Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

ΟΗΕ: Εγκλήματα πολέμου από Ισραήλ και Χαμάς στη Γάζα



Στον πόλεμο των 50 ημερών το περασμένο καλοκαίρι

Πιθανές ευθύνες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά τη διάρκεια του πολέμου των 50 ημερών στη Λωρίδα της Γάζας, το περσινό καλοκαίρι, διαπιστώνει σε έκθεσή του ο ΟΗΕ.

Ειδικότερα, στην έκθεση, που παρουσίασε τη Δευτέρα επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη και η οποία συγκεντρώνει τις έρευνες ενός έτους, αναφέρεται ότι οι ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις μπορεί να είναι ένοχες για εγκλήματα πολέμου όσον αφορά τις επιθέσεις, αδιακρίτως, σε κατοικημένα κτίρια στη Γάζα, καθώς επίσης σε κτίρια όπου στεγάζονταν ιατρικές υπηρεσίες.

Από την άλλη πλευρά, αποδεικτικά στοιχεία τα οποία έχει συλλέξει η επιτροπή του ΟΗΕ «υποδηλώνουν σαφώς» ότι «πρωταρχικός στόχος» των παλαιστινιακών επιθέσεων με ρουκέτες ήταν να «σπείρουν τον τρόμο» στον άμαχο πληθυσμό, γεγονός το οποίο αποτελεί «παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Συνολικά, το Ισραήλ πραγματοποίησε 6.000 αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, εκ των οποίων πολλές σε κατοικημένα κτίρια, αναφέρεται στην έκθεση της ανεξάρτητης επιτροπής, ενώ προστίθεται με νόημα ότι «ο αριθμός των νεκρών και μόνο λέει πολλά». Συγκεκριμένα, κατά τις αιματηρές συγκρούσεις 2.251 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους, εκ των οποίων 1.462 άμαχοι - ανάμεσά τους 299 γυναίκες και 551 παιδιά.

Στον αντίποδα, οι παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εκτόξευσαν 4.881 ρουκέτες και 1.753 όλμους προς το Ισραήλ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι πολίτες και να τραυματιστούν τουλάχιστον 1.600, εκ των οποίων 270 παιδιά.

Η πρώτη αντίδραση στην έκθεση του ΟΗΕ ήρθε από το Ισραήλ, το οποίο έσπευσε να αμφισβητήσει τα πορίσματά του. «Αμυνόμενος ενάντια στις επιθέσεις, ο Στρατός του Ισραήλ ενήργησε σύμφωνα με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται επίσης ότι έπειτα από έρευνες ενός έτους, ο ΟΗΕ δεν μπόρεσε να διακρίνει την «ηθική συμπεριφορά» του Ισραήλ από τη δράση των παλαιστινιακών «τρομοκρατικών οργανώσεων» με την οποία ήρθε αντιμέτωπο κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Από την πλευρά της Χαμάς, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη αντίδραση στην έκθεση του ΟΗΕ.



Πηγή : tovima.gr



Δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου κατά 42χρονης και εταιρείας επενδύσεων



Υπόθεση απάτης κατ' εξακολούθηση μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 42χρονης και ανώνυμης εταιρείας επενδύσεων - επιχειρήσεων εστιατορίων, στη Θεσσαλονίκη.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία εταιρείας, η οποία εδρεύει στην Αττική και δραστηριοποιείται στην αγορά και διαμεσολάβηση παντός είδους εισιτηρίων, μεταξύ των οποίων και αεροπορικών.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατήγγειλε πως διαπράχθηκε απάτη σε βάρος της, καθώς είχαν πραγματοποιηθεί αγορές αεροπορικών εισιτηρίων, μέσω διαδικτύου, με τη χρήση πιστωτικών καρτών, που είχαν εκδοθεί από ελληνικές και ξένες τράπεζες και τα στοιχεία των κατόχων τους δεν ταυτίζονταν με τα δηλωθέντα στοιχεία στις συναλλαγές.

Ακολούθησε ψηφιακή έρευνα, από την οποία διαπιστώθηκε ότι με τα ίδια στοιχεία συναλλασσομένου προσώπου πραγματοποιήθηκαν σ΄ ένα τρίμηνο 52 συναλλαγές αγοράς εισιτηρίων για πτήσεις κοντινής ημερομηνίας και επιβάτες με ελληνικά και ξένα ονόματα, με αναχώρηση από τον Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και προορισμό κυρίως αεροδρόμια της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, από την οποία πρόεκυψαν τα εξής:

Τα καταγεγραμμένα στα συστήματα της εγκαλούσας εταιρείας ηλεκτρονικά ίχνη, που πραγματοποίησαν τις απατηλές συναλλαγές, ήταν ελληνικής προέλευσης.

Οι συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν με διάφορες πιστωτικές κάρτες που είχαν εκδοθεί από ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα, αλλά και χωρών του εξωτερικού (Βέλγιο, Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία, Σλοβενία και Χιλή).

Σύμφωνα δε με τη συνεργαζόμενη τράπεζα της εταιρείας, τα ονόματα των πραγματικών κατόχων των καρτών που χρησιμοποιήθηκαν, δεν ταυτίζονταν με τα δηλωθέντα στην εκάστοτε παραγγελία εισιτηρίου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης εκδόθηκε διάταξη και βούλευμα για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και ακολούθησε αλληλογραφία με τους αρμόδιους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής - σταθερής τηλεφωνίας.

Από τα αποτελέσματα πρόεκυψε η εμπλοκή 42χρονης, ιδιοκτήτριας καταστήματος στη Θεσσαλονίκη και της ανώνυμης εταιρείας, επίσης με έδρα στη συμπρωτεύουσα.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αναζήτησαν τους εμπλεκόμενους και διαπιστώθηκε ότι πλέον έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις και τα καταστήματά τους και είναι αγνώστου διαμονής, ενώ αναζητούνται προκειμένου να εξεταστούν από τις Αρχές.

Από το προανακριτικό υλικό και την έρευνα, εκτιμάται ότι οι αναζητούμενοι προέβαιναν σε πρόσκαιρο άνοιγμα καταστημάτων για την τέλεση παράνομων δραστηριοτήτων, τα οποία έκλειναν ύστερα από σύντομο διάστημα και άλλαζαν συχνά διευθύνσεις κατοικίας και εργασίας για να είναι δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ ερευνάται το συνολικό ύψος της απάτης.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr


Η Ζωή απείλησε Στουρνάρα ακόμη και με βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής





Κωνσταντοπούλου «κυνηγάει» Στουρνάρα εν μέσω διαπραγμάτευσης

Παρά τις κρίσιμες ώρες που διανύει η διαπραγμάτευση με τους πιστωτές, η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κλιμακώνει τις πιέσεις και τις επιθέσεις κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Ι. Στουρνάρα, απειλώντας ακόμα και με …βίαιη προσαγωγή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens.

Σε πλήρη σύμπνοια με την τακτική της κυρίας Κωνσταντοπούλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή έθεσε το θέμα πιο άμεσα λέγοντας ότι «κανείς δεν απολαμβάνει ασυλίας έναντι της Δικαιοσύνης» και «δεν μπορεί να βρίσκει δικαιολογίες για να αποφύγει τον έλεγχο», ζητώντας να κληθεί ο κ. Στουρνάρας άμεσα, ενώ δήλωσε ότι «όλα τα άλλα είναι ύποπτα».
Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καθώς βρίσκεται στην Φρανκφούρτη για την συνεδρίαση της ΕΚΤ, σε επιστολή του προς την Πρόεδρο της Βουλής, που απέστειλε με φαξ, την ευχαριστεί για την πρόσκληση επισημαίνοντας όμως ότι «λόγω των δυσκολιών που περνά σήμερα η οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση το τραπεζικό σύστημα, η με πληρότητα εκτέλεση των καθηκόντων του δεν του επιτρέπει να παραστεί». Ωστόσο, καταθέτει στην κυρία Κωνσταντοπούλου επτά εναλλακτικές ημερομηνίες ώστε να προσέλθει στην Επιτροπή και συγκεκριμένα τις εξής: 6, 7, 9, 10, 20, 21, 23 Ιουλίου.

Αυτό όμως δεν ικανοποίησε την κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία, αφ’ ενός τον κάλεσε την προσεχή Παρασκευή σε άλλη επιτροπή (ΔΕΚΟ) για να μιλήσει για την Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που απέστειλε στην Βουλή σε memory stick και του επιστράφηκε ως απαράδεκτη από την Πρόεδρο της Βουλής και αφ’ ετέρου, όσον αφορά την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, επικαλέστηκε τις διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που προβλέπουν ακόμη και βίαιη προσαγωγή!  

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης πήρε αποστάσεις από την τακτική Κωνσταντοπούλου – Μακρή επισημαίνοντας ότι αυτή την ώρα η χώρα και ο πρωθυπουργός «διεξάγουν την τελική φάση μιας κρίσιμης διαπραγμάτευσης από την έκβαση της οποίας θα καθοριστούν πολύ περισσότερα από όσα συζητάμε σήμερα». Γι’ αυτό, όπως υπογράμμισε, «έχει σημασία ο τόνος και τα επιχειρήματα  που διατυπώνουμε, όπως επίσης και η όψη ποινικοποίησης και δικαστικοποίησης μιας υπόθεσης που συζητά η επιτροπή μας».

