Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Το Ισλαμαμπάντ μπλοκάρει και πάλι την απέλαση Πακιστανών



Σε διπλωματικό μπρα ντε φερ Αθήνας - Ισλαμαμπάντ εξελίσσεται η απέλαση 56 Πακιστανών από το προαναχωρησιακό κέντρο της Αμυγδαλέζας. Η πτήση επιστροφής των παράνομων μεταναστών (πρόκειται για πρώην ποινικούς κρατούμενους), η πρώτη έπειτα από ενάμιση χρόνο, διοργανώνεται από τον Frontex σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αλλοδαπών και είναι προγραμματισμένη για απόψε στις 11 μ.μ. από το «Ελ. Βενιζέλος». Το δρομολόγιο επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί την 5η Νοεμβρίου, ωστόσο, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση του αεροσκάφους, οι Αρχές του Πακιστάν αρνήθηκαν να εκδώσουν άδεια προσγείωσης. Η ματαιωθείσα πτήση προγραμματίστηκε για σήμερα και μολονότι η πακιστανική κυβέρνηση εξέδωσε άδεια υπερπτήσης, χθες το μεσημέρι δημιούργησε νέα προσκόμματα.

Ενώ λοιπόν η αρχική συμφωνία αφορούσε την επιστροφή 56 παράνομων μεταναστών, η κυβέρνηση του Πακιστάν ενημέρωσε την ελληνική πρεσβεία στο Ισλαμαμπάντ ότι θα δεχθεί πίσω μόνο όσους υπηκόους της έχουν δελτίο ταυτότητας (26 από τους 56 κρατούμενους) και θα αρνηθεί την είσοδο σε όσους έχουν εφοδιαστεί με διαβατήριο από την πρεσβεία του Πακιστάν στην Αθήνα. Το θέμα συζητήθηκε σε κυβερνητικό επίπεδο και –σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ»– υπήρξαν εισηγήσεις, η Διεύθυνση Αλλοδαπών να επιβιβάσει στην αποψινή πτήση και τους 56 υπό απέλαση Πακιστανούς, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις του Ισλαμαμπάντ. Επιπλέον, αποφασίστηκε να σταλεί έγγραφη διαμαρτυρία προς τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, προκειμένου οι Ελληνες διπλωμάτες να ενημερώσουν σχετικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξάλλου, μόλις στις 23/11 ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημ. Αβραμόπουλος είχε συμφωνήσει στο Ισλαμαμπάντ με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας στην ανάγκη εφαρμογής της συμφωνίας Πακιστάν - Ε.Ε. για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών. Το θέμα είχε συζητηθεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη Πακιστανού αξιωματούχου στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Το αεροσκάφος είναι μισθωμένο από τον Frontex. Πριν από την άφιξή του στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ενδιάμεσους σταθμούς σε Αυστρία και Βουλγαρία. Στο αεροσκάφος θα επιβιβαστούν πάνω από 100 αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, οι οποίοι θα συνοδεύσουν τους Πακιστανούς υπηκόους πίσω στη χώρα τους. Με την πτήση της 5ης Νοεμβρίου θα επέστρεφαν στο Ισλαμαμπάντ 70 υπήκοοι Πακιστάν, ωστόσο 14 από αυτούς υπέβαλαν αιτήματα ασύλου μπλοκάροντας την επιστροφή τους.


του Γιάννη Σουλιώτη
Πηγή : Καθημερινή


Κόβουν το δωρεάν εισιτήριο στους αστυνομικούς – Σε αναβρασμό οι ένστολοι



Σε αναβρασμό είναι οι ένστολοι στην Αττική καθώς η κυβέρνηση βάζει όπως όλα δείχνουν τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις τους στα
μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οπως είναι γνωστό, οι αστυνομικοί και γενικά οι ένστολοι που πηγαίνουν για να εκτελέσουν την υπηρεσία τους - και μόνο - μετακινούνταν δωρεάν στα ΜΜΜ εντός Αττικής καθώς κάθε χρόνο το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και η διοίκηση του ΟΑΣΑ υπέγραφαν σύμβαση μεταξύ τους Ωστόσο, από 1/1/2016 αυτό θα σταματήσει, όπως προειδοποιούν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αττικής. Σύμφωνα με τον νόμο 4337/2015, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, «η εκτέλεση του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως από την 01/01/2016 και για όσο χρονικό διάστημα το Υπουργείο δεν καταβάλλει το αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την προβλεπόμενη πίστωσή του».

Αυτή την ώρα γίνεται διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας Αστυνομικών με τις ηγεσίες των υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταφορών. Το πρόβλημα είναι ότι παραμένει ακέφαλη η διοίκηση του ΟΑΣΑ καθώς αναμένεται να ψηφιστεί προηγουμένως η τροπολογία Σπίρτζη με την οποία θα διορίζονται το πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος για ΟΑΣΑ, ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ.

Τι δηλώνει στο iefimerida ο συνδικαλιστής Γ. Καλλιακμάνης

«Πρόκειται για έμμεση μείωση μισθού» δηλώνει στο iefimerida.gr ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ενωσης νοτιοανατολικής Αττικής και οργανωτικός γραμματέας Πανελλήνιας Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων. «Ο αστυνομικός δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του αν κόβει εισιτήρια. Φανταστείτε να παρακολουθεί έναν ύποπτο και να αναγκάζεται να πηγαίνει στο γκισέ ή στο περίπτερο να βγάζει εισιτήρια» προσθέτει.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως εξηγεί θα έρθει το 2017 οπότε θα τοποθετηθούν μπάρες και θα υιοθετηθεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Εκεί το ποσό που θα απαιτηθεί θα υπερβαίνει το 1 εκατ. Ευρώ που δίνει ο Αστυνομία κάθε χρόνο και πηγαίνουν σε συγκεκριμένο κωδικό του ΟΑΣΑ. Επ' αυτού, ακόμη λύση δεν έχει βρεθεί.


Η Αστυνομία πληρώνει 1 εκατ. ευρώ το χρόνο στον ΟΑΣΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, από τους προϋπολογισμούς της Αστυνομίας πιστώνονται στον ΟΑΣΑ 600.000 ευρώ για την ετήσια μετακίνηση εντός Αττικής των υπηρετούντων, από την Πυροσβεστική 200.000 ευρώ και από το λιμενικό 120.000 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κοντά στο 1.000.000 ευρώ.

«Ποιο όμως είναι το αντίτιμο της επ' αμοιβή ούτως ή άλλως εξυπηρέτησης; Όπως υποστηρίζεται, το ετήσιο ανταποδοτικό όφελος για τον ΟΑΣΑ υπερβαίνει τα ... 4.000.000 ευρώ, ως προϊόν παροχών ασφαλείας των σταθμών, διασφάλισης του ελεύθερου των συγκοινωνιών, παρεμβάσεων της Πυροσβεστικής και άλλων κοστοβόρων υπηρεσιών. Πού είναι λοιπόν το ισοδύναμο; Για το συγκεκριμένο λόγο όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος της δωρεάν μεταφοράς των ένστολων, πετώντας το μπαλάκι στους κ.κ. Τόσκα και Χουλιαράκη» γράφει χαρακτηριστικά το bloko.gr.

Πόσα καλείται να πληρώσει ένας αστυνομικός

Σε κείμενό του, στο facebook ένας αστυνομικός βγάζει το μηνιαίο κόστος επιβάρυνσης, έχοντας ως υπόθεση εργασίας ένα συγκεκριμένο σενάριο:

«Ενας αστυνομικός που διαμένει στο Παπάγου και υπηρετεί σε υπηρεσία της Διεύθυνσης αστυνομίας αερολιμένα Αθηνών με βάση τη νέα απόφαση υποχρεούται να πληρώνει 8 ευρώ για τη μεταφορά του με το μετρό στην υπηρεσία και 8 ευρώ για να επιστρέψει στο σπίτι του. Σύνολο 16 ευρώ την ημέρα. Επί 22 υπηρεσίες το μήνα (στην περίπτωση που είναι τυχερός και απολαμβάνει 4 αδιάθετα και 4 ρεπό το μήνα) έχουμε γενικό σύνολο 352 ευρώ/μήνα μόνο για την μετακίνησή του στην υπηρεσία. Περισσότερο δηλαδή από το 1/3 του μισθού του! Πείτε μου ένα κίνητρο για αυτόν τον άνθρωπο ώστε να εκτελεί άψογα τα καθήκοντά του καθημερινά, και να μην είναι νωχελικός». 

Στη Βουλή έφερε το θέμα ο Ν. Κακλαμάνης

Το θέμα έφερε στη Βουλή με ερώτησή του ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος καταγγέλλει ότι η Κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στις δωρεάν μετακινήσεις των ένστολων στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττική

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: 1) Τον κύριο Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Yπ΄όψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
2) Τον κύριο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΘΕΜΑ: Σταματούν οι δωρεάν μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας για τους ένστολους των Σωμάτων Ασφαλείας.
Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω του κινδύνου παύσης των δωρεάν μετακινήσεων, που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη κατηγορία συμπολιτών μας.
Ο κίνδυνος αυτός έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία ο Έλληνας ένστολος έχει γίνει δέκτης μεγάλων μειώσεων στα εισοδήματά του. Ιδιαίτερα δε, ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Λεκανοπέδιο της Αττικής έχει να αντιμετωπίσει τα αυξημένα έξοδα της καθημερινότητας γι΄ αυτόν και την οικογένειά του. Είναι μάλιστα γνωστό πως πολύ συχνά οι αστυνομικοί αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους προκειμένου να καλύψουν ζωτικές ανάγκες για την άσκηση του λειτουργήματός τους.
Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα οι ένστολοι του Λεκανοπεδίου της Αττικής μετακινούντο δωρεάν εντός του Λεκανοπεδίου μετά από σύμβαση που υπογράφονταν κάθε χρόνο μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Διοίκησης του ΟΑΣΑ, με την οποία καθοριζόταν και ο τρόπος καταβολής του αντιτίμου που ισχύει για τα άτομα που δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεων.
Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής από 1ης Ιανουαρίου 2016 οι υπηρετούντες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής κινδυνεύουν να σταματήσουν να μετακινούνται δωρεάν καθότι σύμφωνα με το νόμο 4337/2015, που ψηφίστηκε τον περασμένο μήνα, η εκτέλεση του μεταφορικού έργου του ΟΑΣΑ αναστέλλεται αυτοδικαίως από την 1η Ιανουαρίου του 2016 για όσο χρονικό διάστημα το αντισυμβαλλόμενο Υπουργείο δεν καταβάλλει το σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, αντίτιμο ή τη διαφορά του κομίστρου από την πίστωση αυτή.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να υπογράψετε σύμβαση μεταξύ του ΟΑΣΑ και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ώστε οι ένστολοι των σωμάτων ασφαλείας να συνεχίσουν να μετακινούνται δωρεάν και το 2016;
Υπάρχουν οφειλές αντιτίμου εισιτηρίων ή από διαφορά κομίστρων από προηγούμενες συμβάσεις μεταξύ του Υπουργείου και του ΟΑΣΑ;


ΑΘΗΝΑ, 01-12-2015

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ



Πηγή : iefimerida.gr, bloko.gr


Απηύδησαν οι Σουηδοί με τους βιασμούς που διαπράττουν καθημερινά οι μουσουλμάνοι που ζουν στην χώρα τους




Απηύδησαν οι Σουηδοί με τους βιασμούς που διαπράττουν καθημερινά οι μουσουλμάνοι που ζουν στην χώρα τους και ξεκίνησαν εκστρατεία στο twitter για την απέλασή τους, κάπως αργά βέβαια γιατί τα περιστατικά έχουν βαθιές ρίζες στον χρόνο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα 15χρονο κορίτσι κατηγόρησε 6 έφηβους Μουσουλμάνους ότι τη βίασαν διαδοχικά. Ανάμεσά τους ήταν Τούρκοι, Άραβες και Αφρικανοί.

Η επίθεση έλαβε χώρα σε ένα διαμέρισμα στηνTensta, όπου ένας από τους εφήβους μοίρασε προφυλακτικά, ενώ οι άλλοι πέντε βίασαν διαδοχικά τη 15χρονη.
Παρά την άρνηση τους ότι το περιστατικό συνέβη όταν ξεκίνησε η δίκη, τέσσερα από τα αγόρια ομολόγησαν κατά την διάρκεια ότι είχαν σεξουαλική επαφή με το κορίτσι, αλλά αρνήθηκαν ότι διέπραξαν κάποιο αδίκημα.
“Σύμφωνα με το δικαστήριο, η αλλαγή αυτή στις καταθέσεις τους και η ομολογία, δείχνει ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι”.

