Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Έχουμε χάσει την μπάλα με αυτή την κυβέρνηση μία λέει την άλλη ακυρώνει ότι λέει






Και εκεί που μέχρι εχθές ξέραμε ότι τέρμα οι αποδείξεις από σήμερα όσοι είχατε ανακουφιστεί ξεχάστε το και μην έχετε κάνει το λάθος πιστεύοντας αυτά που λέει η κυβέρνηση και τις έχετε πετάξει γιατί το πρόστιμο θα είναι 22%!!

Διαβάζουμε στο enikonomia.gr

Την συλλογή αποδείξεων για τα εισοδήματα του 2015 πρέπει να αρχίσουν οι φορολογούμενοι στα μέσα Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται από τις παρεμβάσεις του υπουργείου Οικονομικών στο πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θα διατηρηθεί και το 2015 το 10% του εισοδήματος. Αν δηλαδή, ένας φορολογούμενος έχει εισόδημα 10.000 ευρώ θα πρέπει να δηλώσει αποδείξεις 1.000 ευρώ. Στην περίπτωση ωστόσο που δεν θα δηλώσει αποδείξεις του 10%, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που λείπουν από τους φορολογούμενους. Έτσι θα υπάρχει πρόσθετος φόρος 220 ευρώ.

Η οριστικοποίηση πάντως για την συλλογή αποδείξεων ίσων με το 10% του εισοδήματος, θα γίνει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο υπάρχει και ένα καλό νέο που προέρχεται από τα… capital controls. Σύμφωνα με τη νέα παρέμβαση , διαγράφεται ο φόρος δωρεάς χρηματικών ποσών έως 5.000 ευρώ που έγιναν από τα capital control και μετά. Ο φόρος είναι 10% επί των χρηματικών ποσών και έτσι πρόκειται να επιστραφούν ποσά έως 500 ευρώ. Η ελάφρυνση αυτή ισχύει μόνο για δωρεές από γονείς σε τέκνα και από παππούδες σε εγγόνια.

Το μαρτύριο πάντως της συλλογής αποδείξεων θα σταματήσει από το 2016, οπότε η έκπτωση φόρου λόγω αποδείξεων θα δίνεται μόνο εφόσον οι δαπάνες γίνονται με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.


Ελεύθεροι υπό όρους οι 3 ανήλικοι συλληφθέντες για τα επεισόδια στα Εξάρχεια




Βαριές οι κατηγορίες εναντίον τους - Τις αρνούνται και υποστηρίζουν ότι εγκλωβίστηκαν στα Εξάρχεια μετά την πορεία μνήμης για την επέτειο από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου - Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ένας 22χρονος - Την Πέμπτη απολογούνται οι λοιποί συλληφθέντες


Αφέθηκαν ελεύθεροι, υπό τον όρο υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, οι τρεις ανήλικοι που είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια την περασμένη Κυριακή, μετά το πέρας της απολογίας τους στη 14η τακτική ανακρίτρια.

Οι τρεις που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος (εκρήξεις, κατοχή εκρηκτικών και εμπρησμό), απολογούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξαν ότι δεν συμμετείχαν στα επεισόδια ούτε έχουν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο, αλλά, όπως είπαν, εγκλωβίστηκαν στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου.

Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του και ένας 22χρονος που είχε συλληφθεί την ίδια ημέρα.

Αύριο, Πέμπτη θα απολογηθούν οι υπόλοιποι συλληφθέντες.



Πηγή: skai.gr



Υπογραφές μαζεύουν Βρετανοί για απαγόρευση στον Τραμπ εισόδου στη χώρα



«Έπεσε» το σύστημα λόγω υπερφόρτωσης

Περισσότερα από 175.000 άτομα έχουν υπογράψει επίσημο αίτημα για να απαγορευτεί στον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ η είσοδος στη Βρετανία, μετά τις προκλητικές του δηλώσεις ότι θα πρέπει να απαγορευτεί σε μουσουλμάνους η είσοδος στις ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα τέθηκε εκτός λειτουργίας λόγω υπερφόρτωσης.

Το αίτημα δημιουργήθηκε μόλις 24 ώρες πριν και δεκάδες χιλιάδες άτομα έχουν σπεύσει να το υπογράψουν.

Σύμφωνα με τον Independent, τέσσερα άτομα το δευτερόλεπτο υπογράφουν το αίτημα. Λόγω υπερφόρτωσης, η πρόσβαση στην ιστοσελίδα PetitionParliament.uk

Το γεγονός ότι οι υπογραφές ξεπέρασαν τις 100.000 σημαίνει ότι το κείμενο μπορεί να υποβληθεί προς συζήτηση στους βουλευτές του βρετανικού Κοινοβουλίου.

Επίσης, στον ιστότοπο 38 Degrees έχει δημοσιοποιηθεί κείμενο που ζητά να αφαιρεθεί από τον Τραμπ, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης δύο γηπέδων γκολφ στη Σκωτία και η μητέρα του οποίου ήταν Σκωτσέζα, ο τίτλος του επίτιμου διδάκτορα που του είχε δοθεί το 2010 από το σκωτσέζικο πανεπιστήμιο Ρόμπερτ Γκόρμπον (RGU) του Άμπερντιν. Το μεσημέρι της Τετάρτης το κείμενο είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 20.000 υπογραφές.

Ο Τραμπ προκάλεσε κατακραυγή στις ΗΠΑ και διεθνώς με τις δηλώσεις τους για τους μουσουλμάνους. Μεταξύ άλλων είχε πει: «Δείτε τι συνέβη στο Παρίσι, τη φρικτή σφαγή [...]. Υπάρχουν ζώνες στο Παρίσι που είναι ριζοσπαστικοποιημένες, όπου οι αστυνομικοί αρνούνται να πάνε. Είναι τρομοκρατημένοι», δήλωσε.
«Έχουμε ζώνες στο Λονδίνο και σε άλλα μέρη που είναι τόσο ριζοσπαστικοποιημένες ώστε οι αστυνομικοί φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν απέρριψε τις προσπάθειες να απαγορευτεί στον Τραμπ η είσοδος στη Βρετανία, σημειώνοντας ότι χρειάζεται «σοβαρή συζήτηση» για να νικηθούν οι «ανοησίες» του αμερικανού πολιτικού.

«Οι λονδρέζοι αστυνομικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους βρετανούς μουσουλμάνους, η συμβολή των οποίων στη χώρα μας είναι τεράστια» ήταν η αντίδραση του Όζμπορν στις δηλώσεις του Τραμπ.

«Ειλικρινά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ αντιβαίνουν στις ιδρυτικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών» πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει κάποιος σε τέτοιες ανοησίες είναι να υπάρξει ένας δημοκρατικός διάλογος και να του πει πολύ ξεκάθαρα ότι οι απόψεις του δεν είναι ευπρόσδεκτες» σημείωσε, μιλώντας ενώπιον βουλευτών.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είχε χαρακτηρίσει την Τρίτη τις δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ «εντελώς ανόητες». «Ο μοναδικός λόγος που θα απέφευγα ορισμένες συνοικίες της Νέας Υόρκης είναι ο κίνδυνος να πέσω εκεί πάνω στον Ντόναλντ Τραμπ» είχε πει ειρωνικά.




Πηγή : tovima.gr


Την άρση ασυλίας του Ν. Μιχαλολιάκου αποφάσισε η Βουλή



Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η άρση της βουλευτικής ασυλίας του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από την ψηφοφορία απουσίαζε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική ομάδα της Χ.Α.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Νίκος Μιχαλολιάκος σε δημόσια ομιλία του είχε χρησιμοποιήσει φράσεις όπως «θα σας σπάσουμε τα κεφάλια», «είμαστε πιο ακραίοι από όσο νομίζετε» κι ότι δημοσιογράφοι πρέπει να γίνουν «σαπούνια». 


Η γερμανική κυβέρνηση ούτε διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει το δημοσίευμα της Die Welt για «ακυβέρνητο καράβι»



Ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ απέφυγε σήμερα να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει to πολύκροτο δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Welt», σύμφωνα με το οποίο η γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα περιγράφει σε έκθεσή της την Ελλάδα ως «ακυβέρνητο καράβι».

 «Όταν η εφημερίδα μιλάει για τέτοιες υποτιθέμενες εκθέσεις, οι οποίες είναι και διαβαθμισμένες ως εμπιστευτικές, ούτε διαψεύδεται ούτε επιβεβαιώνεται εδώ», δήλωσε ο κ. Σέφερ.   Υπενθυμίζεται πως πριν από τρεις μέρες η γερμανική εφημερίδα δημοσίευσε ένα κείμενο όπου μεταξύ άλλων, σχολίασε ως καταστροφικό το αποτέλεσμα των πολύμηνων διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών, υποστηρίζοντας πως η πρώτη αξιολόγηση θα καθυστερήσει περαιτέρω και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι, ενώ ταυτόχρονα χαρακτήρισε τη χώρα «ακυβέρνητο καράβι», επικαλούμενη αναφορά της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα με ημερομηνία 1 Δεκεμβρίου.  

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα είχε προχωρήσει σε επίσημη διάψευση, ενώ και το Μέγαρο Μαξίμου είχε προχωρήσει στην εξής ανακοίνωση: «Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν.

Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit».



Πηγή: lifo.gr


Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί: Νέοι φόροι δεν σημαίνει αύξηση εσόδων



Με αφορμή την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δεν θα φέρουν περισσότερα από 160 εκατ. ευρω - Το όφελος είναι πολύ μικρό σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί, αναφέρεται στη σχετική έκθεση

Σε πλήρη αποδόμηση του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και ειδικά των μειωμένων συντελεστών στα νησιά προχώρησε το Γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής με νέα ειδική ενδιάμεση έκθεση.

Πέραν αυτού και ενόψει των νέων προαπαιτούμενων μέτρων επισημαίνουν πως η περαιτέρω αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αυξημένα έσοδα σε περιόδους ύφεσης στις οποίες τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας.

