Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Τέσσερις συνολικά οι τραυματίες αστυνομικοί



Τέσσερις είναι συνολικά οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στις δολοφονικές επιθέσεις ακροαριστερών κακοποιών στη Νέα Σμύρνη.

Ο ένας είναι ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά όταν τον πέταξαν απο την μηχανή και έπεσαν επάνω του για να τον δολοφονήσουν 50 σύντροφοι κακοποιοί, ενώ οι άλλοι τρεις αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί ελαφρά σε διάφορα σημεία του σώματος. 

Στο 401 ΓΣΝΑ νοσηλεύεται ο σοβαρά τραυματισμένος αστυνομικός που έχει διαφύγει τον κίνδυνο και εκεί μεταβαίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης. 



Εξοργισμένοι οι δημότες Νέας Σμύρνης για τους κακοποιούς που μάζεψαν ΣΥΡΙΖΑ - Ακροαριστερές παρατάξεις

 


Εξοργισμένοι οι δημότες της Νέας Σμύρνης μετά τα πρωτοφανή για την περιοχή επεισόδια, που δημιούργησαν ακροαριστεροί κακοποιοί, που είχαν καλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροαριστερές παρατάξεις του δήμου και ακροαριστερές συμμορίες των Εξαρχείων.

Οι ζημιές περιουσιών είναι πολλές και η απόγνωση των κατοίκων μεγάλη βλέποντας την ζημιά που έκανε η κινητοποίηση ακροαριστερών και του ΣΥΡΙΖΑ.

Σοκαρισμένοι είναι και όσοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες στην δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού.

Η αυριανή μέρα θα είναι περισσότερο δύσκολη για αυτούς που έπαθαν ζημιές απο τους ακροαριστερούς κακοποιούς, και το θέμα είναι ποιος θα τους αποζημιώσει; Αλλά δεν θα δυσκολευτούν οι διοργανωτές είναι γνωστοί και μάλιστα έκαναν και τους μάρτυρες την Κυριάκη στην στημένη ιστορία με τους αστυνομικούς, είναι γνωστά τα γραφεία και του ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής όπως και οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής που πρωτοστατούσαν στα επεισόδια.

Τον λογαριασμό και τις μηνύσεις σε αυτούς και ονομαστικά!!!



Μητσοτάκης: Να μας αφυπνίσει η ζωή του αστυνομικού που κινδύνευσε

 



Για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν απο οργανωμένους ακροαριστερούς κακοποιούς στη Νέα Σμύρνη που είχαν ως αποτέλεσμα και τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.  Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».




Η δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού από οργανωμένους ακροαριστερούς κακοποιούς


 

Η στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στον αστυνομικό, από τους δολοφόνους που οργάνωσαν ο ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερές συμμορίες.





Ακροαριστεροί και ΣΥΡΙΖΑ οργάνωσαν σήμερα δολοφόνους κακοποιούς να καταστρέψουν και να σκοτώσουν

 


Τα σημερινά επεισόδια έχουν ονοματεπώνυμο, Ρουβίκωνας - indymedia - ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλες οι παραπάνω ακροαριστερές συμμορίες, οργάνωσαν δολοφόνους κακοποιούς με μοναδική εντολή να υπάρξει νεκρός αστυνομικός και να καταστρέψουν περιουσίες πολιτών.



Προσπάθησαν οι ακροαριστεροί κακοποιοί να σκοτώσουν τον αστυνομικό, δεν τα κατάφεραν και αφήνοντας τον αιμόφυρτο δεν άφηναν το ασθενοφόρο να πάει να τον παραλάβει.



Οι ακροαριστεροί κακοποιοί δημιούργησαν επεισόδια, τρομοκρατώντας πολίτες και καταστρέφοντας αυτοκίνητα και καταστήματα αθώων πολιτών.

Ανάμεσα στους ακροαριστερούς κακοποιούς, ήταν και η γνωστή επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα του Ρουβίκωνας, ακροαριστερές παρατάξεις του Δήμου Νέας Σμύρνης προερχόμενες από τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οπαδοί ομάδων έτοιμοι και οργανωμένοι κατόπιν εντολών για φασαρίες.

Αυτή είναι η ακροαριστερά, αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας.



Το ΚΙΣΕ ξεφτιλίζει την Ακρίτα που παραλήρησε τα γεγονότα στην Νέα Σμύρνη με το Άουσβιτς

 

Μετά την πρώτη ξεφτίλα με την fake φωτογραφία που την παρουσίασε για φετινή, μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν ακροαριστεροί στην Νέα Σμύρνη, δημοσίευσε και άρθρο στις 8/3/2021 στο οποίο παραλληλίζει το Άουσβιτς με τη ζωή στην Ελλάδα!

Η νέα αθλιότητα της Ακρίτα :  «...Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων».

Διαβάζοντας τις αθλιότητες της Ελενας Ακρίτα το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, αντέδρασε αμέσως και με ανακοίνωσή του αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΚΙΣΕ:

Μόνο ντροπή προκαλεί η αναφορά της κας Έλενας Ακρίτα σε σχετικό άρθρο της «...Ζούμε σε ένα κρανίου τόπος. Ζούμε σε ένα Άουσβιτς. Σε λίγο θα ράψουμε κι αστέρια στο πέτο του παλτού μας για να ξέρουν ποιους ποδοπατούν σε αυτή την ατέλειωτη Νύχτα των Κρυστάλλων».

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος αποδοκιμάζει τον απαράδεκτο και ανυπόστατο παραλληλισμό των συνθηκών του Άουσβιτς με τη ζωή σε μια δημοκρατική χώρα όπως η Ελλάδα. Γιατί στο Άουσβιτς οι άνθρωποι δεν ζούσαν... Πέθαιναν κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή... γιατί στο Άουσβιτς η ζωή είχε χάσει κάθε αξία... γιατί ο άνθρωπος είχε χάσει την ανθρωπιά του... γιατί στο Άουσβιτς επικρατούσε μόνο η απανθρωπιά... γιατί στο Άουσβιτς η κάπνα των κρεματόριων απλωνόταν στον ουρανό και η στάχτη της ανθρώπινης σάρκας σκέπαζε τη γη... γιατί στο Άουσβιτς εξοντώθηκαν 1.500.000 άνθρωποι που δεν είχαν τη δυνατότητα να φωνάξουν «Πονάω ρε ...».

