Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Αίγυπτος: Βόμβα εξερράγη σε εκκλησία στην πόλη Τάντα



Στους 21 οι νεκροί και 50 τραυματίες από τη βομβιστική επίθεση σε κοπτική εκκλησία της χώρας.

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση από έκρηξη βόμβας μέσα σε κοπτική εκκλησία της πόλης Τάντα, 120 χλμ. βόρεια του Καΐρου, στο Δέλτα του Νείλου, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο τηλεοπτικό δίκτυο Nile news, ο κυβερνήτης της Γκαρμπίγια στρατηγός 'Αχμαντ Ντέιφ επιβεβαίωσε ότι η έκρηξη σημειώθηκε μέσα στην εκκλησία.

Πρόσθεσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας ερευνούν εξονυχιστικά την περιοχή όπου βρίσκεται εκκλησία για να διασφαλίσουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί κοντά.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, δεν είναι ακόμη γνωστό "αν είχε τοποθετηθεί βομβα στο εσωτερικό της εκκλησίας ή αν κάποιος ανατινάχθηκε".

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ανάληψη ευθύνης και τα αίτια της έκρηξης παραμένουν άγνωστα.

Η επίθεση σημειώθηκε σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 στην εκκλησία Μαρ Γκίργκις (του Αγίου Γεωργίου), τη στιγμή που η χριστιανική κοινότητα ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Εβδομάδα που αρχίζει σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, και τρεις εβδομάδες πριν από την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Αίγυπτο, σύμφωνα με την Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, βομβιστική επίθεση στον μεγαλύτερο καθεδρικό ναό της Κοπτικής Εκκλησίας στο Κάιρο προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 25 ανθρώπων και τον τραυματισμό 49, ανάμεσα στα θύματα ήταν πολλές γυναίκες και παιδιά. 'Ηταν η πλέον αιματηρή επίθεση εναντίον της χριστιανικής μειονότητας της Αιγύπτου εδώ και χρόνια.




Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, news247.gr


Δεν έχεις λεφτά για φόρο; Δώσε το σπίτι σου



Υπουργική απόφαση ενεργοποίησης του νόμου, που επιτρέπει στο φορολογούμενο να δώσει ακίνητο ή ακίνητα στο Δημόσιο, αν δεν έχει να πληρώσει φόρο κληρονομιάς, φέρεται ότι ετοιμάζεται να υπογράψει η υφυπουργός Οικονομικών κ.  Κατερίνα Παπανάτσιου.

Οι σχετικές διαρροές λένε τα εξής:

Η απόφαση θα δικαιολογηθεί ως ευεργετική υπέρ των φορολογουμένων, γιατί έτσι θα γλιτώσουν την αποποίηση της συνολικής κληρονομιάς

Το μέτρο θα αφορά πληρωμή αποκλειστικά φόρο κληρονομιάς

Μπορεί να οριστεί ένα κατώτατο όριο φόρου για να ενεργοποιηθεί το μέτρο, π.χ.  5.000 ευρώ

Η σκέψη είνα η όλη διαδικασία να να γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες

Η αξία του ακινήτου  θα πρέπει να είναι στα επίπεδα του φόρου, αφού δεν θα προβλέπεται 

διαδικασία επιστροφής χρημάτων, ούτε συμψηφισμός με μελλοντικους φόρους.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή η τάση αποποίησης κληρονομιάς αυξάνεται εντονότατα: το 2016 υποβλήθηκαν  54.422 σχετικές αιτήσεις έναντι 45.628 το 2015, 41.388 το 2014 και 29.199 το 2013.



Πηγή : athensvoice.gr


Αντρόπιαστος ο Τσίπρας είπε: Θα πάρουμε μέτρα που δεν σκοπεύαμε αλλά δικαιωθήκαμε στη Μάλτα




Δεν πρόκειται να βάλει μυαλό ποτέ και είναι ντροπή για έναν πολιτικό να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες των εγκλημάτων του κατά της χώρας και των πολιτών της.

Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει αυτή την στιγμή σώου ανευθυνότητας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόλμησε για πολλοστή φορά να εμφανιστεί πανηγυρίζοντας για την νέα αποτυχία της κυβέρνησης του χωρίς να ζητήσει έστω και τώρα μια συγνώμη για την ανικανότητα του.

Σύμφωνα με τον ίδιο χωρίς να τρέπεται για τα όσα λέει,  ο συμβιβασμός που πετύχαμε ήταν τα αντίμετρα που, όπως είπε, θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα.

Σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο χωρίς ίχνος ντροπής το αποτέλεσμα της συνεδρίασης της Μάλτας «μας δικαίωσε στην επιμονή μας να μην αποτελέσει το τέλος της β΄ αξιολόγησης την αρχή μιας νέας κρίσης».

Σε ένα παραλήρημα ψεύδους και απάτης ο Αλέξης Τσίπρας Επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στο αποτέλεσμα του Eurogroup είπε ότι δεν οφείλεται μόνο εάν είναι δυνατόν αυτό που ξεστόμισε : «στις εξαιρετικές δυνατότητες της διαπραγματευτικής μας ομάδας ή στο ότι είχαμε την πολιτική βούληση» αλλά «γιατί αξιοποιήσαμε στο έπακρο τις πολιτικές συμμαχίες στο εξωτερικό εκμεταλλευόμενοι κάθε ρωγμή, εκμεταλλευτήκαμε τη συμμαχία των χωρών του Νότου, αναζητώντας συγκλίσεις σε επίπεδο ευρωπαϊκού κοινοβούλιο, αναζητώντας συμμαχίες στα συνδικάτα, κινητοποιώντας και χώρες του Βορρά. Θέλω να πω ότι η συνεισφορά της αριστεράς στη Γερμανία αλλά και της σοσιαλδημοκρατίας ήταν καθοριστική».