Υποστηρίζουν δε ότι το «κλειδί» για την αύξηση των εσόδων είναι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μέσω καθολικής εφαρμογής ηλεκτρονικών συστημάτων πληρωμής μέσω των οποίων το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει επιπλέον 2 δισ. ευρώ από ΦΠΑ.

«Το όφελος από μια τέτοια ενέργεια σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί η εφαρμογή του, είναι πολύ μικρό» αναφέρουν χαρακτηριστικά για την κατάργηση τωντου μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά υποστηρίζοντας ότι το εκτιμώμενο ανώτατο όριο πρόσθετων εσόδων από την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, δεν μπορεί να υπερβεί τα 160 εκατ. ευρώ.

Σε άλλο σημείο επαναλαμβάνουν ότι «Ειδικά για τα νησιά του Αιγαίου, το δημοσιονομικό όφελος από την κατάργηση των ειδικά μειωμένων συντελεστών λόγω των στρεβλώσεων που θα δημιουργηθούν στην οικονομική δραστηριότητα ενδέχεται να είναι αμελητέο (συγκριτικά με τα έσοδα από τη πάταξη της παραοικονομίας) ή ακόμα και μεσομακρο πρόθεσμα αρνητικό με την ευρύτερη έννοια του εθνικού συμφέροντος» ενώ επισημαίνουν ότι «Ακόμα και αν υιοθετήσουμε την αισιόδοξη πρόβλεψη των παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε το 2010, με βάση τα δημοσιονομικά έσοδα και το ΑΕΠ του 2010 (πολύ υψηλότερο από το ΑΕΠ του 2013 ή του 2015), τα μέγιστα επιπρόσθετα έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου δεν μπορούν να ξεπεράσουν τα € 250 εκατ. Τα έσοδα αυτά είναι περίπου το 25% των εσόδων, τα οποία θα μπορούσαν να εισπραχθούν από τη μείωση της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και παραοικονομίας μόνο στην περιφέρεια της Αττικής, που παράγεται περίπου το 45% του ΑΕΠ της χώρας».

Οι συντάκτες της έκθεσης εξηγούν ότι κάθε προσπάθεια για αύξηση των φορολογικών εσόδων από ΦΠΑ θα πρέπει να προσανατολιστεί περισσότερο στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, μέσω της δημιουργίας ενός βέλτιστου φοροεισπρακτικού μηχανισμού (καταπολέμηση διαφθοράς, αναδιάρθρωση, κάλυψη κενών θέσεων).

«H περαιτέρω αύξηση των φορολογικών υποχρεώσεων δεν μεταφράζεται απαραίτητα σε αυξημένα έσοδα σε περιόδους ύφεσης στις οποίες τόσο τα νοικοκυριά, όσο και οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα χρηματοδότησης και ρευστότητας» επισημαίνουν οι συντάκτες και σημειώνουν ότι «Η διεθνής εμπειρία και η σχετική βιβλιογραφία δείχνει ότι ένα αξιόπιστο μέτρο προς την κατεύθυνση της μείωσης της φοροδιαφυγής είναι η διευρυμένη χρήση Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμής (πιστωτικές κάρτες, χρεωστικές κάρτες, ηλεκτρονική τραπεζική κ.ά)… Ειδικά για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει ένα τόσο οξύ πρόβλημα υστέρησης εσόδων από ΦΠΑ, όπως παρουσιάστηκε προηγουμένως, η εισαγωγή και η διευρυμένη χρήση Ηλεκτρονικών Μέσων Πληρωμής θα αυξήσει σημαντικά την εισπραξιμότητα του φόρου άμεσα, χωρίς να απαιτείται πρώτα η εκ βάθρων αναδιοργάνωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Μάλιστα, σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας μελέτης, η υστέρηση στα έσοδα από ΦΠΑ σχετίζεται αρνητικά με τη χρήση τέτοιων μέσων. Δηλαδή, χώρες με μικρότερο αριθμό συναλλαγών με Ηλεκτρονικά Μέσα Πληρωμής τείνουν να παρουσιάζουν υψηλότερη υστέρηση στα έσοδα από ΦΠΑ».

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει επιπλέον € 2 δισ. από ΦΠΑ, η εθνική οικονομία να εξοικονομήσει περί το € 1,5 δισ.7 από την ηλεκτρονική τραπεζική, ενώ και οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν € 1- 1,5 δισ. μέσω χρήσης ηλεκτρονικής τιμολόγησης.

Διαβάστε την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής


Πηγή : protothema.gr


Αστυνομικός αγκαλιάζει το άλογό του που έχει χτυπηθεί από αυτοκίνητο



Ο αστυνομικός έχασε το άλογό και συνεργάτη του ξαφνικά, όταν βρισκόντουσαν στον δρόμο και το άλογο τρόμαξε από διερχόμενο φορτηγό, χτυπήθηκε και πέθανε.

Η Charlotte άφησε την τελευταία της πνοή στο δρόμο, με τον αστυνομικό να βρίσκεται στο πλευρό της μέχρι τέλους.

Η Charlotte ήταν έξι ετών και είχε αναλάβει τα καθήκοντά της στο Αστυνομικό Τμήμα του Χιούστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αλλά η μοίρα επιφύλασσε στο άλογο και το αφεντικό του ένα άσχημο τέλος. Στις 3 Δεκεμβρίου χτυπήθηκε από φορτηγό και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Ο αστυνομικός Herrejon, προσπάθησε να το σώσει αλλά ήταν ήδη αργά. Όμως, αρνήθηκε να το εγκαταλείψει και δεν έφυγε από το πλευρό του. Το τμήμα της αστυνομίας, δημοσίευσε τη συγκινητική φωτογραφία που έχει πραγματικά λυγίσει όλο το διαδίκτυο. ''Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε τον θάνατο της Charlotte, ενός αλόγου που πέθανε εν ώρα υπηρεσίας από διερχόμενο αυτοκίνητο. Βρισκόταν μαζί μας τα τελευταία τέσσερα χρόνια και εργαζόταν άριστα στους δρόμους του Χιούστον''.


Ο αστυνομικός το όνομα του οποίου είναι Herrejon, υπέστη ελαφρά τραύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους και τώρα αναρρώνει.

Οι συνάδελφοι του αστυνομικού και του άτυχου αλόγου είπαν :
''Αγαπούσε τη δουλειά της και ήταν πάντα έτοιμη να πάει τους κακούς στη φυλακή ή να δώσει αγάπη στα παιδιά. Θα μας λείψει''.




Πηγή : Dailymail


Αλχημείες με μεταφορά εσόδων από ΟΑΕΔ σε ΙΚΑ αντί μείωσης συντάξεων





Ακόμη και... λογιστικές αλχημείες, με μεταφορά εσόδων από τον ΟΑΕΔ προς το ΙΚΑ, επεξεργάζονται στο υπ. Εργασίας προκειμένου η κυβέρνηση να μείνει πιστή στη δέσμευσή της να μην προχωρήσει σε μείωση των κύριων συντάξεων. Με δεδομένη την ισχυρή άρνηση των πιστωτών στην κυβερνητική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, στο υπ. Εργασίας καταστρώνουν το «plan b», χωρίς όμως ακόμη να έχει λάβει την οριστική έγκριση από τον υπουργό. Αλλωστε, ο κ. Κατρούγκαλος μόλις χθες επέστρεψε από την περιοδεία του σε ευρωπαϊκές πόλεις, με στόχο διμερείς συναντήσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό. Η κεντρική ιδέα των εναλλακτικών σχεδίων, που αναμένεται να οριστικοποιηθούν και να εγκριθούν αύριο, καθώς την Πέμπτη είναι το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Εργασίας με τους επικεφαλής των δανειστών, περιλαμβάνει την ανακατανομή των ήδη καταβαλλόμενων εισφορών υπέρ του ΙΚΑ.
Αν και κατά κύριο λόγο το σχέδιο προβλέπει τη μεταφορά πόρων από τους ανέργους (ΟΑΕΔ) στους συνταξιούχους (ΙΚΑ), στην πράξη τα έσοδα προς το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα αυξηθούν. Και αυτό, γιατί οι εισφορές υπέρ του ΟΑΕΔ, που εισπράττονται από το ΙΚΑ, στη συντριπτική τους πλειονότητα δεν αποδίδονται στον Οργανισμό. Οπως φαίνεται και από τον προϋπολογισμό του 2016 που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο, κάτι αντίστοιχο επιδιώκεται και με τις εισφορές των ήδη συνταξιούχων υπέρ του ΕΟΠΥΥ (6% στις κύριες συντάξεις και 6% στις επικουρικές), οι οποίες σχεδόν κατά το ήμισυ (355,3 εκατ.) εγγράφονται ως έσοδα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
Πρόκειται επίσης για εισφορές που θα εισπράξει το ΙΚΑ και προφανώς δεν θα αποδοθούν. Στο υπ. Εργασίας θεωρούν ότι σχετικές παρακρατούμενες εισφορές είναι υψηλές σε σχέση με τις παροχές που ισχύουν στους συγκεκριμένους οργανισμούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον προϋπολογισμό του νέου έτους, που φέρει την έγκριση του κουαρτέτου των δανειστών, τόσο ο ΕΟΠΥΥ όσο και ο ΟΑΕΔ εμφανίζονται με πλεόνασμα, το οποίο μάλιστα μειώνει το συνολικό έλλειμμα των φορέων κοινωνικής πολιτικής.
Το πρόβλημα, βέβαια, έγκειται στο γεγονός ότι ειδικά στην περίπτωση των συνεισπραττόμενων εισφορών, το ΙΚΑ εισπράττει για λογαριασμό τρίτων, χωρίς όμως να αποδίδει. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2010 και μετά, παρακρατεί νόμιμα το 30% των εσόδων που εισπράττει για λογαριασμό του ΟΑΕΔ. Βάσει του νέου σχεδιασμού, το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 60%. Τα συνολικά έσοδα που εισπράττει για λογαριασμό του ΟΑΕΔ ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 400 εκατ. Βάσει του νόμου, θα έπρεπε να καταθέτει στον Οργανισμό τουλάχιστον 280 εκατ. και να παρακρατεί 120 εκατ. Σύμφωνα βέβαια με ασφαλείς πληροφορίες, το ποσό που για το τρέχον έτος έχει καταβληθεί στον ΟΑΕΔ, δεν ξεπερνά τα 120 με 150 εκατ. Τα υπόλοιπα χρησιμοποιούνται για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες του ΙΚΑ, που βαίνουν αυξανόμενες.
Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του Ιδρύματος για το 2016 αναμένεται έλλειμμα που ενδέχεται να ξεπερνά και τα 2 δισ., έναντι πρόβλεψης ελλείμματος 930 εκατ. για το τρέχον έτος.

