Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Εμβολιασμός – Τρίτη δόση: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

 


Σήμερα το βράδυ ανοίγει η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr, έγκαιρου προγραμματισμού ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για τα άτομα άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την δεύτερη δόση. Η χορήγηση τρίτης δόσης θα γίνεται με την συμπλήρωση 6μηνου από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna. Η αναμνηστική δόση γίνεται με mRNA εμβόλιο της Pfizer ή μισή δόση του εμβολίου της Moderna.

Σημειώνεται ότι η αναμνηστική δόση σε όσους εμβολιάστηκαν με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson γίνεται στους δύο μήνες μετά τον εμβολιασμό τους με τα εμβόλια Pfizer, Moderna (μισή δόση) και το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στην ειδική ομάδα των ανοσοκατασταλμένων η αναμνηστική δόση γίνεται ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους.

Η χορήγηση τρίτης δόσης ξεκίνησε στη χώρα μας το Σεπτέμβριο και στοχεύει στην ενίσχυση της ανοσίας, η οποία μειώνεται μετά την πάροδο 6 μηνών και στην μακρότερη διάρκεια της προστασίας. Αυξάνει την αντισωματική απάντηση, ιδιαίτερα σημαντική για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και μειώνει το ποσοστό της λοίμωξης από τον κορωνοϊό.

Γι’ αυτό το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους (δύο δόσεις) άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες από την έκδοσή του. Θα δοθεί, περιθώριο ένας μήνας για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνο.



Φωτογραφίες από τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροπλάνου κοντά στον οικίσμο Αμυγδαλή στην Αγιά της Λάρισας.

 



Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροπλάνου κοντά στον οικίσμο Αμυγδαλή στην Αγιά της Λάρισας.

Νεκρός εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πιλότος του μονοκινητήριου αεροπλάνου, που αγνοείτο από τη Δευτέρα.



Aρχικώς, κοντά στον οικίσμο Αμυγδαλή στην Αγιά της Λάρισας, εντοπίστηκαν από ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας, τα συντρίμμια του αεροπλάνου μαζί με τον άτυχο πιλότο που βρίσκονταν στο εσωτερικό του.

Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν σε δασώδη και ανάγλυφη περιοχή.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τον εντοπισμό του μονοκινητήριου αεροπλάνου:


voria



Ν.Δ. για Παπανδρέου: «Περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην Πρωθυπουργό»


 

Αιχμηρή απάντηση στον Γιώργο Παπανδρέου έδωσε η Νέα Δημοκρατία, για τα όσα υποστήριξε ο πρώην Πρωθυπουργός, περί στελεχών της Ν.Δ. που εμπλέκονται στην εκλογή ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

«Πάγια τακτική της Νέας Δημοκρατίας είναι να μην εμπλέκεται στις εσωτερικές διεργασίες άλλων κομμάτων. Και σε αυτή την θέση ήταν και θα παραμείνει σταθερή και τα στελέχη της την τηρούν αυστηρά», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτανης.

«Με έκπληξη ακούσαμε τον κ. Παπανδρέου να μιλάει για εμπλοκή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογή ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ. Θα περιμέναμε μεγαλύτερη σοβαρότητα από έναν πρώην πρωθυπουργό.

Τη μέρα των εκλογών για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πραγματοποιείται το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο οποίο θα ληφθούν σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Με αυτό ασχολούνται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ας ασχοληθεί κι αυτός με το να πείσει τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ ότι αξίζει την ψήφο τους, αντί να φαντάζεται εμπλοκές που δεν υπάρχουν», ανέφερε ο Τάσος Γαΐτάνης.



Νέο περιστατικό βίας από παραβατικές ανήλικες - Ξυλοκόπησαν συμμαθήτρια τους την έστειλαν στο νοσοκομείο



Πρόκειται για ακόμα ένα περιστατικό βίας με δράστες και θύματα ανήλικες μαθήτριες.

Σύμφωνα με το iefimerida, 12 Νοεμβρίου έγινε το περιστατικό στον ΕΠΑΛ Ζωγράφου, όταν μέσα στην αίθουσα του σχολείου η άτυχη κοπέλα αρχικά διαπληκτίστηκε με μία παραβατική συμμαθήτρια της για τη θέση που καθόταν.

Η 16χρονη μετά το συμβάν πήγε στην τουαλέτα. Τη στιγμή που έβγαινε, όμως την πλησίασε η παραβατική και επικίνδυνη συμμαθήτρια με την οποία είχε αρχικά τσακωθεί, η οποία όμως δεν ήταν μόνη της. Μαζί ήταν πέντε παραβατικές ανήλικες.

Αρχικά, της έκοψαν τον δρόμο και της πέταξαν στο κεφάλι ένα πλαστικό ποτήρι με καφέ. Στη συνέχεια την χτύπησαν με μανία με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο της το σώμα.

Η άτυχη 16χρονη μετά τον ξυλοδαρμό της πήγε σπίτι και το απόγευμα της ίδιας ημέρας παραπονέθηκε στους γονείς της για ζαλάδες. Η μητέρα της την μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου και νοσηλεύτηκε, ενώ κατήγγειλε το συμβάν στο τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου.



Συνεχίζεται ο ανθελληνισμός απο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Υπέβαλαν ερώτηση για την Ολλανδή δημοσιογράφο

 


Είναι ντροπή για την Ελλάδα και τον Ελληνικό λαό, ότι πληρώνονται ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να ενεργούν ανθελληνικά σε βάρος της Ελλάδας.

Μετά τον σάλο με τις προκλήσεις της Ολλανδής δημοσιογράφουΊνγκεμποργκ Μπέουχελ, οι ανθέλληνες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κούλογλου και Αρβανίτης υπέβαλαν ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της προκλητικής Ολλανδής.