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά ότι το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, οι Έλληνες Εβραίοι, όσοι από εμάς διάβηκαν την πύλη του Άουσβιτς και επιβιώσαμε και είμαστε ακόμα ζωντανοί, οι απόγονοι των θυμάτων, δεν θα σταματήσουμε ποτέ να καταγγέλλουμε κάθε προσπάθεια ευτελισμού και εργαλειοποίησης του Ολοκαυτώματος που οδηγεί στη λήθη και στην παραποίηση της ιστορίας.

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2021

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ






ΣτΕ: Δεν παγώνει η μεταγωγή Κουφοντίνα στο Δομοκό

 


Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητούσε με προσωρινή διαταγή να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής για τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού - Το αίτημά του θα εξεταστεί τον Απρίλιο

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε σήμερα, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του μέλους της 17Ν και απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «παγώσει» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του Δημήτρη Κουφοντίνα που έχει καταθέσει.

Στην αίτησή του υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.



Παναγιώτης Τσιμπούκης

Πηγή : protothema.gr



Fake news ιστοσελίδων τα περί φθοράς αυτοκινήτου απο την ομάδα ΔΡΑΣΗΣ

 



Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ. : 

Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί "πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ".

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις.



Νέα πρόκληση από νεολαία ΣΥΡΙΖΑ - Καλεί σε συγκέντρωση στην Νέα Σμύρνη με εντολή Τσίπρα

 


"Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας από τη μια επενδύει στις πλατείες των "νεοαγανακτισμένων" κι από την άλλη κραυγάζει ότι "η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

"Χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν κατάληψη στο ΑΠΘ. Σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας.

Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας από τη μια επενδύει στις πλατείες των "νεοαγανακτισμένων" κι από την άλλη κραυγάζει ότι "η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο". Με τις ενέργειές του υπονομεύει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία. Μονίμως ποντάρει στην καταστροφή και τζογάρει με την υγεία των πολιτών.", καταλήγει η ανακοίνωση.

Με τις ευλογίες Αλέξη Τσίπρα και ακροαριστερών οργανώσεων, συνεχίζονται οι προκλητικές ενέργειες με μπροστάρηδες τους ακροαριστερούς της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν κρύψει ότι είναι και υπέρ του δολοφόνου τρομοκράτη Κουφοντίνα.

Την αρχή έκαναν όχι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης όπως θέλουν να φανεί, αλλά ακροαριστερές επικίνδυνες δημοτικές παρατάξεις, ακροαριστερά σωματεία, και ακροαριστερές συλλογικότητες της περιοχής.

Οι ακροαριστεροί καλούν πολίτες σε νέα κινητοποίηση διαμαρτυρίας, για τα επεισόδια που οι ίδιοι ξεκίνησαν και οργάνωσαν προχθές με τα γνωστά αποτελέσματα μαζί με την νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Εγκληματικά ανεύθυνοι οι ακροαριστεροί νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν αστυνομία και πολίτες σε πλήρη γνώση του Αλέξη Τσίπρα εκτελώντας τις εντολές του επικίνδυνου αυτού πολιτικού.

Στο κάλεσμα ανταποκρίνεται εκτός από την ακροαριστερή νεολαία του κόμματος και ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Σμύρνης αναφέροντας ότι "την Τρίτη 09 Μάρτη στις 18:00 όλοι και όλες με την παρουσία μας στο Παλούκι Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης. Με την παρουσία μας επιβεβαιώνουμε και διατρανώνουμε ότι η αστυνομική βία και αυθαιρεσία δεν είναι αποδεκτά στην κοινωνία μας. Μαζί μας θα βρίσκονται όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης μας και κάθε πολίτης που δεν θέλει καταστολή και τρομοκρατία στην πόλη μας".





Υπέρ διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο ο Τζόνσον σε επικοινωνία με Ερντογάν


 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίς το απόγευμα οι ηγέτες Βρετανίας- Τουρκίας με το Κυπριακό να περιλαμβάνεται στην ατζέντα, ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι Μπόρις Τζόνσον και Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν την επικείμενη άτυπη πενταμερή υπό τα Ηνωμένα Έθνη, με τον Βρετανό Πρωθυπουργό να τονίζει πως το Ηνωμένο Βασίλειο «συνεχίζει να είναι σθεναρός υποστηρικτής μιας συνολικής, δίκαιης και διαρκούς λύσης του Κυπριακού ζητήματος, βασισμένης στο διεθνώς αποδεκτό μοντέλο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Αλλά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Λιβύη, με τον κ. Τζόνσον να τονίζει τη σημασία επιβολής της συμφωνίας εκεχειρίας και μείωσης των εντάσεων, η σημασία ανανέωσης του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη ΒΔ Συρία μέσω Τουρκίας, η ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και η διμερής σχέση στο εμπόριο, μεταξύ των λαών και στην άμυνα.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός πρόσφερε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο 13 Τούρκων υπηκόων στο βόρειο Ιράκ και καταδίκασε τη δράση των τρομοκρατών του PKK, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Πηγή: skai.gr





ΗΠΑ: Λιγότεροι από 1.000 θάνατοι για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο


 

Λιγότερους από 1.000 θανάτους από επιπλοκές του κορωνοϊού κατέγραψαν για πρώτη φορά τους τελευταίους 3,5 μήνες οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 749 ασθενείς. Ο αριθμός αυτός απέχει πολύ από τους 4.473 θανάτους οι οποίοι κατεγράφησαν μέσα σε μία ημέρα τη 12η Ιανουαρίου. Πρέπει κανείς να ανατρέξει στα στοιχεία του Νοεμβρίου του 2020 για να βρει αριθμό θανάτων κάτω από το φράγμα των χιλίων (822 την 29η).

