Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Απίστευτο ακροαριστερό καθεστώς προστατεύει τρομοκράτες - αντιεξουσιαστές και ζητάει ΕΔΕ για αστυνομικούς



Σε μια απίστευτη κίνηση προχώρησε το ακροαριστερό καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τους απλήρωτους εργαζόμενους της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο», ραδιοφωνικού σταθμού που πρόσκεινται στο ακροαριστερό καθεστώς να δικαιολογήσει τους αντιεξουσιαστές και με θράσος να ζητήσει ΕΔΕ για τον αστυνομικό φρουρό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Η ντροπή ανακοίνωση του ακροαριστερού καθεστώτος μέσα από την ελεγχόμενη ιστοσελίδα  «Στο Κόκκινο»:

«Οι πρώτες έρευνες που διεξήχθησαν από την ασφάλεια δείχνουν όμως πως τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι νεαροί φαίνεται πως προξένησαν φθορές στον αφαλό της εισόδου των γραφείων του «Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας», που στεγάζεται σε κτίριο της Οδού Γενναδίου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρξε η παραμικρή φθορά στο παραπλήσιο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος βρισκόταν εντός του με ξεκλείδωτη την πόρτα.

Ο φρουρός του Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, όταν αντιλήφθηκε την ομάδα νεαρών πυροβόλησε στον αέρα, προφανώς τελώντας σε πανικό. Μετά τους πυροβολισμούς οι νεαροί ετράπησαν σε φυγή.

Για το θέμα διενεργείται έρευνα από την κρατική ασφάλεια, ενώ αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες που συνέλεξε ο «105,5 Στο Κόκκινο», να διαταχθεί και ΕΔΕ για τους πυροβολισμούς.

Είναι προφανές ότι τα γεγονότα δεν έλαβαν χώρο με τον τρόπο που θα «επιθυμούσε» η αξιωματική αντιπολίτευση, που βρήκε την ευκαιρία να μιλήσει ξανά για «βία και ανομία», υπηρετώντας την ατζέντα περί «νόμου και τάξης».

Η ακροαριστερή ξεφτίλα του παρακράτους του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο της το μεγαλείο.





Ν.Δ. κ. Β. Οικονόμου για την εικόνα εγκατάλειψης του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός"



Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας κ.  Βασίλης Οικονόμου, σχετικά με την εικόνα εγκατάλειψης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κατήφορος της δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό. Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει εγκαταλείψει στο έλεός τους τα δημόσια νοσοκομεία και μαζί  τους πολίτες που απαιτούν ένα υψηλό επίπεδο παροχών υγείας. 

Η εικόνα εγκατάλειψης του Ευαγγελισμού, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, είναι απολύτως ενδεικτική του τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα. Αντί να ασχοληθούν με το πώς θα βρεθεί λύση με το ζήτημα που έχει προκύψει με το στεφανιογράφο του νοσοκομείου, ο οποίος παραμένει εκτός λειτουργίας σχεδόν είκοσι μέρες, το υπουργείο Υγείας βάζει άλλες προτεραιότητες προκειμένου να ικανοποιήσει γνωστούς και κομματικούς φίλους. 

Η κυνική αδιαφορία τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ευτυχώς για τη χώρα, ο χρόνος τους μετρά αντίστροφα».


Η Αυστρία κλείνει τουρκικά τζαμιά και διώχνει ιμάμηδες



Ο καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κούρτς, δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση κλείνει ένα σκληρότατο τουρκικό εθνικιστικό τζαμί στη Βιέννη και διαλύει μια ομάδα που ονομάζεται Αραβική θρησκευτική κοινότητα που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία έξι ακόμα τζαμιών.

Ο συντηρητικός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε σήμερα ότι η χώρα του θα απελάσει πολλούς ιμάμηδες που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και θα κλείσει επτά τεμένη προκειμένου να καταπολεμηθεί το «πολιτικό ισλάμ».

Τα σχέδια της αυστριακής κυβέρνησης παρουσιάστηκαν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία εκτός από τον Κουρτς παρόντες ήταν και ο ακροδεξιός αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και ο υπουργός Εσωτερικών Κικλ.

Έως και 60 ιμάμηδες που συνδέονται με την Τουρκία και οι οικογένειές τους, δηλαδή 150 άτομα συνολικά, ενδέχεται να απελαθούν από την Αυστρία, εξήγησε από την πλευρά του ο Κικλ.

«Οι παράλληλες κοινωνίες του πολιτικού ισλάμ και οι τάσεις ριζοσπαστικοποίησης δεν έχουν θέση στη χώρα μας», τόνισε ο Κουρτς, ενώ ο Στράχε υπογράμμισε ότι «αυτή είναι μόνο η αρχή».

Η απόφαση, διευκρίνισε ο Αυστριακός καγκελάριος, συνδέεται με την ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη αναπαράσταση από παιδιά ντυμένα με στρατιωτικές στολές μιας μάχης της οθωμανικής ιστορίας σε ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη της Βιένης, που συνδέεται με την τουρκική κοινότητα.

Φωτογραφίες από την αναπαράσταση της μάχης της Καλλίπολης, στην οποία συμμετείχαν παιδιά σε ένα τέμενος, δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές του μήνα από το κεντροαριστερό περιοδικό Falter και προκάλεσαν αντιδράσεις από τους Αυστριακούς πολιτικούς.

Στις φωτογραφίες φαίνονται νεαρά αγόρια ντυμένα με στολή παραλλαγής να περπατούν σε παράταξη, να χαιρετούν στρατιωτικά και να κρατούν τουρκικές σημαίες μπροστά από ένα πλήθος άλλων παιδιών.

Σε μια άλλη φωτογραφία κάποια παιδιά φαίνονται να κείτονται στο έδαφος προσποιούμενα τα θύματα της μάχης, με τα σώματά τους καλυμμένα από την τουρκική σημαία.

Το εν λόγω τέμενος διαχειρίζεται η Ισλαμική, Τουρκική Ένωση της Αυστρίας (Atib), που συνδέεται άμεσα με την Τουρκική Διεύθυνση Θρησκευτικών Θεμάτων (Diyanet).

H Atib είχε χαρακτηρίσει την αναπαράσταση «ιδιαίτερα λυπηρή».

Η Αυστρία, μια χώρα 8,8 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά περίπου 600.000 μουσουλμάνους, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι Τούρκοι ή τουρκικής καταγωγής.

Όταν ήταν υπουργός αρμόδιος για την ενσωμάτωση ο Κούρτς επέβλεψε το 2015 την υιοθέτηση ενός αυστηρού «νόμου για το Ισλάμ», ο οποίος απαγορεύει τη χρηματοδότηση από το εξωτερικών θρησκευτικών ομάδων και απαιτεί από τις μουσουλμανικές ενώσεις «να έχουν μια θεμελιωδών θετική άποψη απέναντι στο αυστριακό κράτος και την κοινωνία».


Πηγή : protothema.gr


Νέα Δημοκρατία : Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και το...kokkino δεν τον αφήνει!




Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Μία μέρα μετά την έφοδο κουκουλοφόρων με βαριοπούλες σε γραφείο Έλληνα Βουλευτή ούτε η Κυβέρνηση, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν εκδώσει, έστω για τα μάτια του κόσμου, μία καταδικαστική ανακοίνωση. Την ίδια ώρα ούτε ο πρόεδρος της Βουλής, ούτε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχουν επικοινωνήσει με τον Έλληνα Βουλευτή, έστω για να ενημερωθούν για το τι συνέβη.

Αντιθέτως, η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ «Στο κόκκινο» μας «ενημέρωσε» ότι ο στόχος των κουκουλοφόρων με τις βαριοπούλες δεν ήταν, λέει, το γραφείο του Βουλευτή, αλλά αυτό του «Συνεταιρισμού Δικαστών και Εισαγγελέων». Στο οποίο, όπως μας ενημερώνει το καλά πληροφορημένο κυβερνητικό site, σχεδίαζαν -άκουσον άκουσον- μια συμβολική έφοδο που κατά το ρεπορτάζ δεν είναι παράνομη ενέργεια.

Η ίδια ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ, μας ενημερώνει επιπλέον ότι ο αστυνομικός που πυροβόλησε στον αέρα θα υποστεί ΕΔΕ, προφανώς γιατί η κυβέρνηση θα ήθελε από εκείνον να ρωτήσει προηγουμένως τους 30 ροπαλοφόρους τραμπούκους για το σκοπό της… επίσκεψής τους. 

 Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς από το «ρεπορτάζ»; Ότι είναι πρώτη φορά που μια κυβέρνηση καταγγέλλει το θύμα και όχι τους θύτες ή ότι δεν υπάρχει προηγούμενο ένα κυβερνητικό site να επικροτεί δημοσίως τη βία ως συμβολική;

Ότι και να ισχύει, ένα είναι βέβαιο: «Θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να κρυφτεί και η ιδεοληπτική του παράνοια δεν τον αφήνει».