Ο δεύτερος λόγος κατά τον  αντρόπιαστο Τσίπρα είναι «είναι γιατί η πολιτική μας στο εσωτερικό αποδίδει καρπούς και είχαμε ισχυρά επιχειρήματα στη διαπραγμάτευση. Γιατί είχαμε αυτά τα αποτελέσματα; Γιατί τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα σταμάτησε να έχει μια κυβέρνηση που η διακυβέρνηση αποτελούσε ταυτόχρονα όχημα πλουτισμού, ιδιοτέλειας και συμφερόντων. Εμείς δύο χρόνια δεν πήραμε δωράκια δεν διασπαθίσαμε το δημόσιο χρήμα, δεν κάναμε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, δεν βάλαμε τις λίστες στα συρτάρια».

Και η ντροπη της χώρας συνεχίζει να παραληρεί στην Κ.Ε. χωρίς ίχνος αυτοσεβασμού και αυτοκριτικής.


Ο Πρωτεργάτης των "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" εγκαινιάζει δρόμους με διόδια!!




Κώστας Βουκελάτος

Ο Τσίπρας μας έχει κοροϊδέψει και εξαπατήσει ποικιλοτρόπως και πλέον έχει γράψει το όνομα του με μαύρα γράμματα στο βιβλίο της ιστορίας.

Το πιο εξευτελιστικό για τον Τσίπρα είναι η άνεση με την οποία εγκαινιάζει δρόμους όταν πρωτοστατούσε στο κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" και λαΐκιζε για να εξαπατήσει και να κοροϊδέψει τους Έλληνες ώστε να γίνει κυβέρνηση.

Και αφού ο Τσίπρας έχει δείξει ότι δεν καταλαβαίνει από ξεφτίλα και παρά το ότι νιώθει, γιατί δεν μπορεί να μην να νιώθει ξεφτιλισμένος, συνεχίζει σαν να μην τρέχει τίποτα να εγκαινιάζει έργα των άλλων που τα πολέμησε ο ίδιος.

Έργα που έχει χρυσοπληρώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν ήθελε ο Τσίπρας και οι "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" να ολοκληρωθούν όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Και τι δεν έχουν ετοιμάσει στα εγκαίνια που θα ακολουθήσουν, και τι δεν είδαμε στα εγκαίνια των Τεμπών, μέχρι να πέφτει με αυτό το "ηλίθιο χαμόγελο" ο Τσίπρας στην αγκαλιά στους ιερωμένων που τον αποκαλούσαν ειρωνικά  ακροαριστερό πρωθυπουργό (το θέμα είναι εάν το κατάλαβε ο ίδιος ότι τον ειρωνευόντουσαν η επειδή είναι ακροαριστερός ένιωσε περήφανος).

Ο λαϊκισμός του Τσίπρα της αντιπολίτευσης έχει χαθεί και τώρα έχει επιστρατευθεί για να καλύψει το παρελθόν του το ακατάπαυστο ψέμα, η απάτη και η ανευθυνότητα των όσων λέει και κάνει για να επιβιώσει στην εξουσία.

Και αφού έχει αποτύχει σε όλα δεν του μένει τίποτα άλλο παρά  να οικειοποιείται τα έργα άλλων λες και οι Έλληνες εκτός από αυτούς που τον πιστεύουν ακόμα είναι ηλίθιοι και το εξωφρενικό ύφος του στις φιέστες που στήνει με νταούλια και τέντες ξεπερνάει τα όρια του κυνισμού και της ανευθυνότητας.

Το θέμα είναι ότι σήμερα και μετά τα νέα μέτρα που φέρνει η ανικανότητα του, μειώνεται σε μονοψήφια νούμερα η κοινωνική αποδοχή της κυβέρνησης του και όσο μειώνεται η λαϊκή εντολή, τόσο θα βλέπουμε σημεία και τέρατα συνοδευόμενα από αισχρά ψεύδη και άφθονο λαϊκισμό μια παλιά συνταγή των καθεστώτων.


Στην Ελλάδα αυξάνονται οι φτωχοί! Εξαφανίζεται η μεσαία τάξη! Είναι θέμα χρόνου να γίνουμε μια τριτοκοσμική φτωχή χώρα!



 Διαβάζουμε στην "Καθημερινή της Κυριακής"

Οικογενειακό εισόδημα κάτω από 1000 ευρώ το μήνα εμφανίζουν δύο στα τρία νοικοκυριά. 

Μέσα σε μία πενταετία το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί από το 49% στο 64,11%.

Αντίθετα, από τα αρχεία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται ότι εξαφανίζονται οι πλούσιοι. 

Τα νοικοκυριά που δηλώνουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα άνω των 50 χιλιάδων ευρώ είναι μόλις 132 χιλιάδες σε σύνολο 6,2 εκατομμυρίων, αυτό σημαίνει ότι εντός μίας πενταετίας χάθηκαν 150 χιλιάδες εύπορα νοικοκυριά με βάση τις δηλώσεις του 2016.

Ο αντίστοιχος αριθμός που καταγράφηκε από την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του 2011 ήταν 283.433, σε σύνολο 5,68 εκατομμυρίων.

Η  μεσαία τάξη κοντεύει να "εξαφανιστεί", εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ εμφανίζουν πλέον μόλις 955.000 οικογένειες έναντι 1,35 εκατ. το 2011. 

Το αθροιστικό εισόδημα αυτής της κατηγορίας έχει πέσει από τα 41,1 δισ. ευρώ το 2011 στα 28,2 δισ. το 2016.

Μόνο από τα εύπορα νοικοκυριά που χάθηκαν το υπουργείο Οικονομικών έχασε και φορολογητέα ύλη της τάξης των 9,25 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει 3 δισ. σε φόρους, όσο δηλαδή αποδίδει ο ΕΝΦΙΑ.

Παράλληλα μειώθηκαν και οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα άνω των 100 χιλιάδων ευρώ, από 38.549 το 2011 σε 25.000 το 2016.