Η επιβράδυνση της πανδημίας συνεχίζεται στις ΗΠΑ, οι οποίες επανήλθαν στα επίπεδα των θανάτων και των μολύνσεων που καταγράφονταν πριν από το Χάλογουιν, τις γιορτές των Ευχαριστιών, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όταν έγιναν μετακινήσεις εκατομμυρίων ανθρώπων και ακολούθησε η έξαρση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είδε το κολοσσιαίο σχέδιό του για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που προβλέπει δαπάνες 1,9 τρισ. δολαρίων να εγκρίνεται από τη Γερουσία το Σάββατο, αυτή είναι η δεύτερη καλή είδηση, που έρχεται να προστεθεί στη στρατηγική του για τη διεύρυνση της ανοσοποίησης, τον εμβολιασμό σε μαζική κλίμακα.

Η εκστρατεία εμβολιασμού που άρχισε τον Δεκέμβριο επιταχύνεται, καθώς σχεδόν το 10% του πληθυσμού — 31,5 εκατ. άνθρωποι — έχουν πλέον λάβει και τις δύο δόσεις των εμβολίων της Pfizer και της Moderna, ή τη μοναδική απαιτούμενη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Οι υγειονομικές αρχές εξάλλου συνέβαλαν στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας ανακοινώνοντας ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντώνται σε μικρές ομάδες χωρίς να χρειάζεται να φορούν μάσκες, ή να τηρούν την επιλεγόμενη κοινωνική απόσταση.

Ωστόσο οφείλουν να τηρούν τα μέτρα προστασίας όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους με ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί και σε δημόσιους χώρους.

Με πάνω από 525.000 νεκρούς και πάνω από 29 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη, τουλάχιστον σε απόλυτα μεγέθη.


Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Κατατέθηκε προανακριτική στην βουλή για Νίκο Παππά και υπόθεση Καλογρίτσα

 



Την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες, κατέθεσε πριν από λίγο η ΝΔ.

Η πρόταση σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Μπούγα θα αφορά στα αδικήματα του κακουργήματος δωροληψίας και του πλημμελήματος παράβασης καθήκοντος, που μετά την αξιολόγηση του υλικού προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις για την τέλεση των αδικημάτων. 

Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα αύριο Τετάρτη στην Ολομέλεια ενώ μετά από 10 ημέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία (απαιτείται πλειοψηφία 151 βουλευτών) για την σύστασή της.

Πρόεδρος της επιτροπής θα προταθεί από τη ΝΔ να τοποθετηθεί ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου θα αφορούν στα 3 εκατ. ευρώ που φέρεται πως έλαβε ο Καλογρίτσας από την CCC για τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ θα εξεταστούν και σχετικές καταγγελίες επιχειρηματίες. Στο δε πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος θα εξεταστούν οι παράνομοι χειρισμοί στη διαδικασία του διαγωνισμού.


Σε ό,τι αφορά πάντως στην υπόθεση Folli Follie, η Βουλή δεν πρόκειται να ασχοληθεί περαιτέρω. Όπως είπε και ο κ. Μπούγας, δεν τίθεται ζήτημα για τους πρώην υπουργούς Αλέκο Φλαμπουράρη και Αλέξη Χαρίτση, ενώ αυτές του βουλευτή Σταύρου Αραχωβίτη αλλά και του Μάκη Μπαλαούρα θα εξεταστούν από τη δικαιοσύνη (για τον κ. Αραχωβρίτη απαιτείται άρση βουλευτικής ασυλίας).

Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/politiki/proanakritiki-gia-ton-niko-pappa-gia-tin-ypothesi-kalogritsa



Η στρατηγική της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς παραμένει σταθερή

 


Η στρατηγική της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς παραμένει σταθερή:  "Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα που συνιστούν οι ειδικοί και εντείνουμε την αντεπίθεση με την επιχείρηση «Ελευθερία» που εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και υψηλούς ρυθμούς που φέρνουν τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης. Είμαστε στην 6η θέση σε ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης ανά 100 χιλιάδες και 8η σε πολίτες που έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου" αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Έχουν ήδη γίνει περισσότεροι από 1.126.000 εμβολιασμοί -πολλοί από τους οποίους αφορούν τη δεύτερη δόση- και μέχρι το τέλος Μαρτίου, κοντά στις 25 Μαρτίου, εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας.  

Εντός του Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει και η διαδικασία των ραντεβού για την ομάδα των συμπολιτών μας με νοσήματα πολύ αυξημένου κινδύνου νόσησης από Covid-19.

Ταυτόχρονα, καθώς αναμένονται αυξημένες παραλαβές εμβολίων εντός του Απριλίου εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν εμβολιαστεί, τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι συμπολίτες μας  άνω των 60 ετών.

Σημειώνεται ότι με διάταξη νόμου προβλέπεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ ή Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού μπορεί μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας emvolio.gov.gr, να ζητήσει τη χορήγηση προσωρινού ΑΜΚΑ για τον εμβολιασμό του  κατά του κορονοϊού και την έκδοση βεβαίωσης εμβολιασμού.

Εξαιρετικά θετικό είναι το γεγονός ότι δρομολογείται η έναρξη των διαδικασιών για την καθιέρωση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, πρόταση που πρώτος έβαλε στο τραπέζι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει σε σχετική επιστολή της προς τους Ευρωπαίους ηγέτες, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen θα υιοθετηθεί, στις 17 Μαρτίου, σχετική νομοθετική πρόταση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και οι σχετικές εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες. 

Πρόκειται για εξέλιξη μείζονος σημασίας  για την Πατρίδα μας,  καθώς:

Διευκολύνει -σαν λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας- τη μετακίνηση Ευρωπαίων πολιτών από χώρα σε χώρα.

Δικαιώνει την πολύμηνη προσπάθεια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη  και ενισχύει τις προοπτικές για τον ελληνικό τουρισμό. 



6,4 δισ. ευρώ τα μέτρα για εργαζόμενους και ανέργους

 


Ιδιαίτερα αποτελεσματικές αποδεικνύονται οι πολιτικές  της Κυβέρνησης στο μέτωπο κατά της ανεργίας.