Πέντε από τα αγόρια καταδικάστηκαν σε πάνω από 100 ώρες κοινωφελούς εργασίας ο καθένας, ενώ θα πληρώσουν και 55.000 κορώνες ($ 8.500) κάθε ένας από αυτούς ως αποζημίωση στο θύμα.

Η ελαφριά τιμωρία εξόργισε μεγάλη μερίδα των Σουηδών.

Οι Σουηδοί χρήστες του Twitter θεωρούν υπεύθυνους τους μετανάστες,για πολλούς βιασμούς γυναικών, δολοφονίες και άλλα εγκλήματα στη χώρα. Σύμφωνα με ορισμένα σουηδικά Μέσα Ενημέρωσης που υποστηρίζουν αυτή την κίνηση, όλα ξεκίνησαν το 1970, όταν το έθνος τους άνοιξε την πόρτα στους μετανάστες και δη τους Μουσουλμάνους.

«Οι μουσουλμάνοι, άνδρες που μετανάστευσαν στη Σουηδία, έφεραν μαζί τους και τον ισλαμικό πολιτισμό των βιασμών. Ο πολιτισμός βιασμού έχει επιπτώσεις και στις Σουηδέζες που είναι «άπιστες» και, ως εκ τούτου, είναι – σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Αλλάχ – στόχοι για βιασμό από μουσουλμάνους άνδρες.

Το 1996 έκθεση του Σουηδικού Εθνικού Συμβουλίου για την Πρόληψη του Εγκλήματος σημείωσε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική είχαν 23 φορές περισσότερες πιθανότητες να διαπράξουν βιασμό από τους Σουηδούς άνδρες».

«Η Σουηδία έχει σήμερα την υψηλότερη συχνότητα βιασμών, και βρίσκεται λίγο πίσω μόνο από το Λεσότο της Αφρικής. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, η Σουηδία έχει ποσοστό βιασμών δέκα φορές πάνω, και όλα αυτά έχουν συμβεί τα τελευταία δέκα χρόνια».

«Αυτό, οφείλεται στο γεγονός ότι οι Μουσουλμάνοι μετανάστες φέρνουν στις χώρες όπου πηγαίνουν τις παθογένειές τους....



Πηγή : elkosmos.gr


Τρεις αστυνομικοί σε τεράστιο κύκλωμα εκβιαστών



Τρεις ομάδες εκβιαστών, στις οποίες συμμετείχαν τρεις αστυνομικοί, και μεγάλα ονόματα της «μαφίας» της Ηλιούπολης εκβίαζαν τουλάχιστον 150 καταστηματάρχες.

Οι εγκληματικές ομάδες εκβίαζαν τουλάχιστον καταστηματάρχες στο Κολωνάκι, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό, Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Γλυφάδα, Ελληνικό, Παγκράτι, Ζωγράφου, Βύρωνα, Δάφνη, Ν. Κόσμο, Αγ. Παρασκευή, και άλλες περιοχές.

Οι σπείρες δρούσαν από το καλοκαίρι του 2009, εισπράττοντας μηνιαίως για προστασία, χρηματικό ποσό που μεταξύ 300-500 ευρώ, αποκομίζοντας συνολικά περίπου 100.000 το μήνα. Πέρα από τους εκβιασμούς όμως προέβαιναν στην εκτεταμένη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στα καταστήματα που εκβίαζαν.

Τα στελέχη του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν συνολικά 21 άτομα, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 75 ατόμων, εκ των οποίων οι 37 ως βασικά μέλη και τα 39 ως περιφερειακά.

Αρχηγικά μέλη της πρώτης ομάδας είναι ένας 46χρονος δάσκαλος πολεμικών τεχνών και ένας 35χρονος, και συμμετείχαν σε αυτή 12 ακόμη άτομα. Αυτή η ομάδα πωλούσε προστασία σε περισσότερα από 30 καταστήματα, στις περιοχές του Βύρωνα, Καλλιθέας, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Γαλατσίου, Δάφνης, Αγ. Δημητρίου, Αθήνα, Γκάζι. Η δεύτερη ομάδα είχε ως «αρχηγούς» έναν 39χρονο Αλβανό και έναν 33χρονο Έλληνα με πέντε ακόμη μέλη, οι οποίοι πωλούσαν προστασία σε 50 καταστήματα στην Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Ζωγράφου, Γκάζι, Ψυρρή, Κεραμεικό. Η τρίτη ομάδα είχε τέσσερις αρχηγούς και 13 μέλη, που πωλούσε προστασία σε 70 καταστήματα σε όλη την Αθήνα.

Για τους τρεις αστυνομικούς προέκυψε η παροχή πληροφοριών στους «αρχηγούς» των εκβιαστικών ομάδων, σχετικά με τις έρευνες των αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, ενώ ένας από αυτούς φαίνεται να είχε και ρόλο «εισπράκτορα». Οι τρεις οργανώσεις συνεργάζονταν, μοίραζαν τις περιοχές δραστηριοποίησης και τα καταστήματα στα οποία παρείχαν προστασία.  

Οι περισσότεροι έχουν απασχολήσεις τις διωκτικές για διάφορα αδικήματα ανάμεσα στα οποία ανθρωποκτονίες και εκρήξεις. Περιφερειακό ρόλο είχαν και ηγετικά μέλη συμμοριών που είχαν δράσει στις περιοχές της Ηλιούπολης και συλληφθεί το 1996.

Στο πλαίσιο της πολύμηνης έρευνας του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία που προέκυψαν, ενώ από τη συνδυαστική ανάλυσή τους αποκαλύφθηκε η δράση τριών οργανώσεων, εξακριβώθηκε πλήρως η εσωτερική δομή και η ιεραρχική σχέση των μελών τους, διευκρινίστηκαν οι επιμέρους ρόλοι (αρχηγοί, αρχηγικά μέλη, εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, εισπράκτορες κτλ) και οι μεταξύ τους λειτουργικές διασυνδέσεις και διακριβώθηκε ο τρόπος και η μεθοδολογία δράσης τους (modus - operandi).

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής κάνουν λόγο για ιδιαίτερα βίαια άτομα που δεν δίσταζαν να χτυπήσουν άτομα και να προκαλέσουν επικίνδυνες σωματικές βλάβες, χρησιμοποιώντας σιδερογροθιές, με οποιαδήποτε αφορμή ακόμη και επί πληρωμή.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες στις οικίες τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν, 22.550 ευρώ, 5 αυτοκίνητα, 2 μοτοσυκλέτες, ένα πιστόλι, 140 φυσίγγια, τέσσερις σιδερογροθιές, μια πτυσσόμενη ράβδος, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, ένα ζευγάρι χειροπέδες, τρία μαχαίρια, μικροποσότητα κάνναβης, 39 αναβολικά χάπια, πέντε συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, 49 συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία-κακουργηματικού χαρακτήρα - για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της κλοπής, της μαστροπείας, της πλαστογραφίας, της παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και της παράβασης καθήκοντος, καθώς και για παράβαση των νόμων περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πηγή: thetoc


Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού



"Οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά" τόνισε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Ρωσία "δεν θα ξεχάσει ποτέ" την κατάρριψη του βομβαρδιστικού και οι Τούρκοι "θα μετανιώσουν γι΄αυτό που έκαναν", δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την ομιλία του για την κατάσταση του έθνους, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν μπορεί να αγνοήσει τη συνδρομή της Άγκυρας προς τους τρομοκράτες.

"Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...εκείνους που χτύπησαν πισώπλατα του πιλότους μας...δεν καταλαβαίνω γιατί το έκαναν. Μόνο ο Αλλάχ το ξέρει. Θα μετανιώσουν για ό,τι έκαναν", προειδοποίησε κατά την ομιλία του ενώπιον των βουλευτών, των μελών της κυβέρνησης και των κυβερνητών των περιφερειών και περιοχών της Ρωσίας, απειλώντας με περαιτέρω κυρώσεις την Άγκυρα.

Τα μέτρα για τις ντομάτες ήταν μόνο η αρχή

"Δεν έχουμε την πρόθεση να προχωρήσουμε σε απειλές ανάληψης στρατιωτικής δράσης"..."αλλά οποιοσδήποτε θεωρεί ότι έχοντας διαπράξει αυτό το φοβερό έγκλημα, τη δολοφονία των ανθρώπων μας, θα γλιτώσει με κάποια μέτρα για τις ντομάτες του ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικά έργα ή άλλους τομείς, πλανάται οικτρά", είπε οργισμένα.

Απευθυνόμενος δε προς τη Δύση, δήλωσε ότι οι χώρες "δεν πρέπει να εφαρμόζουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σε θέματα τρομοκρατίας" ή να χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις για τις ανάγκες τους".




Πηγή: skai.gr


Με εκπροσώπους των Ατόμων με Αναπηρία συναντήθηκε ο Τσίπρας




Κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση συστήματος κοινωνικής προστασίας ΑμεΑ

Τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) υποδέχτηκε σήμερα  ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Σήμερα, 3 Δεκεμβρίου 2015, Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και η αρμόδια Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συνάντησαν τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ) με τους οποίους και συζήτησαν τα ζητήματα και τις ανάγκες που προβάλει το αναπηρικό κίνημα.

»Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε ότι αποτελεί κεντρική επιλογή της κυβέρνησης η αναβάθμιση του συστήματος κοινωνικής προστασίας συνολικά για τους πολίτες και ειδικά για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

»Επίσης, συμφωνήθηκε ότι στο πλαίσιο των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Χώρα, το αναπηρικό κίνημα και η Κυβέρνηση θα συνεργαστούν για να θωρακίσουν τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

»Παράλληλα, και εντός του δεδομένου δημοσιονομικού πλαισίου, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Προστασίας, ενώ έμφαση θα δοθεί και στην Ειδική Αγωγή. Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και επανασχεδιασμού του ΕΟΠΥΥ θα υπάρξει ειδική μέριμνα, επίσης, για τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τα ΑμεΑ.

»Σε συντονισμό με τα συναρμόδια υπουργεία, και σε συνεργασία με την Ε.Σ.ΑμεΑ, θα εξεταστεί, τέλος,  η καταλληλότερη δομή για διαρκή σχεδιασμό, υλοποίηση, παρακολούθηση και αξιολόγηση πολιτικών προστασίας των ΑμεΑ».



Πηγή


Κρατικά αυτοκίνητα-«φάντασμα» και αμαρτωλές μετακινήσεις



Ερώτηση 23 βουλευτών της ΝΔ φέρνει στη Βουλή υπόθεση διαφοθοράς

Καταγγελίες για «αμαρτωλά» κρατικά αυτοκίνητα έφτασαν στη Βουλή και διερευνάται η υπόθεση και για την απόδοση ευθυνών αλλά και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς. Σύμφωνα με πόρισμα επιθεωρητών - ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, σε ελέγχους για μετακινήσεις κρατικών αυτοκινήτων, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, πολλαπλά εικονικά δρομολόγια, καθώς και σπατάλες από τον εφοδιασμό καυσίμων και τη διέλευση διοδίων.

Είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία που αναφέρουν σε ερώτηση που κατέθεσαν 23 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής την κυρία Νίκη Κ. Κεραμέως, προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Διοικητική Ανασυγκρότηση κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Όπως τονίζουν, σε πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), αναφορικά με κρατικά αυτοκίνητα, κατά τη διάρκεια του 2015 περιγράφεται μεταφορά ακόμα και ατόμων που είχαν αποβιώσει. Επίσης, περιγράφεται περίπτωση αυτοκινήτου το οποίο διήνυσε 627 χλμ. σε περίπου 40 λεπτά. Μια άλλη περίπτωση, με βάση τα ευρήματα των ελέγχων, αφορά αυτοκίνητο με 129 διελεύσεις διοδίων σε 26 ημέρες, χωρίς να έχει υποβληθεί προβλεπόμενη υπεύθυνη δήλωση διέλευσης διοδίων από τους υπογράφοντες οδηγούς.

Η υπεύθυνη Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΝΔ κυρία Κεραμέως δήλωσε σχετικά με τις «αμαρτωλές μετακινήσεις» των κρατικών αυτοκινήτων ότι η υπόθεση αυτή «καταδεικνύει το μέγεθος της διαφθοράς στη δημόσια διοίκηση». Η διερεύνηση της υπόθεσης από το ΣΕΕΔΔ ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ότι κρατικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ιδιωτικές τους μετακινήσεις.