Έντυπη Καθημερινή


Καραμανλής: Θα πάμε με τον Βαγγέλη, μέχρι το τέλος



Τη συνεπή στράτευση του καραμανλικού στρατοπέδου στο πλευρό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, επισημαίνει ο “Μικροπολιτικός” των “Νέων”, επικαλούμενος όσα λέει ο Κώστας Καραμανλής στους συνομιλητές του.

Σε πείσμα φημών που κυκλοφόρησαν περί αποστασιοποίησης μέρους του καραμανλικού στρατοπέδου από την υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η έγκυρη στήλη των “Νέων” σημειώνει τα εξής:

“Το μήνυμα που μεταφέρει ο Κώστας Καραμανλής σε στελέχη που τον επισκέπτονται για παραγοντισμό ή ανύψωση ηθικού στην Παναγή Κυριακού, καταλήγει περίπου σε ένα “με τον Βαγγέλη ξεκινήσαμε, και με τον Βαγγέλη θα πάμε μέχρι το τέλος”.

Την ίδια ώρα, ο “Μικροπολιτικός” υπογραμμίζει τη σημειολογία της παρουσίας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη σε τραπέζι που διοργάνωσε ο Νίκος Δένδιας για την ονομαστική εορτή του, καθώς εκεί τον περίμεναν σημαίνοντα στελέχη της καραμανλικής πτέρυγας, όπως οι Ανδρέας Λυκουρέντζος, Λευτέρης Ζαγορίτης, Πάτροκλος Γεωργιάδης και Μενέλαος Δασκαλάκης.


Πηγή : ysterografa.gr


Βόλος : Ενα χρόνο φυλακή για κακοποίηση ζώων



Σε ποινή φυλάκισης ενός έτους, αλλά με αναστολή και σε χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, καταδικάσθηκε ένας κάτοικος της Μακρυνίτσας του Πηλίου, επειδή κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση ζώων.

Τις ποινές επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, επειδή το Πάσχα του 2012 ο καταδικασθείς φέρεται να πυροβόλησε ένα σκυλί και γάτες την περιοχή της Μακρυνίτσας.
Τον κατήγγειλαν όμως για τις πράξεις του δύο γειτόνισσές του με αποτέλεσμα η υπόθεση να φθάσει και να εκδικασθεί από τη δικαιοσύνη.

Ο καταδικασθείς αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε στο δικαστήριο πως είναι φιλόζωος, πως έχει μεγαλώσει με τα ζώα, ενώ εξέφρασε την άποψη, πως οι δύο μηνύτριές του έχουν ιδιοκτησιακές διαφορές μαζί του και παράλληλα άσκησε έφεση επί της δικαστικής απόφασης.


Δεν πείθει πλέον ο Τσίπρας και δεν ενδιάφερθηκαν οι έλληνες για την συνέντευξη του



Πολύ μικρό ήταν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού για την συνέντευξη που έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στην ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με την Nielsen, η συνέντευξη έκανε 10,4% στο σύνολο και 5,7% στα κοινά 15-44.

Αυτό δείχνει ότι οι πολίτες πλέον δεν εμπιστεύονται και δεν πιστεύουν αυτά που λέει ο πρωθυπουργός οπότε δεν τους ενδιαφέρει πλέον να ακούσουν.


Ανησυχεί ο Καμίνης για την ανεξέλεγκτη ροή μεταναναστών στο κέντρο της Αθήνας





Καμίνης: Ανησυχώ βαθιά 


Τη βαθύτατη ανησυχία του για τη ροή των μεταναστών από την Ειδομένη προς το κέντρο της Αθήνας εξέφρασε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης μιλώντας το πρωί στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» επισημαίνοντας ότι δεν θα επιτρέψει φαινόμενα όπως αυτό της πλατείας Βικτωρίας και εστιάζοντας στη σημασία της επαναπροώθησης των παράτυπων μεταναστών προς την Τουρκία.

Ο δήμαρχος Αθηναίων χαρακτήρισε το πρόβλημα πιο μεγάλο ενδεχομένως και από το ίδιο το προσφυγικό γιατί όπως είπε «είναι προφανές ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να πάρουν άσυλο, δεν είναι πρόσφυγες, είναι οικονομικοί μετανάστες», απλά «επωφελήθηκαν από την ευκαιρία που περνάγαν οι πρόσφυγες, έχουν έρθει και αυτοί, γι' αυτό και μιλάγαμε και για μεικτές ροές μεταναστών και προσφύγων».


Και άργησε πολύ!! Ανοιξε η γραμμή στην Ειδομένη μετά την επέμβαση της αστυνομίας



Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ειδομένη με στόχο τη διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής που είχαν αποκλείσει εδώ και αρκετές ημέρες οικονομικοί μετανάστες στους οποίους δεν επιτρεπόταν η διέλευση στην ΠΓΔΜ, με προορισμό την κεντρική Ευρώπη.

Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, πραγματοποιήθηκε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, όπως επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης.

«Έχει αποσυμφορηθεί η περιοχή, όπως και η σιδηροδρομική γραμμή, και ήδη πέρασε η πρώτη εμπορική αμαξοστοιχία» ανέφερε ο κ. Γκουντενούδης, συμπληρώνοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ηρεμήσει.

Μικρές αντιδράσεις υπήρξαν από μερίδα μεταναστών που δεν ήθελαν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία και έγιναν προσαγωγές 10 ατόμων από την αστυνομία, τα οποία στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι, ενώ ένας Ιρανός τραυματίστηκε στη διάρκεια συμπλοκής με ομοεθνή του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο τραυματίας φέρει τραύματα από μαχαίρι στο άνω και κάτω άκρο και η κατάστασή του, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δεν είναι σοβαρή.

Κλιμάκιο του Δήμου Παιονίας καθαρίζει αυτή την ώρα την περιοχή, ενώ λεωφορεία με πρόσφυγες (σ.σ. από τις τρεις εθνικότητες στις οποίες επιτρέπεται η διέλευση -Σύροι, Ιρακινοί και Αφγανοί) βρίσκονται σε απόσταση 15 χλμ. από την Ειδομένη και αναμένουν σήμα από την αστυνομία προκειμένου να προσεγγίσουν την ουδέτερη ζώνη.

Μέχρι τη 1:30 το μεσημέρι περισσότεροι από 800 παράτυποι μετανάστες είχαν αναχωρήσει από την Ειδομένη με 16 λεωφορεία για την Αθήνα, ενώ η επιχείρηση της αστυνομίας για τον «καθαρισμό» της μεθορίου Ελλάδας-ΠΓΔΜ συνεχιζόταν χωρίς εντάσεις και προβλήματα, με τη συμμετοχή 400 αστυνομικών από όλη την κεντρική Μακεδονία.

Με αναμμένες τις μηχανές περιμένουν 6 αμαξοστοιχίες κενού φορτίου στα Σκόπια για να μπουν στο ελληνικό έδαφος, να κατευθυνθούν στον Πειραιά και να φορτώσουν εμπορεύματα, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δύο μηχανές κατευθύνονται στα Σκόπια μέσω Ειδομένης για να παραλάβουν εγκλωβισμένα εμπορικά βαγόνια.
Επίσης η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έστειλε συρμό για να παραλάβει οικονομικούς μετανάστες και να τους μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη. Μέχρι το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να γίνεται απρόσκοπτα η διακίνηση των εμπορευμάτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας τις τελευταίες ημέρες είχε προαναγγείλει την επιχείρηση με συνεντεύξεις του, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θέλει αιματοχυσία, αλλά η εκκαθάριση της Ειδομένης δεν πρόκειται να είναι «βόλτα στο δάσος για κολεγιόπαιδα».


Πηγή : ethnos.gr





Έτσι ισοπεδώστε τα όλα! Λεβέντης: Σε μία οικουμενική κυβέρνηση θα έπαιρνα το Υπουργείο Οικονομικών



Είμαι διατεθειμένος να πάρω τον Τσίπρα και να πάμε στη Μέρκελ για να αλλάξουμε την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, όπως και πως θα ήθελε να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών σε μία οικουμενική κυβέρνηση για να μας βγάλει απο την κρίση.

Θέμα χρόνου θεωρεί το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου η χώρα θα έχει οικουμενική κυβέρνηση.

Εξήγησε πως συμφωνεί με τους στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά διαφωνεί επί της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων. Μάλιστα, έστειλε μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν με καλέσει ο κ. Τσίπρας, είμαι διατεθειμένος να τον πάρω μαζί μου και να πάμε στη Μέρκελ», υποστηρίζοντας ότι μπορεί να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο σε συνομιλίες με τη γερμανική κυβέρνηση.



Οι αρχηγοί δεν είναι σκυλιά που ουρλιάζουν




Συνέντευξη στην εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο" στο δημοσιογράφο Δ. Νασόπουλο.

Τον αρχηγό της ΝΔ θα τον προλάβει ο Αη-Βασίλης ή θα προκύψει από τον πρώτο γύρο;
Μακάρι να προέκυπτε από τον πρώτο γύρο. Γιατί έτσι θα είχαμε κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Και όσο πιο γρήγορα κλείσει τόσο καλύτερα.  Άλλα κατά πάσα πιθανότητα, φαντάζομαι ότι αφού μας φωτίσει το Άγιο Πνεύμα, θα τον εκλέξουμε. 
Η κομματική βάση με ποιο κριτήριο θα ψηφίσει για την ηγεσία της στις 20 Δεκεμβρίου; Τι θα ξεχωρίσει τον επόμενο πρόεδρο; 
Είναι βέβαιον ότι η κομματική βάση της ΝΔ ανησυχεί δικαίως για την ενότητα της παράταξης. Καθοριστικό κριτήριο για το μέλλον θα είναι η ικανότητα σύνθεσης, η σοβαρότητα  και βεβαίως η αποφασιστικότητα και η υπευθυνότητα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα κληθεί σύντομα να διαχειριστεί τα δύσκολα και περίπλοκα για τη χώρα θέματα.
Η ανησυχία σας περί διάλυσης του κόμματος έχει βάση ή απλώς σημάνατε συναγερμό λόγω της εσωκομματικής αναταραχής;
Tο είπα γιατί βλέπω ότι ανησυχεί το σύνολο των Νεοδημοκρατών αλλά και εκείνων που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ ή σκέφτονται να την ψηφίσουν. Η εικόνα που ανεδείχθη μετά της εκλογές που δεν έγιναν, δεν αρμόζει σε υπεύθυνη πολιτική δύναμη, πόσο μάλλον στην αξιωματική αντιπολίτευση, που είναι η εν δυνάμει εναλλακτική πρόταση για τον τόπο.
Οι πληγές που άνοιξαν από το εκλογικό φιάσκο θα κλείσουν εύκολα;
Είναι βέβαιο ότι θα κλείσουν, μόλις εκλέγει ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ακολουθήσει άμεσα ένα συνέδριο επανίδρυσης της ΝΔ, ένα συνέδριο θέσεων και αρχών που θα συμφωνήσει σε ένα νέο καταστατικό, σύγχρονο και δημοκρατικό όπως αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή κεντροδεξιά που απέχει από τα σημερινά αρχηγικά κόμματα.
Γιατί βλέπετε ακόμη και «σαμποτάζ» πίσω από αυτό το φιάσκο;
Δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω ότι υπάρχει τόση συσσωρευμένη ανικανότητα.
Μπορείτε όντως να συνυπάρξατε όλοι στη ΝΔ όποιος κι αν εκλεγεί αρχηγός; Οφείλουμε να προσπαθήσουμε να συνυπάρξουμε γιατί αυτή είναι η απαίτηση των ψηφοφόρων μας, αλλά και των Ελλήνων που ανησυχούν για τη πορεία της χώρας και θέλουν μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση απέναντι σε έναν ανεύθυνο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μέρα με τη μέρα καταρρέει.

Η εσωκομματική διαμάχη ανάμεσα στο «νέο» και στο «παλαιό» πώς σας ακούγεται
Μου ακούγεται ως προσπάθεια κακής αντιγραφής των διλημμάτων που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι είναι φενάκη. Το ερώτημα δεν είναι το νέο ή το παλιό.Απεδείχθη ότι το νέο χωρίς πρόγραμμα και σχέδιο, χωρίς γνώση, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Το ζητούμενο είναι να συναινέσουμε σε πολιτικές που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα. Άλλωστε στην Τροία πήγε και ο Νέστωρ, πήγε και ο Αχιλλέας.

Ο Μάκης Βορίδης και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης περιμένουν την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά. Εσείς τι περιμένετε; 
Και μένα μ’ αρέσουν πολύ οι μηχανές του χρόνου. Τις βλέπω στον κινηματογράφο.

O δικός σας ρόλος σας την επόμενη ημέρα του κόμματος ποιός θα είναι; 
Φαντάζομαι ότι θα υπάρχει ήδη κάποιος σχεδιασμός...Δεν χρειάζεσαι αξιώματα για να δίνεις τη μάχη για την πατρίδα και την παράταξη.

Τι λέτε όταν σας ρωτούν για την απόσταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη; Οι περισσότεροι, ιδίως οι παραδοσιακά συντηρητικοί, δυσκολεύονται να διαχωρίσουν μια οικογενειακή από μια πολιτική σχέση...  
Δεν νιώθω καμία απόσταση από τον Κυριακό Μητσοτάκη. Όπως ξέρετε, το αίμα νερό δεν γίνεται και αν γενεί, δεν πίνεται. Από κει και πέρα, έχουμε διακριτές πολιτικές διαδρομές και ο καθένας έχει την δική του αυτόνομη πορεία και τις δικές του επιλογές.

Στις κάλπες του 2009 ηττηθήκατε επειδή έγιναν «σημεία και τέρατα»; Μήπως ο πραγματικός λόγος ήταν διαφορετικός;
Έκρουσα των κώδωνα του κινδύνου και μίλησα για τις μεγάλες αδυναμίες του 2009 για να μην ξανασυμβούν Είπα ότι αποδέχθηκα το αποτέλεσμα των εκλογών, χάριν της ενότητας της ΝΔ, παρά τις διαφορετικές εισηγήσεις σχεδόν όλων των συναδέλφων που στήριξαν την υποψηφιότητά μου. Και το λέω, καθώς δεν είμαι καθόλου σίγουρη ότι η αντίδραση των υποψηφίων που θα χάσουν, θα είναι ανάλογη με την δική μου.
Η ερώτηση είναι πλέον κλασική, αλλά παραμένει κρίσιμη για τη ΝΔ: Το κόμμα πρέπει να στραφεί προς το κέντρο ή να επενδύσει στην καθαρόαιμη δεξιά; 
Η ΝΔ ήταν πάντοτε ένα κόμμα που στις τάξεις του είχε ανθρώπους από την λαϊκή Δεξιά μέχρι τις παρυφές της Αριστεράς. Όλοι, όμως, βρίσκονταν κάτω από τις ίδιες αρχές και ασπάζονταν κοινές αξίες. Και ο ιδεολογικός πυρήνας της παράταξης στις νικηφόρες περιόδους της ήταν εστιασμένος στο Κέντρο και στην φιλελεύθερη πολιτική. Πιστεύω ακράδαντα, ότι πρέπει να επιχειρήσουμε ένα ουσιαστικό άνοιγμα  στο Κέντρο και σε  πολίτες που σήμερα είναι πολιτικά άστεγοι. Η στροφή της ΝΔ προς το λαϊκισμό ή προς τη Δεξιά την οδήγησε σε ποσοστά κάτω από 20%.

Αντιπολίτευση στον Αλέξη Τσίπρα με επιστροφή στο αντιμνημόνιο;
Ποτέ. Σήμερα όλοι παραδέχονται ότι, αν το 2010 η ΝΔ είχε ακολουθήσει διαφορετική πολιτική, στήριζε τις διαρθρωτικές αλλαγές και πολεμούσε τις λανθασμένες επιλογές του μνημονίου, η χώρα θα είχε βγει από την κρίση. Το πάθημα λοιπόν μας έγινε μάθημα. Όλοι έχουμε αντιληφθεί πια ότι μόνο η υπευθυνότητα μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα. Αν πρόκειται εμείς να αντιγράψουμε το ΣΥΡΙΖΑ στις λογικές και στις πρακτικές του, τότε το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να κλείσουμε το μαγαζί.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα κομματική ηγεσία πρέπει να αφήσει ανοικτό τον δρόμο της πολιτικής συναίνεσης;
Ως γνωστόν δεν δυσκολεύομαι να ασκήσω σκληρή αντιπολιτευτική κριτική. Και πιστεύω ότι οφείλουμε να το κάνουμε γιατί η κυβέρνηση δεν ξέρει πού βρίσκεται και πού πατάει. Όμως η αφοριστική λογική «δεν συνομιλώ με τον Πρωθυπουργό», είναι άκρως επικίνδυνη. Φαντάζεστε πως θα ήταν ποτέ δυνατόν το κόμμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή να αρνηθεί την εθνική συνεννόηση για το καλό της πατρίδας; Μου είναι αδιανόητο να το σκεφτώ. Και λυπάμαι που υπάρχουν φωνές μέσα στην ΝΔ που το υποστηρίζουν. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε στο δρόμο όπου ο κάθε πρωθυπουργός θα βρίσκεται μπροστά στο φάντασμα της αντιπολιτευτικής τακτικής του. Συναίνεση, όμως, δεν σημαίνει λευκή επιταγή. Η συναίνεση δεν μπορεί να υπάρξει με ύβρεις και κατηγορίες, αλλά μπορεί να επιτευχθεί μόνο μετά από την αναγνώριση των λαθών, την ανάληψη των ευθυνών και σε συγκεκριμένο πλαίσιο.
Το ασφαλιστικό είναι πολιτικό ή εθνικό θέμα; Πως πρέπει να το χειριστείτε;
Είναι πολιτικό θέμα εθνικής σημασίας, το οποίο δεν μπορεί να επιλυθεί σε μια σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Είναι πολύ απογοητευτικό ότι ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να συμφωνήσουν στον ελάχιστο κοινό παρανομαστή. Η επίλυση του ασφαλιστικού δεν αφορά μόνο τους σημερινούς συνταξιούχους αλλά σχετίζεται με το πως θα εξασφαλίσουμε ένα εργαλείο ανάπτυξης και αλληλεγγύης. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να είχε λυθεί από την περίοδο Γιαννίτση, όταν ελάχιστοι από μας είχαμε το θάρρος να τοποθετηθούμε υπέρ της ανάγκης επίλυσής του. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο αυτός, ξεσήκωνε τους πολίτες με αιτήματα και συνθήματα παντελώς λαϊκιστικά. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι αν υπήρχε σοβαρός συνομιλητής και όχι επικοινωνιακά τερτίπια τύπου Κατρούγκαλου, η ΝΔ θα ήταν παρούσα στο διάλογο για το Aσφαλιστικό.