Σύμφωνα με τα  στοιχεία της Eurostat (4 Μαρτίου) μόνο η Ιταλία και η Ελλάδα κατάφεραν, όχι μόνο να μην έχουν αύξηση, όπως όλες οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές  χώρες, αλλά και να σημειώσουν μια μικρή μείωση της ανεργίας, μεταξύ Ιανουαρίου και Νοεμβρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα μας, ειδικά  για εργαζόμενους και ανέργους, εφάρμοσε  μέτρα που  έφτασαν τα 6,4 δισ. ευρώ και αναπτύχθηκαν σε  τέσσερις πυλώνες.

Ο πρώτος  πυλώνας αφορά τα μέτρα στήριξης για πάνω από 1,5 εκατ. εργαζόμενους ανάμεσα στα οποία  η αποζημίωση ειδικού σκοπού για εργαζομένους που οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», τα στοχευμένα μέτρα σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά τη στήριξη  σε 755.000 ανέργους,  με επιδόματα τακτικής ανεργίας, επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους, παρατάσεις επιδότησης ανεργίας, οικονομική ενίσχυση εποχικά εργαζομένων.

Ο τρίτος πυλώνας αφορά προγράμματα ΕΣΠΑ για την προώθηση ανέργων στην απασχόληση, από την εφαρμογή των οποίων έχουν ωφεληθεί περίπου 47.000 συμπολίτες μας.

Ο τέταρτος πυλώνας αφορά  την κοινωνική αλληλεγγύη  με αποφάσεις για  500.000 συμπολίτες μας όπως η διπλή καταβολή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και η ενίσχυση των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας, καθώς και των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων.



Η αποκλιμάκωση της πανδημίας απαιτεί χρόνο και θυσίες

 


Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά επιβαρυμένη αναφέρει η κυβέρνηση.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε αύξηση των νέων κρουσμάτων τόσο στην Αττική όσο και στις περισσότερες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας μας.

Διαπιστώνεται ταυτόχρονα αφενός  ότι υπάρχει μία μικρή μείωση στο ποσοστό των νέων κρουσμάτων στους άνω των 75 ετών, γεγονός που συνδέεται προφανώς  με την εμβολιαστική κάλυψη των ηλικιών αυτών. Και αφετέρου ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως τα άτομα ηλικίας 20 έως 60 ετών, τους συνανθρώπους μας δηλαδή με τη μεγαλύτερη κινητικότητα.

Γι’ αυτό αποφασίστηκαν και μπήκαν σε εφαρμογή  πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της κινητικότητας και την ανάσχεση του τρίτου κύματος.

Αποδεικνύεται, όμως, για  άλλη μια φορά, ότι η έξαρση της πανδημίας γίνεται με αστραπιαίους ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση απαιτεί χρόνο και θυσίες. Φαίνεται, μάλιστα, ότι η  προσπάθεια στη φάση αυτή γίνεται πιο δύσκολη  εξαιτίας της κούρασης όλων μας, αλλά και εξαιτίας των μεταλλάξεων, που συνολικά  έφτασαν στο 60% με 70% των νέων κρουσμάτων, ενώ στην Αττική  και στην Κρήτη προσέγγισαν το 90%.

Εκτιμάται έτσι ότι έχουμε ακόμη δύσκολες ημέρες  μπροστά μας. Είμαστε, όμως, στο τελευταίο μίλι του Μαραθωνίου και είναι υποχρέωση όλων να ανταποκριθούμε στις εισηγήσεις των ειδικών. Είναι, άλλωστε, περισσότερο από βέβαιο ότι χωρίς τα μέτρα των τελευταίων εβδομάδων το επιδημιολογικό φορτίο θα ήταν ακόμα βαρύτερο. Ας μην ξεχνάμε τι έγινε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και αλλού.



Μητσοτάκης: Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ιδιαίτερη

 


Απόσπασμα από το κοινό άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων εννέα ευρωπαίων ηγετών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα»:

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ιδιαίτερη. Όχι μόνο γιατί συμπληρώνονται ακριβώς 110 χρόνια από την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, γυναίκες και άνδρες, ένωσαν τις δυνάμεις τους και ύψωσαν τις φωνές τους για ίσα δικαιώματα.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η καθημερινότητα πολλών από εμάς «σταμάτησε» προσωρινά λόγω της χειρότερης υγειονομικής κρίσης που έχουμε βιώσει εδώ και αρκετές γενιές. Οι γυναίκες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, στα νοσοκομεία και τα γηροκομεία μας, και επηρεάστηκαν δυσανάλογα από την πανδημία. Πλήρωσαν υψηλότερο τίμημα, οικονομικό και κοινωνικό.

Η ενδοοικογενειακή βία και η βία κατά των γυναικών αυξήθηκαν,

οι γυναίκες επωμίστηκαν μεγαλύτερο μερίδιο των υποχρεώσεων στο σπίτι

τα μηνιαία στοιχεία της Eurostat για την ανεργία δείχνουν ότι ενώ το ποσοστό ανεργίας για τους άνδρες αυξήθηκε από 6,2 σε 7,1% τον Δεκέμβριο του 2020, η αύξηση όσον αφορά τις γυναίκες ήταν μεγαλύτερη, από 6,7 σε 7,9%.

… Εάν θέλουμε να αναπτυχθούμε και να ευημερήσουμε μετά την πανδημία, χρειαζόμαστε μια πιο συμπεριληπτική προσέγγιση που θα αφήνει να ξεδιπλωθούν όλα τα ταλέντα, περιλαμβανομένων των δεξιοτήτων των γυναικών. …

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τις ιδεολογικές συζητήσεις του παρελθόντος. Η ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών κατοχυρώνεται στο άρθρο 23 του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Πρόκειται για μη διαπραγματεύσιμο δικαίωμα, για έναν από τους θεμελιώδεις πυλώνες πάνω στους οποίους οικοδομήσαμε τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.

