Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

Στημένη ακροαριστερή αθλιότητα στην κηδεία του Θεοδωράκη από αντιεξουσιαστές και Συριζαίους


 

Ακροαριστεροί, αντιεξουσιαστές και Συριζαίοι, δεν σεβάστηκαν την ιδιαίτερη στιγμή για όλη την Ελλάδα και τους Έλληνες και έστησαν δήθεν ένταση για να γιουχάρουν τον πρωθυπουργό.

Οι στημένες άθλιες αποδοκιμασίες δημιούργησαν ένα αμήχανο κλίμα στους πολίτες σε μία ιδιαίτερη στιγμή όπως ήταν το αντίο στο μεγάλο μουσικό και το χάλασε το ακροαριστερό καραγκιοζιλίκι.

Ο πρωθυπουργός ενοχλήθηκε από τις εις βάρος του αποδοκιμασίες από φαιδρούς στημένους ακροαριστερούς και ενημέρωσε σχετικά τον Δημήτρη Κουτσούμπα.


Ο Πρωθυπουργός, μετά τη λήξη της τελετής, πλησίασε τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα και του είπε "αυτό δεν θα έπρεπε να έχει συμβεί, θα έπρεπε να περιφρουρήσετε καλύτερα την εκδήλωση".

Από την πλευρά του ο κ. Κουτσούμπας απάντησε πως "εμείς δεν είχαμε καμία τέτοια ευθύνη", δείχνοντας με την απάντηση του τον ένοχο Αλέξη Τσίπρα που είναι ικανός για όλα και δεν σέβεται τίποτα.




5 οι ανεμβολίαστοι βουλευτές – Ένας από τη ΝΔ και οι 4 από τα μικρά κόμματα


 

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας,  ερωτηθείς από κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφερε πως το θέμα συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση και βάση τα όσα του έχουν αναφέρει οι κοινοβουλευτικές ομάδες, οι ανεμβολίαστοι και μη υγειονομικά καλυμμένοι βουλευτές από ανοσία που έχουν επειδή έχουν νοσήσει εντός του τελευταίου εξαμήνου είναι συνολικά 5.

Ο κ. Τασούλας, επιβεβαίωσε, αυτό που έκανε γνωστό χθες και ο γενικός γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ότι ένας ή μια βουλευτής του κόμματος δεν έχει εμβολιαστεί για σοβαρούς ιατρικούς λόγους. 

Από το ΚΙΝΑΛ έγινε γνωστό ότι επίσης όλοι οι βουλευτές του είναι εμβολιασμένοι, εκτός ενός που έχει νοσήσει και δεν έχει παρέλθει το εξάμηνο ώστε να μπορεί να εμβολιαστεί και αυτός. 

Μετά από αυτές τις δηλώσεις και άτυπες “καταμετρήσεις” οι 4 ανεμβολίαστοι βουλευτές αναζητούνται πλέον στα άλλα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.  



Παρέμβαση Αρείου Πάγου για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού


 

Την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα προκάλεσαν οι καταγγελίες για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού-νόσησης από υπαλλήλους δομών υγείας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ολόκληρη η εγκύκλιος του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου


Π ρ ο ς

Τους κ.κ. Εισαγγελείς Εφετών και Πρωτοδικών της Χώρας

Θέμα: Πλαστά ή ψευδή κατά περιεχόμενο πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης

Ανακύπτει ήδη και βλέπει το φως της δημοσιότητας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων πλαστών ή ψευδών κατά περιεχόμενο πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 ή νόσησης, στις οποίες φέρονται ότι κάθε φορά συμμετείχαν (με θετική ενέργεια ή παράλειψη), πρωτίστως, ο δήθεν εμβολιασθείς, και πρόσωπα, υπό οποιανδήποτε ιδιότητα, των δομών υγείας.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα του θέματος του εμβολιασμού, τον οποίο η ιατρική επιστημονική κοινότητα προβάλλει ως βασικό – θεμελιώδες μέσο αποτροπής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, και συνεκτιμώντας την εμφανή και μείζονα ποινική απαξία της προαναφερόμενης συμπεριφοράς, που στοιχειοθετεί (συντρεχουσών και των λοιπών νομίμων προϋποθέσεων) τη νομοτυπική μορφή εγκλημάτων του Ποινικού Κώδικα (βλ. ιδίως άρθρα 46, 47, 221, 242, 285 ΠΚ) επισημαίνουμε την ανάγκη επαγρύπνισης και εγρήγορσης των εισαγγελικών λειτουργών της Χώρας ώστε να παρεμβαίνουν κατά τη λειτουργική αποστολή τους και να επιλαμβάνονται αμελλητί του ποινικού μέρους των σχετικών υποθέσεων.

Ειδικότερα, επιβάλλεται η (κατά το άρθρο 37 ΚΠΔ αυτεπάγγελτη) ταχεία και σχολαστική διερεύνηση κάθε πληροφορίας σχετιζόμενης με εικονικό εμβολιασμό και η χωρίς χρονοτριβή κίνηση της ποινικής δίωξης κατά των υπαιτίων προσώπων, όταν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις. Εντοπισμός μεμονωμένων περιπτώσεων πρέπει να οδηγεί σε ευρύτερο εξονυχιστικό έλεγχο (με την αρωγή των αρμόδιων λειτουργών των Υπηρεσιών της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας) για ενδεχόμενη διακρίβωση μεγαλύτερου αριθμού ψευδών βεβαιώσεων εμβολιασμού στο ίδιο Εμβολιαστικό Κέντρο ή λειτουργία «κυκλώματος» παραγωγής τέτοιων πιστοποιητικών.

Προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα και να προστατευθεί η υγεία των πολιτών, χρήσιμη θα ήταν και η οιονεί προληπτική εισαγγελική δράση με την (άτυπη) επιτόπια μετάβαση του Εισαγγελέα ή του εντεταλμένου Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών στο Εμβολιαστικό Κέντρο της περιφέρειάς του για να ενημερωθεί και να γνωρίζει εκ των προτέρων τα συναφή με τον τρόπο και τα στάδια της διαδικασίας καταχώρισης των εμβολιασμών, τις εγγυήσεις αξιοπιστίας του συστήματος και τις ασφαλιστικές δικλείδες που αποθαρρύνουν τους επίδοξους δράστες ύποπτων ενεργειών.

Οι Εισαγγελείς Εφετών παρακαλούνται να εποπτεύουν συντονιστικά το εν λόγω έργο των Εισαγγελέων Πρωτοδικών και σε περίπτωση υπόθεσης μείζονος βαρύτητας, κατά την κρίση τους, να ενεργούν προσωπικά ή με κάποιον Αντεισαγγελέα Εφετών προκαταρκτική εξέταση, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 32 ΚΠΔ.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου


Βασίλειος Η. Πλιώτας



Συνεχίζει το ψέμα ο ΣΥΡΙΖΑ - Fake news και για το άνοιγμα των σχολείων

 



Για τρία fake news αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, κάνει λόγο το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει:


1. Τα σχολεία ανοίγουν όπως έκλεισαν


Η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε σημαντικές αλλαγές:

- Έχουμε στη διάθεσή μας πλέον το πολύτιμο δώρο της επιστήμης, το εμβόλιο, για μαθητές άνω των 12 ετών και για τους ενηλίκους. Σημειωτέων ότι οι εκπαιδευτικοί μας ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες που ανταποκρίθηκαν μαζικά στους εμβολιασμούς, καθώς έχουν ήδη εμβολιαστεί σε ποσοστό περίπου 80%.