Για μια εθνική συστράτευση είναι όρος η συγκρότηση μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας; 
Όρος είναι το περιεχόμενο της πολιτικής. Εθνική συσστράτευση επιτυγχάνεται, όταν ξέρεις πού πας, ποιο σχέδιο υπηρετείς και με ποιο στόχο. Στη φάση αυτή, καμία από τις τρεις προϋποθέσεις δεν υπάρχει. Και το ότι ευτελίζεται η συζήτηση στη νομή αξιωμάτων και εξουσίας, δείχνει ακριβώς την έλλειψη σοβαρής πολιτικής βούλησης για να επιτευχθεί η συναίνεση. Μου είναι αδιανόητο να παρακολουθώ έναν πρωθυπουργό, ο οποίος καλεί τους πολιτικούς αρχηγούς σε σύσκεψη με ειλημμένες αποφάσεις και επειδή εκείνοι δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, τους αποκαλεί σκυλιά που ουρλιάζουν.
Ορισμένοι στη ΝΔ βλέπουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις που συμπαρασύρουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Κάνετε ανάλογες εκτιμήσεις;
Θεωρώ ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι εξαιρετικά αδύναμη, όχι επειδή διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Άλλωστε έχουν υπάρξει κυβερνήσεις που κυβέρνησαν για μεγάλο διάστημα ακόμη και με 151 βουλευτές. Είναι πολιτικά αδύναμη, και βρίσκεται στρατηγικά σε απόλυτο αδιέξοδο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει το θάρρος να βγει και να πει ότι εφαρμόζει πολιτικές που πολέμησε για πολλά χρόνια.

H χώρα κινδυνεύει όντως να βγει εκτός Σένγκεν. Γιατί χτυπήσατε καμπάνες στη Βουλή;
Γιατί απλούστατα σήμερα κατηγορείται η κυβέρνηση ότι δεν τήρησε  τις υποχρεώσεις της για το θέμα ασφάλειας των συνόρων και αυτό είναι μείζον πολιτικό θέμα. Η άρνηση της κυβέρνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα να δεχθεί το αυτονόητο δηλαδή τις ευρωπαϊκές δομές (Frontex) στα σύνορά μας, ήταν τεράστιο λάθος. Το άλλαξε άρον-άρον μετά την πίεσή μας, όμως η ζημιά έγινε. Αν δώσουμε πάτημα σε αυτούς οι οποίοι ούτως η άλλως δεν μας βλέπουν με συμπάθεια στην Ευρώπη, θα καταλήξουμε εκτός Σένγκεν και αυτό θα είναι το πρώτο grexit.

Στο Προσφυγικό η γραμμή της ΝΔ είναι ξεκάθαρη; 
Θα πρέπει να κάνουμε τη διάκριση μεταξύ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών. Οι πρόσφυγες δικαιούνται να απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα και την προστασία του ευρωπαϊκού δίκαιου. Η Ευρώπη από τη μεριά της οφείλει να προχωρήσει άμεσα στον επιμερισμό των προσφύγων σε ολόκληρη την ήπειρο. Χώρες που κουνάνε το δάχτυλο, όταν πριν από λίγο χρόνια παρακαλούσαν να γίνουν ευρωπαϊκές, οφείλουν να αναθεωρήσουν πάραυτα τη θέση τους. Όσον αφορά τους οικονομικούς μετανάστες, το μήνυμα που έστειλε η κυβέρνηση είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός εκείνων που θέλουν να φτάσουν στην Ελλάδα. Και αυτοί θα πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στις πατρίδες τους. Αυτά όμως προϋποθέτουν σοβαρό σχεδιασμό, αξιοποίηση των εργαλείων που παρέχει η Ευρώπη και ουσιαστική συνεργασία με τις ευρωπαϊκές δομές.    

Με ποιόν διεκδικητή της κομματικής ηγεσίας βρίσκεστε πιο μακριά;
Με όσους η παρουσία τους και η πολιτική τους στάση συμβάλλει στην ιδεολογική αλλοίωση της ΝΔ. 


Ξεσκίστε τους όλους! Η Εφορία σαρώνει όλες τις συναλλαγές και τις καταθέσεις των φορολογουμένων



Σαρωτικούς φορολογικούς ελέγχους και διασταυρώσεις ξεκινάει το υπουργείο Οικονομικών για να εντοπίσει εισοδήματα που δεν έχουν δηλωθεί στην εφορία. Για το σκοπό αυτό ζήτησε με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να αποσταλούν ηλεκτρονικά όλες οι συναλλαγές των φορολογουμένων, οι πληρωμές στη ΔΕΗ, οι τόκοι των καταθέσεων, οι λογαριασμοί των κινητών, οι δαπάνες των ιδιωτικών σχολείων, οι πληρωμές σε θεραπευτήρια, οι λογαριασμοί της ΕΥΔΑΠ, οι πληρωμές για ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Με εγκύκλιό της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά, έως τις 15 Ιανουαρίου 2016, να σταλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της:

-Το ποσό των πιστωτικών και χρεωστικών τόκων καταθέσεων και repos που απέκτησαν όλοι οι πολίτες κατά το προηγούμενο έτος, καθώς και το ποσό του φόρου που παρακρατήθηκε, με τα στοιχεία των δικαιούχων/ συνδικαιούχων, όπως όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ και ημερολογιακό έτος αναφοράς.

-Για τους τόκους καταθέσεων σε νόμισμα διαφορετικό του ευρώ, ως ισοτιμία για τη μετατροπή τους σε ευρώ λαμβάνεται η τιμή της ημερομηνίας πίστωσης των τόκων σε συνάλλαγμα ή η τιμή spot του δελτίου τιμών συναλλάγματος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας της τελευταίας εργάσιμης ημέρας του έτους αναφοράς.

-Στοιχεία που αφορούν μερίσματα που διανεμήθηκαν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος από εταιρείες με μετοχές εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

-Στοιχεία που αφορούν χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για τοκοχρεωλυτική απόσβεση δανείων, περιλαμβανομένων και των δεδουλευμένων και καταβλημένων τόκων, καθώς και των τυχόν τόκων υπερημερίας.

Με την ίδια εγκύκλιο η ΓΓΔΕ ζητά ως τις 28 Φεβρουαρίου 2016, να σταλούν:

-Στοιχεία που αφορούν δεδομένα καταθετικών λογαριασμών ή/και λογαριασμών πληρωμών φυσικών προσώπων, οι οποίοι εμφανίζουν είτε συνολική ετήσια κίνηση χρέωσης είτε συνολική ετήσια κίνηση πίστωσης, μεγαλύτερη των εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ.

- Το χαρτοφυλάκιο φυσικών προσώπων που αφορά κινητές αξίες, με ημερομηνία 31/12 τόσο έκαστου ημερολογιακού έτους αναφοράς όσο και του αμέσως προηγούμενου, χρηματικής αξίας μεγαλύτερης από διακόσιες χιλιάδες (200.000) ευρώ.

- Οι τράπεζες και οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή και χρεωστικών) συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών ανάληψης σε ελληνικά ΑΤΜ (Αυτόματες Ταμειολογιστικές Μηχανές) διαβιβάζουν στοιχεία που αφορούν συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.

Επίσης τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, τα ιδρύματα πληρωμών και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία διαβιβάζουν στη ΓΓΔΕ στοιχεία που αφορούν:

α) μεταφορές πίστωσης, εμβάσματα, άμεσες χρεώσεις και τραπεζικές επιταγές πελατών τους (φυσικών και νομικών προσώπων) για μεταφορά κεφαλαίων στο εξωτερικό,

β) εισπράξεις συμβεβλημένων με αυτά επιχειρήσεων, μέσω πιστωτικών καρτών.

Επίσης τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων που λειτουργούν στην Ελλάδα, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη ΓΓΔΕ αρχεία για τις παρακάτω ομάδες πελατών τους που ανήκουν στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου»:

α) Ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων τους άνω του εκάστοτε ορίου που τίθεται με την απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

β) Νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν το εκάστοτε όριο του ποσού που τίθεται με την απόφαση της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όμως η ΓΓΔΕ δεν περιορίζεται στα προαναφερόμενα στοιχεία και ζητά επιπλεόν:

-Από τις επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΓΓΔΕ, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία των ασφαλιστικών συμβολαίων ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων και ασθενείας που συνάφθηκαν.

-Τις επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών, στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e-Εφαρμογές), σε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία που αφορούν σε αποζημιώσεις που καταβάλλουν, βάσει δικαστικής απόφασης σε δικαιούχους, λόγω ανικανότητας για εργασία αιτία ατυχήματος για την απώλεια του εισοδήματος.

-Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με εξαίρεση εκείνων της ψυχικής υγείας, καθώς και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων), να διαβιβάζουν στη ΓΓΔΕ σε ηλεκτρονική κατάσταση στοιχεία με ιατρικές πράξεις. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όλα τα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα συμπεριλαμβανομένων και των κέντρων πλαστικής χειρουργικής.

-Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια), με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβιβάζουν στη Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (e- Εφαρμογές) της ΓΓΔΕ ηλεκτρονική κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές (μεταφορά μαθητών, διατροφή κ.λπ.) ανά ημερολογιακό έτος.

-Τις εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας να διαβιβάσουν στη ΓΓΔΕ σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο Διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.



Θανάσης Λυρτσογιάννης
Πηγή : newsit.gr


Κόντρα στη Βουλή για την επική γκάφα Μπαλτά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα




Συνέχεια στην αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, δόθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά ότι η «τάση αυτή τη στιγμή είναι να μην προχωρήσουμε στη νομική διεκδίκησή τους, γιατί κυρίως κινδυνεύουμε να τη χάσουμε, και τότε τα πράγματα δυσκολεύουν».

Το θέμα έθεσαν σήμερα οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τασούλας και Ανδρέας Λοβέρδος, οι οποίοι έκαναν λόγο για επιζήμια δήλωση. «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει και τους τρόπους και τα μέσα να απαντήσει στα όσα ανέφεραν οι κύριοι Τασούλας και Λοβέρδος» σχολίασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κύρωση του μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας -Αυστραλίας από τη Βουλή, που προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό γεγονός την μεγάλη αποδοχή που είχε από τη συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων».

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, είχε χαρακτηρίσει «επιζήμιο και μικροπρεπή τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε ο υπουργός Πολιτισμού το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, δηλώνοντας ότι δεν θα πάμε στο διεθνές δικαστήριο για να μην χαθεί η υπόθεση». «Δεν υπήρχε λόγος να το πει. Με τη βοήθεια ενός ευεργέτη εξασφαλίσαμε τεράστια δημοσιότητα, ήταν όπλο στα χέρια μας» υποστήριξε.