Δεύτερον, περισσότερο από ποτέ πρέπει να μεριμνήσουμε για την οικονομική πτυχή της ισότητας των φύλων. …

Τρίτον, πρέπει να εντείνουμε τις διεθνείς προσπάθειές μας. ... Ως παγκόσμια ηγετική αναπτυξιακή δύναμη, η Ευρώπη έχει μια ιδιαίτερη ευθύνη. Πρέπει να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουμε ότι η ανθρωπιστική και αναπτυξιακή απάντησή της στην πανδημία COVID-19 περιλαμβάνει τη βελτίωση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη για κορίτσια και γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και των συναφών δικαιωμάτων, καθώς και την υποστήριξη κοριτσιών και γυναικών στο δρόμο προς την οικονομική ανεξαρτησία.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη συγκυρία για να οικοδομήσουμε κοινωνίες που παρέχουν προστασία χωρίς αποκλεισμούς, όπου η ισότητα των δικαιωμάτων είναι υψίστης σημασίας -όχι μόνο στα χαρτιά αλλά και στην καθημερινότητά μας. Αυτό θα ενδυναμώσει όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες. … Δεν θα είναι εύκολο. Είναι όμως εφικτό.



Στημένα επεισόδια ακροαριστερών πιάνουν αδιάβαστη την ΕΛ.ΑΣ.

 


Από το πανό που έσερναν στους δρόμους " Έξω οι μπάτσοι απο τις γειτονιές μας", όλοι κατάλαβαν ότι είχαν στημένο σχέδιο για να προκαλέσουν στην αστυνομία, και να δημιουργηθεί ένταση και επεισόδια.

Ο τρόπος που στήθηκε το επεισόδιο, με τον πρωταγωνιστή γνωστό ακροαριστερό να κάνει τα πάντα για να έρθει σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, τον τρόπο που τράβαγε αυτό που κρατούσε στο χέρι του ο αστυνομικός για να τον προκαλέσει περισσότερο, δείχνει ότι ήταν στημένος, δασκαλεμένος και αποφασισμένος να δημιουργήσει ένταση.

Οι κάτοικοι στην Νέα Σμύρνη μόνο με τους αντιεξουσιαστές, τους ακροαριστερούς και τους Συριζαίους δεν ήταν, γιατί έτσι πήγε να παρουσιαστεί και κανένας δεν χειροκροτούσε από τα μπαλκόνια τους κακοποιούς, αντίθετα προβληματίστηκε με τον  συνωστισμό που προκάλεσε το στημένο ακροαριστερό σκηνικό.

Από την άλλη οι στημένοι της ίδιας παρέας που έγραφαν με τα κινητά τους μονό από το σημείο που τους ενδιέφερε να δείξουν, φωνάζοντας σε όσους έμπαιναν μπροστά στα κινητά να φύγουν μην χαλάσουν το πλάνο, δείχνει το πόσο κακά και πρόχειρα στήθηκε.

Οι στημένοι μάρτυρες και μόνο αυτοί γιατί δεν εμφανίστηκε και κάποιος να πεί την αλήθεια, οι δήθεν περαστικοί που έκοβαν βόλτες στην πλατεία, ήταν στελέχη ακροαριστερών οργανώσεων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτυχημένος πολιτικά, έχοντας ένα αρχηγό ανεπαρκή, ψεύτη που έχει χάσει τον λαό, πρέπει να κάνει κάτι για να πλήξει την κυβέρνηση.

Το μόνο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκατοντάδες ακροαριστερούς συντρόφους, έτοιμους για όλα γιατί πολιτική δεν μπορεί να παράγει έχει αποτύχει εντελώς. Ηττήθηκαν και στο θέμα του δολοφόνου Κουφοντίνα που νόμιζαν ότι θα γίνει ένα 2008, αλλά δεν τους βγήκε οπότε ψάχνουν αίμα, ψάχνουν το λάθος και τον ακατάλληλο αστυνομικό.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στήνουν επεισόδια για να κάνουν κακό στην κυβέρνηση μέσω της αστυνομίας.

Το στημένο σκηνικό ακροαριστερών οργανώσεων και του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μπεί μπροστά από την ώρα που έγινε το κάλεσμα για να μαζευτούν εν μέσω πανδημίας αντιεξουσιαστές και ακροαριστεροί στην πλατεία. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί ήταν σίγουρο ότι θα γίνουν επεισόδια γιατί αυτός ήταν ο σκοπός των συγκεντρωμένων.



Πρώτος μάρτυρας των επεισοδίων ένας ακροαριστερός υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Νέα Σμύρνη και γνωστό στέλεχος της ακροαριστεράς που είχε έτοιμο το ποιήμα γιατί έτσι έλεγε το σενάριο.

Η επόμενη εξοργιστική και πρώην υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Σταυροπούλου, δήθεν είχε βγει δήθεν βόλτα με την οικογένεια της στην πλατεία της νέας Σμύρνης της έκοψαν πρόστιμο και την έπιασαν τα κλάματα.





Είναι πιθανόν να προσπάθησαν και άλλες προβοκατόρικες ενέργειες για να γενικευτεί η ένταση στην Νέα Σμύρνη και δεν τους έκατσε, οπότε ένα στημένο βίντεο είχαν αυτό υποστήριξαν και έδεσαν ακροαριστερούς μάρτυρες για να το εμπλουτίσουν.

Το θέμα είναι ότι η ΕΛ.ΑΣ. ενώ θα έπρεπε να γνωρίζει έπεσε στην παγίδα της ακροαριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, που θέλει να κατηγορήσει την κυβέρνηση για κάτι και να δημιουργήσει ένταση γιατί δεν μπορεί να δεχτεί ότι υπάρχει επιτέλους κράτος και νόμοι.

Η ακροαριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ, γυρνάει ένα βίντεο με τα καρέ που θέλει να φανούν, οι εκπομπές κάνουν ντόρο με το θέμα χωρίς να ψάχνουν και τα υπόλοιπα καρέ, δεν ψάχνουν την πλήρη αλήθεια και αφήνουν τους πραγματικούς ένοχους να γλεντάνε λέγοντας τα δικά τους.

Η Αστυνομία άσκησε υπέρμετρη βία; Φυσικά και ναι αυτός ο αστυνομικός είναι καταδικαστέος, αυτό ψάχνουν οι πραγματικοί ένοχοι της έντασης, και ο πρωταγωνιστής γνωστός για την δράση του αντιεξουσιαστής που είναι και υπέρ Κουφοντίνα.

