερο ρίσκο για αυτούς. Δηλαδή, «χτυπούν» χρησιμοποιώντας κυρίως το στοιχείο του αιφνιδιασμού και στη συνέχεια εξαφανίζονται προτού ενημερωθεί η ΕΛ.ΑΣ.
Χρησιμοποιούν και βία

Τα ίδια στελέχη τονίζουν επιπλέον ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούν και βία - καμιά φορά και σκληρή - για να επιτύχουν τον στόχο τους. Ωστόσο επειδή γνωρίζουν πως σε περίπτωση τραυματισμού μπορεί να κατηγορηθούν και για πρόκληση σωματικών βλαβών, το σκέφτονται πλέον.
Οπότε χρησιμοποιώντας κάποιο αιχμηρό αντικείμενο ή μικρό όπλο ακινητοποιούν τα θύματά τους και αφαιρούν χρήματα και κινητά τηλέφωνα».

Οσο για τις περιοχές και τις ώρες που προτιμούν, αυτές ποικίλλουν ανάλογα με την επίθεση. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι «τους ηλικιωμένους τους ληστεύουν συνήθως πρωινές ώρες, ειδικά τις ημέρες που παίρνουν τη σύνταξή τους. Εχουμε και περιπτώσεις που γίνονται ληστείες βραδινές ώρες με θύματα πολίτες που θεωρώντας ότι δεν έχει αυξημένη κίνηση τη στιγμή εκείνη επιλέγουν να κάνουν καταθέσεις ή αναλήψεις μεγάλων ποσών σε ΑΤΜ». Αναφορικά με τους ηλικιωμένους συχνές είναι και οι υποθέσεις εξαπάτησης, με τους κακοποιούς να προσποιούνται διάφορους ρόλους για να πείσουν τα θύματά τους να ανοίξουν την πόρτα και στη συνέχεια, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ή χρησιμοποιώντας ενίοτε και βία αν συναντήσουν αντίσταση, να αφαιρούν χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα.
«Υποψήφια» θύματα

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συστήνουν στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακόμη και στις συζητήσεις τους (γιατί έχει παρατηρηθεί ηλικιωμένοι που συζητούν ακόμη και στο καφενείο για την ύπαρξη μεγάλων χρηματικών ποσών και κοσμημάτων σημαντικής αξίας να πέφτουν θύματα ληστείας ή διάρρηξης).
Επίσης τους ζητούν όταν φεύγουν από τις οικίες τους να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι κακοποιοί - στις 3 στις 10 περιπτώσεις - εισέρχονται στα σπίτια από ανασφάλιστες πόρτες και παράθυρα.Επίσης στο στόχαστρο κακοποιών μπαίνουν και χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που ενημερώνουν για το μεγάλο διάστημα που απουσιάζουν από το σπίτι, με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί πεδίο δράσης. Οπως λένε οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν συνεργοί των ληστών που παρακολουθούν το Facebook και ενίοτε κάνουν και αιτήματα φιλίας με «υποψήφια» θύματά τους έτσι ώστε να γνωρίζουν τις κινήσεις τους για να ξέρουν πότε να «χτυπήσουν».

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύουν τους πολίτες να ακολουθούν μέτρα αυτοπροστασίας και να είναι ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα ασφαλείας. Οταν πέφτουν θύματα ληστείας να προσπαθούν - εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν - να συγκρατούν κάποια χαρακτηριστικά των δραστών ή/και των μέσων διαφυγής για να τα χρησιμοποιήσουν οι αστυνομικοί στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.



Πηγή : Βήμα



Financial Times: Φιλόδοξο και δημιουργικό, αλλά πολιτικά απαράδεκτο το σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους



Φιλόδοξο και δημιουργικό, αλλά πολιτικά απαράδεκτο χαρακτηρίζουν οι Financial Times το σχέδιο αναδιάρθρωσης χρέους που η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε στους πιστωτές και το οποίο προβλέπει ότι το χρέος θα μειωθεί από το 180% του ΑΕΠ σήμερα  στο 93% μέχρι το 2020.
Όπως σημειώνει σε σημερινό της άρθρο η βρετανική εφημερίδα το σχέδιο αναδιάρθρωσης είναι φιλόδοξο, προσφέροντας τρόπους για τη μείωση του ποσού του χρέους που κατέχουν η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (27 δισ. ευρώ), το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (20 δισ. ευρώ), χώρες της ευρωζώνης (53 δισ. ευρώ) και ο EFSF (144 δισ. ευρώ της ΕΕ).
  • Η ελληνική πρόταση ξεκινά με ένα σχέδιο για τους τίτλους που κατέχει η ΕΚΤ. Σύμφωνα με αυτό ο ESM θα δανείσει 27 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, τα οποία θα χρησιμοποιήσει η Αθήνα για να αποπληρώσει τα ομόλογα της ΕΚΤ. Τα δάνεια του ESM έχουν πιο μακρές λήξεις και χαμηλότερα επιτόκια από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχει η ΕΚΤ, και έτσι πρόκειται για μια αναδιάρθρωση χρέους χωρίς μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους.
  • Για την αποπληρωμή του ΔΝΤ αναφέρεται πως αυτό θα γίνει με μια συμφωνία που περιλαμβάνει την σταδιακή ή σε δόσεις αποπληρωμή, αναλόγως του τι θα επιλέξει η Ελλάδα. Το έγγραφο αποσαφηνίζει ότι τα 27 δισ. ευρώ που χρωστά η Ελλάδα στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του προγράμματος SMP περιλαμβάνουν και κέρδη 9 δισ. ευρώ από ομόλογα. Το ελληνικό σχέδιο αναφέρει πως η χώρα θα χρησιμοποιούσε αυτά τα 9 δισ. ευρώ για να αποπληρώσει πρόωρα σχεδόν το 50% των δανείων που χρωστά στο ΔΝΤ. Το υπόλοιπο ποσό θα πληρωθεί είτε μέσω άντλησης χρηματοδότησης από την αγορά ή μέσω της χρήσης νέων δανείων διάσωσης.
  • Για τα δάνεια 53 δισ. ευρώ που έδωσαν διμερώς οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης προτείνεται να αντικατασταθούν με ομόλογα χωρίς λήξη (perpetual bonds) ή τίτλους που θα συνδέονται με την ανάπτυξη.
  • Για τα δάνεια του EFSF 144 δισ. ευρώ περίπου η ελληνική πρόταση είναι ακόμη πιο ριζοσπαστική. Προβλέπει πως τα δάνεια του EFSF θα χωρισθούν στα δυο. Το ένα κομμάτι του εναπομείναντος χρέους να μετατρέπεται σε ένα νέο δάνειο που θα προσφέρει τόκο 5%, διπλάσιο από το 2,5% που ισχύει σήμερα και το υπόλοιπο ουσιαστικά θα διαγραφεί. Το επιχείρημα για αυτό το σχέδιο είναι ότι οι ετήσιοι τόκοι που θα καταβάλει η Ελλάδα θα παραμείνουν αμετάβλητοι, καθώς επιτόκιο 5% για το μισό δάνειο είναι όμοιο με το 2,5% για το σύνολο των 144 δισ. ευρώ. Διαγράφοντας όμως σταδιακά το 50% του αρχικού χρέους το συνολικό βάρος θα μειωθεί σημαντικά. Η διαγραφή θα γίνει με μετατροπή του ομολόγου του EFSF σε ομόλογο μηδενικού κουπονιού (άτοκο δάνειο), το οποίο σταδιακά θα διαγράφεται.




Κυρ.Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Ασκέρι και όχι κόμμα, Κακή συμφωνία ή χρεοκοπία



Στο σημείο που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις, «το δίλημμα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι κακή συμφωνία ή χρεοκοπία», δήλωσε την Παρασκευή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η χώρα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» είπε στο Mega, τονίζοντας ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συγκεκριμένες παρεμβάσεις βελτίωσης όρων που πραγματικά είναι εξαιρετικά προβληματικοί στο κείμενο αυτό το οποίο κατατέθηκε από τους θεσμούς, ειδικά στο ζήτημα του ΦΠΑ και σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν συνολικά τη φορολόγηση».

«Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε από τους Ευρωπαίους ταυτόχρονα καλύτερη μεταχείριση στα ζητήματα αυτά και ταυτόχρονα η εθνική πολιτική της κυβέρνησης τουλάχιστον κάποιων μελών της να κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» πρόσθεσε, ενώ απευθυνόμενος προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, είπε: «Δίνετε την εντύπωση συνολικά ως κόμμα ότι είστε ασκέρι, δεν είστε κόμμα. Ο καθένας λέει τα δικά του».

Αναγνώρισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πολιτικό κεφάλαιο αλλά πρόσθεσε πως όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού «θα δείτε πόσο γρήγορα αυτό το πολιτικό κεφάλαιο εξαφανίζεται» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αξιοποιήσει το πολιτικό αυτό κεφάλαιο «για να μαζέψει τις ακραίες φωνές του κόμματός του» για να δείξει ότι «είναι Ευρωπαίος πρωθυπουργός και δεν είναι εκφραστής του ψεκασμένου αντιμνημονιακού αντιευρωπαϊσμού».

Ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε «τι λύση θα δώσουν σήμερα στο εθνικό πρόβλημα οι εκλογές» και είπε ότι η προσφυγή στις κάλπες σημαίνει ρήξη και πως θα πάει η χώρα στις κάλπες «σε κατάσταση χρεοκοπίας, κλειστών τραπεζών και μιας οικονομίας σε πλήρη παράλυση».

«Εδώ και τέσσερις μήνες ακούμε το παραμύθι ότι επειδή το 36% των Ελλήνων στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρώπη. Τέλειωσαν τα παραμύθια πια. Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στην Ευρώπη, υπάρχουν και άλλα κοινοβούλια και άλλοι λαοί που έχουν άλλες απόψεις. Άρα οι εκλογές δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα παρά μόνο την εσωτερική διαχείριση» τόνισε.



Newsroom ΔΟΛ



Αδειάζουν τα φαρμακεία απο φάρμακα - Δείτε αναλυτικά τις ελλείψεις



«Εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων είναι, μεταξύ άλλων, από απλά αντιβιοτικά έως αντιθρομβωτικά και κορτιζονούχες αλοιφές και κολλύρια για το γλαύκωμα μέχρι εμβόλια

Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων καταγράφονται μέσω του νέου συστήματος παρακολούθησης επάρκειας φαρμάκων και εντοπισμού ελλείψεων που έχει τεθεί σε λειτουργία από το υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας.

Σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αθήνας (ΦΣΑ) έως και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 21 σκευάσματα -από απλά αντιβιοτικά έως αντιθρομβωτικά και κορτιζονούχες αλοιφές και κολλύρια για το γλαύκωμα μέχρι εμβόλια- ήταν «εξαφανισμένα» από τα ράφια των φαρμακείων. Τέσσερα φάρμακα δηλώνεται ότι εισάγονται μέσω του ΙΦΕΤ, για άλλα τέσσερα αναφέρεται ότι βρίσκονται σε πρόσκαιρη έλλειψη ενώ για 17 φάρμακα αναφέρεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία τους.

Αναλυτικά, και σύμφωνα με το ΦΣΑ, ο κατάλογος των φαρμάκων έχει ως εξής:

Ελλείψεις

-ALTARGO                            έλλειψη έως 3/7/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας-BACTROBAN NASAL        έλλειψη έως 12/6/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-BETNOVATE CR                έλλειψη έως 31/7/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-BRASAN                               έλλειψη έως 31/8/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-BUTAVATE OINT               έλλειψη έως 1/6/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-FUNGUSTATIN   150          έλλειψη έως 17/6/15, εναλλακτικά γενόσημα
-HAVRIX                               έλλειψη, εναλλακτικά VAQTA σε επαρκή ποσότητα
-MIFLONIDE                         έλλειψη έως 25/6/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-ONCOTICE                           η MSD έχει φέρει κάποιες ποσότητες, κυκλοφορεί εναλ. SII-ONCO-BCG
-PRIORIX TETRA                 έλλειψη, εναλλακτικά MMR + VARIVAX                κατόπιν γνώμης ιατρού              
-REPEVAX                            έλλειψη όλη τη διάρκεια του 2015, εναλλακτικά ------BOOSTRIX
-RIFADIN                               έλλειψη, εναλλακτικά RIFINAH κατόπιν γνώμης ιατρού
-SCHERIPROCT                    έλλειψη, εναλλακτικά σκευάσματα (doloproct, procto synalar)
-TRILEPTAL                          έλλειψη έως 5/6/15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-VIBRAMYCIN SYR            έλλειψη έως 15.6.15, εναλλακτικά vibramycin disp.tab
-VOLTAREN SUP                 έλλειψη έως 15.6.15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-VOLTAREN TAB 100         έλλειψη έως 29.5.15 σύμφωνα με δήλωση της εταιρείας
-ZITHROMAX 250 MG        έλλειψη από 30/5/15 έως 5/6/15, έπειτα ελεγχόμενη διάθεση
-ZINACEF INJ                       παρουσίασε έλλειψη, αποκαταστάθηκε, θα ξαναπαρουσιάσει κυκλοφορούν αντίγραφα
-ZOVIRAX  οφθαλμ.            έλλειψη, εναλλακτικά virgan eye gel κατόπιν γνώμης ιατρού
 