«Η ονομασία που απέδωσε στα μάρμαρα του Παρθενώνα είναι λάθος νηπιαγωγείου και απαξία» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, επιτέθηκε στους δύο βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγορώντας τους για προσπάθεια μικροπολιτικής εκμετάλλευσης. «Μπορείτε να πάρετε τα πρακτικά της επιτροπής Μορφωτικών που χθες ψηφίσαμε την κύρωση σύμβασης που προβλέπει επιστροφή πολιτιστικών αγαθών. Αν θέλετε να ερμηνεύετε τη δήλωση του υπουργού ότι δεν θέλει κανείς την επιστροφή των μαρμάρων, είναι δικό σας θέμα» ανέφερε.

Στο θέμα παρενέβη και ο προεδρεύων του Σώματος Νικήτας Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι «για τα πρακτικά, αν ο υπουργός έχει πει πράγματι τη λέξη Ελγίνεια, να το διορθώσει», για να προσθέσει: «Γιατί δεν θα κάνουμε τον Έλγιν και ιδιοκτήτη των μαρμάρων».



Πηγή : newsit.gr


Τα γραφεία στοιχημάτων “βλέπουν” εκλογή Μεϊμαράκη από τις 20 Δεκεμβρίου




Την εκλογή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τον α’ γύρο της 20ης Δεκεμβρίου, “βλέπουν” τα γραφεία στοιχημάτων.

Στην τελική ευθεία για την αναμέτρηση για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, όλα τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν  παγιωμένο και μη αναστρέψιμο προβάδισμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με την απόδοση να κινείται πολύ χαμηλά, στο 1.20 με 1.50.

Σύμφωνα με τη χαμηλή αυτή απόδοση, και τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τον δεύτερο, ο οποίος έχει απόδοση 3.50 και πάνω, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης οδεύει για να “καθαρίσει” την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από τις 20 Δεκεμβρίου, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου, που ενδεχομένως θα προκαλούσε μη αναστρέψιμη ζημιά στην Κεντροδεξιά.




Πηγή : ysterografa.gr


Στάχτη απο κακοποιούς αντιεξουσιαστές, οικογενειακή επιχείρηση 40 ετών



Πόσα χρόνια θα μένουν ατιμώρητοι και θα μπορούν να πέφτουν από την δικαιοσύνη  σε ποινές χάδι οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές που από το 2008 μέχρι και σήμερα καίνε, σπάνε, καταστρέφουν περιουσίες ιδιωτών και έχουμε θρηνήσει από την δράση τους και νεκρούς όπως στην γνωστή υπόθεση της Marfin; Το κατά εξ΄ακολούθηση και κατ΄επάγγελμα δεν είναι κακούργημα;


Διαβάζουμε στην Έντυπη Καθημερινή

Για τον βιαστικό περαστικό ήταν ένα μαγαζί της γειτονιάς, μια συνοικιακή μπουτίκ. Για τους γνώστες ήταν ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης, όπου κάποιος μπορούσε να βρει καλά και φθηνά ρούχα, ραμμένα στο χέρι. Για τους Εξαρχειώτες ήταν ένα από τα σήματα κατατεθέν της περιοχής, μια μικρή επιχείρηση που έζησε μια οικογένεια επί σαράντα και πλέον χρόνια, ένα μαγαζί με όνομα και επώνυμο, αυτό της κυρίας Μαρίας Θεολόγου.
Η ιστορία του τελείωσε βίαια προχθές το πρωί. «Δεν έμεινε τίποτα. Μας έχουν καταστρέψει ολοσχερώς», λέει στην «Κ» η ίδια. Ακόμη δεν το έχει χωνέψει. Ποιος κλήρος καταδίκασε το συγκεκριμένο μαγαζί; Ηταν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, πολύ πριν ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, όταν άγνωστοι εκσφενδόνισαν βόμβα μολότοφ στο κατάστημα, με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά. Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της βιτρίνας λαμπάδιασε. «Σαράντα λεπτά έκανε να έρθει η Πυροσβεστική», λέει η κ. Θεολόγου. «Μας έλεγαν ότι δεν μπορεί να κατέβει στο σημείο χωρίς τη συμπαράσταση της αστυνομίας. Οταν κατέβασαν μια διμοιρία των ΜΑΤ, ήρθε και το όχημα της Πυροσβεστικής». Αλλά η ζημιά είχε ολοκληρωθεί. Από θαύμα δεν κινδύνευσαν οι διπλανές επιχειρήσεις, το παιχνιδάδικο, ο φούρνος, η είσοδος της πολυκατοικίας.
Το Telino, όπως ονομαζόταν το μαγαζί (αν και η επωνυμία ήταν συνήθως κρυμμένη πίσω από την κατεβασμένη τέντα), ήταν για πάρα πολλά χρόνια το μαγαζί του πατέρα της, το οποίο αργότερα ανέλαβε η ίδια, το εργαλείο για να μεγαλώσει τα παιδιά της. Για δεκαετίες, η κ. Μαρία γέμιζε τη βιτρίνα της με τα συνολάκια που έραβε η ίδια στο υπόγειο. «Από αυτό το μαγαζί έζησα μια οικογένεια». Οταν πρόσφατα βγήκε στη σύνταξη, την μπουτίκ ανέλαβε ο γιος της που ήταν τότε άνεργος. «Τον βοηθάω κι εγώ», λέει χωρίς να προσέχει τον ενεστώτα. «Αλλά τώρα ήρθε το τέλος». Δεν μπορεί ακόμη να δώσει κάποια ερμηνεία. «Αυτό που βλέπω είναι ότι το κράτος δεν έχει καμία μέριμνα να υπερασπιστεί τις περιουσίες μας. Ο στόχος προφανώς είναι να φεύγουμε από εδώ. Οσοι παραμένουμε στο κέντρο και το κρατάμε ζωντανό να φεύγουμε».
Το Σαββατοκύριακο που πέρασε άφησε πίσω του κι άλλες καταστροφές. Πέντε αυτοκίνητα κάηκαν ολοσχερώς, πολλές πινακίδες οδοσήμανσης χρησιμοποιήθηκαν σαν κοντάρια στις οδομαχίες και οι στάσεις λεωφορείων από τα Προπύλαια προς την Ομόνοια είναι σπασμένες. Εως αργά χθες το βράδυ, η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων αναζητούσε τα παγκάκια της πλατείας Εξαρχείων. «Τα “χάσαμε” την Παρασκευή το βράδυ, αλλά εντοπίσαμε τα τέσσερα από τα έξι σε δρόμους γύρω από την πλατεία λίγες ώρες μετά. Τα χρησιμοποιούν για να στήσουν οδοφράγματα. Τα επιστρέψαμε στη θέση τους, αλλά από το πρωί της Κυριακής αγνοούνται και πάλι», διηγείται υπάλληλος της υπηρεσίας καθαρισμού.
Το προσωπικό εδώ και τέσσερις ημέρες (σ.σ. από την ημέρα της γενικής απεργίας) προσπαθεί να συμμαζέψει την πόλη μαζεύοντας εντατικά σκουπίδια και οποιαδήποτε υλικά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως «πολεμοφόδια», με αποκορύφωμα, βέβαια, τη δουλειά που χρειάστηκε μετά τα επεισόδια της Κυριακής. Η Αθήνα, ειδικά στην περιοχή των  Εξαρχείων, από την πλευρά της δημοτικής αρχής είχε προετοιμαστεί για το χειρότερο. «Είχαμε μαζέψει όλους τους κάδους, 211 συνολικά και στα αντίστοιχα σημεία μαζεύαμε συνέχεια τα σκουπίδια εφόσον οι κάτοικοι τα κατέβαζαν. Μαζεύαμε επίσης οποιοδήποτε οικοδομικό υλικό, έτσι είχαμε ως δήμος λιγότερες καταστροφές», λέει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς. Κάηκαν 12 κάδοι ανακύκλωσης από τη γύρω περιοχή όπου δεν είχε προβλεφθεί ότι θα επεκτείνονταν τα επεισόδια και 3 εντός των Εξαρχείων που δεν είχαν απομακρυνθεί. «Οι μεγαλύτερες καταστροφές συνέβησαν στις προσόψεις των πολυκατοικιών, στα μάρμαρα και στα πλακάκια. Μερικές έσπασαν εντελώς και θεωρώ ότι είναι δύσκολο οι άνθρωποι αυτοί να αποζημιωθούν», καταλήγει ο αντιδήμαρχος.


Ότι να΄ναι με Σκουρλέτη αυτή την φορά : ΡΕΥΜΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΦΩΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΗ




Δεν υπάρχει προηγούμενο στις δηλώσεις των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ υπουργών και στελεχών και μέσα σε όλα ήρθε και η δήλωση Σκουρλέτη να αλλάζουμε ασφάλειες αντί να κόβεται το ρεύμα

Μιλώντας στο Mega στην πρωινή εκπομπή, ο υπουργός ενέργειας κύριος Σκουρλέτης ζηλεύοντας τις δηλώσεις των υπολοίπων συναδέλφων του είπε να τους υπερκεράσει και δήλωσε πως έχει δώσει εντολή να διερευνηθεί το κατά πόσο είναι δυνατόν να εφαρμοστεί το γαλλικό μοντέλο μειωμένης παροχής ρεύματος.

Σύμφωνα με τον υπουργό στη Γαλλία «όταν κάποιος χρωστάει δεν του κόβουν το ρεύμα αλλά του βάζουν μια άλλη ασφάλεια και έχει ρεύμα μόνο για φως, δεν έχει θερμοσίφωνα κι άλλα θερμαντικά σώματα κ.τ.λ.».