Μάλιστα είπε ότι «δεν είναι θέμα 2-3 ημερών για να στήσουμε καυγά» και ότι «έχει σημασία ο τρόπος που αναπτύσσουμε τα επιχειρήματά μας σε σχέση με το τι διακυβεύεται σήμερα». «Εγώ θα έλεγα να έρθει και πριν τις 6 Ιουλίου αν μπορεί, αν όμως έχει όμως συνεδριάσεις της ΕΚΤ ας έρθει αργότερα. Δεν θα γίνει και τίποτα για 2-3 ημέρες καθυστέρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι απόψεις του ωστόσο δεν φαίνεται να πτόησαν την κυρία Κωνσταντοπούλου η οποία δήλωσε ότι η παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη είναι υποχρεωτική και επείγουσα καθώς το σκάνδαλο της Siemens οργιάζει επί δεκαετίες και έχει καταστεί σκάνδαλο συγκάλυψης μέρος της οποίας είναι και η υπογραφή του κ. Στουρνάρα ως υπουργού Οικονομικών κάτω από την συμφωνία εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του γερμανικού επιχειρηματικού κολοσσού.

Υπέρ της πρότασης της ΠτΒ να κληθεί άμεσα και στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζουν τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής ενώ καταψήφισαν ΝΔ, ΠαΣοΚ, Ποτάμι και ΚΚΕ, υποστηρίζοντας την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του Ποταμιού Σπ. Λυκούδης που έλεγε να κληθεί ο κ. Στουρνάρας στις ημερομηνίες που είχε υποδείξει ο ίδιος. Σημειώνεται ότι ο κ. Φίλης συντάχθηκε με την πρόταση της Προέδρου για την κλήτευση του διοικητή της ΤτΕ αλλά υποστήριξε και την πρόταση της αντιπολίτευσης που έλεγε να υπάρξει προηγούμενη συνεννόηση μαζί του.


Σταυρόπουλος Λάμπρος

Πηγή : tovima.gr


«Σίχαμα» και «κατακάθι» αποκάλεσε τον Άδωνι η Ντέπυ Γκολεμά!!


«Σίχαμα» και «κατακάθι» τον αποκάλεσε η τηλεκριτικός - Με προσφυγή στα δικαστήρια αν δεν υπάρξει συγγνώμη απείλησε ο βουλευτής

Άγρια κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον Άδωνι Γεωργιάδη και την Ντέπυ Γκολεμά με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτής της ΝΔ που προσομοίασε την Ελλάδα με την Ουκρανία σε περίπτωση χρεοκοπίας αποκαλύπτοντας ότι φίλος τού στην Ουκρανία του αποκάλυψε ότι στην χρεοκοπία κάποιες γυναίκες πήγαιναν είτε παραδουλεύτρες είτε δούλευαν ως εκδιδόμενες...

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή της τηλεκριτικού η οποία αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Γεωργιάδη αποκαλώντας τον «σίχαμα» και «καθίκι» επειδή όπως έγραψε «η μάνα μου με μεγαλωσε πλένοντας σκάλες, με εκανε άνθρωπο και οχι σιχαμα σαν εσένα».

Οι εκφράσεις αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος προειδοποίησε με προσφυγή στα δικαστήρια αν μέχρι την Τρίτη η κυρία Γκολεμά δεν του ζητήσει συγγνώμη


«Αλλοιώς τι?… θα με βρουν σε κανα πηγάδι? θα με χάσουν οι δικοί μου?… τι αλλοιώς…..  τι? είναι απειλή?…» απάντησε η δημοσιογραφός επιχειρώντας να δικαιολογήσει την οργισμένη πρώτη αντίδρασή της γράφοντας ότι «μπορει εγω να χρησιμοποιησα μια λέξη πάνω στα νευρα μου…που δεν συνηθίζω… αλλά οι 400 κοινοποιήσεις που υπάρχουν…και ο κοσμος που το διαβασε κατάλαβε την οργή της κόρης μιας καθαρίστριας…».




Πηγή : protothema.gr


Δεν αναμένεται συμφωνία σήμερα για την Ελλάδα – Την Πέμπτη σε νέο Eurogroup οι τελικές αποφάσεις



Επιβεβαιώνεται σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα αλλά και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών ότι δεν πρέπει να αναμένουμε τελική απόφαση σήμερα για το θέμα της Ελλάδας. Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες σήμερα δεν αναμένεται απόφαση αλλά μόνο ένα τελεσίγραφο στον Αλέξη Τσιπρα. Το σημερινό Eurogroup κράτησε πολύ λίγο, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων έγιναν θετικά βήματα αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα.


Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που αναμένεται είναι αφού γίνουν διαβουλεύσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων να ληφθούν αποφάσεις για το σύνολο των ελληνικών προτάσεων και απόψε η Συνοδος Κορυφής να καταλήξει για το θέμα του χρέους. Από εκεί και στο εξής, θα γίνει νέο Εurogroup την Πέμπτη και η προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής την ίδια μέρα.Εκεί θα είναι και η τελευταία ευκαιρία για την κυβέρνηση.

Ικανοποίηση στην κυβέρνηση

Ικανοποιημένες από το περιεχόμενο των διαβουλεύσεων που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, με τους ιθύνοντες της ευρωζώνης, δήλωναν ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Όπως υπογράμμιζαν πρωταρχικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η εξεύρεση μιας βιώσιμης για την ελληνική οικονομία λύσης που θ' αποσκοπεί στην προστασία των πτωχότερων και μεσαίων εισοδημάτων, καθώς και η προστασία κοινωνικών δικαιωμάτων όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις κ.ά.
Οι ίδιες πηγές διαβεβαίωναν ότι οι ελληνικές προτάσεις έγιναν θετικά δεκτές από τους Ευρωπαίους ιθύνοντες, σημειώνοντας ωστόσο ότι δε θα πρέπει ν' αναμένονται συγκεκριμένες αποφάσεις από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης που άρχισε στις Βρυξέλλες.
Ως προς το περιεχόμενο των ελληνικών προτάσεων, κύκλοι προσκείμενοι στην κυβέρνηση δε θέλησαν να επεισέλθουν σε λεπτομερή ενημέρωση σημειώνοντας ότι δεν έχει ακόμα περατωθεί η φάση των διαπραγματεύσεων.
Οι ίδιες πηγές σημείωναν επίσης ότι βασική επιδίωξη της Ελλάδας στην παρούσα φάση είναι να συνοδευτεί η επίτευξη της συμφωνίας με τη βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη της ελληνικής οικονομίας.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι η αύξηση του ΦΠΑ σε νησιά, η έκτακτη εισφορά σε επιχειρήσεις που έχουν πάνω από 500.000 ευρώ κέρδη, καθώς και μια σειρά από άλλα ζητήματα βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται επίσης και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα αρχής γενομένης από την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Αναφερόμενες στα ενδεχόμενα προβλήματα στις τράπεζες, οι κυβερνητικές πηγές ανέφεραν, ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα και ότι υπάρχει καλή συνεργασία της ΕΚΤ και της ΤτΕ.

Τι πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα

Ηδη έχει βρεθεί φόρμουλα για τη ρύθμιση του χρέους, όμως οι δανειστές θεωρούν πως δεν πρέπει ή καλύτερα δεν μπορούν να τη δώσουν τώρα στην ελληνική κυβέρνηση, τόσο για λόγους που άπτονται της εσωτερικής κατάστασης στη Γερμανία και στις δυσκολίες που τυχόν θα υπάρξουν σε άλλα κοινοβούλια, όπως για παράδειγμα της Ισπανίας ενόψει των εκλογών.

Με αυτά τα δεδομένα οι εκτιμήσεις που γίνονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο, κάνουν λόγο για μειωμένες προσδοκίες για τελική συμφωνία σήμερα στη σύνοδο κορυφής.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι η διαπίστωση ισχυρής και σημαντικής προόδου η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμφωνία στην τακτική σύνοδο κορυφής στις 25 και 26 Ιουνίου, παρότι το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως, παρά τη ρητορική για πολιτική λύση έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση αν δεν προηγηθεί συμφωνία ή τουλάχιστον πολύ μεγάλη προσέγγιση στα τεχνικά κλιμάκια, ενώ κάποιοι θεωρούν ότι σε ζητήματα δημοσιονομικά οι συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια θα μπορούσαν να είναι πιο αποδοτικές, πράγμα που φαίνεται και στο επιχείρημα ότι οι δανειστές ανοίγουν ζητήματα στα οποία είχε ήδη υπάρξει συμφωνία.

