Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Τι καφέ πίνεις για να σου πω ποιος είσαι;



Μόλις το ξυπνητήρι χτυπήσει και πριν καλά καλά ανοίξει το μάτι σου, πηγαίνεις με γοργά βήματα στην κουζίνα για να φτιάξεις έναν καφέ.

Ό,τι και να συμβαίνει, ο καφές είναι μια πρωινή σταθερή αξία εδώ και δεκαετίες... Το μόνο που μπορεί να αλλάζει κάθε φορά είναι το είδος, ανάλογα με τη διάθεση, το προηγούμενο βράδυ ή τις προσδοκίες για τη νέα μέρα.

Ακόμη και όσοι διαβάζουν αυτή τη στιγμή αυτό το άρθρο είναι πιθανό να έχουν για παρέα έναν καφέ.

Πες μου λοιπόν τι καφέ πίνεις, να σου πω ποιος είσαι...

Δεν πρόκειται για τις προβλέψεις μιας καφετζούς, αλλά για το συμπέρασμα της διακεκριμένης καθηγήτριας Ψυχολογίας Ramani Durvasula και το βιβλίο των Judi James και James Moore που λένε ότι οι προτιμήσεις μας στον καφέ μπορούν να αποκαλύψουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου, τα επίπεδα άγχους, ακόμα και τη σεξουαλική του ζωή...

Μάλιστα δεν είναι οι μόνοι, αφού ακόμη και σύγχρονοι καθηγητές φιλοσοφίες ψάχνουν τις απαντήσεις στον καφέ.

Και αν το δούμε από θέμα υγείας, μία νέα επιστημονική έρευνα έδειξε πως όσο περισσότερο καφέ πίνετε, τόσο λιγότερο κινδυνεύετε να αποχαιρετήσετε πρόωρα τον μάταιο τούτο κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο καφές μπορεί να αποτρέψει το θάνατο, είναι όμως καθησυχαστικό να ξέρουμε ότι μια τόσο κοινή και αγαπημένη συνήθεια δεν μας κάνει κακό.

Τι δείχνει ο καφές που πίνουμε

Μελέτες για το πόσα αποκαλύπτει μια κούπα καφέ έχουν γίνει πολλές, ορισμένες όμως είναι αξιοπρόσεκτες. Το αγαπημένο πρωινό ρόφημα ενδέχεται να δίνει απαντήσεις ακόμη και σε μερικά από τα βαθύτερα ερωτήματά. Αυτό τουλάχιστον λέει ο καθηγητής φιλοσοφίας David Berman ο οποίος ξόδεψε πολλές ώρες μελετώντας ακόμα και τις πιο μικρές λεπτομέρειες της λειτουργίας της σκέψης και των αισθήσεών μας και θεωρεί ότι πολλές απαντήσεις κρύβονται μέσα σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Για τον καθηγητή μάλιστα η μελέτη του καφέ αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της φιλοσοφίας. «Ο καφές περιέχει καφεΐνη, μια ουσία η οποία διεγείρει την εγκεφαλική λειτουργία, κάνει τη σκέψη μας πιο διαυγή κι οξύνει την αίσθηση της γεύσης», εξηγεί ο Berman και συνεχίζει: «Τα παραπάνω συνθέτουν μια ξεχωριστή και απόλυτα υποκειμενική εμπειρία απόλαυσης και μάλιστα παρά το γεγονός ότι όλες οι ποικιλίες καφέ διαθέτουν μια κοινή βάση. Την καφεόλη, ένα αρωματικό έλαιο που σχηματίζεται κατά το καβούρδισμα. Το τελευταίο αποτελεί μόλις το 0,5% της βάσης του, αλλά χάρη σε αυτό, το ρόφημα αποκτά την ιδιαίτερη γεύση του».

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι λάτρεις του καφέ πέρα από διαφορετικά αγαπημένα ροφήματα, φαίνεται να έχουν και διαφορετική φιλοσοφία ζωής. Ο Berman υποστηρίζει ότι ακόμα και το αγαπημένο χαρμάνι μας αποκαλύπτει πολλά στοιχεία για την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις μας.

Σύμφωνα με την έρευνά του, τα εξωστρεφή και κοινωνικά άτομα προτιμούν τα πιο αρωματικά και ξινά χαρμάνια, ενώ οι πιο εσωστρεφείς και παραδοσιακοί τύποι θέλουν τον καφέ τους βαρύ και ενδεχομένως πικρό.

Όμως και η έρευνα της καθηγήτριας Ψυχολογίας Ramani Durvasula είναι εξίσου εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα ευρήματά της τα οποία βεβαίως υπόκεινται σε κριτική:

Espresso πίνουν όσοι τείνουν να είναι κυκλοθυμικοί και εργασιομανείς. Είναι ηγετικές φυσιογνωμίες και γρήγοροι στην επίτευξη στόχων και ταυτόχρονα συναρπαστικοί και άψογοι εραστές, αλλά δεν είναι πιστοί... Τουλάχιστον έτσι λένε οι έρευνες.

Το μεγάλο μπέρδεμα γίνεται με τους ιταλικούς καφέδες, καθώς ακόμη και μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να δείξει διαφορετικό χαρακτήρα.

Έτσι, το διπλό Espresso πίνουν οι διανοούμενοι, ενώ το μακιάτο προτιμούν οι γυναίκες που κάνουν καριέρα και ταυτόχρονα είναι μητέρες. Στο latte πάλι φαίνεται ότι έχουν προτίμηση οι περιβόητοι metrosexual και δεν αποτελεί έκπληξη ότι το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας όσων προτιμούν τον φραπέ και τους άλλους στιγμιαίους καφέδες είναι η... χαλαρότητα. Όσοι πάλι έχουν αδυναμία στον καπουτσίνο φαίνεται ότι θέλουν να έχουν τον έλεγχο, αλλά ταυτόχρονα είναι υπερβολικά ευαίσθητοι.

Σε χειρότερη θέση βρίσκονται αυτοί που πίνουν ντεκαφεϊνέ. Δίνουν στους άλλους να καταλάβουν ότι δεν βγαίνουν συχνά για να διασκεδάσουν...

Αν πάμε πάλι στον φρεντοτσίνο η κατάσταση... ξεφεύγει, αφού φαίνεται πως όσοι τον διαλέγουν είναι κατά βάθος ανώριμοι, ενώ καφέ με γάλα αμυγδάλου επιλέγουν οι πολύ «κολλημένοι» με τα κοινωνικά δίκτυα ή οι έχοντες δυσανεξία στη λακτόζη. Πάντως τον καφέ φίλτρου τον προτιμούν οι εκλεπτυσμένοι.

Για το τέλος, τον ελληνικό καφέ πίνουν οι πιο... παραδοσιακοί τύποι που δεν θέλουν τις αλλαγές και προτιμούν τα δοκιμασμένα.

Οι πικρές γεύσεις σχετίζονται με σαδισμό και ναρκισσισμό

Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να είναι «σκοτεινοί», όπως έδειξε μια αμφιλεγόμενη έρευνα του πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας. Η μελέτη που έγινε σε περίπου 1.000 άτομα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς συσχετίζει τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αποδίδει σε όσους απολαμβάνουν τα ποτά και τα τρόφιμα με μια πικρή γεύση μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό...

Όμως η έρευνα της καθηγήτριας Ψυχολογίας Ramani Durvasula αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι που πίνουν σκέτο καφέ είναι ειλικρινείς, ευθείς και έντιμα άτομα, ενώ αυτοί που πίνουν διπλό ντεκαφεινέ, αλλά με αφρό τείνουν να είναι περισσότερο εμμονικοί, κτητικοί και λεπτομερείς (είπαμε και πριν ότι δεν βγαίνουν συχνά).

Σε αυτή την έρευνα της Ψυχολόγου αναφέρεται ότι μπορεί και όσοι πίνουν τον καφέ τους σκέτο να είναι πουριτανοί, ενώ όσοι προσθέτουν γάλα είναι γενικά... νευρωτικοί. Οι απόψεις που υπάρχουν είναι πολλές...

