Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Συνεχίζει να οπλοφορεί ο Τράπερ που συνελήφθη για τον ίδιο λόγο τον Ιανουάριο

 



Χειροπέδες και πάλι πέρασαν αστυνομικοί τα ξημερώματα της Κυριακής σε γνωστό τράπερ, στην περιοχή του Ίλιον, γιατί έφερε και πάλι στην κατοχή του όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες της ομάδας ΟΠΚΕ σταμάτησαν το όχημα του τράπερ για τυχαίο έλεγχο στη συμβολή των οδών Θηβών και Ανδρέα Παπανδρέου, και στη διάρκειά του εντόπισαν ένα 9αρι πιστόλι, τύπου Glock και σφαίρες των 9 χιλιοστών.

Ο συγκεκριμένος τράπερ είχε συλληφθεί ξανά τον Ιανουάριο για τον ίδιο λόγο και συνεχίζει στην ίδια τακτική να οπλοφορεί παράνομα αφού η δικαιοσύνη τον αφήνει ελεύθερο.



ΝΔ για το νέο νούμερο του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ και μισογύνη Μιθριδάτη - Τα ποστ του νούμερου

 


Σκληρή κριτική στον θίασο του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η Νέα Δημοκρατία για την υποψηφιότητα του ράπερ Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η Ν.Δ. αναφέρει ότι το νέο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιθοδεί ουκ ολίγες φορές σε ομοφοβικά αλλά και σεξιστικά σχόλια για τις γυναίκες από τα προσωπικά του μέσα κοινωνικά δίκτυα, γεγονός που γεννά εύλογα ερωτήματα σχετικά με το πως ο τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίνεται για την ευαισθησία του σε ζητήματα σεξισμού, επιτρέπει  την ένταξη του καλλιτέχνη στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τη συστράτευση του ράπερ  με το ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πειραιώς:

O κ.Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες. Για τον κ.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα “στραβά μάτια”‘;

ΥΓ. Επισυνάπτουμε μερικές από τις εν λόγω αναρτήσεις του Μιθριδάτη.










Μια αληθινή ιστορία για την σχέση ανθρώπου με τα δελφίνια

 



Ο Ιταλός δύτης Enzo Mallorca έκανε βουτιά στην θάλασσα των Συρακουσών και μιλούσε με την κόρη του Rossana που επέβαινε στο σκάφος.......



Έτοιμος να βυθιστεί, ένιωσε κάτι ελαφρύ να τον χτυπάει στην πλάτη. Γύρισε και είδα ένα δελφίνι.

Μετά συνειδητοποίησε ότι δεν ήθελε να παίξει αλλά να εκφράσει κάτι......

Το ζώο βούτηξε και ο Enzo το ακολούθησε.

Σε βάθος περίπου 12 μέτρων, ήταν παγιδευμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο δίχτυ, ένα άλλο δελφίνι.

Ο Μαγιόρκα ζήτησε γρήγορα από την κόρη του να αρπάξει τα μαχαίρια κατάδυσης. Σε λίγο, οι δυο τους κατάφεραν να ελευθερώσουν το δελφίνι, το οποίο, στα τελευταια των δυνάμεων, έβγαλε μια '' σχεδόν ανθρώπινη κραυγή '' (περιγράφει ο Μαγιόρκα).

Ένα δελφίνι μπορεί να αντέξει κάτω από το νερό μέχρι και 10 λεπτά, μετά πνίγεται....

Το απελευθερωμένο δελφίνι ελέγχθηκε από τον Ένζο, τη Ροσάνα και το άλλο δελφίνι. Μετά ήρθε η έκπληξη: Ήταν θηλυκό δελφίνι, που σύντομα θα γεννούσε ένα μικρό.....

Το αρσενικό τους κυκλώνει και, όρθιο μπροστά στον Ένζο, άγγιξε το μάγουλό του (σαν φιλί), σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης και έφυγε μακριά......

Ο Enzo Mallorca τελείωσε λέγοντας:

'' Μέχρι ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται και να μιλάει στον κόσμο των ζώων, δεν μπορεί ποτέ να γνωρίσει τον πραγματικό του ρόλο στη Γη”.