Χωρίς κανέναν σχεδιασμό, αντί να χρησιμοποιηθεί προσωπικό αστυνομικών τμημάτων ήπιας αντιμετώπισης, έστειλαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το προσωπικό μιας επιχειρησιακής ομάδας που έχει εκπαιδευτεί σε πρακτικές πάταξης του εγκλήματος και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Τον τελευταίο μήνα η ΕΛ.ΑΣ. έχει αντιμετωπίσει εκατοντάδες πορείες και επιθέσεις που έγιναν για τον εκτελεστή δολοφόνο της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα με μεγάλη επιτυχία και οι ακροαριστεροί έχουν ηττηθεί. Αυτό που έψαχναν ακροαριστεροί και ΣΥΡΙΖΑ ήταν να στηθεί επεισόδιο σε γειτονιά, με πρωταγωνιστή ένα αδίστακτο ακροαριστερό αντιεξουσιαστή και ένα αστυνομικό που δεν θα έπρεπε να είναι στην σημείο αλλά ήταν και οι διοργανωτές βρήκαν το θύμα τους. 

 









Έξαρση κορωνοϊού σε χαμηλότερες ηλικίες - Τα πέντε στάδια

 


Για την τραγωδία με το θάνατο 37 ημερών βρέφους από κορωνοϊό, μίλησε ο παιδίατρος Μάριος Ανδρέου, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», επισημαίνοντας ότι υπάρχει έξαρση της νόσου σε χαμηλότερες ηλικίες.

Τόνισε πως αυτή τη στιγμή ο ίδιος γνωρίζει περί τις 10 περιπτώσεις παιδιών τα οποία είναι νεογέννητα -έως ενός μηνός, με Covid. Επιπλέον γυναίκα που γεννά σε 3 ημέρες τον ενημέρωσε ότι κόλλησε κορωνοϊό και τελικά θα γεννήσει σε νοσοκομείο Covid αντί για το μαιευτήριο που είχε επιλέξει.

«Αυτό το παιδί θα γεννηθεί με Covid. Αν δεν περάσει καθέτως όπως λέμε, όταν θα το πάρει αγκαλιά η μητέρα του για να το θηλάσει θα μολυνθεί», εξήγησε ο κ. Ανδρέου και επεσήμανε πως σύμφωνα με το αμερικανικό CDC στα 10.000 νεαρά άτομα τα τέσσερα καταλήγουν.

Ο παιδίατρος συμβούλευσε ότι πρέπει έγκαιρα μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων να ζητούν οι ασθενείς βοήθεια εξηγώντας τις πέντε φάσεις της νόσου.

Η πρώτη είναι η ασυμπτωματική, η δεύτερη η ήπια, με κάποιες μυαλγίες και πυρετό, στην τρίτη ξεκινά η προσβολή οργάνων, δηλαδή πνευμονία, η τέταρτη είναι σοβαρή απαιτεί αναπνευστική βοήθεια και η κρίσιμη, το στάδιο όπου ο ασθενείς ουσιαστικά μπορεί να καταλήξει.

Συμβούλευσε τους ασθενείς να μην καθυστερούν να μεταβαίνουν στις δομές υγείας το έκτο 24ωρο συμπτωμάτων γιατί ο κόσμος λέει «θα μου περάσει» και η νοσηλεία του ξεκινά την όγδοη ή την δέκατη ημέρα.


Πηγή: skai.gr



Στα 56,5 δισ. ευρώ το καθαρό κέρδος για την Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το επόμενο ΕΣΠΑ

 


Καθαρό όφελος 56,5 δισ. ευρώ ή 4% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση θα έχει η Ελλάδα μέχρι και το 2030 από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο αναφοράς 2021-2027. 

Αυτό τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το νομοσχέδιο για την θεσμοθέτηση των ιδίων πόρων της ΕΕ και των αλλαγών στο νόμο του ΤΧΣ που κατατέθηκε την Παρασκευή.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί με 31,9 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και 39,9 δισ. ευρώ από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο αναφοράς 2021 -2027 το οποίο θα λήξει το 2030. Έναντι των εισροών η συνεισφορά της Ελλάδας όλη αυτή την περίοδο θα φτάσει σε ετήσια βάση το 1,1% του ΑΕΠ και συνολικά τα 15,5 δισ. ευρώ. 

"Από αυτά τα στοιχεία καταδεικνύεται το σημαντικό δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα μας, καθώς η αναλογία απολήψεων (εισροές) – αποδόσεων (συνεισφορές) διαμορφώνεται σε 4,6/1" τόνισε ο ο κ Σταϊκούρας ο οποίος πρόσθεσε ότι , για κάθε ευρώ που θα αποδίδουμε στην Ευρώπη, θα εισπράττουμε 4,6 ευρώ μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου και του Ταμείου Ανάκαμψης.

Υπενθύμισε επίσης ότι την προηγούμενη επταετία, και συγκεκριμένα την περίοδο 2014-2020, η αναλογία απολήψεων προς αποδόσεις ήταν μικρότερη, στο 2,9/1.

Συνεπώς, σήμερα, η Ελλάδα είναι ακόμα πιο ευνοημένη!

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κύρωση της Απόφασης για το σύστημα ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Βουλή των Ελλήνων, σε συνδυασμό με την κύρωση από τα κοινοβούλια των υπολοίπων κρατών-μελών, θα μας επιτρέψει να δρέψουμε τα οφέλη που εξασφαλίσαμε στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου του 2020.

Τα έσοδα που θα αντληθούν μέσω της εφαρμογής της υπό κύρωση Απόφασης, θα συμβάλουν στην προώθηση της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, στην προώθηση της έρευνας και καινοτομίας, στην ενίσχυση της απασχόλησης και κοινωνικής συνοχής, στην προώθηση των ιδιωτικών επενδύσεων και στον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Αλλαγές στο ΤΧΣ

Αναφερόμενος στο δεύτερο μέρος του Σχεδίου Νόμου, την τροποποίηση του Νόμου 3864/2010 που διέπει τη λειτουργία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), είπε ότι με τις αλλαγές που γίνονται θα είναι εφικτή η συμμετοχή του τελευταίου σε μη εποπτικά επιβεβλημένες μελλοντικές αυξήσεις κεφαλαίου, δηλαδή σε αυξήσεις κεφαλαίου που δεν έχουν τον χαρακτήρα κεφαλαιακής ενίσχυσης για κάλυψη κεφαλαιακών ελλειμμάτων ή εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν επιτρέπεται στο ΤΧΣ να μετέχει σε αύξηση κεφαλαίου ενός πιστωτικού ιδρύματος, στο οποίο είναι ήδη μέτοχος, παρά μόνον εάν η αύξηση αυτή είναι επιβεβλημένη για εποπτικούς λόγους.