Οι άνθρωποι πάντως που παραγγέλνουν γλυκούς καφέδες φαίνεται να έχουν μια αδυναμία στην άνεση και τους αρέσει να απαλύνουν την πίκρα της ζωής.

Ο καφές στη ζωή των Ελλήνων και η τυχαία ανακάλυψη στη Θεσσαλονίκη

Ανεξάρτητα από την προσωπικότητα του καθένα ο καφές παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των Ελλήνων. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα και γύρω από το προϊόν έχει αναπτυχθεί έντονη επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις για το 2017, η ετήσια κατά κεφαλήν κατανάλωση καφέ στη χώρα μας ανέρχεται σε 4,52 κιλά, ποσότητα που μας κατατάσσει στη 16η θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Από το 1990 μέχρι σήμερα η συνολική κατανάλωση του καφέ στην Ελλάδα υπερτετραπλασιάστηκε ως προς τον όγκο και την αξία, καθώς πλέον έχει δημιουργηθεί ένα δυναμικό αγοραστικό κοινό.

Η ιστορία του καφέ φυσικά «γράφεται» στα καφενεία. Στην Ελλάδα, το πρώτο ελληνικό καφενείο άνοιξε στο Ναύπλιο μόλις απελευθερώθηκε η πόλη. Μετά την ανακήρυξή της σε πρωτεύουσα, άνοιξε και το περίφημο καφενείο «Η Ωραία Ελλάς», στη συμβολή των οδών Ερμού και Αιόλου, το οποίο έγινε σημείο συγκέντρωσης όλων των διάσημων προσωπικοτήτων του καιρού. Στην Αθήνα, πολύ πριν η πόλη ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του νέου κράτους, το πρώτο καθαρά ευρωπαϊκού στυλ καφενείο ίδρυσε ένας Βαυαρός, το ονομαστό «Πράσινο Δενδρί» στην Ιερά Οδό.

Στην Ελλάδα είχαμε και μια επιτυχία, έστω και τυχαία. Τον φραπέ. Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Nestle στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ. Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του Δρίτσα συνήθιζε να πίνει το γνωστό ζεστό στιγμιαίο καφέ. Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά τη διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας...


Πηγή: newsbeast.gr


Ο Κουβέλης στην πολιτική: Από «πατερίτσα», υπουργός κάτω από τον Καμμένο


Από «μοιραίο» πρόσωπο της περιόδου 2013-2014 -αφού έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά- και μέσα από κρυφές (και φρούδες) ελπίδες να ορκιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Φώτης Κουβέλης τελικά συμβιβάστηκε με τα παιχνίδια της ζωής.

Θα έχει πολιτικό προϊστάμενο τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον έχει χαρακτηρίσει «πατερίτσα», «ανεκδιήγητο πάστορα» και «άρχοντα των μαξιλαριών».

Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. θα ορκιστεί σήμερα αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας αφού το πολυπόθητο τηλεφώνημα από το Μέγαρο Μαξίμου επιτέλους… έγινε. Πέρασαν τουλάχιστον τρία χρόνια «αναμονής» μιας πρότασης από τον Αλέξη Τσίπρα που δεν ερχόταν αλλά ο κ. Κουβέλης δεν σταμάτησε να περιμένει και να στηρίζει με τις δημόσιες δηλώσεις του τον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνειρό του εκπληρώθηκε και σίγουρα θα αισθάνεται δικαιωμένος.

Ηταν Ιούνιος του 2013 όταν ο κ. Κουβέλης αποχώρησε από την κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ μετά το «λουκέτο» στην ΕΡΤ. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα που δινόταν μάχη να κρατηθεί όρθια, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε το άλμα στο κενό μετά από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Το μαύρο στην τηλεόραση και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων ήταν συγκεκριμένη πολιτική λογική. Για εμάς είναι ζήτημα δημοκρατικής νομιμότητας. Παρά τη διαταγή του προέδρου του ΣτΕ να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες, η απόφαση αυτή δεν έτυχε εφαρμογής όπως όφειλε να πράξει η κυβέρνηση. Το μαύρο παραμένει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Δεν επήλθε συμφωνία», δήλωσε επιρρίπτοντας ευθύνες στη Ν.Δ.

Την επιλογή του αυτή την πλήρωσε ακριβά, καθώς οι πολίτες όχι μόνο δεν τον δικαίωσαν αλλά του γύρισαν την πλάτη. Στις ευρωεκλογές του 2014 η ΔΗΜ.ΑΡ. υπέστη συντριβή λαμβάνοντας ποσοστό 1,2%.

Το δεύτερο μοιραίο λάθος του κ. Κουβέλη έγινε στη διαδικασία ψήφισης Προέδρου της Δημοκρατίας κι ενώ οι φήμες είχαν φουντώσει ότι θα ήταν υποψήφιος για την Προεδρία. Η κυβέρνηση έδωσε το «χρίσμα» στον Σταύρο Δήμα και ο τότε πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. επέλεξε να τον καταψηφίσει για να πέσει η κυβέρνηση και η χώρα να οδηγηθεί στις κάλπες. «Με βάση το σημερινό αποτέλεσμα, ανοίγει ο δρόμος για τις εκλογές», δήλωσε αμέσως μετά την πρώτη ψηφοφορία για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ο κ. Κουβέλης. Λίγο νωρίτερα, χαρακτήριζε τις εκλογές «λύτρωση», χωρίς να κρύβει πλέον ότι η καταψήφιση του κ. Δήμα είχε καταστεί στρατηγικός του στόχος, προκειμένου, όπως είπε, «ο λαός να επιλέξει ποιες πολιτικές προτιμά».

Στον απόηχο των εξελίξεων ο κ. Κουβέλης ήταν κατηγορηματικός ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν εξαπατήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ενδεχόμενο εκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA. «Δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτα ούτε για ψηφοδέλτια ούτε για άλλα ζητήματα διότι εκείνο που προείχε για μας ήταν η προγραμματική συμφωνία και μάλιστα με συγκεκριμένες θέσεις τις οποίες πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να αποδεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως οι όποιες συζητήσεις διεκόπησαν όταν ο κ. Τσίπρας σε κομματική εκδήλωση ξεκαθάρισε ότι το πρόγραμμα του κόμματός του είναι η πρόταση που έκανε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κουβέλης απάντησε τότε πως η στάση που κράτησαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχε να κάνει με την όποια συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η αλλαγή της πολιτικής ήταν αναγκαία και γι’ αυτό δεν ψηφίσαμε ΠτΔ», είπε ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Και πάλι το παρασκήνιο είχε πάρει φωτιά, αυτή τη φορά για «μυστική συμφωνία» με τον κ. Τσίπρα ώστε ο κ. Κουβέλης να είναι υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Τίποτα από αυτά δεν συνέβη και η ΔΗΜ.ΑΡ. κατέβηκε αυτόνομα στις εκλογές όπου ήρθε αντιμέτωπη με μια ακόμη συντριβή: Λαμβάνει μόλις 30.074 ψήφους και ποσοστό 0,49%.

Ο τέως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. παραιτείται και στηρίζει ανοιχτά τον κ. Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Ηταν κοινό μυστικό ότι ο κ. Κουβέλης περίμενε ένα τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό για μια θέση στο κυβερνητικό σχήμα ενώ πάντα είχε έναν καλό λόγο να πει για τον κ. Τσίπρα όταν βρισκόταν μπροστά σε πολιτικό αδιέξοδο.

Το φλερτ είχε συνέχεια: Τον Μάιο του 2016 ο κ. Κουβέλης δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα εθνικής κυριαρχίας με τη δημιουργία του υπερταμείου υποστηρίζοντας πως, όσο επαχθή μέτρα και αν περιλαμβάνει το τρίτο Μνημόνιο, «υπάρχουν περιθώρια να αντιρροπηθούν και να οδεύσει η χώρα στην έξοδο από την κρίση». Ενα μήνα αργότερα δήλωνε (Real FM): «Το ακριβές είναι ότι υποστηρίζω όχι τώρα, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι πρέπει να επιτύχει και προς την κατεύθυνση αυτή, πράγματι, όποιες δυνάμεις έχω τις προσφέρω για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου την οποία θεωρώ και προοδευτική. Είναι επίσης ακριβές ότι πριν από κάποιο καιρό, δύο και πλέον μήνες, είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, με δική του πρωτοβουλία, αν θέλετε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας του Μάξιμου και βεβαίως είχα κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες αναφορικά με ζητήματα της τρέχουσας όσο και σημαντικής πολιτικής ζωής του τόπου και πάντοτε σε σχέση με όσα προβάλλονται ως αναγκαία και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο».