Ανησυχητικό «brain drain»: Εφυγαν απ' την Ελλάδα 20.000 επιστήμονες στην 5ετία



 Διαστάσεις επιδημίας προσλαμβάνει το αποκαλούμενο «brain drain» - η φυγή εξειδικευμένων  επιστημόνων στο εξωτερικό, που στερεί την ελληνική οικονομία από πολύτιμο έμψυχο υλικό, δυσχεραίνοντας την τεχνολογική έρευνα, τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη.

Στα χρόνια της κρίσης, την πενταετία 2009 - 2014, μετανάστευσαν από τη χώρα μας 20.000 επιστήμονες - περίπου δεκαπλάσιοι σε σχέση με την πενταετία 2000- 2005, όταν έφυγαν περίπου 2.500 νέοι επιστήμονες.

Στις ανησυχητικές διαστάσεις του «brain drain» αναφέρθηκε ο  αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, μιλώντας στα εγκαίνια της 4ης έκθεσης μεταφοράς τεχνογνωσίας «Patras IQ».

Ο κ. Φωτάκης επισήμανε ότι η τωρινή κυβέρνηση αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη της  έρευνας και της καινοτομίας. Γι αυτό, παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες αύξησε σημαντικά τις οι δαπάνες για επιστημονική έρευνα.  Όπως εξήγησε «το 2015, που ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για την οικονομία, οι δημόσιες δαπάνες για έρευνα αυξήθηκαν κατά 200 εκατ. ευρώ και ανήλθαν σε 1,6 δισ. ευρώ».

Στην συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε «στους βασικούς άξονες που συνδέονται με την ερευνητική πολιτική».

 «Θεωρούμε πως η πολιτεία πρέπει να αποτελεί δημιουργό ευκαιριών για επιστημονική έρευνα και σταδιοδρομία σε ελκυστικούς θύλακες επιστημονικής ποιότητας, είπε ο κ. Φωτάκης » και πρόσθεσε: «Δεν αρκεί να έχουμε θέσεις εργασίας για επιστήμονες. Πρέπει να έχουμε και περιβάλλον ελκυστικό για δημιουργική έρευνα. Η πολιτεία πρέπει να είναι υποστηρικτής και ρυθμιστής όλων εκείνων που αδυνατεί να κάνει ο ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας του μεγάλου επιχειρηματικού κινδύνου».



Πηγή : sofokleousin.gr


Ντόρα Μπακογιάννη: Ιστορικό τζετ λαγκ



Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν άδολοι ακτιβιστές. Αριστεροί, αλλά πρωτίστως δικαιωματιστές. Ευαίσθητοι στα δικαιώματα που πρέπει να αναγνωρίζει ακόμη και στους αρνητές της κάθε δημοκρατική πολιτεία – κάθε πολιτεία που δεν επιτρέπει στον εαυτό της να εκδικείται.

Θα μπορούσε να τα ακούσει κανείς ξανά με κατανόηση όλα αυτά, εάν οι διαμαρτυρόμενοι είχαν επιλέξει οποιοδήποτε άλλο μέσο διαμαρτυρίας. Αν δεν είχαν σπεύσει να κάνουν την παράστασή τους στην αυλή της Ντόρας Μπακογιάννη, πετώντας φέιγ βολάν υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Εμπίπτει αυτή η ενέργεια στον ορισμό της θεμιτής διαμαρτυρίας; Είναι κανονικό, από όλους τους χώρους και όλους τους τρόπους συμπαράστασης σε ένα δολοφόνο, να επιλέγει κανείς εκείνον που συνιστά βάναυση παρενόχληση της οικογένειας του θύματος;

Αν κρίνει κάποιος από τις (σχεδόν ανύπαρκτες) αντιδράσεις, στην Ελλάδα εκλαμβάνεται ως κανονικό. Είναι κανονικό οι πολιτικοί απολογητές ενός εγκλήματος να ασκούν πίεση στο θύμα και να αντιδρά μόνο το θύμα – άντε και το κόμμα του, με μια λακωνική ανακοίνωση. Μέχρι και οι στόχοι έχουν συνηθίσει να αντιμετωπίζουν αυτές τις επιθέσεις σαν δυσάρεστη, αλλά αναπόφευκτη ρουτίνα.

Το ζήτημα, βεβαίως, δεν είναι το κράτος δικαίου. Τα δικαιώματα των κρατουμένων χρησιμοποιούνται μόνο ως πρόσχημα για την υπεράσπιση μιας μορφής τρομοκρατίας που στις δυτικές δημοκρατίες υπάρχει μόνο ως μακρινή ανάμνηση.

Το γεγονός ότι εδώ βρίσκει ακόμη ενεργούς υποστηρικτές, δεν είναι τυχαίο. Είναι μέρος μιας δημόσιας ζωής που δεν μπορεί να αφήσει το παρελθόν να παρέλθει. Είναι μέρος μιας πολιτικής κουλτούρας που μοιάζει καταδικασμένη να αναβιώνει αρχαϊκές αντιπαραθέσεις, για το αν επιτρέπεται ή όχι να προπαγανδίζει κάποιος τις απόψεις του δολοφονώντας· για το αν πρέπει ή όχι να προσκυνά σαν ιερά κειμήλια τα όπλα του Εμφυλίου· για το αν ήταν ή όχι το καθεστώς του Τσαουσέσκου ένας συκοφαντημένος παράδεισος.

Ολα αυτά είναι οι εθισμοί μιας κοινωνίας που καταφέρνει να συνδυάζει τον ίλιγγο των ανοιχτών υπαρξιακών της εκκρεμοτήτων με ένα ανίατο ιστορικό τζετ λαγκ.




ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗΣ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απίστευτη παραδοχή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω στο προσφυγικό έχει στηθεί οικονομικό «πάρτι»



Για «οικονομικό πάρτι»  με ΜΚΟ έκανε λόγο η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια  περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, σε χθεσινή της ομιλία.