- Από φέτος εισάγουμε ένα εντατικό πρόγραμμα τακτικών ελέγχων, εργαστηριακών και αυτοδιαγνωστικών, για τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, το οποίο, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας και τα ισχύοντα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, θωρακίζουν την ατομική και δημόσια υγεία, αλλά και την εκπαιδευτική διαδικασία. Λαμβάνουμε μέτρα σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών, θωρακίζουμε την εκπαιδευτική κοινότητα.

- Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τμήματα έκλειναν πέρυσι ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού στα σπίτια και να προστατευθούν έτσι και τα μέλη των οικογενειών μαθητών και εκπαιδευτικών. Σήμερα, οι οικογένειες είναι σε μεγάλο βαθμό εμβολιασμένες και, όσες δεν είναι, μπορούν να εμβολιαστούν δωρεάν από το κράτος.


2. Η Κυβέρνηση δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, αφήνοντας τις τάξεις με 25 παιδιά


Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή προσέλευση των μαθητών στις σχολικές τάξεις, κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών λοιμωξιολόγων που έχουμε το προνόμιο να μας καθοδηγούν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Ελλείψει επιχειρημάτων, η Αξιωματική Αντιπολίτευση επαναφέρει ένα σαθρό επιχείρημα που είχε προτάξει την προηγούμενη σχολική χρονιά και καταρρίφθηκε παταγωδώς ως προς τον αριθμό μαθητών ανά τάξη. Κατ’ αρχάς αποτελεί θράσος να ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ το διπλασιασμό αιθουσών και εκπαιδευτικών για μαθητές 14 σχολικών ετών σε όλη τη χώρα και μάλιστα υπό συνθήκες πανδημίας, όταν επί ημερών του δεν κατάφερε να στεγάσει μόλις ένα επιπλέον έτος προσχολικής εκπαίδευσης που ο ίδιος θεσμοθέτησε! Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ (2020), η Ελλάδα, με μ.ό. 17,41 μαθητές/τάξη δημοτικού και 19,94 γυμνασίου, είναι 4η χώρα με χαμηλότερο μέσο όρο αριθμού μαθητών ανά τάξη, μεταξύ περισσότερων από 30 χωρών, και βρίσκεται πολύ χαμηλότερα από το μ.ό. των κρατών-μελών της ΕΕ (19,86 δημοτικό και 21 γυμνάσιο) και του ΟΟΣΑ (21,11 και 23,30). Βλ. σχ. πίνακα.


3. «Ακραία και τιμωρητική πράξη» η μη συμμετοχή μαθητών στη σχολική τάξη χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση ελέγχου/νόσησης


Η διασφάλιση της απρόσκοπτης δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση, δεδομένου ότι τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει το μάθημα στην τάξη και ότι ο φυσικός χώρος των μαθητών είναι το σχολείο τους. Παράλληλος στόχος, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας, που διαφυλάσσεται με την τήρηση των ενδεδειγμένων από τους ειδικούς μέτρων. Ας τοποθετηθεί ρητώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση: επιθυμεί τη μη τήρηση των μέτρων και την αποδοχή εξαιρέσεων; Προτείνει να γίνονται δεκτοί στις σχολικές αίθουσες μαθητές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού, χωρίς βεβαίωση νόσησης και χωρίς αρνητικό αποτέλεσμα διαγνωστικού ελέγχου;



Αθλιότητα αρνητή τον έσωσαν από κορονοϊό και μήνυσε τους γιατρούς

 


Μήνυση σχεδόν σε όλο το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου που ασχολήθηκε με τη νοσηλεία του κατέθεσε ασθενής με κορονοϊό, ο οποίος τελικά σώθηκε μετά από μεγάλη μάχη που έδωσαν οι γιατροί.

Όπως πληροφορείται το tempo24.news ο άνδρας ο οποίος νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο σε πολύ άσχημη κατάσταση, μήνυσε τους γιατρούς για τον τρόπο με τον οποίο τον νοσήλευσαν.

Μάλιστα κατηγορεί το προσωπικό του νοσηλευτικού Ιδρύματος επειδή οι γιατροί του έκαναν τραχειοστομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news ο ασθενής αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα αφ’ ότου προσβλήθηκε από κορονοϊό και μάλιστα το ιατρικό προσωπικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμη και την απόφραξη την οποία υπέστη. Μάλιστα η νοσηλεία του διήρκησε για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ εισήχθη στην ΜΕΘ και διασωληνώθηκε.

Το γεγονός έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις ανάμεσα στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Πληροφορίες αναφέρουν οτι επικρατεί οργή και μάλιστα αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Εμείς τον σώσαμε και αυτός μας μηνύει”.

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά που έκανε για το θέμα πριν λίγο ο καθηγητής καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος: «Το θετικό με τις μηνύσεις γιατί διασωληνώθηκε, γιατί έγινε τραχειοστομία, γιατί νοσηλεύτηκε, γιατί πήρε οξυγόνο, κτλ είναι ότι θα απευαισθητοποιηθούν οι εισαγγελικές αρχές και δε θα γίνουμε Αμερική. Στην οποία Αμερική άμα τω εξιτηρίω, σε πιάνει και ένας δικηγόρος “να δούμε πόσα θα πάρουμε από τους γιατρούς”… ΥΓ: επειδή το πράγμα πέρα από τραγελαφικό αρχίζει και χοντραίνει, μήπως οι Ιατρικοί σύλλογοι πρέπει να κάνουν και 10-20 μηνύσεις για ηθική βλάβη, συκοφαντική δυσφήμηση, οτιδήποτε (δε τα ξέρω και καλά), σε ασθενείς, συγγενείς και λοιπούς αρωγούς να τελειώνει το θέατρο του παραλόγου;».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του tempo24, ο ασθενής μόλις είχε αποσωληνωθεί είχε ζητήσει δείγμα για να το εξετάσει αλλού (εκτός Νοσοκομείου) γιατί δεν πίστευε πως έπασχε από κορονοϊό…


Ο συγκεκριμένος είναι ανεμβολίαστος.


Πηγή: tempo24.gr



Συνελήφθη ζευγάρι Πακιστανών μετά από καταγγελία 15χρονης για βιασμό

 


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν δύο Πακιστανούς ηλικίας 36 και 31 (άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), για υπόθεση που αφορά σε διενέργεια γενετήσιας πράξης σε βάρος ανήλικης αλλοδαπής (15 ετών).

Σε βάρος των συλληφθέντων αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του «Βιασμού», «Κατάχρησης ανηλίκων» και «Εκβίασης» κατά συναυτουργία.

Προηγήθηκε καταγγελία της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία χθες (07-09-2021) στην περιοχή των Διαβατών, ο 36χρονος με τη συνδρομή της 31χρονης ενήργησε με χρήση βίας γενετήσια πράξη κατά της ανήλικης, ενώ νωρίτερα απαίτησαν από αυτήν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ προκειμένου να της επιτρέψουν να αποχωρήσει.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Εξιχνιάστηκε η υπόθεση αποστολής μηνυμάτων για δήθεν επιστράτευση

 


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω παραπλανητικών μηνυμάτων κειμένου ( SMS ) και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος δέκα (10) ημεδαπών.