Πάντως, τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο και το στρατόπεδο των δανειστών απασχολούν οι αγορές και η κατάσταση που θα δημιουργηθεί την Τρίτη. Κι΄ αυτό γιατί και τυχόν αποτυχία και αδιέξοδο εξορκίζεται και σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις θα πρέπει να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο. Το πιο πιθανό αποτέλεσμα, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, είναι να υπάρξει διαπίστωση πως το μεγάλο χάσμα έχει γεφυρωθεί και πως απομένουν κάποιες επιμέρους διευθετήσεις σε δευτερεύοντα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η διατύπωση (προσοχή η διατύπωση και όχι το ίδιο το ζήτμα) στο θέμα του χρέους ώστε αυτή να ικανοποιεί την Ελληνική κυβέρνηση ώστε να μπορεί να την παρουσιάσει στο εσωτερικό της χώρας για να περάσει η συμφωνία στη Βουλή.

Οι εκτιμήσεις που υπάρχουν κάνουν λόγο πως είναι παρά πολύ πιθανό να κλείσει το θέμα του ΦΠΑ και διαπιστωθούν συγκλίσεις στο ασφαλιστικό για το οποίο αναμένεται να υπάρχει αναφορά στην έναρξη διαλόγου για μεγάλη μεταρρύθμιση από το Φθινόπωρο.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι ήδη έχει ξεκινήσει τις εργασίες ομάδα υπό τον Σάββα Ρομπόλη η οποία θα διενεργήσει αναλογιστικές μελέτες και θα επεξεργαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.


Πηγή : newsit.gr


Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν στείλει στις ιδιαίτερες πατρίδες τους οι αλλοδαποί, μέσω της Western Union.



Κανείς δεν ελέγχει αυτά τα μαγαζιά... φοροδιαφυγής!

Πάνω από 44 δισ. ευρώ αδήλωτα έχουν φύγει έξω, μέσω της Western Union...

Δεν βλέπουν τις ουρές που σχηματίζονται κάθε μέρα;

Την ίδια στιγμή, στα λεγόμενα πρακτορεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό (WESTERN UNION) οι αλλοδαποί σπεύδουν να στείλουν στο εξωτερικό στις ιδιαίτερες πατρίδες τους, τις οποίες οι περισσότεροι από αυτούς αποφεύγουν να τις κατονομάσουν όταν εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα ποσά χρημάτων που αποκτήθηκαν εδώ..

Το έγραψε στη σελίδα του ο γνωστός δικηγόρος...από την υπόθεση για την ελληνική ιθαγένεια του νομοσχεδίου (παρωδία) Γιάννη Ραγκούση.




Πηγή : eglimatikotita.gr


Το 6ο ελληνικό μετάλλιο στο Μπακού



Το ελληνικό δίδυμο του μικτού στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων εξασφάλισε τη συμμετοχή του στον τελικό των ευρωπαϊκών αγώνων στο Μπακού.

Το 6ο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής είναι γεγονός. Η Αννα Κορακάκη με τον Κωνσταντίνο Μαλγαρινό θα ανέβουν στο βάθρο, είτε στο κορυφαίο σκαλί, είτε στο δεύτερο αφού προκρίθηκαν στον τελικό του μικτού στο αεροβόλο πιστόλι 10 μέτρων.

Αν και το ελληνικό δίδυμο μπήκε ως 4ο στον ημιτελικό από τα πρωινά προκριματικά στη συνέχεια σκόπευσε διάνα και άφησε στη δική της τετράδα του ημιτελικού εκτός τελικού, αρχικά τη Λετονία στη συνέχεια την Ουκρανία και τέλος την Ισπανία, καθώς συγκέντρωσαν 239.6 βαθμούς έναντι 239.1 των Σόνια Φρανκέτ και Πάμπλο Καρέρα.

Στο πρώτο στάδιο η Αννα Κορακάκη είχε 31.2 και 29.8 βαθμούς ενώ στο δεύτερο είχε κατά σειρά 20.3, 20.3 κι 20.6 και εκεί έδωσε μεγάλη ώθηση στην ομάδα.

Ο Κώστας Μαλγαρινός ξεκίνησε με 30.8 και 28.4 ενώ στη συνεχεία είχε 19.4, 20.4 και 18.4.

Στις 16.20 ξεκινούν οι τελικοί, στους οποίους θα διεκδικήσουν το χρυσό κόντρα στους Γερμανούς Μόνικα Κάρς και Κρίστιαν Ρέιτζ, οι οποίοι άφησαν έξω στο φινάλε του δικού τους γκρουπ των ημιτελικών την ομάδα της Ρωσίας.


Πηγή : newsit.gr


Συμφωνία σήμερα βλέπουν οι Financial Times




Σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωζώνης ο Α. Τσίπρας μπορεί να φτάσει σήμερα σε συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής μετά την κατάθεση από την Αθήνα νέων προτάσεων προς τους πιστωτές, αναφέρουν σε νεότερο δημοσίευμα οι Financial Times.

Αισιόδοξοι οι ευρωπαίοι για συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο

Αξιωματούχοι της ευρωζώνης έχουν εκφράσει αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία με τους ηγέτες των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί απόψε, μετά την κατάθεση από την Αθήνα νέων προτάσεων προς τους πιστωτές προκειμένου να εξασφαλίσει κεφάλαια 7,2 δισ. ευρώ.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe1 ότι οι νέες ιδέες της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα «κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση». «Η μοίρα της Ελλάδας παίζεται σε μεγάλο βαθμό σήμερα», είπε, προσθέτοντας: «πιστεύω σε μια συμφωνία».

Αργά χθες, ο αρχηγός του επιτελείου του ευρωπαίου επιτρόπου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμαϊρ, σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε πως η νέα ελληνική πρόταση είναι «μια καλή βάση για πρόοδο στην αυριανή Σύνοδο». Ωστόσο, παρομοίασε την διαδικασία με μια «γέννα με κουτάλες», υπογραμμίζοντας την προσπάθεια που απαιτείται προκειμένου να κλείσει η συμφωνία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η λιγότερο σκληροπυρηνική από τους τρεις πιστωτές της Ελλάδας. Ευρωπαίοι ηγέτες, περιλαμβανομένης της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, πίεσαν τον Αλέξη Τσίπρα να καταλήξει σε συμφωνία με τους επόπτες της διάσωσης πριν τη Σύνοδο.

Του είπαν επίσης πως αν η Αθήνα μπορέσει να κλείσει συμφωνία πριν την Σύνοδο, οι ηγέτες θα είναι πρόθυμοι να συζητήσουν την συμπερίληψη της ελάφρυνσης του χρέους στο πλαίσιο ενός τρίτου πακέτου διάσωσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των πιστωτών αργότερα σήμερα το πρωί. Οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης προγραμματίζεται να συνεδριάσουν το απόγευμα, πριν την Σύνοδο Κορυφής.

Χωρίς μια συμφωνία σήμερα, θα είναι όλο και πιο πιθανό η Αθήνα να ξεμείνει από χρόνο για να εξασφαλίσει χρήματα πριν τη λήξη του ευρωπαϊκού προγράμματος διάσωσης την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε αθέτηση της πληρωμής της δόσης ύψους 1,5 δισ. ευρώ που πρέπει να καταβληθεί στο ΔΝΤ μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει έχουν προκαλέσει μαζικές εκροές καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες, ενισχύοντας την πιθανότητα επιβολής ελέγχου στην κίνηση κεφαλαίων ακόμα και την ερχόμενη εβδομάδα, στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία. Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει προειδοποιήσει πως μια χρεοκοπία θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

Ο κ. Τσίπρας έχει απαιτήσει η αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας –που ανέρχεται στο 180% του ΑΕΠ- να περιλαμβάνεται στην όποια συμφωνία για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης του δανείου προς την Ελλάδα και παραμένει ασαφές το αν ήταν πρόθυμος να δεχθεί νέα μέτρα λιτότητας με την απλή υπόσχεση για μελλοντική συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε επί πεντέμισι ώρες προτού εγκρίνει τη νέα πρόταση οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τις σημερινές διαπραγματεύσεις.

Ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, επέβλεψε την ομάδα που εργάζονταν πάνω στις προτάσεις την Κυριακή το πρωί. Σύμφωνα με άτομο κοντά στις διαπραγματεύσεις, η πρόταση κάνει υποχώρηση στο θέμα της κατάργησης της πρόωρης συνταξιοδότησης και στην αύξηση των φόρων που ζητούν οι πιστωτές.

Αν και ορισμένοι αξιωματούχοι της ευρωζώνης πιστεύουν πως ο κ. Τσίπρας θέλει να κλείσει συμφωνία, ορισμένες πρωτεύουσες της ευρωζώνης σκληραίνουν τη στάση τους.
Σύμφωνα με άτομο που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, αν δεν υπάρξει σήμερα συμφωνία, ορισμένες κυβερνήσεις είναι πρόθυμες να αναβάλλουν τις διαπραγματεύσεις μέχρι την Πέμπτη, όταν θα πραγματοποιηθεί η τακτική Σύνοδος της ΕΕ. άλλοι όμως πιστεύουν πως έχουν φτάσει «στο τέλος του δρόμου» με την Ελλάδα και είναι έτοιμη να αφήσουν τη χώρα «να φύγει».



Πηγή : Euro2day



Ρωμανιάς: Προς αύξηση οι ασφαλιστικές εισφορές



Ο κύριος Ρωμανιάς δήλωσε σήμερα στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ότι :  «Φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι πάμε για κατάργηση των πρόωρων, των μειωμένων συντάξεων, αλλά σταδιακά, θα ξεκινήσει από 1/1/2016 και θα πάει μέχρι το 2025»,.

Διευκρίνισε όμως ότι στο έγγραφο που παρέδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα περιλαμβανόταν η φράση «τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν"

Τόνισε επίσης ότι, δεν θα θιγούν μητέρες ανήλικων παιδιών, υπαγόμενοι σε βαρέα και ανθυγιεινά και ΑΜΕΑ.

Δεδομένης όμως της πρόβλεψης για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το θέμα σημείωσε είναι το ποιοι θα θεωρηθεί ότι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα. 


Διαβήτης: Μύθοι και αλήθειες για την ινσουλίνη



Αν κάτι τρομάζει πολλούς ασθενείς με διαβήτη, ιδίως με την τύπου 2 μορφή του που σχετίζεται με το υπερβάλλον σωματικό βάρος και την παχυσαρκία, είναι οι ενέσεις ινσουλίνης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι πριν από την έναρξη της ινσουλινοθεραπείας ποσοστό 30%-50% των πασχόντων από διαβήτη τύπου 2 και ένας στους δέκα ασθενείς με τύπου 1 διαβήτη νιώθουν άγχος ή φόβο, κυρίως διότι πιστεύουν ότι οι ενέσεις της ινσουλίνης είναι επώδυνες, δύσκολες στην εκτέλεσή τους ή θα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους.

Τίποτε από αυτά όμως δεν ισχύει. Να ποια είναι η αλήθεια σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας Νικόλαο Τεντολούρη, γενικό γραμματέα της Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη (EASD).

* Η ινσουλίνη είναι καθοριστικής σημασίας στον διαβήτη. Ασφαλώς και είναι. Η ινσουλίνη είναι μία ορμόνη που παράγεται από τα β-κύτταρα του παγκρέατος και είναι απαραίτητη για τη διατήρηση σε φυσιολογικά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Η ολική ή μερική έλλειψή της είναι η αιτία του διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, αντιστοίχως, και αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και εγκαίρως ο ασθενής μπορεί να εκδηλώσει σοβαρές επιπλοκές από τα επίμονα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό του.

Οταν ο γιατρός συνιστά θεραπεία με ινσουλίνη, αυτό σημαίνει ότι τα β-κύτταρα του παγκρέατος παράγουν λίγη ποσότητα και πρέπει η υπόλοιπη που χρειάζεται ο οργανισμός να χορηγηθεί ως υποδόρια ένεση.

* Η σημαντική έλλειψη ινσουλίνης προκαλεί συμπτώματα. Είναι αλήθεια. Στα συμπτώματα αυτά συμπεριλαμβάνονται κόπωση, έλλειψη ενεργητικότητας, αυξημένη διούρηση (επιστημονικά αποκαλείται πολυουρία), αυξημένη δίψα (πολυδιψία) κ.λπ.

* Η θεραπεία με ινσουλίνη είναι κατάλληλη μόνο για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1. Αυτό είναι μύθος. Η θεραπεία με ινσουλίνη είναι κατάλληλη και για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η διαφορά είναι πως ενώ οι πάσχοντες από τύπου 1 διαβήτη χρειάζονται απαραιτήτως από την αρχή ενέσεις ινσουλίνης διότι πάσχουν από ολική έλλειψη της ορμόνης, στον διαβήτη τύπου 2 η ανάγκη για ινσουλίνη συχνά προκύπτει έπειτα από κάποια χρόνια από τη διάγνωση.

* Οι ενέσεις ινσουλίνης είναι επώδυνες. Οχι μόνο δεν είναι επώδυνες, αλλά με τις ειδικές συσκευές (λέγονται πένες) ινσουλίνης που υπάρχουν είναι σχεδόν ανώδυνες – πονούν λιγότερο και από τη μέτρηση του σακχάρου στο δάκτυλο, την οποία οι ασθενείς είθισται να κάνουν αδιαμαρτύρητα.

* Οι ενέσεις δυσκολεύουν την καθημερινότητα των ασθενών. Ούτε αυτό είναι αλήθεια. Η ινσουλινοθεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες και στον τρόπο ζωής των ατόμων με διαβήτη και μπορεί ο ασθενής να συνεχίσει κανονικά τη ζωή του.

* Η θεραπεία με ινσουλίνη μπορεί να προκαλέσει υπογλυκαιμία. Αυτό ισχύει περισσότερο για τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, τα οποία κατά κανόνα διαγιγνώσκονται πριν από την ενηλικίωση (η πλειονότητα των κρουσμάτων εκδηλώνεται έως τις ηλικίες 14-15 ετών) και έχουν πιο ασταθή νόσο.

Στους πάσχοντες από τύπου 2 διαβήτη που αποτελούν την πλειονότητα των κρουσμάτων διαβήτη (το 90%-95%) ο κίνδυνος υπογλυκαιμίας είναι μικρότερος.





Πηγή : ΤΑ ΝΕΑ Ένθετο Υγεία


Συνελήφθη διευθυντής τράπεζας για απάτη σε βάρος πελατών



Συνελήφθη το μεσημέρι της Παρασκευής σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και το οικείο Τμήμα Ασφαλείας, ένας 49χρονος ημεδαπός Διευθυντής υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, για εξαπάτηση πελατών-καταθετών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του Διευθυντή υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος» και στη συνέχεια προέβαινε εν αγνοία τους και για λογαριασμό του σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ’ αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις (4) καταθέτες με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπολογίζεται σε 1.223.000 ευρώ.

Από τις πραγματοποιηθείσες έρευνες στην οικία και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* Το χρηματικό ποσό των -56.045- ευρώ

* Τρία (3) περίστροφα

* Δύο (2) πιστόλια

* Μία (1) καραμπίνα

* Τρία (3) κυνηγετικά όπλα

* Πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων

Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.



Πηγή : newpost.gr


Τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής κάνουν υπηρεσία στα συνεργεία



«Η Αστυνομία έκαψε… κινητήρες και η Πυροσβεστική δεν έχει… σασμάν! Η ΕΛ.ΑΣ. θα καταδιώκει κακοποιούς με τα… πόδια και η Πυροσβεστική θα σβήνει φωτιές με… κουβάδες», δηλώνει με έκδηλη ανησυχία στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ανησυχία για την οριακή κατάσταση

Η οικονομική κατάσταση στη χώρα έχει προκαλέσει σημαντικές ελλείψεις και στα δύο Σώματα σε οχήματα, εξαιτίας «γήρατος» και κατά συνέπεια καθημερινών βλαβών, που δεν επιδιορθώνονται ελλείψει κονδυλίων. Η κατάσταση βρίσκεται σε πρωτοφανές και οριακό σημείο, με τον κίνδυνο έξαρσης εγκληματικότητας και χαμηλής ανταπόκρισης σε δασικές πυρκαγιές, αντίστοιχα, να μην είναι μία υπερβολική εκτίμηση.
Το 65%-70% των περιπολικών και μοτοσικλετών της ΕΛ.ΑΣ. είναι στα… πιτς, χωρίς όμως να υπάρχουν χρήματα για την επισκευή τους, άρα καθηλωμένα, ενώ στο 35%-40% κυμαίνεται το ποσοστό των ακινητοποιημένων λόγω βλαβών, οχημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με τα σημερινά δεδομένα, 6 στα 10 περιπολικά της αστυνομίας δεν κινούνται όπως και 3 στα 10 υδροφόρα οχήματα της πυροσβεστικής.
Το 65% των οχημάτων και των δύο σωμάτων έχει ηλικία περίπου 15 χρόνων, με τα κοντέρ τους να έχουν καταγράψει κατά μέσο όρο 350.000-450.000 χιλιόμετρα, και το υπόλοιπο 35% από 15ετία και κάτω, έχοντας διανύσει 200.000-300.000 χιλιόμετρα.
«Πρόκειται για έναν "γερασμένο" στόλο, που καμία ηγεσία και κυβέρνηση δεν πήρε απόφαση να ανανεώσει σταδιακά, και έμειναν στις παροδικές "δωρεές". Πέρσι διαλύσαμε 3.000 παλιά ακινητοποιημένα περιπολικά της αστυνομίας για να έχουμε ανταλλακτικά για τα "γερασμένα" που κινούνται. Τα ανταλλακτικά τελείωσαν και ο εφευρέτης... Κύρος Γρανάζης δεν μπορεί να λειτουργεί συνέχεια», τονίζει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».
Την ίδια ώρα τα περίπου 5.500 περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ., είναι βενζινοκίνητα των 2.000 κυβικών εκατοστών, κυβισμός που σε συνδυασμό με την «ηλικία» τους προκαλεί μεγάλη κατανάλωση καυσίμων ανεβάζοντας σε δυσθεώρητα ύψη το καθημερινό κόστος κίνησης, ενώ υπάρχει και δυσκολία στην εύρεση ανταλλακτικών για την επιδιόρθωση των βλαβών τους. Στην Πυροσβεστική σχεδόν όλος ο στόλος, περίπου 3.000 οχήματα κινούνται με πετρέλαιο, ωστόσο η «ηλικία» τους είναι μεγαλύτερη σε μέσο όρο από αυτή των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ., με αποτέλεσμα την συχνότερη παρουσίαση βλαβών.
Κάποια στιγμή έπεσε στο τραπέζι η ιδέα αγοράς οχημάτων με πετρελαιοκίνηση νέας τεχνολογίας και για τα δύο σώματα, μέσω… leasing, ωστόσο οι όροι των εταιρειών, κάποια σχετικά νομοθετήματα για τις προμήθειες και οι αγκυλώσεις του συστήματος, απέτρεψαν την όποια προσπάθεια υλοποίησή της. Αν έγκαιρα γινόταν η σταδιακή προμήθεια οχημάτων νέας τεχνολογίας με πετρελαιοκίνηση, θα υπήρξε απόσβεση της κτήσης τους από το χαμηλότερο κόστος κίνησής τους και την αύξηση του χρονικού διαστήματος για συντήρηση και βλάβες, επεσήμανε πηγή του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Η θλιβερή πραγματικότητα σε αριθμούς

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία ατέρμονη κατάσταση. Όταν βρίσκονται χρήματα για τη συντήρηση και επισκευή ακινητοποιημένων οχημάτων, τα φτιάχνουμε αλλά στη συνέχεια χαλάνε εκείνα που χρησιμοποιούσαμε περισσότερο μέχρι να φτιάξουμε τα χαλασμένα. Παίζουμε ένα "γύρω-γύρω όλοι"», αναφέρει στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.  
Υπηρεσίες αιχμής στο λεκανοπέδιο της Αττικής, όπως Άμεση Δράση, ομάδες «Ζ», ΔΙ.ΑΣ., ΔΕΛΤΑ, Ασφάλεια Αττικής αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την ακινητοποίηση των οχημάτων τους εξαιτίας της έλλειψης οικονομικών πόρων για την επισκευή τους.
Από τις περίπου 1.300 μοτοσυκλέτες της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης, κινούνται οι 480, ενώ από τα 180 περιπολικά οχήματα, κινούνται μόλις τα 75, τα περισσότερα από τα οποία είναι 15ετίας και έχουν καταγράψει 200.000-400.000 χιλιόμετρα.
Το μηνιαίο κόστος συντήρησης των παραπάνω οχημάτων κυμαίνεται στα 100.000 ευρώ.Η «ηλικία» και η καθυστέρηση των σέρβις και επισκευών, έχει προκαλέσει σοβαρές βλάβες, όπως «κάψιμο» κινητήρων και «σπάσιμο» σασμάν. Ο αριθμός των περιπολιών φυσικά δεν έχει αλλάξει ή μειωθεί, ωστόσο γίνεται με τις ίδιες μοτοσυκλέτες και περιπολικά, τα οποία δεν «ξεκουράζονται» και σύντομα θα παρουσιάσουν και αυτά, σοβαρά προβλήματα. Χαρακτηριστικό δείγμα της κατάστασης ήταν η «χορηγία» σέρβις και ελαστικών σε 45 περιπολικά από ιδιωτική εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο αναμένεται να κοπεί ένα κονδύλι για την συντήρηση και επισκευή οχημάτων της Άμεσης Δράσης, κάτι που σαν «ασπιρίνη» θα απαλύνει έστω και προσωρινά, τον πόνο…
 Οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και τα Τμήματα Ασφαλείας έχουν περίπου 1.200 οχήματα, εκ των οποίων 410 επιβατικά, 350 μοτοσυκλέτες και 460 ειδικών δράσεων. Από αυτά σχεδόν το 50% είναι ακινητοποιημένα, επισκευάζεται κατά τακτά χρονικά διαστήματα το 20%, αλλά ήδη έχει προβλήματα το ίδιο ποσοστό από τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνταν στο μεσοδιάστημα για να καλύψουν τις ανάγκες των υπηρεσιών. Σχεδόν το 70% αυτών των οχημάτων είναι πάνω από δεκαετία με 300.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ και το 30% γύρω στην 5ετία με λιγότερες βλάβες.  
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει περίπου 3.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 1.700 υδροφόρα.Τα υπόλοιπα είναι γερανοφόρα, κλιμακοφόρα, διασωστικά και μεταφοράς προσωπικού. Από αυτόν τον στόλο οχημάτων περίπου το 35%, βρίσκεται στο συνεργείο, με μοναδικό ενθαρρυντικό στοιχείο, ότι δεν έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές, οπότε δεν καταπονούνται τα λειτουργικά, ενώ υπάρχει και μικρό χρονικό περιθώριο επισκευής των προβληματικών. Στην περίπτωση της Πυροσβεστικής, η «ηλικία» του στόλου οχημάτων είναι πολύ μεγαλύτερη με την πλειοψηφία τους να είναι πάνω από 20 χρόνια και πολύ λίγα κάτω από τα 15 έτη.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. και του Πυροσβεστικού Σώματος, τονίζουν πως η ακινησία των οχημάτων παρεμποδίζει σημαντικά το έργο τους θέτοντας σε κίνδυνο τους πολίτες ενώ η έλλειψη τεχνικής συντήρησης θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πληρωμάτων τους.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Πηγή : thetoc.gr


Οι φήμες για Grexit αύξησαν τις επιθέσεις σε βάρος ηλικιωμένων



Φήμες χρεοκοπίας και... capital controls έχουν προκαλέσει τον πανικό σε ηλικιωμένους και μη, οι οποίοι σπεύδουν στις Τράπεζες για να ανασύρουν τις όποιες οικονομίες τους, κάτι όμως που τους καθιστά εύκολους στόχους για τους επιτήδειους.

Οι δράστες επιθέσεων του δρόμου και τσαντάκηδες στήνουν ληστρικές ενέδρες, παρακολουθώντας τα υποψήφια θύματα, εντός και εκτός υποκαστημάτων Τραπεζών, εντοπίζοντας εκείνα που προβαίνουν σε αναλήψεις μεγάλων χρηματικών ποσών με αφορμή τη φημολογία της χρεοκοπίας.

Αυξήθηκαν οι επιθέσεις σε Αττική και επαρχία

Τέτοιου είδους επιθέσεις φαίνεται να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις τα τελευταία 24ωρα σε Αττική και επαρχία, με τους επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να προβαίνουν σε «αντίμετρα» αντιμετώπισης με την αύξηση φανερών και κρυφών περιπολιών εσωτερικά και εξωτερικά των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Με την ίδια αφορμή έχουν αυξηθεί οι εισβολές σε σπίτια και οι διαρρήξεις, με τους δράστες να αναζητούν τις «κρυψώνες» των ενοίκων, ενώ δεν διστάζουν να βασανίζουν τα θύματα, όταν τα βρίσκουν στο εσωτερικό των σπιτιών, για να τους αποκαλύψουν τις θέσεις των χρημάτων.

Η χαρακτηριστικότερη περίπτωση είχε καταγραφεί στο μεσημέρι της Τετάρτης στην Πλ. Ελευθερίας στην Ξάνθη. Το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε πάει σε τράπεζα της πόλης και είχε προβεί σε ανάληψη 30.000 ευρώ υπό τον φόβο των... capital controls. Ο δράστης, νεαρής ηλικίας, φαίνεται να παρακολούθησε το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της συναλλαγής στην τράπεζα, και όταν η 77χρονη πήγε να πληρώσει έναν λογαριασμό, επιτέθηκε εναντίον της τη στιγμή που βγήκε από το κατάστημα. Την έριξε στο έδαφος, έκοψε τον ιμάντα και άρπαξε την τσάντα με τα χρήματα που είχαν κάνει ανάληψη με τον σύζυγό της.

 Χθες το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Σωκράτους και Ιακωβάτων στα Πατήσια, άγνωστος επιτέθηκε σε 81χρονη γυναίκα και της άρπαξε την τσάντα που περιείχε 1.000 ευρώ και προσωπικά της έγγραφα. Στην οδό Ζαίμη στα Εξάρχεια, τρεις άνδρες επιτέθηκαν σε 75χρονο, την ώρα που βρισκόταν στην είδοδο της πολυκατοικίας που διαμένει, και του άρπαξαν 350 ευρώ και τα κλειδιά του σπιτιού του. Στους Αμπελόκηπους, δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα προσέγγισαν 78χρονη και αφαίρεσαν την τσάντα της, η οποία περιείχε προσωπικά έγγραφα και περίπου 500 ευρώ.

Δυστυχώς όπως κάθε φορά που διαχέεται η φημολογία χρεοκοπίας της χώρας, πρώτα οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που σπεύδουν σε τραπεζικά υποκαταστήματα προκειμένου να πάρουν τις οικονομίες τους και να τις κρύψουν στα σπίτια τους. Αποτέλεσμα αυτών των κινήσεων η αύξηση των κρουσμάτων ληστειών  και απατών σε βάρος τους.


Πηγή : bloko.gr


Το καθισιό μπορεί να αυξήσει το άγχος


Αν κάθεστε πολύ ώρα μπροστά από την τηλεόραση, τον υπολογιστή ή το τιμόνι του αυτοκινήτου, ξανασκεφτείτε το. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη Μέγκαν Τέιχεν του Πανεπιστημίου Ντίκιν, διαπίστωσαν ότι το καθισιό μπορεί να προκαλέσει αυξημένο άγχος.

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν εννέα μελέτες που συσχετίζουν την καθιστική συμπεριφορά με το επίπεδο άγχους σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Το συμπέρασμα είναι ότι το πολύ καθισιό δεν αυξάνει τον κίνδυνο μόνο για σωματικά προβλήματα (παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, διαβήτη, οστεοπόρωση κ.α.), αλλά επίσης για ψυχικά προβλήματα.

Το άγχος πλήττει δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Στις ανεπτυγμένες χώρες κάθε χρόνο περίπου ένας στους πέντε ανθρώπους υποφέρει από κάποια αγχωτική διαταραχή. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, δυσκολία αναπνοής, πονοκεφάλους, στομαχόπονους, μυική ένταση, εφίδρωση, τάση λιποθυμίας κ.α.

Δεν είναι σαφές, σύμφωνα με τους ερευνητές, πώς και γιατί η καθιστική ζωή σχετίζεται με το άγχος. Μεταξύ των πιθανών αιτίων είναι ότι το καθισιό κάνει πιο δύσκολο τον ύπνο, χειροτερεύει τον μεταβολισμό, εντείνει την κοινωνική απομόνωση κ.α. - όλοι παράγοντες που ευνοούν την εκδήλωση άγχους.



Πηγή : newsbeast.gr


Δολοφονήθηκε 28χρονη στην Αμαλιάδα



Τραγικά αποτελέσματα είχε η λογομαχία Ρομά στην περιοχή Τσιχλέικων Αμαλιάδας, καθώς μία 28χρονη έπεσε νεκρή, ενώ τραυματίστηκε και ο 31χρονος σύζυγός της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ένας 51χρονος και ο 28χρονος γιος του πήγαν στην περιοχή Τσιχλέικα, όπου συνάντησαν την 28χρονη και τον 31χρονο σύζυγό της.

Ακολούθησε λογομαχία μεταξύ των τεσσάρων ατόμων λόγω προσωπικών διαφορών και κάποια στιγμή, ένας από τους δύο άνδρες, έβγαλε όπλο και πυροβόλησε εναντίον του 31χρονου και της συζύγου του.

Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου έπειτα από λίγη άφησε την τελευταία της πνοή. Ο σύζυγός της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Ακολούθησε κινητοποίηση της Αστυνομίας και ύστερα από λίγη ώρα συνελήφθησαν ο 51χρονος και ο 28χρονος, οι οποίοι κρατούνται και ανακρίνονται στο τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας. Αργά το απόγευμα συνελήφθη και τρίτο άτομο, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάρει το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε το ανδρόγυνο και το είχε θάψει σε απόσταση περίπου 500 μέτρων πιο μακριά από το σημείο όπου έγινε το φονικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει ποιος από τους δύο δράστες πυροβόλησε τα θύματα.


Πηγή 


Κομισιόν: «Καλή βάση» για τις συνομιλίες στη Σύνοδο η ελληνική πρόταση



Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Λίγες ώρες μετά την παρουσίαση των νέων προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης στους πιστωτές εν όψει της σημερινής έκτακτης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ τις χαρακτήρισε με μήνυμά του στο Twitter «καλή βάση για πρόοδο» στις συνομιλίες.

«Νέα ελληνική πρόταση ελήφθη από κ. Γιουνκέρ, κα. Λαγκάρντ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Καλή βάση για πρόοδο κατά την ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής», έγραψε τον λογαριασμό του στο Twitter τη νύκτα ο Μάρτιν Ζέλμαϊερ, κάνοντας λόγο για μία διαδικασία «με εμβρυουλκό».
Οπως ενημερώνει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού αναφορικά με το πρόγραμμά του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, εντός ολίγου (11:45) ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ. Ενα τέταρτο αργότερα, στις 12:00 θα ακολουθήσει η συνάντηση που διοργανώνει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ και συμμετέχουν οι Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup.

Το απόγευμα (19:30) ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ενώ στις 20:00 ξεκινά η άτυπη συνάντηση ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης με θέμα την Ελλάδα.

Θετικά μηνύματα από Μοσκοβισί-Σαπέν

Την πεποίθησή του ότι σήμερα θα βρεθεί διέξοδος στην ελληνική κρίση, εξέφρασε ο ευρωπαίος επίτροπος για την Οικονομία, Πιερ Μοσκοβισί, λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες, όπου διεξάγεται σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος για την Ελλάδα. «Ποιοτικές» χαρακτήρισε τις ελληνικές προτάσεις, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν.



Πηγή : ethnos.gr


Αγωνία στις Τράπεζες για την συμφωνία




ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ

Για μια ακόμα πολύ δύσκολη ημέρα, σε ότι αφορά τις εκροές καταθέσεων, προετοιμάζονται οι τράπεζες, με το βλέμμα όλων να είναι στραμμένο στις συζητήσεις για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων. Στις 12.30 θα συνεδριάσει εκ νέου η ΕΚΤ για την εξέταση της κατάστασης ρευστότητας των τραπεζών, και πιθανότατα θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του ορίου του ELA προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες εκροές καταθέσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις την προηγούμενη Παρασκευή οι καταθέσεις υποχώρησαν κατά περίπου 1,5 δις. ευρώ ενώ σε εβδομαδιαία βάση οι εκροές ξεπέρασαν τα 5 δις. ευρώ.

Επιτελικά στελέχη τραπεζών σημειώνουν στην «Κ» την συγκρατημένη αισιοδοξία του ότι επιτέλους, μετά από πολλούς μήνες δυστοκίας, σήμερα θα έχουμε κάποιου είδους συμφωνία η οποία θα οδηγήσει στην εκτόνωση της ανησυχίας ειδικά σε ότι αφορά τον κίνδυνο χρεοκοπίας της χώρας ή εξόδου από το ευρώ. Με μια συμφωνία εκτιμάται ότι από αύριο οι εκροές καταθέσεων θα τερματιστούν και  θα δούμε μικρές εισροές οι οποίες θα ενισχυθούν αν σταθεροποιηθεί η οικονομία ακριβώς όπως είχε συμβεί το 2012, μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Για τη σημερινή ημέρα οι τράπεζες περιμένουν και πάλι μεγάλες εκροές ωστόσο ελπίζουν ότι θα διατηρηθούν σε επίπεδα ελεγχόμενα και δεν θα έχουμε φαινόμενα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πανικό. Σημειώνεται ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή υπήρχαν πολλά αιτήματα για αναλήψεις καταθέσεων σήμερα, ωστόσο σύμφωνα με τις τράπεζες το ύψος του 1 δις. ευρώ που μεταδόθηκε από ξένα μέσα δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Και το Σαββατοκύριακο που πέρασε πάντως οι εκροές καταθέσεων ήταν μεγάλες εξαιτίας της ανησυχίας για το ενδεχόμενο ρήξης.

Μετά την αποστολή των νέων βελτιωμένων ελληνικών προτάσεων χθες το βράδυ έχει διαμορφωθεί σημαντικά θετικότερο κλίμα κάτι που καταγράφεται τόσο σε δηλώσεις ευρωπαϊων αξιωματούχων όσο και σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης του εξωτερικού. Η βελτίωση του κλίματος  εκτονώνει αρκετά την ανησυχία και σύμφωνα με στελέχη τραπεζών στο ξεκίνημα της σημερινής ημέρας δεν φαίνεται να υπάρχει ασυνήθιστα μεγάλη πίεση στα τραπεζικά καταστήματα.

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο νέας αποτυχίας σήμερα οι τράπεζες υπογραμμίζουν ότι κάτι τέτοιο πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί εκτιμώντας ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία σήμερα ή έστω μια βάσιμη προοπτική συμφωνίας τότε είναι πολύ πιθανό η ΕΚΤ να προχωρήσει στην διακοπή της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του ELA, στο πρότυπο της Κύπρου.



Πηγή : kathimerini.gr


Η Τασία λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχθούμε όλους τους λαθρομετάναστες (πρόσφυγες)




Η Τασία λέει ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υποδεχθούμε όλους τους λαθρομετανάστες (πρόσφυγες), δηλαδή όπως το εκλαμβάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες και έχει αποδείξει με την συμπεριφορά της και τις αποφάσεις της, πρώτα οι λαθρομετανάστες μετά οι Έλληνες και η Ελλάδα!!!

Διαβάζουμε στην tribune.gr

Η φετινή Ημέρα του Πρόσφυγα σηματοδοτείται από τη δραματική συγκυρία του μεγάλου κύματος προσφύγων λόγω της καταστροφής της Συρίας, και των διώξεων που απειλούν τη ζωή και την ελευθερία εκατομμυρίων ανθρώπων – αναφέρει σε δήλωσή της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Πρόσφυγα.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου υπενθυμίζει την υποχρέωση της Ελλάδας και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου να σεβαστούν την Σύμβαση της Γενεύης του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και για την προστασία χιλιάδων ανθρώπων, και τονίζει πως «ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη στον πρόσφυγα, δεν αποτελεί εθελοντισμό ή ιδεολογική προτίμηση, αλλά ηθική και νομική υποχρέωση».

Απαντώντας εμμέσως σε σχόλια που συνοδεύουν την έξαρση του προσφυγικού φαινομένου στη χώρα μας, η Τασία Χριστοδουλοπούλου επισημαίνει πως εκατομμύρια πρόσφυγες του αναπτυσσόμενου κόσμου (Ασία και Αφρική) διαμένουν σε γείτονες χώρες της Μέσης Ανατολής (Τουρκία, Λίβανο, Ιορδανία, Ιράκ), και λιγότερο από το 15% του συνολικού προσφυγικού πληθυσμού ταξιδεύει προς τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Στο σταυροδρόμι των προσφυγικών ροών, και με τη Συρία να βυθίζεται στο χάος, η Ελλάδα «βιώνει μια κρίση μέσα στην κρίση» επισημαίνει η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Πάρα ταύτα, «κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν προκειμένου να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την οφειλόμενη προστασία, και ένα κατώφλι αξιοπρεπούς διαβίωσης στους προσφυγικούς πληθυσμούς. Οι συνθήκες όμως είναι όλες αντίξοες: η χώρα περνάει τη δική της μεγάλη οικονομική περιπέτεια, χωρίς προηγούμενο σε καιρό ειρήνης».

Καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση «διστάζει να λάβει αποφάσεις με γνώμονα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη» και προτιμά να «κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί της εθελοτυφλίας και της υποκρισίας», στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία «ζητάμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας να μοιραστούμε αυτήν την ευθύνη με μέτρα μετεγκατάστασης και έκτακτη βοήθεια, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην υποχρέωση της προστασίας των προσφύγων ως Ελλάδα, ως Ευρώπη. Απευθυνόμαστε παράλληλα στον ελληνικό λαό για να συνεχίσει να επιδεικνύει την αλληλεγγύη του στον πρόσφυγα, ο οποίος – πέραν της νομικής υποχρέωσης – είναι πρόσωπο ιερό για τις παραδόσεις μας, και η προσφυγιά αποτελεί κομμάτι της ιστορίας του λαού μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η κ. Χριστοδουλοπούλου.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου «μπερδεύεται». Σύμφωνα με τις παραδόσεις μας ιερός είναι ο ξένος, ο ταξιδιώτης, ο κυνηγημένος εάν θέλετε, όταν καταφθάνει μόνος του. Σε καμία ελληνική παράδοση η εισβολή χιλιάδων ανθρώπων στη χωρά μας δεν θεωρείται ότι πρέπει να τυγχάνει φιλοξενίας. Δεν θα κρίνουμε εάν αυτή η παράδοση είναι σωστή ή λάθος, διορθώνουμε όμως σε κάθε περίπτωση την υφυπουργό που προσπαθεί να υποτάξει στις ιδεοληψίες της τις ιερές παραδόσεις των Ελλήνων.






Πώς το κυβερνοέγκλημα μολύνει την καρδιά του καπιταλισμού



Πρόσφατα ένας αστυνομικός, ένας ειδικός σε ζητήματα ασφάλειας και ένας άνδρας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών συναντήθηκαν με τον διάσημο βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον, οικονομικό συντάκτη του Channel Four, σε μια πολυτελή αίθουσα στο λονδρέζικο City.

Στόχος τους ήταν να συζητήσουν ένα θέμα που έχει γίνει «ψύχωση» για όλους όσοι εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα: το κυβερνοέγκλημα.

Παρότι οι τραπεζίτες αποφεύγουν να μιλούν με νούμερα, εκτιμάται ότι οι ετήσιες απολαβές των κυβερνοεγκληματιών όλου του κόσμου ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τα κέρδη τους δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και τετραπλάσια.

Τα συνδικάτα του εγκλήματος, τα οποία συνήθως εδρεύουν στη Ρωσία και στους δορυφόρους της, καταφέρνουν, μέσω της χρήσης κακόβουλων λογισμικών και της υποκλοπής προσωπικών στοιχείων, να καταχραστούν τεράστια χρηματικά ποσά από τράπεζες, επιχειρήσεις, αλλά και απλούς αποταμιευτές.

Στη συνέχεια, ωστόσο, καλούνται να μετατρέψουν τα όποια κέρδη τους σε χρήματα και περιουσιακά στοιχεία, τα οποία να ανήκουν σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο. Σύμφωνα με τον Πολ Μέισον αυτή η διαδικασία αποτελεί την πιο σημαντική ζημιά που προκαλεί το οργανωμένο ψηφιακό έγκλημα, καθώς μολύνει την καρδιά του καπιταλισμού, ή μάλλον «το βασικό νευρικό του σύστημα», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στον Guardian.

«Εγκληματικό κεφάλαιο»: ένα αναπάντεχο βιβλίο

Οι μέθοδοι στις οποίες καταφεύγουν πλέον οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου παρουσιάζονται στο «Εγκληματικό κεφάλαιο» («Criminal Capital») σε ένα «αναπάντεχο», κατά τον Μέισον, βιβλίο του Στίβεν Πλατ, ενός δικηγόρου ο οποίος υποστηρίζει ότι η παλιά έννοια του «ξεπλύματος χρήματος» είναι παραπλανητική. Ως πριν από μερικά χρόνια τα χρήματα που αποκτώνταν μέσω εγκληματικών ενεργειών αρχικά εισάγονταν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είτε μέσω καταθέσεων μικρών, σχετικά, χρηματικών ποσών είτε αξιοποιώντας εταιρείες-«φαντάσματα».

Στη συνέχεια μεταφέρονταν σε εταιρείες, καταπιστεύματα ή επενδυτικά ταμεία σε κάποιο μικρό νησί-φορολογικό παράδεισο. Μετά αξιοποιούνταν για την αγορά περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας.

Ωστόσο, ο Πλατ επισημαίνει ότι η έλευση των ψηφιακών χρηματοπιστωτικών συστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη μετάλλαξη και της έννοιας του εγκλήματος. Εφόσον διαπράττεται στο εσωτερικό του νόμιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος, σήμερα όλα μπορούν να γίνουν από την οθόνη ενός φορητού υπολογιστή.

Βασικός παράγοντας που διευκολύνει την εγκληματικότητα είναι η πολύπλοκη δομή της εταιρικής χρηματοδότησης (corporate finance). Στο επίκεντρό της βρίσκονται οι αποκαλούμενοι «πάροχοι εταιρικών υπηρεσιών». Αυτοί μπορούν με τρόπο καθ' όλα νόμιμο να παράσχουν σε κάποιον ένα καταγεγραμμένο γραφείο το οποίο αποκρύπτει την πραγματική του τοποθεσία καθώς επίσης διευθυντές για την εταιρεία του τους οποίους δεν πρόκειται να συναντήσει ποτέ. Κρίσιμο ρόλο διαδραματίζουν και τα καταπιστεύματα και τα επενδυτικά ταμεία, ιδανικοί στόχοι για τους απατεώνες. Λαμβάνοντας υπόψη την ύπαρξη των «υπεράκτιων» νησιωτικών δικαιοδοσιών, όπου οι χρηματοπιστωτικοί κανονισμοί είναι ιδιαίτερα χαλαροί, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι οι δυνατότητες εξαπάτησης είναι τεράστιες.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο σημαντικό στοιχείο το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη: ο ανθρώπινος παράγοντας. Η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον χρηματοπιστωτικό τομέα δεν έχει διαπράξει ποτέ κάποιο έγκλημα. Σύμφωνα, ωστόσο, με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ «η ανήθικη συμπεριφορά είναι πλέον ο κανόνας».

Προ ημερών, διακηρύσσοντας την ανάγκη εξάλειψης των «κακών» τραπεζιτών, ο Κάρνεϊ δεν αναφερόταν στο οργανωμένο έγκλημα, αλλά στη «χειραγώγηση της αγοράς». Δηλαδή στην εξαπάτηση πελατών από χρηματιστές που συνωμοτούν για να γεμίσουν τις δικές τους τσέπες.

«Θα υπάρχει ο τίμιος κόσμος και ο διεφθαρμένος κόσμος»

Αν όμως μια ολόκληρη γενιά έφτασε στο σημείο να ανέχεται ανήθικες συμπεριφορές στον πυρήνα του συστήματος, και εάν το σύστημα είναι τόσο πολύπλοκο ώστε να ευνοείται η διάπραξη εγκλημάτων, τότε υφίσταται ένας εγγενής συστημικός κίνδυνος.

Προϋπόθεση όλων των κανονισμών που διέπουν τα χρηματοπιστωτικά συστήματα αποτελεί η παραδοχή ότι τα οικονομικά εγκλήματα και η χειραγώγηση διαβρώνουν την αγορά γιατί καταχρώνται ένα μέρος των κερδών που αρχικά δημιουργήθηκαν από νομοταγείς και εργατικούς ανθρώπους. Το πρόβλημα όμως, σημειώνει ο Μέισον, είναι ότι πλέον στο σύστημα υπάρχουν τόσοι «κακοί» άνθρωποι και τόσο «βρώμικο» χρήμα που η απομάκρυνσή τους θα προκαλούσε την καταστροφή του συστήματος.