«Θα  πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι: Πάνω στο Προσφυγικό, πάνω στους νεκρούς από την παγωνιά πρόσφυγες, έχει με τις ευλογίες των Βρυξελλών στηθεί, μέσω των ΜΚΟ, κυριολεκτικά ένα οικονομικό πάρτι. Εκατομμύρια ευρώ διατίθενται, τα οποία μόνο στους πρόσφυγες δεν φτάνουν. Οι συνθήκες διαβίωσής τους, είναι δεδομένες» τόνισε η κ. Κυρίτση.

1 εργαζόμενος για κάθε 7 πρόσφυγες

Σύμφωνα με την ίδια, από έγγραφο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  που κατατέθηκε στη Βουλή στις 15 Φεβρουαρίου 2017, προκύπτει ότι:

-Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται 8 ΜΚΟ με 705 εργαζόμενους.

-Στη Χίο δραστηριοποιούνται 7 ΜΚΟ με 194 εργαζόμενους.

Στη Σάμο δραστηριοποιούνται 2 Μ ΚΟ με 51 εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα:

-Στη Λέσβο φιλοξενούνται συνολικά 4.735 πρόσφυγες, εκ των οποίων 3.348 σε δομές, Μόρια δηλαδή, και 1.387 σε χώρους.

-Στη Χίο φιλοξενούνται συνολικά 3.548 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.086 σε δομές, και 2.462 σε χώρους.

-Στη Σάμο φιλοξενούνται συνολικά 2.038 πρόσφυγες, εκ των οποίων 1.786 σε δομές και 252 σε χώρους.

«Για να κάνουμε έναν απλό υπολογισμό. Αν διαιρέσουμε τον αριθμό των προσφύγων ανά νησί, με τον αριθμό των εργαζομένων σε ΜΚΟ ανά νησί, θα βγάλουμε εξαιρετικά συμπεράσματα. Ακούστε τις αναλογίες: Στη Λέσβο, ακούστε το αυτό, η αναλογία είναι 1 προς 7. Ακούτε; 1 προς 7. Δηλαδή, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 7 πρόσφυγες. Αντίστοιχα στη Χίο, σε κάθε έναν εργαζόμενο σε ΜΚΟ, αντιστοιχούν 18 πρόσφυγες, ενώ στη Σάμο -που είναι «ριγμένη»- αντιστοιχούν 51 πρόσφυγες.Οι αναλογίες που σας είπα, συγκρινόμενες με τις συνθήκες διαβίωσης των Προσφύγων, είναι πραγματικά τρομακτικές» τόνισε η κ. Κυρίτση.

Η ίδια διευκρίνισε ότι «μιλάμε μόνο για εργαζόμενους σε ΜΚΟ. Δεν υπολογίζουμε τους εργαζόμενους στην υπηρεσία Ασύλου ή τους 8μηνίτες εργαζόμενους, μέσω των δήμων από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ».

«Καταλάβατε, λοιπόν, για τι μπίζνες πάνω στο προσφυγικό μιλάμε; Τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Ο Guardian σε άρθρο του στις 9 Μαρτίου, ανέδειξε ακριβώς το έλλειμμα, ψάχνοντας πόσα, σε ποιους και πού πάνε τα λεφτά για το προσφυγικό. Το είδατε; σας προβλημάτισε; Έλεγε λοιπόν ότι η διαδικτυακή πλατφόρμα ενημέρωσης Refugees Deeply έχει υπολογίσει ότι από το 2015 έως σήμερα, έχουν διοχετευτεί στην Ελλάδα 803 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που περιλαμβάνει όλα τα κεφάλαια που έχουν εκχωρηθεί ή δαπανηθεί, καθώς και τις ιδιωτικές δωρεές. Τι άλλο εντυπωσιακό λέει ο Guardian; Ότι ανώτερος αξιωματούχος στον τομέα της βοήθειας, υπολογίζει: ότι για κάθε 100 δολάρια που δαπανώνται για την Ελλάδα, έως και 70 δολάρια χάνονται κάπου στο δρόμο!» ανέφερε ακόμα  η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ότι αλωνίζουν οι ΜΚΟ, ότι το κράτος απουσιάζει, ότι στήνονται νέες μπίζνες πάνω στους Πρόσφυγες, τα νησιά και τη χώρα το αναδείξατε; Το κάνατε σημαία; Το αποκαλύψατε; Το καταγγείλατε; Κινητοποιήσατε τον κόσμο; Προφανώς και όχι και πολύ φοβάμαι ότι ούτε που το ‘χετε πάρει καν είδηση» υποστήριξε η ίδια!




Το διαβάσαμε στο thecaller.gr
Πηγή: Star.gr


Η κυβέρνηση αυξάνει τα συσσίτια και τα παρουσιάζει περήφανη χωρίς ντροπή για αντίμετρα




Κώστας Βουκελάτος

Η κυβέρνηση έχοντας καταγράψει νέα ήτα, φτωχοποιώντας περισσότερο τους Έλληνες πολίτες και παντελώς ανίκανη να κάνει την οποιαδήποτε προσπάθεια αυτά τα δύο χρόνια για να αλλάξει την ζωή των πολιτών και την οικονομία της χώρας, προσπαθεί με τα και καλά "αντίμετρα" να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη φτώχεια που έρχεται.

Εάν είσαι σοβαρή κυβέρνηση και όχι τσίρκο όπως η κυβέρνηση Τσίπρα ενεργείς αυτά τα δύο χρόνια για να μειωθούν τα συσσίτια και δεν κάνεις εξαγγελίες ενίσχυση των συσσιτίων γιατί φοβάσαι τα δεινά που έχεις φορτώσει τους Έλληνες και την περαιτέρω φτωχοποίηση τους. 

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν εάν και εφόσον πιάσει τους στόχους της η κυβέρνηση και με τα νέα μέτρα δεν προβλέπεται καμία ανάπτυξη με τον Τσίπρα για τα επόμενα δέκα χρόνια αντίθετα θα βαθύνει η ύφεση οπότε μην περιμένετε εκτός από την αύξηση των συσσιτίων να παρθεί κανένα αντίμετρο.

