Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Οι «ανησυχητικές» αλήθειες του Τζέφρι Πάιατ για τα ελληνοτουρκικά



Ο αμερικανός πρέσβης επανέλαβε για δεύτερη φορά τους φόβους του για «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και όταν το είχε κάνει πρώτη φορά είχε συμβεί το επεισόδιο στα Ιμια. Και είπε μερικές αλήθειες για τη σχέση των ΗΠΑ με Αθήνα και Αγκυρα. «Είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια» είπε...

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες, ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, εξέφρασε την ανησυχία του για ένα «ατύχημα» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Αυτή τη φορά το είπε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ενώ είναι σε εξέλιξη η διπραγματεύσεις Αθήνας και Αγκυρας για την επιστροφή στην Ελλάδα των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν σε τουρκικό έδαφος στον Εβρο.

«Οι ΗΠΑ παρακολουθούν στενά την υπόθεση με τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών», ανέφερε με νόημα ο Τζέφρι Πάιατ, ενώ επεσήμανε ότι είχε σχετική τηλεφωνική επικοινωνία με τον βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ωστόσο, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κάποιας σύγκρουσης «χωρίς πρόθεση» μεταξύ των δύο πλευρών. Τελευταία φορά που είχε διατυπώσει μια τέτοια ανησυχία -σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ- είχε ακολουθήσει ο εμβολισμός του σκάφους του Λιμενικού από τουρκικό πολεμικό πλοίο…

Ο αμερικανός διπλωμάτης τόνισε ότι δείχνει ιδιαίτερη κατανόηση στην ελληνική πλευρά σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την παρεμπόδιση των εργασιών εξόρυξης στην Κυπριακή ΑΟΖ από την Τουρκία. «Η θέση των ΗΠΑ ήταν σαφής. Είναι θέμα αρχής, ο λαός της Κύπρου να μπορεί να αναπτύξει τους πόρους στην υφαλοκρηπίδα της. Δεν είναι θέμα εταιρείας», είπε, αναφερόμενος και στα του ρόλου της Exxon στις γεωτρήσεις. Οι συζητήσεις στη Λευκωσία εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν προς την κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της παραπάνω αρχής και στόχος είναι η επίλυση του ζητήματος, υποστήριξε.

Οσον αφορά στην ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τόνισε ότι «εμείς πρέπει να προλάβουμε τέτοιες καταστάσεις». Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών, η Ελλάδα είναι «βασικός εταίρος» των ΗΠΑ και «πυλώνας σταθερότητας» στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι δύο χώρες έχουν κοινές αξίες και κοινά συμφέροντα, τόνισε ο αμερικανός πρεσβευτής.

Ωστόσο, σε μια δήλωση πολιτικού ρεαλισμού, ο Τζέφρι Πάιατ ξεκαθάρισε ότι δεν υποκαθιστά η σχέση με την Ελλάδα τη σχέση με την Τουρκία. Χαρακτηριστικά είπε ότι είναι σαν να συγκρίνουμε «πορτοκάλια με μήλα» και εξήγησε ότι ο ρόλος της Τουρκίας στη διεθνή πολιτική και διπλωματική σκηνή (όπως στην περίπτωση της Συρίας) είναι κομβικός.

Για την Ελλάδα είπε ότι βρίσκεται σε «κρίσιμο σταυροδρόμι» σε ό,τι αφορά το θέμα της ανάκαμψης, μίλησε για «εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συγκυρία» και δήλωσε πως «όσο πιο δυνατή είναι η Ελλάδα και όσο πιο υγιής η οικονομία της τόσο περισσότερο μπορεί να δράσει ως δύναμη του καλού στην ευρύτερη περιοχή».

Χαρακτήρισε «ιστορική» την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και για τη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Αλέξη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο είπε ότι αυτό που αντιλήφθηκε ο ίδιος είναι πως πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικούς ηγέτες που, όμως, βρήκαν έναν τρόπο να επικοινωνούν.

Σχετικά με το ονοματολογικό ζήτημα της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται να υπάρξει «επιτυχής έκβαση» στις διαπραγματεύσεις που έχουν αρχίσει, είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν τις διπλωματικές προσπάθειες και σημείωσε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών θεωρούν πως είναι πολύ καλή η χρονική στιγμή να υπάρξει λύση.

Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία των ΗΠΑ για την επιρροή της Ρωσίας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον προσεχή Σεπτέμβριο, στην οποία τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ, τόνισε ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία εκπροσώπων του αμερικανικού επιχειρηματικού κόσμου και θα δοθούν μεγάλες ευκαιρίες, καθώς συμπίπτει και με την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018.

Σε ερώτηση για το τι ζητούν οι αμερικανοί επενδυτές προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα, απάντησε ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην αλλάξουν οι κανόνες του παιχνιδιού.

Για την Ελλάδα ο κ. Πάιατ είπε ότι μετατρέπεται σε ενεργειακό κόμβο στην περιοχή και αναφέρθηκε στην αποθήκευση φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και στον κάθετο αγωγό που θα συνδέει την Αλεξανδρούπολη με τη Βουλγαρία.

Σε ερώτηση για τι ακριβώς είπε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για την υπόθεση Novartis, ο πρέσβης των ΗΠΑ απάντησε ως εξής:

«Θα είμαι σαφής. Η πολιτική μου είναι να μην εμπλέκομαι στα εσωτερικά της Ελλάδας. Δεν έχω να κάνω κανένα σχόλιο για τις έρευνες στην Ελλάδα. Οι έρευνες του FBI αφορούν καταστρατήγηση της αμερικανικής νομοθεσίας».


Πηγή : protagon.gr





Νέα Δημοκρατία : Η Κυβέρνηση εξευτελίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα μας



Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Κυβέρνηση, που επιχείρησε με φωτογραφική διάταξη να βγάλει από τη φυλακή τον Ξηρό και άλλαξε το νόμο για να παίρνει άδειες ο Κουφοντίνας, ενδίδει πλέον και στους εκβιασμούς και των κουκουλοφόρων που καταστρέφουν ανενόχλητοι την Αθήνα, μεταφέροντας τον “ήρωά” τους Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Είναι αδιάφορο αν η Κυβέρνηση σύρεται σε αυτές τις αποφάσεις λόγω των ιδεοληπτικών της εμμονών ή της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει τη βία και την ανομία. 

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: Η Κυβέρνηση εξευτελίζει κάθε έννοια κράτους δικαίου ντροπιάζοντας διεθνώς τη χώρα μας».


Οι ληστές των ΑΤΜ «χτύπησαν» στο κέντρο της Αθήνας



Ανατίναξαν δύο μηχανήματα στην Αχαρνών

Ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας «χτύπησαν» οι ληστές των ΑΤΜ, που ανατίναξαν δύο μηχανήματα στα Πατήσια.

Συγκεκριμένα στις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, οι δράστες ανατίναξαν τα ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας στην Αχαρνών 377, με διοχέτευση αερίου.

Στην συνέχεια οι δράστες έφυγαν, με τις κασετίνες με τα χρήματα από το ένα μόνο μηχάνημα, ενώ προκάλεσαν πολλές φθορές στην τράπεζα.


Πηγή : protothema.gr


Φωτιά από τις 5 το πρωί, οσμή καμένου από το προηγούμενο απόγευμα στη Β ΔΟΥ Λάρισας



Ολική είναι η καταστροφή στις εγκαταστάσεις της Β-Γ ΔΟΥ Λάρισας, μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα, με την Πυροσβεστική να επιχειρεί μέχρι και τώρα προκειμένου να σβήσει πλήρως τις φλόγες που κατέκαψαν σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια της Β ΔΟΥ, κα Τζιόρτζιου, όσα αρχεία χάθηκαν, μιας και το έγγραφο υλικό ήταν αρκετό, μπορούν να ανακτηθούν καθώς έχουν μηχανογραφηθεί, ενώ βασικό υλικό το οποίο παρέμενε έγγραφο έχει σωθεί και αφορά γονικές παροχές, μεταβιβάσεις και κληρονομιές. «Ό,τι έγινε πάντως έγινε μετά τις 7 το απόγευμα. Μέχρι τότε είμαι βέβαια, καθώς υπήρχε και συνεργείο ελέγχου στον χώρο δεν  υπήρχε τίποτε» αναφέρει η κα Τζιόρτζιου, με τις πληροφορίες πάντως να αναφέρουν ότι από εκείνη την ώρα και μετά υπήρχε μυρωδιά καμένου υλικού στον χώρο.