Προϊόντα ΙΦΕΤ

-COLCHICINA/LIRCA          εισάγεται μέσω ΙΦΕΤ
-PRIMIDONE                         εισάγεται από ΙΦΕΤ MYSOLINE
-LASIX 500 MG                     εισάγεται μέσω ΙΦΕΤ salurex, furosemide / teva (προϊον ΙΦΕΤ)
-FURANTHRIL                      εισάγεται μέσω ΙΦΕΤ salurex, furosemide / teva (προϊον ΙΦΕΤ)
 

Πρόσκαιρη έλλειψη

-RELESTAT                             πρόσκαιρη έλλειψη
-LUMIGAN UNIT                   πρόσκαιρη έλλειψη


Ελεγχόμενη διάθεση

-DYNASTAT                           ελεγχόμενη διάθεση
-ZOLOFT                                 ελεγχόμενη διάθεση, κυκλοφ. Αντίγραφα
 

Ελλείψεις που έχουν αποκατασταθεί πρόσφατα

AUGMENTIN 1 G               αποκαταστάθηκε η έλλειψη
ANAFRANIL 75                  αποκαταστάθηκε η έλλειψη 3.6.15
ΒΟΟSTRIX                          αποκαταστάθηκε η έλλειψη
ΗΥGROTON                        έχει δοθεί έκτακτη εισαγωγή στην εταιρεία πρόσφατα
MUSCORIL  inj                    έληξε η έλλειψη
PRIMPERAN inj                   αποκαταστάθηκε η έλλειψη
TEGRETOL  CR 400            αποκαταστάθηκε η έλλειψη
TEGRETOL 200                   έχει δοθεί έκτακτη εισαγωγή στην εταιρεία πρόσφατα
VOLTAREN 75 MG            αποκαταστάθηκε η έλλειψη
COSOPT PF                          αποκαταστάθηκε η έλλειψη 27.5.15
 
 
Διακοπές κυκλοφορίας

-ANTIBACTER FORTE         διακοπή διάθεσης
-ASPIRIN EXTRA                  διακοπή κυκλοφορίας
-EPAXAL                                διακοπή διάθεσης, κυκλοφορεί σε επαρκή ποσότητα ----VAQTA
-FUCIDIN EYE DROPS         ανάκληση αδείας κυκλοφορίας, εναλλακτικά fucithalmic
-GARAMAT EYE DROPS     διακοπή κυκλοφορίας, εναλλακτικά π.χ. dexamytrex
-HEMERAN gel                      διακοπή διάθεσης
-ΗEXALEN SOL. 0,1%          διακοπή κυκλοφορίας, εναλλακτικά HEXALEN spray 0,2%
-HYGROTON RESERPINE   διακοπή διάθεσης
-LOSEC   INJ                          διακοπή κυκλοφορίας, κυκλοφ. αντίγραφα σε επαρκή ποσότητα
-MADOPAR (100 + 25)          διακοπή διάθεσης  (εναλλ. κυκλοφορούντα αντιπαρκινσονικά)
-ΜΙCROVIBRATE                 διακοπή διάθεσης, εναλλακτικά vibramycin
-NASACORT  n/s                   διακοπή διάθεσης
-SPERSALLERG                    διακοπή κυκλοφορίας
-TERRAMYCIN poudre         διακοπή διάθεσης
-VAGIFEM 25 MCG              διακοπή κυκλοφορίας, αντικατάσταση από VAGIFEM 10 MCG
-VOLTAREN TAB 25            διακοπή διάθεσης


Πηγή : protothema.gr


Δημοσκόπηση Alco για το newsit.gr: Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση! Οι πολίτες θέλουν συμφωνία και παραμονή στο ευρώ πάση θυσία – Λένε όχι σε εκλογές



Μια δημοσκόπηση με σημαντικότατα ευρήματα παρουσιάζει το newsit μεσούσης της διαπραγμάτευσης και με τις εξελίξεις κάθε ώρα που περνάει να είναι καταιγιστικές.