Στά αντίμετρα του 2019 εάν και εφόσον πιάσει τους στόχους της η κυβέρνηση, περιλαμβάνονται η χορήγηση επιδόματος στέγασης, ενοικίου ή δανείου, στοχευμένο στα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, η μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, η επιχορήγηση της απασχόλησης νέων στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας το 50% του συνολικού μισθολογικού κόστους, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας μέσω ενίσχυσης οικογενειακών επιδομάτων, η επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε σχολεία περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που μπορούν να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η αύξηση του αριθμού των σταθμών.

Στα αντίμετρα του 2020 περιλαμβάνονται η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, η μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα κατά 250 εκατ. Ευρώ περίπου και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από 12.000 έως 65.000 ευρώ. 

Υπόψιν ότι το αφορολόγητο εάν δεν πιάσει τους στόχους η κυβέρνηση το 2018 θα εφαρμοστεί απο το 2019 και όχι από το 2020.

Το καλύτερο που θα έπρεπε να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να αποδείξει ότι έστω και αργά υπάρχει "ηθικό πλεονέκτημα" στην αριστερά να ζητήσουν συγνώμη και να παραιτηθούν με σκυμμένο το κεφάλι.


Το 1975 ο ιδρυτής της FedEx τζόγαρε τα τελευταία 5.000 δολάρια της παραπαίουσας εταιρείας του...



Υπάρχουν στιγμές στη διαδρομή μιας εταιρείας που είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για το μέλλον και την επιβίωσή της. Για την FedEx, κορυφαία σήμερα εταιρεία στο χώρο των ταχυμεταφορών, η στιγμή αυτή ήρθε δύο μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, όταν φλέρταρε επίμονα με την πτώχευση. Τότε, ο ιδρυτής της πήρε τα τελευταία χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο, συνολικά 5.000 δολάρια, και τα.... έπαιξε στα χαρτιά, στο Λας Βέγκας.

Το 1966, ο 22χρονος Φρεντ Σµιθ, φοιτητής στο Πανεπιστήµιο Γέιλ, συλλαµβάνει µια τρελή ιδέα, ένα επαναστατικό σύστηµα µεταφοράς, όπου γράµµατα και δέµατα θα παραλαµβάνονται από όλη τη χώρα και θα φορτώνονται σε αεροπλάνα, τα οποία θα πετάνε προς µια κεντρική τοποθεσία, στην οποία θα φθάνουν µέχρι τις 11:00 το βράδυ. Στη συνέχεια θα ταξινοµούνται ανά προορισµό και µέχρι τις 4:00 το πρωί της επόµενης ηµέρας θα έχουν φορτωθεί σε αεροπλάνα για να φθάσουν στον τελικό τους προορισµό.

Η ιδέα αυτή, που περιγράφηκε στην εργασία που ετοίµασε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ο Σµιθ για το µάθηµα της Οικονοµικής Θεωρίας, δεν συγκίνησε τον καθηγητή του, ο οποίος τον βαθµολόγησε οριακά πάνω από τη βάση. Ο νεαρός δεν πτοήθηκε και βάλθηκε να να αποδείξει ότι το παράτολµο αυτό εγχείρηµα έχει σοβαρές πιθανότητες να πετύχει.

Αποφασισµένος να υλοποιήσει την ιδέα του, ο Σµιθ, έχοντας συγκεντρώσει τέσσερα εκατομμύρια δολάρια από κληρονοµιά και 91 εκατ. από διάφορους επενδυτές, ιδρύει εν έτει 1973 την Federal Express µε αντικείµενο την ταχυµεταφορά γραµµάτων και δεµάτων σε 25 αµερικάνικες πόλεις. Το πρώτο συστατικό του ονόµατος, το Federal, αντιπροσώπευε τον ευσεβή πόθο του ιδρυτή να αποσπάσει δανεικά κεφάλαια από την τράπεζα Federal Reserve.

Τα 14 ιδιόκτητα αεροπλάνα µετέφεραν τα εµπορεύµατα στο Μέµφις, από εκεί –το επόµενο πρωί– στο κοντινότερο αεροδρόµιο και µετά –µε τα εταιρικά φορτηγά– στον τελικό προορισµό. Επιλέχθηκε το Μέµφις, διότι, αφενός, βάσει πληθυσµού ήταν η πλέον κεντρική τοποθεσία και, αφετέρου, χαρακτηριζόταν από ήπιο κλίµα, που σήµαινε ότι το αεροδρόµιο θα έκλεινε σπάνια εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η ιδέα του Σµιθ ήταν αρκετά ριψοκίνδυνη, αφού απαιτούσε σηµαντικές επενδύσεις για τη δηµιουργία ενός ολόκληρου συστήµατος µεταφοράς. Στα υπερβολικά έξοδα εκκίνησης σύντοµα προστέθηκαν και οι δαπάνες διαφήµισης, η αποστολή διαφηµιστικών µέσω ταχυδροµείου, και η ενεργειακή κρίση, µε αποτέλεσµα η νεοσύστατη επιχείρηση στους πρώτους 26 µήνες λειτουργίας να παρουσιάσει ζηµιές της τάξης των 29 εκατ. δολαρίων και να βρεθεί στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Τότε, ο απογοητευμένος ιδρυτής της FedEx σήκωσε από το ταμείο τα τελευταία 5.000 δολάρια, τα οποία δεν έφθαναν ούτε καν για τον ανεφοδιασμό των αεροπλάνων (η εταιρεία είχε φθάσει στο «κόκκινο» με τους πιλότους να χρεώνουν τις πιστωτικές τους κάρτες για να βάλουν καύσιμα).

Τι έκανε με τα χρήματα; Πήγε στο Λας Βέγκας και έπαιξε blackjack… Επέστρεψε μετά από μία εβδομάδα με 27.000 δολάρια στην τσέπη, αρκετά για να κρατήσει εν ζωή την εταιρεία του για μία ακόμη εβδομάδα.