Η Β ΔΟΥ Λάρισας στεγαζόταν εδώ και αρκετά χρόνια στο κτήριο, έχοντας στη διάθεσή της τον πρώτο και τον δεύτερο όροφο καθώς και μέρος του τρίτου. Μέρος του τρίτου ορόφου καθώς και τον τέταρτο και πέμπτο όροφο μίσθωσε προσφάτως ιδιωτική επιχείρηση, προκειμένου εκεί να λειτουργήσει ΙΕΚ...

Την ίδια στιγμή στο σημείο βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, τονίζοντας ότι η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες που είχε από μέλη της Πυροσβεστικής δεν προκλήθηκε από έξωθεν παρέμβαση. 

Από την άλλη, ο διοικητής Πυροσβεστικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, κος Σκούπρας, με δηλώσεις του επισημαίνει ότι η Υπηρεσία του ειδοποιήθηκε στις 5 περίπου το πρωί από την Αστυνομία για τη φωτιά, με 35 μέλη του Σώματος και 9 οχήματα, τόσο από τη Λάρισα όσο και από Τρίκαλα και Καρδίτσα να σπεύδουν στο σημείο, παλεύοντας για ώρες με τις φλόγες. Ζημιές στα καταστήματα που βρίσκονται στο ισόγειο δεν υπάρχουν, ωστόσο η φωτιά έκαιγε υλικό μέχρι και τώρα, με πυκνούς καπνούς να βγαίνουν από στα σπασμένα παράθυρα. Ιδιαίτερος κίνδυνος από τα σπασμένα τζάμια δεν υπήρχε για τους περαστικούς πάντως, αφού ανάμεσα σε ισόγειο και πρώτο όρογφο μεσολαβεί έρισμα ενός περίπου μέτρου, ωστόσο η περιοχή έχει ήδη αποκλειστεί και μέλη της Πυροσβεστικής αφαιρούσαν τα σπασμένα τζάμια.





Xρυσόστομος Τρίμμης
Πηγή : thessaliatv.gr


Συνελήφθη 40χρονος για κλοπές από καταστήματα στην περιοχή της Αρτέμιδας



Συνελήφθη, βραδινές ώρες της 27-2-2018, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), εντός λεωφορείου στην περιοχή της Αρτέμιδας, διότι λίγο νωρίτερα είχε απειλήσει με σουγιά ημεδαπό.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ο προαναφερόμενος σουγιάς και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάτων-Αρτέμιδας, ο δράστης το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο, διέπραττε συστηματικά, από κοινού με ημεδαπό συνεργό του που αναζητείται, διαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι δύο κατηγορούμενοι μετέβαιναν κυρίως βραδινές ώρες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν τις κεντρικές θύρες εισόδου ή παράθυρα, εισέρχονταν εντός και αφαιρούσαν κυρίως τα χρήματα από τις ταμειακές μηχανές.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν οκτώ (8) περιπτώσεις κλοπών από καταστήματα στην περιοχή της Αρτέμιδας.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή και μετά την απολογία του εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα προσωρινής κράτησης, δυνάμει του οποίου διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση σε Σωφρονιστικό Κατάστημα.


Ο Τσίπρας έχοντας αποτύχει και έχοντας πει απίστευτα ψέματα ποντάρει στην σκανδαλολογία



Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας όλων των εποχών, ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός που πέρασε από την Ελλάδα, ο πλέον επικίνδυνος, ανίκανος και αποτυχημένος που χρέωσε μόλις σε 6 μήνες την Ελλάδα και τους Έλληνες με 200 δις ευρώ, προσπαθεί να συντηρήσει πλέον πετώντας λάσπη την σκανδαλολογία για να μην καταποντιστεί εντελώς στα ποσοστά των ερχόμενων εκλογών.

Άλλος πολιτικός θα ανέφερε τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του, τα οποία φαίνονται και στον ελληνικό λαό, αλλά εδώ μόνο εικονική πραγματικότητα προσφέρει ο Τσίπρας, μπόλικη προπαγάνδα, απάτη και αισχρά ψέματα δήθεν επιτυχίας.

Μην έχοντας κάτι να πει και λέγοντας συνέχεια ψέματα για την δήθεν επιτυχημένη πορεία της κυβέρνηση του, αγνοώντας ότι οι πολίτες υποφέρουν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έδωσε συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών κάνοντας τον πολέμιο της διαφθοράς, μόλις λίγες ημέρες μετά το σκάνδαλο κατασπατάλησης προνοιακών επιδομάτων ενοικίων από τους υπουργούς του και τα στελέχη του.

Μέσα στο παραλήρημα της προπαγάνδας είπε στην συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Αλέξης Τσίπρας 

Με το σκοτάδι όμως τελειώσαμε.

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αναστενάζει σε βαλίτσες, τσάντες και σκοτεινούς λογαριασμούς. Η κυβέρνηση, κι εγώ και προσωπικά, θα επιμείνουμε ως το τέλος: Φως παντού, φως σε όλα! Έτσι που οι ένοχοι να δώσουν λόγο των πράξεών τους, οι αθώοι να απαλλαγούν από κάθε σκιά υποψίας και να αποκατασταθεί η κλονισμένη εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού σε εκείνους που επιλέγει να κυβερνούν τη χώρα.

Όπως καταλάβατε ο Αλέξης Τσίπρας και το ακροαριστερό επιτελείο του, θα επενδύσει στην πόλωση έχοντας αποτύχει και βλέποντας ότι οι μέρες του ευτυχώς για την Ελλάδα είναι μετρημένες.


Προβάδισμα 8 μονάδων για τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση



Σημαντικό προβάδισμα, αν και μειωμένο, διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύει η εφημερίδα Παρασκήνιο.

Η ΝΔ συγκεντρώνει 20.25% στην πρόθεση ψήφου, όταν τον Δεκέμβριο του 2017 εμφάνιζε 24.50%.

Στα ίδια επίπεδα ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει 13.93% ενώ πέρυσι τον Δεκέμβριο του 2017 συγκέντρωνε 13.64%.

Με αναγωγή η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων ανέρχεται στο 8,34 %.




Όλα του Λεβέντη εύκολα, ζήτησε παραγγελία 30 F-35 και 5 φρεγατών



«Προσεύχομαι την Δευτέρα να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Τουρκία», είπε ο Βασίλης Λεβέντης στον ΣΚΑΙ και εκτίμησε ότι ο Ερντογάν θέλει να πιέσει με αυτό το θέμα για τους δικούς του αξιωματικούς.

«Έχω ζητήσει εδώ και ενάμιση χρόνο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μου απαντάει ότι είναι θέμα του Τσίπρα. Πρέπει να δούμε, αν γίνει ένα θερμό επεισόδιο έχουμε σχέδιο. Εγώ πιστεύω, όχι. Το υπουργείο Αμύνης είναι η μισθοδοσία των αξιωματικών... τίποτα άλλο», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο κ. Λεβέντης εξήγησε ότι ζητά την σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για νέες παραγγελίες 30 F-35 και πέντε φρεγατών, καθώς μόνο με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε οι Τούρκοι θα κάνουν πίσω. 


Σημεία της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Delphi Economic Forum



Για την οικονομία και την ανάπτυξη

Ως προς το ρυθμό ανάπτυξης, η Ελλάδα ακόμη υποαποδίδει σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Αν αναλογιστούμε ότι έχουμε απωλέσει το 25% του ΑΕΠ τα τελευταία 8 χρόνια, δεν γίνεται να είμαστε ευχαριστημένοι με ανάπτυξη της τάξης του 1,5%. Πρόκειται περί απόλυτης αποτυχίας, γιατί αν γυρίσουμε τα ρολόγια μας πίσω στο 2014, οι τότε προβλέψεις μιλούσαν για ανάπτυξη κοντά στο 3% για τα χρόνια 2015 έως 2017, δηλαδή περίπου όπως και στην Πορτογαλία.