Μαζί με την κυρία Κεραμέως συνυπυπογράφουν την ερώτηση προς τους υπουργούς οι βουλευτές κ.κ. Χαράλαμπος Αθανασίου και Σάββας Αναστασιάδης, η κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, οι κκ. Γεώργιος Βαγιωνάς, Κωνσταντίνος ΒλάσηςΜάκης Βορίδης, η κυρία Σοφία Βούλτεψη, οι κ.κ. Γεώργιος ΓεωργαντάςΑθανάσιος ΔαβάκηςΧρίστος Δήμας, η κυρία Άννα Καραμανλή, ι κ.κ. Θεόδωρος Καράογλου,Ιωάννης ΚεφαλογιάννηςΓεώργιος ΚουμουτσάκοςΕυάγγελος Μπασιάκος,Βασίλειος ΟικονόμουΝικόλαος Παναγιωτόπουλος, η κυρία Αικατερίνη Παπακώστα- Σιδηροπούλου και οι κ.κ. Κωνσταντίνος ΣκρέκαςΚωνσταντίνος ΤζαβάραςΘεόδωρος ΦορτσάκηςΜάξιμος Χαρακόπουλος.

Οι βουλευτές ερωτούν αν προχωρά από το υπουργείο η διαδικασία για την απόδοση ευθυνών, καθώς σύμφωνα με τον ν. 3345/05, όταν σε πόρισμα ελέγχου ελεγκτικού μηχανισμού διαπιστώνεται η διάπραξη πειθαρχικού παραπτώματος, τα αρμόδια όργανα δεσμεύονται για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης.

Επίσης, ζητούν να μάθουν σε ποιο στάδιο βρίσκεται η κατάρτιση του Γενικού Μητρώου Κυκλοφορούντων Κρατικών Οχημάτων, από την υπηρεσία που ασκεί την εποπτεία των κρατικών αυτοκινήτων και πότε προγραμματίζεται η ολοκλήρωσή του.



Πηγή : tovima.gr


Ευρωπαίος αξιωματούχος: Δεν κλείνει η αξιολόγηση χωρίς ασφαλιστικό και φορολόγηση αγροτών



Δίνουν προθεσμία στην Ελλάδα μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου για να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να γίνει διαθέσιμη η υποδόση ύψους 1 δισ. - «Καμία ανάγκη για κούρεμα χρέους»

Προθεσμία μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση από αξιωματούχο του Eurogroup, για να νομοθετήσει τα προαπαιτούμενα, έτσι ώστε να γίνει διαθέσιμη η υποδόση ύψους 1 δισ.

Σύντομο αναμένεται να είναι το Eurogroup της 7ης Δεκεμβρίου, στο οποίο οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρώπης θα ασχοληθούν με την τραπεζική ένωση και συγκεκριμένα τον Μηχανισμό Ενιαίας Παρακολούθησης, την πολιτική της νέας πορτογαλικής κυβέρνησης και φυσικά την πορεία του ελληνικού προγράμματος. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών αναμένεται να ολοκληρωθεί σχετικά σύντομα, πριν τις 6 το απόγευμα ώρα Βρυξελλών.

Σχετικά με την Ελλάδα το Εurogroup θα συζητήσει την τρέχουσα οικονομική κατάσταση αλλά και την πορεία του προγράμματος. Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης υπενθύμισε πως ναι μεν έχουν δοθεί τα πρώτα 2 δισ. της υποδόσης και έχει συμφωνηθεί το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, πρέπει όμως και να ψηφισθούν από την ελληνική Βουλή μέχρι τις 11 Δεκεμβρίου.

Σε περίπτωση που δεν ψηφισθούν εν καιρώ τα προαπαιτούμενα, τότε η υποδόση του 1 δισ. «δεν εξαφανίζεται», αλλά αφαιρείται από την πρώτη δόση χρηματοδότησης ύψους 26 δισ. (που θα μειωθούν στα 25), και θα μπορούν να γίνουν διαθέσιμα στο ελληνικό κράτος στο πλαίσιο επόμενων εκθέσεων προόδου τα επόμενα χρόνια.

Συζήτηση θα γίνει όμως και ως προς τη κατάσταση των ελληνικών τραπεζών και την ανακεφαλαιοποίηση τους, όπου θα παρουσιαστεί μια εκτενής έκθεση για τις 4 μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε πως ή έκθεση δεν συμπεριλαμβάνει την εξέταση μιας από τις 4 τράπεζες, η οποία συνεχίζεται για να εξακριβωθούν οι ακριβείς κεφαλαιακές της ανάγκες.
«Καμία ανάγκη για κούρεμα χρέους»


Στο θέμα του χρέους, ο κορυφαίος Ευρωπαίος αξιωματούχος τονίζει πως υπάρχει μια γενική σύμπλευση στις απόψεις των εθνικών κοινοβουλίων στην Ευρώπη με την εκτίμηση των  Θεσμών, πως δεν υπάρχει ανάγκη για ένα κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους, αλλά την αναδιάρθρωση του.

Αναφερόμενος στην πρώτη αξιολόγηση, ο αξιωματούχος δήλωσε πως μεγάλη σημασία θα έχει το θέμα του συνταξιοδοτικού και της μεταρρύθμισης του, αλλά και άλλα ζητήματα όπως η φορολόγηση των αγροτών. Μάλιστα λόγω Χριστουγέννων, δεν φαίνεται πιθανό η πρώτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί πριν τον Φεβρουάριο.

Η συζήτηση στη συνέχεια θα εστιαστεί και στην Ιρλανδία, η οποία ελέγχεται για την πρόοδο της μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σταθεροποίησης. Εκεί ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης βλέπει πως παρουσιάζει σημαντική άνοδο  στο ΑΕΠ της, περίπου 6%, πολύ παραπάνω από τα άλλα κράτη-μέλη. Την αύξηση αυτή αποδίδει ο αξιωματούχος στην δυνατή μεταρρυθμιστική πορεία της χώρας, τονίζοντας πως η Ιρλανδία αποτελεί παράδειγμα πως «υπάρχει ζωή και μετά το υψηλό χρέος».

Τέλος θα γίνει παρουσίαση από τον νέο Πορτογάλο υπουργό οικονομικών για την πορεία της χώρας μετά το πρόγραμμα.



Πηγή : protothema.gr


Υπόθεση Κουμουτσάκου: Ποινικές διώξεις κατά 4 ατόμων άσκησε η Εισαγγελία Αθηνών



Για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Αθηνών για τον άγριο ξυλοδαρμό του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου.

Οι διώξεις αφορούν τέσσερα (4) άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί από τις αστυνομικές αρχές και παραπέμπονται στο Τριμελές Πλημ/κείο Αθηνών, ενώ έχει ήδη παραπεμφθεί για την υπόθεση, ακόμη ένα άτομο.

Δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος βουλευτών.


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

"Ολοκληρώθηκε η προκαταρκτική εξέταση που αφορούσε στον ξυλοδαρμό του βουλευτή κ. Κουμουτσάκου και ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας από κοινού, της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης από περισσότερους και της παράνομης κατοχής όπλων.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν τέσσερα άτομα τα οποία παραπέμπονται για τις ανωτέρω πράξεις ενώπιον του Τριμελούς Πλημ/κείου Αθηνών (μη συμπεριλαμβανομένου του προσώπου που είχε ήδη παραπεμφθεί ενώπιον του Β’ Αυτοφώρου Τμήματος Αθηνών την 7/11/2015).

Τέλος από την έρευνα δεν προέκυψαν ευθύνες σε βάρος δύο βουλευτών που είχαν καταμηνυθεί και ως προς αυτούς εκδόθηκε σχετική διάταξη.

Την δικογραφία χειρίστηκε η Εισαγγελέας κυρία Πατσουράτη"




Πηγή: skai.gr


Συναγερμός στις Αρχές από τη δράση ισλαμιστικής οργάνωσης στη Λέσβο και στο Αιγαίο




Πραγματοποιούν επιχείρηση διάσωσης σε ελληνικά ύδατα δίχως έγκριση - Δείτε βίντεο

Προβληματισμός επικρατεί στις ελληνικές διωκτικές αρχές από τη δημοσίευση ενός βίντεο-ντοκουμέντου από τη δράση της ισλαμιστικής, φιλανθρωπικής οργάνωσης ONE NATION, στο Αιγαίο.

Έμβλημα της οργάνωσης είναι το έμβλημα των τζιχαντιστών, ο υψωμένος δείκτης του χεριού.

Το επίμαχο βίντεο, καθώς κι άλλα, αναρτήθηκε στη σελίδα που διατηρεί η οργάνωση στο Facebook. Σε αυτό φαίνονται μέλη της οργάνωσης εν πλω, με φουσκωτό σκάφος, στο θαλάσσιο στενό μεταξύ Σκάλας Συκαμνιάς και τουρκικών ακτών να υποδέχονται βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες και να τους καθοδηγούν στα Αγγλικά πώς και σε ποιο μέρος της ακτής να κατευθυνθούν.

Στη συνέχεια τους απευθύνουν τρεις φορές στα αραβικά τον ισλαμικό χαιρετισμό «Αλλάχ ακ μπαρ» («ο Θεός είναι ένας») για να λάβουν ισάριθμες φορές την ανάλογη απάντηση.



Στο βίντεο φαίνονται πάνω στο σκάφος, εκτός από μέλη της οργάνωσης ONE NATION, και μέλη της φιλανθρωπικής οργάνωσης TEAMHUMANITARIAN, την οποία και κατονομάζουν επιβραβεύοντας τη δημόσια για την καλή συνεργασία.

Ας σημειωθεί ότι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, σε χαμηλό ύψος πάνω από τη σωστική λέμβο με τα μέλη των ΜΚΟ πετά ελικόπτερο της δύναμης της Frontex στο νησί, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η οργάνωση επιχειρούσε σε ελληνικά ύδατα δίχως να έχει λάβει την έγκριση των αρμόδιων Αρχών. Παράλληλα, ανέπτυσσε δράση για τη βοήθεια των προσφύγων και στη Λέσβο.

Σε άλλα βίντεο που έχει αναρτήσει στο Facebook, αλλά και στη σελίδα της στο Youtube, μέλη της οργάνωσης διανέμουν νερό σε πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο που ετοιμάζονται να αναχωρήσουν από το λιμάνι, στους οποίους αρνούνται να δώσουν νερό αν δεν το παραλάβουν με το δεξί τους χέρι, απόδειξη του ότι είναι καλοί μουσουλμάνοι.

Στη σελίδα της ONE ΝΑΤΙΟΝ έχουν ανέβει επίσης φωτογραφίες μελών της πάντα με την κιτρινοπράσινη μπλούζα τους, ακόμα και φωτογραφίες τους από την υπαίθρια διαθρησκειακή προσευχή για τα θύματα των ναυαγίων που πραγματοποίησε ο Δήμος Λέσβου στη Μυτιλήνη.

Επισημαίνεται ότι τον τελευταίο καιρό έχει υπάρξει εντονότατη αντίδραση από τις ελληνικές αρχές, αλλά και τις τοπικές αρχές στη Λέσβο, για το ανεξέλεγκτο της δράσης των ΜΚΟ στο νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μόλις 30 από τις 70 οργανώσεις που βρίσκονται στο νησί έχουν απογραφεί, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται από μη διαπιστευμένες οργανώσεις και μέλη τους που επιχειρούν χωρίς την απαραίτητη πιστοποίηση σε επιχειρήσεις διάσωσης και προσφοράς ιατρικών υπηρεσιών.

Δείτε το επίμαχο βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης, καθώς κι άλλα βίντεο από τη δράση της οργάνωσης στη Λέσβο...






Πηγή



Προκλητικός ο Σκοπιανός ΥΠΕΞ: Να πάνε οι οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα



Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), που δημοσιεύθηκε, την Τετάρτη, υπεραμύνθηκε της απόφασης για τον συρμάτινο φράχτη που υψώνει η χώρα του στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο κ. Πόποσκι ανέφερε ότι προς το παρόν το μήκος του υπό κατασκευή φράκτη θα φτάνει περίπου τα έξι χιλιόμετρα, ενώ υπάρχουν σκέψεις να κατασκευαστούν άλλα 15 χλμ. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ στην κατασκευή του φράχτη οδήγησε η απόφαση ευρωπαϊκών κρατών να μην αποδέχονται οικονομικούς μετανάστες, γεγονός που επιβάλλει τον αυστηρότερο έλεγχο των συνόρων από την πλευρά της ΠΓΔΜ.