Φυσικά τα χρήματα αυτά δεν θα έλυναν τα προβλήματα της FedEx, ωστόσο, στα μάτια του Σμιθ, ήταν ένας θετικός οιωνός, μία ένδειξη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει και ότι δεν έπρεπε να τα παρατήσει. Πράγματι, χρησιμοποίησε αυτά τα χρήματα για να αντλήσει κεφάλαια, 11 εκατ. εν προκειμένω, τα οποία αποτέλεσαν σανίδα σωτηρίας. Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή της, η FedEx θα παρουσίαζε για πρώτη φορά κέρδη, ύψους 3,6 εκατ, σηματοδοτώντας την αρχή μιας άκρως επιτυχούς διαδρομής – σήμερα η FedEx μεταφέρει 1,2 δισεκατομμύρια πακέτα ετησίως σε παραπάνω από 220 χώρες.





Πηγή : protopapadakis.blogspot.gr



Συντονισμένες δολοφονικές επιθέσεις κατά αστυνομικών καθημερινά στα Εξάρχεια




Εχθές το βράδυ 1:20 περίπου 20 κουκουλοφόροι, ξεκίνησαν από την οδό Διδότου και επιτέθηκαν με πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Μόλις τελείωσε η πρώτη επίθεση μετά από περίπου ένα τέταρτο, 30 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν ξανά με βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών.

Είναι καθαρά θέμα τύχης και εκπαίδευσης των αστυνομικών που αποφεύγουν τους σοβαρούς τραυματισμούς και προστατεύουν την ζωή τους η οποία είναι στόχος συγκεκριμένων ομάδων.

Φυσικά και δεν έγινε καμία σύλληψη γιατί και να γινόταν δεν θα προέκυπτε τίποτα και θα τους άφηναν  ελεύθερους.



Αυτά είναι τα μέτρα που θα παρουσιάσει ο Τσίπρας στους βουλευτές του



Τη «συμφωνία της Μάλτας» θα κληθούν να υπερασπιστούν σήμερα στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, εξηγώντας στο κομματικό όργανο τα θετικά και τα αρνητικά, αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα αποτελέσει μια «σφυγμομέτρηση» για το τί θα ακολουθήσει τις προσεχείς εβδομάδες, όταν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα κληθούν να ψηφίσουν τα επώδυνα μέτρα της συμφωνίας της Μάλτας. Και τα μέτρα αυτά είναι και υφεσιακά και πολιτικά τοξικά.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες τους το 2019 και επιπρόσθετα το 2020 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι και αγρότες θα δουν το αφορολόγητο όριο να υποχωρεί στη ζώνη των 5.600-5.900 ευρώ, αφαιρώντας επιπλέον 1,8 δισ. ευρώ από το διαθέσιμο εισόδημά τους. Αν μάλιστα στα τέλη του 2018 οι δανειστές διαπιστώσουν πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα δεν επιτυγχάνονται τότε η μείωση του αφορολόγητου ορίου θα έρθει νωρίτερα το 2019.

Ειδικής πολιτικής βαρύτητας είναι και οι υποχωρήσεις στις οποίες αναγκάστηκε η κυβέρνηση σε εργασιακά και ενεργειακά, με την πώληση του 40% των μονάδων της ΔΕΗ να είναι μια ανοικτή πληγή για την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που αναμένεται σήμερα με σχετικό ενδιαφέρον είναι το κλίμα που θα επικρατήσει και πώς θα εκδηλωθούν τα μέλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνεδρίαση συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία τα στελέχη του κυβερνώντας κόμματος εισπράττουν χλεύη στις δημόσιες εμφανίσεις τους και γίνονται αποδέκτες αποδοκιμασιών και της απογοήτευσης των πολιτών.

Στη βάση αυτή οι κ.κ. Τσίπρας και Τσακαλώτος αναμένεται να εστιάζουν κυρίως στα αντισταθμιστικά μέτρα της συμφωνίας, δηλαδή στις παρεμβάσεις που θα ψηφιστούν μαζί με τα επώδυνα μέτρα και θα ισχύσουν μόνον εάν υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Στα αντισταθμιστικά μέτρα του 2019 περιλαμβάνονται η χορήγηση επιδόματος στέγασης, ενοικίου ή δανείου, στοχευμένο στα οικονομικά ευάλωτα νοικοκυριά, η μείωση της συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη για 2 εκατομμύρια συνταξιούχους, η επιχορήγηση της απασχόλησης νέων στον ιδιωτικό τομέα, καλύπτοντας το 50% του συνολικού μισθολογικού κόστους, η καταπολέμηση της παιδικής φτώχειας μέσω ενίσχυσης οικογενειακών επιδομάτων, η επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε σχολεία περιοχών με υψηλά ποσοστά ανεργίας και φτώχειας, η αύξηση του αριθμού των παιδιών που μπορούν να πάνε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και η αύξηση του αριθμού των σταθμών.

Στα αντισταθμιστικά μέτρα του 2020 περιλαμβάνονται η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 26%, η μείωση συντελεστών φορολόγησης φυσικών προσώπων από το 22% στο 20%, η μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα κατά 250 εκατ. Ευρώ περίπου και η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα από 12.000 έως 65.000 ευρώ.
Τα επώδυνα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, αλλά και τα αντισταθμιστικά μέτρα θα νομοθετηθούν από την ελληνική κυβέρνηση μέσα στις τρεις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου και η ψήφισή αναμένεται να αποτελέσει προαπαιτούμενο προκειμένου να διεξαχθεί στο Eurogroup της 22ας Μαΐου η συζήτηση για τη μεσοπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους και τα μεγέθη των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2021.