Βρέφος επέζησε μετά από 7 ώρες θαμμένο από την οικογένειά του!



Ένα νεογέννητο μωρό από μια φυλή ινδιάνων στην Βραζιλία κατάφερε να επιζήσει παρότι έμεινε θαμμένο επί επτά ώρες από την οικογένειά του, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη οι τοπικές αρχές αφού το διέσωσαν.

Μία νοσοκόμα ενημέρωσε την αστυνομία όταν είδε να θάβουν αυτό το νεογέννητο κοριτσάκι λίγο μετά τη γέννησή του στο εθνικό πάρκο Σινγκού, όπου ζουν πολλές φυλές αυτοχθόνων στην πολιτεία Μάτο Γκρόσο της δυτικής Βραζιλίας.

Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο δείχνει τους αστυνομικούς να σκάβουν στην άμμο για να σώσουν το νεογέννητο, ο ομφάλιος λώρος του οποίου δεν είχε ακόμη κοπεί.

Η προγιαγιά του βρέφους, μέλος της φυλής Καμαγιούρα, συνελήφθη, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πάουλο Ρομπέρτο ντο Πράντο. «Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για να δούμε αν πρόκειται για παιδοκτονία ή αν πίστευε ότι το μωρό γεννήθηκε νεκρό», διευκρίνισε.

Παρότι πέρασε επτά ώρες θαμμένο, «το βρέφος είναι καλά στην υγεία του», τόνισε ο εισαγγελέας. Το νεογέννητο μεταφέρθηκε στην Κουιάμπα, πρωτεύουσα της πολιτείας Μάτο Γκρόσο, και νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα νεογνών. Η αστυνομία έχει ανακρίνει και άλλα μέλη της οικογένειες με τη βοήθεια ενός ανθρωπολόγου, ενός ψυχολόγου και εκπροσώπων της Funai, της κρατικής υπηρεσίας αρμόδιας για τις φυλές των αυτοχθόνων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, προσπαθούν να κατανοήσουν αν η υπόθεση συνδέεται με έθιμα της φυλής. Η οικογένεια εξήγησε στην αστυνομία ότι το νεογέννητο έπεσε κάτω με το κεφάλι αφού η μητέρα του το γέννησε σε μια τουαλέτα, όμως οι αρχές αμφισβητούν αυτή την εκδοχή.


«Καθώς ο πατέρας του αρνείται να το αναγνωρίσει και η μητέρα του είναι μόλις 15 ετών, υποψιαζόμαστε ότι προσπάθησαν να σκοτώσουν το νεογέννητο», επεσήμανε η τοπική αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα αύξηση στα ληξιπρόθεσμα! Τα «φρέσκα» ανήλθαν σε 3,665 δις – Στα 102 δις το σύνολο



Στα 3,665 δις διαμορφώνονται οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των ιδιωτών (για το 2018) στην εφορία στο τέλος Απριλίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ενώ στο σύνολό τους έχουν εκτιναχθεί στο δυσθεώρητο ύψος των 102 δις ευρώ.

Το μόνο θετικό στοιχείο είναι ότι ο ρυθμός αύξησης δείχνει να αναχαιτίζεται. Το Απρίλιο τα νέα φέσια ανήλθαν σε 599 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στο τέλος Απριλίου, οι φρέσκες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ιδιωτών σε 4,154 δις έναντι 3,555 δις τον Μάρτιο.

Συνολικά, νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και συσσωρευμένες «αμαρτίες» του παρελθόντος προσεγγίζουν τα 102 δισ. ευρώ ενώ στο μέτωπο των εισπράξεων, με όπλο κατασχέσεις και ρυθμίσεις, η φορολογική διοίκηση έχει καταφέρει να εισπράξει από τις αρχές του έτους περίπου 1,9 δισ. ευρώ.

Στο μέτωπο των κατασχέσεων, τα νεότερα στοιχεία δείχνουν από τις χαμηλότερες μηνιαίες αυξήσεις. Οι οφειλέτες υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης έφτασαν τον Απρίλη σε 1.117.530 έναντι 1.109.971 ένα μήνα νωρίτερα, με το ποσοστό των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης σε σχέση με τους φορολογούμενους στους οποίους ο εισπρακτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει τέτοια μέτρα να ανέρχεται σε 65,06%.

Τους προηγούμενους μήνες, ο ρυθμός αύξησης των οφειλετών υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ξεπερνούσε τις 20.000 έναντι περίπου 7.000 τον Απρίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκειμένου να διευκολύνει τους φορολογούμενους, η ΑΑΔΕ σχεδιάζει μερική και σταδιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στους οποίους έχει επιβληθεί κατάσχεση από την εφορία εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών, εφόσον ο φορολογούμενος ενταχθεί σε ρύθμιση την οποία τηρεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοινό σχέδιο ΑΑΔΕ και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών θα προβλέπει τη μερική αποδέσμευση των λογαριασμών όσο τηρείται η ρύθμιση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, για κάθε ποσό της ρύθμισης που θα πληρώνει ο φορολογούμενος – οφειλέτης να αποδεσμεύεται από τον λογαριασμό του το διπλάσιο, τριπλάσιο ή πολλαπλάσιο ποσό της μηνιαίας δόσης. Εάν για παράδειγμα η ληξιπρόθεσμη οφειλή είναι 5.000 ευρώ και η ρύθμιση σε 12 δόσεις συνεπάγεται εξόφληση 416 ευρώ τον μήνα, από τον δεσμευμένο λογαριασμό θα ξεμπλοκάρουν αρχικά 833 ή 1.248 ευρώ.

Όσο ο φορολογούμενος είναι συνεπής στη ρύθμιση κάθε μήνα θα αυξάνει και το ποσό που θα απελευθερώνεται από τον τραπεζικό του λογαριασμό, μέχρι να αρθούν πλήρως τα αναγκαστικά μέτρα.


Πηγή : newsit.gr


Τρόμος στο Χαλάνδρι: Ληστής έβγαλε το εσώρουχο 85χρονης και αυνανίστηκε επειδή δεν είχε να του δώσει λεφτά



Όταν ο δράστης κατάλαβε ότι η γυναίκα δεν είχε να του δώσει λεφτά, αρχικά προσπάθησε να τη βιάσει και στη συνέχεια αυτοϊκανοποιήθηκε.

Αλλοδαπός ληστής – βιαστής εισέβαλε μέρα μεσημέρι σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι, κακοποίησε και προσπάθησε να βιάσει 85χρονη γυναίκα. Όμως δεν τα κατάφερε καθώς η γυναίκα έβαλε τις φωνές, κατέβηκε η κόρη της και ο ληστής το έβαλε στα πόδια. 

Μια ακόμη απίστευτη ιστορία ωμής βίας σε βάρος ανυπεράσπιστης γυναίκας που πλέον δεν μπορεί να προστατευτεί ούτε μέσα στο ίδιο της το σπίτι, το τελευταίο καταφύγιο των πολιτών, δείχνει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο ότι η εγκληματικότητα βρίσκεται πλέον στο «κόκκινο» και έχει ξεπεράσει κάθε όριο. 

Το εφιαλτικό σκηνικό με θύμα την 85χρονη γυναίκα σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης λίγο μετά τις 4. Η ηλικιωμένη που διαμένει στο ισόγειο διαμέρισμα του Χαλανδρίου άκουσε από το χώρο της κουζίνας θόρυβο. 

Πλησίασε και ανυποψίαστη ανοίξει την πόρτα. Αυτό ήταν και το λάθος της. Ένας άνδρας ψηλός, όπως τον περιέγραψε, μελαψός που μιλούσε σπαστά ελληνικά, όρμησε πάνω της και με τη βία την έσυρε στο υπνοδωμάτιο. Όλα όσα ακολούθησαν ήταν εφιαλτικά... Ο δράστης, ακινητοποίησε την γυναίκα και με ένα μαξιλάρι της πίεζε το πρόσωπο λέγοντας της «που είναι τα λεφτά». Στη συνέχεια όταν προφανώς κατάλαβε ότι η γυναίκα δεν είχε να του δώσει, της τράβηξε το εσώρουχο και προσπάθησε να τη βιάσει. Μάλιστα όπως η ίδια είπε στους αστυνομικούς αυτοικανοποιήθηκε. 

Η φασαρία που ακούστηκε ανησύχησε την κόρη του θύματος η οποία μένει σε διπλανό διαμέρισμα και η γυναίκα μπήκε μέσα στο σπίτι της μητέρας της για να δει τι συνέβαινε. Ήρθε αντιμέτωπη με τον δράστη ο οποίος την έσπρωξε, βγήκε έξω τρέχοντας και χάθηκε στα στενά της περιοχής



Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα
Πηγή : protothema.gr


Σέρρες ομολόγησαν οι φίλοι του: «Κάναμε χρήση ναρκωτικών, πέθανε και τον θάψαμε»



Ο Βασίλης Μελενικλής στις 3 Απριλίου είχε πάρει 2.000 ευρώ από τη γιαγιά του και θα πήγαινε στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με έναν γιατρό, αλλά έφυγε και δεν επέστρεψε ποτέ.

Όπως αποδείχθηκε, ο 37χρονος σταμάτησε στην Αλιστράτη για να δει τους δύο φίλους του. 

Το  «Φως στο τούνελ» άρχισε να δίνει φώς στην υπόθεση όταν ένας οδηγός ταξί τηλεφώνησε και είπε ότι τον μετέφερε στο συγκεκριμένο χωριό.

Έτσι η  αστυνομία έφτασε στα δύο αδέλφια, τα οποία έπεσαν σε πολλές αντιφάσεις κι έτσι κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών. 

Ο αγνοούμενος τελικά βρέθηκε χθες Πέμπτη θαμμένος στην αυλή του σπιτιού δύο φίλων του στην Αλιστράτη Σερρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι δύο φίλοι του 37χρονου, χρήστες ναρκωτικών και γνωστοί στις διωκτικές αρχές, φέρονται να ομολόγησαν ότι τη μοιραία μέρα, ο Βασίλης πήγε σπίτι τους και έκαναν χρήση ναρκωτικών. Εκεί, ο νεαρός σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των δύο αδελφών, πέθανε από υπερβολική δόση κι έτσι αποφάσισαν να τον θάψουν στην αυλή του σπιτιού τους.

Τώρα αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα δείξει αν ο 37χρονος Βασίλης πέθανε όντως από χρήση ναρκωτικών, αν έχει κάποιο τραύμα ή αν ήταν εν ζωή την ώρα που τον έθαψαν τα δύο αδέλφια.






Προειδοποιήσεις Τζόνσον για ενδεχόμενη κατάρρευση μετά το Brexit



Μπορεί να προκληθεί κατάρρευση με το Brexit, αλλά στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, συμπληρώνοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα υιοθετούσε πιο σκληρή στάση αν ηγείτο αυτός των συνομιλιών, σύμφωνα με το BuzzFeed.

Τα σχόλια του Τζόνσον ηχογραφήθηκαν μυστικά κατά τη διάρκεια δείπνου την Τετάρτη το βράδυ και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο την Πέμπτη, ώρες μετά την κατάληξη από τους υπουργούς σε συμβιβασμό για ένα βρετανικό σχέδιο «δικλείδα ασφαλείας» που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία μετά το Brexit.

Ο Τζόνσον σημείωσε ότι η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αρχίζει να υιοθετεί μια σκληρότερη γραμμή, αλλά θα υπάρξει ανάγκη για νηφαλιότητα καθώς θα γίνονται πιο δύσκολες οι συνομιλίες τους ερχόμενους μήνες.

«Νομίζω ότι η Τερέζα θα περάσει σε μια φάση στην οποία θα είμαστε πολύ πιο μαχητικοί με τις Βρυξέλλες», δήλωσε ο Τζόνσον, σύμφωνα με την ηχογράφηση.

«Πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι μπορεί να προκληθεί τώρα μια κατάρρευση. ΟΚ; Δεν θέλω κανένας να πανικοβληθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κατάρρευσης. Κανένας πανικός. Pro bono publico (υπέρ του δημοσίου συμφέροντος), κανένας βρωμο-πανικός. Θα είναι όλα μια χαρά στο τέλος», σημείωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του.

Ο Τραμπ, πρόσθεσε ο Τζόνσον, ο οποίος έχει μπει σε μια μάχη για τους δασμούς στον χάλυβα με τους Ευρωπαίους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης της Βρετανίας, θα υιοθετούσε μια ισχυρότερη προσέγγιση αν ήταν αυτός επικεφαλής των διαπραγματεύσεων.

«Φανταστείτε τον Τραμπ να κάνει το Brexit», είπε ο Τζόνσον. «Θα γινόταν πολύ σκληρός... Θα προκαλούνταν κλυδωνισμοί όλων των ειδών, χάος όλων των ειδών. Όλοι θα πίστευαν ότι θα τρελαινόταν. Αλλά στην ουσία μπορεί να έβγαινε κάτι. Είναι μια πολύ καλή σκέψη", κατέληξε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών. 


Μέι: Εμπιστεύομαι τον Τζόνσον

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εμπιστεύεται τον υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησής της, δήλωσε εκπρόσωπός της, μετά την αποκάλυψη ηχογραφημένου σχολίου που έκανε ο Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να προκληθεί κατάρρευση με το Brexit, αλλά στο τέλος όλα θα είναι μια χαρά.

«Η πρωθυπουργός πιστεύει ότι το υπουργικό της συμβούλιο και η κυβέρνησή της εργάζονται σκληρά για να ανταποκριθούν στη βούληση του λαού και ότι εργάζονται σκληρά για να πάρουν πίσω τον έλεγχο των χρημάτων, των νόμων και των συνόρων μας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος της Μέι, σημειώνοντας ότι δεν σχολιάζει το υλικό που διέρρευσε.

Στην ερώτηση που της έγινε αν η Μέι εμπιστεύεται τον Τζόνσον, η εκπρόσωπος της πρωθυπουργού απάντησε: «Βεβαίως».

«Πρέπει να αντιμετωπίσετε το γεγονός ότι μπορεί να προκληθεί τώρα μια κατάρρευση. ΟΚ; Δεν θέλω κανένας να πανικοβληθεί κατά τη διάρκεια αυτής της κατάρρευσης. Κανένας πανικός. Pro bono publico (υπέρ του δημοσίου συμφέροντος), κανένας βρωμο-πανικός. Θα είναι όλα μια χαρά στο τέλος», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ηχογραφημένες δηλώσεις του.

Τα σχόλια του Τζόνσον ηχογραφήθηκαν μυστικά κατά τη διάρκεια δείπνου την Τετάρτη το βράδυ και δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο BuzzFeed χθες, ώρες μετά την κατάληξη από τους υπουργούς σε συμβιβασμό για ένα βρετανικό σχέδιο «δικλείδα ασφαλείας» που αποσκοπεί στο να αποφευχθούν τα σκληρά σύνορα στην Ιρλανδία μετά το Brexit.


TO BHMA


Έξι μήνες φυλακή στον εφοπλιστή Πετράκη για το ξύλο στην Αλεξία Έβερτ



Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το... τσακισμένο φτερό μιας Ferrari.

Ο νεαρός εφοπλιστής καταδικάστηκε χθες απο το Γ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε έξι μήνες φυλάκιση για τον ξυλοδαρμό της Αλεξίας Έβερτ πριν απο τέσσερα χρόνια στο Κολωνάκι

Αφορμή της επίθεσης του εφοπλιστή στην Αλεξία Έβερτ, κόρη του εκλιπόντος στελέχους της Ν.Δ, Μιλτιάδη Έβερτ, ήταν το... τσακισμένο φτερό μιας Ferrari.

Η Αλεξία Έβερτ είχε την ατυχία να τρακάρει με το αυτοκίνητο της το super car του εφοπλιστή, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι.

Στην θέση του οδηγού βρισκόταν ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, ο οποίος περίμενε τον Πετράκη και την τότε σύντροφο του για να τους μεταφέρει στο σπίτι τους.

Όταν το αυτοκίνητο της Αλεξίας Έβερτ προσέκρουσε στο αριστερό φτερό της Ferrari του εφοπλιστή, ο σωματοφύλακας του τον κάλεσε στο κινητό του τηλέφωνο για να τον ενημερώσει.

Τότε ο εφοπλιστής κατέβηκε από παρακείμενο κτίριο σε έξαλλη κατάσταση απειλώντας Θεούς και δαίμονες για το στραπατσαρισμένο φτερό της πανάκριβης Ferrari.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε χθες στο δικαστήριο η Αλεξία Έβερτ, “ο Πετράκης την έσπρωξε και την πέταξε βίαια κάτω στην άσφαλτο, ενώ ταυτόχρονα την κλώτσησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί”.

Να θυμίσουμε ότι στο σημείο είχαν σπεύσει και οι δημοσιογράφοι του ΘΕΜΑΤΟΣ, ο υπογράφων και ο φωτορεπόρτερ Γουίλιαμ Φέϊθφουλ, για τους οποίους ο εφοπλιστής Θέμης Πετράκης απαιτούσε από τους αστυνομικούς του Α.Τ Συντάγματος να προχωρήσουν στη σύλληψη τους επειδή κάλυπταν δημοσιογραφικά το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ο εφοπλιστής και ο σωματοφύλακας του ενοχλήθηκαν από το γεγονός ότι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ ελήφθησαν κάποιες φωτογραφίες του τροχαίου και με προκλητικό τρόπο ζήτησαν την άμεση διαγραφή του υλικού απειλώντας ότι αν δεν γίνει θα υποβάλλουν μηνύσεις.

Το πρωί της Πέμπτης, ενώπιον των δικαστών, τόσο ο εφοπλιστής, όσο και η πρώην σύντροφος του που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπως άλλωστε και ο πρώην σωματοφύλακας του, υποστήριξαν ότι η Αλεξία Έβερτ “παραπάτησε και χτύπησε μόνη της”, τονίζοντας ότι, “έπρεπε να είχε υποβληθεί σε αλκοτέστ απο τους αστυνομικούς πράγμα που δεν συνέβη”.