Στο ερώτημα γιατί η ΠΓΔΜ δεν επιτρέπει π.χ. σε Πακιστανούς a priori να κάνουν αίτηση για άσυλο στη χώρα, εμποδίζοντάς τους να εισέλθουν, ο κ. Πόποσκι απαντά ως εξής: "Γιατί δεν το κάνουν στην Ελλάδα; Όποιος θέλει να διαφύγει από τον πόλεμο, μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα που είναι κράτος - μέλος της ΕΕ και είναι χώρα ασφαλής".

Στο ερώτημα γιατί η ΠΓΔΜ ζητά την ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα με την Ελλάδα ο κ. Πόποσκι απαντά πως η μοναδική συνοριακή γραμμή της ζώνης Σένγκεν, που δεν προστατεύεται από τη Frontex, είναι τα σύνορα Ελλάδας - ΠΓΔΜ.

"Γεγονότα όπως αυτά που συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν περίπου χίλιοι μετανάστες άρχισαν να πετούν πέτρες στη συνοριακή αστυνομία της Μακεδονίας, θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν η Frontex έδινε δυναμικά το 'παρών'. Τι έκαναν οι ελληνικές αρχές για να αποτρέψουν την επίθεση από το έδαφός τους σε γείτονα χώρα; Και τι άτομα είναι αυτά που ρίχνουν πέτρες στην αστυνομία για να τους επιτραπεί δια της βίας η είσοδος; Αυτό είναι απαράδεκτο. Η παρουσία της Frontex θα ενίσχυε τη συνεργασία Ελλάδας και Μακεδονίας. Στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνεται ο έλεγχος ώστε η είσοδος να επιτρέπεται μόνο σε εκείνα τα άτομα που έχουν δικαίωμα να ζητήσουν άσυλο στην ΕΕ" κατέληξε ο κ. Πόποσκι.



Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, newsit.gr


Του έκανε πρόταση γάμου στο γήπεδο κι αυτός... όπου φύγει φύγει (VIDEO)



Είθισται τέτοιες προτάσεις να γίνονται από τον άντρα και να λαμβάνει καταφατική απάντηση. Στην εν λόγω οι ρόλοι αντιστράφηκαν και... όπου φύγει φύγει ο κύριος!

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο γήπεδο της Χρόνιγκεν στην Ολλανδία, πριν από την αναμέτρηση με την Ντεν Χάαγκ.

Ο φίλος του κοριτσιού την παρακολουθούσε σαστισμένος να του κάνει πρόταση γάμου γονατιστή... Δεν της απάντησε κι άρχισε να τρέχει προς τα αποδυτήρια!

Δείτε το video:







Πηγή


Τζιχαντιστές πέταξαν γκέι ζευγάρι από κτίριο - Τι ζήτησαν από τον δήμιό τους



Πλήθος κόσμου που διψά για αίμα είχε συγκεντρωθεί σε δρόμο στην Παλμύρα. Ο μασκοφόρος δικαστής των τζιχαντιστών είχε νωρίτερα ανακοινώσει την ποινή 2 ομοφυλόφιλων. Θα τους πετούσαν από την οροφή του ξενοδοχείου Wael.

Είχε ρωτήσει τον έναν αν είναι ικανοποιημένος με την ποινή. Ο θάνατος, όπως του είπε, θα τον βοηθήσει στην κάθαρση από τις αμαρτίες του. "Θα προβιμούσα αν με πυροβολούσατε στο κεφάλι" είπε ο 32χρονος Hawas Mallah. Ο 21χρονος Mohammed Salameh ικέτευε να του δώσουν μια ευκαιρία να μετανοήσει, υποσχόμενος να μην κάνει ποτέ ξανά έρωτα με άντρα.

"Πάρτε τους και πετάξτε τους" διέταξε ο δικαστής. Οι μασκοφόροι τζιχαντιστές, όπως περιγράφει ο Omar, έδεσαν τα χέρια και κάλυψαν τα μάτια των θυμάτων και στη συνέχεια τους οδήγησαν στην οροφή του 4όροφου ξενοδοχείου.

Διαβόητοι για τις φρικιαστικές μεθόδους θανάτωσης, οι τζιχαντιστές ακολουθούν μια από τις πιο βάναυσες δολοφονίες για όσους θεωρούνται ομοφυλόφιλοι. Σε βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου φαίνονται μασκοφόροι μαχητές να πετούν τα άτυχα θύματά τους στο κενό. Τουλάχιστον 36 άντρες στη Συρία και το Ιράκ έχουν δολοφονηθεί με την κατηγορία του σοδομισμού.

Ο φόβος ενός τρομακτικού θανάτου που επικρατεί στους ομοφυλόφιλους όπου κυριαρχεί το Ισλαμικό Κράτος τους οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση σε μια βαθιά συντηρητική κοινωνία που τους αποφεύγει σε μεγάλο βαθμό. Πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν την ομοφυλοφιλίο αμάρτημα. Οι ομοφυλόφιλοι τρέμουν στην πιθανότητα κάποιος, ακόμα και συγγενικό τους πρόσωπο, να τους προδώσει στους τζιχαντιστές. Είτε για να κερδίσουν την εύνοια του Ισλαμικού Κράτους είτε από μίσος για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό.

Οι τζιχαντιστές κάποιες φορές βασανίζουν τους υπόπτους για να τους αποκαλύψουν τα ονόματα των φίλων τους, ενώ ψάχνουν τα κινητά τους τηλέφωνα και τους υπολογιστές τους. Ακόμα και ανάμεσα στους αντιπάλους του Ισλαμικού Κράτους, οι ομοφυλόφιλοι δεν κερδίζουν τη συμπάθεια. Ορισμένοι από τον κόσμο που μπορεί να σοκάρονται από τις κτηνωδίες των τζιχαντιστών, θεωρούν δικαιολογημένες τις δολοφονίες των ομοφυλοφίλων.

Ένας 26χρονος Σύρος ομοφυλόφιλος είπε στο AP ότι ακόμα και 2 χρόνια μετά τη φυγή του στην Τουρκία ξυπνά από εφιάλτες. Βλέπει ότι είναι έτοιμοι να τον πετάξουν από κάποιο κτίριο. Μίλησε με τον όρο ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα που χρησιμοποιεί σήμερα για τον εντοπισμό των φρικαλεοτήτων που διαπράττουν οι τζιχαντιστές. Daniel Halaby. Ο Daniel δήλωσε πως ένας παιδικός του φίλος που ριζοσπαστικοποιήθηκε και εντάχθηκε στο Ισλαμικό Κράτος τον πρόδωσε στους μαχητές το 2013, αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει από την πατρίδα του, το Χαλέπι.

"Ήξερε τα πάντα για μένα. Είμαι σίγουρος ότι αυτός έδωσε το όνομά μου στους Daesh", σημείωσε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους. Εκείνη την εποχή, στα μέσα του 2013, το Ισλαμικό Κράτος είχε μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται από το γειτονικό Ιράκ στη Συρία. Δεν είχε ακόμα επικρατήσει σε μεγάλα τμήματα των δύο χωρών. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 που οι μαχητές πολιόρκησαν τη γειτονιά στο Χαλέπι όπου ζούσε ο Daniel Halaby με την οικογένειά του, προσπαθώντας να την αποσπάσουν από την επαναστατική ομάδα Free Syrian Army. Οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν ξανά και ξανά για να λάβει τέλος η πολιορκία. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι τζιχαντιστές έδωσαν στους αντάρτες μια λίστα ανθρώπων που ήθελαν να τους παραδώσουν. Ανάμεσά τους ήταν και το όνομα του Daniel Halaby. Έτσι έφυγε γρήγορα στην Τουρκία.

Οι γονείς του, που παραμένουν στο Χαλέπι, αρνούνται να του μιλήσουν λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. "Αυτό που μου ραγίζει την καρδιά περισσότερο είναι ότι αισθάνομαι ανήμπορος" σημειώνει ο Daniel Halaby.




Πηγή: Dailytelegraph


Ντόρα Μπακογιάννη : Επανεξέταση καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν




Ερώτηση στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά

Στις 4 Νοεμβρίου 2015, σας απέστειλα την υπ’ αριθμόν 831 ερώτηση, εκφράζοντας την ανησυχία μου για τις συζητήσεις, οι οποίες γίνονται περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα. Απάντηση δεν έλαβα και προς τούτο επαναλαμβάνω σήμερα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών:

1. Υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, τις οποίες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να αντιμετωπίσει;

2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης “Rabid” της Frontex και γιατί δεν θέλει 300 ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών και την ενσωμάτωσή τους στην κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε.;    

3. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον κίνδυνο, τον οποίο συνεπάγεται για τη χώρα μας η άρνησή της να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές δομές;    

4. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Ντόρα Μπακογιάννη


Βουλαρίνος αμείλικτος! Οι λέξεις αδίστακτος και απατεώνας δεν αρκούν πια για τον Τσίπρα





Γράφει ο Μάνος Βουλαρίνος

Στην αρχή νόμιζα πως ήταν οι κλασικοί απατεώνες (με την πολιτική έννοια του όρου, καθώς για να γίνεις απατεώνας με τη νομική χρειάζονται και κάποιες ικανότητες).

Οι συνήθεις κυβερνήτες της χώρας που υπόσχονται πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν, καταφέρνουν να πείσουν τους πιο αφελείς και τους πιο υστερόβουλους συμπολίτες μας και μετά κάνουν την κωλοτούμπα τους τόσο αργά ώστε όταν την ολοκληρώσουν κανείς να μη θυμάται τι ακριβώς είχαν υποσχεθεί.


Η μόνη ρεαλιστική πρόταση για τη Φρουτοπία, μάλλον



Οι 7 μήνες διακυβέρνησης και η προκήρυξη του δημοψηφίσματος με έκαναν να σκεφτώ πως μπορεί να έχουμε να κάνουμε με επικίνδυνους ιδεοληπτικούς αρπακολατζήδες, αλλά η κατάθεση του 3ου μνημονίου, του αριστερότερου, με επανέφερε στην αρχική διαπίστωση. Μόνο που πια η απάτη έμοιαζε τόσο μεγάλη που έκανε τις κυβερνήσεις της πρώτης 8ετίας του ΠΑΣΟΚ να μοιάζουν ειλικρινείς και έντιμες. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα.


Το πραγματικό δίλημμα τελικά ήταν το «θεότρελος» ή «απατεώνας»

Τις τελευταίες εβδομάδες, η εκδοχή των αδίστακτων απατεώνων που θα ήταν ικανοί να διαγράψουν και τις τρεις γενιές της οικογένειας Παπανδρέου από τη Λέσχη της Απάτης δεν μου είναι πια αρκετή. Προφανώς έχουμε να κάνουμε και με αδίστακτους και με απατεώνες, αλλά φοβάμαι πως αυτές οι δύο λέξεις δεν αρκούν πια για να περιγράψουν τον Αλέξη τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Κι ακόμα κι αν προσθέσουμε άλλες λέξεις, όπως τη λέξη «ανίκανοι» ή τη λέξη «σκιτζήδες» ή τη λέξη «τρόμπες» και πάλι η περιγραφή δεν μοιάζει να είναι ολοκληρωμένη.


Η καλύτερη, μέχρι τώρα, προσπάθεια για ένα βαλκανικό ριμέικ του SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα

Όσο αδίστακτος, όσο απατεώνας, όσο ανίκανος κι αν είσαι, δεν αυτοπαρωδείσαι με τη συχνότητα που το κάνουν τα στελέχη της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός. Δεν φέρεσαι σαν ήρωας ενός σατιρικού έργου που προσπαθεί να περιγράψει, με πρωτοφανή υπερβολή, τη γελοιότητα της εξουσίας. Και σίγουρα δεν διακινδυνεύεις να δημιουργήσεις ένα σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο τουιτάροντας μπούρδες που δεν συγκινούν ούτε τον πιο ανόητο χρυσαυγίτη για να τις σβήσεις μετά, αλλά μόνο από το λογαριασμό που έχεις για να γράφεις κάτι που μοιάζει με αγγλικά, την ίδια στιγμή που διαρρέεις ότι η ανάρτηση ήταν λάθος, αλλά η ανάρτηση εξακολουθεί να κοσμεί το λογαριασμό που έχεις για να γράφεις κάτι που μοιάζει με ελληνικά.

Για να τα κάνεις όλα αυτά κάτι άλλο συμβαίνει και νομίζω πως ήρθε αυτή η τρομακτική στιγμή. Η στιγμή που αρχίζω να σκέφτομαι πως υπάρχει μια κάποια πιθανότητα οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα στην οποία κατοικώ να μην είναι απλώς απατεώνες αλλά και κανονικοί τρελοί. Να είναι παρανοϊκοί, να είναι θεοπάλαβοι, να έχουν λαλήσει, να είναι του γιατρού, να χρωστάνε της Μιχαλούς κ.ο.κ.