Το γεγονός αυτό στερεί την δυνατότητα από το ΤΧΣ να ανταποκριθεί ενεργά, λειτουργώντας όπως κάθε ιδιώτης μέτοχος, προς την κατεύθυνση προάσπισης της επένδυσής του, στο πλαίσιο μιας επιχειρηματικά – και άρα όχι εποπτικά επιβεβλημένης – αποφασιζόμενης αύξησης κεφαλαίου.


Πηγή : capital.gr



Αρ. Πελώνη : Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων

 


Οι εικόνες που είδαμε χθες στη Νέα Σμύρνη μας ενόχλησαν όλους. Τα περιστατικά διερευνώνται και θα αποδοθούν ευθύνες όπου διαπιστωθεί ανεξήγητη και δυσανάλογη βία, είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως πέρα από τις 11 συλλήψεις, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

«Είμαστε όλοι κουρασμένοι, η υπομονή της κοινωνίας εξαντλείται, χρειάζεται ψυχραιμία και ισορροπία από όλους. Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, ενώ τα νοσοκομεία γεμίζουν και η κοινωνία βρίσκεται σε αυτό το οριακό σημείο, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης. Επιδιώκει πλατείες νεοαγανακτισμένων, όπου υπονομεύονται τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προφανώς, τα τρικάκια (για τη σύζυγο του πρωθυπουργού) δεν ήταν τυχαία, ήταν της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, υποθέτω ότι δεν τυπώθηκαν μέσα σε δέκα λεπτά. Θα συνιστούσαμε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συστήσει ο ίδιος με τον λόγο του την τήρηση των μέτρων, αντί να αναζητεί σημαίες ευκαιρίας κι εύκολης δημαγωγίας».

Κληθείσα να σχολιάσει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, διά του εκπροσώπου του, Νάσου Ηλιόπουλου, για παραιτήσεις Χρυσοχοΐδη-αρχηγού ΕΛΑΣ, η κ. Πελώνη ζήτησε από την αξιωματική αντιπολίτευση να καλέσει σε τήρηση των μέτρων και να αποφασίσει «σε ποια πλευρά της ρητορικής είναι», καθώς «από τη μια ψέγει την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας και την "ελλιπή" διενέργεια των ελέγχων κι από την άλλη, όταν γίνονται έλεγχοι, σπεύδει να καταγγείλει την κυβέρνηση για αυταρχισμό, την ώρα που και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην περιοχή με τρικάκια που δεν θεωρούμε αυθόρμητα, αλλά και συμμετείχαν σε πορείες υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα».

Όπως είπε, «το βίντεο δεν το έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση δεν δρα ως κουκουλοφόρος. Υπάρχουν πρόσωπα γνωστά και το περιστατικό διερευνάται. Πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα είναι πρόσωπα που φαίνονται στην κάμερα».



Microsoft: Παγκόσμιο χακάρισμα χιλιάδων λογαριασμών

 


Μια περίπλοκη επίθεση στο ευρέως χρησιμοποιούμενο λογισμικό email της Microsoft Corp. μεταμορφώνεται σε μια παγκόσμια κρίση ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, καθώς οι χάκερ κάνουν αγώνα δρόμου για να μολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερους λογαριασμούς, προτού οι εταιρείες καταφέρουν να ασφαλίσουν τα συστήματά τους.

Η επίθεση – η οποία σύμφωνα με τη Microsoft έγινε από ομάδα χάκερ με το όνομα Hafnium που υποστηρίζεται από την κινεζική κυβέρνηση – μετρά μέχρι στιγμής  τουλάχιστον 60.000 γνωστά θύματα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Bloomberg. Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν τα κενά ασφαλείας της εφαρμογής Microsoft Exchange Server, που δίνουν την δυνατότητα σε επιτήδειους να κλέψουν email από αμερικανικούς servers.

Τα θύματα που έχουν εξακριβωθεί μέχρι στιγμής περιλαμβάνουν από τράπεζες και παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας έως οίκους ευγηρίας και μία εταιρεία παγωτού, σύμφωνα με την Huntress, εταιρεία που παρακολουθεί την ασφάλεια των πελατών.

Η ομάδα φαίνεται να εισέβαλε σε ιδιωτικά και κυβερνητικά δίκτυα υπολογιστών μέσω του δημοφιλούς λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Exchange της εταιρείας για αρκετούς μήνες, αρχικά στοχεύοντας μόνο έναν μικρό αριθμό θυμάτων, σύμφωνα με τον Steven Adair, επικεφαλής της Volexity, με έδρα τη Βιρτζίνια.

Αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι οι ειδικοί της συνεργάστηκαν με τουλάχιστον 50 θύματα, προσπαθώντας να προσδιορίσουν γρήγορα ποια δεδομένα έχουν λάβει οι χάκερ.

Η επίθεση προκάλεσε την ανησυχία των αξιωματούχων εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, εν μέρει επειδή οι χάκερ κατάφεραν να χτυπήσουν τόσα πολλά θύματα τόσο γρήγροα. Οι ερευνητές λένε ότι στις τελικές φάσεις της επίθεσης, οι χάκερ φάνηκαν να έχουν αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, συγκεντρώνοντας δεκάδες χιλιάδες νέα θύματα από όλο τον κόσμο μέσα σε λίγες μέρες.

Νωρίτερα, η Αμερικανική Υπηρεσία Ασφάλειας Κυβερνοχώρου και Υποδομών (CISA) εξέδωσε οδηγία έκτακτης ανάγκης σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Εν τω μεταξύ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε την παραβίαση ασφαλείας της υπηρεσίας email της Microsoft ως συνεχή και «ενεργή απειλή».