Τελικά το δικαστήριο δεν πείστηκε από τους ισχυρισμούς τους και καταδίκασε τον εφοπλιστή σε έξι μήνες φυλάκιση για απλή σωματική βλάβη. Ο Θέμης Πετράκης κατηγορούνταν και για απειλή, κατηγορία η οποία υπέπεσε σε ειδική παραγραφή βάσει νόμου του 2016 που αφορούσε στην αποσυμφόρηση των υποθέσεων των ελληνικών δικαστηρίων.

Φρίξος Δρακοντίδης
Πηγή : prototthema.gr


Αγριο έγκλημα βιασμού και δολοφονίας 14χρονης από Ιρακινό μετανάστη συγκλονίζει τη Γερμανία


Βασικός ύποπτος είναι ένας 20χρονος μετανάστης από το Ιράκ που πέρασε στη χώρα μέσω Τουρκίας και Ελλάδας.

Τα ίχνη της Σουζάνα Φέλντμαν είχαν χαθεί από τις 22 Μαΐου και η σορός της εντοπίστηκε την Τετάρτη σε δασική έκταση στα περίχωρα της πόλης Wiesbaden που βρίσκεται στη δυτική Γερμανία.

Η αστυνομία έχει ήδη συλλάβει και ανακρίνει έναν 35χρονο Τούρκο ενώ αναζητεί τον 20χρονο Ιρακινό Αλί Μπασάρ που είχε φτάσει στη Γερμανία το 2015 είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο που είχε απορριφθεί και περίμενε το αποτέλεσμα της ένστασης που είχε υποβάλει.

Τοπικά μέσα επικαλούμενα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η άτυχη Σουζάνα είχε στραγγαλιστεί μέχρι θανάτου και το βασικό σενάριο που εξετάζουν οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι η 14χρονη έπεσε θύμα βιασμού πριν να δολοφονηθεί από τον βασικό ύποπτο τον 20χρονο Ιρακινό και τον 35χρονο Τούρκο.

Οι δύο άνδρες πιστεύεται ότι ζούσαν μαζί σε ένα κέντρο υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών στην πόλη στην οποία σημειώθηκε το άγριο έγκλημα.

Ο Ιρακινός φαίνεται πάντως, ότι έχει διαφύγει με την οικογένειά του στο Ιράκ μέσω Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την αστυνομία καθοριστική για την αποκάλυψη του άγριου εγκλήματος ήταν η κατάθεση ενός 13χρονου αγοριού που κατήγγειλλε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ότι η Σουζάνα είχε βιαστεί και δολοφονηθεί κατονομάζοντας τον Μπασάρ ως τον βασικό ύποπτο.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας, Στέφαν Μίλερ, ο 20χρονος φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη Γερμανία πριν από μερικές μέρες βιαστικά, μαζί με τους γονείς του και πέντε αδέλφια του. Είπε ότι ο ύποπτος πιθανότατα πήγε στη Γερμανία τον Οκτώβριο του 2015 μέσω της Τουρκίας και της Ελλάδας, μαζί με ένα κύμα άλλων προσφύγων.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung έγραψε ότι ο 20χρονος και η οικογένειά του επέστρεψαν στο Ιράκ για να αποφύγουν τη δίωξη.

Η αστυνομία βρήκε το άψυχο σώμα του κοριτσιού που θάφτηκε κοντά σε σιδηροδρομική γραμμή.



Πηγή


Ανησυχία του Νίκου Φίλη για την υγεία του εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα



Φανερά ανήσυχος για την υγεία του εκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα εμφανίστηκε ο Νίκος Φίλης βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6.

«Κινδυνεύει ένας απεργός πείνας να πεθάνει. Διάβασα την έκθεση της αρμοδίου γιατρού. Ο Κουφοντίνας αυτό που ζητεί είναι να μην εξαιρεθεί από το νόμο, να μην μπορεί να παίρνει άδειες» είπε ο Νίκος Φίλης

Και προσπαθώντας να δικαιολογήσει αυτό που είπε για να μην φανεί η ανησυχία του είπε «Άλλο τι γινόταν τότε και καταδικάστηκαν από τα δικαστήρια για τις πράξεις τους και άλλο σήμερα τι δικαιώματα έχουν ως πολίτες φυλακισμένοι. Εγώ είμαι υπέρ του να εφαρμοστεί ο νόμος» και τα έκανε χειρότερα.

Ο Νίκος Φίλης θεωρεί αγνοώντας και αδιαφορώντας για το πόσους σκότωσε ο Δημήτρης Κουφοντίας δηλώνοντας ακόμα και σήμερα προκλητικά αμετανόητος ότι«Δεν μπορεί να δίνει η πολιτεία το δικαίωμα να μιας εκδικητικής τακτικής απέναντι στους κρατουμένους» λες και ο Κουφοντίνας είναι το ίδιο με τους άλλους κρατούμενους.

Προκλητικός ο Νίκος Φίλης και θέλοντας να αποδώσει και ευθύνες εάν πάθει κάτι ο εκτελεστής είπε «δεν ξέρω ποιος θα πάρει την ευθύνη αν του συμβεί κάτι κακό. «Άλλωστε ο ίδιος Κουφοντίνας δεν είναι από τους ανθρώπους που θα υποχωρήσουν εύκολα. Το ξέρουμε, βεβαίως, εκτελεστής ήταν».


Συνελήφθη 57χρονη ημεδαπή που εξαπατούσε συστηματικά πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά



Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής συνελήφθη χθες (Τέταρτη 6 Ιουνίου 2018), στην περιοχή της Γλυφάδας, 57χρονη ημεδαπή, η οποία εξαπατούσε συστηματικά πολίτες αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά.

Βασικό χαρακτηριστικό της δράσης της είναι ότι προσέγγιζε πολίτες και αναπτύσσοντας αρχικά φιλικές σχέσεις, τους έπειθε ότι μέσω προσωπικών της γνωριμιών με άτομα σε θέσεις «κλειδιά» είχε τη δυνατότητα να τους εξασφαλίσει υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε Πρεσβείες ξένων χωρών ή πολυεθνικές επιχειρήσεις, ζητώντας μεγάλα χρηματικά ποσά για τη διαμεσολάβηση.

Ενδεικτικά, υποσχόταν θέσεις εμπορικού ακολούθου ή εκπρόσωπου ή διευθυντή εμπορικού τομέα σε Πρεσβείες, οδηγού ή προσωπικού ασφαλείας ή γραμματέα σε Πρέσβεις, διευθυντή εμπορικών καταστημάτων ή διάφορες θέσεις σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και αεροπορικές εταιρείες.

Σε άλλες περιπτώσεις ζητούσε και λάμβανε μεγάλα χρηματικά ποσά, υποσχόμενη προνομιακές επενδύσεις με υψηλές αποδόσεις στο εξωτερικό ή κατοχύρωση για την αγορά ακινήτων που ανήκουν σε Πρεσβείες.

Η 57χρονη συνελήφθη χθες σε κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας, όπου προηγουμένως σε προκαθορισμένο ραντεβού είχε παραλάβει από δυο ιδιώτες το προσημειωμένο ποσό των (1.500 ευρώ), με το πρόσχημα της εύρεσης εργασίας σε Πρεσβεία και των προνομιακών επενδύσεων.

Η δράση της συλληφθείσας προσδιορίζεται την τελευταία τουλάχιστον διετία, και μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί (39) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών, από τους οποίους με την παραπάνω μεθοδολογία κατάφερε να αποσπάσει (280.000) ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή της σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία της και σε πολυτελές όχημα ιδιοκτησίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλές τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια καθώς και έγγραφα που σχετίζονται με την παράνομη δραστηριότητα της.

Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της απάτης κατ΄ επάγγελμα και εξακολούθηση και της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η 57χρονη έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για την εμπλοκή της σε συναφή αδικήματα.

Η συλληφθείσα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της οδηγείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών


Πηγές ΝΔ: Δεν αναγνωρίζουμε «μακεδονική εθνότητα» και «μακεδονική γλώσσα»



Πηγές της Νέας δημοκρατίας σχολίασαν τις δηλώσεις του Σλοβάκου ευρωβουλευτή Έντουαρντ Κούκαν οι οποίες μεταφέρθηκαν σε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου και ανέφεραν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εμφανίστηκε να μην είναι εντελώς αρνητικός σε ό,τι αφορά την επίλυση του θέματος της ονομασίας».

«Ο κ. Μητσοτάκης στο διάλογο που είχε με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ στο Μόναχο επανέλαβε τις γνωστές και πάγιες θέσεις της ΝΔ σε σχέση με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει οποιοσδήποτε συμβιβασμός είναι η αλλαγή του συντάγματος των Σκοπίων με την απάλειψη κάθε αλυτρωτικής αναφοράς και η υιοθέτηση μιας ονομασίας που θα χρησιμοποιείται έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes).

