Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Σήμερα βγαίνουν στο σφυρί 64 ακίνητα στην Αττική




Είναι που θα προστάτευε η κυβέρνηση Τσίπρα τα σπίτια των πολιτών από πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας οι πλειστηριασμοί έχουν ως εξής :


22 πλειστηριασμούς στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, 
2 στο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου, 
4 στο Ειρηνοδικείο Αχαρνών (Μενίδι), 
2 στo Ειρηνοδικείο Ιλίου, 
1 στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας, 
5 στο Ειρηνοδικείο Κρωπίας, 
3 στο Ειρηνοδικείο Λαυρίου, 
7 στο Ειρηνοδικείο Μαραθώνα, 
1 στο Ειρηνοδικείο Μεγάρων, 
3 στο Ειρηνοδικείο Ν.Ιωνίας, 
3 στο Ειρηνοδικείο Νίκαιας, 
7 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά 
3 στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου




Βρέθηκε το υποβρύχιο «Κατσώνης» που είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο



Μετά από 73 ολόκληρα χρόνια, εντοπίστηκε το υποβρύχιο «Κατσώνης» το οποίο είχε βυθιστεί από γερμανικό πλοίο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

To Υ/Β Κατσώνης είχε βυθιστεί από το γερμανικό ανθυποβρυχιακό πλοίο UJ-2101 βόρεια της Σκιάθου το 1943. Τώρα εντοπίστηκε από το σκάφος «Ναυτίλος» το οποίο εκτελούσε σχετική επιχείρηση από τις 4 Ιουλίου.

Η ιστορία του υποβρυχίου

Στη δεύτερη φάση του πολέμου (Μάιος 1941 – Οκτώβριος 1944) εξορμώντας στο Αιγαίο από βάσεις της Μ.Ανατολής, το Υ/Β Κατσώνης, εξετέλεσε συνολικά τρεις (3) πολεμικές περιπολίες, παράλληλα με ειδικές αποστολές (αποβιβάσεις / επιβιβάσεις πρακτόρων / καταδρομέων) .

Την 14/9/1943 με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Β. Λάσκο, κατά τη διάρκεια αναζητήσεως εχθρικής νηοπομπής ενεπλάκη με γερμανικό καταδιωκτικό υποβρυχίων ( UJ -2101) και μετά δίωρο καταδίωξη εξαναγκάσθηκε σε ανάδυση και εξόρμηση διά πυροβόλου.

Μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί σε στίγμα Φ 39 0 20,5Β και Λ 023 0 23Α βόρεια της νήσου Σκιάθου.



Πηγή: militaire.gr


Εκλογές το φθινόπωρο προβλέπει ο Καραμανλής



Πολιτικές εξελίξεις προβλέπει το φθινόπωρο ο Κώστας Καραμανλής, κάνοντας λόγο για δύσκολη και απρόβλεπτη κατάσταση.

Πολιτικές εξελίξεις προβλέπει το φθινόπωρο ο Κώστας Καραμανλής, λέγοντας σε συνομιλητές του ότι λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στην οικονομία κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την οποιαδήποτε κίνηση από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη και απρόβλεπτη» είπε πρόσφατα σε συνομιλητές του, κατά την παρουσία του σε γάμο, ο πρώην Πρωθυπουργός και δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Ο Κ. Καραμανλής, αν και αρκετά φειδωλός στις επισημάνσεις του για την πορεία της χώρας, στέκεται στα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην οικονομία και στο γεγονός ότι η αγορά ασφυκτιά, ενώ εκτιμά πως οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους από το φθινόπωρο.

Χωρίς πατερναλιστική διάθεση έναντι της ηγεσίας, καθώς δεν συμμετέχει σε παρασκηνιακά παιχνίδια, αλλά με ξεκάθαρη παραταξιακή, ενωτική στάση, αφού θεωρεί ότι πρέπει να στηριχθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην Πρωθυπουργός επισημαίνει ότι υπό το βάρος της κοινωνικής έντασης, ο Αλέξης Τσίπρας ενδέχεται να καταφύγει σε εκλογές.

Μάλιστα, ο Κ. Καραμανλής συνδέει το σενάριο των εκλογών με την κινητικότητα, στην παρούσα φάση, από πλευράς κυβέρνησης στο ζήτημα του εκλογικού νόμου.

Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι δεν υφίσταται θέμα ποινικών ευθυνών (σ.σ. δεν πιστεύει ότι βοηθάει μια εξεταστική επιτροπή για το τρίτο μνημόνιο) για την έλευση του τρίτου μνημονίου και των capital controls για τον Πρωθυπουργό, εντούτοις δεν παραλείπει να επισημάνει τις πολιτικές του ευθύνες.



του Στέφανου Λιγνού
Πηγή : thetoc.gr


Έξι χρόνια φυλακή για τον Όσκαρ Πιστόριους





Ο χρυσός παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη έξι ετών για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στέενκαμπ, την οποία πυροβόλησε με τέσσερις σφαίρες τον Φεβρουάριο του 2013.

Η εισαγγελία και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης της Νότιας Αφρικής ζητούσαν ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί τουλάχιστον με την ελάχιστη ποινή 15ετους κάθειρξης που προβλέπεται για την κατηγορία του φόνου, τονίζοντας ότι ο Πιστόριους ουδεμία μεταμέλεια έδειξε για τον φόνο.

Η δικαστής Τοκολίζε Μασίπα διαφώνησε, αποδεχόμενη τα επιχειρήματα της υπεράσπισης για μικρότερη τιμωρία.

"Η κοινή γνώμη μπορεί να είναι θορυβώδης και επίμονη αλλά δεν μπορεί να παίξει κανέναν ρόλο στην απόφαση του δικαστηρίου", δήλωσε η Μασίπα. "Είμαι της άποψης ότι μια μακρά φυλάκιση δεν θα εξυπηρετήσει τη δικαιοσύνη".

Δεν ήταν σαφές κατά πόσο η εισαγγελία θα εφεσιβάλει την απόφαση.

Φορώντας σκούρο κοστούμι, ο 29χρονος Νοτιοαφρικανός κοίταξε ευθεία όταν η δικαστής ανέγνωσε την ετυμηγορία της.

"Η ποινή που επιβάλλω στον κατηγορούμενο για τον φόνο της εκλιπούσας Ρίβα Στέενκαμπ είναι κάθειρξη έξι ετών" δήλωσε η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα του δικαστηρίου της Πρετόριας.

Αμέσως μετά την ανάγνωση της ετυμηγορίας, ο Πιστόριους μεταφέρθηκε στην κεντρική φυλακή της Πρετόριας.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι δεν θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης. Ο Πιστόριους θα εκτίσει "μεταξύ του μισού και των δύο τρίτων της ποινής", πριν καταστεί δυνατόν να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση", δήλωσε ο Αντριου Φόουσετ, ένας από τους δικηγόρους του.

"Σεβόμαστε την απόφαση της δικαστού και δεν θα ασκήσουμε έφεση. Ο Οσκαρ θα εκτίσει την ποινή του ... Νομίζω ότι είναι δίκαιη, λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις", εξήγησε ο δικηγόρος μιλώντας στους δημοσιογράφους καθώς έβγαινε από το δικαστήριο.

Ο Πιστόριους κρίθηκε ένοχος για το φόνο της Στέενκαμπ από εφετείο τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά είχε καταδικαστεί σε πενταετή φυλάκιση για ανθρωποκτονία εξ αμελείας το 2014, βάσει της ετυμηγορίας της δικαστού Μασίπα, μιας απόφασης που γυναικείες οργανώσεις χαρακτήρισαν πολύ επιεική.