Το 2016 ο Ιταλός δύτης Enzo Maiorca, πέθανε σε ηλικία 85 ετών. Ήταν ο πρώτος που έσπασε το ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης στα 50 μέτρα….


dinfo.gr



Συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί 15 και 22 ετών για ληστείες σε σταθμούς του Μετρό

 


Δύο Ιρακινοί, 15 και 22 ετών, συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας, κατηγορούμενοι ότι διέπρατταν ληστείες κατά συρροή σε σταθμούς του Μετρό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στο πλαίσιο διερεύνησης αλλεπάλληλων περιστατικών ληστειών στους σταθμούς του Κεραμεικού, της Αγίας Μαρίνας, του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας, συστήθηκε ειδική ομάδα αστυνομικών για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.

Οι Ιρακινοί που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. «σημάδευαν» νεαρά άτομα

Σχετικά με τον τρόπο δράσης τους, οι δύο κατηγορούμενοι πλησίαζαν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, μέσα σε σταθμούς, και με τη χρήση ή απειλή βίας τους αφαιρούσαν χρήματα, κινητά τηλέφωνα ή άλλα τιμαλφή.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις ληστειών.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.




Σύγχρονος εξοπλισμός ρομποτικής σε όλα τα σχολεία της χώρας

 



Ξεκίνησε η παράδοση περισσότερων από 177.000 σετ ρομποτικής και STEM στο σύνολο των νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων της χώρας. Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ  και έχει στόχο να υποστηριχθεί αποτελεσματικά η μαθησιακή διαδικασία μέσω της προώθησης της εκπαιδευτικής καινοτομίας, της εξοικείωσης των μαθητών με τον Προγραμματισμό και την Τεχνολογία, της ενίσχυσης της εργασίας σε ομάδες, της ενίσχυσης δεξιοτήτων επικοινωνίας και άλλων απαραίτητων νοητικών δεξιοτήτων.

Μαζί με τα σετ ρομποτικής, έχει προβλεφθεί ειδικό εκπαιδευτικό υλικό, έργο στοχευμένης επιμόρφωσης εκπαιδευτικών, πρόγραμμα δημιουργίας ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού, ενώ ξεκινά άμεσα και έργο υποστήριξης -helpdesk- για ρομποτικά συστήματα, παράλληλα με την εγκατάσταση των συστημάτων στα σχολεία. Γίνεται πράξη το ψηφιακό σχολείο.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΤ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

  1. Ποια είναι τα οφέλη της εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Η εκπαιδευτική ρομποτική συνδυάζει τα μαθηματικά, την πληροφορική και την τεχνολογία και εισάγει βασικές έννοιες προγραμματισμού. Πρόκειται για κατεξοχήν διεπιστημονική δραστηριότητα.

Δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μας να αναπτύξουν πολλαπλές δεξιότητες, όπως κριτική σκέψη, ομαδική εργασία, συνεργατικότητα, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα, διαχείριση έργου.

Συνδυάζει τη μάθηση και το παιχνίδι, αποτελεί μια ευχάριστη και ευέλικτη διδασκαλία μάθησης, που προωθεί το κίνητρο των παιδιών και συμβάλλει στη μετατροπή των σχολείων σε δημιουργικές κυψέλες γνώσης και καινοτομίας.

 

  1. Σε ποια σχολεία θα διατεθούν τα κιτ ρομποτικής;

Κιτ ρομποτικής θα παραλάβουν όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της Επικράτειας.

 

  1. Πόσα κιτ ρομποτικής παραδίδονται στα σχολεία της χώρας;

Περισσότερα από 177.000 κιτ ρομποτικής θα παραδοθούν σταδιακά σε όλα τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια της χώρας. Η αντιστοιχία μαθητών με κιτ ρομποτικής ανά εκπαιδευτική δράση είναι περίπου 1 κιτ ανά 3 μαθητές, έτσι ώστε να είναι δυνατή η εφαρμογή συνεργατικών δραστηριοτήτων σε μικρές ομάδες.