Οι πηγές της ΝΔ τόνισαν επιπλέον ότι δεν μπορεί να γίνει καθοιονδήποτε τρόπο αποδεκτή η αναγνώριση «μακεδονικής εθνότητας» και «μακεδονικής γλώσσας» και επισήμανε ότι οι Έλληνες έχουν αυξημένη ευαισθησία στο θέμα του ονόματος καλώντας τους Ευρωπαίους να τη σεβαστούν.

Τέλος αναφερόμενες στην πορεία της διαπραγμάτευσης σημείωσε πως «η κυβέρνηση κρατά την αντιπολίτευση σε βαθύ σκοτάδι».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο στόλος των οχημάτων στην Ελλάδα είναι από τους πλέον γερασμένους στην ΕΕ



Στα 15,4 έτη είναι η ηλικία του στόλου στα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά της χώρας μας σύμφωνα με τον ΣΕΑΑ, όντας ένας από τους πιο γερασμένους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως αναφέρει λοιπόν χαρακτηριστικά ο ΣΕΑΑ, οι περισσότερες Ευρωπαϊκές πόλεις πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά της τελευταίας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro 6c), ανεξαρτήτως καυσίμου (βενζίνη, πετρέλαιο, ηλεκτρικά κ.λπ.).

Και ενώ το ποσοστό των αυτοκινήτων πολύ χαμηλών ρύπων στις Ευρωπαϊκές πόλεις αυξάνεται, η Ελλάδα δυστυχώς για άλλη μία φορά μένει πίσω με τον στόλο των επιβατικών το έτος 2017 να φτάνει κατά μέσο όρο τα 15,4 χρόνια, ξεπερνώντας χώρες όπως η Ρουμανία (15,3 χρόνια) ή Ουγγαρία (14,5 χρόνια).

Πίνακας: Μέση ηλικία στόλου επιβατικά ανά κράτος μέλος

       Χώρα         Μέση ηλικία
1.Λουξεμβούργο 6,2 έτη
2. Βέλγιο                 7,7 έτη
3. Αγγλία                 8,5 έτη
4. Δανία                 8,5 έτη
5. Γερμανία         8,9 έτη


20. Εσθονία        15,1 έτη
21. Ρουμανία        15,3 έτη
22. Ελλάδα        15,4 έτη
23. Λετονία        16,3 έτη
24. Λιθουανία        16,7 έτη
25. Πολωνία        17,2 έτη

Σημ. Πηγή ACEA, έτος 2015-Ελλάδα 2017


Σε αντίθεση με άλλες χώρες που στοχεύουν σε οχήματα που επιβαρύνουν ελάχιστα το περιβάλλον, η Ελλάδα παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά κυκλοφορούντων επιβατικών στην κατηγορία Euro 3 (2000-2004), που καταλαμβάνουν το 27,9% του στόλου, σε σχέση με τα Euro 6, που καταλαμβάνουν ποσοστό μόλις 3,2%.

Μία τέτοια σύγκριση οδηγεί στο συμπέρασμα για τις δραματικές επιπτώσεις που έχουν στην υγεία και στο περιβάλλον τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Οι εκπεμπόμενοι ρύποι επιβαρύνουν άμεσα την ανθρώπινη υγεία αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιοαναπνευστικών νοσημάτων. Ένα ελαφρύ όχημα Euro 6c κατηγορίας εκπέμπει το ένα τρίτο των οξειδίων του αζώτου σε σχέση με ένα όχημα Euro 3 και μόλις το ένα έκτο των σωματιδίων (στα πετρελαιοκίνητα).

Στην προσπάθεια μείωσης των επιβλαβών εκπομπών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έθεσε αυστηρά μέτρα ελέγχων για τους ρύπους που εκπέμπουν τα ελαφρά οχήματα παλαιότερης τεχνολογίας [οδηγία ΕΕ 2016/2284], κυρίως για τα πετρελαιοκίνητα που συνδέονται άμεσα με πρόωρους θανάτους, με αποτέλεσμα οι περισσότερες χώρες να καταφεύγουν στην λύση της απαγόρευσης των παλαιοτέρων diesel οχημάτων Euro 3 και προγενέστερα.

Πόλεις όπως το Παρίσι, η Βενετία, η Λισαβόνα, το Ντίσελντορφ, η Βρέμη, η Πράγα και το Βερολίνο έχουν απαγορεύσει την κυκλοφορία σε πετρελαιοκίνητα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά κατηγορίας Euro 3 και προγενέστερα. Άλλες πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Μιλάνο, το Όσλο και η Στοκχόλμη έχουν επιβάλλει τέλος εισόδου για το κέντρο της πόλης στα diesel οχήματα παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας (Euro 3-4).

Η ανθρώπινη υγεία και ασφάλεια απειλείται επίσης με την παθητική ασφάλεια που προσφέρει ένα αυτοκίνητο παλαιότερης τεχνολογίας, σε αντίθεση με ένα όχημα νεότερης τεχνολογίας.

Το κόστος της συντήρησης ενός παλαιότερου οχήματος είναι πολύ πιο ακριβό από την απόσβεση και συντήρηση ενός νεότερου, εκτός αν ο ιδιοκτήτης αμελεί τη συχνή και σωστή συντήρηση του οχήματος του, συνέπεια επίσης των αναποτελεσματικών ελέγχων.

Τα αυξημένα επίπεδα θορύβου από τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά παλαιότερης τεχνολογίας, σε σχέση με νεότερα οχήματα (πολύ περισσότερο με τα ηλεκτρικά), επιβαρύνουν τις ήδη «φορτωμένες» από ήχους και ρύπους πόλεις, καθιστώντας πολλές φορές την κατάσταση ανυπόφορη για τους κατοίκους της.

Οι κυβερνήσεις οφείλουν  να αναλαμβάνουν τις ανάλογες ευθύνες και αποφάσεις για την προσπάθεια μείωσης της κυκλοφορίας παλαιών, ρυπογόνων ελαφρών οχημάτων. Σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες τα τέλη κυκλοφορίας είναι υψηλότερα για τα επιβατικά και ελαφρά φορτηγά παλαιότερης αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και έχουν τεθεί σε ισχύ για αυτά κυκλοφοριακοί περιορισμοί, προσπαθώντας να αποτρέψουν τους ιδιοκτήτες από την κυκλοφορία τους.

Με βάση τα πιο πάνω και καθώς το περιβάλλον στα αστικά κέντρα της χώρας μας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο, ο Σύνδεσμος τονίζει ότι η ελληνική πολιτεία οφείλει να εντείνει την προσπάθεια για τη μείωση κυκλοφορίας των παλαιών αυτοκινήτων και φορτηγών, με μέτρα όπως:

Αντικατάσταση του πράσινου δακτυλίου (μονά-ζυγά κλπ) με sticker ελεύθερης εισόδου στο κέντρο των πόλεων, μέσω της έκδοσης ετήσιας κάρτας κόστους ανάλογου της αντιρρυπαντικής τεχνολογίας του αυτοκινήτου (πχ. από 20 ως το πολύ 70 ευρώ ετησίως).

Κυμαινόμενα τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα της ηλικίας των ελαφρών οχημάτων, με λογική επιβάρυνση για τα μεσαίας ηλικίας (10-15 ετών), αλλά και αποτρεπτικά για τα υπέργηρα οχήματα (20+ έτη).

Αυστηροί τεχνικοί έλεγχοι στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα και παροχή όλων των πληροφοριών του ιστορικού τους, ώστε να προστατεύεται ο καταναλωτής που λόγω της κρίσης έχει καταστεί πιο εύπιστος.

Έλεγχοι για τυχόν παράτυπες επισκευές, χωρίς εγγύηση. Έλεγχοι στο δρόμο για αυτοκίνητα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, χαλασμένα εξαρτήματα (ελαστικά, φώτα κλπ).


Πηγή : newsauto.gr


Βίντεο σοκ: Φορτηγό πάτησε στο κεφάλι μοτοσικλετιστή! Τον έσωσε το κράνος



Το βίντεο με το σοκαριστικό περιστατικό δείχνει το πόσο απαραίτητο είναι το κράνος καθώς καταγράφει τη στιγμή που ένας μοτοσικλετιστής πέφτει στο έδαφος ενώ επιχειρεί προσπέραση σε φορτηγό από τα δεξιά, με αποτέλεσμα μια από τις ρόδες του μεγάλου οχήματος να τον πατήσει στο κεφάλι αλλά αυτός να μην πάθει τίποτα σοβαρό εκτός από ένα κάταγμα στο χέρι του, επειδή φορούσε κράνος.







Αντέδρασε και ο γιος του Κουφοντίνα Έκτορας: Πιστεύουν ότι θα λυγίσουν τον πατέρα μου μετά από 21 χρόνια στη «17 Νοέμβρη»;



Ο γιος του εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν πήρε θέση για την απεργία πείνας του πατέρα του.