Παγκοσμοιοποίηση, Ίντερνετ, το Χάραγμα του Θηρίου… Καλά που υπάρχει και η αντικαπιταλιστική-επαναστατική σχολή Χιλλ, μπας και βρουν τα παιδιά τους το κλεμμένο μέλλον τους.

Καταλαβαίνω πως σε κάποιους –νομίζω πως όσο περνούν οι μέρες σε όλο και λιγότερους– αυτή η εκδοχή φαίνεται κάπως υπερβολική. Σας καταλαβαίνω. Και εγώ δεν θέλω να την πιστέψω. Δεν είναι και πολύ ευχάριστο να φοβάσαι πως όχι απλώς ένας πρωθυπουργός αλλά μια ολόκληρη κυβέρνηση θα ήταν πιο ταιριαστοί πλάι σε κάποιον που μιλάει σε μια πατάτα παρά στα υπουργικά έδρανα. Από την άλλη, μπορεί το να μιλάς σε μια πατάτα να είναι πολύ πιο λογικό από όλα όσα ακούγονται από τα συγκεκριμένα έδρανα και μπράβο τους.


Ένα κόμμα, μία κυβέρνηση, μία διάγνωση: κλασικές περιπτώσεις φροϊδικού ολισθήματος. Και οι δύο συμμετέχουν σε καρναβάλι ενώ φαντασιώνονται πως είναι βεδουίνοι.




Πηγή: AthensVoice.gr


Η Τζάκρη ήθελε 10ημερο ταξίδι στην Αμερική αλλά...



Δεκαήμερο ταξίδι στην Αμερική προγραμμάτιζε να πραγματοποιήσει η υφυπουργός Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη, αλλά τελικά το πρόγραμμα δεν... βγήκε, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν τα σχέδιά της. Πιο συγκεκριμένα, ίοπως αναφέρει ο Μιχάλης Ιγνατίου στην ιστοσελίδα του mignatiou.com, η κ. Τζάκρη είχε κλείσει την... ατζέντα της για το διάστημα από 5 Δεκεμβρίου έως και 15 του ίδιου μήνα.
Όταν ενημερώθηκαν οι Έλληνες διπλωμάτες στις ΗΠΑ για τα σχέδια της υφυπουργού, αναλώθηκαν σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να συμπληρώσουν το πρόγραμμα των δέκα ημερών. Ωστόσο, η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα κατάφερε να της κλείσει μόλις ένα ραντεβού, ενώ η ίδια αξίωνε να δοθούν περισσότερα, ώστε να δικαιολογήσει το δεκαήμερο... τουρνέ στη Νέα Υόρκη. Η μοναδική ανταπόκριση που έτυχε, ήταν από ομογενειακές οργανώσεις, οι οποίες ενεργοποιούνται ούτως ή άλλως κάθε φορά που ένας Έλληνας πολιτικός, ή γνωστός ταξιδεύει στις ΗΠΑ.

Μετά λοιπόν, το... κενό πρόγραμμα που προέκυψε για το διάστημα που είχε σκεφτεί να ταξιδέψει στην αμερικανική μεγαλούπολη, η υφυπουργός Βιομηχανίας ανέλαβε τα σχέδιά της για το... 2016, σε άγνωστη ημερομηνία.



Πηγή : usay.gr




Όταν ο Τσίπρας έλεγε «μικρό το κακο αν μας βγάλουν από τη ζώνη Σένγκεν» (video)


Στη σκιά του πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ των Financial Times για την πιθανότητα έξωσης της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν, αξίζει κανείς να θυμηθεί μια σχετική παλαιότερη δήλωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Υπό το πρίσμα της τρέχουσας επικαιρότητας, το παρακάτω video είναι κάπως τρομακτικό. Ας ελπίσουμε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναθεωρήσει.





Πηγή : parapolitiki.com


Μετανάστες στην Αυστρία :»Πότε θα πάρω το σπίτι και το αυτοκίνητό μου;



«Πότε θα πάρω το σπίτι και το αυτοκίνητό μου;» Μετανάστες στην Αυστρία κάνουν απεργία πείνας απαιτώντας χρήματα

Οι παράνομοι μετανάστες στη Γερμανία αισθάνονται ότι δικαιούντια σπίτια και αυτοκίνητα, σύμφωνα με το άρθρο της Dachauer Rundschau.

«Αντιλαμβάνομαι ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μη ρεαλιστικές προσδοκίες και ιδέες όταν έρχονται εδώ. Συχνά με ρωτούν: «Πότε θα πάρω το σπίτι μου και το αυτοκίνητό μου;» δήλωσε η Ιζαμπέλ Sittner , συντονίστρια των αιτούντων άσυλο, στην εφημερίδα.

Στα μέσα Οκτωβρίου οι μετανάστες της Συρίας κατέθεσαν μήνυση εναντίον της πολιτειακής κυβέρνησης στο Βερολίνο απαιτώντας την άμεση πρόσβαση σε στέγαση και τα οφέλη, που δικαιούνται.


Απεργοί πείνας

Η Γερμανία προσπαθεί να επεξεργαστεί την πλημμυρίδα των μεταναστών και έχει προτείνει τη θέσπιση ζωνών διέλευσης στα σύνορά της.

Στο αυστριακό κράτος της Καρινθίας, παράνομοι μετανάστες έκαναν απεργία πείνας και απαίτησαν να τους δώσουν 2000€ στον καθένα για ένα μήνα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Unzensuriert.at, μια αυστριακή διαδικτυακή πύλη.

Ο Christian Ragger, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ελευθερίας της Καρινθίας, είπε ότι οι μετανάστες έχουν παρανοήσει κάποια πράγματα σχετικά με την Αυστρία και τη Γερμανία.

Το 2012 το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αποφάνθηκε ότι οι αιτούντες άσυλο έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν το ίδιο επίπεδο παροχών ως αποδέκτες της πρόνοιας της χώρας.

Τα γερμανικά κρατίδια και οι δήμοι δυσκολεύονται να χρηματοδοτήσουν τα τρόφιμα, τις προμήθειες, τα προσωπικά χρηματικά βοηθήματα, την αστυνόμευση, την εκπαίδευση, τη φροντίδα των παιδιών, και τα οικονομικά καταλύματα.

«Οι πρόσφυγες, όπως ακριβώς και οι άλλοι κάτοικοι, χρειάζονται ένα επίπεδο ζωής, και πρόσβαση στα σχολεία της πόλης και τους παιδικούς σταθμούς.»

Η γερμανική κυβέρνηση έχει αρνηθεί ότι συζητά με την Ευρωπαϊκή Ένωση ένα «φόρο αλληλεγγύης» για να πληρώσει για τη μαζική και άνευ προηγουμένου εισροή μεταναστών.



Πηγή :  prisonplanet.gr


SOS: 1 στους 3 Έλληνες εργάζεται και μόλις το 18% αυτών απασχολείται σε κλάδους προστιθέμενης αξίας




Τα στοιχεία της Eurostat που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν λίγες ημέρες εμφανίζουν 8 στους 10 Έλληνες να απασχολούνται σε επαγγελματικούς κλάδους, που παράγουν χαμηλή προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται:

1. Μη παραγωγικοί κλάδοι, όπως η δημόσια διοίκηση, οι διοικητικές υπηρεσίες, το εμπόριο, η εστίαση, η διαμονή και μέρος των ελεύθερων επαγγελμάτων.

2. Κλάδοι που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να παράγουν μεγάλη προστιθέμενη αξία, όπως οι κατασκευές, κάποιοι τομείς μεταποίησης και η γεωργία, για διάφορους όμως λόγους τα τελευταία χρόνια δεν δείχνουν την απαιτούμενη δυναμική, καινοτομία και εξωστρέφεια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: οι περισσότεροι από τους παραπάνω κλάδους αποτελούνται κυρίως από μικρές, κατακερματισμένες επιχειρήσεις, όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής και αδήλωτης εργασίας. Αυτοί είναι οι βασικοί λόγοι για τη χαμηλή προστιθέμενη αξία που παράγουν.

Στον αντίποδα, υψηλή προστιθέμενη αξία εμφανίζουν οι κλάδοι:
Ενέργειας
Βιομηχανίας
Τηλεπικοινωνιών
Πληροφορικής
Μεταφορών

Το παρακάτω γράφημα παρουσιάζει τον αριθμό εργαζομένων ανά κλάδο και τη προστιθέμενη αξία ανά εργαζόμενο που δημιουργεί κάθε κλάδος.


Παρατηρούμε ότι με βάση το μέσο όρο της Ευρώπης, μόλις 620 χιλιάδες εργαζόμενοι σε σύνολο 3,5 εκατομμυρίων (=18%) απασχολούνται σε κλάδους υψηλότερης προστιθέμενης αξίας ανά απασχολούμενο.


Καθίσταται λοιπόν αναγκαίο να στοχεύσουμε ως χώρα στην ανάπτυξη οργανωμένων επιχειρήσεων, με έμφαση στην παραγωγή, την εξωστρέφεια και την καινοτομία.
Με αυτό τον τρόπο θα συμπαρασύρουμε προς τα πάνω και τους κλάδους που εκ φύσεως έχουν δυναμική, αλλά σήμερα υπολείπονται. Αυτό θα συνδράμει επίσης στη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη σταδιακή αύξηση των απολαβών.

Όπως βλέπουμε παρακάτω, βάσει των στοιχείων της Eurostat, οι κλάδοι με υψηλή προστιθέμενη αξία παρέχουν υψηλότερους από το μέσο όρο μισθούς στους εργαζόμενους. Οι χαμηλές βέβαια απολαβές σε κάποιους κλάδους προκύπτουν από την εκτεταμένη απόκρυψη εισοδημάτων. Όσον αφορά τη δημόσια διοίκηση, οι μισθοί του δημοσίου και των ΔΕΚΟ είναι κατά 30% υψηλότεροι του μέσου όρου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ποσά αφορούν μεικτές ετήσιες απολαβές. Το μέσο όρο των €22,500 ετησίως αντιστοιχεί σε κάτι λιγότερο από €1.000 καθαρές μηνιαίες απολαβές.


Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι μόλις 3,5 εκ. Έλληνες εργάζονται, σε σύνολο πληθυσμού 10,7 εκ. Δηλαδή 1 στους 3. Αυτό το 33% καλείται να παράγει επαρκή πλούτο για να θρέψει όχι μόνο το ίδιο αλλά και το υπόλοιπο 67% του πληθυσμού!
Τη στιγμή μάλιστα που όπως είδαμε μόλις το 18% απασχολείται σε τομείς προστιθέμενης αξίας, ενώ 1 στους 4 εργάζεται στο Δημόσιο.

Ο παρακάτω πίνακας είναι αποκαλυπτικός: 1,25 εκ. άνεργοι, 2,65 εκ. συνταξιούχοι.


Τα αίτια για τη σημερινή κατάσταση είναι:

Η υψηλή ανεργία 25%. Ιδιαίτερα μεταξύ των νέων ανθρώπων αγγίζει το 50%.
Το τεράστιο πρόβλημα υπογεννητικότητας. Κάθε χρόνο γεννιούνται 1,3 παιδιά ανά οικογένεια, όταν το ελάχιστο όριο είναι 2, με συνέπεια να έχουμε ετησίως 25.000 περισσότερους θανάτους από γεννήσεις.

Αν αυτός ο ρυθμός συνεχισθεί, μετά από 40 χρόνια 4 στους 10 Έλληνες θα είναι άνω των 60 ετών και ο πληθυσμός της χώρας θα έχει μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο.

Καθίσταται λοιπόν επείγουσα η δημιουργία ενός μακρόπνοου εθνικού σχεδίου δράσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με κατακόρυφη αύξηση των επενδύσεων και στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη και θα μπορέσει σταδιακά η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το δημογραφικό της πρόβλημα.





Δημήτριος Γκιόκας 
Οικονομικός Αναλυτής

Πηγή : huffingtonpost.gr


Η τηλεόραση γερνάει πρόωρα τον εγκέφαλό μας





Οι νέοι που βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πρόωρης γήρανσης του εγκεφάλου τους κατά την μέση ηλικία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο και του Ιατρικού Κέντρου Βετεράνων, με επικεφαλής την Τίνα Χόανγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ψυχιατρικής "JAMA Psychiatry", μελέτησαν πάνω από 3.200 ανθρώπους, που ήσαν 18 έως 30 ετών (κατά μέσο όρο 25 ετών) στην αρχή της μελέτης. Μετά από 25 χρόνια, έγινε αξιολόγηση μέσω τεστ της υγείας του εγκεφάλου τους, σε σχέση με ώρες που παρακολουθούσαν τηλεόραση και ασκούνταν.