Στην απόφασή της σήμερα η Μασίπα ανέφερε ότι, αν και η οικογένεια της Στέενκαμπ υπέστη μεγάλη απώλεια, η ζωή και η καριέρα του Πιστόριους καταστράφηκαν επίσης. "Η ζωή του κατηγορούμενου δεν θα είναι επίσης ποτέ η ίδια. Είναι ένας εκπεσών ήρωας και ποτέ δεν θα βρει τη γαλήνη", είπε.

Ο αθλητής έχει ακρωτηριασμένα πόδια -από το γόνατο και κάτω- από τότε που ήταν μωρό και οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι η αναπηρία αυτή και το ψυχικό στρες θα πρέπει να θεωρηθούν ελαφρυντικά στοιχεία για να μειωθεί η ποινή του.

Ο Πιστόριους αποφυλακίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ύστερα από σχεδόν έναν χρόνο πίσω από τα κάγκελα για να εκτίσει το υπόλοιπο της πενταετούς ποινής του σε κατ 'οίκον περιορισμό, συγκεκριμένα στο σπίτι του θείου του σε πλούσιο προάστιο της πρωτεύουσας.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων είπαν ότι ο Πιστόριους, ένας πλούσιος λευκός και διεθνής διασημότητα, είχε ειδική μεταχείριση σε σχέση με άλλους που δεν διέθεταν τα πλούτη του.

Μέλη του Συνδέσμου Γυναικών του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κονγκρέσου (ANCWL) που παρακολούθησαν τη δίκη σε ένδειξη υποστήριξης προς τη δολοφονημένη Στέενκαμπ, είπαν ότι η ποινή που επιβλήθηκε από τη δικαστή Μασίπα δεν είναι επαρκής.

"Πρώτα πέντε έτη, έξι χρόνια τώρα; Είναι ντροπή για το δικαστικό σύστημα", δήλωσε η Ζακλίν Μόφοκενγκ, εκπρόσωπος του ANCWL. "Είναι προσβολή για τις γυναίκες σε αυτή τη χώρα".

Έξω από το δικαστήριο, μερικοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα υποστήριξης προς τον αθλητή. Ένα πλακάτ έγραφε: "Δώστε πίσω στο Οσκαρ την ελευθερία του".

Ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της δίκης είπε ότι ο Πιστόριους πρέπει να πληρώσει για το έγκλημά του, αρνήθηκε να σχολιάσει το ενδεχόμενο να ασκηθεί έφεση. "Θα το αφήσουμε αυτό στο κράτος", είπε στους δημοσιογράφους.


Πηγή : ethnos.gr


Κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τους Ιταλούς για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ



Κανένα ενδιαφέρον από Ρώσους

Ολοκληρώθηκε σήμερα, Τετάρτη, η διαδικασία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ και της ΕΕΣΣΤΥ ΑΕ αντίστοιχα.


Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά από τη Ferrovie Dello Stato Italiane S.p.A. Ακολουθεί, άμεσα, η έναρξη της διαδικασίας και τα βήματα που προβλέπονται από τους όρους του διαγωνισμού της 27/1/2016.


Για την ΕΕΣΣΤΥ δεν κατατέθηκε δεσμευτική προσφορά. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συγκληθεί άμεσα για να εξετάσει τα επόμενα βήματα.

Οι προσφορές του Απριλίου

Μη δεσμευτικές προσφορές για την εταιρία υπέβαλαν οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι, οι ρώσικοι σιδηρόδρομοι και η ελληνική κατασκευαστική εταιρία GEK-Τέρνα τον Απρίλιο.

Πηγές κοντά στη διαδικασία δήλωσαν την Τρίτη ότι οι Ιταλοί το πιο πιθανόν είναι να υποβάλουν προσφορά μέχρι την Τετάρτη, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι το ίδιο θα κάνουν και οι Ρώσοι.

Δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα από την πλευρά των Ρώσων, δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ η ΓΕΚ-Τέρνα δεν συμμετείχε στην διαδικασία due diligence, οπότε δεν αναμένεται να καταθέσει προσφορά.

«Οι Ρώσοι θέλουν τον ΟΛΘ νομίζω», δήλωσε η πηγή.

Η κυβέρνηση δεν έχει επισήμως πει πόσο ελπίζει να αντλήσει από την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCΟ, ωστόσο, πηγές κοντά στη διαδικασία έχουν πει ότι το ποσό αναμένεται να κινηθεί στην περιοχή των 50 εκατ. ευρώ. 

Αν δεν επιτύχει η ιδιωτικοποίηση, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πιθανόν να υποχρεωθεί να επιστρέψει κρατική βοήθεια εκατοντάδων εκατ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετρό, τραμ, ΟΣΕ και προαστιακός τραβούν χειρόφρενο την Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς προκήρυξαν απεργία κατά της ιδιωτικοποίησης των δύο εταιριών.

«Η πώληση και η ιδιωτικοποίηση της περιουσίας του κράτους καθιστά το κράτος χωρίς περιουσία και κράτος χωρίς περιουσία είναι κράτος-φάντασμα», δήλωσε ο Νίκος Κιουτσούκης, γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.


Πηγή : tovima.gr


Καμπανάκι ΙΟΒΕ: Υφεση 1% το 2016 και κίνδυνος στασιμότητας



Καμπανάκι για την ελληνική οικονομία, κρούει το ΙΟΒΕ το οποίος σημειώνει ότι υπάρχει κίνδυνος μεγάλης στασιμότητας ενώ προβλέπει ύφεση 1% για το 2016.

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, οι αντικειμενικές συνθήκες για την έλευση της ανάπτυξης υπάρχουν, μετά και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Απαιτείται όμως και στοχευμένη οικονομική πολιτική, προς την κατεύθυνση της διασφάλισης των αναγκαίων συνθηκών, προσθέτει.

Για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το ΙΟΒΕ κάνει λόγο για κλιμάκωση της υποχώρησης του ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο στο -1,4% από -,09% το δ΄ τρίμηνο του 2015.

Την ίδια στιγμή, διατηρείται ο αποπληθωρισμός το α΄ πεντάμηνο του έτους, αν και οι τιμές καταγράφουν ηπιότερη πτώση έναντι της ίδιας περιόδου του 2015 στο -1% από -1,5%.

Συνολικά για το 2016 το ΙΟΒΕ αναμένει η υποχώρηση της ιδιωτικής κατανάλωσης να συνεχιστεί λόγω της εφαρμογής των νέων μέτρων και της επιβράδυνσης στην αύξηση της απασχόλησης. 

Αναμένει επίσης περιστολή της δημόσιας κατανάλωσης και εξασθένιση των επενδύσεων, ενώ οι εισαγωγές και οι εξαγωγές εκτιμάται ότι θα σημειώσουν κάμψη.

Σε αυτό το πλαίσιο διατηρεί αμετάβλητη την πρόβλεψη του για ύφεση 1% το 2016, ενώ τοποθετεί την ανεργία στην περιοχή του 24,7% και κάνει λόγο για αποπληθωρισμό 0,3%.

Σε κρίση η Ε.Ε.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΙΟΒΕ σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχεται κρίση μετά το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία που ανοίγει τον δρόμο για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

"Αναμένονται θεσμικές ανακατατάξεις και κλυδωνισμοί", αναφέρει το ΙΟΒΕ και προσθέτει ότι "η Ελλάδα δεν αποτελεί πλέον κεντρικό πρόβλημα για τους εταίρους αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται υπό εποπτεία". Εκτιμά ταυτόχρονα ότι η Ευρωζώνη θα προχωρήσει σε περαιτέρω εμβάθυνση και σε αυτό το πλαίσιο η ελληνική οικονομία θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη.