Σήμερα έχουμε μια επιθετική δημοσιονομική εξυγίανση που χρησιμοποιεί το λάθος μείγμα οικονομικής πολιτικής. Δεν συμμερίζομαι καθόλου τη θέση ότι στην Ελλάδα σήμερα εφαρμόζονται οι μεταρρυθμίσεις. Αν μη τι άλλο, ξηλώνονται σημαντικές μεταρρυθμίσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Υπάρχει γενική επιθυμία, από όλους, να δουν το πρόγραμμα να τελειώνει, ακόμα κι από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Και ακριβώς επειδή η επιθυμία αυτή είναι τόσο ισχυρή, ναι, κάποιες φορές γίνονται τα στραβά μάτια για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που δεν εφαρμόζονται. Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, της εκπαίδευσης, της δικαιοσύνης, για να αναφέρω τρεις κατηγορίες στις οποίες θεωρώ ότι υπήρχε οπισθοχώρηση.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την ιδιοκτησία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος.  Είναι μια σκληρή αριστερή κυβέρνηση, που αναγκάζεται να εφαρμόσει μεταρρυθμιστική ατζέντα μόνο και μόνο για να μείνει στην εξουσία. Το ζήτημα δεν είναι να μας επιβάλλονται οι μεταρρυθμίσεις από τους πιστωτές, αλλά να υιοθετήσουμε μια πραγματικά μεταρρυθμιστική και  προσανατολισμένη στο μέλλον ατζέντα.

Για τις προτεραιότητες της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία

Πρώτη προτεραιότητά μου είναι να δημιουργήσω δουλειές. Για να δημιουργήσουμε δουλειές χρειάζεται να προσελκύσουμε επενδύσεις, και για να προσελκύσουμε επενδύσεις απαιτούνται αφ’ ενός σταθερό πολιτικό περιβάλλον και αφ’ ετέρου μια κυβέρνηση που μπορεί να επιχειρηματολογήσει πειστικά ως προς το γιατί υπάρχουν πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα και ένα τραπεζικό σύστημα που λειτουργεί σωστά. Αυτή θα είναι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα, γιατί δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βγουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια, από το να βρουν δουλειές.

Η παρούσα κυβέρνηση όμως δεν κάνει αυτό. Προτιμά να υπερφορολογεί την παραγωγική οικονομία, και να εστιάζει σε επιδόματα και παροχές. Αυτός είναι ο λόγος που δημιουργεί υψηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα από όσο χρειάζεται. Εμένα δεν μου αρέσει αυτή η λογική, προτιμώ τη δημιουργία ευκαιριών από τις παροχές. Η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητα πρέπει να είναι η ανάπτυξη μέσω επενδύσεων σε τομείς που στην Ελλάδα έχουν φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Υποστηρίζω σθεναρά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ως καθολικό εργαλείο για τη στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών. Εφαρμόστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, ως ένα βαθμό εφαρμόστηκε και από τη σημερινή, αλλά πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε πίσω τους φτωχότερους Έλληνες.

Για το ζήτημα των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων

Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να φανταστούμε πώς γίνεται να υπάρξει ανάπτυξη με μια τόσο στενή δημοσιονομική πολιτική. Αυτό ακριβώς έχει συμφωνηθεί από την παρούσα κυβέρνηση. Μπορεί αυτό να γίνει αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης; Υπό προϋποθέσεις, ναι. Δεν θα είναι η πρώτη μου προτεραιότητα. Πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι να ανακτήσω την αξιοπιστία της Ελληνικής Κυβέρνησης και να εστιάσω στις μεταρρυθμίσεις. Αφού πρώτα αυτές θα εφαρμοστούν μετά από έξι έως δώδεκα μήνες, τότε πρέπει να τεθεί το ζήτημα.

Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο δημοσιονομικό χώρο για να ξεφύγει από αυτόν τον φαύλο κύκλο, όμως πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ως προς το τί θέλουμε να κάνουμε με τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο. Ο λόγος που οι πιστωτές μας υπήρξαν τόσο σκληροί έχει να κάνει με το φόβο τους ότι “αν δώσουμε στους Έλληνες περισσότερο δημοσιονομικό χώρο θα τον ξοδέψουν αυξάνοντας το μέγεθος του κράτους και προσλαμβάνοντας κόσμο”. Εγώ δεσμεύομαι να μην ενεργήσω έτσι. Έτσι, τον όποιο δημοσιονομικό χώρο μπορέσω, ει δυνατόν, να διαπραγματευτώ, πρωταρχικά θα τον κατευθύνω σε επιπλέον μειώσεις φόρων, για να δώσω ώθηση στην ανάπτυξη που θα πετύχουμε μέσω των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα

Πρέπει να πείσουμε τους σκεπτικιστές ότι η Ελλάδα είναι μεταρρυθμίσιμη. Γιατί πίσω από τις απαισιόδοξες προβλέψεις, ακόμα και τις προβλέψεις του ΔΝΤ, βρίσκεται η θεμελιώδης παραδοχή ότι δεν πρόκειται να ολοκληρώσουμε τις μεταρρυθμίσεις και ότι συνεπώς ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας θα είναι πάντα μικρότερος από ό,τι χρειάζεται.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ξεκινήσουμε παρουσιάζοντας ένα πολύ συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα για τα επόμενα χρόνια, αλλάζοντας πρόσωπα, εισφέροντας νέο ταλέντο και δίνοντας μια ξεκάθαρη δέσμευση ότι πρέπει να αλλάξουμε και να επιμείνουμε στις μεταρρυθμίσεις.

Ζητώ από τους πολίτες να με εμπιστευτούν προσωπικά ότι μπορώ να φέρω αποτέλεσμα. Έχω σταθερά υπάρξει μεταρρυθμιστής σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Δεν έχω σκοπό να κάνω στροφή τώρα.


Για τις αλλαγές που συμβαίνουν στην κοινωνία 

Οι πολίτες έχουν κουραστεί από την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας έχει απογοητεύσει και  εξαπατήσει τους πολίτες. Διχάζει τη χώρα αντί να την ενώνει γύρω από έναν κοινό στόχο. Είμαι αισιόδοξος επειδή πιστεύω ότι έχουν υπάρξει θεμελιώδεις αλλαγές στην ελληνική κοινωνία που πολλοί ακόμη δεν αντιλαμβάνονται. Σε σχέση με το παρελθόν, οι πολίτες πιστεύουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό ότι με τις ιδιωτικές επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα θα προχωρήσουμε μπροστά. Περιμένουν από τους πολιτικούς να τους πουν την αλήθεια καθώς αισθάνονται εξαπατημένοι από τα συνεχή ψέματα. Υπάρχει συνεπώς ένα κοινωνικό ρεύμα που προσεγγίζει τις απόψεις μας. Τι βρίσκεται απέναντι μας; Ο σκεπτικισμός, η κυνικότητα για την πολιτική, η γενικευμένη απογοήτευση προς το πολιτικό σύστημα συνολικά. Αυτές είναι οι δύο αντίρροπες δυνάμεις. Η μία δρα υπέρ μας και η άλλη εναντίον μας. Αλλά είμαι αισιόδοξος -όχι μόνο παρατηρώντας τις δημοσκοπήσεις αλλά και από τις συνεχείς επαφές μου με τους πολίτες- ότι μπορούμε να πετύχουμε όχι μόνο μία εκλογική νίκη, η οποία πιθανώς δεν αρκεί κιόλας, αλλά μία πολύ καθαρή πολιτική εντολή για αλλαγές. Και αυτό θα ζητήσω από τους πολίτες στις επόμενες εκλογές πιστεύοντας ότι μπορώ να επιτύχω σε αυτόν τον στόχο.

Για τη λειτουργία των θεσμών και τις επεμβάσεις της Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη 

Η αποτυχία της Ελλάδας είναι περισσότερο πολιτική και θεσμική παρά οικονομική. Πιστεύω ακράδαντα ότι οι θεσμοί έχουν μεγάλη σημασία για μία χώρα και ότι υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ της ποιότητας των θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας και της ευημερίας της. Ως εκ τούτου, αν δεν βελτιώσουμε την ποιότητα των θεσμών θα συνεχίσουμε τις χαμηλές επιδόσεις στην οικονομία.