Ο κ. Κουβέλης δεν άλλαξε ποτέ «γραμμή», παρά το γεγονός ότι είχε στο παρελθόν ανταλλάξει πυρά με τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος είχε δηλώσει: «Ο άρχοντας των μαξιλαριών, ο κ. Κουβέλης, πάντα χρησιμοποιείτο και το δικό του κόμμα όπου χρειαζόταν». Από σήμερα θα συνεργάζονται στενά.


Κατερίνα Κατσαβού
Ελεύθερος Τύπος


'Ξήλωσαν' το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου από το αεροδρόμιο των Σκοπίων



Απομακρύνθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων.

Είχε προηγηθεί η απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ για μετονομασία του αεροδρομίου από «Αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» σε «Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων» και η αφαίρεση των μεταλλικών πινακίδων στην οροφή του αεροδρομίου, στις οποίες αυτό αναφερόταν με την προηγούμενη ονομασία του (Μέγας Αλέξανδρος).

Το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, ύψους 1,5 μέτρου, που βρισκόταν στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου των Σκοπίων. Είχε τοποθετηθεί το 2011 και αποτελούσε δωρεά της τουρκικών συμφερόντων εταιρίας "TAV", η οποία από το 2010 διαχειρίζεται το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της ΠΓΔΜ.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή : news247.gr


Δίωξη κατά Τούρκου δημοσιογράφου για προκλητική δήλωσή του



«Αν αρχίζαμε να σκοτώνουμε πολίτες, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από το Πέρα, το Νισάντασι (το Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης) και το Ετιλέρ, όπου υπάρχουν ένα σωρό προδότες εκεί».

Δίωξη εναντίον του δημοσιογράφου του ισλαμικού καναλιού AKIT TV, Αχμέτ Κεσέρ, άσκησε η τουρκική εισαγγελία, μετά από σχόλιό του ότι εάν η Τουρκία σκόπευε να βλάψει αμάχους στη Συρία, θα είχε ήδη βομβαρδίσει κοσμικές περιοχές στην Κωνσταντινούπολη, όπου υπάρχουν προδότες!

«Αν αρχίζαμε να σκοτώνουμε πολίτες, θα έπρεπε να ξεκινήσουμε από το Πέρα, το Νισάντασι (το Κολωνάκι της Κωνσταντινούπολης) και το Ετιλέρ, όπου υπάρχουν ένα σωρό προδότες εκεί», τόνισε ο δημοσιογράφος προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Ο Κεσέρ αναφέρθηκε σε πλούσιες συνοικίες, όπου διαμένουν και διασκεδάσουν κοσμικοί και τα ήθη είναι έκλυτα, σύμφωνα με τη συντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας.

Ο δημοσιογράφος, που τελικά υπέβαλε την παραίτησή του, θέλησε με αυτόν τον τρόπο να απορρίψει της κατηγορίες σε βάρος της Τουρκίας ότι αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν στην επιχείρηση της χώρας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Μαχίρ Ουνάλ, πήρε αμέσως θέση και δήλωσε ότι αυτό είναι μια καθαρή πρόκληση, είναι σαμποτάζ ενάντια στην ενότητα της Τουρκίας.

Οι εισαγγελείς της Κωνσταντινούπολης έχουν ξεκινήσει ποινική έρευνα για υποκίνηση μίσους και εχθρότητας από πλευράς του δημοσιογράφου.



Πηγή : ant1news.gr


Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα πάει καλύτερα, αλλά ο λαός της έχει χρεοκοπήσει»



Τι αναφέρει δημοσίευμα της Sächsische Zeitung.

Την οικονομική πορεία της Ελλάδας σε αντιδιαστολή με εκείνη των πολιτών της αναλύει σε ρεπορτάζ της η γερμανική εφημερίδα Sachsische Zeitung σημειώνοντας: «Μετά το καλοκαίρι η χώρα φαίνεται ότι δεν θα χρειαστεί νέα δάνεια. Οι πολίτες όμως χρωστούν δισεκατομμύρια στο κράτος. Όπως ακούγεται παντού, η Ελλάδα, το κατεξοχήν προβληματικό παιδί της ευρωζώνης, βρίσκεται πλέον ‘σε καλό δρόμο' μετά την ντε φάκτο χρεοκοπία την άνοιξη του 2010. Το αργότερο μετά τον Αύγουστο όταν θα ολοκληρωθεί το τρίτο δανειακό πρόγραμμα η χώρα ‘θα επιστρέψει επιτέλους σε κάτι σαν ομαλότητα'».

Παρακάτω ο αρθρογράφος, όπως μεταδίδει η DW,αναφέρεται στην ικανοποίηση που εξέφρασαν οι δανειστές για την πρόοδο που σημειώνεται, αλλά συμπληρώνει ότι «η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική εάν δει κανείς προσεκτικά τα οικονομικά των πολιτών και των επιχειρήσεων'», γράφει χαρακτηριστικά, παραπέμποντας σε πρόσφατα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σύμφωνα με τα οποία πάνω από 4 εκ. φορολογούμενοι έχουν οφειλές προς την εφορία. Ο αριθμός αυτός ανταποκρίνεται στα «δυο τρίτα των φορολογούμενων στην Ελλάδα».


ΤΟ ΒΗΜΑ


Ο Πολάκης διόρισε αντιπρόεδρο στο νοσοκομείο Σαντορίνης φίλο του, ιδιοκτήτη βουλκανιζατέρ



Ήταν στενός συνεργάτης του στο πολιτικό του γραφείο - Με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο  - Τι απαντά ο αναπληρωτής υπουργός .

Από ιδιοκτήτης συνοικιακού βουλκανιζατέρ αναβαθμίστηκε στη θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου της Σαντορίνης ο έμπιστος συνεργάτης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, Χαράλαμπος Πανοτόπουλος, μηχανικός μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, με μισθό 3.897 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο. 

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα «Δημοκρατία» που όπως γράφει ο κ. Πανοτόπουλος, είναι πτυχιούχος του τμήματος Μηχανολογίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Πειραιά. Επίσης ως επαγγελματίας μηχανικός μοτοσικλετών, το 2012, πριν ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, διατηρούσε συνεργείο βουλκανιζατέρ στην Ηλιούπολη. 

Όταν ο Παύλος Πολάκης αναλαμβάνει την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, στις 23 Σεπτεμβρίου του 2015, ο κ. Πανοτόπουλος ως στενός συνεργάτης του, τον ακολουθεί στο πολιτικό του γραφείο. Στις 27 Ιανουαρίου του 2016 και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν έναν χρόνο στην κυβέρνηση, με Κοινή Υπουργική απόφαση, καθορίζεται ο μισθός του αντιπροέδρου του νοσοκομείου Θήρας στο ποσό των 3.897.07 ευρώ τον μήνα ή 46.000 ευρώ τον χρόνο.  

Στις 9 Ιανουαρίου του 2018, ο στενός συνεργάτης του Παύλου Πολάκη, διορίζεται στην θέση του αντιπροέδρου του νοσοκομείου Σαντορίνης με κοινή υπουργική απόφαση Ξανθού – Πολάκη – Τζακαλώτου, η οποία αναρτάται στη Δια@υγεια. 






Άμεση ήταν η απάντηση του Παύλου Πολάκη μέσω Facebook 


«Ολα τα ταϊσμένα τρωκτικά του ΚΕΕΛΠΝΟ εχουν βγει στην πίστα της λάσπης και της διαστρέβλωσης για να θολώσουν την εικόνα του σκανδάλου νοβαρτις και να μας διαβάλλουν με απίστευτα ψέμματα πιστεύοντας οι κακόμοιροι πως θα σταματήσουμε...