Με ανάρτησή του στο Facebook τοποθετήθηκε εξαπολώντας αιχμές και κατά της κυβέρνησης υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να το παίξει «σκληρή» στον πατέρα του.

Η ανάρτηση του Έκτορα Κουφοντίνα στο Facebook:

«Και μια προσωπική απορία: Τι περιμένουν; Τι νομίζουν; Πιστεύουν ότι θα τον λυγίσουν, μετά από 21 χρόνια στην 17Ν και ύστερα από 16 χρόνια στη φυλακή; Αυτό τον άνθρωπο; Βρήκαν τον Κουφοντίνα, για να το παίξουν «σκληροί», αφού πρώτα υπέγραψαν και παρέδωσαν τα πάντα;»




Κυριάκος Μητσοτάκης : Η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εχθές Πέμπτη 7 Ιουνίου, στο Μόναχο, συνάντηση με τον Προέδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ, κ. M. Weber και στη συνέχεια ήταν ο κεντρικός ομιλητής στη θεματική ενότητα «Οι φιλοδοξίες μας για το μέλλον της Ευρώπης».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε ευχαριστώ Μάνφρεντ για τα καλά σου λόγια. Σε ευχαριστούμε για τη διοργάνωση αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης η οποία μας έδωσε την ευκαιρία  να συζητήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης αλλά και να μοιραστούμε πρακτικές αλλά και να μάθουμε από τις εμπειρίες μας στις χώρες μας. 

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω προσωπικά για την υποστήριξη σου στη Νέα Δημοκρατία, για τα ενθαρρυντικά σου λόγια αλλά και για την πολύτιμη συμβολή σου στο σχέδιο μας για οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή. 

Ορθώς επισήμανες ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που πειραματίστηκε με τον λαϊκισμό και έχουμε μάλιστα πληρώσει βαρύ τίμημα για αυτό. Αλλά έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που τα πράγματα αλλάζουν. Οι Έλληνες καθημερινά αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερο ότι είναι σημαντικό να έχουν μία ικανή, φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση η οποία να μιλά τη γλώσσα της αλήθειας. Και αντιλαμβάνονται ακόμη ότι είναι πολύ σημαντικό αυτή η κυβέρνηση να είναι τμήμα της μεγαλύτερη (ευρωπαϊκής) πολιτικής οικογένειας. 

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ενισχύει το αναπτυξιακό σχέδιο μας. Είχα την ευκαιρία να συζητήσω σήμερα το πρωϊ με τον Επίτροπο Έτινγκερ τις προτάσεις για το νέο προϋπολογισμό, να υπογραμμίσω πόσο σημαντικό είναι να έχουμε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ε.Ε. πριν τις ευρωεκλογές αλλά και να επισημάνω συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες στις οποίες το συμφέρον της Ελλάδος ευθυγραμμίζεται με το συμφέρον του ΕΛΚ: πως θα ενισχύσουμε την ανάπτυξη, πως θα φροντίσουμε να διαχυθούν σε όλους τα οφέλη της ανάπτυξης, πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, πως θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων αλλά και την ψηφιακή επανάσταση. 

Αλλά, επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε έμφαση και στην ασφάλεια. Η προστασία των συνόρων είναι ζωτικής σημασίας για εμάς. Έχουμε εξ αρχής υποστηρίξει ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδος. Και προσβλέπουμε στην ξεκάθαρη στήριξη του ΕΛΚ στην προσπάθεια μας να οικοδομήσουμε έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό διαχείρισης των συνόρων που θα προστατεύει τα σύνορα και θα αποκαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. 

Για άλλη μία φορά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην πορεία προς τις ευρωεκλογές οι οποίες στην περίπτωση της Ελλάδος ενδέχεται να συμπέσουν και με τις εθνικές εκλογές. Και φυσικά αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη μέρα για την Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και για την πολιτική μας οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Σας ευχαριστώ πολύ». 


Η ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη 

Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση. Συγχαρητήρια για την οργάνωση αυτής της εκδήλωσης η οποία αποδείχθηκε τόσο επιτυχημένη και ένα πολύ ενδιαφέρον φόρουμ για να συζητήσουμε θέματα τα οποία είναι εξόχως επίκαιρα καθώς βαδίζουμε προς τον επόμενο εκλογικό κύκλο και καλούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των επικείμενων ευρωεκλογών.

Θα μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις για το πως η ελληνική ιστορία -αυτό που συνέβη στην Ελλάδα και αυτό που θα συμβεί- έχει σημασία για τον δημόσιο διάλογο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. To Ευρωπαϊκό Λαϊκό Kόμμα παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη και επιδιώκει να πετύχει ένα πολύ καλό εκλογικό αποτέλεσμα στις επόμενες ευρωεκλογές. Αλλά για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο λαϊκισμός -είτε έχει αριστερή είτε δεξιά προέλευση- συνιστά μία μεγάλη πρόκληση για όλες τις παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις και πρέπει να αντιδράσουμε αναλόγως. Και πρέπει να αντιδράσουμε πριν οι λαϊκιστές κατορθώσουν να έρθουν στην εξουσία. Γιατί αν συμβεί αυτό, τότε μπορεί να είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστούν πολιτικά οι λαϊκιστές αλλά  οι χώρες που περνούν από αυτή τη διαδικασία ζημιώνονται βαθιά. Αυτό βλέπουμε να συμβαίνει σήμερα και στην Ιταλία. Ανάλογες προκλήσεις αντιμετωπίζει και η Ισπανία αλλά και όλες  οι ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ο λαϊκισμός βρίσκεται σε άνοδο.



Αν η Ελλάδα μπορεί, δια του παραδείγματος της, να προσφέρει ορισμένα μαθήματα βάσει της εμπειρίας που είχε από μία κυβέρνηση λαϊκιστών, αυτά είναι τα εξής: ο λαϊκισμός φέρνει σημαντική οικονομική ζημία αλλά και υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών

Η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μας κόστισε στην Ελλάδα  τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 100 δισ. Ευρώ. Αν κοιτάξει κανείς τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2014 -λίγο πριν έρθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ δηλ- θα διαπιστώσει ότι το ΑΕΠ της χώρα θα προσέγγιζε το 2018 τα 217 δισ. Ευρώ. Σήμερα μετά βίας θα φτάσει τα 183 δισ. Αυτή είναι μία μόνιμη μείωση 34 δισ ευρώ στο ΑΕΠ μας. Πάνω από 8 χιλ ευρώ για κάθε πολίτη.

Αν δει κανείς τους ρυθμούς ανάπτυξης, είναι φανερό ότι δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε το ευνοϊκό μακροοικονοικό περιβάλλον των τελευταίων τριών ετών. Η σωρευτική ανάπτυξη στην Ιρλανδία ήταν περίπου στο 10%, στην Κύπρο, ελαφρώς χαμηλότερη, στο 9%, στην Πορτογαλία 7%. Στην Ελλάδα ήταν 0.9%. Αυτή ήταν όλη κι όλη η σωρευτική ανάπτυξη της οικονομίας μας την τριετία 2015-2017.

Ένας στους δύο Έλληνες χρωστά στην εφορία. Δεν υπάρχει ουσιαστική ώθηση στην ανάπτυξη, με την οικονομία να αναπτύσσεται μόλις κατά 1,4% το 2017 -ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης στην Ευρώπη.  Φάνηκε ξεκάθαρα ότι το να παίρνει την εξουσία μια κυβέρνηση που δεν πιστεύει στην ελεύθερη αγορά, στις ιδιωτικές επενδύσεις, στην προσέλκυση ξένων κεφαλαίων, δεν είναι η σωστή συνταγή για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Πέρα απ’ αυτό, όπως σίγουρα γνωρίζετε, το τρίτο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018, σε τρεις μήνες. Κι αυτό θα φέρει στην επιφάνεια πρόσθετες προκλήσεις όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, καθώς αυτό που η Ελλάδα χρειάζεται ώστε να φτάσει στο σημείο να μην απαιτείται η θεσμική προστασία ενός δανειακού προγράμματος, είναι η κανονική πρόσβαση στις αγορές. Αλλά για να έχει κανονική πρόσβαση στις αγορές, πρέπει να συμβούν δύο πράγματα:

Πρώτον, η κατάσταση με το ελληνικό χρέος πρέπει να αντιμετωπιστεί με θαρραλέο τρόπο, και πρέπει να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση ανάμεσα στους κύριους πιστωτές και το ΔΝΤ, για να σταλεί ένα καθαρό σήμα στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων ότι η Ελλάδα μπορεί πραγματικά να δανείζεται από αυτές με ασφάλεια και με λογικό επιτόκιο.

Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, πρέπει επίσης να υπάρξει καθαρή δέσμευση για συνέχιση των μεταρρυθμιστικών διαδικασιών. Το λάθος των τριών τελευταίων ετών είναι κατ’ ουσίαν η παραδοχή από την κυβέρνηση ότι όλες οι μεταρρυθμίσεις απλώς έπρεπε να εφαρμοστούν, επειδή τις επέβαλλε η τρόικα, όχι επειδή ήταν μια σωστή στρατηγική για τη χώρα. Πρέπει, δηλαδή, να έχουμε την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας στην Ελλάδα, να παρουσιάσουμε πειστικά επιχειρήματα που να εξηγούν γιατί πρέπει να συνεχίσουν οι μεταρρυθμίσεις, και να ορίσουμε τι ακριβώς σημαίνει ο όρος “μεταρρυθμίσεις”. Γιατί η περικοπή συντάξεων και η αύξηση φόρων δεν είναι πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Μεταρρυθμίσεις είναι η βελτίωση της εκπαίδευσης και της κατάρτισης, είναι η αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης, είναι όλα όσα πρέπει να μπουν στο κέντρο της μεταρρυθμιστικής μας ατζέντας.

Επομένως η πρώτη ζημιά που συνέβη στην Ελλάδα, ήταν η οικονομική ζημία.

Η δεύτερη ζημιά, έχει να κάνει με το κράτος δικαίου. Επιθέσεις σε ανεξάρτητα ΜΜΕ, προκλητικές παρεμβάσεις στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, συστηματική διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news), όλα αυτά είναι οι κοινές πρακτικές των λαϊκίστικων κομμάτων, είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς. Το αποτύπωμά τους φαίνεται ότι είναι το ίδιο. Αυτό συμβαίνει και στην Ελλάδα, όπου οι επόμενες εκλογές δεν θα έχουν ως κεντρικό ζήτημα μόνο τις οικονομικές επιδόσεις, αλλά και την ποιότητα της δημοκρατίας μας.

Τώρα, πώς καταπολεμάται ο λαϊκισμός στην πράξη; Θα αναφερθώ στο τι κάνουμε εμείς, καθώς πιστεύω ότι θα είμαστε νικητές στις επόμενες εκλογές- έχουμε σημαντικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε καθαρά. Ποιες είναι οι τέσσερις μέθοδοι καταπολέμησης του λαϊκισμού στην πράξη;

Η πρώτη είναι η ενότητα. Οι κεντροδεξιές δυνάμεις τις οποίες εμείς εκπροσωπούμε, πρέπει να είναι ενωμένες. Αν δεν είναι ενωμένες, είναι πολύ ευκολότερο για τους λαϊκιστές να παίξουν το παιχνίδι τους.

Η δεύτερη είναι η ουσιαστική επικοινωνία με τους ψηφοφόρους και η αντίληψη των πραγματικών ανησυχιών τους. Εδώ πρέπει να τονίσω πόσο σημαντικό είναι να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δεν μπορούμε να πολεμήσουμε το λαϊκισμό με λαϊκισμό. Πρέπει να μπορούμε να μιλάμε με τον κόσμο για πραγματικές λύσεις για τα πραγματικά τους προβλήματα.

Και αυτό με φέρνει στην τρίτη μέθοδο, που ουσιαστικά είναι να υπάρχει θετικό μήνυμα. Δεν αρκεί να λέμε ότι οι λαϊκιστές είναι κακοί, δεν μου αρκεί να λέω ότι ο κ. Τσίπρας είναι ψεύτης ή απατεώνας, οι περισσότεροι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό. Αυτό που περιμένουν από τα κεντροδεξιά κόμματα είναι να παρουσιάσουν ένα συνεκτικό και πλήρες μήνυμα, το οποίο αντιμετωπίζει τα πραγματικά παράπονα, αυτά που στην Ελλάδα σήμερα αφορούν την απασχόληση, την οικονομική ανάπτυξη, τη φορολογία, το διαθέσιμο εισόδημα και βεβαίως την ασφάλεια, που είναι ένα ευρωπαϊκό θέμα.

Και η τέταρτη, τρόπον τινά, συμβουλή, είναι η ανάγκη να αμφισβητήσουμε τις κατεστημένες αντιλήψεις στο εσωτερικό των κομμάτων μας. Αυτό είναι σημαντικό και για το ΕΛΚ ως κόμμα. Δεν μπορούμε να παρουσιαζόμαστε ως το κόμμα του κατεστημένου, πρέπει να αλλάξουμε. Αλλαγή σημαίνει νέες πολιτικές, σημαίνει νέα πρόσωπα, σημαίνει νέες μέθοδοι, με  αξιοποίηση της θετικής πλευράς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στις εκστρατείες μας.

Ο Dara Murphy ήρθε στην Αθήνα πριν μερικές εβδομάδες και είχαμε μία πολύ παραγωγική συνάντηση σχετικά με τους τρόπους που μπορούμε να ενώσουμε δυνάμεις ενόψει της επικείμενης εκλογικής καμπάνιας. Επίτρεψε μου να πω και λίγα λόγια πριν πάμε στις ερωτήσεις για ευρωπαϊκά ζητήματα και να κάνω ορισμένα σχόλια και για θέματα που τέθηκαν και από την Άνγκελα και τον Σεμπάστιαν.

Το ζήτημα της ασφάλειας και της άμυνας είναι προτεραιότητα για την Ελλάδα, θα έπρεπε να είναι και για την Ε.Ε. συνολικά. Η Ελλάδα ξοδεύει πάνω από το 2% στην άμυνα. Είμαστε μία από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που υπερβαίνει αυτό το κατώφλι. Κοινή πολιτική άμυνας σημαίνει πως και άλλα κράτη μέλη χρειάζεται να αυξήσουν τα κονδύλια των προϋπολογισμών τους για την άμυνα. Και για αυτό θα πρέπει να ληφθούν ορισμένες τολμηρές αποφάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά την προστασία των συνόρων και τη μετανάστευση, θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου γιατί το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο περιλαμβάνει πρόσθετους πόρους για τους συνοριακούς ελέγχους. Είμαστε μία χώρα με εξωτερικά ευρωπαϊκά σύνορα και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι και σύνορα της Ελλάδας και πως τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης. Συνεπώς, υποστηρίζουμε ένθερμα την ενίσχυση της FRONTEX ώστε η δύναμη της να φτάσει τις 10 χιλιάδες. Πρόσθετοι πόροι πρέπει να διατεθούν εγκαίρως. Αυτό πρέπει να συμβεί άμεσα. Χρειαζόμαστε μία κοινή πολιτική ασύλου. Πρέπει να αποφύγουμε φαινόμενα “επιλογής κράτους” (asylum shopping) από αυτούς στους οποίους χορηγείται άσυλο. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα. Και φυσικά, χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη. Τα σύνορα της Ελλάδας, τα σύνορα της Ιταλίας είναι σύνορα της Ε.Ε. Προσπαθείστε να μπείτε στη δική μας θέση. Υπ’ αυτή την έννοια, χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη όσον αφορά την κατανομή των βαρών, όσον αφορά τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις μετεγκατάστασης. Ναι, το ζήτημα δεν είναι απλώς να αποδείξετε ότι είστε διατεθειμένοι να συμβάλλετε σε αυτόν το στόχο. Είναι επίσης να αντιταχθούμε στη ρητορική, την αφήγηση, της εθνικής θυματοποίησης που αποδίδει ψευδώς στην Ευρώπη κάθε ευθύνη για όλα όσα πηγαίνουν στραβά. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αντιμετωπίσουμε εντός των κομμάτων μας  αλλά και συνολικά στο επίπεδο του ΕΛΚ.

Είναι ενθαρρυντικό αυτό που πρότεινε χθες η Καγκελάριος, να μετατραπεί ο ESM σε ένα είδος Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου. Θα χρειαστεί ένας μηχανισμός για την αντιμετώπιση των ασυμμετρικών σοκ και να παρέχεται στις χώρες χρηματοδότηση υπό όρους σε περίπτωση που οι συνθήκες της αγοράς οδηγηθούν σε λάθος κατεύθυνση.

Δεν είμαι μεγάλος υποστηρικτής του περιορισμού του αριθμού των Επιτρόπων. Εάν θέλουμε πραγματικά να καταδείξουμε ότι δεν έχουμε μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων, ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ μεγαλύτερων και μικρότερων χωρών, νομίζω ότι ο αριθμός των Επιτρόπων πρέπει να παραμείνει αυτός που είναι σήμερα, αλλιώς συμβολικά αυτό θα  παρερμηνευτεί από το εκλογικό σώμα ως μια κίνηση προς όφελος μεγάλων χωρών, οι οποίες επίσης υπερεκπροσωπούνται στατιστικά στις υπηρεσίες της Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.


Και ένα τελευταίο σημείο, σχετικά με τη σημασία που δίνω στην πολιτική προστασία -ο Επίτροπος Στυλιανίδης έχει κάνει φανταστική δουλειά. Η άντληση πόρων για την πολιτική προστασία είναι πολύ σημαντική για τις νότιες χώρες που αντιμετωπίζουν πλημμύρες, πυρκαγιές, ή ακόμη και σεισμούς. Χρειάζονται περισσότερα κονδύλια προς αυτή την κατεύθυνση. Συγχαρητήρια για αυτή την πρωτοβουλία. Το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα, το ΕΛΚ παραμένει κόμμα των αξιών της ελευθερίας και της αλληλεγγύης, προωθώντας την ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς να αφήνει κανέναν πίσω.