Οι δύο ανθέλληνες προκλητικοί ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί με τέσσερις ακόμη συναδέλφους τους από άλλες χώρες και από διάφορες πολιτικές ομάδες, οι οποίοι συνυπέγραψαν την ερώτηση) επισημαίνουν ότι η Μπέουχελ έχει πέσει θύμα «συστηματικής συκοφαντικής εκστρατείας» και ότι η μήνυση, την οποία έχει καταθέσει εις βάρος της ο Δήμαρχος της Ύδρας, αποσκοπεί στην οικονομική εξόντωση της Ολλανδής δημοσιογράφου.

Εξ αφορμής της περίπτωσης Μπέουχελ, οι προκλητικοί χωρίς ίχνος ντροπής Κούλογλου και Αρβανίτης θέτουν γενικότερο ζήτημα ελευθερίας λόγου στην Ελλάδα και ερωτούν την Κομισιόν εάν προτίθεται να αναλάβει δράση, προκειμένου να προστατεύσει τους δημοσιογράφους στη χώρα μας.

Οι Αρβανίτης και Κούκογλου δείχνουν για ακόμα μία φορά τον ανθελληνισμό του ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθεια του κόμματος να κάνει ζημιά στην Ελλάδα με κάθε κόστος και κάθε τρόπο.

Αναφέρουν χωρίς τσίπα και ντροπή ότι η προκλητική Ολλανδή με τα fake news που χρησιμοποιεί απο ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκία, δέχεται συκοφαντική δυσφήμηση από τα Ελληνικά social media.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνα για την Ελλάδα και το αποδεικύνου σε κάθε τοποθέτηση και δήλωση τους!!



Ο Παπανδρέου παίζει το νούμερο του απαξιωμένου Τσίπρα εργαλειοποιώντας την πανδημία

 


Πρέπει να καταλάβει ο ΓΑΠ, ότι δεν θα κερδίσει ποτέ κανένας παίζοντας το νούμερο Αλέξης Τσίπρας, γιατί έχει καταγραφεί στην μνήμη όλων ότι εξαπατά, λέει ψέματα, δεν έχει ίχνος φερεγγυότητας, και ηθικής!!

Εκνευρισμός υπάρχει στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου και αναρωτιούνται γιατί δεν προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Πληροφορούμε το επιτελείο του, ότι όσο παίζει το ίδιο νούμερο με τον Αλέξη Τσίπρα εργαλειοποιώντας την πανδημία, τόσο δύσκολο είναι να τον πάρει στα σοβαρά ο σοβαρός ψηφοφόρος του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ.

Όπως ενημερωθήκαμε, έφτασε στο σημείο μέσα στην απόγνωση του, να ρίχνει τις ευθύνες στην Ν.Δ. ότι στήνει δημοσκοπήσεις εναντίον του και υπέρ των άλλων υποψηφίων.

Ο ΓΑΠ νόμιζε ότι οι εκλογές θα είναι περίπατος για τον ίδιο, αλλά κανένας δεν του είπε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει, η Ελλάδα έχει σοβαρή κυβέρνηση και πρωθυπουργό, άρα θέλει σοβαρό αρχηγό αντιπολίτευσης και όχι ένα ίδιο σαν τον απαξιωμένο πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι σοβαροί και μετρημένοι και αυτό τους φτιάχνει την εικόνα, ο ΓΑΠ δείχνει ότι δεν έχει ανακτήσει τόσα χρόνια ίχνος σοβαρότητας.

Η δειλία του να μην συμμετάσχει στο debate με τους άλλους υπόψηφιους, του κόστισε, όπως του κοστίζει ότι παίζει το ίδιο νούμερο, με το απόλυτο νούμερο της αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΓΑΠ, κινείται στην γραμμή Τσίπρα, εργαλειοποιώντας την πανδημία και είπε πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» αλλά και ότι «έξι φορές έχει πανηγυρίσει για το τέλος της», ότι έχει δηλαδή πεί ο πολιτικός απατεώνας Τσίπρας, και είναι φυσικά fake news που δεν έχει συμβεί ποτέ. 

Το ότι ταυτίζεται με αυτόν που έχει απαξιωθεί από τους πολίτες και γελάει ο κόσμος μαζί του, κάποιος από το επιτελείο του πρέπει να του πει ότι κάνει μέγα λάθος.

«Στην αρχή πήγαμε καλά, αλλά στη συνέχεια δόθηκε από την κυβέρνηση ένα μήνυμα νίκης απέναντι στην πανδημία και ένα σήμα έπαρσης», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη του και κλείνοντας και εκείνος από την πλευρά του το μάτι στους ανεμβολίαστους, κατέκρινε την κυβέρνηση επειδή «απευθύνθηκε με αυταρχικό τρόπο στους πολίτες».

Αυτή η τακτική μόνο καλό δεν κάνει στην εικόνα του και μέχρι να το καταλάβει θα έχει απαξιωθεί και αυτός από τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ - ΠΑΣΟΚ.



Προϋπολογισμός 2022 αναθεωρείται στο 6,9% η ανάπτυξη για το 2021

 


Το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε σήμερα προς συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων τον Κρατικό Προϋπολογισμό του έτους 2022. 