Σημερινο δείγμα η εφημερίδα Δημοκρατια με ενα εμετικό δημοςιευμα για το μηχανολόγο μηχανικό Πανοτοπουλο Μπαμπη συνεργάτη μου για 1,5 χρόνο στο υπουργείο με ευθύνη για τα νοςοκομεια στο Αιγαίο και το εκαβ ο οποιος σημερα ειναι εντεταλμένος σύμβουλος στην ΑΕΜΥ (ανώνυμη εταιρεία μονάδων υγείας)με αρμοδιότητα το νοσοκομείο Σαντορινης .(φωτο 1)

Ολα εξηγούνται!!!Στις επόμενες φωτο φαίνονται καθαρά μερικά απο τα ποσα που εισέπραξε η εταιρεία και οι εφημερίδες που ανήκει και η δημοκρατία το έτος 2014 απο το μαυσωλείο της διαπλοκής και του μαύρου χρήματος που λέγεται ΚΕΕΛΠΝΟ .

Μην σπρώχνεστε παληκάρια !!! Εχει για όλους....Δεν μας ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ η λαςπη σας !!!!», έγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. 


Πηγή : protothema.gr


Ημέρα μνήμης σήμερα για την ΕΛ.ΑΣ. 1 Μαρτίου 2011 έχασαν την ζωή δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ


Σαν σήμερα την 1η Μαρτίου 2011 τραυματίστηκαν θανάσιμα από πυρά αυτόματου όπλου & πιστολιού κατά τη διάρκεια συμπλοκής με 4 δράστες, οι Ειδικοί Φρουροί Ιωάννης Ευαγγελινέλης & Γεώργιος Σκυλογιάννης που υπηρετούσαν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.



Από την πρώτη στιγμή μετά την αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για τον «Βάνια» ( 36χρονος μακελάρης), τον «Αντρέι» (28χρονος), τον «Γιούρα» (μέλος της συμμορίας) και τον «Ανδρέα» (τσιλιαδόρος) ότι ανήκουν στην ομάδα των αδίστακτων κακοποιών που εκτέλεσε τους δύο αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. 

Οι συνομιλίες των κακοποιών που βρίσκονται στην δικογραφία σοκάρουν

Γιούρα: Πού είσαι, ρε χαμένε;
Τσιλιαδόρος: Ελειπα ρε, κρυ... Ημουνα σε ένα τέτοιο, κρυβόμουνα, τώρα γύρισα.
Γιούρα: Ναι;
Τσιλιαδόρος: Ναι.
Γιούρα: Πού ήσουνα είπες;
Τσιλιαδόρος: Ελειπα, είχα πάει στο Λουτράκι, εκεί σε ένα σπίτι...
Γιούρα: Ναι, αυτό σήμερα, ε;
Τσιλιαδόρος: Οχι σήμερα, εδώ και μία εβδομάδα λείπω...
Γιούρα: Ναι, τότε που πήρα κι έλεγα στη Σούλα να με πάρει, γιατί δεν μ’ έπαιρνε; 
Τσιλιαδόρος: Αφού είπα σε κανέναν να μη πει η Σούλα πού είμαι απ’ αυτό το...
Γιούρα: Ναι, ... (ακατάληπτο). Πώς πέρασες;
Τσιλιαδόρος: Τι να περάσω; Σου λέω τι έκανα. Πρόβλημα υπήρχε. Εκατσα εκεί λίγες μέρες. Σήμερα ήρθα... 

Στη συνέχεια της συζήτησής τους ο τσιλιαδόρος αποκαλύπτει στον φίλο του ότι κρυβόταν μαζί με τον 36χρονο μακελάρη σε περιοχή της Αττικής μέχρι να ησυχάσουν τα πράγματα.

Γιούρα: Δεν κατάλαβα. Πού έκατσες; … (ακατάληπτο).
Τσιλιαδόρος: Σε ένα σπίτι, ρε Γιούρα, κρυβόμουνα σου λέω. Πρόβλημα υπάρχει...
Γιούρα: Α... Πρόβλημα υπάρχει; Κατ...
Τσιλιαδόρος: Ναι και μαζί με τον Βάνια. Ημουνα εκεί, σήμερα ήρθα. Τώρα, σου λέω, μόλις μπήκα σπίτι…
Γιούρα: Μμμ… Και τι; Δε, δε λύνεται αυτό το πρόβλημα; 
Τσιλιαδόρος: Οχι, εντάξει τέλειωσε, δεν είναι. Τελικά μιλήσαμε και δεν είναι... Μόνο με τον Βάνια...
Γιούρι: Με τους μπάτσους είναι; 
Τσιλιαδόρος: Ναι ρε, με ποιους άλλους;
Γιούρα: Πού χω... πού έχωσες το κεφάλι σου ρε... (ακατάληπτο).
Τσιλιαδόρος: Σε αυτό το μεγάλο που έγινε εκεί στου Ρέντη…
Γιούρα: Τώρα κα…καθαρός είσαι; 
Τσιλιαδόρος: Τους μπάτσους που έγινε.. που φάγανε; 

Σε άλλη απομαγνητοφωνημένη συνομιλία ένας εκ των κατηγορουμένων φαίνεται να δίνει εντολή για κάποιο χτύπημα.

Ανδρέας: Ναι, του μίλησα, ρε. Του είπα αύριο να τον πάρω να βρεθούμε... Ψάχνω να βρω αυτούς... 
Αρης: Πάτε εκεί, ρε, να χτυπήσετε. Θα σου στείλω εγώ τρία-τέσσερα παιδιά εκεί πέρα...
Ανδρέας: Ποιο;
Αρης: Θα σου στείλω εγώ κάτι παιδιά μαζί σας.

Ηχητικό ντοκουμέντο από τον τόπο της άνανδρης δολοφονίας :






Η υπουργός απέλυσε τον υφυπουργό! Μια ιστορία… τρέλας στον ανασχηματισμό




Οι περισσότεροι “έβλεπαν” εκτός κυβέρνησης τη Λυδία Κονιόρδου, όμως διαψεύστηκαν. Αυτό που σχεδόν κανείς δεν περίμενε ήταν ότι πλέον θα έχει δεξί της χέρι έναν άνθρωπο που η ίδια έχει απολύσει στο παρελθόν! Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται ο Κωνσταντίνος Στρατής, ο νέος υφυπουργός Πολιτισμού είχε... καρατομηθεί με εντολή της υπουργού Πολιτισμού.

Το 2015 ο Νίκος Ξυδάκης διόρισε τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων. Μεταξύ αυτών και ο Κωνσταντίνος Στρατής. Όταν η Λυδία Κονιόρδου ανέλαβε το υπουργείο απέλυσε σύσσωμο το Δ.Σ. του ΤΑΠ. Στο βιογραφικό του λοιπόν ο νέος υφυπουργός έχει μια… απόλυση από την υπουργό και αυτό αποτελεί τουλάχιστον πρωτοτυπία σε αυτόν τον ανασχηματισμό.

Πολλοί ωστόσο ακούγοντας το όνομα του κ. Στρατή φαίνεται ότι είπαν πως τοποθετήθηκε… τοποτηρητής του Μαξίμου στο υπουργείο και άλλοι τόσοι αναρωτιούνται πιο τελικά θα… κυβερνά πλέον το υπουργείο.

Αυτό, καθώς ο κ. Στρατής φέρεται να αναλαμβάνει ζητήματα τα οποία η υπουργός τόσο καιρό απέφευγε ή δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει…


Πηγή : newsit.gr


Επιθέσεις αντιεξουσιαστών το βράδυ στην Αθήνα - Γέμισαν με συνθήματα την Πάτρα - Επίθεση στα δικαστήρια της Ξάνθης



Όλα αυτά με την προκλητική αδιαφορία και ανοχή από το υπουργείο προστασίας τους πολίτη σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών.