Θανάσης Κουκάκης 
Πηγή : Cnn.gr


Τα σύννεφα παραμένουν πάνω από τη Βενεζουέλα



Οι σκιές γύρω από το μυστηριώδες ταξίδι Παππά στη Βενεζουέλα τον Αύγουστο του 2013 δεν διαλύθηκαν. Τα ερωτήματα που έθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος δεν έλαβαν σαφείς απαντήσεις από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης, ο οποίος απέδωσε τα πυρά που δέχεται σε «πολιτικές σκοπιμότητες για φτηνό και μη χρήσιμο αντιπερισπασμό» και σε «κουτσομπολιά». Κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος στο πλαίσιο της Ωρας του Πρωθυπουργού, στην οποία προσήλθε να απαντήσει ο Ν. Παππάς, αυτό που επαναλήφθηκε από την πλευρά του ήταν ότι «ουδέν μεμπτόν» όσον αφορά τον σκοπό και το περιεχόμενο του ταξιδιού, το οποίο, όπως επανέλαβε, έγινε για να διερευνηθούν οι δυνατότητες εμπορικών σχέσεων με τη Βενεζουέλα. «Για να διερευνήσουμε τις δυνατότητες συνεργασίας και τη δυνατότητα ενίσχυσης των πολιτικών σχέσεων, διότι από το 2013 - πώς να το κάνουμε; - υπήρχε και μια υποψία ότι θα γίνουμε κυβέρνηση» είπε.

«Δεν αντιλαμβάνομαι ποιον ακριβώς φορέα εκπροσωπούσε και ποιο σκοπό εξυπηρετούσε ο διευθυντής του γραφείου του (τότε) αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή ο εκπρόσωπος ενός ριζοσπαστικού κόμματος, και τι νόημα έχει ένα κόμμα να βολιδοσκοπεί για εμπορικές σχέσεις, είτε στον αγροτοδιατροφικό τομέα είτε πολύ περισσότερο σε άλλους τομείς που συνδέονται με μεγάλες και ισχυρές επιχειρήσεις όπως είναι ο τομέας της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα των πετρελαιοειδών», διερωτήθηκε ο Βενιζέλος.

Σημείωσε δε ότι την περίοδο εκείνη ο ίδιος ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά και υπουργός Εξωτερικών: «Δεν μας ζήτησε καμία βοήθεια ούτε μας ενημέρωσε για τίποτα η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, δεν προκύπτει να έχει ενημερωθεί η ελληνική πρεσβεία στο Καράκας, δεν ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει διμερείς διακρατικές σχέσεις, οικονομικές, με τη Βενεζουέλα και, βεβαίως, πώς είναι δυνατόν, κατά ποίαν αντίληψη, αυτού του είδους οι επαφές γίνονται σε αυτό το πολυτελές και περίεργο περιβάλλον, με ιδιωτικά αεροσκάφη, με τροπικά νησιά, με πολυτελή ξενοδοχεία και βεβαίως με φιλοξενίες», είπε χαρακτηριστικά.

«Μεσάζοντας». Ακόμη, επισήμανε στον Παππά, «δεν νοείται ο εκπρόσωπος ενός κόμματος, και μάλιστα αριστερού όπως λέτε, να ασχολείται με οικονομικές σχέσεις με επιχειρήσεις, με εμπορικές συναλλαγές και να κάνει τον μεσάζοντα στην καλύτερη περίπτωση». Αναφορικά με τις επαφές με τον λιβανέζο επιχειρηματία Μαχέντ Χαλίλ ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρώτησε αν «έκανε επαφές με εκπροσώπους της κυβέρνησης», αν «ήρθε χρησιμοποιώντας αεροσκάφος το οποίο χαρακτηρίστηκε ως κυβερνητικό και του δόθηκε η άδεια κυβερνητικής υπέρπτησης και προσγείωσης» (για το θέμα αυτό ο Παππάς τον παρέπεμψε στο ΥΠΕΞ ως αρμόδιο να απαντήσει για τις πτήσεις). Οσον αφορά τον κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου που συνόδευε τον Παππά στο ταξίδι, ο Βενιζέλος σχολίασε ότι «ο κ. Αρτεμίου είναι ένα θέμα, γιατί ειδικεύεται στις off shore εταιρείες», ενώ ρώτησε «τι σήμαινε η επίσκεψή του στο Μαξίμου;». 
    
Ο Παππάς σχολίασε ότι την περίοδο εκείνη δεν ήταν ούτε βουλευτής ούτε υπουργός ώστε «διά της υπογραφής του να αποτυπώσει οτιδήποτε και να επιβάλει κάτι περισσότερο». «Επαναλαμβάνω ό,τι έχω πει και δημοσίως ξανά και ξανά. Σε αυτό το ταξίδι δεν υπήρξε οτιδήποτε το μεμπτό», δήλωσε, και τόνισε ότι ενώ οι εμπορικές σχέσεις πολλών χωρών της ΕΕ είναι ανεπτυγμένες με τη Βενεζουέλα, όχι όμως και της Ελλάδας, «ούτε την περίοδο που ήσασταν εσείς υπουργός Εξωτερικών βεβαίως και κακώς», κάτι που απέδωσε σε «ιδεολογικές εμμονές του (τότε) κυβερνητικού σας εταίρου, ο οποίος εμφορούνταν και εμφορείται από τις ιδέες και τις συλλήψεις της ακραίας Δεξιάς».

Ενημέρωσε δε ότι τον Αύγουστο του 2015 ο τότε γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ελληνικού ΥΠΕΞ (ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας) ταξίδεψε στη Βενεζουέλα όπου υπεγράφη μνημόνιο συναντίληψης για θέματα ενεργειακά. Και ότι στην επίσκεψη εκείνη παρευρίσκονταν και εκπρόσωποι των ελληνικών εταιρειών πετρελαίου Motor Oil και ΕΛΠΕ. Παράλληλα έκανε γνωστό ότι «ο ελληνόκτητος στόλος κάνει πάρα πολλές μεταφορές πετρελαίου της Βενεζουέλας» και ότι ελληνική εταιρεία έχει κατασκευάσει το δίκτυο σωληνώσεων, υποδομών, ύδρευσης και αποχέτευσης στην πρωτεύουσα Καράκας. Συνέστησε δε στον Βενιζέλο να μην υιοθετήσει «κάποιες ιδεολογικές εμμονές και ένα κεντρικό αφήγημα της άκρας Δεξιάς, ότι η Αριστερά στην Ευρώπη χρηματοδοτείται με τρόπο σκοτεινό από τη Δημοκρατία της Βενεζουέλας» όπως έγινε με τους Podemos στην Ισπανία.