Όσοι ήδη από τη νεότητά τους παρακολουθούσαν πάνω από τρεις ώρες τηλεόραση τη μέρα, είχαν ως μεσήλικες γενικά χαμηλότερες επιδόσεις στα νοητικά-γνωσιακά τεστ (ταχύτητας σκέψης, μνήμης, προσοχής κ.α.), σε σχέση με όσους έβλεπαν λίγη τηλεόραση.

Επίσης όσοι ασκούνταν στο παρελθόν λιγότερο (συχνά ήσαν οι ίδιοι με αυτούς που έβλεπαν πολλή τηλεόραση), είχαν χειρότερες επιδόσεις στα τεστ, σε σχέση με όσους ασκούνταν τακτικά. Αυτοί που συνδύαζαν και τα δύο - έβλεπαν την περισσότερη τηλεόραση και ασκούνταν λιγότερο από όλους- είχαν διπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν άσχημες επιδόσεις στα κατοπινά τεστ.

Δεν είναι ακόμη σαφές στους επιστήμονες γιατί η πολλή παρακολούθηση τηλεόρασης φαίνεται να σχετίζεται με χειρότερες νοητικές επιδόσεις αργότερα στη ζωή. Μία υπόθεση, σύμφωνα με τη Χόανγκ, είναι ότι η τηλεόραση ως δραστηριότητα δεν εξασκεί τον εγκέφαλο. Μία άλλη ερμηνεία είναι ότι όσοι βλέπουν πολλή τηλεόραση και ασκούνται λίγο, ακολουθούν γενικότερα έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής, κάνοντας π.χ. κακή διατροφή, πράγμα που επίσης έχει ως συνέπεια την πρόωρη γήρανση του εγκεφάλου.



Πηγή 


Ρεκόρ όλων των εποχών για το «Ελ.Βενιζέλος» με 16,9 εκατ. επιβάτες




Έσπασε το ιστορικό του ρεκόρ από την ίδρυσή του το «Ελ. Βενιζέλος», καθώς η επιβατική κίνηση του 11μήνου του 2015 έφτασε τα 16,9 εκατομμύρια, επίδοση που είναι η καλύτερη στην ιστορία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ειδικότερα, κατά την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε τα 16,9 εκατομμύρια επιβάτες, αυξημένη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014 κατά 19,6% (14,1 εκατ. πέρυσι) με την κίνηση εσωτερικού να παρουσιάζει αύξηση κατά 22,7% (5,9 εκατ. αντί 4,8 εκατ. το 2014) και την κίνηση εξωτερικού κατά 17,9% (10,9 εκατ. αντί 9,2 εκατ. το 2014).

Οι έλληνες ταξιδιώτες παρουσίασαν αύξηση κατά 12%, ενώ οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν επίσης άνοδο της τάξης του 26%.

Σημειωτέον ότι οι καλύτερες ετήσιες επιδόσεις του «Ελ. Βενιζέλος» ήταν 16,5 εκατ. επιβάτες το 2007, 16,4 εκατ. το 2008 και 16,2 εκατ. το 2009.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου η κίνηση του αεροδρομίου έφτασε το 1,2 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 15,9% την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν υψηλά επίπεδα ανόδου της τάξης του 20,2% (470.000 αντί 391.000 το 2014), ενώ και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 13,3% (733.000 αντί 647.000 πέρυσι).

Τόσο οι ξένοι επισκέπτες όσο και οι έλληνες επιβάτες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 18,4% και 15,3% αντίστοιχα.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου οι πτήσεις στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών έφτασαν τις 11.600 και παρουσίασαν αύξηση 9% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2014. Αναλυτικά, τόσο οι εγχώριες όσο και οι διεθνείς πτήσεις σημείωσαν αύξηση κατά 6,8% και 10,7% αντίστοιχα.

Συνολικά, ο αριθμός των πτήσεων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατά τη διάρκεια του ενδεκάμηνου έφτασε τις 164.300 και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 14,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014, με αύξηση και στα δύο σκέλη, εσωτερικού και εξωτερικού, κατά 11,6% και 16,6% αντίστοιχα.



Αχιλλέας Χεκίμογλου
Newsroom ΔΟΛ


Στο μισό μειώθηκαν οι κάτοχοι ποδηλάτου τα τελευταία 30 χρόνια




Ο συνολικός αριθμός ποδηλάτων που κατέχουν ιδιώτες στον πλανήτη, εκτιμάται σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια

Το ποδήλατο κάνει καλό στην υγεία και, ως μέσο μεταφοράς, δεν επιβαρύνει τον πλανήτη, όμως τα νοικοκυριά που είναι κάτοχοι ποδηλάτου, έχουν μειωθεί περίπου κατά 50% μέσα στα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη παγκόσμια και διαχρονική μελέτη για τη χρήση των ποδηλάτων.

       
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς, με επικεφαλής τον Ολουφολατζίμι Όκε, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Journal of Transport and Health" (Μεταφορές και Υγεία), υπολογίζουν ότι το 42% των νοικοκυριών παγκοσμίως διαθέτουν τουλάχιστον ένα ποδήλατο.

 
Το ποσοστό ιδιοκτησίας ποδηλάτου κυμαίνεται πολύ μεταξύ των χωρών, οι οποίες χωρίσθηκαν σε τέσσερις κατηγορίες. H Α, που περιλαμβάνει μόνο εννέα χώρες -τις σκανδιναβικές και μερικές ακόμη βορειοευρωπαϊκές- έχει το μεγαλύτερο μέσο ποσοστό ιδιοκτησίας ποδηλάτου (81%), ενώ η Δ (62 χώρες) έχει το μικρότερο ποσοστό (20%). Η Ελλάδα εντάσσεται στην κατηγορία Γ (μαζί με άλλες 44 χώρες), όπου τα νοικοκυριά με ποδήλατο είναι κατά μέσο όρο το 40% του συνόλου.

       
Ο συνολικός αριθμός ποδηλάτων που κατέχουν ιδιώτες στον πλανήτη, εκτιμάται σε τουλάχιστον 580 εκατομμύρια. Αναλογικά με τον πληθυσμό, τα περισσότερα ποδήλατα βρίσκονται στη βόρεια Ευρώπη, ενώ τα λιγότερα στην Αφρική και στην κεντρική Ασία.

 

Σε απόλυτους αριθμούς, τα περισσότερα ποδήλατα κυκλοφορούν στην Ινδία και την Κίνα, που από κοινού έχουν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Όμως ενώ στην Κίνα το 1992 σχεδόν όλα τα νοικοκυριά (πάνω από το 97%) είχαν έστω ένα ποδήλατο, το ποσοστό αυτό έπεσε στο 49% το 2007, ενώ πιο πρόσφατα αυξήθηκε κοντά στο 65%, χωρίς όμως να φθάσει στα προηγούμενα επίπεδα.

       
Αν κανείς εξαιρέσει την Κίνα και την Ινδία, προκύπτει μια σταθερή μείωση των νοικοκυριών με ποδήλατο παγκοσμίως από 60% κατά μέσο όρο το 1989 σε μόνο 32% το 2012 (στατιστικά στοιχεία από 1,25 δισεκατομμύρια νοικοκυριά σε 150 χώρες).

       
Σε μερικές χώρες το ποδήλατο χρησιμοποείται σήμερα περισσότερο από ό,τι στο παρελθόν, σε κάποιες άλλες υπάρχει στασιμότητα στη χρήση του, αλλά η γενική διεθνής τάση είναι πτωτική. Το γεγονός αυτό, κατά τους ερευνητές, δείχνει ότι το ποδήλατο δεν έχει καταφέρει -ακόμη τουλάχιστον- να κερδίσει το «στοίχημα» ότι αποτελεί μια εναλλακτική λύση στον τομέα των «πράσινων» και βιώσιμων μεταφορών.



Πηγή : protothema.gr


Ηλίθιοι ανεγκέφαλοι κακοποιοί έριξαν μολότοφ κατά παιδικού σταθμού στη Λάρισα




Συνέβη και αυτό από κάποια καθάρματα κακοποιούς.

Άγνωστοι ανεγκέφαλοι κακοποιοί του χειρίστου είδους έριξαν γύρω στις 07:00 σήμερα τρεις μολότοφ μέσα στις εγκαταστάσεις του 8ου παιδικού σταθμού του Δήμου Λαρισαίων στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου.

Οι μολότοφ έπεσαν μέσα στο κτίριο προκαλώντας υλικές ζημιές περιορισμένης έκτασης.

Στο σημείο έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο δεν χρειάστηκε να επέμβει, καθώς η φωτιά είχε ήδη σβήσει.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργούν το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και η Αστυνομία ώστε να εντοπίσουν τους άθλιους και ανεγκέφαλους κακοποιούς.


Παράνομοι μετανάστες απειλούν πρόσφυγες στα σύνορα για να περάσουν με το έτσι θέλω.



Γιάννης Αθανασίου

Δεν είσαι πρόσφυγας και είσαι απλά παράνομος μετανάστης που εκμεταλλεύτηκε παράνομα τις προσφυγικές ροές για να έρθεις στην Ευρώπη; Πίσω από εκεί που ήρθες με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς πολλά λόγια γιατί είσαι λαθραίος.

Οι περισσότεροι που βρίσκονται στα σύνορα με τα Σκόπια είναι πλέον μετανάστες και πολύ σωστά οι Σκοπιανοί δεν αφήνουν να περάσουν αυτοί που δεν το δικαιούνται.

Μόνο η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει η δεν θέλει να καταλάβει η δεν μπορεί να αντιληφθεί το πρόβλημα και έχει φτάσει τις ευρωπαϊκές χώρες να απειλούν μέχρι και με έξοδο μας από τη Σέγκεν.

Άλλο παράνομος μετανάστης και άλλο πρόσφυγας κύριοι και δεν μπορείτε να φορτώνετε μέσα στην Ευρώπη όποιον να΄ναι ζητώντας άσυλο εάν δεν το δικαιούται.

Νέα ένταση σήμερα το πρωί  από παράνομους μετανάστες κλείνουν τα σύνορα στους Σύρους πρόσφυγες, επειδή οι αρχές των Σκοπίων δεν τους αφήνουν να περάσουν εάν είναι δυνατόν να κάνουν ότι θέλουν οι μετανάστες παράνομα και καταχρηστικά.

Καθημερινό φαινόμενο είναι τα επεισόδια στην περιοχή της Ειδομένης, με μετανάστες που θέλουν να περάσουν τα σύνορα, να συγκρούονται τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους άνδρες της αστυνομίας, να πετούν πέτρες σε Σύρους πρόσφυγες, καθώς διαμαρτύρονται ότι εκείνοι περνούν, ενώ αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες, μένουν πίσω.

Σήμερα επίσης, δύο τρένα του ΟΣΕ κατευθύνονται προς την Ειδομένη προκειμένου να επιβιβάσουν μετανάστες που θέλουν να αποχωρήσουν από την περιοχή και να έρθουν Αθήνα. Στα τρένα, που έχουν από 10 βαγόνια το καθένα, αναμένεται να επιβιβασθούν όσοι μετανάστες το επιθυμούν, με προορισμό την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.

Δηλαδή η κυβέρνηση θα φορτώσει στις μεγάλες πόλεις του μετανάστες που παράνομα βρίσκονται στην χώρα μας και για κανένα λόγο.

Με την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι παράνομοι μετανάστες στα σύνορα, απαγορεύτηκε η διέλευση σε όλους τους πρόσφυγες.

Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι, χθες το μεσημέρι, ομάδα περίπου 500 παράνομων μεταναστών που βρίσκονται εδώ και μέρες «εγκλωβισμένοι» στην περιοχή, προσπάθησαν να περάσουν στη γειτονική χώρα από μη περιφραγμένο σημείο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί της ΠΓΔΜ να «απαντήσουν» με περιορισμένη χρήση χημικών.