Η διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορικά με παραπλανητικά μηνύματα κειμένου (sms), τα οποία έλαβε μεγάλος αριθμός πολιτών το καλοκαίρι του 2020, εμφανίζοντας ψευδώς ως στοιχεία αποστολέα Υπηρεσίες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, τα SMS είχαν ονόματα αποστολέα «YP.AMYNAS», «YP.ETH.AM», «YPOURGEIO», «astynomia» και «G.E.S.» και οι αποδέκτες τους καλούνταν να παρουσιασθούν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους, προκειμένου να παραλάβουν φύλλο πορείας, δήθεν λόγω επιστράτευσης.

Μάλιστα, για την αποτροπή εξαπάτησης των πολιτών, είχαν εκδοθεί και σχετικά δελτία τύπου – ανακοινώσεις, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. (Σχετ. το από 23/07/2020 Δελτίο Τύπου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και η από 23/07/2020 Ανακοίνωση Τύπου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ).

Προς διερεύνηση της υπόθεσης πραγματοποιήθηκε αλληλογραφία με εταιρείες παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών μαζικής αποστολής μηνυμάτων ( SMS ), εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και συνεργασία με αλλοδαπές αστυνομικές και δικαστικές Αρχές (Κύπρου και Βουλγαρίας).

Ακολούθησε πολύμηνη, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και διαδικτυακή – ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων στοιχείων και δεδομένων, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των ανωτέρω ατόμων ως αποστολείς των επίμαχων παραπλανητικών μηνυμάτων.



Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά: 11188

Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω twitter: @CyberAlertGR

Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD



Σύριζα όπως λέμε ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα.

 


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε τις αυστηρές κυρώσεις σε όσους βεβαιώνουν, ψευδώς, εμβολιασμούς. Αφού όλο αυτό το διάστημα κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές, τώρα αρνείται και τις κυρώσεις σε επίορκους δημόσιους υπαλλήλους που με εγκληματική ανευθυνότητα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά. 

Ο λαϊκισμός χέρι-χέρι με την ανευθυνότητα.



Επαγγελματίας ψεύτης : Τα δέκα fake news της χθεσινής συνέντευξης Τσίπρα

 



Τα δέκα fake news της προχθεσινής συνέντευξης τύπου του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει το σχετικό παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά:


Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει αυτό που μάλλον φαίνεται ότι δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες για την ανάγκη να εμβολιαστούν


Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή της πανδημίας επενδύει στην καταστροφή για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Συστηματικά ροκάνιζε με fake news την εμπιστοσύνη του κόσμου από την αρχή της επικοινωνιακής καμπάνιας ενημέρωσης για τον κορονοϊό, τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την εξέλιξη της επιχείρησης ελευθερία (πχ αριθμός ημερήσιων εμβολιασμών, τείχος ανοσίας κοκ). Όλοι θυμούνται τον κ. Τσίπρα να  αναλαμβάνει το ρίσκο για τις διαδηλώσεις εν μέσω σφοδρού κύματος πανδημίας, να χαρακτηρίζει τον εμβολιασμό ξεστοκάρισμα, να υπονομεύει κάθε μέτρο ενίσχυσης των εμβολιασμών (freedom pass, διευκολύνσεις για εμβολιασμένους, υποχρεωτικότητα για υγειονομικούς), να κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές με μπροστάρη τον εμβολιασμένο πια κ. Πολάκη, ο οποίος λίγες μέρες πριν εμβολιαστεί διαδήλωνε μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στους υγειονομικούς.


Δεν έχει προσληφθεί ούτε ένας μόνιμος γιατρός από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία


 Η πραγματικότητα είναι ότι συνολικά, μέσα σε 20 μήνες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, έχουν γίνει πάνω από 10.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο Ε.Σ.Υ., 1.310 προσλήψεις μονίμων ιατρών και έχουν καλυφθεί 1.756 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Τώρα προκηρύσσονται ακόμα 600 μόνιμες θέσεις γιατρών.


Υπέρογκες οι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Η πραγματικότητα είναι ότι η ΔΕΗ δεν έχει αυξήσει τα τιμολόγιά της. Αντίθετα, όλη τη ρήτρα που βάζουν οι υπόλοιποι προμηθευτές την έχει απορροφήσει με την έκπτωση 30%. Και αυτό μπορεί να το κάνει η ΔΕΗ ακριβώς επειδή εξυγιάνθηκε. Διότι διαφορετικά, αν είχε αφεθεί στην τύχη της το 2019 δεν θα μιλούσαμε για τις τιμές, αλλά για την επάρκεια ρεύματος.


Με την τρομακτική αύξηση των τιμολογίων σώζαμε και εμείς τη ΔΕΗ


Η πραγματικότητα είναι ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά χονδρικής του ρεύματος παγκοσμίως δεν έχουν καμία σχέση με το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ προ διετίας.Η ΔΕΗ, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2019 ήταν στο χείλος της κατάρρευσης. Ελήφθησαν μέτρα που όχι μόνο δεν είχαν επίπτωση στους καταναλωτές αλλά εξασφάλισαν την επιβίωση της επιχείρησης και έθεσαν τις βάσεις για τη σημαντική ανοδική πορεία που ακολούθησε.


Είναι σαφές για τον κοινό νου ότι  οι αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου, διεθνώς καθώς και το αυξημένο κόστος που πληρώνουν σε όλη την Ευρώπη οι ηλεκτρικές εταιρίες στο Χρηματιστήριο των ρύπων το τελευταίο διάστημα, δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να συνδέονται με το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ που έγινε δύο χρόνια πριν.


Η κυβέρνηση δεν βρήκε πουθενά λάθος για τις πυρκαγιές του καλοκαιριού


Η πραγματικότητα είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε άμεσα δημόσια συγγνώμη ως αναγνώριση ευθύνης αλλά και ως σύνθημα για δράση. Μια συγγνώμη που αποτυπώθηκε μεταξύ άλλων και στις αλλαγές σε πρόσωπα και δομές, στις οποίες προχώρησε.


Ο ΣΥΡΙΖΑ απέπεμψε τους υπεύθυνους για την τραγωδία στο Μάτι και ο κ. Μητσοτάκης τους αναβάθμισε


Η πραγματικότητα είναι ότι ο αρχηγός της πυροσβεστικής κ. Κολοκούρης προάχθηκε το 2018 και το 2019 δύο φορές επί ΣΥΡΙΖΑ. Όπως αποδεικνύεται και από τα σχετικά ΦΕΚ, είχε προαχθεί επί διακυβέρνησης Τσίπρα σε υποστράτηγο, δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στο Μάτι, και έξι μήνες μετά προήχθη σε αντιστράτηγο και υπαρχηγό Α’ της Πυροσβεστικής.


Ο τότε αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Τσουβάλας απαλλάχτηκε από τη Δικαιοσύνη επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ως μη έχων καμία ευθύνη για το Μάτι.


Δεν απευθυνθήκαμε στον κ. Αποστολάκη όταν λέγαμε για αποστασία- Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να τον εγκλωβίσει


Η πραγματικότητα είναι ότι αφού ο κ. Αποστολάκης αποδέχθηκε οριστικά να γίνει υπουργός, συζήτησε τις λεπτομέρειες, τις αρμοδιότητες του χαρτοφυλακίου του, της ορκωμοσίας του κοκ, ήρθε η άθλια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με χυδαία γλώσσα προηγούμενων δεκαετιών, τον χαρακτήριζε αποστάτη, με αποτέλεσμα να κάνει πίσω, να δειλιάσει. Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για μια ακόμη φορά την υποκρισία του και ο κ. Αποστολάκης ότι ήταν δυστυχώς κατώτερος των περιστάσεων.