Έβαλαν φωτιά σε τέσσερα αυτοκίνητα και τέσσερα γκαζάκια σε τράπεζα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, επιτέθηκαν σε άνδρες στο ΜΑΤ με ορμητήριο την γιάφκα του Πολυτεχνείου.


Έβαλαν φωτιά σε σε τέσσερα αυτοκίνητα αθώων πολιτών στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Άνω Λιόσια, στην οδό Ηπείρου στην Αγία Βαρβάρα, στην οδό Παναγία Γρηγορούσης στο Μενίδι, στην οδό Ωρομέδοντος στην Άνω Κυψέλη.


Γέμισαν συνθήματα με μπογιές τις βιτρίνες και τα ρολά καταστημάτων στο κέντρο της Πάτρας αλλά και το δημοτικό θέατρο Απόλλων, όπως και στην Ευαγγελίστρια και την Καθολική Εκκλησία, οι αντεξουσιαστές που κινητοποιήθηκαν αργά χθες το βράδυ στην πόλη.







Νυχτερινή καταδρομική επίθεση είχαμε χθες βράδυ  και στην Ξάνθη, στο κτίριο του δικαστικού μεγάρου της πόλης. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές δύο τρεις αντιεξουσιαστές έφτασαν τρέχοντας στο σημείο λίγο μετά τις 11 και έριξαν πέτρες και μεταλλικά αντικείμενα στην είσοδο των δικαστηρίων.

Από την επίθεση έσπασε γυάλινη πόρτα των δικαστηρίων ενώ η αστυνομία που έφτασε στο σημείο δεν κατάφερε να εντοπίσει κανέναν από τους δράστες.







Αγωγή 260.000 ευρώ στον Λυμπερόπουλο από την BEAT


Το ποσό θα διατεθεί σε κοινωφελείς δράσεις προσβασιμότητας και στήριξης ευάλωτων ομάδων.

Αγωγή με την οποία ζητά αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση κατέθεσε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία BEAT κατά του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου. Η αγωγή, η οποία έχει ήδη κοινοποιηθεί στον γνωστό συνδικαλιστή, αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ότι όποιο ποσό τυχόν επιδικαστεί υπέρ της εταιρείας θα διατεθεί αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς.

Η αγωγή ήρθε δυο μήνες περίπου μετά το εξώδικο που του είχε στείλει η εταιρεία ζητώντας τότε να σταματήσει τη διασπορά ψευδών, ανυπόστατων και υβριστικών ισχυρισμών για την εταιρεία. Αφορμή στάθηκαν τότε σειρά δηλώσεων του κ. Λυμπερόπουλου, καθώς και αρθρογραφία του στην οποία έκανε λόγο για «εταιρείες φαντάσματα», αντεθνικά συμφέροντα που πλήττουν την ήδη βαριά λαβωμένη μικρομεσαία τάξη, εκμετάλλευση των οδηγών και παράτυπο τρόπο λειτουργίας. Οι αναφορές του προέδρου των αυτοκινητιστών είχαν ακολουθήσει τότε τις βολές του ίδιου του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σπίρτζη κατά της εταιρείας.

Εντωμεταξύ, πρόθεση της εταιρείας είναι να καταθέσει στη Βουλή μαζί με τα οικονομικά στοιχεία και τα αποτελέσματα του φορολογικού ελέγχου, στον οποίο προχώρησε -επίσης πριν δυο περίπου μήνες- κλιμάκιο του Υπουργείου Οικονομικών στα γραφεία της στην Αθήνα. Αυτό βεβαίως θα γίνει όταν το σχετικό νομοσχέδιο έρθει τελικά στη Βουλή, αν και φαίνεται ότι κάπου έχει «σκαλώσει» παρά το ότι η «άτυπη» διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην 70σέλιδη αγωγή που κατατέθηκε από την BEAT προσδιορίζεται η πρόθεση της εταιρείας να διαθέσει σε δύο συγκεκριμένες κοινωφελείς δράσεις, το ποσό της αποζημίωσης, εφόσον αυτό επιδικαστεί. Η πρώτη αφορά στην προμήθεια ενός ή περισσότερων οχημάτων (εξαρτάται από το σύνολο του ποσού) για την μεταφορά ατόμων με αναπηρία σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Γρηγόρης Πολυχρονίδης - ACCESS NOW.

Πέρα από τον στόχο της προσβασιμότητας για όλους, η BEAT ως εταιρεία καινοτομίας προτίθεται ακόμη να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Social Hackers Academy, η οποία διοργανώνει μαθήματα coding για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως πρόσφυγες, μετανάστες, άνεργοι, που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η αγωγή της εταιρείας εστιάζει στους χαρακτηρισμούς στους οποίους έχει προβεί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, οι οποίοι πλήττουν το κύρος, την αξιοπιστία και τη φήμη της εταιρείας έναντι των πελατών, των συναλλασσομένων, των εργαζομένων και εν γένει του καταναλωτικού κοινού. Η δικάσημος έχει ορισθεί για την 7η Ιουνίου 2018.


TO BHMA


Νάξος: Σε πολύ σοβαρή κατάσταση 55χρονος μετά από άγριο ξυλοδαρμό



Άγριο ξυλοδαρμό υπέστη 55χρονος από την ορεινή Νάξο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί νωρίς το βράδυ στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου μετά από την κλινική και εργαστηριακή εξέταση που έγινε διαπιστώθηκαν σπασίματα και κακώσεις σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά και εσωτερική αιμορραγία. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του 55χρονου κρίθηκε απαραίτητη η άμεση διακομιδή του με ελικόπτερο σε Νοσοκομείο της Αθήνας...

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κλινική εικόνα του 55χρονου εκτιμάται ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο κατά την επίθεση ξυλοδαρμού που δέχθηκε.


Πηγή : cycladesvoice.gr


Απίστευτη φοροδιαφυγή: «Ξεχασιάρης» τραγουδιστής, συνταξιούχος με 2 εκατ., δικηγόρος με 2,5 εκατ.



Καλή.... ψαριά είχαν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ οι οποίοι διενήργησαν επιτόπιους ελέγχους. Οι πίστες της Αθήνας φαίνεται ότι... χορεύουν στο ρυθμό της φοροδιαφυγής.

Γνωστός τραγουδιστής «ξέχασε» να υποβάλει δήλωση ενώ μια σειρά από περιπτώσεις προκαλούν σοκ και δέος

Σύμφωνα με τον απολογισμό των  Διευθύνσεων Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ): πολιτικός μηχανικός απέκρυψε 1,734 εκατ. ευρώ εισοδήματος, δικηγόρος της Θεσσαλονίκης με απόκρυψη εισοδημάτων 2,5 εκατ. ευρώ, ανεπάγγελτος με 803.579 ευρώ, συνταξιούχος με 2,1 εκατ. ευρώ, ανώνυμη ναυτιλιακή εταιρεία στη Κρήτη με εικονικά στοιχεία 1,9 εκατ. ευρώ.

Συνολικά τα διαφυγόντα έσοδα ξεπέρασαν τα 104 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα από τα απολογιστικά στοιχεία τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Απίστευτες περιπτώσεις

Ιδιωτικός υπάλληλος στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή με ποσό ύψους 221.791,12 €.

Ανεπάγγελτος στην περιοχή των νοτίων προαστίων απέκρυψε εισόδημα από άγνωστη πηγή ύψους 803.579,85 €.

Φυσικό πρόσωπο στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Αττικής, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη αιτία με ποσό ύψους 322.762,12 €.

Συνταξιούχος στην περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν δήλωσε εισοδήματα αγνώστου προελεύσεως που ανέρχονται σε 2.111.557 €.

Φυσικό πρόσωπο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης προσαύξησε την περιουσία του με εισοδήματα από άγνωστη πηγή προέλευσης με ποσό 2.413.068 €.

Φυσικό πρόσωπο κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, καθώς και από ανακριβή υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος συνολικού ποσού 7.799.279,08€.

Ανδρόγυνο, κάτοικοι ανατολικής Αττικής, συνταξιούχοι προσαύξησαν την περιουσία τους κατά 896.044,15 € έκαστος.