Εξοργισμένοι οι περίπου 2.500 παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα, στους οποίους δεν επιτρέπεται και πολύ σωστά η διέλευση, κάθισαν μπροστά στο σημείο διέλευσης, με αίτημα να μην περάσει κανείς -ούτε οι πρόσφυγες από το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Συρία στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση, αν δεν επιτραπεί σε όλους η είσοδος.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο, σήμερα το πρωί, όταν πρόσφυγες πιάστηκαν στα χέρια με τους διαμαρτυρόμενους μετανάστες και ακολούθησε πετροπόλεμος, ενώ ξηλώθηκαν και οι δοκοί στήριξης των συρματοπλεγμάτων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτή την ώρα στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 6000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 2500 είναι από εθνικότητες που απαγορεύεται η διέλευση και αντί να γίνονται απελάσεις απο την κυβέρνηση θα τους φέρει με τρένα στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

Αυτό δεν είναι πολιτική κύριοι είναι μία ακόμα αποτυχία διαχείρισης κρίσης.


Η πιο άσπλαχνη γυναίκα! Ακρωτηριάστηκε στον πόλεμο και του τα έφαγε όλα



Η ζωή του Simon Vaughan άλλαξε ριζικά μετά το ατύχημα που είχε στο Αφγανιστάν. Από τότε άρχισε να φανερώνεται και το στυγνό πρόσωπο της αδίστακτης γυναίκας του.

Ο 31χρονος αποζημιώθηκε με 1.1 εκατομμύρια λίρες μετά το ατύχημα που του προκάλεσε εγκεφαλική βλάβη και τον καθήλωσε στην αναπηρική καρέκλα. Η 33χρονη σύζυγός του Donna τον εγκατέλειψε αφού πρώτα κατασπατάλησε την υπέρογκη αποζημίωση. Σαν να μην έφτανε αυτό, τον έσυρε στα δικαστήρια διεκδικώντας ακόμα περισσότερα χρήματα, με τον 31χρονο να προχωρά σε απόπειρα αυτοκτονίας.

Η μητέρα του Lynee Baugh θυμάται τον γιο της ισχυρό και δραστήριο. "Ένας άκρως ικανός και καταρτισμέος κομάντο με εξαιρετική αίσθηση του χιούμορ". Πριν από 7 χρόνια, ενώ υπηρετούσε στο Αφγανιστάν, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Simon Vaughan ανατινάχθηκε από βόμβα των Ταλιμπάν. Έφτασε τόσο κοντά στον θάνατο που τον έστειλαν στην πατρίδα του με μια νεκρολογία στην τσάντα.

Εξακολουθεί να χρειάζεται φροντίδα όλο το 24ωρο. Είναι καθηλωμένος σε αναπηρική καρέκλα και δεν μπορεί να μιλήσει καθαρά. "Ήταν ένας από τους καλύτερους και πιο ευσυνείδητους στρατιώτες. Ήμουν περήφανη αλλά και συντετριμμένη", σημείωσε η μητέρα του. Μαχητής και πεισματάρης, έδειξε απίστευτη θέληση για ζωή, ενώ το χιούμορ παρέμεινε αναλοίωτο. Χαρακτηριστικά που διατήρησε κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαμάχης με την πρώην σύζυγό του Donna για τα χρήματα. Ενώ ο Simon πολεμούσε για τη ζωή του στη μονάδα, η Donna, σύμφωνα με τη μητέρα του, σκεφτόταν πόσα θα κέρδιζε αν πέθαινε.



Μετά από 10 χρόνια γάμου, την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2013, η έγκυος τότε Donna πήρε τον γιο τους και έφυγε. Δεν είχε αποκαλύψει στον Simon ότι θα έφευγε. Εκείνος αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει. Αργότερα αποκαλύφθηκε πως η Donna, σύμφωνα με τη μητέρα του, είχε σπαταλήσει το μεγαλύτερο μέρος της αποζημίωσης του 1 εκατομμυρίου λιρών που προοριζόταν για τη μακροχρόνια φροντίδα και αποκατάσταση της υγείας του. Αγόρασε ένα μπανγκαλόου έναντι 295.000 λιρών χωρίς έρευνα και στη συνέχεια διαπίστωσε πως δεν ήταν δομικά σωστά κατασκευασμένο. Κατεδαφίστηκε και ξαναχτίστηκε από τον πατέρα της με 300.000 λίρες αλλά και πάλι δεν ανταποκρινόταν στους οικοδομικούς κανονισμούς.

Μέχρι να τον πάει στα δικαστήρια τον Σεπτέμβριο, είχαν μείνει μόνο 200.000 λίρες από την αποζημίωσή του. Απαιτούσε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχαν μείνει και επιπλέον το 1/3 του μπανγκαλόου που ήταν ειδικά προσαρμοσμένο στις ανάγκες του. Όλα αυτά σε μια περίοδο που δεν είχε ακόμα πληρώσει την υποθήκη για το σπίτι τους στο Telford. "Φαινόταν αρκετά ευτυχισμένη που τον έβαλε να πουλήσει το μπανγκαλόου, το σπίτι του, επειδή ήθελε το μερίδιό της".

Αναρωτιέται κανείς αν οι υπερβολικές απαιτήσεις της Donna μπορούν να δικαιολογηθούν; Την απάντηση έδωσε ο δικαστής μετά από μια τριήμερη ακρόαση. Δεν δικαιολογείται. Μπορεί να κρατήσει το μπανγκαλόου χωρίς η πρώην σύζυγός του να δικαιούται μερίδιο. Η απόφαση ευχαρίστησε τον Simon που ανησυχεί πλέον μόνο για το μέλλον.



Πηγή: Dailymail


Λαβρόφ: Οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση




Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο

Στην αυτοσυγκράτηση που οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τετάρτης από την Λευκωσία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.

«Θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας και το υιοθετώ πλήρως, ότι οι Έλληνες πιλότοι επιδεικνύουν αυτοσυγκράτηση έναντι της επιθετικότητας με την παραβίαση του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά μαχητικά», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο της συνάντησης του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη με τον κ. Λαβρόφ ήταν το Κυπριακό, οι περιφερειακές και διμερείς σχέσεις συμπεριλαμβανομένης της οικονομίας και της ενέργειας, καθώς και οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές,στη Λευκωσία, ο κ. Λαβρόφ είναι άριστος γνώστης του Κυπριακού προβλήματος και ήταν ξεκάθαρη η θέση του υπέρ της κατάργησης των εγγυήσεων, ενώ η συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών χαρακτηρίστηκε ως εξαιρετική.

Ο κ. Λαβρόφ ευχαρίστησε τη Λευκωσία για τη δήλωσή της και τη γενικότερη στάση της μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους SU-24 από τουρκικά F-16. Εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος στην ευρύτερη περιοχή της ως παράγοντας σταθερότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως αναφέρθηκε από τις πηγές, συζητήθηκε και ο ρόλος της Κύπρου στον τομέα της ενέργειας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκαν επίσης οι οικονομικές σχέσεις Κύπρου Ρωσίας, καθώς και το πώς μπορούν να γίνονται εξαγωγές προϊόντων μεταξύ των δύο χωρών, παρά το εμπάργκο, μέσω της δημιουργίας κοινοπραξιών μεταξύ Κυπρίων και Ρώσων επιχειρηματιών.


«Ναι» Λαβρόφ σε συνάντηση με Τσαβούσογλου

Την ίδια ώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ανάφερε πως η Τουρκία έχει ζητήσει την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Μελβούτ Τσαβούσογλου στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ στο Βελιγράδι. Ο κ. Λαβρόφ απάντησε πως δέχτηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του για να ακούσει τι έχει να πει.

Μιλώντας για τις σχέσεις Τουρκίας-Ρωσίας ανάφερε πως όλα όσα έπρεπε να λεχθούν ελέχθησαν από τον πρόεδρο Πούτιν και τον Ταγίπ Ερντογάν. «Θεωρούμε αναίτια την επιθετικότητα της Τουρκίας και σχέσεις μας δεν μπορούν να είναι πλέον οι ίδιες».

Ο κ. Λαβρόφ είπε πως δεν θα ήθελε να συζητήσει τι θα έπρεπε να κάνει η Τουρκία, «καθώς η τουρκική πλευρά αντιλαμβάνεται πολύ καλά τι συμβαίνει».

Αποκάλυψε ακόμη πως μια ημέρα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους είχε συνομιλία με τον υπουργό εξωτερικών της Τουρκίας και δεν άκουσε τίποτα άλλο πέραν από δικαιολογίες.


Κασουλίδης: Δεν μας ζήτησε στρατιωτικές διευκολύνσεις η Ρωσία

Από την πλευρά του, πάντως, ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης, ερωτηθείς σχετικά με το αν η Ρωσία ζήτησε στρατιωτικές διευκολύνσεις από την Κύπρο, απάντησε: «Γνωρίζετε ότι η Ρωσία παραδοσιακά είναι πολύ στενός φίλος της Κύπρου και οι φίλοι κάνουν αυτό που πρέπει. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε διευκολύνσεις για ανθρωπιστικής φύσεως επιχειρήσεις και για εκκένωση Ρώσων πολιτών αν αυτό χρειαστεί. Δεν μας έχει ζητήσει η Ρωσία στρατιωτικές διευκολύνσεις. Η Ρωσία βρίσκεται ήδη στη Συρία και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θα πρέπει να ζητήσουν τέτοιες διευκολύνσεις από τους γείτονες».

Με αυτή τη τοποθέτηση συμφώνησε και ο Λαβρόφ.


Πηγή


Κλείδωσαν οι ημερομηνίες στην Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές




Τελικά τα κατάφεραν

Οριστικοποιήθηκαν με απόφαση της ΚΕΦΕ οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, οι οποίες είχαν αναβληθεί μετά το φιάσκο με την Infosolutions στις 22 Νοεμβρίου.

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 20 Δεκεμβρίου, με εταιρία την Vodafone, που θα αναλάβει και την ευθύνη της διεξαγωγής τους.

Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.




Συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου ο ΣΥΡΙΖΑ: Καλεί ξανά τους πολίτες στην απεργία



Πρωτόγνωρα πράγματα στην χώρα μας που δείχνουν ότι έχει χαθεί κάθε σοβαρότητα

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Αποστολέας «ΣΥΡΙΖΑ»- παραλήπτης «Μέγαρο Μαξίμου»

Το κόμμα καλεί σε συμμετοχή στην σημερινή κινητοποίηση των εργαζόμενων, αλλά αποφεύγει κάθε αναφορά στην κυβέρνηση και στην αντασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί

Συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου ο δήθεν αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της αντιλαϊκής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ...

Με χθεσινή του ανακοίνωση το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος συμμετέχει στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και επιπλέον καλεί σε μαζικό ξεσηκωμό και κινητοποιήσεις κατά των μνημονίων  με προτροπή δε, “ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, απαντώντας στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών κέντρων της χώρας”. Είναι η δεύτερη φορά που κινείται έτσι η Κουμουνδούρου μετά την συμμετοχή στην κινητοποίηση της 12ης Νοεμβρίου.

Ενώ λοιπόν η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει για το ασφαλιστικό μεταξύ άλλων πηγαίνει την σύνταξη στα 67 χρόνια, μιλάει για πλήρη σύνταξη μόνο μετά από 40 συναπτά έτη εργασίας, προχωρώ σε νέα μείωση των κύριων συντάξεων ισοπεδώνει τις επικουρικές συντάξεις, καταργεί το  ΕΚΑΣ προχωρά σε νέα μείωση του εφάπαξ, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ζητά συμμετοχή στις κινητοποιήσεις.

Είναι μία ψευδεπίγραφη προσπάθεια να εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα, ότι διατηρεί τον αριστερό και κινηματικό του χαρακτήρα, που φυσικά πείθει μόνο όσους ψωμίζονται από την Κουμουνδούρου. Είναι δε διπλή η υποκρισία καθώς η ηγεσία την ώρα που ενθαρρύνει την συμμετοχή του κόμματος σε κινητοποιήσεις κατά του ασφαλιστικού, παράλληλα προειδοποιεί τους βουλευτές ότι ενδεχόμενη καταψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ισοδυναμεί με διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, όπως έγινε πρόσφατα και με τον Στάθη Παναγούλη.

Φυσικά δεν πρόκειται για πραγματική αντίδραση αφού η ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής στην πραγματικότητα στηρίζει “την ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης”. Πρόκειται απλώς για προσπάθεια παραπλάνησης του κόσμου της εργασίας που εντάσσεται στο πλαίσιο της προτροπή του πρωθυπουργού να διατηρήσει το κόμμα την σχέση του με την κοινωνία και τους κοινωνικούς αγώνες.