Ο  κ. Μητσοτάκης ξεγέλασε τη μεσαία τάξη και αντί για λιγότερους φόρους έχει φέρει μια τραγική συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης, με τις ανατιμήσεις, με την ακρίβεια…


Η πραγματικότητα είναι ότι η μεσαία τάξη, που «γονάτισε» επί ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζει καλά ποια κυβέρνηση μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποια ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης.  Επίσης, γνωρίζει καλά ποια κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στήριξε την μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα ‘Γέφυρα’ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα. Τέλος οι μισθωτοί γνωρίζουν από πρώτο χέρι αυτό που αποτυπώνουν τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός τους τα τελευταία δύο χρόνια, που ξεκινάει από το 3,8% και ξεπερνάει το 6% στις διάφορες κλίμακες χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Χαρακτηριστικά, ένας εργαζόμενος του ιδιωτικού τομέα που αμείβεται με τον κατώτατο μισθό, είδε το διαθέσιμο εισόδημά του να αυξάνεται κατά 4,9%, χάρη στις φοροελαφρύνσεις της κυβέρνησης της ΝΔ.


Ο Μητσοτάκης στα οικονομικά δεν έχει καθόλου δυσμενείς συνθήκες να διαχειριστεί. Έχει 37 δισεκατομμύρια καβάντζα τα οποία άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ


Από τον Ιούλιο του 2019, όταν η Νέα Δημοκρατία ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, μέχρι σήμερα, η Ελλάδα έχει αντλήσει συνολικά 30 δισ. ευρώ από τις αγορές, εκ των οποίων τα 23,5 δισ. ευρώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στο ίδιο διάστημα το δίχτυ προστασίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά ξεπέρασε τα 40 δισ ευρώ.


Είναι άλλο το επονομαζόμενο «μαξιλάρι», και άλλο τα «ταμειακά διαθέσιμα των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης». Το «μαξιλάρι» είναι ο «ειδικός λογαριασμός αποθεματικού», ύψους 15,7 δισ. ευρώ, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, παρά μόνο με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις, που επιβλήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


Αντιθέτως, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων υπήρχαν πάντοτε, διάσπαρτα, και ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται σε ένα λογαριασμό, από το 2014. Το Οικονομικό Επιτελείο τα αξιοποιεί με ορθολογισμό, αναπληρώνοντας τις εκροές με εισροές, που προέρχονται, κυρίως, από επιτυχημένες εξόδους στις αγορές, με πολύ χαμηλό κόστος δανεισμού.


Παρά τις αυξημένες δυσκολίες και την πρωτόγνωρη διεθνή αβεβαιότητα η κυβέρνηση καταφέρνει να διατηρεί τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε ασφαλές ύψος, ολοκληρώνοντας – παράλληλα – 2 πρόωρες αποπληρωμές των δανείων του ΔΝΤ.


40.000 μαθητές έμειναν εκτός ΑΕΙ


Σε αντίθεση με τα ψέματα που έχει κάνει σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε χθες και ο κ. Τσίπρας, η πραγματικότητα είναι ότι σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι λόγω Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ).


Τερματίστηκε, έτσι, η εισαγωγή στα Πανεπιστήμια χωρίς ελάχιστα ακαδημαϊκά κριτήρια, που οδηγούσε χιλιάδες νέους ανθρώπους σε Σχολές από τις οποίες δεν αποφοιτούσαν, χάνοντας χρόνια και χρήματα και εισάγονταν εν τέλει στον επαγγελματικό στίβο ως απόφοιτοι λυκείου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένει στο λαϊκισμό και το εμπόριο ψεύτικων ελπίδων. 10.


Η κυβέρνηση από την άλλη επενδύει σε πτυχία με αξία τόσο στην ανώτατη όσο και στην επαγγελματική εκπαίδευση. 28.000 θέσεις είναι ανοιχτές στα δημόσια ΙΕΚ για να καλύψουν τις ανάγκες αποφοίτων σε δεκάδες σύγχρονα επαγγέλματα.



Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris Murphy και Jon Ossoff


 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Αμερικανούς Γερουσιαστές Chris Murphy και Jon Ossoff, με τους οποίους συζήτησε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και την κατάσταση το Αφγανιστάν.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός είχε τον ακόλουθο διάλογο με τον κ. Murphy και τον κ. Ossoff:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ. Πιστεύω πως αυτή η σχέση γίνεται όλο και πιο δυνατή σε όλα τα μέτωπα: στην ασφάλεια, την άμυνα, τη γεωπολιτική, την ενέργεια, την οικονομία. Προσβλέπω στη συζήτησή μας για το πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας. Είναι πραγματικά μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ.

Chris Murphy: Κύριε Πρωθυπουργέ σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη φιλοξενία σας. Αυτό είναι το πρώτο μου ταξίδι στην Ελλάδα, μολονότι εδώ και πολλά χρόνια υποστηρίζω τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας. Είναι χαρά μου που βρίσκομαι εδώ με τον Γερουσιαστή Ossof, η οικογένεια του οποίου έχει ιστορικούς οικογενειακούς δεσμούς με την Ελλάδα. Ήρθαμε στην Αθήνα από τον Κόλπο της Σούδας, όπου περάσαμε μέρος της χθεσινής ημέρας και είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε από κοντά την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των χωρών μας. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη συζήτησή μας, ως προς τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών αλλά και το πώς θα ενισχυθεί περαιτέρω η οικονομική μας σχέση.

Μας προκαλεί ιδιαίτερη χαρά η ανάκαμψη (comeback) της χώρας σας υπό την ηγεσία σας. Γνωρίζουμε πως σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, περισσότερες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να διαμορφώσουν εταιρικές σχέσεις εδώ. Προσβλέπουμε λοιπόν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Jon Ossoff: Ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου να σημειώσω, κ. Πρωθυπουργέ, ότι έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα να βρίσκομαι εδώ. O παππούς μου πολέμησε στη Μάχη της Κρήτης με το Εκστρατευτικό Σώμα των Αυστραλών και Νεοζηλανδών (ANZAC), ήταν αιχμάλωτος πολέμου, στη συνέχεια πολέμησε με την ελληνική αντίσταση και αργότερα επέστρεψε στην Αθήνα ως διπλωμάτης της Αυστραλίας.

Η μητέρα μου λοιπόν πήγε στο γυμνάσιο και μεγάλωσε στην Αθήνα. Επομένως, έχει μεγάλη σημασία για μένα αυτή η επίσκεψη.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πραγματικά συναρπαστική ιστορία. Χαίρομαι που είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε το νησί από όπου κατάγομαι. Όπως πιθανόν σας είπε και ο Πρέσβης (Geoffrey Pyatt), το οικογενειακό μας σπίτι βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Κόλπο της Σούδας. Μπορείς να δεις τις εγκαταστάσεις και κάθε φορά που έρχεται ένα μεγάλο πλοίο είναι ορατό από το σπίτι. Αλλά αυτή είναι μία μόνο παράμετρος της σχέσης μας, η οποία γίνεται πραγματικά όλο και πιο δυνατή μέρα με την ημέρα. Είναι μεγάλη μου χαρά που είστε εδώ.