Ο αριθμός των θυμάτων της κινεζικής επίθεσης συνεχίζει να αυξάνεται ραγδαία και η Microsoft συνιστά άμεσα στους χρήστες της εφαρμογής να εγκαταστήσουν τις νέες ενημερώσεις της.


Πηγή



Επίθεση ακροαριστερών στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ στην Γλυφάδα υπέρ Κουφοντίνα

 



Ακροαριστεροί υποστηρικτές του τρομοκράτη δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα βρέθηκαν γύρω στις 9 το βράδυ και σε ώρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, έξω από τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ τα οποία βρίσκονται στη διασταύρωση των οδών Ευξείνου Πόντου και Αττικής.

Οι ακροαριστεροί κακοποιοί προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία των γραφείων. Κατά την καταδρομική επίθεση έγραψαν και συνθήματα στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την είσοδο των γραφείων, υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ :  «Για δεύτερη φορά, χτυπούν τα γραφεία της ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Και αυτή τη φορά ακόμα πιο βίαια. Εμάς, τη Νέα Δημοκρατία και την ΟΝΝΕΔ, μας οδηγούν οι αρχές της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του σεβασμού σε κάθε διαφορετική άποψη. Εμείς μπορούμε να διαφωνούμε, γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε. Αυτοί που προχωρούν σε τέτοιες πράξεις, σε τι αξίες πιστεύουν;» 






Νέες επιθέσεις ακροαριστερών κατά αστυνομικών στην Πανόρμου

 


Στοχευμένα επεισόδια και προμελετημένη ένταση από ακροαριστερά στοιχεία και όπως αποδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες και από στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τώρα άφησαν για λίγο τον εκτελεστή Κουφοντίνα, και βρήκαν λόγο να διαμαρτυρηθούν για τα επεισόδια που οι ίδιοι προκάλεσαν στην Νέα Σμύρνη, μετά από δικιά τους προκλητική κινητοποίηση.

Λίγα λεπτά μετά τις 20:00 στην περιοχή της Πανόρμου ομάδα προκλητικών ακροαριστερών επιτέθηκαν κατά αστυνομικών. Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 100 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Μετρό «Πανόρμου» για να διαμαρτυρηθούν για τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη που οι ίδιοι προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους.

Όταν όμως αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών κινήθηκαν προς το μέρος τους πετώντας τους πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών και καταδίωξαν τους νεαρούς στα γύρω στενά.  Παράλληλα προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.





Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με καταληψίες απέτρεψαν να εκκενωθεί το ΑΠΘ απο την κατάληψη


 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ακροαριστερούς καταληψίες απέτρεψαν να εκκενωθεί το ΑΠΘ απο την κατάληψη, που πραγματοποιείται εδώ και ημέρες, αντιδρώντας στο να γίνει το πανεπιστήμιο ασφαλής χώρος για τα παιδιά μας, αλλά επιμένουν να το θέλουν μπείτε κακοποιοί και ακροαριστεροί και αλέστε.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύριζαν που απέτρεψαν να εκκενωθεί το πανεπιστήμιο από τους καταληψίες.

Διμοιρία των ΜΑΤ επιχείρησε να ανακόψει πολυπληθή ομάδα αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν μαζί με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, να εισέλθει στους χώρους του Ιδρύματος, ενώ οι αστυνομικοί δέχθηκαν πέτρες από νεαρούς που πρόλαβαν να μπουν εντός του campus και την πλατεία Χημείου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν με χημικά και κρότους λάμψης. O κυριότερος όγκος των αντιεξουσιαστών εμποδίστηκε από τους άνδρες των ΜΑΤ και επέστρεψε στο ΕΚΘ, το οποίο τελεί υπό κατάληψη.

Στον χώρο του Πανεπιστημίου μαζί με τους αντιεξουασιστές, προκειμένου να αποτρέψουν την εκκένωση του ΑΠΘ, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, αποτελούμενη από τους βουλευτές Γιάννη Αμανατίδη, Κατερίνα Νοτοπούλου και Δώρα Αυγέρη, μαζί με τον συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του κόμματος Κώστα Αμπατζά και πανεπιστημιακούς καθηγητές, μεταξύ αυτών ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος, η Ιφιγένεια Καμτσίδου κ.ά. Σε δηλώσεις τους οι βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των αστυνομικών.

Το τοπικό ΜΜΕ voria.gr μετέδωσε ότι μαζί με τους καταληψίες μέσα στο πανεπιστήμιο βρίσκονται προκλητικά και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και πανηγυρίζουν που απέτρεψαν να εκκενωθεί η κατάληψη.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές από τις οποίες η μία μετατράπηκε σε σύλληψη.




Πέθανε βρέφος 37 ημερών από κορωνοϊό


 

Την τελευταία του πνοή άφησε το βρέφος που νοσηλευόταν διασωληνωμένο με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις 37 ημερών, το οποίο είναι το νεότερο θύμα της πανδημίας στη χώρα μας.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Βρέφος άρρεν, ημερομηνία γέννησης 29.01.2021, εισήχθη στις 13.02.2021 (ηλικίας 16 ημερών) στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με ρινίτιδα και πυρετό. Από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε PCR COVID-19 (+). 

Νοσηλεύτηκε αρχικά στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» έως τις 18.02.2021, οπότε εμφάνισε αναπνευστική δυσχέρεια και διακομίσθηκε στη ΜΕΘ COVID του Γ. Ν. Π. «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού».

Παρά την κατάλληλη χορηγούμενη θεραπευτική αγωγή, παρουσίασε περαιτέρω επιδείνωση  και διασωληνώθηκε στις 19.02.2021.

Αρχικά τέθηκε σε συμβατικό μηχανικό αερισμό, αλλά λόγω εξελισσόμενης εικόνας  ΑRDS, στις 22.02.2021 τέθηκε σε HFOV με πολύ υψηλές παραμέτρους. Το νεογνό κατέληξε στις 07.03.2021 και ώρα 11.45 μ.μ. σε ηλικία 37 ημερών. Ζητήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών να διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή.