Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Καθαρίστηκε από το γκράφιτι το κτίριο του Πολυτεχνείου


Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσοψης του κτιρίου του Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη στα Εξάρχεια.

Το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με συνεργεία της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων αποκατέστησαν τον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, βάσει των προδιαγραφών που επέβαλε η ιστορικότητά του.

«Όσοι υπερασπιζόμαστε τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια περιουσία, το δημόσιο συμφέρον, οφείλουμε να το περιφρουρήσουμε» έγραψε σχετικά στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης.


Πηγή : newpost.gr


ΝΔ για Τριανταφυλλίδη: Χυδαίο σχόλιο από τον θλιβερό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ


Την οργισμένη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε σχόλιο που έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, για τον στενό συνεργάτη του τέως Πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου και τον αδελφό του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Θωμά.

Την ώρα που μιλούσε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, για θέματα που αφορούν την επαγγελματική δραστηριότητα των κ.κ. Παπασταύρου και Βαρβιτσιώτη, φαίνεται ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει υπονοούμενα ως προς τον ανδρισμό τους.

«Δεν είναι γυναίκες ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος», έλεγε η Πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας στον Άδωνι Γεωργιάδη και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης διακρίνεται να χαμογελάει και να λέει: «Δεν το ξέρουμε αυτό».

Κύκλοι της ΝΔ κάλεσαν την Πρόεδρο της Βουλής που καθόταν δίπλα του και τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση.

«Ο θλιβερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τριανταφυλλίδης προέβη σε ένα χυδαίο, σεξιστικό σχόλιο. Καλούμε την παρακαθήμενη στο βουλευτή και υπερευαίσθητη Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντοπούλου και τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσουν απερίφραστα το σχόλιο του εν λόγω βουλευτή και να τον ανακαλέσουν στην τάξη», υπογραμμίζει η ΝΔ.

Την δική του απάντηση έδωσε, μιλώντας στην Βουλή, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατηγορώντας την Πρόεδρο της Βουλής για "ακατάσχετη μπουρδολογία":

Την ίδια ώρα σε επιτροπή της Βουλής, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αποκάλεσε «τραμπούκο» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Χθες ακούσαμε σεξιστικά σχόλια από ένα «τραμπούκο» βουλευτή και είδαμε επιθέσεις προπηλακισμού.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Πού τα είδατε όλα αυτά, κύριε Βαρβιτσιώτη;

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Χθες μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου.

ΛΙΤΣΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ (Προεδρεύουσα των Επιτροπών): Σοβαρά;

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ: Χθες μέσα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, συναδέλφων σας οι οποίοι κινήθηκαν απέναντι σε συναδέλφους του ΠΑΣΟΚ. Και δεν έχω ακούσει καμία καταδίκη… Ακούστε να σας πω. Ούτε «κοπάδι» είμαστε ούτε «γαβγίζουμε». Αλλά όταν θα θίγετε η τιμή και η υπόληψη μας θα αντιδρούμε. Θα αντιδρούμε και σκληρά και κάθετα.


Πηγή : antenna.gr



Υπερβολικός νόμος στην Δανία οδηγεί 27χρονο στην αυτοκτονία μετά την ευθανασία που έκανε το κράτος στο σκύλο του


Ένας 27χρονος Δανός αυτοκτόνησε, σύμφωνα με το radiofoxnewws.com,  λίγη ώρα αφότου ο σκύλος του υποβλήθηκε σε ευθανασία.

 Ο 27χρονος Ντάν είχε μόλις 8 ημέρες στη διάθεση του προκειμένου να αποδείξει ότι η ράτσα του σκυλιού του με το όνομα Zanto, δεν ήταν μία από τις 13 που έχουν απαγορευτεί στη Δανία.   Όταν τελικά δεν μπόρεσε να το πράξει οι αρχές αφαίρεσαν από την κατοχή του το σκυλί και το υπέβαλαν σε ευθανασία.

Ο Ζάντο δεν είχε επιτεθεί σε κανέναν, απλώς ανήκε σε παράνομη ράτσα.   Λίγη ώρα αργότερα ο 27χρονος κατέληξε μετά από υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.   Η νομοθεσία στη Δανία απαγορεύει τα πιτμπουλ αλλά και άλλες ράτσες όπως Pitt Bull Terrier, Kangal, Νοτιορωσικός Ποιμενικός και αμερικανικό μπουλντόγκ.

Μερικές ράτσες σκύλων ήταν απαγορευμένες από το 1991, όμως το 2010 ο νομος ανανεώθηκε και οι παράνομες ράτσες ανέβηκαν στις 13.   Σύμφωνα με το νόμο είναι ευθύνη των ιδιοκτητών να αποδείξουν ότι ο σκύλος τους δεν ανήκει σε μία από αυτές τις ράτσες.


Πηγή : lifo.gr


Βαλαβάνη: «Ούτε τη φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου, τώρα μαθαίνω»


Άφησε άφωνους τους βουλευτές στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών - «Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος» επανήλθε μετά τις επικρίσεις

«Ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα», παραδέχθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών αρμόδια για θέματα φορολογίας Νάντια Βαλαβάνη στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής, αφήνοντας άφωνους τους βουλευτές.

Μιλώντας στην συνεδρίαση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία περιέχει την εξπρές ρύθμιση οφειλών με γενναία περικοπή προσαυξήσεων και προστίμων, σε μια στιγμή ακραίας ειλικρίνειας, παραδέχθηκε ότι το αντικείμενο των σπουδών της δεν έχει σχέση με ζητήματα φορολογίας και πως η ίδια τώρα μαθαίνει τον Κώδικα Φορολογίας!

«Μαθαίνω το φορολογικό δίκαιο με τον δύσκολο τρόπο. Οι σπουδές μου είναι άλλες. Είναι στα μακροοικονομικά» είπε η κα. Βαλαβάνη για να προσθέσει «εγώ για να καταλάβετε ούτε την φορολογική μου δήλωση δεν έφτιαχνα μόνη μου και τα μαθαίνω τώρα με τον πιο δύσκολο τρόπο».

Πέραν αυτών, η υπουργός ενημέρωσε τους βουλευτές πως έχει ειδοποιήσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές πριν προχωρήσουν σε κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, απευθύνθηκε πάλι προς τους μεγαλοοφειλέτες να σπεύσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους καθώς σε διαφορετική περίπτωση «όσοι δεν μπουν στην ρύθμιση θα έχουν να αντιμετωπίσουν το ΣΔΟΕ και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς».

Μετά τα δημοσιεύματα, αλλά και τις επικρίσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης, η κυρία Βαλαβάνη επανήλθε στο θέμα των γνώσεών της στα φορολογικά και, επιχειρώντας να «διασκεδάσει» τις εντυπώσεις, μάλλον τα έκανε χειρότερα.

«Δεν είμαι δικηγόρος ειδικευμένη στα φορολογικά. Τα φορολογικά είναι πραγματικός λαβύρινθος. Είμαι οικονομολόγος με εξειδίκευση στα μακροοικονομικά» είπε, για να προσθέσει ότι από τη θέση της στο παρελθόν πέρασαν υπουργοί με γνώσεις φορολογικών ζητημάτων, αλλά εκ του αποτελέσματος οδήγησαν τη χώρα και τους πολίτες «στην απελπισία».

Γι' αυτό η κυρία Βαλαβάνη ζήτησε από τα κόμματα να την κρίνουν από το αποτέλεσμα των πολιτικών της, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των σπουδών της στην ΑΣΟΕΕ, αλλά κυρίως «αυτών που «σπούδασα» πάνω από 40 χρόνια στο λαϊκό και εργατικό κίνημα».



Πηγή : potothema.gr


Πάνω από 200 οι νεκροί σε έφοδο της Μπόκο Χαράμ



Περίπου 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έφοδο της Μπόκο Χαράμ στο νησί Καράμγκα της λίμνης Τσαντ το Σαββατοκύριακο. Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την επίθεση

Περίπου 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τουλάχιστον 74 από τον Νίγηρα, το Σαββατοκύριακο στην πιο πολύνεκρη μάχη μέχρι σήμερα ανάμεσα σε δυνάμεις της χώρας και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της γειτονικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες.

Οι στρατιώτες του Νίγηρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν αριθμητικά πολύ υπέρτερο εχθρό όταν οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στο νησί Καράμγκα, στη λίμνη Τσαντ, όπου έφθασαν μαζικά χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητα κανό.

Το νησί, στο οποίο είχαν επιτεθεί τα μέλη της Μπόκο Χαράμ άλλη μια φορά, τον περασμένο Φεβρουάριο, θεωρείται μια βάση στρατηγικής σημασίας στον τεράστιο λαβύρινθο υδάτινων οδών και ελών της περιοχής. Ο στρατός του Νίγηρα ανακοίνωσε ότι ανέκτησε τον έλεγχο του Καράμγκα από τους ισλαμιστές μαχητές.

“Στην δική μας πλευρά: 46 νεκροί, 9 τραυματίες, 32 αγνοούμενοι. Στην πλευρά του εχθρού, 156 τρομοκράτες σκοτώθηκαν. Επιπρόσθετα, 28 κάτοικοι του νησιού δολοφονήθηκαν από τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών του Νίγηρα Χασουμί Μασούντου στο κρατικό ραδιόφωνο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Νίγηρα είχαν αποφύγει αρχικά να δώσουν έναν απολογισμό θυμάτων, καθώς αναζητούσαν σορούς θυμάτων σε περιοχές με χαμηλή βλάστηση.
Η κυβέρνηση της χώρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από σήμερα Τετάρτη.
Η επίθεση της Μπόκο Χαράμ σημειώθηκε παρά τις στρατιωτικές νίκες που έχουν ανακοινώσει η Νιγηρία και οι χώρες της περιοχής που πολεμούν στο πλευρό της —Νίγηρας, Τσαντ και Καμερούν— για την ανάκτηση του ελέγχου εδαφών που έχουν καταλάβει οι ισλαμιστές στις βόρειες πολιτείες της Νιγηρίας.

Αργά χθες το βράδυ, ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι διέσωσε 200 κορίτσια και 93 γυναίκες κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για την ανάκτηση του ελέγχου τμημάτων του Δρυμού Σαμπίσα από τη Μπόκο Χαράμ. Κανένα πάντως από τα κορίτσια αυτά δεν ήταν ανάμεσα σε εκείνα που είχαν απαγάγει οι ισλαμιστές πριν από έναν χρόνο στο Τσιμπόκ, διευκρίνισε αξιωματικός των ενόπλων δυνάμεων της Νιγηρίας.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής καταδίκασε χθες τη “βάρβαρη” επίθεση της Μπόκο Χαράμ στον Νίγηρα η οποία στοίχισε τη ζωή σε 46 στρατιωτικούς και 28 πολίτες.

Η Ουάσινγκτον καταδικάζει συχνά τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, έχει εκφράσει επανειλημμένα την ετοιμότητά της να αυξήσει την υλική βοήθεια που προσφέρει στο στρατό της Νιγηρίας και ενθαρρύνει τις χώρες της περιοχές να εντείνουν τις προσπάθειές τους εναντίον της εξτρεμιστικής οργάνωσης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ “καταδικάζει τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στο νησί Καράμγκα στη λίμνη Τσαντ”, στο έδαφος του Νίγηρα. Η οργάνωση “έχει διαπράξει έναν ανυπολόγιστο αριθμό απρόκλητων επιθέσεων εναντίον ανδρών, γυναικών και παιδιών, στα σπίτια τους, σε σχολεία, στους χώρους εργασίας τους ή σε χώρους λατρείας. Η βαναυσότητά της και οι πράξεις βαρβαρότητάς της δεν γνωρίζουν όρια”, σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ έχουν “δεσμευθεί να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της πολυεθνικής δύναμης για να μπορέσουν τα κράτη της περιοχής να εξασθενίσουν και να καταστρέψουν τη Μπόκο Χαράμ”, τόνισε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, χρησιμοποιώντας ορολογία ταυτόσημη με τη φρασεολογία του για τις επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), στην οποία η Μπόκο Χαράμ ορκίστηκε πίστη τον Μάρτιο.