 

  1. Γιατί ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και σε ποιες άλλες τάξεις διδάσκεται;

Γιατί τα παιδιά στην ηλικία αυτή απορροφούν με μοναδική ικανότητα γνώσεις και δεξιότητες, γιατί είναι εξαιρετικά γόνιμα χρόνια στα οποία διαμορφώνεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό το μυαλό των παιδιών μας και συνεπώς έχουμε χρέος να επενδύσουμε ακόμη πιο πολύ στα κρίσιμα αυτά χρόνια.

Μέσω της ρομποτικής, οι μαθητές στο Νηπιαγωγείο κατανοούν βασικές αρχές αλληλεπίδρασης, ενώ στη συνέχεια στο Δημοτικό εντάσσονται στην εκπαιδευτική διαδικασία βασικές αρχές προγραμματισμού, πριν την βαθύτερη εξοικείωση με τον προγραμματισμό.

Η εκπαιδευτική ρομποτική έχει ενσωματωθεί στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα και διδάσκεται στο Νηπιαγωγείο, στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, λοιπών προγραμμάτων ρομποτικής και εντός του μαθήματος της Πληροφορικής.

 

  1. Πώς θα υποστηριχθούν οι εκπαιδευτικοί στη διδασκαλία της εκπαιδευτικής ρομποτικής;

Οι εκπαιδευτικοί μας θα υποστηριχθούν μέσω

  • Ειδικού εκπαιδευτικού υλικού για τα κιτ ρομποτικής.
  • Προγράμματος στοχευμένης επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για την εκπαιδευτική ρομποτική.
  • Μηχανισμού υποστήριξης - εξειδικευμένο “helpdesk”.


Συνεχίζεται η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων - Ανασυγκροτείται η αμυντική βιομηχανία της χώρας

 



Στη προχθεσινή τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων κι έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η προσπάθεια εξυγίανσης και αναβίωσης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή εργάστηκε συστηματικά και επίπονα, για το σκοπό αυτό και, στα 4 χρόνια της θητείας της, κατάφερε σημαντικά επιτεύγματα. Συνοπτικά, επισημαίνονται:

  • ΕΛΒΟ: Η επιχείρηση, που διαθέτει μακρά ιστορία στον τομέα της κατασκευής οχημάτων, τελούσε σε ειδική εκκαθάριση από το 2014 έως τα τέλη του 2020, οπότε, ύστερα από επιτυχή διαγωνιστική διαδικασία, υπεγράφη, τον Φεβρουάριο του 2021 – μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον Υπουργό Οικονομικών, και του πλειοδότη του διαγωνισμού – η σύμβαση μεταβίβασης της ΕΛΒΟ στους νέους μετόχους. Ολοκληρώθηκε, έτσι, επιτυχώς μία μακρά και δύσκολη διαδικασία, που επιτρέπει στην εταιρεία να αποτελέσει πυλώνα ανάπτυξης για τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και συνολικά για την εθνική οικονομία, καθώς και πόλο στήριξης της τοπικής κοινωνίας, με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
  • Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Ύστερα από πολλά χρόνια συσσώρευσης προβλημάτων και χρεών, και αφού η προηγούμενη Κυβέρνηση απλώς έθεσε την επιχείρηση σε ειδική διαχείριση, χωρίς περαιτέρω πρωτοβουλίες, η σημερινή Κυβέρνηση ανέστρεψε την αβέβαιη πορεία των μεγαλύτερων ναυπηγείων της χώρας, με καταλυτικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Η εξέλιξη αυτή επισφραγίστηκε με την επιτυχή ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνιστικών διαδικασιών, τον Ιούλιο του 2021.Πριν από λίγες ημέρες υπογράφηκε η σύμβαση  μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων στον νέο επενδυτή, Γ. Προκοπίου γεγονός που ανοίγει νέες προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για την ιστορική εταιρεία και την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, προς όφελος της Εθνικής Άμυνας.
  • ΕΑΣ: Η εταιρεία παρελήφθη το 2019 με μηδαμινά ταμειακά διαθέσιμα, που δεν της επέτρεπαν να καταβάλει ούτε τους μισθούς των εργαζομένων, εν μέσω άλλων ζητημάτων κακοδιαχείρισης και αδυναμιών εσωτερικής λειτουργίας. Για να διατηρηθεί η εταιρεία σε παραγωγική λειτουργία και να αυξηθεί ο κύκλος εργασιών της, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω του Υπουργείου Οικονομικών στηρίζει την εταιρεία εμπράκτως, καταβάλλοντας σημαντικά ποσά μέσα από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Παράλληλα, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει δρομολογήσει διαδικασίες για την υλοποίηση παραγγελιών από την εταιρεία, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία λειτουργικής αναδιάρθρωσής της στο πλαίσιο της μετεγκατάστασης παραγωγικών δραστηριοτήτων της.
  • ΕΑΒ: Τον Ιούλιο του 2019, η Κυβέρνηση παρέλαβε την ΕΑΒ με ταμειακά ελλείμματα, σχεδόν μηδενική ρευστότητα, οργανωτικές δυσλειτουργίες, επιχειρησιακές αγκυλώσεις και αδιαφανή πεδία. Στα προβλήματα αυτά αντέδρασε άμεσα και αποφασιστικά, λαμβάνοντας πλέγμα πρωτοβουλιών και μέτρων. Έτσι σήμερα η ΕΑΒ, με την αρωγή των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εθνικής Άμυνας, έχει  βελτιώσει δραστικά τα οικονομικά μεγέθη της, έχοντας ήδη -από το 2021- θέσει τις βάσεις επαναφοράς της σε προοπτικά αυξανόμενη κερδοφορία, μετά από 6 χρόνια ζημιογόνων χρήσεων. Ταυτόχρονα, έχει ξεκινήσει δυναμική συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια, για τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή δύο συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones) για πολλαπλές χρήσεις. Επίσης, η εξυγίανση της ΕΑΒ ανοίγει ήδη ευκαιρίες για σημαντικές διεθνείς συμπράξεις.