Το ζήτημα των θεσμών είναι κεντρικής σημασίας για εμάς. Και δυστυχώς η κατάσταση χειροτερεύει. Πιστεύω ότι όλες οι λαϊκίστικες κυβερνήσεις -είτε προέρχονται από τη δεξιά είτε την αριστερά- ακολουθούν την ίδια τακτική όταν έρχονται στην εξουσία. Και αυτή συνίσταται στην προσπάθεια τους να ελέγξουν τα ΜΜΕ, να επέμβουν στο έργο της δικαιοσύνης και να κυνηγήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Έχουμε δει και τα τρία αυτά στοιχεία με την παρούσα κυβέρνηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η  Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη με τρόπο ο οποίος είναι απολύτως απαράδεκτος σε ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Και συμβαίνει αυτό με ξεκάθαρες οδηγίες που δίνονται από τη κορυφή της Κυβέρνησης. Είναι απαράδεκτο ο πρωθυπουργός να προσλαμβάνει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου ως ειδική σύμβουλο τη μέρα που παραιτείται. Αυτές οι πρακτικές συνιστούν ευθεία παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και υπονομεύουν τον πυρήνα κάθε δημοκρατίας. 

Για τον περιορισμό της σπατάλης και τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού

Μπορεί να μην είναι τεράστιο το περιθώριο για περικοπές δαπανών, όμως υπάρχει. Για παράδειγμα, η δαπάνη για τη μισθοδοσία του δημοσίου έχει αυξηθεί κατά σχεδόν μισό δις, από την παρούσα κυβέρνηση. Πιθανότατα ακόμα να προσλαμβάνουμε περισσότερους υπαλλήλους από ό,τι θα έπρεπε. Ιδίως μέσω προσωρινών συμβάσεων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Υπάρχει, ακόμα, μεγάλη δημόσια σπατάλη σε διάφορους πολύ σημαντικούς τομείς. Κοιτάξτε για παράδειγμα τι συμβαίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το νεοεισαχθέν σύστημα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου δεν αποδίδει, κανείς δεν πληρώνει για αυτά τα εισιτήρια. Μπαίνουν όλοι δωρεάν. Το αποτέλεσμα είναι η εκτίναξη των ελλειμμάτων των δημόσιων συγκοινωνιακών εταιρειών. Δεν υπάρχει πραγματική προσπάθεια να κοπούν με στοχευμένο τρόπο δαπάνες, και να βελτιωθεί η ποιότητα υπηρεσιών. Υπάρχει χώρος για συμπράξεις δημοσίου- ιδιωτικού τομέα, όχι μόνο για τη μείωση των δαπανών, αλλά και για τη βελτίωση της ποιότητας υπηρεσιών.

Πραγματοποιήθηκαν υπερβολικές μειώσεις στις συντάξεις, και μάλιστα οριζοντίως. Όχι μόνο αυτό, αλλά ήδη έχουν νομοθετηθεί από τον κ. Τσίπρα περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις οι οποίες θα ενεργοποιηθούν την πρώτη μέρα του 2019.

Πρέπει να ξανασχεδιάσουμε το συνταξιοδοτικό μας σύστημα και επί της ουσίας να εφαρμόσουμε αυτό που ονομάζουμε ένα θεμελιώδες σύστημα τριών πυλώνων, όπου ο δεύτερος και τρίτος πυλώνας δε θα λειτουργούν στη λογική του αναδιανεμητικού συστήματος, αλλά θα βασίζονται στην αρχή της κυριότητας επί των εισφορών, κάτι το οποίο χρειάζεται να γίνει όχι μόνο για τις συντάξεις αλλά και για την δημόσια υγεία.

Σαφώς και υπάρχει η δυνατότητα μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος. Θα πρέπει να την προσεγγίσουμε χωρίς προκαταλήψεις. Αυτό δε σημαίνει ότι θα περιλαμβάνονται και άλλες μειώσεις, αλλά πρέπει να προνοήσουμε για το σύστημα που θα αφήσουμε στην επόμενη γενιά.

Για το ζήτημα της ΠΓΔΜ

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο ονοματολογικό ήταν εξαρχής λανθασμένοι. Αντί να προσπαθήσουν να δημιουργήσουν πραγματική εθνική ομοφωνία, προσκαλώντας όλα τα κόμματα στη διαδικασία διαμόρφωσης μιας πραγματικά εθνικής θέσης, πήγαν μόνοι τους, διχάζοντας επί της ουσίας την χώρα. Αποκάλεσαν ακροδεξιούς όσους αντιτέθηκαν σε μία λύση που θα εμπεριείχε το όνομα Μακεδονία, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα για πολλούς Έλληνες. Ουσιαστικά δίχασαν την χώρα και προσπάθησαν να κάνουν το ίδιο με την αντιπολίτευση.

Ποτέ δεν κατάφεραν να πείσουν τον κυβερνητικό τους εταίρο ότι θα έπρεπε να συνδράμει στην προσπάθεια. Διαμορφώνεται λοιπόν ένα ιδιάζον οξύμωρο, το γεγονός δηλαδή ότι ο κ. Τσίπρας διαπραγματεύεται το ζήτημα όχι ως αρχηγός της κυβέρνησης, αλλά ως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο κυβερνητικός του εταίρος δεν υποστηρίζει καμία λύση στο ζήτημα.

Σχετικά με τη δημιουργία πολωτικού πολιτικού κλίματος

Ήταν και παραμένει ξεκάθαρη απόφαση της κυβέρνησης να αφοσιωθεί αποκλειστικά στα ζητήματα διαφθοράς αντί να ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα του μέλλοντος. Οπότε πολύ φοβάμαι ότι θα έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα κακοήθη και ρυπαρή καμπάνια. Δε νομίζω να υπάρχουν ξεκάθαροι νικητές και χαμένοι, όταν εκτοξεύεται λάσπη προς όλες τις κατευθύνσεις. Αλλά εμείς θα μιλήσουμε για το μέλλον, για τις επενδύσεις, για τις δουλειές, για τις δημόσιες υπηρεσίες. Και νομίζω θα υπάρξει κόσμος που πραγματικά θέλει να μας δει να προσπερνάμε αυτό το τοξικό περιβάλλον.




Προφυλακίστηκαν ο πατέρας και άλλα τρία άτομα για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης



Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή Κατερίνης οι τέσσερις άνδρες που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικου κοριτσιού στην Πιερία. Μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον ανακριτή είναι ο πατέρας της ανήλικης.

Άπαντες, απολογούμενοι, ισχυρίστηκαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις εις βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες, δηλώνοντας αθώοι. Οι ισχυρισμοί των κατηγορουμένων δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα που ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Όπως έγινε γνωστό, το κατηγορητήριο τους "χρεώνει", κατά περίπτωση, τις πράξεις του βιασμού, της ασέλγειας και της αποπλάνησης ανηλίκου, καθώς επίσης της σωματεμπορίας.

Το 16χρονο σήμερα θύμα φέρεται ότι υφίστατο ασελγείς πράξεις, από την ηλικία των 6 ετών και για μία 6ετία (2008-2014). Ερευνάται, δε, το ενδεχόμενο οι συγκεκριμένες πράξεις να συνέβαιναν με οικονομικά ανταλλάγματα.

Τον περασμένο Ιανουάριο έγινε καταγγελία στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και ακολούθησε έρευνα που οδήγησε στη σύλληψη (σε εκτέλεση σχετικών ενταλμάτων) του 50χρονου πατέρα και τριών ακόμη ανδρών (κατά περίπτωση 58 και 60 ετών), όλοι ελληνικής καταγωγής.



Πηγή: seleo.gr


Σε παρακλάδι της «Αλ Κάιντα» οι Ρώσοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν στην Αθήνα


Μέλη ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης που δρα στη Συρία υπό την ομπρέλα της «Αλ Κάιντα» φέρονται να είναι οι δύο Ρώσοι υπήκοοι που συνελήφθησαν στις αρχές Ιανουαρίου στο
«Ελ. Βενιζέλος». 