Η ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής στην πραγματικότητα κινείται στο πνεύμα της πολιτικής της κυβέρνησης που επιρρίπτει στους προηγούμενους, τις ευθύνες για το έγκλημα που είναι έτοιμη να διαπράξει σε βάρος του κόσμου της εργασίας. Άλλωστε και ο πρωθυπουργός αναζήτησε συνενόχους στα πολιτικά κόμματα με την Σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, δήθεν για να αυξήσει την διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης έναντι των θεσμών.

Η ανακοίνωση-ευχολόγιο του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κινείται σε ένα γενικόλογο διακηρυκτικό πλαίσιο, επιρρίπτει ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις και φυσικά αποφεύγει κάθε αναφορά στην παρούσα πολιτική συγκυρία και στο νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση και κάθε μομφή κατά της κυβέρνησης. Σαν κακόγουστο αστείο μάλιστα η ανακοίνωση κλείνει με την φράση “οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν”.

Στην ανακοίνωση του τμήματος εργατικής πολιτικής αναφέρεται:

“Οι λαϊκοί αγώνες, τα κοινωνικά κινήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις αποτελούν κρίσιμο παράγοντα για μια πραγματική δημοκρατία, για την ανατροπή της βαριάς κληρονομίας που έχει αφήσει η υλοποίηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των τελευταίων χρόνων. Μέσα από τις καθημερινές μικρές και μεγάλες μάχες του κόσμου της δουλειάς μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το στοίχημα για μια διαφορετική πορεία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Ας κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα, απαντώντας στους καθημερινούς εκβιασμούς εργοδοσίας και νεοφιλελεύθερων πολιτικών κέντρων της χώρας.  Οι εργαζόμενοι μέσα από τη συμμετοχή τους στην Απεργιακή κινητοποίηση να βάλουν τη δική τους σφραγίδα στις πολιτικές εξελίξεις. Για την προστασία και την ενίσχυση των ταξικών τους συμφερόντων, να δρομολογήσουν λύσεις σε προοδευτική κατεύθυνση στο μείζον θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αποτρέποντας μειώσεις συντάξεων και παροχών.

Μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής πολιτικής που είχε ως αποτέλεσμα την απομείωση των συντάξεων από 20% έως και 55%, σήμερα οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και ιδιαίτερα οι νέοι/ες διεκδικούν να δρομολογηθεί μια λύση στο Ασφαλιστικό που στο επίκεντρό της θα είναι ο καθολικός και αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης, η προστασία των δικαιωμάτων, αλλά και η διαμόρφωση ενός πλαισίου που θα οδηγεί σε ένα βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο Ασφαλιστικό Σύστημα.

Ειδικότερα αγωνιζόμαστε για ένα ασφαλιστικό σύστημα που:

-θα διασφαλίζει τον αναδιανεμητικό - κοινωνικό χαρακτήρα του συστήματος στη βάση των αρχών της κοινωνικής αλληλεγγύης και της αλληλεγγύης των γενεών.

-δεν θα περιλαμβάνει οριζόντιες μειώσεις συντάξεων και παροχών και θα διασφαλίζει αξιοπρεπή σύνταξη σε όλους τους εργαζόμενους

Η σημερινή κατάσταση διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος είναι το αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών επιλογών από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Βρισκόμαστε μπροστά στο αποτέλεσμα της διαχρονικής λεηλασίας του πλούτου της κοινωνικής ασφάλισης. Μια λεηλασία με πολλές μορφές και αποκορύφωμα το κούρεμα των αποθεματικών για το PSI. Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης να καταλογιστούν ευθύνες για αυτές τις επιλογές. Σήμερα είναι απαραίτητο ο κόσμος της δουλειάς να διεκδικήσει μια «ανακεφαλαιοποίηση» των ασφαλιστικών ταμείων έτσι ώστε να αναπληρωθεί η απομείωση των αποθεματικών των ταμείων. Επίσης κρίνεται απαραίτητη η στήριξη της κοινωνικής ασφάλισης με νέους πόρους όπως π.χ. μέσα από την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Η μάχη για την κοινωνική ασφάλεια συνδέεται και με την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και το χτύπημα της μαύρης-ανασφάλιστης εργασίας. Χρειάζεται να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και την οργάνωση μέσα σε κάθε εργασιακό χώρο. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ουσιαστικά στην κατεύθυνση υπεράσπισης των εργατικών δικαιωμάτων.

Οι αγώνες του λαού μας θα νικήσουν”.


Μακελειό στην Καλιφόρνια: 14 νεκροί - Αναγνωρίστηκε ο ένας από τους δράστες





Κατά πληροφορίες ονομάζεται Syed Farook - Νεκροί ένας άνδρας και μια γυναίκα μετά από «μάχη» με αστυνομικούς - Μάρτυρες λένε ότι προηγήθηκε καυγάς σε χριστουγεννιάτικη γιορτή στο χώρο της τραγωδίας

Ακόμη μια μαύρη σελίδα - η πολλοστή τον τελευταίο χρόνο - γράφτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε υποθέσεις που αφορούν μαζικά εγκλήματα. Αυτή τη φορά η χαλαρή νομοθεσία της χώρας για την οπλοκατοχή «χτύπησε» το Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια, όπου τρία άτομα εισέβαλαν στις 11:00 π.μ (τοπική ώρα) στο Inland Regional Center, ένα κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών για άτομα με ειδικές ανάγκες και άνοιξαν πυρ εναντίον των παρευρισκομένων προτού διαφύγουν, αφήνοντας πίσω τους 14 άτομα νεκρά και τουλάχιστον 18 τραυματισμένα, την ώρα που εντός του κτηρίου βρίσκονταν τουλάχιστον 670 υπάλληλοι.

Στο σημείο έφθασαν αμέσως δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ η αστυνομία ασφάλισε το κτίριο και απομάκρυνε από το σημείο τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ' αυτό.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής οι τρεις ένοπλοι ήταν βαριά οπλισμένοι και φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες του σκι όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει το μαύρο SUV με το οποίο διέφυγαν οι τρεις ένοπλοι μόλις δύο μίλια μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Ακολούθησε «μάχη» με τους αστυνομικούς να «γαζώνουν» το όχημα και τους δράστες να απαντούν τραυματίζοντας ελαφρά έναν αστυνομικό. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες είναι τρία άτομα. Οι δύο εξ αυτών είναι νεκροί από τα πυρά των αστυνομικών, ενώ ο τρίτος κατάφερε να διαφύγει και συνελήφθη μετά από λίγη ώρα, με τις δυνάμεις ασφαλείας να ψάχνουν πόρτα-πόρτα την περιοχή.

Οι νεκροί είναι ένας άντρας και μια γυναίκα, ενώ σύμφωνα με το CBS News ένας εκ των δραστών ονομάζεται Syed Rizwan Farook. Σύμφωνα με τους Los Angeles Times ο Farook εργαζόταν στο υπουργείο Υγείας της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Αναλυτής δήλωσε στο ABC πως επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση, ενώ επισήμανε πως οι δράστες ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μην συλληφθούν, καθώς φορούσαν μάσκες και γάντια για να μην αποκαλυφτούν τα πρόσωπα και τα δακτυλικά τους αποτυπώματα.

Όσον αφορά στο κίνητρο το δραστών δεν έχει γίνει γνωστό ακόμη, αλλά σύμφωνα με διαρροές της αστυνομίας ένας από τους οπλοφόρους ήταν σε πάρτι που γινόταν το κτήριο, κάποια στιγμή έφυγε και επέστρεψε με τους υπόλοιπους ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να μιλούν για κάποιου είδους καυγά στον χώρο.

Από την πλευρά του του το FBI δεν έχει αποκλείσει ακόμη την περίπτωση της τρομοκρατικής ενέργειας, αν και διευκρινίζει ότι είναι νωρίς ακόμη για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Στο κτήριο πάντως βρέθηκε σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο εκρηκτικός μηχανισμός που είχαν τοποθετήσει οι οπλοφόροι πριν φύγουν, με τους πυροτεχνουργούς να κάνουν προσπάθειες να αναλύσουν τη δομή του και να τον αφοπλίσουν.

Η αστυνομία βρήκε μέσα στο SUV που χρησιμοποίησαν οι δράστες δύο όπλα AR-15, άκρως επιθετικά ημιαυτόματα τουφέκια, καθώς και δύο πιστόλια. Όσον αφορά τα ημιαυτόματα ξεκίνησαν έρευνες για να διαπιστωθεί αν είναι νόμιμα, από ποιον αγοράστηκαν και από πού.


Οι δραματικές μαρτυρίες από τους ανθρώπους μέσα στο κτίριο


Το περιστατικό έγινε γνωστό στις αρχές από την επικοινωνία των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο. «Μας πυροβολούν. Είμαι κλειδωμένη σε ένα γραφείο. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε σε μήνυμα προς τον πατέρα της μια κοπέλα που εργαζόταν μέσα στο κτίριο.

Φωτογραφία από το κινητό του άνδρα που έλαβε μήνυμα από την κόρη του: «Μπαμπά, πυροβολισμοί στη δουλειά μου. Άνθρωποι έχουν δεχθεί πυρά.  Στο γραφείο περιμένοντας τους αστυνομικούς να τους πιάσουν. Προσευχηθείτε για εμάς»


Ο Μάρκος Αγκιλέρα μιλώντας στο δίκτυο KABC  δήλωσε πως η σύζυγός του εργαζόταν στο κέντρο την ώρα που εισέβαλαν οι δράστες. «Ο δράστης πλησίασε στο γραφείο της και άρχισε να πυροβολεί», δήλωσε ο Αγκιλέρα, προσθέτοντας ότι η σύζυγός του και κάποιοι από τους συναδέλφους της κλειδώθηκαν στο γραφείο της.

«Μου είπε ότι άκουσε πυροβολισμούς, αλλά δεν είχε τη δυνατότητα να δει τίποτα. Μου έστειλε μήνυμα και μου είπε ότι βρισκόταν μέσα ενώ ο ένοπλος πυροβολούσε. Μου είπε ότι με αγαπάει και να πάω εκεί», συμπλήρωσε ο άνδρας.

Όσο οι άνδρες των τοπικών αρχών είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους ενόπλους, εκατοντάδες είναι οι αναρτήσεις χρηστών του Twitter που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στα θύματα και τις οικογένειές τους, ενώ καλούν τον κόσμο να προσευχηθεί για το αιματηρό περιστατικό που έχει συγκλονίσει το Σαν Μπερναρντίνο.


Η πρώτη αντίδραση του Ομπάμα


Την πεποίθησή του ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες οφείλουν να επεξεργαστούν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα αφορά στον έλεγχο των όπλων, ώστε οι μαζικές εκτελέσεις στη χώρα να μετατραπούν σε «κάτι σπάνιο αντί για κάτι σύνηθες», τόνισε με δηλώσεις του ο Μπαράκ Ομπάμα στον απόηχο του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνια.

Μιλώντας στο CBS News λίγες στιγμές μετά το επεισόδιο, ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «νόμους κοινής λογικής που θα αφορούν στην ασφάλεια των όπλων» και έκανε έκκληση στους νομοθέτες να περάσουν ένα νόμο που θα αποτρέπει τους πολίτες που βρίσκονται στην μαύρη λίστα των εμπορικών αεροπορικών πτήσεων να αποκτούν με νόμιμο τρόπο όπλα.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη ποια είναι τα κίνητρα των εκτελεστών, αλλά αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπάρχουν μέτρα που μπορούμε να πάρουμε ώστε να κάνουμε τους Αμερικανούς να αισθάνονται ασφαλέστεροι» τόνισε ο Ομπάμα στη συνέντευξη. «Δεν πρέπει ποτέ να σκεφτούμε ότι αυτό που συμβαίνει είναι φυσιολογικό , διότι αυτό δεν συμβαίνει με την ίδια συχνότητα σε άλλες χώρες», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο Ομπάμα σημείωσε ότι τα μαζικά εγκλήματα δεν έχουν αντίστοιχο πουθενά αλλού στον κόσμο.

Από την πλευρά της η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε: «Αρνούμαι να δεχθώ αυτό που συμβαίνει σαν κάτι κανονικό. Πρέπει να αναλάβουμε δράση για σταματήσουμε την βία των όπλων άμεσα».

Aξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 352 μαζικές επιθέσεις με όπλα στην Αμερική μέσα σε 336 ημέρες, στοιχείο που δείχνει την τεράστια έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο στις ΗΠΑ. Η χθεσινή πάντως ήταν η πιο αιματηρή επίθεση στη χώρα μετά το 2012 όταν ένας άντρας σκότωσε 26 παιδιά και ενήλικες σε σχολείο στην πόλη Newtown του Κονέκτικατ.



Πηγή : protothema.gr