Ιδιώτης, κάτοικος νοτίων προαστίων, προσαύξησε την περιουσία του από άγνωστη πηγή, με συνολικό ποσό 725.046,53 €.

Καθηγητής σωματικής αγωγής, κάτοικος βορείων προαστίων, απέκρυψε εισόδημα λόγω ανακριβούς δήλωσης, συνολικού ποσού 100.000,00 €.

Συγκεκριμένα:

Πιάστηκαν στα δίχτυα

Ετσι, μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα των Αθηνών, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 32 φορολογικών στοιχείων, αξίας 6.500 ευρώ, με συνέπεια την 48ώρη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης.

Ο ως άνω προληπτικός έλεγχος εξελίχθηκε σε έρευνα η οποία επεκτάθηκε σε γνωστό καλλιτέχνη. Εντοπίσθηκε η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, ενώ συνεπεία του ελέγχου, ο καλλιτέχνης υπέβαλε φορολογική δήλωση, στην οποία συμπεριέλαβε ακαθάριστα έσοδα 620.000 ευρώ, με αναλογούντα φόρο εισοδήματος 181.180,72 ευρώ.

Μερικός επιτόπιος έλεγχος σε μεγάλη νυχτερινή πίστα της παραλιακής, όπου λόγω ληξιπροθέσμων οφειλών Φ.Π.Α. άνω του ποσού των 1.200.000 ευρώ, η Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. Αττικής με τη συνδρομή της επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης προέβησαν σε άμεση κατάσχεση της ημερήσιας είσπραξης.
Παράλληλα διαπιστώθηκαν: Η μη υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, καθώς και ανακριβής υποβολή δηλώσεων Φ.Π.Α. για τις χρήσεις 2016 και 2017. Συνεπεία του ελέγχου, η επιχείρηση προέβη σε υποβολή της αντίστοιχης φορολογικής δήλωσης για τη χρήση 2015, στην οποία συμπεριελήφθησαν ακαθάριστα έσοδα 2.099.520 ευρώ, φορολογητέα κέρδη 769.198 ευρώ, ενώ το βεβαιωθέν ποσό φόρου ανήλθε σε 197.906 ευρώ. Παράλληλα υπεβλήθησαν τροποποιητικές δηλώσεις Φ.Π.Α. χρήσεων 2016 και 2017, βάσει των οποίων δηλώθηκαν επιπλέον εκροές ύψους 2.016.114 ευρώ, αναλογούντα φόρου 245.683,47 ευρώ.

Σε διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο σε Καφέ-Μπαρ σε γνωστό νησί της Δωδεκανήσου, εντοπίσθηκε η έκδοση φορολογικών στοιχείων από Φορολογικό Μηχανισμό με στοιχεία άλλης ανύπαρκτης επιχείρησης. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε γνωστό κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, σε εστιατόριο ξενοδοχείου, από αντιπαραβολικό έλεγχο των εκδοθέντων μέσω ΦΤΜ φορολογικών στοιχείων και του POS της επιχείρησης, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 65 αποδείξεων λιανικής πώλησης αξίας 23.675,50 ευρώ για μόλις μια ημέρα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση εστίασης σε νησί του Ιονίου, πέραν της μη έκδοσης 48 αποδείξεων λιανικής πώλησης κατά την ημέρα του ελέγχου, προέκυψε η έκδοση φορολογικών στοιχείων μέσω ΦΤΜ και η συστηματική εν συνεχεία ακύρωσή τους. Η αξία των φορολογικών στοιχείων που είχαν ακυρωθεί κατά την ημέρα του ελέγχου ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ. Σε επιχειρήσεις καφέ γνωστής αλυσίδας, εντοπίσθηκε η μη έκδοση 80 και 74 φορολογικών στοιχείων στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Σε επιχείρηση εστίασης (creperie) σε γνωστό νησί των Σποράδων διαπιστώθηκαν 655 περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων σε διάστημα μόλις πέντε (5) ημερών (από 17 έως 21/8). Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο φορολογικό έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Μεσσηνίας σε επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ΣΝΑΚ ΚΑΦΕ διαπιστώθηκε η ανακριβή έκδοση 44 φορολογικών στοιχείων αξίας 163,6 ευρώ. Η επιχείρηση προέβαινε σε συστηματική έκδοση υποτιμολογημένων φορολογικών στοιχείων, όχι με βάση την τιμή του τιμοκαταλόγου της, αλλά με αξία 0,10 ευρώ για κάθε πωλούμενο είδος. 

Σε γνωστό νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου σε επιχείρηση ενοικίασης πολυτελών τουριστικών καταλυμάτων, κατασχέθηκαν ανεπίσημα βιβλία καταχώρησης πελατών, καθώς και στελέχη αποδείξεων παροχής υπηρεσιών για τα έτη από το 2010 έως και την ημερομηνία του ελέγχου. Η εκτιμώμενη φοροδιαφυγή ανέρχεται στις 500.000 ευρώ περίπου. Η υπόθεση έχει μετεξελιχθεί σε έρευνα.

Σε κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων, στο πλαίσιο διενέργειας προληπτικού ελέγχου, εντοπίσθηκε επιχείρηση που διενεργεί περιηγητικές εκδρομές με πλοιάρια γύρω από το νησί, χωρίς να έχει αποδώσει Φ.Π.Α. ύψους 330.000 ευρώ, φόρος ο οποίος συνεπεία του ελέγχου αποδόθηκε στη συνέχεια από την επιχείρηση. Συνεπεία του ελέγχου ήταν η ανάπτυξη επιχειρησιακού σχεδίου δράσης για τις Ν.Ε.Π.Α. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίσθηκε επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο παροχής υπηρεσιών spa εντός πολυτελών ξενοδοχείων στη Ρόδο και τη Μύκονο, να χρησιμοποιεί παράνομα POS συνδεδεμένα με αλλοδαπό πάροχο. Τα ως άνω POS κατασχέθηκαν και διαβιβάστηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για την άσκηση ποινικής δίωξης. Σε προληπτικό έλεγχο σε νησί του Ιονίου σε εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων –μοτοσυκλετών διαπιστώθηκε η μη έκδοση 22 φορολογικών στοιχείων αξίας 2.450 ευρώ.

Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση εμπορίας ενδυμάτων στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας, εντοπίσθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από πωλήσεις διενεργούμενες μέσω Facebook που αποστέλλονταν σε όλη την Ελλάδα. Εκτιμάται ότι σε διάστημα μόλις επτά (7) μηνών δεν εκδόθηκαν 3.500 αποδείξεις λιανικής πώλησης συνολικής αξίας 300.000 ευρώ. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Σε στοχευμένους μερικούς επιτόπιους ελέγχους σε αναψυκτήρια που στεγάζονται σε αρχαιολογικούς χώρους, προέκυψε κατά την ημέρα του ελέγχου η μη έκδοση 23 φορολογικών στοιχείων, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου (Σπιναλόγκα), καθώς και 13 φορολογικών στοιχείων στο κέντρο της Αθήνας, στο χώρο του Νομισματικού Μουσείου.

Στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, από προληπτικό έλεγχο σε πλυντήριο αυτοκινήτων, από τον εντοπισμό ανεπίσημων στοιχείων, προέκυψε η μη έκδοση 407 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών αξίας 7.500 ευρώ. Σε επιχείρηση στάθμευσης οχημάτων στον ευρύτερο χώρο του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένου μερικού επιτόπιου ελέγχου, εντοπίσθηκαν οχήματα με Βουλγάρικους αριθμούς κυκλοφορίας, τα οποία εκμισθώνονταν στην Ελληνική επικράτεια. Ακολούθησε ο εντοπισμός και η δέσμευση ενός εξ αυτών. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Επιχείρηση αθλητικών υποδημάτων στη Θεσσαλονίκη, εντοπίσθηκε στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, να εκδίδει πρόχειρες χειρόγραφες αποδείξεις λιανικής πώλησης στις περιπτώσεις που η συναλλαγή γινόταν με μετρητά, τις οποίες στη συνέχεια τις καταχωρούσε προσωρινά σε ηλεκτρονικό αρχείο και ακολούθως τις διέγραφε. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βέροιας εντοπίσθηκε η μη έκδοση 166 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 65.000 ευρώ από επιχείρηση εμπορίας καυσόξυλων. Σε στοχευμένο μερικό επιτόπιο έλεγχο σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αλκοολούχων ποτών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η μη υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τις χρήσεις 2014 έως και 2016, ενώ ο πραγματοποιηθείς τζίρος για το ως άνω διάστημα ξεπερνούσε τα 3.500.000 ευρώ. Ο μη αποδοθείς Φ.Π.Α. εκτιμάται σε 287.000 ευρώ. Παράλληλα διενεργήθηκε άμεση κατάσχεση ποσού 68.600 ευρώ που βρέθηκε στο ταμείο της επιχείρησης. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε πρατήρια υγρών καυσίμων ενδεικτικά αναφέρονται: Περίπτωση πρατηρίου σε γνωστό νησί του Ιονίου, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 121.857,45 ευρώ. Πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 8 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης συνολικής αξίας 9.202,49 ευρώ.

Σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Βόρεια Ελλάδα, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 15 φορολογικών στοιχείων για πωλήσεις υγραερίου κίνησης συνολικής αξίας 9.498,93 ευρώ. Σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε νησί του Ιονίου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 21 φορολογικών στοιχείων για την πώληση υγραερίου αξίας 5.511,67 ευρώ.

Σε στοχευμένους ελέγχους σε ελαιοτριβεία ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι περιπτώσεις: Στην ευρύτερη περιοχή Λακωνίας εντοπίσθηκαν σε ελαιοτριβείο 15 τόνοι ελαιόλαδο χωρίς φορολογικά στοιχεία απόκτησης. Στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης εντοπίσθηκε η μη έκδοση 19 φορολογικών στοιχείων αξίας 62.700 ευρώ από την πώληση 19 τόνων ελαιόλαδου. Στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας εντοπίσθηκε μη έκδοση 26 φορολογικών στοιχείων από την πώληση ελαιολάδου συνολικής αξίας 18.000 ευρώ. Στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας διαπιστώθηκε η μη έκδοση 34 φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 2.200 ευρώ από το εκθλιπτικό δικαίωμα, ενώ για τρία χρόνια δεν είχαν υποβληθεί Δηλώσεις Εισοδήματος και Φ.Π.Α. . Στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, επιχείρηση εμπορίου και επεξεργασίας μετάλλων εντοπίσθηκε να μην έχει εκδώσει φορολογικά στοιχεία για πώληση 16,6 τόνων χαλκού συνολικής αξίας 83.490 ευρώ.

Από διενεργούμενο προληπτικό έλεγχο που έγινε σε δυο κρεοπωλεία στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας διαπιστώθηκαν τα ακόλουθα :Το πρώτο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία καθαρής αξίας 901.543,96 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 117.209,02 ευρώ χωρίς υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή μηδενικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Το δεύτερο από το 2015 έως 2017 εξέδωσε φορολογικά στοιχεία από μη δηλωμένη φορολογική ταμειακή συνολικής αξίας 812.946,57 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 107.683,96 ευρώ, χωρίς την υποβολή Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος και με υποβολή Μηδενικών Δηλώσεων Φ.Π.Α.. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα.


Σε προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Ηλείας σε εταιρεία ανακύκλωσης διαπιστώθηκε ότι δεν είχε γίνει απόδοση χαρτοσήμου τιμολογίων. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα από όπου και προέκυψε η μη καταβολή τελών ύψους 140.000 ευρώ. Σε στοχευμένο προληπτικό έλεγχο που έγινε στην ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη συγκομιδή 60 τόνων από το προϊόν ακτινίδια, το οποίο ήταν επιμελώς κρυμμένο σε ψυκτικούς θαλάμους, χωρίς να υπάρχουν παραστατικά αγοράς. Η υπόθεση μετεξελίχθηκε σε έρευνα. 

Τα έσοδα

Αύξηση κατά 174,4% παρουσίασε το αποκαλυφθέν ύψος της φοροδιαφυγής το 2017 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και αφορά εισαγγελικές παραγγελίες, έρευνες και φοροδιαφυγή και ορισμένους επιτόπιους στοχευμένους ελέγχους. Το ύψος των διαφυγόντων εσόδων που αποκαλύφθηκε από τους ελέγχους αυτούς των Υπηρεσιών Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) ανήλθε πέρυσι σε 104,321 εκατομμύρια ευρώ έναντι 38,618 εκατ ευρώ το 2016 (αύξηση 174,4%). Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων από τον απολογισμό της δράσης της ΑΑΔΕ για το 2017 που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Παράλληλα με αποφάσεις της η ΑΑΔΕ επέβαλε την αναστολή λειτουργίας σε 251 επιχειρήσεις ενώ σε άλλες 12 καταγράφηκε προσπάθεια παρεμπόδισης του ελέγχου.

Από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στον απολογισμό της δράσης της ΑΑΔΕ προκύπτει ότι σημείωσε υπέρβαση των στόχων που είχαν τεθεί σε όλες τις βασικές κατηγορίες των ελέγχων. Στον απολογισμό του 2017 περιλαμβάνονται οι χαρακτηριστικότερες περιπτώσεις φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκαν από τους ελέγχους των υπηρεσιών της.


ΤΑ ΝΕΑ



Απεβίωσε ο συνταγματάρχης Σίμος Ανδρέας Διοικητής της Σχολής ΤεΘωρακισμένων



Απεβίωσε στο γραφείο του  ο Διοικητής της Σχολής ΤΘ Σχης Σίμος Ανδρέας, πατέρας δύο παιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον πρόδωσε η καρδιά του.

Ο Συνταγματάρχης (ΤΘ) Σίμος Ανδρέας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965.

Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1989 ως Ανθυπίλαρχος. Προήχθη στο βαθμό του Συνταγματάρχη το 2014.

Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξκών ΤΘ.

Επίσης, αποφοίτησε από τη Σχολη Επιτελών (2000), την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου (2010) και τη  Σχολή Εθνικής Άμυνας (2015).

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει υπηρετήσει σε Μονάδες του Όπλου των ΤΘ και ως επιτελής στο ΓΕΣ. Διετέλεσε Δκτης στο ΚΕΞ και την 24 ΕΜΑ.

Του έχουν απονεμηθεί όλα τα μετάλλια και οι διαμνομονεύσεις που αντιστοιχούν στο βαθμό του.


Πηγή : onalert.gr


Εξαφανίστηκαν 100.000 πελάτες της ΔΕΗ φεσώνοντας την Επιχείρηση με 700 εκατομμύρια



Όχι δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Κάποιοι επιτήδειοι, διότι η Έλληνας είναι δαιμόνιος σε τέτοιοι είδους καταστάσεις, φρόντιζαν να … εξαφανιστούν αλλάζοντας τον κάτοχο του ρολογιού της ΔΕΗ και έτσι ο νέος είναι … »καθαρός» και ο παλαιός άφαντος.

Ωστόσο τα πράγματα σήμερα είναι πολύ πιο συγκροτημένα και πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η επιχείρηση έχει φορτωθεί με αυτά τα νέα φέσια.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς η αιτία αποδίδεται στην σημαντική αύξηση του αριθμού των λεγόμενων «τελικών πελατών». Όσων δηλαδή, είτε έχουν διακόψει την ηλεκτροδότηση των ακινήτων τους επειδή ήταν κλειστά και δεν χρησιμοποιούνταν (π.χ. σπίτια στο χωριό, και εξοχικά), είτε επειδή μετακινήθηκαν σε άλλο πάροχο.

Σύμφωνα λοιπόν με τις ίδιες πηγές, μέσα στον περασμένο χρόνο, οι «τελικοί πελάτες» της ΔΕΗ αυξήθηκαν κατά… 100.000. Τόσοι προστέθηκαν από τα τέλη του 2016 έως τα τέλη του 2017 σε όσους έπαψαν οριστικά να ηλεκτροδοτούνται από την επιχείρηση, αριθμός ωστόσο που δεν δικαιολογείται από αντίστοιχη μετακίνηση πελατών στον ανταγωνισμό. Το μερίδιό του πέρυσι δεν αυξήθηκε τόσο πολύ.

Και αυτός είναι ο λόγος που στη ΔΕΗ μιλούν μάλλον για μια νέα γενιά κακοπληρωτών. Όσων φεύγουν από τη ΔΕΗ, και αλλάζουν τον ΑΦΜ τους, προκειμένου να μην μπορεί να τους βρει η επιχείρηση και να τους κυνηγήσει. Αν τα πρώτα χρόνια της κρίσης, ήταν διαδεδομένο το φαινόμενο αρκετοί πελάτες να κάνουν διακοπή ηλεκτροδότησης για κλειστά σπίτια και καταστήματα, τα τελευταία χρόνια έχει εμφανιστεί η τάση, όσων επιχειρούν να »ξεγλιστρήσουν» μέσω αλλαγής του ΑΦΜ τους.

Συνολικά μέχρι σήμερα οι «τελικοί πελάτες» έχουν φτάσει να χρωστούν στη ΔΕΗ γύρω στα 700 εκατ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί περίπου στο 30% των συνολικών προς αυτήν ληξιπρόθεσμων οφειλών. Σε αυτά τα 700 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβάνονται και χρέη από «νεκρές» εδώ και δεκαετίες εταιρείες, όπως για παράδειγμα η Πειραϊκή Πατραϊκή, που έχει βάλει λουκέτο από το 1996, κ.ό.κ.

Το φαινόμενο της αλλαγής ΑΦΜ, όπως και συνολικά το πρόβλημα των «τελικών πελατών» διερευνάται από τη ΔΕΗ, με τη συνδρομή της Qualco. Του συμβούλου ο οποίος από το Νοέμβριο ανέλαβε την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών υποστήριξης για την αποτελεσματική διαχείριση του πελατολογίου της επιχείρησης.


ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ
Πηγή : newsit.gr


Ν.Δ. :Οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση



Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τους χθεσινούς βανδαλισμούς σε καταστήματα της Ερμού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σκανδαλώδης ανοχή της Κυβέρνησης στις έκνομες πράξεις προστατευόμενων συλλογικοτήτων έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών»

Πλήρης Δήλωση

«Οι προστατευόμενες συλλογικότητες του κ. Τόσκα, για μια ακόμη φορά, επιδόθηκαν στην αγαπημένη τους ενασχόληση: Την καταστροφή καταστημάτων. Αυτή τη φορά χτύπησαν στον εμπορικότερο δρόμο της χώρας. Η σκανδαλώδης ανοχή της Kυβέρνησης στις έκνομες πράξεις τους έχει οδηγήσει στην απόλυτη καταρράκωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. 

Το τελευταίο διάστημα οι πολίτες έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με κρούσματα εντεινόμενης βίας, όπως η ρίψη χειροβομβίδας εναντίον Αστυνομικού Τμήματος, η έκρηξη με γκαζάκια σε τηλεοπτικό σταθμό και στην επιχείρηση της συζύγου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και η συνεχιζόμενη επαναστατική γυμναστική στα Εξάρχεια, όπου τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός. Και φυσικά ο απολύτως ασύδοτος Ρουβίκωνας συνεχίζει τις  καταδρομικές επιθέσεις.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – AΝΕΛ εξακολουθεί να αδιαφορεί για το πρόβλημα της ασφάλειας, επιλέγοντας να διατηρεί τις εκλεκτικές συγγένειές της με το περιθώριο. Τους λόγους τους γνωρίζει η ίδια. Οι πολίτες, όμως, δεν ανέχονται πλέον το καθεστώς της ανομίας που έχει επιβληθεί. Απαιτούν την εφαρμογή του νόμου και την άμεση και αποτελεσματική καταπολέμηση της βίας».


Επίθεση αντιεξουσιαστών σε γραφείο καθηγήτριας μέσα στο Πάντειο για τον Γιαγτζόγλου!



Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απλός θεατής

Επίθεση στο γραφείο της μέσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, εχθές, Τετάρτη, η καθηγήτρια και διευθύντρια του μεταπτυχιακού εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Εφοδιασμένοι με ηλεκτρικό τροχό και φορώντας, εκτός από κουκούλες και γάντια, ποδονάρια μιας χρήσης για να μην αφήσουν ίχνη ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι άγνωστοι που εισέβαλαν και βανδάλισαν το γραφείο της καθηγήτριας Εγκληματολογίας του Παντείου, Χριστίνας Ζαραφωνίτου. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 8.30 χθες το πρωί και σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών οι δράστες ήταν δύο και είχαν στην κατοχή τους βαριοπούλες και διαρρηκτικά εργαλεία με τα οποία παραβίασαν την πόρτα του γραφείου και κατέστρεψαν ό,τι βρήκαν στο εσωτερικό.


Η ενέργεια εντάσσεται και αυτή στο μπαράζ επιθέσεων και παρεμβάσεων κάθε είδους, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου, ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, κατηγορούμενος για επίθεση με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και κάνει απεργία πείνας και δίψας, μετά την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα.

Για την επίθεση αναρτήθηκε και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια.



Αντιεξουσιαστές έκαναν παράπονα στο σύντροφο Νίκο Βούτση



Οι αντιεξουσιαστές, απέκλεισαν ξενοδοχείο στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου θα πραγματοποιούσε ομιλία ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, με αποτέλεσμα την παρεμπόδισή της και την καθυστέρηση έναρξής της.

Οι αντιεξουσιαστές έμειναν για μιάμιση ώρα στην περιοχή και στη συνέχεια αποχώρησαν φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας με αυτό τον τρόπο παράπονα στον σύντροφο τους Νίκο Βούτση. 

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου για τον οποίο γίνονται οι κινητοποιήσεις, κρατείται στις φυλακές Λάρισας, κατηγορούμενος για επίθεση με εκρηκτικά στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και βρίσκεται στην 8η μέρα της απεργίας πείνας και δίψας, αντιδρώντας στη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στη Λάρισα.


Γέλασε λίγο ο κόσμος με τον ανασχηματιμσό και την τοποθέτηση Κουβέλη στο υπουργείο άμυνας




Γέλασε λίγο ο κόσμος με τον ανασχηματισμό που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, ειδικά με την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση

Έγινε πάρτι στα sosial media με την είσοδο του Φώτη Κουβέλη στο υπουργικό σχήμα, και την ανάληψη καθηκόντων αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Πάντως το ότι δέχτηκε ο Φώτης Κουβέλης να γίνει από δήμαρχος κλητήρας, καρέκλα να είναι και ότι να είναι, δείχνει την πολιτική κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο κ. Κουβέλης

Τα καλύτερα μηνύματα είναι:

Ταγίπ έρχεται ο Κουβέλης... !#Ανασχηματισμος για γέλια...

Είναι τυχαίο ότι δεν έχουμε καμιά τουρκική παραβίαση από τη στιγμή ανακοίνωσης του ανασχηματισμου; 

@fotiskouvelis μη κάνεις καμμιά κουτουράδα και πεις του @PanosKammenos οτι στην Σμύρνη εγινε συνοστισμός....θα τον αναγκάσεις να παραιτηθεί!🤣

Άμα μπουν οι Τούρκοι ο #Κουβελης θα τους πει 'εγώ δεν συμφωνώ με αυτή σας την πράξη και αποχωρώ'

Στρατηγική κίνηση η τοποθέτηση του Κουβέλη δίπλα στον Καμμένο. Θα πεθάνει από τα γέλια ο Ερντογάν.

Μέσα στον ενθουσιασμό μας για τον Κουβέλη, μας διέφυγε ότι εκτός από αντιπρόεδρος, υπεύθυνος για τις τράπεζες και το κυβερνητικό συμβούλιο οικονομικής πολιτικής, ο Δραγασάκης πήρε και τις επενδύσεις.