Λάμπρος Σταυρόπουλος  
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ



Χαλκιδική: «Πέθανε μπροστά μας ενώ περιμέναμε δύο ώρες το ασθενοφόρο»



Ξεσπά στο protothema.gr η θεία του άτυχου νέου που πέθανε αβοήθητος καθώς το ασθενοφόρο έκανε να φτάσει στην Ουρανούπολη από τη Χαλκιδική δύο ώρες - «Μας είπαν ότι έχουν δύο ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί» καταγγέλλει η θεία του 38χρονου

Το τραγικό περιστατικό με τον άδικο θάνατο του Γιώργου Κεραμιτσή στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής έρχεται να αναδείξει ακόμη ένα τεράστιο πρόβλημα στο ΕΣΥ. Πιο συγκεκριμένα, με τη χθεσινή απώλεια του 38χρονου, αναδεικνύεται η ανεπάρκεια ασθενοφόρων και πληρωμάτων στη Χαλκιδική, τη στιγμή που η θερινή σεζόν βρίσκεται προ των πυλών. Συγγενείς του άτυχου Γιώργου ξεσπούν στο protothema.gr υποστηρίζοντας ότι το ασθενοφόρο άργησε σχεδόν δύο ολόκληρες ώρες.

«O  Γιώργος ένιωσε μία δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ήταν καλά στην υγεία του, δεν είχε κανένα πρόβλημα. Μόλις τον είδε ο πατέρας του ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο, νομίζοντας ότι θα έρθει γρήγορα για να σώσουν το παιδί. Περιμέναμε να έρθει το ασθενοφόρο από το Παλαιοχώρι που είναι κοντά αλλά μας είπαν ότι έχουν δύο ασθενοφόρα αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί. Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας και έκαναν να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού δύο ώρες σχεδόν. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή. Εμείς εδώ στην Ουρανούπολη δεν έχουμε ούτε ασθενοφόρα, ούτε γιατρούς, δυστυχώς» λέει η κυρία Κατερίνα, θεία του άτυχου Γιώργου.

«Όλα έγιναν μπροστά στα μάτια των γονιών του που προσπαθούσαν να συνεφέρουν το παιδί τους κα δεν μπορούσαν οι άνθρωποι. Μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ του έκαναν σαράντα μαλάξεις αλλά ήταν ήδη αργά. Ο Γιώργος είχε πεθάνει. Και τώρα οι γονείς του περιμένουν να έρθει η Μ. Δευτέρα για να γίνει νεκροψία στο παιδί τους και να μπορέσουν να το κηδέψουν» προσθέτει η κυρία Κατερίνα.

«Εξ’ αιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό, άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» κατήγγειλε ο πρόεδρος του εργασιακού σωματείου ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Γιαννιτσών και Έδεσσας) Γιώργος Παλαιολόγου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι βάσεις των ασθενοφόρων συνδέονται με την έδρα των μονάδων υγείας. Συγκεκριμένα, στον Πολύγυρο, όπου βρίσκεται το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής καθώς και σε Νέα Καλλικράτεια, Νέα Μουδανιά, Κασσάνδρεια και Άγιο Νικόλαο, όπου λειτουργούν Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε όλες τις βάρδιες.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παλαιολόγου «το πάγιο αίτημα των εργαζομένων για περισσότερα ασθενοφόρα, έχει περάσει δεύτερο πλέον, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι το σημαντικότερο, καθώς δεν επαρκούν τα πληρώματα για τις βάρδιες», επισημαίνοντας ότι η κατάσταση επιδεινώνεται τους καλοκαιρινούς μήνες που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, με αποτέλεσμα ο αριθμός των διασωστών να μην επαρκεί για τις αυξημένες ανάγκες. Όπως ανέφερε κάθε χρόνο διασώστες από τη Θεσσαλονίκη, μεταβαίνουν την περίοδο των αδειών τους στη Χαλκιδική για να βοηθήσουν την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα δεν εξαλείφεται.

Μάλιστα ο κ. Παλαιολόγου ανέφερε ότι το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα υποβάλλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς χάνονται ανθρώπινες ζωές.



Πηγή : protothema.gr


Κινηματογραφική καταδίωξη ταχύπλοου με ναρκωτικά




Εξαρθρώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος εγκληματική οργάνωση διεθνικού χαρακτήρα με πολύμηνη δράση που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, με ταχύπλοα σκάφη, μεταξύ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Ελλάδας, με σκοπό την περαιτέρω προώθησή τους στην Ευρώπη.

Συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων 2 ημεδαποί και 5 υπήκοοι Αλβανίας.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

δύο ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη,
το χρηματικό ποσό των 1.800 ευρώ,
πλήθος εγγράφων σχετιζομένων με τη δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης,
δεκατρείς συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

6 Απριλίου, το ταχύπλοο εντοπίστηκε από αεροσκάφος του Λιμενικού στις αλβανικές ακτές. 

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης με την GUARDIA Di FINANZA το σκάφος εντοπίστηκε από τις ιταλικές αρχές να εκφορτώνει μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και να αποχωρεί αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα από τις ακτές της νότιας Ιταλίας.

Το σκάφος καταδιώχτηκε αρχικά από τις Ιταλικές αρχές και στην συνέχεια, όταν εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, από σκάφη και εναέρια μέσα της Ελληνικής Ακτοφυλακής και τη συνδρομή των αντίστοιχων μέσων της FRONTEX.

Το σκάφος ακινητοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια του ακρωτηρίου Ταίναρο, μετά από ρίψη βολών ακινητοποίησης.