Κατά τη συνάντηση υπήρξε κοινή διαπίστωση για το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Αθήνας – Ουάσιγκτον, ενώ διερευνήθηκαν περαιτέρω δυνατότητες για την επέκταση και την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε τομείς όπως η αμυντική συνεργασία, οι επενδύσεις σε στρατηγικές υποδομές και η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Συζητήθηκαν ακόμη οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση στο κράτος και στην οικονομία.

Ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους συνομιλητές του τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και μέσω της συνεργασίας με κοινούς εταίρους, όπως η Κύπρος, το Ισραήλ και η Αίγυπτος. Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε την ανάγκη όσοι εγκαταλείπουν το Αφγανιστάν να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στη συνάντηση, για την πορεία του Νομοσχεδίου για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Συνεργασία ΗΠΑ – Ελλάδας στο αμερικανικό Κογκρέσο, νομοσχέδιο το οποίο θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελληνοαμερικανική συνεργασία. Εξετάστηκε ακόμη η Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, οι συζητήσεις για την ανανέωση της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, η Διευθύντρια Διπλωματικού Γραφείου Πρωθυπουργού, Πρέσβης Ελένη Σουρανή, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Επικεφαλής Οικονομικού Γραφείου Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Geoffrey Pyatt.



Επανεμφανίστηκε ο "Ακινητάκιας" Παπαδημούλης, αναστατώθηκε με την Ουκρανέζα και πήρε το μέρος της

 


Είχε καιρό να εμφανιστεί ο "Ακινητάκιας" και να προκαλέσει την κοινή γνώμη, και το έκανε γιατί φαίνεται να σκίρτισε με την φωτογραφία της μοντέλας Τζούλιας Νόβα.

Η Ουκρανή μοντέλα που ζει στην Ελλάδα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με μια ανάρτηση της στο Instagram στην οποία φοράει μια μπλούζα με τα Ρώσικα αρχικά της Σοβιετικής Ενωσης και ένα κόκκινο σφυροδρέπανο κάνοντας προκλητικά σχόλια.

Συγκεκριμένα το μοντέλο ανέβασε την φωτογραφία και πήρε σχόλια: «Ντροπή σου, νέα κοπέλα Ουκρανικής καταγωγής να φοράς τέτοια μπλούζα...Η μαμά σου ή η γιαγιά σου δεν σου έχει μιλήσει ποτέ για την ιστορία σας....;», Η Τζούλια Νόβα απάντησε προκαλώντας «Επειδή μου έχουν μιλήσει οι γονείς και οι παππούδες μου, γι αυτό δεν έχω πρόβλημα να τη φορέσω…Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς, είχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσηλεία και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος»

Και συνέχισε να προκαλεί :«Επειδή μου έχουν μιλήσει οι γονείς, γονείς των φίλων μου και οι παππούδες γι' αυτο και δεν έχω πρόβλημα να την φορέσω. Όσο ήταν η Σοβιετική Ένωση δεν πείνασε κανείς από όσους γνωρίζουμε, υπήρχε δωρεάν παιδεία, δωρεάν νοσηλεία, δουλειά και γενικά δεν είχε κακή ποιότητα ζωής ο κόσμος. Σπούδαζες και το ίδιο το κράτος κοιτούσε να σου βρει θέση εργασίας και ήξερες πως δεν θα έχεις άγχος για την επιβίωση σου. Εντάξει δεν μπορούσε ο κόσμος να ταξιδέψει εξωτερικό και όλα τα προϊόντα έπρεπε να είναι ντόπια και όχι εισαγωγής. Οκ αλλά κατά τα αλλά δεν ήταν και τόσο άσχημα. Και αν σκεφτείς ότι μετά την διάλυση ο κόσμος πεινάει εκεί οπότε χωρίς να συμφωνώ να ξαναγινόταν η Σοβιετική ένωση δεν μπορώ να πω ότι ήταν όλα τόσα άσχημα εκείνα τα χρόνια».

Με λίγα λόγια το μοντέλο που δεν έζησε κομουνιστικό καθεστώς είπε ότι, δεν ήταν καθόλου άσχημα!! Βέβαια έχει ζήσει στην Ελλάδα και δεν έχει άποψη, οπότε δικαιολογείται αλλά να μην προκαλεί γιατί όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει κομουνιστικό καθεστώς.

Ο "Ακινητάκιας" ακροαριστερός ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και θαυμαστής τον κομουνιστικών καθεστώτων, τοποθετήθηκε σχετικά με το post στο Instagram του μοντέλου, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη, προσβλητική και εντελώς αντιδημοκρατική αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος της να έχει γνώμη και να τη λέει δημόσια».

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε: «Η #Τζουλια_Νοβα έχει κάθε δικαίωμα να βγάλει αυτή την φωτό, να έχει γνώμη και να την λέει δημόσια. Η αμφισβήτηση αυτού του δικαιώματος της και μάλιστα με χρήση σεξιστικών στερεοτύπων και ακραίου αντικομμουνισμού, είναι απαράδεκτη, προσβλητική και εντελώς αντιδημοκρατική»



Νέα αθλιότητα ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε ΟΧΙ σε αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για πλαστά πιστοποιητικά



Δέν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα στην Ελλάδα, από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρει να κάνει αντιπολίτευση, και αδιαφορεί για το τι είναι καλό και τι είναι κακό για τους πολίτες.

Την ώρα που το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού λαμβάνει διαστάσεις και πρέπει να ληφθούν μέτρα για να προστατευθούν οι πολίτες, ο ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με τα κόμματα του Κυρ. Βελόπουλου και του Γ. Βαρουφάκη, καταψήφισε την τροπολογία που προβλέπει αυστηρές κυρώσεις και πρόστιμα για όσους τα εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά αλλά και για όσους κάνουν χρήση αυτών. 

Είναι τόσο φαιδρό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καταψήφισε και τη δυνατότητα επαναφοράς των υγειονομικών στην εργασία την επομένη της πρώτης δόσης του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, στην ψήφιση της τροπολογίας που πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν, το ΚΙΝΑΛ έκανε ότι δεν ήταν εκεί δείχνοντας και πάλι πόσο ανίκανο είναι, και το ΚΚΕ δήλωσε παρών. 

Η εν λόγω τροπολογία προβλέπει μεταξύ άλλων

* Την επιβολή προστίμου 5000 ευρώ για όποιον εκδίδει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης

* Την επιβολής προστίμου 5000 ευρώ για όποιον κάνει χρήση ανάλογου πιστοποιητικού

Και αυτά πέραν των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων και σε συνδυασμό με ποινές που δύναται να φτάσουν έως και την απόλυση εμπλεκόμενου.

Η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε και πάλι ότι υπάρχει έλλειψη σοβαρότητας στην Κουμουνδούρου, και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το που βαδίζει αυτό το επικίνδυνο και ανεύθυνο κόμμα.

Ερωτηματικά προκάλεσε και η ανευθυνότητα του ΚΙΝΑΛ που δεν μπορεί να καταλάβει ότι η σοβαρή αντιπολίτευση σε σοβαρά θέματα επιβραβεύεται, το ΟΧΙ, η αποχή, το παρών καταδικάζεται από τους πολίτες.



Το ελληνικό στρατιωτικό όχημα στο πεδίο της μάχης


 

Το όχημα κατασκευάζεται από την ελληνική εταιρεία EODH SA, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη εμφάνιση του οχήματος έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο πλαίσιο της Διενθούς Έκθεσης αμυντικών συστημάτων DEFEA 2021. Είναι ελληνικής σχεδίασης και η πλατφόρμα στην οποία βασίζεται επιτρέπει την πλήρη διαμόρφωσή του ανάλογα με τις υπηρεσιακές ανάγκες που πρέπει να εξυπηρετήσει.