Με λίγα λόγια ο Σκουρλέτης μας είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να κόψει την θέρμανση σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους στη ΔΕΗ αλλά επειδή αυτή η κυβέρνηση αντίθετα των προηγούμενων στεναχωριέται δεν θα κόψουν το φως στα νοικοκυριά αλλά δεν θα έχουν ζεστό νερό, φαγητό και θέρμανση και παράλληλα θα ευνοούνται και οι επιχειρηματίες που χρωστούν πολλά και δεν τους ενδιαφέρει η θέρμανση, το φαγητό και το ζεστό νερό για να μην τους στεναχωρήσουν

Τι; Όχι; Κάνουμε λάθος;


Το “Ισλαμικό Κράτος” στην Ελλάδα




Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα πρόσκληση, αυτή της αντιμετώπιση του “Ισλαμικού Κράτους” (Ι.Κ.) εν μέσω μίας μη-ευνοϊκής συγκυρίας, εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, της πίεσης από κράτη μέλη της Ε.Ε. για την αποβολή της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν, παραλλήλως με ένα άνευ προηγουμένου ρεύμα μετεγκατάστασης πληθυσμού από τη Συρία προς την Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο του 2015, οι Βελγικές αρχές πληροφοριών ειδοποίησαν τις Ελληνικές περί της πιθανής παρουσίας του Αμπντέλχαμιντ Αμπαούντ στην Αθήνα. Ένας τηλεφωνικός αριθμός σχετιζόμενος με τον ίδιο βρέθηκε να εκπέμπει από το κέντρο της Αθήνας. Η Ελληνική Αστυνομία εφόρμησε σε διαμέρισμα στο Παγκράτι και εντόπισε μια ομάδα Αλγερινών χωρίς ίχνος του Αμπαούντ. Εξαιτίας σοβαρών επιχειρησιακών λαθών εκ μέρους των Βελγικών αρχών εκτιμάται ότι χάθηκε ευκαιρία σύλληψης του ή εξεύρεσης περισσοτέρων στοιχείων για τη δράση του.

Οι Βέλγοι “αμέλησαν” να συντονίσουν τις  ενέργειες του με τις Ελληνικές αρχές εκείνη την περίοδο. Εν συνεχεία και έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 23 Νοεμβρίου αποκαλύφθηκε ότι βάση στοιχείων γενετικού υλικού ο Αμπαούντ όντως βρισκόταν στην Αθήνα κατά διαστήματα, τόσο στο Παγκράτι όσο και σε διαμέρισμα στα Σεπόλια. Εν τω μεταξύ η Ελλάδα παρέδωσε στο Βέλγιο ένα ύποπτο συνεργάτη του , τον Αλγερινό υπήκοο Ομάρ Νταμάς στη κατοχή του οποίου βρισκόταν στις αρχές του 2015 το επίμαχο τηλέφωνο.

Δύο από τους βομβιστές αυτοκτονίας ο Αμάντ αλ Μοχαμάντ και ο Αλ Μαχμόντ, πέρασαν από την Ελλάδα υποδυόμενοι τους πρόσφυγες στις αρχές Οκτωβρίου όπου και ελήφθησαν τα δακτυλικά τους αποτυπώματα. Σε προηγούμενο χρόνο και συγκεκριμένα στις αρχές του 2014, ο Γάλλος τζιχαντιστής υπήκοος Ιμπραχίμ Μπουντίνα ανακρίθηκε από τις Ελληνικές αρχές στη Βόρειο Ελλάδα και εν συνεχεία συνελήφθη στη Νότιο Γαλλία,ενώ βρισκόταν σε φάση προετοιμασίας βομβιστικής επίθεσης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι επίσημες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 20.000 πρόσφυγες -μετανάστες έχουν εισέλθει και μάλλον όλοι εξέλθει, δίχως να καταγραφούν το 2015, ενώ τα προηγούμενα έτη ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος. Ο αριθμός των Τζιχαντιστών με Ευρωπαϊκά διαβατήρια που χρησιμοποίησαν την Ελληνική  επικράτεια για να μεταβούν στη Τουρκία και εν συνεχεία στη Συρία, ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις κατά καιρούς σε 1.500 άτομα μεταξύ 2012-2015.

Στις 24 Νοεμβρίου οι ιταλικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι ο βασικός ύποπτος για τις επιθέσεις στη Γαλλία που εξακολουθεί να διαφεύγει, Σαλάχ Αμπντεσαλάμ, χρησιμοποίησε την ακτοπλοϊκή γραμμή από το Μπάρι τον Αύγουστο αυτού του έτους και μετέπειτα εισήλθε στη χώρα μέσω Πατρών και συνολικά έμεινε πέντε ημέρες προτού εξέλθει με τον ίδιο τρόπο. Οι Γαλλικές αρχές εκτιμούν μάλιστα ότι οι περισσότεροι που ενέχονται στις επιθέσεις έχουν σχέση με την Ελλάδα, αλλά μέχρι στιγμής η Αθήνα το αρνείται.

Η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για το Ι.Κ. που μάλιστα αναφέρει τη χώρα σε τεύχος του περιοδικού του “Νταμπικ”, ως έδαφος λογιστικής υποστήριξης. Η γειτνίαση της χώρας με τη Τουρκία και τη Μέση Ανατολή, η ύπαρξη εκτεταμένων θαλασσίων συνόρων και περασμάτων με πολύ σημαντική θαλάσσια κίνηση, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού εγκληματικών δικτύων που ασχολούνται με τη πλαστογραφία εγγράφων , αποτελούν σημαντικά κίνητρα.

Επιπλέον υφίστανται ήδη πυρήνες ριζοσπαστικοποίησης Ισλαμικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα στην Αθήνα, παραλλήλως με τη τεράστια αύξηση του αριθμού των εισερχομένων στη χώρα που δοκιμάζει τις αντοχές του συστήματος ασφαλείας. Σε όλα αυτά μπορούν να προστεθούν η ευκολία εξεύρεσης φορητού οπλισμού, η διάχυση του συστήματος Χαβάλα, η παρουσία πολυπλόκαμων δικτύων λαθροδιακίνησης μεταναστών και η όσμωση Ελληνικών και Βαλκανικών οργανωμένων συνδικάτων του εγκλήματος. Στις 22 Νοεμβρίου η εφημερίδα το ΒΗΜΑ, αποκάλυψε ότι Αμερικανός υπήκοος διάλεξε την Ελλάδα για να συναντήσει 3 Λιβανέζους προκειμένου να πουλήσει οπλισμό για το Ι.Κ. που θα έφθανε εδώ προτού μεταφερθεί στη Μέση Ανατολή.

Το Σεπτέμβριο του 2014, Σύριος υπήκοος συνελήφθη στο Βέλγιο έχοντας στη κατοχή του Πλαστό Γαλλικό διαβατήριο που είχε προμηθευτεί στην Αθήνα όπως και άδεια παραμονής. Τη ίδια χρονιά ένας Αυστριακός και ένας Τσετσένος (Ρώσος υπήκοος), συνελήφθησαν ενώ επιχειρήσουν να εισέλθουν στην Ελλάδα, έχοντας πριν ενταχθεί στις τάξεις του Ι.Κ.

Υπάρχουν 2 περιπτώσεις Σύρων μεταναστών που ενώ ζούσαν στην Ελλάδα μετέβησαν για να πολεμήσουν στη Συρία όπως και 2 Ελληνό-Σύριων. Κατά καιρούς έγκριτα δημοσιεύματα αναφέρουν την ύπαρξη εξτρεμιστικών πυρήνων,Ιμάμηδων και ομάδων όπως και προσπάθειες αντιμετώπισης τους από τις αρχές.

Η “προσέλευση” κάθε ημέρα περί των 5.000 ατόμων στα Ελληνικά σύνορα, περιορίζει τους πόρους και τις δυνατότητες αντίδρασης των Ελληνικών αρχών σε συνδυασμό με τα οικονομικά προβλήματα. Η Ελλάδα όντως κινδυνεύει να εκδιωχθεί από τη ζώνη Σένγκεν και χρειάζεται να τεθεί το λεγόμενο “προσφυγικό” στη βάση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας και λιγότερο υπό το πρίσμα του”ανθρωπισμού”.

Αυτό σημαίνει και αλλαγή τεχνοκρατικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων, όπως και ανάδειξη στρατηγικής επί του θέματος η οποία θα διακρίνεται από ρεαλισμό και όχι από σκοπιμότητες εκμετάλλευσης τυχόν λαικού αισθήματος για κομματικούς λόγους.

Αυτό άλλωστε έχει ημερομηνία λήξης, όταν η ακολουθούμενη πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε καθολική κατακραυγή των καθοδηγητών της, που θα απολέσουν ακόμα και το σκληρό πυρήνα υποστηρικτών λόγω ακριβώς της σύγκρουσης μεταξύ πραγματικότητας και της (διαστρεβλωμένης) φαντασίας.



Του Ιωάννη Μιχαλέτου  
Αναλυτή για θέματα ασφάλειας με εξειδίκευση στην έρευνα των εξελισσόμενων ασύμμετρων απειλών στην Ν.Α Ευρώπη
medintelligence.org


Φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή στον 23χρονο που πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια των Εξαρχείων




Σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο 23χρονος νεαρός που συνελήφθη με την κατηγορία ότι πετούσε πέτρες και μπουλόνια με σφεντόνα κατά των αστυνομικών στα επεισόδια των Εξαρχείων.

Ο 23χρονος δικάστηκε χωρίς συνήγορο και επικαλέστηκε σοβαρά προβλήματα υγείας και οικογενειακά ζητήματα. Απολογούμενος, υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, δήλωσε ότι δεν είναι αναρχικός και πως έχει μετανιώσει.

Είπε δε πως πρόκειται να το ξανακάνει όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε:
«Γιατί ανακατεύεστε;
Οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας και όχι εχθροί μας».

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, ζήτησε την ενοχή του 23χρονου χωρίς αναστολή, γιατί πρέπει, όπως είπε, να σταματήσουν οι εικόνες βίας και καταστροφών κατά τη διάρκεια επεισοδίων. Αναρωτήθηκε επίσης τι μπορεί να έχει ωθήσει τον κατηγορούμενο να έχει τέτοιο μίσος εναντίον ανθρώπων που δεν του έχουν κάνει τίποτα ενώ είπε πως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση να προτείνει για το εάν πρέπει να αναγνωριστούν ή όχι ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο λόγω της δύσκολης κατάστασής του.