Πηγή : news247.gr


Συναγερμός στις σλοβενικές αρχές λόγω επιστολών με ύποπτη σκόνη



Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι αρχές στη Σλοβενία, καθώς εστάλησαν επιστολές που περιέχουν ύποπτη λευκή σκόνη στην έδρα της κυβέρνησης και στο κτίριο της σλοβενικής Βουλής, στη Λιουμπλιάνα, στο δημαρχείο της σλοβενικής πρωτεύουσας και της πόλης Κόπερ.

Το κέντρο της Λιουμπλιάνας έχει αποκλειστεί, ενώ οι αρχές εξετάζουν τις ύποπτες επιστολές για να διαπιστώσουν αν το περιεχόμενο των επιστολών είναι επικίνδυνο, σύμφωνα με το σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA.

Το επεισόδιο συνέπεσε με την προγραμματισμένη έναρξη της τακτικής κυβερνητικής σύσκεψης.


Πηγή : tovima.gr


ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Ο ΝΤΑΪΣΕΛΜΠΛΟΥΜ: Δεν θα τα καταφέρει η Ελλάδα, χρειάζεται νέο δάνειο…


Να λοιπόν γιατί ο πρόεδρος του Eurogroup έχει βγάλει τα… δόντια του κατά της χώρας μας

Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί εδώ και καιρό, τελικά δεν τα καταφέρνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Βλέπετε ο πρόεδρος του Eurogroup που πήρε τη συγκεκριμένη θέση με πιέσεις του ιδίου του Σόιμπλε, παίζει ανοιχτά το παιχνίδι της Γερμανίας.

Κρύφτηκε… αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί!

Σε συνέντευξή του στο γερμανικό RTL, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να κρατηθεί εν ζωή, αν δεν λάβει περαιτέρω δάνεια…

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο RTL, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών είναι πως η πρόσφατη αλλαγή στη διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας «δεν θα επιλύσει το αδιέξοδο ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της. Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Αθήνα δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Πάντως, παραδέχθηκε πως μπορεί να αποδειχθεί βοηθητικό το γεγονός ότι οι Έλληνες όρισαν ένα πρόσωπο που θα έχουν επαφή στις διαπραγματεύσεις, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται πλέον στο περιθώριο.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει την πιθανότητα ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα, ο κ. Ντάισελμπλουμ απάντησε: «Θα κοστίσει χρήματα, θα δημιουργούσε μεγάλη πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Ούτε οι Έλληνες έχουν αυτό το χρόνο».

Ο Ολλανδός υπουργός είπε ότι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ΕΚΤ δεν έχει χαλαρώσει τα όρια που έχει θέσει στην ελληνική κυβέρνηση. Εξήγησε γιατί: «Η ελληνική κυβέρνηση τζόγαρε νομίζοντας πως αν διαπραγματευτεί μαζί, αυτομάτως η ΕΚΤ θα άνοιγε τα ταμεία της και θα χαλάρωνε τους κανόνες της. Αυτό που έγινε σαφές ξανά και ξανά είναι ότι όσο δεν υπάρχει μια ισχυρή συμφωνία με το Eurogroup, δεν θα υπάρχει εύκολη πρόσβαση στην ΕΚΤ».


Πηγή 


Στην UEFA η λίστα των κατηγορουμένων!



Τη λίστα των 26 κατηγορούμενων παρέδωσε το υφυπουργείο αθλητισμού στον Τζιάνι Ινφαντίνο!

Πέραν των συζητήσεων για το αθλητικό νομοσχέδιο, ο Σταύρος Κοντονής είχε συζήτηση με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και για τα δικαστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, η UEFA έχει πλέον στα χέρια της για να μελετήσει τη λίστα των 26 κατηγορουμένων!

Ιδού η λίστα:

Βαγγέλης Μαρινάκης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ολυμπιακός) - Προθεσμία: Αρχές Ιουνίου

Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Λεβαδειακός) - απολογήθηκε (απαγόρευση ενασχόλησης με ποδόσφαιρο)

Γιώργος Σπανός (μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Ατρόμητος) - Προθεσμία: 5 Μαΐου

Γιώργος Αρβανιτίδης (πρώην μεγαλομέτοχος ΠΑΕ Βέροια) - Προθεσμία: 7 Μαΐου

Γιώργος Λαναρής (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Βέροια) - Προθεσμία

Γιάννης Αγγελόπουλος (γενικός αρχηγός ΠΑΕ Ατρόμητος) - Προθεσμία 5 Μαΐου

Γιώργος Σαρρής (πρώην πρόεδρος ΕΠΟ) - Προθεσμία: Αρχές Μαΐου

Παυσανίας Παπανικολάου (εκτελεστικός γραμματέας ΕΠΟ) - Προθεσμία

Χρήστος Υφαντής (αναπληρωτής γενικός διευθυντής ΕΠΟ) - Προθεσμία

Θόδωρος Κουρίδης (πρώην νομικός σύμβουλος ΕΠΟ) - Προθεσμία: 2 Ιουνίου

Άρης Σταθόπουλος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ) - Προθεσμία: 3 Ιουνίου

Νίκος Προύντζος (μέλος ΔΣ ΕΠΟ) - Προθεσμία: 22 Μαΐου

Γιάννης Παπακωνσταντίνου (μέλος ΔΣ ΕΠΟ) - Προθεσμία: 25 Μαΐου

Μαρία Αναστασάκη (πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων ΕΠΟ) - απολογήθηκε (απαγόρευση ενασχόλησης με ποδόσφαιρο)

Γιώργος Βλάσσης (πρώην μέλος Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου ΕΠΟ) - απολογήθηκε (απαγόρευση ενασχόλησης με ποδόσφαιρο)

Λευτέρης Ζάμπρας (πρώην πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) - Προθεσμία

Ιωάννα Παντελοπούλου (μέλος Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) - Προθεσμία: 29 Απριλίου

Χαρίλαος Ζυγογιάννης (πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής Football League) - απολογήθηκε (απαγόρευση ενασχόλησης με ποδόσφαιρο)

Γιώργος Δούρος (πρώην αναπληρωτής πρόεδρος ΚΕΔ) - Προθεσμία: Αρχές Μαΐου

Θανάσης Μπριάκος (πρώην μέλος ΔΣ ΚΕΔ) - Προθεσμία: Αρχές Μαΐου

Αθανάσιος Γιάχος (διαιτητής Super League) - Προθεσμία 25 Απριλίου

Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (διαιτητής Super League) - Προθεσμία: 30 Απριλίου

Απόστολος Αμπάρκιολης (διαιτητής Super League) - Προθεσμία: 30 Απριλίου

Ιωάννης Κάμπαξης (διαιτητής Super League) - Προθεσμία: 30 Απριλίου

Ηλίας Σπάθας (διαιτητής Super League) - Προθεσμία

Αλέξανδρος Δημητρόπουλος (διαιτητής Super League) - Προθεσμία


Πηγή : contra.gr


Χάσαμε το πολυνομοσχέδιο, στοπ. Δεν θα παρουσιαστεί στο Euro Working Group



Μαρίνα Φούντα

Την ώρα που η συνεδρίαση του Euro Working Group βρίσκεται σε εξέλιξη η Κυβέρνηση αναζητά το χαμένο πολυνομοσχέδιο. Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Όλο το παρασκήνιο των διαβουλεύσεων
Μαρίνα Φούντα

Σε αγώνα δρόμου για την ολοκλήρωση του πολυνομοσχεδίου έχει επιδοθεί το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί της Αθήνας να είναι πλήρως ποσοτικοποιημένο και κοστολογημένο, ώστε να ανοίξει τον δρόμο για τη νέα χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Αυτός είναι και ο λόγος που το περιβόητο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών δεν θα παρουσιαστεί στη σημερινή συνεδρίαση του Euro Working Group, ενώ ταυτόχρονα δεν έχει ακόμη οριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα κατάθεσής του στη Βουλή.

"Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή" ανέφεραν χαρακτηριστικά ανώτατες πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Η συνεδρίαση του Euro Working Group έχει ήδη ξεκινήσει (από τις 15:30 ώρα Ελλάδας), ωστόσο το ελληνικό ζήτημα θα εξεταστεί στις 18:00.

Την ίδια ώρα θα συνεδριάσει εκ νέου και η νέα διαπραγματευτική ομάδα της Ελλάδας, η οποία θα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τις εργασίες του Euro Working Group.

Oι ζυμώσεις κορυφώνονται, προκειμένου η ελληνική πλευρά να είναι έτοιμη για την αυριανή συνεδρίαση του Brussels Group.

Την Πέμπτη συνεδριάζει και το υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα πρέπει να ενημερωθεί για την πορεία της διαπραγμάτευσης.



Πηγή : news247.gr


Ανάγκη ισχυρών ηγετών



του Αλέξη Παπαχελά

Το κενό ηγεσίας στο μπλοκ των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας είναι προφανές. Εβλεπα χθες την ιστορική ομιλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1976 στη Βουλή όταν είπε εκείνο το περίφημο «Ανήκομεν εις την Δύσιν». Σκεπτόμουν πόσο κόντρα στο λαϊκό αίσθημα πήγαινε εκείνη την ώρα, σε μια μεταπολιτευτική Ελλάδα που έβραζε και είχε αρχίσει να κατακλύζεται από το τσουνάμι του άγριου λαϊκισμού. Και όμως. Με ισχυρή δυναμική και πειθώ στήριξε το αυτονόητο. Δεν χάιδεψε τα αυτιά του λαού και δεν πήγε με το ρεύμα. Απέναντί του είχε έναν Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος τον κατηγορούσε για την επιλογή της παραμονής στο ΝΑΤΟ και την προσπάθεια ένταξης στην ΕΟΚ. Πολλές φορές σκέπτομαι τι θα είχε γίνει αν για κάποιο παράδοξο λόγο ο Καραμανλής επέλεγε να πάει σε δημοψήφισμα για την ΕΟΚ. Ρωτώντας τους παλαιότερους διαπίστωσα αυτό που υποψιαζόμουν, ότι δηλαδή η έκβασή του δεν ήταν καθόλου προδικασμένη.

Αυτή η δυναμική και η ηγετικότητα λείπουν σήμερα από τον φιλοευρωπαϊκό πολιτικό κόσμο. Δεν στάθηκε και δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ποτέ δεν υπερασπίσθηκε την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων. Ακόμη και η αντιπολίτευση που κάνουν ορισμένοι στη σημερινή κυβέρνηση είναι αστεία. Υπό τον φόβο να χαρακτηρισθούν μνημονιακοί καταφεύγουν σε μια λαϊκίστικη κριτική που στερείται αξιοπιστίας.

Οι πολίτες θέλουν καθαρά μηνύματα, σταράτες κουβέντες. Η πλειονότητα της κοινωνίας που θέλει την παραμονή της χώρας στο ευρώ έχει τεράστια αγωνία και νιώθει ότι δεν εκφράζεται πολιτικά αυτή την ώρα. Αναζητεί ανθρώπους με αξιοπιστία, εμπειρία, αλλά και σχέδιο για να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στη λαίλαπα του λαϊκισμού, το ξήλωμα κάθε λογικής μεταρρύθμισης και την επικράτηση μισαλλόδοξων, ακραίων απόψεων. Αναζητούν κάπου να ακουμπήσουν οι πολίτες που έχουν πληρώσει τους φόρους τους, δουλεύουν ακατάπαυστα και αγωνιούν για το μέλλον του τόπου. Δεν έχουν καμία διάθεση να περιμένουν να οδηγηθούμε στον απόλυτο πάτο και σε μια καταστροφή για να έλθει καθυστερημένα οιοσδήποτε μεσσίας. Τώρα που όλα παίζονται έχουν ανάγκη να δουν και να ακούσουν ισχυρούς ηγέτες. Μετά θα είναι πολύ αργά, ειδικά για όσους έβλεπαν αλλά έκαναν ότι δεν έβλεπαν, για όσους καταλάβαιναν αλλά προτίμησαν να σιωπήσουν.

Έντυπη Καθημερινή


Δημήτρης Καμπουράκης : Την Τρίτη το πρωί, το ΙΚΑ δεν είχε καταφέρει ακόμα να συμπληρώσει όλο το ποσό που χρειαζόταν για να πληρωθούν οι συντάξεις του μήνα







Γιατί καθυστέρησαν οι συντάξεις;

του Δημήτρη Καμπουράκη
protagon.gr

Δεν ξέρω τι λένε ο Στρατούλης, ο Σπυρόπουλος και οι τράπεζες, εγώ ξέρω πολύ καλά τι ακριβώς έγινε. Αναφέρομαι στο θέμα που προέκυψε την Τρίτη το απόγευμα, όταν συνταξιούχοι του δημοσίου πήγαν στα ΑΤΜ των τραπεζών για να σηκώσουν τη σύνταξη τους και διαπίστωσαν ότι οι λογαριασμοί τους ήταν άδειοι. Ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών ασφαλίσεων και ο διοικητής του ΙΚΑ βγήκαν λίαν πρωία της Τετάρτης στα κανάλια και εξήγησαν ότι όλα τα χρήματα των συντάξεων είχαν μπει στην ώρα τους στον διατραπεζικό λογαριασμό, πλην κάποιο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο ΔΙΑΣ καθυστέρησε τη δυνατότητα καταβολής τους στους δικαιούχους για μερικές ώρες. Κατά δήλωση του κ. Στρατούλη, μόλις έγινε κοινωνός διαμαρτυριών το απόγευμα της Τρίτης, μίλησε με την κ. Κατσέλη της Εθνικής η οποία του εξήγησε ότι το πρόβλημα ήταν στο ΔΙΑΣ και τον βεβαίωσε πως η βλάβη θ’ αποκατασταθεί το συντομότερο. Πράγματι, οι ασφαλισμένοι είδαν λεφτά στους λογαριασμούς τους και άρχισαν να τα σηκώνουν γύρω στις 8.30 το βράδυ, άρα η καθυστέρηση κράτησε τέσσερις με πέντε ώρες.

Μάθετε τώρα τι έγινε και στην πραγματικότητα. Αν οι συντάξεις ΙΚΑ και Δημοσίου πληρώνονται στις 30 του μήνα για παράδειγμα, τα ασφαλιστικά ταμεία καταθέτουν το ποσό που αντιστοιχεί το αργότερο ως το πρωί της 29ης, δηλαδή μία εργάσιμη μέρα νωρίτερα. Οι τράπεζες κάνουν τον απαραίτητο έλεγχο που χρειάζεται μια-δυο ώρες και στη συνέχεια πιστώνουν τους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων αφού τελειώσει η συναλλαγή του κοινού με τα υποκαταστήματα τους, το μεσημέρι της 29ης. Αυτό γίνεται συνήθως μετά τις 15.00 και 16.00, άρα όσοι συνταξιούχοι χρησιμοποιούν τα ΑΤΜ (διότι οι περισσότεροι πάνε την επομένη το πρωί στον γκισέ, εξ ου και οι πελώριες ουρές) μπορούν να σηκώσουν την σύνταξη τους από τις 16.00 το απόγευμα της 29ης. Αυτό τον μήνα όμως υπήρξε πρόβλημα, όχι τεχνικό όπως διατείνονται.

Την Τρίτη το πρωί, το ΙΚΑ δεν είχε καταφέρει ακόμα να συμπληρώσει όλο το ποσό που χρειαζόταν για να πληρωθούν οι συντάξεις του μήνα. Το ΔΙΑΣ δεν δέχεται τμήμα του ποσού, ούτε έχει δυνατότητα να πιστώσει τους λογαριασμούς κάποιων συγκεκριμένων κατηγοριών συνταξιούχων, αφήνοντας άλλους για αργότερα. Ακόμα και 1000 ευρώ να λείπουν από το συνολικό ποσό, δεν πληρώνεται καμία σύνταξη. Το ΙΚΑ έψαχνε εναγωνίως στα υποκαταστήματα του απορροφώντας ως και τις εισπράξεις της ίδιας μέρας από εισφορές, ενώ την ίδια δουλειά έκανε και ο κ. Στρατούλης δια του κ. Μάρδα. Τελικά, το ποσό συγκεντρώθηκε στις 16.00 του μεσημεριού της Τρίτης, αφού τα κεντρικά του ΙΚΑ τράβηξαν και το τελευταίο ευρώ που υπήρχε μετά το κλείσιμο των περιφερειακών του ταμείων σ’ όλη τη χώρα και αφού ο κ. Μάρδας συμπλήρωσε όσα έλειπαν με χρήματα που είχαν καταθέσει οι περιφέρειες. Τα χρήματα μεταφέρθηκαν ηλεκτρονικά στο ΔΙΑΣ στις 16.15 και μετά την απαραίτητη επεξεργασία, οι λογαριασμοί των συνταξιούχων πιστώθηκαν στις 20.00.

Δεν χάλασε ο κόσμος για τέσσερις ώρες, θα πείτε. Συμφωνώ. Όμως πλέον δεν ξύνουμε τον πάτο του βαρελιού, τρυπήσαμε το βαρέλι και σκάβουμε τον άνυδρο γρανίτη από κάτω. Πόσο αντέχουμε;

(Μη μου αμφισβητήσει κανείς το ρεπορτάζ, γιατί έχω σκαναρισμένο χαρτί με την ώρα μεταφοράς των χρημάτων).


Πηγή


Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι γονείς της 4χρονης Άννυ..Κατηγορούνται για ψευδορκία και παράνομη κατοχή χημικών ουσιών...


Στον εισαγγελέα και ο 70χρονος που τους φιλοξενούσε ...

Στο αυτόφωρο θα οδηγηθούν σήμερα το μεσημέρι από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο 27χρονος Βούλγαρος και η 25χρονη Βουλγάρα, γονείς της 4χρονης Άννυ που έχει εξαφανιστεί από τις 21 Απριλίου, καθώς και ο 70χρονος που τους φιλοξενούσε στο διαμέρισμα του στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις τους οδηγούνται με την αυτόφωρη διαδικασία στην Ευελπίδων για τα χάπια που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του 70χρονου και τα οποία ανήκουν στον 27χρονο Βούλγαρο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τους παραπέμπουν στην δικαιοσύνη και για ψευδορκία στην υπόθεση μυστήριο της εξαφάνισης του κοριτσιού.

Να υπενθυμίσουμε πως αρχικά, η μητέρα της εξαφανισμένης Άννυ σε δηλώσεις ανέφερε πως είχε εμπιστευτεί σε μια γνωστή της το παιδί, για να πάει για κάποιες δουλειές στη Σόφια και όταν επέστρεψε, το παιδί και η γνωστή της είχαν εξαφανιστεί.

Στη συνέχεια ο πατέρας της μικρής Άννυ, είπε πως εκείνος είχε το παιδί και έφυγε την ώρα που κοιμόταν, καθώς ξέχασε να κλειδώσει την εξώπορτα του διαμερίσματος στο υπόγειο πολυκατοικίας.

Έπειτα ο 27χρονος άλλαξε πάλι την κατάθεση και ενημέρωσε τους Αστυνομικούς του τμήματος ανηλίκων πως είχε αφήσει το παιδί στη μητέρα του, η οποία το πήγε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και εκεί το έχασε.


Να θυμίσουμε πως την Τρίτη οι τρεις τους οδηγηθήκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προκειμένου να εξεταστούν για την υπόθεση της εξαφάνισης, στην οποία διαρκώς ο 27χρονος και η 25χρονη άλλαζαν τις ιστορίες τους και έπεφταν σε αντιφάσεις.


Τελικά η αστυνομία δεν κατάφερε να συλλέξει χρήσιμες πληροφορίες για τον εντοπισμό της μικρής Άννυ και η αγωνία για την ζωή του παιδιού συνεχίζεται. 


Πηγή : protothema.gr


Προειδοποίηση ΗΠΑ μέσω Πιρς: Να μη πατήσει το πόδι του έξω από τη φυλακή ο Ξηρός


Με παρέμβαση του μέσα από το Twitter ο αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας, Ντέιβιντ Πιρς, σχολίασε τη πιθανότητα να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός, κάνοντας χρήση του νόμου για το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του δημοσιογράφου των Financial Times Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος ανάρτησε ένα απόσπασμα από την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Πρωθυπουργού στο οποίο υπεραμυνόταν το νέο νόμο με τον οποίο θα επιτραπεί ενδεχομένως η αποφυλάκιση Ξηρού, σχολιάζοντας ότι τον ίδιο νόμο έχει αποκηρύξει ο Ντέιβιντ Πιρς.

Ο αμερικανός πρέσβης ανέβασε με τη σειρά του ένα tweet στο οποίο έγραφε, «Ο Ξηρός δεν πρέπει να πατήσει το πόδι του έξω από τη φυλακή προτού εκτίσει την ποινή του».


Μάλιστα στο μήνυμά του αυτό, επίσης στο Twitter, ο αμερικανός πρεσβευτής προσέθεσε στους παραλήπτες, όχι μόνο τον Σπίγκελ των FT αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα!



Πηγή : antenna.gr



Ινδονησία: Οι τελευταίες στιγμές των θανατοποινιτών πριν το εκτελεστικό απόσπασμα - Πώς εκτελέστηκαν



Ο Αυστραλός Myuran Sukumaran ζωγράφισε τον τελευταίο του πίνακα και ο επίσης Αυστραλός, Andrew Chan, πραγματοποίησε την τελευταία του επιθυμία

Ο Ιρλανδός πάστορας Charlie Burrows βρέθηκε κοντά στους οκτώ θανατοποινίτες, που εκτελέστηκαν σε  νησί κοντά στην Τζακάρτα, τις πρώτες πρωινές ώρες με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, παρά τις διεθνείς εκκλήσεις για αναστολή της ποινής τους.


Σύμφωνα με τον πάστορα και οι οκτώ θανατοποινίτες αρνήθηκαν να τους δέσουν τα μάτια και οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα με δεμένα τα χέρια και σε απόσταση τεσσάρων μέτρων ο ένας από τον άλλον. Οι οκτώ άνδρες πέρασαν τα τελευταία λεπτά της ζωής τους προσευχόμενοι και τραγουδώντας θρησκευτικούς ύμνους, μεταξύ των οποίων το Amazing Grace.


Ο Αυστραλός Andrew Chan την Κυριακή ζήτησε να πραγματοποιήσει την τελευταία του επιθυμία και να παντρευτεί στην φυλακή την αρραβωνιαστικιά του Febyanti Herewila. Ο άλλος Αυστραλός θανατοποινίτης που εκτελέστηκε, ο Myuran Sukumaran, πριν την εκτέλεσή του ζωγράφισε ένα πίνακα που απεικονίζει μια ανθρώπινη καρδιά. Ο πίνακας έχει τον τίτλο: «Μια καρδιά, συναίσθημα στην αγάπη» και στην επιφάνειά του υπέγραψαν και οι οκτώ εκτελεσθέντες.


Στο πίσω μέρος του πίνακα ένας από τους κρατούμενους έγραψε: «Ο Θεός να ευλογεί την Ινδονησία».

Η μητέρα από τις Φιλιππίνες, Mary Jane Veloso, της οποίας η εκτέλεση ανακλήθηκε μόλις την τελευταία στιγμή, έγραψε επάνω στον πίνακα: «Συνεχίστε να χαμογελάτε»!

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα το τελευταίο γεύμα των οκτώ ανδρών ήταν κοτόπουλο από τα KFC, για το οποίο πλήρωσαν οι δύο θανατοποινίτες από την  Αυστραλία.

Στους θανατοποινίτες, που βρισκόντουσαν στην φυλακή του νησιού Nusakambangan, της Ινδονησίας, είχε τοποθετηθεί ένα μαύρο σημάδι στα ρούχα τους, στο σημείο της καρδιάς, για να μην αστοχήσουν οι εκτελεστές τους. Πριν την εκτέλεση οι οκτώ άνδρες είχαν μεταφερθεί σε κελιά απομόνωσης.

Μία ώρα πριν την προγραμματισμένη εκτέλεση δώδεκα αστυνομικοί έλεγξαν την περιοχή, ενώ όταν έφθασαν οι κρατούμενοι, οι εκτελεστές στάθηκαν σε απόσταση πέντε με δέκα μέτρα από αυτούς.

Στους θανατοποινίτες δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν αν θα σταθούν όρθιοι ή γονατιστοί ενώ επίσης επιλέγουν, αν επιθυμούν να τους δεθούν τα μάτια.

Ο επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος σηκώνει ψηλά ένα σπαθί ως ένδειξη ότι η εκτέλεση αρχίζει... Αν ο γιατρός που παρευρίσκεται στην εκτέλεση διαγνώσει ότι κάποιος από τους εκτελεσθέντες έχει επιζήσει, τότε αυτός θα πυροβοληθεί στο κεφάλι.


Πηγή : protothema.gr


ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

<< Οι Άγγλοι έχουν δυο Βουλάς ,την άνω και την κάτω, ημείς
μίαν μόνην άνω - κάτω .>>

Ε .ΡΟΙΔΗΣ .

Θέλω να χαριτολογήσω μαζί σας αγαπημένοι μου ,αλλά θέλω να κλάψω , και
να γελάσω με όλα αυτά που βλέπω και ακούω .Και τι δεν έγινε την εβδομάδα
που πέρασε .Το χάπι για την πίεση είναι το μόνιμο ...αξεσουάρ που έχω .
Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός Δ. Μάνδρας βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή
και είπε , ότι λείπουν χρήματα για να πληρωθούν οι υποχρεώσεις .
Μέσα σε δύο ώρες ,ανακοίνωσε ότι βρήκε τα χρήματα .
Πές μας τι... Πίνεις ; Που τα βρήκες ..να τα βρούμε κι εμείς !
Και ενώ πιστέψαμε ότι κάτι θα γίνει ,με την συνάντηση του Πρωθυπουργού
με την Α.Μέρκελ , ήρθε το Eurogroup  κι έδεσε το γλυκό....
Στη Ρίγα της Λετονίας όπου έγινε της κακομοίρας .
Γ. Βαρουφάκης με ένα ν ,δέχθηκε ισχυρές πιέσεις από τους φίλους του ..Εταίρους .
Θύμωσε τόσο πολύ που δεν τον.. έπαιζαν και το βράδυ δεν έκατσε μαζί τους στο
στο δείπνο .Δεν τον παίζουν αυτοί  ;Βαριέται να τους ..παίξει κι αυτός .
Γιάννη μου σε ζηλεύουνε γι' αυτό σε ρεζιλεύουνε !
Εδώ που τα λέμε τους έχουν κάνει ασφυκτική την θηλιά !
Ο Πρωθυπουργός  τον έβγαλε λίγο από το.. παιχνίδι και έβαλε τον Κ.Δραγασάκη
να συντονίσει τις διαπραγματεύσεις .Σιγά μη σκάσει ο Γιάννης με ένα ν .
Πανεπιστημιακός είναι , διαλέξεις θα κάνει ,λεφτά θα παίρνει .
Εδώ διαλέξεις έκανε και ο Γ. Παπανδρέου και πληρωνότανε .
Μας παίζουν οι Εταίροι μπαλίτσα ... Ο Γ. Βαρουφάκης τους είχε κάτσει  στο λαιμό .
Η διαπραγμάτευση μου θυμίζει << Μουσικές καρέκλες >>.
Τελικά οι τράπεζες και η οικονομία , υποβάλλουν τις πολιτικές των κρατών !
Είχαμε και ένα ξεκατίνιασμα στη Βουλή  μεταξύ κυβέρνησης ,αντιπολίτευσης ,
και Π.Α.Σ.Ο.Κ  που τελειωμό δεν είχε .
Τις σκηνές απείρου κάλλους που εκτυλίχθηκαν , έτυχε να τις παρακολουθήσουν
μαθητές , που είχαν πάει για ξενάγηση στο κοινοβούλιο .
Πρέπει να ρωτήσουν τα παιδιά τι τους έμεινε από την ξενάγηση ;

Μόνο μην ξαναπούν οι Κ. Βουλευτές ότι ο καυγάς τους  θύμισε παιδική χαρά .
Τα παιδιά Κύριοι είναι πολύ πιο σοβαρά από εσάς !
300 γάιδαροι τσακώνονται σε ξένο αχυρώνα .!
Τώρα η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον Ν.Χατζηνικολάου τα είχε όλα .
Όσοι κατάλαβαν ..κατάλαβαν ! Άντε να δούμε τι θα γίνει !
Εγώ έχω να πώ ..έτσι για την ιστορία τη δευτέρα που πέρασε στις
στις 27 Απριλίου 1941 οι Γερμανοί μπήκαν στην Αθήνα μας .
Ο Τσιτσάνης έγραψε το τραγούδι  <<Συννεφιασμένη Κυριακή >> .
Και τώρα το έργο επαναλαμβάνεται . Συννεφιασμένη παραμένει η Ελλάδα μας !

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Αγάπες μας ο Μάιος έρχεται με καινούριες εκπομπές .
Η Μ. Μπεκατώρου ξεκινάει πρωινό το σαββατοκύριακο στον Αντ 1 .
Θα γίνει μάχη με Κ. Καραβάτου και Κ. Σπυροπούλου  !
Ας κερδίσει ο καλύτερος .

Ο Γ.Αρναούτογλου θα είναι παρουσιαστής στο καινούριο τηλεπαιχνίδι
του Αντ1  <<Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τις δική σου .>>
Μαζέψτε τις μαμάδες σας και δηλώστε συμμετοχή στο παιχνίδι .
Μαμάδες στην πρώτη γραμμή !

Πρεμιέρα σε νυχτερινά μαγαζιά , με καινούρια σχήματα η θερινή
σεζόν ξεκίνησε .Χαμός  !Το γαρύφαλλο πέφτει σύννεφο.
Αυτά βλέπει η Μέρκελ και μας βάζει να κάνουμε Push Ups !
Στην πρεμιέρα του Π.Παντελίδη πολλοί επώνυμοι έδωσαν το παρόν .
Η Α.Βίσση με καλή παρέα ,τραγούδησε και το λουλουδικό που έπεφτε
ήταν πολλές ,πολλές ευρουλίτσες .
Είχαμε και μαξιλαροπόλεμο στον Παντελίδη .Γιατί ..έτσι διασκεδάζουν
στο μαγαζί του .Ε ! Όχι και μαξιλάρια Παντελή ,είναι ντεκαντάνς !
Ο Ν. Σφακιανάκης του τα είπε ένα χέρι για τα μαξιλάρια στην πίστα
Και Παντελίδης .απάντησε : <<Ο Ν. Σφακιανάκης να κοιτάει τα του οίκου του
και εγώ  κάνω ότι θέλω στον δικό μου >> Ούπς !
Παρ' όλα αυτά ο Παντελίδης πήρε τον Ρέμο και πήγαν στον Σφακιανάκη .
Ο Νότης τους χαιρέτησε  ,αλλά δεν κατέβηκε κάτω να τους δώσει το μικρόφωνο
να τραγουδήσουν .Την επόμενη ημέρα  έγινε χαμός στα πάνελ των τηλεοπτικών
εκπομπών .Με τι ασχολείται  ο κόσμος !

Το Tip της εβδομάδας !
Πρωτομαγιά ! Καλό μήνα αγαπημένοι μου !
Τριήμερο για αρκετούς .Φύγετε !Πηγαίνετε στην εξοχή
στην θάλασσα .Αρκεί εσείς να περάσετε όμορφα .
Γιατί η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την άλλη εβδομάδα
με την Χαριτίνη !


Πρόταση για επανεγκατάσταση προσφύγων στην Ευρώπη



Πρόταση, για καθιέρωση ενιαίου συστήματος επανεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την Ευρώπη καταθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο και τις πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, ο Γιουνκέρ δήλωσε ότι, στις 9 Μαΐου 2015, η Επιτροπή πρόκειται να καταθέσει πρόταση, για την καθιέρωση ενός συστήματος επανεγκατάστασης προσφύγων σ' όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Κομισιόν τη χαρακτήρισε άμεση αλλά ελλειπή και διευκρίνισε ότι "δεν μπορούμε ν' αφήσουμε μόνο στα κράτη υποδοχής τη διαχείριση της ροής των προσφύγων".

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αυξήσουν την αναπτυξιακή τους βοήθεια, θα πρέπει να καθορίσουμε ένα σύστημα ποσοστώσεων στις συνεισφορές των κρατών-μελών και να δούμε την γεωγραφική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης, είπε ο Γιουνκέρ.

"Η καρδιά μας απαιτεί να μην πνίγονται άνθρωποι στις ευρωπαϊκές ακτές και θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην θεσμοθέτηση ενός ενιαίου συστήματος για την νόμιμη μετανάστευση σ' όλη την Ευρώπη", είπε.

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ προέβλεψε ότι το "καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο" στο θέμα της ροής προσφύγων προς την Ευρώπη και υποστήριξε ότι απαιτείται ο εντοπισμός των διακινητών προσφύγων, η καταστροφή των σκαφών τους πριν αναλάβουν το έργο της μεταφοράς τους προς την Γηραιά Ήπειρο και η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες, απ' όπου προέρχονται τα κύματα των προσφύγων.


Πηγή


Αττική: Κλειστές οι ΔΟΥ την Πέμπτη λόγω χαμηλών αποδοχών των εφοριακών


«Καταδικασμένος ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής με τις εξευτελιστικές αμοιβές μας»

Κλειστές θα παραμείνουν την Πέμπτη οι εφορίες της Αττικής λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΟΥ Νομών Αττικής και Κυκλάδων.

Οι εφοριακοί διαμαρτύρονται για τις χαμηλές αποδοχές τους, προειδοποιώντας ότι «είναι προφανές ότι με αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές, ο ‘πόλεμος’ κατά της φοροδιαφυγής είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να χαθεί.»

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

«Ο κλάδος των εφοριακών αγωνίζεται για την μισθολογική αποκατάσταση των νέων εφοριακών.

»Οι εφοριακοί πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με μεταπτυχιακούς τίτλους, που ελέγχουν τη λίστα Λαγκάρντ, τις λίστες των εμβασμάτων, τις off shore εταιρίες, τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας κλπ, αμείβονται με 850 ευρώ το μήνα. Με αυτά τα χρήματα καλούνται να καλύψουν τα έξοδα της καθημερινής τους επιμόρφωσης, τα έξοδα μετακίνησης τους για υπηρεσιακούς λόγους και με ότι τους περισσέψει να διασφαλίσουν την επιβίωση τη δική τους και των οικογενειών τους.

»Είναι προφανές ότι με αυτές τις εξευτελιστικές αμοιβές, ο ‘πόλεμος’ κατά της φοροδιαφυγής είναι εκ των προτέρων καταδικασμένος να χαθεί.

»Η Κυβέρνηση ας αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στον ευσυνείδητο Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και ας υλοποιήσει επιτέλους τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

»Την Πέμπτη 30/4/2015 κλιμακώνουμε τον αγώνα μας πραγματοποιώντας 4ωρη Παναττική στάση εργασίας (11.30-15.30) και αποκλεισμό του κτιρίου του Υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης στις 12.00».



Πηγή: skai.gr


Άκης, Σημίτης, Βενιζέλος, Βάσω: δεν μπορούν πλέον να ανταλλάξουν ούτε καλημέρα



Ποιος θα το περίμενε πριν από δυο ή και τρεις δεκαετίες ότι Τσοχατζόπουλος, Σημίτης, Βενιζέλος και Βάσω Παπανδρέου δεν θα μπορούσαν να ανταλλάξουν ούτε καλημέρα.

Κι όμως εν έτει 2015 οι άλλοτε ισχυροί δελφίνοι του ΠΑΣΟΚ περιορίστηκαν σε τυπικές κουβέντες και ψυχρές χειραψίες προσερχόμενοι να καταθέσουν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του πρώην υπουργού για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αλλά κατευθύνθηκε στα έδρανα όπου κάθονταν οι πρώην "σύντροφοί" του λέγοντας "καλημέρα σε όλους", ενώ έδωσε το χέρι του στον Βαγγέλη Βενιζέλο.

"Καλημέρα Βαγγέλη" του είπε. "Γεια σου Ακη" απάντησε εκείνος κοφτά και του γύρισε την πλάτη.

Στη συνέχεια ο Τσοχατζόπουλος πλησίασε τον Κώστα Σημίτη και τον χαιρέτησε λέγοντάς του "Καλημέρα πρόεδρε", με τον πρώην πρωθυπουργό να του δίνει παγωμένα το χέρι του.

Στη συνέχεια ο κ. Τσοχατζόπουλος χαιρέτησε τον γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί κυβερνήσεων Σημίτη, Σωκράτη Κοσμίδη και τη Βάσω Παπανδρέου διά χειραψίας.

Η κατάθεση όμως των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε καθώς προηγούνταν καταθέσεις μαρτύρων του κατηγορητηρίου και έτσι το δικαστήριο έδωσε νέες ημερομηνίες:

στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και στον Κώστα Σημίτη για τις 13 Μαΐου

στη Βάσω Παπανδρέου και στον Γιάννο Παπαντωνίου για τις 20 Μαΐου  

στους πρώην αρχηγούς του στρατεύματος Παραγιουδάκη, Ιωαννίδη και Τζογάνη στις 27 Μαΐου



Πηγή : pathfinder.gr


Αυτασφάλιση - φρένο στις απολύσεις



Επανέρχεται άμεσα το δικαίωμα αυτασφάλισης των απολυμένων ηλικίας 55 έως 64 ετών, στον ιδιωτικό τομέα, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό αντικίνητρο προκειμένου να αποφεύγονται οι απολύσεις αλλά και μέτρο αποτροπής των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.

Τη σχετική διαβεβαίωση έδωσε χθες ο αναπλ. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημ. Στρατούλης στη συνάντησή του με την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων.

Στην ουσία επανέρχεται διάταξη του Ν. 3863/2010 - η οποία έληξε στις 31-12-2012 - που προέβλεπε ότι σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης εργασίας, εργαζομένου ηλικίας 55 έως 64 ετών, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδική ή μεμονωμένη απόλυση, εφόσον αυτός παραμένει άνεργος, έχει το δικαίωμα της αυτασφάλισης, το οποίο ασκείται εντός διμήνου από την καταγγελία συμβάσεως. Στο κόστος της αυτασφάλισης υποχρεούται να συμμετάσχει ο εργοδότης που τους απέλυσε, για χρονικό διάστημα μέχρι τρία χρόνια κατά ποσοστό:

α) 50% για τους ασφαλισμένους ηλικίας 55 έως 60 ετών.

β) 80% για τους ασφαλισμένους ηλικίας 60 ετών συμπληρωμένων έως 64.

Το υπόλοιπο κόστος αυτασφάλισης το αναλαμβάνει ο ΟΑΕΔ υλοποιώντας ειδικά προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης, για όσο χρόνο υφίσταται υποχρέωση καταβολής από τον εργοδότη και για ποσοστό 50% ή 20% αντίστοιχα, του κόστους αυτασφάλισης.

Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Προύτζος, στη συνάντηση με τον κ. Στρατούλη μεταξύ άλλων ετέθησαν τα αδιέξοδα που σωρεύονται στο Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα από την επιδεινούμενη καθυστέρηση απονομής των παροχών στους ασφαλισμένους, η ουσιαστική δέσμευση των εισφορών της Πρόνοιας για την άτοκη διευκόλυνση του ΙΚΑ στη συνέχιση καταβολής των συντάξεων, καθώς και η παράνομη περικοπή του εφάπαξ από τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. «Ζητήσαμε», πρόσθεσε ο κ. Προύτζος, «να διορθωθούν όλες οι αυθαίρετες αντιασφαλιστικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων σε ό,τι αφορά το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, καθώς και από τη σημερινή κυβέρνηση να σεβαστεί όχι μόνο την αυτονομία του ΤΑΠΙΤ έναντι όποιων σχεδίων ενοποίησης των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά κυρίως τα δικαιώματα των ασφαλισμένων της Πρόνοιας που δικαιούνται να αναμένουν απονομή εφάπαξ από τις εισφορές τους».

Από την πλευρά του ο κ. Στρατούλης διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας ότι θα εξετάσει τις εγκυκλίους του ΙΚΑ που δυσχεραίνουν την ένταξη των εργαζομένων στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ τόνισε ότι θα διατηρήσει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την Ομοσπονδία ώστε να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τους εργαζομένους στα τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα και ειδικότερα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία του ΤΑΠΙΤ και τη χορήγηση των εφάπαξ παροχών τους.


Πηγή : tanea.gr


Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει την επίθεση στον Βαρουφάκη



Η επίθεση αντιεξουσιαστών στον Γ. Βαρουφάκη καταδικάστηκε από το σύνολο του πολιτικού κόσμου.

Πριν από λίγη ώρα λοιπόν και η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την επίθεση που έγινε στον κ. Βαρουφάκη σε εστιατόριο των Εξαρχείων. Το γραφείο Τύπου του κόμματος αναφέρει στην σύντομη ανακοίνωσή του:

«Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Οι πρακτικές βίας δεν χωρούν στη Δημοκρατία»


Τι λέει ο Βαρουφάκης για τον προπηλακισμό στα Εξάρχεια


Ο Γιάνης Βαρουφάκης βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου σε εστιατόριο των Εξαρχείων. Οπως παραδέχεται ο ίδιος γύρω στις 24:00 μια ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αυλή του μαγαζιού με άγριες διαθέσεις. Είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και άρχισαν να πετάνε διάφορα αντικείμενα προς το μέρους τους.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ στα Εξάρχεια είπε τα εξής:

Χθες το βράδυ (Τρίτη 28η Απριλίου), στην περιοχή των Εξαρχείων, η σύζυγός μου Δανάη Στράτου κι εγώ δεχθήκαμε επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών στο εστιατόριο όπου δειπνήσαμε. Αντίθετα με τις εικασίες που ακούστηκαν, δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή για μέρος της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής «αποδόμησής» μου των τελευταίων ημερών.

Τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής:

Κατά τις δέκα το βράδυ συνάντησα την Δανάη και μία φίλη μας στην υπαίθρια αυλή του εστιατορίου Γιάντες στην Οδό Βαλτετσίου, όπου και δειπνήσαμε. Δύο ώρες περίπου αργότερα, αφού είχαμε ολοκληρώσει το δείπνο μας, εισέβαλε στην αυλή ομάδα αντιεξουσιαστών. Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρήψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον «χώρο τους».

Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική «αριθμητική» υπεροχή, για να το πετύχουν. Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την «εμπροσθοφυλακή» (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με «πετύχουν» χωρίς να χτυπήσουν εκείνη. Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον «χώρο» τους.

Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια «εισβολών» ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.

Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή.

Το χρονικό της επίθεσης

Αργά χθες το βράδυ, ο Γιάννης Βαρουφάκης έτρωγε με τη σύζυγό του στα Εξάρχεια, όταν δέκα άτομα μπήκαν στο εστιατόριο και κινήθηκαν απειλητικά προς αυτόν κάνοντας του λεκτική επίθεση με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς.

Το γεγονός έγινε άμεσα γνωστό, μέσα από το social media.

Το επεισόδιο συνεχίστηκε και έξω από το εστιατόριο όταν έφευγε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος δεν είχε ασφάλεια μαζί του. Αρχικά και πάλι ξεκίνησε καβγάς. Όμως τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από αρκετή ώρα αντεγκλήσεων και ο ίδιος κάθισε και μίλησε μαζί τους για περίπου μισή ώρα.

Στο τέλος και η ομάδα των νεαρών αλλά και ο υπουργός Οικονομικών αποχώρησαν από το σημείο χωρίς να γίνει κάτι παραπάνω.


Πηγή : thetoc.gr


Σε δυο διαφορετικά…πολιτικά «σύμπαντα» η Νέα Δημοκρατία


Ραβανός Αρης

Πλασματική η εικόνα της ενότητας στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Σε δυο διαφορετικά…πολιτικά «σύμπαντα» εξακολουθεί να κινείται η Νέα Δημοκρατία, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της. Η εικόνα ενότητας της κεντροδεξιάς παράταξης διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά, όσο ήταν δηλ. η διάρκεια του ετήσιου μνημόσυνου του «πατριάρχη» της και εμβληματικής προσωπικότητας του χώρου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το σκηνικό το ίδιο και απαράλλακτο: από τη μια πλευρά ο Αντώνης Σαμαράς και η ηγετική ομάδα επιμένει, στην παρούσα φάση, στην προσπάθεια οικοδόμησης του Ευρωπαϊκού μετώπου με παράλληλη απαξίωση των δελφίνων και αντιφρονούντων με το επιχείρημα ότι οι κινήσεις τους εμμέσως αποτελούν πολιτικό δώρο στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Από την άλλη υπάρχουν πολλές διαφορετικές ετερόκλητες ομάδες βουλευτών και στελεχών που συνεχίζουν την παρασκηνιακή κινητικότητα, ενώ είναι ενδεικτικό ότι μόνο σε διάστημα 24 ωρών καταγράφηκαν τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες συνάξεις με…εσωκομματικό μενού!

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν δίνει σημασία στις εσωκομματικές κινήσεις, παρά το γεγονός ότι κεντρικά πρόσωπα της λεγόμενης «εσωκομματικής αντιπολίτευσης» λένε ότι μετά την συνέντευξη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και την επικείμενη συμφωνία που κατ’ αυτούς έρχεται, θα «ανοίξει το μπουκάλι και θα βγει το…τζίνι της αμφισβήτησης».

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε από το Στρασβούργο, όπου μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στήριξη της Ελλάδας και τόνισε, προτάσσοντας ουσιαστικά το επιχείρημα περί της σύμπραξης του μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ότι «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη».

Οι κινήσεις του κ. Σαμαρά που σήμερα θα συναντηθεί με ευρωπαίους θεσμικούς παράγοντες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τόσο από το ΕΛΚ όσο και από τους Σοσιαλδημοκράτες και τους Φιλελευθέρους _ θα έχει κατ’ ιδίαν επαφές με τον σοσιαλιστή πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Συμμαχίας των Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, Γκι Φέρχοφσταντ και τον σοσιαλδημοκράτη επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλλα_ εντάσσονται στον ευρύτερο σχεδιασμό της οικοδόμησης ενός πολιτικού μετώπου των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που πιστεύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας.

Στην Αθήνα όμως η συζήτηση στο εσωτερικό της ΝΔ ήταν σε άλλη λογική και αυτό καταγράφηκε έντονα στις συζητήσεις βουλευτών και στελεχών που έγιναν στο περιθώριο του μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Καραμανλή, όσο και στις μετέπειτα συνάξεις που ακολούθησαν, είτε εντός είτε εκτός Κοινοβουλίου.

Παρά την εμφανή αδυναμία των αμφισβητούντων και αντιφρονούντων να συντονιστούν, καθώς διαφωνούν μεταξύ τους για το πρόσωπο που είναι ο ένας ηγέτης που θα ενώσει τους πάντες και με δεδομένη την παραδοχή πως ο κ. Σαμαράς παραμένει «σκληρός παίκτης», οι ζυμώσεις συνεχίζονται.

Μόνο χθες, σημειώθηκαν τρεις ενδιαφέρουσες συνάξεις, όπου κεντρικό θέμα ήταν και η αλλαγή σελίδας στη ΝΔ.

Η μια έγινε στο «Αθηναϊκό», όπου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Νίκος Δένδιας και τουλάχιστον 12 βουλευτές και στελέχη, ακόμα και πρώην υπουργοί όπως η Φάνη Πάλλη –Πετραλιά συζήτησαν τα μελλούμενα και την πορεία της ΝΔ.

Η άλλη έγινε στο Χίλτον, όπου συναντήθηκαν για καφέ τουλάχιστον 14 βουλευτές και στελέχη με κεντρικό θέμα συζήτησης τι θα γίνει στο κόμμα την επόμενη περίοδο σε συνδυασμό βεβαίως με την πορεία της κυβέρνησης.

Η τρίτη συνάντηση έγινε σε καφέ της πλατείας Κολωνακίου, όπου πέντε βουλευτές με μακρά παρουσία στη Βουλή, αλλά και δυο πρώην υπουργοί είχαν εκτενή συζήτηση για τη στρατηγική της ΝΔ, τις αδυναμίες και τα λάθη που καταγράφονται και έχουν καθηλώσει το κόμμα.

Είχε προηγηθεί, την προηγουμένη, η σύναξη τουλάχιστον 20 πρώην βουλευτών, μεταξύ των οποίων, οι Ιορδάνης Τζαμτζής, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, Ευθύμης Καρανάσιος, Θόδωρος Σολδάτος, Ηλίας Βλαχογιάννης, Κώστας Κλειτσιώτης, Γιώργος Κοντογιάννης, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ανδρέας Μαρίνος, Κώστας Κουτσογιαννόπουλος, Ασπασία Μανδρέκα,  Φεβρωνία Πατριανάκου, Ελένη Μακρή, Άννα Μάνη, Γεωργία Μπατσαρά, όπου κυρίαρχο θέμα ήταν η σύνταξη κειμένου με αίτημα τη διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου με φόντο την αλλαγή ηγεσίας, αφού το μήνυμά τους, ήταν πως με τη σημερινή κατάσταση δεν κερδίζονται οι εκλογές.

Πάντως, τα πυρά κατά της ηγεσίας της ΝΔ συνεχίστηκαν και χθες από την Μαριέττα Γιαννάκου και τον κ. Δένδια, ενώ οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά, όπως π.χ. ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξαπέλυσαν μύδρους εναντίον των αμφισβητιών, λέγοντας ότι τα όσα γίνονται και λέγονται για αλλαγή ηγεσίας, είναι…καραγκιοζιλίκια.



Πηγή : tovima.gr


Χαμός τα μεσάνυχτα στη Βουλή με Άδωνι - Ζωή!



Ένας επικός καβγάς εκτιλύχθηκε στο κοινοβούλιο τα μεσάνυχτα της Τρίτης, μεταξύ της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφρομή την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να ψηφίζεται τελικά επί της αρχής.

Ολα ξεκίνησαν όταν η Πρόεδρος της Βουλής, λαμβάνοντας το λόγο για να τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μίλησε για ουσιαστική πράξη αποκατάστασης της δημοκρατίας στη χώρα και κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι το μαύρο στην ΕΡΤ ήταν πράξη δικτατορικής υφής.

Παράλληλα δε, μίλησε για θράσος της αντιπολίτευσης και βασικά της Ν.Δ. να θέτουν θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και που, όπως καταγγέλθηκε (από κόμματα της αντιπολίτευσης) σήμερα ψηφίζουν το νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα να εργαστούν ξανά στη δημόσια τηλεόραση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Άδωνη Γεωργιάδη που επέστρεψε τις κατηγορίες για θράσος στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ η συζήτηση δεν άργησε να ξεφύγει και να της προσάπτει ότι ενώ υπερασπίζεται τη δημοκρατία, την ίδια ώρα υπερασπίζεται έναν βιαστή.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν βαριές κουβέντες για τον τρόπο που πολιτεύεται η Πρόεδρος της Βουλής, ενώ το κλίμα δυναμιτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν η κ. Κωνσταντοπούλου μίλησε για εμπλοκή του Αδ. Γεωργιάδη και της οικογένειας του στη λίστα Λαγκάρντ.

Να σημειώσουμε εδώ πως το νομοσχέδιο για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ ψηφίστηκε επί της αρχής.

Οι "καυτοί" διάλογοι

Οι διάλογοι, όπως αποτυπώνονται στα πρακτικά της Βουλής, είναι χαρακτηριστικοί:

Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Σύγκρουση συμφερόντων μας απευθύνεται και απευθύνεται στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ από ποιους; Σε ποιο σημείο έχει φτάσει το θράσος και σε ποιο σημείο δεν λειτουργεί το έρκος των οδόντων, ο φράχτης των δοντιών που πρέπει να βάζει ένα τέρμα στη γλώσσα;
Νομίζω ότι αυτό το πρώτο βήμα του νομοσχεδίου είναι μία αποφασιστικά συμβολική και ουσιαστική κίνηση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Ήταν απολυταρχική πράξη το «μαύρο» και πρέπει να ειπωθεί. Ήταν πράξη δικτατορικής υφής και πρέπει να ειπωθεί και εκείνοι που μηχανεύονται τέτοιου είδους ενέργειες για προώθηση δήθεν δημοσιονομικών πολιτικών είναι εκείνοι που στην πραγματικότητα ονειρεύονται να καθυποτάξουν κοινωνίες ολόκληρες και λαούς με το πρόσχημα μιας οικονομικής οφειλής. Είναι ο ίδιος μηχανισμός που με το πρόσχημα του χρέους στην πραγματικότητα αποσκοπεί στο να εξανδραποδίσει λαούς και κοινωνίες.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα με χαμόγελο και αισιοδοξία. Πρέπει, κύριε Υπουργέ, σε αυτό το βήμα κανέναν να μην αφήσουμε πίσω. Επομένως, στο πεδίο που έχουν διατυπωθεί παρατηρήσεις, προτάσεις, περαιτέρω εξειδικεύσεις και κριτική ακόμη, όλα αυτά πρέπει να τα δείτε με πολλή προσοχή μέχρι το επόμενο νομοσχέδιο που δεν αργεί και μας έχετε ενημερώσει ότι θα έρθει σύντομα.
Πρέπει να στηριχθεί η ΕΡΤ στη λειτουργία της. Πρέπει να ειπωθεί καθαρά ότι αυτό που λέγεται ΝΕΡΙΤ δεν είναι η ΕΡΤ.
Η εμπειρία αυτού του αγώνα νομίζω ότι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο και δεν έχει και αντίστοιχο. Και αυτό μας δείχνει ότι η δύναμη του ανθρώπου και των συλλογικοτήτων, όταν ενεργοποιούνται, είναι ανεξάντλητη και η εφευρετικότητα, η επινοητικότητα και η δημιουργικότητα είναι αστείρευτες. Αυτό το μάθημα ας το κρατήσουμε ως οδηγό και για την επόμενη πορεία μας.
Σας ευχαριστώ".

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Άδωνις Γεωγριάδης: "Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγορεύει να ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση. Ακούστε τι είπε τρεις-τέσσερις φορές: «Πρέπει να έχετε τρομερό θράσος για να τολμάτε και να μιλάτε». Ε, έχουμε θράσος κ. Κωνσταντοπούλου και τολμάμε και μιλάμε και σε εσάς! Αν είναι δυνατόν!

(Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Όμως, οφείλω για να κλείσω –γιατί είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι- να πω στον κύριο Υπουργό ότι μπορεί να συνεργαστεί με την κυρία Πρόεδρο της Βουλής και να πάρει τεχνογνωσία για το πώς φτιάχνεται ένα πλουραλιστικό κανάλι, μια ακηδεμόνευτη ενημέρωση με πλέρια δημοκρατία. Ας πούμε μπορεί να δει πως δουλεύει αυτή την περίοδο το κανάλι της Βουλής.
Το κανάλι της Βουλής έχει ένα παρόμοιο αδερφάκι κάπου στη Βόρεια Κορέα. Ξέρετε, όταν υπήρχε η Επιτροπή της Βουλής που συνεδρίαζε για νομοσχέδιο και είχε η κυρία Πρόεδρος συνέντευξη Τύπου…
(
Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

…το κανάλι της Βουλής δεν έδειχνε την Επιτροπή στην οποία συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο και παρήγαγε νομοθετικό έργο, αλλά κατ’ εντολή της κυρίας Προέδρου περίμενε να δείξει τη συνέντευξη Τύπου της κυρίας Προέδρου. Τόση δημοκρατικότητα! Τόση ακηδεμόνευτη ενημέρωση!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Είναι, δε, εξαιρετικά εντυπωσιακό να πάρετε παραδείγματα και από το περιοδικό «ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ». Το τελευταίο είχε σαράντα επτά μετρημένες φωτογραφίες της! Είμαι βέβαιος πως με τέτοια πρότυπα θα κάνετε και εσείς μια ΕΡΤ αναλόγου δημοκρατικότητος.

Όμως, οφείλω να πω και κάτι ακόμα στην κυρία Πρόεδρο. Ξέρετε, αυτός ο οίστρος που σας πιάνει για την ακηδεμόνευτη ενημέρωση και τη νέα μεγάλη σας φαντασίωση, είναι παλαιάς εποχής. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά γιατί όλα τα μαθαίνουμε όλοι.

Παραδείγματος χάρη, μιας και το θυμήθηκα όπως το έλεγε, αναφέρθηκε στον διαχειριστή-ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ. Δείτε, όμως, τι διάβαζα προχθές σε ένα περιοδικό που σίγουρα το ξέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου το UNFOLLOW. Ένας στενός συνεργάτης του κυρίου διαχειριστού τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση σας διοικητής σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Για δείτε τώρα, το δεξί χέρι του δικού μας κακού εκκαθαριστή το βάλατε εσείς οι καλοί διοικητή στον ΟΑΕΕ! Για δείτε κάτι πράγματα, κυρία Κωνσταντοπούλου! Αυτό το έμαθα όχι από την ακηδεμόνευτη ΕΡΤ, αλλά από ένα περιοδικό, το UNFOLLOW, μέσα από το διαδίκτυο. Γιατί σήμερα, κυρία Κωνσταντοπούλου, όλοι τα μαθαίνουμε όλα. Και όλα αυτά που πιπιλίζετε διαρκώς, οι φαντασιώσεις ότι δεν μπορεί να μάθει ο κόσμος και δεν μαθαίνει και περίμενε εσάς για να μάθει, με συγχωρείτε αλλά είναι προϊόντα παλαιάς εποχής.

Άρα, κατεβάστε λίγο τους τόνους. Κυβερνείστε σωστά γιατί μας πάτε όλους στα βράχια. Και όσο εσείς ανησυχείτε δήθεν για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, σας λέω ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους όσο οι κύριοι Υπουργοί διαπραγματεύονται και δεν κυκλοφορεί φράγκο στην αγορά!
Σας ευχαριστώ πολύ".

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας).



Πηγή : newsit.gr


Στο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση Τσοχατζόπουλου σήμερα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ


Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τότε μέλη της κυβέρνησής του όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου

Μέλη του ΚΥΣΕΑ την περίοδο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατείχε το «χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας  έχουν κληθεί να βρεθούν σήμερα στο  Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώπιον του οποίου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των «χρυσών μιζών» με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τότε μέλη της κυβέρνησής του όπως η Βάσω Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιάννος Παπαντωνίου.

Η κλήτευση των (τότε) μελών του ΚΥΣΕΑ αποτελούσε το βασικό αίτημα του κατηγορούμενου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, από την αρχή σχεδόν της ανάκρισης για την πολύκροτη αυτή υπόθεση.

Ωστόσο, αν και τέθηκε μετ’ επιτάσεως πολλές φορές από τον ίδιο και την υπεράσπισή του κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης του, απορρίφθηκε τόσο από τους εισαγγελείς όσο και από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι η δίκη αφορά μίζες και παράνομες πληρωμές και όχι τις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ για τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα.

Τώρα, η εξέλιξη που σηματοδοτεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου - να κλητεύσει δηλαδή τα μέλη του ΚΥΣΕΑ- δεν αποκλείεται να δώσει νέα τροπή στη δευτεροβάθμια δίκη για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος από εξοπλιστικά, υπόθεση για την οποία έχουν επιβληθεί πολυετείς καθείρξεις.

Ειδικότερα, το δικαστήριο με απόφασή του, μεσούσης της ακροαματικής διαδικασίας - υιοθέτησε  την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει να κλητευθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες στο ακροατήριο, ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης αλλά και οι υπουργοί που μετείχαν τότε στο ΚΥΣΕΑ Βάσω Παπανδρέου, Γ. Παπαντωνίου και Ευ. Βενιζέλος. Είναι η πρώτη φορά που καλείται σε δικαστήριο να καταθέσει ως μάρτυρας ένας πρώην πρωθυπουργός και οι υπουργοί του.

Η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως η εξέταση των τότε μελών του ΚΥΣΕΑ είναι σημαντική για την αποκάλυψη της αλήθειας. Και αυτό διότι σύμφωνα με την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο πρώην πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ είχαν την απόλυτη γνώση για τα θέματα που ερευνά τώρα το δικαστήριο.

Οι πληροφορίες ανέφεραν πως τα μέλη του ΚΥΣΕΑ θα εμφανιστούν στο δικαστήριο αν και φέρονται να αντιμετώπισαν αρχικά την αρχική απόφασή περί κλήτευσης τους με επιφυλακτικότητα.

Πάντως δεν αποκλείεται πως κάποια από τα μέλη του ΚΥΣΕΑ αν αποστείλουν προς το δικαστήριο γραπτές επιστολές με τις οποίες εξηγούν τις θέσεις τους.


Πηγή


Ανεξέλεγκτη η κατάσταση : Σχεδόν 600 οι παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες που έφτασαν την Τρίτη σε έξι ελληνικά νησιά



Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο τον τελευταίο καιρό οι αφίξεις παράνομων μεταναστών-προσφύγων την Τρίτη σε ελληνικές ακτές.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε 16 διαφορετικά περιστατικά που καταγράφηκαν, από τα απέναντι τουρκικά παράλια αποβιβάστηκαν σε έξι ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, συνολικά 583 άτομα!

Στη Χίο, Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε και συνέλαβε 19 αλλοδαπούς που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Παράλληλα, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής τους, που τους είχε αποβιβάσει στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης. Στο ίδιο νησί, άλλα 36 άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή Καταρράκτη, ενώ 49 έγιναν αντιληπτά, επίσης από λιμενικούς, στην περιοχή της ΔΕΗ.

Στη Λέσβο, συνελήφθησαν συνολικά 130 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες: οι 39 στην περιοχή Βατερών Πολιχνίτου, 11 στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς, 31 στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου και 49 στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Στη Σάμο, 48 παράνομοι μετανάστες-πρόσφυγες εντοπίστηκαν στο Παλαιόκαστρο, 43 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού και 26 στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου.

Στο Αγαθονήσι, 87 άτομα βγήκαν, σε δύο δόσεις, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Στην Κω, συνελήφθησαν οι 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας, όπου εντοπίστηκαν άλλα 33 άτομα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Σε τρίτο περιστατικό, περιπολικό του Λιμενικού, στη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 34 επιβαίνοντες.

Στο Φαρμακονήσι, τέλος, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 42 άτομα, την ώρα που έπλεε υπό δυσχερείς συνθήκες.


Πηγή : tanea.gr


Όλες οι αλλαγές που «κλείδωσαν» για Πανελλαδικές, Λύκεια και Πειραματικά σχολεία


Με τρεις ομάδες προσανατολισμού και πέντε επιστημονικά πεδία οι φετινές πανελλαδικές - Σώζονται οχτώ πρότυπα σχολεία - Τα υπόλοιπα μετονομάζονται σε πειραματικά και η εισαγωγή θα γίνεται με κλήρωση - Με κάλπη και χωρίς συνέντευξη η επιλογή των διευθυντών σε σχολεία και διευθύνσεις εκπαίδευσης

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσε στην Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής τις τροπολογίες που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «Για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα» του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή και αφορούν τη ρύθμιση επειγόντων ζητημάτων για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Λόγω αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Τάσος Κουράκης, απέσυρε τις τροπολογίες που αφορούν στην Παιδεία, και θα τις επανακαταθέσει ως νομοσχέδιο στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, προκείμενου να συζητηθούν με άνεση χρόνου.

Εξεταστικό σύστημα

Επειδή α) δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία από τις ηγεσίες του Υπουργείου για την εφαρμογή του «Νέου Λυκείου» (δεν υπήρχαν ούτε αναλυτικά, ούτε ωρολόγια προγράμματα) ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά και β) επειδή το σύστημα με το οποίο οι μαθήτριες/ τες είχαν περιορισμένες δυνατότητες επιλογής σχολών και πολλά παιδιά με υψηλή βαθμολογία έμειναν εκτός Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στις παρακάτω παρεμβάσεις του συστήματος εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά:

-Διαμορφώνονται τρεις ομάδες προσανατολισμού: Ανθρωπιστικών Σπουδών, Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής),

-Ορίζονται πέντε Επιστημονικά πεδία: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Θετικές Επιστήμες, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, Επιστήμες της Εκπαίδευσης, Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

- Στις Εξετάσεις Εισαγωγής του σχολικού έτους 2015-16  δίνονται στους μαθητές και στις μαθήτριες οι εξής δυνατότητες: α) Να δώσουν εξετάσεις σε τέσσερα (4) μαθήματα και να είναι υποψήφιοι/ες σε ένα μόνο Επιστημονικό Πεδίο, όπως προβλεπόταν από το πρόσφατα νομοθετημένο σύστημα εισαγωγής και β) Να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα δεύτερο  Επιστημονικό Πεδίο, αν επιλέξουν και ένα 5ο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα.

-Όλοι οι υποψήφιοι, ανεξάρτητα από την ομάδα προσανατολισμού, έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από τρία επιστημονικά πεδία το ένα ή τα δύο επιστημονικά πεδία στα οποία θα έχουν πρόσβαση.

-Κάθε ομάδα Προσανατολισμού έχει τρία κοινά μαθήματα που απαιτούνται σε όλα τα επιστημονικά πεδία όπου έχει πρόσβαση η Ομάδα Προσανατολισμού. Το τέταρτο μάθημα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο επιστημονικό πεδίο. Με ένα διαφορετικό τέταρτο μάθημα ανοίγεται η δυνατότητα πρόσβασης σε δεύτερο επιστημονικό πεδίο.

-Για όλα τα γνωστικά αντικείμενα (Μαθήματα Γενικής Παιδείας, Μαθήματα Προσανατολισμού και Μαθήματα Επιλογής) θα ακολουθηθούν προγράμματα σπουδών ήδη εγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα:

- H επιλογή των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου κατά 50% από την Τράπεζα Θεμάτων παύει να ισχύει. Για τις Α΄ και Β΄ τάξεις Ημερήσιου Γενικού Λυκείου και Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις Εσπερινού Γενικού Λυκείου τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων ορίζονται αποκλειστικά από τους διδάσκοντες το μάθημα

- Προβλέπεται ότι για την απόλυση των μαθητών απαιτείται γενικός μέσος όρος τουλάχιστον εννέα και πέντε δέκατα (9,5), ο οποίος προκύπτει από τον Μ.Ο. των βαθμών ετήσιας επίδοσης του μαθητή όλων των γραπτώς εξεταζόμενων μαθημάτων.

- Επαναφέρονται οι εκπαιδευτικοί που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας – απόλυσης, στα σχολεία και τιςοργανικές θέσεις που υπηρετούσαν: το ΥΠΟΠΑΙΘ προχωρεί στην επανασύσταση των τομέων και ειδικοτήτων που είχαν καταργηθεί και είχαν δοθεί αποκλειστικά ως δώρο στα ιδιωτικά σχολεία, προκαλώντας αποκλεισμό των φτωχότερων στρωμάτων από την επαγγελματική εκπαίδευση, καθώς οι μνημονιακοί νόμοι κατάργησαν βίαια το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην εργασία από 2500 περίπου εκπαιδευτικούς, που ανήκαν σε 50 διαφορετικές ειδικότητες και ασκούσαν το λειτούργημά τους στη δημόσια Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Επιλογή στελεχών εκπαίδευσης

Επειδή τα στελέχη εκπαίδευσης α) έχουν ως κύρια αποστολή την εποπτεία, τον συντονισμό και τη διευκόλυνση του εκπαιδευτικού και διοικητικού έργου β) πρέπει να διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα (επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση, διδακτική και διοικητική εμπειρία) γ) να διαθέτουν δημοκρατική συμπεριφορά, σύγχρονες παιδαγωγικές αντιλήψεις, ικανότητες διοίκησης, οργάνωσης και συντονισμού, επικοινωνιακές δεξιότητες και να εμφορούνται από διάθεση για ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα δ) οι παραπάνω προϋποθέσεις δεν μπορούν να διαπιστωθούν εάν συντρέχουν ή όχι στη διάρκεια μιας ολιγόλεπτης συνέντευξης η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την επιλογή «ημετέρων» της εκάστοτε εξουσίας, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αποσύρει τη διαδικασία της συνέντευξης και οι ρυθμίσεις του νέου συστήματος επιλογής των στελεχών εκπαίδευσης είναι οι εξής:

1) Όσον αφορά τους υποψήφιους Διευθυντές σχολικών μονάδων:

-Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για Διευθυντές σχολικών μονάδων καταθέτουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας στο οικείο ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ όπου εμπεριέχονται και αποδεικνύονται τα τυπικά τους προσόντα.

-Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 8ετής διδακτική προϋπηρεσία. Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτισή τους (66% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, στο οποίο επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).

-Κάθε υποψήφιος/α μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ σχολικές μονάδες, εφόσον έχει υπηρετήσει σε αυτές  την τελευταία πενταετία.

-Υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 20% των ψήφων, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας στον σύλλογο διδασκόντων, αποκλείεται της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής, καθώς θεωρείται ότι δεν ικανοποιεί επαρκώς το κριτήριο αποδοχής εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

-Η ψηφοφορία είναι μυστική και απαιτείται η αυξημένη απαρτία (66%) του συλλόγου διδασκόντων. Σε αυτήν  δικαίωμα ψήφου έχουν οι υπηρετούντες εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας, μόνιμοι και αναπληρωτές.

2) Όσον αφορά τους Διευθυντές εκπαίδευσης:

-Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για Διευθυντές Εκπαίδευσης καταθέτουν αίτηση και φάκελο υποψηφιότητας στο οικείο ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ όπου εμπεριέχονται και αποδεικνύονται τα τυπικά τους προσόντα.

-Απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να θέσουν υποψηφιότητα είναι η 10ετής διδακτική προϋπηρεσία. Ως επιπλέον μοριοδοτούμενα προσόντα των υποψηφίων θεωρούνται η διοικητική εμπειρία, η διδακτική εμπειρία, η παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτισή τους (66% επί της συνολικής μοριοδότησης) και η γνώμη των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Περιφέρειας, στην οποία επιθυμούν να βάλουν υποψηφιότητα (33% επί της συνολικής μοριοδότησης).

-Κάθε υποψήφιος μπορεί να βάλει υποψηφιότητα σε δυο το πολύ Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Υποψήφιος που συγκεντρώνει ποσοστό μικρότερο του 20% των ψήφων, κατά τη διαδικασία ψηφοφορίας από τους -Διευθυντές Σχολικών Μονάδων, αποκλείεται της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής, καθώς θεωρείται ότι δεν ικανοποιεί επαρκώς το κριτήριο αποδοχής εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας.

3) Προϋποθέσεις επιλογής στελεχών Εκπαίδευσης:

- Ως Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας, με δωδεκαετή (12) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για δέκα (10) τουλάχιστον έτη, από τα οποία τουλάχιστον επτά (7) σε σχολεία της οικείας βαθμίδας.
  2. Ως Διευθυντές σχολικών μονάδων και Ε.Κ. επιλέγονται εκπαιδευτικοί της οικείας βαθμίδας με δεκαετή (10) τουλάχιστον εκπαιδευτική υπηρεσία, οι οποίοι έχουν ασκήσει διδακτικά καθήκοντα για οκτώ (8) τουλάχιστον έτη στην Πρωτοβάθμια  ή Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πρότυπα και πειραματικά σχολεία

Επειδή α) ο διπλός όρος «πρότυπο-πειραματικό» σχολείο είναι αντιεπιστημονικός, β) η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων θεωρεί επιθυμητή και αναγκαία τη λειτουργία εκπαιδευτικών θεσμών όπου θα διεξάγεται επιστημονικά εποπτευόμενη εκπαιδευτική έρευνα και συστηματική πιλοτική εφαρμογή των νέων αναλυτικών και ωρολογίων προγραμμάτων, των διδακτικών μεθόδων, των εργαλείων, των εγχειριδίων, των καλών πρακτικών που θα πρέπει να διαχυθούν, αφού μελετηθούν πιλοτικά, στο σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος και γ) επειδή δεν είναι δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα όσον αφορά τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής, αν οι πιλοτικές εφαρμογές γίνονται σε σχολεία με μαθητικό πληθυσμό επιλεγμένο με εισαγωγικές εξετάσεις, δηλαδή με διαγωνισμό και μάλιστα πολύ ανταγωνιστικό, γιατί αυτός ο πληθυσμός δεν αποτελεί κατά καμία έννοια αντιπροσωπευτικό δείγμα. Γι’ αυτό το λόγο:

-Οι σχολικές μονάδες που έχουν χαρακτηριστεί ως «Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία» αποχαρακτηρίζονται και ορίζονται ως «Πειραματικά Σχολεία», εκτός από τις παρακάτω σχολικές μονάδες που ορίζονται ως «Πρότυπα Σχολεία»: α) Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, β) Πρότυπο Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, γ) Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης , δ) Πρότυπο  Γυμνάσιο Αναβρύτων, ε) Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβακείου Σχολής , στ) Πρότυπο ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ζ) Πρότυπο ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης , η) Πρότυπο  ΓΕΛ Αναβρύτων.

- Οι πιλοτικές εφαρμογές των Πειραματικών Σχολείων σχεδιάζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από γνώμη του Ι.Ε.Π., των Πανεπιστημίων ή των ερευνητικών κέντρων που σχετίζονται με την εκπαίδευση, καθώς και από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ. ή τις ίδιες τις σχολικές μονάδες με στόχο τη συναγωγή συμπερασμάτων αξιοποιήσιμων για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής. Οι εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων διαθέτουν αυξημένα τυπικά προσόντα και κυρίως την κατάλληλη επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση και διδακτική εμπειρία

-Ο όρος «Πρότυπα» αναφέρεται στις συγκεκριμένες σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχουν εκπαιδευτικούς με αυξημένα τυπικά προσόντα και διδακτική εμπειρία και όσον αφορά το μαθητικό δυναμικό αυτών των σχολικών μονάδων, ορίζονται τα κριτήρια και ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών και των μαθητριών.

- Τα Πειραματικά Νηπιαγωγεία μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά Δημοτικά, τα οποία επίσης μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά γυμνάσια και εκείνα μπορεί να συνδέονται με Πειραματικά Λύκεια. Τα Πρότυπα Γυμνάσια επίσης μπορεί να συνδέονται με Πρότυπα Λύκεια.

-Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που μπορεί να εγγραφούν στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο ή Πειραματικό Γυμνάσιο ή Πειραματικό Λύκειο είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των αποφοίτων του συνδεδεμένου Πειραματικού Νηπιαγωγείου ή Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου ή Πειραματικού Γυμνασίου αντίστοιχα.

-Η εισαγωγή μαθητών και μαθητριών στα Πειραματικά Σχολεία  γίνεται αποκλειστικά με κλήρωση και υπό όρους απόλυτης διαφάνειας. Διαδικασίες κλήρωσης μαθητών και μαθητριών διενεργούνται μετά την εισαγωγική σχολική τάξη μόνο για τη συμπλήρωση τυχόν κενών θέσεων που προκύψουν στην επόμενη τάξη της ίδιας ή της επόμενης βαθμίδας, στην περίπτωση που το σχολείο είναι συνδεδεμένο με σχολείο επόμενης βαθμίδας.

- Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής μαθητών και μαθητριών στα Πρότυπα Γυμνάσια καθορίζονται κάθε φορά με απόφαση της Δ.Ε.Π.Π.Σ., ύστερα από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων και του ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου.  Η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στα Πρότυπα Σχολεία στις λοιπές τάξεις πλην της εισαγωγικής γίνεται με την ίδια διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά οι μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη.

-Κάθε ενδιαφερόμενος δικαιούται να συμμετέχει στις διαδικασίες επιλογής μίας και μόνο μίας σχολικής μονάδας. Στην περίπτωση των δευτεροβάθμιων σχολικών μονάδων κάθε ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει την αίτηση συμμετοχής του στις διαδικασίες επιλογής είτε σε μία Πειραματική, είτε σε μία Πρότυπη σχολική μονάδα.

-Μεταβατικά, για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017 η πλήρωση τυχόν κενών θέσεων στις Β΄ και Γ΄ τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων τόσο των Πειραματικών όσο και των Προτύπων θα γίνει με εξετάσεις, που θα διενεργηθούν με ευθύνη των σχολικών μονάδων, εκτός εάν η Διοικούσα Επιτροπή μετά από εισήγηση του Συλλόγου Διδασκόντων και του ΕΠΕΣ του σχολείου ορίσει διαφορετικά.



Πηγή : protothema.gr


Κατατέθηκε στο ΣτΕ προσφυγή για τη συνταγματικότητα της ΠΝΠ



Την  ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) βάσει της οποίας μεταφέρονται τα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων φορέων σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος ζητά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ως φορέας της γενικής κυβέρνησης, προσφεύγει στο ΣτΕ προκειμένου να ανασταλεί άμεσα και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η ΠΝΠ της 20ής Απριλίου.

Στην προσφυγή υπογραμμίζεται ότι τα χρήματα που προορίζονται για την κάλυψη των υποχρεωτικών δαπανών του ιδρύματος και έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του είναι ακατάσχετα και η κατάσχεσή τους θα οδηγήσει με βεβαιότητα στην αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η επίμαχη ΠΝΠ είναι αντισυνταγματική, καθώς πλήττει το κατοχυρωμένο από το άρθρο 16 του Συντάγματος αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Συντάγματος οι ΠΝΠ εκδίδονται σε έκτακτες περιπτώσεις, εξαιρετικά επείγουσες και απρόβλεπτης ανάγκης και είναι απαραίτητο να αναφέρεται με σαφήνεια η προς αντιμετώπιση επείγουσα ανάγκη έκδοσή τους.

Αντίθετα, στην επίμαχη ΠΝΠ δεν μνημονεύεται καμία εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στην έκδοσή της.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ισπανία: Πυρκαγιά και αναγκαστική εκκένωση σε πλοίο


156 άνθρωποι οι οποίοι επέβαιναν σε ένα φέρι που εκτελούσε δρομολόγιο από την Πάλμα δε Μαγιόρκα στη Βαλένθια, στην ανατολική Ισπανία, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το πλοίο εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε αυτό, όπως ανακοίνωσαν χθες Τρίτη ο φορέας διαχείρισης του λιμένα των Βαλεαρίδων και η εταιρεία στην οποία ανήκει το πορθμείο.

Το φέρι Sorrento “έπιασε φωτιά και όλοι οι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν από αυτό”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της υπηρεσίας ενημέρωσης της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το πλοίο, της Trasmediterranea, διευκρινίζοντας ότι 156 άνθρωποι επέβαιναν στο πλοίο για αυτό το δρομολόγιο, που καλύπτει μια απόσταση περίπου 250 χλμ. και διαρκεί συνήθως περίπου οκτώ ώρες.

Όμως περίπου 37 χλμ. ανοικτά της πόλης Πάλμα, περίπου δύο ώρες μετά την αναχώρηση του πλοίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτό.

Αργά χθες το βράδυ η πυρκαγιά δεν είχε ακόμη τεθεί υπό έλεγχο και το πλοίο υπήρχε όλο και μεγαλύτερος κίνδυνος να βυθιστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της μόλυνσης που μπορεί να προκαλέσει η διαρροή καυσίμων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η εταιρεία, οι επιβάτες προέρχονταν από τουλάχιστον 12 χώρες: την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Κίνα, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Σενεγάλη, την Αργεντινή, την Αλβανία, την Αυστραλία, τη Βουλγαρία και την Αλγερία.

Επιβάτες και μέλη του πληρώματος “εγκατέλειψαν το σκάφος με σωστικές λέμβους”, ανέφερε το ισπανικό Λιμενικό Σώμα, καθώς είχε γίνει σαφές ότι η φωτιά δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπιστεί με τα διαθέσιμα μέσα του πλοίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία η πυρκαγιά εκδηλώθηκε “στο χώρο στάθμευσης” του φέρι, από “άγνωστη αιτία”. Τους 150 επιβάτες παρέλαβε κατόπιν ένα παραπλέον πλοίο, το Puglia, το οποίο ανήκει στην ιταλική εταιρεία Atlantica CSPA αλλά εκμεταλλεύεται η Trasmediterranea.

Έξι μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο σε άλλο πλοίο. Σε τέσσερις χρειάστηκε να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, διότι είχαν εισπνεύσει καπνό.

Αντίθετα με ένα πρώτο απολογισμό που έκανε λόγο για έναν σοβαρά τραυματία, οι ναυτικοί (ανάμεσά τους ένας Ιταλός και ένας Φιλιππινέζος) ήταν εκτός κινδύνου αργά χθες βράδυ.
Το Sorrento, μήκους 186 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει έως 1.000 επιβάτες και 150 οχήματα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της Trasmediterranea.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της τοπικής εφημερίδας Diario de Mallorca εικονίζουν μια μεγάλη στήλη καπνού να υψώνεται από το φλεγόμενο φέρι.


Πηγή 


Παράταση ενός μήνα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Παράταση στη δεύτερη φάση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τις οφειλές προς την Εφορία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοίνωσε η αναπληρωτής υπουργός κ. Νάντια Βαλαβάνη, η παράταση δίνεται για ένα μήνα ανταποκρινόμενη στο αίτημα που υπάρχει να δώσει τη δυνατότητα και σε άλλους φορολογούμενους να κάνουν χρήση του μέτρου και να επωφεληθούν από το διπλό όφελος που συνεπάγεται η πληρωμή προσαυξήσεων, προστίμων και κεφαλαιοποιημένων φόρων η οποία επιφέρει και ισόποση μείωση του αρχικού χρέους.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXISnet για την διαγραφή προσαυξήσεων στα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών, ισόποση με το ποσό που καταβάλουν για την εξόφληση της αρχικής οφειλής έκλεισε χθες Δευτέρα 27 Απριλίου.

Η προσέλευση των φορολογουμένων ήταν ικανοποιητική, όπως εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο αριθμός των οφειλετών που έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση ξεπέρασε τις 165.000.


Πηγή : tanea.gr


Νύχτα «κόλαση» στη Βαλτιμόρη - Χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού



Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η πόλη - Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις ταραχές της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά

Η αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων και σπρέι πιπεριού για να διαλύσει τους διαδηλωτές οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία τέθηκε σε ισχύ στη Βαλτιμόρη στις 22:00 την Τρίτη (05:00 την Τετάρτη ώρα Ελλάδας), μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, την επομένη των βίαιων επεισοδίων που οδήγησαν τις αρχές να κηρύξουν την πολιτεία Μέριλαντ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και να αναπτύξουν δυνάμεις της Εθνοφρουράς.

“Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού έναντι ενός επιθετικού πλήθους”, ανέφερε η αστυνομία της Βαλτιμόρης στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αφού ανέφερε ότι οι διαδηλωτές “εκτόξευσαν αντικείμενα” εναντίον αστυνομικών.

αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου του CNN, έκαναν λόγο για χρήση καπνογόνων από την αστυνομία.

Χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες της Εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη και κινήθηκαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ είχε πάει λίγη ώρα πριν τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση σε μια διασταύρωση όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές για να τους απευθύνει έκκληση να πάνε στα σπίτια τους, χωρίς να εισακουστεί, δύο ημέρες μετά την κηδεία του Φρέντι Γκρέι, ενός 25χρονου Αφροαμερικανού ο οποίος απεβίωσε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση την 19η Απριλίου.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως στις ταραχές της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά.

Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν και ταραχοποιοί συγκρούσθηκαν με αστυνομικούς. Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.


Πηγή : protothema.gr


Το Μαξίμου διαψεύδει παρέμβαση Ντάισελμπλουμ για Βαρουφάκη



Κατηγορηματικά διαψεύδουν κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου ότι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας στο ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο RTLZ, υποστήριξε ότι σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της διαπραγμάτευσης τού είπε πως χρειάζεται να μετέχουν αρκετοί υπουργοί και να υπάρχει ένας εκπρόσωπος που μιλάει απευθείας με τον πρωθυπουργό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι... έπαιξε κάποιο ρόλο στον "ανασχηματισμό" της διαπραγματευτικής ομάδας.

"Ο κ. Ντάισελμπλουμ ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει" έλεγαν αργά το βράδυ της Τρίτης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι "ο κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης".

Σημείωναν, ακόμη, πως "οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών, στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις".


Πηγή : mega.gr