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω, τότε η λύση θα μπορούσε να έγκειται είτε στην απλοποίηση της δομής του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος είτε στην απομόνωση των υπεράκτιων νησιωτικών δικαιοδοσιών ή στην αντικατάσταση των ατόμων που εργάζονται στο εσωτερικό του συστήματος αυτού. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, επισημαίνει ο Μέισον. Κάποια κράτη, συμπεριλαμβανομένων και πολύ ισχυρών κρατών, στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν και επωφελούνται από τη διαφθορά στις υψηλότερες βαθμίδες της οικονομίας.

Αν η Δύση αντιμετωπίσει την πολυπλοκότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η παγκόσμια οικονομία θα διασπαστεί. «Τότε ξεχάστε τα BRICS και τον παγκόσμιο Νότο. Θα υπάρχουν ο τίμιος κόσμος και ο διεφθαρμένος κόσμος. Δεν θα υπάρχει πια η παγκοσμιοποίηση, αλλά δύο ανταγωνιστικά μοντέλα» καταλήγει ο Μέισον.



Newsroom ΔΟΛ


Καμμένος: Θα καταψηφίσω την κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση



Δεν υπάρχει θέμα μείωσης της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, επέμεινε και σήμερα ο Πάνος Καμμένος, λέγοντας ότι προτίθεται ακόμη και να καταψηφίσει την συμφωνία, διακυβεύοντας την πορεία της κυβέρνησης σε περίπτωση που περιλαμβάνει ανάλογο μέτρο.
Ο κ. Καμμένος επιμένει ότι η συμφωνία δεν πρόκειται να περιλάβει ανάλογη κατάργηση. Μιλώντας ωστόσο στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε πως εάν παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση πιεστεί και φέρει συμφωνία που θα περιλαμβάνει την κατάργηση της έκπτωσης στον ΦΠΑ για τους νησιώτες οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία αυτή.

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πτώση της κυβέρνησης ο κ. Καμμένος απάντησε ναι ακόμη και εάν αυτό σημαίνει πτώση της κυβέρνησης.



Πηγή


Πόλο: Χάλκινοι οι έφηβοι στο Μπακού!



Η εθνική εφήβων υδατοσφαίρισης επιβλήθηκε στο «μικρό τελικό» της Κροατίας με 11-10, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου

Το πέμπτο της μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού πανηγύρισε χθες η Ελλάδα. Η εθνική εφήβων υδατοσφαίρισης επιβλήθηκε στο «μικρό τελικό» της Κροατίας με 11-10, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.


Με βάση τη συνολική εικόνα που έδειξε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο τουρνουά δικαιούτο πέρα για πέρα το μετάλλιο. Η ομάδα του Κραβαρίτη διαθέτει πλούσιο ταλέντο και μία «φουρνιά» παικτών οι οποίοι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα.

Στο ματς με τους Κροάτες, από τους οποίους η εθνική είχε χάσει στο ξεκίνημα της διοργάνωσης, η εθνική ομάδα προηγήθηκε με 5-2 στην πρώτη περίοδο, ενώ το ημίχρονο βρήκε τη «γαλανόλευκη» στο +2 (6-4).

Εκμεταλλευόμενοι τα λάθη των διεθνών, οι Κροάτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στην 3η περίοδο (9-9), ωστόσο, η «απάντηση» των Ελλήνων παικτών ήταν άμεση και με δύο γκολ προηγήθηκαν 11-9. Το μόνο που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν σε 10-11, χωρίς να καταφέρουν τίποτα περισσότερο.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Κροατία): 3-5, 1-1, 5-3, 1-2

Κορυφαίος της ελληνικής ομάδας ήταν ο Παπαναστασίου με 3 γκολ, ενώ από 2 πέτυχαν οι Γιαννόπουλος και Παπασηφάκης.



Πηγή 


Πανό του ΑΝΤΑΡΣΥΑ με σύνθημα «έξοδος από την Ε.Ε.» στο περιστύλιο της Βουλής



Αίσθηση έχει προκαλέσει πανό με σύνθημα «ρήξη - έξοδος από την ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.  Ήττα της κυβερνητικής πολιτικής, όχι στο νέο μνημόνιο», το οποίο κρεμάστηκε στο περιστύλιο της Βουλής από μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ το απόγευμα της Κυριακής στο πλαίσιο της διαδήλωσης κατά της λιτότητας στην πλατεία Συντάγματος.

Με κεντρικό σύνθημα «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η αξιοπρέπεια δεν παζαρεύεται» κάλεσμα συμμετοχής στην συγκέντρωση έχουν απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ΑΔΕΔΥ,ΟΚΔΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΠΟΕ- ΟΤΑ, ενώ στην διαδήλωση το παρόν έδωσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

O αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όσο ο λαός μας αγωνίζεται και αντιστέκεται, όπως έδειξε και η σημερινή συγκέντρωση, θα είμαστε αισιόδοξοι και πρόσθεσε: Είμαστε αισιόδοξοι για μια λύση που δεν θα συνεχίσει τη λιτότητα, θα αντιμετωπίζει το χρέος και θα επιτρέπει στην κοινωνία να ανασάνει και στην οικονομία να ανακάμψει.

Με δήλωση του στο πρακτορείο ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης κάλεσε την κυβέρνηση να μην υποκύψει και να μην κάνει ούτε ένα βήμα από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Η θέληση του λαού είναι να μη δεχθεί και άλλη λιτότητα ούτε άλλο μνημόνιο, είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα ή να δεχθεί συμφωνία που δεν θα είναι συμβατή με τις προεκλογικές της εξαγγελίες.


Πηγή : kathimerini.gr





Σύλληψη 38χρονου για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας



Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στην οποία εμπλέκεται ακόμη ένας 38χρονος Έλληνας, από περιοχή του Βόλου.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer – to – peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποίο πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν επτά ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες στην Ελλάδα και στις 18 Ιουνίου είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη ένας 32χρονος Έλληνας.

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενεργήθηκε ενδελεχής ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων της υπόθεσης, ενώ εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου, αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στο σπίτι ενός εκ των δραστών, 38χρονου Έλληνα, στην πόλη του Βόλου. Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα στα ψηφιακά μέσα του 38χρονου, διακριβώθηκε η κατοχή εκατοντάδων αρχείων με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, πράξη για την οποία συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου.

Πηγή: magnesianews.gr.


Κρίσιμες ώρες: Συνάντηση Τσίπρα με Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Νταίσελμπλουμ


Στο κόκκινο οι διαβουλεύσεις ενόψει Eurogroup και Συνόδου Κορυφής

Μπαράζ συναντήσεων με την ευρωπαϊκή ηγεσία θα έχει αύριο, Δευτέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ενόψει του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Νωρίτερα, ο κύριος Τσίπρας θα έχει κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης [Eurozone Summit] με θέμα την Ελλάδα.



Πηγή : star.gr


Παυλόπουλος ξεκαθαρίζει «Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ...»



«Δεν θα ανεχθώ να είμαι Πρόεδρος σε μια χώρα εκτός ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην RealNews, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα παρέμβει αν η Ελλάδα χάσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό με ότι και εάν σημαίνει αυτό.

Στην τελική ευθεία των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στέλνει αυστηρό μήνυμα  εντός και εκτός της Ελλάδας. Προς τους δανειστές διαμηνύει ότι επιβάλλεται μια βιώσιμη συμφωνία που δεν θα βαθαίνει την κοινωνική κρίση.

Προς τους «νοσταλγούς της δραχμής» ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να ανεχθεί να είναι πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια χώρα εκτός ευρώ. «Η Βουλή που με εξέλξε μου έχει επιβάλει την αποστολή να εγγυηθώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου την παραμονή της χώρας εντός της Ευρωζώνης και επέκεινα, εντός ΕΕ» δήλωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος εννοώντας ότι δεν πρόκειται να είναι Πρόεδρος μιας χώρας που θα είναι εκτός ευρωζώνης και Ε.Ε. «Το grexit δεν το συζητάει» λένε όσοι συνομίλησαν μαζί του. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του κατά τις συναντήσεις του με τον Αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν και τον πρόεδρο της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών δυνάμεων στην Ελλάδα είναι αποφασισμένη να διασφαλίσει την πορεία της χώρας μου στην Ευρωζώνη και την Ευρώπη. Και ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να είμαι ο εκφραστής αυτής της απόφασης και αυτής της πολιτικής» υποστήριξε όταν υποδέχθηκε την Τετάρτη τον Β.Φαίμαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την θέση του αυτή είχε επαναλάβει και την Πέμπτη κατά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ν.Δ στην Ηρώδου Αττικού. «Σε ότι με αφορά θα γίνω λίγο κουραστικός, αλλά πρέπει να γίνω. Και η πλειοψηφία που με εξέλεξε, αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή, μου επιβάλουν να διασφαλίσω -στο πλαίσιο και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου- αυτήν την πορεία και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω», είπε ο Πρόεδρο της Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον κ. Σαμαρά.



Πηγή