Ο Οπλίτης, όπως είναι η ονομασία του, πραγματοποίησε την πρώτη του επίδειξη στο στρατόπεδο τεθωρακισμένων του Αυλώνα, με παρόντες εκπροσώπους από όλα τα Σώματα Ασφαλείας της χώρας. 

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος, ο κινητήρας που εφοδιάζει τον Οπλίτη είναι τουρμποντίζελ 5.7 λτ. με απόδοση 300 ίππων και 1.100 Nm, και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 120 km/h και η μέγιστη αυτονομία με πλήρες φορτίο ξεπερνά τα 700 χλμ. Ακόμα, διαθέτει κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων και διαφορικά με δυνατότητα κλειδώματος.






Ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, που εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση.


 

Υπό παραίτηση είναι ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής του ΝΙΜΤΣ, στο οποίο εργάζονται ακόμα πολλοί ανεμβολίαστοι, είναι υπό παραίτηση.

Ακόμη, ανέφερε πως το υπουργείο Άμυνας έχει ζητήσει την παραίτηση του διοικητή καθώς είναι ανεμβολίαστος.

«Στο ΝΙΜΤΣ ο διοικητής είναι ανεμβολίαστος και κυκλοφορεί στους διαδρόμους ανενόχλητος», λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Ο κ. Γιαννάκος ονομάτισε τα νοσοκομεία τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους. Μέχρι στιγμής, όπως είναι γνωστό, τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, ο Άγιος Ανδρέας και το Ρίο, το ΔΑΦΝΙ και το ΝΙΜΤΣ απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζομένους.

«Υπάρχουν τεράστια κενά στα νοσοκομεία που δεν έχουν λυθεί. Δεν ήταν καθόλου έτοιμο το υπουργείο να εφαρμόσει αυτό το μέτρο», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.


Πηγή : iefimerida.gr



Αντιεμβολιάστρια σοκάρει και δεν την έχουν συλλάβει ακόμα! Ψάχνει πλαστό πιστοποιητικό για να κάνει κακό

 


«Δεν πρόκειται να εμβολιαστώ με τίποτα και θα ψάχνω να βρω γιατρούς, λαμόγια γιατρούς για να μου δώσουν ψεύτικα πιστοποιητικά για να κυκλοφορώ», εξέφρασε μια αντιεμβολιάστρια, κυνικά χωρίς ίχνος σοβαρότητας, ξέροντας ότι μπορεί να κάνει κακό στους συμπολίτες της.

«Εχω σκεφτεί να κάνω και ψεύτικο πιστοποιητικό. Έχω σκεφτεί με τον γιατρό να μη μου το χτυπήσει και να πετάξει έξω αυτό το υγρό που είναι μέσα. Ολα τα έχω σκεφτεί αλλά δεν έχω βρει ακόμα τον τρόπο», δήλωσε εγκληματικά ανεύθυνη η αντιεμβολιάστρια στον ΣΚΑΪ, και ακόμα δεν έχει ζητήσει ένας εισαγγελέας το video για να την συλλάβει.

Και η προκλητική και εγκληματικά ανεύθυνη συμπλήρωσε πως «έχω πάρει τηλέφωνα γιατρούς, έχω μιλήσει με νοσηλεύτριες, έχω μιλήσει και με κάποιους ανθρώπους που πλησιάζουν γιατρούς, δεν δέχονται όμως. Φοβούνται», σημειώνοντας πως «τους έχω προτείνει να τους πληρώσω όχι όσο-όσο αλλά όσο ξέρω ότι μπορώ».

Όπως ανέφερε για το τι τους λέει στο τηλέφωνο, είπε πως εκφράζει τις ανησυχίες της και διαπραγματεύεται την τιμή και τη διαδικασία. «Δεν πρόκειται να κάνω το εμβόλιο, είμαι αρνήτρια και του εμβολίου και του υποχρεωτικού εμβολιασμού, δεν μου αρέσει», εξήγησε.

Θαυμάστε την αρνήτρια :





Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό με αντικείμενο τον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών

 


Την ομόφωνη άποψη ότι οι παιδίατροι πρέπει να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στον εμβολιασμό των νέων 12-17 ετών, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των παιδιατρικών φορέων, που συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη διάρκεια της σύσκεψης ανακοινώθηκε μάλιστα ότι οι παιδίατροι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν οι ίδιοι τα εμβόλια στο ιατρείο τους, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Κι αυτό αναμένεται να γίνει σύντομα. Επίσης τονίστηκε ο σημαντικός ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι παιδίατροι στο να εξηγήσουν επιστημονικά σε γονείς και παιδιά γιατί είναι απαραίτητος και ασφαλής ο εμβολιασμός.


«Καθώς είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κύριος Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έναρξη της σύσκεψης.


Ο Πρωθυπουργός τονίζοντας τη σημασία των εμβολίων, αναφέρθηκε στο προσωπικό βίωμα από τη μητέρα του: «Εμένα η μάνα μου -όπως ξέρετε- αρρώστησε από πολιομυελίτιδα μέσα στον πόλεμο. Και έζησε μία ζωή μεγάλης ταλαιπωρίας από μία ασθένεια η οποία εξαφανίστηκε στη συνέχεια από προσώπου γης λόγω των εμβολίων. Νομίζω ότι καλό είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα. Δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά αυτά εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.


«Γνωρίζουμε ότι ο παιδίατρος επειδή έχει το ρόλο του οικογενειακού γιατρού σε πάρα πολλές ελληνικές οικογένειες ήταν αυτός που τον ρωτούσαν για το αν θα πρέπει οι ενήλικες να κάνουν τον εμβολιασμό ή όχι και πραγματικά αυτή η στήριξη των παιδιάτρων είναι πάρα πάρα πολύ βασική και εξακολουθεί να είναι», τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου.


«Θεωρώ ότι ο εμβολιασμός των παιδιών 12-17 θα παίξει καταλυτικό ρόλο μαζί με τα άλλα μέτρα στον έλεγχο της επιδημίας και στην σταδιακή αυτορρύθμιση και συνέχιση της κοινωνικής ζωής», τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. «Είμαστε σε μία εποχή όπου περίπου το 100% των στελεχών που κυκλοφορούν είναι η μετάλλαξη Δ. Η επιστημονική μας ομάδα αναλύει όλες τις πληροφορίες που εισρέουν από το εξωτερικό. Φυσικά αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δ αφορά και τα παιδιά μας και για αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία τώρα που ανοίγουν τα σχολεία να τηρούνται τα μέτρα πρόληψης έναντι της διασποράς του ιού και στα σχολεία. Μαθηματικές εκτιμήσεις υπολογίζουν ότι μπορεί να κατεβάσει κανείς την πιθανότητα διασποράς στα σχολεία κοντά στο 10% (πολύ σημαντική μείωση της διασποράς δηλαδή και περιορισμό της σε ένα πολύ μικρό ποσοστό παιδιών) με τη μάσκα, το testing και φυσικά ακόμα περισσότερο και με τον εμβολιασμό των ομάδων της οποίας αυτός συστήνεται», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας ο οποίος ανέφερε ότι και τα 3 παιδιά του που είναι σε αυτές τις ηλικίες έχουν ήδη εμβολιαστεί.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν με φυσική παρουσία ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού Μαρία Θεοδωρίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Πρόεδρος Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής Αναστασία Βαρβαρήγου, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων Γεώργιος Χρούσος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Κώστας Νταλούκας, η Πρόεδρος Δ.Σ Παιδιατρικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (ΠΕΒΕ) Ελισάβετ Διαμαντή, ο Πρόεδρος Εταιρείας Παιδιατρικής Εκπαίδευσης και Έρευνας Κεντρικής Ελλάδας Γεώργιος Συρογιαννόπουλος και η Αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Παιδιατρικής Εταιρείας (ΠΠΕ) Γεωργία Καζάκου.




Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού:


Καλημέρα σας. Χαίρομαι που σας βλέπω έστω και διαδικτυακά. Ήθελα σήμερα να κάνουμε μία γενικότερη ενημερωτική συζήτηση για το ζήτημα του εμβολιασμού των παιδιών, αναφέρομαι στις ηλικίες από 12 έως 17. Νομίζω ότι δεν υπάρχει γονιός που να μη θέλει ότι καλύτερο για το παιδί του και το γνωρίζω πολύ καλά ότι είναι δικαίωμα κάθε γονέα να είναι πολύ προσεκτικός σε ότι έχει να κάνει με το παιδί του, ειδικά με την υγεία του, αλλά νομίζω το σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να παίρνουμε υπεύθυνες αποφάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες. Γνωρίζουμε επίσης ότι δεν υπάρχει γονιός ο οποίος όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού του δεν θα προστρέξει στον ή στην παιδίατρο του για να πάρει τη συμβουλή του για ένα θέμα που αφορά την υγεία του παιδιού του. Γνωρίζουμε σήμερα ότι ή πανδημία και ειδικά η μετάλλαξη Δ η οποία είναι και πιο επικίνδυνη πληγώνει και τα παιδιά. Γνωρίζουμε επιστημονικά ότι οι βλάβες που μπορεί να αφήσει σε έναν οργανισμό ο ιός μπορεί να είναι μακροχρόνιες και νομίζω ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε και να εξηγήσετε- να μας βοηθήσετε να εξηγήσουμε- με απλά λόγια γιατί οι παρενέργειες, οι πιθανές, οι ενδεχόμενες παρενέργειες από το εμβόλιο, είναι πολύ πολύ μικρότερες από τις πιθανές παρενέργειες από την ίδια την ασθένεια. Το καλύτερο το οποίο έχουμε στη διάθεση μας σήμερα για να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στην επιθυμία του Covid 19 είναι το εμβόλιο. Αυτό αφορά και τα παιδιά. Χαίρομαι διότι ήδη 130.000 παιδιά σε ηλικίες 12-17 προφανώς με τη σύμφωνη γνώμη των γονιών τους έχουν σπεύσει να κάνουν το εμβόλιο. Υπάρχει όμως ένα σημαντικό ποσοστό γονέων και παιδιών που ακόμα δεν έχουν πάρει αυτήν την απόφαση και ο σκοπός της σημερινής μας συνάντησης είναι με απλά λόγια να μας βοηθήσετε να πείσουμε τους γονείς ότι πρέπει να πάρουν αυτήν την απόφαση, θέλω να μας βοηθήσετε να πείσουμε και τους παιδιάτρους ότι πρέπει να πείσουν τους γονείς ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη απόφαση για την υγεία των παιδιών τους. Γνωρίζουμε πια από δεδομένα τα οποία έχουμε ότι οι γενικότερες εκστρατείες ενημέρωσης έχουν πιστεύω σε έναν μεγάλο βαθμό εξαντλήσει τη δυναμική τους. Ο,τι έχουμε να πούμε το έχουμε πει γύρω από το θέμα της πανδημίας. Όμως οι πολίτες προστρέχουν πάντα στη γνώμη των ειδικών είτε είναι γιατροί, είτε είναι παιδίατροι. Άρα είναι βέβαιον ότι θα ακούσουν πολύ προσεκτικά την άποψη των παιδιάτρων. Και καθώς πια είμαστε μία εβδομάδα πριν από το άνοιγμα των σχολείων, τώρα πιστεύω είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κάνουμε μία νέα μεγάλη προσπάθεια να αυξήσουμε σημαντικά τα ποσοστά εμβολιασμού στους ανηλίκους. Τα σχολεία μας θα ανοίξουν και θα ανοίξουν με ασφάλεια, έχουμε δει πια, μας έλεγε ο κύριος Τσιόδρας επιστημονικά δεδομένα ότι το δίπτυχο μάσκα και συχνό τεστ είναι το καλύτερο το οποίο μπορούμε, είναι ο καλύτερος συνδυασμός πολιτικών που μπορούμε να εφαρμόσουμε προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ανοίξουν τα σχολεία με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και σε αυτό φυσικά πρέπει να προσθέσουμε και την αύξηση ποσοστών εμβολιασμών.


Να σας πω ένα προσωπικό βίωμα με τα εμβόλια. Η μάνα μου -όπως ξέρετε- αρρώστησε από πολιομυελίτιδα μέσα στον πόλεμο. Και έζησε μία ζωή μεγάλης ταλαιπωρίας από μία ασθένεια η οποία εξαφανίστηκε στη συνέχεια από προσώπου γης λόγω των εμβολίων. Νομίζω ότι καλό είναι να θυμίζουμε συνολικά στο λόγο μας ότι καμία επιστημονική ανακάλυψη δεν έχει αυξήσει περισσότερο το προσδόκιμο ζωής από τα εμβόλια συνολικά και είναι το μεγαλύτερο δώρο το οποίο έχει κάνει η επιστήμη στην ανθρωπότητα δεν αναφέρομαι μόνο στο εμβόλιο Covid αναφέρομαι συνολικά αυτά εμβόλια. Αν και φοβάμαι ότι τους τους αντιεμβολιαστές δύσκολα θα μπορέσουμε να τους πείσουμε με τέτοια επιχειρήματα θεωρώ όμως ότι υπάρχει μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμη να πειστεί.




Απάτη αντιεμβολιαστή γιατρού πήρε δείγμα από θετικό ασθενή για να μην κάνει το εμβόλιο!


 

Σύμφωνα με την pelop.gr, γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Μεσαλογγίου, εξαπάτησε και φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για συνάδελφο του προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή.

Το περιστατικό φέρει ως εμπλεκόμενο γιατρό του νοσοκομείου Μεσολογγίου. 

Σε επικοινωνία που είχε η «Π» με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ στο νοσοκομείο, δήλωσε ότι η υπόθεση διερευνάται.

Τα τελευταία 24ωρα έχει σημάνει συναγερμός στο υπουργείο Υγείας, γιατί πληθαίνουν οι καταγγελίες, με τα «μαϊμού» πιστοποιητικά, μετά και τις αποκαλύψεις για το εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας.

Το ανησυχητικό είναι ότι παρά τις αποκαλύψεις δεν έχουμε ακούσει ακόμα ούτε για μία απόλυση, ούτε για μία καταδίκη απο την δικαιοσύνη.



Το 16,2% ανάπτυξη δημιούργησε πανικό και εγκεφαλικό στον ΣΥΡΙΖΑ

 



Δεν άρεσε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι η οικονομία πάει καλά, και προσπάθησε να απαξιώσει αυτή την πολύ καλή είδηση για την χώρα και τους πολίτες.