Εις βάρος τους εκκρεμούσαν ήδη από το 2015 διεθνή εντάλματα σύλληψης των ρωσικών αρχών για τρομοκρατία και μετά τη σύλληψή τους, την 1η Ιανουαρίου στην Αθήνα, η γενική εισαγγελία της ρωσικής ομοσπονδίας ζητεί την έκδοσή τους.

Ο ένας από τους κατηγορουμένους, ο Iskander F., 29 ετών, συνελήφθη στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου από αστυνομικούς της διεύθυνσης Αερολιμένα και την Αντιτρομοκρατική. Ταξίδευε από το Κάιρο στη Μόσχα με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα. Κατά την άφιξή του στον διεθνή αερολιμένα, αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε στη Ρωσία και εξέφρασε τη βούληση να υποβάλει αίτημα ασύλου. Μερικές ώρες αργότερα τον 29χρονο ζήτησε να επισκεφθεί στα κρατητήρια ο 40χρονος Saidkhamed M., κάτοχος δελτίου αιτούντος άσυλο και ένοικος διαμερίσματος επί της οδού Αχαρνών. Λόγω ιδιαιτερότητας της υπόθεσης, αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής ήλεγξαν τα στοιχεία του και διαπίστωσαν ότι εις βάρος και αυτού εκκρεμούσε από τον Μάρτιο του 2017 «ερυθρά αγγελία» της Interpol Ρωσίας όχι για συμμετοχή αλλά για συνδρομή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση. Εκτοτε, κρατούνται σε χωριστές πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού και εκτός απροόπτου σήμερα πρόκειται να εκδικαστεί το αίτημα έκδοσής τους.

Σύμφωνα με επίσημα έγγραφα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η «Κ», οι δύο εκζητούμενοι είναι μέλη της ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης Jaish al-Muhajireen wal-Ansar (JAM) που δρα από τον Μάρτιο του 2013 στη Συρία με σκοπό τη δημιουργία του παγκόσμιου χαλιφάτου. Αποτελούσε αρχικά οργάνωση - δορυφόρο του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο, στη συνέχεια οι περίπου 1.000 Τσετσένοι μαχητές της προσχώρησαν στην Αλ Κάιντα. Ο ιδρυτής της Abu Omar al-Shishani, γνωστός ως «ο Τσετσένος», σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2016 σε μάχη κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ.

«Ο πολίτης της ρωσικής ομοσπονδίας Iskander F., κάτοικος της πόλης Καζάν της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, έχοντας άμεση πρόθεση να προσχωρήσει και να συμμετάσχει σε ένοπλη οργάνωση, ταξίδεψε με την πτήση Καζάν - Κωνσταντινούπολη. Με τη σύμπραξη προσώπων άγνωστης ταυτότητας διέσχισε παράνομα τα σύνορα Τουρκίας - Συρίας και έφτασε στον οικισμό Λαττάκεια της Συρίας, όπου προσχώρησε στην οργάνωση-παρακλάδι της Jaish al-Muhajireen wal-Ansar με το όνομα Tatar Jamaat ή Ταταρικός Οίκος» αναφέρεται στα έγγραφα της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ασφαλείας της Ρωσίας. «Ενεργώντας μέχρι τώρα ως μέλος της ένοπλης οργάνωσης ο Iskander F. διαθέτει πυροβόλα όπλα και πυρομαχικά τα οποία, μετά την ολοκλήρωση της πολεμικής του εκπαίδευσης, χρησιμοποιεί για τους σκοπούς λειτουργίας της ένοπλης οργάνωσης».

Ο 40χρονος συγκατηγορούμενός του Saidkhamed M. φέρεται να συνδέεται με ύποπτες μεταφορές εμβασμάτων και αντιμετωπίζει κατηγορία για συνδρομή σε μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Αρνούνται τις κατηγορίες

Σε επικοινωνία τους με την «Κ» μέσα από τη φυλακή και τη διαμεσολάβηση κρατουμένων που εκτελούσαν χρέη μεταφραστών (μιλούσαν αραβικά) οι δύο εκζητούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 29χρονος δήλωσε πλήρη άγνοια για τη δίωξή του από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, ενώ ο 40χρονος απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθειά του να παράσχει βοήθεια στον 29χρονο για διαδικαστικά θέματα, δίνοντάς του χρήματα και ταξιδιωτικά έγγραφα.


Γιάννης Σουλιώτης
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 


«Βόμβα» Σημίτη: «Παραμύθι» όσα λέει ο Τσίπρας ότι η Ελλάδα θα σταματήσει την λιτότητα



«Παραμύθι» χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, όσα λέει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ότι από τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα μπορεί να υλοποιήσει το δικό της πρόγραμμα και θα σταματήσει η λιτότητα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Οι λόγοι είναι πολλοί, για τους οποίους δεν μπορεί να συμβεί αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, ανέφερε ο κ. Σημίτης και παρέπεμψε στη σχετική έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που προβλέπει ότι η μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο του 79,5% του ΑΕΠ θα γίνει στη χώρα μας σε 42 χρόνια και παρά ταύτα θα είναι σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από το ενδεδειγμένο (60% του ΑΕΠ).

Ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι στο ορατό μέλλον η χώρα μας θα ζει σε καθεστώς εποπτείας και παρατήρησε πως «η συρρίκνωση του οικονομικού υπόβαθρου, η αποεπένδυση, η εκτίναξη της ανεργίας, δημιουργούν πολλά δεσμά με μικρά περιθώρια πρωτοβουλιών». Όπως πρόσθεσε, στους δείκτες ανταγωνιστικότητας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ανεργίας, στην απονομή δικαιοσύνης και τη διαφθορά, η Ελλάδα εμφανίζει σταθερά κακές επιδόσεις.


Επίσης, τόνισε ότι ιδιαίτερα επιβαρυντικός παράγοντας είναι και η ψυχολογική παράμετρος της αβεβαιότητας, διότι οι μεθεπόμενες βουλευτικές εκλογές ενδέχεται να γίνουν το 2020, λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας, με το σύστημα της απλής αναλογικής, κι επειδή είναι δύσκολο να σχηματιστεί σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία μπορεί να πάει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές. «Έτσι δεν πρόκειται να σταθεροποιηθεί η οικονομία και αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί» συμπλήρωσε.



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Ο πιο τυχερός μοτοσικλετιστής του κόσμου! [video]



Το έχουμε δει το ακροβατικό σε διάφορες ταινίες, όπου όμως έχει γυριστεί από επαγγελματίες κασκαντέρ σε ελεγχόμενο περιβάλλον.

Όμως ο vlogger Hammy Moto το έκανε στο δρόμο, άθελά του, και έζησε για να ποστάρει και το video.

Όπως λέει κι ό ίδιος, ήταν απίστευτα… σελόφαρδος, αφού σύρθηκε με ταχύτητα κάτω από την νταλίκα, χωρίς να τον συνθλίψουν οι τροχοί ούτε να τον χτυπήσουν τα στηρίγματα του ρυμουλκούμενου.

Η Kawasaki Z1000 του Hammy άρχισε να κουνάει άγρια την ώρα που έμπαινε σε αυτοκινητόδρομο της California. Τελικά τα κοσκινίσματα τον έριξαν κάτω και τον έστειλαν να περάσει σερνάμενος κάτω από την νταλίκα και να βγει από την άλλη μεριά, σταματώντας στη ΛΕΑ χωρίς να τον χτυπήσει άλλο αυτοκίνητο.

Πολλοί επισκέπτες του YouTube είπαν ότι το κοσκίνισμα του τιμονιού της Kawa θα πρέπει να ήταν αποτέλεσμα άτσαλης προσγείωσης από σούζα, όμως ο Hammy το αρνείται κατηγορηματικά. Ισχυρίζεται ότι πήγαινε με 120-130 km/h, αλλά δεν μας λέει γιατί έχει σβήσει την εικόνα του κοντέρ στο video. Και το video ξεκινά αφού έχουν ήδη αρχίσει τα κοσκινίσματα…

Η εξήγηση που δίνει είναι ότι καθόταν πολύ πίσω στη σέλα –γιατί άραγε;– με αποτέλεσμα το μπροστινό να ελαφρώσει πολύ κατά την επιτάχυνση με 1η και οι ανωμαλίες της ασφάλτου να ξεκινήσουν το άγριο κοσκίνισμα.

Όπως και να έχει, στάθηκε απίστευτα τυχερός. «Αν πήγαινα λίγο πιο αργά ή πιο γρήγορα, δεν θα ήμουν τόσο τυχερός», γράφει ό ίδιος. «Tα μόνα μου τραύματα ήταν κάποιες μικρές εκδορές στο γόνατο και το ισχίο μου».

Αν φορούσε φόρμα και μπότες της προκοπής, θα την είχε βγάλει εντελώς καθαρή…



Πηγή : drive.gr


Δολοφονία αλλοδαπού τα ξημερώματα στην πλατεία Βικτωρίας



Θανάσιμα τραυματισμένος εντοπίστηκε νεαρός αλλοδαπός, στη 1:10 τα ξημερώματα του Σαββάτου, 03.03.2018, στην πλατεία Βικτωρίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο νεαρός άνδρας ήταν μαχαιρωμένος στον θώρακα. Εντοπίστηκε από διερχόμενο πολίτη λίγο μετά την δολοφονία. Ο πολίτης ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.


Πηγή : newsit.gr


Δυστυχώς βρέθηκε νεκρός ο 17χρονος που είχε εξαφανιστεί



Με τον χειρότερο τρόπο τελείωσε το θρίλερ της αναζήτησης του 17χρονου Αλέξανδρου Τανίδη, ο οποίος αγνοούνταν από τις 21 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. 

Εντοπίστηκε μία σορός, στα όρια της περίφραξης του νοσοκομείου Παπανικολάου και όπως έγινε γνωστό, η σορός ανήκει δυστυχώς, στον 17χρονο Αλέξανδρο.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ο ιατροδικαστής αποφάνθηκαν ότι ο θάνατος του 17χρονου δεν οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.

Εξετάζονται τα ενδεχόμενα του ατυχήματος και της αυτοκτονίας. 


Υποχώρησαν κατά 12,54% τα έσοδα από νομικά πρόσωπα




Σημαντική μείωση εσόδων από τον φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων προκύπτει από την έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την εν λόγω πηγή εμφανίζονται μειωμένα κατά 12,54% το 2017 σε σύγκριση με το 2016, δηλαδή διαμορφώθηκαν σε 3,47 δισ. ευρώ το 2017 έναντι 3,97 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Η πτώση αυτή δείχνει ότι η πλειονότητα των επιχειρήσεων συνέχισε να καταγράφει ζημίες όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Από την επεξεργασία της έκθεσης προκύπτει ότι παρά τον ορυμαγδό των μέτρων το 2017 (άνω των 2 δισ. ευρώ), τα έσοδα την περίοδο Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2017 ανήλθαν 47,56 δισ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένα κατά 0,09% (45,13 εκατ. ευρώ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, όταν τα έσοδα ανήλθαν σε 47,51 εκατ. ευρώ.

Τα συνολικά έσοδα από έμμεσους φόρους για το έτος 2017 είναι αυξημένα κατά 4,92% (αύξηση 1,26 δισ. ευρώ) σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος του 2016, και διαμορφώθηκαν σε 26,94 δισ. ευρώ έναντι 25,68 δισ. ευρώ το έτος 2016. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τα έσοδα από ΦΠΑ, τα οποία αποτελούν το 58,61% των συνολικών εσόδων από έμμεσους φόρους, αυξήθηκαν κατά 5,2% (780,65 εκατ. ευρώ) σε σχέση με το 2016.

Η εν λόγω αύξηση συνολικών εσόδων από ΦΠΑ οφείλεται στην κατάργηση του ειδικού καθεστώτος μειωμένου ΦΠΑ σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου από 1.6.2016. Επίσης, οι έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν λόγω των νέων φόρων που επιβλήθηκαν όπως:

• Ο φόρος κατανάλωσης στον εισαγόμενο καφέ από την 1η Ιανουαρίου 2017 που οδήγησε σε έσοδα 90,43 εκατ. ευρώ.

• Η επιβολή φόρου στο ηλεκτρονικό τσιγάρο «έφερε» έσοδα 6,51 εκατ. ευρώ.

• Η επιβολή τέλους στη συνδρομητική τηλεόραση (τελευταίο πεντάμηνο του 2016 και συνολικά το 2017) οδήγησε σε έσοδα 22,01 εκατ. ευρώ.

• Η αύξηση του ΕΦΚ στην μπίρα αύξησε τα έσοδα κατά 194,13 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φόρος στο κρασί, η κατάργηση του οποίου έχει εξαγγελθεί πολλές φορές χωρίς να έχει υλοποιηθεί, απέδωσε πέρυσι έσοδα μόλις 27,34 εκατ. ευρώ.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πόλεμος προπαγάνδας για το κατηγορητήριο εναντίον των ελλήνων στρατιωτικών



Σε ακραία προπαγάνδα έχουν επιδοθεί τα τουρκικά μέσα σχετικά με τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν στον Έβρο, υποστηρίζοντας ότι αυτές αφορούν στρατιωτική κατασκοπεία και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη, τονίζει η ελληνική πλευρά. 

Η κατηγορία αφορά μόνο την παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη ξεκαθαρίζει η Αθήνα μιλώντας για παιχνίδι τουρκικών μέσων που βάζουν στο στόμα του τούρκου εισαγγελέα λόγια που δεν είπε ποτέ.

Οι δύο ελληνες στρατιωτικοί που προφυλακίστηκαν κατόπιν εντολής της τουρκικής εισαγγελίας θα παραμείνουν υπό κράτηση στην Αδριανούπολη έως ότου γίνει η κανονική δίκη και η ελληνική πλευρά ασκήσει έφεση με στόχο την απελευθέρωσή τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το ΑΠΕ, οι δύο στρατιωτικοί θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στην τουρκική δικαιοσύνη με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή.

Τα κινητά τηλέφωνα των δύο ελλήνων στρατιωτικών κατασχέθηκαν και ερευνήθηκαν από τις τουρκικές αρχές. 

Και αυτό το γεγονός χρησιμοποιούν τουρκικά μέσα προς επίρρωση της κατηγορίας για κατασκοπεία, ερμηνεύοντας με δικό τους τρόπο τις φωτογραφίες που βρέθηκαν στα δύο κινητά με ίχνη στο χιόνι. 


Σε καλό κλίμα οι επαφές των αρχηγών ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ. 

Η πρώτη επικοινωνία τους έγινε χθες, Πέμπτη, ενώ υπήρξε δεύτερη επικοινωνία τους σήμερα, Παρασκευή. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Ψύχραιμη στάση από την Αθήνα

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά, όπως είναι φυσικό, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Απο τη στιγμή της δημοσιοποίησης του γεγονότος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος επισήμανε ότι πρόκειται για «τυπική υπόθεση» και πως «η δίκη αφορά παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα».

Το ίδιο υποστήριξε, αργότερα, και ανώτατη στρατιωγική πηγή του Πενταγώνου ξεκαθάρίζοντας πως η κατηγορία που ασκήθηκε στους Έλληνες στρατιωτικούς είναι αυτή της παράνομης διείσδυσης στην Τουρκία σε απαγορευμένη περιοχή.

Όντως όπως λένε οι ειδικοί δεν πρόκειται για κάτι πρωτόγνωρο αφού έχει συμβεί και σε στρατιώτες της τουρκικής πλευράς να χάσουν τον προσανατολισμό τους  και να βρεθούν σε ελληνικό έδαφος. Ωστόσο, προσθέτουν, η συγκυρία, με το κλίμα στις ελληνοτουρκιές σχέσεις να είναι τεταμένο, δικαιολογεί τον προβληματισμό, αλλά και τις διαστάσεις που πήρε το γεγονός.

Ενδεικτικό ότι τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται από το πρωί με το γεγονός δημοσιεύοντας πλήθος άρθρων και φωτογραφιών, όπως αυτές που ακολουθούν και δείχνουν στιγμιότυπα από τη μεταγωγή τους στη φυλακή. 