Η δημοσκόπηση της Alco που έγινε την Τετάρτη και την Πέμπτη για λογαριασμό του newsit, και τελείωσε πριν την ανακοίνωση της μη πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ, αποκαλύπτει όσα σκέφτονται οι πολίτες την στιγμή που βομβαρδίζονται από πληροφορίες για το μέλλον της χώρας και με την κυβέρνηση να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί.

Οι Έλληνες θέλουν συμφωνία, θέλουν η χώρα να παραμείνει στο ευρώ ακόμα κι αν αυτό έχει κόστος, εμφανίζονται διχασμένοι στο ενδεχόμενο εκλογών, με πλειοψηφία εκείνους που δεν τις επιθυμούν και διψούν για την επίτευξη συμφωνίας.

Πιο αναλυτικά:

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου – παρότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο – η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco μειώνεται από τις 15 στις 11 μονάδες. Το Ποτάμι κρατά τις δυνάμεις του όπως και το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή υποχωρεί και ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ βρίσκονται λίγο πάνω από το όριο εκπροσώπησης στην Βουλή.

ΣΥΡΙΖΑ 31,3%
ΝΔ 20,4%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,8%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,2%
ΚΚΕ 4,5%
ΑΝΕΛ 3,2%
ΠΑΣΟΚ 3,5%



Πολύ σημαντικό εύρημα είναι ότι οι πολίτες σε ποσοστό 45% ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία ακόμα κι αν παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές της. δεν είναι μικρό όμως και το ποσοστό εκέινων που θέλει πρόωρες εκλογές αφού φτάνει το 37%.

Οι πολίτες δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο ότι θέλουν πάση θυσία να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Η συντριπτική τους πλειοψηφία (ποσοστό 74%) δεν θέλει να ακούει για άλλο νόμισμα παρά μόνο για το ευρώ.


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ


Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα και όταν οι πολίτες ερωτώνται τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που δεν γίνουν δεκτές οι ελληνικές προτάσεις. Οι μισοί ζητούν υποχώρηση και ένα ποσοστό 41% ζητάει να αντισταθούμε.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί επίσης ότι δεν είναι σε καλό δρόμο η κυβέρνηση όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαπραγματεύεται. Το ποσοστό αυτό είναι 47%.


Τα δυο πρόσωπα που κρίνονται για την στάση τους στις καταιγιστικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς.

Οι ψηφοφόροι εξακολουθούν να έχουν θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξακολουθεί να έχει περισσότερες θετικές από αρνητικές γνώμες.

Όσο για τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη αξιολογούν θετικά την συμπεριφορά του παρά τις επικρίσεις που δέχεται. Θετικά τον αξιολογεί το 46% και αρνητικά το 39%.

Η δημοσκόπηση έγινε στις 3 και 4 Ιουνίου από την εταιρεία Alco για το Newsit σε 1.000 άτομα σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΔΩ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ



Πηγή : newsit.gr


Η κυβέρνηση άνοιξε «πόλεμο» με τους δανειστές - Τι λέει το non paper - φωτιά



«Πόλεμο» κατά των δανειστών, ανοίγει με non paper - βόμβα που έστειλε το Μαξίμου το βράδυ της Πέμπτης και με το οποίο κατηγορεί ευθέως τους Θεσμούς ότι έχουν σκοπιμότητες και δεν θέλουν να προχωρήσει μια επωφελής συμφωνία.
Η κυβέρνηση κάνει μια ενδελεχή σύγκριση των δύο προτάσεων θέλοντας να δείξει ότι οι ελληνικές θέσεις είναι οι πιο ρεαλιστικές και «καρφώνει» τους δανειστές για τις ακραίες απαιτήσεις που έχει καταθέσει και που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί.
Συγκεκριμένα, στο non paper τονίζεται:
Η πρόταση που παρουσιάστηκε από τους θεσμούς στις Βρυξέλλες χθες, Τετάρτη, περιέχει ακραίες θέσεις που δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση.
Δεν ανταποκρίνονται, μάλιστα, στις αλλαγές που είχαν αποδεχθεί στο Brussels Group! Δεν έχουν κάνει ούτε βήμα πίσω, ανεξάρτητα αν στους τέσσερις αυτούς μήνες οι δύο πλευρές είχαν συγκλίνει σε μεταρρυθμίσεις, τις οποίες, ενώ η ελληνική κυβέρνηση ενσωμάτωσε στην πρότασή της, η πρόταση των δανειστών δεν τις εμπεριέχει.
Αυτή τους η στάση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο συμβάλει στην εύρεση αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας. Αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις τους θα συνεχιστεί το τραγικό λάθος της κυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου που οδήγησε τη χώρα σε στρατηγικό αδιέξοδο λιτότητας.
Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης δεν αντικατοπτρίζει τις αρχικές της θέσεις –όπως αυτές εκφράστηκαν στις προγραμματικές της δηλώσεις- αλλά είναι προϊόν υποχωρήσεων και συμβιβασμών στη βάση των επεξεργασιών του Brussels Group και των τεχνικών κλιμακίων. Η κυβέρνηση, μάλιστα, συναρτά την υπογραφή της συμφωνίας μόνο με λύση για το χρέος, καθώς και με την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του Economist, η όποια συμφωνία συναρτάται με τέσσερα βασικά σημεία:
α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να μπορέσει η χώρα να διασπάσει το μηχανισμό αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτήσει τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο.
β. Να μην υπάρξουν δεσμεύσεις, υποχρεώσεις για νέες περικοπές. Καμιά νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, σε μέτρα δηλαδή που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα και θα ξαναφέρουν την οικονομία στο σπιράλ της ύφεσης.
γ. Αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στο φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας όπου η χώρα αναγκάζεται διαρκώς να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα προηγούμενα και τέλος
δ. Ισχυρό Πρόγραμμα επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.
Η σύγκριση μεταξύ όχι μόνο των δύο προτάσεων, αλλά και με το μεσοπρόθεσμο 2015-2018, που έχει ψηφίσει η κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, καθώς και με το γνωστό mail Χαρδούβελη, αποκαλύπτει ποιοι θέλουν τη χώρα εγκλωβισμένη και τι συμφέροντα εξυπηρετούν.
Οι θεσμοί ζητούν την ψήφιση όλων των μέτρων τον Ιούνιο και άμεση εφαρμογή τους από την 1η Ιουλίου 2015. Ζητούν ακόμα μέτρα ύψους 4,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016!
1. Πρωτογενή πλεονάσματα
Τα πρωτογενή πλεονάσματα έχουν τεράστιο ρόλο στην πορεία για την ανάπτυξη. Μία ποσοστιαία μονάδα χαμηλότερου πρωτογενούς πλεονάσματος μεταφράζεται σε 1,8 δισ. ευρώ που διατίθεται στην πραγματική οικονομία και όχι στη μαύρη τρύπα του χρέους.


2015
2016
2017
2018
Μνημόνιο Σαμαρά
3%
4,5%
4,5%
4,2%
Δανειστές
1%
2%
3%
3,5%
Κυβέρνηση
0,6%
1,5%
2,5%
3,5%

Συνολικά στην 4ετία το όφελος για την ελληνική οικονομία είναι περίπου 14 δισ. ευρώ [ακόμα και δεν υπολογίσουμε την ανάπτυξη του ΑΕΠ που μεγαλώνει ακόμα περισσότερο το ποσό]. Ανά έτος αναλογεί περίπου σε 3.6 δισ. ευρώ, 5.4 δισ. 3.6 δις, 1.1 δις αντίστοιχα.

2. ΦΠΑ
Δανειστές: Επιπλέον έσοδα 1% του ΑΕΠ [1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο]. Άμεση εφαρμογή της κατάργησης όλων των εξαιρέσεων από 01/07/2015.

Συντελεστής ΦΠΑ
Δανειστές
Κυβέρνηση
6%
-
Φάρμακα, Βιβλία, Θέατρα
11%
Φάρμακα, Τρόφιμα
Σίτιση, Εφημερίδες, Ενέργεια, Περιοδικά, Ξενοδοχεία, Φρέσκα τρόφιμα, Νερό
23%
Ενέργεια, Σίτιση
Ειδική κατηγορία τροφίμων, αλλαντικά

Κυβέρνηση: Η εφαρμογή του νέου ΦΠΑ σε ξενοδοχεία, καταλύματα και νησιά [όπου καταργούνται οι εξαιρέσεις] θα εφαρμοστούν από την 1ηΟκτωβρίου του 2015. Ουσιαστικά μειώνονται οι τιμές των φαρμάκων [έστω και κατά μισή ποσοστιαία μονάδα], ενώ σημαντικά μειώνονται και οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