Ποια ποινή επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη για το έγκλημα στο Μοσχάτο



Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, επέβαλε το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο στον 40χρονο Βασίλη Τσαγκάρη, παραολυμπιονίκη κολύμβησης, για τη δολοφονία του 47χρονου ξενοδόχου Μάριου Λουκόπουλου τον Μάρτιο του 2017 στο Μοσχάτο.

Το δικαστήριο, υιοθετώντας ανάλογη εισαγγελική πρόταση, κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον αθλητή για τον φόνο του 47χρονου επιχειρηματία. Σύμφωνα με τη δικογραφία το έγκλημα σχετίζεται με την ερωτική σχέση που είχε ο αθλητής με την πρώην σύζυγο του θύματος. Η δολοφονία είχε γίνει μέσα στο πρακτορείο ΟΠΑΠ που διατηρούσε ο κατηγορούμενος.

Ένορκοι και δικαστές απέρριψαν τους ισχυρισμούς, που προέβαλε κατά την απολογία του ο 40χρονος, ότι βρισκόταν σε άμυνα καθώς του επιτέθηκε το θύμα.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία αναγνώρισε στον αθλητή το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και μετά την καταδίκη του έδωσε αναστολή στην έκτιση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Με την απόφαση του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όρισε για τον Τσαγκάρη την καταβολή χρηματικής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ ενώ του επέβαλε απαγόρευση εξόδου από την χώρα και την υποχρέωση εμφάνισης μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που κατοικεί.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβάσει τη δικογραφία στην Εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες τρίτων προσώπων στην υπόθεση.

Το έγκλημα είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο καθώς ο κατηγορούμενος Βασίλης Τσαγκάρης, διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του θύματος, Κατερίνα, δεσμό τον οποίο είχε αντιληφθεί ο 47χρονος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έριδα και ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δυο ανδρών.

Η δολοφονία του ξενοδόχου έλαβε χώρα μέσα στο πρακτορείο του κατηγορουμένου στο Μοσχάτο και ενώ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο παραολυμπιονίκης είχε κλείσει τις κάμερες που είχε στο κατάστημα του. Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών ο 47χρονος είχε προλάβει να καλέσει την αστυνομία.

Αμέσως δε μετά τους πυροβολισμούς ο κατηγορούμενος αφού είχε καταλάβει, όπως είπε, στην απολογία του ότι ο 47χρονος έχανε τη μάχη για τη ζωή, κατέβασε τα ρολά του καταστήματός του και έφυγε, αφήνοντας το θύμα αβοήθητο. Λίγο αργότερα, συνελήφθη από άνδρες της ασφάλειας στο σπίτι του, στους οποίους ομολόγησε πως είναι ο δράστης του εγκλήματος.


Πηγή : athensvoice.gr


Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες



Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Η διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, όπως αναφέρει η Χουριέτ.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των "οκτώ", ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά, την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε ότι η Ελλάδα δέχεται πολλές πιέσεις από τη Δύση. Πόσο μάλλον οι Έλληνες δικαστές. Ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες δικαστές είναι ανεξάρτητοι. Αλλά εμείς γνωρίζουμε ότι τους ασκούνται πιέσεις από τη Δύση. Υπάρχει μία συμφωνία για το μεταναστευτικό με την Ευρωπαϊκή Ένωση και εφαρμόζεται. Υπάρχει όμως και μία συμφωνία επανεισδοχής με την Ελλάδα. Αυτή τη συμφωνία την παγώσαμε. Μετά την τελευταία δικαστική απόφαση, θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την Ελλάδα». 

Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών είναι το πρώτο θέμα στην εφημερίδα Χουριγιέτ, με τον τίτλο: Τελευταία εξέλιξη...Κρίσιμο βήμα απο την Τουρκία. Σταματάμε την συμφωνία με την Ελλάδα.



Την απόφαση της Τουρκίας να αναστείλει τη συμφωνία επαναπροώθησης μεταναστών με την  Ελλάδα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών, μετέδωσε πρίν απο λίγο και το πρακτορείo Reuters.

Η συμφωνία είχε «παγώσει» από το 2016

Αρμόδιες πηγές, πάντως, έσπευδαν να διευκρινίσουν πως η δήλωση Τσαβούσογλου δεν αφορά στην κοινή συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας αλλά την διμερή συμφωνία Ελλάδας – Τουρκίας. Μιά συμφωνία η οποία είχε παγώσει έτσι κι αλλιώς, από τις αρχές του 2017 οπότε η Αθήνα είχε απορρίψει την έκδοση των «8» Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έφθασαν με στρατιωτικό ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη, τον Ιούλιο του 2016, λίγες ημέρες μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν.

Διπλωματικές πηγές: Ατυχής η δήλωση Τσαβούσογλου -Προανήγγειλε κάτι που έχει πράξει από το 2017

Ως "ατυχή" χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία με τη Ελλάδα για την επαναπροώθηση προσφύγων, την οποία, όπως ισχυρίστηκε, πάγωσε η Τουρκία επί του παρόντος.

«Αυτό που προαναγγέλλει ο κ. Τσαβούσογλου το έχει ήδη πράξει από το 2017" επισημαίνουν οι ίδιες πηγές σημειώνοντας πάντως ότι "σε κάθε περίπτωση η λειτουργία του κράτους δικαίου δεν μπορεί να είναι άλλοθι για να παραβιάζουν ορισμένοι το διεθνές δίκαιο".

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Δεν επηρεάζεται η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για πάγωμα της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής προσφύγων με την Ελλάδα, αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας δεν επηρεάζεται από τη δήλωση Μεβλούτ Τσαβούσογλου και υπάρχει κεφάλαιο στην κοινή δήλωση που καλύπτει το θέμα των επανεισδοχών. Το πρωτόκολλο επανεισδοχής Ελλάδας-Τουρκίας αποτελεί διεθνή σύμβαση και πρέπει επομένως η Τουρκία να ακολουθήσει την ορθή, προβλεπόμενη διπλωματική οδό για οποιαδήποτε αλλαγή σε αυτή».

ΝΔ: Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται

«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί διακοπής της συμφωνίας για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.

«Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται», τονίζει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Η Τουρκία ακυρώνει μονομερώς μια διμερή συμφωνία μεταξύ κυβερνήσεων, επικαλούμενη την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης μιας ευρωπαϊκής δημοκρατικής χώρας.

Η στάση της αυτή είναι απαράδεκτη και υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Η Ελλάδα ούτε απειλείται, ούτε εκβιάζεται.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου η Τουρκία να τεθεί προ των ευθυνών της».

Κίνημα Αλλαγής: Ανεπίτρεπτος εκβιασμός

Την έντονη αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσαν οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας περί διακοπής της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών, λόγω των αποφάσεων της ελληνικής δικαιοσύνης για τους "8" Τούρκους αξιωματικούς.

«Είναι εντελώς απαράδεκτες και στερούνται λογικής. Πρόκειται για ανεπίτρεπτο εκβιασμό» σχολιάζουν στο ΚΙΝ.ΑΛ και διευκρινίζουν: «Είναι εντελώς διαφορετικό θέμα και δεν μπορεί να συνδέεται. η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης με μια συμφωνία που αναφέρεται σε ένα θέμα που αφορά συνολικά την  Ε.Ε, η οποία  οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά».



Πηγή:  iefimerida.gr 


ΠΓΔΜ: Η ποιότητα της συμφωνίας πιο σημαντική από τον χρόνο επίτευξής της



Το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ με ανακοίνωσή του κάνει σαφές ότι δεν υπάρχουν προθεσμίες και χρονικά περιθώρια για την οριστικοποίηση της συμφωνίας που αφορά στο ονοματολογικό, καθώς επισημαίνει ότι η ποιότητά της, είναι πολύ πιο σημαντική.

«Καλή θέληση υπάρχει και σημαντικά αποτελέσματα έχουν επιτευχθεί κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων. Σε αυτή τη συγκυρία, όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία αυτού του χαρακτήρα, είναι απαραίτητο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν την εν λόγω καλή θέληση σε ένα  κείμενο συμφωνίας το οποίο θα αντικατοπτρίζει με τον πιο σαφή τρόπο τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ και συνεχίζει:

«Με αυτό το στόχο, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το ταχύτερο δυνατό και πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, η υπογραμμίζουμε ότι θέματα τόσο μεγάλης σημασίας δεν επωφελούνται από τυχόν βιαστικές δραστηριότητες».

Κλείνοντας, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ τονίζει ότι «Η ποιότητα του κειμένου της συμφωνίας και η ανάγκη να φτάσουμε σε μία βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