Στην τριμηνιαία έκθεση το ΙΟΒΕ περιλαμβάνει μελέτη για τις οικονομικές επιδράσεις από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, το καθαρό δημοσιονομικό όφελος για την περίοδο 2016-2025 υπολογίζεται σε 475 εκατ. ευρώ σε όρους παρούσας αξίας.

Στη μελέτη εκτιμήθηκε ταυτόχρονα η συμβολή της πώλησης των μετοχών του ΟΛΠ στην ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών ανόδου της ελληνικής οικονομίας και στην προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής και μείωσης του δημοσίου χρέους.

Συνολικά, στο τέλος της εξεταζόμενης περιόδου (2016-2025), όταν θα έχει ολοκληρωθεί το επενδυτικό σχέδιο, το επίπεδο του ΑΕΠ θα είναι κατά 0,8% υψηλότερο από αυτό που θα ήταν αν δεν είχε γίνει η συναλλαγή, αναφέρει το ΙΟΒΕ.



Πηγή : imerisia.gr


Αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Ντ. Μπακογιάννη με φόντο τις τηλεοπτικές άδειες




Αντιπαράθεση με φόντο τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ανακοίνωσή του και επικαλούμενος αναφορά της κ. Μπακογιάννη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στη βουλευτή της Ν.Δ. ότι «προκειμένου να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της διαπλοκής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ” και “φασιστοειδή αντίληψη” της κυβέρνησης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «χυδαιότητες» από πλευράς της κ. Μπακογιάννη, που –σύμφωνα με την Κουμουνδούρου- αναδεικνύουν πως «η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να κάνει και να πει τα πάντα, ώστε να διατηρηθεί το καθεστώς ασυδοσίας και αδιαφάνειας που επικρατεί στις τηλεοπτικές συχνότητες».

«Η βουλευτής της Ν.Δ., μάλιστα, παραδέχτηκε στη συνέντευξη της, ότι το κόμμα της δεν έκανε τίποτα για αυτό, προσθέτοντας ότι η ίδια “λυπάται”», συμπλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Καλές οι μετάνοιες, αλλά το ερώτημα παραμένει. Γιατί η Ν,Δ, δεν έβαλε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο; Τι ήταν αυτό που την εμπόδισε;».

Παράλληλα, ζήτησε εξηγήσει από τους εκπροσώπους της Ν.Δ., οι οποίοι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «καθημερινά ξιφουλκούν ενάντια στην επιβολή της νομιμότητας στο χώρο των ΜΜΕ».

Σε απάντησή της, η κ. Μπακογιάννη σχολίασε ότι «η αλήθεια πονάει» και τόνισε ότι «το αυταρχικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και η φασιστοειδής αντίληψη της κυβέρνησης επιβεβαιώνεται περίτρανα για άλλη μια φορά, από το ύφος της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής της Ν.Δ. επεσήμανε ότι ο πλουραλισμός και η ελευθεροτυπία οφείλουν να είναι αυτονόητες έννοιες σε μια ευνομούμενη δημοκρατία.

«Η προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να περιορίσει τον πλουραλισμό, να παραβλέψει τις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές, ώστε να επιλέξει τελικά όσους τους είναι «δεοντολογικά» αρεστοί, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σπίρτζης, δεν θα περάσει. Ευτυχώς η Ελλάδα, παρά τις προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε η βουλευτής της Ν.Δ. 


Πηγή : naftemporiki.gr


Από μισθούς και συντάξεις θα προέρχεται το 60% του κόφτη που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα




Έχουν θυσιάσει μισθούς και συντάξεις και έχουν ξεπουλήσει τα πάντα απλά για να μείνουν στην καρέκλα τους για όσο περισσότερο μπορούν.

Διαβάζουμε στο in.gr

Αυστηρούς όρους περικοπών δαπανών αν ενεργοποιηθεί ο «δημοσιονομικός κόφτης», πλαφόν 0,2% του ΑΕΠ στην εξαίρεση προσφυγικών δαπανών από το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά και των εσόδων και των δαπανών του ΕΣΠΑ συνολικά, καθώς και ειδικούς όρους στην αποπληρωμή οφειλών προς ιδιώτες, περιλαμβάνει το Τεχνικό Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος πριν ένα μήνα.

Όπως αναφέρει το capital.gr., το Τεχνικό Μνημόνιο Συνεργασίας (TMU), στο δεύτερο κείμενο του μνημονίου που υπέγραψε έναν μήνα πριν ο ΥΠΟΙΚ (συνοδεύει το τεχνικό Μνημόνιο που τότε ανακοινώθηκε), είναι το υποστηρικτικό κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου που περιέχει όλους τους δείκτες, τους ποιοτικούς στόχους, τα κριτήρια απόδοσης και γενικότερα τα «ψιλά γράμματα» των όρων που συμφωνήθηκαν με τους δανειστές.

Περιέχει αναλυτική λίστα με την ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ και όλες τις άλλες ΔΕΚΟ που μεταφέρονται στο Υπερταμείο άμεσα, καθώς και ρήτρα για την απόφαση μεταφοράς άλλων ΔΕΚΟ.

Επίσης με αυτό η κυβέρνηση δεσμεύεται για όλα τα μέτρα που έχει λάβει, για αναλυτικό πλέγμα φορολογικών – ασφαλιστικών ελέγχων, αλλά και στόχων.

Πώς θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης

Στο κείμενο αναγράφεται ρητά το πλαίσιο που θα ισχύει για τον κόφτη δαπανών σε περίπτωση που υπάρχει υπερβολικό έλλειμμα το 2017. Όπως προκύπτει, το βάρος σε περίπτωση ενεργοποίησης του δημοσιονομικού «κόφτη» πέφτει σε μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε περίπτωση ενεργοποίησης του «κόφτη», οι προσαρμογές των δαπανών θα πρέπει να υπολογιστούν με βάση τις τυχόν αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα της κυβέρνησης, ώστε το καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι το επιδιωκόμενο. Όπως ορίζεται η περικοπή (που μπορεί να φτάσει 2017- 2019 στα 3,5 δισ. ευρώ ή στο 2% του ΑΕΠ) πρέπει να είναι «καθαρή». Δηλαδή τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε μετά από την απώλεια (πχ φορολογικών εσόδων/εισφορών) να προκύπτει το επιδιωκόμενο δημοσιονομικό αποτέλεσμα (άρα τα ονομαστικά μέτρα θα είναι υψηλότερα).

Ορίζονται επίσης οι επιπτώσεις στα κρατικά έσοδα από κάθε πεδίο περικοπών δαπανών, σε περίπτωση ενεργοποίησης του κόφτη:

· από συντάξεις χάνεται το 15%
· από μισθούς και αποδοχές χάνεται το 45% και
· από καταναλωτικές δαπάνες για αγαθά υπηρεσίες το 19,3% (λόγω έμμεσων φόρων)

Οροφή στις εξαιρούμενες δαπάνες για το προσφυγικό

Για το προσφυγικό και την εξαίρεση δαπανών, που δεν καλύπτονται από κοινοτικά κονδύλια, από τον υπολογισμό των πρωτογενών πλεονασμάτων υπάρχει μία πάρα πολύ σημαντική ρήτρα: ότι η συνολική εξαίρεση δαπανών λόγω του κόστους του προσφυγικού δεν πρόκειται να υπερβαίνει το 0,2% του ΑΕΠ ετησίως, δηλαδή περίπου τα 350 εκατ. ευρώ. Και τούτο όταν σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ το 2015 και με τα σύνορα ανοιχτά, οι δαπάνες του προσφυγικού άγγιξαν τα 600 εκατομμύρια ευρώ. 

Επίσης δεν θα εξαιρούνται δαπάνες για μισθούς και αποδοχές μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

Επισημαίνεται επίσης ότι για να εξαιρεθεί η δαπάνη θα πρέπει να είναι καλά τεκμηριωμένη με εκ των υστέρων μελέτη, ενώ θα εξαιρείται και όποια καθυστέρηση στην καταβολή επιδοτήσεων της ΕΕ που συνδέονται με το προσφυγικό.

Ποιες ΔΕΚΟ μεταφέρονται στο νέο Υπερταμείο

Στο νέο Υπερταμείο θα μεταφερθεί τον Σεπτέμβριο η συμμετοχή του Δημοσίου σε άλλες οκτώ κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα στις ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό, ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ και ΕΑΒ, σύμφωνα με το τεχνικό μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε η κυβέρνηση με τους δανειστές.

Όπως είναι γνωστό, στο νόμο για την εφαρμογή του μνημονίου προβλέπεται πως θα μεταφερθούν στο υπερταμείο οι έξι πρώτες κρατικές εταιρείες και συγκεκριμένα οι ΟΑΣΑ, ΟΣΥ, ΣΤΑΣΥ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ και ΕΛΤΑ. 

Στη συμφωνία με τους δανειστές προβλέπεται, επίσης, πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα έχει διαμορφωθεί η λίστα ώστε να μεταφερθούν στο υπερταμείο όλες οι κρατικές εταιρείες. 


Από το κείμενο του τεχνικού μνημονίου προκύπτει ακόμη πως στο υπερταμείο θα μεταφερθεί και το ποσοστό που θα κατέχει το δημόσιο στον ΑΔΜΗΕ, όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία «αποκοπής» από τη ΔΕΗ και εισόδου στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 20%-24%. 

Προκύπτει, επίσης, πως ειδικά για την ΕΑΒ, η κυβέρνηση και οι θεσμοί θα συναποφασίσουν αν έχει εμπορική δραστηριότητα, ή καλύπτει καθαρά αμυντικούς σκοπούς της χώρας. Αν υπερισχύσει η άποψη πως καλύπτει αμυντικούς σκοπούς, τότε δεν θα μεταφερθεί στο υπερταμείο. 

Τέλος, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να εξεταστεί η μεταφορά στο υπερταμείο και της ΕΚΧΑ, της εταιρείας που διαχειρίζεται τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου και εισπράττει τα σχετικά τέλη.

Ειδικοί όροι στην αποπληρωμή οφειλών

Στο τεχνικό μνημόνιο, ορίζεται επίσης ο νέος πολύ πιο αυστηρός μηχανισμός αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους προς ιδιώτες (5,5 δισ. ευρώ σήμερα). Υπάρχει ρήτρα που προβλέπει ότι δεν θα υπάρχει νέα καταβολή δόσης για την αποπληρωμή οφειλών αν δεν έχει εκκαθαριστεί προηγουμένως το 80% των οφειλών για τις οποίες έχουν ήδη διατεθεί τα ποσά από τους θεσμούς.

Σημειώνεται ότι η τελευταία δόση προβλέπει 1,8 δισ. ευρώ που θα διανεμηθεί με ρυθμό 500-800 εκατ. ευρώ τον μήνα, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχει ήδη εκδώσει εγκύκλιο προς τους αρμόδιους φορείς.

Στο TMU oρίζονται επίσης συγκεκριμένες υποχρεώσεις παροχής πληροφοριών από το υπουργείο Οικονομικών για το ρυθμό καταβολής των επιστροφών φόρου (οι εκκρεμείς βεβαιωμένες ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ).

Συμφωνήθηκαν επίσης μία σειρά από δείκτες απόδοσης για τη συλλογή εσόδων και την διενέργεια εκτεταμένων φορολογικών ελέγχων στη βάση όσων αποφασίστηκαν στο Συμπληρωματικό Μνημόνιο. 

Ακόμη τίθενται αναλυτικοί κανόνες και όροι για τους ελέγχους αλλά και για τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Επιπλέον το TMU περιέχει τους όρους για την επανεκτίμηση των αντικειμενικών αξιών έως το τέλος Ιουνίου του 2017, αλλά και για την παρακολούθηση της πορείας των μη εξυπηρετούμενων δανείων με βάση συγκεκριμένους ποιοτικούς όρους. Περιγράφει επίσης τη νομοθετική αλλαγή για την εξωδικαστική διαχείριση των επιχειρηματικών δανείων.



Γκάλμπρεϊθ: Το σχέδιο Χ ήταν κατ' εντολή του Τσίπρα



Υπερασπίζεται την «αποστολή» του και τον Γιάνη Βαρουφάκη με άρθρο του  -Νέα πυρά από το DiEM25 που μιλά για την «Άνοιξη της Αθήνας»

Η προετοιμασία του Σχεδίου Β (ή Σχεδίου Χ) για μετάβαση στη Νέα Δραχμή ήταν κατ’ εντολή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ» τονίζει σε άρθρο του ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα Diem 25, «ήταν τον Μάρτιο του 2015 όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ζήτησε τη συνδρομή του σε ένα "εύθραυστο εγχείρημα".

Επρόκειτο, συμπληρώνει για «την προετοιμασία ενός προκαταρκτικού έκτακτου σχεδίου, κατ'εντολή του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που η Ελλάδα εξαναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ».

Στη συνέχεια ο Τζειμς Γκάλμπρεϊθ αναφέρει στην ιστοσελίδα του Γιάνη Βαρουφάκη, ότι «αναγκαστικά θα έπρεπε να προετοιμαστούν για το χειρότερο» καθώς ναι μεν ήταν αναμενόμενο ότι τα γεγονότα θα κορυφώνονταν στο τέλος Ιουνίου, ωστόσο ήταν ακόμα άγνωστο τι μορφή θα έπαιρνε αυτή η κλιμάκωση.

«Ηταν απαραίτητο να προετοιμαστούμε για το χειρότερο. Μαζί με μια μικρή ομάδα εργαστήκαμε για περίπου έξι εβδομάδες πάνω στο σχέδιο αυτό και καταθέσαμε ένα υπόμνημα με την ονομασία “Plan Χ”, τις πρώτες ημέρες του Μαΐου», εξηγεί ο καθηγητής και συνεχίζει:

«Η δουλειά μας επικεντρώθηκε στην οικονομική και νομική εξειδίκευση των μελών της ομάδας, την ακαδημαϊκή βιβλιογραφία για τη  μετάβαση σε ένα άλλο νόμισμα, τις ιδιωτικές συζητήσεις με έμπιστους ειδικούς αλλά και τη συγκέντρωση πληροφοριών για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα».

Οπως προσθέτει μάλιστα ο Τζειμς Γκάλμπρεϊθ «είχε γίνει προσπάθεια για ένα περίγραμμα των μέτρων που ίσως θα έπρεπε να ληφθούν αλλά και των προβλημάτων που θα προέκυπταν». Παράλληλα, επισημαίνει ότι «όλοι είχαν πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε αν αναγκαζόταν να βγει από  το ευρώ αλλά και των κινδύνων που θα ακολουθούσαν αν γινόταν γνωστό το σχέδιο μας. Αυτός ήταν και ο λόγος που δουλέψαμε όσο το δυνατόν πιο διακριτικά και κυρίως μακριά από την Αθήνα».

Εξάλλου, ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ διευκρινίζει ότι «η ευρύτερη ελληνική κυβέρνηση – έξω από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και μέσα σε αυτό- δεν είχε εμπλακεί σε αυτό το εγχείρημα».

Στη συνέχεια του κειμένου περιγράφει τα θέματα που θα προέκυπταν σε περίπτωση μιας αναγκαστικής εξόδου από την ευρωζώνη. Αυτά ήταν μεταξύ άλλων «η νομική σχέση με την Ε.Ε., η δημιουργία και διαχείριση μιας νέας κεντρικής τράπεζας, μια πιθανή εξωτερική βοήθεια για το νέο νόμισμα και η χρήση των καταθέσεων στις τράπεζες και του ιδιωτικού χρέους για τη διατήρηση βασικών αγαθών όπως τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα».  

Μάλιστα ο Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ αναγνωρίζει ότι δεν ήταν εφικτό να υπολογιστούν με ακρίβεια όλες οι παράμετροι του εγχειρήματος στον επιθυμητό βαθμό, καθώς οι δυνατότητες ήταν περιορισμένες. «Δεν ήταν ο στόχος μας να κάνουμε συστάσεις και για αυτό δεν κάναμε καμία. Προετοιμαζόμασταν για ένα σενάριο που όλοι ελπίζαμε ότι θα αποφεύγαμε», λέει χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την κατάληξη του σχεδίου, και τις συνομιλίες ανάμεσα στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, γράφει ότι ο τελευταίος ήταν εκείνος που έλαβε την απόφαση.

«Στο τέλος ο Γιάνης Βαρουφάκης συζήτησε το περιεχόμενο της δουλειάς που είχαμε κάνει, με τον πρωθυπουργό, και εκείνος, όπως όλοι γνωρίζουν, πήρε την τελική απόφαση. Αυτή ήταν μια απόφαση που εναπόκειτο στον πρωθυπουργό», περιγράφει και καταλήγει λέγοντας ότι ο ίδιος έφυγε από την Ελλάδα στις 7 Ιουλίου με ανάμεικτα συναισθήματα.

«Από τη μια μεριά ευχόμουν για ένα καλύτερο αποτέλεσμα για τον ελληνικό λαό, για μια ισχυρότερη ώθηση από τους φίλους της Ελλάδας και για λίγη ευελιξία από τους πιστωτές, κάτι που δεν συνέβη ποτέ. Από την άλλη πλευρά ένιωθα χαρούμενος που προσέφερα τις υπηρεσίες μου για έναν καλό σκοπό έχοντας τη βεβαιότητα ότι ο φίλος μου, Γιάνης Βαρουφάκης, είχε φέρει εις πέρας με άριστο τρόπο τα καθήκοντά του», καταλήγει.



Πηγή : protothema.gr


Βενιζέλος: Περάσαμε ξυστά από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος





Τι δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, την αδειοδότηση των καναλιών και τον εκλογικό νόμο

Σχετικά με τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ

Έχουν ξανακουστεί από εμάς που λέγαμε τότε, όταν συνέβαιναν αυτά, πως πρόκειται για βαριά προσβολή των θεσμών, για κίνδυνο του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Θυμάμαι όταν ο κ. Τσίπρας τρεις ημέρες πριν το δημοψήφισμα είχε επισκεφθεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πράγμα παντελώς ασυνήθιστο σε προεκλογική περίοδο, είχα κάνει μία δήλωση ότι εδώ συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα και στέλνονται μηνύματα τα οποία είναι ύποπτα και προκαλούν ανησυχία. Στις 2 Ιουλίου του 2015.  

Και τότε υπήρχαν κάποιοι που αντιδρούσαν και έλεγαν ότι είμαστε υπερβολικοί, ότι αυτά είναι προϊόν της λύπης μας επειδή δεν βρισκόμαστε στην εξουσία ή επειδή πρώτη φορά η Αριστερά, με το ήθος της και την ιστορική της ας το πούμε βαρύτητα, ασκεί την εξουσία. Και αποκαλύπτεται σιγά-σιγά, μέσα από τις μαρτυρίες των ίδιων των πρωταγωνιστών, ότι εδώ περάσαμε ξυστά από την απόλυτη καταστροφή, από την κατάλυση των ελευθεριών, από την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Είχε πει ο μαθητής μου και συνάδελφός μου, Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος τον Μάρτιο του 2015 ότι Grexit και επιστροφή στη δραχμή δεν μπορεί να γίνει υπό ομαλές δημοκρατικές συνθήκες και με σεβασμό των ελευθεριών και είχε στείλει και μία επιστολή τον Μάρτιο του 2015 στον κ. Τσίπρα

Λέει ο κ. Galbraith τώρα, με αφέλεια η οποία είναι τόσο προκλητική που συναντά την πονηριά βεβαίως, ότι είχαμε ετοιμάσει ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγούσε σε κατάλυση των ελευθεριών, θα κατέβαινε ο στρατός στους δρόμους να ασκήσει εξουσία.  Θα είχαμε όχι απλά και μόνο μία νομισματική αλλαγή, θα είχαμε μία αλλαγή του τρόπου ζωής, θα πηγαίναμε σε ένα ολοκληρωτικό αυταρχικό καθεστώς.

Ο κ. Galbraith ο οποίος εν τη αφελεία του ή εν τη ειλικρινεία του, λέει αυτό που πιστεύει, την πεποίθησή του, λέει ότι κακώς δεν το κάναμε.  Το λέει. Είναι πάρα πολύ λυπημένος που δεν έγινε και έχει ακούσει συζητήσεις πως αυτό θα γίνει, είναι και αναπόφευκτο, ότι τώρα και πάλι θα βρεθούμε σε αδιέξοδο και ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι αυτή!

Εδώ δεν πρόκειται για το μοντέλο της Βενεζουέλας! Εδώ μιλάμε για απομονωτισμό επιπέδου Βορείου Κορέας, μην τρομάζουν οι λέξεις. Δηλαδή αυτό που δεν έζησε ως καθεστώς Ενβέρ Χότζα μέχρι το 1949 η χώρα, μετά το 1949, την περίοδο του ψυχρού πολέμου, να το ζήσει αναδρομικά τώρα όταν ο κόσμος ασχολείται με το τί θα γίνει στον σκληρό ανταγωνισμό του 2020 και μετά.

Το γεγονός ότι δεν συνετελέσθη το αδίκημα δεν σημαίνει ότι δεν υπήρξαν προπαρασκευαστικές πράξεις βαριάς επικινδυνότητας.

Διαφωνώ πλήρως με την ανάδειξη του κ. Βαρουφάκη σε κεντρικό παράγοντα.  Ο κ. Βαρουφάκης ήταν επιλογή του κ. Τσίπρα.  Ήταν ένας καθηγητής ο οποίος γοήτευσε και γοητεύθηκε από την αντιμνημονιακή ευκολία, τη δημαγωγία, τον οποίο τον έκανε Υπουργό, τον έβγαλε από Υπουργό, με την ίδια ευκολία που τον έκανε, με την ίδια ευκολία τον ξέκανε και έβαλε τον κ. Τσακαλώτο.  Ο κ. Τσίπρας έχει την εντολή, ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος έχει την ευθύνη και είναι προφανές τώρα ότι η ενοχοποίηση του κ. Βαρουφάκη και η ανάδειξή του σε δήθεν κεντρικό πρόσωπο του τραγικού πρώτου επταμήνου, είναι μία υπερβολή η οποία λειτουργεί ως θώρακας για τις τεράστιες ιστορικές ευθύνες της πραγματικής ηγετικής ομάδας.

Έκαναν το δημοψήφισμα, το εξευτέλισα το δημοψήφισμα, γιορτάζουν τον εξευτελισμό της πλειοψηφίας που διαμόρφωσαν

Να γίνει αντιληπτό ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι κεκτημένα δημοκρατικά δεν υπάρχουν χωρίς να το θέλουμε, χωρίς να τα υπερασπιζόμαστε. Και η υπεράσπιση της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου είναι το καθημερινό καθήκον όλων μας, από όποια θέση κι αν βρίσκεται ο καθένας.
Ο ελληνικός λαός ψήφισε όπως ψήφισε το Σεπτέμβριο, δε νομίζω ότι έδωσε κανένα συγχωροχάρτι ούτε έχασε τη μνήμη του, ούτε έχασε την ευαισθησία του και πιστεύω ότι όλα όσα αποκαλύπτονται τώρα είναι μία ευκαιρία να ξαναενωθούμε ως έθνος και ως λαός. Τώρα πρέπει να καταλάβουν όλοι, όλοι οι καλόπιστοι άνθρωποι που σκέπτονται, που δεν είναι φανατικοί, ότι δεν υπήρχε άλλη λύση, ότι η αλήθεια είναι αυτή η οποία θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας ξανακάνει ισχυρούς και αποτελεσματικούς και μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μέσα στη διεθνή αγορά, στο διεθνή καταμερισμό, και μόνο έτσι θα ξανακερδίσουμε και την εθνική μας υπερηφάνεια.  Έχει μεγάλη σημασία να ξαναενώσουμε τον κόσμο στη βάση της ιστορικής αλήθειας και της κοινής λογικής.
Σχετικά με τον αδειοδότηση των καναλιών

Εάν ο αγώνας κατά της διαπλοκής και το νέο τοπίο της ενημέρωσης είναι να κλείσουν οι υφιστάμενοι μη αρεστοί στην κυβέρνηση σταθμοί, δηλαδή να κλείσει το MEGA ή να κλείσει ο ΣΚΑΪ, αυτό τί είναι;  Αυτό δεν είναι μία πολιτική επίθεση ωμή, η οποία δεν έχει καμία σχέση με το σεβασμό του πλουραλισμού, της πολυφωνίας, της δημοκρατικής ευαισθησίας;

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο

Το θέμα δεν είναι αν είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής. Εδώ είναι μία πρωτοβουλία του κ. Τσίπρα, η οποία γίνεται για έναν και μόνο ωμό λόγο.  Για να δείξει ότι δεν είναι απομονωμένος, ότι ενώ χάνει στις δημοσκοπήσεις και χάνει στην κοινωνία, έχει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και άρα δεν μπορεί να υπάρξει επόμενη Κυβέρνηση χωρίς να είναι κρίσιμος παράγων ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ.  Αυτό είναι το μήνυμα και το θέμα είναι η Αντιπολίτευση θα συμπράξει σε αυτό;  Με ποιες εγγυήσεις συναίνεσης;  Σε ποιο κλίμα;  Για να γίνει τί;

Εμείς πέρυσι υποβάλαμε πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus.  Πότε;  Τον Ιούνιο, λίγο πριν την απόλυτη καταστροφή, γιατί πιστεύαμε και πίστευα ότι ο κ. Τσίπρας θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να αποφύγει την ευθύνη, την ευθύνη μίας κακής διαπραγμάτευσης και ενός κακού αποτελέσματος και θέλαμε τότε να οδηγηθεί η χώρα αναγκαστικά σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με το ΣΥΡΙΖΑ μέσα, γιατί δεν πιστεύαμε και δεν πίστευα ότι μπορούσε τότε να γίνει μία κυβέρνηση χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ.  Άρα είχαμε πάρει μία πρωτοβουλία συγκυριακή για να σώσουμε την κατάσταση, για να προστατεύσουμε τη χώρα και να οδηγήσουμε στην οικουμενική κυβέρνηση.  Ήταν μία πρωτοβουλία κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στάση μας είναι μία πρωτοβουλία κατά του τυχοδιωκτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.



Πηγή : news247.gr


Τέλος η Frontex. Έρχεται η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή



Την Τετάρτη το Ευρωκοινοβούλιο ψηφίζει για τη σύσταση Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής με 1.500 συνοριοφύλακες από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. Δηλώσεις Τίμερμανς - Αβραμόπουλου

Το θέμα της πλήρους αναθεώρησης της εντολής του FRONTEX και της μετονομασίας του σε Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (EBCG), με στόχο την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη διαφύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, συζητήθηκε σήμερα στην Ολομέλεια του ΕΚ.

Η συζήτηση, έγινε παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και του Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της ΕΕ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Και οι δύο ευρωπαίοι πολιτικοί εξήραν την «πολιτική συμφωνία» στην οποίαν κατέληξαν το Συμβούλιο και το ΕΚ στις 22 Ιουνίου, για «κοινή πρόταση κανονισμού για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή».

«Είναι σπουδαία μέρα σήμερα, ύστερα από έξι μήνες καταφέραμε το στόχο μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος. «Η πολιτική συμφωνία για Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, είναι μια απτή επιτυχία μιας αποτελεσματικής συνεργασίας ανάμεσα στα ευρωπαϊκά τεχνικά όργανα».

Η συζήτηση στην Ολομέλεια έγινε με βάση την έκθεση που παρουσίασε η Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία εισηγήθηκε ο Λετονός ευρωβουλευτής Άρτης Πάμπρικς (ΕΛΚ) και η οποία θα τεθεί σε ψηφοφορία αύριο.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο, η προτεινόμενη νομοθεσία έχει συμβολική και νομική διάσταση.
«Αναγνωρίζουμε στην πράξη» εξήγησε, «ότι τα ευρωπαϊκά εξωτερικά μας σύνορα είναι κοινά ευρωπαϊκά σύνορα, για τα οποία όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι. Προβλέπουμε για τον νέο Οργανισμό μια ενισχυμένη νομική βάση και αυξάνουμε τους πόρους, ώστε να δρα πιο αποτελεσματικά, ιδιαίτερα όταν κινδυνεύει η λειτουργία του χώρου Σένγκεν».

Σε αντίθεση με την FRONTEX που βασιζόταν σε εθελοντική και συχνά ανεπαρκή βοήθεια από τα κράτη-μέλη, ο νέος Οργανισμός θεσπίζει ένα σώμα συνοριοφυλάκων, μια εφεδρεία 1500 ταχείας αντίδρασης που χωρίς εξαίρεση, θα πρέπει να διατίθενται από τα κράτη-μέλη.

Ένα άλλο καινοτόμο στοιχείο που αναφέρεται στην έκθεση, είναι η ανάπτυξη «officers-liaison» στα κράτη-μέλη, ήτοι αξιωματούχων που θα λειτουργούν ως σύνδεσμοι ανάμεσα στα κράτη-μέλη και τον Οργανισμό EBCG. Οι «σύνδεσμοι» αυτοί θα πρέπει να αναπτυχθούν σε όλα τα κράτη-μέλη με εξωτερικά χερσαία ή θαλάσσια σύνορα, ενώ δεν κρίνεται απαραίτητο για τις χώρες με «εναέρια σύνορα».

Ένας οργανισμός παραπόνων, εντάσσεται επίσης στο νέο κανονισμό, σύμφωνα με τη θέληση του ΕΚ, εξήγησε ο Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

«Ο οργανισμός αυτός θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε τυχόν παραβιάσεις στη διάρκεια των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του Οργανισμού» εξήγησε ο Επίτροπος.

Σε ό,τι αφορά στην «έρευνα και διάσωση», αν και η εθνική αρμοδιότητα αναγνωρίζεται ως συνιστώσα της ευρωπαϊκής ολοκληρωμένης διαχείρισης συνόρων, εντούτοις θα είναι συγχρόνως και καθήκον του Οργανισμού στο πλαίσιο των επιχειρησιακών του δραστηριοτήτων, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο Επίτροπος, κάλεσε τέλος τους ευρωβουλευτές, να ψηφίσουν αύριο σε πρώτη ανάγνωση, την πρόταση κανονισμού, ώστε να επιταχυνθεί και η διαδικασία τελικής έγκρισης από το Συμβούλιο.



Πηγή : news247.gr


Στα «χαρακώματα» Καμμένος - ΝΔ για τον ρόλο του στρατού στο δημοψήφισμα



Άγρια κόντρα ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πάνου Καμμένου με αφορμή τις αποκαλύψεις για το Σχέδιο Β’ από τον Γκάλμπρέιθ και τον ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων κατά το δημοψήφισμα.
Η ΝΔ δίνοντας απάντηση σε κύκλους του υπουργείου Άμυνας υπενθυμίζει ότι στις 2 Ιουλίου 2015 ο Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργείο δήλωνε τα παρακάτω και υπογραμμίζει ότι πρόκειται όλα αυτά να εξεταστούν κατά την Εξεταστική Επιτροπή.

Το έναυσμα για την σκληρή κόντρα έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος είπε μετά τις σημερινές αποκαλύψεις «Θυμίζω και τονίζω με έμφαση ότι, τρεις μέρες πριν το δημοψήφισμα (στις 2 Ιουλίου), ο Αλ. Τσίπρας επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Π. Καμμένος δήλωνε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό».

Αργότερα όμως ήρθε και η απάντηση από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο οποίος απέφυγε εμφανώς να απαντήσει στο ερώτημα του κ. Κουμουτσάκου και με κύκλους του υπουργείου Άμυνας ανέφερε «παρακαλούμε τον κ. Κουμουτσάκο όταν αναφέρεται στην εθνική άμυνα να διατηρεί μόνο την ιδιότητα του "πυραύλου"».

Αναλυτικά τι αναφέρει η ΝΔ

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό…Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν, με την αποστολή τους, την εικόνα της χώρας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον κ. Καμμένο «αντί ανεύθυνων διαρροών» να απαντήσει ποια εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων σχεδίαζε στο εσωτερικό της χώρας μαζί με τον κ. Τσίπρα».

«Είναι ένα από τα ζητήματα για τα οποία θα κληθούν να απολογηθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα όσα διέπραξαν το 2015. Περιμένουμε να δούμε εάν θα έχουν το θάρρος να υπερψηφίσουν τη σύσταση αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής», προσθέτει η Συγγρού.


Πηγή : newsbomb.gr


Παραπέμπεται το νέο παραδικαστικό κύκλωμα



Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας παραπέμπονται να δικαστούν, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 104 άτομα που φέρονται ως μέλη του λεγόμενου «νέου παραδικαστικού κυκλώματος», που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, υφάρπαζαν παράνομα ακίνητα μεγάλης αξίας ή υπόσχονταν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη.

Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, επιχειρηματίες κ.λπ.

Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, πλαστογραφίες κ.λπ.

Την παραπομπή τους σε δίκη είχε ζητήσει με πρότασή της και η αντεισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτα Φάκου, που είχε ζητήσει εδώλιο για 110 άτομα, εκ των οποίων 6 απαλλάχθηκαν με το βούλευμα.

Αναζητούνται με εντάλματα ακόμη 36 άτομα, για τα οποία το Δικαστικό Συμβούλιο έχει διατηρήσει την ισχύ των ενταλμάτων σύλληψης.



Πηγή : ethnos.gr


Ο Τσίπρας τρολάρει και κοροιδεύει τους Έλληνες με αφορμή την επέτειο του συλλαλητηρίου


Κώστας Βουκελάτος

Το ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ και ο Τσίπρας κάνει αναρτήσεις υπερασπιζόμενος το ΟΧΙ.

Είναι ανεκδιήγητος ο Τσίπρας και με σειρά αναρτήσεων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015, χαρακτηρίζοντας το «όχι» των πολιτών ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε το πνιγμό της χώρας προκειμένου να επιστρέψει».

Αυτοί που διαβάζουν τα μηνύματα του νομίζουν ότι βρίσκονται πίσω στο κλίμα εκείνης της εποχής και έχει κερδίσει το ΟΧΙ. αλλά βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα ακολούθησαν και, φυσικά, με την περιοριστική πολιτική λιτότητας που εφαρμόζει έκτοτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ της οποίας δυστυχώς ηγείται.

Έχει το θράσος ο πρωθυπουργός να συνδέει το δημοψήφισμα του Ιουλίου που κατέστρεψε ολοκληρωτικά την Ελληνική οικονομία και έφερε τη χώρα λίγο πριν την  έξοδο από την Ευρωζώνη χρεώνοντας μας πάρα πολλά δισεκατομμύρια με την σημερινή επικαιρότητα και αυτό δείχνει ότι ο άνθρωπος η δεν καταλαβαίνει τι του γίνεται η μας κάνει πλάκα και γελάει μαζί μας.

Αυτό φαίνεται από την ανάρτηση του λέγοντας  «ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για "την Ελλάδα του 2021", δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

Πλάκα μας κάνει και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο έβγαλε ανακοίνωση λες και περσινός Ιούλιος ήταν επιτυχία και δεν βούλιαξε την χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ με τα τερτίπια της.

Διαβάστε την ανακοίνωση και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το κατά πόσο είναι σοβαροί σε αυτό το κόμμα που μας διαλύει καθημερινά.

Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή

Αντιστοίχως πανηγυρικών τόνων υπήρξε, νωρίτερα, και η ανακοίνωση που εξέδωσε το κυβερνόν κόμμα. Σε αυτήν υπογραμμίζεται ότι «το όχι έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή», φράση που προκάλεσε σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα ότι υποσυνείδητα αναγνωρίζεται η μετατροπή του «όχι» σε «ναι». Ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του και, με την ξεκάθαρη απάντηση στο δημοψήφισμα, είπε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς, ΟΧΙ στις πολιτικές λιτότητας. Είπε ΌΧΙ στην προπαγάνδα των ΜΜΕ και στην εκστρατεία τρομοκρατίας που εξαπολύθηκε από όλο το εγχώριο και διεθνές σύστημα. Με το ΟΧΙ του ο λαός μας έστειλε ένα σαφές μήνυμα σε όλη την Ευρώπη. Ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που πυροδότησε και πυροδοτεί προοδευτικές εξελίξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε ότι η εμμονική προσήλωση στους αριθμούς, την ώρα που οι λαοί υποφέρουν, συνιστά κίνδυνο για την Ευρώπη. Μια προειδοποίηση που, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται σήμερα με το brexit, αλλά και την άνοδο των εθνικισμών. Το ΟΧΙ έχει μείνει στην Ιστορία ως η μεγάλη ανατροπή. Με τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που ακολούθησαν άνοιξε ο δρόμος για μια διαφορετική πολιτική, με αναπτυξιακή προοπτική και κοινωνικό πρόσημο, δέσμευση για την αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς αγγλικό δίκαιο, χωρίς τα δυσθεώρητα πλεονάσματα στα οποία είχαν δεσμευτεί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Έχουμε μπροστά μας και άλλες μεγάλες μάχες και αγώνες, που μόνο με αποφασιστικότητα μπορούμε να δώσουμε και θα νικήσουμε».


Κοροϊδεύουν τους Έλληνες με τον χειρότερο τρόπο ακριβώς όπως κάνουν τα καθεστώτα που τα βλέπουν όλα καλά όλα ανθηρά. 


Κάπταιν Χου προς Τσιπρα: Ιδού οι νέες επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά



Οι 4 προτεραιότητες της Cosco για τον Πειραιά και οι παραινέσεις για... λίγες απεργίες. Η μεγάλη επένδυση στο Λιμάνι "ξεκλειδώνει" την είσοδο του ελληνικού εμπορίου στην αχανή κινέζικη αγορά μέσω της μεγαλύτερης, διεθνώς, πλατφόρμας on line εμπορίου. Τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον ...Μr Alibaba και o όρος για το "Alipay".

Με την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Cosco και της μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο, Alibaba, ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνει απόψε από τη Σανγκάη την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

Από την έδρα της Cosco ο επικεφαλής της κάπταιν Χου παρουσίασε το επόμενο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας στον ΟΛΠ ΟΛΠ -0,96%, συνολικού ύψους 500 εκ ευρω, "τώρα που εγκρίθηκε η σύμβαση απο την Βουλή των Ελλήνων".

Ανέφερε δε, τις εξής προτεραιότητες:

--- Λιμάνι κρουαζιέρας (επένδυση 200 εκ ευρώ): Ο στόχος είναι να φτάσουν τα 3 εκατομμύρια οι τουρίστες κρουαζιέρας και νa γίνει ο Πειραιάς homeboat.
--- Αναβάθμιση υποδομών κοντέινερς (επένδυση 100 ευρώ). Στόχος, να γίνει το Λιμάνι το μεγαλύτερο διαμετακομιστικό κέντρο στη Μεσόγειο.
--- Επένδυση στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (100-200 εκ ευρώ).
--- Δημιουργία τερματικού σταθμού οχημάτων (διώροφο παρκινγκ, 50-100 εκ ευρώ).

Στο τραπέζι και ... οι απεργίες

Στο σημείο αυτό ο επικεφαλής της Cosco σημείωσε οτι δεν πρέπει να γίνονται πολλές απεργίες και πρόσθεσε: "θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να συμμορφωθούμε με τους ελληνικούς νομούς".

Επ' αυτού, έδειξε να συμφωνεί με την απάντηση του κ. Τσίπρα: "Οι εργαζόμενοι απεργούν όταν δεν είναι ευχαριστημένοι, αλλά έχω την αίσθηση οτι βούληση σας είναι να έχετε ευχαριστημένους και τους πελάτες σας και τους εργαζόμενους σας".
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα του οτι οι δυο πλευρές "θα οικοδομήσουν στέρεες σχέσεις εμπιστοσύνης χωρίς προβλήματα".

Η συνάντηση με τον... Mr. Alibaba

Κι αν στην πρώτη περίπτωση τον τόνο έδωσαν οι πανηγυρικές αναφορές στην επισημοποίηση της συνεργασίας στον ΟΛΠ ΟΛΠ -0,96% (σ.σ. η επικύρωση της σύμβασης παραχώρησης του 67% του ΟΛΠ ΟΛΠ -0,96% στην Cosco έγινε προχθές στο Πεκίνο μεταξύ της εταιρίας και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιου Πιτσιόρλα), στην δεύτερη συζητήθηκε η συμφωνία για συνεργασία, με άνοιγμα παραρτήματος στην Αθήνα.

Πρόκειται για την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρινικού (on line) εμπορίου, Alibaba, με τζίρο 500 δισ. ετησίως και άνω των 420 εκατομμυρίων πελατών.

Εάν οι συζητήσεις ευοδωθούν, μικρές και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εμπορίου (σ.σ. σε πρώτη φάση περίπου 40.000, κατά τους υπολογισμούς) θα έχουν τη δυνατότητα εισόδου στην αχανή κινεζική αγορά, η οποία, επιπλέον, έχει αποδείξει ότι έλκεται από ελληνικά προϊόντα.

Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει από καιρό και μόλις πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ανακοίνωσε την έλευση της Alibaba στην Αθήνα, στα μέσα Σεπτεμβρίου, προκειμένου να γίνει η επίσημη παρουσίασή της στην ελληνική αγορά.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως έχει ιδιαίτερη σημασία για το εμπόριο των μικρομεσαίων επχειρήσεων να ενταχθούν στο δίκτυο της Alibaba. 

Δεχτείτε το "Alipay"...

Σ΄αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνάντηση που θα έχει σήμερα ο κ.Τσίπρας με τον ιδρυτή «κροίσο» της εταιρίας, Τζακ Μα, ο οποίος φέρεται να συνδέει τη συμφωνία με το αίτημα να γίνει δεκτό από τις ελληνικές τράπεζες το «Alipay», δηλαδή η κάρτα πληρωμής μέσω της οποίας η κινεζική πλατφόρμα πραγματοποιεί το on line εμπόριο.

Το εν λόγω «νόμισμα» επιπλέον προβάλλεται (από την εταιρία) και ως σημαντικό κίνητρο για την αύξηση του κινεζικού τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και συνδέεται με την εντεινόμενη προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Η Cosco ανοίγει πόρτες...

Σε πολιτικο-επιχειρηματικό επίπεδο, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Alibaba θεωρήθηκε «άμεση ανταπόκριση» στο κλείσιμο της συμφωνίας Cosco-OΛΠ, το οποίο η κινεζική πλευρά αξιολογεί ως "κλειδί" που θα ξεκλειδώσει πολλές "πόρτες" για οικονομικο-επιχειρηματική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εν λόγω συμφωνία άλλωστε δεν έλειψε από καμία δήλωση αξιωματούχων του Πεκίνου με τους οποίους συναντήθηκε ο πρωθυπουργός το προηγούμενο διήμερο.

Συμφωνία συνεργασίας ΖΤΕ-Forthnet

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία τη ZTE, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας νέων τεχνολογικών της Κίνας. Στο πλαίσιο της συνάντησής του με τη διοίκηση της εταιρείας, υπεγράφη συμφωνία συνεργασίας ΖΤΕ-Forthnet για πρόγραμμα προηγμένης τεχνοογίας Viber ύψους 100 εκατ. ευρώ. 


Πηγή : euro2day.gr


Απεργία: Χωρίς μετρό και ΗΣΑΠ σήμερα Τετάρτη



Μια δύσκολη μέρα αναμένεται στους δρόμους της Αθήνας, καθώς οι συνδικαλιστές των μέσων σταθερής τροχιάς (μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ) εξήγγειλαν την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Καλούν μάλιστα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Τραμ, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών και το Σωματείο Ηλεκτροδηγών & Λοιπών Εργαζομένων Κίνησης στη ΣΤΑΣΥ αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ) και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 8 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους, «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό».

«Τα καταστροφικά σχέδια δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα αντισταθούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι μετ' εμποδιών πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακό λόγω στάσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη και την Πέμπτη θα γίνουν στάσεις εργασίας 5 με 8 το πρωί, από τη μια έως τις τέσσερις μετά το μεσημέρι και από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυκτα, ενώ αύριο Τετάρτη θα τραβήξουν 24ωρο χειρόφρενο.

Στάση εργασίας στο Τραμ

Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο τραμ.


Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 8:00, έξω από το ΤΑΙΠΕΔ.





Πηγή : news.gr