3. Συντάξεις - ΕΚΑΣ
Δανειστές:
  • Σύνταξη στα 67! Όσοι συνταξιοδοτούνται μετά την 30η Ιουνίου 2015 θα εισπράττουν ανταποδοτική σύνταξη και αφού συμπληρώνουν την ηλικία των 67 ετών.
  • Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ως το τέλος του 2016. Να σημειωθεί ότι η κατάργηση του ΕΚΑΣ περιλαμβάνονταν στα προαπαιτούμενα που είχε υπογράψει ο Γ. Στουρνάρας.
  • Περικοπές στις συντάξεις κατά 1% του ΑΕΠ τον χρόνο [1,8 δισ. ευρώ!]

Κυβέρνηση:
  • Καμιά περικοπή σε συντάξεις.
  • Δεν θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
  • Αναστολή εφαρμογής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.
  • Αντικίνητρα για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

4. Φάρμακα
Δανειστές: Αύξηση της συμμετοχής των συνταξιούχων στη δαπάνη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα στο 11%, από το 6% που ζητάει η κυβέρνηση και το 6.5% που είναι σήμερα.

5. Ασφαλιστικό σύστημα
Οι δανειστές ζητούν:
  • Ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων [γεγονός που αποδέχεται και η κυβέρνηση].
  • Κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
  • Σύνδεση ασφαλιστικών εισφορών με τη σύνταξη.
  • Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, που θα οδηγήσει στην εξάλειψή τους.

6. Εισφορά αλληλεγγύης
Η κυβέρνηση τροποποιεί τις κλίμακες της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος της να πληρώσουν επιτέλους τα υψηλότερα εισοδήματα και όχι, ως συνήθως, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι:
* 12.000 – 20.000 ευρώ 0,7%
* 20.001 – 30.000 ευρώ 1,4%
* 30.001 – 50.000 ευρώ 2,0% [από 1,4%]
* 50.001 – 100.000 ευρώ 4,0% [από 2,1%]
* 100.001 – 500.000 ευρώ 6,0% [από 2,8%]
* Πάνω από 500.000 ευρώ` 8,0% [νέα κλίμακα]

7. Φορολογική δικαιοσύνη
Δανειστές:
  • Ζητούνται έσοδα 2,65 δισ. ευρώ από τα ακίνητα [όσα, δηλαδή, αποδίδει ο ΕΝΦΙΑ] για το 2015 και άλλα τόσα για το 2016, παρά την όποια μείωση των αντικειμενικών τιμών ζώνης.
  • Μεγάλη αύξηση της φορολογίας των αγροτών
  • Οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών να γίνου ευκολότερες.

Κυβέρνηση: Η κατεύθυνση της φορολογίας δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης να συγκρουστεί με τον πυρήνα όλων όσων ευνοήθηκαν κατά την περίοδο των μνημονίων –και όχι μόνο- προκειμένου να ανακουφίσει τα χαμηλότερα στρώματα, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
  • Έκτακτη εισφορά στα κέρδη των μεγαλύτερων επιχειρήσεων
  • Φόρος τηλεοπτικών διαφημίσεων
  • Φόρος πολυτελείας 13% από 10% [αεροσκάφη, ανεμόπτερα, σκάφη αναψυχής, πισίνες, αυτοκίνητα των 2.500 κυβικών και άνω].
  • Τηλεοπτικές άδειες.
  • Είσπραξη προστίμων ΚΤΕΟ, ανασφάλιστων οχημάτων.
  • Περιστολή φοροδιαφυγής και αύξηση εσόδων από ΦΠΑ μέσω ελέγχων και νομοθετικής δυνατότητας επίλυσης υποθέσεων για να υπάρχει η δυνατότητα είσπραξης των προστίμων.
  • Πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων.
  • Έλεγχοι στις τραπεζικές συναλλαγές/μαύρο χρήμα.
  • Συνεργασία με αρχές χωρών όπου υπάρχουν αποκρυφθέντα κεφάλαια [ήδη υπάρχει τεχνική συνεργασία με Ελβετία].

8. Δημόσιο
Οι δανειστές ζητούν γενναίες μειώσεις μισθών στο δημόσιο. Ιδιαίτερα στους χαμηλόμισθους!


Πηγή : imerisia.gr