Έχασαν τον προσανατολισμό τους

Η πρώτη επίσημη ανακοινωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για το γεγονός ανέφερε: «Ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, στρατιωτική περίπολος αποτελούμενη από δύο Στελέχη του Στρατού Ξηράς, στο πλαίσιο συνήθους περιπολίας στην οριογραμμή δασικής περιοχής Καστανιών Έβρου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, φέρεται να εντοπίστηκε από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος.

»Για το περιστατικό έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές. Από την πρώτη στιγμή οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε επικοινωνία με τις τουρκικές αρχές και είναι σε εξέλιξη διαδικασίες επανόδου στην Ελλάδα. Είναι καλά στην υγεία τους, βρίσκονται στην Αδριανούπολη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι τυπικές διαδικασίες». 

Λίγο νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τις τουρκικές αρχές για τη διευθέτηση του ζητήματος που έχει προκύψει με τα δύο στελέχη του ελληνικού στρατού.

Όπως είπε, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ. Αποστολάκης είχε συνομιλία σε καλό κλίμα με τον τούρκο ομόλογό του και πρόσθεσε: «Το χθεσινό περιστατικό προέκυψε από ένα λάθος. Εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, οι Έλληνες βγήκαν από το δρομολόγιό τους και βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι τυπικό το όλο θέμα, με μια δίκη που θα γίνει για παράνομη είσοδο στη χώρα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «αναμένουμε άμεσα την επιστροφή των ελλήνων στρατιωτικών», ενώ χαρακτήρισε «κατασκοπευτικά - συνωμοσιολογικά τα σενάρια περί ανταλλαγών με τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς» που είχαν καταφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν.

Το ζήτημα των οκτώ τούρκων στρατιωτικών αναφέρεται σε δημοσίευμα τουρκικού μέσου ενημέρωσης που απηχεί τις απόψεις Ερντογάν. Συγκεκριμένα, υπογραμμίζεται ότι ενώ η ελληνική πλευρά υπέβαλε άμεσα αίτημα για να επιστρέψουν οι έλληνες στρατιωτικοί που έχουν συλληφθεί, την ίδια στιγμή εξακολουθεί να μην εκδίδει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που βρήκαν καταφύγιο στην Αλεξανδρούπολη μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ταγίπ Ερντογάν.


Πηγή : in.gr


Ντόρα Μπακογιάννη : Η διαπραγμάτευση είναι εθνικό θέμα και δεν αφορά ένα κόμμα μόνο (video)



Συζήτηση επί της επίκαιρης ερώτησης της Ντόρας Μπακογιάννη  στον υπουργό Εξωτερικών για τη αναθεώρηση της Συμφωνίας Θαλασσίων Ζωνών με την Αλβανία

Το 2009, μετά από 2 χρόνια διαβουλεύσεων με την Αλβανία, υπογράψαμε από κοινού Συμφωνία για την οριοθέτηση των Θαλασσίων Ζωνών. Μια ισορροπημένη και αμοιβαία επωφελή συμφωνίαπου εφήρμοζε υποδειγματικά την αρχή της «μέσης γραμμής», παρά τα όσα αναληθώς διακινούνταναπό την άλλη πλευρά.

Δημιουργούσε ένα θετικό προηγούμενο που προκάλεσε παρεμβάσεις τρίτων χωρών που διαφωνούσαν με το πνεύμα της. Στο μεταξύ, ορισμένοι κάνουν κριτική ότι δεν φέραμε τη Συμφωνία για κύρωση στη Βουλή, μες στο καλοκαίρι του 2009. Μα αμφιβάλλει κανείς ότι θα γινόταν, αν δεν είχαμε εκλογές;

Σήμερα, σύμφωνα με τον Αλβανικό Τύπο, η κυβέρνηση συζητά  εν κρυπτώ με την Αλβανία αναθεωρήσεις στη Συμφωνία, οι οποίες ικανοποιούν αλβανικές απαιτήσεις. Άλλωστε ο κ. Κοτζιάς έχει αναφέρει ότι η συμφωνία του 2009 είχε αδικήσει την Αλβανία.

Δηλαδή, φαίνεται διατεθειμένη να απεμπολήσει το θετικό πλαίσιο που είχε διαμορφωθεί το 2009, την ώρα που η Αλβανία μιλάει για νέα συμφωνία. Η μη εφαρμογή της Συμφωνίας από την Αλβανία οφείλεται κυρίως σε πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας.

Σήμερα, αντλούμε ενδιαφέροντα στοιχεία από τη δημοσιευμένη επιστολή  του Αλβανού Προέδρου.

Πρώτον, ο Πρόεδρος, δεν θα χορηγεί πληρεξουσιότητα μόνον για την υπογραφή τέτοιων συμφωνιών, αλλά θα εξουσιοδοτεί από πριντην ομάδα διαπραγμάτευσης.

Δεύτερον, θέτει θέμα χερσαίων συνόρων, όπως είχε πει το αλβανικό Συνταγματικό Δικαστήριο. Ετέθη δηλαδή τέτοιο θέμα στις τωρινές συζητήσεις;

Τρίτον, ο κ. Μέτα προσθέτει με ενάργεια κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση, απαιτώντας «διόρθωση» της επιλεγείσας το 2009 μέσης γραμμής και προτείνοντας η οριοθέτηση να γίνει με την αρχή της ευθυδικίας. Υπενθυμίζω ότι η Συμφωνία του 2009 ακολουθούσε τη μέση γραμμή στο σύνολο της οριοθετηθείσας περιοχής, δίνοντας πλήρη επήρεια στα ελληνικά νησιά. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ακολουθήσει την αρχή της ευθυδικίας αντί της μέσης γραμμής; Έχει συναίσθηση ότι οι χειρισμοί της κινδυνεύουν να δημιουργήσουν αρνητικό προηγούμενο  για μελλοντικές οριοθετήσεις σε άλλες θαλάσσιες περιοχές της χώρας; Η κυβέρνηση φοβάμαι ότι χειρίζεται με προχειρότητα και ανευθυνότητα ένα σημαντικό εθνικό ζήτημα. Χωρίς την αναγκαία συνεννόηση με τις πολιτικές δυνάμεις, είναι έτοιμη να αποδεχθεί την ουσιαστική ακύρωση της Συμφωνίας που είχαμε υπογράψει το 2009, ύστερα από 2 χρόνια συζητήσεων με την Αλβανία.

Πότε σκοπεύετε να ενημερώσετε τη Βουλή; Μετά τη διαπραγμάτευση; Αληθεύει ότι το Πάσχα θα επισκεφθείτε με τον πρωθυπουργό την Αλβανία για να κλείσετε τη Συμφωνία; Για ποιο λόγο προχωρείτε σε αναθεώρηση της ισορροπημένης Συμφωνίας του 2009; Ποια σημεία θα αναθεωρήσετε; Τι θα κάνετε μετά τη δήλωση του Αλβανού Προέδρου, ο οποίος προδικάζει πλέον το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, ζητώντας ουσιαστικά τη διόρθωση της μέσης γραμμής με βάση την αρχή της ευθυδικίας, με τρόπο ασύμφορο για την Ελλάδα; Τέλος, ο Αλβανός Πρόεδρος ζητά να του δοθεί το σχέδιο της συμφωνίας που υπάρχει στο τραπέζι.Πρόκειται για σχέδιο αλβανικό, ελληνικό ή προϊόν κοινής αποδοχής;

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Η διαπραγμάτευση έγινε μόνο από τα στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών και η συμφωνία που πετύχαμε έχει τη σφραγίδα του κ. Σαββαϊδη. Αυτή τη στιγμή τα ελληνικά κόμματα δεν γνωρίζουν ποια είναι η στόχευσή σας. Είπατε ότι ήσασταν υπέρ της συμφωνίας που υπογράψαμε το 2009, άσχετα αν την θεωρείτε σήμερα συμφωνία φάντασμα. Άρα αποδέχεστε τη θεωρία της μέσης γραμμής.

Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Με αυτή τη λογική προσέρχεστε στη διαπραγμάτευση; Διότι είχατε κάνει δήλωση ότι αδικήθηκε η Αλβανία. Κατά την άποψή μου όμως  αυτό είναι άδικο, διότι το 2009 η Ελλάδα πήρε 1318 τετραγωνικά χιλιόμετρα και η Αλβανία 1365 θαλάσσιου χώρου λόγω αναγλύφου.

Δεύτερον, η συμφωνία ήταν ευθυγραμμισμένη με το Δίκαιο της Θάλασσας και την πάγια ελληνική θέσητης μέσης γραμμής. Τα δύο μέρη την επέλεξαν, τόσο για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων (ακολουθώντας το άρθρο 15 της UNCLOS), όσο και για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της μελλοντικής ΑΟΖ. Αναγνωρίστηκε πλήρης επήρεια στα ελληνικά νησιά, κάτι που επιτρέπεται από το διεθνές δίκαιο. Έτσι, δημιούργησε ένα ιδιαίτερα θετικό προηγούμενο για την Ελλάδα.

Τρίτον, η μεταστροφή της αλβανικής πλευράς δεν οφείλεται στο ότι η Ελλάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της  για τη συμφωνία, οφείλεται στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, λόγω της επιλογής του κ. Ράμα να διαφωνήσει με την Συμφωνία, για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Άρα η Αλβανία δεν εξαπατήθηκε από αυτή τη Συμφωνία. Η μέση γραμμή έγινε αποδεκτή από την Αλβανία, υπεγράφη από τον τότε υπουργό Εξωτερικών.

Τέλος το Δικαστήριο του Δικαίου της Θάλασσας, προσφάτως αποφάσισε περί της υφαλοκρηπίδας Γκάνας – Ακτής Ελεφαντοστού, ακολουθώντας τη μέση γραμμή χωρίς εκπτώσεις. Το θεωρώ σημαντικό γιατί έχουμε τη δυνατότητα αυτό να το χρησιμοποιήσουμε ως επιχείρημα.Τώρα που θα έρθετε στην επιτροπή Εξωτερικών και 'Αμυνας θέλουμε να μας πείτε τους στόχους σας. Θέλουμε να γνωρίζουμε τους στόχους σας, θέλουμε να ξέρουμε πώς προσέρχεστε στην αναθεώρηση αυτής της Συμφωνίας. Θέλουμε να ξέρουμε αν προσέρχεστε με την μέση γραμμή, αν επιμένετε σε αυτή, αν αυτό που παγίως υπήρχε στο ΥΠΕΞ, ισχύει και σήμερα.

Τέλος, το Δίκαιο της Θάλασσας λέει ότι οι Συμφωνίες πρέπει να έχουν equitable results, δηλαδή ισορροπημένα αποτελέσματα. Το αλβανικό δικαστήριο λανθασμένα συνέδεσε το equitable με το equity, δηλαδή την ευθυδικία. Πρόκειται περί λάθους, αλλά ουσιαστικά αποτελεί ένα ακόμη επιχείρημα για την Ελλάδα.




Νέα Δημοκρατία : Να αποδοθεί δικαιοσύνη για τα χαμένα 200δις του Τσίπρα το 2015




Τη θέση πως το 2015 η Ελλάδα προκαλούσε η ίδια η κυβέρνηση Τσίπρα το Grexit εξέφρασε ο πρώην επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Το 2015 μέλη της ελληνικής κυβέρνησης προκαλούσαν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ο Βίζερ για να συμπληρώσει «η τακτική της ελληνικής κυβέρνησης από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 μπορούσε να προκαλέσει το Grexit και οι Γερμανοί ανταποκρίνονταν στην τακτική αυτή».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωσή του πως κατά η υπουργεία Βαρουφάκη κόστισε 200 δισ. ευρώ στην Ελλάδα ο Αυστριακός είπε τα εξής: 

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μετρηθεί το κόστος της περιόδου Βαρουφάκη αλλά το πραγματικό κόστος είναι η μείωση του ΑΕΠ. Αυτό δεν είναι μεγάλο αν το δεις σε μια χρονιά. Πρέπει να δεις που ήσουν το 2014, που είσαι τώρα και που θα μπορούσε να είσαι. Αυτό είναι το πραγματικό κόστος. Γι’ αυτό λέω ότι ένα ποσό των 200 δισ. ευρώ είναι μια ασφαλής εκτίμηση, κάποιοι λένε ότι είναι συντηρητική».


Η Νέα Δημοκρατία μετά και τις νέες αποκαλύψεις  Τόμας Βίζερ έκανε την παρακάτω δήλωση

«Ο κ. Τσίπρας ανάμεσα στα γνωστά ψέματά του είπε σήμερα ότι πρέπει να αποδοθεί Δικαιοσύνη για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Χαιρετίζουμε αυτήν τη δήλωσή του» αναφέρει η ΝΔ για την ομιλία του πρωθυπουργού στο 3ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Και στην αιχμηρή της απάντηση η ΝΔ συμπληρώνει:


«Καθώς όμως βρίσκεται στους Δελφούς θα έμαθε προφανώς ότι ο πρώην πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, από το ίδιο ακριβώς βήμα, δήλωσε το πρωί ότι το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοίχισε στη χώρα 200 δισεκατομμύρια ευρώ. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο πρωθυπουργός δεν θα έχει αντίρρηση να αποδοθεί Δικαιοσύνη και για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015».


Πλήρως υποταγμένο στους συντρόφους το δικαιοσύνης τους έκανε την χάρη να γυρίσει Κορυδαλλό ο Γιατζόγλου



Η ασφάλεια των Ελλήνων κρέμεται από τις σχέσεις και τα παιχνίδια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι υπουργοί με τους συντρόφους τους τρομοκράτες, αντιεξουσιαστές και κακοποιούς.

Οι αντιεξουσιαστές κατάφεραν καταστρέφοντας περιουσίες ιδιωτών και τρομοκρατώντας να αλλάξουν την λειτουργία μιας ολόκληρης φυλακής για το συμφέρον των τρομοκρατών ώστε να είναι όλοι μαζί.

Μετά την πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση των φυλακών Κορυδαλλού και η πλήρης μετατροπή της σε κατάστημα υποδίκων. 

Σε αυτό αυτό το πλαίσιο θα φύγουν από τον Κορυδαλλό 52 κατάδικοι και θα εισέλθουν 27 υπόδικοι, μεταξύ των οποίων και ο Κ. Γιατζόγλου, ο οποίος αναμένεται να μεταχθεί στις 10 Απριλίου.

Στο άκουσμα της απόφασης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, σωφρονιστικοί υπάλληλοι σχολίαζαν σκωπτικά: “Δηλαδή θα μεταταγούν από τις φυλακές Κορυδαλλού οι καταδικασμένοι ως μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς; Αυτοί που τώρα κρατούν την φυλακή και το περασμένο Σάββατο την κατέλαβαν μέσα σε τρία λεπτά; Μένει να δούμε πως θα γίνει αυτό....”

Η υποταγή του υπουργείου δικαιοσύνης στους αντιεξουσιαστές έγινε με μιά ανακοίνωση :

Στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού προωθείται η πλήρης μετατροπή του σε κατάστημα υποδίκων. Γι’ αυτό το λόγο, αποφασίστηκε σήμερα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η μεταγωγή των πρώτων 52 καταδίκων από το Κ.Κ. Κορυδαλλού σε άλλα Καταστήματα και, παράλληλα, η μεταγωγή σ’ αυτό 27 υποδίκων. Η εκτέλεση αυτών των μεταγωγών θα γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου.

Μετά την υποταγή του υπουργείου δικαιοσύνης στις απατήσεις τρομοκρατών και αντιεξουσιαστών, οι αντιεξουσιαστές ανακοίνωσαν τον τερματισμό της κατάληψης της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, μετά την λήξη της απεργίας πείνας και δίψας από μεριάς του Ντίνου Γιαγτζόγλου.

Συγκεκριμένα ανάρτησαν σε ιστοσελίδα γνωστού αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας και δίψας Ντίνο Γιαγτζόγλου» αναφέτονται τα εξής: 

«Μετά τη λήξη της απεργίας πείνας και δίψας του συντρόφου Ντίνου Γιαγτζόγλου, αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας.


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»