Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Μιά απάντηση στο άρθρο του Μπουτάρη που μας άρεσε! Έτσι είναι κύριε Γιάννη



Διαβάσαμε στην Καθημερινή ένα άρθρο του Μπουτάρη και πραγματικά εξεπλάγην όλοι όσοι την διαβάσαμε διότι θεωρούμε ότι ο κύριος Γιάννης είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που όταν βλέπει τα λάθη δεν χαρίζεται.

Στην συνέντευξη του ψάξαμε τις αντιδράσεις και ξεχωρίσαμε μία από όλες η οποία βάζει τα πράγματα στην θέση τους και είναι από τον Θεόδωρο Ζαρέτο στο site ¨metarithmisi.gr.

Κύριε Γιάννη με όλο τον σεβασμό!!

Η συνέντευξη Μπουτάρη στην Καθημερινή :

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κατάσταση στη χώρα είναι κρίσιμη. Πόσο κρίσιμη όμως είναι πραγματικά και τι επιλογές μάς έχουν απομείνει; Από το 2009 και το ξέσπασμα της πρωτοφανούς κρίσης έχουν ήδη κυβερνήσει, ή προσπάθησαν να κυβερνήσουν, τη χώρα τα περισσότερα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στο ελληνικό Κοινοβούλιο (από την εθνικιστική δεξιά μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά). Η κατάσταση όμως στη χώρα δεν μοιάζει ειδυλλιακή… Ο κόσμος συνεχίζει και αισθάνεται ματαίωση και απελπισία. Στην απόγνωσή του επάνω, εφόσον συνεχίσει να αποτυγχάνει το «σύστημα» –γιατί για σύστημα περνιούνται σταδιακά όλοι όσοι κυβερνούν– ο κόσμος θα ψάξει αντισυστημικές εναλλακτικές επιλογές. Δεν μένουν, όμως, πια και πολλές. Στην πραγματικότητα, μένουν μόνον οι εξής δύο: Φασισμός ή σοβιετικού τύπου ολοκληρωτισμός. Η Ιστορία έχει δείξει ότι η χώρα πρέπει να αποφύγει πάση θυσία τέτοια μονοπάτια. Για να μπορέσουμε, όμως, να μπούμε σύντομα σε ασφαλή δρόμο, χρειάζεται να επιτύχει η τωρινή κυβέρνηση στον κύριο στόχο της: Στη βασική συμφωνία με τους εταίρους, η οποία θα συνεχίσει να μας δίνει τη δυνατότητα να αποτελούμε μέρος αυτού που συχνά αποκαλούμε πολιτισμένο κόσμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Για μια χώρα σαν την Ελλάδα, χωρίς εύρυθμη δημόσια διοίκηση, με αδύναμους θεσμούς και ανίσχυρο κράτος δικαίου, με έλλειψη συναινετικής πολιτικής κουλτούρας, είναι απολύτως απαραίτητο να συνεχίσει να κρατάει ευρωπαϊκή πυξίδα σε όσο γίνεται περισσότερα πεδία. Και η Ευρωζώνη είναι ίσως το πιο σημαντικό από αυτά. Γιατί η συνέχιση της παρουσίας μας σε αυτήν ίσως είναι η μοναδική προϋπόθεση που μπορεί να μας αναγκάσει να φτιάξουμε κάποτε μια υγιή και παραγωγική οικονομία.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι αυτή τη στιγμή το ουσιαστικό δεν είναι αν η κυβέρνηση είναι καλή ή κακή, επαρκής ή ανεπαρκής. Προσωπικά, και όχι μόνο εγώ, έχω διαπιστώσει σοβαρές αδυναμίες και δυσλειτουργίες και σε αυτήν – όπως και στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η έλλειψη συντονισμού και ολοκληρωμένου οράματος είναι φαίνεται διαχρονικά παρούσα στις ελληνικές κυβερνήσεις. Επιπλέον, η αντιδραστική και παλαιοκομματική αλλά οργανωμένη μειοψηφία της σημερινής κυβέρνησης προσπαθεί να ακυρώσει κάθε πρωτοβουλία συναίνεσης και συνεργασίας με υγιείς δυνάμεις. Σε τελική ανάλυση υποσκάπτει το αίτημα και την επιθυμία του λαού για κοινό εσωτερικό μέτωπο.

Το εάν η Ελλάδα ανήκει στην Ε.Ε., στις χώρες BRICS ή σε συμμαχίες όπως η πάλαι ποτέ ΚΟΜΕΚΟΝ ή οι «Αδέσμευτοι», δεν είναι ζήτημα ιδεολογικών ή φιλοσοφικών αναζητήσεων αλλά ζωτικής σημασίας. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, παρά το τωρινό μας χάλι, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να συνεχίσουμε να αποτελούμε μέρος του πολιτισμένου κόσμου και όχι μέρος μιας φαντασιακής ουτοπίας, που μόνοι μας θα επικαλούμαστε, αλλά κανένας δεν θα έχει ποτέ ανακαλύψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα και στο όνειρο. Κάθε άλλο! Οχι μόνον ο ελληνικός λαός αλλά όλοι οι λαοί αξίζουν το καλύτερο δυνατό μέλλον. Το ζήτημα είναι πώς το προσεγγίζουν, με ποια μέσα, ποιες πολιτικές και ποιες συμμαχίες. Και σίγουρα, οι καλύτερες λύσεις δεν έρχονται με θεωρητική αντιπαραβολή στοιχείων και ασκήσεις επί χάρτου αλλά με σύγκριση πραγματικών δεδομένων. Πού υπάρχει υψηλότερος δείκτης ευζωίας, στις χώρες της Ε.Ε. ή στην Κούβα; Πού υπάρχουν μεγαλύτερες ανισότητες πλούτου, στην Ισπανία ή στη Βραζιλία; Δυστυχώς, ενώ τα ερωτήματα αυτά μέχρι πριν από λίγα χρόνια έμοιαζαν για τους περισσότερους από εμάς ρητορικά, στην παρούσα χρονική στιγμή μοιάζουν να πρέπει να απαντηθούν ξανά επί της ουσίας.

Αυτά που υπογράφονται από τον Ελληνα πρωθυπουργό για να επιτευχθεί η συμφωνία με την Ε.Ε. δεν θα είναι όλα ευχάριστα. Και βεβαίως δεν θα αποφύγει την κριτική –εσωκομματική και μη– για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων σε αρκετά ζητήματα. Ομως, αυτά που θα καλούνταν να υπογράψει σε περίπτωση μη υπογραφής συμφωνίας και συνεπαγόμενης εξόδου από το ευρώ, θα ήταν τρις χειρότερα. Το ζήτημα για έναν πρωθυπουργό είναι να έχει τη δύναμη να αποφασίσει το καλύτερο (ή το λιγότερο κακό), και να έχει το σθένος να υπερασπιστεί την απόφασή του. Οταν έρθει η ώρα μηδέν –και είμαστε ήδη σε αυτήν– πρέπει να αποφασίσεις να πάρεις ή τον έναν δρόμο ή τον άλλο. Κανένας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Τουλάχιστον, όμως, αποφύγαμε τα αγκάθια, γιατί δεν θα τα αντέχαμε, όντας ήδη ξυπόλυτοι…

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ήδη αποδειχθεί πως είναι και έξυπνος και ευέλικτος. Επιπλέον, είναι ο μόνος πολιτικός που προσωποποιεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύω ότι την υπογραφή του στο τρίτο μνημόνιο πρέπει απαραίτητα να τη συνοδέψει και με κάτι άλλο εάν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ένας ηγέτης του επιπέδου του Ελ. Βενιζέλου. Πρέπει να πείσει και να εμπνεύσει τον ελληνικό λαό ότι ήρθε η ώρα μας, ότι ήρθε η ώρα να δουλέψουμε συστηματικά με πάθος και στόχους. Πρέπει να πείσει τον λαό του ότι δεν υπάρχει καμία συνωμοσία εναντίον μας, ότι δεν μας ψεκάζουν, ούτε μας εκβιάζουν συστηματικά κάποιοι κακοί, ότι δεν είναι όλοι οι άλλοι κουτοί και εμείς οι έξυπνοι. Οσο ο πρωθυπουργός λέει απλά ότι υποχρεώθηκε να υπογράψει μια συμφωνία που δεν θέλει, τόσο λειτουργεί παρελκυστικά. Ηρθε η ώρα να προτάξει το δικό του σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας λέγοντας αλήθειες: «Ναι, είμαστε η αριστερά και ήρθαμε στην εξουσία για να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή. Ελάτε τώρα όλοι μαζί να γίνουμε σοβαρό κράτος, σοβαρή χώρα. Ελάτε να γίνουμε πρότυπο για όλους τους τυραννισμένους λαούς του κόσμου». Προτεραιότητα για τη χώρα είναι το κτίσιμό της σε ισχυρούς θεσμούς, οι οποίοι θα αποτελέσουν τους πυλώνες ενός αξιόπιστου κρατικού οικοδομήματος. Ενός κράτους που οραματίστηκε ο Ιω. Καποδίστριας αλλά εμποδίστηκε από τους κήρυκες του πελατειακού συστήματος, του λαϊκισμού και της διαφθοράς, οι οποίοι μπόλιασαν ολόκληρες γενιές με τέτοιου είδους πρακτικές. Ο Τσίπρας είναι ο μόνος σήμερα που μπορεί να εμπνεύσει και να αλλάξει αυτό το κλίμα που τόσα χρόνια έχει εγκατασταθεί στη χώρα και μας τραβάει προς τα κάτω. Ο κόσμος σιχαίνεται τον παλαιοκομματισμό και ο τωρινός πρωθυπουργός είναι ο μόνος που έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να μας βγάλει από το τέλμα.

Είναι η ώρα του Τσίπρα. Τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έπρεπε μόνοι μας να τις είχαμε ξεκινήσει το 1981, όταν μπήκαμε στην ΕΟΚ. Την πίστη στις αξίες και στις ικανότητές μας, όμως, έχουμε –με εσένα, Αλέξη Τσίπρα, ως πρωθυπουργό– τη μοναδική ευκαιρία να την εμπεδώσουμε σήμερα. Αυτό είναι πια στα χέρια σου, είναι δουλειά σου να το πετύχεις. Είναι ευθύνη σου να εδραιώσεις αυτή την πίστη και να την κάνεις σημαία όλων μας. Και πιστεύω σε αυτό που ο ίδιος έχεις πει. Οτι δεν είσαι από τους ανθρώπους που αποποιούνται τις ευθύνες τους.

Και η απάντηση που ξεχωρίσαμε του Θεόδωρου Ζαρέτου στο site ¨metarithmisi.gr :

Μια απάντηση στο άρθρο του Γιάννη Μπουτάρη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή» της 15-16 Αυγούστου

 Το φαινόμενο δεν είναι νέο.

Και δεν μιλάμε για τις ακρότητες χώρων που ζουν και τρέφονται από αυτές.

Δεν μιλάμε για τις ακρότητες των νεοναζιστών, ούτε των ακροδεξιών ΑΝΕΛ, ούτε των απολιθωμένων νεοσταλινικών του Κουτσούμπα, ούτε των ακοινώνητων ριζοσπαστικοποιημένων σούργελων του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μιλάμε για όλη εκείνη τη χυδαιότητα, την υποκρισία και τον φασιστικού τύπου ολοκληρωτισμό που εξέπεμψαν επί ανθρώπων, απόψεων και ιδεών οι φορείς του λεγόμενου αντιμνημονιακού Λόγου.

Δεν μιλάμε για τον υπόγειο και υπόρρητο τρόπο με τον οποίο, κατά τα χρόνια της κρίσης, ένα ιδεολογικό ρεύμα προσηλωμένο για δεκαετίες στην ταξική προσέγγιση των κοινωνικών φαινομένων με σκοπό την επανάσταση, διολίσθησε σε έναν σωτηριολογικό εθνοφυλετισμό και τελικά συγκυβερνά με την ψεκασμένη εκδοχή του!

Δεν μιλάμε καν για τον ολοφάνερο πια σχεδιασμό και προετοιμασία πολιτειακού πραξικοπήματος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με σκοπό την ανατροπή θεμελιωδών επιλογών της τεράστιας πλειοψηφίας της νεοελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η ολόπλευρη συμμετοχή στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, η συμμετοχή στο στρατιωτικοπολιτικό δόγμα του ΝΑΤΟ, η ανατροπή της οικονομίας της ανοικτής αγοράς και ο α λα καρτ σεβασμός στα δικαιώματα του πολίτη, μέσω ιδεολογικής τρομοκρατίας, αλλά και φυσικής βίας.



Δεν μιλάμε για τις ακρότητες των πολιτικών μας αντιπάλων αλλά για τις δικές μας ψευδαισθήσεις. Ψευδαισθήσεις που στην ακραία τους μορφή και στις συνέπειές τους λειτουργούν ως δικές μας ακρότητες:

Γιατί δεν είναι απλώς ψευδαίσθηση κύριε Μπουτάρη το να καλείτε τον Τσίπρα να τεθεί επικεφαλής των εκσυγχρονιστικών δυνάμεων του τόπου μας.

Είναι ακρότητα.

Είναι ακρότητα να λέτε ότι ο Τσίπρας «…είναι ο μόνος πολιτικός που προσωποποιεί την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον»!

Γιατί το μέλλον που προσωποποιεί ο Τσίπρας είναι το βαθύ παρελθόν του κρατισμού, της συντήρησης, της; ακινησίας και τελικά της οπισθοδρόμησης.

Ο Τσίπρας κύριε Μπουτάρη ΣΥΡΙΖΑ είναι και ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει.

Γιατί η κοινωνικότητα, οι παραστάσεις, οι ιδέες, όλη η πνευματική του συγκρότηση και κατά συνέπεια η πολιτική του συμπεριφορά, οι πολιτικές του επιλογές, οι επιλογές συμμάχων και συνεργατών θα συνεχίσουν να κινούνται στο σημερινό μήκος κύματος ενός αριστερόστροφου αλλά-επί της ουσίας-ακροδεξιού εθνολαϊκιστικού αφηγήματος.

Είναι ακρότητα κύριε Μπουτάρη να λέτε ότι ο Τσίπρας «…είναι ο μόνος σήμερα που μπορεί να εμπνεύσει και να αλλάξει αυτό το κλίμα που τόσα χρόνια έχει εγκατασταθεί στη χώρα και μας τραβάει προς τα κάτω»!

Γιατί το κλίμα αυτό κύριε Μπουτάρη το εγκατέστησε εν πλήρη συνειδήσει ο ίδιος ο Τσίπρας διαστρέφοντας και εκχυδαΐζοντας την πραγματικότητα, με τη συστηματική της υπεριδεολογικοποίηση.

Γιατί αυτό που κατάφερε ο Τσίπρας κύριε Μπουτάρη από το 2012 μέχρι σήμερα είναι να ηγηθεί ενός ιδεολογικού συντηρητικού μπλόκ δυνάμεων που δημιούργησαν έναν πρωτοφανή σε οξύτητα, μαζικότητα και διάρκεια Αντιευρωπαϊσμό, βασισμένο στο (κυριολεκτώντας) αναποδογύρισμα της πραγματικότητας.

Είναι ακρότητα που αγγίζει τα όρια της αριστερόστροφης ιδεοληψίας του ίδιου του Τσίπρα κύριε Μπουτάρη, να λέτε ότι αυτός μπορεί «…εάν θέλει να μείνει στην ιστορία ως ένας ηγέτης του επιπέδου του Ελ. Βενιζέλου»!

Έλεος όμως κύριε Μπουτάρη:

Άλλο οι σκατζόχοιροι κι άλλο οι βούρτσες, για να μην χρησιμοποιήσω καμιά παραστατικότερη παρομοίωση

Γιατί το μόνο που καταφέρνετε έτσι είναι να συντηρείτε και να επαυξάνετε σε ένα μεγάλο μέρος του λαού την ψευδαίσθηση ότι «…ο τωρινός πρωθυπουργός είναι ο μόνος που έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση να μας βγάλει από το τέλμα»!

Πολύ σωστά μιλάτε για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων και διαρθρωτικών αλλαγών στη χώρα.

Πολύ σωστά μιλάτε για τη ανάγκη να συνεχίσουμε να είμαστε μέρος του πολιτισμένου κόσμου όπου υπάρχει ο υψηλότερος δείκτης ευζωΐας.

Πολύ σωστά λέτε πως ο μόνος δρόμος για να αποκτήσουμε κάποτε μία υγιή και παραγωγική οικονομία είναι η συνέχιση της παρουσίας μας στην Ευρωζώνη.

Aλλά  είναι ακρότητα και αμετροέπεια κύριε Μπουτάρη να υποστηρίζετε ότι πρέπει και μπορεί  να βάλλουμε εγγυητή αυτού του δρόμου τον Τσίπρα, τον άνθρωπο που προετοίμαζε εν κρυπτώ και σε συνθήκες τεχνομαφίας την πραξικοπηματική de facto έξοδό μας απ’ αυτόν!

Είστε ένας από τους αξιότερους Δημάρχους της χώρας μας

Ο πραγματολογικός ρεαλισμός σας έχει ήδη προσφέρει πολλά στην Θεσσαλονίκη.

Είστε ένας άνθρωπος ειλικρινής, τίμιος, ξεκάθαρος, που επιδιώκει να προσεγγίσει την αλήθεια των πραγμάτων.

Αλλά για να μετατρέψουμε κύριε Μπουτάρη  την αλήθεια σε πράξη δεν φτάνει η ειλικρίνεια, η εργατικότητα και η τιμιότητα.

Αυτές τις αρετές μπορεί να τις διαθέτει και ο χειρότερος αντιευρωπαϊστής.

Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε κύριε Μπουτάρη το θρίαμβο των ψευδαισθήσεων πάνω στην πραγματικότητα. Ζήσαμε την φθίνουσα δυνατότητα της ερμηνευτικής προσέγγισης της πραγματικότητας με σκοπό τη νοηματοδότησή της.

Τα πράματα σταμάτησαν να έχουν νόημα κύριε Μπουτάρη τη στιγμή που ο ολοκληρωτισμός των εύκολων απαντήσεων στα χρόνια της κρίσης, απέκλεισε εντελώς τα δύσκολα ερωτήματα:

Τα μνημόνια έφεραν την κρίση, ή η κρίση τα μνημόνια;

Ήταν τα μνημόνια άδικα ή εφαρμόστηκαν με άδικο τρόπο, κι αν έτσι έγινε για ποιό λόγο;

Η καταστροφή τόσο μεγάλου μέρους του ιδιωτικού τομέα ήταν μνημονιακός μονόδρομος λόγω Γερμανικής εμμονής στη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, ή επιβολή της άδικης δημοσιονομικής προσαρμογής που ήταν η επιλογή του δικού μας παλαιοκομματικού συστήματος για λόγους που όλοι πια ξέρουμε;

Ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι άλλο από τον παλαιοκομματισμό ή η πιο επιθετική και επικίνδυνη ίσως έκφρασή του;

Πως βλέπουμε να απαντά ο Τσίπρας σήμερα στα παραπάνω ερωτήματα και ποια είναι εν τέλει η διαφορά των απαντήσεών του από αυτές που δίνει σ’ αυτά ο Λαφαζάνης;

Ας μην έχουμε λοιπόν την ακραία ψευδαίσθηση ότι ο Τσίπρας εκφράζει το καινούργιο.

Ειδικά τώρα που νικήσαμε κύριε Μπουτάρη.

Ειδικά επειδή επιβάλλαμε το τρίτο μνημόνιο και την παραμονή μας στην Ευρώπη και το Ευρώ στον Τσίπρα και στις ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, του ΚΚΕ και της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Η παραμονή μας στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν είναι αποτέλεσμα της «ρεαλιστικοποίησης» του Τσίπρα, αλλά αποτέλεσμα του δικού μας αγώνα εδώ και πέντε χρόνια να μην συμβιβαστούμε με τη χυδαιότητα τη διαστρέβλωση, τα ψέματα, την ενοχοποίηση, τον ιδεολογικό αλλά και πολλές φορές φυσικό μας προπηλακισμό, να μην παραιτηθούμε, να μην υποκύψουμε στην αντιμνημονιακή αθλιότητα.

Ειδικά επειδή στην πορεία αυτή καταφέραμε να πείσουμε ανθρώπους που ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ ή τους ΑΝΕΛ, ακόμα και το ΚΚΕ.

Ας μην τοποθετήσουμε εμείς οι ίδιοι την πραγματικότητα με το κεφάλι προς τα κάτω στη συνέχεια του αγώνα μας.

Ο σημερινός πρωθυπουργός δίνει πια εξετάσεις σε μας, όχι στον αντιμνημονιακό οχλοπολτό που ο ίδιος ενσυνείδητα δημιούργησε.

Και οι μέχρι τώρα επιδόσεις του είναι εξοργιστικά απογοητευτικές αφού συνεχίζει, τα ψέματα και τη διαστρέβλωση βυθίζοντας τη χώρα του ακόμα βαθύτερα στο τέλμα της αντι-Ευρωπαϊκής παράκρουσης.

Ο μοναδικός λόγος που ο Τσίπρας υπόγραψε το τρίτο μνημόνιο είναι η δειλία του ίδιου και των Βαρουφάκη, Δραγασάκη, Κοτζιά να υλοποιήσουν το πραξικόπημα που ετοίμαζαν: Την έξοδο από την Ευρώπη και το Ευρώ για το οποίο και θα πρέπει να μάθουμε όλη την αλήθεια με την λογοδοσία τους στους επίσημους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Μας φοβήθηκαν κύριε Μπουτάρη και είναι απαραίτητο για το καλό της χώρας  για το οποίο και σεις μοχθείτε, να εξακολουθήσουν να μας φοβούνται.

Είναι αντίπαλοί μας.

Όχι σύμμαχοι.

Με τίποτα!

Εν δυνάμει σύμμαχοί μας είναι οι πολίτες που με συναισθηματική και μόνο προσέγγιση τους στήριξαν εκλογικά

Αλλά αυτή η συμμαχία θέλει δουλειά πολύ και δεν μπορεί να εδραιωθεί πάνω σε ψευδαισθήσεις.

Με ειλικρινή εκτίμηση

Θεόδωρος Δ. Ζαρέτος

χαμηλοσυνταξιούχος του ιδιωτικού τομέα

τέως καφετζής.


Δικέφαλη κόμπρα γεννήθηκε σε ζωολογικό κήπο της Κίνας




Μπερδεμένοι οι Κινέζοι επιστήμονες μελετούν εδώ και μερικές ημέρες το νέο απόκτημα του ζωολογικού κήπου της Νανίνγκ: μια νεογέννητη κόμπρα που, από μια γονιδιακή μετάλλαξη, είναι δικέφαλη!

Το νεογέννητο φίδι ανακάλυψε αρχικά στην αυλή του ένας κτηνοτρόφος στην Κίνα, ο οποίος και το παρέδωσε με έκπληξη στους υπευθύνους του ζωολογικού κήπου.

Τα δύο κεφάλια του φιδιού έχουν ξεχωριστούς εγκεφάλους, με αποτέλεσμα πολλές φορές να κινούνται προς διαφορετικές κατευθύνσεις, με τους ζωολόγους να ισχυρίζονται ότι στις (ελάχιστες) φορές που έχει γεννηθεί ένα τέτοιο… τερατούργημα, συνήθως το ένα κεφάλι, το πιο δυνατό, καταλήγει να τρώει το διπλανό του.

«Το φίδι γεννήθηκε πριν δέκα ημέρες και έχει αλλάξει ήδη μία φορά δέρμα. Ωστόσο αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκειται να επιβιώσει καθώς αρνείται να τραφεί ή να πιει νερό», ενημέρωσε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Λι Κεκί.





Πηγή : in.gr


Νίκος Παππάς: Η Αριστερή Πλατφόρμα προτείνει Μνημόνιο και δραχμή



«Το "στηρίζω καταψηφίζοντας" δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ»

Σκληρός έναντι των διαφωνούντων, εν όψει του ενδεχομένου «αναμέτρησης» στη Βουλή ή εκλογών, εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. «Η κατάσταση του ερμαφροδιτισμού, "στηρίζω καταψηφίζοντας", δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ» τονίζει, ενώ παράλληλα «καρφώνει» την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι «προτείνει Μνημόνιο και δραχμή».

Αναλυτικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών την Τρίτη, ο Νίκος Παππάς επισημαίνει ότι «ο μηδενισμός δεν βοηθά κανέναν, ούτε αυτούς που τον χρησιμοποιούν».

Ο ίδιος απορρίπτει τα σενάρια για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, υπογραμμίζοντας ότι «όσοι ονειρεύονται σενάρια λύσεων πίσω από την πλάτη του λαού ας συνεχίσουν να το κάνουν μόνοι τους».

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, τονίζει: «Λυπάμαι που θα το πω και οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας δεν θα έπρεπε να ντρέπονται να το πουν. Προτείνουν συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ. Δηλαδή συμφωνία και δάνειο με τους εταίρους για τη μετάβαση σε νέο νόμισμα. Με απλά λόγια προτείνουν Μνημόνιο και δραχμή. Σε αυτό το σενάριο, το οποίο ήταν το σχέδιο Σόιμπλε, όπως γνωρίζει ο σύντροφος Λαφαζάνης, τα πράγματα για τις κοινωνικές τάξεις που η Αριστερά θέλει να εκπροσωπεί θα ήταν σαφώς χειρότερα».

Επιπλέον, σημειώνει: «Αν ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός Ασφαλίσεων και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων;»

Σε ό,τι αφορά την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Νίκος Παππάς αφήνει αιχμές, λέγοντας: «το να κάνεις κατάχρηση της δυνατότητας που δίνει η έδρα στη Βουλή είναι αναντίστοιχο του ρόλου του προεδρεύοντος».


Πηγή : tovima.gr


Αυτοί είναι οι Γεωργιανοί που συνελήφθησαν για το άγριο φονικό στην Ύδρα



Κρατούν σκληρή στάση και δεν λένε το παραμικρό - Η αστυνομία εκτιμά ότι στα βασανιστήρια που οδήγησαν στον θάνατο του 67χρονου συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα - Πληροφορίες αναφέρουν ότι νωρίτερα είχαν γευματίσει στην ταβέρνα του θύματός τους

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 10:30 το πρωί οι έξι από τους επτά σκληρούς Γεωργιανούς που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 67χρονου εστιάτορα στην Ύδρα καθώς ο έβδομος της σπείρας δεν μεταφέρθηκε στα δικαστήρια καθώς υπάρχει σε βάρος του μια δικαστική εκρεμμότητα.

Μέχρι στιγμής και οι επτά κρατούν τα στόματά τους κλειστά και δεν λένε το παραμικρό για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.


Οι τελευταίες πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι στα βασανιστήρια σε βάρος του 67χρονου που τελικά οδήγησαν στο θάνατό του συμμετείχαν τουλάχιστον τέσσερα από τα μέλη της σπείρας.

Ακόμα πιο σοκαριστική είναι η πληροφορία που θελει τους βασανιστές του 67χρονου να έχουν επισκεφθεί το εστιατόριό του για να γευματίσουν λίγες ώρες πριν εισβάλλουν στο διώροφο όπου έμενε το θύμα τους με τη σύζυγό του.


Γρίφο, πάντως, εξακολουθεί να αποτελεί για τους αστυνομικούς το πού βρίσκεται το ζευγάρι των Γεωργιανών το οποίο κατά τις πληροφορίες που υπάρχουν έφυγε από την Ύδρα λίγο πριν συλληφθούν οι επτά ομοεθνείς του με θαλάσσιο ταξί.

Μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των δύο σερβιτόρων που εργάζονταν στο εστιατόριο του 67χρονου και γι' αυτό δεν συνελήφθησαν.







Πηγή : protothema.gr


Νέα μέτρα χαλάρωσης των capital controls




Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία γίνονται αλλαγές στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στα capital controls (έλεγχο διακίνησης κεφαλαίων), με στόχο την περαιτέρω χαλάρωση τους.

Μεταξύ άλλων η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι:

* Επιτρέπεται το άνοιγμα λογαριασμού ειδικού σκοπού χωρίς δικαίωμα ανάληψης από φυσικό πρόσωπο για την εξυπηρέτηση ρυθμίσεων οφειλών σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και στο Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και το άνοιγμα λογαριασμού από φορείς κοινωνικής ασφάλισης αποκλειστικά για την είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών και λοιπών οφειλών

* Επιτρέπεται το άνοιγμα αποκλειστικά και μόνον ενός λογαριασμού, χωρίς δικαίωμα ανάληψης, για την εξυπηρέτηση δανείου που έχει ληφθεί πριν την έναρξη ισχύος της παρούσας από το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα.

* Απαγορεύεται η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου σε πιστωτικό ίδρυμα με εξαίρεση: α) την αποπληρωμή με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό και β) την αποπληρωμή μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου»

* Επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα, ανά ημερολογιακό τρίμηνο, συνολικά, για έξοδα διαμονής και διαβίωσης φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό ή συμμετέχουν σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών. Η πληρωμή συντελείται, υποχρεωτικά, ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό, που τηρείται στο εξωτερικό, με δικαιούχο το φοιτητή. Στις περιπτώσεις όμως που τα ανωτέρω ποσά πιστώνονται απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών, τότε επιτρέπεται η μεταφορά μέγιστου ποσού οκτώ χιλιάδων ευρώ (8.000) ή του ισόποσού του σε ξένο νόμισμα ανά ημερολογιακό τρίμηνο.


Πηγή : kathimerini.gr


Κλείνει η Βουλή με εντολή Τσίπρα




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κλείσιμο της Βουλής. Στα θερινά τμήματα οι εφαρμοστικοί νόμοι του Μνημονίου με την Αριστερή Πλατφόρμα... αποκλεισμένη.

Παράλληλα, αποδυναμώνεται η δυνατότητα της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου  να μπλοκάρει τις διαδικασίες καθιστώντας προβληματική την ψήφιση νομοσχεδίων. Τέλος, παραμένει στην ευχέρεια της κυβέρνησης η διενέργεια εκλογών τον Οκτώβριο, όπως επιθυμεί το Μαξίμου, που δεν θέλει την εσπευσμένη διαδικασία του Σεπτεμβρίου.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι ως τα τέλη Σεπτέμβρη να περάσει τους εφαρμοστικούς νόμους, αποφεύγοντας έτσι τους σκοπέλους της ψήφου εμπιστοσύνης και των εκλογών.
Μένει τώρα να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο που απομακρύνει τη ψήφο εμπιστοσύνης και το σενάριο των εκλογών μέσα στον Σεπτέμβριο.



Πηγή


Τα δεξιά αιρκοντίσια της Αμυγδαλέζας και τα αριστερά αιρκοντίσια του Βοτανικού



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Τι έγινε ρε παιδιά με το μεταναστευτικό;

«Οι μετανάστες από το Πεδίον του Άρεως θα μετεγκατασταθούν στον Ελαιώνα», είπε ο Φλαμπουράρης και η Τασία και μάλιστα θα έχουν και WIFI και έτσι το πρόβλημα λαθρομετανάστης τέλειωσε το έλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ που η πολιτική του που τα έχει κάνει μπάχαλο σε όλα τα επίπεδα.
 Η καθυστέρηση μάλιστα όπως είπε ο Φλαμπουράρης σε πρωινή εκπομπή υπήρξε γιατί προσπαθούσαν να βρουν αιροκοντίσια!!! Ναι καλά διαβάσατε αιροκοντίσια!!

Και γιατί δεν πήρατε τα αιρκοντίσια από τα κοντέινερ της Αμυγδαλέζας να τα πάτε στον Βοτανικό;

Τι διαφορά είχε σαν μέρος η Αμυγδαλέζα με τον Βοτανικό;

Εύκολη απάντηση για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η Αμυγδαλέζα είναι σχέδιο της δεξιάς ενώ ο Βοτανικός της αριστεράς έτσι σκέφτηκε το φτωχό και ανεπαρκές μυαλό τους έτσι λένε και έτσι επιμένουν να λένε λαϊκίζοντας για όσους ψηφοφόρους τους έχουν απομείνει και δεν τους έχουν πάρει χαμπάρι.

Η πλήρη ανικανότητα και ανεπάρκεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης φάνηκε σε όλο της το μεγαλείο στο μεγάλο θέμα των λαθρομεταναστών.

Οι δηλώσεις της κυρίας Τασίας δείχνουν την έλλειψη αντίληψης και σοβαρότητας του θέματος των λαθρομετανάστων να σας θυμίσω ότι εξαφανίζονται οι λαθρομετανάστες με το που πέφτει στο σκοτάδι η το περίφημο δεν κάθονται χύμα στην Ομόνοια χωρίς λόγω κάθονται επειδή λιάζονται!!!!
 Η ανάλγητη στάση όλης της Κουμουνδούρου και η ανυπαρξία σχεδίου των αρμόδιων υπουργών και υφυπουργών δείχνει το σοβαρό πρόβλημα διακυβέρνησης της χώρας και ελέγχου αυτής της σοβαρής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως έκανε από την αρχή σε πολλά θέματα αποφάσισε να κλείσει την Αμυγδαλέζα απλά και μόνο για να δείξει στον κόσμο του πως κάνει πράξη όλα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά χωρίς να αναλογιστεί την ευθύνη των όσων πράττει.

Φυσικά και δεν είναι η καλύτερη επιλογή η Αμυγδαλέζα όμως ήταν ένας χώρος που σίγουρα ήταν καλύτερος από το να κοιμάται ο λαθρομετανάστης στο δρόμο, στην Ομόνοια η κάτω από τα δένδρα στο πεδίο του Άρεως με το κρύο, την βροχή και τον καύσωνα και θα είχε και τουαλέτες και φαγητό και φροντίδα αντί να είναι πεταμένος στο δρόμο και δυσκολεύοντας την Τασία να τους βρει επειδή  το βράδυ εξαφανίζονται.

 Όπως θα μπορούσε να λειτουργεί παράλληλα η Αμυγδαλέζα μαζί με τον Βοτανικό για να φιλοξενήσει περισσότερους λαθρομετανάστες αλλά δυστυχώς και σε αυτό το πρόβλημα του μεταναστευτικού δεν είχε στάση υπεύθυνου, σύγχρονου δημοκρατικού κράτους η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ήθελε μια λαϊκίστικη ρελάνς στο συναίσθημα του αριστερού ψηφοφόρου.

Έχει αποτύχει ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε όλα τα επίπεδα  αλλά ειδικά στο μεταναστευτικό υπάρχει λόγω ανεπάρκειας και ανικανότητας στο σύνολο των στελεχών δημιουργείται σοβαρό θέμα εθνικής ασφάλειας γιατί η μετεγκατάσταση από το πεδίο του Άρεως στον Βοτανίκο και όχι στην δεξιά Αμυγδαλέζα δεν λύνει το πρόβλημα.

Τα νησιά βουλιάζουν από χιλιάδες μετανάστες – πρόσφυγες και λαθρομετανάστες και οι συγκρούσεις πλέον είναι καθημερινό φαινόμενο με τον Φλαμπουράρη και την Τασία να ασχολείται με δεξιά και αριστερά αιρκοντίσια νομίζοντας ότι έλυσε το πρόβλημα.



Σακχαρώδης διαβήτης και σεξουαλική ζωή



Γράφει ο Θάνος Ασκητής

Ο σακχαρώδης διαβήτης αποτελεί την πιο κοινή αιτία στυτικής δυσλειτουργίας, με αποτέλεσμα το 28% των ασθενών οι οποίοι έρχονται να εξετασθούν για διαταραχές της στύσης να είναι διαβητικοί. Το 50% των διαβητικών ασθενών παρουσιάζουν προβλήματα στύσης, ενώ αν ο διαβήτης συνδυαστεί με την υπέρταση το ποσοστό αγγίζει το 80%.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η διαβητική νόσος και η στυτική δυσλειτουργία αποτελούν δυο θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος, τόσο ιατρικού όσο και κοινωνικού. Είναι σημαντικό λοιπόν, ο διαβητολόγος και ο ανδρολόγος να γνωρίζουν τα προβλήματα αυτά και να συνεργάζονται ενεργά για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Για την ιστορία, αναφέρουμε ότι ο πρώτος ο οποίος συσχέτισε τον σακχαρώδη διαβήτη με την στυτική δυσλειτουργία ήταν ο Rollo το 1798, αλλά μόνο στις ημέρες μας έχει αρχίσει να γίνεται κατανοητός ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός της συσχέτισης αυτής. Βασικό αιτιοπαθογενετικό ρόλο στα προβλήματα αυτά παίζουν η αγγειοπάθεια και η νευροπάθεια που παρουσιάζονται στους διαβητικούς.

Αρκετές φορές οι διαταραχές της στύσης αποτελούν το πρώτο σύμπτώμα με το οποίο εκδηλώνεται η διαβητική νόσος και για αυτό τον λόγο είναι απαραίτητο να ελέγχονται και τα επίπεδα του σακχάρου στους ασθενείς που παραπονούνται για στυτικά προβλήματα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι διαβητικοί ασθενείς είναι δυνατόν να παρουσιάσουν και προβλήματα που αφορούν τόσο την εκσπερμάτιση (παλίνδρομη εκσπερμάτιση), όσο και την σεξουαλική επιθυμία.

Διεθνείς μελέτες έχουν δείξει ότι οι διαβητικοί ασθενείς οι οποίοι ρυθμίζονται μόνο με δίαιτα παρουσιάζουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν στυτική διαταραχή από εκείνους που έχουν ανάγκη είτε από ινσουλίνη, είτε από υπογλυκαιμικά φάρμακα. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι η εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας στους ασθενείς αυτούς σχετίζεται με την πρόοδο της ηλικίας, με την διάρκεια της νόσου, με την εμφάνιση επιπλοκών από των διαβήτη (π.χ. αμφιβληστροειδοπάθεια) καθώς και με τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

Άλλες μελέτες έχουν συσχετίσει τον κίνδυνο εμφάνισης στυτικών διαταραχών στους διαβητικούς με την κατανάλωση αλκοόλ και με την χρήση αντιυπερτασικών φαρμάκων. Επίσης δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε και τον ψυχολογικό παράγοντα ο οποίος μπορεί να είναι ιδιαίτερα επηρεασμένος στους διαβητικούς και να συνεισφέρει και αυτός στα παραπάνω προβλήματα. Τα σεξουαλικά προβλήματα στους διαβητικούς άνδρες περιλαμβάνουν μερική ή ολική διαταραχή στύσης και σε μερικούς ασθενείς μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Μέσα σε πέντε χρόνια από την έναρξη του σακχαρώδους διαβήτη το 60% των ασθενών παρουσιάζουν κάποια σεξουαλική διαταραχή. Με την σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία κάθε άνδρας μπορεί να έχει ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Βασικός θεραπευτικός στόχος είναι η αποσύνδεση του άγχους και του φόβου αποτυχίας από τη σεξουαλική λειτουργία. Το υπερβολικό άγχος παίζει βασικό αιτιοπαθογενετικό ρόλο σε όλες τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες.

Οι άνδρες συχνά πανικοβάλλονται, αισθάνονται την αρχή του τέλους της σεξουαλικής τους λειτουργίας. Έτσι αρχίζουν να παρατηρούν προσεκτικά τις σεξουαλικές τους αντιδράσεις με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να αποκτήσουν στύση. Σε μερικούς άνδρες αυτή η περίοδος συνοδεύεται από θλίψη, ευερεθιστότητα, άρνηση, αισθήματα απόρριψης και αποφυγής. Έχει παρατηρηθεί από πολλές έρευνες ότι υπάρχει συνύπαρξη κατάθλιψης και σακχαρώδη διαβήτη, ιδιαίτερα του τύπου 2. Αυτό μπορεί να επιφέρει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, περιορισμένη αντίδραση στο σεξουαλικό ερεθισμό, φοβική αποφυγή του σεξ.

Ιδιαίτερη σημασία φαίνεται να έχει η ποιότητα της συζυγικής σχέσης. Το οικογενειακό περιβάλλον επιδρά καταλυτικά στην αποδοχή του διαβήτη. Η ποιότητα του έγγαμου βίου και η αυξημένη οικειότητα με τη σύντροφο έχει καλύτερα αποτελέσματα στη ρύθμιση και στο έλεγχο του σακχάρου.Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Diabetes Care, η οποία είχε σκοπό να διερευνήσει τον τρόπο με τον οποίο η ποιότητα των σχέσεων σε ένα γάμο μπορεί να επηρεάσει τη φυσική και τη συναισθηματική προσαρμογή ενός ατόμου με σακχαρώδη διαβήτη, κατέδειξε ότι η καλή συντροφική σχέση βοηθά τους άνδρες να αισθάνονται λιγότερο προβληματισμένοι σχετικά με την εξωτερική εμφάνιση και τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.

Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν το σημαντικό ρόλο της συντρόφου. Γνωρίζουμε πως όταν προκύπτουν δυσκολίες στη «σεξουαλική επικοινωνία» του ζεύγους οι γυναίκες επιθυμούν την πληροφόρηση και υποστηρίζουν την περαιτέρω αντιμετώπιση και θεραπεία. Η στάση της γυναίκας που ο σύντροφος της υποστηρίζεται φαρμακευτικά για τη στυτική του δυσλειτουργία κινείται σε δύο αντίθετους πόλους. Από τη μία φοβάται ότι η στύση του συντρόφου εξαρτάται από το φάρμακο και όχι από την ερωτική έλξη που ασκεί η ίδια και από την άλλη κατανοεί ότι το γεγονός ότι ο σύντροφος αναζητεί το φάρμακο για να «διορθώσει» τη στύση του είναι απόρροια του ενδιαφέροντος για τη σχέση και τη σεξουαλική ζωή.

Τέλος, να τονίσουμε ότι εκτός από τον καλό έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου, η θεραπεία σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας σε διαβητικούς ασθενείς περιλαμβάνει:

1) Φάρμακα από το στόμα (σιλδεναφίλη, ταδαλαφίλη, βαρδεναφίλη) : Τα φάρμακα αυτά στους διαβητικούς παρουσιάζουν σχετικά μικρότερα ποσοστά επιτυχίας από εκείνα που παρουσιάζουν σε μη διαβητικούς ασθενείς.

2) Ενδοπεϊκές ενέσεις.

3) Χρήση κρουστικών κυμάτων.

4) Τοποθέτηση ενδοπεϊκών προθέσεων: Στους διαβητικούς παρουσιάζονται ελαφρώς πιο αυξημένα ποσοστά επιμόλυνσης της πρόθεσης και για αυτό τον λόγο πριν την χειρουργική επέμβαση πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η διαβητική νόσος είναι καλά ελεγχόμενη .


Dr. Θάνος Ε. Ασκητής
Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Διδάκτωρ Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρόεδρος Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας

Κωνσταντίνος Ρόκκας
Ουρολόγος – Ανδρολόγος



Πηγή



Στους Γερμανούς της Fraport τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια




Τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου - Δείτε το Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική Fraport παραχωρεί με απόφασή της η κυβέρνηση, σε υλοποίηση του σχετικού διαγωνισμού που έχει ολοκληρωθεί προ μηνών και μετά από την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά την διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Την απόφαση υπογράφουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης και οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, Οικονομίας Γ. Σταθάκης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Σκουρλέτης.

Πρόκειται για την πρώτη αποκρατικοποίηση που υλοποιείται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν υπάρχει κάποια αλλαγή και η σύμβαση θα γίνει βάση των όρων του διαγωνισμού που είχε κατακυρωθεί στην γερμανική εταιρία. Το τίμημα που θα καταβάλει η Fraport ανέρχεται σε 1,23 δισ.

Η υλοποίηση του συγκεκριμένου project περιλαμβανόταν στο Μνημόνιο που έγινε νόμος του κράτους στις 14 Αυγούστου. Δηλαδή η κυβέρνηση υλοποίησε μία ημέρα νωρίτερα την δέσμευση που ανέλαβε, μέσω του 3ου Μνημονίου.

Τα 14 αυτά αεροδρόμια είναι της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, των Χανίων, της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, του Ακτίου, της Καβάλας, της Ρόδου, της Κω, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Σκιάθου.Η γερμανική Fraport δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα και διατηρεί στάση αναμονής παρακολουθώντας ωστόσο «στενά» την κατάσταση στην Ελλάδα, ειδικά με τα νέα δεδομένα.

Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40+10 χρόνια πλειοδότης ανεδείχθη η ελληνογερμανική κοινοπραξία Fraport - Slentel Ltd, η οποία προσέφερε εφάπαξ τίμημα 1,2 δισ. ευρώ, ετήσιο μίσθωμα 22,9 εκατ. ευρώ κατ' έτος, ποσοστό 25% από τα από τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων έσοδα και τέλη υπέρ ΥΠΑ, που φτάνουν 1,2 δισ. ευρώ για όλη την περίοδο της παραχώρησης. Παράλληλα, δεσμεύθηκε για επενδύσεις 330 εκατ. στην πρώτη τετραετία και συνολικά 1,4 δισ. ευρώ για τις επόμενες τέσσερις δεκαετίες.

«Ναυαρχίδα» της εταιρείας είναι ο αερολιμένας της Φρανκφούρτης. Παράλληλα, διαχειρίζεται τα αεροδρόμια του Ανόβερου, της Αγίας Πετρούπολης, της Βάρνας, του Πύργου (Μπουργκάς), της Αττάλειας, το «Ίντιρα Γκάντι» του Νέου Δελχί, του αεροδρομίου στο Σι'αν στην Κίνα, το αεροδρόμιο του Ντακάρ και το «Χόρχε Τσάβες» της Λίμας.

Κύριος μέτοχος της εισηγμένης Fraport είναι το γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Έσσης (31,35%), ενώ ακολουθούν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Έσσης (20,2%), η αεροπορική εταιρεία Lufthansa (8,45%), η αυστραλιανή επενδυτική εταιρεία Rare Infrastructure Limited (5,27%) και οι λοιποί μέτοχοι (34,91%).

Δείτε το ΦΕΚ

Πηγή : protothema.gr


Κόκκινος συναγερμός στην ΕΥΠ: Τζιχαντιστές μεταξύ των προσφύγων



Ειδικά κλιμάκια της ΕΥΠ έχουν εδώ και αρκετές ημέρες κατακλύσει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη για τις αυξανόμενες ροές μεταναστών και προσφύγων.

Στην Κατεχάκη υπάρχουν πληροφορίες για μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών, οι οποίοι «καμουφλαρισμένοι» ως πρόσφυγες επιχειρούν να περάσουν στην Ευρώπη για χτυπήματα και μέσα από την Ελλάδα.

Οι σχετικές πληροφορίες που είχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΥΠ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες διασταυρώθηκαν με αντίστοιχες ξένων υπηρεσιών Ασφαλείας και Πληροφοριών τις τελευταίες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πηγές από την λεωφόρο Κατεχάκη, στη διάθεση της ΕΥΠ βρίσκονται ακόμα και ονόματα και πλήρεις φάκελοι τζιχαντιστών, με τα στοιχεία τους να επιχειρείται να διασταυρωθούν στους τόπους υποδοχής των λαθρομεταναστών και των προσφύγων.

Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ του tribune για τους σχεδιασμούς του Ισλαμικού Κράτους και τη γεωπολιτική χροιά του ελληνικού ζητήματος.


Πηγή


Iskra: Πρόταση εμπιστοσύνης; Για ποιον λόγο;



«Για ποιον λόγο μπορεί να θέλει η κυβέρνηση να καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης;» διερωτάται σε άρθρο του ο ιστότοπος Iskra, που απηχεί τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας, με τη συντάκτρια του κειμένου να υποστηρίζει ότι αυτή η κίνηση της κυβέρνησης, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα γίνει για να «εκθέσει υποτίθεται τους βουλευτές υπερμάχους του “όχι”».

Παράλληλα, όπως εκτιμά το Iskra, ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση είναι πιθανό να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, είναι «για να βρει αφορμή και δικαιολογητική βάση προκειμένου να εκδιωχθούν ως παρασυνάγωγοι οι “διαφωνούντες” του “όχι” αφού δεν υπογράφουν δήλωση “εμπιστοσύνης” στο νέο τρίτο μνημόνιο υποδούλωσης και στην εφαρμογή του».

Η συντάκτρια συμπληρώνει ότι εδώ και πολύ καιρό, πάγια απαίτηση προς την κυβέρνηση των «κυριάρχων της Ε.Ε και της «εγχώριας διαπλεκόμενης ολιγαρχίας» ήταν, να απαλλαγούν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ από τα «βαρίδια» της αριστερής πτέρυγας, τα οποία εμπόδιζαν την ρεαλιστική προσγείωση στη «μνημονιακή πεπατημένη».

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο, η κυβέρνηση θα ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης, ώστε ανεξαρτήτως, σχεδόν, αποτελέσματος, να την αξιοποιήσει ως «καλή» αφορμή, προκειμένου να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου.

«Και θέλει αυτές τις εκλογές εξπρές η κυβέρνηση, αν είναι δυνατόν και στις 13 Σεπτεμβρίου, γιατί φοβάται, σχεδόν τρέμει, ότι η πάροδος του χρόνου της επιφυλάσσει φθορά και μάλιστα ακατάσχετη και ραγδαία», συμπληρώνει η αρθρογράφος.

«Ψήφο εμπιστοσύνης , λοιπόν, ως ύστατο κυβερνητικό «σωσίβιο» για την κυβέρνηση και κυρίως τα μνημόνια της λιτότητας και της υποτέλειας; Μήπως κάποιοι λογαριάζουν, αν λογαριάζουν, χωρίς τον ξενοδόχο;», διερωτάται η συντάκτρια.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, αν η κυβέρνηση ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή για να εφαρμόσει το νέο μνημόνιο, τότε αυτήν την εντολή και εξουσιοδότηση την έχει από από 222 βουλευτές που ψήφισαν πρόσφατα το τρίτο μνημόνιο.


Πηγή : topontiki.gr


Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών στη Λέσβο, εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες



Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό και χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί. Τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν μετά την προσπάθεια που υπήρξε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν με έκτακτο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν πάνω από 1.820 άνθρωποι.

Είχε προηγηθεί η αναχώρηση άλλων 1.900 μεταναστών με τα δυο τακτικά δρομολόγια της Παρασκευής 14 Αυγούστου, καθώς και άλλων 950 επίσης με τακτικά δρομολόγια της 15ης Αυγούστου.

Συνολικά, δηλαδή, το εορταστικό διήμερο έφυγαν 4.500 άνθρωποι. Από την Κυριακή 16 Αυγούστου άρχισε η επιστροφή των Ελλήνων εκδρομέων. Χθες Κυριακή έφυγαν μόλις 147 πρόσφυγες. ενώ σήμερα δεν υπάρχει πιθανότητα να φύγουν περισσότεροι από 200.

«Εισιτήρια για τον Πειραιά με τα πλοία δεν υπάρχουν μέχρι σχεδόν τα τέλη Αυγούστου. Με ρυθμούς απελευθέρωσης 1.500 με 2.000 ανθρώπων τη μέρα σε μια εβδομάδα και εφόσον δεν έχει υπάρξει λύση, στο λιμάνι θα ζουν περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι» προειδοποίησε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακοτρείο έμπειρος τουριστικός πράκτορας του νησιού.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, έπειτα από πρόσκληση του γενικού γραμματέα Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη, στην οποία παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο δήμαρχος Λέσβου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και της Αστυνομίας και υπηρεσιακά στελέχη.

Εκεί επισημάνθηκε το άμεσο πρόβλημα μετακίνησης των μεταναστών, που έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες καταγραφής. Τονίστηκε μάλιστα ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των αφίξεων και υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων στα πλοία για τη μετακίνηση αυτών εκτός Λέσβου, καθώς και υπερκάλυψη των χώρων διαμονής.

Συμπλοκή μεταξύ μεταναστών

Πέραν όμως των εγκλωβισμένων από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων, πράγμα που έγινε και σήμερα. Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε σύρους πρόσφυγες, ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό χθες, Κυριακή, οι δυο επιχειρηματίες της Λέσβου που δραστηριοποιούνται στην καθημερινή σίτιση χιλιάδων μεταναστών στους καταυλισμούς, έκαναν γνωστό στους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας ότι θα διακόψουν την τροφοδοσία εφόσον δεν καταβληθεί μέρος τουλάχιστον από τα όσα έχουν λαμβάνειν.

Σύσκεψη όλων των εθελοντικών ομάδων-οργανώσεων που δραστηριοποιούνται σε θέματα μεταναστών και προσφύγων πραγματοποιήθηκε σήμερα κατόπιν πρόσκλησης του κ. Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη.

Θέμα οι ανάγκες των μεταναστών σε υλικά πρώτης ανάγκης και ιδιαίτερα σε φαρμακευτικό υλικό. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης οι εκπρόσωποι των οργανώσεων διατύπωσαν τις προτάσεις τους και τη δραστηριότητά τους ανά χώρο διαμονής. Υποβλήθηκαν κατάλογοι αναγκαίων υλικών και φαρμάκων με σκοπό να προωθηθούν στην αναπληρώτρια υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου ώστε να ενεργοποιηθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη με σκοπό να πάρει μέρος και σε συσκέψεις για τα προβλήματα από τις ροές μεταναστών και προσφύγων.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μπάχαλο με τις 100 δόσεις αλλάζουν όλα και απομακρύνονται οι οφειλέτες άρα και τα έσοδα




- Θα μπορεί ο υπάλληλος του ασφαλιστικού ταμείου να αλλάζει μονομερώς τις δόσεις σε λιγότερες!

- Η δόση θα μπορεί ακόμα και να διπλασιάζεται!

- Οι αλλαγές θα γίνουν από το Νοέμβριο

- Διαβάστε αναλυτικά τι περιμένει όσους χρωστούν και ποιά θα είναι τα κριτήρια

Πολλά θα αλλάξουν προς το χειρότερο για όσους έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους από το Νοέμβριο, αφού πολλοί θα δουν τις δόσεις τους να διπλασιάζονται αλλά και να μειώνεται ο αριθμός τους και αυτά με μια απλά απόφαση του υπαλλήλου!

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, σύμφωνα με το νόμο 4336/15 του Μνημονίου, έρχονται επιβαρύνσεις για χιλιάδες οφειλέτες στα μηνιαία ποσά των δόσεων που κυμαίνονται από 10 ως 100 ευρώ επιπλέον, λόγω του αυξημένου επιτοκίου που καθορίστηκε στο 5,05% (αντί 3% που ισχύει τώρα).

Υπάρχει επίσης η διάταξη που αναφέρει ότι ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης μπορεί να αλλάζει εκ των υστέρων με απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Για παράδειγμα αν ένας οφειλέτης που έχει υπογράψει απόφαση για ρύθμιση 30.000 ευρώ σε 100 δόσεις, μπορεί εκ των υστέρων και με μονομερή απόφαση του Ταμείου του να έχει μετάπτωση ρύθμισης σε λιγότερες, δηλαδή από 100 στις 72, στις 50, στις 36, στις 24 ή στις 12. Αυτό πρακτικά σημαίνει τον αυτόματο διπλασιαμσό της δόσης.

Το κριτήριο για να συμβεί αυτό θα είναι το εισόδημα του οφειλέτη, η περιουσιακή του κατάσταση αλλά και άλλες υποχρεώσεις που έχει.

Αν όλα αυτά συνηγορούν στο ότι ένας οφειλέτης μπορεί αντί για 250 ευρώ δόση να πληρώνει 400 ευρώ, τότε το Ταμείο με εισήγηση του υπαλλήλου θα μπορεί να μειώνει τον αριθμό των δόσεων που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση και να υποχρεώσει τον οφειλέτη να εξοφλήσει το χρέος του σε λιγότερες δόσεις.


Πηγή : newsit.gr


Οργισμένος ο Γλέζος με τη στρατηγική της Κυβέρνησης: «Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση»




Κριτική σε υψηλούς τόνους ασκεί ο Μανώλης Γλέζος στην κυβέρνηση, με δήλωσή του υπό τον τίτλο: "Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση".

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς κάνει λόγο για «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική» που «έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών» και καλεί τους «συναγωνιστές και συντρόφους της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος», να ακούσουν τη φωνή του λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και να συγκαλέσουν «μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση».
Ο κ. Γλέζος με την δήλωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα "Ενεργοί Πολίτες", κάνει λόγο για  «αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου».

ΟΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΛΕΖΟΥ:

«Να μην αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση

Η αλλοπρόσαλλη και παραπαίουσα στρατηγική της Κυβέρνησης Μαξίμου, έχει δημιουργήσει τραγικές καταστάσεις στην ιδεολογική και πολιτική συνείδηση των αγωνιστών.

Ενώ κανένας δεν συμφωνεί με το τρίτο μνημόνιο που δένει και υποδουλώνει χειροπόδαρα το Λαό μας για δεκαετίες ολόκληρες, με τα ψευτοδιλήμματα απελπισίας και τρομολαγνείας που δημιουργεί,βασανίζει τους αγωνιστές, που δεν θέλουν να αποτελέσει η Αριστερά μια εφταμηνίτικη παρένθεση.
Συνέλθετε επιτέλους συναγωνιστές κι σύντροφοι της ηγεσίας του Ενιαίου Κόμματος.

Σταματείστε να βιάζετε τις συνειδήσεις, σταματείστε να διαγράφετε και να καταστρέφετε τις ελπίδες και τα οράματα.

Πριν να είναι πολύ αργά και πριν την λήψη βιαστικών πρωτοβουλιών, ακούστε τη φωνή του Λαού, των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και συγκαλέσετε μια πλατειά σύσκεψη και παρά τον έντονο διάλογο που θα διεξαχθεί, θα βρεθεί η λύση.

Στη Δημοκρατία, όταν εφαρμόζεται και λειτουργεί, δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

17 Αυγούστου 2015».



Πηγή : imerisia.gr


Εγκλημα στην Ύδρα: Ανθρωποκυνηγητό στη Βάρκιζα για το ζευγάρι Γεωργιανών



Κατάφεραν και διέφυγαν με θαλάσσιο ταξί - Οι δράστες τους είχαν δώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των 40.000 ευρώ

Στην περιοχή της Βάρκιζας εστιάζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του ζευγαριού των Γεωργιανών που φέρεται να εμπλέκεται στο έγκλημα της Ύδρας με θύμα έναν 67χρονο εστιάτορα.


Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη ληστεία στο νησί το ζευγάρι κατάφερε και διέφυγε
με θαλάσσιο ταξί, παίρνοντας μαζί του περίπου 40.000 ευρώ, χρήματα τα οποία οι επτά ομοεθνείς τους και δράστες της ληστείας τους είχαν δώσει.

Οι δύο από τους δράστες της ληστείας συνελήφθησαν από δύναμη της αστυνομίας και του λιμενικού στη χερσαία ζώνη του λιμανιού, ενώ οι άλλοι πέντε προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε δύο θαλάσσια ταξί για να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν καθώς ήδη είχε υπάρξει άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων αλλά και του λιμενικού.

Οι επτά Γεωργιανοί, οι οποίοι αφού έδεσαν και φίμωσαν τον 67χρονο ιδιοκτήτη και την 58χρονη σύζυγό του απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό, εξακολουθούν να κρατούνται στο Α.Τ. Ύδρας και αναμένεται εισαγγελική εντολή προκειμένου να γίνει η μεταγωγή τους στον Πειραιά.

Ο άτυχος Μανώλης Οικονόμου που βρήκε φρικτό θάνατο από τους ληστές


Πάντως, όπως έγινε γνωστό, στον χώρο του εγκλήματος έχει βρεθεί DNA των δραστών που ήδη αναλύεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, ενώ από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε από τους επτά προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι για μικροκλοπές και μικροαδικήματα.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη μιας σκληρής συμμορίας ανάλογης με αυτή των Γεωργιανών εισβολέων που σιδέρωναν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν και με έδρα τη Γλυφάδα και τα νότια προάστια τους τελευταίους μήνες είχε προχωρήσει σε σειρά άγριων ληστειών σε σημεία της Αττικής και της επαρχίας. Για το λόγο αυτό γίνεται επιχείρηση της Ασφάλειας σε «ύποπτα» σπίτια στα νότια προάστια χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι ο θάνατός του άτυχου άνδρα οφείλεται σε απόφραξη των αεροφόρων οδών σε συνδυασμό με έμφραγμα. Επίσης, ο 67χρονος έφερε μώλωπες από χτυπήματα.


Πηγή


Σκουρλέτης: «Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές»



«Πρέπει οπωσδήποτε να γίνουν εκλογές», δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επισήμανε ότι η σημερινή πραγματικότητα, έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, είναι πολύ διαφορετική από το προηγούμενο διάστημα και δεν πρέπει να παίζουμε με τη δημοκρατία. «Πρέπει να καταστρώσουμε σχέδιο ανασυγκρότησης πέρα από το μνημόνιο» τόνισε.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στον ΣΚΑΙ υποστήριξε ότι χρειάζεται δημοκρατική νομιμοποίηση από την κοινωνία, καθώς οι κινήσεις της κυβέρνησης πρέπει να εγκριθούν από τον λαό. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι η αυτοδυναμία, είπε.

Ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις λέγοντας: «Περάσαμε τρεις εβδομάδες με απανωτά χτυπήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης. Αντιλαμβάνομαι το σοκ που έχουν υποστεί ψηφοφόροι και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αναγνωρίζω το δικαίωμα στους διαφωνούντες να εκφραστούν με μια ψήφο».


Πηγή : tanea.gr


Στηρίζει Αβραμόπουλο ο Μπαν Κι Μουν για το μεταναστευτικό




Επιστολή, που μεταφράζεται και ως κίνηση στήριξης της Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Μετανάστευση, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν προς τον Έλληνα επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Στην επιστολή του, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ χαιρετίζει ανεπιφύλακτα τις πολιτικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος τονίζοντας ότι "η Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Μετανάστευση είναι ένα πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση" και συνεχίζει λέγοντας πως "υποστηρίζει τις προσπάθειες για την πλήρη εφαρμογή και υλοποίηση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου". "Τα Ηνωμένα Έθνη", συνεχίζει, "στηρίζουν την προσπάθεια αυτή για την αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας πρόκλησης, προς όφελος των μεταναστών και της Ευρώπης".
Διαβάστε την επιστολή εδώ.



Πηγή: protothema.gr






«Βροχή» δηλώσεων για κάλπες τον Σεπτέμβρη




Μπαράζ δηλώσεων από κυβερνητικά στελέχη, τα οποία τάσσονται υπέρ της άμεσης διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και στην συνέχεια θα προκηρύξει εκλογές με πιθανότερες ημερομηνίες την20η και 27η Σεπτεμβρίου όπως αποκαλύπτει σε ρεπορτάζ το Real.gr.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα και το ενδεχόμενο της διάσπασης μετά και την καταψήφιση του τρίτου μνημονίου από 44 βουλευτές του κόμματος.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης σε δηλώσεις του υποστήριξε πως «θα είναι αδικία η κυβέρνηση να πέσει από τους βουλευτές της» και πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολη η εκτίμηση που μπορεί να κάνει κανείς, όλοι οι βουλευτές, οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες,οι φίλοι και οι φίλες σκέφτονται όλο αυτό το διάστημα ποιο είναι το καλύτερο να κάνουν και δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη».

Ο Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε πως οι εκλογές είναι επιβεβλημένες καθώς θα πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα. Παράλληλα τόνισε ότι «με δεδομένα τα προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία, μόνο σταθερότητα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή εικόνα».

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε πως θα πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές σε κάθε περίπτωση. «Είναι αναγκαίο να υπάρξουν διαδικασίες, μετά από τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος, άρα η ψήφος εμπιστοσύνης κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε ο υπουργός Υγείας».

Ο Δημήτρης Μάρδας σημείωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να γίνουν εκλογές. «Το μεγάλο πρόβλημα που έχει όλος ο κόσμος που βρίσκεται στην κυβέρνηση είναι το εξής: Να είμαστε εντάξει με τη συνέιδησή μας ή να εξυπηρετούμε το κοινωνικό σύνολο και το συμφέρον αυτής της χώρας;» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Παράλληλα ο κ. Μάρδας τόνισε στον ΣΚΑΙ ότι η κυβέρνηση δεν παραδόθηκε χωρίς μάχη και εκτίμησε ότι «η πολιτική την οποία πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εφαρμοστεί, αρκεί ένα σύνολο αυτονόητων να τεθεί σε εφαρμογή και να γίνει αυτή η επανεκκίνηση της οικονομίας».
Για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών είπε ότι «δεν είναι απαραίτητο να γίνουν».

Από την άλλη πλευρά, η Αριστερή Πλατφόρμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της για το τι θα πράξει στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει πράξη τα όσα έχουν διαρρεύσει από το Μαξίμου και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης καθώς δεν φαίνεται να επιθυμούν να χρεωθούν την πρώτης της πρώτης Αριστερής κυβέρνησης.

Ο Θανάσης Πετράκος δήλωσε: «Δεν έχουμε σκοπό να "ρίξουμε" την κυβέρνηση, αλλά θέλουμε μέσα από διαδικασίες να απεμπλακεί από το μνημονιακό δρόμο που είναι τραγικός για τη χώρα και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηρώ Διώτη η όποια υπέγραψε το κείμενο των 17 που ζητούν την συσπείρωση και όχι την διάσπαση του κόμματος, σε δήλωση της στον Βήμα Fm τόνισε: «Χρειαζόμαστε χρόνο και όχι εκλογές. Θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Η Βασιλική Κατριβάνου, άλλη μία βουλευτής που υπέγραψε το κείμενο των 17 και ψήφισε παρών στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο στη βουλή, διαβεβαίωσε ότι αν της ζητηθεί, θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Πηγή : real.gr