Ο ρυθμός ανάπτυξης για το έτος 2021 αναθεωρείται σημαντικά προς τα άνω, από 3,6% που προβλεπόταν στο ΜΠΔΣ 2022-2025 και 6,1% στο προσχέδιο Προϋπολογισμού 2022, σε 6,9%.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: 

«Αυτό σηματοδοτεί ότι σε σχέση με την ύφεση ύψους 9,0% που παρατηρήθηκε το 2020, η οικονομία έχει ήδη καλύψει άνω των δύο τρίτων του απολεσθέντος εγχώριου προϊόντος, εντός μάλιστα ενός έτους που κατά το πρώτο εξάμηνο υπήρχαν ακόμη σε ισχύ σημαντικά περιοριστικά μέτρα στην άσκηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Επιπλέον, η σωρευτική ανάπτυξη των ετών 2021-2022 αυξάνεται στο 11,7%, 1,6% υψηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις στο ΜΠΔΣ 2022-2025, σηματοδοτώντας ότι κατά το έτος 2022 όχι μόνο αναμένεται να αποκατασταθεί το επίπεδο του εγχώριου προϊόντος του 2019, αλλά αυτό να αυξηθεί περαιτέρω, κατά 1,7%. Χαρακτηριστικό και δομικό στοιχείο της οικονομικής ανάπτυξης που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι η σημαντική μείωση του ποσοστού ανεργίας, από 16,5% τον Σεπτέμβριο του 2020, σε 13% τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το ανωτέρω αποτέλεσμα δεν οφείλεται προφανώς μόνο στην άρση των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, αλλά σε μεγάλο βαθμό στην πρωτόγνωρη σε ύψος οικονομική ενίσχυση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που ξεπερνά τα 43 δισ. ευρώ σε ταμειακή βάση, και τα 31 δισ. ευρώ σε δημοσιονομική βάση, την περίοδο 2020-2022. Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε ασφαλή επίπεδα, ενώ η ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης με τη βοήθεια των πρόσθετων πόρων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», περιορίζει καθοριστικά τις μακροχρόνιες δημοσιονομικές συνέπειες της πανδημίας, και διασφαλίζει την πορεία αποκλιμάκωσης του δημοσίου χρέους, ως ποσοστού του ΑΕΠ, στα αμέσως επόμενα χρόνια.

Η πληθώρα παρεμβάσεων, που περιλαμβάνει άνω των 70 κατηγοριών μέτρων, πολλά από τα οποία ανανεώνονταν και ενισχύονταν σε μηναία βάση, κατάφερε να στηρίξει την οικονομική δραστηριότητα της χώρας, έτσι ώστε να είναι έτοιμη να κάνει το άλμα ανάπτυξης στη μετά-κορονοϊό εποχή. Επίσης, η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ενισχύεται και η χώρα αναβαθμίζεται, παρά την αναγκαστική επιβάρυνση του δημοσίου χρέους – όπως έγινε πανευρωπαϊκά – στη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της υλοποίησης ενός συνεκτικού και ολοκληρωμένου σχεδίου μεταρρυθμίσεων, σε όλα τα πεδία της δημόσιας σφαίρας, η δυσκολία εφαρμογής του οποίου στη διάρκεια και υπό τους περιορισμούς της πανδημίας, δεν εμπόδισε την ταχεία και αποτελεσματική του πρόοδο.

Η νέα εποχή ισχυρής και βιώσιμης ανάπτυξης σηματοδοτεί τη στροφή προς ένα οικονομικό μοντέλο περισσότερο εξωστρεφές, ανταγωνιστικό και πράσινο, προς ένα κράτος πιο αποτελεσματικό, με λιγότερη γραφειοκρατία, ψηφιακά αναβαθμισμένο, με δραστικά μειωμένη παραοικονομία, με φορολογικό σύστημα φιλικό προς την ανάπτυξη και ένα ανθεκτικότερο κοινωνικό «δίχτυ» προστασίας. Ταυτόχρονα, η περαιτέρω μείωση της ανεργίας, σε συνδυασμό με τα κίνητρα για μετάβαση σημαντικού μέρους της οικονομικής δραστηριότητας από την αδήλωτη στη «λευκή» οικονομία, που αποτελεί κεντρικό στόχο της οικονομικής πολιτικής, αναμένεται να οδηγήσει σε αναθέρμανση από την πλευρά της ζήτησης στην αγορά εργασίας και σε σταδιακή άνοδο των μισθών.

Η Ελλάδα έχοντας διαθέσιμα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, με αιχμή το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το ΕΣΠΑ 2021-2027, είναι έτοιμη για τη μετάβαση σε νέα εποχή, που συνδυάζει την οικονομική αποτελεσματικότητα με την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη. Η σειρά πρωτοπόρων παρεμβάσεων προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της απασχόλησης, της παραγωγικής οικονομίας και της νέας γενιάς, σηματοδοτούν την κατεύθυνση του παρόντος Προϋπολογισμού προς το μέλλον και την ευημερία της χώρας».



Αυτές είναι οι 7 δικογραφίες-φωτιά για fake news «αρνητών»


 

Επτά δικογραφίες για επικίνδυνα… fake news αρνητών, αντιεμβολιαστών, που απειλούν, προβαίνουν σε μηνύσεις και ζητούν εκταφές νεκρών,έχουν σχηματίσει οι αστυνομικές αρχές και έχουν διαβιβαστεί στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς.

Η πρώτη αφορά τους «Ελληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς», η δεύτερη αυτούς που αναρτούν βίντεο με αντιεμβολιαστική… ρητορική σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, σε άλλες δύο δικογραφίες έχουν ταυτοποιηθεί εκείνοι που «διεγείρουν» σε ανυπακοή και αναμένεται να κληθούν ως οιονεί κατηγορούμενοι, ενώ άλλες τρεις δικογραφίες έχουν σχηματιστεί σε βάρος άγνωστων μέχρι στιγμής προσώπων, καθώς εκκρεμεί ο εντοπισμός των διαδικτυακών αποτυπωμάτων τους.

Την ίδια ώρα, ο «γνωστός» 54χρονος δικηγόρος αρνητής-αντιεμβολιαστής που φέρεται να καθοδηγεί και να προτρέπει σε ανυπακοή συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια μήνυσε και ζητούσε την… αυτόφωρη σύλληψη του εισαγγελέα που παρήγγειλε την προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.

Αναφορικά με τις έρευνες των στελεχών τής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η πρώτη δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στις εισαγγελικές αρχές αφορά στις δραστηριότητες και προτροπές των «Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών». Εχουν ταυτοποιηθεί ο διαχειριστής της ιστοσελίδας τους και ο «συνέταιρός» του. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε έρευνα στο σπίτι του διαχειριστή, όπου κατασχέθηκαν υπολογιστές και usb, τα οποία μεταφέρθηκαν στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω διερεύνηση. Από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου έχουν προκύψει και οι δύο τηλεφωνικές συνδέσεις μέσω των οποίων οι δύο κατηγορούμενοι έδιναν «συμβουλές» σε αρνητές-αντιεμβολιαστές για τους τρόπους που μπορούν να κινηθούν νομικά σε βάρος κυβερνητικών στελεχών, εισαγγελέων, αστυνομικών, γιατρών, δασκάλων και άλλων κρατικών λειτουργών. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και αναζήτησης στοιχείων για το αδίκημα της απόπειρας απάτης, έχουν εντοπίσει τέτοιο «μηχανισμό» εξαπάτησης, ωστόσο πολίτες που έχουν εξαπατηθεί δίνοντας 25 ευρώ για τις… νομικές συμβουλές αρνούνται να καταθέσουν, παρότι έχουν κληθεί. Αξίζει να σημειωθεί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, πως οι δύο κατηγορούμενοι αποστέλλουν απειλητικά e-mails προς τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεσή τους.

Η δεύτερη δικογραφία αφορά στις αναρτήσεις βίντεο σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπου υπήρχε ελευθερία στα uploads τέτοιου βιντεοληπτικού υλικού. Οι αστυνομικοί ερευνούν τα ηλεκτρονικά ίχνη των προφίλ που ανέβασαν τα σχετικά βίντεο. Αλλες δύο δικογραφίες έχουν σχηματισθεί σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων που έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένεται να κληθούν να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις. Οι υπόλοιπες τρεις δικογραφίες έχουν σχηματισθεί κατ’ αγνώστων και απομένει η έρευνα εντοπισμού των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων και της ταυτοποίησής τους.

Στο μεταξύ, στις 21:55 το βράδυ της Τετάρτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Διονύσου συνέλαβαν έξω από το σπίτι του, στη Σταμάτα, τον 54χρονο δικηγόρο που κατηγορείτο για διέγερση σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων τελεσθείσα επανειλημμένα μέσω Διαδικτύου κατ’ εξακολούθηση. Ο δικηγόρος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και υπέβαλε μήνυση, ζητώντας να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του εισαγγελέα για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.


Παναγιώτης Σπυρόπουλος

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Διάβημα της Ελλάδας στην Αλβανία για την έκθεση στο αλβανικό Προεδρικό Μέγαρο για τη «γενοκτονία των Τσάμηδων»

 


Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα πραγματοποίησε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζήτησε άμεσα εξηγήσεις από το γραφείο του Αλβανού Προέδρου Ilir Meta, σχετικά με έκθεση φωτογραφιών και χαρτών με αντικείμενο την «γενοκτονία των τσάμηδων» και την «κατοχή Αλβανικών εδαφών από την Ελλάδα».

Οι εν λόγω φωτογραφίες, οι οποίες έχουν αναρτηθεί στην εξωτερική περίφραξη του Αλβανικού προεδρικού μεγάρου, συνοδεύονται από κατηγορίες εναντίον της χώρας μας σχετικά με την «γενοκτονία των τσάμηδων», καθώς και από χάρτες που εμφανίζουν το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας ως «κατεχόμενα Αλβανικά εδάφη».

Σημειώνεται ότι ο Αλβανός Πρόεδρος Ilir Meta ξεναγήθηκε στην εν λόγω έκθεση από τους διοργανωτές.


iefimerida



Περισσότερα από 2,3 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της εστίασης

 


Συνολικά ο κλάδος της εστίασης τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ενισχυθεί με 2,3 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά το πρόγραμμα «Γέφυρα 2», η μείωση προκαταβολής φόρου, τα εγγυοδοτικά προγράμματα, το ΤΕΠΙΧ, η επιδότηση των τόκων των τραπεζικών δανείων.

Μέχρι σήμερα, ανάμεσα στ’ άλλα:

76.750 επιχειρήσεις εστίασης έχουν πάρει 1,1 δισ. ευρώ επιστρεπτέα προκαταβολή.

29.259 έχουν πάρει 200 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα επιχορήγησης της εστίασης

10.562 επιχειρήσεις έχουν πάρει 72,7 εκατ. ευρώ σε πάγιες δαπάνες.

Περίπου 40.000 επιχειρήσεις είχαν μείωση ενοικίων με κόστος 200 εκατ. ευρώ.

Η στήριξη της πολιτείας προς την εστίαση συνεχίζεται και σήμερα. Συγκεκριμένα, συνεχίζονται:

Το πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών,

το πρόγραμμα «Γεφυρα 2» που αφορά στην επιδότηση δόσεων δανείων,

η μείωση της προκαταβολής φόρου,

τα εγγυοδοτικά προγράμματα,

η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες.

Επίσης, οι άνθρωποι της εστίασης οφείλουν να αντιληφθούν ότι η επιτυχία των προστατευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι αυτή που κρατάει τα μαγαζιά ανοιχτά, άρα έχουν κάθε συμφέρον να συμβάλουν στην υλοποίησή τους, ενόψει μάλιστα των γιορτών. Γιατί είναι πρωτίστως οι επαγγελματίες που έχουν συμφέρον από μια οικονομία ανοιχτή.




Yλοποιείται το «κοινωνικό πακέτο» δράσεων του ΟΑΕΔ για τη στήριξη της απασχόλησης σε Δυτική Μακεδονία- Πελοπόννησο

 


Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το «κοινωνικό πακέτο» του ΟΑΕΔ, συνολικού ύψους 107 εκατ. ευρώ, για την στήριξη της απασχόλησης στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου και τη δίκαιη και ομαλή μετάβασή τους στη μεταλιγνιτική εποχή. Η αρχή γίνεται με δυο προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ, μέσω των οποίων θα δημιουργηθούν 5.400 νέες θέσεις εργασίας, που «ανοίγουν» τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας για την πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης 3.400 ανέργων, πρώην εργαζομένων σε επιχειρήσεις των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας 2.000 ανέργων 18-29 ετών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (1.450 θέσεις) και στους Δήμους Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας της Περιφέρειας Πελοποννήσου (550 θέσεις).

Για τα υπόλοιπα προγράμματα που συμπληρώνουν το κοινωνικό πακέτο θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες. Το κοινωνικό πακέτο εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της απολιγνιτοποίησης, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης. Αποτελεί ένα από τα βασικά εργαλεία για την επόμενη διετία, στο πλαίσιο της μέριμνας να μην υπάρξει κενό στην απασχόληση έως την πλήρη ενεργοποίηση όλων των προγραμμάτων και των δράσεων του Μηχανισμού Δίκαιης Μετάβασης που θα κινητοποιήσουν κονδύλια άνω των 5 δις. ευρώ για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου για της λιγνιτικές περιοχές.




Τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό σε επίπεδο ΕΕ κατέγραψε η Ελλάδα τον Οκτώβριο


 

Τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψε τον μήνα Οκτώβριο η Ελλάδα, βάσει νεότερων στοιχείων από την Eurostat, με την ενέργεια να διαδραματίζει σταθερά κομβικό ρόλο στις ανατιμήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στην χώρα μας εν συγκρίσει με τον Οκτώβριο του 2020 αυξήθηκαν κατά 2,8%, σαφώς χαμηλότερα από τον κοινοτικό μέσο όρο στην ΕΕ, που ανέρχεται στο +4,4%.

Σημειώνεται, δε, πως σε όλα τα κράτη-μέλη της Ένωσης ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών ήταν μεγαλύτερος τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.

Άλλωστε, σημαντικές αυξήσεις κατεγράφησαν στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες της Ένωσης. Στη Γερμανία ο πληθωρισμός ανήλθε στο 4,6%, στη Γαλλία και την Ιταλία στο 3,2%, και στην Ισπανία στο 5,4%. «Πρωταθλήτρια» η Λιθουανία, όπου το σχετικό ποσοστό άγγιξε το 8,2%.

Το κόστος της ενέργειας ήταν για έναν ακόμα μήνα ο κυριότερος παράγοντας για τις ανατιμήσεις, καθώς αυξήθηκε κατά 23,7% σε σχέση με τον περσινό Οκτώβριο, σε μία ακόμα υπενθύμιση ότι η παγκόσμια ενεργειακή κρίση επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη. Η αντίστοιχη αύξηση τον Σεπτέμβριο ήταν 17,6%.



Ιδιαίτερα επωφελής για τη χώρα μας η συμφωνία για τον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό του 2022

 


Στις 15 Νοεμβρίου 2021 επιτεύχθηκε συμφωνία στις Βρυξέλλες μεταξύ του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επί κοινού σχεδίου Προϋπολογισμού της Ε.Ε. για το έτος 2022, που περιλαμβάνει αναλήψεις υποχρεώσεων συνολικού ύψους 169,5 δισ. ευρώ και πιστώσεις πληρωμών 170,6 δισ. ευρώ και στοχεύει στην κινητοποίηση επενδύσεων για μια βιώσιμη ανάκαμψη και μια «πράσινη», ψηφιακή και ανθεκτική Ευρώπη.

Η συμφωνία διασφαλίζει έναν ισορροπημένο και ρεαλιστικό Προϋπολογισμό, ο οποίος έχει ως προτεραιότητα την ανάκαμψη από την πανδημία, την προστασία και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την «πράσινη» και ψηφιακή οικονομία, ενώ προβλέπει και επαρκή περιθώρια για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτατων αναγκών και μελλοντικών προκλήσεων. Έμφαση, επίσης, δίνεται στους τομείς της συνοχής, της καινοτομίας, της μετανάστευσης, της ασφάλειας, της ανθρωπιστικής βοήθειας και της εξωτερικής δράσης της Ένωσης.

Ο Προϋπολογισμός Ε.Ε. έτους 2022 προβλέπεται να διαθέσει σημαντικούς πόρους σε τομείς και προγράμματα υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως της Οικονομικής και Κοινωνικής Συνοχής, της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, της Μετανάστευσης και Ασύλου, των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ), καθώς και των ΕU4Health, HORIZON, LIFE και ERASMUS.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν προθεσμία 14 ημερών για να εγκρίνουν το κοινό σχέδιο. Στις 25-26 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία θα σηματοδοτήσει και τυπικά το τέλος της διαδικασίας έγκρισης του Προϋπολογισμού 2022.

Συμπερασματικά, η συμφωνία για τον Προϋπολογισμό 2022 κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τη χώρα μας, καθώς η εισροή ευρωπαϊκών πόρων αναμένεται να συμβάλει σε κρίσιμους τομείς για την ελληνική οικονομία, όπως η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η ενίσχυση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής, η τόνωση των επενδύσεων και της απασχόλησης, η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και η προώθηση της έρευνας και καινοτομίας.



192.000 ραντεβού για εμβολιασμό 1ης δόσης σε δυο εβδομάδες

 


Περίπου 6,8 εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση και κοντά 6,5 εκατομμύρια έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου κλείστηκαν 27 χιλιάδες ραντεβού για την πρώτη δόση και 105 χιλιάδες ραντεβού για την τρίτη δόση.

Ειδικά για τα ραντεβού της 1ης δόσης τις τελευταίες δυο εβδομάδες έχουμε 192 χιλιάδες ραντεβού που κλείστηκαν.

 



Επικίνδυνος τζάμπα μάγκας, χρησιμοποίησε τον σκύλο του εναντίον αστυνομικών

 


Ένα περιστατικό που στη Νίκαια, δείχνει ότι ακατάλληλοι και επικίνδυνοι άνθρωποι έχουν στην κατοχή τους σκύλους, εκπαιδεύοντας τους να κάνουν τα φονικά όπλα.

Μια πενηντάχρονη γυναίκα πήγε στο Τμήμα και κατήγγειλε οτι ο 40χρονος σύζυγος της, της επιτέθηκε για να τη φιμώσει και να τη χτυπήσει και οταν οι δυο αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν, βγήκε έξω με ενα πίτμπουλ και έδωσε εντολή να «φάει» τους ένστολους.

Ο άγριος σκύλος που δεν φταίει αυτός, αλλά ο επικίνδυνος που τον είχε, όρμησε στον έναν αστυνομικό και του δάγκωσε το πόδι, ενώ ελαφρά τραυματίστηκε και ο συνάδελφός του. Σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί, δεν έβγαλαν όπλο για να θανατώσουν το ζώο, όπως είχε συμβεί παλαιότερα, και αυτό δείχνει ότι χειρίστηκαν το θέμα με απόλυτη ψυχραιμία και εμπειρία.

Τελικά ο επικίνδυνος για ανθρώπους και σκύλους δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο.

Το συμβάν σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης λίγο μετά τις 10:30. Μετά απο εναν καυγά, η 50χρονη, έφυγε απο το σπίτι της στην οδο Μαινάνδρου και μετέβη στο τοπικό Α.Τ. όπου κατέθεσε μηνυση εναντίον του συζύγου της λέγοντας στους αστυνομικους οτι της επιτέθηκε, πήγε να την φιμώσει και να τη χτυπήσει.

Όταν οι δυο αστυνομικοί έφθασαν στο σπίτι για να του περάσουν χειροπέδες, αυτός βγήκε εξω με τον σκύλο του φωνάζοντας στο πιτ μπουλ «φα' τους!» Το σκυλί υπάκουσε και επιτέθηκε στον έναν ένστολο δαγκώνοντάς τον στον αστράγαλο. 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά και ο δεύτερος αστυνομικός, με αμφότερους να οδηγούνται στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης συνελήφθη.



Μητσοτάκης: Έσφιξε τον κλοιό στους ανεμβολίαστους


 

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες για την πανδημία και τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.



Συμπολίτες μου,


Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να παρουσιάσω την πραγματική κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας. Να μοιραστώ τις σκέψεις μου για την έξαρση του τέταρτου κύματος που χτυπά ολόκληρη την Ευρώπη. Αλλά και να ανακοινώσω τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το πώς πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά από εδώ και στο εξής.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα δυστυχώς επιβράδυνε τον επίλογο του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο. Όμως παντού, τώρα, το εμβόλιο δίνει τη νίκη στον άνθρωπο και όχι στην ασθένεια. Στην υγεία και όχι στον πόνο. Στην ελευθερία και όχι στους περιορισμούς. Γιατί όπου ο εμβολιασμός προχωρεί, ο ιός υποχωρεί.

Το βλέπουμε να συμβαίνει σε χώρες με μεγαλύτερα ποσοστά θωράκισης από εμάς, ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες. Για παράδειγμα, στην Πορτογαλία ή στη Δανία μπορεί τα κρούσματα να αυξάνονται όμως εκεί τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ δεν γεμίζουν ασθενείς. Ούτε και οι απώλειες είναι μεγάλες.

Σήμερα, έχουν επιλέξει το εμβόλιο πάνω από 7 εκατομμύρια Έλληνες. Τρεις στους τέσσερις ενήλικες. Ωστόσο, 575.000 συμπολίτες άνω των 60 παραμένουν απροστάτευτοι και ξέρουμε ότι αυτούς χτυπά πιο σοβαρά ο ιός. Ενώ σχεδόν 1,5 εκατ. της ίδιας ομάδας συμπλήρωσαν 6 μήνες από τον εμβολιασμό τους. Αν και προστατευμένοι γίνονται πιο ευάλωτοι, καθώς έχουν λιγότερα αντισώματα.

Η επιστήμη, άλλωστε, μας προειδοποιεί ότι με τον καιρό η άμυνα του οργανισμού μας εξαντλείται. Συνεπώς, γίνεται καθοριστική και η ενισχυτική δόση του εμβολίου. Κι αυτό το στοιχείο είναι που συμπληρώνει τον κύριο στόχο μας: όλοι οι μεγαλύτεροι να κάνουν την πρώτη δόση και όλοι οι ήδη εμβολιασμένοι την τρίτη.

Σε αυτά τα δεδομένα κρύβεται και η αλήθεια για την πίεση στο Σύστημα Υγείας: σχεδόν εννέα στους δέκα ασθενείς που δοκιμάζονται, αυτή την ώρα, στις ΜΕΘ μας είναι ανεμβολίαστοι. Και όσοι νοσούν σοβαρά είτε δεν εμβολιάστηκαν καθόλου είτε δεν ενίσχυσαν την άμυνα του οργανισμού τους με την υπενθυμιστική δόση.

Πρόκειται, λοιπόν, πράγματι για πανδημία ανεμβολίαστων, αφού οι εμβολιασμένοι ακόμα και να νοσήσουν θα έχουν ήπιες συνέπειες. Σκεφτείτε ότι αν είχαμε τα ποσοστά θωρακισμένων ηλικιωμένων της Πορτογαλίας -και η Ελλάδα, θυμίζω, είναι δεύτερη στις μεγάλες ηλικίες στην Ευρώπη- οι διασωληνώσεις θα ήταν πέντε φορές λιγότερες.

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας κρατούν ετοιμοπόλεμες τις δομές υγείας με υπεράνθρωπες προσπάθειες. Γι’ αυτό, μαζί με την ευγνωμοσύνη μου, επαναλαμβάνω τη δέσμευση πως θα σταθώ δίπλα τους. Αναγνωρίζοντας ότι μαζί, μέσα στην περιπέτεια, χτίζουμε το νέο ΕΣΥ που όλοι θέλουμε.

Κάνω για ακόμα μία φορά έκκληση να σταματήσουν ορισμένοι να προσπαθούν να αποκομίσουν πρόσκαιρα οφέλη, κομματικοποιώντας το ανθρώπινο δράμα. Σήμερα χρειαζόμαστε όσο ποτέ καθαρό μυαλό και ενότητα. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία, αλλά συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις.

Η Ελλάδα θρηνεί αχρείαστες απώλειες γιατί πολύ απλά δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Κι αυτό παρά την άρτια εκστρατεία που οργάνωσε. Κυβέρνηση και κοινωνία, όμως, υπογράψαμε μαζί ένα συμβόλαιο τιμής: να μην ξανακλείσουμε, με ασπίδα το εμβόλιο. Και πρέπει να τηρήσουμε τους όρους αυτής της συμφωνίας.

Γιατί ας μην ξεχνάμε και ότι επειδή, ακριβώς, δεν περιορίσαμε την οικονομική δράση, η χώρα πέτυχε την τρίτη υψηλότερη ευρωπαϊκή επίδοση στην ανάπτυξη. Και τη μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία 180.000 νέων θέσεων εργασίας. Και βέβαια με τα σχολεία μας ανοιχτά και ασφαλή, με τα πολλά τεστ που κάνουμε.

Συμπολίτες μου,

Όλα τα κράτη προσαρμόζουν συνεχώς τη στάση τους ανάλογα με τη συμπεριφορά του ιού, τις τοπικές, δημογραφικές ιδιομορφίες, αλλά και την ισορροπία μεταξύ της επάρκειας ενός μέτρου και της δυνατότητάς του να εφαρμοστεί και να αποδώσει. Αυτή την ευέλικτη πολιτική ακολουθούμε και εμείς στην ελληνική πραγματικότητα.

Ήδη, οι τελευταίες πρωτοβουλίες μας έχουν αποτέλεσμα: τις τελευταίες εβδομάδες κλείστηκαν πάνω από 350.000 ραντεβού για πρώτο εμβολιασμό. Και οι μισοί από όσους πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την τρίτη δόση, την έκαναν ή την έχουν προγραμματίσει.

Αυτό αποδεικνύει ότι η προτροπή και η ενθάρρυνση έχουν μεγαλύτερη δύναμη από τους γενικούς αφορισμούς περί υποχρεωτικότητας. Γι’ αυτό πιστεύω ότι και όσοι ακόμη διστάζουν μπορούν ν’ αλλάξουν άποψη, ακούγοντας τι λένε οι ανεμβολίαστοι που νόσησαν. Αυτοί που είδαν τον θάνατο κατάματα στη μοναξιά ενός κρεβατιού της Εντατικής.

Αισιοδοξώ, επίσης, ότι θα ζυγίσουν πιο ψύχραιμα τα πράγματα. Και θα αντιληφθούν ότι αν εμβολιαστούν και οι ίδιοι η ζωή τους θα γίνει, επιτέλους, πολύ πιο εύκολη. Χωρίς πρόσθετους περιορισμούς και οικονομικές επιβαρύνσεις, δίπλα στους ανθρώπους τους και άνετα μέσα στην κοινωνία.

Ακριβώς εκεί αποσκοπούν και τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοινώνω σήμερα:

Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία.

Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες -επαναλαμβάνω, επτά μήνες- από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο. Ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός, ιδίως τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης, αλλά και ο πρόσθετος φόρτος σε συγκεκριμένες ώρες στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Βεβαίως, με ειδικές πρόνοιες για εργαζόμενους με παιδιά στο σχολείο.

Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά. Δεν υπάρχουν «κορόιδα» και «έξυπνοι» σε μία εθνική μάχη. Και σε αυτήν πρέπει να μπουν πιο αποφασιστικά όλοι, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους: το κράτος, η αυτοδιοίκηση, οι επιστημονικοί φορείς αλλά και οι επιμέρους επαγγελματικές ενώσεις.

Και πέμπτον, αλλά πρώτης σημασίας, ενισχύεται κι άλλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή.

Με αυτό το σχέδιο προχωρούμε στο επόμενο δίμηνο. Για να έχουμε φέτος καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι. Και μέχρι τότε οι συνεχείς έλεγχοι, τα πολλά τεστ και τα μέτρα ατομικής προστασίας να σταθεροποιήσουν και να μειώσουν τα κρούσματα. Και οι εμβολιασμοί πρώτης και τρίτης δόσης, ιδίως στους άνω των 60, να μειώσουν τις νοσηλείες και τα θύματα.

Ειδικά για την ισχύ των πιστοποιητικών, μάλιστα, με επιστολή μου προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα εισηγηθώ και η Ψηφιακή Ευρωπαϊκή Βεβαίωση να είναι έγκυρη μόνον αν αναγράφει και την τρίτη δόση μετά το εξάμηνο. Ώστε να αποφύγουμε κάθε ρωγμή στο τείχος ανοσίας που έχει ήδη χτιστεί στην ήπειρό μας.

Συμπολίτες μου,

Πρόκειται, όπως διαπιστώνετε, για επιλογές ενθαρρυντικές και όχι κατασταλτικές. Με διάθεση πειθούς και όχι αντιπαράθεσης που γεννάει διχασμούς και κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Όπως έχω πει, περισσότερο από μία λάθος άποψη με πληγώνει μία λάθος απώλεια. Γι’ αυτό και συνεχίζω να σας καλώ να ακούσετε τη φωνή της πραγματικότητας γύρω μας: τον θρήνο για την έγκυο και τα νέα παιδιά που χάσαμε. Τα λόγια όσων πίστεψαν σε ψέματα και έζησαν τη φρίκη της Εντατικής. Αλλά και την αγωνία των γιατρών μας.

Σας καλώ επίσης να γυρίσετε την πλάτη στον φόβο και σε κάθε τσαρλατάνο που, για τη δική του δημοσιότητα και προβολή, εμπορεύεται την άγνοια. Η απειθαρχία στις εκκλήσεις των ειδικών δεν είναι πράξη «αντίστασης» στο κράτος, αλλά υποχώρηση της λογικής και του κοινού συμφέροντος. Παράδοση στο σκοτάδι και στον κίνδυνο.

Και επαναλαμβάνω: αν το σύνολο των μεγάλων ηλικιών εμβολιαστεί, ο κορονοϊός θα μετατραπεί σε ένα είδος εποχιακής γρίπης. Και αν όλοι τηρήσουμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής, τότε ίσως εξαφανιστεί. Με τη στάση του καθένα μας στο σπίτι, στη δουλειά, στις συναναστροφές μας, με το να γίνουμε οι ίδιοι φύλακες της υγείας μας.

Αυτό ακριβώς σας ζητώ να κάνουμε. Επιστρατεύοντας ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και πολιτών, που φέρνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστήμης και του κράτους. Και κάνοντας πράξη το μόνο σύνθημα που οδηγεί στην αισιόδοξη επόμενη μέρα: Εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε, εμβολιαστείτε!



Ο Τσίπρας απείλησε του Έλληνες : Εάν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης θα έρθουμε εμείς

 


Αρνητής λογικής και σοβαρότητας για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας!!

Τι την ήθελε την αντιδήλωση ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν άνευ ουσίας και έδειξε ένα πολιτικό με πλήρη ανικανότητα, που είπε αυτά που ξέρουμε και δεν πρόσθεσε τίποτα και καινούργιο.

Όποιος ήρωας κάθισε να ακούσει όσα είπε, είδε ένα Τσίπρα αμήχανο με την ίδια έκφραση του χαμένου στο πρόσωπο του, να ζητάει την αντικατάσταση του Πλεύρη!!! Άντε να φύγει ο Πλεύρης ρε Τσίπρα και ;;;; Να έρθει ο Πολάκης να μας κάνει άλογα;;

Ο τύπος δεν καταλαβαίνει ότι εργαλειοποιώντας την πανδημία κάνει κακό στο ίδιο και στο κόμμα του. Είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ευρώπη που εργαλειοποιεί την πανδημία για ψήφους και αυτό δείχνει το πόσο φαιδρός και λίγος είναι.

Είχε το θράσος μάλιστα να απειλήσει και τους Έλληνες, λέγοντας στον πρωθυπουργό να αποχωρήσει από τη θέση του για να χειριστεί ο ίδιος την πανδημία, και εκεί ο κόσμος που το άκουσε μετά το ρίγος και τον τρόμο που τον κυρίευσε, έβαλε τα γέλια για ακόμα μία φορά.

Αυτό που έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στον κόσμο και τον έκανε να αναρωτιέται εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλήρη αντίληψη των πραγμάτων είναι ότι συνεχίζει να διαφωνεί με τον όρο «πανδημία των ανεμβολίαστων». 

Προσπαθεί να παραπλανήσει τους ανεμβολίαστους λέγοντας «και οι εμβολιασμένοι νοσούν»,  ποντάρει στους αρνητές και στην επιμονή των ανεμβολίαστων να μην εμβολιαστούν, κάνοντας τον υπολογισμό ότι κάθε βήμα επιδείνωσης το χρεώνεται η κυβέρνηση και νομίζει ότι θα βγει κερδισμένος κοροιδεύοντας.

Η φαιδρότητα του είναι τέτοια εξοργίζοντας τους πολίτες γιατί δεν βρήκε έναν λόγο κριτικής για τους αρνητές ή τους ανεμβολίαστους, ενώ εμμέσως πλην σαφώς και χωρίς σοβαρότητα διαφώνησε με τα μέτρα περιορισμού τους. 

Ο Τσίπρας αμετανόητος και χωρίς ίχνος σοβαρότητας συνεχίζει ένα ανήθικο και εντέλει επικίνδυνο παιχνίδι, παίζοντας με τους αρνητές και αυτό δείχνει γιατί απαξιώνεται συνέχεια από τον Ελληνικό λαό.

Αυτό πάντως που θα μείνει από την γελοία εμφάνιση Τσίπρα είναι η απειλεί : «Αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ή αν δεν θέλει, τότε ας αφήσει χώρο σε εμάς, που και θέλουμε και μπορούμε».