Νέα μείωση τιμών στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» - Μπήκε σε εφαρμογή και το «Καλάθι των Νονών»


 

Η συνολική αξία των προϊόντων του  «Καλαθιού του Νοικοκυριού» την 22η εβδομάδα εφαρμογής του -που ξεκίνησε προχθές- είναι μειωμένη κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, κατά την οποία υπήρχε  επίσης μείωση 2% από την προπερασμένη.

Ειδικότερα, στο 96,47% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο «Καλάθι του Νοικοκυριού», οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές με βάση τους νέους τιμοκαταλόγους που γνωστοποίησαν χθες στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Πιο συγκεκριμένα: Από το σύνολο 1.134 προϊόντων στο «Καλάθι του Νοικοκυριού» που είναι απολύτως συγκρίσιμα στα  50 (4,41%), η τιμή μειώθηκε, στα 1.044 (92,06%), η τιμή παρέμεινε σταθερή και σε 40 (3,53%), η τιμή αυξήθηκε.

Στο μεταξύ, μπήκε σε εφαρμογή το «Καλάθι των Νονών», με σκοπό -όπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης- να διατεθούν  καλά, ποιοτικά, επώνυμα παιχνίδια σε όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές. Απ’ αυτήν την εβδομάδα αναρτώνται στην πλατφόρμα e-katanalotis από 29 αλυσίδες παιχνιδιών παιχνίδια, λαμπάδες, αυγά σε «κλειδωμένες τιμές» ανά εβδομάδα.




Ταμείο Ανάκαμψης: Πρόσθετους δανειακούς πόρους, ύψους 5 δισ. ευρώ, διεκδικεί η Ελλάδα

 



Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, υπέβαλε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη διεκδίκηση επιπλέον δανειακών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του REPowerEU.

  • Το REPowerEU είναι το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που έχει ως σκοπό να καταστήσει την Ευρώπη ανεξάρτητη από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα, πολύ πριν από το 2030, υπό το πρίσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Είναι ένα σχέδιο για:
    • την εξοικονόμηση ενέργειας
    • την παραγωγή καθαρής ενέργειας
    • τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού μας
  • Τα 5 δισ. ευρώ θα αξιοποιηθούν, πρωτίστως, για τη χρηματοδότηση ενεργειακών, ιδιωτικών επενδύσεων-μέσω δανείων και κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών- οι οποίες θα αφορούν σε:
    • Έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), π.χ. ηλιακή και αιολική ενέργεια, βιομεθάνιο, πράσινο υδρογόνο, κ.ά.
    • Έργα ενεργειακής απόδοσης, π.χ. παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια επιχειρήσεων, αναβάθμιση υποδομών και αύξηση της αποδοτικότητας των διαδικασιών παραγωγής
    • Πρωτοβουλίες για την προώθηση των «καθαρών» μεταφορών
    • Έργα πρόσβασης σε καθαρή ενέργεια, όπως λύσεις εκτός δικτύου και δίκτυα κατανεμημένης ηλεκτρικής ενέργειας
    • Συστήματα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών (BESS) κ.ά.
  • Το αίτημα υποβλήθηκε δεδομένης της επιτυχούς πορείας του δανειακού προγράμματος του «Ελλάδα 2.0». Για το συγκεκριμένο σκέλος του Εθνικού Σχεδίου καταγράφεται υψηλό ενδιαφέρον από τους επενδυτές, καθώς τα δάνεια χορηγούνται με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους (επιτόκιο δανεισμού, σταθερό 0,35% για πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις και 1% για μεσαίες και μεγάλες), εν μέσω μιας χρονικής περιόδου που καταγράφεται, διεθνώς, ραγδαία αύξηση των επιτοκίων.

Υπενθυμίζεται πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» έχει, ήδη, εγκεκριμένους ευρωπαϊκούς πόρους, συνολικού ύψους 30,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12,7 δισ. ευρώ αφορούν σε δάνεια και τα υπόλοιπα 17,8 δισ. ευρώ σε επιδοτήσεις. Συμπεριλαμβανομένων των πόρων του REPowerEU αναμένεται να κινητοποιηθούν επενδύσεις, συνολικού προϋπολογισμού περί τα 70 δισ. ευρώ.




Αυξημένη ετοιμότητα και προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου


 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη και μίλησε στα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, που αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο Κέντρο θα γίνεται θεωρητική και πρακτική, εκπαίδευση και μετεκπαίδευση του ένστολου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος για σε συναφή αντικείμενα και θέματα που αφορούν τις νέες εξελίξεις στους τομείς της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κρίσεων. Μπορούν επίσης να εκπαιδεύονται το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων,  του Λιμενικού και της ΕΛ.ΑΣ, επιχειρήσεων, νοσηλευτικών και ιδρυμάτων, καθώς και υπηρεσιών άλλων χωρών.  Στο χαιρετισμό του, ο Πρωθυπουργός ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε:

  • Η Κυβέρνησή μας, από την πρώτη στιγμή, έθεσε την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας συνολικά ως πρώτη προτεραιότητα. Και πιστεύω ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα προόδου. Αρκετά όμως απομένει να γίνουν. Καταφέραμε να έχουμε ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, το 112, αλλά κυρίως να έχουμε αποκτήσει μία κουλτούρα εκκένωσης την οποία στο παρελθόν, δυστυχώς, δεν διαθέταμε.
  • Έχουμε πετύχει να εκσυγχρονίσουμε σημαντικά τον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Κυρίως όμως, έχουμε πετύχει κάτι το οποίο στο παρελθόν είχε φανεί αρκετά δύσκολο: Τον πιο ικανοποιητικό συντονισμό μεταξύ όλων των αρμοδίων υπηρεσιών για να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε πιο αποτελεσματικά κυρίως τις δασικές πυρκαγιές, που μας απασχόλησαν και μας πόνεσαν τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια.
  • Πέρυσι, παρότι είχαμε περισσότερες πυρκαγιές, δοκιμάσαμε για πρώτη φορά αυτό το νέο σύστημα και νομίζω ότι έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα. Βέβαια, κάθε φορά που έχουμε μια σχετικά καλή αντιπυρική περίοδο ο πήχης ανεβαίνει πιο ψηλά. Και καθώς και φέτος σε λίγο θα ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος, απαιτείται ακόμα μια φορά αυξημένη ετοιμότητα και κυρίως προετοιμασία.


Με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει

 



Κυριάκος Μητσοτάκης στη δήλωσή του κατά την επίσκεψή του στον Γέρακα:

«Σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει μία μόνη πειστική πρόταση διακυβέρνησης και αυτή είναι η ισχυρή Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα στο τιμόνι της χώρας. Και επειδή ακούμε πολλά. Πρώτη ή δεύτερη κάλπη; Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Η ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτή την κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη τετραετία, ποιο κόμμα και ποιον τελικά οι πολίτες θέλουν για πρωθυπουργό. …

Μόλις χθες ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε τροπολογία με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να μην χρηματοδοτήσει τον φράχτη του Έβρου. Να τα ακούσετε όλοι … Δεν χρειάζονται αποδοκιμασίες, χρειάζεται απλά κρίση και σωστή επιλογή για την επόμενη μέρα. Με ή χωρίς ευρωπαϊκά λεφτά ο φράχτης στον Έβρο θα τελειώσει».



Την ώρα που τα έργα στο Ελληνικό προχωράνε τα νούμερα Πολάκης - Μπελαβίλας θέλουν να τα διαλύσουν


 

Καταστροφικοί και καραγκιόζηδες ολκής στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να καταστρέψουν ότι αναπτύσσεται στην Ελλάδα λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας.

Το θέμα το ξεκίνησε ένας υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά Νίκος Μπελαβίλας που δεν διακρίνεται για την σοβαρότητα του, όπως και η πλειοψηφία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Μπελαβίλας και Πολάκης ζητούν επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης και λένε τα νούμερα ότι τώρα η επένδυση αξίζει 16 δισ. ευρώ.

Μετά την εκστρατεία να ενημερώσουν του Έλληνες πολίτες ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, θα ρίξουν τον φράχτη, για να μπεί μέσα όποιος μετανάστης δεν τα κατάφερε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, τώρα ενημερώνουν ότι θα χτυπήσουν και τις επενδύσεις στην χώρα.

Ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την νέα αθλιότητα από τον ακροαριστερό φασίστα Πολάκη και τον δεν τον ξέρει ούτε η μάνα του Μπελαβίλα, την Τρίτη θα καλέσει όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων του Νότιου Τομέα να επισκεφθούν τα έργα του Ελληνικού να δουν και οι ίδιοι την πρόοδο των εργασιών, ώστε να ξεφτιλιστούν Πολάκης - Μπελαβίλας.

Τι ισχυρίζονται λοιπόν τα νούμερα του ΣΥΡΙΖΑ  :

Ο ακροαριστερός φασίστας Παύλος Πολάκης που το ψέμα και την απάτη την έχει εύκολη, ευκαιρία έψαχνε και με παρέμβασή του το βράδυ του Σαββάτου τάχθηκε στο πλευρό του υποψήφιου βουλευτή Α΄Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Μπελαβίλα που δεν διακρίνεται για την σοβαρότητα του, ο οποίος είπε ότι πρέπει να υπάρξει ακύρωση και επαναδιαπραγμάτευση της σύμβασης του Ελληνικού. 

«Συμφωνώ με το Νίκο Μπελαβιλα. 4 χρόνια φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Σώου με μπουλντόζες του «αδιευκρινιστου» και του Μητσοτακη και επι της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ! Το “μεγάλο έργο των 70.000 θέσεων εργασιας" έγινε υπόθεση real estate που σήμερα η αξία της γης εκτιμάται στα 16 δις…», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Πολάκης.

«…όταν επι Σαμάρα έλεγαν 600 εκατομμύρια !!Αυτή είναι η κυβέρνηση που θα έφερνε επενδύσεις και ανάπτυξη. Έρχεται η ώρα όμως να ζητήσουμε το λογαριασμό και να ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ τι ΤΗΡΗΘΗΚΕ και τι όχι από όσα συμφωνήθηκαν το 2016. Δικαιοσύνη παντού!!!

Ο Μπελαβίλας σε συνέντευξη που παραχώρησε την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», επεσήμανε ότι «θα τεθεί ξανά στο τραπέζι η σύμβαση του Ελληνικού, στη βάση όσων συμφωνήθηκαν το 2016 και δεν τηρήθηκαν ούτε στο ελάχιστο» λέγοντας ψέματα και εξαπατώντας όσους τον άκουγαν.

Ακόμη χαρακτήρισε το Ελληνικό «φούσκα» που όπως όλες οι φούσκες, έσκασε, αφού παραιτήθηκαν από την επένδυση ένας ένας οι ξένοι επενδυτές και τώρα παραιτούνται και οι ελληνικές τράπεζες.

«Το μέγα αναπτυξιακό έργο είναι μια εικονική πραγματικότητα και τίποτα από αυτά που διαφήμισε η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ.Γεωργιάδης, δεν πρόκειται να γίνουν. Έχουν γίνει μόνο καταστροφές. Καταστροφές κτιρίων, που εμπόδιζαν υποτίθεται την ανέγερση των ουρανοξυστών και του Καζίνο, κτιρίων ιστορικών όπως του Αμερικανικού Κολλεγίου της Γλυφάδας και πανάκριβων όπως τα Ολυμπιακά ακίνητα», υπογράμμισε ακόμη ο υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά.



Ανοίγει πάλι την ψαλίδα η Ν.Δ. - Marc : Προβάδισμα 5,3 μονάδων για τη ΝΔ

 



Η δημοσκόπηση της εταιρείας Marc δημοσιεύεται στην εφημερίδα  Πρώτο Θέμα που κυκλοφορεί.  

Συγκεκριμένα η διαφορά μεταξύ Ν.Δ και ΣΥΡΙΖΑ στη νέα αυτή δημοσκόπηση αυξάνεται στο 5,3% από 4,6% που ήταν στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας με το κυβερνών κόμμα να ανεβάζει τα ποσοστά του κατά 1,3%. Άνοδο της τάξης του 0,7% καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στάσιμο παραμένει στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που καταγράφει και αυτή η δημοσκόπηση πάντως είναι η άνοδος κομμάτων όπως το ΜεΡΑ25 και η Ελληνική Λύση αλλά και το ακροδεξιό φασιστικό κόμμα Κασιδιάρη το οποίο δείχνει να κερδίζει πόντου από το τοξικό περιβάλλον που δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ και πλήττει το πολιτικό σύστημα και με την εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Στην ίδια δημοσκόπηση οι πολίτες λένε όχι στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής και όχι από το πρώτο κόμμα στην περίπτωση που τεθεί θέμα συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με το πρώτο κόμμα, αποδομώντας με τον τρόπο αυτό το αφήγημα του ακατάλληλου για αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, το 66% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τα «ούτε» του Νίκου Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος που θα κερδίσει τις εκλογές, ψηφίζουμε για πρωθυπουργό.

* Δείτε όλη τη δημοσκόπηση στο Πρώτο Θέμα της Κυριακής που κυκλοφορεί



Νέα νούμερα στον θίασο Τσίπρα, εμπλουτίζεται με στελεχάρες ο ΣΥΡΙΖΑ


 

Άλλον ένα υβριστή του Κυριάκου Μητσοτάκη, της Νέας Δημοκρατίας και όσων δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, εντάσσει στα ψηφοδέλτια του ο Τσίπρας για να αποκτήσει συριζαίκη "ποιότητα" η βουλή.

Η νέα στελεχάρα που ψάχνει να βολευτεί οικονομικά με την βουλευτική αποζημίωση, λέγεται Μιθιδράτης και οι παλαιότεροι τον γνωρίζουν όταν τραγουδούσε σε ένα γκρουπ τα ημισκούμπρια.

Αυτή λοιπόν η νέα στελεχάρα του Τσίπρα που έχει επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και αυτό ήταν το εισιτήριο του για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το νέο νούμερο στον θίασο του Αλέξη Τσίπρα.

Η στελεχάρα λοιπόν Μιθριδάτης συναντήθηκε με τον «Τσιπρουλέτο», όπως αποκαλούσε τον Τσίπρα ο ίδιος ειρωνικά,  όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωνε ότι πρέπει η Μέρκελ να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και δεν είναι ο μόνος που έβριζε τον Τσίπρα και μετά έψαχνε καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ που μαζεύει ότι να΄ναι και ότι είναι αδιάφορο.

Με λίγα λόγια ο θίασος εμπλουτίζεται με νέα νούμερα που δεν θέλει να βλέπει και να ακούει ο σοβαρός κόσμος.