Ξέροντας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο Μητσοτάκης είναι ένας σοβαρός πρωθυπουργός και οι εξαγγελίες του στην ΔΕΘ, θα πραγματοποιηθούν όπως γίνεται πάντα, ειδικά μετά την ανάπτυξη που θα φέρει 1 δισ. «χώρο» για έξτρα ελαφρύνσεις στους πολίτες, τους έχει πιάσει πανικός.

Με λίγα λόγια η καταστροφή της οικονομίας, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει με κάθε ευκαιρία, δεν έρχεται, με αποτέλεσμα να απαξιώνονται περισσότερο και να δείχνουν στους πολίτες το πόσο ανεύθυνα κινούνται.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή  ως πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάπτυξη εμμένοντας στις επενδύσεις και στις μεταρρυθμίσεις παρουσιάζοντας και εκτελώντας ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που σημειωτέον βρέθηκε μπροστά και στον πλέον αστάθμητο παράγοντα, της πανδημίας.

Δέν βγαίνει καμία καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι και να κάνει όπως και να προσπαθεί, που είναι ο χειμώνας κόλαση που έρχεται, οι καταγγελίες περί αποτυχίας της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει στην ύφεση ή στην χαμηλή ανάπτυξη προκειμένου να χτίσει το αφήγημα της αποτυχίας, όπως άλλωστε επιχειρείται τώρα με στόχο την ακρίβεια, αλλά ευτυχώς για την Ελλάδα και του Έλληνες δεν τους κάθεται και τους έχει πιάσει πανικός.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά επανάληψη δηλώνει πως η κυβέρνηση απέτυχε στην οικονομία και αυτό δεν φαίνεται από πουθενά, από κανένα στοιχείο, δείχνοντας ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει να εξαπατά και να παραπλανά με ψέματα τους πολίτες. 

Σε κάθε του συνέντευξη και κάθε του ομιλία, επιδιώκει να δημιουργήσει την εικόνα μιας οικονομίας υπό κατάρρευση και να πείσει πως η κυβέρνηση που έχει προχωρήσει από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας σε φοροελαφρύνσεις και μειώσεις σε ασφαλιστικές εισφορές που έχουν αυξήσει τους μισθούς, αδυνατεί να διαχειριστεί τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του β' τριμήνου και τις συνθήκες που διαμορφώνονται για το 2021 είναι χαρακτηριστική, με την αρμόδια τομεάρχη Έφη Αχτσιόγλου, έχοντας πάθει εγκεφαλικό, και σε δύσκολη θέση, να δηλώνει και να μην μπορώντας να το χωνέψει ότι:

«Οι σημερινοί πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τα προσωρινά στοιχεία της Ελστάτ που αφορούν τη σύγκριση του β´ τρίμηνου του 21 σε σχέση με το αντίστοιχο του περσινού χρόνου όπου η χώρα βρισκόταν σε απόλυτο λοκντάουν, επιβεβαιώνουν την πολιτική απελπισία στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αλλά ταυτόχρονα και την τεράστια απόσταση που τη χωρίζει από την πραγματικότητα που βιώνει η συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας. 

Την ώρα που οι πολίτες ασφυκτιούν υπό το βάρος των εκρηκτικών αυξήσεων σε βασικά είδη διαβίωσης και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, έχοντας ήδη χάσει ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους και βρισκόμενοι σε πλήρες αδιέξοδο από τα σωρευμένα χρέη της πανδημίας, η κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της για τα προβλήματά τους και επιχαίρει με αλαζονεία για την ευημερία των αριθμών που αποκρύπτει τη δυστυχία των ανθρώπων».

Αυτή είναι η κατάντια του ΣΥΡΙΖΑ.


ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ



Σοβαρά τα προβλήματα υγείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

 


Σοβαρά προβλήματα με την υγεία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες. 

Τα δημοσιεύματα που θέλουν την κατάσταση της υγείας του τούρκου προέδρου να μην είναι καλή, πληθαίνουν καθημερινά.

Το σοβαρό θέμα της υγείας του έφτασε τον Αύγουστο μέχρι και στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας.

Ο τούρκος αναλυτής, Cevheri Güven μιλώντας στο OPEN είπε : «Δυσκολεύεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, υπάρχει μία πολύ μεγάλη οθόνη πίσω από τους δημοσιογράφους και πρέπει να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέτουν, οι οποίες είναι προετοιμασμένες εκ των προτέρων, διαβάζοντας τα κείμενα σε αυτή την οθόνη… Πραγματικά έχει πολύ σοβαρά προβλήματα με την υγεία του».



Στην νέα κυβέρνηση των Ταλιμπάν ο υπουργός εσωτερικών καταζητούμενος του FBI

 


Ο Μουλά Χασάν Αχούντ, πρώην στενός συνεργάτης του ιδρυτή των Ταλιμπάν Μουλά Ομάρ, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία του Αφγανιστάν ενώ ο Σιρατζουντίν Χακάνι, η ομώνυμη οργάνωση του οποίου θεωρείται «τρομοκρατική» από τις ΗΠΑ θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

Ο Χακάνι είναι γιος του ιδρυτή του δικτύου Χακάνι και το όνομά του περιλαμβάνεται στη λίστα των «πλέον καταζητούμενων» του FBI λόγω της ανάμιξής του σε επιθέσεις αυτοκτονίας και των δεσμών του με την Αλ Κάιντα.

Ο Μουλά Αμπντούλ Γάνι Μπαραντάρ, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν, διορίστηκε αναπληρωτής του πρωθυπουργού Αχούντ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Καμπούλ. Το γεγονός ότι ο Μπαραντάρ διορίστηκε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και όχι επικεφαλής της θεωρείται έκπληξη, αφού ήταν εκείνος που διαπραγματεύτηκε την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν και ήταν το «πρόσωπο» των Ταλιμπαν στον κόσμο το τελευταίο διάστημα.

Ο Μπαραντάρ, επίσης στενός φίλος του Μουλά Ομάρ, υπήρξε στο παρελθόν υψηλόβαθμος διοικητής των Ταλιμπάν, υπεύθυνος για τις επιθέσεις τους εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων. Συνελήφθη και φυλακίστηκε στο Πακιστάν το 2010 και μετά την αποφυλάκισή του, το 2018, ανέλαβε επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Μουλά Μοχάμαντ Γιακούμπ, γιος του Μουλά Ομάρ, αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας. 

Δεν είναι σαφές τι ρόλο θα αναλάβει στην κυβέρνηση ο Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο οποίος κάλεσε τη νέα κυβέρνηση «να τηρήσει τη σαρία», τον ισλαμικό νόμο, στο πρώτο μήνυμά του μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους ισλαμιστές, πριν από τρεις εβδομάδες.



Πλαστά πιστοποιητικά και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης

 


Μετά τους τρείς υγειονομικούς που ελέγχονται στο Κέντρο Υγείας Καρδίτσας, άλλοι τέσσερις ελέγχονται και στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.

Οι ελεγχόμενοι στην Θεσσαλονίκη έχουν συγγενική ή φιλική σχέση με τη διοικητική υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τους τέσσερις υγειονομικούς που φέρονται να έχουν εμπλακεί στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Το πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό, όπως και στην περίπτωση του Παλαμά Καρδίτσας. 

Οι πληροφορίες λένε πώς, η μία από τις γυναίκες που ελέγχονται, είναι αδελφή της υγειονομικού που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση του Παλαμά Καρδίτσας, ενώ οι άλλοι τρεις εργαζόμενοι είναι από το νοσηλευτικό προσωπικό.