Η πρόεδρος του Αυτοφώρου αφήνοντας ελεύθερο τον 23χρονο του είπε ότι το δικαστήριο δεν εξαντλεί την αυστηρότητά του με το να του δώσει τριετή αναστολή της ποινής και εξέφρασε την ευχή να μην βρεθεί ξανά κατηγορούμενος

Οι υπόλοιποι 8 κατηγορούμενοι για τα επεισόδια -ανάμεσά τους και 4 ανήλικοι- έχουν παραπεμφθεί στη 14η τακτική ανακρίτρια και θα απολογηθούν τις προσεχείς ημέρες για κακουργήματα, ενώ ακόμα 2 ανήλικοι που αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος έχουν αφεθεί ελεύθεροι..


Πηγή 


Περιφερειακά αεροδρόμια: Εντός ημερών οι υπογραφές με τη Fraport-Slentel



Μια «πολύ καλή σύμβαση» χαρακτήρισε χθες ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας τη σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας. Η σχετική σύμβαση, όπως είπε, θα υπογραφεί μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και θα ήταν ευχής έργο για το ΤΑΙΠΕΔ η μεταβίβαση των αεροδρομίων να ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι κάτι τέτοιο μάλλον δεν είναι εφικτό, και ως συνέπεια η παράδοση των αεροδρομίων θα πρέπει να αναμένεται στο β΄ εξάμηνο του 2016.

Ο κ. Πιτσιόρλας, ερωτηθείς σχετικά, δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι η συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τις Fraport-Slentel είναι ιδιαίτερα επικερδής για το ελληνικό Δημόσιο: «Η τωρινή διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ βρήκε τον διαγωνισμό ολοκληρωμένο. Εγώ υποστηρίζω με πάθος ότι η σύμβαση είναι πάρα πολύ καλή». Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι υπήρξαν πολλές επικρίσεις, ειδικά από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν θέλησε να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε για τη συγκεκριμένη σύμβαση ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, αναφέροντας μόνον ότι οι απόψεις του υπουργού «μού είναι γνωστές αλλά δεν συμφωνώ με αυτές. Εμείς», κατέληξε, «αυτό που επιδιώξαμε και πετύχαμε είναι να ξεπεραστούν ανησυχίες και προβληματισμοί που υπήρξαν στην πλευρά των επενδυτών λόγω των πολιτικών εξελίξεων». Ο κ. Πιτσιόρλας εξήρε τον ρόλο του ΤΑΙΠΕΔ στην προσπάθεια εφησυχασμού των επενδυτών Fraport και Slentel.

Σε ό,τι αφορά το επιχειρούμενο δημοψήφισμα στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ παρατήρησε ότι δεν έχει κανένα νομικό αποτέλεσμα στον διαγωνισμό και σημείωσε ότι ο καθένας δικαιούται να εκφράσει με όποιον τρόπο κρίνει καλύτερο τη διαφωνία του.

Τέλος, αναφερθείς στον ρόλο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε ότι ο πολλαπλός ρόλος (ρυθμιστικός, εμπορικός κ.λπ.) της συγκεκριμένης υπηρεσίας πρέπει να αλλάξει, και ο νέος ρόλος της να παραμείνει καθαρά ρυθμιστικός. «Εχουμε την ανάγκη να προσαρμόσουμε το θεσμικό μας πλαίσιο με τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και με τρόπο που να αντιστοιχείται και με τη λειτουργία σε ευρωπαϊκή κλίμακα», είπε ο κ. Πιτσιόρλας και πρόσθεσε ότι η σχετική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ακόμη, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ χαρακτήρισε πολύ σημαντικό γεγονός για τον ελληνικό τουρισμό και την ελληνική οικονομία ότι μια γερμανική εταιρεία επενδύει ένα τόσο μεγάλο ποσό στη χώρα μας. Παρατήρησε δε ότι το τίμημα των 1,23 δισ. ευρώ που θα καταβληθεί θα αποτελέσει τον βατήρα που θα πατήσει το ΤΑΙΠΕΔ για να πετύχει τον υψηλό στόχο εσόδων για τη νέα χρονιά που θα ξεκινήσει σε λίγο».


Έντυπη Καθημερινή


Μητρόπουλος : Είπα άντε γ@μήσου στον Φλαμπουράρη όταν μου ζήτησε..




Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή Ανατροπή του Mega με τον Γιάννη Πρετεντέρη, μιλώντας για απίστευτα περιστατικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία τον οδήγησαν εκτός ψηφοδελτίων του κόμματος, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε ένα παρασκήνιο με έναν υπουργό της κυβέρνησης, ο οποίος του ζήτησε να μπει δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και όχι πρώτος, όπως στις εκλογές του Ιανουαρίου.

Όπως είπε βρισκόταν έξω από την τουαλέτα στα γραφεία της Κουμουνδούρου και τότε τον πλησίασε ο κ. Φλαμπουράρης. Όπως ισχυρίζεται ο πρώην βουλευτής, ο κ. Φλαμπουράρης του ζήτησε με εντολή του Αλέξη Τσίπρα να μπει δεύτερος στο ψηφοφέλτιο Αττικής, προκειμένου την πρώτη θέση να την λάβει ο κ. Μπαλτάς, νυν υπουργός Πολιτισμού.

Με έκπληξη άκουσαν οι δημοσιογράφοι την αποκάλυψη που έκανε ο κ. Μητρόπουλος. Όπως είπε η απάντηση προς τον κ. Φλαμπουράρη ήταν "άντε γαμήσου".

Και τότε ο κ. Μητρόπουλος ισχυρίζεται πως ο κ. Φλαμπουράρης ουσιαστικά τον απείλησε πως συγκεκριμένα στελέχη του ΣΔΟΕ θα τον "εξαφανίσουν". Ουσιαστικά ο κ. Μητρόπουλος ευθέως κατηγορεί την κυβέρνηση και το στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού πως βρίσκονται πίσω από τη ποινική δίωξη εις βάρος του για φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Άλλωστε, όταν έγινε γνωστή η ποινική του δίωξη, με ανακοίνωσή του ο κ. Μητρόπουλος είχε κάνει λόγο για αριστερή μαφία και αριστερή αλητεία.



Πηγή : newsit.gr


Ειδομένη: Επιχείρηση της αστυνομίας για να ανοίξει η σιδηροδρομική γραμμή - Έδιωξαν δημοσιογράφους και κάμερες πριν την επέμβαση των ΜΑΤ



Πριν καλά καλά ξημερώσει ξεκίνησε η επιχείρηση των ΜΑΤ στην Ειδομένη, με στόχο να ανοίξει τη σιδηροδρομική γραμμή την οποία είχαν αποκλείσει εδώ και πολλές μέρες μετανάστες στους οποίους δεν επιτρέπεται να περάσουν τα σύνορα προς την ΠΓΔΜ.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας είχε πρόσφατα αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει ακόμη και με τη βία η διάνοιξη της σιδηροδρομικής γραμμής. Προσπαθούμε να μην πέσει ξύλο είχε πει. Αλλά και να πέσει, δεν θα το δει κανείς, αφού οι αρμόδιοι φρόντισαν να απομακρύνουν πριν από την επέμβαση τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ από το σημείο!

Η επιχείρηση για να απομακρυνθούν οι οικονομικοί μετανάστες που είχαν καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί τους απαγορεύεται να περάσουν τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ γίνεται από άνδρες των ΜΑΤ.




Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Φινλανδία: Αμισθί εργασία για τους αιτούντες άσυλο




Η κυβέρνηση της Φινλανδίας θα ζητήσει από τους αιτούντες άσυλο να εργάζονται αμισθί και να επιμορφώνονται όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνία της χώρας.

«Η νέα σειρά μέτρων θα καταστήσει αυστηρότερες τις πρακτικές μας και θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης» των προσφύγων, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιούχα Σιπίλα στους δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας μέτρα για την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής.

Η φινλανδική κυβέρνηση θα προβαίνει τακτικά σε επαναξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στις χώρες προέλευσης των αιτούντων άσυλο, δύο φορές το χρόνο και αν το κρίνει απαραίτητο θα ακυρώνει τις άδειες παραμονής που τους έχει χορηγήσει.

Έπειτα από την τελευταία αξιολόγηση για το Αφγανιστάν, η φινλανδική κυβέρνηση αποφάσισε να μην χορηγεί πλέον επικουρική προστασία σε αιτούντες άσυλο από το νότιο και το ανατολικό Αφγανιστάν, που υποστηρίζουν ότι κινδυνεύει η ζωή τους ή να υποστούν βασανιστήρια.

Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα ξεκινήσει να αναθέτει εργασία σε αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε ηλικία εργασίας, στη βάση σημαντικών ενεργειών που θα βοηθήσουν να ανακουφίσουν την απογοήτευση τους.

«Δεν είναι απαραίτητα εργασία με αμοιβή, μπορεί να είναι κάτι στην ύπαιθρο, κάποιες εργασίες συντήρησης σε κέντρα υποδοχής... Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νοιώθουν», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάρι Λίντστρομ.

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση θα δημιουργήσει ένα πακέτο επιμόρφωσης για τον φινλανδικό πολιτισμό και την κοινωνία, ειδικά τα δικαιώματα των γυναικών και των παιδιών.

«Όλοι οι αιτούντες άσυλο θα ενημερώνονται, μόλις το παραλαμβάνουν. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε», επισήμανε ο Λίντστρομ.

Η Φινλανδία έχει υποδεχτεί φέτος 32.000 αιτούντες άσυλο, από 3.600 τον περασμένο χρόνο.

Η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως θα επιταχύνει τον επαναπροώθηση μεταναστών που δεν τηρούν τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση ασύλου. Κατά επίσημους υπολογισμούς, περίπου τα δύο τρίτα των αιτήσεων ασύλου θα απορριφθούν.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr